736 online! | Sidvisningar idag: 117 435 | Igår: 185 872 |

www.apg29.nu


Film: Den rike mannen och Lasarus

En stark film om den sanna berättelsen av Jesus om den rike mannen som kom till dödsriket (helvetet) medan den fattige Lasarus kom till paradiset.

Luk 16:19-31

19. Det var en rik man som klädde sig i purpur och fint linne och levde var dag i glädje och lyx. 20. Och det var också en fattig man vid namn Lasarus, som full av sår låg vid hans port, 21. och önskade att få stilla sin hunger med de smulor som föll från den rike mannens bord. Dessutom kom hundarna och slickade hans sår.

22. Så hände det att den fattige dog och blev förd av änglarna till Abrahams famn. Och den rike dog också och begravdes. 23. Och i dödsriket, där han låg och plågades, lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus vid hans sida. 

24. Då ropade han och sa: Fader Abraham, förbarma dig över mig, och sänd Lasarus så att han kan doppa det yttersta av sitt finger i vatten och svalka min tunga, för jag plågas svårt i dessa lågor.  25. Då sa Abraham: Son, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, och på samma sätt fick Lasarus det onda. Men nu har han tröst och du pinas.26. Och förutom allt detta finns det en stor djup klyfta mellan oss och er, för att de som vill komma härifrån till er inte ska kunna det, och för att inte heller någon därifrån ska kunna komma över till oss. 

27. Då sa han: Då ber jag dig fader, att du skickar honom till min fars hus, 28. för jag har fem bröder, så att han kan varna dem, att inte de också kommer till detta plågornas ställe. 29. Abraham sa till honom: De har Mose och profeterna. Dem ska de lyssna till. 30. Och han sa: Nej, fader Abraham, men om någon kommer till dem från de döda, ska de omvända sig. 31. Då sa han till honom: Om de inte lyssnar på Mose och profeterna, så kommer de inte heller att bli övertygade även om någon uppstår från de döda.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 17 februari 2018 22:43 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


17 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lasse

Gripande film, så rannsakar jag mig själv är jag rik på pengar egendom, svar ja!!!! dom flesta i Sverige är rika, så många jag mött som brottas med vad man ska äga hur mycket man ska ge, sälja hus bostadsrätt bil sommarhus husvagn o ge bort pengarna, hur mycket ska man behålla, ändå har vi allt till låns vi är ju förvaltare, jag böjer mig inför Jesus o säger förlåt o ge mig insikt tack för din nåd Herre

Svara -   - 17/2-18 23:23 -


Valentin

E. Själv fattig men tror de handlar om vår ditt hjärta är inte hur rik du är. Dvs e du rik men e givmild o hjälper andra så e de ok. Man ska hjälpa varran . Som sagt e själv fattig o levt i missar många år. Går till kyrkan o får mat kasse ibland. Tror alt handlar om hur ditt hjärta äe

Svara -   - 18/2-18 08:28 -


AnnMarie

Valentin

Självklart handlar det inte om hur mycket pengar du har om du äger pengarna och inte tvärtom att pengarna äger dig.

Precis som du skriver handlar det om hjärtats inställning.

Svara -   - 18/2-18 10:48 -


Anja

Sorgligt ! Stackars rike man, som egentligen är den fattige.

Svara -   - 18/2-18 13:21 -


Conny W.

Bibelforskare tror att Lasarus var en pånyttfödd kristen, därför kom han till paradiset.

Den rike mannen var inte frälst = inte pånyttfödd kristen, därför kom han till dödsriket.

Så det var inte rikedomarna som var det avgörande för dessa två.

Johannes 3:3 Jesus svarade; Sannerligen; jag säger dig, den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.

Svara -   - 18/2-18 13:21 -


Sarah

Förlåt, detta är utanför ämnet.. hoppas det är okej iallafall.

Jag vill säga att det är illa nu, i församlingarna. Vill ej såra någon, med all respekt till andras erfarenheter, men feminism och politisk aktivism är igång även i frikyrkor nu. Vill endast säga detta.. Det gör mig så ledsen, men det var otroligt tydligt idag, många är långt från Guds ord :( och mer i världen... Vill inte göra någon ledsen... eller missförstånd blir... Men nej, jag kan inte längre gå till de sk gudstjänsterna här. :-(

Visst... jag borde kanske göra nåt själv åt det? Ja jag ska be. Mer kan jag inte göra utan att gå utanför Guds stadgar. Åh det är hemskt.

Det är världen som styr nu... :( och jag vill hålla mig till Herren, inte till människor, för vi är alla svaga.. :/

Förlåt mig Gud, förlåt alla jag sårar, förlåt om jag gjort fel nu..men det här går inte längre.

Herren välsigne er.

Svara -   - 18/2-18 13:23 -


Katrina

Svar till Sarah.

Instämmer med dig Sarah.

Frid

Svara -   - 18/2-18 13:32 -


Lasse

Svar till Valentin.

Helt rätt Valentin! hjärtats inställning, vad är viktigast, vem man vill tjäna, finns många ställen i Bibeln Dorkas, Johanna kusas fru, kornelius, som har sitt hjärta 💗 hos Jesus. Allt gott till dig Valentin hoppas att du får en fin söndag 😊 Lasse

Svara -   - 18/2-18 13:57 -


Katrina

Svar till Sarah.

ps.

det finns andra församlingar i din ord där du kan känna dig fri och välmött, byt församling.

Svara -   - 18/2-18 14:04 -


nils

Tack Christer för denna film,med en stark påminnelse om hur olika vårt liv kan sluta !

Ett ansvar att förvalta att vi i Sverige har fred och frihet, får äta oss mätt,har hus och hem, och många har allt i överflöd.

Svara -   - 18/2-18 15:50 -


Rolf

Man får något att tänka på när man ser filmen. Men jag tror att hur man än lever så ska man inte bedöma sig själv som att nu har jag en plats i himlen eller nu är jag dömd till motsatsen. Människan kan inte döma sig själv anser jag. Jag kan tro att jag lever som en god människa och se mig själv som frälst men enbart Gud kan bedöma om jag är det enligt Guds bedömning. Samma sak då vi bedömer motsatsen. Jag tror det är så men säger inte att jag har rätt eller fel. Självsäkerhet i trosfrågor är som jag ser det en odygd då den vill framställa en själv som bättre än andra i tolkning av bibel och dygd.

Svara -   - 18/2-18 20:10 -


Lukas

Sista versen är nyckeln till berättelsen, att judarnas ledare inte ens kommer att övertygas om att Jesus är från Gud även om han uppstår från de döda (vilket han gjorde). "Om de inte lyssnar på Mose och profeterna, så kommer de inte heller att bli övertygade även om någon uppstår från de döda."

Svara -   - 18/2-18 20:44 -


Britt

Det finns inte texter på filmen. Vi vill veta vad dom pratar om. Kan ni inte fixa svenska texter Tack.

Svara -   - 18/2-18 21:53 -


Sarah

Svar till Katrina.

Tack Katrina.

Vet inte om det finns det, men ska kolla lite. Känner mig inte hemma längre.

Gud hjälp oss.

Frid till dig.

Svara -   - 18/2-18 21:54 -


Tomas N

Svar till Sarah.

Tråkigt att läsa ,men tyvärr sant detta med feminism i kyrkan. Om man inte orkar vara kvar och vara en frisk röst i detta ämne är det bättre att lämna.

Läste om att det särskilt i Equmenia är ett starkt inslag och att detta finns på teologisk utbildningsnivå. Inom EFK och pingst så ser man det på lite varierande nivå särskilt när me too kampanjen och andra saker är på tapeten.

Detta är okunnighet som är farlig,för det finns andemakter som är verksamma i detta.

Jag tror detta och andra ämnen visar oss att ta nytta av olika kulturer inom kyrkan.

Fastän jag är emot multikulturalism som i sig är en typ av avgud,så ser jag ju hur vi kan dra nytta av olika egenskaper. Feminism är djupt rotad i västeuropa och särskilt Sverige sedan generationer,medans andra kontinenter inkl östeuropa inte har denna snedvridna feminism i sin livsåskådning och trosuppfattning.

Jag sågar inte smfunden helt och hoppas på en positiv utveckling,men tror tiden kallar på nya försaamlingsplanteringar som är obundna och fullt överlåtna till Guds rike med förankring fullt ut i det som sker här och nu och utan osunda band till denna värld

Gud välsigne dig Sarah! för din urskiljningsförmåga. Skall be för dig om församling

Svara -   - 19/2-18 10:46 -


Sam G Ö

Läs om kvinnan Isebel i Bibeln som ville döda profeten, därifrån kommer feminismen! Den anden är verksam i församlingarna i dag, men det går att bryta den i Jesu namn!

Svara -   - 20/2-18 13:22 -


Leif a

Svar till Sarah.

Så är det tyvärr.

Många sover andligt i dag, denna videon tar upp fyra kännetecken

https://youtu.be/gT1XT207DVE

Det finns för övrigt bra undervisning från Steinsdalen, som denna inspelning kommer i från.

Guds Välsignelse !

Svara -   - 24/2-18 22:56 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Sanningen om antal medlemmar i Gilead

Läsarmejl av Sigvard Svärd Enligt Anders Olsson var medlemsantalet endast ett 100-tal då han tillträdde som pastor för Gilead i Göteborg 2006. Men I Pingströrelsens årsbok för 2005, stod Gilead antecknade för ett medlemsantal på 610 stycken.

1

Läs allt!


”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”

Bitcoin

”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”, säger Björn Eriksson, tidigare rikspolischef. Enligt en ny studie är det den 24 mars 2023 som kontanter blir irrelevanta i Sverige. 

10

Läs allt!


Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

27

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

10

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

13

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

52

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 51, måndag 17 december 2018 kl. 15:06

Jesus söker: Stig!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 836 574 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 062 bloggartiklar, 92 377 kommentarer och 60 549 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp