770 online! | Sidvisningar idag: 153 543 | Igår: 237 217 |

www.apg29.nu

Annons

Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

Här delar jag fem uppfyllda profetior, som är knutna till Israel och det judiska folket. Dessa är samtidigt bekräftelser och underbara vittnesbörd, som pekar på Jesu återkomst.

1. Fikonträdets tecken

Matt 24: 32-34 - Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren. Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker.

Det är svårt att säga ändtidstecken, utan att nämna ett av dom allra största och viktigaste. Efter nästan 2000 år i diasporan, så upplever vi Israels nationella födelse i 1948. 

Jesus nämner, att när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, så vet vi, att sommaren (1000 års riket) är nära. 

Ett annat viktigt löfte jämte detta är, att den generation som ser Israel födas som nation, kommer också att se ändetidens löften uppfyllas.

2. Det hebreiska språket kommer bli restituerat

Sefanja 3:9 – Då ska jag ge folken renade läppar, och de ska alla åkalla Herrens namn och tjäna honom tillsammans.

När judarna skingrades från sitt land år 70 e.Kr, så slutade det judiska folket att tala det hebreiska språket. De judar som bosatte sig i Europa, utvecklade ett nytt språk – Yiddisch, en kombination av tyska och hebreiska. 

De judar som utvandrade till Medelhavsområdet skapade ett språk kallat Ladino – en kombination av hebreiska och spanska. 

Men i 1948 fick denna profetia ett uppfyllande, då Israel igen började att tala hebreiska, det ”rena språket”.

3. Israel, som en gång var en öken, exporterar grödor

Jes 27:6 – I kommande dagar ska Jakob slå rot, Israel grönska och blomstra. De ska fylla hela världen med frukt.

När Mark Twain reste till Israel i 1867, beskriver han landet som ett glest befolkat land, med cirka 24 000 judar. Mark fortsätter att beskriva landet som: 

”Ett ödelagt land, en tyst och sorglig bygd. Det finns en ödslighet som inte ens med fantasiens hjälp kan smyckas med livets och verksamhetens prakt. Knappt ett träd eller en buske syntes till någonstans”. 

I dag är bilden en helt annan. Israel har cirka 9 miljoner medborgare, och är ett frodigt land. Israel har gått från obeboeliga träsk till ekologiskt jordbruk som blomstrar. 

Israel är till exempel en av de största exportörer av blommor till andra länder.

4. Alla omkringliggande nationer vänder sig mot Israel

Palm 83:1-9 – Ty se, dina fiender larmar, och de som hatar dig lyfter huvudet. Mot ditt folk har de onda planer, de rådslår mot dem som du beskyddar. De säger: ”Kom, vi utrotar dem, så att de inte mer är ett folk och så att de inte mer är ett folk och så att ingen mer tänker på Israels namn. I enighet rådslår de med varandra, de sluter förbund med dig.

I dag ser vi ett uppfyllande av den profetiska psalmen 83. Det är en profetia som fick sin början i 1948, där vi ser hur just Israels grannländer vänder sig mot Israel för at utrota och tillintetgöra det judiska folket. 

Till skillnad från Gog/Magog kriget som består av länder som ligger längre bort från Israel, ser vi här en attack mot Israel från länder och folkgrupper som ligger runt omkring Israel. 

Det är med andra ord Israels grannländer som går emot Israel för att föra krig och erövra landet och Jerusalem.

5. Den östliga porten i Jerusalem

Hes 44: 2-3 - Herren sade till mig: ”Denna port ska förbli stängd och inte mer öppnas, och ingen ska gå in genom den, för Herren, Israels Gud, har gått in genom den. Därför ska den vara stängd. Men fursten, eftersom han är furste, ska få sitta där och äta sitt bröd inför Herrens ansikte. Han ska då gå in genom portens förhus, och samma väg ska han gå ut igen.

Herren gav ett löfte till Hesekiel, att den östra porten kommer att förbli stängd till dess att Messias kommer tillbaka. 

Den östra porten, som ligger mellan Oljeberget och tempelplatsen, är fortfarande stängd och igenmurad, och utan möjlighet för att bli använd. 

Så kommer den förbli att vara, till den dag då Jesus sätter sina fötter på Oljeberget, då han rider in igenom porten och sätter sig på sin tron i Jerusalem.

Avslutning

Tidenstecken och det profetiska ordet pekar på vår Herre och frälsares dyrbara återkomst. Herren är trofast i allt vad han gör, och han är trofast på varje område i våra liv. 

Men lika trofast som Herren är i sin kärlek till oss, är han gentemot det profetiska ordet. Det gör, att vi kan vara helt säkra på att det kommer att uppfyllas till punkt och pricka och precis på det sätt som Herren har bestämt.

Herren kommer tillbaka till sin brud och församling, och han kommer tillbaka till Israel - till sitt eviga och utvalda egendomsfolk.

Jesus kommer snart!


Mikael Walfridsson

---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg lördag 11 augusti 2018 21:33 | #mikael walfridsson #tidstecken #jesu återkomst #israel #svpol | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


17 kommentarer

Tomas N

Det är bra Mikael,det låter både spännande detta evangelium.

Men några av oss är förhoppningsvis dedikerade till det evangeliet som Paulus och de andra predikade. Det om Jesus,syndernas förlåtelse och evigt liv.

Det är inte alla som vill höra,men det är ett radikalt budskap som frälser den som tar emot det och det är enligt Bibeln en stor frälsning.

Guds välsignelse och må vi vara redo, uthålliga och trogna till Jesus ända till slutet

Svara -   - 11/8-18 22:54 -


Kattis

Ja vi lever i en spännande tid. Jag har sex A-4 sidor som jag fick av min pappa när han levde. Om en annan profetia som Samuel Doctorian fick på ön Patmos 20 juni 1998.

Rubriken är TSUNAMIN- katastrofen var bara en början på det som kommer. Visionen om fem änglar! Du kanske kan googla på det ? Och lägga ut här ? Eller om Christer gör det? För mig spelar det ingen roll för jag har lust läst papperna som jag fick ifrån min pappa flera gånger! Han är hemma hos Herren nu! Så nu får jag ta hand om min Mamma så länge hon lever, det har jag lovat!

Svara -   - 11/8-18 23:12 -


Katrina

Svar till Kattis.

Jag har läst den på finska och den går att översätta till svenska

den finns här

https://keskustelu.suomi24.fi/t/2223773/lukekaa-tama-profetia

Svara -   - 11/8-18 23:33 -


Västgöten

Jag hävdar att egna privata tolkningar som dessa 5 profetior inte är förenliga med Herren eller gospeln.

Svara -   - 11/8-18 23:40 -


Katrina

Svar till Västgöten.

Prova allt och bilda din egen uppfattning om det hela.

Svara -   - 11/8-18 23:43 -


Katrina

jag har hört att Samuel Doctorian är ortodox, obs hört...

Svara -   - 11/8-18 23:53 -


Kattis

Svar till Katrina.

Katrina jag har papperna om den Profetian om Samuel Doctorian hemma i min bokhylla. Min pappa skrev ut det till mig ! Men nu är han hemma hos Herren. Men jag har läst den Profetian flera gånger. Men man ska pröva Allt, och. behålla det som är gott! 1 Tess 5:20-21. Jag sväljer inte allt med Hull och Hår!

Svara -   - 11/8-18 23:55 -


Katrina

Svar till Kattis.

Jag tror din pappa tycket att du behövde det.

Svara -   - 12/8-18 00:05 -


nils

DET TEKNISKT SETT MEST VIKTIGA TIDSTECKNET!

För mig är den Tekniska utvecklingen förutsagd för 2000-år sedan i Bibeln,det som är den mest Tidsnära Uppfyllelsen av det Profetiska ordets Trovärdighet!
Tänker då på RFID-chipet som omtalas i Upp. 13:13:16-17 och Upp.14:9-12 och sedan efter Melleniumskiftet utvecklats och blivit godkänt som ID-kontroll.
Det sker redan Nu genom inoperation under huden på högra handen på Frivillig basis,men krävs redan nu i olika företag för att behålla arbetet!
Idag har vi redan läst att också SJ- tågresenärer erbjuds Chip-märkning i Sverige,och Tekniken sprids utöver många länder Världen runt,även Israel är ledande i denna teknik
Argumenten är skydd mot terrorism,kortbedrägerier, patientkontroll inom sjukvård mm.
¤¤¤
Vi som Tror Bibelns ord,vet dock att EJ låta oss märkas likt Kreatursboskap och Sälja vår Själ under Någons Herravälde,vilket Bibeln Också har sagt Varnat oss för!
Vi står inför ett kommande Världsherravälde där vi Tvingas att taga detta märke för vår överlevnad,men då går Evigt förlorad om vi underkastar oss detta sataniska märke!
¤¤¤
Det står nämligen att A-krist; "Förmår alla,både små och stora,både rika och fattiga, både fria och trälar att LÅTA GIVA SIG ett märke på högra handen eller på pannan.
så att Ingen får vare sig köpa ellermsälja något,Utom den som är märkt med Vilddjurets namn eller dess namns tal." Upp.13:26-27!
¤¤¤
När vi Ej säkert vet När Jesus hämtar sin brud,må vi söka honom den Tid Som NU ÄR i ordet och bönen,och Rotas och Rustas för de svåra Tider som stundar.
Tiden Nu är viktig att taga Tillvara,att Vakna Upp för det tar TID att mogna och utveckla en Andlig KARAKTÄR,att klara de svåra Tider som Jesus talade om skall komma!!

Svara -   - 12/8-18 09:01 -


Martin

Jag saknar uppfyllelse om de tio nordstammarna. Enligt Hesekiel ska de två stavarna bli en. "Aldrig mer skall de vara två folk, aldrig mer skall de delas i två kungariken".

Svara -   - 12/8-18 09:04 -


CONRAD Olsen-Utvåg

Tack Mikael for utdjupningen av Profetior kring Jesus Sitt andra komme. Ja, Han kommer snart - Så väl Guds Ord talar klart om det - Som vi får tilltal genom Kvinnor och Män som Herren talar till/genom.

Jag är tacksam för dina frimodiga artiklar om detta Ämne - Det talas så allt för sällan i våra Församlingar om detta. Nästan som et "tids-tecken" bara det.

Så låt oss som tror att vår Herre och Återlösare hämtar oss upp snart till Sig - Ja, lå oss med allt större Frimodighet vittna om denna Världs begivenhet - Nu som man är så tyst om Ämnet från Predikantarna.

Svara -   - 12/8-18 20:47 -


Fredrik

Daniels bok innehåller också en stor del av "end-times prophecy". Förklarar EUs tillkomst och hur antikristus kommer använda deras vapen mot Israel.

Luke 21:28 NIV

When these things begin to take place, stand up and lift up your heads, because your redemption is drawing near.”

Svara -   - 12/8-18 23:09 -


Fredrik

Svar till Martin.

Haile Selassie I uppfyller detta när han åker till Jerusalem efter Italiens krig mot Etiopien och sammankallande alla världens judar till Israel. 12 år senare skapades staten Israel.

Svara -   - 12/8-18 23:14 -


Lena Henricson

Tack Mikael Walfridsson!

Det var starkt att läsa om dessa uppfyllda profetior! Tack också Nils för varningen att ta emot ett microchip! Nej,chipet måste vi verkligen akta oss för. Det kommer säkert att bli många bortförklaringar när det gäller att ta emot det!

Svara -   - 12/8-18 23:22 -


Martin

Svar till Fredrik.

Det var nog det dummaste jag har läst någonsin i kristna sammanhang. Bra jobbat Fredrik!

Svara -   - 13/8-18 06:04 -


Martin

Svar till Martin.

Vi tar ett fiktivt exempel. Vi läser i en profetia från början av 1900-talet att amerikaner och engelsmän ska bli ett folk under samma kungarike. 50 år senare besöker en grupp amerikaner London. Att hävda att den profetian blev uppfylld genom det besöket är debilt.

Svara -   - 13/8-18 06:21 -


Lars-Christer Mobergh

vill skicka en bild men det går visst inte!!!???

Svara -   - 13/8-18 20:54 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Fjällstugan fullsatt när Lindbergarna gästade

Lindbergarna i Fjällstugan

Nenne Lindberg och hans son Martin i full ös på Fjällstugan i Jönköping. 

Lindbergarna med Nenne, Martin, Stefan, Sivert, Ted Sandstedt och Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson gästade Fjällstugan i Jönköping som var fullsatt av besökare.

0

Läs allt!


Regnbågs-gudstjänst gör Jesus till en synda-tjänare

Läsarmejl av nils 

Regnbågs-gudstjänst i Sveriges radio

Gudstjänstens förljugna budskap var allt annat än frihet i Kristus. Bild: Sveriges radio. 

Det var Svenska Kyrkan i Umeå som stod för den i Radio P1. Kl. 11:00. Temat var: "Friheten I kristus" med hänsyftning till den pågående Pride-festivalen i Göteborg. 

14

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

0

Läs allt!


Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

6

Läs allt!


Chip på alla

Av Holger Nilsson 

Chip på alla

Att få ett chip injicerat i kroppen blir en alltmer aktuell fråga. Det vi ser nu är bara början...

12

Läs allt!


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

25

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

27

Läs allt!


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

7

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

16

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

26

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

45

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Annons


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 34, måndag 20 augusti 2018 kl. 17:17

Jesus söker: Bernhard, Bernt!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

23

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 436 023 209 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 783 bloggartiklar, 87 386 kommentarer och 57 682 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp