941 online! | Sidvisningar idag: 225 737 | Igår: 273 665 |

www.apg29.nu

Annons


Om Christer Åberg Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Frälsarkransen är från Djävulen

Frälsarkransen är ett radband med 18 pärlor som används för meditation. Det är Martin Lönnebo som har lanserat frälsarkransen. År 2008 var han en frimurare av 10:e graden.

Frälsarkransen kommer från österländsk religion och inte från Bibeln. Radbandet är alltså inte kristet. Det finns i olika religioner.

Radbandet i olika religioner

Radbandet finns i sådana religioner som...

Radband - Buddhism. | 12800 byte.

...Buddhismen...

Radband - Hindusim. | 19927 byte.

...Hinduismen...

Radband - Islam. | 12531 byte.

...Islam...

Radband - Katolska kyrkan. | 11699 byte.

... Och den Romerska katolska kyrkan.

800-talet 

Redan på 800-talet använde sig muslimer av ett pärlband med 99 pärlor för att räkna upp Allahs 99 namn.

Radbandet, som också kallas för mala, har i alla tider varit ett hjälpmedel i yogan för att hålla räkning på mantran som är gudanamn och andra heliga ord. 

Dessa upprepar man för att tömma eller rena medvetandet till det tillstånd av försänkning som är förutsättningen för "gudsmötet", både i österländsk och västerländsk mystik. 

Under den katolska medeltiden användes radbandet främst i böner till Maria. Det var hon som var Rosen i Rosenkransen.

Ingen Jesus-pärla

Man räknar bort Jesus som frälsare och söker en egen väg till Gud genom gärningar som andningstekniker, djupmeditation och dylikt för att hitta frälsningen inom sig själv.

Det mest allvarliga med detta radband är dels associationerna till andra religioner och olika yogaformer, och dels att själva budskapet i Frälsarkransen är utan evangeliet om Jesus som vår Frälsare. 

I radbandet finns det ingen pärla som handlar om Jesus. På frälsarkransens hemsida nämns inte namnet Jesus.

Frälsarkransen erbjuder en självfrälsning och en väg till Gud som inte går via Jesus. Den lanseras i alla möjliga sammanhang, även bland konfirmander. Den går till och med att ladda ned till mobiltelefonen.

Religionsblandning 

Martin Lönnebo förespråkar religionsblandning och vill "att alla världsreligioner skall förenas, med påven som den Självklare andlige ledaren". Detta är ett av målen med den förrädiska Frälsarkransen.

Det är så mycket som kommer in i kristna församlingar i dag, som avviker från Ordet. Till exempel kristen djupmeditation med österländskt mantra, Kristen mystik med ikoner och rökelse, Frälsarkransen utan en Jesuspärla, med mera. 

Låt dig inte dras med i dessa lögner. Lev nära den levande och uppståndne personen Jesus Kristus. Ha honom som Herren. Då blir du räddad för evigheten.


Skriv ut

 
Publicerat av fredag 8 juli 2016 17:46 | #frälsarkransen #martin+lönnebo #katolska+kyrkan #villolära #radband #synkretism | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


20 kommentarer

Thomas P

Det röda armbandet som beskydd anligt Kabbalan https://livingwisdom.kabbalah.com/red-string

Svara -   - 8/7-16 21:45 -


jan lennart

I radbandet "Frälsarkransen" finns en pärla som handlar om Gud. Jesus är sann Gud och sann människa och Gud är treenig. Så då finns Jesus med där. Han är alfa och omega, början och slut. Varför skulle en bibelkristen som är hemmastadd i Skrifterna, ta skada av ett radband, vars symboliska betydelser inte strider med Bibelns lära. Vilken av de 10 punkterna är i konflikt med Guds ord?

1 Gudspärlan En guldfärgad pärla. Symboliserar Gud och är armbandets början och slut. 2 Tystnadspärlor Avlånga pärlor. Är menad att ge en stunds tystnad i den stressiga vardagen. 3 Jagpärlan En liten vit pärla. Är menad att flytta medvetenheten av sig själv in i ett sammanhang där Gud finns. 4 Doppärlan En större vit pärla. Är menad att föra tankarna till pånyttfödelse och överlåtelse. 5 Ökenpärlan En sandfärgad pärla. Är menad att påminna om prövningar och en strävan efter ett ”äkta” liv. 6 Bekymmerslöshetspärlan En blå pärla. Är menad att påminna om det eviga nuet, frihet och ett lätt sinne. 7 Kärlekspärlan/Offerpärlan Två röda pärlor. Är menade att symbolisera två sorters kärlek. Kärleken man får och kärleken man ger, offrar. 8 Hemlighetspärlor Tre små vita pärlor. Är menade att fyllas med personlig betydelse, hemligheter mellan individen och Gud. 9 Nattens pärla En svart pärla. Är menad att påminna om döden och livets kriser. 10 Uppståndelsepärlan En större vit pärla. Är menad att peka på livets förnyelse. Uppståndelsepärlan är även hoppets pärla.

Svara -   - 8/7-16 22:30 -


Katrina

Svar till jan lennart.

Tack jan Lennart, för upplysning, det 10 du tar upp ser jag inget fel i, och om det hjälper en människa till starkare tro, så kan det inte vara fel att ha en sådan.

Svara -   - 8/7-16 23:03 -


GUN STAVRIANAKI

Tack for ordet.har just tagit av mej,Fralsarkransen,som jag fatt av ngn vanner,for ngn ar sen,dom sa inte da att det var Fralsarekransen,men pa Arken i Lund,saljs dessa i massvis,och heter Fralsarkransen,ganska dyrt,dom sa dar ,att pengarna gar till dom fattiga barnen i Africa,da kopte jag ett,som jag senare gav bort,i god mening.sanningen kommer alltid fram,till slut.AMEN!!!

Svara -   - 8/7-16 23:39 -


Jean

Halleluja Endast Jesus vår Gud som allena frälser vill jag prisa.. Ära Honom och upphöj Honom och hänge dig åt Honom Den Sanne Gud och INGEN annan !!!!!! Jesu frid

Svara -   - 9/7-16 02:07 -


Anna-Carin Amorelius

Svar till Katrina.

Budskapet måste leda till den rätta tron. Inte en allmänt vedertagen tro. Be till Herren, så vägleder han er alla i Jesu Kristi namn. Amen. Tro, Hopp och Kärlek, men störst av sllt är Kärleken. Herren är Kärlekens och Sanningens Fader. Han bär oss alla och vägleder oss genom bön. Amen Anna-Carin. 🙏💞🌅

Svara -   - 9/7-16 09:22 -


Katrina

Svar till Anna-Carin Amorelius.

Budskapet måste leda till den rätta tron Ja absolut rätt.....och om nu radbandet blir viktigare än själva bönen då bör man tänka om.

Svara -   - 9/7-16 10:06 -


R. 10; 12

Svar till jan lennart.

'finns en paerla som handlar om Gud' ; bland Maanga andra paerlor ja. Men faar man, som Katoliker staella Maria, 'helgon' eller naagot annat vid sidan om Jesus? 'Ingen kommer till Fadern UTOM genom Sonen'. - Jesus Allena. ALLT annar aer Avgudadyrkan.

Svara -   - 9/7-16 10:11 -


R. 10; 12

'man soeker en egen vaeg till Gud ... inom sig sjaelv'. - just det. Katoliker och alla andra religioner tror att det finns en 'gudagnista' inom varje maenniska, som det gaeller att varcka till liv. Saa laer INTE Kristendom, som saeger, att inom en maenniska bor INTET gott.

Svara -   - 9/7-16 10:18 -


Katrina

Svar till R. 10; 12.

Alla vet att man kommer inte till Gud genom ett radband. Jag vill inte döma folk som har radband som redskap i bön. Det är bara ett redskap ex kniv kan man skära bröd och ge brödet till sin nästa, men man kan även döda med kniv....eller du är inte mer troende eller mer kristen när du bär kors.

Svara -   - 9/7-16 10:22 -


Bengt

BibelnS Gud VET JU BÄST. 10 Guds bud har Gud bjudit oss följa . Problemen uppstår hos den kristne människan , när hon vill ha andra gudar jämte bibelns Gud. Vänligen från Bengt-Åke.

Svara -   - 9/7-16 14:48 -


Nina😄

Har fått ett via en go och härlig präst Jag sa det känns som muslimernas band de sitter och dra på nervöst Men så var de inte sa han Men nu klipps de sönder och slängs direkt misstänkte detta Förlåt mig herre att jag tog emot detta Och välsigna han som gett mig detta en mycket fin man att vakna upp över detta

Amen

Svara -   - 9/7-16 16:39 -


Thomas

Detta är lika obibliskt och demoniskt som sk obibliska "bönedukar" som är speciellt populärt inom trosrörelsen, arken, livets ord, södermalskyrkan mfl.

Svara -   - 9/7-16 21:00 -


Leif Boman

Svar till Thomas.

Vad säger du om bönedukar?

Detta är lika obibliskt och demoniskt som sk obibliska "bönedukar" som är speciellt populärt inom trosrörelsen, arken, livets ord, södermalskyrkan mfl.

Vad läser du för skrifter, eller är det bara så att du har läst lite slarvigt och missat det här, för, vad står det här under, är det obibliskt?

så att man till och med tog dukar och plagg som varit i beröring med hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut. (Apg 19:12)

Hur Bibliskt som helst!

Jeshua frid....

Svara -   - 9/7-16 21:23 -


Thomas

Svar till Leif Boman .

Läs hela kapitlet tack. Det var trollkarlar och andra magiker som försökte få samma krafter som Gud utförde genom Paulus händer.

Allt som är "bibliskt" eller står i bibeln är inte Guds vilja eller bud.

Svara -   - 9/7-16 21:29 -


Thomas

Svar till Leif Boman .

När har Herren befallt oss att be över döda ting som dukar och trasor? Gjorde lärjungarna det? Nej.

Katolikerna däremot älskar sina reliker som ska ha "magiska" krafter.

Vår Gud och skapare är större än så. Han har skapat allt det synliga och osynliga och behöver inte några hokus pokusdukar. Han är större än så.

Fruktansvärt om man förminskar Jesus till en "böneduk".

Svara -   - 9/7-16 21:47 -


Leif Boman

Svar till Thomas.

Läs nu noga en gång till!

Sjukdomar lämnar och de onda andarna for ut. Menar du verkligen att detta är trollkarlars verk?

Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer, så att man till och med tog dukar och plagg som varit i beröring med hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut. (Apg 19:11-12)

Detta är inget annat än Guds gärningar gjorda i tro. Och, du menar att du skall vara en som tror? På vad tror du, eftersom du inte ens verkar vilja tro på det som står i Bibeln och på det som Jesu lärjungar utförde, fast jag visar texten framför dina ögon?

Jesu frid...

Svara -   - 9/7-16 22:08 -


Thomas P

Jag slängde mitt pärlband efter att jag blev andedöpt och troende, och som jag tidigare köpt i Vatikanen 2007. Nu ber jag direkt till Jesus istället för att fingra på några kulor på band.

Svara -   - 9/7-16 22:14 -


Rut

Svar till jan lennart.

De flesta religioner handlar om Gud! :)

Jesus sa: Jag är vägen sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.Om ni lärt känna mig, ska skall ni också lära känna min Fader.

Jag frågar mig varför INTE detta är tydligare i konceptet "Frälsarkransen"? Vad ligger bakom det?

Hur kommer det sig att Frälsarkransen går hem hos så många som kallar sig "andliga" men som vägrar befatta sig med evangelium?

Jag är medveten om många sant kristna människor bär Frälsarkransen och jag känner mig varken hotad av det eller ifrågasätter dom men jag får inte ihop tankarna bakom och ju mer jag sätter mig in i den ju svårare blir det.

Svara -   - 10/7-16 15:01 -


Gun Mårtensen

Vi behöver inga andra "hjälpmedel" när vi har Den Helige Ande som hjälper oss i vår bön. Han pekar hela tiden på vår älskade Jesus vår Herre och Gud....vad behöver vi mer? Absolut inga frälsarkransar!! Gud Välsigne er.

Svara -   - 10/7-16 17:05 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Munkfors Sverige

Nu är vi på väg till Munkfors Sverige efter har varit i Norge. Klockan 18 Ikväll blir det möte i församlingshemmet. 

0

Läs allt!


Sellbakk ikväll 18.00

Nu är vi på väg till Sellbakk i Norge. Vi ska gästa Pingstkyrkan i Sellbakk klockan 18.00.

1

Läs allt!


Moské på svenskt frimärke

Moské ges ut som motiv på ett svenskt frimärke av konstnären Lars Lerin. 

22

Läs allt!


Tista Senter, Halden i Norge

Vi befinner nu oss i staden Halden i Norge. Vi gästar i Pingstekirken Salen. Strax ska vi spela och sjunga i Tista Senter som är ett Köpcentrum. Ikväll och i morgon har vi möten i pingstkyrkan.

1

Läs allt!


”Fotknöls-kristendom”

Läsarmejl av Svenne

Kristna människor ser ut att ha olika behov, när det gäller det andliga. Somliga vill ha mer av Gud, somliga vill ha mindre och en del verkar inte vilja ha något alls.

7

Läs allt!


Demonisk ögontatuering

Bild: Eskilstuna-Kuriren. 

Eskilstuna-Kuriren berättar om en man som har tatuerat sina ögonvitor svarta. 

10

Läs allt!


Ron Wyatt: Guds sista budskap till mänskligheten

Läsarmejl av nils

I augusti 1978 gick amatörarkeologen Ron Wyatt, längs Gordons Golgataplats i Jerusalem med en myndighetsperson. Utan varning pekade hans hand på en plats och sa, "Det är Jeremias grotta och Förbundsarken är därinne."

63

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Därför säger jag: »Se, jag kommer; i bokrullen är skrivet vad jag skall göra.” (Psalm 40:8)

Vecka 42, söndag 22 oktober 2017 kl. 21:22

Jesus söker: Marika, Marita!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


På väg till Norge efter ett möte i Sverige

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Propagandan för polygami har nu startat i Sverige

Bild: Svt.se. 

Det har pågått propaganda för olika samlevnadsformer mot kärnfamiljen. Och nu har nästa steg kommit: Propagandan för polygami har nu startat i Sverige.

16

Läs allt!


Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bild: Svt.se. 

Polishuset i Helsingborg utsattes under onsdagen för ett bombdåd. "En möjlig terrorattack", säger terrorexperten Magnus Ranstorp. 

10

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

941 online! | Sidvisningar idag: 225 737 | Igår: 273 665 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp