854 online! | Sidvisningar idag: 219 991 | Igår: 244 591 |

www.apg29.nu

Annons

Gospelfy.se


Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Expressen hyllar palestinska terrorister

Palestinska terrorister orsakar bränder

Bild: Expressen. 

Expressen hyllar palestinska terrorister. Någonting annat kan jag inte förstå efter att ha läst Expressens positiva artikel om palestinska terrorister som har orsakat 300 bränder i Israel efter att ha släppt brinnande pappersdrakar över gränsen.


Källa:

https://www.apg29.nu/a/6u4submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg lördag 9 juni 2018 01:23 | #israel #palestina #svpol | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


10 kommentarer

Per

Ett tydligt och vidrigt exempel på agendajournalistikens användning av nyspråk. I Sverige kallas denna företeelse både allmänt och juridiskt för Mordbrand:

Mordbrand är ett så kallat allmänfarligt brott som innebär en avsiktligt anlagd brand som hotar liv, hälsa eller egendom. Mordbrand innefattar uppsåtliga bränder av hus, bilar, gräsmattor och skogar. Det skiljer sig från allmänfarlig vårdslöshet genom uppsåtet, och från skadegörelse genom graden av allmänfara. Mordbrand är ett förhållandevis vanligt brott.

I den försåtliga artikeln beskrivs uppenbarligen mordbrand som en "protestmetod". Att "protestera" på detta sätt beskrivs som en familjeföreteelse och helt berättigad. En "protestmetod" som enligt svensk lag är att betraktas som ett grovt brott:

I svensk lag nämns mordbrand i Brottsbalken, kapitel 13:

1 § Om någon anlägger brand, som innebär fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom, döms för mordbrand till fängelse, lägst två och högst åtta år. Är brottet mindre allvarligt, döms till fängelse, lägst ett och högst tre år. Lag (1993:207).

2 § Är brott som avses i 1 § att anse som grovt, döms för grov mordbrand till fängelse på viss tid, lägst sex och högst arton år, eller på livstid. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas om branden anlagts i tättbebyggt samhälle, där den lätt kunde sprida sig, eller annars inneburit fara för flera människor eller för egendom av särskild betydenhet. Lag (2009:396).

Svara -   - 9/6-18 07:45 -


Lars-Göran Rönnberg

Tydligen kan palestinierna få göra vad som helst i sina s.k. protester. Då är uppfinningsrikedomen stor och välorganiserad. Det är ju glasklart uppsåtligt.

Tänk som mycket positiva resultat det skulle bli om man iställt satsade all denna energi på att göra gott.

Några rapporter om hur Israeler drabbats?

Svara -   - 9/6-18 08:50 -


Lars-Göran Rönnberg

Tydligen kan palestinierna få göra vad som helst i sina s.k. protester. Då är uppfinningsrikedomen stor och välorganiserad. Det är ju glasklart uppsåtligt.

Tänk som mycket positiva resultat det skulle bli om man iställt satsade all denna energi på att göra gott.

Några rapporter om hur Israeler drabbats?

Svara -   - 9/6-18 08:50 -


Sam G Ö

Om detta skrivs det just ingenting i media eller talas om i tv och radio, men om Israel börjar försvara sig mot dessa bränder då har Israel anfallit "palestinierna" inte att det är lovligt för Israel att försvara sig. Vindögt av journalister och media så det förslår!

Svara -   - 9/6-18 09:49 -


JL

Dom gör vad de kan, de skapar kaos och bråk. allahs signum. Öken, krig och gap. Ostabila länder med noll uppfinningar.

Jämför med Israel som grönskar och har demokrati. Välstånd och uppfinningar. Att de inte lämnar allah bakom sig.

Svara -   - 9/6-18 11:57 -


Bengt

Ja det borde dom verkligen göra

Svara -   - 9/6-18 12:33 -


Tomas N

Jag skulle snarare kalla expressens reportage som neutralt och inte särskilt långt ifrån det som media skall vara ,nämligen objektiv och grävande journalistik.

Även om man har sina åsikter och det finns media,hemsidor,bloggar och nyhetskanaler som för fram sin vinkel och även för en kamp eller lobby för den egna saken,så tror jag många av oss vill ha objektiv media också.

Nu säger jag inte att expressen är det fullt ut i detta ämne eller annars,men det är inte propalestinskt som jag ser det ,vilket vi ofta ser i t ex aftonbladet.

Här är det bra att vara ärlig med sig själv och veta sin egen position. Evangelikalskt kristna är amerikansk term som i denna fråga oftast betyder kristna som teologiskt sett ser Israel ,som ett land som står helt utanför de normer,regler och krav som ställs på andra länder. Utan att gå in i teologi,för det finns verkligen en bred variation av syner på detta ,varav många kan klassas som bibliskt,så lämnar det en som partiskt i frågan

Om man har en partisk syn på Israel,så blir det lätt snett i denna bedömning.

Objektiva och balanserade politiker och experter ser att Israel gick väl långt i senaste oroligheterna . Politiskt kurage och böner(min tolkning) netutraliserade den hätska stämning som piskades upp då,men saker flammar upp igen ständigt.

Angående fotbolls VM ,så kan Argentinas uppladdning ha störts av att några valde att förlägga en vänskapsmatch i Israel och som fick avbrytas p g a palestinska protester.

I mina ögon misstänker jag Argentinska ledare som söker närmare relation med Israel,vilket mycket väl kan leda till störd harmoni i laget och ett dåligt resultat. Även om man vill stärka banden med Israel politiskt,så väljer man att bekräfta Netanyahus ledarskap och riktlinjer eller inte genom sina val.

I övrigt så uppmanar jag alla som är vakna och nyktra inför problemet med bränder,våld och stenkastning mm i våra problemområden i väst med migranter att inte automatiskt sympatisera med Israel och göra en parallell till deras konflikt.

Konflikten i Israel är nämligen mera komplex och omständigheterna runt deras konfikt och den vi har här i väst ser likadan ut på ytan,men är helt annorlunda på djupet.

En sak att forska i för den som känner sig manad till det är hur Israels gränser ser ut och om de är fastställda. Om man inte kan enas om var gränsen går är det inte konstigt att det är en evig konflikt

Svara -   - 9/6-18 13:11 -


Erik S

Inget konstigt alls, om det är snyft och gulligull artiklar i en sådan tabloid-i betydelsen blaska. Även Aftonsnuskan och DN hör ju dit. Dessa s.k tidningar har nästan alltid hyllat dessa terrorister och våldsverkare. Man är ju på globalisternas sida. Man ogillar, kristendom, Israel(judar) och är för multikulti och dess nya traditioner-speciellt om dom är muslimska.

Tycker inte dom är särskilt neutrala. Wallström är heller inte särskilt neutral, milt uttryckt.Pressen i Sverige är ett sorgligt kapitel, med några få undantag-få skribenter. Tur man kan söka nyheter och info. på utländska sidor.

Svara -   - 9/6-18 13:45 -


Tomas N

Svar till Erik S.

Vad det gäller Margot Wallström så finns det en hel del att säga. Bortsett från Israelfrågor så har hon agerat känslomässigt och orutinerat en hel del gånger.

Nu senast gällande att erkänna folkmordet i armenien (1915) eller inte.

Eftersom hon fått så mycket press för sin hållning i Israel/Palestina frågan ser man hur hon är mera ivrig än andra i fråga om s k antisemitism för att kompensera. Här bli det också tydligt att socialdemokratin i sin grund och själ är byggd på att medla och balansera mellan folk och kapital och därför i andra frågor.

Det är farligt med idealistiska människor som Palme och hans lärjungar eller Trump och andra som agerar i affekt och har en obalanserad syn på sig själva. Civilkurage ,karaktär ,diplomati och en lagom dos av politisk övertygelse är vad vi behöver ibland världsledare.

Trump har uppenbarligen tappat fattningen,bjuder med ena handen in Putin till G7 för att i nästa mening slänga ut en kommentar om hur han skulle ingripit vid Krim/Ukraina konflikten.Hans trovärdighet sjunker som en sten trots en hel del bra i början av sitt presidenskap och framförallt bra saker som sades i valkampanjen

Folket behöver verkligen påverka ledarna både genom val och på andra sätt. Fullständigt livsfarligt att ha dåliga ledare för nationerna

Svara -   - 9/6-18 19:35 -


Anna Ivar

Svar till Lars-Göran Rönnberg.

Du har verkligen rätt i det du skriver. Tänk att Sverige ge miljader till dessa terrorister för att de ska kunna bygga tunnlar till Israel. Även köpa in vapen för att göra livet surt och outhärdligt för sitt grannfolk. Om Norge eller Finland gjort detta mot Sverige. Hur hade vi reagerat om halva världen hejat på dem och pumpat in pengar i deras statskassa enbart för att terrorisera Sverige?

Många svenskar sliter i sommarhettan och fryser om vintern för sitt och familjens uppehälle och de har en tung skattebörda att bära. Nu urholkas sjukvården och säkerheten. För få sjuksköterskor och undersköterskor fast man kunna tanställa många fler i stället för att de få som finns sliter ut sig. Men man betalar EU och skickar skattepengar till palestinier som bygger terrornät för pengarna. Varför inte ge folket mat och omsorg? Bygga upp iställer för att rasera.

Svara -   - 9/6-18 20:44 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Med Jesus i centrum i fullsatt maskinhall på midsommardagen i Gamla Hjälmseryd

Gamla Hjälmseryd Salomonssons maskinhall 2018

Salomonssons maskinhall var fylld till bristningsgränsen på Midsommardagen  i Gamla Hjälmseryd. 

1

Läs allt!


Profetior och tidstecken del 4 - Holger Nilsson

Profetior och tidstecken del 4 - Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson.

2

Läs allt!


Mdsommarafton Gamla Hjälmseryd 2018 med Lindbergarna

Här kan du få uppleva en del av den fantastiska midsommarkvällen i Salomonssons maskinhall i Gamla Hjälmseryd.

0

Läs allt!


Profetior uppfylls - Stora jordskalv i Sverige

Stort jordskalv i Sverige

Bild: Aftonbladet. 

Idag uppfylls de bibliska profetiorna även i Sverige då stora jordskalv sker. Detta profeterade Jesus om för cirka 2000 år sedan!

3

Läs allt!


Frälsning för Nordkoreas diktator Kim Jong-un

Läsarmejl av Jörgen Milton 

16

Läs allt!


Hamas och oroligheterna vid Gazagränsen

Hamas använder oroligheterna längs Gazagränsen för PR | Studio Jerusalem

4

Läs allt!


Midsommar i Gamla Hjälmseryd

Christer Åberg Midsommarkrans

Trevlig midsommar och Guds rika välsignelse till dig! 

2

Läs allt!


Syndakatalogen behövs - för frälsta!

Läsarmejl av Bertil Rosenius

Äpple

Svensk kristenhet är i ett bedrövligt vacuum, avs undervisning om grundläggande ordning för ett kristet liv.

20

Läs allt!


Profetia om sambo och moralupplösning

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

16

Läs allt!


Stöd Apg29

Christer Åberg och Apg29

STÖD arbetet på Apg29 genom att swisha in en valfri summa på 070 935 66 96.

Du kan också stödja genom PayPal: https://www.paypal.me/apg29/100

Eller bankkonto:

8169-5,303 725 382-4Tack!

0

Läs allt!


Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

Terroristorganisationen Hamas i Gaza har skjutit mer än 45 raketer mot Israel inatt. 

6

Läs allt!


Har du hört detta?

Liveprogrammet Apg29 med Christer Åberg.

2

Läs allt!


Sambo i Bibeln

Två hjärtan som har fogats samman

Samlag före äktenskapet är synd, så det blir man inte gift av. Bibeln säger att de som bor sambo sysslar med otukt. Men vad blir man då gift av? I den här artikeln får du svaret.

1

Läs allt!


21 punkter från Koranen avslöjar att Allah inte är Bibelns Gud

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli. 

Koranen Kaba

Koranen bevisar själv att Allah inte är Bibelns Gud. Här får du 21 punkter från Koranen som visar tydligt på detta. 

6

Läs allt!


Lindbergarna i Vikersund söndagkväll

Lindbergarna och Christer Åberg spelar och sjunger och talar om Jesus i Vikersund i Norge söndagkväll. 

0

Läs allt!


Nenne Lindberg i Vikersund

Miriam, Nenne och Aron

Nenne Lindberg tillsammans med syskonen Miriam och Aron i Vikersund, Norge. 

0

Läs allt!


Annons


Sambo är synd mot Gud

Hustak

Det är en skymf och förnedring mot din partner att du bara vill ha sex och bo sambo, men inte gifta dig med henne. Dessutom är det en synd mot Gud. 

60

Läs allt!


Vikersundsbacken

Vikersundsbacken

Världens största skidbacke här i Norge - Vikersundsbacken. Men jag har inte hoppat i den. Jag har ett annat hopp. 

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 25, söndag 24 juni 2018 kl. 22:16

Jesus söker: Johannes Döparens dag!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Profetior och tidstecken del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om profetior och tidstecken. 

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Bildstoden i Daniels bok visar fram mot vårt saliga hopps fullbordan

Läsarmejl av nils 

Bildstoden i Daniels bok

Det skall komma ett rike i den yttersta tiden bestående av 10-stater, ett 10-stats förbund som innebär slutet på de världsriken som varit.

43

Läs allt!


Islam är fångenskapens religion

Av Holger Nilsson 

Islams fångenskap

Den Islamska religionen är att likna vid ett fängelse – det är svårt att lämna det.

5

Läs allt!


Varför har fotbollsspelarna sexförbud under VM i Ryssland?

Fotboll

Det finns fotbollslag som har sexförbud under VM i Ryssland. Om det nu är så viktigt med sexförbud för att det ska gå bra för fotbollslaget, hur mycket viktigare är då inte att en kristen har sexförbud och lever rent innan äktenskapet?

29

Läs allt!


Muslimska barn får fientlighet mot icke-muslimer i koranskolor

Koranskola för sexåringar

Bild: SVT. 

Muslimska barn på 6-13 år säger till sina svenska lärare: ”Jag lyssnar inte på dig för du är vit.” Eller: ”Du är inte muslim, varför ska jag lyssna på dig?”

14

Läs allt!


Egoismens förbannelse

Läsarmejl av David B 

9

Läs allt!


Allah - bedragaren

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli.

Allah - bedragaren

Allah är en bedragare precis som hans upphovsman Muhammed. Al Anfal 8.30: Allah är den skickligaste bedragaren.

2

Läs allt!


Donald Trump nominerad till Nobels fredspris

Donald Trump nominerad till Nobels fredspris

Bild: nrk.no. 

Donald Trump har nominerats till Nobels fredspris av de norska Fremskrittspartiet-politikerna Christian Tybring-Gjedde och Per-Willy Amundsen. Han nomineras efter sitt möte med Nordkoreas Kim Jong-Un.

11

Läs allt!


Börsfall för krigsindustrin efter fredsmötet i Singapore

Fredssamtalen mellan Donald Trump och Kim Jong-Un i Singapore var inte bra för krigsindustrin. Aktievärdet på börsen föll rejält.

5

Läs allt!


Hotade döda på socialen om dottern blev kristen

En muslimsk man hotade döda anställda på socialen om dottern hade sex eller blev kristen, döms nu till 150 dagsböter och villkorlig dom för hot mot tjänsteman.

0

Läs allt!


Finns det några frälsta Sverigedemokrater?

69

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 424 686 766 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 639 bloggartiklar, 83 819 kommentarer och 56 425 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp