583 online! | Sidvisningar idag: 109 319 | Igår: 199 575 |

www.apg29.nu


Forskare vill prata med utomjordingar

Stjärnhimlen

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Men var är utomjordingarna då?

sju jättespeglar

Det byggs nu ett jätteteleskop som ska kunna upptäcka syre på andra planeter som indikerar på liv.

Forskare bygger sju jättespeglar som väger 20 ton vardera. De ska monteras ihop till en jättespegel på ett berg i Chile.

Forskare vill pratar med utomjordingar

Om inte detta vore tillräckligt på vansinnigheterna så forskar forskare i Lund om hur vi ska kunna prata med utomjordingar.

Den världsberömde fysikern Stephen Hawking, som dog i år, har tillsammans med den ryske miljonären Yuri Milner dragit i gång projektet Breakthrough Initiatives, som ska leta efter utomjordiska civilisationer bland våra en miljon närmaste stjärnor.

De har efterlyst en tävling på en miljon dollar om bästa sättet att kommunicera med utomjordingar. Tror man inte på Gud och räknar med honom blir man blind i sin smarthet och så tror man på lögnerna.

Men var är utomjordingarna då?

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Därför tror många att liv ska ha slagit sig rot där och utvecklas till civilisationer med intelligenta varelser. Men var är utomjordingarna då?

Sanningen år den att det finns inga utomjordingar. Gud skapade himlarna och en jord - inte flera jordar med liv. I dessa himlar och på jorden finns det levande varelser, inte på andra planeter i universum.

I himlarna finns det bland annat andevarelser som är änglar och på jorden finns det människor. Det var på denna jord som Jesus kom och blev född till människa för att rädda mänskligheten och försona människorna med Gud genom sin död på korset.

Villolära

Att tro att det finns liv på andra planeter är att tro på evolutionsläran. De som tror på denna villolära tror att liv också kan ha uppkommit på andra planeter av slumpen efter ett antal miljarder år. 

Men jorden är inte så gammal. Dessutom är allt annat i universum yngre än jorden eftersom Gud skapade jorden först.

Och på denna jord skapade Gud människan till sin avbild.

Prata med Gud

Det är bättre att du tar kontakt med Gud och börjar prata med honom än med utomjordingar som det inte går att prata med eftersom de inte finns.

Kontakt med Gud får du då du tar emot hans son Jesus Kristus som Herren.


Källa:


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 26 november 2018 04:04 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


20 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Karl Almlöf

Hur många miljarder universum finns det?

Svara -   - 26/11-18 06:40 -


Thomas

Ja, om alla dessa stjärnor och galaxer verkligen existerar som forskarna påstår, då är väl det också troligt att det finns andra ”jordar” med liv.

Personligen har jag övergett dessa tankegångar i brist på reella bevis. Som troende inser jag nu att Guds Ord är sanna, även när det gäller himmel och jord.

Svara -   - 26/11-18 10:32 -


Calle

Det får väl bli SFU, Svenska för utomjordingar. (OBS Skämt)

Svara -   - 26/11-18 10:41 -


Christer Åberg

Svar till Karl Almlöf.

Universum är skapat och det är inte oändligt eller evigt. Gud är inte skapad och han har evig. Denne evige Gud kom in i vår värld i Jesus Kristus och försonade hela mänskligheten med sig själv. Det är denne Jesus som bi ska ta emot för att få kontakt med den levande och evige Guden.

Svara -   - 26/11-18 13:06 -


Karl Håkan Sandell

Med det stora antalet planeter som alltså finns i universum och med den kunskap vi har idag att väldigt många av dem har planeter är alltså sannolikheten att det skulle finnas liv på andra planeter väldigt stor.

Men det liv som finns på de flesta sådana planeter är naturligtvis bara enkelt liv i form av bakterier och enkla livsformer. Men det är alltså inte heller osannolikt att det finns varelser som vi på några ställen där livsbetingelserna varit goda tillräckligt länge.

Och kanske t o m att det finns intelligent liv med civilisationer som vår.

Men problemet är att det är så långt emellan att vi har svårt att upprätta kontakt eftersom ingenting i universum går fortare än ljusets hastighet.

Så det är orsaken till att vi inte ser utomjordingar. De är för långt bort och tiden att resa hit är alldeles för lång. Ja t o m att sända radiosignaler hit tar alldeles för lång tid.

Men varför Gud inte kan vara en Gud också för dessa civilisationer det förstår jag inte. Här tror jag det bara är vi som inte är tillräckligt vidsynta i vår uppfattning om Gud och hans möjligheter.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 26/11-18 13:42 -


Karl Håkan Sandell

Med det stora antalet Stjärnor som alltså finns i universum skulle det naturligtvis ha stått i första meningen. Ibland går de för fort.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 26/11-18 13:45 -


Per

Låt oss inte förblindas av den fysiska storleken av den fysiska världen kring oss.

Det är Gud som är stor, och i sanning allsmäktig i alla hänseenden. Jämfört med HERREN är den fysiska världen obetydlig. Hans nåd och kärlek är större än allt annat vi kan föreställa oss, han offrade sin egen förstfödde son, så att vi kan ta oss HÄRIFRÅN.

Svara -   - 26/11-18 14:19 -


AnnMarie

Svar till Karl Håkan Sandell.

Vi får ju inte veta allt så det kanske är så att det finns liv på andra planeter också men det är ju inget att diskutera då vi inte vet.🤔

Svara -   - 26/11-18 14:28 -


Kaj

De är de onda andarna i himlarymderna som spelar människor ett spratt med att förskapa sej både till det ena som det andra , så att vi ska fästa uppmärksamheten på att det finns liv på andra planeter och utomjordingar som är Andefurstar och ande makter. Ef 6:12

Ty den kamp vi hava att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna.

Svara -   - 26/11-18 21:08 -


Kaj

Dessa Andemakter kommer att manifestera sej allt mer både på jorden och himmelen eftersom det blivit så O Gudaktigt på vår jord . så här står det i Guds ord :Luk 21:11

Nu är det liksom vid Lot och Noas dagar ,

och det skall bliva stora jordbävningar, så ock hungersnöd och farsoter på den ena orten efter den andra, och skräcksyner skola visa sig och stora tecken på himmelen.

Andefurstarna är i himlarymderna, demonerna är på jorden .

Svara -   - 26/11-18 21:17 -


Daniel Ånséhn

Vad är meningen med att försöka föra en dialog med utomjordingar, enligt vetenskapen så kan ingenting överträffa ljusets hastighet, så om vi antar att man hittar en planet som ligger 500 ljusår bort med möjlighet till liv, de skickar en radiosignal och det kommer att ta 500 år för signalen att nå dit och 500 år för svaret att komma tillbaka, alltså får vi vänta i 1000 år på en matematisk möjlig svar.
Förtrösta er på Herren, han är hoppet.

Svara -   - 27/11-18 11:50 -


Maria

Uppb.12:7-12 står det bl a att det blev strid i himmelen.

Ärkeängel Mikael och hans änglar stred mot draken ...

Det är nog så att andefurstarna är i himlarymderna och demonerna på jorden.

Svara -   - 28/11-18 05:43 -


Rolf

Några utomjordingar finns inte men säkert planeter därute vilka skulle kunna levas på av människor men avståndet till dessa är för långt för att så ska kunna ske. Inget liv tror jag finns mer än på Jorden. Däremot är jag övertygad om att den onde kommer att ge tecken på liv förr eller senare på planeter därute. Syftet med detta är då att förvilla och få människor att inte tro på bibelns ord att Gud skapade liv enbart på Jorden.

Svara -   - 28/11-18 07:52 -


Mathias

Svar till Karl Håkan Sandell.

Intressant tanke. Dock så ser jag ett problem med detta och det är där Jesus kommer in i bilden. Bibeln säger tydligt att Gud bara har en son, Jesus Kristus! Jesus är vår frälsare vi behöver eftersom Satan har korruperat denna jord och dess människor med synd. Borde inte Satan ha infört synden till andra planeter där även andra människor bor eftersom det står inte i bibeln att Gud har skapat utomjordingar?! Jag tror att Gud har gett oss all den sanning vi behöver veta i bibeln och hade Gud skapar fler planeter som Jorden med människor så hade det stått i bibeln.

Svara -   - 28/11-18 14:19 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Mathias .

Du skriver:

Jag tror att Gud har gett oss all den sanning vi behöver veta i bibeln och hade Gud skapar fler planeter som Jorden med människor så hade det stått i bibeln.

Det är sant att Gud har skrivit allt det vi behöver veta för vår frälsning i Bibeln. Men allt annat står inte i Bibeln. T ex står det inte att det fanns en kontinent Amerika och där bodde människor.

Och hade Gud inte med det i Bibeln så är det ju inte osannolikt att han inte heller har med om det finns intelligenta varelser med Civilisation på andra planeter i Universum.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 28/11-18 15:49 -


JL

Aliens är en grej, men en sak kan jag inte greppa. Det är tidsperspektivet. Hur kan Gud alltid ha funnits? Kan inte greppa detta, det är bortom mitt förstånd.

Man säger att universum är oändligt, att man kan åka uti i det mörka oändligt långt. Hur fungerar det? Och var finns himlen? I övrigt, all ära till Gud skaparen!

Svara -   - 29/11-18 07:50 -


Mathias

Svar till Karl Håkan Sandell.

Så vad du menar är att det kan finnas en annan planet väldigt lik vår jord med intelligenta varelser där absolut harmoni råder utan synd?

Svara -   - 29/11-18 12:30 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Mathias.

Du skrev:

Så vad du menar är att det kan finnas en annan planet väldigt lik vår jord med intelligenta varelser där absolut harmoni råder utan synd?

Det vet jag naturligtvis inget om, men jag har svårt att tänka mig att det finns perfekta samhällen i vår fysiska värld. Vi är ju alla ofullkomliga, och det är förmodligen eventuella varelser på andra planeter också. Det är ju därför vi alla behöver Guds nåd genom Jesus.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 29/11-18 13:41 -


Kaj

Vi kan inte räkan ut hur Gud gjort allt ? Men vi kan räkna med honom i alla lägen !

Han ÄR !

Svara -   - 30/11-18 00:03 -


Kaj

Vi kan inte räkan ut hur Gud gjort allt ? Men vi kan räkna med honom i alla lägen !

Han ÄR !

Svara -   - 30/11-18 00:03 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

11

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

7

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

12

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

47

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 16 december 2018 kl. 14:03

Jesus söker: Assar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 642 585 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 060 bloggartiklar, 92 339 kommentarer och 60 515 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp