515 online! | Sidvisningar idag: 59 248 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

Här delar jag fem uppfyllda profetior, som är knutna till Israel och det judiska folket. Dessa är samtidigt bekräftelser och underbara vittnesbörd, som pekar på Jesu återkomst.

1. Fikonträdets tecken

Matt 24: 32-34 - Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren. Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker.

Det är svårt att säga ändtidstecken, utan att nämna ett av dom allra största och viktigaste. Efter nästan 2000 år i diasporan, så upplever vi Israels nationella födelse i 1948. 

Jesus nämner, att när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, så vet vi, att sommaren (1000 års riket) är nära. 

Ett annat viktigt löfte jämte detta är, att den generation som ser Israel födas som nation, kommer också att se ändetidens löften uppfyllas.

2. Det hebreiska språket kommer bli restituerat

Sefanja 3:9 – Då ska jag ge folken renade läppar, och de ska alla åkalla Herrens namn och tjäna honom tillsammans.

När judarna skingrades från sitt land år 70 e.Kr, så slutade det judiska folket att tala det hebreiska språket. De judar som bosatte sig i Europa, utvecklade ett nytt språk – Yiddisch, en kombination av tyska och hebreiska. 

De judar som utvandrade till Medelhavsområdet skapade ett språk kallat Ladino – en kombination av hebreiska och spanska. 

Men i 1948 fick denna profetia ett uppfyllande, då Israel igen började att tala hebreiska, det ”rena språket”.

3. Israel, som en gång var en öken, exporterar grödor

Jes 27:6 – I kommande dagar ska Jakob slå rot, Israel grönska och blomstra. De ska fylla hela världen med frukt.

När Mark Twain reste till Israel i 1867, beskriver han landet som ett glest befolkat land, med cirka 24 000 judar. Mark fortsätter att beskriva landet som: 

”Ett ödelagt land, en tyst och sorglig bygd. Det finns en ödslighet som inte ens med fantasiens hjälp kan smyckas med livets och verksamhetens prakt. Knappt ett träd eller en buske syntes till någonstans”. 

I dag är bilden en helt annan. Israel har cirka 9 miljoner medborgare, och är ett frodigt land. Israel har gått från obeboeliga träsk till ekologiskt jordbruk som blomstrar. 

Israel är till exempel en av de största exportörer av blommor till andra länder.

4. Alla omkringliggande nationer vänder sig mot Israel

Palm 83:1-9 – Ty se, dina fiender larmar, och de som hatar dig lyfter huvudet. Mot ditt folk har de onda planer, de rådslår mot dem som du beskyddar. De säger: ”Kom, vi utrotar dem, så att de inte mer är ett folk och så att de inte mer är ett folk och så att ingen mer tänker på Israels namn. I enighet rådslår de med varandra, de sluter förbund med dig.

I dag ser vi ett uppfyllande av den profetiska psalmen 83. Det är en profetia som fick sin början i 1948, där vi ser hur just Israels grannländer vänder sig mot Israel för at utrota och tillintetgöra det judiska folket. 

Till skillnad från Gog/Magog kriget som består av länder som ligger längre bort från Israel, ser vi här en attack mot Israel från länder och folkgrupper som ligger runt omkring Israel. 

Det är med andra ord Israels grannländer som går emot Israel för att föra krig och erövra landet och Jerusalem.

5. Den östliga porten i Jerusalem

Hes 44: 2-3 - Herren sade till mig: ”Denna port ska förbli stängd och inte mer öppnas, och ingen ska gå in genom den, för Herren, Israels Gud, har gått in genom den. Därför ska den vara stängd. Men fursten, eftersom han är furste, ska få sitta där och äta sitt bröd inför Herrens ansikte. Han ska då gå in genom portens förhus, och samma väg ska han gå ut igen.

Herren gav ett löfte till Hesekiel, att den östra porten kommer att förbli stängd till dess att Messias kommer tillbaka. 

Den östra porten, som ligger mellan Oljeberget och tempelplatsen, är fortfarande stängd och igenmurad, och utan möjlighet för att bli använd. 

Så kommer den förbli att vara, till den dag då Jesus sätter sina fötter på Oljeberget, då han rider in igenom porten och sätter sig på sin tron i Jerusalem.

Avslutning

Tidenstecken och det profetiska ordet pekar på vår Herre och frälsares dyrbara återkomst. Herren är trofast i allt vad han gör, och han är trofast på varje område i våra liv. 

Men lika trofast som Herren är i sin kärlek till oss, är han gentemot det profetiska ordet. Det gör, att vi kan vara helt säkra på att det kommer att uppfyllas till punkt och pricka och precis på det sätt som Herren har bestämt.

Herren kommer tillbaka till sin brud och församling, och han kommer tillbaka till Israel - till sitt eviga och utvalda egendomsfolk.

Jesus kommer snart!


Mikael Walfridsson

---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 11 augusti 2018 21:33 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


17 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Tomas N

Det är bra Mikael,det låter både spännande detta evangelium.

Men några av oss är förhoppningsvis dedikerade till det evangeliet som Paulus och de andra predikade. Det om Jesus,syndernas förlåtelse och evigt liv.

Det är inte alla som vill höra,men det är ett radikalt budskap som frälser den som tar emot det och det är enligt Bibeln en stor frälsning.

Guds välsignelse och må vi vara redo, uthålliga och trogna till Jesus ända till slutet

Svara -   - 11/8-18 22:54 -


Kattis

Ja vi lever i en spännande tid. Jag har sex A-4 sidor som jag fick av min pappa när han levde. Om en annan profetia som Samuel Doctorian fick på ön Patmos 20 juni 1998.

Rubriken är TSUNAMIN- katastrofen var bara en början på det som kommer. Visionen om fem änglar! Du kanske kan googla på det ? Och lägga ut här ? Eller om Christer gör det? För mig spelar det ingen roll för jag har lust läst papperna som jag fick ifrån min pappa flera gånger! Han är hemma hos Herren nu! Så nu får jag ta hand om min Mamma så länge hon lever, det har jag lovat!

Svara -   - 11/8-18 23:12 -


Katrina

Svar till Kattis.

Jag har läst den på finska och den går att översätta till svenska

den finns här

https://keskustelu.suomi24.fi/t/2223773/lukekaa-tama-profetia

Svara -   - 11/8-18 23:33 -


Västgöten

Jag hävdar att egna privata tolkningar som dessa 5 profetior inte är förenliga med Herren eller gospeln.

Svara -   - 11/8-18 23:40 -


Katrina

Svar till Västgöten.

Prova allt och bilda din egen uppfattning om det hela.

Svara -   - 11/8-18 23:43 -


Katrina

jag har hört att Samuel Doctorian är ortodox, obs hört...

Svara -   - 11/8-18 23:53 -


Kattis

Svar till Katrina.

Katrina jag har papperna om den Profetian om Samuel Doctorian hemma i min bokhylla. Min pappa skrev ut det till mig ! Men nu är han hemma hos Herren. Men jag har läst den Profetian flera gånger. Men man ska pröva Allt, och. behålla det som är gott! 1 Tess 5:20-21. Jag sväljer inte allt med Hull och Hår!

Svara -   - 11/8-18 23:55 -


Katrina

Svar till Kattis.

Jag tror din pappa tycket att du behövde det.

Svara -   - 12/8-18 00:05 -


nils

DET TEKNISKT SETT MEST VIKTIGA TIDSTECKNET!

För mig är den Tekniska utvecklingen förutsagd för 2000-år sedan i Bibeln,det som är den mest Tidsnära Uppfyllelsen av det Profetiska ordets Trovärdighet!
Tänker då på RFID-chipet som omtalas i Upp. 13:13:16-17 och Upp.14:9-12 och sedan efter Melleniumskiftet utvecklats och blivit godkänt som ID-kontroll.
Det sker redan Nu genom inoperation under huden på högra handen på Frivillig basis,men krävs redan nu i olika företag för att behålla arbetet!
Idag har vi redan läst att också SJ- tågresenärer erbjuds Chip-märkning i Sverige,och Tekniken sprids utöver många länder Världen runt,även Israel är ledande i denna teknik
Argumenten är skydd mot terrorism,kortbedrägerier, patientkontroll inom sjukvård mm.
¤¤¤
Vi som Tror Bibelns ord,vet dock att EJ låta oss märkas likt Kreatursboskap och Sälja vår Själ under Någons Herravälde,vilket Bibeln Också har sagt Varnat oss för!
Vi står inför ett kommande Världsherravälde där vi Tvingas att taga detta märke för vår överlevnad,men då går Evigt förlorad om vi underkastar oss detta sataniska märke!
¤¤¤
Det står nämligen att A-krist; "Förmår alla,både små och stora,både rika och fattiga, både fria och trälar att LÅTA GIVA SIG ett märke på högra handen eller på pannan.
så att Ingen får vare sig köpa ellermsälja något,Utom den som är märkt med Vilddjurets namn eller dess namns tal." Upp.13:26-27!
¤¤¤
När vi Ej säkert vet När Jesus hämtar sin brud,må vi söka honom den Tid Som NU ÄR i ordet och bönen,och Rotas och Rustas för de svåra Tider som stundar.
Tiden Nu är viktig att taga Tillvara,att Vakna Upp för det tar TID att mogna och utveckla en Andlig KARAKTÄR,att klara de svåra Tider som Jesus talade om skall komma!!

Svara -   - 12/8-18 09:01 -


Martin

Jag saknar uppfyllelse om de tio nordstammarna. Enligt Hesekiel ska de två stavarna bli en. "Aldrig mer skall de vara två folk, aldrig mer skall de delas i två kungariken".

Svara -   - 12/8-18 09:04 -


CONRAD Olsen-Utvåg

Tack Mikael for utdjupningen av Profetior kring Jesus Sitt andra komme. Ja, Han kommer snart - Så väl Guds Ord talar klart om det - Som vi får tilltal genom Kvinnor och Män som Herren talar till/genom.

Jag är tacksam för dina frimodiga artiklar om detta Ämne - Det talas så allt för sällan i våra Församlingar om detta. Nästan som et "tids-tecken" bara det.

Så låt oss som tror att vår Herre och Återlösare hämtar oss upp snart till Sig - Ja, lå oss med allt större Frimodighet vittna om denna Världs begivenhet - Nu som man är så tyst om Ämnet från Predikantarna.

Svara -   - 12/8-18 20:47 -


Fredrik

Daniels bok innehåller också en stor del av "end-times prophecy". Förklarar EUs tillkomst och hur antikristus kommer använda deras vapen mot Israel.

Luke 21:28 NIV

When these things begin to take place, stand up and lift up your heads, because your redemption is drawing near.”

Svara -   - 12/8-18 23:09 -


Fredrik

Svar till Martin.

Haile Selassie I uppfyller detta när han åker till Jerusalem efter Italiens krig mot Etiopien och sammankallande alla världens judar till Israel. 12 år senare skapades staten Israel.

Svara -   - 12/8-18 23:14 -


Lena Henricson

Tack Mikael Walfridsson!

Det var starkt att läsa om dessa uppfyllda profetior! Tack också Nils för varningen att ta emot ett microchip! Nej,chipet måste vi verkligen akta oss för. Det kommer säkert att bli många bortförklaringar när det gäller att ta emot det!

Svara -   - 12/8-18 23:22 -


Martin

Svar till Fredrik.

Det var nog det dummaste jag har läst någonsin i kristna sammanhang. Bra jobbat Fredrik!

Svara -   - 13/8-18 06:04 -


Martin

Svar till Martin.

Vi tar ett fiktivt exempel. Vi läser i en profetia från början av 1900-talet att amerikaner och engelsmän ska bli ett folk under samma kungarike. 50 år senare besöker en grupp amerikaner London. Att hävda att den profetian blev uppfylld genom det besöket är debilt.

Svara -   - 13/8-18 06:21 -


Lars-Christer Mobergh

vill skicka en bild men det går visst inte!!!???

Svara -   - 13/8-18 20:54 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

31

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 08:25

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 652 111 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 271 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp