Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Jesusen itzulera tribulation aurretik

Rapture hartan, Jesus bere eliza for ateratzen denean iristen tribulation amaieran zuen, dator bere kongregazioa zuen.

herri distirak.

eliza sekretu bat izan zen, Paul bitartez agerian zen bezalaxe, rapture, sekretu bat erakusten zaigun orain ere badago. Greziako hitza sekretuaren The "Mysterion" non huvudbetydningen da "zerbait erabat berria eta ez du aurretik."


Av Mikael Wahfridsson
söndag, 13 oktober 2019 17:30
Gästblogg

Ett försvar för Pre-trib

En fråga många ställer sig i förhållande till Jesu återkomst är när uppryckandet av de troende skall ske? Man talar om tre olika rättningar i frågan: pre-trib läran, mitt-trib läran och post-trib läran. Det här kommer att bli ett försvar för pre-trib läran. Det vill säga, att uppryckandet av de troende sker innan vedermödans start.

När det gäller Jesu tillkommelse så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar Guds löften och planer för Israel, för och med församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt så blir det fel. Vi måste skilja på när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

Israel

På lagens tid var Israels folk de speciella bärarna av Guds frälsningsplaner. GT:s huvudtema är Messias, hans komma och hans rike – Det härliga, lovade Rike, där Israel ska bli det centrala folk, och där Israels land och Jerusalem ska bli mittpunkt för jordens geografiska, politiska och andliga centrum.

Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem, och folkslagen ska strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på denna jord, i detta fredsrike, som också är tusenårsriket.

Hedningarna och Församlingen

Att folklagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska Rikets upprättelse var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden, för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som själv fick det i en uppenbarelse av Herren. (Efe 3:3-6, Kol 1:25-27). Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande har tagit permanent bolig i de troende, församlingens hjärta, och är panten på vårt arv intill uppryckelsens dag.

I församlingens tid så är vi den helige Andes tempel, det ända tempel som Gud känner på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det ända, som är till hinder för att Antikrist kan stå fram.

Jesu Kristi Uppenbarelse – Det som snart skall hända härefter

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter.

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”.

Detta är en viktig nyckelvers för hela den uppdelning som Uppenbarelse boken är skriven på. Efter att Johannes har fått lov till att skåda den himmelska synen av Jesus får han veta att han ska skriva ner:

1. Det han har sett. 2. Vad som är 3. Vad som skall ske härefter. Men andra ord en tre delad uppdelning av uppenbarelseboken.

1. Vad han har sett

I kap 1: 12-16 ser Johannes såg den förhärligade Jesus står mitt ibland de 7 ljusstakar av guld (de 7 församlingarna), med 7 stjärnor i sin hand (de 7 församlingarnas änglar). Han ser den förhärligade Jesus, som också är den uppståndne seger Herren från Golgata. Han ser honom som den förhärligade människosonen, som lammet, som lejonet av Juda stam, som den store dommaren, och som Konungarnas Konung och herrarnas Herre.

2. Vad som är

Det är en överblick över församlingens urskillnings tid, utifrån profetisk och historisk tidslinje, helt i från församlingens födelse till Jesu återkomst. 7 brev som representerar församlingen och dess andliga utveckling igenom alla tider och intill bortryckelsen.

Det första brevet sänds till Efesus församlingen som representerar församlingens första tid, nämligen den apostoliska tiden. Det 7 och sista brevet sänds till Laodikea församlingen. Det andliga mörker som skissas upp i brevet är en beskrivning på den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Det vill säga att Laodikea församlingen är ändetidens församling.

3. Och vad som skal ske härefter 

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”. Dvs sekventiellt efter församlingens tidsålder som är presenterat igenom de 7 brev.

Upp 4:1 - DÄREFTER (dvs, när församlingens tid på jorden är över, och den är blivit fulltalig) såg jag, och se, en dör stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört TALA TILL MIG, SOM EN BASUN, sade: ”KOM HIT UPP, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” (nämligen efter församlingens tidsålder) GENAST kom jag i Anden, och se en tron stod i himlen och någon satt på tronen.

Här är församlingens uppryckelse från 1 Thess 4:16 i likhet med den uppenbarelse Johannes fick. En stark röst, en Guds basun och ett uppryckande. En härlig parallell! Johannes får i anden se den uppryckta församlingen som är representerade genom de 24 äldste omkring tronen.

Vi får ett himmelskt ”screanshot” i kap 4 och 5 som är efter uppryckelsen, men före vedermödan på jorden. Från kap 6 är vi tillbaka på jorden, och Johannes ser i fågelperspektiv vedermödan utspela sig på jorden i kap 6-19.

De 24 äldste runt omkring tronen

Tidigare påstod jag att de 24 äldste är församlingen som är representerad i himlen genom uppryckelsen före vedermödan. Vi kan börja med att sammanlikna informationerna omkring de 24 äldste och löften till församlingen:

De 24 äldste

Löften till de heliga

Sitter på troner (Upp 4:4,11:6

Har vita kläder (Upp 4:4)

Segerkrans på huvudet (Upp 4:4,10)

Är kungar (Upp 5:10

Är präster (Upp 5:10)

Troner (Matt 19:28, Upp 3:21

Vita kläder (Upp 3:4-5)

Segerkrans (1 kor 9:25, Fil 4:1,2)

Blir kungar (Upp 1:6, 2:26, 20:6)

Blir präster (Upp 20:6)


I Upp 5:9
 så sjunger de 24 äldste en ny sång till Kristus och offerlammet:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag. V.10 Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden.”

Som många gånger tidigare har det blivit fel i översättningen från de grekiska grundtexterna. Bland annat KJV som bygger på majoriteten av den grekiska grundtexten översätter så här i stället för:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt köpt oss till Gud av alla stammar och språk, folk och folkslag. V10 Du har gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.”

De 24 äldste identifierar sig själva med de troende och är alltså alla lösköpta människor som har blivit frälsta vid tron på Jesus Kristus på jorden. De är i himlen från vedermödans start redan när första sigillets början.

Uppryckelsen var en hemlighet

1 Kor 15:51 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud.

Precis som att församlingen var en hemlighet som blev uppenbarad genom Paulus, så är också uppryckelsen en hemlighet som blir uppenbarad för oss. Det grekiska ordet for hemlighet är ”Mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”.

Vi hittar inga häntydningar till uppryckelsen i GT, och det betyder att Jesus inte undervisar om uppryckelsen, utan bara hans synliga komma för Israel. Uppryckelsen var en hemlighet intill att Paulus förmedlar vidare den uppenbarelse som Gud har anförtrott honom. Uppryckelsen är beskriven i 1 Kor 15 och 2 Thess 2.

Den 70 årsveckan

Profetian i Daniels bok omfattar de 70 årsveckorna som är en betydningsfull skiss över Israels historiska och profetiska tidslinje, som sträcker sig helt från den Babyloniska fångenskapen till Kristi andra komma som Israels Messias.

Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

Den 70 och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra. Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra.

Israel och världen

Den sista årsveckan som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, och är Guds handlande med Israel och denna värden. Församlingen är den parantes som ligger i mellan den 69 och den 70 årsveckan som är beskrivet i vers 26 – men slutet kommer som en störtflod. Intill änden skall det råda krig. Förödelsen är fast besluten. 

Gud kan inte avsluta sitt program med församlingen och Israel innan han har uppfyllt förbundens bestämmelse med dem.

Församlingens tidsålder avslutas

Alltså har Gud, innan vi går in i den sista årsveckan, avslutat det vi kallar församlingens tidsålder som påbörjades på pingstdagen, och har fortsatt i 2000 år. När Gud väl har avslutat församlingens tidsålder kan Gud fortsätta sitt ”program med Israel”.

Hans förbund med Israel kan bara uppfyllas under de sista 7 åren i Daniels profetia. Då Guds löften till Israel er villkorslösa är det bara Gud själv som kan uppfylla dem.  I Romarbrevet kapitel 11 redogör Paulus, att Gud måste avsluta sitt program med kyrkan innan han kan fortsätta sin plan med Israel.

Apg 15:14 -16 – Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna (NT-församlingen). Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna hydda.

Vi ser det sekventiella skilje i Jakobs tal. Först kom församlingens tidsålder, och därefter, ska han bygga upp Davids fallna hydda.

Vedermödan är en förberedelse för Israel inför tusenårsriket. Israel ska ha möjlighet för att välja mellan Antikrist och Messias. Under vedermödan dömer Gud Israel och inbjuder samtidigt det judiska folket in i det Messianska riket. Guds vrede ska föra Israel och nationerna till besinning och omvändelse.

Herrens dag och Jesu Kristi dag

Här vi ser på NT församlingen, och speciellt på tiden för församlingens uppryckelse är det av stor betydning att vi känner till skillnaden på Herrens dag och Jesu Kristi dag. Vid första antagande kan det se ut som att det är tala om samma dag, men faktum är att dessa ”två” dagar är av helt olika karaktär och har helt olika innehåll för ändetiden.

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

När det gäller Herrens dag så om handlar den, den vredes och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckelsen (vedermödans start) och till tusenårsriket. Jesu Kristi dag är inte alls nämnd i GT, då den har med den stora hemligheten att göra, nämligen sanningen om NT-församlingen och dens uppryckelse i härlighet.

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men dommens tid över folken är mer detaljerad i NT och speciellt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckelse och dens framställning inför Fadern i det himmelska.

När det gäller Jesu Kristi dag så är det en benämnelse på den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Fil 1:6 – Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Betydningen av denna vers är att den helige Ande som på pingstdagen börjades sitt verk med att utvälja ett himmelskt folk, kommer att fullföra och göra detta folk fulltalig intill Jesu Kristi dag, d.v.s. intill att Jesus kommer för att hämta hem sin församling till de himmelska boningarna – som alltså sker före Herrens dag.

Församlingen i Tessalonika

2 Tess 2: 1-12 - Församlingen i Tessalonika hade blivit skrämda av falska lärare som hade undervisat att Herrens dag, med allt vad den innebär av vrede och vedermöda redan hade börjat. Det ser till och med ut som att någon hade sänt falska brev och utgivit sig för att vara Paulus för att ge brevet auktoritet. Paulus varnar kraftigt mot denna falska förkunnelse, och börjar undervisa om sanningen angående denna ”Herrens dag”.

För det första hade Paulus i 1 Tess 1:10 lovat församlingen att Jesus skulle frälsa dem från den kommande vredesdomen, därför var deras förskräckelse så mycket större när de helt plötsligt trodde att de var mitt i den. Paulus lugnar dom och förmedlar församlingen att Herrens dag inte kan inledas före det att syndens människa, dvs Antikrist först har trätt fram, och understryker att detta inte kan ske före det att ”den som håller igen” först har blivit röjt ur vägen. (först tas bort), dansk översättning)

Vem eller vad håller igen?

Vers 4-8 omhandlar Antikrist, och den som håller honom tillbaka så att han inte kan träda fram. I dag skriver vi 2013, och vi kan konstatera att den/han som håller tillbaka är här fortfarande då Antikrist inte har trätt fram ännu. Det som håller igen blir både beskrivet som ”det” och ”han”. Ordet ande som i den helige Ande är ordet ”pneuma” på grekiska. Det är ett ord i intetkön.

I och med att den helige Ande samtidigt är Gud, blir han också beskriven som ”han”. Det har varit många gissningar på vad som håller Antikrist tillbaka, men den som både är neutrum samtidigt som maskulin kan inte vara någon annan än den helige Ande. Den helige Ande är tätt knuten till församlingen, och har varit sedan pingstdagen i Apg 2. I GT verkade den helige Ande också på jorden men i stället uppifrån. På samma sätt som han också kommer att göra i vedermödan.

Den helige Ande

Den helige Ande kommer i vedermödan att fortsätta att verka i människor men från uppryckelsens stund från ovan. Därför ser vi inte den helige Ande representerad efter kapitel 3 i Uppenbarelses boken. I breven till de 7 församlingar hör vi dessa ord: Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingen. Efter kapitel 3 som är församlingens uppryckelse är det inte längre den helige Ande som talar. Upp 13:9 – Den som har öron må höra. Det är inte heller den helige Ande som kommer med olika frälsnings och doms budskap till människor i vedermödan, det blir gjort av änglar. (Upp 14:6-7).

När församlingen blir uppryckt har den helige Ande ingen plats att verka utifrån mer då församlingen är det enda tempel som Gud känner till i dag. (1 Kor 3:16). Den enda församling som är representerad i vedermödan är skökoförsamlingen, och den kan den helige Ande inte verka utifrån.

Avfall eller avgång?

2 Tess 2:3 – ..Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

Det ord som i grekiskan blir översatt avfall är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistemi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används speciellt i förbindelse med att någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

Ordet kan också användas i förbindelse med religiös förförelse eller avfall som är beskrivet i 1 Tim 4:1. Några av de första protestantiska bibelöversättare valde att översätta med det engelska ordet ”departure”, som betyder att resa bort eller försvinna.

Några av de mer kända bibelöversättare som översatte ordet med försvinna/resa bort är bland andra Kenneth Wuest, Genovabibelen, John Dawson , Coverdale, Crammer osv. Skulle man precis som nämnda översättare använda ordet ”departure” i stället för avfall ville det naturligtvis ge mycket större klarhet i förhållande för uppryckelsen och vedermödan. Det ville också ge mycket mer mening i förhållande till förståelsen för teksten från både 1 Tess och 2 Tess.

Församlingen skall inte in i vedermödan eller drabbas av Guds vrede

Upp 6: 16-17 – Och de sade till bergen och klipporna: ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju änglar med sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Vedermödan är det samma som Herrens dag, som är det samma som Guds vredes dag. Hela vedermödan är Guds vredes dag och inte bara en den sista delen av den.Vi kan se att redan vid 6 sigillet så har Lammets vredes dag kommit. I kap 15 så ser vi att Guds vrede blir fullbordad med de 7 sista plågorna. Det betyder att Guds vrede inte har sin start med de 7 plågorna, utan startar tidigare.

Med de sju sista plågorna avslutas vedermödan och Guds vrede. I Tess 1: 9-10 har vi fått löfte om att vänta på Jesus från himlen (uppryckelsen), den samme som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1: 9-10 – och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 5:1-9 – v.2 Ni vet mycket väl att Herrens dag (vredesdomen/vedermödan)kommer som en tjuv om natten. V.9 – Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Detta avsnitt vi precis har läst är mycket intressant. 1 Tess kap 4:13 och framåt handlar om församlingens uppryckelse och möte med Jesus i rymden. Paulus sätter igen uppryckelsen i förhållande med vedermödan som blir beskrivet i Kap 5:1-3.

Han fortsätter att beskriva att den dagen, d.v.s Herrens dag inte kan överraska oss som en tjuv för vi tillhör ljuset. Han avslutar det hela med att bekräfta att det är vedermödan han har undervisat om, och säkrar oss att vi inte skal drabbas av vredesdomen, men vinna frälsning genom Jesus.

Församlingen Filadelifia

Församlingen Filadelfia, som representerar en av de två ändetids församlingar fick löfte om att bli bevarad från den prövningens stund, som skall komma över hela världen. Detta löfte är ett av de starkaste löften om att församlingen ska uppryckas förde den sista årsveckan.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig, och rädda dig ur prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Det grekiska ordet för bevara är det grekiska ordet (TEREO). Verbet är använt två gånger i den här versen. Första gången blir det översatt bevara, men andra gången rädda dig ur i den svenska översättningen. I KJV är båda orden översatta med bevara vilket ger en helt annan betydning:

10Because thou hast kept the word of my patience, I also will keep thee from the hour of temptation, which shall come upon all the world, to try them that dwell upon the earth. (King James Version)

Thayer hävdar att när detta ord används med det grekiska ordet ”en” betyder det att ”stå fast i en sak”, men när det används med ”ek” betyder det precis som King James har översatt ”bevarad från”. Samma sätt har ”ek” använts när det har översatts i 1 Tess 1:10 - ..som har frälst oss från den kommande vreden. Ville Johannes visa att det var ”i prövningens stund” hade han skrivit: ”en te hora”. I stället väljer Johannes att skriva ”ek tes horas” som just betyder ”från prövningens stund”

För vem är vedermödan?

Upp 3:10 - prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Att prövningens stund är ett utryck för Guds vrede och det som ska komma över värden är de flesta eniga om. Men varför kommer den? Är det för att pröva och rena församlingen? Nej, det är för att sätta dess invånare, över hela värden, på prov. Detta riktar sig till människor som är kvar på jorden efter uppryckelsen, och som har anslutit sig till Antikrist.

Ordet ”dess invånare” (katoikeo), som är använt här är ett starkt ord. Ordet handlar om något varigt och konstant. Det betyder att domen gäller dem som har gjort jorden till deras riktiga hem, och identifierar sig med jordens handel och religion. De har gjort jorden till sitt permanenta hem, vilket omöjligt kan referera till församlingen.

Den sanna kyrkan består av främlingar och gäster på denna jord. (1 Pet 2:11), och som söker det som är därovan (Kol 3:1-2), som har deras medborgarskap i himlen (Efe 2:19), och som har sitt hem i himlen (Joh 14:2).

Vem väntar vi på?

Tit 2:13 – Medans vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Fräsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

Det är inget tvivel om att vår förväntning och vår glädje är Jesu tillkommelse. Vi ska inte vänta på Antikrist, vedermöda och Guds vrede. Om Herren hade i sinne att hans folk skulle igenom vedermödan och Antikrist regi så hade han också varnat och förberett sin församling på det. För i så fall skulle Antikrist träda fram innan uppryckelsen kunde ske.

Evangeliet om riket

Det är heller inte det nådens evangelium som blir predikat i vedermödan, men i stället evangeliet om riket. Detta evangelium blir predikat av de 144000 utvalda judarna som kommer att förkunna Messias upprättelse av det messianska riket. Nådens evangelium som vi känner det blir avslutat i och med att församlingens tidsålder blir avslutad.

Martyrerna ber också Gud om att hämna sig på sina fiender. Detta är heller inte den troendes vittnesbörd i församlingens period. Vi ber inte att Gud ska hämnas våra fiender, vi ber Gud om att frälsa alla människor. (Rom 12:19) De två vittnen får också makt att hämna sig på och straffa sina fiender.

Avslutning

Församlingens uppryckelse var en hemlighet intill att Paulus fick den förmedlat till församlingen. Därför hör vi inte Jesus undervisa om uppryckelsen. Jesus predikar uppståndelse på den yttersta dagen och sin synliga komma för Israel.

Dan 9 visar tydligt att den 70 årsveckan är till för Israel och Jerusalem, inte för församlingen.

Genom att blanda ihop Guds program för Israel och församlingen blir det fel. Genom många bibelord lovar Herren oss att församlingen inte skal drabbas av vredesdomen, men bli frälst från den. Vredesdomen eller Herrens dag är hela 7 års period. Församlingen skall därför uppryckas innan den sista årsveckan börjar. Precis som Filadelfia församlingen skulle bli bevarad från prövningens stund.

Efter kap 3 i Uppenbarelseboken finner vi inte längre församlingen mellan kapitel 6-19 som också är vedermödan på 7 år. Vi ser heller inte den helige Ande som är tätt knuten till församlingen. När den helige Ande som bor i de frälsta är borta från jorden, är det fritt fram för Antikrist och hans regi. Den ända kyrka som är tillbaka är skökan.

Vi hittar inget belägg för att församlingen ska igenom vedermödan men tvärtom bli bevarad från den. Vi skal vänta och ha Jesu Kristi dag levande i våra hjärtan. Vedermödan eller Jakobs nöd är till för dem som bor på jorden. Israel och judarna kommer att prövas på ett speciellt sätt om de vill erkänna Jesus som messias eller inte. Antikrist i sin tid Guds tabernakel som också är församlingen. Församlingen är representerad i himlen redan vid vedermödans start genom de 24 äldste. När Herren vänder tillbaka till jorden i Upp 20 så är församlingen tillsammans med änglarna med.

Jesus kommer snart!


DEL 2

Det här är en fortsättning på det första inlägget ”Jesu återkomst före vedermödan,” som på samma sätt är ett försvar för Pre-tribläran som betyder att uppryckandet av de troende sker innan vedermödan. Vi hittar många fantastiska berättningar i GT som är förebilder på uppryckelsen, vedermödan och den tid vi lever i. Jag vill visa på några av de berättningar från GT som kan visa och bekräfta en uppryckelse innan vedermödan.

Guds vrede

När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12. I den här världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom.

På senare tiden har Guds vrede börjat ha olika betydningar för människor. Man nämner Lammets vrede, Människans vrede, Satans vrede och Guds vrede och blandar ihop det. Det är också delade meningar om både när och hur Guds vrede inträffar.

Vedermödans konsekvenser

Uppenbarelseboken kan vi se att vedermödan startar i Kap 6 med att de sex första sigillen bryts av Lammet och slutar med Guds sju vredesskålar i kap 16-18. Redan under de sex första sigillen ser vi en förödande konsekvens för livet på jorden. De sex första sigillen för med sig krig, hungersnöd, plågor och orsaker död för en 1/4 av jordens befolkning. Med andra ord cirka 1,7 miljarder människor kommer att dö vid de första sex sigillen. Vid sidan av det här så kommer det att finnas martyrer av människor som blir troende under vedermödan.

När änglarna blåser i de 7 basuner så utlöser det automatisk nya straffdomar mot jorden. De här domarna kombinerar kraftiga naturkatastrofer med övernaturliga plågor. När de 7 basuner är klara med sina plågor så har en tredjedel av vattnet förstörts, en tredjedel av allt livet i havet har dött, och en tredjedel på jorden kommer att brännas upp, och en 1/3 av de människor som överlevde de första sex sigillen kommer att dö. Med andra ord ytterligare cirka 1,7 miljarder människor av jordens befolkning.

Vredesskålarna fullbordar Guds domsslut

Vi har inget tal på hur många människor som kommer att få lov till att sätta livet till under vredesskålarna men vi kan bara gissa. Jesus själv säger att om inte den tiden förkortas kommer inget människa att bli frälst (Matt 24:22). Dessa vredesskålar är ut över all beskrivelse, och det är svårt att förstå konsekvensen eller betydningen av dem.

Dessa vredesskålar blir fullbordan av Guds domsslut. Upp 16:16-21 talar om en så stor jordbävning att det aldrig någonsin har funnits något liknande tidigare. Konsekvensen av den kommer att göra så att alla öar flyr, och bergen kommer inte att finnas mer. Tro mig när jag säger att ingen önskar att vara på jorden på den tiden.

Vedermödan är ramen för den kommande vreden

Med andra ord så är vedermödan tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden. Den kommande vreden är inte en enkel dag, precis som att Herrens dag inte är det heller. Guds vrede, den kommande vreden, Herrens dag, vredesdomen osv. är en tidsperiod som börjar med att det första sigillet bryts och kulminerar vid Jesu synliga komma för Israel och världen, där Guds vrede också blir uppenbarad.

Paulus gjorde det klart att församlingen inte skulle vara på jorden under den här tiden av domsslut som vedermödan är. I 1 Tess 1:10 så talar Paulus att Herren kommer att frälsa oss från den kommande vredesdomen. Ordetfråni Grundtexten betyder från med hänsyn till både tid och plats, så att vi med andra ord inte kommer att vara närvarande när det händer. Ty Gud har inte bestämt oss för att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Guds vrede varar hela vedermödan

När det handlar om Guds vrede så påpekar ofta människor att det inte är det samma som den stora nöden, och de har helt rätt. Den stora nöden är på 3,5 år som startar med förödelsens styggelse och Guds vrede eller vredesdomen varar i hela vedermödan på 7 år.

Upp 6:16-17 – ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Här ser vi att redan vid det sjätte sigillet så har Lammets vredes dag kommit, som är det samma som Guds vredes dag, då Lammet och Fadern är samma person. Ofta så påpekar man att de sju sista plågorna – som också är Guds vredesskålar är själva Guds vrede. Men i kap 15:1 kan vi se att Guds vrede når sinfullbordanmed dessa sista plågor, alltså inte sin början. Det är alltså bara själva avslutningen av Guds vredes period som avslutas med de sista 7 plågorna.

Räddad från både tid och plats

Abraham påminde Herren i sin argumentation om Sodom och Gomorra att det strider mot hans natur att förgöra de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga (1 Mos 18:23).

Petrus undervisar oss genom att ge oss exemplet med Lot för att visa att Lot inte var ett tillfälligt exempel men en generell princip från Guds sida, att Herren ”frälser de gudfruktiga ur frestelsen” engelsk översättning: The Lord knows how to rescue godly men from trials”. Ordet from (ur) betyder från tid och plats från denna händelse.  

Varningar till församlingen

Frågan är om vi kan hitta ord där Herren talar tröst eller varningar till sin brud inför den kommande vredesdomen? Kan vi hitta ord där han lovar oss att beskydda och bevara oss genom denna fruktansvärda tid som vedermödan är? Kan vi överhuvudtaget se församlingens existens under själva vedermödan?

Nej, det kan vi inte! Just därför att han hänvänder sig till Israel när församlingen är borta, och kan då fortsätta sitt program med Israel under den sista årsveckan, samtidigt att han lovar oss att vi inte ska bli drabbade av den kommande vreden.

Som på Noas tid

Matt 24:37 – Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

Herren önskar att vi ska studera Noa och jämföra med denna tidens avslutning. I Matt 24:37 kan vi läsa att på samma sätt som det var i de dagar, då Noa levde ska det vara vid Herrens återkomst. Det vi kan lära oss av Noas dagar är om tiden före syndafloden, själva syndafloden och Herrens beskyddande hand över Noa och hans släkt.

Jesus fortsätter att förklara att de människor som överlever vedermödan kommer omedelbart att bli dömda innan 1000 års riket. Några blir bortryckta till doms och andra får lov till att gå in i det Messianska riket. På samma sätt som vid syndafloden kommer människor att bli bortryckta till doms. Människorna på Noas tid gick under på grund av syndafloden, och på samma sätt kommer människor att gå under i själva vedermödan, och straks efter vid Jesu dom.

Tre slags människor

Det fanns tre olika slags människor som levde på Noas tid innan syndafloden kom. Det var de otroende som förkastade Herrens ord, och alla gick under i syndafloden. Det var Noa och hans släkt som blev bevarade genom syndafloden, och det var Enok som blev uppryckt till Herren innan syndafloden kom. På var sitt sätt representerar dessa människor tre olika kategorier som vi kan jämföra med vår tid i dag. På precis samma sätt så ser vi tre slags människor i dag när vi är på väg mot vedermödan och den avslutande tiden:

·   Människorna som gick under i syndafloden på Noas tid representerar de icke troende, som inte har tagit i mot Jesus som sin frälsare. De människorna kommer att gå in i vedermödan, och bli utsatta för Guds vrede. Dom som inte omvänder sig i vedermödan kommer att bli dömda av Jesus och kommer sedan att bli kastade i den brinnande eldsjön.

·   Noa representerar den rest av Israel som Herren kommer att fullborda sina löften med i 1000 års riket. Noa är alltså det utvalda Israel, som på ett speciellt sätt kommer att bli beskyddade under vedermödan. 3,5 år in i vedermödan kommer de troende judarna att fly ut i öknen där Herren kommer att beskydda dem för Antikrist och hans förföljelse. Noa blev bevarad genom syndafloden och det kommer också en del av det judiska folket att bli.

·   Enok är en bild på församlingen som inte fick del av syndafloden och Guds Dom då han blir uppryckt och hämtad av Gud innan floden kom.

Enok/Hanok är en förebild på församlingen

1 Mos 5:24 – Sedan Hanok på detta sätt vandrade med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.

Hanok är en mycket talade förebild när det gäller församlingens uppryckande i förhållande till tiden för den Antikristliga vedermödan. Hanok levde i det 7 ledet från Adam, och levde i en mycket speciell tid, nämligen i tiden före syndafloden. Ordet säger att på den tiden så var människornas ondska stor på jorden, och människors hjärtan och motiv var helt igenom onda.

Mitt i detta syndiga människovimmel så fanns det en man, Hanok, som trodde på Gud och vandrade med honom. (1mos 5:24) Vittnesbördet om Hanok är att han hade funnit nåd av Gud. (Heb 11:5)

Hanok blev uppryckt

Heb 11:5 - Genom tron togs Hanok bortutan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig.

Hanok blev uppryckt utan att smaka döden för Gud hade tagit honom till sig. I tiden före sitt uppryckande så förkunnade Hanok, för människorna i hans samtid, om den kommande Gudsdom och straff över synd och gudlöshet. När syndens mål var nått kom också Guds dom över synden på Noas tid och han sände syndafloden, men då var Hanok redan uppryckt till Herren.

Syndafloden är en bild på den vrede som Gud kommer att sända över jorden och de ogudaktiga människorna i ändens tid – den kommande vredesdomen (1 Thess 1:10)

Transporterad till ett annat ställe

Det grekiska ordet för ”tagit honom till sig” är metatithemi, och blir i KVJ översatt ”transportet”, dvs överflyttad, transporterat till ett annat ställe. Hanok blev med andra ord transporterad eller överflyttat till himlen för att han inte skulle smaka döden. 1 Kor 15 talar om att inte alla ska insomna, men alla ska förvandlas. Det är Paulus som beskriver uppryckelsen av församlingen där inte alla ska möta döden, men uppleva att Herren tar oss hem till sig.

Precis som att Hanok representerar församlingens uppryckelse innan vedermödan, så representerar Noa och hans familj, den lovade rest av Israel, som ska bli bevarade genom vedermödan, och som ska uppleva det messianska rikets välsignelser.

Sjunde släktsledet från Adam

Det som kan vara intressant att nämna i sammanhanget är att Hanok var det sjunde släktsledet från Adam. Församlingen är på samma sätt den sjunde församlingen som blir presenterad i Uppenbarelseboken kap 3.

Vi lever i Laodicea tiden, som utifrån en historisk och en profetisk tidslinje för församlingen också är den sista tidens församling innan uppryckelsen. Vi lever också i början av det sjutusende året efter skapelsen, där Hanok blev uppryckt som sjunde släktsled efter Adam.

Hanoks betydelse

Roten från namnet Hanok betyder träna och undervisa, vilket får oss att tänka på Jesu missions befallning till församlingen. –”Gå därför ut och gör alla folk till lärljungar” (Matt 28:19)

Enligt Hebreisk tradition så är Hanok född på själva Pingstdagen, som också är samma dag som församlingen blev född. Hanoks liv och hans uppryckelse före syndafloden är en tydlig förebild på uppryckelsen av församlingen.

Lot blev frälst undan Guds vrede

1 Mos 19:22 – ”Jag skall inte omstörta staden du talar om. Men skynda dig att fly dit, ty jag kan inte göra något förrän du är där”

Gud hörde ropet över Sodom och Gomorra, och såg den svåra synd som härskade i städerna. Abraham förhandlade med Herren över att inte förstöra städerna om det fanns helt ner till tio rättfärdiga i städerna. Nu fanns det inte tio rättfärdiga i städerna men bara en enkel - Lot.

På trots av att det inte var något som Herren hade bundit sig till, ville han inte förstöra och döma städerna på grund av denne ene. Sodom och Gomorra blev utsatta för Guds dom och vrede, och Gud lät det regna eld och svavel över städerna. Men Herren kunde inte påbörja sin vredesdom förrän att Lot hade lämnat staden och var i säkerhet i grannstaden Soar.

Luk 17:28-29 – På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot gick ut från Sodom lät Gud eld och svavel regna från himlen och gjorde slut på dem alla.

Lot blev borttagen från tid och plats där Guds dom skulle i värkställas. Änglarna som blev sända för att rädda Lot förkunnar att de inte kunde påbörja Guds dom innan Lot var i säkerhet. Lot är en bild på församlingen som blir räddad frånbåde tid och platsför den kommande vreden.

2 Pet 2:7-9 – Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv.

Petrus undervisar om den Dom som drabbar all orättfärdighet, och visar oss att Gud inte dömer de rättfärdiga tillsammans med de orättfärdiga.  

Daniel och de tre männen i den brinnande ugnen

Historien om Daniel, och de tre männen i den brinnande ugnen är en av de berättelser från GT som visar en tydlig bild på vedermödan och denna tidens avslutning.

Kung Nebukadnessar, som är en tydlig förebild på Antikrist, hade satt upp en staty av guld på Duraslätten i Babylon. Bemärk att statyn är sextio alnar hög och sex alnar bred, som kan sammanliknas med Antikrist tal som är 666. Nebukadnessar tvingar alla att falla ner och tillbe denna uppsatta staty, där konsekvensen för dem som inte lydde, var att bli kastad i den brinnande ugnen. Den brinnande ugnen är en bild på Guds vrede och den stora nöden i vedermödan.(Mal 4:1 – Se, dagen kommer, den brinner som en ugn.)

Sadrak, Mesak och Abed-Nego vägrade att böja knä för Nebukadnessars staty, och de blev kastade i den brinnande ugnen. Kungen befallde att ugnen skulle göras sju gånger hetare än man någonsin sett den vara, och det är en bild på fullkomlighetens tal. Herren sände sin ängel som beskyddade Sadrak, Mesak och Abed-Nego i den brinnande ugnen, och de kom ut utan någon som helst skada eller påverkan av elden.

Men det man måste fråga sig i denna historia är vart Daniel är någonstans. Var han en av dem som böjde knä för statyn? Varför var han inte närvarade, och varför blev han inte också slängd i den brinnande ugnen. Vi kan vara ganska säkra på att Daniel inte böjde knä för Nebukadnessars staty. Daniel var bara inte närvarande där alla skulle tillbe statyn, eller vid den brinnande ugnens lidande. Gud hade ”tagit bort honom”.

Beskrivningen som kungen fick av dessa män i den brinnande ugnen var att det var tre judiska män (Dan 3:12). De tre judiska männen är en bild på de utvalda Israel som blir bevaradgenomvedermödan, och Daniel, den högt älskade (Dan 10:11) är en bild på församlingen som blir bevaradfrånvedermödan. 

Paulus undervisade om uppryckelsen

Paulus var den förste person på jorden som presenterade undervisningen och uppenbarelsen om uppryckelsen ungefär 20 år efter korset. Upp till den tiden var det okänt eftersom Jesus inte undervisade uppryckelsen till sina lärljungar på sin tid. Uppryckelsen av församlingen är främst beskriven i 1 Thess 4:16 och 1 Kor 15:52.

Ett av de tydligaste bibelverser från GT som vi kan relatera till församlingen i är från Jesaja 26:19-21. Jag vill pröva att jämföra det vi ser i Jesaja kap 26 och Paulus undervisning om uppryckelsen i 1 Tess 4:16-17 & 5:9.

Jesajas ord med svart text och Paulus med rött.

Jes 26:19 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. (förstskall de som dött i Kristus Jesusuppstå) Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade. Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. (Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden) Göm dig ett litet ögonblick, till dess att vreden har gått förbi. Ty se HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. (Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus)

Det är också närliggande att hänvisa till Joh 14:2-3 där Jesus talar om att i hans Faders hus finns många rum, och att han går bort för att bereda plats åt oss. Församlingen kommer att höra samma röst som Johannes hörde i Uppenbarelseboken: -”Kom hit upp”, och vi kommer att få ta del av de rum Herren har förberett åt oss. Vi kommer att få gå in i hans kamrar och stänga dörren efter oss. När det har hänt kommer HERREN ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning – som också är Guds vrede.

Det här löftet handlar inte om hans synliga återkomst där Herren kommer till Israel för att vara där de är. Det är ett löfte till församlingen, att han har gått hem till sin Fader för att bereda plats åt oss där.

De 24 äldste

Ibörjan av Uppenbarelseboken kap 4 så möter vi en skara som vi inte har stött på tidigare i bibeln. Det har tidigare varit tre andra profeter än Johannes som genom en syn har fått sett Guds tron, men ingen av de tidigare har förut sett denna skara. Jesaja såg dem inte i Jes kap 6. Hesekiel såg dem inte i Hes kap 1 & 10, och Daniel såg dom heller inte i kap 7. Det är de 24 äldste jag tänker på som sitter runt om Guds tron i Upp 4:4.

Denna skara har med andra ord inte varit där tidigare, men nu, efter de sju församlingarna som representerar församlingen ur ett historiskt och profetiskt perspektiv, ser vi dem i himlen. De är på plats runt om Guds tron innanvedermödan ska ha sin start i Upp kap 6, och därför menar jag att de 24 äldste representerar den uppryckta församlingen som är på plats innan vedermödan får sin start.

De 24 äldste sitter på troner så de regerar. De sitter runt om Guds tron så dom hjälper och assisterar Herren. Dom sitter ner så deras arbete är klart. Dom är klädda i vitt så de är rättfärdigjorda. Deras kläder är Himation, som är det samma som församlingens och Jesu kläder. De bär kronor (Stephanos) så de är kungar. Dom kallas också äldste som är klar häntydning till församlingen.

När de sjungar så sjunger dom de förlöstas sång i Upp 5:9-10:

Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor (oss) av alla stammar och språk, folk och folkslag. Du har gjort dem (oss) till ett konungsdöme (kungar) till präster åt vår Gud, och de (vi) skall regera på jorden.

Som så många gånger är texten inte korrekt översatt från grundtexten. King James har bland andra översättningar satt första person plural i stället för. De 24 äldste identifierar sig själva med den lösköpta församlingen, som är klädda som dem, är präster och kungar som dem, och är på plats innan vedermödans start.

Sammanfattning

Vi ser alltså genom hela bibeln många exempel och förebilder som visar på att Herren kommer att flytta sin församling från både tid och plats när det gäller ändetidens domslut som ska övergå jorden.

Han kommer att rycka upp oss och gömma oss i sin Faders hus intill att hans vrede har gått förbi. Vi har löfte om att bli bevarade från det som ska övergå den här världen då syftet och ämnet för vedermödan inte är till för församlingen. Vi väntar inte på Antikrist men på det saliga hoppet att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet. (Titus 3:4) Han som frälser oss från den kommande vredesdomen. (1 Tess 1:10)


DEL 3

Det här är det tredje inlägg jag skriver som ett försvar för Pre-trib läran, det vill säga att Jesus kommer att hämta sin församling före det att vi går in i den 70:e och sista årsveckan, och att vedermödans domar går ut över jorden.

 

En utvald generation

Undervisningen om Jesu återkomst har alltid fascinerat mig, och tanken om att en utvald generation i mänsklighetens historia inte kommer att få uppleva döden, men i stället kommer att få uppleva det att bli förvandlade som sker när Jesus kommer för att hämta sin församling, genom att upprycka dem levande till himlen.

Förlossningens dag närmar sig

Det som gör ämnet så intressant och omdiskuterat, är ju att tidens tecken talar väldigt starkt om att vi är på väg mot den här tidens avslutning, och därmed Jesu återkomst.

Många människor i dag är överväldigade över de tecken vi både kan se och uppleva, och att den helige Ande talar tydligt till Guds församling och människors hjärtan att göra sig redo. I den förbindelse, då människor börjar se att förlossningens dag börjar närma sig, är nästa fråga när vi egentligen kan förvänta att uppryckelsens ögonblick sker?

Frågorna många ställer sig

En del av de frågor som många ställer sig i förbindelse med Jesu återkomst är när vi kan förvänta att uppryckelsen sker? Kommer församlingen att behöva gå igenom vedermödans tid? Vad är egentligen syftet med vedermödan, och är det egentligen Antikrist eller Jesus vi ska vänta på? Är Jesu återkomst och uppryckelsen den samma eller två skilda händelser?

Jag hoppas att både detta inlägg och de förra jag har skrivit besvarar några av de frågeställningar som finns.

Min personliga överbevisning

Tidigare var jag ganska överbevisad om att Jesus först kommer att hämta sin församling efter vedermödans tid, och att uppryckelsen och Jesu synliga återkomst var samma händelse. Jesus talar ju bara om en återkomst, och varför ska församlingen bli sparad från vedermödan när både Israel, och den här världen ska lida? Jag såg vedermödan som en nödvändig reningsprocess för Kristi kropp på grund av det avfall vi upplever på många håll i dag.

Men då jag till att börja med har haft några obesvarade frågor som jag inte kunde få ihop med det jag kunde läsa i bibeln, försökte jag att sätta mig in i frågorna ordentligt. De här inläggen är ett resultat av det som jag kom fram till.

Lika säker som jag är i dag på min frälsning, är jag också när det gäller tidspunkt för själva uppryckandet av församlingen. Jesus kommer att upprycka sin församling före det att den sista årsveckan och 70:e årsveckan börjar, och jag vill dela några av de argument som jag tycker talar starkt för det.

Uppryckelsen och Jesu synliga återkomst

Joh 14:1-3 – Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är

1 Thess 4:15-17 – Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren

Uppryckelsen är inte ett annat namn för Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker i olika etapper som börjar med uppryckelsen och avslutas vid hans synliga återkomst efter den stora nöden.

Uppryckelsen av församlingen

Uppryckelsen är en osynlig händelse som sker helt utan förvarning. Vi vet med andra ord inte helt precis när det sker, och vi blir uppmanade till att vara vakande och bedjande. Vi ska känna till tiden omkring uppryckelsen och ha en förståelse för när det börjar dra ihop sig, men själva timmen och stunden vet vi inte något om och den kommer att vara dold intill den dag att det sker. 

Jesus kommer halvägs till jorden för att möta oss i rymden, för att sedan ta oss tillbaka till himlen, för att vi ska vara där han är. Om Jesus hade fortsatt till jorden efter uppryckelsen, så hade han tagit oss dit vi är i stället för. Men enligt Johannes så kommer han tillbaka för att hämta oss dit han är, som är i hans Faders hus i sitt himmelska rike. 

Jesu synliga återkomst

Jesu synliga återkomst är inget osynligt, eller hemligt komma. Allas ögon ska se honom, och han kommer fullt synlig på himmelens skyar. Själva tidspunkten är heller ingen överraskning, då vi vet att han kommer direkt efter vedermödans slut, eller precis 3,5 år efter den stora nödens början.

De få människor som överlever själva vedermödan kommer att kunna bevittna denna händelse.

Enligt Herrens eget ord

Paulus poängterar att det är ”enligt ett ord från Herren” när han undervisar om uppryckelsen, och de dödas uppståndelse.

För det första så är 1 Thess skriven av Paulus omkring år 51, och troligtvis var inga av evangelierna ännu skrivna på det tidspunkt när Paulus skriver detta brev. För det andra så hittar helt enkelt ingen undervisning från Jesus i evangelierna, där Jesus talar om några som uppstår från de döda samtidigt med att andra blir levande förvandlade för att möta honom på skyarna.

Jesus predikade bara uppståndelsen ifrån de döda, utifrån de löften vi kan se i GT. Där blir de heliga lovade uppståndelse omedelbart efter den stora nöden (Dan 12:2), och precis före själva tusenårsriket. Det är denne uppståndelse Jesus kallade livets eller de rättfärdigas uppståndelse som alltså hör till de heliga från GT.

Församlingens hemligheter

1 Kor 15:51-52 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.

Det betyder att Paulus förmedlar en av de hemligheter som indirekt har med församlingen att göra, som han har fått genom ett direkt ord eller i en uppenbarelse från Herren.

Hemligheten som Paulus förmedlar här och som aldrig tidigare har varit uppenbarad eller känd, är just det att en utvald generation inte kommer att dö, men kommer att få uppleva det att bli transformerad och förvandlad, och kommer att uppryckas tillsammans med de döda för att möta Jesus på skyn.

Vi ska vara där han är

Joh 14:1-3 - "Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni."

I Johannes evangeliet ger Jesus oss en unik uppenbarelse. Han talar om något som ingen profet tidigare hade eller kunnat lova. Ingenstans kan vi läsa att Messias skulle komma, men i stället för att samla de heliga i ett jordiskt Jerusalem så skulle han ta dem till sin Faders hus, som är samma plats dit han skulle gå bort.

När han ger löftet så är det på bakgrund av att ”jag skall komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.” Han talar om en återkomst som inte har med den judiska befrielsen att göra,  eller för att upprätta sitt rike på jorden, eller för att döma nationerna. Det är ett ord som endast med hans egna att göra.

Joh 14: 1-3 och 1 Tess 4: 13-18

Det finns fantastiska paralleller när vi jämför dessa två bibelverser där några av orden eller fraserna nästan är helt identiska. De följer samtidigt varandra i den ordning de kommer och på det sättet att själva stycket är uppbyggd. 

John 14:1-3                                1 Tess 4: 13-18

v.1 Oroas                                      v.13 Sörjer

v.1 Tro                                          v.14 Tror

v.1 Gud, mig                                v.14 Jesus, Gud

v.2 sagt er                                    v.15 säger er

v.3 komma tillbaka                        v.15 Herrens ankomst

v.3 ta er                                       v.17 ryckas upp

v.3 till mig                                    v.17 för att möta Herren

v.3 skall vara där jag är                v.17 alltid vara hos Herren.

Båda dessa bibelverser tröstar och visar oss på ett unikt sätt att Herren kommer för att ta de troende från jorden till sin härlighets himmel.                 

18 Pre-trib argumenter

1.   Det finns helt enkelt inga passager i GT eller i NT som talar för att församlingen kommer att gå igenom vedermödans period, eller att församlingen ska stå ansikte till ansikte mot Antikrist.

2.   Vedermödan kallas ”Jakobs nöd” (Jer30:7), men kallas aldrig för ”församlingen eller kyrkans nöd”.                                                     

3.   Ängeln Gabriel förkunnade för Daniel att 70 veckor var bestämda över ditt folk (judarna) och över din heliga stad (Jerusalem) . Församlingen är inte nämnd här. Dan 9:24

4.   Församlingen hade inte del i de första 69 veckorna, och kommer inte att ha del i den sista och 70:e årsveckan.

5.   I Uppenbarelseboken sker uppryckelsen i kap 4:1 som är före vedermödans period som är beskriven från kap 6-19. De 24 äldste som representerar församlingen är på plats innan det första sigillet bryts.

6.   Församlingen är nämnd över tjugo gånger i de första tre kapitlen i uppenbarelseboken, men är aldrig nämnd mellan kapitel 4 och 19. 

7.   Vedermödans period kallas också ”en vredens dag” (Sef 1:15) i bibeln, men Jesus har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen. (1 Tess 5:9), men har frälst oss från ”den kommande vredesdomen” (1 Tess 1:10)

8.   Vedermödan tid kallas HERRENS dag i bibeln (Sef 1:15). Men 1 Tess 5:2-3 säger att Herrens dag (vedermödans tid) kommer som en tjuv om natten. När folk (otroende) säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de (otroende) av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de (otroende) slipper inte undan. Det är tydligt att vedermödan är något som ska drabba de otroende, men det inkluderar inte de troende och frälsta.

9.   Vi ska trösta varandra med talet om uppryckelsen (1 Tess 4:18). Det finns ingen tröst i undervisning som säger att församlingen ska gå igenom delar av eller hela vedermödans domstid.

10. Jesus lovade församlingen i Filadelfia att han ville bevara församlingen och ”rädda dig ut ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov.” (Upp 3:10) Gud lovade att bevara den trofasta församlingen ute från vedermödans period.

11. På samma sätt som Enok blev uppryckt till himlen före syndafloden och Noas släkt blev bevarade genom syndafloden, kommer församlingen att bli uppryckt innan vedermödan och Israels rest bli bevarade genom vedermödan.

12. På samma sätt som att Gud inte kunde döma Sodom och Gomorra innan Lot var borta från staden kan Gud inte döma den här världen innan de rättfärdiga är borta. ( 1 Mos 19:16)

13. Jesus talade om vedermödans period när han bad: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför människosonen”. (Luk 21:36) Det ger ingen mening att Jesus ber om något som han inte är villig att hålla.

14. Mal 3:18 säger att Herren (vid sin ankomst) kommer att visa oss skillnaden mellan den rättfärdige och den ogudaktige, mellan den som tjänar Gud, och den som inte tjänar honom. Pre-trib tror att Herren kommer för att hämta sin församling, sedan kommer vi tillsammans med honom för att döma mellan rättfärdiga och orättfärdiga. 

15. Vid uppryckelsen kommer Jesus för sin församling (1 Tess 4:16-17) när han kommer vid slutet av vedermödan, så kommer han med sin församling. (1 Tess 3:13).

16. I breven till de 7 församlingarna så uppmanade Jesus att ”höra vad Anden säger till församlingen”. Men i vedermödans tid, efter att den helige Ande i församlingen är tillsido satt säger han: ”Den som har öron må höra” (Upp 13:9) Han utelämnar församlingen, då det inte finns någon församling som ska lyssna till det Anden talar och som ska gå igenom vedermödan. 

17. Antikrist kommer att strida mot de heliga och få makt att besegra dem. (Upp 13:7). Men det kan inte vara församlingen det talas om här. Jesus har själv lovat att ”helvets portar aldrig ska bli församlingen övermäktig”. (Matt 16:18)

18. Jesus sa inte: ”När detta har hänt”, så räta på er och lyft upp era huvuden, men i stället ”När alla detta (tidens tecken) börjar ske”, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning. (Luk 21:28).

Av två vittnens utsago

Skulle jag välja två bibelord, ett från GT och ett från NT, som tillsammans talar och vittnar om att församlingen inte ska gå igenom Guds vrede eller vedermödans tid vill jag peka på två följande bibelverser:

1 Thess 1: 9-10 – Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen

Jes 26:19-21 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade.  Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick, till dess vreden har gått förbi.  Ty se, HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. Jorden skall blottlägga sina blodskulder och inte längre dölja sina dräpta.

Ouppfyllt löfte

Vi kan inte se att detta bibelställe från Jesaja någonsin tidigare har blivit uppfyllt. Det stämmer heller inte överrens med den uppståndelse som Jesus predikade och som Daniel talar om i Dan 12:2, som vi vet ska ske efter vedermödans tid och inte före.

Här talar Jesaja i stället om en uppståndelse som sker då Herren först kallar in sitt folk i sina kamrar, före och innan dess att Guds vrede och domar går ut över jorden. 

Kom mitt folk

”Kom mitt folk”, som egentligen betyder ”försvinn” eller ”bli osynlig”, är en fantastisk parallell till den upplevelse Johannes hade i Upp kap 4, där han fick se en öppen dörr i himlen, och samtidigt fick höra Guds röst liksom en basun som på samma sätt sa: ”Kom hit upp”. Ögonblickligt efter Guds kall blir Johannes uppryckt till Guds tron, där han från himlen får skåda vedermödans tid utspela sig på jorden.

Johannes representerar här församlingen som kommer att få uppleva det samma på uppryckelsens dag. Genom en befallning, en överängels röst och en Guds basun kommer församlingen att bli uppryckt till himlen och kommer att få se vedermödans tid utspela sig jorden.

För att pröva och straffa jordens invånare

Upp 3:10 - Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov

Jesaja talar om att ” HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning”. På samma sätt bekräftar Upp 3:10 om att prövningens stund (vedermödan), som ska komma över hela världen är till för att sätta dess invånare på prov.

Både Jesaja och Uppenbarelseboken talar om att syftet med vedermödan, är till för att straffa och pröva och jordens invånare på grund av deras synder genom någonting som heter Guds vrede. Samma vrede som båda dessa bibelverser vittnar om att vi är räddade ifrån, genom att Herren kallar hem oss till sin Faders hus, hem till sina kamrar till dess att vreden har gått förbi.

En man på en öde ö

Om vi skulle göra ett experiment och placera en man på en öde ö, med endast en bibel i handen, utan utläggningar och påtvingade läromässiga idéer. Vilken konklusion hade han kommit fram till med hänsyn till tidspunkt för uppryckelsen?

För det första hade han lärt sig från Jes 13:9-13, och Amos 5:18 att Gud skulle döma jorden på grund av deras synder, genom att utgjuta sin vrede genom en fruktansvärd domstid som bibeln beskriver som HERRENS dag. 

Jes 13:9-13 – Se, HERRENS dag kommer, fruktansvärd, med förbittring och brinnande vrede, för att ödelägga landet och utrota syndarna som bor där. Ty himlens stjärnor och stjärnbilder sänder inte mer sitt ljus. Solen går upp mörk, och månens ljus lyser inte. Jag skall straffa världen för dess ondska, de ogudaktiga för deras missgärning. Jag skall göra slut på de stoltas övermod och slå ner tyrannernas högmod. Jag skall göra en man mer sällsynt än fint guld, en människa mer sällsynt än guld från Ofir. Därför skall jag få himlen att darra, och jorden att gunga och skaka i sina grundvalar -genom HERREN Sebaots förbittring, på hans brinnande vredes dag.

Amos 5:18 - Ve dem som längtar efter HERRENS dag! Varför längtar ni efter den? Herrens dag är mörker och inte ljus.

Genom att sedan läsa vidare i Matteus evangeliet kapitel 24 kunde han se att den domstiden skulle bli så allvarlig att om inte Herren avslutade den skulle ingen människa överleva. I stället kommer Herren att avsluta denna domstid genom att i kraft och härlighet återvända till den här jorden. Då han visste att Jesu återkomst inte hade hänt ännu, så visste han att Guds vrede fortfarande låg någonstans i framtiden.

När han sedan kom till 1 Thess 9-10 så kunde han se ett ganska tydligt uttalande. Han kan läsa om Jesus som räddar oss och har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1:9-10 - Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

Engelsk översättning (NIV): ..and to wait for his Son from heaven, whom he raised from the dead--Jesus, who rescues us from the coming wrath.

Genom att läsa bibelversen kunde han besvara följande frågor ”vem, vad, var, när och varför”. Vem (Jesus) Vad (som räddar och frälser oss), när (tiden för den kommande vreden). Genom att läsa vidare i 1 Tess 4:15-17 kunde han läsa att ”var” är från jorden till himlens skyar, och i 1 Tess 5:9 blev frågan varför besvarad då vi kan läsa att vi inte är bestämda för att drabbas av Guds vrede utan att vinna frälsning genom Jesus Kristus.

1 Tess 5:9 - Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus

Engelsk översättning (KJV): For God hath not appointed us to wrath, but to obtain salvation by our Lord Jesus Christ 

Vårt exempel kan alltså se att i och med att vi blir räddade omkring samma tidspunkt för Guds vrede då vi inte är bestämda för den, så kan han alltså konkludera att uppryckelsen i stället kommer att företräda den. Uppryckelsen kommer alltstå att utlösa Guds vrede över jorden som får sin början i Uppenbarelseboken kapitel 6.

Svar på ofta ställda Post-trib frågor

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på en uppryckelse före vedermödan. Här är några av dem:

”Bibeln lär inte ut att det ska vara två tillkommelser. Hur kan man då säga att Jesus kommer två gånger?”

Svar: Precis som det på samma sätt finns två olika bilder av Messias i GT (den lidande tjänaren och Konungen) finns det två olika bilder av Jesu återkomst som är svåra att få ihop. Dessa två sekvenser är uppryckelsen och Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker etappvis där uppryckelsen inleder, och Jesu synliga återkomst avslutar den. Det är helt enkelt helt två skillda händelser.

”Jesus sa att uppryckelsen skulle ske omedelbart efter vedermödan (Matt 24:29-31) när han sänder änglar för att samla hans utvalda”.

Svar: Uppryckelsen sker inte i Matt kap 24 av flera orsaker:

Vid uppryckelsen får de troende härlighetskroppar som gör att vi på samma sätt som Jesus vid Kristi himmelfart kunde göra det utan änglars hjälp. Varför skulle vi behöva änglars hjälp vid uppryckelsen, när vi har förvandlade härlighetskroppar?

Änglarna ihopsamlar också de orättfärdia på detta tidspunkt (Matt 13:38-43, 49-50)

Om man påstår att änglarnas ihopsamlande av de troende i Matt 24 är upprycklsen så måste Matt 13 på samma sätt också vara det. I Matt 13 ser vi samtidigt att det är de orättfärdiga som kommer att bli bortagna från jorden först och inte de rättfärdiga.

Änglarna blir utsända för att ihopsamla både både rättfärdiga och orättfärdiga till att bli dömda av Jesus innan 1000 års riket. Dessa människor är i deras naturliga kroppar, där de orättfärdiga blir kastade i eldsjön, medans de rättfärdiga får lov til att ärva 1000 års riket.

Jesu återkomst i Matteus 24

Matt 24:31 – Med starkt basunljud skall han sända sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra vädersträcken, från himlens ena ända till den andra.

Matt 24 är ett kapitel som beskriver Jesu synliga komma till Israel och världen. Till doms för hans fiender, och för att upprätta det Messianska riket. Ofta pekar man på de utvalda I vers 31 som man påstår är församlingen. Jag tycker att det är ganska tydligt att det är de utvalda judarna avsnittet handlar om. 

Pröva att jämnföra följande verser i förhållande till Matt 24:31:

Jes 11:11 – Och HERREN skall på den tiden ännu en gång räcka ut sin hand, För att förvärva åt sig kvarlevan av sitt folk, vad som har blivit räddat från Assyrien, Egypten, Patros, Etiopien, Elam, Sinear, Hamat och havsländerna.

Jes 11:12- Han skall resa ett baner för hednafolken och samla de fördrivna av Israel och de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn.

Banner och basuner

Banner och basun symboliserar sammankallning av folket. Det är utan tvivel samma begivenhet de talar om, och Gud förklarar genom Jesaja att det är Israels män och kvinnor som sammankallas. De utvalda är de troende judar som har överlevt vedermödan, och som på den tiden finns utspridda över hela jorden. Alla judar ska hem, som också är i full harmoni med GTs profetiska ord. Det är beviset att det inte är tala om församlingen i passagen. 

”Pre-trib är införd av några som var rädda för att gå genom förföljelse”

Svar: När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12.

Pre-trib läran går inte ut på att troende ska undfly förföljelse. Jesus profeterade att vi kommer att bli hatade i den här världen för hans skull (Joh 15:18). I den världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom. (1 Tess 5:8)

”Paulus säger i 2 Thess 2:1-9 att uppryckelsen inte sker före det att Antikrist träder fram”

Svar: Paulus talar om uppryckelsen i förhållande till HERRENS dag, som inte är enstydig med Jesu synliga återkomst. HERRENS dag är inte en enskild dag i betydningen av 24 timmer, men i stället en period av dom som går ut i världen. (Jes 2:12, 13:6, Hes 13:5, Joel 1:15, Amos 5:18,20)

Församlingen i Thessalonike var rädda och ängsliga över att de redan befanns sig inne i vedermödans period. Paulus lugnar dem och talar om att först måste Antikrist uppenbaras innan det sker. När Antikrist inleder sitt förbund med Israel inleds den sista årsveckan, eller vedermödans tid.

Hur kan människor bli frälsta i vedermödan om den helige Ande är borta från jorden?

 Svar: Att den helige Ande är tillsidosatt betyder inte att möjligheten för frälsning inte längre finns, men att den helige Ande tar sin boning i människohjärtan där vi får den helige Ande som ett sigill är helt unikt för församlingens tidsålder.

Före den helige Andes utgjutande på pingstdagen blev människor också frälsta och den helige Ande verkade i människor. När den helige Ande blev utgjuten på pingstdagen fick vi inte en ”andra” helige Ande på jorden. På samma sätt som i GT kommer människor att bli frälsta under vedermödan där den helige Ande kommer att verka på samma sätt som i GT, med bas uppifrån.

Frågor till Post-trib läran

Samtidigt finns det också en del obesvarade frågor som Post-trib läran har svårt svara eller ge en ordentlig förklaring på:

Om uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma, vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket?

”Om man tror att bara frälsta får del i tusenårsriket, och att uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma då borde i princip alla människor i tusenårsriket ha förvandlade evighets kroppar. Men vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket då reproduktion bara kan ske av människor i naturliga kroppar”?

Svar: Det sker genom människor som blivit frälsta efter uppryckelsen under själva vedermödan. De människorna går in i tusenårsriket i sina naturliga kroppar.

Varför är uppryckelsen inte nämnd i Upp 19:11-23 eller Sak kap 14?

”I Upp kap 19 får vi en beskrivning av Jesu synliga återkomst, men där nämns varken en uppståndelse eller ett uppryckande. Sak 14:1-7 beskriver också denna händelse, men inte heller där nämns det. Är det inte konstigt att en av historiens största händelse som innebär en uppståndelse av hundratals millioner människor inte är nämnd varken i Upp kap 19 eller i Sak kap 14? Varför?”

Svar: Uppryckelsen eller uppståndelsen är inte nämnda då det helt enkelt inte sker på det tidspunkten.

Vem blir ihopsamlade först, de orättfärdiga (Matt 13:30,41,49) eller de rättfärdiga? (1 Thess 4: 16-17)

Både 1 Tess och Matt 13 påstår att respektive uppståndelser sker först. 1 Thess talar om uppståendelsen av församlingen som sker först, men Matt 13 sägar att först ska de orättfärdiga tas bort från jorden. Båda grupper kan inte vara den förste som ska bli bortagen?

Svar: Det är två separata händelser, som helt enkelt inte sker samtidigt.

I och med att de frälsta blir belönade med kronor vid uppryckelsen (Kristi domstol) Hur kommer det sig att de 24 äldste redan har dem på (Upp 4:4-10) även om inte uppryckelsen har ägt rum?

Svar: Uppryckelsen måste ha ägt rum innan det första sigillet bryts.


Varför ska får och getter bli åtskilda efter vedermödan om de redan blivit det i uppryckelsen? (Matt 25:31-33)

 Svar: I och med att uppryckelsen inte sker vid Jesu synliga återkomst, så behöver får och getter (överlevande människor i vedermödan) bli åtskilda innan tusenårsriket.

Var kommer alla ”ofrälsta” ifrån som finns i slutet av tusenårsriket? (Upp 20:7-10)

 Svar: Det är människor som är födda under tusenårsriket. Dom är avkomma av dem som har gått in i tusenårsriket i deras naturliga kroppar.

Vem är det som håller tillbaka så att Antikrist inte kan träda fram?

 Svar: Den helige Ande i församlingen är det största hinder för att Antikrist inte kan träda fram.

Jesus lovade i Joh 14:1-3 att han skulle förbereda en plats för de troende i himlen, och sedan återvända för att ta oss dit han är. Pre-trib hävdar att Jesus återvänder till jorden för att bli där med sin församling. Varför skulle Jesus förbereda en plats åt oss i himlen för att sedan inte ta oss dit?

 Svar: Post-trib läran har väldigt svårt att förklara Joh 14:1-3

Jesu proklamation i Nasaret

Luk 4: 18-19 - "Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig för att ropa ut frihet för de fångna och syn för de blinda, för att ge de betryckta frihet och predika ett nådens år från Herren

Efter att Jesus blivit frestad ute i öknen kom han till Nasaret där han läste högt från Jesaja 61:1-2, och proklamerade att dessa ord hade gått i uppfyllelse. Det man kan lägga märke till är att Jesus slutar mitt i en mening utan att fullborda hela profetian från Jesaja.

Orsaken till att Jesus slutar mitt i versen är att första delen i denna vers har med hans första komma och hans jordiska tjänst att göra. Andra delen av profetian kommer först att fullbordas efter det att församlingen är borta från jorden.

Israel och församlingen

Apg 15: 13-18 – "Bröder, hör på mig. Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna boning. Dess ruiner skall jag bygga upp och jag skall upprätta den igen,

Det finns andra teologiska orsaker till att församlingen kommer att bli uppryckta för den 70:e och sista årsveckan.

Om den primära orsaken för den 70:e årsveckan är att fullborda de sex löften till Israel som vi ser i Daniel 9:24, så måste församlingen vara borta innan dess. Jakob vittnar om det i Apg 15, att sekventiellt efter församlingens tid på jorden skulle Herren vända sin fokus och fortsätta sitt program med Israel. Uppryckelsen kommer att ske på ett separat tidspunkt än Jesu synliga återkomst då Herren har olika program för Israel och församlingen.

Vedermödan är med andra ord två delad. Dels för att rena Israel och för det andra att förstöra och göra upp med de icke troende nationerna. (Jer 30: 1-11). Församlingen hör inte med i dessa syften. 

Den 7 basunen

Upp 11:15 – Den sjunde ängeln blåste i sin basun. Då hördes i himlen starka röster som sade: ”Herraväldet över världen tillhör nu vår Herre och hans smorde, och han skall vara konung i evigheters evigheter.”

En del menar att uppryckelsen och uppståndelsen som sker vid den sista basunens ljud är den samma som den 7 och sista basunen vi möter i vedermödan. Men vi får inte förväxla den 7 basunen i Upp 11:15, med den sista basunen som hör till uppståndelsen.

För det första så är det skillnad på både föremål och konsekvens på dessa två basuner då Guds basun är en basun till frälsning, i motsats till de sju basuner vi möter i uppenbarelseboken som är till dom för den här världen. Guds basun är ett kall till uppståndelse, och till samling för Guds folk.

Det är heller inte Herren som blåser i denna basun i uppenbarelseboken, men i stället en ängel. När ängeln blåser i basunen så är det en signal på att den stora nöden inleds, och de sista 3,5 åren kan ha sin början. Och till sist när Guds basun ljuder så förlöser det endast en stor händelse, medans den sjunde basunen förlöser flera olika händelser.

Herrens dag

1 Thess 5:2 - Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv.

Många människor förbinder och refererar till Herrens dag som en begränsad och enskild dag på 24 timmar som utspelar sig i slutet av vedermödan vid Jesu synliga återkomst. Därmed menar man att HERRENS dag och uppryckelsen är synonym och går ut på ett.

Den troligtvis mest citerade versen är just från 1 Thess 5:2 som nämner uppryckelsen i förbindelse med Herrens dag. I och med att Herrens dag på samma sätt som Jesu återkomst kommer som en ”tjuv om natten” så förbinder man ofta ihop dessa två händelser.

Men en genomgång av några bivelverser som omtalar Herrens dag visar att det inte endast refererar till en enskild dag, men till en tidsperiod av dom som både omfattar vedermödan, Jesu synliga återkomst och tusenårsriket.

Joel 2: 11-20 – Herrens dag inkluderar en attack från fienden från norr, som många menar är samma attack vi ser i Hes 38-39. Många menar att GOG/Magog kriget sker i den första delen av vedermödan.

Joel 3:4 – Här är Herrens dag knutet till Jesu synliga återkomst och hans dom över nationerna. 

2 Pet 3: 10-23 – Här kan Herrens dag kan inte referera till Jesu synliga återkomst, då vi vet att den dagen då himlakroppar ska upplösas och vi får nya himlar och en ny jord först sker efter 1000 års riket.

Den första uppståndelsen

Upp 20:4 – Och jag såg troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg deras själar som hade halshuggits därför att de hade vittnat om Jesus och förkunnat Guds ord och inte hade tillbett vilddjuret och dess bild och inte tagit emot dess märke på pannan eller handen. De levde och regerade med Kristus I tusen år. Men de andra döda levde inte , förrän de tusen åren hade gått. Detta är den första uppståndelsen. 

Den första uppståndelsen i Upp 20:4 är också något som har diskuterats mycket fram och tillbaka, och jag tycker att bibelordet talar för sig själv när vi läser det. Vi kan se i versen att det talas om en uppståndelse, och att det är den första uppståndelsen. Sedan kan vi se att och det är tala om martyrernas uppståndelse efter vedermödan. Men betyder det så att den första uppståndelsen bara består av martyrer från vedermödan? Nej, självklart inte.

Den första uppståndelsen handlar mer om vilken slags typ av uppståndelse det är. Vi kan se att det finns två typer av uppståndelser. Den första med ett evigt liv med Gud, och den andra uppståndelsen med en evighet utan Gud. Den sist nämnda uppståndelsen, som är en evig skilsmässa från Gud, består av alla förtappta döda från samtliga tidsperioder, och äger rum efter 1000 års riket. (Upp 20:5)

Lehenengo berpizkundea den Jainkoarekin betiko bizia berdina gertatzen fase ezberdinetan. NT, hainbat resurrections ezberdinak diren guztiak etor kategorian "lehen berpizkundea" atalean ikusiko dugu. 

1. Jesusen berpizkundea hirugarren egunean. Jesusen salbamen mina zirrara guztientzat taldea delako. ez zuen adiskidetu ostalari sin guztiak duela ia 2000 urte bada, izan ez berpizkundeak bat izan genuen. Jesusen berpizkundea nire berpizkundea da. 

2. GL Itun pertsona batzuk tid.- Hebrews 11:35 berpizkundea

dela Jesusen heriotza eta berpizkundea konexio gertatu 3an GL Itun fededun ditu. Matt 27: 52-53

4. Christian Batzar rapture finala baino lehen eta 70 Israel eta Jerusalem urte astean.


5. tribulation amaieran bi lekukoen berpizkundea - Up 11:12

6. GL Itun fededun eta tribulation martirien berpizkundea, gertatzen besterik Israel erresumaren zaharberritze aurretik. - Dan 12:13, John 11:24, Up 20: 4

Aldi baterako hutsuneak

M gertatzen tribulation zehar eta Jesusen itzulera komunikazio erakutsi zigun Batzar rapture arteko aldea temporal baterako beharrezkoa dela gertaeren lurruna, eta Jesus ikusgai itzulera. iradokitzen hau da ekitaldirik batzuk:

Kristoren auzitegian

2 Corinthians 5:10 - For behar dugu Christen tribunal aitzinean, hori bakoitzak zer zuen bizitza honetan egin du, ona edo txarra jaso ahal

G uds hitza digu guztiok egunen batean Christen tribunal aitzinean egon eta räkenskab gure eskriturak da. auzitegi batek truke aldatu du da eta ez epaia nahastu behar tronua white handian 1000 urte Inperioaren ondoren. Greziako hitza epailearen horretarako The "Bema" da, eta, beraz, "Beema epaia" deritzo.

1 Corinthians 4: 5 - Behe ​​beraz epaia ez behar baino lehenago, Jauna dator aurretik. argia zuen behar iluntasuna ezkutatzen gisa eta bihotza pentsamenduak eta asmoak agerian, eta orduan, bakoitzak bere Jainkoaren laudorio dute

Epaitegi honek hartzen berehala sartu behar upprycklsen lotuta, eta horrek esan nahi du, Batzar Kristo itzultzen denean lurrera, dute dagoeneko epaia Kristoren egoitza bere saria modtaga aurretik izan.

24 zaharrenei

N Ågot bekräfter epailearen hori gertatzen berehalako batean eman korapilo to rapture gisa 24 adinekoak, beteta indarra Batzar ordezkari dira. dira Jainkoaren tronua inguruan tokian dute, milioi buru gainean, eta Jaunaren zerbitzatzeko tribulation zehar, ondoren, Jesus dela Apokalipsia kapitulu 6an lehen zigilua hausten aurretik prest

24 zaharrenei Kongregazioa ordezkaria bada, bi gauza esan nahi du. Eta rapture eta 70. årsveckans hasieran arteko beharrezko orduan, eta lehenengo epaia baino lehen eta lehenengo zaldi truke aldatu egingo dira aurrean, elkarketa da dagoeneko zeruko toki batean.

nazio eta jentilen epaia

D Jentilen omen ezinezkoa izango litzateke ez balitz rapture eta Jesusen itzulera ikusgai arteko aldea temporal baterako bada. Nola bestela litzateke bai gorde eta gorde gabe, nor dira oraindik bere erakunde natural batean bereizita daiteke fededunak dagoeneko deserrotu ziren eta gorputzak aintza aktibatuta?

rapture tribulation ondoren gertatzen bada, aurkitu besterik ez pertsonak zatitzeko Millennium aurretik beharrik. Dagoeneko genuke rapture lotuta uppdelining bat izan denean Jesus santan oliba Mendialdeko on.

Millennium biztanleria

M EOPLE direnek tribulation zehar gordeko dira euren Millennium erakunde natural sartu. Pertsona hauek lan egingo du, etxeak eraikitzeko eta haurrak. joaten gara Millennium sartu aurretik, berriro ere izango jende asko lurrean, tribulation amaieran ez bezala, gizon Ophir urre baino gehiago arraroa izango da? (Is 13: 9-12)

Israel etorkizuna

In  adin bat non judu eta Gentile bihurtu gorputz batetan beharrezko denbora hutsunea Jaunari Israelekin programan jarraitzeko. 70. eta azken urteetako astean denbora denean Jaunaren da berriro jarri bere ikuspegia juduak eta Israelgo nazioaren da.

församlingenstid Lurrean amaieran osatuko ez bakarrik bibliako profezia baina baita rapture eta Jesusen itzulera ikusgai arteko beharrezko hutsune baten adierazpen. Biak epaia Kristo, 24 zaharrenei, nazioen epaia, milurtekoaren eta Lord Israel programa biztanleen egoitza da, eta iradoki honetan. 

Ondorioa

V itxarote-denbora batean bizi dira. Bitartean, eta esperantza hori Jauna laster deituz gurekin etxera zion. Nahiko nire sinesmena aukeratutako belaunaldi hori grazia Jaunaren hotza, zeruko tronpeta eta aingeru oihuak baten esperientzia izango dute gauden enpresa nago.

Kongregazioa bere hasieratik lortu God Outpouring Mendekoste Espiritutik, eta izango kongregazioa rapture bukatzen. Iritsi da gure buruak altxatu, laster gure Deliverance hurbiltzen da.

 D et Hirugarren post idatzi dut Pre-Tribune doktrina defentsa gisa, hots, Jesus bere kongregazioa eskuratu egingo aurretiko 70. eta azken urteotako Aste sartu, eta tribulation epaiak jokoz kanpo osoko lurra.


aukeratu belaunaldi A

U lotzen Jesusen itzulera bistaratzea beti liluratu me, eta aukeratutako giza historian belaunaldi baten ideia ez ditu heriotza dastatu, baina horren ordez eraldatu behar da esperientzia gertatzen beharko Jesus dator bere kongregazioa bildu bidez bizirik zerura horietako uproot.

amortizazio planteamendu Eguna

D et egiten gaia hain interesgarria eta polemikoa da, seinaleak dela hitz egiten oso biziki etorkizuneko osatze honek bidean dugu Jesusen itzulera epigrafe dira, eta, horrela.

Jende askok gaur diren zeinuak bai ikusi eta esperientzia dugu itotzea, eta Espiritu Santua dela hitz egiten du argi eta garbi, Jainkoaren eta herriaren bihotzak elizaren prest. Horri dagokionez, ondoren, pertsona hasiko amortizazio eguna hurbiltzen den ikusteko, hurrengo galdera da, benetan espero dugu, une gertatzen uppryckelsens nahi?

galdera asko eskatu

E n galdera jende askok galdetu beraiek Jesusen itzulera da, espero dezakegu rapture gertatzen lotuta batzuk? Batzar tribulation bidez joan ahal izango? Zer tribulation helburua da, eta benetan da Anticristo edo Jesus, itxaron beharko dugu? Jesusen itzulera eta bera edo bi ekitaldi ezberdinak rapture da?

biak post hau eta azken hori idatzi dut erantzun galdera batzuk izatea espero dut.

My convicción pertsonala

T reviously nahiko konbentzituta Jesus izango lehen bere parrokia berreskuratu tribulation eta rapture eta Jesus 'ikusgai itzulera gertaera bera ondoren nintzen. Jesus itzulera bat bakarrik hitz egiten du, eta zergatik Kongregazioa izango tribulation gorde behar denean, bai Israel eta mundu honetara jasaten? tribulation beharrezko garbiketa Kristoren gorputza prozesu gisa ikusi nuen hondakinen delako leku askotan ikusten dugu gaur.

Baina hasiera batean erantzunik gabeko galderak batzuek ezin dut zer izan Biblia irakurri nuen nahastu nuen, neure buruari jarri galderei behar bezala saiatu naiz. bidalketen horiek zer sortu nintzen emaitza dira.

Just ziur nago gaur nire salbazioa, halaber nago, denbora point dator kongregazioa rapture da. Jesus bere kongregazioa pluck izango urteko azken astean eta 70. astean hasi aurretik, eta hori uste dut oso hura mintzo argumentuak batzuk partekatu nahi dut.

Rapture eta Jesusen itzulera ikusgai

John 14: 1-3 - Ez bedi zure bihotza ez dira orain. Jainkoaren sinesten eta me sinesten. Nire Aitaren etxean gela asko daude. Ez balitz hain, litzateke esan dizuet leku bat prestatu nahi baduzu, joan dudala? Joan eta tokia prestatu bada, itzuli egingo naiz eta hartuko duzu nire buruari, beraz non nagoen izan daiteke

1 Tesalonikarrei 4: 15-17 - á esaten dugu Jaunaren hitzaren arabera, dugu eta horrek bizirik daude eta Jaunaren etorreraren zain geratzen ez dute eragozpen horietako diren lotan. denean ozen komando bat, Goiaingerua ahotsa eta Jainkoaren triunfo, Jaunak berak emango zerutik jaitsi da. Eta bakarrik Kristo hildakoen igoko dira. Ondoren, horiek bizirik eta jarraituko harrapatu egingo dute hodeiak elkarrekin haiekin Lord erantzuteko airean. Eta beraz, izango inoiz Jaunaren izango dugu

U ppryckelsen ez da Jesusen itzulera ikusgai beste izen bat. Esan daiteke Jesusen itzulera hori fase rapture eta amaiera Bere bueltan ikusgai tribulation ondoren hasita batean gertatzen da.

Batzarreko Rapture

U ppryckelsen gertaera ikusezin hori abisatu gabe gertatzen da. Badakigu, bestela esanda, gertatu ez nahiko eskubidea denean, eta esaten dugu zaindari eta prayerful izan. rapture buruzko garai Badakigu egingo eta noiz kontratatzen hasten da ulertzea, baina ordu eta une ez dugu ezer jakin dute, eta horrekin egunean gertatzen den arte egingo dira ezkutatuta. 

Jesus dator erdibidean Earth digu erantzuteko espazioan, eta gero eramango gaituzte zerura, non da gurekin izan. Jesusek Earth jarraitu bada rapture ondoren, beraz, hartu zuen gurekin non ordez gara. Baina John arabera, eta atzera dator zuen gurekin lortzeko non dagoen, nork bere Aitaren etxea da bere zeruko erresumako zutoinera. 

Jesus ikusgai itzulera

J esu ikusgai bueltan no ikusezina edo sekretu etorri. Begirada guztiak ikusiko dute, eta guztiz ikusgai izango zuen zeruko hodei gainean. Eguneko ordua da, halaber, ez da harritzekoa, orduan, badakigu izango zuen berehala tribulation amaieran ondoren, edo urte besterik 3.5 big arazoak ondoren goiz.

Jende gutxik The tribulation bizirik iraun duten gertaera honen lekuko gai izango da.

Jaunaren hitzetan arabera

P Aulo azpimarratzen dela  "Jaunaren hitzaren arabera " denean irakasten rapture eta berpizkundea buruzko zuen.

Lehenik eta behin, da 1 Tesalonikarrei zen Paul-ek idatzitako AD 51 inguru, eta seguruenik ez Ebanjelioko zen oraindik denbora puntuan idatzitako denean Paul idatzi zuen gutun hori. Bigarrenik, besterik gabe, ez Jesusen irakaskuntza Ebanjelioko Jesus non batzuk hildakoen sortzen diren hitz egiten du, bestea dator bizirik berriz aktibatuta zion aurre egiteko hodeiak.

Jesus predikatu berpizkundea soilik hildakoen, oinarritutako promesak OT en genezake ikusi orrian. Bertan, sakratua agindu berpizkundea berehala tribulation ondoren (Daniel 12: 2), eta, besterik Millennium aurretik. berpizkundea Jesus bizitza izeneko hau edo berpizkundea horrela Saints GT dagokio da.

Batzar sekretuak

1 Corinthians 15: 51-52 - Hara, esango dut misterio bat: ez diot dugu lo guztiak, baina zaio aldatu dugu guztia izango da, une batean, begi baten keinu batean, azken tronpeta berean. tronpeta soinua dira eta hildakoak piztu egingo da incorruptible, eta gu muthaturen.

D et esan nahi du Paul sekretuak hori zeharka kongregazioa batera egin da transmititzen, a hitz zuzena edo Jaunaren errebelazioa bidez izana da eta.

Paul transmititzen hau eta hori ez da inoiz agerian edo ezaguna sekretua da, aukeratutako belaunaldi bat besterik ez duela hil, baina eraldatu egingo da, eta transfigura esperientzia izango da, eta harrapatu egingo da elkarrekin hildakoen ahal izateko bete zeruan Jesus.

Izan nahi dugu non dagoen

John 14: 1-3 - "Utzi zure bihotza trubla Jainkoagan sinesten eta me sinesten nire Aitaren etxea dira gela asko ez balitz, orain, litzateke esan dizuet leku bat prestatu joan nintzen... zuretzat? eta joan nintzen eta leku bat prestatu ondoren, itzuli egingo dut eta hartuko duzu nire buruari, beraz non nagoen izango duzu. eta edonora joan nintzen, badakizu hori. bidean badakizu. "

In  John Ebanjelioa, Jesus Errebelazio paregabea ematen digu. He zerbait profeta no aldez aurretik izan edo izan itxaropentsua izan buruz hitz egiten. Nowhere Mesias etorriko litzateke, baizik Saints bildu Jerusalem earthly batean ahal irakurri dugu, eraman zuen bere Aitaren etxea, leku berean urrun joan zen da.

Noiz promesa ematen zuen, oinarri duten on da " itzuliko naiz, eta hartzen duzu neure burua eta, beraz, non nagoen izango ahal izango duzu."  He Comeback buruz hitz egiten da, ez dituzten judu askapen egin, edo lurrean ezarri zuen bere erresuma, edo nazioak epaitzeko. hori bakarrik berak asmatutako hitz bat da.

John 14: 1-3 eta 1 Th 4: 13-18

D Hemen harrigarria paralelismoa bi bertso horiek non hitz edo esaldi batzuk ia berdinak dira alderatu dugu. elkarri jarraitzen dute, aldi berean, ordena etortzen dira, eta bide batez ere pieza dela eraiki.

John 14: 1-3 1 Th 4: 13-18

v.1 kezkatuta v.13 Pine

Sinetsi v.1 v.14 Do

v.1 Jainkoa, v.14 me Jesus, Jainkoaren

v.2 esan dizu V.15 esango

V.3 itzuli V.15 Jaunaren etorrerarekin

V.3 hartu zure V.17 snatched sortu

V.3 me V.17 Lord erantzuteko

V.3 non nago V.17 beti Jauna zuekin.

bertso horiek biak comforting eta erakusten digu modu berezia Jaunaren dator lurretik fededun hartu zeruko gloria asmoz.                 

18 Aurrez Tribune argumenter

 1. Ez dago besterik Itun Zaharrean edo New Itun pasarte no eliza izango dela tribulation aldian zehar joan, edo eliza hori aurrez Anticristo aurka aurre stand behar iradokitzen.

 2. Tribulation "Jacob-en arazoak" (Jer30: 7) deitzen da, baina ez da inoiz "batzar edo eliza apuros" izeneko. 

 3. Aingeru Gabriel Daniel aldarrikatu 70 aste hire pertsona (juduak) gainean eta hire hiri santua (Jerusalem) gainean zehaztuko dira. Eliza ez da hemen aipatu. Dan 9:24

 4. Eliza izan parte no lehen 69 asteetan, eta ez du azkena eta 70. astean parte izan.

 5. Apokalipsia rapture 4. kapitulua gertatzen: 1 diren tribulation aldian dago 6-19 kapitulua deskribatu. The 24 zaharrenei Kongregazioa ordezkari tokian da lehen zigilua hautsi aurretik.

 6. Parrokia aipatzen da hogei aldiz Revelation lehenengo hiru kapituluetan, baina ez da inoiz 4 eta 19 kapitulu artean aipatu. 

 7. Tribulation aldian, gainera, "haserrea egun" deritzo (Zeph 1:15) Biblia, baina Jesus ez gaitu bere haserre-zigorra jasaten. (1 Th 5: 9), baina entregatu digu "haserrea" (1 Th 1:10)

 8. Tribulation aldian Biblia Jaunaren Eguna (Zeph 1:15) deritzo. Baina 1 Tesalonikarrei 5: 2-3 dio Jaunak (tribulation) eguna izango dela gauean lapur bat bezala etorri. Jendeak (unbelievers) diotenez, "Bakea eta segurtasuna," gero sakatu (unbelievers) suntsiketa bezala, bat-batean, mina emakume haurdun bat dator zehar bezala, eta ez dute (infidelequin) ihes. Garbi dago tribulation duten zerbait disbelievers befall da, baina ez du leial eta gordeko dira.

 9. elkarri kontsolara dizugu rapture (1 Tesalonikarrei 4:18) eztabaida batekin. Badira irakaskuntzan erosotasuna ez dela dio eliza hori izango parte edo tribulation domstid guztietan barrena joan da.

 10. Jesus agindu eliza Philadelphia eliza zaintzeko, eta nahi izan zuen "erreskatatu duzu tentazioa, eta bertan hartuko mundu osoa gainean etorri eta bertako jendea ekarri proba ordu daudelarik." (Añorga 3:10) Jainkoak agindu batzar fidela zaintzeko tribulation epea kanpo .

 11. Enoch harrapatu bezain zen zerura uholde aurretik eta Noah Flood bidez kontserbatu zen, Batzarrean raptured egingo tribulation eta Israel hondar egon tribulation bidez kontserbatu aurretik.

 12. Era berean, Jainkoak ez zezakeen Sodoma eta Gomorra epaitu Lot zen hiritik kanpoan aurretik, Jainkoak ezin epaitu mundu honetan leiala lehenago desagertuko da. (1 19:16 jeneralak)

 13. Jesus tribulation epea mintzatu zenean, galdetu zuen: ". Vaka beti eta indarra otoitz gauza guztiak ihes etorri eta Gizonaren Semearen aurrean zutik" (Luke 21:36) ez du zentzurik Jesus duten zerbait eskatzen ez zuen mantendu prest Egiten.
 14. Malachi 3:18 dio Jaunak (iristean) erakutsiko da leiala eta gaiztoak arteko aldea, bat duten balio Jainkoaren eta ez zion zerbitzatu arteko digu. Pre-Tribune uste Jauna datorren bere kongregazioa biltzeko, ondoren etorri gara batera berarekin to leiala eta gaiztoak artean epaitu. 
 15. Rapture hartan, Jesus dator  for  (: 16-17 1 Tesalonikarrei 4) orduan tribulation amaieran zuen, dator zuen bere eliza  batera  bere kongregazioa. (1 Th 3:13).

 16. zazpi eliz Jesus gonbidatu duten letrak In "entzun Espirituak kongregazioa dio." Baina tribulation, eliza Espiritu Santua dela aldean eseri ondoren, dio: "Berak belarriak beça" (Apokalipsia 13: 9) Batzarrean, eta han eliza no Espiritu entzun hitz egiten eta, alde batera uzten zituen tribulation zehar joan. 

 17. Anticristo gerra egingo santu batekin, eta botere horiek garaitzeko dute. (Rev 13: 7). Baina ezin hemen mintzatzen udalerrian egon. Jesus bera duela agindu "helvets portuak inoiz ahaltsu kongregazioa izan behar du." (Mateo 16:18)

 18. 18. Jesusek ez zuen esan: "Hori da gertatu," gero altxa eta altxa gora zure buruak, baizik eta "hori guztia (seinaleak) hasten denean, gerta to" orain altxa eta altxa gora zure buruak, zeren zure amortizazio. (Luke 21:28).

bi lekukoren

S muino bi Eskrituretako, GT eta NT aukeratu nuen, elkarrekin hizketan, eta deklaratuko eliza hori ez da Jainkoaren, edo tribulation haserrea bidez, azpimarratzea bi bertso Hurrengo nahi dut:

1 Tesalonikarrei 1: 9-10 - The nola jaso ziren dugu buruz hitz egiten dute, eta nola aktibatuta Jainkoari duzu idoletaric bizien eta egiazko Jainkoa zerbitzatzeko eta zerutik bere Semea Jainkoak itxaron hildakoen, Jesus nor izan entregatu gurekin hiratic etortzen planteatu

Isaias 26: 19-21 - Baina zure hildako bizi da; bere erakunde igoko dira. Esnatu eta abestu, hautsa bizi diren, zure Ihintza argi Ihintza bat da ye, eta lurreko hildakoen emango out. Zatoz nire herria eta zeure ganberak sartu, ateak itxi atzean. Ezkutatu yourself une labur baten haserrea ditu iragan arte. Hara, Jaunak bere tokia lurreko biztanle zigortzeko beren gaiztakeriak ateratzen. Lurra biluzi bere odol zorrak etzan egingo da, eta ez da gehiago beraien hil ezkutatu.

bete promesa

V ere ezin ikusi Isaias pasarte hori inoiz baino betetzen dituen. 2, badakigu egingo tribulation ondoren, eta ez lehenago gertatuko: Ez du, gainera, ez berpizkundea Jesus dela predikatu eta Daniel kontatzen Dan 12 ados.

Hemen Isaias beharrean gertatzen denean Lord lehen izeneko bere pertsona beren ganberak aurretik eta Jainkoak haserrea eta gaitzespena jokoz kanpo lurraren gainean aurretik berpizkundea bat hitz egiten du.  

Zatoz nire herria

"K horrek benetan esan nahi du" desagertze "edo" bihurtu ikusezina "nire jendea, buruz", harrigarria da John esperientzia paralelo bat Apokalipsia kapitulu 4, non zeruan atea ireki bat ikusi zuen izan, eta, aldi berean, Jainkoaren ahotsa entzun bezain tronpeta baten antzera esan zuen: «Igo hona». Berehala God ondoren, hotz bihurtzen John harrapatuta Jainkoaren tronua, non zerutik hará zuen tribulation jokatu dira Lurrean da.

John eliza hori bera esperientzia izango uppryckelsens egunean adierazten du. komando baten bidez, Goiaingerua ahotsa eta Jainkoaren triunfo, kongregazioa harrapatu egingo da zerura eta ikusiko tribulation zabaltzen lurra.

saiatu eta zigortzeko lurreko biztanle

Revelation 3:10 - Erresistentzia buruzko nire hitza mantendu izan duzulako, mantendu egingo dut eta gorde tentationeco oren batetik, eta horrek mundu osoan gainean etorri eta bertako jendea ekarri proba hartuko

J esaja mintzo  "Jaunaren dator aurrera bere lekua lurreko biztanle zigortzeko beren gaiztakeriak batetik." Era Apokalipsia 3:10 duten tentazio (tribulation), hau da, mundu guztiak gainean etorri ordu da bertako jendea jarri proban baieztatzen.

Biak Isaias eta Apokalipsia tribulation helburua buruz hitzaldiak da zigortzea eta saiatu eta lurreko biztanle beren bekatuak delako zerbait Jainkoaren samina deitzen bidez. The haserrea bera bi bertso hauek deklaratuko du, batetik garela gordetzen dira by Jauna dei egiten digu etxera bere aitaren etxera, bere ganberak hasiera arte haserrea ditu gainditu.

uharte bakarti batean gizon batek

O m esperimentu bat egiten dugu ahal izan eta gizon bat jarri uharte bakarti batean, bakarrik Bibliaren batekin eskuan, baina erakusketak eta doktrina ideia behartuta. Zer ondorio ondorioztatu zuen etorri denbora rapture abiapuntua dagokionez?

Lehenik eta behin, Isaias 13 ikasia zuen: 9-13, eta Amos 5:18 Jainkoak lurra epaitu litzateke beren bekatuak delako terrible domstid baten bidez bere haserrea isuri by Biblia Jaunaren Day bezala deskribatzen da. 

Isaias 13: 9-13 - Hara, Jaunaren eguna iritsita, terrible, haserrea eta baden haserrea, hondakinak lur finkatzeko eta han bizi diren bekatari suntsitu. zeruko izarrak eta konstelazioak For ez dakarte gehiago bere argia. Eguzkia altxatzen iluna, eta ilargiak argia ez da on. Mundu zigortu egingo dut bere gaiztoak, gaiztoak beren gaiztakeria da. stoltas bravado egingo dut eta kolpatu behera tirano harrotasuna. Gizon bat gehiago urre fina, gizon bat Ophir urre baino gehiago arraroa baino arraroa egingo dut. Beraz zeruan dardara egingo ditut, eta lurreko sway eta bere oinarriak -by Jaunaren ostalarien erresumina astindu, bere erretzearen haserrea.

Amos 5:18 - Jaunaren eguna yearn horiek ay! Zergatik yearn duzu? Jaunaren Eguna iluntasuna, eta ez da argia.

G eNom to gero irakurri Matthew kapitulu 24, ikus zezakeen epaia garai hartan hain larria Jauna ondorioztatu ezean ez duela giza biziraupenerako izango litzateke izango litzateke. Horren ordez, Jauna domstid honetan amaituko da boterea eta aintza lur honetan atzera eginda. Noiz ezagutzen zituen Jesusen itzulera hori ez gertatu oraindik, beraz bazekien Jainkoaren haserrea zela oraindik nonbait etorkizunean.

Noiz 1 Thess 9-10 etorri zen hain adierazpen bat nahiko argi ikusi ahal izan zuen. Irakurri zuen Jesus buruz salbatzen gaituen eta entregatu gurekin hiratic etorri.

1 Tesalonikarrei 1: 9-10 - The nola jaso ziren dugu buruz hitz egiten dute, eta nola aktibatuta Jainkoari duzu idoletaric bizien eta egiazko Jainkoa zerbitzatzeko eta zerutik bere Semea Jainkoak itxaron hildakoen planteatu, Jesus nor izan entregatu gurekin hiratic etorri.

English itzulpena (EAB):  ..eta zerutik bere Semea, Noren planteatu hildakoen artetik zuen itxaron - Jesus, nor erreskate digu datozen haserretik.

G eNom Biblia bertso hurrengo galderak erantzuten izan zuen irakurtzeko "nor, zer, non, noiz eta zergatik". Who (Jesus) Zer (nork berreskuratu eta gordetzen digu), noiz (haserrea ordua). gehiago irakurtzeko 1 Tesalonikarrei 4 By: 15-17, irakurri ahal izan zuen "guztiontzat" hori zeruko hodei lurretik, eta in 1 Tesalonikarrei 5: 9 zergatik reciprocated irakurri ditugun bideratzen ari gara jasaten eskatu zen Jainkoaren samina, baina salbazioa lortzeko Jesukristoren bidez.

1 Tesalonikarrei 5: 9 - Jainkoak ez gaitu bere haserre-zigorra jasaten Jesukristo gure Jaunaren bitartez salbamena jaso nahi baina

English itzulpena (KJV): Jainkoak ez duena izendatu gurekin haserrea, baina salbazioa lortu ahal izateko gure Jaun Jesukristo arabera 

V ur adibidez, ikusi ahal izango, izan ere dugu bera Jainkoaren haserrea time-puntu inguru gordetzen dira ez gaude horren zenbait bezala, zuen, beraz, ondoriozta daiteke rapture ordez ordezkari izango ditu. Rapture Jainkoaren haserrea lurra euren Apokalipsia kapitulu 6 Irteeran lortzen duten haren eragin alltstå dira.

Maiz egiten diren galderak post-Tribune

M Ed aldizka egingo askotan argudioak eta galderak pertsona batetik ez duten tribulation aurretik rapture batean sinesten. Hona hemen horietako batzuk:

"Biblia ez irakasteko ez dagoela bi advents izango da. Nola Jesus dela bi aldiz etorriko da esan duzu? "

Erantzuna: Just bezalako modu berean, badira bi Mesias irudi desberdinak Itun Zaharrean (sufrimendu funtzionario eta King) ere, badira bi Jesusen itzulera argazkiak desberdinak zaila da elkarrekin lortzeko. bi sekuentziak hauek rapture eta Jesusen itzulera ikusgai. Esan dezakezu, Jesus dela 'itzulera fase non rapture hasten ere egiten da, eta Jesusen itzulera ikusgai amaituko da. Besterik gabe leku edo gertaerak erabat desberdina da.

"Jesus esan rapture ospatuko litzateke berehala tribulation ondoren (Mateo 24: 29-31). Denean aingeru bidaltzen zuen bere aukeratuak bilduko da"

Erantzuna: Rapture ez du Matthew kapitulu 24 gertatzen dira, hainbat arrazoirengatik:

rapture hartan fededun aintza gorputzak egiten gaitu besterik Jesus bezala Ascension momentu batean egin izan behar aingeru laguntzarik gabe. Zergatik aingeru laguntza beharko dugu rapture hartan, aktibatuta dugu gorpuak gloria?

aingeruak, halaber biltzen orättfärdia denbora puntu honetan (Mateo 13: 38-43, 49-50)

dio batek aingeruak da Mateo 24 fededun bildu upprycklsen da Matt 13 halaber izan behar ez badu. Mateo 13, ikus gaiztoari hautsi egingo kanpoan Earth lehen eta ez leiala da, aldi berean dugu.

aingeruak aurrera bidaltzen dira bildu bai leiala eta bidegabeek Jesus epaitu 1000 urteko erresumako aurretik. Pertsona hauek bere erakunde natural, non gaiztoen dira suzko aintzira sartu bota daude, leiala dira onartzen bitartean til 1000 urteko erreinua iritsiko.

Jesusen itzulera Mateo 24

Matthew 24:31 - a ozen tronpeta-deien bidez, bidali bere aingeruak bidaliko beharko du, eta bere elegituac bilduko dituzte lau puntu kardinalak batetik, zeruko mutur batetik.

M 24 kapitulu bat deskribatzen Jesusen ikusgai Israel eta munduko etorri. bere etsaiak epaia, eta Messianic erresuma ezartzeko. Askotan hautatutako bertso 31, eta bertan dioen kongregazioa da In seinalatuz. Uste dut nahiko argi dagoela hautatua juduak atalean inguru da da. 

Probatu bertsoak are ekarri aldean Mateo 24:31 den:

Isaias 11:11 - Eta Jaunak zaio garai hartan izan berriz ere eskua luzatu,  ordena bere herriaren aztarna beraiek eskuratzeko ere uharteetan, zer izan Asiria, Egipto, Pathros, Etiopia, Elam, Xinear, Hamat erreskatatu, eta .

Isaias 11: 12 nazioen alde pankarta bat goratzen zuen, eta Israelgo erbesteratuak bildu eta Juda sakabanatuta lau ertzetan.

Pankarta eta tronpeta

B Anner eta tronpeta sinbolizatzen deituz jendearen gora. Zalantzarik gabe ADDICTION bera buruz hitz egiten ari dira, eta Jainkoak Isaias adierazi du Israelek gizon eta nor deitu dira emakumeen dela. Hautetsien juduak leiala Tribulation bizirik iraun duten dira, eta hori garai hartan, lurra sakabanatuta. Juduak guztiak etxera joan, eta hori ere GTS profetikoa hitzak harmonia osoa. froga dagoela ez igarotzea elizako buruz hitz egiten da. 

"Pre-Tribune sartzen da zenbait duten beldur jazarpena zehar joan ziren moduan"

Erantzuna: Noiz sufrimendua buruz hitz egin dugu sufrimendua general dugu topo mundu (gr.thlipsis) eta sufrimendua dugu topo tribulation (gr.Thlipsis Megas) arteko bereizketa eginez hasi behar dugu Jesus Mateo 24 hitz egiten du, eta Daniel kapitulua 12an

Pre-Tribune doktrina ez irteten fededun hartan jazarpena ihes egingo. Jesus prophetiza ahal dugun mundu honetan gorrotatu egingo bere mesedetan (John 15:18) da. Munduan zehar benetako fededun printzerriak eta eskumenak, beren haragi propioa aurkako borroka espirituala esperientzia izango da, eta gospel sufrimendua. sufrimendu mota hori, Jesus sekula agindu zigun doan izango dugu. Haserrea dugu topo tribulation zerbait desberdina eta hitza behar ez dugun esperientzia edo joan bidez agindu zigun zerbait da. (1 Th 5: 8)

"Paul dio 2 Tesalonikarrei 2: 1-9 dugun rapture ez gertatzeko Anticristo agertu aurretik"

Erantzuna: Paul rapture mintzo aldean Jaunaren eguna, hori ez da enstydig Jesusen itzulera ikusgai. Jaunaren eguna ez da 24 ordu betydningen egun bakar bat, baizik epaia epe hori jokoz kanpo mundura. (Is 2:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5, Joel 1:15 Amos 5: 18,20)

Thessalonicaco eliza beldur eta urduri dagoeneko aurkitu dute beraiek tribulation aldiaren barruan zeuden. Paul reassures horiek eta esaten Anticristo izango lehen agerian behar da aurretik gertatzen da. Anticristo hasten denean bere Israel itun azken astean hasten urte, edo tribulation.

Nola jende Espiritu Santuaren tribulation gordeko da lurretik desagertu?

Erantzuna: Hori Espiritu Santuaren aldean da eseri ez du esan salbazioa aukera hori jada ez da existitzen, baina horrek Espiritu Santuaren izango giza bihotzak non Espiritu Santua daukagu ​​zigilu nahiko eliza adina berezia bezala bizitzen.

Mendekoste Espiritu Santuaren outpouring aurretik zegoen jendea ere gorde, eta Espiritu Santua jendeari agertu. Noiz Espiritu Santua isuri zen Mendekoste at, ez ginen "bigarren" a lurreko Espiritu Santua. Just Itun Zaharrean bezala, jende tribulation bertan Espiritu Santuaren izango modu berean lan OT, goitik oinarri gisa zehar gordeko da.

Post-Tribune doktrina Galderak

S amtidigt badira ere erantzunik gabeko galdera batzuk Post-Tribune-doktrina hori zaila da erantzun edo azalpen egoki bat emateko:

rapture dator lehen bada Jesus 'ikusgai etorri, nor izango da, ondoren populatu Millennium da?

"Nik uste baduzu besterik salbatu Millennium zati jaso, eta rapture dator hasieran Jesus 'ikusgai etortzen denean beharko printzipioz Millennium pertsona guztiak aktibatuta dute betiereko erakunde. Baina izango orduan populatu Millennium, noiz ugalketa bakarrik izango gorputzak natural pertsonek egin daiteke "?

Erantzuna: Da nor tribulation zehar rapture ondoren gorde dira jendeak egindako. Gizonek euren gorputzak natural batean Millennium sartu.

11-23 edo Thing kapitulua 14: Zergatik rapture ez da Apokalipsia 19 aipatzen?

"Apokalipsia kapitulu 19 urtean, Jesusen itzulera ikusgai azalpen bat lortuko dugu, baina ez berpizkundea edo rapture aipatzen du. Zech 14: 1-7, halaber istilurik honetan deskribatzen da, baina ez non aipatzen da. Ez al da hori historiako gertaera handiena duten pertsonen ehunka milioi berpizkundea bat dakar bat ez aipatu ez Apokalipsia kapitulu 19 edo Thing kapitulua 14 arraroa da? Zergatik? "

Erantzuna: Rapture edo berpizkundea ez da aipatu delako, besterik gabe, ez da denbora puntuan egin.

Nork jasoko dira lehenik, bidegabea da (Mateo 13: 30,41,49) edo leiala? (1 Thess 4: 16-17)

Biak 1 Tesalonikarrei eta Mateo 13, dio dagozkien resurrections gertatzen lehen. 1 Tesalonikarrei kontatzen Kongregazioaren uppståendelsen dator lehenengo, baina Matt 13 ikusi lehen bidegabeek lurraren tomado. Bi taldeek ezin izan lehen kendu behar egun?

Erantzuna: Badira besterik ez gertatzeko aldi berean bi ekitaldi bereizi .

Izan ere, gorde rapture (Kristoren auzitegian) at koroak saritu egingo Nola da 24 zaharrek dagoeneko izan baditugu (Apokalipsia 4: 4-10) rapture gertatu bada ere?

Erantzuna: Rapture hartu leku izan behar dute lehen zigilua hautsi da aurretik.

Zergatik ardi eta ahuntz bihurtu dutenek dagoeneko rapture izan tribulationearen ondoan bereizita? (Mateo 25: 31-33)

 Erantzuna: With rapture ez zuen Jesusen itzulera ikusgai gertatzen dira, bana ardi eta ahuntz (tribulation jendea bizirik) izango Millennium aurretik bereizita.

Non izango da guztiak "gorde gabeko" hartatik Millennium amaieran aurkitu? (Rev 20: 7-10)

 Erantzuna: Badira duten Millennium garaian jaio ziren pertsonek. Nork Millennium sartu bere erakunde natural horien kumeak dira.

Nor da hori atzera eusten beraz Anticristo ezin etorri aurrera?

 Erantzuna: elizan Espiritu Santua Anticristo oztopo handiena ezin aurrera etorriko da.

Jesus John 14 agindu: 1-3 zeruan fededun leku bat prestatu zuen, eta itzuli gurekin hartu non dagoen. Pre-Tribune erreklamazioak Jesus dela izango lurrera itzultzeko han egon bere kongregazioa batera. Zergatik Jesus prestatzeko leku bat guretzat zeruan eta orduan ez eramango gaituzte han?

 Erantzuna: Post-Tribune doktrina oso zaila da azaltzeko John 14: 1-3

Jesusen Nazaret aldarrikapena

Luke 4:. 18-19 - "Jaunaren izpiritua ene gainean, berak gantzutu du delako me berri onak zabaldu behartsuei berak nau bidali gatibu eta itsuei ikusmena etorri den askatasunaren aldarrikatzea, emateko zapalduak askatasuna eta Jaunaren urteko onargarria aldarrikatzea

E 1-2 eta aldarrikatuko hitz horiek egia bihurtu zuen: jarraian Jesus basamortuan tentazioa izan zen, Nazaret, non irakur Isaias 61 zuen etorri zen. Gauza nabarituko da Jesus erdialdean esaldi gelditzen Isaias profetak esana osoa bete gabe.

Arrazoia Jesus bertsoa erdian gelditzen da bertso hau lehenengo zatia dela bere lehen datozen eta bere lurreko ministerio egin izan da. profezia bigarren zatia bakarrik izan da burutu beharko eliza da lurretik ondoren desagertu.

Israel eta Elizaren

Egintza 15: 13-18 - "Brothers, entzun niri Simeon deskribatu du nola Jainkoaren lehen egin ziurtatu jende bat irabazi zuen bere izena nazioen artean Prophetén hitz, dio koherentea da: Ondoren egingo bizkarra dut.. eta birsortu David jaitsi etxebizitzaren. bere aurriak birsortu egingo dut, eta ezarri egingo dut,

D et beste teologikoa arrazoi eliza hori 70. eta azken urteotako aste on raptured egingo dira.

Lehen 70. astean kausa da, sei Israeli promesak dela ikusten dugu Daniel 9:24 in osatzeko bada, orduan Kongregazioa egon ondoren, desagertu baino lehen. Jacob lekukoa? Egintza 15 ere, sekuentzialki Batzar denbora Lurrean ondoren, Jauna bere ikuspegia txanda litzateke eta bere programa Israel jarraitzeko. Rapture izango bereizi denbora puntu bat Jesus 'Jaunaren itzulera ikusgai baino gertatzen dira Israelen eta Elizaren programak ezberdinak ditu.

Tribulation Bestela esanda, partekatutako bi. Hodeiak Israel arazten, eta bigarrena, suntsitu eta osatzen infidel nazio batera. (Jer 30: 1-11). Kongregazioa ez ditu helburu horiek lortu ditu. 

tronpeta 7

Revelation 11:15 -  Zazpigarren aingerua  bere tronpeta joz . Ondoren, zerua ahotsak indartsu batek esan entzun zen: ". Mundu erresuma orain gure Jauna eta bere Kristoren dagokio, eta zuen mendetan regnaturen"

E n Batzuek diote rapture eta hori azken tronpeta gertatzen berpizkundea dela 7an eta azken tronpeta dugu topo tribulation berdina da. Baina ez dugu nahastu behar zazpi tronpeta Revelation 11:15, azken tronpeta Resurrección pertenecientes batera.

Lehenik eta behin, bai gaia eta bi tronpeta horiek Jainkoaren tronpeta salbazioaren tronpeta bat da eragin diferentzia bat, zazpi tronpeta dugu topo Apokalipsia kontrastea mundu honen epaiketa da. Jainkoaren Trump berpizkundea to bokazioa, eta Jainkoaren pertsona biltzen da.

Ez da Jaunaren Revelation tronpeta putz, baizik eta aingeru bat. Noiz aingeru tronpeta putz, seinalea da tribulation hasten da, eta azken 3,5 urte hasi dira. Eta, azkenik, Jainkoaren tronpeta soinuak hain transmutes da ekitaldi nagusietako bat bakarrik, zazpigarren tronpeta oharrak hainbat ekitaldi ezberdinak bitartean.

Lord eguna

1 Tesalonikarrei 5: 2 - Bada Demboréz eta, senideok, ez dugu behar duzun idatzi. Badakizu Jaunaren eguna oso ondo dagoela gauean lapur bat bezala dator. Jendea esaten "Bakea eta segurtasuna," gero suntsipena jasaten dute bezala, bat-batean, mina emakume haurdun bat dator zehar bezala, eta ez dute ihes. Eta çuec, anayeác, etzarete ilhumbean, egun horretan duzula aurreratu beharko lapurra bezala.

M lurrun pertsonen konpromisoa eta Jaunaren eguna dagokio, 24 ordu egunean mugatu eta zehatz bat, gertatzen tribulation denean Jesus ikusgai itzulera amaieran gisa. Horrela esan Jaunaren eguna eta rapture duten sinonimo dira eta jokoz kanpo batean.

Seguruenik kotizatzen bertso besterik 1 Tesalonikarrei 5: 2, rapture aipatzen Jaunaren eguna lotuta. Jaunaren eguna, modu berean Jesus hori lotzen duzun "gauean lapur" bat bezala dator bezala askotan nahastu bi gertaera hauek.

Baina bivelverser horietako batzuk Jaunaren eguna aipatzen berrikuspena erakusten du ez duela soilik egun bakar bat aipatzeko, baina epaia bai tribulation, Jesus ikusgai itzulera eta Millennium estaltzen aldi berean.

Joel 2: 11-20 -  Lord egunean sartuko iparraldetik etsaia, eta askok uste du eraso bera ikusten dugu Ezekiel 38-39 da erdiraketa bat. Askok uste Gog / Magog gerra tribulation lehen zatian gertatzen da.

Joel 3: 4 -  Hona Jaunaren eguna Jesusen itzulera ikusgai eta bere nazio gaineko epaia lotuta dago. 

2 Peter 3: 10-23 -  Hona Jaunaren eguna ezin Jesusen itzulera ikusgai aipatzeko, ondoren egunean astroak desegin jakingo dugu, eta zeruak berriak eta lehenik eta lur berri bat 1000 urte Inperioaren ondoren lortuko dugu.

Lehenengo berpizkundea

Apokalipsia 20: 4 - Eta ikusi nuen tronuak, eta ziren horiek autoritate epaitu eman eseri ziren. Eta nor izan dira burua moztu zioten Jesusen testified zuelako eta Jainkoaren hitza eta ez zuen piztia eta bere irudia gurtzen eta ez jaso bere marka bekokian edo mano arimak ikusi nuen. bizi ziren eta mila urte Kristo errege. Baina hildako gainerako ez bizi izan zen berriz ere mila urte amaitu ziren arte. Hau lehen berpizkundea da.

D Apokalipsia 20 lehen piztuera: 4 ere zerbait dela, askoz ere eztabaida izan atzera eta aurrera, eta Bibliaren hitza bera hitz denean irakurri dugula uste dut. bertsoa berpizkundea bat hitz egiten ikus dezakegu, eta lehen berpizkundea da. Ondoren, ikusi ahal izango dugu, eta ez dago buruz martirien berpizkundea tribulation ondoren hitz egin. Baina, beraz, lehen berpizkundea bakarrik tribulation etatik martirien osatzen esan nahi du? Ez, noski ez.

D lehen berpizkundea zer berpizkundea mota mota da buruz gehiago da. Ikusten dugu ez dagoela bi resurrections mota daude. Jainkoarekin betiko bizitza, eta Jainkoa gabe betikotasunaren bat bigarren berpizkundea batera Lehena. Bigarrenak Resurrección, eta hori Jainkoaren betiereko bereizketa da, guztiek osatzen oztopatuko hildako aldi guztietatik, eta gertatzen 1000 urte Inperioaren ondoren. (Rev 20: 5)

Lehenengo berpizkundea den Jainkoarekin betiko bizia berdina gertatzen fase ezberdinetan. NT, hainbat resurrections ezberdinak diren guztiak etor kategorian "lehen berpizkundea" atalean ikusiko dugu. 

 1. Jesusen berpizkundea hirugarren egunean. Jesusen salbamen mina zirrara guztientzat taldea delako. ez zuen adiskidetu ostalari sin guztiak duela ia 2000 urte bada, izan ez berpizkundeak bat izan genuen. Jesusen berpizkundea nire berpizkundea da. 

 2. GL Itun pertsona batzuk berpizkundea tid.- Heb 11:35 Jesusen heriotza eta berpizkundea konexio gertatu GL Itun fededun ditu. Mateo 27: 52-53

 3. Christian Batzar rapture finala baino lehen eta 70 Israel eta Jerusalem urte astean.

 4. tribulation amaieran bi lekukoen berpizkundea - Up 11:12

 5. GL Itun fededun berpizkundea eta tribulation, gertatzen besterik Israel erresumaren zaharberritze aurretik martirien. - Dan 12:13, John 11:24, Up 20: 4

Aldi baterako hutsuneak

M gertatzen tribulation zehar eta Jesusen itzulera komunikazio erakutsi zigun Batzar rapture arteko aldea temporal baterako beharrezkoa dela gertaeren lurruna, eta Jesus ikusgai itzulera. iradokitzen hau da ekitaldirik batzuk:

Kristoren auzitegian

2 Corinthians 5:10 - For behar dugu Christen tribunal aitzinean, hori bakoitzak zer zuen bizitza honetan egin du, ona edo txarra jaso ahal

G uds hitza digu guztiok egunen batean Christen tribunal aitzinean egon eta räkenskab gure eskriturak da. auzitegi batek truke aldatu du da eta ez epaia nahastu behar tronua white handian 1000 urte Inperioaren ondoren. Greziako hitza epailearen horretarako The "Bema" da, eta, beraz, "Beema epaia" deritzo.

1 Corinthians 4: 5 - Behe ​​beraz epaia ez behar baino lehenago, Jauna dator aurretik. argia zuen behar iluntasuna ezkutatzen gisa eta bihotza pentsamenduak eta asmoak agerian, eta orduan, bakoitzak bere Jainkoaren laudorio dute

Epaitegi honek hartzen berehala sartu behar upprycklsen lotuta, eta horrek esan nahi du, Batzar Kristo itzultzen denean lurrera, dute dagoeneko epaia Kristoren egoitza bere saria modtaga aurretik izan.

24 zaharrenei

N Ågot bekräfter epailearen hori gertatzen berehalako batean eman korapilo to rapture gisa 24 adinekoak, beteta indarra Batzar ordezkari dira. dira Jainkoaren tronua inguruan tokian dute, milioi buru gainean, eta Jaunaren zerbitzatzeko tribulation zehar, ondoren, Jesus dela Apokalipsia kapitulu 6an lehen zigilua hausten aurretik prest

24 zaharrenei Kongregazioa ordezkaria bada, bi gauza esan nahi du. Eta rapture eta 70. årsveckans hasieran arteko beharrezko orduan, eta lehenengo epaia baino lehen eta lehenengo zaldi truke aldatu egingo dira aurrean, elkarketa da dagoeneko zeruko toki batean.

nazio eta jentilen epaia

D Jentilen omen ezinezkoa izango litzateke ez balitz rapture eta Jesusen itzulera ikusgai arteko aldea temporal baterako bada. Nola bestela litzateke bai gorde eta gorde gabe, nor dira oraindik bere erakunde natural batean bereizita daiteke fededunak dagoeneko deserrotu ziren eta gorputzak aintza aktibatuta?

rapture tribulation ondoren gertatzen bada, aurkitu besterik ez pertsonak zatitzeko Millennium aurretik beharrik. Dagoeneko genuke rapture lotuta uppdelining bat izan denean Jesus santan oliba Mendialdeko on.

Millennium biztanleria

M EOPLE direnek tribulation zehar gordeko dira euren Millennium erakunde natural sartu. Pertsona hauek lan egingo du, etxeak eraikitzeko eta haurrak. joaten gara Millennium sartu aurretik, berriro ere izango jende asko lurrean, tribulation amaieran ez bezala, gizon Ophir urre baino gehiago arraroa izango da? (Is 13: 9-12)

Israel etorkizuna

In  adin bat non judu eta Gentile bihurtu gorputz batetan beharrezko denbora hutsunea Jaunari Israelekin programan jarraitzeko. 70. eta azken urteetako astean denbora denean Jaunaren da berriro jarri bere ikuspegia juduak eta Israelgo nazioaren da.

församlingenstid Lurrean amaieran osatuko ez bakarrik bibliako profezia baina baita rapture eta Jesusen itzulera ikusgai arteko beharrezko hutsune baten adierazpen. Biak epaia Kristo, 24 zaharrenei, nazioen epaia, milurtekoaren eta Lord Israel programa biztanleen egoitza da, eta iradoki honetan. 

Ondorioa

V itxarote-denbora batean bizi dira. Bitartean, eta esperantza hori Jauna laster deituz gurekin etxera zion. Nahiko nire sinesmena aukeratutako belaunaldi hori grazia Jaunaren hotza, zeruko tronpeta eta aingeru oihuak baten esperientzia izango dute gauden enpresa nago.

Kongregazioa bere hasieratik lortu God Outpouring Mendekoste Espiritutik, eta izango kongregazioa rapture bukatzen. Iritsi da gure buruak altxatu, laster gure Deliverance hurbiltzen da.Taldea 4

D et Hau zati lau serie da - Jesusen itzulera tribulation, aldez aurretik egin dut honako mezu idatzia baino lehen:

       

Counterarguments eta gaiak

E tribulation edo urteko azken astean aurretik kongregazioa rapture hori - - partzialki aurre-tribs historian ospetsua Margeret McDonald bertan kaltetutako 1800s batetik profezia geroztik gai diren askotan eztabaidatu denean Pre-Tribune doktrina buruz hitz dugu ne John Darby bere teologia.

Biek puntu uste dut interesgarria askotan kontrako argudio gisa erabili delako hitz egiten dugu Pre-Tribune-doktrina, zein izan zen orduan doktrina berri bat bezala aurkezten da, eta nor ez diren eliza historia irakasten. Post honek eragozpen eta galdera horiei oinarritzen hartuko du.

ohikoena kontra-argudioa

E the argment ohikoena Pre-Tribune doktrina da, beraz of ne "doktrina berriegia da sinesgarria izan behar du." Baina badira argumentu honekin hainbat arazo daude. Lehenengoa da, izan ere, Biblia irakasten amaiera denbora profezia ulertzeko ez diren onartutako edo agerian, denbora iragarritako gertaera hauek gertatzen aurretik baztertzen duela.

Daniel lortu Noiz zenbait profezia amaiera denbora ezagutzera hori, erantzun Jaunari zuen ez duela ulertzen. Lord Daniel erantzun duenez, "hitz hauek ezkutuko eta denbora amaitu arte zigilatu geratzen dira." (Dan 12: 9)

Prophetén hitz ulertzea

N da bestela esanda, bibliako profezia dagokionez lortzen Jaunaren hitza ikusiko dugu, beraz, Prophetén hitz ulermen egoki bat lortuko dugu.

Ez da harritzekoa elizaren historian izan diren Ezekiel 48 profezia, eta horrek Gog printze egun bat egingo eraso Israel herrialde musulman koalizio batekin mintzo buruzko galderak dira. hainbat mila urteetan, Israel ez zen existitzen, eta hori eraso bat buruz hitz hori ez da existitzen, sortu du nahasmena herrialde batean profezia bat.

Beste profezia dira gure historian, bai, baina baita azken mendeetan bizi izan dugu garapen teknologikoa, zerbait dute misterio bat izan behar du nor baino lehenago bizi izan zen pertsona konektatua. Nola liteke bi Apokalipsia kapitulu 11, non bere heriotza eta berpizkundea bai, mundu osoan lekuko izango lekuko azaltzeko bat? Edo piztia datorren bizirik eta boastful hitzak hitz egiten irudia?

egingo bestela esanda, Prophetén hitz ulermen zuzena izan dugu bere osaketa garaian hurbilduko gara.

Bibliaren profezia Spiritualising

D et Izan Prophetén hitz zatiak izan dela ezkutuko eta zaila bere osaketa ikusi genuen arte interpretatzeko, hori ezaugarri izan eliza historiaren zati handi zerbait da.

Urte 430 CE batean. Idatzi eliza aita Augustine liburua serie "Ciudad de Dios", hau da, bere garrantzitsuenetako bat eta inflytelsesrika du lan bezala hartzen da. Augustine spiritualized Biblia profezia eta argudiatu milurtekoaren (Millennium) aurretik hasia zen eta jarraituko luke arte Jesusen bigarren datozen.

Bibliako profezia litzateke, hots, ezin dira ulertu edo literalki interpretatu. Hori elizaren historia eta modu horiek förtolkade gainean hurrengo mila urtez markatu ziren Bibliako profezia izpiritualtze hau izan zen.

Hasieran eliza aiten

M lortu dugu "susperraldia" a profezia bibliako non berriro hasi ginen ikusteko eta interpretatzeko literalki aurretik bat, hala ere elizaren historia erakusten duten apostoluen gain, beraz, hasieran eraikin euren hezkuntza, eta horrek aurrez Tribune doktrina oinarria da bloke Aita ere izan . Halaber egitate hori ia guztiak hasieran eliza aiten predikatu premillennialism.

Justin Martiriaren horrek asko lagundu Elizaren teologia formulatu (Justin, Filosofo 110-165 e.Kr bezala ere ezaguna), nahiz eta joan hain urruti edonork predikatu bada beste ezer, heretikoa zen iradoki zuen. (1)

Bibliako profezia susperraldia

E jarraian Erdi Aroko iluntasuna espirituala Europan urte askotan Erreforma lortu dugu, eta poliki-poliki bibliako profezia susperraldia ikusten hasi ginen non förtolkningen literal zen.

"Berpiztea" Hau hasi zen serio Puritans artean, erreformatorio mugimendu bat Ingalaterran sortu zen 1560, zein azkar rapture ulertzea ekarri inguruan Jesusen ikusgai etorriko bereizita gertaera bat izan zen.

Haien liderrak "Areagotu Mather" izan zen PURITAN eliza bat, Oman eta scholar Massachusetts bizitza espirituala eragin handia izan duten argudiatu Saints ziren "harrapatuta zerua suzko azken pasartea ihes egiteko". (2)

garapen historikoa

F n ordena Pre-Tribune-doktrina bat "doktrina berria" eta oinarritutako bakarrik John Darby irakaskuntza dagoenean gezurtatzen, ondorengo Elizaren Aiten eta dituzten aurre-Tribune pentsamenduak adierazi zuen irakaskuntzan jendeak adierazpena utplock batekin garapen historikoa da eliza historiaren arabera.

Horrek esan nahi du norbaitek esan Jesusen itzulera tribulation aurretik, edo hori aurre-Tribune doktrina doktrina ez dago 1800s aurretik predikatu hori, besterik gabe, ez da egia. irakaskuntza hori existitu John Darby, hemen jendea eta eliza aita aztertzeko duten pentsamenduak horien adibide batzuk besterik ez luze baino lehen erakusteko:

Pre-tribs historia

John Darby - 1800-1882

J ohn Darby Londresen jaio zen, eta nor aurrez Tribune doktrina eragin handia izango luke, sistematikoki jarri zuen bera bezalako gaia aztertu zuen ondoren izan zen.

Darby ondorioztatu ez dagoela Israelen eta Elizaren arteko bereizketa argi bat izan behar du, eta Jesus 'imminenta' trukean, eta horrek esan nahi du, Jaunak atzera edozein momentutan etorri ahal, aurrekari karaktere batzuk gabe konbentziturik bihurtu zen. 1827 urtean izan duten zenbait "dispensationalism" bezala ezagutzen teologikoa sistema berri bat ezaugarritu litzateke oinarrizko printzipioak garatu zuen.

Margeret MacDonald en profezia

N Ågot garrantzitsua ukitu da eta hori du eztabaida handirik eta miss ulertzeko konstituzioa izan da, Margeret MacDonald en profezia hori jotzen da bertan itxuratu Darby doktrina eta teologia hori izango da, hain zuzen. Ideia egin zen dagoeneko Dave MacPherson ek 70eko hamarkadan "The Sinesgaitza Pre-Tribune Origin 1973 (5)

Dave MacPherson duten argudioa askoz ezaugarritu Konstituzioaren Aurre-Tribune doktrina faltsua iritzi izan.

Margeret, orduan 15 urte zituen, karisma otoitz Eskozian bilera batean parte hartu dute litzateke - 1830. Badira ere, berak profetizatzen zukeen eta profezia bat bertan rapture ospatuko litzateke tribulation aurretik deklaratu zuen eman.

Margeret MacDonald en profezia

J ag loturak hau bere osotasunean profezia da, beraz, zuk zeuk egiten epaitu daiteke. Zoritxarrez, testua ez da Suediako itzuliak:

http://www.preteristarchive.com/dEmEnTiA/1975_macpherson_incredible-coverup.html

Hemen profezia bertan testu hori da interesgarriena nabarmendu dudan zatia da:

" SAW Good Pertsonak egoera Izugarri arriskutsua bihurtzen ere,  sareak eta korapilo, buruz saiatu behar da, eta askoz inguratuta engainatu buruz eta kasu. Orain egingo gaiztoen da azaldu, boterea eta seinaleak eta etzanda mirariak batera, beraz, hori posible bada bailitzan oso hautatua engainatu egingo da. Hau su juicio Zein da guretzat saiatu da. - garbitze eta Jesusen gorputzaren benetako kideen arazteko izango da izango; baina Oh suzko epaiketa bat izango da. arima bakoitza oso zentro astintzea izango. Etsaia sortu astindu dena uste dugun saiatuko da - Baina fede benetako epaiketa aurki izango da eta laudorio eta loria omenez. Ezer baina zer Jainkoaren da stand izango. harrizko-lurra entzuleentzat egingo da manifestua - askok borondate argizaria hotz maitasuna maiz saidthat dut gauez, eta zapuzten, geroztik orain Izango beldurgarria Kristo faltsua bistan egon lur honetan ikusi. eta gu ere bizi Kristo baina ezer engainatzen etsaia saiakera awful hau atzeman dezake - edo da iniquitatezco deceivableness guztiak lan egingo zuen da - kontra-festa bat willhave zuen Jainkoaren egiaren zati guztietan eta imitazioa egindako lana bakoitzean dagoen Spirit. Spirit behar du eta isuri egingo da Elizaren gainean, That She garbitua izan daiteke eta bete Jainkoarekin - eta besterik proportzioan Jainkoaren Espiritua du lan bezala,

Hau da  , bereziki epaiketan, horren bidez, direnak kontatuko da gizon Semearen aurrean zutik pasatzeko izaera.  Egongo kanpora trial Be  bai, baina Batez zeren 'tentazioa. Da ekarri Espiritua outpouring arabera, eta izango eskuineko proportzioa handitzea Espiritua isurtzen da eta. Elizaren epaiketa Anticristo da.  ari Espiritua That dugu mantendu beharko dira beteta by da. Amaiera aurrekontua.

Eragozpenak eta counterarguments

O m profezia honen esanahia ulertu ahal izango duzu, ulertzen egingo Margeret batetik profezia honen inguruan nahiko argi counterarguments dela, eta modu atalean eragin zukeen John Darby en teologia:

Lehenik eta behin, ez dago desberdintasun hori profezia eta John Darby en hasieran liburu artean dagoen da. profezia urteko 1830ean iritsi zen, baina dagoeneko zenbait urte lehenago, Darby buruz tribulation aurretik goiz rapture idatzi zuen liburuak. beraz Darby ezinezkoa izan litzateke koloretako profezia hau by da.

Tribulation arazteko sua

F belarria Bigarrenik, oso profezia egiten ezinezkoa substantzia da. Nahi izanez gero, irakurri eta zer idazten da ulertu dezaket, orduan ez profezia ezer ez da Margeret hori ez pentsatu edo pre-Tribune interpretazio bat profetisatzen iradokitzen. Margeret "nire izenean" honako hauek barne:

"Hau su juicio Zein da guretzat saiatu da. - garbitze eta Jesusen gorputzaren benetako kideen arazteko izango da izango; baina Oh  suzko epaiketa bat izango da

Hau da  , bereziki izaera  juicio, horren bidez, direnak kontatuko da gizon Semearen aurrean zutik gainditzeko.

Elizaren epaiketa Anticristo da. ari Espiritua That dugu mantendu egingo da "beteta by It

Noiz Margeret idazten tribulation, edo epaiketa ordua dela Kongregazioa garbitzeko, eta tribulation Batzarraren bidez joan Anticristo etorriko litzateke izango dute, ondoren, post-Tribune pentsamenduak argi Jesusen itzulera deus izan tribulation aurretik besterik ez da egin.

Hirugarrenik, profezia benetan garrantzitsua. Garrantzitsua da arazoa da doktrina bibliako edo ez, eta ez da, hots, Jainkoaren hitza erabakitzen du.

Rapture da "berehalako" edo antzeko

1 Tesalonikarrei 1:10 - Eta zerutik bere Semea, nori Jainkoak hildakoen artetik piztu, Jesus nor izan entregatu gurekin hiratic etortzen itxaron.

E garrantzitsuena parte denean rapture buruz hitz dugu ne, da "berehalako," horrek esan nahi lotuta dago, eta zerbait edozein unetan gertatuko espero duzun dela.

Gertaera bat edo egoera hori gertatzeko zorian dago - "berehalako" hitzaren esanahia "kalitatea edo gertatzeko zorian izatearen baldintza" da. Beraz, Jauna "imminenta" edo lotutako end-time profezia lotuta itzulera hitz egiten dugunean, beraz, esan nahi du, besterik gabe Jesusen itzulera elizaren edozein unetan ikus daiteke, edozein aurrekari pertsonaiak gabe.

Hitza "itxaron" Bibliako bertso hau da "anamenein" hitza eta horrek esan itzulitako "norbait iristen itxaron". "aktibo" jarrera eta rol nor zain pertsonaren erakusten du.

Rapture - unsigned gertaera bat

D et bakarrik modu kongregazioa rapture to "berehalako" eta sinatu gabe izan daiteke, dela gertatu behar da tribulation edo urteko azken astean aurretik. Bestela esanda, ez prophetic seinaleak rapture, edo horrelako zerbait Batzarrean izango da aurretik gertatuko ekitaldi honetan ospatuko daiteke jakitun izan behar aurretik egingo da.

eliza kartel batzuk itxaron baduzu, beraz, ez litzateke izango, edo beharrik izan ", etengabe Jaunaren itzulera itxaron".

Jesus ikusgai itzulera

T gaixo rapture ez bezala da Jesusen itzulera ikusgai dago "berehalako", gero ez dago froga edo gertakari batzuk izan behar Jesus aurretik euren oinak jarri ahal oliba Mendialdeko on.

Lehenik, Israel atzera bere herrialdean izan behar da. Anticristo urratsez urrats aurrera izan behar du, eta desolationearen abominationea, eta piztia bizi behar dugu. bi profeta, gainera, aurrera eta nire izenean etorri behar 3,5 urteetan, eta Jainkoaren epaia eta haserrea isuri behar dira lur honen gainean. Azkenik, herri bakoitzak Israelen kontra piztu behar du, eta horrekin lortuko dugu Biblia deiak bezala Armageddon.

Hitz euskarri eza

D et hori garrantzitsua da buruz Batzar rapture hitz egiten dugu, hori besterik ez duzu guztizko eza hitz laguntzeko erabilgarri, betiko bizia promesa persevere dutenentzat jaramonik egin eta, edo promesak euren bizitza eman tribulation sufrimendua zehar Anticristo epaia zehar indarrean.

Egingo luke modu horretan elizaren bideratu zen tribulation aldian zehar joan izan da, Jauna litzateke, jakina, prestatu eta haren honi buruz kongregazioa ohartarazteko.

Word bultzatzen gaitu

G uds hitza deitzen digu koherentziaz Jesusen itzulera, eta horrek, beraz, edozein aurrekari pertsonaiak gabe benetako gertaera bat da esperantza konstante bat izan. Hemen pasarte diren bi seinalatuz eta eliza Jesus gure Jaunaren esperantza finkotan bizi behar duten bere jendea etortzen digu erakutsiz batzuen adibide dira:

Erromatarrek 13: 11-12 - Gogoauçue duten guztiak, beraz, askoz gehiago da, badaquiçue zer ordutan sufrimendua, ordu etorri dela zuk esnatu for lo gisa. Oraingoz gure salbazioa hurbilago denean uste gatozen baino. Gauean duc, eguna da gertu. Iraitz ditzagun bada ilhumbearen obrác, eta argi armadura jarri. 

1 Korintoarrei 1: 7 - beraz ye daudela atzean oparia ez, itxaron dut gure Jaun Jesukristo, errebelazioa dagoen bitartean. 

File 3:20 - gure hiritartasuna edukiko dugu zeruan da, eta hortik aurrera itxaron dugu, eta Jesukristo salbatzaile gisa Iaunaganic.

Filipoarrei 4: 5 - Utzi zure gentleness dira gizon guztiak ezagutzen. Lord gertu da! 

1 Tesalonikarrei 1:10 - eta zerutik bere Semea, nori planteatu hildakoen zuen, Jesus, nor aurrezten digu datozen haserretik itxaron.

Tit 2:13 - zain gauden bitartean bedeinkatu itxaropena eta Jainko handia eta Salbatzaile Jesus Kristo gure, gloriosa agertzen.

Hebrews 9:28 - eta hura bigarren aldiz agertuko da out, ez sin baina nork haren zain horiek gordetzeko jasan.

Hebrews 10: 37 - oraindik apur bat, berriz, labur baterako, berak nor da etorri, eta ez du atzeratuko.

James 5: 7 - itxaron pazientziaz beraz, senideok, Jaunaren dator arte.

James 5: 8 - ere iraunkorrak izan ye eta zure bihotzak indartzeko, Jaunaren datozen hurbil da.

1 Peter 4: 7 - Gauza guztiak amaiera gertu dago.

Jude 1:21 - mantendu zeuek Jainkoaren maitasunean, Jesukristo gure Jaunaren zain zauden bitartean bere erruki duzu betiko bizia ematen dizu.

Up 3:11 - laster izango dut. Eutsi zer, behar duzu, beraz, inork ez du zure koroa hartuko du.

Revelation 22: 7 - "Eta hará, heldu naiz.

Revelation 22:20 - Hori izango du lekukoa gauza hauek esaten du, "Bai, heldu naiz." Amen, zatoz, Jesus Jauna!

Beraz, hau izan zen Bibliaren pasarte dela erakusten digu esperantza batzar hori izan behar batzuk. Jaunaren itzulera lotuta, eta Batzarreko hitz egiten duten hitzak, beti prest egon behar. Jaunaren itzulera aurretik seinaleak gabe arituko dira, eta erosotasuna eta animoak ematen dute horiek dagozkien tribulation gabe.

Maranatha - You gure Jauna etorri ziren

1 Corinthians 16:22 - edonork ez badu maite Jaunak, zuen madarikatua izanen da. Marana tha.

E hasieran eliza Jesusen itzultzeko esperantza konstante batean bizi izan argumentuak indartsuena ne bidea elkarren artean agurtu dute, eta Paul dela bere letrak batean erabiltzen du: Marana'ta.

Hitza Marana'ta Aramaic da eta esan nahi du "zaude gure Jauna, zatoz!" Batzarrean nahia adierazpen eta ulermena Jaunaren zezakeen edozein momentutan etorri zen. Beraz, Paul itxiera agurra idazten 1 Korintoarrei 16, dio inori ez badu maite Jaunak, "anathema" izanen da. Hitza esan haserre, eta ondoren "Marana tha," from madarikatua Lord datozen.

Batzarrean ez badu esperantza bat Jauna etorriko litzateke, ez zuten agurra, bi otoitz bat, eskaera bat eta Jesusen itzulera dei bat da erabiliko.

Paul Lord itxaron

1 Tesalonikarrei 4:15 - á esaten dugu Jaunaren hitzaren arabera, izango garela horiek bizirik eta Jaunaren etorreraren zain geratzen ez saihesteko horiek dira, lotan    

Paul hitza erabiltzen du "dugu" denean dutenek bizirik eta Jaunaren, eta horrek iradokitzen du rapture funtsean dagoeneko Paul momentuan gerta liteke datozen geratzen aipatzen zuen.

James 5: 8 - Be zuek ere iraunkorrak eta zure bihotzak indartzeko, Jaunaren datozen gertu dagoen

Paul eguneko Track Jaunaren itzulera hurbil izan zen, eta elkarte Jesusen esperantza etengabeko zerutik bizi bultzatzen zuen.

Noiz hitz egiten dugu garai bertan dugu bizi garen interpretatzen, eta uste belaunaldi Jaunaren itzulera esperientzia izango garela, da tribulation izaera profetikoa alderatu dugulako. Honegatik seinaleak ikus dezakegu Jaunaren eguna hurbiltzen ari da hori, eta jaiotza pangs handitu dela.

Bestela esanda, barne eta kanpo seinaleak adierazi bertan 70. eta urteko azken aste hori hurbiltzen ari da, eta, horrela, gainera kongregazioa rapture.

Apostolikoak Aita

J esse Forest Silver, bere liburuan idatzi zuen "Jaunaren itzulera Apostolikoak Aita idatzi zuen:" Jaunaren bere garaian itzulera espero dute. Garai hartan lotuta zegoen, Jaunak irakatsi zien bezala jarrera zaindari bat izatea pentsatu dute. (13)

John F. Walvoord, Christian teologo Horrela laburbiltzen du: "pre-Tribune-elementu nagusia izterrak, hots Lord imminenta doktrina eta erlazionatutako bueltan, hasieran eliza paper garrantzitsu bat da, nor Lord hamarkadan esperantza finkotan bizi izan zen datozen bere muntaia. (12)

Ondorioa

H istorien erakusten digu ikusmen prophetic eza handia, edo Prophetén hitz of izpiritualtze ia 1.000 urte Erreforma arte, gorabehera beraz, eliza historiarik hasieran eliza eta hasieran Aita Jesusen datozen esperantza etengabea izan da.

Pre-millennialism, eta horrek esan nahi du Jesusen itzulera ospatuko da Millennium literalki ia Efesoko, 431 AD ecumenical kontseilu baten Kontseiluaren ostean desagertu baino lehen, erabaki zen, eta jotzen hau heretical gisa. beranduago izan zen Erreforma hori nola Prophetén hitz berriro bizirik egin zen ikusi ahal izan genuen zehar.

Pre-Tribune doktrina John Darby gustatu zaie 1800s en sistematizatu zen, baina horrek doktrina ez zuen denbora lehenago existitzen, hori "fede by justifikazio" ez zen egia doktrina bat Martin Luther honi buruz errebelazioa jaso aurretik eskatzeko da esateko. Jakina "justifikazio fedez" predikatu nor 1500s aurretik, baina Jauna erabiliko Martin Luther era berezi batean jendeak egia hau ekartzea argia. Era berean John Darby batera egin zuen rapture eta Jesusen itzulera dagokionez.

Jaunaren itzulera zain gaude

P recis hitz hori deitzen digu Jaunaren etorrerarekin zain dugu. Ez dugu karaktere bereziak itxaron, edo gertaera zehatz bat da, hori rapture konektatutako gertatuko da. Jesus edozein, eta hori ere exhortationea eta animoak Jauna digun batean etorri daiteke. Etengabeko itxaropen hori Jesus itzuli ahal edonoiz.              

Paul Thessalonicaco eliza kontsolamendu zen, eta besterik nahi erosotasuna dela guretzat. , Beregan etortzen erreskatatu eta gorde digu haserreak tik etortzen zain gaude (1 Tesalonikarrei 1:10)

Jesus da laster!

erreferentziak:

 1. "Hasieran eliza Aita"
 2. Paul Boyer, Time Izango No More izan:, orri 75.: Prophecy Modernoak American Kultura (Belkndap Press, 1992 Cambridge, MA) sinestea
 3. Paul N. Benware, ulertzea End Times Prophecy, 1955 197-198 orrialdea)
 4. Tommy Ice, "Morgan Edwards: A Pre-Darby Rapturist," The kontserbadoreak Theological Jounal, 1997 4-12 orria.
 5. Dave MacPherson, The Sinesgaitza Pre-Tribune Origin, 1973
 6. Hermas artzaina, complte Hermas of Sherherd The idatzietan kopia bat Interneten aurki daiteke.
 7. "San Ephraem 'Entziklopedia Katolikoaren Interneten
 8. CRUTCHFIELD "The Beato Hope eta Apostolu Aita ere tribulation, orri 88-101
 9. Paul N. Benware, ulertzea End Times Prophecy, 1995 orrialdea 10-12
 10. http://www.pre-trib.org/data/pdf/Ice-TheRaptureinPseudo-Ep.pdf
 11. Lehen Clement Epistola, 23 (idatzizko AD 96 inguru)
 12. John F. Walsvoord, Rapture Galdera berrikusi eta Handitutako Edizioa, Zondervan, Grand Rapids, 1979, 51.
 13.  Jesse Silver Forest, Lorden itzulera,, New York 1914 62-63
 14.  orduko "orria 221-222 mantendu


Taldea 5

D et hau serie "Jesusen itzulera tribulation aurretik," horrek Jainkoaren novia eta elkarte baino lehen rapture bat urte azken astean arte defentsa bat da zati bosgarren da, eta tribulation bere Irteeran lortzen.

rapture NT eta Batzar sekretuak den gauzetako bat da, nahiz eta, beraz, oraindik ikus dezakegu hari gorri bat irudiak eta sinboloak GT en bidez. Post hau abiapuntu istorioak direla Enoch, Lot, Rebecca eta Isaac, Ruth, Rahab, eta Daniel, eta nola Jauna da tribulation eta Batzar erlazionatutako erakusten du. kronologikoki hasten gara Enoch istorioa batekin:

Enoch

1 Genesis 5:24 - Eta Enoch era honetan Jainkoarekin ibili zen, ez zen, Jainkoak hartu zion.

E nok modu askotan zahar testamentlig Pre-jaurtiketa baten Batzar, bi jaiotza bera aipamena bat izan daiteke, baina baita denbora-point for kongregazioa rapture egiteko dago.

aurpegia heriotzaren gabe

Hebrews 11: 5 - fede Enoch By eraman zuten heriotza begira gabe. Eta ez zion aurkitu aurkitu zuten, Jainkoak hartu duelako zion bere buruari. 

E nok heriotza dastatzeko Jainkoak hartu zion bere buruari gabe harrapatu. Non dago Enoch fantasiazko rol kongregazioa nor ederraz promesa bera izan ere eredu bat.

egun bat aukeratu belaunaldi baten That, harrapatu beharreko eman Jaunari, baina heriotza aurre egiteko, eta duten aurrez lokartu horiek, guk bizirik daude oraindik, eta jarraituko dute, Jaunaren hitzordua harrapatu zion aurre egiteko zerua batera.

Hiru pertsona mota

D et hiru nor Noah egunetan bizi izan zen uholdea iritsi aurretik jende mota desberdinak izan ziren. Jauna, non guztiak uholdea hil itza baztertzen duten sinesten zen. Noah eta bere familia nor Uholde bidez kontserbatu ziren izan zen, eta Enoch zuten harrapatu bat Jaunari uholdea iritsi aurretik izan zen.

bere erara bakoitzak hiru kategoria desberdinetan gure denborarekin konparatu ahal gaur ordezkatzen pertsona horiek. Era berean, besterik ere hiru eguneko pertsona dugunean tribulation aldera mugitzen eta denbora bukatzen ari mota ikusiko dugu.

Jendea nor ibili

M änniskorna nor Noeren garaiko uholdea hil sinesten, ez duten hartutako Jesus beren salbatzailea bezala adierazten du. Pertsona horiek izango tribulation sartu, eta Jainkoaren haserrea jasan. Ez dutenek damu tribulation izango Jesus epaitu egingo da eta, ondoren, suzko suzko aintzira sartu bota.

Noa Israel da

N oa Israel aztarna Jaunak beraien botoak osatuko 1000 urteko Reich batera adierazten du. Noah da, beraz, Israel, eta horrek modu jakin batean tribulation zehar babestuko da hautatua. 3,5 urte tribulation sartu beharko sinesteko juduak basamortura ihes egin non Jauna horiek babestu egingo Anticristo eta bere jazarpena da. Noah uholde bidez kontserbatu zen eta han ere izango judu pertsona izan zati bat.

Enoch Kongregazioa argazki bat da

E nok Kongregazioa, ez zuten Uholde eta Jainkoaren epaia zati denean harrapatu eta Jainkoak hartu uholdea iritsi aurretik lortzen zuen argazki bat da.

Enoch garai batean bizi izan zen Jauna epaitu denean mundua. Noiz sin helburua lortu zen, Jainkoaren epaia sin ere etorri ziren Noeren eta deluge bidali zuen, baina orduan zen Enoch dagoeneko harrapatuta Jaunari. Uholde da Jainkoaren haserrea argazki bat egingo lurraren gainean bidali, eta amaieran aldiz maltzurrez jendea - etorri hira (1 Tesalonikarrei 1:10). Just Enoch bezala, Batzar halaber raptured beharko du bere vredenstid doa aurretik lurraren gainean.

Lot

2 Peter 2: 6-9 - Sodoma eta Gomorra hiriak kondenatu suntsipena zuen. jartzea zituen errautsak eta zer gaiztoen gertatuko litzateke adibide gisa eman. Baina leiala Lot, zuten maltzurrez dissolute bizitza oinazetsu gorde zuen. - leiala Gizona hots bizi izan zen haien artean, eta egunetik egunera, bere arima leiala ere oinazetsu zen ikusita eta gaizkia egin zuten entzun. - Jauna ezagutzen du fidelén emateko tentazioa atera eta atxiloketa bidegabea mantentzeko eta horiek zigortzeko epaiketa egunean arte. English itzulpena: tentazioa batetik godly erreskatatzeko

N da Peter idazten eta irakasten bere letrak batean eliza, Lot prototipoa gisa adibide erabiltzen zuen, eta bide batez, adibide praktiko bat ematen digu Jaunak bere herriaren aurrezten garai eta leku orduan Jainkoaren epaiak da eta epaiketa garai batetik ( trial from - eng itzulpena).

Abraham gogorarazten Lord

1 Genesis 18: 23-25 ​​- Eta Abraham hurbildu eta esan zion: "Ezin izango leiala deuseztatzen maltzurrez batera Agian daude berrogeita hamar hiri barruan leiala ere suntsitu eta ez ordezko lekua berrogeita hamar leiala diren. ? ez da urruti den zerbait egin behar duten bezala, gaiztoak batera die leiala utzi. orduan batu litzateke besterik maltzurrez batera. izan da urruti, ez litzateke lurra epaileak egin zuen bide dena ? '

A BRAHAM Lord beraien Sodoma eta Gomorra buruzko argudio gogorarazi du, bere izaera leiala zehar suntsitzeko maltzurrez batera aurkakoa da.

Lot adibidea emateagatik By, irakasten Pedro, Lot ez zen aldi baterako instantzia, baina Jainkoaren aldetik printzipio orokor bat, Lord beti "Tentazioa kanpo godly gordetzen du" erakusteko

Lord kentzen Lot herrian

D et Jauna honela gorde Lot epaia batetik hiritik kanpo joango litzateke, hura fisikoki mugitu Sodoma zen. Lord ezin izan besterik ez epaitu hiria eta zerbait egiteko hain luze Lot zela fisikoki hirian egiteko.

Lot Kongregazioa, hau da, denbora eta leku batetik hartu ondoren, Jainkoaren epaiak doa aurretik argazki bat da. da, beste Jaunaren naturan esanda ez maltzurrez batera leiala epaitzeko.

Rebecca eta Isaac

1 Genesis 17: 4 - "Ikusi, hau nire ituna da zurekin: Herri askoren aita bihurtu ahal izango duzu.

1 Genesis 17: 6 - oso emankorra egin dut, eta egin nazio you datoz, eta erregeen duzue datoz.

In Saks jaiotza, Jainkoaren Abraham promesak betetzea izan zen. Jaunak agindu Abraham Sarah seme bat, eta Abraham nazio handi bat, eta nazio askoren aita Isaac bidez bihurtu ziren.

Jauna Abraham bihotza probak

N da Sara da laurogeita hamar urte, jaiotza emateko, bere semea agindu zuen bere zaharrean, besterik bidean Jaunak agindu Abraham eta Sarah. Isaac zen ondoren, bere seme bakarra, Jaunak beraren ituna eta promesak bidez betetzeko.

Batzuk geroago Abraham bihotzaren Jauna nahian, eta galdetu zion hiru eguneko bidean joan urrun, sakrifikatu. aldarean erre-oparia Isaac, bere seme bakarra eta maiteak litzateke.

Isaac, Kristoren irudi bat

N Abraham Jauna esanekoa da, beraz, istilurik osoan zer Jainkoak gurutzean egin 2.000 urte beranduago itzala da, eta ez historia Isaac hori Jesukristoren irudi argi bat da iradokitzen asko dago:

Isaac da, beraz, Jesus irudi argi bat, eta hori Kalbario gurutzean gertatu lana. Abraham erabat fidagarria Egoeraren Jauna, eta uste Jainkoaren Isaac berriro berrekiteko litzateke biktima ondoren.

Neskamea Eliezer - Espiritu Santuaren irudi bat

1 Genesis 15: 2-3 - Baina Abram esan zuen; "Jauna, Jauna, zer egingo didazu? . Banoa seme-alabarik, eta nire etxearen oinordeko Damaskoko Eliezer da ikustea "Abram esan gehiago; "Ikusi, ez dut inolako kumeak ekoiztu. Nire etxeko bat me hartuko ".

S unifier denean Isaac andregaia bat aurkitzeko, Abraham bere zerbitzari zaharrena bidaltzen bere garbikuntza, Eliezer ere Isaac for novia, bere familia artean aurkitzeko. Nowhere 22 kapituluan istorio osoan, neskameak izena ikusiko dugu. Baina 1 Exodus kapitulu 15: 2 Abraham en funtzionario zaharrena izendatu Eliezer, eta izan zen hasiera batean, Abraham etxea oinordekoa ikasiko dugu.

John 15: 26-27, Espiritu Santuaren buruz gauza asko ikasi ditugu. Ez da Aita zati, eta Kristoren testigantza. Era berean, gure laguntzailea eta egiaren Espiritua.

Neskamea Eliezer Espiritu Santuaren irudi bat da. Zuen, Abraham bidali. anonimoak izan zen, eta ez zuen bere burua buruz hitz egiteko, baina Rebecca, Isaac etorkizuneko andregaia testified. Era berean, hitz egin, Espiritu Santua ez da bere buruari buruz, baina seinalatuz eta Jesus buruz deklaratuko elizara. Eliezer betetzen Rebecca ura bai, eta horrek Espiritu Santuaren gure bizitzan outpouring argazki bat izan daiteke ere. Izena Eliezer the Holy Spirit "comforter" berdina esan nahi du.

Rebecca - Kristoren andregaia

P modu berean Isaac hori Kristoren irudi bat da, eta neskameak Eliezer Espiritu Santua argazki bat da, Rebecca eliza, Kristoren andregaia mota bat da.

Rebecca hiria bera Abraham, ordura Babiloniako arautuko bezala dator. Babilonia mundu honetan, nor da ere eliza borondatea eta kanpotik hartu argazki bat da. Rebecca da ere Abraham erlatiboa, eta kristauak guztiak berdina da, espiritualki hitz egin, Abraham hazia. (Erroma 4:16)

Rebecca ere jaso Eliezer opariak hura ezagutuko du, eta horrek Espiritu Santua era berean, Batzar graziak bere borondatearen arabera. Rebecca neskameak mintzatu zenean, hasiera exekutatzen zuen eta dena zuen ikusi du eta bizi esaten digu. Batzar egitekoa da joan eta "albiste ona" buruz hitz egin eta Jaunaren gure bizitzan egin ditu guztiak deklaratuko.

Gauean berreskuratutako

T jänaren Eliezer arratsaldean iritsiko da ongi herriko non Rebecca bizitzetan. Gauean desordena, kaosa eta nahasmena, non gauean, badator, eta horrek tribulation argazki bat eta Jaunaren eguna da sinbolizatzen.

Ikusten dugu 1 Genesis 24:63, non Isaac bere etorkizuna novia betetzen ditu arratsaldean ere modu berean. Bere jasoko zuen, eta bere ekartzen zuen bere amaren karpan, non Rebecca Isaac emazteak bihurtzen da.

Kristo neskatxa garbi

V Rebecca duten neska bat gazte, inork ez zuen etorri (1 purearekin 22:16) da ikasteko. Era berean, Kongregazioa Kristo neskatxa garbi bezala, eta gizon bat betrothed.

istorioa, pure bat 24 amaieran: 62-67, Isaac (senargaiaren) zein arratsaldean itzultzen, gauean (tribulation) aurretik ikusi dugu, eta Eliezer (Espiritu Santua) ekarri (rapture) Rebecca (andregaia) bete inguru da Isaac aurre egiteko, lehen aldiz aurre. Era berean, Espiritu Santua, kongregazioa uproot, arratsaldean, bere gau eta tribulation hasi aurretik, eta lortuko dugu ikusi eta bete Jaunari gure bridegroom lehen aldiz.

Rahab

Joshua 1:. 2 - "Nire funtzionario Moises hil da orain sortzen dira, Jordan joan ahala, eta jende hori guztia, lur horien israeldarrei, ematen dut sartu. 

H Rahab istorien da ezarri, 500 urte inguru Isaac eta Rebecca ondoren Genesis 1 kapitulua 24. Historikoki ere, asko izan ditu Israel gertatu tarte honetan.

Israel esklabotza-tarte bat Egipton bizi izan du, eta, ondoren, nola Jauna mirariz askatu eta jendea gordeko bondage kanpo Moisesek. judu pertsona basamortuan wandered ondoren 40 urte, bidaiatu Jauna eman Josue, duten pertsona eramango litzateke etsaia garaitzeko eta agindu agindu lur hori Jainkoak agindu zuen hartu.

Bi espioitza Jericho

Jos 2: 9 - "Jauna dela lurralde hau eman ezagutzen zaitut eta zurekin terrorea behera egin du gurekin, eta biztanle guztiek zuretzat beldurra. 

In efore Israelek okupatzen Jericho, bi espioiak bidaliko in out espioi lurrak eta Jerikoko hirian. espioitza ezagutuz ziren, eta babes bila prostituta Rahab, nor ezkutatzen bi spies hiri folks ziren gizonak bila batera.

Rahab aitortzen bere fedea eta bere SCOUTS convicción, Israelen Jainkoak eman zien lurra. zergatik SCOUTS bere babesa promesa bat emateko, bai bere eta bere familia egunean Israel hirian okupatzen on eskatzen zuen.

epaia berreskuratutako

E tt leihoan katea gorria, zeinua izango litzateke non Rahab, eta haren familia bildu ziren zela. Israelgo soldaduak ikustean katea, kokapena eta Rahab, eta haren familia gorde suntsitzea espioiak izan hitzeman bezala from.

Kongregazioa egilearen argazkia

S Kokan Rahab Kongregazioa argazki bat da. jentil, prostituta baten eta bekatari batek bere Israelgo Jainkoaren fedea aitortzen da. zaintzen zuen, berriz, pertsona judu, bere salbamen arrazoia da sentitzen.

Jericho mundu honetan, hau da beraientzat gordetako argazki bat da. Rahab (Batzar) da Jericho (World) kendu, ondoren, aurretik hirian suntsitu eta erre (tribulation)

Ruth

R GLU book izeneko "amortizazio Love Story," eta Naomi, Belengo emakume judu bat, beren lurrak galtzen duten delako Israelen gosea buruz, eta, ondoren, behartuta Moab (Jordania) ihes.

Handik gutxira, bere senarra hil eta uzten bere bakarrik eta pobrea atzerriko herrialde batean. gosetea txanda ondoren Naomi Belen itzuli bere alaba Ruth, nork du zinpeko inoiz bere utzi gabe. Ruth Moabite emakume bat ezkondu Ruth semeak ere hil duten bat da. Bi itzuli dira Belenen, hain nabarmenak judu gizon bat, Boaz, maitasunean Ruth batera bihurtuz eta bere ezkondu.

amortizazio eta ezkontza legea By, bizi ditugun bi Naomi eta Ruth amortizazio, eta Naomi lortzeko back beren lurrak, galdu zuen.

Kongregazioa egilearen argazkia

H Ruth istorien jaiotza, salbazioa eta amortizazio istorioa harrigarria da, baina baita Kongregazioa eta tribulation irudi sinboliko bat ematen du.

Naomi Israel argazki bat da, eta Ruth jentil Batzar argazki bat nor da förlösaren batekin ezkonduta dago, judu gizon Boaz, nor Mesias argazki bat da. Naomi bere herrialdean ihes egin nahi izatea, gosea, Israel bere herrialdetik kanporatu zuten bezala, duela 2000 urte. Parrokia Mesias zati izan juduak sinesteko arabera, kaltetutako Israel (Erromatarrek 11:25) zati bitartean gogortzea.

Bidean Israel (Naomi) libratu, beraz Mesias ezkontza jentil (Ruth) hartu. Boaz askatzen bai Ruth eta Naomi aurrezten egoerari Hemen zuten, eta ezartzen azkenik Israel (Naomi) erabat.

tribulation berreskuratutako

S amtidigt beraz Ruth, elizaren irudi bat Jaunaren aurrezten ihes tribulation istorioa da.

Hiru kapituluan hiru egoera testigantza hori aurkitu dugu. Lehenengoa, Ruth jaisten den  tröskeplatsen  bere ama galdetu bere gisa. Bigarrenik, Boaz esnatu eta aurki Ruth eko  gauerdia denbora  denean aterpea bilatzen zuen berarekin. Hirugarrenik, Ruth lortu baimena  kapa Boas azpian ezkutatzen , bere gona zabaldu nor bere gainean, eta Boaz bere Redentor zen gau honetan.

Tröskeplatsen - tribulation egilearen argazkia

T röskeplatsen (: 3, 41 Isaias 21:10: 14-16 Apokalipsia 14: 19-20 Amos 1) epaia eta tribulation ditugu aurrean argazki bat, biak OT eta NT hainbat tokitan dago.

Gaua eta goizean ere badago bai Tribulation, Epaiketaren eta zaharberritzeko argazki bat. Jesus gauean datozen mintzatu non gizona ez (John 11: 9) lan egin dezake, eta Paul ohartarazi Jaunaren eguna, eta horrek epaia garai bat egingo gauean lapur bat bezala etortzen da (1 Tesalonikarrei 5: 2).

Boas babes mantuaren zehar

Ruth 3: 9 - "Nor zara zu», galdetu zuen. Erantzun zuen: «Ni naiz Ruth, zure neskame. Zabaldu zure manteflik zure neskame baino gehiago, zaude nire askatzailea.

R out izan den kapa Boas azpian ezkutatzen bere oinak gau baino gehiago izan zen arte, eta goizean izan zen berriro.

Era berean, Jaunaren babestu egingo da, eta bere kongregazioa ezkutatu haserrea, hurrengo gauean denbora zehar, iluntasunean xahutzen eta goizean egunsenti arte. Tribulation zehar Batzar lekua, egingo Jaunaren mantua, zeruko Jerusalem azpian izango da, eta zeruko ganberak babespean.

Zatoz nire herria eta zeure ganberak joan

Isaias 26: 17-21 - Haurdun dagoen emakume squirm gisa jaiotza emateko, eta negar euren mina buruzko da, beraz, Jauna da gurekin da zugana. pentsatuta dugu eta writhed, baina erditu dugu haize izateko. Ez dugu irabazi salbamena lurraren, eta inork ez da jaio lurrean bizi dira. Baina zure hildako bizi da; bere erakunde igoko dira. Esnatu eta abestu, hautsa bizi diren, zure Ihintza argi Ihintza bat da ye, eta lurreko hildakoen emango out. Zatoz nire herria eta zeure ganberak sartu, ateak itxi atzean. Ezkutatu yourself une labur baten haserrea ditu iragan arte. Hara, Jaunak bere tokia lurreko biztanle zigortzeko beren gaiztakeriak ateratzen. Lurra biluzi bere odol zorrak etzan egingo da, eta ez da gehiago beraien hil ezkutatu.

D et Isaias kapitulu honetan Jauna lekuko batek bere pertsona, eta horrek ezkutatu egingo zuen, eta haiek zaintzea euren ganberak denbora lurra ezarri haserrea lotuta deituko daramaten bertso harrigarria osatzen dute.

Ezin dugu ikusi Isaias pasarte hori inoiz baino betetzen dituen. Ez du, gainera, ez berpizkundea Jesus dela predikatu ados, eta Daniel kontatzen Dan 12: 2, badakigu egingo tribulation ondoren eta ez aurretik gertatuko. Hemen Isaias ordez, lehen gertatzen Jaunaren deiak bere jendea beren ganberak, eta aurretik eta Jainkoaren haserrea aurretik eta epaiak jokoz kanpo lurraren gainean berpizkundea bat hitz egiten du.  

haurrarekin emakume bat bezala

Apokalipsia 12: 1-6 - kartel handi bat zeruan agertu: emakume bat eguzkia zaituelarik, bere oinak azpian ilargia eta hamabi izarrak bere buru gainean koroa bat. haurdun dago zuen eta oihuka eta pained entregatu behar da.

P modu berean, Isaias bezala, John ikusten du amaiera denbora lotuta, emakume bat haurdun eta travail dago. Eliza ez da inoiz emakume bat erditzen Biblia gisa aurkezten da, baina, beste alde batetik egiten du, Israel. Emakumeak tribulation zehar bai Messianic Jesusen garaiko juduek, eta Messianic judu-argazki bat da.

Israelgo hiru aktiboak ziren joan deneko doa zuen 1000 urteko erreinuan sartu aurretik zuen ditu. aktiboak ziren horiek guztiak hiru dira Isaias kapitulu 66 deskribatzen:

Isaias 66: 7-8 - Zion aurretik ezagutzen dute norbait travail, jaiotza ematen zuen haurra (Jesus) dira. pangs bere gainean etorri aurretik, zuen erditu du gizonezkoen haur bat. Nork entzun du horrelakorik? Nor da horrelako ezer ikusi du? Ezin lur bat bizia egun bakar batean (1948), edo nazio bat da jaiotzen behin (Israel salbazioa) at, Sion eman jaiotza dutelako haurrei dagoeneko denean lan-minak hasteko?

Beraz, travail dela Israel esperientzia izango da, eta denbora haserrea baino lehen, Jauna hildakoen planteatu utzi du, eta bere herriaren deituko zion bere buruari, bere ganberak ezkutatu lotuta.

Zatoz nire herria

"K horrek benetan esan nahi du" desagertze "edo" bihurtu ikusezina "nire jendea, buruz", harrigarria da John esperientzia paralelo bat Apokalipsia kapitulu 4, non zeruan atea ireki bat ikusi zuen izan, eta, aldi berean, Jainkoaren ahotsa entzun bezain tronpeta baten antzera esan zuen: «Igo hona». Berehala God ondoren, hotz bihurtzen John harrapatuta Jainkoaren tronua, non zerutik hará zuen tribulation jokatu dira Lurrean da.

John eliza hori bera esperientzia izango uppryckandets egunean adierazten du. komando baten bidez, Goiaingerua ahotsa eta Jainkoaren triunfo, kongregazioa harrapatu egingo da zerura eta ikusiko tribulation zabaltzen lurra.

Daniel

H Daniel buruz istorien eta surezko labe batean hiru gizon, Itun Zaharreko istorioak tribulation eta etorkizuneko amaitzean irudi argi bat erakusten duten bat da.

Daniel da eschatology, ametsak, ikuskariak arnasten eta zer du denbora egin amaieran izan da. Apokalipsi liburuko, eta horrek tribulation deskribapen zehatza, Daniel bitarteko denbora askoz luzeagoa horizon batekiko, bi atzera eta denboran aurrera ez bezala.

Daniel - Kongregazioa argazki bat

H Daniel eta bere hiru lagunak, buruz istorien gertatzen Babiloniako gatibu, non lau guztia Babiloniako errege zehar zerbitzatzeko hasieran.

Just Joseph bezala, Daniel bihurtzen posizio hori errege bakarra izan zion baino zutik altxatutako. Apokalipsia, eliza, halaber, lur honetan apaiz eta errege gisa balioko ezarri. Zerbait hori Millennium amaitu egingo da. Horrela, hau da Daniel Kongregazioa argazki bat.

Anticristo prototipoa

K Young Nabukodonosor, eta horrek Anticristo adibide argia da, jarri zuen urrezko estatua bat Dura lautadan Babiloniako orrian. Oharra du, estatua hirurogei bi metro eta erdiko eta sei metro zabal, eta horrek Anticristo diskurtsoa dela esan daiteke 666th da

Nabukodonosor behartuz denek behera erori eta gurtzen estatua multzo honetan, non dutenentzat ondorio diren desobeditu ziren surezko labe bota behar. erretzea Labe Jainkoaren samina argazki bat eta tribulation hondamendi handia da. 

surezko labe bota.

Malachi 4: 1 - Hara, eguna dator, labe bat bezala erretzen da.

S adrak, Mexak eta Abednego ukatu behera brankan Nebuchadnezzar estatua, eta su-labera sartzen dira bota ziren.

erregeak agindu labe hori berotu behar da, zazpi aldiz beroagoa baino inoiz ikusi izan da, eta bertan perfekzioa adierazpen argazki bat da. Jaunak bere aingerua nor babestuta Xadrak, Mexak eta Abednego surezko labe batean bidaliko da, eta atera dute inolako kalte edo su eragina gabe. 

Non dago Daniel

M bat istorio hau galdetu arazten da non Daniel da nonbait. Zen belauna makurtu diren estatua den horietakoa? Zergatik zen, ez zuten parte, eta zergatik zen ez ere surezko labe bota?

nahiko zenbait izan dezakegu Daniel ez da makurtu Nebuchadnezzar estatua belauna. Daniel zen besterik ez aurkeztea, non denek estatua gurtzen litzateke, edo erretzea sufrimenduaren labe hartan. Jainkoa izan "hartu zion ihes." 

Israel eta Elizaren

B eskrivningen errege gisa izan surezko labe batean gizon horiek izan zen ez dagoela hiru gizon judu (Dan 3:12) izan ziren. Hiru judu gizon da, bestela esanda, hautatua Israel, argazki bat, eta Daniel Kongregazioa argazki bat da.

Daniel (Batzar), maitea (Daniel 10:11), hau da, denbora eta leku batetik kontserbatu orduan surezko labe (tribulation) da, bere hiru lagunak (Israel hondakina), hau da erdian eta trängslen bidez kontserbatu bitartean.

Ondorioa

G eNom Enoch, Lot, Rebecca eta Isaac, Ruth, Rahab, eta Daniel istorioak horiek, eredu bat eta hari gorri bat ikusi ahal izango dugu.

gertaera sinboliko hori islatu eta puntu garbikuntza den ikusi dugu, Batzar denboran bizi gara. Han ikusi ahal izango dugu, Jauna, ez du Elizak, eta horrek egiten du Israelekin zuen modu berean erlazionatzeko. talde biak salbazioa Jauna plan berezia, eta horrek bete beharko ditu. Jauna mantenduko du Israel Anticristo eta tribulation, eta haien hitzarmenak eta promesak bete beharko zuen bidez bidaiatu.

Jainkoaren planak Bere eliza for

P Era berean, bere Jaun bere gorputza eta andregaia, Jainkoaren eliza batera planak ere osatzeko. Tribulation ez dago Jaunaren novia ekarri, beraz, beraz, Jesus berreskuratu egingo da, eta andregaia kendu ondoren, aurretik Jainkoaren epaiak direla joango dira lurraren gainean.

Eliza garai eta leku gorde da orduan tribulation eta epaiketa final da. Beato itxaropena, gure Jainkoaren eta Jesu Kristo Jauna, nork salbatuko gaitu epaia batetik.

Jesus da laster! 


Bisita ezazu Miakel Walfridssons blogak: 

http://pretribcenter.blogspot.com/

http://denytterstatiden.blogspot.com/

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/


Publicerades söndag, 13 oktober 2019 17:30:24 +0200 i kategorin Mikael Wahlfridsson och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Bibeln säger att Jesus är Gud


"Jainkoak hain maite mundua, non bere Seme bakarra [Jesus] eman baitzion, sinheste ez hilko, baina betiereko bizitza eduki bakoitzari". - 3:16

"Baina asko  jaso  Bera [Jesus], haien eskubidea Jainkoaren seme-alaba izateko, horiek bere izena sinesten eman zuen." - John 1:12

"Zure ahotik aitortzen baduzu Jesus dela Jauna bada eta uste zure bihotzean Hori dela Jainkoa goratu zuen hil du, gorde egingo da." - Erroma, 10: 9

gordetako emateko eta zure bekatu guztiak barkatuko nahi duzu? Otoitz otoitz hau:

- Jesus, jaso dut orain eta aitortzen baduzu Lord gisa. Uste dut Jainkoak planteatu hildakoen. Eskerrik asko orain I gordeko naiz. Eskerrik asko barkatuko nauzu eta eskerrik asko nagoen orain Jainkoaren seme-alaba. Amen.

Ba Jesus jasotzean otoitzean gainetik?


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 28 september 2020 21:10
Jesus avskaffa halloween nu och för alltid! Tack Fader! Varför fira död och ondska??? Sjukaste påhitt ! Är så trött på konstigheter. Ge oss förnuftiga styrka. Kom med ljus! Tack

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp