Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Salvation

Födslovåndor, vedermödan och kan Jesus komma tillbaka när som helst?

Det kommer att bli svåra tider i samband med tidens slut, det är ett samstämmigt vittnesbörd som Bibeln ger.

Födslovåndor, vedermödan och kan Jesus komma tillbaka när som helst?

Vi vill att Guds folk skall ha full beredskap, dels för Jesu återkomst, dels för lidande om Han fortsätter att dröja. Men framförallt så gäller det att predika det saliga hoppet: Jesu återkomst. Om detta budskap är det nästan helt tyst i svenska kristenhet. Det finna alltså inte beredskap för vare sig det ena eller det andra.

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Holger Nilsson
onsdag 2 september 2020 15:22
Gästblogg

Födslovåndor och vedermödan

Det är bibliska uttryck i samband med den yttersta tiden.

Vi behöver förstå vad som är skillnaden mellan dessa.

Det kommer att bli svåra tider i samband med tidens slut, det är ett samstämmigt vittnesbörd som Bibeln ger. Skall vi predika allt Guds ord kan vi inte undanta det budskapet.

Jesus säger bland annat detta: ”Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike. Det ska bli jordbävningar på många platser, det ska bli svält. Detta är början på födslovåndorna.” Mark. 13:8. Han kallar det för ”början på födslovåndorna”. Det är det som kommer att ske innan den stora förlossningen då Guds folk skall förlösas från denna värld genom det som Bibeln benämner för uppryckande: ”Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren.” 1 Tess. 4:17.

När det gäller vedermödan så säger Jesus: ”för då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma.” Matt. 24.21.

När det här står ”stor nöd”, står det så här i 1917-års översättning: ”en stor vedermöda” och i Bibel 2000: ”ett lidande vars lidande inte funnits”.

Efter vedermödan

Efter den stora vedermödan som är beskriven i Uppenbarelseboken olika kapitel så kommer Jesus för att avbryta lidandet, det är beskrivet i Upp. 19 bland annat så här. ”Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv, och han var klädd i en mantel som var doppad i blod, och hans namn är Guds Ord. De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt rent linne.” Upp. 19:11-14.

Då detta sker har vid två tillfällen hälften av mänsklighetens dött, 1/4 del + 1/3 del (se Upp. 6:8, 9:18) dött i de stora lidanden som drabbat världen och som Jesu alltså förutsagt. Att bara predika att Jesus kommer ner från himlen och sätter sina fötter på Oljeberget och upprättar sitt rike, det är att inte predika allt Guds ord. Det är att förleda människor med ett positivt budskap, det är allvarligt att göra så. Det är att helt bortse att Bibelns talar om den fullständiga katastrofen och död som kommer under vedermödan. Vi har inget mandat att utelämna detta mycket allvarliga budskap.

Död genom antikrist

Sedan är det likadant med de som inte tror på ett uppryckande före denna stora vedermöda – de kan inte förtiga det utan skall då bereda på att Guds församling kommer att i stort sett dö under vedermödans tid. Inte bara för att det blir en död för den stora delen av människorna, utan dessutom så kommer antikrist att se till att alla som inte tillber honom kommer att dödas Upp. 13:15. Samt att de som inte acceptera hans system och uppmärkning av människor de kommer inte att få köpa och sälja, de kommer alltså att svälta ihjäl. Upp. 13:16-18.

Vi har respekt för de som har den trosuppfattningen att Jesus kommer efter vedermödan, även om vi inte delar den, och de som tror att vi skall gå igenom hela vedermödan. Däremot kan man inte ha respekt för att man tror så och inte predikar att det stundar ett martyrium för Guds församling. De som tror på detta borde omgående predika att kristna skall göra sig redo för att dö och lida. Detta har vi aldrig hört.

Det finns de som bara predikar att Jesus kommer för att upprätta sitt rike. Man kan inte ha en uppfattning och förtiga den andra delen som blir konsekvensen av att bara tror på Jesus nedstigande från himlen till Oljeberget. Det är ett mycket nedslående inställning och att predika Jesu återkomst ger inte människor någon tröst eftersom de tillhör den skara som kommer att få lida och dö i denna tids avslutning.

Det saliga hoppet

Man omintetgör det saliga hoppet om att Jesus kommer för att ryckas oss till mötes på himlens skyar det är det som denna vers säger: ”medan vi väntar på det saliga hoppet: att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus ska träda fram i härlighet.” Titus 2:13.

Vi tror inte vi kommer att slippa lidande om inte Jesus kommer snart, då blir det mer av födslovåndor, där denna världsomfattande pandemi är en av dessa och som Jesus har omnämnt i Luk 21:11, där det står om pest, (pandemier står det i en ny översättning).

Ibland, ganska ofta för övrigt, får kan man få höra: Vi skall inte skrämma människor med budskap om Jesu återkomst. Nej, sannerligen inte! Men vi skall inte heller utesluta detta budskap som kanske är det mest förekomma i Nya Testamente, (i varje 25:e vers i genomsnitt). Att tiga om detta är att göra tjänstefel kan man säga genom att utelämna detta omfattande budskap.

Vi Kan inte gömma oss bakom uttryck om att inte skrämma människor – nej men vi skall predika det om det saliga hoppet, det är Bibelns vittnesbörd om Jesu tillkommelse. Att då tiga om det budskapet är att beröva människor det saliga hoppet. Hur kan vi bara göra oss skyldiga till det???

Full beredskap

Vi vill att Guds folk skall ha full beredskap, dels för Jesu återkomst, dels för lidande om Han fortsätter att dröja. Men framförallt så gäller det att predika det saliga hoppet: Jesu återkomst. Om detta budskap är det nästan helt tyst i svenska kristenhet. Det finna alltså inte beredskap för vare sig det ena eller det andra.

Detta är nu något som måste ändras på och vi vädjar till att pastorer och andra kristna att verka för en förändring innan det blir för sent!

Jesus kommer snart!

Kan Jesus komma när som helst?

Det är en fråga som vi behöver stanna upp inför.

Inom den internationella pingströrelsen så är det hela 91 % som tror att 91 % av världens pingstvänner tror på upptäckandet och att detta sker innan Guds domar kommer över världen.

En majoritet av världens evangelikala och tror att Jesus kommer innan vedermödan.

När det gäller evangelikala så tror en majoritet att Jesus kommer under deras livstid, det innebär att man väntar Jesu mycket snart.

Undersökningen av de evangeliska är gjord av det stora och erkända Pew Forum on Religion and Public Life survey.

Undersökningen om hur Pingströrelsen ser på dessa frågor är pingstforskaren Keith Warrington. I sin bok Pentecostal Theology. A Theology of Encounter.

Du som är intresserad av dessa frågor när det gäller de troendes uppryckande till mötet med Jesus kan se tio program om detta. Du kan se dem via flammor.com sida.

De finns under webb-tv Därefter trycker Du på: Visa hela spellistan och sedan dra ner till: ” De troendes uppryckande”.

Holger Nilsson


#Holger Nilsson #Födslovåndor #Tidstecken #Jesu återkomst #Stora vedermödan


105 kommentarer

10 11

x
Tomas N svarar Andy Svensson
tisdag 8 september 2020 11:02
Andy Svensson skrev:
Här kommer något från Sven Reichmann som jag läste igår samt lyssnade till som var intressant kanske du kan få svar på några av din tankar.

När vi läser Bibeln så ser vi att vi varnas för att vid tidens slut kommer ”andligheten” d.v.s. köttsligheten, att koka över. Den andlighet som är kött och inte ande, kommer vi att få i parti och minut, innan tiden tar slut.


Matt. 24:37-44 ”Ty som det var i Noas dagar, så blir det vid Människosonens ankomst. Under tiden före floden åt man och drack, gifte sig och blev bortgift, ända till den dag då Noa gick in i arken, och ingen visste något, förrän floden kom och förde bort alla, så blir det också vid Människosonens ankomst. Då är två män ute på åkern. Den ene tas med, och den andre lämnas kvar. Två kvinnor är vid kvarnen och mal. Den ena tas med, och den andra lämnas kvar. Håll er därför vakna ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer. Det förstår ni ju att om husägaren visste vid vilken tid på natten tjuven kom, skulle han hålla sig vaken och hindra honom från att bryta sig in i huset. Därför måste också ni vara beredda! Ty när ni minst väntar det då kommer Människosonen.” Vers 44 är lindrigt talat intressant , hur ska Jesus bära sig åt för att överraska oss? Vi som går här och talar om denna sena tid, och att vi måste ut och vittna och evangelisera för Jesus kommer snart och allt detta. Han säger: ”när ni minst väntar det” säger han till lärjungarna. Varför säger han det?

Jesus säger att "ni kommer att sluta vänta på mig." Men det håller inte människorna med om.

Matt. 24:3 ”När han sedan satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med honom kom de fram och sa: ”Säg oss när det ska hända och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?” Jesus svarade: : ”Se upp så att ingen bedrar er, många kommer att uppträda under mitt namn och säga: ”Jag är Messias, och de skall bedra många.”

Tänk om det blir så här att församlingen kommer att sluta vänta på Messias, för de säger att han har redan kommit. Det ska komma många, säger Jesus, som ska träda fram och säga: ”Jag är Messias, och de skall bedra många.” Vilka är det som kommer att bli lurade här? Jo. det är de som väntar på Messias. Av dem kommer MÅNGA att bli BEDRAGNA säger Jesus. Detta kommer ju att vara den ”perfekta fällan”. ”Va, kommer du? Vi trodde ju att du hade kommit för längesen.”

Matt. 24: 23 ”Om ni då får höra: ”här är Messias eller där är han, så tro det inte. Falska frälsare och falska profeter kommer att uppträda med stora tecken och under, för att om möjligt bedra också de utvalda. Nu har jag sagt er det i förväg. Om ni alltså får höra ”han är ute i öknen, så gå inte dit, eller ”han är inne i kammaren”, så tro det inte. Ty, liksom blixten kommer från öster och lyser ända till väster, så blir det vid Människosonens återkomst. Där kadavret ligger där samlas gamarna.”

Det kommer att framträda falska messiasgestalter med stora under och med stora tecken, och de kommer att dra stora skaror av Guds församling till sig. Varför det? Det kunde väl Gud ha förhindrat tycker vi kanske, men det skall då visa sig vilka som är gamar, vilka som är rovfåglar, vilka som lever för sin egen skull i Guds församling. Därför lägger Herren ut ett kadaver, och till det kadavret kommer alla gamarna, att kraxande, fäktande, skrikande och bråkande att flyga. Det som är kvar är Guds församling. Sen kan ingen komma och säga att: ”Jag blev utkastad”, du gick ju frivilligt.
I slutet på 50-talet var det ofta så att man på väckelsemötena ofta predikade över temat: ”Är du redo om Jesus kommer ikväll? Men den stora frågan för Guds församling lyder så här: ”Är ni redo om Antikrist kommer ikväll? För det tror jag inte att vi är. Varför ställs Antikrist fram som det naturliga slutet på historien före Jesu återkomst? Jag tror att svaret är att han, motsvarar på alla punkter, den köttsliga människans förväntan på Messias. Han är den ”messias” som köttet önskar sig.


http://vartdagligabrod.blogspot.com/2015/02/falsk-och-akta-andlighet-av-sven.html

Bra skrivet!
När Jesus säger att det kommer träda fram falska messiasgestalter,så är det från Hans perspektiv . Han är ju Messias
Men vi vill nog gärna tänka att vi endast skall se upp för något nytt som skall komma.
Tyvärr tror jag vi behöver rannsaka det vi har redan idag. Även om vi älskar Jesus ,så är vår uppfattning en produkt av det vi hört och sett. Vi är felbara människor och vår bild av Jesus och teologiska uppfattning om saker och ting kan ha brister.

Det är alltså som jag ser det en tid av att söka en rening för var och en. De brister vi hade igår som funkade då,kan vara ett större problem imorgon p g a det som pågår.

Fienden arbetar tyvärr i våra brister. Men Guds nåd är förstås alltid större och den som söker han skall finna det han behöver i Guds närvaro

Svara

x
Lasse svarar Andy Svensson
tisdag 8 september 2020 13:16
Andy Svensson skrev:
Här kommer något från Sven Reichmann som jag läste igår samt lyssnade till som var intressant kanske du kan få svar på några av din tankar.

När vi läser Bibeln så ser vi att vi varnas för att vid tidens slut kommer ”andligheten” d.v.s. köttsligheten, att koka över. Den andlighet som är kött och inte ande, kommer vi att få i parti och minut, innan tiden tar slut.


Matt. 24:37-44 ”Ty som det var i Noas dagar, så blir det vid Människosonens ankomst. Under tiden före floden åt man och drack, gifte sig och blev bortgift, ända till den dag då Noa gick in i arken, och ingen visste något, förrän floden kom och förde bort alla, så blir det också vid Människosonens ankomst. Då är två män ute på åkern. Den ene tas med, och den andre lämnas kvar. Två kvinnor är vid kvarnen och mal. Den ena tas med, och den andra lämnas kvar. Håll er därför vakna ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer. Det förstår ni ju att om husägaren visste vid vilken tid på natten tjuven kom, skulle han hålla sig vaken och hindra honom från att bryta sig in i huset. Därför måste också ni vara beredda! Ty när ni minst väntar det då kommer Människosonen.” Vers 44 är lindrigt talat intressant , hur ska Jesus bära sig åt för att överraska oss? Vi som går här och talar om denna sena tid, och att vi måste ut och vittna och evangelisera för Jesus kommer snart och allt detta. Han säger: ”när ni minst väntar det” säger han till lärjungarna. Varför säger han det?

Jesus säger att "ni kommer att sluta vänta på mig." Men det håller inte människorna med om.

Matt. 24:3 ”När han sedan satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med honom kom de fram och sa: ”Säg oss när det ska hända och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?” Jesus svarade: : ”Se upp så att ingen bedrar er, många kommer att uppträda under mitt namn och säga: ”Jag är Messias, och de skall bedra många.”

Tänk om det blir så här att församlingen kommer att sluta vänta på Messias, för de säger att han har redan kommit. Det ska komma många, säger Jesus, som ska träda fram och säga: ”Jag är Messias, och de skall bedra många.” Vilka är det som kommer att bli lurade här? Jo. det är de som väntar på Messias. Av dem kommer MÅNGA att bli BEDRAGNA säger Jesus. Detta kommer ju att vara den ”perfekta fällan”. ”Va, kommer du? Vi trodde ju att du hade kommit för längesen.”

Matt. 24: 23 ”Om ni då får höra: ”här är Messias eller där är han, så tro det inte. Falska frälsare och falska profeter kommer att uppträda med stora tecken och under, för att om möjligt bedra också de utvalda. Nu har jag sagt er det i förväg. Om ni alltså får höra ”han är ute i öknen, så gå inte dit, eller ”han är inne i kammaren”, så tro det inte. Ty, liksom blixten kommer från öster och lyser ända till väster, så blir det vid Människosonens återkomst. Där kadavret ligger där samlas gamarna.”

Det kommer att framträda falska messiasgestalter med stora under och med stora tecken, och de kommer att dra stora skaror av Guds församling till sig. Varför det? Det kunde väl Gud ha förhindrat tycker vi kanske, men det skall då visa sig vilka som är gamar, vilka som är rovfåglar, vilka som lever för sin egen skull i Guds församling. Därför lägger Herren ut ett kadaver, och till det kadavret kommer alla gamarna, att kraxande, fäktande, skrikande och bråkande att flyga. Det som är kvar är Guds församling. Sen kan ingen komma och säga att: ”Jag blev utkastad”, du gick ju frivilligt.
I slutet på 50-talet var det ofta så att man på väckelsemötena ofta predikade över temat: ”Är du redo om Jesus kommer ikväll? Men den stora frågan för Guds församling lyder så här: ”Är ni redo om Antikrist kommer ikväll? För det tror jag inte att vi är. Varför ställs Antikrist fram som det naturliga slutet på historien före Jesu återkomst? Jag tror att svaret är att han, motsvarar på alla punkter, den köttsliga människans förväntan på Messias. Han är den ”messias” som köttet önskar sig.


http://vartdagligabrod.blogspot.com/2015/02/falsk-och-akta-andlighet-av-sven.htmlJOHANNESEVANGELIET 10
Den gode herden
1 Jag säger er sanningen: Den som inte går in i fårfållan genom porten utan tar sig in från annat håll, han är en tjuv och en rövare. 2 Men den som går in genom porten är fårens herde. 3 För honom öppnar portvakten, och fåren lyssnar till hans röst. Han kallar på sina får och nämner dem vid namn och för ut dem. 4 När han har fört ut alla sina får går han före dem, och fåren följer honom eftersom de känner hans röst. 5 Men en främling följer de inte utan flyr från honom, för de känner inte främlingars röst." 6 Denna liknelse berättade Jesus för dem, men de förstod inte vad han ville säga dem.
7 Då sade Jesus än en gång: "Jag säger er sanningen: Jag är porten till fåren. 8 Alla som har kommit före mig är tjuvar och rövare, men fåren har inte lyssnat till dem. 9 Jag är porten. Den som går in genom mig ska bli frälst, och han ska gå in och gå ut och finna bete. 10 Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd.
11 Jag är den gode herden. Den gode herden ger sitt liv för fåren. 12 Den som är lejd och inte är herden som äger fåren, han överger fåren och flyr när han ser vargen komma, och vargen river dem och skingrar hjorden. 13 Den som är lejd bryr sig inte om fåren.
14 Jag är den gode herden. Jag känner mina får, och mina får känner mig, 15 liksom Fadern känner mig och jag känner Fadern. Och jag ger mitt liv för fåren. 16 Jag har också andra får som inte hör till den här fållan. Också dem måste jag leda, och de kommer att lyssna till min röst. Så ska det bli en hjord och en herde. 17 Fadern älskar mig därför att jag ger mitt liv för att sedan ta det tillbaka. 18 Ingen tar det ifrån mig, utan jag ger det av fri vilja. Jag har makt att ge det, och jag har makt att ta tillbaka det. Det budet har jag fått av min Far."
19 Efter de orden blev det på nytt splittring bland judarna. 20 Många av dem sade: "Han är besatt och galen. Varför lyssnar ni på honom?" 21 Andra sade: "Så talar inte en som är besatt. En ond ande kan väl inte öppna ögonen på blinda?"Det gäller att känna igen rösten.♥️

Det var längesen vi sågs Andy. Allt gott o välsignelse till dig. 🙏

Svara

x
Lillibeth
torsdag, 17 september 2020 17:30

https://www.varldenidag.se/nyheter/celler-fran-aborterade-foster-anvands-for-att-ta-fram-coronavaccin/repthz!EM4IXknFa1TBpVhygZCg/

Svara

x
Victor
lördag 3 oktober 2020 12:45

Vem är Reciept Erdogan https://drive.google.com/file/d/1FiqUcwWmAVgGzDHLFFfSOjbiPgqT0Pya/view?usp=drivesdk

Svara

x
Israelvänlig
lördag, 24 oktober 2020 06:40

Erdogan är en mycket farlig man även för Sverige!

https://bit.ly/3e4Ht1n

Kurdo Baksi är kurd och f.d medlem i Miljöpartiet! Gud kan använda vilken person som helst för att avslöja ondskan! Jag uppmanar de kristna som är med i församlingar oavsett kyrka eller frikyrka att ställa krav på pastorer och präster att åtminstone minst en gång i månaden berätta om denna artikeln!

Vid en regeringskris som inte är omöjlig att det kan ske inom kort blir det ett nyval! Vid ett nyval måste kristna rösta rätt som innebär att kristna måste rösta på Sd, Kd eller moderaterna! Sd har bäst israelvänlig politik och både Sd och Kd är för kristendomen liksom Moderaterna men Kd och Moderaterna är för en palestinsk stat! Alternativ för Sverige måste uteslutas då deras politik mot Israel är neutral!

Om kristna fortsätter att rösta på partier som är emot kristendomen och är israelfientliga kommer Sverige gå under helt och hållet!

Vid ett nyval kommer det arabiska partiet Nyans säkerligen vara väl förberett som misstänks starkt för att ha kopplingar till Grå Vargarna som är styrt av Erdogan! Om det inte blir ett nyval så blir ödesvalet 2022, om Sverige då fortfarande är kvar som land!

Det är mycket sannolikt att alla muslimer kommer rösta på Nyans och risken är mycket stor att sharialagar införs i Sverige om inte kristna röstar rätt! Det skulle innebära att om kristna inte röstar rätt eller låter bli att rösta kommer kristna bloggar som Apg29 att stoppas och att fortsätta evangelisera i frihet blir ett minne blott!

Så pass allvarligt är situationen i Sverige! Jag hade hoppats att slippa skriva om detta men måste göra det och slå larm! Kristna som inte är med i några kyrkor eller frikyrkor måste naturligtvis rösta rätt också! För att Sverige inte skall gå under måste det samtidigt till mycket bön så att Herren räddar landet och folket! Vi vet icke hur länge Gud till kan acceptera ogudaktigheten i Sverige men Gud visar nåd för landet om Han ser att kristna kommer ta detta på allvar!

Shalom

Svara

10 11

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 1 december 2020 20:10
Be att jag får en Bibeln till Mirjam 12 år till julklapp. Hon kan bara läsa svensk bibel och bor inte i Sverige och kan Inte beställa.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp