2 956 online! | Sidvisningar idag: 536 965 | Igår: 600 541 |

www.apg29.nu

Annons

Nöd för Sverige - Lennart Magnerot


Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Film: Den rike mannen och Lasarus

En stark film om den sanna berättelsen av Jesus om den rike mannen som kom till dödsriket (helvetet) medan den fattige Lasarus kom till paradiset.

Luk 16:19-31

19. Det var en rik man som klädde sig i purpur och fint linne och levde var dag i glädje och lyx. 20. Och det var också en fattig man vid namn Lasarus, som full av sår låg vid hans port, 21. och önskade att få stilla sin hunger med de smulor som föll från den rike mannens bord. Dessutom kom hundarna och slickade hans sår.

22. Så hände det att den fattige dog och blev förd av änglarna till Abrahams famn. Och den rike dog också och begravdes. 23. Och i dödsriket, där han låg och plågades, lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus vid hans sida. 

24. Då ropade han och sa: Fader Abraham, förbarma dig över mig, och sänd Lasarus så att han kan doppa det yttersta av sitt finger i vatten och svalka min tunga, för jag plågas svårt i dessa lågor.  25. Då sa Abraham: Son, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, och på samma sätt fick Lasarus det onda. Men nu har han tröst och du pinas.26. Och förutom allt detta finns det en stor djup klyfta mellan oss och er, för att de som vill komma härifrån till er inte ska kunna det, och för att inte heller någon därifrån ska kunna komma över till oss. 

27. Då sa han: Då ber jag dig fader, att du skickar honom till min fars hus, 28. för jag har fem bröder, så att han kan varna dem, att inte de också kommer till detta plågornas ställe. 29. Abraham sa till honom: De har Mose och profeterna. Dem ska de lyssna till. 30. Och han sa: Nej, fader Abraham, men om någon kommer till dem från de döda, ska de omvända sig. 31. Då sa han till honom: Om de inte lyssnar på Mose och profeterna, så kommer de inte heller att bli övertygade även om någon uppstår från de döda.


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg lördag 17 februari 2018 22:43 | #lasarus #helvetet #dödsriket #paradiset | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


17 kommentarer

Lasse

Gripande film, så rannsakar jag mig själv är jag rik på pengar egendom, svar ja!!!! dom flesta i Sverige är rika, så många jag mött som brottas med vad man ska äga hur mycket man ska ge, sälja hus bostadsrätt bil sommarhus husvagn o ge bort pengarna, hur mycket ska man behålla, ändå har vi allt till låns vi är ju förvaltare, jag böjer mig inför Jesus o säger förlåt o ge mig insikt tack för din nåd Herre

Svara -   - 17/2-18 23:23 -


Valentin

E. Själv fattig men tror de handlar om vår ditt hjärta är inte hur rik du är. Dvs e du rik men e givmild o hjälper andra så e de ok. Man ska hjälpa varran . Som sagt e själv fattig o levt i missar många år. Går till kyrkan o får mat kasse ibland. Tror alt handlar om hur ditt hjärta äe

Svara -   - 18/2-18 08:28 -


AnnMarie

Valentin

Självklart handlar det inte om hur mycket pengar du har om du äger pengarna och inte tvärtom att pengarna äger dig.

Precis som du skriver handlar det om hjärtats inställning.

Svara -   - 18/2-18 10:48 -


Anja

Sorgligt ! Stackars rike man, som egentligen är den fattige.

Svara -   - 18/2-18 13:21 -


Conny W.

Bibelforskare tror att Lasarus var en pånyttfödd kristen, därför kom han till paradiset.

Den rike mannen var inte frälst = inte pånyttfödd kristen, därför kom han till dödsriket.

Så det var inte rikedomarna som var det avgörande för dessa två.

Johannes 3:3 Jesus svarade; Sannerligen; jag säger dig, den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.

Svara -   - 18/2-18 13:21 -


Sarah

Förlåt, detta är utanför ämnet.. hoppas det är okej iallafall.

Jag vill säga att det är illa nu, i församlingarna. Vill ej såra någon, med all respekt till andras erfarenheter, men feminism och politisk aktivism är igång även i frikyrkor nu. Vill endast säga detta.. Det gör mig så ledsen, men det var otroligt tydligt idag, många är långt från Guds ord :( och mer i världen... Vill inte göra någon ledsen... eller missförstånd blir... Men nej, jag kan inte längre gå till de sk gudstjänsterna här. :-(

Visst... jag borde kanske göra nåt själv åt det? Ja jag ska be. Mer kan jag inte göra utan att gå utanför Guds stadgar. Åh det är hemskt.

Det är världen som styr nu... :( och jag vill hålla mig till Herren, inte till människor, för vi är alla svaga.. :/

Förlåt mig Gud, förlåt alla jag sårar, förlåt om jag gjort fel nu..men det här går inte längre.

Herren välsigne er.

Svara -   - 18/2-18 13:23 -


Katrina

Svar till Sarah.

Instämmer med dig Sarah.

Frid

Svara -   - 18/2-18 13:32 -


Lasse

Svar till Valentin.

Helt rätt Valentin! hjärtats inställning, vad är viktigast, vem man vill tjäna, finns många ställen i Bibeln Dorkas, Johanna kusas fru, kornelius, som har sitt hjärta 💗 hos Jesus. Allt gott till dig Valentin hoppas att du får en fin söndag 😊 Lasse

Svara -   - 18/2-18 13:57 -


Katrina

Svar till Sarah.

ps.

det finns andra församlingar i din ord där du kan känna dig fri och välmött, byt församling.

Svara -   - 18/2-18 14:04 -


nils

Tack Christer för denna film,med en stark påminnelse om hur olika vårt liv kan sluta !

Ett ansvar att förvalta att vi i Sverige har fred och frihet, får äta oss mätt,har hus och hem, och många har allt i överflöd.

Svara -   - 18/2-18 15:50 -


Rolf

Man får något att tänka på när man ser filmen. Men jag tror att hur man än lever så ska man inte bedöma sig själv som att nu har jag en plats i himlen eller nu är jag dömd till motsatsen. Människan kan inte döma sig själv anser jag. Jag kan tro att jag lever som en god människa och se mig själv som frälst men enbart Gud kan bedöma om jag är det enligt Guds bedömning. Samma sak då vi bedömer motsatsen. Jag tror det är så men säger inte att jag har rätt eller fel. Självsäkerhet i trosfrågor är som jag ser det en odygd då den vill framställa en själv som bättre än andra i tolkning av bibel och dygd.

Svara -   - 18/2-18 20:10 -


Lukas

Sista versen är nyckeln till berättelsen, att judarnas ledare inte ens kommer att övertygas om att Jesus är från Gud även om han uppstår från de döda (vilket han gjorde). "Om de inte lyssnar på Mose och profeterna, så kommer de inte heller att bli övertygade även om någon uppstår från de döda."

Svara -   - 18/2-18 20:44 -


Britt

Det finns inte texter på filmen. Vi vill veta vad dom pratar om. Kan ni inte fixa svenska texter Tack.

Svara -   - 18/2-18 21:53 -


Sarah

Svar till Katrina.

Tack Katrina.

Vet inte om det finns det, men ska kolla lite. Känner mig inte hemma längre.

Gud hjälp oss.

Frid till dig.

Svara -   - 18/2-18 21:54 -


Tomas N

Svar till Sarah.

Tråkigt att läsa ,men tyvärr sant detta med feminism i kyrkan. Om man inte orkar vara kvar och vara en frisk röst i detta ämne är det bättre att lämna.

Läste om att det särskilt i Equmenia är ett starkt inslag och att detta finns på teologisk utbildningsnivå. Inom EFK och pingst så ser man det på lite varierande nivå särskilt när me too kampanjen och andra saker är på tapeten.

Detta är okunnighet som är farlig,för det finns andemakter som är verksamma i detta.

Jag tror detta och andra ämnen visar oss att ta nytta av olika kulturer inom kyrkan.

Fastän jag är emot multikulturalism som i sig är en typ av avgud,så ser jag ju hur vi kan dra nytta av olika egenskaper. Feminism är djupt rotad i västeuropa och särskilt Sverige sedan generationer,medans andra kontinenter inkl östeuropa inte har denna snedvridna feminism i sin livsåskådning och trosuppfattning.

Jag sågar inte smfunden helt och hoppas på en positiv utveckling,men tror tiden kallar på nya försaamlingsplanteringar som är obundna och fullt överlåtna till Guds rike med förankring fullt ut i det som sker här och nu och utan osunda band till denna värld

Gud välsigne dig Sarah! för din urskiljningsförmåga. Skall be för dig om församling

Svara -   - 19/2-18 10:46 -


Sam G Ö

Läs om kvinnan Isebel i Bibeln som ville döda profeten, därifrån kommer feminismen! Den anden är verksam i församlingarna i dag, men det går att bryta den i Jesu namn!

Svara -   - 20/2-18 13:22 -


Leif a

Svar till Sarah.

Så är det tyvärr.

Många sover andligt i dag, denna videon tar upp fyra kännetecken

https://youtu.be/gT1XT207DVE

Det finns för övrigt bra undervisning från Steinsdalen, som denna inspelning kommer i från.

Guds Välsignelse !

Svara -   - 24/2-18 22:56 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Live tisdag kväll 20.00: Nenne Lindberg

Christer Åberg sänder Nenne live ikväll från sin vardagsrumstudio i Äng, Studio Apg29. Medverkande ikväll 20 mars är Nenne Lindberg, dragspelaren Sivert Lindberg och basisten Håkan Bertilsson.

0

Läs allt!


Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Ögonläkare i Jerusalem har utvecklat ögondroppar som reparerar hornhinnorna och korrigerar synfel.

4

Läs allt!


New Age slutmål

Av Holger Nilsson 

New Age slutmål - Holger Nilsson

En andlig förförelse utan motstycke drar över världen, som samlingsnamn för denna används beteckningen New Age.

1

Läs allt!


Nenne live ikväll tisdag 20.00

Nu är det klart! Ikväll 20.00 sänder Nenne och Sivert Lindberg och Håkan Bertilsson från Studio Apg29. Sprid detta och välkommen att titta! https://www.facebook.com/christeraberg29

0

Läs allt!


Studio Apg29 - Ikväll Christer Åberg

Studio Apg29 med Christer Åberg som spelar, sjunger och berättar om Jesus. Mycket intressant program!

0

Läs allt!


Apg29 med Christer Åberg - Evangelisten del 1

Evangelisten del 1. Högintressant klipp från apg29.nu med Christer Åberg.

1

Läs allt!


Annons


Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Många bilder!

Peter Ljunggren i Korskyrkan Jönköping

Lindbergarna medverkade tillsammans med den svensk-kanadensiske värrldsevangelisten Peter Ljunggren i Korskyrkan i Jönköping.

71

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 12, tisdag 20 mars 2018 kl. 18:30

Jesus söker: Joakim, Kim!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ukulele för Jesus - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg spelar och sjunger och berättar om Jesus och hur man blir frälst i en extra insatt livesändning på Facebook.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer

Lena Henricson: New Age slutmål

SAS: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Bengt: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Mikael W: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Lena Henricson: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

AnnMarie: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Nisse: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Nisse: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Lars-Göran Rönnberg: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Sam G Ö: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Mikael W: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Tomas N: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Leif Boman: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Bengt: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Leif Boman: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Lars-Göran Rönnberg: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

SAS: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Leif Boman: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

SAS: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Mikael W: Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping


Bli ett Jesu Kristi vittne - Christer Åberg

Dagsaktuell undervisning med Christer Åberg: Bli ett Jesu Kristi vittne.

1

Läs allt!


Jönköping Korskyrkan med Peter Ljunggren

Jönköping Korskyrkan med Peter Ljunggren! Lörd 17 Mars 19.00.

68

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 389 148 954 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 390 bloggartiklar, 80 345 kommentarer och 53 783 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp