Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 518 www.apg29.nu


Frälsaren i Friends Arena - Awekening Europe

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1477866128-img_0104.jpg

Bild:Aftonbladet. 

"Friends arena har fått en äkta Frälsare", skriver Aftonbladet om Awekening Europe på Friends arena. Då syftar Aftonbladet på att det inte handlar om Zlatan utan om Jesus Kristus.

Innan Awekening Europe började så var jag osäker på det. Jag visste inte om det handlade om frälsningen i Jesus Kristus eller om någonting annat.

Men jag behövde inte oroa mig. Det handlade om frälsningen i Jesus Kristus. I varje fall i kvällsmötena. De andra mötena följde jag inte. 

Människor kom fram varje kväll och tog emot Jesus 

Men kvällsmöten predikades det om Jesus som Frälsaren och Herren och det gjordes inbjudningar till att ta emot honom. 

Och människor kom fram varje kväll, tog emot Jesus och blev frälsta.

I kvällsmöten var det fokus på att människor skulle ta emot Jesus och bli frälsta. Det handlade egentligen inte om någonting annat.

Vi har tappat det 

När jag såg detta fantastiska så tänkte jag att det var otroligt. Här kommer människor från andra länder och predikar om evangeliet om Jesus och får människor att bli frälsta. 

Någonting som vi själva borde göra men har faktiskt tappat det. Det var alltså utlänningar som var initiativtagare och arrangerade mötena på Friends Arena i  Solna. 

Gud har inte glömt vårt land 

När vi själva inte gör det vi ska göra så sänder Gud utlänningar till att vinna människor i Sverige för Jesus.

Gud har inte glömt bort vårt land.


Aftonbladet skriver om Awakening Europe: www.apg29.nu/a/4ic


Publicerades sändag 30 oktober 2016 23:28 | #awekening europe #friends arena #frälsning #zlatan | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

27 kommentarer

Profetissan Mon, 31 Oct 2016 07:55:15 +010

Det finns fler arenor över Sveriges avlånga land och folk som behöver bli frälsta i Jesu namn. Låt oss ropa till Herren om ringar på vattnet 🕇

Svara


Gerdt Malm Mon, 31 Oct 2016 09:14:42 +010

Jag har inga kommentarer till själva innehållet utan vill mera uttrycka en förvåning om ett fenomen här på apg 29. Hur kommer det sig att mycket vi får reda på av det som händer plockas från all sköns massmedia, typ. Aftonbladet, Expressen, DN, etc...etc. Det händer med herr Åberg, Eldsflammor och flera andra. Det som står i svensk media verkar förväntas vara det rådande nyhetsflödet att förundras över. Lusläser ni massmedia och sedan bekräftar ni eller dementerar? Det är dagens undran från mig. De kristnas källa är massmedia???

Svara


Israelsdotter Mon, 31 Oct 2016 09:40:47 +010

Svar till Gerdt Malm. mm ifall man lser alternativ media e man en rasist skit tex

Svara


Israelsdotter Mon, 31 Oct 2016 09:41:30 +010

med mera

Svara


Israelsdotter Mon, 31 Oct 2016 09:46:51 +010

kollar man på annat så e man konspirationsteoretiker... man måste ju lyssna på d va eliten vill att vi ska lyssna o tro på. annars e man kokkkooooo

Svara


Israelsdotter Mon, 31 Oct 2016 09:49:51 +010

tilomed enligt christer... o aa hej expo kommer ni åsiktsregistrera mig nu..miljardären o globalisten george soros sponsrar dom expo med flera tusentals kr i bidrag...mvh brunråttan

Svara


Nisse Mon, 31 Oct 2016 10:56:42 +010

Ett utslag av att det är svårt att bli profet i sin hemstad. När svenska predikanter förkunnar ordet i sina kyrkor ses de som töntar av media. Men drar man hit några kändispredikanter från utlandet i ett jättearrangemang blir det plötsligt hippt. Men som någon så vist uttryckte det i en artikel för ett par år sen, det är inte bristen på rökmaskiner som får unga att lämna kyrkan. Man får verkligen hoppas att någon tar hand om dessa nyfrälsta så att de får möjlighet till vägledning och församlingsgemenskap. Annars är risken stor att trosfröet föll vid vägkanten, bland tistlarna eller på stenig mark. Själv har jag för länge sedan slutat "räkna skalper" som böjer knä vid första bänk. Det är antalet som får en tro som bär, växer till och bär frukt som i längden är det intressanta. Jag menar inget illa med det jag har skrivit, det är bra att någon gör något för att evangelisera. Men erfarenheten visar att dessa omvändelser som sker på läger och konferenser måste följas upp och vårdas, och jag hoppas någon har tänkt på den saken denna gång. Herdens (Herde är vad pastor betyder) ansvar för de förlorade fåren upphör inte i och med att han har hittat dem.

Svara


ThomasK Mon, 31 Oct 2016 12:42:06 +010

Svar till Nisse. Det finns också en annan risk, som är ganska påtaglig när man observerar dessa konserter, och det är självsuggestion. Unga människor kan enkelt luras att de är frälsta efter att besökt evenemangen. Precis som du skriver Nisse måste varje omvändelse följas upp en en mentor eller äldste för att de ska kunna spira och inte dränkas av det ogräs som finns runt omkring oss. Och som Christer påpekar så borde vi kristna själva kunna sprida det glada budskapet till våra landsmän, utan att gå omvägen via "Friends arena". Så låt detta evenemang innebära en rannsakning för oss kristna i sverje så att våra barnbarn kan ära korset i Sveriges flagga!

Svara


Emiratus Mon, 31 Oct 2016 12:48:47 +010

Hej Roligt att Aftonbladet ville skriva om Awakening. Den tidningen brukar ju annars ha två innehållslösa artiklar om dagen som handlar om Zlatan. Visserligen måste man köpa ett Plus-abonnemang för att läsa om Awakening-händelsen....men ändå. Roligt Aftonbladet. Fortsätt så......kul

Svara


kenneth Mon, 31 Oct 2016 13:49:15 +010

Hej!! Såg ni att Anita Baker under predikan gjorde Satan Tecken med Handflatan Till alla dessa ungdomar

Svara


kenneth Mon, 31 Oct 2016 14:03:31 +010

Ursäkta!! Jag menar Heidi Baker.

Svara


Conny W. Mon, 31 Oct 2016 14:08:07 +010

Svensk kristenhet är LAT. Varför gör du inget för Gud ? Varför går du inte ut med evangelium ? Varför sitter du med armarna i kors ? Varför ligger du på sofflocket ? ALLA kristna är förpliktigad av Herren att vara hans vittne Apg 1:8. Gud välsigne dig.

Svara


Daniel Eriksson Mon, 31 Oct 2016 14:12:57 +010

Svar till Nisse.
Man får verkligen hoppas att någon tar hand om dessa nyfrälsta så att de får möjlighet till vägledning och församlingsgemenskap.
Det håller jag iof med om, men om det handlar om en RIKTIG omvändelse så leder Den Helige Ande personen rätt och till rätt församling. De allra flesta som försvinner efter ett tag, är pga det inte var en riktig omvändelse.

Svara


Maria M Mon, 31 Oct 2016 15:33:51 +010

Svar till Profetissan. Ja, låt oss ropa till Herren sedan gå ut och evangelisera. Bön och handling går hand i hand.

Svara


Emiratus Mon, 31 Oct 2016 16:32:59 +010

Svar till Conny W.. Conny, Tala för dig själv !

Svara


AnnMarie Mon, 31 Oct 2016 16:55:28 +010

Conny W "Svensk kristenhet är lat" Du kanske känner till att även vi kristna har ett förvärvsarbete,och många har små barn också så det är inte bara att gå ut och evangelisera. Vi sitter inte med armarna i kors eller ligger på sofflocket. Vad gör du själv??

Svara


Thomas P Mon, 31 Oct 2016 17:21:26 +010

Svar till Conny W.. Där trampar du på en öm tå för många kristna. Räkna med att de kommer med ursäkter, försvarstal och/eller påhopp. Som sagt, Jesu Kristu kropp har en ömmande tå när det gäller engagemang att sprida Ordet och rädda själar. Själv bröt jag ihop idag i tårar, för att jag inte hjälpte en tjej i nöd i torsdags, att ta sig från en ort till en annan. Jag började ifrågasätta henne och dividera med Gud. Idag kom domen; skyldig! Älska din nästa som dig själv. Hjälp de i nöd. Ge utan att räkna att få något tillbaka, det är den högsta Kärleken. Tack Gud för att du är så god! Tack för din tuktan. Tack för att du hjälper mig att inte hyckla som god kristen medmänniska utan leder mig till den jag ska vara, om jag ska kunna representera ditt Kungadöme. Förlåt att jag kom till korta!

Svara


Nisse Mon, 31 Oct 2016 18:09:48 +010

Övertro och undertro i samma mening. Visst är Gud allsmäktig och Den Helige Ande kan leda. Men du kan inte bortse från det ansvar och den uppgift Jesus anförtrodde åt sina lärjungar. "Gå ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla[b] allt vad jag har befallt er." Lärjungarna (vi) har ett mycket stort ansvar i att leda och undervisa dem som är nya i tron. Lärjungarnas ansvar slutar inte i väckelsemötet eller ens i dopgraven.

Svara


Nisse Mon, 31 Oct 2016 18:11:58 +010

Mitt föregående inlägg var menat som svar på det Daniel Eriksson skrev.

Svara


Peter Mon, 31 Oct 2016 20:34:40 +010

Svar till kenneth. Kenneth Jag var där, och inte gjorde hon nåt Satans tecken. Du ser vad du vill se, det du tillskriver henne är rena lögner. En människa som hon som använder väldigt många timmar bland hemslösa sjuka och ibland döende människor och leder dem till Jesus! Hur många av oss kristna skulle som hon, sitta ner i smutsen för att vinna de människor andra föraktar, inte många tyvärr. Att hon inte beter sig som en fisförnäm frikyrkosvensson gör inte mej något. Herren har behag till barmhärtighet för han är barmhärtig, och det skall vi vads glada för, för ingen av oss når upp till Hans standard, det är därför vi är beroende av nåd, alla av oss! Den som förstått att han/hon fått mycket förlåtet älskar mycket. Heidi sa att för att vinna människor måste man se dem och älska dem med Jesu kärlek, och det gör man inte ovanifrån utan vid deras sida, i smutsen på gatorna. Hon förtjänar respekt för det hon gör, det vi alla borde göra. Det var så Jesus gjorde, åt med syndare för att vinna dem, han älskade villkorslöst. De han kritiserade var de som i sina egna ögon var förnäma och vällyckade. Han gav en liknelse om två som bad. Den ene bad om förlåtelse för alla sina synder, den andra tackade Herren för att han inte var som den förste. Vem lämnade bönestunden rättfärdig?

Svara


Mikael Mon, 31 Oct 2016 20:54:55 +010

JJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSssssssssssssssss

Svara


Enanuel Mon, 31 Oct 2016 22:25:22 +010

Svar till kenneth. Vem är Anita Baker?

Svara


Jeanette Aldén Wijk Mon, 31 Oct 2016 22:42:05 +010

Svar till Peter. Peter, om Heidi Baker gör så mycket gott, som Du skriver, hur tragiskt är det inte då att hon förmedlar ett förvanskat evangelium! Du skriver att hon gör mycket gott mot människor. Om det är sant, varför hjälper hon då inte den stackars unge kille, som vrider sig i ångest efter att hon har lagt händerna på honom på en video, som man kan se på YouTube? Hon tar inte sitt ansvar där! Jag blir så upprörd, när människor far illa, p.g.a. att s.k. "förkunnare" leker på scenen! På denna videon, sysslar hon med något helt obibliskt "holy drunkness": https://www.youtube.com/watch?v=9DM5FmZxBQI&t=292s Jesus varnar oss för sådant här, det är uppenbart att det är en frukt som är rutten...den äter vi inte, tack! Frid i Jesus Kristus

Svara


Conny. Tue, 01 Nov 2016 22:14:05 +010

Guds frid, tänkte mig inte för ordentligt. Jag jobbar med gatuevangelisation med andra. Vi har möten varje Mändag, Onsdag, Fredag kl 16-18 i Sthlm city, samt i Södertälje C Lördagar kl 13-16 samt vi delar traktater under mötena. VI har nöd för människor och " brinner " för detta. JESUS KOMMER.

Svara


AnmMarie Wed, 02 Nov 2016 06:07:44 +010

Conny Då är det väl ditt jobb att evangelisera antar jag. (Kanske avlönad av någon församling ) Vi andra kanske har ett vanligt jobb på dagarna och. ...jo faktiskt jag vilar på sofflocket ibland må jag erkänna men inte pga lathet!

Svara


Conny W. Wed, 02 Nov 2016 09:42:58 +010

Svar till AnmMarie. Nej jag är inte avlönad av någon församling. Jag och Teamen står för alla kostnader själva, såsom högtalare, traktater, mötestillstånd och annat. Vi alskar Gud och vill tjäna honom. En och annan blir frälst med jämna mellanrum.

Svara


Maria Fri, 04 Nov 2016 18:39:57 +010

Det finns många falska profeter/förkunnare. H Baker: http://gospel.jesuslever.eu/falska-religioner-bibelfokus-om-heidi-baker-las Holy drunkness och mera! Denna amerikanska kvinnliga förkunnare är alltså en av alla inom det som jag /Lennart Jareteg/ och även jag, Maria/ brukar kalla ”Latter rain-familjen”. Hennes NYA drivkraft kom i och med att hon 1994 besökte den s.k. väckelsen i Toronto. Därefter startade hon tillsammans med sin make en slags missions-/hjälpverksamhet i Mocambique, och just denna verksamhet används mycket som en intäkt för att hennes andlighet och budskap ”måste” vara av allra bästa slag. Som alltid bör man då fråga sig vad det är för andlighet och budskap hon förmedlar. Stämmer det med Bibeln? Är alla positiva berättelser sanna? Stämmer de siffror som anges om hennes verksamhet? Osv… Här menar jag att det finns många frågetecken och en del utropstecken. Självklart är jag medveten om att många afrikaner kan ha fått bra humanitär hjälp från Heidi Bakers verksamhet, men här skall vi syna det som de flesta tycks tiga om./ Läs artikeln i sin helhet /Maria

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 17, torsdag 25 april 2019 kl. 00:28

Jesus söker: Markus!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 24 april 2019 18:42

Bed för Jolina som är tio år som har fått en hjärntumör och nu förlorat talförmågan och sitter i rullstol bed att Jesus helar henne och hjälper hennes två små systrar tvillingar också på sex år.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp