Surfar nu: 339 www.apg29.nu

Frälsarkransen är från Djävulen

Frälsarkransen är ett radband med 18 pärlor som används för meditation. Det är Martin Lönnebo som har lanserat frälsarkransen. År 2008 var han en frimurare av 10:e graden.

Frälsarkransen kommer från österländsk religion och inte från Bibeln. Radbandet är alltså inte kristet. Det finns i olika religioner.

Radbandet i olika religioner

Radbandet finns i sådana religioner som...

Radband - Buddhism. | 12800 byte.

...Buddhismen...

Radband - Hindusim. | 19927 byte.

...Hinduismen...

Radband - Islam. | 12531 byte.

...Islam...

Radband - Katolska kyrkan. | 11699 byte.

... Och den Romerska katolska kyrkan.

800-talet 

Redan på 800-talet använde sig muslimer av ett pärlband med 99 pärlor för att räkna upp Allahs 99 namn.

Radbandet, som också kallas för mala, har i alla tider varit ett hjälpmedel i yogan för att hålla räkning på mantran som är gudanamn och andra heliga ord. 

Dessa upprepar man för att tömma eller rena medvetandet till det tillstånd av försänkning som är förutsättningen för "gudsmötet", både i österländsk och västerländsk mystik. 

Under den katolska medeltiden användes radbandet främst i böner till Maria. Det var hon som var Rosen i Rosenkransen.

Ingen Jesus-pärla

Man räknar bort Jesus som frälsare och söker en egen väg till Gud genom gärningar som andningstekniker, djupmeditation och dylikt för att hitta frälsningen inom sig själv.

Det mest allvarliga med detta radband är dels associationerna till andra religioner och olika yogaformer, och dels att själva budskapet i Frälsarkransen är utan evangeliet om Jesus som vår Frälsare. 

I radbandet finns det ingen pärla som handlar om Jesus. På frälsarkransens hemsida nämns inte namnet Jesus.

Frälsarkransen erbjuder en självfrälsning och en väg till Gud som inte går via Jesus. Den lanseras i alla möjliga sammanhang, även bland konfirmander. Den går till och med att ladda ned till mobiltelefonen.

Religionsblandning 

Martin Lönnebo förespråkar religionsblandning och vill "att alla världsreligioner skall förenas, med påven som den Självklare andlige ledaren". Detta är ett av målen med den förrädiska Frälsarkransen.

Det är så mycket som kommer in i kristna församlingar i dag, som avviker från Ordet. Till exempel kristen djupmeditation med österländskt mantra, Kristen mystik med ikoner och rökelse, Frälsarkransen utan en Jesuspärla, med mera. 

Låt dig inte dras med i dessa lögner. Lev nära den levande och uppståndne personen Jesus Kristus. Ha honom som Herren. Då blir du räddad för evigheten.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades lördag 24 september 2016 20:02 | #frälsarkransen #martin lönnebo #katolska kyrkan #villolära #radband #synkretism | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

116 kommentarer

Olle 24/9-2016, 22:02

Det här är ju ren tramseri! Enligt Paulus kan vi ju till och med äta offerkött! Om man argumenterar som ovan har man en magisk och ockult människosyn! Det är ju ungefär som att säga att musik är från djävulen för att vissa instrument härstammar från naturreligion - typ trummor. Det handlar ju om hjärtats inriktning - inte magisk kraft i objekt! /Olle

Svara


David 24/9-2016, 22:54

Nu blir jag bekymrad. Så otroligt många kristna, även långt utanför vår gräns, använder frälsarkransen o möter dagligen vår Herre genom det. En gång använde Gud en åsna... Tror att utspel som denna post kommer slå hårt tillbaka.

Svara


Lars-Göran 24/9-2016, 23:21

Tack Christer för en bra och viktig information!

Svara


Olle 24/9-2016, 23:22

Gott David! Två frågor till artikelförfattaren. 1. Det finns ingen Jesuspärla?! Vad menar du? Uppståndelsepärlan - vad representerar den? Gudspärlan - vem är Gud? Hur kan du mena att Jesus inte finns med? 2. Citatet av Lönnebo om att alla världsreligioner skall förenas under påven - ge referens! När och var säger eller skriver Lönnebo det? Kan du inte ge en referens så utelämna det, för då är det förmodligen lögn. Och lögner sprids ofta på denna sajt, säkert med god tro, men av okunskap och rädsla. Och lögnens fader är djävulen som vi alla vet så vi behöver hålla oss till sanningen. Ge en referens till när Lönnebo skriver detta så skall jag bejaka det till fullo - men tills dess så tar jag inte denna utsaga på något annat sätt än rent förtal. /Olle

Svara


Olle 24/9-2016, 23:37

Vidare skriver artikelförfattaren "Under den katolska medeltiden användes radbandet främst i böner till Maria. Det var hon som var Rosen i Rosenkransen." Detta var inte något speciellt för medeltiden, eller något hemligt. Det gör idag. Rosenkransbönerna med rosenkransbandet börjar med trosbekännelsen och Fader Vår - därefter önskan och bön om Marias förböner. Inte någon tillbedjan till Maria!!! Precis som någon i församlingen kan be någon om förböner så anser katolska kyrkan att vi kan be Maria om förböner. Har inget med tillbedjan att göra. Fråga vilken katolik som helst. Däremot så förekommer ofta det missförståndet här på apg29 att det handlar om tillbejan. Ta en titt i katolska katekesen och se vad som står - tillbedjan till Maria är en dödssynd! Snälla Christer! Försök vara nyanserad och balanserad! /Olle

Svara


meil 24/9-2016, 23:39

Humoristiskt att läsa dessa kommentarer från låtsas kristna som inte känner Jesus eller förstår en halv procent av den andliga verkligheten. Bra post Christer, en biblisk röst i denna tid av demoner i självutnämnda lärare och profeter.

Svara


meill 24/9-2016, 23:41

Möter sin herre genom frälsarkransen dagligen, jag kan inte sluta skratta.. möter en demon i sitt känsloliv dagligen genom ett armband är en mer korrekt beskrivning. Sorgligt, patetiskt och demoniskt.

Svara


Harriet Bouvin 24/9-2016, 23:43

Frälsarkransens syfte är att hitta en kontinuitet i bönelivet o i gemenskapen med Jesus Kristus utifrån olika behov som finns hos den vanliga människan. Jfr gärna med andra traditioner. Att tomten ursprungligen är hedniskt tillskapad av andra människor betyder ju inte nödvändigtvis att du själv tillämpar hedendom, när du klär ut dig till tomte på julafton för att leka med dina barn.

Svara


Jeanette Aldén Wijk 24/9-2016, 23:49

Svar till Olle. Frälsarkransen är inte så oskyldig, som en del vill hävda. Martin Lönnebo, fick inspiration till Frälsarkransen, utifrån medlemsskap i Frimurarna. Det är inte att leka med. Olle...tror Du inte på, att det finns en andlig verklighet? Har Du aldrig läst om, vad Paulus skriver i Efesierbrevet 6:10-18? -------------------------------------------------------- Efesierbrevet 6:10-18, "10 För övrigt, bliven allt starkare i Herren och i hans väldiga kraft. 11 Ikläden eder hela Guds vapenrustning, så att I kunnen hålla stånd emot djävulens listiga angrepp. 12 Ty den kamp vi hava att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna. 13 Tagen alltså på eder hela Guds vapenrustning, så att I kunnen stå emot på den onda dagen och, sedan I haven fullgjort allt, behålla fältet. 14 Stån därför omgjordade kring edra länder med sanningen, och »varen iklädda rättfärdighetens pansar», 15 och haven såsom skor på edra fötter den beredvillighet som fridens evangelium giver. 16 Och tagen alltid trons sköld, varmed I skolen kunna utsläcka den ondes alla brinnande pilar. 17 Och låten giva eder »frälsningens hjälm» och Andens svärd, som är Guds ord. 18 Gören detta under ständig åkallan och bön, så att I alltjämt bedjen i Anden och fördenskull vaken, under ständig uthållighet och ständig bön för alla de heliga." Och dessutom, Du nämner om att man inte skulle kunna lyssna på vissa musikinstrument...där är det verkligen ett område, där man bör se upp! Kolla dessa klippen på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ar23AmS3oMo&list=PLWJwsrDlTjyTm9nN7jcM36jy7on1k-EIb Frid i Jesus Kristus

Svara


Harriet Bouvin 24/9-2016, 23:50

För ska vi titta lite djupare på saken så får vi ju fråga oss varför i så fall de 3 vise männen finns placerade i julkrubban hos flertalet kristna. Det var ju dessa 3 män som utgjorde orsaken till att så många gossebarn slaktades av kejsaren, även om inte detta skedde avsiktligt. Så hur "visa" var dessa män egentligen? Och hur "visa" är vi själva, om vi tillåter dessa 3 "vise" män medverka med sin närvaro i form av dockor i våra julkrubbor? Att de skänkte dyrbara gåvor har väl inte nödvändigtvis så mkt med Gud att göra?

Svara


Jeanette Aldén Wijk 24/9-2016, 23:54

Ni som tror att Frälsarkransen är "ett oskyldigt hjälpmedel" vid bön etc. Låt er inte förledas! Christer! Det är otroligt viktigt att Du tar upp detta med Frälsarkransen, tack för att Du varnar oss! Frid i Jesus Kristus

Svara


Anna Ivar 24/9-2016, 23:55

Frälsarkransen, som inte Frälsare någon, är ockult. Var i en kyrka för drygt 10 år sedan då en kvinna presenterade detta radband. Minns den obehagliga atmosfären. Vi ska inte göra något annat än det Jesus, Mästaren själv, gjorde.

Svara


Jeanette Aldén Wijk 24/9-2016, 23:57

Svar till Olle. Katolska Kyrkan är Skökokyrkan! Låt er varnas! Frid i Jesus Kristus

Svara


Leif Boman 25/9-2016, 00:12

Svar till Olle.
. Rosenkransbönerna med rosenkransbandet börjar med trosbekännelsen och Fader Vår - därefter önskan och bön om Marias förböner. Snälla Christer! Försök vara nyanserad och balanserad!
Vad är det här för dumheter! Kallar du det här för att vara något balanserat, att be om dödas förböner. Ge dig, och visa någonstans där Bibeln och Gud uppmanar till något sådant! Det enda jag kan tänka mig som handlar om någon vädjan till de döda, det är när Saul fullständigt ogudaktigt manar fram Samuel från döden genom en andebesvärjerska, och det efter att Gud helt har slutat att svara på Sauls böner. Vad händer efter detta? JO! Det går inte så lång tid efter det här så dör Saul och hans söner en grym död, och Israel förlorar strider mot de ogudaktiga filisteer. Att ropa till döda om hjälp leder inte till något annat än andlig död för dig själv och dina nära! Detta är en allvarlig avgudadyrkan som katoliker håller på med, avskyvärt inför Herren Gud, och något som alltså drar ner förbannelser över vederbörande! Detta behövs i Jesu namn slutas med omedelbart!

Svara


Thomas P 25/9-2016, 00:46

F d katolik; "varför jag slutade be rosenskransbönen": http://parousia.org/?p=2885

Svara


Duvan 25/9-2016, 02:11

Svar till Olle. Även om du säger att det inte är tillbedjan så är det inte rätt att be om Marias förböner. Maria är en vanlig människa, hon är död. Hon kan inte be för oss. ! Vi kan INTE be om Marias förböner. Endast Jesus Kristus är vår förbedjare och förmedlare till Gud. Endast Han är vägen till Gud. Jag bryr mig inte om vad katoliker säger, dom har fel lära. Någon frälsarkrans behövs inte, vi ber direkt till vår Herre och Gud, i Jesus namn.

Svara


Aron Dahlberg 25/9-2016, 02:14

Svar till Harriet Bouvin. Jag vill bara påpeka att bibeln aldrig säger att det var 3 vise män. De var visa män från öster är det enda som nämns. De ade med sig 3 gåvor men antalet män talar bibeln aldrig om för oss.

Svara


Aron Dahlberg 25/9-2016, 03:44

Svar till Olle. Påven har en agenda och har jobbat flitigt för att förena alla religioner till en enda, det har varit tydligt LÄNGE! https://www.youtube.com/watch?v=-6FfTxwTX34 Se det klippet där det börjat bli klart som dagen! Han vill ena alla människor under kärlekens namn. Men utan sanning finns ingen enhet, så enkelt är det! Dessutom är han Jesuit och de har djupt ockulta läror. Studera bara Ignatius Loyolas andliga övningar och jämför med det ockulta, exakt samma sak! Vi ska inte gå på känslor utan Ordet. Våra känslor bedrar! Vittna för någon som sysslar med New Age eller det ockulta, de kommer säga att det upplever en sådan fantastisk kärlek. De förespråkar kärlek och enhet och har haft helt häpnandsväckande upplevelser. De upplever till och med under! Satan förklär sig till en ljusets ängel, likaså hans apostlar! De bedrar med stora under och tecken. Prata med en Wiccan och dom kommer låta som världens kärleksfullaste person. Du kommer nog finna att ni delar väldigt många värderingar. Men det dom gör är en styggelse i Herrens ögon och de är under onda andars inflyttande! De utövar denna världens kärlek, helar människor och kastar små trollformler. De är bedragna av Satan utan att veta om det! Det övernaturliga, under och tecken är inget konstigt för dem. Och allt är i kärlekens namn! De känner en underbar kärlek men allt är en lögn! Det är Satans bedrägeri! Vi kan aldrig lita på upplevelser eller känslor! Utan måste gå på Guds Ord och är något från anden kommer det stämma överens med Guds Ord! Idag finns det många som tror på Jesus och det finns många Jesus också, frågan är vem är Han för dig? Jag har oftast upptäckt att det är lättare att se vem som mött den rätte Jesus om man frågar vad en person har för relation till synden och inte Jesus. För har dom mött Jesus kommer deras relation till synden vara annorlunda! Jesus är inte bara frälsare, utan Han är Herre och Kung, just pågrund av det är Han också frälsare. Även Satan och hans demoner tror att Gud är en och bävar. Man kan tror hur mycket man vill men har man inte tagit emot Jesus som Herre i sitt liv och förlitat sig på Honom spelar det ingen roll. Biblisk tro är att förlita sig på, och litar jag på Herren gör jag väl som Han säger inte sant? "Varför kallar ni mig 'Herre, Herre', när ni inte gör vad jag säger?" Lukas 6:46 "Inte skall var och en som säger 'Herre, Herre' till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. 22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!" Matteus 7:21-22 Detta är något man sällan predikar om idag... Antikrist kommer vara en karismatisk person som förespråkar kärlek, fred och att man ska följa sitt hjärta. Han kommer att bedra med stora under och tecken! Den som inte kan Ordet kommer löpa fruktansvärt stor risk att bli bedragen. Håll fast vid Ordet! Jesus säger inte, "jag ska se till att ni inte blir bedragna" utan han säger "SE till att NI inte blir bedragna"(Matteus 24:4) Faktum är att antingen tjänar man Herren eller Satan, det finns ingen neutral mark. Antingen är Jesus ens Herre och då bör man väl sträva efter att göra vad Han säger, eller så är Satan det. Antingen är Jesus Herre och frälsare eller så har man ingen frälsare alls. Det går inte sära på det hela. Jag har studerat det ockulta rätt länge nu och dessutom sysslat med saker som har väldigt mycket inflytande av det ockulta, under många år, utan att förstå att det var ockultism. Frälsarkransen och radband är rotat i det ockulta. Dessa ting i sig har ingen makt. Men Bibeln är väldigt tydlig med att vi inte ska ta efter hedningarnas sätt. Dessa tinga är döda, de kan inte göra något ont och något gott förmår de inte heller. Men vi ska inte ta efter deras vägar! Största anledningen till att man använder såna här saker är att man har främlingskap inför Gud och känner honom inte riktigt. Hade man gjort det och förstått vem han är hade man kastat sådana saker i sopporna och istället lovprisat och tackat Gud i Ande och i Sanning. Att äta offerkött innebär inte att praktisera trolldom eller ockultism. Det är offrat till en falsk avgud som inte har någon makt. För oss som vet bättre gör det ingen skillnad det är ju ingen häxkonst i köttet. Varför skulle detta rättfärdiga användandet av frälsarkransen? Pärlorna har ingen makt och för att be till Gud behöver vi inga reliker eller artifakter! Varför använder vi dom då? Israeliterna gjorde en guldkalv och Aron proklamerade en fest till Herrens(YHWH) ära men det behagade inte Gud! Dom gjorde det till Herrens ära och inte en annan Gud! Gud har gjort klart i sitt Ord hur han vill att vi tillber Honom. Att ta ett radband till hjälp är att anama ett hedniskt tanke sett och det är en styggelse i Herrens ögon. Om vi älskar Herren håller vi hans bud. Gör vi inte det är vi i behov av omvänding. Den som älskar Herren håller automatiskt hans bud. Vi som vet bättre att saker är döda ting, VARFÖR ska vi ta till hedniska tekniker? Tror vi att Herren skall höra våra böner bättre eller att det ska hjälpa vår vandring och kontakt med Gud? Tror vi det är Gud främande för oss! Gud vill ha ett ödmjukt och förkrossat hjärta! Han vill att vi tillber Honom i ande och i sanning! Låt det stå fast att Gud är sann och varje människa en lögnare! Det gäller oss alla. Radband är köttligt och vårt hjärta och kött är bedrägligt. Gud ser till hjärtat och därför skall vi också rannsaka oss själva och jämföra oss med ordet! Det finns flera exempel på när folket lovprisar Gud på sitt sätt och Han blir vred i Bibeln för att de inte lyssnar på Honom. Bara för att jag slänger på en etikett där det står kristen kokain på en påse kola innebär det inte att det är okej. Innehållet är det samma. Kristna idag skulle må bra av att studera Bibeln och det ockulta. Det blir väldigt tydligt vad som är av världen då. Människor idag anar inte hur mycket OCKULTA idéer och "tekniker" som florerar och har smygt sig in i våra kyrkor idag. De vet inte ens vad som är ockult idag då de saknar kunskap. Våra barn lär sig om det ockulta i skolan, de nöts med det på TV, i spel och på filmer. Disney till exempel har hur mycket ockulta läror som helst i sina barnfilmer. Men ingen ser eller förstår ändå har det anammat den ockulta världsåskådningen utan att veta det. Ockultism är överallt, vi bör veta bättre och inte ha med det att göra! Det är en sak att läsa och studera det ockulta, att besitta kunskap om det men en HELT annan att praktisera det! Den som praktiserar sådant skall inte ärva Guds rike! Därför bör vi besitta kunskap om sådana saker och inte beblanda oss med det. "Name it and claim it!" Tala ut, visualisera och ta anspråk på det (som för övrigt är väldigt vanligt inom Word of Faith/Trosrörelsen) är definitionen av magi! Det är inte för att vara elak jag säger så utan för att det är sanningen. Det är häxkonst och har inget med kristenhet att göra! Det leder till fördärv! Den som har en bakgrund i det ockulta och andra metafysiska saker vet detta! Att försvara sådana saker är vansinne vi bör leda människor ut ur det. Det är onda andars läror! Meditation, mantran, rökelser, reliker, "tekniker"/ritualer, radband o.s.v. är bara toppen på isberget. Det är Ockult och kommer ifrån Babylon. New Age är The OLD AGE! Det paganism och en styggelse! Faktum är att det står skrivet att till och med de utvalda kan bli bedragna! Den som inte tror att han kan bli bedragen eller är bedragen har drabbats av högmod och jag kan säga dig redan nu att en sådan människa förmodligen med största sannolikhet REDAN ÄR bedragen. Vi borde alltid vara ödmjuka inför Herren och vara på vår vakt. Vi blir ju bedragna hela tiden! Och det är så lätt att bedra en människa som inte passar sig, det gäller oss alla! Radbandet i sig har ingen kraft men det är onda andars läror, det i kombination med till exempel meditation där man tömmer sinnet och kanske upprepar mantran resulterar i ett alternativt medvetande och öppnar upp för ande makter! FÖRSVARA det inte genom att ta saker ur sin kontext som att t. ex. äta offerkött! Det har inget med att vi kan utöva och göra vad vi vill. Den som har hjärtat rätt håller sig borta från sådant praktiserande. För den människan känner Gud och lovprisar Honom i sanning och ande istället, i enlighet med Hans ord! Att varna för frälsarkransen är INTE alls trams! Även om människor upplever det väldigt positivt kan det vara sataniskt! Upplevelsen avgör inte utan det kan lika gärna bedra! Det är Ordet som står fast!

Svara


Harriet Bouvin 25/9-2016, 04:31

Svar till Aron Dahlberg. Alldeles riktigt, Aron Dahlberg och kyrkor liksom kristna över lag har ofta traditionen att likväl hålla sig till detta bestämda antal, vilket i praktiken torde sakna betydelse, i förhållande till den skada som dessa herrar får uppfattas ha åstadkommit. Mer än 2000 år senare omtalas detta med fasa. Det får därför uppfattas som en skamfläck, att vilja "bjuda in" de figurerna i det egna hemmets julkrubba, anser jag.

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 05:53

Svar till Aron Dahlberg. Det var visa män, från Öster. Det var gåvorna (rökelse, myrra och guld), som var 3 till antalet. Frid i Jesus Kristus

Svara


Leif Andersson 25/9-2016, 08:36

Här kan du läsa om frälsarkransen och ljusbärare. http://vartdagligabrod.blogspot.se/2011/03/fralsarkrans-och-ljusbarare.html

Svara


Olle 25/9-2016, 09:51

Jag går inte in i vidare argumentation kring rädslan inför döda ting, huruvida bön till döda är heretiskt, Marias status etc. Min huvudsakliga poäng är att inte sprida lögner! Så Christer - kan du ge en referens på när Lönnebo säger eller skriver om att alla religioner skall samlas under påven? Jag har nämligen väldigt svårt att tro att han sagt det. Däremot är det ett toppenpåhittscitat om man vill sprida rädsla och splittring bland kristna. /O

Svara


Katrina 25/9-2016, 10:11

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Det står inte i Bibeln om hur många de vise män var. Deras antal nämns inte alls. Uppfattningen att de var tre stycken grundar sig troligen på att bibeln nämner tre typer av gåvor som de hade med sig - guld, rökelse och myrra. Frid i Jesus Kristus

Svara


Niklas 25/9-2016, 10:35

Svar till Katrina. Men snälla Katrina Tror du inte på treenigheten Fadern sonen och den helige anden Då förstår väl att det var tre visa män Sök i Bibeln så kommer du hitta fler liknelser Om Treenigheten

Svara


Niklas 25/9-2016, 10:41

Svar till Olle. Hej Olle Det finns bara en förmedlare mellan Gud och människa som Paulus skriver om Jesus Kristus Varför skall du då ha Marias förböner???????? Det finns inget tal om detta överhuvudtaget Det står ingenstans i bibeln

Svara


Katrina 25/9-2016, 10:55

Svar till Niklas. det har inget med treenighet att göra, det nämns inte att visa män var tre stycken i antal.

Svara


Olle 25/9-2016, 10:57

Svar till Niklas. Niklas, jag förespråkar inga förböner genom Maria. Men jag har förståelse för de katolska och ortodoxa (ungefär 2 miljarder kristna) som gör det. /O

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 12:43

Svar till Katrina. Det var precis så som jag skrev :-) "Det var visa män, från Öster. Det var gåvorna (rökelse, myrra och guld), som var 3 till antalet." Frid i Jesus Kristus

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 13:06

Svar till Olle. Visste inte att de ortodoxa bad till Maria? Det spelar ingen roll, om man ser till hur många som ber till Maria. Det är obibliskt ändå. Det är till Jesus, som vi ska be. Jesus säger: "Matt 21:22 Allt vad ni ber om i er bön skall ni få, när ni tror. Mark 11 :24 Därför säger jag er: Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det, så skall det vara ert. Joh 14:13 Och vad ni än ber om i mitt namn, skall jag göra, för att Fadern skall bli förhärligad i Sonen. Joh 14:14 Om ni ber om något i mitt namn, skall jag göra det. Joh 15:7 Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det -------------------------------------------------------- De människor, som ber till Maria, är förledda av Katolska Kyrkan. Frid i Jesus Kristus

Svara


Katrina 25/9-2016, 13:09

Svar till Jeanette Aldén Wijk. jepp, ville bara bekräfta vad du sa, hade kunnat skriva rätt så eller exakt så är det mm... Frid

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 13:42

Svar till Katrina. Då förstår jag :-) Frid Syster

Svara


är jag tydligt? 25/9-2016, 14:39

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Maria ber för oss eller Gud förbarmar dej över oss Vad är skillnaden mellan dom meningarna? Jag gissar att en katolik kan förklara mycket bättre sätt än någon annan.

Svara


Olle 25/9-2016, 14:52

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Jeanette, har du aldrig bett om förbön av någon i församlingen? Det är vad katoliker ber Maria och helgonen om - att de skall be förböner inför Jesus och Fadern. Inför Gud är inget dött - och alla en del av församlingen - därför kan man också be Maria om förbön. /O

Svara


Marcus Israel Book 25/9-2016, 15:53

Klart vi bara ska tillbe Jesus. Men vi ska visa Maria respekt och det är en väldigt skillnad.

Svara


David Winther 25/9-2016, 17:07

"Och när ni ber ska ni inte vara mångordiga som hedningarna, för de menar att de ska bli hörda för sina många ords skull. Ni ska därför inte likna dem. För er Fader vet vad ni behöver, innan ni ber honom." Matt 6;7

Svara


Lasse 25/9-2016, 17:15

Jag Är vägen sanningen Och livet ingen kommer till Fadern utom genom Mig. Herren din Gud skall du tillbe.be till och be för är helt enkelt olika saker. Så att be för någon är riktigt det är vi uppmanade till att göra 😊 men att be till gör vi bara till Vår Herre Jesus MVH Lasse

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 17:34

Svar till Olle. Det finns inga helgon. Det är vi kristna, som lever, som är de heliga. Maria lever inte och verkar som förebedjare, hon kan inte det, eftersom hon, precis som alla andra som har avlidit i tro på sin Herre, väntar på Uppståndelsen. Nej, Olle, Jesus sa klart och tydligt, att vi ska be i Hans Namn, när vi ber. Vi ska inte be till Hans mamma. Frid i Jesus Kristus

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 17:38

Svar till är jag tydligt? . En katolik, behöver inte förklara något, som jag kan få veta genom Guds Ord. En katolik, har inte en exklusiv kunskap utanför Guds Ord, som vi andra kristna inte har. Katolicismen är Skökokyrkan, sedan vet bara Herren, vilka katoliker, som tillhör Honom. Men ingenting i den Katolska läran, är från Gud, eftersom den läran är ett människopåfund. Frid i Jesus Kristus

Svara


är jag tydligt? 25/9-2016, 18:10

Svar till Jeanette Aldén Wijk. snälla!Damen "GUD FÖRBARMA DIG ÖVER OSS OCH MARIA BER FÖR OSS" vad är skillnaden mellan dessa meningar?det är frågan Jag vill gärna respektera dej som den fläckfria damen och Jesus moder men det går inte eftersom jag känner inte dej som henne ,även om du är likvärdig som hon(moder Maria)som du säger.

Svara


Olle 25/9-2016, 18:10

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Ingen ber till Herrens mamma. Katolska kyrkans katekes förbjuder det. /O

Svara


David Winther 25/9-2016, 18:40

Katolska kyrkan har tagit bort andra budet som förbjuder avgudadyrkan. Det säger allt om dem.

Svara


Olle 25/9-2016, 19:25

Svar till David Winther. ?

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 20:31

Svar till Olle. Men det är konsekvensen, eftersom Maria var Jesus mamma. Men det viktiga, som jag skrev, är att Maria är avliden, och väntar på Uppståndelsen, precis som alla andra människor, som har avlidit. Vi ska be till Fadern i Jesu Namn. Vi kan inte gå utanför, det som står i Guds ord. Frid i Jesus Kristus

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 20:36

Svar till är jag tydligt? . Jag är inte likvärdig Maria, på något annat sätt, än att hon en gång var människa och jag är människa. Jag förstår av Ditt inlägg, att Du är katolik. Jag förstår också då, att det kan låta märkligt i Dina öron, att vi inte ska be till Maria. Men Katolicismen är ett Kyrkosystem, skapat av människor. Böner riktar vi endast till Gud Fadern i Jesu namn. Frid i Jesus Kristus

Svara


är jag tydligt? 25/9-2016, 21:11

Svar till Jeanette Aldén Wijk. katolsmen är ett kyrkosystem som skapats av människor Isåfall vilket kyrkosystem som inte skapat av människor? Föresten man behöver inte vara en katolik för att kunna respektera Maria och det är räcker och att tror på hennes son Jesus. Jag är långt ifrån en katolik.

Svara


Olle 25/9-2016, 21:28

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Jeanette - önskar verkligen att du sätter dig in i katolsk och ortodox teologi innan du börjar argumentera. Du kommer ju med upprepningar av rena felaktigheter, tyvärr är bland annat denna sajt en sajt som upprepar felaktigheter utan att kolla upp. Det är inte trovärdigt. Därför är just denna länk för mig slutdiskuterad nu. Däremot väntar jag på svar från Christer kring Lönnebos citat. Var det är hämtat ifrån! Annars skulle en ursäkt vara på sin plats för det innebär ju bara att Christer spridit lögner. Så Christer - kom gärna med tydliga referenser så det går att kolla upp citatet. Om Lönnebo sagt det du skriver att han gjort skall jag själv skriva till honom och fråga vad han egentligen menar. Men tills du kan ge en referens betraktar jag det som lögnspridning. /Olle

Svara


Niklas 25/9-2016, 21:45

Svar till Olle. Står det nånstans att vi skall bända oss till någon annan En är medlare mellan Gud och människa Ganska uppenbart?

Svara


Niklas 25/9-2016, 21:47

Svar till Olle. Olle katolska kyrkans katekes Var kommer den ifrån? Är det så att katolska kyrkan har ensamrätt på Den helige anden?

Svara


Niklas 25/9-2016, 21:51

Svar till är jag tydligt? . Hej kan du förklara den fläckfria damen?är det samma dam som Bibeln talar om som åkte på en himmelsfärd ? Nej det står ingenting om Marias himmelsfärd Förutom Dogmer Och mänskliga antaganden Läser du Bibeln?

Svara


Niklas 25/9-2016, 21:57

Svar till Olle. Hej Olle Hur kommer det sig att dom så kallade Maria uppenbarelserna bara förekommer i katolska länder? Ni tror ju på Jesus Och att allt han gjorde på korset var tillräckligt? Eller var Gud tvungen att börja sända Maria till bara katolska länder Och uppmana dom små barnen att dom var tvungna att be rosenkransen? Jesu blod säger det dig något? Be till Och Tillbe Är SAMMA SAK

Svara


David Winther 25/9-2016, 23:02

Svar till Olle. "Katolska kyrkan har tagit bort andra budet som förbjuder avgudadyrkan. " Olle känner du till encyclopedia catholica? Det är det stora Katolska referensverket. Läs den om andra budet. De tog bort det. Guds eget bud. Skrivet med Hans eget finger!

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 23:19

Svar till Olle. Olle - Jag tillhör Jesus Kristus. Det handlar inte om argumentation, utan apologetik. Jag har ingen skyldighet, att ta hänsyn varken till Maria eller Påven. Jesus sa, att vi ska vara varandras tjänare, inte att någon ska vara Påve över någon annan. Du ber mig, att sätta mig in i katolsk och ortodox teologi. Men ingen tradition, varken katolsk, ortodox eller luthersk, står över Guds Ord. Alla knän ska en dag böjas, när Jesus kommer tillbaka som Herre! Frid i Jesus Kristus

Svara


Jeanette Aldén Wijk 25/9-2016, 23:23

Svar till är jag tydligt? . Helt rätt, att alla s.k. kyrkosystem är människoverk. Församlingen är de kristna. Jag har ingen skyldighet, att respektera Maria mer än ex.vis min granne i uppgången. Jag är uppmanad av Jesus själv, att hålla mig till den tron, som blivit mig given. Frid i Jesus Kristus

Svara


Astro 26/9-2016, 00:09

"Frälsarkransen" är inte uppfinnen av djävulen! Den är ent mänsklig uppfinning för att försöka få struktur och regelbundenhet i bön. Som en sorts minneslapp på kylskåpet ungefär. Som det står i artikeln är det inte bara den kristna katolska kyrkan som använder radband utan de flesta stora religionerna. Man skall inte döma människor i onödan bara för man är en religiös fundamentalist inom en viss riktning. Men naturligtvis är det väldigt korkat och fel om det inte finns någon "Jesuspärla" i kransen...!

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 00:22

Svar till Astro. Martin Lönnebo är Frimurare. Frimurarna har sataniska inslag i sina ritualer. Det är inte långsökt, när man vill hävda, att Martin Lönnebos "Frälsarkrans" är inspiration från satan. Varför heter kransen "Frälsarkrans"? Jo...för att förleda kristna att tro, att man kan få Frälsning, genom att använda den. Jesus svarade honom: »Jag är vägen och sanningen och livet; ingen kommer till Fadern utom genom mig. Frid i Jesus Kristus

Svara


Katrina 26/9-2016, 00:27

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Det har jag också undrat ..... Varför det heter "Frälsarkrans"..... ett pärlhalsband kan inte frälsa

Svara


vetnog 26/9-2016, 00:36

Svar till Niklas. Niklas!Gud skapade Adam utan en kvinnas livmodern men när han själv blev en människa då behövde han en kvinna och hennes livmodern och varför?

Svara


Martin 26/9-2016, 00:51

Tycker kransen är bra. Fördjupar relationen till Jesus å sitt kristna liv. Aldrig fel meditera över sin relation till livet och Gud.

Svara


är jag tydligt? 26/9-2016, 01:00

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Du också helt rätt damen och allt är hittades av människor från katolsmen till pingst rörelser.alla olika religioner hittades av människor Vet du vad världens äldsta religion är hinduismen och därifrån kommer alla dessa påhittade saker radband meditation och mm.koranen och islam hittades av gubben Muhammed och buddhismen av Buddha och judendomen av Abraham och kristendom apostlarna Petrus och Pauls.

Svara


Cilia 26/9-2016, 01:50

Svar till är jag tydligt? . Du har missförstått, kristendomen är ingen religion, den är en RELATION med Jesus! Endast Jesus frälser en människa, religioner leder endast en människa bort från Gud!

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 03:17

Svar till Martin. Det är Den Helige Ande, som fördjupar vår relation med Jesus Kristus. Vi är inte beroende av ting, för att vi ska kunna få Herrens Frid etc. Jesus har aldrig sagt, att vi ska använda radband, eller frälsarkransar. Det är allvarligare än vi tror, eftersom vi blir ofria, när vi tror oss behöva ting, för att kunna känna närhet till Herren. Frid i Jesus Kristus

Svara


är jag tydligt? 26/9-2016, 10:59

Svar till Cilia. om du tror vetenskapen då är det religion men om du tror en gud då. Utan religion ingen tro och utan tro ingen religion så är det. Religion är bra eftersom det som håller människor med ordning och reda.han som tror att det finns en Gud och han lever ett liv som en god människa.

Svara


Duvan 26/9-2016, 12:51

Svar till vetnog. Ja är det så konstigt att förstå? Att när Gud skulle bli människa skulle Han så klart födas som människa genom en kvinna. Gud gjorde inte detta för Han "behövde" det , Han gör som Han vill, utan att rådfråga någon människa. Han gjorde det för att komma till världen som människa exakt som vi kommer till jorden. Inget alls märkvärdigt med det eller något att undra över tycker jag. Han skulle födas in i världen, alltså genom en kvinnas livmoder, leva som människa, på våra villkor, ha samma behov av mat och dryck som vi. Samma behov av sömn , ja allt. Men Han var utan synd. Levde syndfri utan att falla för de frestelser vi faller för. Men Han utnyttjade inte sin Gudomliga makt för egen del , när Han blev frestad. Han bad till sin Fader och Han använde Ordet mot satans attacker. Han gav sitt liv för oss, dog som en människa . Men uppstod igen, vilket ingen gjort . Så det var inte för han "behövde" en kvinnas livmoder, utan för Han skulle bli människa på våra villkor. Ändå skillnaden var att det var genom Den Helige Ande som Han kom till Marias livmoder, inte genom någon mans säd. Därför att Han var ju Gud så Han kunde inte komma från en mänsklig säd, och Maria var jungfru, ren i Guds ögon ,för att bära Honom och föda Honom.

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 13:00

Svar till är jag tydligt? . Religion är inte bra, det lurar oss människor att tro, att vi kan bli goda människor i oss själva. Det är endast i Jesus vi kan bli Rättfärdiga, inför Gud Fadern. När vi tar emot Jesus Kristus i vårt liv, så tar Den Helige Ande sin boning i oss, och genom Honom, kan vi leva ett liv, som behagar Herren, när vi ödmjukar oss under Honom. Jakobsbrevet 4:6-10, "6 Men så mycket större är den nåd han giver; därför heter det: »Gud står emot de högmodiga, men de ödmjuka giver han nåd.» 7 Så varen nu Gud underdåniga, men stån emot djävulen, så skall han fly bort ifrån eder. 8 Nalkens Gud, så skall han nalkas eder. Renen edra händer, I syndare, och gören edra hjärtan rena, I människor med delad håg. 9 Kännen edert elände och sörjen och gråten. Edert löje vände sig i sorg och eder glädje i bedrövelse. 10 Ödmjuken eder inför Herren, så skall han upphöja eder." Frid i Jesus Kristus

Svara


Martin 26/9-2016, 13:36

Svar till Jeanette Aldén Wijk. DHA verkar inte i eget universum. Den verkar i människors liv. Därför är din mognadsgrad viktig. Ingen vettig människa slänger sig med argumentet "det är från djävulen" slut diskussion. En sådan människa ligger på en tioårings nivå. Sa Jesus döm icke? varför då döma å slänga domar över folk.många inlägg på denna sida är barnsliga å får folk att spy åt kyrkan. Väx upp.

Svara


Olle 26/9-2016, 15:21

Svar till Jeanette Aldén Wijk. "Jesus har aldrig sagt, att vi ska använda radband, eller frälsarkransar. Det är allvarligare än vi tror, eftersom vi blir ofria, när vi tror oss behöva ting, för att kunna känna närhet till Herren." Så Jeanette - resonerar du på samma sätt när du ser någon som har ett kors runt halsen? Om ja - konsekvent då de är döda ting båda två! Hävdar du också då att korset är från djävulen? Om nej - varför inte? /Olle

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 16:30

Svar till Olle. Korset är något helt annat. Korset är där Jesus försonade oss med vår Fader. Korset är den plats, där vår gamla människa har spikats fast, så att vi har fått nytt Liv, genom Den Helige Ande, i Jesus Kristus. Frid i Jesus Kristus

Svara


Cilia 26/9-2016, 16:40

Svar till Olle. Korset har man ju bara som symbol runt halsen för att visa att man är kristen! Inte alls samma sak som att sitta och pilla på pärlor samtidigt som man rabblar inövade böner i tron att man kan komma närmare Gud på det sättet!

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 16:42

Svar till Martin. Du skriver: "DHA verkar inte i eget universum. Den verkar i människors liv. Därför är din mognadsgrad viktig. Ingen vettig människa slänger sig med argumentet "det är från djävulen" slut diskussion. En sådan människa ligger på en tioårings nivå. Sa Jesus döm icke? varför då döma å slänga domar över folk.många inlägg på denna sida är barnsliga å får folk att spy åt kyrkan. Väx upp." --------------------------------------------------- Så skrev jag inte, Du får allt citera mig på ett riktigt sätt, när Du citerar. Du citerar mig inte överhuvudtaget. Jag skrev inget om djävulen etc. Jag skrev: Det är Den Helige Ande, som fördjupar vår relation med Jesus Kristus. Vi är inte beroende av ting, för att vi ska kunna få Herrens Frid etc. Jesus har aldrig sagt, att vi ska använda radband, eller frälsarkransar. Det är allvarligare än vi tror, eftersom vi blir ofria, när vi tror oss behöva ting, för att kunna känna närhet till Herren. ----------------------------------------------------- Jag uttrycker mig sakligt, vilket jag brukar, och det säger också reglerna för att man ska kunna skriva här på apg.29. Så Ditt svar till mig, är märkligt. Frid i Jesus Kristus

Svara


Niklas 26/9-2016, 19:34

Svar till vetnog. Födas

Svara


Olle 26/9-2016, 20:30

Svar till Jeanette Aldén Wijk. "Korset är något helt annat." Inte alls då! Korset är precis lika dött som en pärla! Precis som allt i skapelsen kan påminna om skaparen! Det handlar inte om tinget utan om hjärtats inriktning hos personen när denne ser själva tinget! Jag har aldrig mött någon som drivits till satan av frälsarkransen, däremot många som fördjupat sitt böneliv genom att samla tankarna kring meditation kring pärlorna. Jag har också sett och hört otaliga som rabblar Jesus namn som en besvärjelse och mantra! Det handlar om hjärtats inriktning i världen och inte objektet i världen. Jag tycker det är oerhört ledsamt att du sprider splittring, varningar, och osäkerhet i kristenheten genom vulgära anspelningar på ockultism etc. Jag anar vem som tjänar och ler åt en sån splittring. /Olle

Svara


Olle 26/9-2016, 20:30

Svar till Jeanette Aldén Wijk. "Korset är något helt annat." Inte alls då! Korset är precis lika dött som en pärla! Precis som allt i skapelsen kan påminna om skaparen! Det handlar inte om tinget utan om hjärtats inriktning hos personen när denne ser själva tinget! Jag har aldrig mött någon som drivits till satan av frälsarkransen, däremot många som fördjupat sitt böneliv genom att samla tankarna kring meditation kring pärlorna. Jag har också sett och hört otaliga som rabblar Jesus namn som en besvärjelse och mantra! Det handlar om hjärtats inriktning i världen och inte objektet i världen. Jag tycker det är oerhört ledsamt att du sprider splittring, varningar, och osäkerhet i kristenheten genom vulgära anspelningar på ockultism etc. Jag anar vem som tjänar och ler åt en sån splittring. /Olle

Svara


Nisse 26/9-2016, 20:33

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Friheten kan också bli en fotboja. Om allting ska vara maximalt fritt hela tiden blir det ingen ordning på någonting. Vissa mår bra av fasta rutiner. Andra mår bra av att göra det de känner för, när de känner för det. Alla mår bäst av någon mån av ordning när man ska vara tillsammans och samarbeta. Om någon blir hjälpt i sin andakt av att färgade kulor manar till eftertanke angående olika saker ser jag inget ont i det, så länge Jesus står i centrum. Om någon däremot tillskriver pärlorna och ritualer kring dem en egen kraft, eller att metoden skulle ge "bättre" bönesvar etc.,då är den människan illa ute. Men det är knappast kulornas fel. (Jag tar inte ställning för eller emot frälsarkransen. Jag har däremot vid ett par tillfällen lyssnat till Martin Lönnebo, men fann vid dessa tillfällen inget som styrker påståendet att han är av djävulen.)

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 21:03

Svar till Olle. Jag talar inte om ett kors runt halsen. Jag talar om KORSET, där Jesus Kristus utgjöt Sitt Blod för oss. Frid i Jesus Kristus

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 21:16

Svar till Olle. Du skriver: "Jag tycker det är oerhört ledsamt att du sprider splittring, varningar, och osäkerhet i kristenheten genom vulgära anspelningar på ockultism etc. Jag anar vem som tjänar och ler åt en sån splittring. /Olle!" ----------------------------------------------------- Mitt svar: Nu får Du allt ta och lugna ner Dig några meter! Du kan inte svara hur som helst, Du måste citera min text, och inte lägga ord i min mun på det sätt Du gör. Jag är i min fulla rätt, att varna för det, som inte har det minsta med kristen tro att göra. Du insinuerar, att jag skulle tjäna fienden med mina ord. Då får jag allt be Dig att läsa Guds Ord. Frid i Jesus Kristus

Svara


Katrina 26/9-2016, 21:22

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Jeanette Aldén Wijk skrev: "Jag är i min fulla rätt, att varna för det, som inte har det minsta med kristen tro att göra." Instämmer...alldeles rätt Herrens Frid

Svara


Olle 26/9-2016, 21:32

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Visst är du i din fulla rätt! /Olle

Svara


David Winther 26/9-2016, 21:33

Svar till Jeanette Aldén Wijk.
Det är Den Helige Ande, som fördjupar vår relation med Jesus Kristus. Vi är inte beroende av ting för att vi ska kunna få Herrens Frid etc. Jesus har aldrig sagt, att vi ska använda radband, eller frälsarkransar.
Jag kan bara säga Amen till det. För börjar man med små oskyldiga frälsarkransar står man snart där med djävulens ikoner och avgudabilder. Andra budet skrivet av Guds egen hand förbjuder ikoner. Men det tog katolska kyrkan helt ogudaktigt bort....

Svara


Katrina 26/9-2016, 21:38

Svar till David Winther. Jag fick höra redan som liten Om du ger f.n lillfinger så tar han hela handen. Det ramsan sitter bergfast i mitt sinne, och har varit till mycket nytta i livet.

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 22:11

Svar till Nisse. Du skriver: "Friheten kan också bli en fotboja. Om allting ska vara maximalt fritt hela tiden blir det ingen ordning på någonting. Vissa mår bra av fasta rutiner. Andra mår bra av att göra det de känner för, när de känner för det. Alla mår bäst av någon mån av ordning när man ska vara tillsammans och samarbeta. Om någon blir hjälpt i sin andakt av att färgade kulor manar till eftertanke angående olika saker ser jag inget ont i det, så länge Jesus står i centrum. Om någon däremot tillskriver pärlorna och ritualer kring dem en egen kraft, eller att metoden skulle ge "bättre" bönesvar etc., då är den människan illa ute. Men det är knappast kulornas fel. (Jag tar inte ställning för eller emot frälsarkransen. Jag har däremot vid ett par tillfällen lyssnat till Martin Lönnebo, men fann vid dessa tillfällen inget som styrker påståendet att han är av djävulen.) ------------------------------------------------------Mitt svar: Nu talar jag om, att vi inte är beroende av ting, för att kunna samtala och umgås med Herren. Jag kan inte se, att det skulle vara en fotboja för oss, att vi inte använder "radband/frälsarkrans". Du skriver, att det inte gör något, om vi använder "radband/frälsarkrans", om bara Jesus står i centrum. Nu gör Han inte det...Han har inte ens fått en kula :-) Vem har sagt, att allt ska vara maximalt fritt hela tiden? Gud är ordningens Gud, står det i Ordet. Att bli hjälpt av färgade kulor? Det låter märkligt. Varför ska vi ta hjälp av kulor, när Den Helige Ande, är vår Hjälpare. Johannesevangeliet 14:15-17, "Om ni älskar mig så lev som jag har lärt er. Och jag ska be Fadern att han i mitt ställe ska sända er en annan Hjälpare som aldrig ska lämna er. 17 Det är den helige Ande, som leder er in i den fulla sanningen. Världen kan inte ta emot honom, för den söker inte efter honom och känner honom inte. Men ni gör det, för han bor hos er nu och kommer att vara i er." Du skriver, att Du inte kan se något av, att Martin Lönnebo skulle vara av djävulen. Jag har inte skrivit, att han är av djävulen, men han flirtar uppenbarligen med djävulen. Det jag har skrivit om Martin Lönnebo, är att han är Frimurare. Frimurarna har djävulska inslag i sina ritualer, och det kan ju rimligen inte lämna honom oberörd. Att en f.d. Biskop, är Frimurare...är det ok tycker Du? Frid i Jesus Kristus

Svara


Olle 26/9-2016, 22:20

Svar till David Winther. "Jag kan bara säga Amen till det. För börjar man med små oskyldiga frälsarkransar står man snart där med djävulens ikoner och avgudabilder." Det är verkligen många på den här sajten som gör djävulen stor och stark - han som egentligen inte har någon makt alls. Känner att det är hög tid för mig att lämna denna diskussion och sajt. Jesus XP frid önskar jag er alla! /Olle

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 22:25

Svar till Olle. Olle, jag menade inte att skrämma bort Dig! Förlåt mig, om jag har sårat Dig. Jesu Frid, Broder

Svara


Nisse 26/9-2016, 22:47

Svar till Jeanette Aldén Wijk. Varför vill vissa ha hjälp av färgade kulor när de ska be? Av samma anledning som vissa vill ha hjälp av en bibelläsningsplan eller en andaktsbok för sin personliga bibelläsning förmodar jag. Jag har inte något av det, och förespråkar det inte heller. Men jag dömer inte den som vill ha det så, så länge Jesus står i centrum. Jag tror inte att Gud skapade världen och allt som finns i den för att det skapade skulle bli ett hinder mellan Guds ande och människans ande. Jag tror att vi kan låta det skapade påminna oss om Gud, vare sig det nu är skapat direkt av Gud eller via människors händer. Däremot är det synd att dyrka det skapade istället för skaparen. Men jag tror inte att det är meningen att man ska dyrka frälsarkransen. I så fall är risken lika stor att någon "dyrkar" korset där det står längst fram i kyrkan. Och till din andra fråga, jag tycker inte att det är ok att som kristen vara med i hemliga sällskap. Vi ska stå för både det vi gör och det vi inte gör, precis som vårt ja ska vara ett ja och vårt nej ett nej. Om frimurare vet jag inte mycket. Åtskilligt finns att läsa på nätet, men som alltid på nätet är det svårt att skilja mellan sanning, lösa rykten och rent förtal.

Svara


Jeanette Aldén Wijk 26/9-2016, 22:57

Svar till Nisse. Tack för Ditt svar, Nisse :-) Vill även till Dig säga, förlåt mig, om jag var för ivrig i mitt inlägg tidigare. Jag menade vad jag skrev, men jag kunde nog allt ha bemött Dig med mer uppmuntran, i det som Du skrev. Frid, Broder

Svara


funderingar 26/9-2016, 23:24

Svar till Niklas. vad menar du födas? varför vill han bli födas av Maria? han kunde har kommit från en sten eller från lera,varför just valde han henne? Och isället för den heliga ande varför inte han valde en människas säd för utvecklas? efter som Maria var en människa som alla andra. och kallades av judar som en hora pga detta. jag vet katoliker älskar jätte mycket Maria och kanske undrar att därför påven hittade på den heliga ande och allt för rena Marias namn?

Svara


Niklas 26/9-2016, 23:42

Svar till funderingar. Hej Från sten eller lera nej Ordet blev kött och bodde bland oss Jag älskar Maria naturligtvis men jag ber inte om hennes förbön Att påven hittade på den helige ande ? Om du inte har fått känna på den helige ande så förstår jag att du skriver så Hoppas att du skall få bli fylld med den helige ande Och då kommer du skriva eller fråga helt andra saker Guds moder nej Bröllopet i kana? Och Jesu mor var där står ingenstans i Bibeln om Guds moder?

Svara


vetnog 26/9-2016, 23:58

Svar till Duvan. du skrev" han vill leva som en människa" blev kär som en människa? var Jesus gift som en människa? skappade barn som en människa? arbetade han? du skrev"han vill komma till världen exat som vi" du menar om snikaren joseph som pappa? och hur visste evangelisterna om Marias havande och den heliga ande, var inte Maria ensam när änglen talade med henne? om inte Maria berättat om detta vad hade hänt idag tror du ?

Svara


funderingar 27/9-2016, 00:21

Svar till Niklas. one step back! jag har inte skrivit nåt Guds moder eller bröllopet i kana. Det klart att katolska kyrkan och påven som hittade på allt och ni alla andra små grupper dansar efter det, julfirande 25 december till ex, står i biblen? barn dop finns inte i biblen men jul 25e december finns. heller hur?

Svara


Duvan 27/9-2016, 01:53

Svar till vetnog. Du påstår saklartr jag inte skrivit. Tycker man ska hålla sig till sanningen. Du skriver att jag har skrivit :" han vill leva som människa" . Det har jag inte skrivit, man måste citera rätt så innebörden vad man skrivit blir rätt. Jag skrev att Gud kom till oss som människa, för att leva på våra villkor, därför valde Han att födas av en kvinna. Men jag skrev att Han var utan synd, levde syndfri. Du räknar upp en massa saker som vi människor gör : " blir kära, gifter oss ,skaffar barn " . Jag har aldrig skrivit att Jesus gjorde det. Han levde ensam, Hans uppgift var att visa oss på Gud. Vem Gud är , vad Gud vill med oss. Han kom för att frälsa världen. Du skriver: " arbetade Han ? Ja han hjälpte sin "styvfar" Josef, som var snickare. Josef var inte pappa till Jesus. Du skrev , att jag skrivit : " han vill komma till världen exakt som vi " Nej, så har jag INTE skrivit. Jag skrev som jag förklarat några rader ovanför. " Han valde att komma till världen som vi. Maria har så klart berättat detta för lärjungarna, när hon som dom, tog emot Jesus som sin frälsare. Hon har talat till flera kanske om det stora som hände henne, att Gud valde henne att föda Honom som människa. Allt som står i Gamla och Nya testamentet har ju blivit berättat, och blivit ned skrivit av människor som blivit inspirerad av Guds Ande. Så det är inget att spekulera om , det som hänt är skrivit för att vi ska veta. Gud är vis, Han vet vad Han gör.

Svara


Niklas 27/9-2016, 07:18

Svar till funderingar. Du är för rolig Ha det bra

Svara


Vanessa 27/9-2016, 07:45

Svar till funderingar. våga Inte attackera Den helige Tomte!

Svara


vetnog 27/9-2016, 12:00

Svar till Duvan. du få gå läsa själv och vad du skrev på denna gången Menar du vi måste tro på evangeliest som trodde på Maria som en vanlig människa som du och jag!? Evangelierna som skrivit av dom fyra gubbar var också vanliga människor och Maria var en vanlig judinna kan man tro på dom? Del katoliker tror på påven mer än evangelierna och vet du vad det varför för att påven finns levande och kan honom frågasätta och evangeliest dom begravdes för länge sen.

Svara


funderingar 27/9-2016, 12:09

Svar till Vanessa. "våga inte attackera den helige tomten" Vad menar du med det? Är du en Jehovas vittnen? för Jehovas vittnen tomten är större än Jesus.

Svara


funderingar 27/9-2016, 12:16

Svar till Niklas. Nej!är inte ett dugg rolig som du tror utan dödallvar. Men har det bra du också.

Svara


vetnog 27/9-2016, 12:51

Svar till Duvan. du skrev "Maria har berättat för lärjungarna" Varför Jesus kunde inte berätta det till lärjungarna själv? Då kunde varit mer trovärdigt? Jesus levde 33år och 40dagar han var en fullvuxen människa på denna jorden och han kunde läsa och skriva allt om sig själv istället för låta den otrovärda människan att skriva, heller hur?

Svara


Vanessa 27/9-2016, 13:54

Svar till funderingar . Jag försökte skämta till det, ber om ursäkt om det inte nådde fram. (Brukar alltid vara någon som biter ifrån när man ifrågasätter om en kristen bör fira jul, sanningen gör ont, det är ju en så trevlig högtid :-) )

Svara


Nisse 27/9-2016, 14:22

Svar till vetnog. Varifrån hämtar du denna mycket exakta tidsangivelse? Såvitt jag vet känner vi inte med bestämdhet till vare sig vilket år Jesus föddes eller när han korsfästes, än mindre då enstaka dagar.

Svara


funderingar 27/9-2016, 14:25

Svar till Vanessa. det gör inget och är inte bittert för det. Du har rätt julen är fint och fira och jag är själv en tomtenisse.

Svara


Duvan 27/9-2016, 15:04

Svar till vetnog. Jag tycker nu att du svamlar en del, du blandar ihop saker i en röra. Jag har kollat upp vad jag skrivit innan , och jag har INTE skrivit "han vill leva som människa " som du påstår. Varken du eller jag eller någon vet exakt vem som berättade om Marias jungfru födsel eller om ängeln. Så det är bara dumt spekulera. Jag skrev vad jag tror, men som alla vet finns det skrifter som hittats som skrivits från den tiden. Bibeln skrevs av andefyllda människor, lärjungar till Jesus. Det var inte Jesus uppgift att skriva om sitt liv. Om du inte vill tro på det som står i bibeln, kan jag inte göra nåt åt det. Verkar som du bara vill provocera, på ditt sätt att uttrycka dig. Du skriver" gamla gubbar" , inte trovärdiga o s v. Nej, jag avslutar härmed att diskutera det med dig. På ditt sätt att skriva "respektlöst" om både lärjungarna, bibeln och allt det som är heligt, så undrar jag om du är troende. Jag tror inte det, du kanske har en helt annan religion, och bara vill "kolla". Vem vet, jag önskar dig en bra dag.

Svara


vetnog 27/9-2016, 21:10

Svar till Duvan. Man behöver inte ha en religion eller en bibel för att kunna tro på Gud. Bibeln är stor sätt till verkades av människor. Det är stor sätt handlar om människors liv än gud. Abraham hade inte någon bibeln eller Mose och dom trodde på gud. Alla människor har en tro oavsett vilken religion dom till hör fast ingen av sett Gud på riktigt ingen vet hur han ser ut. Men den som tror på gud utan att ha någon bevis eller går efter en religiös föremål då han som har riktiga tron. Ha en trevlig kväll.

Svara


Leif Boman 28/9-2016, 00:26

Svar till vetnog.
Abraham hade inte någon bibeln
Hur vet du det? Jesu frid...

Svara


Katrina 28/9-2016, 01:58

Mose kunde läsa han växte upp i Egyptiska hovet....han kanske hade tillgång till gamla skrifter och Abraham vet vi inte vi kan gissa, eftersom han kom från staden Ur som hade ett stort bibliotek så kanske kunde han också läsa och om inte alla kunde läsa så fanns andra som kunde berätta vad de läst. Bevis gamla arkeologiska fynd från civilisationens vagga som vi känner till stämmer väl överens med Bibeln. Babyloniska skapelseberättelser, Edens lustgård, Människans fall, Babyloniska berättelser om Floden, Bibelns lära om att människan i början trodde på en Gud mm Ruinerna av Ur har mycket noggrant blivit utgrävda av arkeologer. Där har man hittat det Stora bibliotek från tiden före Abraham har blivit funna i ruinerna från Ur, Nippur, Lagash och Sippar. Det äldsta kända "historiska "historiska dokumentet" med information om samtida händelser,skrivet strax efter Floden, blev funnet vid Obeid nära Ur. Skrivkonsten är gammalt..... så kanske kunde Abraham har läst böckerna där. Och sumererna hade lertavlor skrivna med kilskrift , visar hög matematiks kunskap. Där finns tabeller med kvadraten, kuben och även pythagoreiska taltripplar.

Svara


Harriet Bouvin 28/9-2016, 03:40

Varför blir somliga kristna så upprörda för? Artikeln berättar hur Christer Åberg tror och sen alla de varierade åsikter som bemöter honom här visar väl tydligt, att det är svårt att hitta två kristna som tycker identiskt lika? Själv har jag ju lite svårt att föreställa mig, att Gud en dag skulle säga till ngn av oss att, du går förlorad därför att du trodde inte på rätt sätt - vad vore det för en oduglig plan? I så fall blir det nog hyfsat folktomt i himlen.

Svara


AnnMarie 28/9-2016, 09:28

Harriet Bouvin Varför blir somliga kristna så upprörda? Ja det kan man verkligen undra! Kanske någon upprörd kan förklara?

Svara


Jeanette Aldén Wijk 28/9-2016, 18:33

Svar till AnnMarie. Jag har varit aktiv i denna tråd. Men jag är inte upprörd, utan angelägen om att varna för katoliserandet inom kristenheten. Vi har en frihet i Kristus, som fienden vill ta ifrån oss. Frid i Jesus Kristus

Svara


vetnog 28/9-2016, 23:04

Svar till Leif Boman. Abraham far var en avgud dyrkare därför tror jag det att han hade ingen skriftlig bevis om bevis om Gud.

Svara


ThomasK 28/9-2016, 23:20

Svar till vetnog. Det finns ingen logisk anledning att anta att inte redan de först generationerna använde skriftspråk för att dokumentera det talade ordet. Det är enbart en fråga om ca 300 generationer.

Svara


Katrina 28/9-2016, 23:51

Fakta om skrift Skrifterna från Uruk är från cirka 3200 fKr De äldsta egyptiska hieroglyferna är från cirka 3100 fKr. Indien cirka 2500 fKr, på Kreta cirka 1900 fKr, i Kina cirka 1300 fKr och i Centralamerika cirka 600 fKr Så slut summan blir att vi har haft skrifter över 5000år. Kanske kommer vi hitta ännu äldre skrifter i framtiden. Världens första till namnet kända författare var kvinna. Hon hette Enheduanna och levde cirka 2250 fKr hon bodde i den sumeriska staden Ur.

Svara


vetnog 28/9-2016, 23:58

Svar till ThomasK. skriftlig språket kom väldigt senare än människans tal språket tror jag och när Abraham talade med gud använde han något språk var osäkert. Vilket språk användes när Tio buden huggad av Mose svårt och gissa eftersom sten tavlorna inte finns längre.

Svara


Leif Boman 28/9-2016, 23:58

Svar till vetnog.
Abraham far var en avgud dyrkare
Kan du visa mig var det står att Abrahams far var en avgudadyrkare, för jag minns inte riktigt var jag skulle ha sett det? Jesu frid...

Svara


Katrina 29/9-2016, 01:20

Svar till Leif Boman. Jag tror vetnog har läst det från Mormonernas egen bok som heter Abrahams bok.

Svara


ThomasK 29/9-2016, 10:59

Svar till vetnog. Hej vetnog, du skriver:
skriftlig språket kom väldigt senare än människans tal språket tror jag
Tror eller vet? Eftersom det inte finns några säkra fysiska bevis så återstår det endast två saker som vi kan utröna hur det låg till: 1. Be om insikt från Gud. 2. Använda det universella instrument som Gud har gett oss, logik. Allt i universum följer lagar som är konsekventa, därför att Gud är ordningens och inte oordningens Gud. Med logik kan vi anta att skriftspråket är lika gammalt som talet genom slutsatsen att det inte finns någon anledning att anta något annat. Vi kan ju tala och skriva, vilket är en gåva från Gud och inte något vi skapat av egen kraft!

Svara


vetnog 29/9-2016, 17:28

Svar till ThomasK. hej på dej Tomas Språkhistoria är över fem tusen år gammal men ingen vet exakt vilken språk var först som kom och ibörjan människor brukade kroppsspråk och sedan kom bild språk och man ritar och förklarades. För tusen år sedan nästan alla var analfabeta det var få som kunde läsa och skriva och Abraham tiden måste ha varit ännu värre.

Svara


ThomasK 29/9-2016, 18:01

Svar till vetnog. Hej igen, vetnog. Varför tror du att alla var analfabeter för tusen år sedan?

Svara


vetnog 29/9-2016, 18:22

Svar till ThomasK. vi lever i den moderna tiden men ändå det finns säkert många miljoner människor som är analfabeter i världen och speciellt kvinnor i muslimska länder. Tusen år kanske inte så mycket på dej?eller? Hur gammal var han Abraham?nästan en milanium? Jag skämtar.

Svara


ThomasK 1/10-2016, 19:56

Svar till vetnog. Du svarade aldrig på frågan: Varför tror du att alla var analfabeter för tusen år sedan?

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, lördag 24 augusti 2019 kl. 00:30

Jesus söker: Bartolomeus!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 23 augusti 2019 23:46

Be för min bror att han får sålt sitt hus snabbt
Huset är rymligt och bra passar för minst två barn och det är en trygg plats,att bo i,finns liten fotbollsplan i närhet
Gärna kristna
Tack Herre,


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: De ropade om Guds eld över Sverige

Johan: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: Uppryckande och väckelse

Tomas N: Uppryckande och väckelse

Andy Svensson: Uppryckande och väckelse

Leif: Uppryckande och väckelse

Lena Henricson: Uppryckande och väckelse

LeifA: Tjänster i församlingen

Andy Svensson: Uppryckande och väckelse

Lena Henricson: Uppryckande och väckelse


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp