233 online! | Sidvisningar idag: 25 737 | Igår: 165 827 |

www.apg29.nu

Expressen hyllar palestinska terrorister

Palestinska terrorister orsakar bränder

Bild: Expressen. 

Expressen hyllar palestinska terrorister. Någonting annat kan jag inte förstå efter att ha läst Expressens positiva artikel om palestinska terrorister som har orsakat 300 bränder i Israel efter att ha släppt brinnande pappersdrakar över gränsen.


Källa:

https://www.apg29.nu/a/6u4Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 9 juni 2018 01:23 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Per

Ett tydligt och vidrigt exempel på agendajournalistikens användning av nyspråk. I Sverige kallas denna företeelse både allmänt och juridiskt för Mordbrand:

Mordbrand är ett så kallat allmänfarligt brott som innebär en avsiktligt anlagd brand som hotar liv, hälsa eller egendom. Mordbrand innefattar uppsåtliga bränder av hus, bilar, gräsmattor och skogar. Det skiljer sig från allmänfarlig vårdslöshet genom uppsåtet, och från skadegörelse genom graden av allmänfara. Mordbrand är ett förhållandevis vanligt brott.

I den försåtliga artikeln beskrivs uppenbarligen mordbrand som en "protestmetod". Att "protestera" på detta sätt beskrivs som en familjeföreteelse och helt berättigad. En "protestmetod" som enligt svensk lag är att betraktas som ett grovt brott:

I svensk lag nämns mordbrand i Brottsbalken, kapitel 13:

1 § Om någon anlägger brand, som innebär fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom, döms för mordbrand till fängelse, lägst två och högst åtta år. Är brottet mindre allvarligt, döms till fängelse, lägst ett och högst tre år. Lag (1993:207).

2 § Är brott som avses i 1 § att anse som grovt, döms för grov mordbrand till fängelse på viss tid, lägst sex och högst arton år, eller på livstid. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas om branden anlagts i tättbebyggt samhälle, där den lätt kunde sprida sig, eller annars inneburit fara för flera människor eller för egendom av särskild betydenhet. Lag (2009:396).

Svara -   - 9/6-18 07:45 -


Lars-Göran Rönnberg

Tydligen kan palestinierna få göra vad som helst i sina s.k. protester. Då är uppfinningsrikedomen stor och välorganiserad. Det är ju glasklart uppsåtligt.

Tänk som mycket positiva resultat det skulle bli om man iställt satsade all denna energi på att göra gott.

Några rapporter om hur Israeler drabbats?

Svara -   - 9/6-18 08:50 -


Lars-Göran Rönnberg

Tydligen kan palestinierna få göra vad som helst i sina s.k. protester. Då är uppfinningsrikedomen stor och välorganiserad. Det är ju glasklart uppsåtligt.

Tänk som mycket positiva resultat det skulle bli om man iställt satsade all denna energi på att göra gott.

Några rapporter om hur Israeler drabbats?

Svara -   - 9/6-18 08:50 -


Sam G Ö

Om detta skrivs det just ingenting i media eller talas om i tv och radio, men om Israel börjar försvara sig mot dessa bränder då har Israel anfallit "palestinierna" inte att det är lovligt för Israel att försvara sig. Vindögt av journalister och media så det förslår!

Svara -   - 9/6-18 09:49 -


JL

Dom gör vad de kan, de skapar kaos och bråk. allahs signum. Öken, krig och gap. Ostabila länder med noll uppfinningar.

Jämför med Israel som grönskar och har demokrati. Välstånd och uppfinningar. Att de inte lämnar allah bakom sig.

Svara -   - 9/6-18 11:57 -


Bengt

Ja det borde dom verkligen göra

Svara -   - 9/6-18 12:33 -


Tomas N

Jag skulle snarare kalla expressens reportage som neutralt och inte särskilt långt ifrån det som media skall vara ,nämligen objektiv och grävande journalistik.

Även om man har sina åsikter och det finns media,hemsidor,bloggar och nyhetskanaler som för fram sin vinkel och även för en kamp eller lobby för den egna saken,så tror jag många av oss vill ha objektiv media också.

Nu säger jag inte att expressen är det fullt ut i detta ämne eller annars,men det är inte propalestinskt som jag ser det ,vilket vi ofta ser i t ex aftonbladet.

Här är det bra att vara ärlig med sig själv och veta sin egen position. Evangelikalskt kristna är amerikansk term som i denna fråga oftast betyder kristna som teologiskt sett ser Israel ,som ett land som står helt utanför de normer,regler och krav som ställs på andra länder. Utan att gå in i teologi,för det finns verkligen en bred variation av syner på detta ,varav många kan klassas som bibliskt,så lämnar det en som partiskt i frågan

Om man har en partisk syn på Israel,så blir det lätt snett i denna bedömning.

Objektiva och balanserade politiker och experter ser att Israel gick väl långt i senaste oroligheterna . Politiskt kurage och böner(min tolkning) netutraliserade den hätska stämning som piskades upp då,men saker flammar upp igen ständigt.

Angående fotbolls VM ,så kan Argentinas uppladdning ha störts av att några valde att förlägga en vänskapsmatch i Israel och som fick avbrytas p g a palestinska protester.

I mina ögon misstänker jag Argentinska ledare som söker närmare relation med Israel,vilket mycket väl kan leda till störd harmoni i laget och ett dåligt resultat. Även om man vill stärka banden med Israel politiskt,så väljer man att bekräfta Netanyahus ledarskap och riktlinjer eller inte genom sina val.

I övrigt så uppmanar jag alla som är vakna och nyktra inför problemet med bränder,våld och stenkastning mm i våra problemområden i väst med migranter att inte automatiskt sympatisera med Israel och göra en parallell till deras konflikt.

Konflikten i Israel är nämligen mera komplex och omständigheterna runt deras konfikt och den vi har här i väst ser likadan ut på ytan,men är helt annorlunda på djupet.

En sak att forska i för den som känner sig manad till det är hur Israels gränser ser ut och om de är fastställda. Om man inte kan enas om var gränsen går är det inte konstigt att det är en evig konflikt

Svara -   - 9/6-18 13:11 -


Erik S

Inget konstigt alls, om det är snyft och gulligull artiklar i en sådan tabloid-i betydelsen blaska. Även Aftonsnuskan och DN hör ju dit. Dessa s.k tidningar har nästan alltid hyllat dessa terrorister och våldsverkare. Man är ju på globalisternas sida. Man ogillar, kristendom, Israel(judar) och är för multikulti och dess nya traditioner-speciellt om dom är muslimska.

Tycker inte dom är särskilt neutrala. Wallström är heller inte särskilt neutral, milt uttryckt.Pressen i Sverige är ett sorgligt kapitel, med några få undantag-få skribenter. Tur man kan söka nyheter och info. på utländska sidor.

Svara -   - 9/6-18 13:45 -


Tomas N

Svar till Erik S.

Vad det gäller Margot Wallström så finns det en hel del att säga. Bortsett från Israelfrågor så har hon agerat känslomässigt och orutinerat en hel del gånger.

Nu senast gällande att erkänna folkmordet i armenien (1915) eller inte.

Eftersom hon fått så mycket press för sin hållning i Israel/Palestina frågan ser man hur hon är mera ivrig än andra i fråga om s k antisemitism för att kompensera. Här bli det också tydligt att socialdemokratin i sin grund och själ är byggd på att medla och balansera mellan folk och kapital och därför i andra frågor.

Det är farligt med idealistiska människor som Palme och hans lärjungar eller Trump och andra som agerar i affekt och har en obalanserad syn på sig själva. Civilkurage ,karaktär ,diplomati och en lagom dos av politisk övertygelse är vad vi behöver ibland världsledare.

Trump har uppenbarligen tappat fattningen,bjuder med ena handen in Putin till G7 för att i nästa mening slänga ut en kommentar om hur han skulle ingripit vid Krim/Ukraina konflikten.Hans trovärdighet sjunker som en sten trots en hel del bra i början av sitt presidenskap och framförallt bra saker som sades i valkampanjen

Folket behöver verkligen påverka ledarna både genom val och på andra sätt. Fullständigt livsfarligt att ha dåliga ledare för nationerna

Svara -   - 9/6-18 19:35 -


Anna Ivar

Svar till Lars-Göran Rönnberg.

Du har verkligen rätt i det du skriver. Tänk att Sverige ge miljader till dessa terrorister för att de ska kunna bygga tunnlar till Israel. Även köpa in vapen för att göra livet surt och outhärdligt för sitt grannfolk. Om Norge eller Finland gjort detta mot Sverige. Hur hade vi reagerat om halva världen hejat på dem och pumpat in pengar i deras statskassa enbart för att terrorisera Sverige?

Många svenskar sliter i sommarhettan och fryser om vintern för sitt och familjens uppehälle och de har en tung skattebörda att bära. Nu urholkas sjukvården och säkerheten. För få sjuksköterskor och undersköterskor fast man kunna tanställa många fler i stället för att de få som finns sliter ut sig. Men man betalar EU och skickar skattepengar till palestinier som bygger terrornät för pengarna. Varför inte ge folket mat och omsorg? Bygga upp iställer för att rasera.

Svara -   - 9/6-18 20:44 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

0

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

1

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

53

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

12

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

10

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

1

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Annons


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, måndag 24 september 2018 kl. 04:40

Jesus söker: Gerhard, Gert!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

305

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

22

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

21

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 681 624 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 887 bloggartiklar, 89 693 kommentarer och 58 444 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp