533 online! | Sidvisningar idag: 98 411 | Igår: 141 566 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Forskare vill prata med utomjordingar

Stjärnhimlen

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Men var är utomjordingarna då?

sju jättespeglar

Det byggs nu ett jätteteleskop som ska kunna upptäcka syre på andra planeter som indikerar på liv.

Forskare bygger sju jättespeglar som väger 20 ton vardera. De ska monteras ihop till en jättespegel på ett berg i Chile.

Forskare vill pratar med utomjordingar

Om inte detta vore tillräckligt på vansinnigheterna så forskar forskare i Lund om hur vi ska kunna prata med utomjordingar.

Den världsberömde fysikern Stephen Hawking, som dog i år, har tillsammans med den ryske miljonären Yuri Milner dragit i gång projektet Breakthrough Initiatives, som ska leta efter utomjordiska civilisationer bland våra en miljon närmaste stjärnor.

De har efterlyst en tävling på en miljon dollar om bästa sättet att kommunicera med utomjordingar. Tror man inte på Gud och räknar med honom blir man blind i sin smarthet och så tror man på lögnerna.

Men var är utomjordingarna då?

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Därför tror många att liv ska ha slagit sig rot där och utvecklas till civilisationer med intelligenta varelser. Men var är utomjordingarna då?

Sanningen år den att det finns inga utomjordingar. Gud skapade himlarna och en jord - inte flera jordar med liv. I dessa himlar och på jorden finns det levande varelser, inte på andra planeter i universum.

I himlarna finns det bland annat andevarelser som är änglar och på jorden finns det människor. Det var på denna jord som Jesus kom och blev född till människa för att rädda mänskligheten och försona människorna med Gud genom sin död på korset.

Villolära

Att tro att det finns liv på andra planeter är att tro på evolutionsläran. De som tror på denna villolära tror att liv också kan ha uppkommit på andra planeter av slumpen efter ett antal miljarder år. 

Men jorden är inte så gammal. Dessutom är allt annat i universum yngre än jorden eftersom Gud skapade jorden först.

Och på denna jord skapade Gud människan till sin avbild.

Prata med Gud

Det är bättre att du tar kontakt med Gud och börjar prata med honom än med utomjordingar som det inte går att prata med eftersom de inte finns.

Kontakt med Gud får du då du tar emot hans son Jesus Kristus som Herren.


Källa:


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 26 november 2018 04:04 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


20 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Karl Almlöf

Hur många miljarder universum finns det?

Svara -   - 26/11-18 06:40 -


Thomas

Ja, om alla dessa stjärnor och galaxer verkligen existerar som forskarna påstår, då är väl det också troligt att det finns andra ”jordar” med liv.

Personligen har jag övergett dessa tankegångar i brist på reella bevis. Som troende inser jag nu att Guds Ord är sanna, även när det gäller himmel och jord.

Svara -   - 26/11-18 10:32 -


Calle

Det får väl bli SFU, Svenska för utomjordingar. (OBS Skämt)

Svara -   - 26/11-18 10:41 -


Christer Åberg

Svar till Karl Almlöf.

Universum är skapat och det är inte oändligt eller evigt. Gud är inte skapad och han har evig. Denne evige Gud kom in i vår värld i Jesus Kristus och försonade hela mänskligheten med sig själv. Det är denne Jesus som bi ska ta emot för att få kontakt med den levande och evige Guden.

Svara -   - 26/11-18 13:06 -


Karl Håkan Sandell

Med det stora antalet planeter som alltså finns i universum och med den kunskap vi har idag att väldigt många av dem har planeter är alltså sannolikheten att det skulle finnas liv på andra planeter väldigt stor.

Men det liv som finns på de flesta sådana planeter är naturligtvis bara enkelt liv i form av bakterier och enkla livsformer. Men det är alltså inte heller osannolikt att det finns varelser som vi på några ställen där livsbetingelserna varit goda tillräckligt länge.

Och kanske t o m att det finns intelligent liv med civilisationer som vår.

Men problemet är att det är så långt emellan att vi har svårt att upprätta kontakt eftersom ingenting i universum går fortare än ljusets hastighet.

Så det är orsaken till att vi inte ser utomjordingar. De är för långt bort och tiden att resa hit är alldeles för lång. Ja t o m att sända radiosignaler hit tar alldeles för lång tid.

Men varför Gud inte kan vara en Gud också för dessa civilisationer det förstår jag inte. Här tror jag det bara är vi som inte är tillräckligt vidsynta i vår uppfattning om Gud och hans möjligheter.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 26/11-18 13:42 -


Karl Håkan Sandell

Med det stora antalet Stjärnor som alltså finns i universum skulle det naturligtvis ha stått i första meningen. Ibland går de för fort.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 26/11-18 13:45 -


Per

Låt oss inte förblindas av den fysiska storleken av den fysiska världen kring oss.

Det är Gud som är stor, och i sanning allsmäktig i alla hänseenden. Jämfört med HERREN är den fysiska världen obetydlig. Hans nåd och kärlek är större än allt annat vi kan föreställa oss, han offrade sin egen förstfödde son, så att vi kan ta oss HÄRIFRÅN.

Svara -   - 26/11-18 14:19 -


AnnMarie

Svar till Karl Håkan Sandell.

Vi får ju inte veta allt så det kanske är så att det finns liv på andra planeter också men det är ju inget att diskutera då vi inte vet.🤔

Svara -   - 26/11-18 14:28 -


Kaj

De är de onda andarna i himlarymderna som spelar människor ett spratt med att förskapa sej både till det ena som det andra , så att vi ska fästa uppmärksamheten på att det finns liv på andra planeter och utomjordingar som är Andefurstar och ande makter. Ef 6:12

Ty den kamp vi hava att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna.

Svara -   - 26/11-18 21:08 -


Kaj

Dessa Andemakter kommer att manifestera sej allt mer både på jorden och himmelen eftersom det blivit så O Gudaktigt på vår jord . så här står det i Guds ord :Luk 21:11

Nu är det liksom vid Lot och Noas dagar ,

och det skall bliva stora jordbävningar, så ock hungersnöd och farsoter på den ena orten efter den andra, och skräcksyner skola visa sig och stora tecken på himmelen.

Andefurstarna är i himlarymderna, demonerna är på jorden .

Svara -   - 26/11-18 21:17 -


Daniel Ånséhn

Vad är meningen med att försöka föra en dialog med utomjordingar, enligt vetenskapen så kan ingenting överträffa ljusets hastighet, så om vi antar att man hittar en planet som ligger 500 ljusår bort med möjlighet till liv, de skickar en radiosignal och det kommer att ta 500 år för signalen att nå dit och 500 år för svaret att komma tillbaka, alltså får vi vänta i 1000 år på en matematisk möjlig svar.
Förtrösta er på Herren, han är hoppet.

Svara -   - 27/11-18 11:50 -


Maria

Uppb.12:7-12 står det bl a att det blev strid i himmelen.

Ärkeängel Mikael och hans änglar stred mot draken ...

Det är nog så att andefurstarna är i himlarymderna och demonerna på jorden.

Svara -   - 28/11-18 05:43 -


Rolf

Några utomjordingar finns inte men säkert planeter därute vilka skulle kunna levas på av människor men avståndet till dessa är för långt för att så ska kunna ske. Inget liv tror jag finns mer än på Jorden. Däremot är jag övertygad om att den onde kommer att ge tecken på liv förr eller senare på planeter därute. Syftet med detta är då att förvilla och få människor att inte tro på bibelns ord att Gud skapade liv enbart på Jorden.

Svara -   - 28/11-18 07:52 -


Mathias

Svar till Karl Håkan Sandell.

Intressant tanke. Dock så ser jag ett problem med detta och det är där Jesus kommer in i bilden. Bibeln säger tydligt att Gud bara har en son, Jesus Kristus! Jesus är vår frälsare vi behöver eftersom Satan har korruperat denna jord och dess människor med synd. Borde inte Satan ha infört synden till andra planeter där även andra människor bor eftersom det står inte i bibeln att Gud har skapat utomjordingar?! Jag tror att Gud har gett oss all den sanning vi behöver veta i bibeln och hade Gud skapar fler planeter som Jorden med människor så hade det stått i bibeln.

Svara -   - 28/11-18 14:19 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Mathias .

Du skriver:

Jag tror att Gud har gett oss all den sanning vi behöver veta i bibeln och hade Gud skapar fler planeter som Jorden med människor så hade det stått i bibeln.

Det är sant att Gud har skrivit allt det vi behöver veta för vår frälsning i Bibeln. Men allt annat står inte i Bibeln. T ex står det inte att det fanns en kontinent Amerika och där bodde människor.

Och hade Gud inte med det i Bibeln så är det ju inte osannolikt att han inte heller har med om det finns intelligenta varelser med Civilisation på andra planeter i Universum.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 28/11-18 15:49 -


JL

Aliens är en grej, men en sak kan jag inte greppa. Det är tidsperspektivet. Hur kan Gud alltid ha funnits? Kan inte greppa detta, det är bortom mitt förstånd.

Man säger att universum är oändligt, att man kan åka uti i det mörka oändligt långt. Hur fungerar det? Och var finns himlen? I övrigt, all ära till Gud skaparen!

Svara -   - 29/11-18 07:50 -


Mathias

Svar till Karl Håkan Sandell.

Så vad du menar är att det kan finnas en annan planet väldigt lik vår jord med intelligenta varelser där absolut harmoni råder utan synd?

Svara -   - 29/11-18 12:30 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Mathias.

Du skrev:

Så vad du menar är att det kan finnas en annan planet väldigt lik vår jord med intelligenta varelser där absolut harmoni råder utan synd?

Det vet jag naturligtvis inget om, men jag har svårt att tänka mig att det finns perfekta samhällen i vår fysiska värld. Vi är ju alla ofullkomliga, och det är förmodligen eventuella varelser på andra planeter också. Det är ju därför vi alla behöver Guds nåd genom Jesus.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 29/11-18 13:41 -


Kaj

Vi kan inte räkan ut hur Gud gjort allt ? Men vi kan räkna med honom i alla lägen !

Han ÄR !

Svara -   - 30/11-18 00:03 -


Kaj

Vi kan inte räkan ut hur Gud gjort allt ? Men vi kan räkna med honom i alla lägen !

Han ÄR !

Svara -   - 30/11-18 00:03 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

11

Läs allt!


Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

56

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

110

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

42

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

27

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, torsdag 21 februari 2019 kl. 15:01

Jesus söker: Hilding!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 678 932 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 174 bloggartiklar, 94 365 kommentarer och 62 041 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp