Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 565 www.apg29.nu

Forskare vill prata med utomjordingar

Stjärnhimlen

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Men var är utomjordingarna då?

sju jättespeglar

Det byggs nu ett jätteteleskop som ska kunna upptäcka syre på andra planeter som indikerar på liv.

Forskare bygger sju jättespeglar som väger 20 ton vardera. De ska monteras ihop till en jättespegel på ett berg i Chile.

Forskare vill pratar med utomjordingar

Om inte detta vore tillräckligt på vansinnigheterna så forskar forskare i Lund om hur vi ska kunna prata med utomjordingar.

Den världsberömde fysikern Stephen Hawking, som dog i år, har tillsammans med den ryske miljonären Yuri Milner dragit i gång projektet Breakthrough Initiatives, som ska leta efter utomjordiska civilisationer bland våra en miljon närmaste stjärnor.

De har efterlyst en tävling på en miljon dollar om bästa sättet att kommunicera med utomjordingar. Tror man inte på Gud och räknar med honom blir man blind i sin smarthet och så tror man på lögnerna.

Men var är utomjordingarna då?

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Därför tror många att liv ska ha slagit sig rot där och utvecklas till civilisationer med intelligenta varelser. Men var är utomjordingarna då?

Sanningen år den att det finns inga utomjordingar. Gud skapade himlarna och en jord - inte flera jordar med liv. I dessa himlar och på jorden finns det levande varelser, inte på andra planeter i universum.

I himlarna finns det bland annat andevarelser som är änglar och på jorden finns det människor. Det var på denna jord som Jesus kom och blev född till människa för att rädda mänskligheten och försona människorna med Gud genom sin död på korset.

Villolära

Att tro att det finns liv på andra planeter är att tro på evolutionsläran. De som tror på denna villolära tror att liv också kan ha uppkommit på andra planeter av slumpen efter ett antal miljarder år. 

Men jorden är inte så gammal. Dessutom är allt annat i universum yngre än jorden eftersom Gud skapade jorden först.

Och på denna jord skapade Gud människan till sin avbild.

Prata med Gud

Det är bättre att du tar kontakt med Gud och börjar prata med honom än med utomjordingar som det inte går att prata med eftersom de inte finns.

Kontakt med Gud får du då du tar emot hans son Jesus Kristus som Herren.


Källa:


Publicerades måndag 26 november 2018 04:04 | #utomjordingar #alien #forskning | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

20 kommentarer

Karl Almlöf Mon, 26 Nov 2018 06:40:02 +010

Hur många miljarder universum finns det?

Svara


Thomas Mon, 26 Nov 2018 10:32:31 +010

Ja, om alla dessa stjärnor och galaxer verkligen existerar som forskarna påstår, då är väl det också troligt att det finns andra ”jordar” med liv.

Personligen har jag övergett dessa tankegångar i brist på reella bevis. Som troende inser jag nu att Guds Ord är sanna, även när det gäller himmel och jord.

Svara


Calle Mon, 26 Nov 2018 10:41:44 +010

Det får väl bli SFU, Svenska för utomjordingar. (OBS Skämt)

Svara


Christer Åberg Mon, 26 Nov 2018 13:06:11 +010

Svar till Karl Almlöf.

Universum är skapat och det är inte oändligt eller evigt. Gud är inte skapad och han har evig. Denne evige Gud kom in i vår värld i Jesus Kristus och försonade hela mänskligheten med sig själv. Det är denne Jesus som bi ska ta emot för att få kontakt med den levande och evige Guden.

Svara


Karl Håkan Sandell Mon, 26 Nov 2018 13:42:17 +010

Med det stora antalet planeter som alltså finns i universum och med den kunskap vi har idag att väldigt många av dem har planeter är alltså sannolikheten att det skulle finnas liv på andra planeter väldigt stor.

Men det liv som finns på de flesta sådana planeter är naturligtvis bara enkelt liv i form av bakterier och enkla livsformer. Men det är alltså inte heller osannolikt att det finns varelser som vi på några ställen där livsbetingelserna varit goda tillräckligt länge.

Och kanske t o m att det finns intelligent liv med civilisationer som vår.

Men problemet är att det är så långt emellan att vi har svårt att upprätta kontakt eftersom ingenting i universum går fortare än ljusets hastighet.

Så det är orsaken till att vi inte ser utomjordingar. De är för långt bort och tiden att resa hit är alldeles för lång. Ja t o m att sända radiosignaler hit tar alldeles för lång tid.

Men varför Gud inte kan vara en Gud också för dessa civilisationer det förstår jag inte. Här tror jag det bara är vi som inte är tillräckligt vidsynta i vår uppfattning om Gud och hans möjligheter.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Karl Håkan Sandell Mon, 26 Nov 2018 13:45:40 +010

Med det stora antalet Stjärnor som alltså finns i universum skulle det naturligtvis ha stått i första meningen. Ibland går de för fort.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Per Mon, 26 Nov 2018 14:19:08 +010

Låt oss inte förblindas av den fysiska storleken av den fysiska världen kring oss.

Det är Gud som är stor, och i sanning allsmäktig i alla hänseenden. Jämfört med HERREN är den fysiska världen obetydlig. Hans nåd och kärlek är större än allt annat vi kan föreställa oss, han offrade sin egen förstfödde son, så att vi kan ta oss HÄRIFRÅN.

Svara


AnnMarie Mon, 26 Nov 2018 14:28:58 +010

Svar till Karl Håkan Sandell.

Vi får ju inte veta allt så det kanske är så att det finns liv på andra planeter också men det är ju inget att diskutera då vi inte vet.🤔

Svara


Kaj Mon, 26 Nov 2018 21:08:06 +010

De är de onda andarna i himlarymderna som spelar människor ett spratt med att förskapa sej både till det ena som det andra , så att vi ska fästa uppmärksamheten på att det finns liv på andra planeter och utomjordingar som är Andefurstar och ande makter. Ef 6:12

Ty den kamp vi hava att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna.

Svara


Kaj Mon, 26 Nov 2018 21:17:20 +010

Dessa Andemakter kommer att manifestera sej allt mer både på jorden och himmelen eftersom det blivit så O Gudaktigt på vår jord . så här står det i Guds ord :Luk 21:11

Nu är det liksom vid Lot och Noas dagar ,

och det skall bliva stora jordbävningar, så ock hungersnöd och farsoter på den ena orten efter den andra, och skräcksyner skola visa sig och stora tecken på himmelen.

Andefurstarna är i himlarymderna, demonerna är på jorden .

Svara


Daniel Ånséhn Tue, 27 Nov 2018 11:50:48 +010

Vad är meningen med att försöka föra en dialog med utomjordingar, enligt vetenskapen så kan ingenting överträffa ljusets hastighet, så om vi antar att man hittar en planet som ligger 500 ljusår bort med möjlighet till liv, de skickar en radiosignal och det kommer att ta 500 år för signalen att nå dit och 500 år för svaret att komma tillbaka, alltså får vi vänta i 1000 år på en matematisk möjlig svar.
Förtrösta er på Herren, han är hoppet.

Svara


Maria Wed, 28 Nov 2018 05:43:48 +010

Uppb.12:7-12 står det bl a att det blev strid i himmelen.

Ärkeängel Mikael och hans änglar stred mot draken ...

Det är nog så att andefurstarna är i himlarymderna och demonerna på jorden.

Svara


Rolf Wed, 28 Nov 2018 07:52:54 +010

Några utomjordingar finns inte men säkert planeter därute vilka skulle kunna levas på av människor men avståndet till dessa är för långt för att så ska kunna ske. Inget liv tror jag finns mer än på Jorden. Däremot är jag övertygad om att den onde kommer att ge tecken på liv förr eller senare på planeter därute. Syftet med detta är då att förvilla och få människor att inte tro på bibelns ord att Gud skapade liv enbart på Jorden.

Svara


Mathias Wed, 28 Nov 2018 14:19:14 +010

Svar till Karl Håkan Sandell.

Intressant tanke. Dock så ser jag ett problem med detta och det är där Jesus kommer in i bilden. Bibeln säger tydligt att Gud bara har en son, Jesus Kristus! Jesus är vår frälsare vi behöver eftersom Satan har korruperat denna jord och dess människor med synd. Borde inte Satan ha infört synden till andra planeter där även andra människor bor eftersom det står inte i bibeln att Gud har skapat utomjordingar?! Jag tror att Gud har gett oss all den sanning vi behöver veta i bibeln och hade Gud skapar fler planeter som Jorden med människor så hade det stått i bibeln.

Svara


Karl Håkan Sandell Wed, 28 Nov 2018 15:49:43 +010

Svar till Mathias .

Du skriver:

Jag tror att Gud har gett oss all den sanning vi behöver veta i bibeln och hade Gud skapar fler planeter som Jorden med människor så hade det stått i bibeln.

Det är sant att Gud har skrivit allt det vi behöver veta för vår frälsning i Bibeln. Men allt annat står inte i Bibeln. T ex står det inte att det fanns en kontinent Amerika och där bodde människor.

Och hade Gud inte med det i Bibeln så är det ju inte osannolikt att han inte heller har med om det finns intelligenta varelser med Civilisation på andra planeter i Universum.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


JL Thu, 29 Nov 2018 07:50:45 +010

Aliens är en grej, men en sak kan jag inte greppa. Det är tidsperspektivet. Hur kan Gud alltid ha funnits? Kan inte greppa detta, det är bortom mitt förstånd.
Man säger att universum är oändligt, att man kan åka uti i det mörka oändligt långt. Hur fungerar det? Och var finns himlen? I övrigt, all ära till Gud skaparen!

Svara


Mathias Thu, 29 Nov 2018 12:30:13 +010

Svar till Karl Håkan Sandell.

Så vad du menar är att det kan finnas en annan planet väldigt lik vår jord med intelligenta varelser där absolut harmoni råder utan synd?

Svara


Karl Håkan Sandell Thu, 29 Nov 2018 13:41:37 +010

Svar till Mathias.

Du skrev:

Så vad du menar är att det kan finnas en annan planet väldigt lik vår jord med intelligenta varelser där absolut harmoni råder utan synd?

Det vet jag naturligtvis inget om, men jag har svårt att tänka mig att det finns perfekta samhällen i vår fysiska värld. Vi är ju alla ofullkomliga, och det är förmodligen eventuella varelser på andra planeter också. Det är ju därför vi alla behöver Guds nåd genom Jesus.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Kaj Fri, 30 Nov 2018 00:03:32 +010

Vi kan inte räkan ut hur Gud gjort allt ? Men vi kan räkna med honom i alla lägen !

Han ÄR !

Svara


Kaj Fri, 30 Nov 2018 00:03:44 +010

Vi kan inte räkan ut hur Gud gjort allt ? Men vi kan räkna med honom i alla lägen !

Han ÄR !

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 16, lördag 20 april 2019 kl. 14:37

Jesus söker: Amalia, Amelie!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 20 april 2019 00:02

Gud låt detta bli en bra helg! Tack!

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp