648 online! | Sidvisningar idag: 144 720 | Igår: 187 053 |

www.apg29.nu

Film: Den rike mannen och Lasarus

En stark film om den sanna berättelsen av Jesus om den rike mannen som kom till dödsriket (helvetet) medan den fattige Lasarus kom till paradiset.

Luk 16:19-31

19. Det var en rik man som klädde sig i purpur och fint linne och levde var dag i glädje och lyx. 20. Och det var också en fattig man vid namn Lasarus, som full av sår låg vid hans port, 21. och önskade att få stilla sin hunger med de smulor som föll från den rike mannens bord. Dessutom kom hundarna och slickade hans sår.

22. Så hände det att den fattige dog och blev förd av änglarna till Abrahams famn. Och den rike dog också och begravdes. 23. Och i dödsriket, där han låg och plågades, lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus vid hans sida. 

24. Då ropade han och sa: Fader Abraham, förbarma dig över mig, och sänd Lasarus så att han kan doppa det yttersta av sitt finger i vatten och svalka min tunga, för jag plågas svårt i dessa lågor.  25. Då sa Abraham: Son, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, och på samma sätt fick Lasarus det onda. Men nu har han tröst och du pinas.26. Och förutom allt detta finns det en stor djup klyfta mellan oss och er, för att de som vill komma härifrån till er inte ska kunna det, och för att inte heller någon därifrån ska kunna komma över till oss. 

27. Då sa han: Då ber jag dig fader, att du skickar honom till min fars hus, 28. för jag har fem bröder, så att han kan varna dem, att inte de också kommer till detta plågornas ställe. 29. Abraham sa till honom: De har Mose och profeterna. Dem ska de lyssna till. 30. Och han sa: Nej, fader Abraham, men om någon kommer till dem från de döda, ska de omvända sig. 31. Då sa han till honom: Om de inte lyssnar på Mose och profeterna, så kommer de inte heller att bli övertygade även om någon uppstår från de döda.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 17 februari 2018 22:43 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


17 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lasse

Gripande film, så rannsakar jag mig själv är jag rik på pengar egendom, svar ja!!!! dom flesta i Sverige är rika, så många jag mött som brottas med vad man ska äga hur mycket man ska ge, sälja hus bostadsrätt bil sommarhus husvagn o ge bort pengarna, hur mycket ska man behålla, ändå har vi allt till låns vi är ju förvaltare, jag böjer mig inför Jesus o säger förlåt o ge mig insikt tack för din nåd Herre

Svara -   - 17/2-18 23:23 -


Valentin

E. Själv fattig men tror de handlar om vår ditt hjärta är inte hur rik du är. Dvs e du rik men e givmild o hjälper andra så e de ok. Man ska hjälpa varran . Som sagt e själv fattig o levt i missar många år. Går till kyrkan o får mat kasse ibland. Tror alt handlar om hur ditt hjärta äe

Svara -   - 18/2-18 08:28 -


AnnMarie

Valentin

Självklart handlar det inte om hur mycket pengar du har om du äger pengarna och inte tvärtom att pengarna äger dig.

Precis som du skriver handlar det om hjärtats inställning.

Svara -   - 18/2-18 10:48 -


Anja

Sorgligt ! Stackars rike man, som egentligen är den fattige.

Svara -   - 18/2-18 13:21 -


Conny W.

Bibelforskare tror att Lasarus var en pånyttfödd kristen, därför kom han till paradiset.

Den rike mannen var inte frälst = inte pånyttfödd kristen, därför kom han till dödsriket.

Så det var inte rikedomarna som var det avgörande för dessa två.

Johannes 3:3 Jesus svarade; Sannerligen; jag säger dig, den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.

Svara -   - 18/2-18 13:21 -


Sarah

Förlåt, detta är utanför ämnet.. hoppas det är okej iallafall.

Jag vill säga att det är illa nu, i församlingarna. Vill ej såra någon, med all respekt till andras erfarenheter, men feminism och politisk aktivism är igång även i frikyrkor nu. Vill endast säga detta.. Det gör mig så ledsen, men det var otroligt tydligt idag, många är långt från Guds ord :( och mer i världen... Vill inte göra någon ledsen... eller missförstånd blir... Men nej, jag kan inte längre gå till de sk gudstjänsterna här. :-(

Visst... jag borde kanske göra nåt själv åt det? Ja jag ska be. Mer kan jag inte göra utan att gå utanför Guds stadgar. Åh det är hemskt.

Det är världen som styr nu... :( och jag vill hålla mig till Herren, inte till människor, för vi är alla svaga.. :/

Förlåt mig Gud, förlåt alla jag sårar, förlåt om jag gjort fel nu..men det här går inte längre.

Herren välsigne er.

Svara -   - 18/2-18 13:23 -


Katrina

Svar till Sarah.

Instämmer med dig Sarah.

Frid

Svara -   - 18/2-18 13:32 -


Lasse

Svar till Valentin.

Helt rätt Valentin! hjärtats inställning, vad är viktigast, vem man vill tjäna, finns många ställen i Bibeln Dorkas, Johanna kusas fru, kornelius, som har sitt hjärta 💗 hos Jesus. Allt gott till dig Valentin hoppas att du får en fin söndag 😊 Lasse

Svara -   - 18/2-18 13:57 -


Katrina

Svar till Sarah.

ps.

det finns andra församlingar i din ord där du kan känna dig fri och välmött, byt församling.

Svara -   - 18/2-18 14:04 -


nils

Tack Christer för denna film,med en stark påminnelse om hur olika vårt liv kan sluta !

Ett ansvar att förvalta att vi i Sverige har fred och frihet, får äta oss mätt,har hus och hem, och många har allt i överflöd.

Svara -   - 18/2-18 15:50 -


Rolf

Man får något att tänka på när man ser filmen. Men jag tror att hur man än lever så ska man inte bedöma sig själv som att nu har jag en plats i himlen eller nu är jag dömd till motsatsen. Människan kan inte döma sig själv anser jag. Jag kan tro att jag lever som en god människa och se mig själv som frälst men enbart Gud kan bedöma om jag är det enligt Guds bedömning. Samma sak då vi bedömer motsatsen. Jag tror det är så men säger inte att jag har rätt eller fel. Självsäkerhet i trosfrågor är som jag ser det en odygd då den vill framställa en själv som bättre än andra i tolkning av bibel och dygd.

Svara -   - 18/2-18 20:10 -


Lukas

Sista versen är nyckeln till berättelsen, att judarnas ledare inte ens kommer att övertygas om att Jesus är från Gud även om han uppstår från de döda (vilket han gjorde). "Om de inte lyssnar på Mose och profeterna, så kommer de inte heller att bli övertygade även om någon uppstår från de döda."

Svara -   - 18/2-18 20:44 -


Britt

Det finns inte texter på filmen. Vi vill veta vad dom pratar om. Kan ni inte fixa svenska texter Tack.

Svara -   - 18/2-18 21:53 -


Sarah

Svar till Katrina.

Tack Katrina.

Vet inte om det finns det, men ska kolla lite. Känner mig inte hemma längre.

Gud hjälp oss.

Frid till dig.

Svara -   - 18/2-18 21:54 -


Tomas N

Svar till Sarah.

Tråkigt att läsa ,men tyvärr sant detta med feminism i kyrkan. Om man inte orkar vara kvar och vara en frisk röst i detta ämne är det bättre att lämna.

Läste om att det särskilt i Equmenia är ett starkt inslag och att detta finns på teologisk utbildningsnivå. Inom EFK och pingst så ser man det på lite varierande nivå särskilt när me too kampanjen och andra saker är på tapeten.

Detta är okunnighet som är farlig,för det finns andemakter som är verksamma i detta.

Jag tror detta och andra ämnen visar oss att ta nytta av olika kulturer inom kyrkan.

Fastän jag är emot multikulturalism som i sig är en typ av avgud,så ser jag ju hur vi kan dra nytta av olika egenskaper. Feminism är djupt rotad i västeuropa och särskilt Sverige sedan generationer,medans andra kontinenter inkl östeuropa inte har denna snedvridna feminism i sin livsåskådning och trosuppfattning.

Jag sågar inte smfunden helt och hoppas på en positiv utveckling,men tror tiden kallar på nya försaamlingsplanteringar som är obundna och fullt överlåtna till Guds rike med förankring fullt ut i det som sker här och nu och utan osunda band till denna värld

Gud välsigne dig Sarah! för din urskiljningsförmåga. Skall be för dig om församling

Svara -   - 19/2-18 10:46 -


Sam G Ö

Läs om kvinnan Isebel i Bibeln som ville döda profeten, därifrån kommer feminismen! Den anden är verksam i församlingarna i dag, men det går att bryta den i Jesu namn!

Svara -   - 20/2-18 13:22 -


Leif a

Svar till Sarah.

Så är det tyvärr.

Många sover andligt i dag, denna videon tar upp fyra kännetecken

https://youtu.be/gT1XT207DVE

Det finns för övrigt bra undervisning från Steinsdalen, som denna inspelning kommer i från.

Guds Välsignelse !

Svara -   - 24/2-18 22:56 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

7

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

4

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

24

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

0

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

1

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Annons


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

6

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 38, fredag 21 september 2018 kl. 17:21

Jesus söker: Matteus!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

270

Läs allt!


Senaste kommentarer


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

9

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

17

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!


Riskerade sitt liv för en Bibel

Läsarmejl av nils 

Bibel

Han kunde utstå tortyren och svälten, men kunde inte utstå en dag utan sin Bibel. 

6

Läs allt!


Dalai lama förfalskades i media

Dalai Lama förfalskades i media

Bild: Googles cachade version av GP-artikeln. 

Igår publicerade i flera tidningar en TT-artikel där Dalai lama uppmanade Europas flyktingar att återvända hem. Nu har tidningarna DN och GP raderat artikeln. Istället har de publicerat en ny artikel där Dalai lama framstår som hyllare av EU!

86

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del nio

Christian Åberg 7 år

Skolan är ett sorgligt kapitel. Den grunden som nu skulle läggas i mitt liv som skulle hålla för framtiden skulle jag mista helt och hållet.

19

Läs allt!


Vad händer efter döden?

Läsarmejl av David B

Och såsom det är bestämt om människorna att en gång dö och sedan dömas" Hebr. 9:27

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 294 866 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 883 bloggartiklar, 89 551 kommentarer och 58 396 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp