1 934 online! | Sidvisningar idag: 63 174 | Igår: 164 011 |

www.apg29.nu


Expressen hyllar palestinska terrorister

Palestinska terrorister orsakar bränder

Bild: Expressen. 

Expressen hyllar palestinska terrorister. Någonting annat kan jag inte förstå efter att ha läst Expressens positiva artikel om palestinska terrorister som har orsakat 300 bränder i Israel efter att ha släppt brinnande pappersdrakar över gränsen.


Källa:

https://www.apg29.nu/a/6u4Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 9 juni 2018 01:23 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Per

Ett tydligt och vidrigt exempel på agendajournalistikens användning av nyspråk. I Sverige kallas denna företeelse både allmänt och juridiskt för Mordbrand:

Mordbrand är ett så kallat allmänfarligt brott som innebär en avsiktligt anlagd brand som hotar liv, hälsa eller egendom. Mordbrand innefattar uppsåtliga bränder av hus, bilar, gräsmattor och skogar. Det skiljer sig från allmänfarlig vårdslöshet genom uppsåtet, och från skadegörelse genom graden av allmänfara. Mordbrand är ett förhållandevis vanligt brott.

I den försåtliga artikeln beskrivs uppenbarligen mordbrand som en "protestmetod". Att "protestera" på detta sätt beskrivs som en familjeföreteelse och helt berättigad. En "protestmetod" som enligt svensk lag är att betraktas som ett grovt brott:

I svensk lag nämns mordbrand i Brottsbalken, kapitel 13:

1 § Om någon anlägger brand, som innebär fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom, döms för mordbrand till fängelse, lägst två och högst åtta år. Är brottet mindre allvarligt, döms till fängelse, lägst ett och högst tre år. Lag (1993:207).

2 § Är brott som avses i 1 § att anse som grovt, döms för grov mordbrand till fängelse på viss tid, lägst sex och högst arton år, eller på livstid. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas om branden anlagts i tättbebyggt samhälle, där den lätt kunde sprida sig, eller annars inneburit fara för flera människor eller för egendom av särskild betydenhet. Lag (2009:396).

Svara -   - 9/6-18 07:45 -


Lars-Göran Rönnberg

Tydligen kan palestinierna få göra vad som helst i sina s.k. protester. Då är uppfinningsrikedomen stor och välorganiserad. Det är ju glasklart uppsåtligt.

Tänk som mycket positiva resultat det skulle bli om man iställt satsade all denna energi på att göra gott.

Några rapporter om hur Israeler drabbats?

Svara -   - 9/6-18 08:50 -


Lars-Göran Rönnberg

Tydligen kan palestinierna få göra vad som helst i sina s.k. protester. Då är uppfinningsrikedomen stor och välorganiserad. Det är ju glasklart uppsåtligt.

Tänk som mycket positiva resultat det skulle bli om man iställt satsade all denna energi på att göra gott.

Några rapporter om hur Israeler drabbats?

Svara -   - 9/6-18 08:50 -


Sam G Ö

Om detta skrivs det just ingenting i media eller talas om i tv och radio, men om Israel börjar försvara sig mot dessa bränder då har Israel anfallit "palestinierna" inte att det är lovligt för Israel att försvara sig. Vindögt av journalister och media så det förslår!

Svara -   - 9/6-18 09:49 -


JL

Dom gör vad de kan, de skapar kaos och bråk. allahs signum. Öken, krig och gap. Ostabila länder med noll uppfinningar.

Jämför med Israel som grönskar och har demokrati. Välstånd och uppfinningar. Att de inte lämnar allah bakom sig.

Svara -   - 9/6-18 11:57 -


Bengt

Ja det borde dom verkligen göra

Svara -   - 9/6-18 12:33 -


Tomas N

Jag skulle snarare kalla expressens reportage som neutralt och inte särskilt långt ifrån det som media skall vara ,nämligen objektiv och grävande journalistik.

Även om man har sina åsikter och det finns media,hemsidor,bloggar och nyhetskanaler som för fram sin vinkel och även för en kamp eller lobby för den egna saken,så tror jag många av oss vill ha objektiv media också.

Nu säger jag inte att expressen är det fullt ut i detta ämne eller annars,men det är inte propalestinskt som jag ser det ,vilket vi ofta ser i t ex aftonbladet.

Här är det bra att vara ärlig med sig själv och veta sin egen position. Evangelikalskt kristna är amerikansk term som i denna fråga oftast betyder kristna som teologiskt sett ser Israel ,som ett land som står helt utanför de normer,regler och krav som ställs på andra länder. Utan att gå in i teologi,för det finns verkligen en bred variation av syner på detta ,varav många kan klassas som bibliskt,så lämnar det en som partiskt i frågan

Om man har en partisk syn på Israel,så blir det lätt snett i denna bedömning.

Objektiva och balanserade politiker och experter ser att Israel gick väl långt i senaste oroligheterna . Politiskt kurage och böner(min tolkning) netutraliserade den hätska stämning som piskades upp då,men saker flammar upp igen ständigt.

Angående fotbolls VM ,så kan Argentinas uppladdning ha störts av att några valde att förlägga en vänskapsmatch i Israel och som fick avbrytas p g a palestinska protester.

I mina ögon misstänker jag Argentinska ledare som söker närmare relation med Israel,vilket mycket väl kan leda till störd harmoni i laget och ett dåligt resultat. Även om man vill stärka banden med Israel politiskt,så väljer man att bekräfta Netanyahus ledarskap och riktlinjer eller inte genom sina val.

I övrigt så uppmanar jag alla som är vakna och nyktra inför problemet med bränder,våld och stenkastning mm i våra problemområden i väst med migranter att inte automatiskt sympatisera med Israel och göra en parallell till deras konflikt.

Konflikten i Israel är nämligen mera komplex och omständigheterna runt deras konfikt och den vi har här i väst ser likadan ut på ytan,men är helt annorlunda på djupet.

En sak att forska i för den som känner sig manad till det är hur Israels gränser ser ut och om de är fastställda. Om man inte kan enas om var gränsen går är det inte konstigt att det är en evig konflikt

Svara -   - 9/6-18 13:11 -


Erik S

Inget konstigt alls, om det är snyft och gulligull artiklar i en sådan tabloid-i betydelsen blaska. Även Aftonsnuskan och DN hör ju dit. Dessa s.k tidningar har nästan alltid hyllat dessa terrorister och våldsverkare. Man är ju på globalisternas sida. Man ogillar, kristendom, Israel(judar) och är för multikulti och dess nya traditioner-speciellt om dom är muslimska.

Tycker inte dom är särskilt neutrala. Wallström är heller inte särskilt neutral, milt uttryckt.Pressen i Sverige är ett sorgligt kapitel, med några få undantag-få skribenter. Tur man kan söka nyheter och info. på utländska sidor.

Svara -   - 9/6-18 13:45 -


Tomas N

Svar till Erik S.

Vad det gäller Margot Wallström så finns det en hel del att säga. Bortsett från Israelfrågor så har hon agerat känslomässigt och orutinerat en hel del gånger.

Nu senast gällande att erkänna folkmordet i armenien (1915) eller inte.

Eftersom hon fått så mycket press för sin hållning i Israel/Palestina frågan ser man hur hon är mera ivrig än andra i fråga om s k antisemitism för att kompensera. Här bli det också tydligt att socialdemokratin i sin grund och själ är byggd på att medla och balansera mellan folk och kapital och därför i andra frågor.

Det är farligt med idealistiska människor som Palme och hans lärjungar eller Trump och andra som agerar i affekt och har en obalanserad syn på sig själva. Civilkurage ,karaktär ,diplomati och en lagom dos av politisk övertygelse är vad vi behöver ibland världsledare.

Trump har uppenbarligen tappat fattningen,bjuder med ena handen in Putin till G7 för att i nästa mening slänga ut en kommentar om hur han skulle ingripit vid Krim/Ukraina konflikten.Hans trovärdighet sjunker som en sten trots en hel del bra i början av sitt presidenskap och framförallt bra saker som sades i valkampanjen

Folket behöver verkligen påverka ledarna både genom val och på andra sätt. Fullständigt livsfarligt att ha dåliga ledare för nationerna

Svara -   - 9/6-18 19:35 -


Anna Ivar

Svar till Lars-Göran Rönnberg.

Du har verkligen rätt i det du skriver. Tänk att Sverige ge miljader till dessa terrorister för att de ska kunna bygga tunnlar till Israel. Även köpa in vapen för att göra livet surt och outhärdligt för sitt grannfolk. Om Norge eller Finland gjort detta mot Sverige. Hur hade vi reagerat om halva världen hejat på dem och pumpat in pengar i deras statskassa enbart för att terrorisera Sverige?

Många svenskar sliter i sommarhettan och fryser om vintern för sitt och familjens uppehälle och de har en tung skattebörda att bära. Nu urholkas sjukvården och säkerheten. För få sjuksköterskor och undersköterskor fast man kunna tanställa många fler i stället för att de få som finns sliter ut sig. Men man betalar EU och skickar skattepengar till palestinier som bygger terrornät för pengarna. Varför inte ge folket mat och omsorg? Bygga upp iställer för att rasera.

Svara -   - 9/6-18 20:44 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

6

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

6

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

4

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

41

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

19

Läs allt!


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, tisdag 11 december 2018 kl. 06:39

Jesus söker: Daniel, Daniela!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!


Jesus är inget fake news

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Bilderbergarnas mål avslöjat av David Rockefeller

Det verkar som att Annie Lööf följde instruktioner som hon fått från Bilderbergarna då hon splittrade  Alliansen för att inte bli beroende av Sverigedemokraterna. 

38

Läs allt!


Hon är förlovad med en ljuskrona

Amanda, 34, är förlovad med sin ljuskrona

Bild: Expressen. 

Amanda Liberty är förlovad med en ljuskrona som hon ”älskar att pussas och mysa med”.

17

Läs allt!


Forskare vill prata med utomjordingar

Stjärnhimlen

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Men var är utomjordingarna då?

20

Läs allt!


Sista tidens tidslinje

En enkel illustration av Christer Åberg med en tydlig tidslinje vad som kommer att ske i den sista tiden.

14

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Nej till att släppa in mörkret

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Lampa i mörkret

I min utåtriktade tjänst för Gud därefter, har det handlat om flera allvarliga situationer där både min kropp och min själ har varit i fara. Dödshotad av nynazister för att jag stått upp för och gömt flyktingar, mycket nära gäng- och sexkriminalitetens mörker via övervakningsärenden, besvärjd och utmanad till andlig tvekamp av ockultister.

74

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Ursäkterna kan bytas ut mot tro

Läsarmejl av David B 

Ursäkter som ofta håller människor borta från att komma till Jesus. Vad säger Bibeln?

7

Läs allt!


Flickan med kameran

Marie Åberg i Min bildtidning 1976

Jag hittade en otrolig bild på min fru när hon som barn var med i en söndagsskoltidning. Till jul är det 10 år sedan hon och vår son Joel dog. Den 27 november skulle Marie fyllt år. 

2

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 457 380 356 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 051 bloggartiklar, 92 153 kommentarer och 60 403 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp