Surfar nu: 565 www.apg29.nu

FN: Mänskligheten är i fara

Av MIKAEL WALFRIDSSON. 

FN: Mänskligheten är i fara

Kort före, att den hittills största och samlade redogörelse av livet på jorden blir presenterat, varnar en rad av världens ledande forskare och slår alarm! 

Rapporten beskriver människans och vilda djurs livsvillkor i dag och i framtiden. Konklusionen är, att framtida generationer kommer uppleva stora utmaningar med basala livsvillkor som mat, rent vatten och ett stabilt klimat, om det inte sker drastiska förändringar.

Inlandsisen på Grönland smälter

Tal visar, att i 2018, smälte inlandsisen hela sex gånger fortare, än den gjorde i början av 1980-talet. Något som har gjort, att man kan se att världshaven har stigit i nivå. 

80 % av Grönlands yta är täckt av is, och skulle den smälta helt, skulle det motsvara cirka 7 meters havsytestigning.

Förgängelsen

Rom 8: 19-22 - Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skal uppenbaras. Skapelsen har ju blivit lagd under förgängligheten, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet. Vi vet att hela skapelsen ännu samfällt suckar och våndas.

Min tro är, att det vi upplever i dag när det gäller klimatförändringar, massdöd av djur och naturkatastrofer, måste vara ett av de största tidstecken som pekar på Jesu återkomst.

Skapelsen är precis som ordet säger "lagd under förgängelse", och är den perfekta beskrivningen av det man ser när man tittar ut i världen. Men denna förgängelse, upplösning och död, verkar bara tillta i kraft och utvecklar sig med rekordfart, ju närmare vi kommer tidens slut. 

Skapelsen står i en återvändsgränd, där det inte finns någon hållbar lösning eller någon väg tillbaka. Vi kommer blott få lov att se, att dessa tidstecken kommer att tillta styrka, och bli ännu mer destruktiva och kraftiga.

Den härliga friheten

Upp 21: 5 - Han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt."

Guds ord beskriver den vändpunkt och den dag då både människan och skapelsens vånda tar slut, och omtalas som "den härliga friheten". Det är det hopp som både skapelsen och vi som Guds barn lever i. 

Att snart en dag, kommer vi nå fram till denna frigjordhet, där Herren själv kommer att göra "allting nytt"! När Herren gör allting nytt, så finns det inget område han inte kommer att beröra. 

I dessa ord ligger fullständig upprättelse för sargade själar och sjuka kroppar, överflödande gottgörelse för motgångar och svåra tider, och liv och kärlek i stället för brustna relationer. 

Det samma gäller skapelsen. Överallt där förgängelsen förut har satt sina spår, kommer Herren att upprätta naturen och göra "allting nytt".

Allting nytt

Psaltaren 34: 8 - HERRENS ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom, och han befriar dem.

Är det fler än jag som längtar till den dag då Herren gör "allting nytt" i våra liv? 

Vi får fortsätta att i härdigt lyssna efter den sista basunens ljud. För det är just i det ögonblick, då den kommer ljuda kraftigt och klart, att vi kommer att förvandlas. 

Guds rika uppmuntran till var och en av er, i er vandring med Herren. Jesus känner varje trötta steg, och han hör varje suckan inför hans tron. Det löfte han har gett oss, är att han kommer "slå sitt läger omkring oss", för att frälsa och befria oss.

Jesus kommer snart!


MIKAEL WALFRIDSSON 


Källa: 

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 8 maj 2019 11:00 | #mikael walfridsson #fn #klimatet | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

15 kommentarer

Karl Håkan Sandell Wed, 08 May 2019 13:29:59 +020

Jag skulle bara i det här sammanhanget vilja påpeka en sak som inte många känner till. Och det är att här i Sverige har vi inget reellt koldioxidutsläpp. Våra många skogar suger åt sig mera Koldioxid än de utsläpp vi har. Vi ligger alltså under 0 och är framme.

Och då är det ju inte mera är rätt att vi får njuta frukten av att vara framme. Vi kan alltså fortsätta att köra våra bilar, att flyga, att värma våra hus etc. Allt det stirrande som vi ser idag i miljöfrågan, gäller inte oss.

Och Miljö Greta som varje vecka påstås sitta utanför Riksdagen sitter på fel ställe. Hon ska i stället sitta på Himmelska fridens torg i Kina. För i Kina har de koldioxidutsläpp och påstås dessutom hålla på att bygga fler kolkraftverk.

Men en sak är viktig här i Sverige och det är att vi inte stänger av kärnkraften. För den är en av de bidrag som gör att vi ligger rätt på det. Kärnkraft är koldioxid fri energi, och i ett modernt samhälle som vårt behöver vi energi.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Lena Henricson Wed, 08 May 2019 14:19:52 +020

Ja,mycket av vad vi matas med i media talar sitt tydliga språk om att vi lever i tidens avslutning.

Tack också Mikael för de trösterika orden i det sammanhanget! 👆

Svara


Erik S Wed, 08 May 2019 16:49:42 +020

Svar till Karl Håkan Sandell.

Bra skrivet där, Karl Håkan. Hela den här klimathysterin, är en enda stor bluff, från början till slut. Att folk går på detta är märkligt. Och många kristna har anammat detta också och drar likhetstecken mellan vissa profetior och "klimatlarm". Men det ligger på helt olika nivåer. "Profetiska klimatlarm" har-och kommer att ha-en helt annan dignitet. Naturkatastrofer-tropiska stormar, jordbävningar, tsunamis, risken att träffas av meteoriter m.m är en helt annan sak.

Sverige släpper nästan inte ut nån koldioxid alls-rätt. Greta sitter på fel ställe, hon skulle vara i Kina, Indien, Pakistan-rätt. Sverige har vattenkraft och kärnkraft vilket gör att vi som sagt inte släpper ut nästan nån koldioxid-rätt.

Det har varnats för och skrikits om sen 60-talet, att koldioxidutsläppen är sååå farliga. Att inom 10-12 år skall det och det hända-det har alltid slagit fel. Vi skulle för länge sen, ha översvämmats av vatten om detta hade stämt. Ingenting har hänt än. Och kommer heller inte att göra.

Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Gudstro eller någon religiös tro är nedärvd i människan. Kristendomen har gått tillbaka starkt, människan blir vilsen. Vad gör man? Jo, man tar till sig "klimatlarmen" och detta blir den nya "tron", för något måste man tro på. Det blir en fanatisk tro, som kan liknas vid en domedagssekt. Men som tyvärr inte har ett dyft med verkligheten att göra. Hit hör också, klimatsmart mat, klimatsmart jordbruk eller "hållbart" som en del kallar det. Detta är en lika stor bluff det, tyvärr.

Al Gore skrev och gjorde film om dom smältande isarna 2007 sade han att isarna skulle vara borta om 7 år! Nu är det 2019-5 år senare och vad har hänt? Flyter vi omkring på flottar på ett klot fyllt av vatten? Nej, precis. Isarna vid Grönland och Nordpolen blir inte mindre-dom växer! (Gå inte på denna bluff. Den drivs av vänster och globalister, för att få igång klimatflyktingströmmen. Det ligger en ful agenda bakom detta.)

Isarna vid Nordpolen är nu så kraftiga att isbrytare kör fast och inte tar sig fram. Det bekräftades för inte så länge sen, av en isbrytarkapten, som varit med i ett 20-tal år, där uppe. Han hade aldrig sett så tjocka isar tidigare.

En av världens skickligaste havsforskare, kanske den främste, professor Nils Axel Mörner, bekräftar också detta, och många forskare med honom. Många av dom s.k klimatrapporterna är manipulerade och kan inte över huvud taget tas på allvar. Återigen så är globalisterna framme och för fram sin agenda. Vi måste vara mer kritiska och"läsa bakom raderna" vad det egentligen handlar om. Något av det värsta som hänt, speciellt i Sverige är MP. Detta parti är rena bluffen-eller ondskan om man så vill. Deras tjat om miljöskatter, miljöavgifter, hållbar energi, klimatsmarta lösningar m.m är ett skämt. man får med sig S och lägger miljard på miljard på totalt värdelösa projekt. Kan någon nämna ett enda sådant projekt som lett till något vettigt. Nej, trodde väl det.

Kära vänner, gå inte på denna bluff. Paulus uppmanar på flera ställen att vi skall vara "nyktra i allting" och inte dras med i allehanda avsteg från den rätta vägen. Klimat bluffen är nog ett "avsteg", den har med Antikrist att göra. Att förhindra människan att se och söka Gud. Klimatet blir en Gud. Och så missar man målet!

MVH och Shalom!

Svara


Marita Wed, 08 May 2019 17:19:23 +020

Svar till Karl Håkan Sandell.

👏🏻

Reflektion, hur viktigt är det egentligen med miljösituationen,är det inte allraredan försent !! För vi närmar oss alltmer Jesu tillkomst då människor är viktigare att rädda.

Men visst kan och bör vi,med det enkla lilla att bidra t.ex all onödig användning av plast som slängs överall,exempelvis se på våra havsbottnar hur illa det ser ut där,samt onödigt barnovänliga leksaker av plast,

ja sunt bondförnuft ang PLASTENS hantering och användandet,behöver vi allt det här,,,egentligen

Kärnkraften är ett bra komplement,den behöver vi.Låt oss be för lilla Elsa,så hon får möta sann frid och frihet.Gud välsigne henne

Svara


Hermes Atar Trismegistus Wed, 08 May 2019 17:24:03 +020

Svar till Karl Håkan Sandell

Den 31 januari fick världen en ny energikälla, nämligen Andrea Rossis E-Cat SK https://www.apg29.nu/a/37g med Maxeffekten 20 KW värme. Än så länge behövs 400 Watt elström för att driva den, men Andrea Rossi jobbar hårt på att göra den självförsörjande på el.

En annan uppfinning som kan bli någonting är Brilliant Light Power SunCell https://www.apg29.nu/a/22 också den producerar värme max 10MW. Gemensamt med båda uppfinningarna är att de inte kan producera större effekter för att exempelvis försörja industrier med elström.

Men det kan fjärde generationens kärnkraftverk till samma pris som fossila bränslen. Jag tänker då närmast på Moltex Energy https://www.apg29.nu/a/y1 och Terrestrial Energy https://www.apg29.nu/a/3df Det är ekonomisk och klimatmässigt bättre att Sverige bygger fjärde generationens kärnkraftverk än höghastighetståg.

Varför vi ska bygga ny kärnkraft är uppenbart, därför att Sol och Vind tillsammans kan aldrig komma upp i effekt för att försörja industrin med el och dessutom om vi ska ha tillgång till syntetisk bränsle som fjärde generationens kärnkraftverk kan tillverka kan vi inte förlita oss på att Sol och Vind ska göra jobbet eftersom de inte levererar effekt när solen inte skiner och vinden inte blåser.

Svara


Sofia Wed, 08 May 2019 21:08:35 +020

Svar till Erik S.

"Kristendomen har gått tillbaka starkt, människan blir vilsen. Vad gör man? Jo, man tar till sig "klimatlarmen" och detta blir den nya "tron", för något måste man tro på. Det blir en fanatisk tro, som kan liknas vid en domedagssekt. Men som tyvärr inte har ett dyft med verkligheten att göra." Erik S en väldigt klarsynt och ett ytterst viktigt inlägg i denna hysteri om miljön ! Sveriges befolkning behöver Jesus som sin frälsare !

Svara


Roger T. W. Wed, 08 May 2019 22:39:45 +020

Svar till Hermes Atar Trismegistus.

Intressant, Hermes. Jag har också ifrågasatt termodynamikens andra lag och det är inte populärt, men några lyssnar. Den lagen säger att man inte kan få ut mer än vad man stoppar in.

En man satte antenner på en solpanel och fick bättre effekt. En antenn är som en kondensator, ett sorts batteri.

En österrikare byggde en fungerande evighetsmaskin med låg effekt och vi har ju Tesla. Det är inte meningen att vi ska känna till honom.

Några nya kärnkraftverk återanvänder gammalt avfall. Det behöver bara lagras några hundra år. Det finns olika lösningar.

Svara


Steven Thu, 09 May 2019 07:00:07 +020

Klimathetsen pekar nog på mer på att skrämma människor in i ett kontrollsystem. Typ en global klimatskatt för en global kommunistisk världsregering.

Svara


Ulf Thu, 09 May 2019 08:45:45 +020

Svar till Steven.

Absolut rätt! Lars Bern som är tek.dr och som har klimatforskat i 40 år, är inne på den linjen att eliten, använder denna sk klimatförändringar till att införa NWO. LB förnekar inte stora miljöproblem, för dom finns. LB är för övrigt ateist, vad jag förstår. Dock såg jag ett Youtube klipp( finns flera) av LB, där klockrent förklarar elitens agenda och den propaganda genom media( läs Svt) som bedrivs för att föra in den ( miljödiktatur) genom FN.

När sådana personer som inte är bekännande kristna har mer urskiljningsförmåga än många kristna är det kris. Vi måste förstå att denna världens gud har en agenda. Vi är på väg rakt in i den tid som Bibeln beskriver som de yttersta dagarna.

Det profetiska Ordet går i uppfyllelse inför våra ögon. Jesus kommer snart tillbaka, må vi vara redo att möta Honom☝️

Marana ta!

//Ulf

Svara


Tom Thu, 09 May 2019 12:28:22 +020

När det blir masshysteri om nåt ryggar jag alltid tillbaka. Klimatsmart rörelsen kan mycket väl tvinga in folk i en diktatur.

Men det är ju inget snack om att människan pajar miljön. Just nu håller vi på med bibeltexten ”Jorden ska nötas ut som ett klädesplagg” sen kommer ju dock jesus att fixa allt

Vad vi också vet är att hetta ska bli spiken i kistan för denna värld. Det kan orsakas av en mängd olika saker

Svara


Tom Thu, 09 May 2019 12:31:18 +020

Kommer även att tänka på det fjärde riket med tänder och klor av stål som konsumerar jorden, vi lever i det riket. Gruvbrytningen kommer öka mångfalt för att tillgodose mänskligheten med alla metaller som behövs

Svara


Lukas Thu, 09 May 2019 16:30:32 +020

Undrar om klimatalarmisterna är nöjda nu då maj är ovanligt kall... nej tror inte det, man fortsätter ha klimatångest, fortsätter rikta in sina attacker mot den livsviktiga koldioxiden medan massor med miljöproblem går under radarn. Atmosfärens koldioxidhalt är bara 0.04%...!

Svara


Tom Thu, 09 May 2019 16:36:50 +020

Vi har även färre stora träd som kan fungera som kylare

Ökat antal hårdgjorda ytor och öppna jordbrukslandskap globalt

Skulle tro att bara de sakerna kan höja tempen nån grad

Svara


Roger T. W. Thu, 09 May 2019 18:29:21 +020

Svar till Ulf.

Ulf, Lars Bern må vara ateist, men han hedrade julen som en kristen högtid och imponerade mig. Lars talar inte om var han står politiskt och religiöst, men som forskare vet jag var jag har honom. Han vet precis vad han vet och inte vet. Med andra ord vet han hur mycket han inte vet, eftersom han är meriterad. Som chef på Ångpanneföreningen var han en av de absolut bästa. Många ville arbeta där, men fick inte.

Lars släpper fram många intressanta kommentarer. Fysikens lagar har ifrågasatts och Lars Enarson fick reklam.

Lars blev svårt sjuk och började studera mat och mediciner. Nu undervisar han oss om varför vi blir sjuka i vår tid. P-O Eriksson på Sandvik tipsade honom om klimatet och då satte Lars igång igen. Han lutar sig mot berömda forskare som Lennart Bengtsson och andra.

Jag ser också hur Herren reser upp nya kämpar från oväntade led. Ett mystiskt verk pågår. Gideons friskaror i ny tappning när de kristna inte vill kämpa, säger några.

Några journalister läser Lars Berns blogg och modifierar sina åsikter. De vet att de annars kan hängas ut på Swebb-TV. Ekdal och Ekdal råkade illa ut med sin klimathysteri. Lövin slutade säga att öknarna breder ut sig. Det är nämligen tvärtom, de krymper.

Svara


Torsten Edelstam Thu, 09 May 2019 21:29:09 +020

Svar till Erik S.

Mycket bra skrivet.

Tack så mycket för det. Klimatet oroar inte mig.

Svar till Lena Henricson.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, tisdag 16 juli 2019 kl. 20:27

Jesus söker: Reinhold, Reine!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 16 juli 2019 18:56

Har varit förkyld å hängig hela den här sommaren.Önskar förböner om hälsa och livsglädje!!

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp