Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

ais Íosa roimh an tribulation

Ag an Rapture, tagann Íosa as a chuid eaglais nuair a thagann sé ag deireadh an tribulation, sé ag teacht lena bpobal.

Flashes an bhaile.

Díreach mar a bhí an séipéal rúnda a bhí le fios go trí Paul, is é sin chomh maith leis an rapture, rún a nochtadh dúinn. Is é an focal Gréigise le haghaidh rúnda "Mysterion" sa chás go bhfuil huvudbetydningen "rud atá go hiomlán nua agus nach raibh roimhe seo."


Av Mikael Wahfridsson
söndag, 13 oktober 2019 17:30
Gästblogg

Ett försvar för Pre-trib

En fråga många ställer sig i förhållande till Jesu återkomst är när uppryckandet av de troende skall ske? Man talar om tre olika rättningar i frågan: pre-trib läran, mitt-trib läran och post-trib läran. Det här kommer att bli ett försvar för pre-trib läran. Det vill säga, att uppryckandet av de troende sker innan vedermödans start.

När det gäller Jesu tillkommelse så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar Guds löften och planer för Israel, för och med församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt så blir det fel. Vi måste skilja på när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

Israel

På lagens tid var Israels folk de speciella bärarna av Guds frälsningsplaner. GT:s huvudtema är Messias, hans komma och hans rike – Det härliga, lovade Rike, där Israel ska bli det centrala folk, och där Israels land och Jerusalem ska bli mittpunkt för jordens geografiska, politiska och andliga centrum.

Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem, och folkslagen ska strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på denna jord, i detta fredsrike, som också är tusenårsriket.

Hedningarna och Församlingen

Att folklagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska Rikets upprättelse var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden, för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som själv fick det i en uppenbarelse av Herren. (Efe 3:3-6, Kol 1:25-27). Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande har tagit permanent bolig i de troende, församlingens hjärta, och är panten på vårt arv intill uppryckelsens dag.

I församlingens tid så är vi den helige Andes tempel, det ända tempel som Gud känner på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det ända, som är till hinder för att Antikrist kan stå fram.

Jesu Kristi Uppenbarelse – Det som snart skall hända härefter

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter.

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”.

Detta är en viktig nyckelvers för hela den uppdelning som Uppenbarelse boken är skriven på. Efter att Johannes har fått lov till att skåda den himmelska synen av Jesus får han veta att han ska skriva ner:

1. Det han har sett. 2. Vad som är 3. Vad som skall ske härefter. Men andra ord en tre delad uppdelning av uppenbarelseboken.

1. Vad han har sett

I kap 1: 12-16 ser Johannes såg den förhärligade Jesus står mitt ibland de 7 ljusstakar av guld (de 7 församlingarna), med 7 stjärnor i sin hand (de 7 församlingarnas änglar). Han ser den förhärligade Jesus, som också är den uppståndne seger Herren från Golgata. Han ser honom som den förhärligade människosonen, som lammet, som lejonet av Juda stam, som den store dommaren, och som Konungarnas Konung och herrarnas Herre.

2. Vad som är

Det är en överblick över församlingens urskillnings tid, utifrån profetisk och historisk tidslinje, helt i från församlingens födelse till Jesu återkomst. 7 brev som representerar församlingen och dess andliga utveckling igenom alla tider och intill bortryckelsen.

Det första brevet sänds till Efesus församlingen som representerar församlingens första tid, nämligen den apostoliska tiden. Det 7 och sista brevet sänds till Laodikea församlingen. Det andliga mörker som skissas upp i brevet är en beskrivning på den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Det vill säga att Laodikea församlingen är ändetidens församling.

3. Och vad som skal ske härefter 

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”. Dvs sekventiellt efter församlingens tidsålder som är presenterat igenom de 7 brev.

Upp 4:1 - DÄREFTER (dvs, när församlingens tid på jorden är över, och den är blivit fulltalig) såg jag, och se, en dör stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört TALA TILL MIG, SOM EN BASUN, sade: ”KOM HIT UPP, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” (nämligen efter församlingens tidsålder) GENAST kom jag i Anden, och se en tron stod i himlen och någon satt på tronen.

Här är församlingens uppryckelse från 1 Thess 4:16 i likhet med den uppenbarelse Johannes fick. En stark röst, en Guds basun och ett uppryckande. En härlig parallell! Johannes får i anden se den uppryckta församlingen som är representerade genom de 24 äldste omkring tronen.

Vi får ett himmelskt ”screanshot” i kap 4 och 5 som är efter uppryckelsen, men före vedermödan på jorden. Från kap 6 är vi tillbaka på jorden, och Johannes ser i fågelperspektiv vedermödan utspela sig på jorden i kap 6-19.

De 24 äldste runt omkring tronen

Tidigare påstod jag att de 24 äldste är församlingen som är representerad i himlen genom uppryckelsen före vedermödan. Vi kan börja med att sammanlikna informationerna omkring de 24 äldste och löften till församlingen:

De 24 äldste

Löften till de heliga

Sitter på troner (Upp 4:4,11:6

Har vita kläder (Upp 4:4)

Segerkrans på huvudet (Upp 4:4,10)

Är kungar (Upp 5:10

Är präster (Upp 5:10)

Troner (Matt 19:28, Upp 3:21

Vita kläder (Upp 3:4-5)

Segerkrans (1 kor 9:25, Fil 4:1,2)

Blir kungar (Upp 1:6, 2:26, 20:6)

Blir präster (Upp 20:6)


I Upp 5:9
 så sjunger de 24 äldste en ny sång till Kristus och offerlammet:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag. V.10 Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden.”

Som många gånger tidigare har det blivit fel i översättningen från de grekiska grundtexterna. Bland annat KJV som bygger på majoriteten av den grekiska grundtexten översätter så här i stället för:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt köpt oss till Gud av alla stammar och språk, folk och folkslag. V10 Du har gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.”

De 24 äldste identifierar sig själva med de troende och är alltså alla lösköpta människor som har blivit frälsta vid tron på Jesus Kristus på jorden. De är i himlen från vedermödans start redan när första sigillets början.

Uppryckelsen var en hemlighet

1 Kor 15:51 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud.

Precis som att församlingen var en hemlighet som blev uppenbarad genom Paulus, så är också uppryckelsen en hemlighet som blir uppenbarad för oss. Det grekiska ordet for hemlighet är ”Mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”.

Vi hittar inga häntydningar till uppryckelsen i GT, och det betyder att Jesus inte undervisar om uppryckelsen, utan bara hans synliga komma för Israel. Uppryckelsen var en hemlighet intill att Paulus förmedlar vidare den uppenbarelse som Gud har anförtrott honom. Uppryckelsen är beskriven i 1 Kor 15 och 2 Thess 2.

Den 70 årsveckan

Profetian i Daniels bok omfattar de 70 årsveckorna som är en betydningsfull skiss över Israels historiska och profetiska tidslinje, som sträcker sig helt från den Babyloniska fångenskapen till Kristi andra komma som Israels Messias.

Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

Den 70 och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra. Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra.

Israel och världen

Den sista årsveckan som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, och är Guds handlande med Israel och denna värden. Församlingen är den parantes som ligger i mellan den 69 och den 70 årsveckan som är beskrivet i vers 26 – men slutet kommer som en störtflod. Intill änden skall det råda krig. Förödelsen är fast besluten. 

Gud kan inte avsluta sitt program med församlingen och Israel innan han har uppfyllt förbundens bestämmelse med dem.

Församlingens tidsålder avslutas

Alltså har Gud, innan vi går in i den sista årsveckan, avslutat det vi kallar församlingens tidsålder som påbörjades på pingstdagen, och har fortsatt i 2000 år. När Gud väl har avslutat församlingens tidsålder kan Gud fortsätta sitt ”program med Israel”.

Hans förbund med Israel kan bara uppfyllas under de sista 7 åren i Daniels profetia. Då Guds löften till Israel er villkorslösa är det bara Gud själv som kan uppfylla dem.  I Romarbrevet kapitel 11 redogör Paulus, att Gud måste avsluta sitt program med kyrkan innan han kan fortsätta sin plan med Israel.

Apg 15:14 -16 – Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna (NT-församlingen). Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna hydda.

Vi ser det sekventiella skilje i Jakobs tal. Först kom församlingens tidsålder, och därefter, ska han bygga upp Davids fallna hydda.

Vedermödan är en förberedelse för Israel inför tusenårsriket. Israel ska ha möjlighet för att välja mellan Antikrist och Messias. Under vedermödan dömer Gud Israel och inbjuder samtidigt det judiska folket in i det Messianska riket. Guds vrede ska föra Israel och nationerna till besinning och omvändelse.

Herrens dag och Jesu Kristi dag

Här vi ser på NT församlingen, och speciellt på tiden för församlingens uppryckelse är det av stor betydning att vi känner till skillnaden på Herrens dag och Jesu Kristi dag. Vid första antagande kan det se ut som att det är tala om samma dag, men faktum är att dessa ”två” dagar är av helt olika karaktär och har helt olika innehåll för ändetiden.

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

När det gäller Herrens dag så om handlar den, den vredes och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckelsen (vedermödans start) och till tusenårsriket. Jesu Kristi dag är inte alls nämnd i GT, då den har med den stora hemligheten att göra, nämligen sanningen om NT-församlingen och dens uppryckelse i härlighet.

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men dommens tid över folken är mer detaljerad i NT och speciellt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckelse och dens framställning inför Fadern i det himmelska.

När det gäller Jesu Kristi dag så är det en benämnelse på den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Fil 1:6 – Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Betydningen av denna vers är att den helige Ande som på pingstdagen börjades sitt verk med att utvälja ett himmelskt folk, kommer att fullföra och göra detta folk fulltalig intill Jesu Kristi dag, d.v.s. intill att Jesus kommer för att hämta hem sin församling till de himmelska boningarna – som alltså sker före Herrens dag.

Församlingen i Tessalonika

2 Tess 2: 1-12 - Församlingen i Tessalonika hade blivit skrämda av falska lärare som hade undervisat att Herrens dag, med allt vad den innebär av vrede och vedermöda redan hade börjat. Det ser till och med ut som att någon hade sänt falska brev och utgivit sig för att vara Paulus för att ge brevet auktoritet. Paulus varnar kraftigt mot denna falska förkunnelse, och börjar undervisa om sanningen angående denna ”Herrens dag”.

För det första hade Paulus i 1 Tess 1:10 lovat församlingen att Jesus skulle frälsa dem från den kommande vredesdomen, därför var deras förskräckelse så mycket större när de helt plötsligt trodde att de var mitt i den. Paulus lugnar dom och förmedlar församlingen att Herrens dag inte kan inledas före det att syndens människa, dvs Antikrist först har trätt fram, och understryker att detta inte kan ske före det att ”den som håller igen” först har blivit röjt ur vägen. (först tas bort), dansk översättning)

Vem eller vad håller igen?

Vers 4-8 omhandlar Antikrist, och den som håller honom tillbaka så att han inte kan träda fram. I dag skriver vi 2013, och vi kan konstatera att den/han som håller tillbaka är här fortfarande då Antikrist inte har trätt fram ännu. Det som håller igen blir både beskrivet som ”det” och ”han”. Ordet ande som i den helige Ande är ordet ”pneuma” på grekiska. Det är ett ord i intetkön.

I och med att den helige Ande samtidigt är Gud, blir han också beskriven som ”han”. Det har varit många gissningar på vad som håller Antikrist tillbaka, men den som både är neutrum samtidigt som maskulin kan inte vara någon annan än den helige Ande. Den helige Ande är tätt knuten till församlingen, och har varit sedan pingstdagen i Apg 2. I GT verkade den helige Ande också på jorden men i stället uppifrån. På samma sätt som han också kommer att göra i vedermödan.

Den helige Ande

Den helige Ande kommer i vedermödan att fortsätta att verka i människor men från uppryckelsens stund från ovan. Därför ser vi inte den helige Ande representerad efter kapitel 3 i Uppenbarelses boken. I breven till de 7 församlingar hör vi dessa ord: Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingen. Efter kapitel 3 som är församlingens uppryckelse är det inte längre den helige Ande som talar. Upp 13:9 – Den som har öron må höra. Det är inte heller den helige Ande som kommer med olika frälsnings och doms budskap till människor i vedermödan, det blir gjort av änglar. (Upp 14:6-7).

När församlingen blir uppryckt har den helige Ande ingen plats att verka utifrån mer då församlingen är det enda tempel som Gud känner till i dag. (1 Kor 3:16). Den enda församling som är representerad i vedermödan är skökoförsamlingen, och den kan den helige Ande inte verka utifrån.

Avfall eller avgång?

2 Tess 2:3 – ..Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

Det ord som i grekiskan blir översatt avfall är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistemi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används speciellt i förbindelse med att någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

Ordet kan också användas i förbindelse med religiös förförelse eller avfall som är beskrivet i 1 Tim 4:1. Några av de första protestantiska bibelöversättare valde att översätta med det engelska ordet ”departure”, som betyder att resa bort eller försvinna.

Några av de mer kända bibelöversättare som översatte ordet med försvinna/resa bort är bland andra Kenneth Wuest, Genovabibelen, John Dawson , Coverdale, Crammer osv. Skulle man precis som nämnda översättare använda ordet ”departure” i stället för avfall ville det naturligtvis ge mycket större klarhet i förhållande för uppryckelsen och vedermödan. Det ville också ge mycket mer mening i förhållande till förståelsen för teksten från både 1 Tess och 2 Tess.

Församlingen skall inte in i vedermödan eller drabbas av Guds vrede

Upp 6: 16-17 – Och de sade till bergen och klipporna: ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju änglar med sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Vedermödan är det samma som Herrens dag, som är det samma som Guds vredes dag. Hela vedermödan är Guds vredes dag och inte bara en den sista delen av den.Vi kan se att redan vid 6 sigillet så har Lammets vredes dag kommit. I kap 15 så ser vi att Guds vrede blir fullbordad med de 7 sista plågorna. Det betyder att Guds vrede inte har sin start med de 7 plågorna, utan startar tidigare.

Med de sju sista plågorna avslutas vedermödan och Guds vrede. I Tess 1: 9-10 har vi fått löfte om att vänta på Jesus från himlen (uppryckelsen), den samme som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1: 9-10 – och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 5:1-9 – v.2 Ni vet mycket väl att Herrens dag (vredesdomen/vedermödan)kommer som en tjuv om natten. V.9 – Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Detta avsnitt vi precis har läst är mycket intressant. 1 Tess kap 4:13 och framåt handlar om församlingens uppryckelse och möte med Jesus i rymden. Paulus sätter igen uppryckelsen i förhållande med vedermödan som blir beskrivet i Kap 5:1-3.

Han fortsätter att beskriva att den dagen, d.v.s Herrens dag inte kan överraska oss som en tjuv för vi tillhör ljuset. Han avslutar det hela med att bekräfta att det är vedermödan han har undervisat om, och säkrar oss att vi inte skal drabbas av vredesdomen, men vinna frälsning genom Jesus.

Församlingen Filadelifia

Församlingen Filadelfia, som representerar en av de två ändetids församlingar fick löfte om att bli bevarad från den prövningens stund, som skall komma över hela världen. Detta löfte är ett av de starkaste löften om att församlingen ska uppryckas förde den sista årsveckan.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig, och rädda dig ur prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Det grekiska ordet för bevara är det grekiska ordet (TEREO). Verbet är använt två gånger i den här versen. Första gången blir det översatt bevara, men andra gången rädda dig ur i den svenska översättningen. I KJV är båda orden översatta med bevara vilket ger en helt annan betydning:

10Because thou hast kept the word of my patience, I also will keep thee from the hour of temptation, which shall come upon all the world, to try them that dwell upon the earth. (King James Version)

Thayer hävdar att när detta ord används med det grekiska ordet ”en” betyder det att ”stå fast i en sak”, men när det används med ”ek” betyder det precis som King James har översatt ”bevarad från”. Samma sätt har ”ek” använts när det har översatts i 1 Tess 1:10 - ..som har frälst oss från den kommande vreden. Ville Johannes visa att det var ”i prövningens stund” hade han skrivit: ”en te hora”. I stället väljer Johannes att skriva ”ek tes horas” som just betyder ”från prövningens stund”

För vem är vedermödan?

Upp 3:10 - prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Att prövningens stund är ett utryck för Guds vrede och det som ska komma över värden är de flesta eniga om. Men varför kommer den? Är det för att pröva och rena församlingen? Nej, det är för att sätta dess invånare, över hela värden, på prov. Detta riktar sig till människor som är kvar på jorden efter uppryckelsen, och som har anslutit sig till Antikrist.

Ordet ”dess invånare” (katoikeo), som är använt här är ett starkt ord. Ordet handlar om något varigt och konstant. Det betyder att domen gäller dem som har gjort jorden till deras riktiga hem, och identifierar sig med jordens handel och religion. De har gjort jorden till sitt permanenta hem, vilket omöjligt kan referera till församlingen.

Den sanna kyrkan består av främlingar och gäster på denna jord. (1 Pet 2:11), och som söker det som är därovan (Kol 3:1-2), som har deras medborgarskap i himlen (Efe 2:19), och som har sitt hem i himlen (Joh 14:2).

Vem väntar vi på?

Tit 2:13 – Medans vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Fräsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

Det är inget tvivel om att vår förväntning och vår glädje är Jesu tillkommelse. Vi ska inte vänta på Antikrist, vedermöda och Guds vrede. Om Herren hade i sinne att hans folk skulle igenom vedermödan och Antikrist regi så hade han också varnat och förberett sin församling på det. För i så fall skulle Antikrist träda fram innan uppryckelsen kunde ske.

Evangeliet om riket

Det är heller inte det nådens evangelium som blir predikat i vedermödan, men i stället evangeliet om riket. Detta evangelium blir predikat av de 144000 utvalda judarna som kommer att förkunna Messias upprättelse av det messianska riket. Nådens evangelium som vi känner det blir avslutat i och med att församlingens tidsålder blir avslutad.

Martyrerna ber också Gud om att hämna sig på sina fiender. Detta är heller inte den troendes vittnesbörd i församlingens period. Vi ber inte att Gud ska hämnas våra fiender, vi ber Gud om att frälsa alla människor. (Rom 12:19) De två vittnen får också makt att hämna sig på och straffa sina fiender.

Avslutning

Församlingens uppryckelse var en hemlighet intill att Paulus fick den förmedlat till församlingen. Därför hör vi inte Jesus undervisa om uppryckelsen. Jesus predikar uppståndelse på den yttersta dagen och sin synliga komma för Israel.

Dan 9 visar tydligt att den 70 årsveckan är till för Israel och Jerusalem, inte för församlingen.

Genom att blanda ihop Guds program för Israel och församlingen blir det fel. Genom många bibelord lovar Herren oss att församlingen inte skal drabbas av vredesdomen, men bli frälst från den. Vredesdomen eller Herrens dag är hela 7 års period. Församlingen skall därför uppryckas innan den sista årsveckan börjar. Precis som Filadelfia församlingen skulle bli bevarad från prövningens stund.

Efter kap 3 i Uppenbarelseboken finner vi inte längre församlingen mellan kapitel 6-19 som också är vedermödan på 7 år. Vi ser heller inte den helige Ande som är tätt knuten till församlingen. När den helige Ande som bor i de frälsta är borta från jorden, är det fritt fram för Antikrist och hans regi. Den ända kyrka som är tillbaka är skökan.

Vi hittar inget belägg för att församlingen ska igenom vedermödan men tvärtom bli bevarad från den. Vi skal vänta och ha Jesu Kristi dag levande i våra hjärtan. Vedermödan eller Jakobs nöd är till för dem som bor på jorden. Israel och judarna kommer att prövas på ett speciellt sätt om de vill erkänna Jesus som messias eller inte. Antikrist i sin tid Guds tabernakel som också är församlingen. Församlingen är representerad i himlen redan vid vedermödans start genom de 24 äldste. När Herren vänder tillbaka till jorden i Upp 20 så är församlingen tillsammans med änglarna med.

Jesus kommer snart!


DEL 2

Det här är en fortsättning på det första inlägget ”Jesu återkomst före vedermödan,” som på samma sätt är ett försvar för Pre-tribläran som betyder att uppryckandet av de troende sker innan vedermödan. Vi hittar många fantastiska berättningar i GT som är förebilder på uppryckelsen, vedermödan och den tid vi lever i. Jag vill visa på några av de berättningar från GT som kan visa och bekräfta en uppryckelse innan vedermödan.

Guds vrede

När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12. I den här världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom.

På senare tiden har Guds vrede börjat ha olika betydningar för människor. Man nämner Lammets vrede, Människans vrede, Satans vrede och Guds vrede och blandar ihop det. Det är också delade meningar om både när och hur Guds vrede inträffar.

Vedermödans konsekvenser

Uppenbarelseboken kan vi se att vedermödan startar i Kap 6 med att de sex första sigillen bryts av Lammet och slutar med Guds sju vredesskålar i kap 16-18. Redan under de sex första sigillen ser vi en förödande konsekvens för livet på jorden. De sex första sigillen för med sig krig, hungersnöd, plågor och orsaker död för en 1/4 av jordens befolkning. Med andra ord cirka 1,7 miljarder människor kommer att dö vid de första sex sigillen. Vid sidan av det här så kommer det att finnas martyrer av människor som blir troende under vedermödan.

När änglarna blåser i de 7 basuner så utlöser det automatisk nya straffdomar mot jorden. De här domarna kombinerar kraftiga naturkatastrofer med övernaturliga plågor. När de 7 basuner är klara med sina plågor så har en tredjedel av vattnet förstörts, en tredjedel av allt livet i havet har dött, och en tredjedel på jorden kommer att brännas upp, och en 1/3 av de människor som överlevde de första sex sigillen kommer att dö. Med andra ord ytterligare cirka 1,7 miljarder människor av jordens befolkning.

Vredesskålarna fullbordar Guds domsslut

Vi har inget tal på hur många människor som kommer att få lov till att sätta livet till under vredesskålarna men vi kan bara gissa. Jesus själv säger att om inte den tiden förkortas kommer inget människa att bli frälst (Matt 24:22). Dessa vredesskålar är ut över all beskrivelse, och det är svårt att förstå konsekvensen eller betydningen av dem.

Dessa vredesskålar blir fullbordan av Guds domsslut. Upp 16:16-21 talar om en så stor jordbävning att det aldrig någonsin har funnits något liknande tidigare. Konsekvensen av den kommer att göra så att alla öar flyr, och bergen kommer inte att finnas mer. Tro mig när jag säger att ingen önskar att vara på jorden på den tiden.

Vedermödan är ramen för den kommande vreden

Med andra ord så är vedermödan tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden. Den kommande vreden är inte en enkel dag, precis som att Herrens dag inte är det heller. Guds vrede, den kommande vreden, Herrens dag, vredesdomen osv. är en tidsperiod som börjar med att det första sigillet bryts och kulminerar vid Jesu synliga komma för Israel och världen, där Guds vrede också blir uppenbarad.

Paulus gjorde det klart att församlingen inte skulle vara på jorden under den här tiden av domsslut som vedermödan är. I 1 Tess 1:10 så talar Paulus att Herren kommer att frälsa oss från den kommande vredesdomen. Ordetfråni Grundtexten betyder från med hänsyn till både tid och plats, så att vi med andra ord inte kommer att vara närvarande när det händer. Ty Gud har inte bestämt oss för att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Guds vrede varar hela vedermödan

När det handlar om Guds vrede så påpekar ofta människor att det inte är det samma som den stora nöden, och de har helt rätt. Den stora nöden är på 3,5 år som startar med förödelsens styggelse och Guds vrede eller vredesdomen varar i hela vedermödan på 7 år.

Upp 6:16-17 – ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Här ser vi att redan vid det sjätte sigillet så har Lammets vredes dag kommit, som är det samma som Guds vredes dag, då Lammet och Fadern är samma person. Ofta så påpekar man att de sju sista plågorna – som också är Guds vredesskålar är själva Guds vrede. Men i kap 15:1 kan vi se att Guds vrede når sinfullbordanmed dessa sista plågor, alltså inte sin början. Det är alltså bara själva avslutningen av Guds vredes period som avslutas med de sista 7 plågorna.

Räddad från både tid och plats

Abraham påminde Herren i sin argumentation om Sodom och Gomorra att det strider mot hans natur att förgöra de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga (1 Mos 18:23).

Petrus undervisar oss genom att ge oss exemplet med Lot för att visa att Lot inte var ett tillfälligt exempel men en generell princip från Guds sida, att Herren ”frälser de gudfruktiga ur frestelsen” engelsk översättning: The Lord knows how to rescue godly men from trials”. Ordet from (ur) betyder från tid och plats från denna händelse.  

Varningar till församlingen

Frågan är om vi kan hitta ord där Herren talar tröst eller varningar till sin brud inför den kommande vredesdomen? Kan vi hitta ord där han lovar oss att beskydda och bevara oss genom denna fruktansvärda tid som vedermödan är? Kan vi överhuvudtaget se församlingens existens under själva vedermödan?

Nej, det kan vi inte! Just därför att han hänvänder sig till Israel när församlingen är borta, och kan då fortsätta sitt program med Israel under den sista årsveckan, samtidigt att han lovar oss att vi inte ska bli drabbade av den kommande vreden.

Som på Noas tid

Matt 24:37 – Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

Herren önskar att vi ska studera Noa och jämföra med denna tidens avslutning. I Matt 24:37 kan vi läsa att på samma sätt som det var i de dagar, då Noa levde ska det vara vid Herrens återkomst. Det vi kan lära oss av Noas dagar är om tiden före syndafloden, själva syndafloden och Herrens beskyddande hand över Noa och hans släkt.

Jesus fortsätter att förklara att de människor som överlever vedermödan kommer omedelbart att bli dömda innan 1000 års riket. Några blir bortryckta till doms och andra får lov till att gå in i det Messianska riket. På samma sätt som vid syndafloden kommer människor att bli bortryckta till doms. Människorna på Noas tid gick under på grund av syndafloden, och på samma sätt kommer människor att gå under i själva vedermödan, och straks efter vid Jesu dom.

Tre slags människor

Det fanns tre olika slags människor som levde på Noas tid innan syndafloden kom. Det var de otroende som förkastade Herrens ord, och alla gick under i syndafloden. Det var Noa och hans släkt som blev bevarade genom syndafloden, och det var Enok som blev uppryckt till Herren innan syndafloden kom. På var sitt sätt representerar dessa människor tre olika kategorier som vi kan jämföra med vår tid i dag. På precis samma sätt så ser vi tre slags människor i dag när vi är på väg mot vedermödan och den avslutande tiden:

·   Människorna som gick under i syndafloden på Noas tid representerar de icke troende, som inte har tagit i mot Jesus som sin frälsare. De människorna kommer att gå in i vedermödan, och bli utsatta för Guds vrede. Dom som inte omvänder sig i vedermödan kommer att bli dömda av Jesus och kommer sedan att bli kastade i den brinnande eldsjön.

·   Noa representerar den rest av Israel som Herren kommer att fullborda sina löften med i 1000 års riket. Noa är alltså det utvalda Israel, som på ett speciellt sätt kommer att bli beskyddade under vedermödan. 3,5 år in i vedermödan kommer de troende judarna att fly ut i öknen där Herren kommer att beskydda dem för Antikrist och hans förföljelse. Noa blev bevarad genom syndafloden och det kommer också en del av det judiska folket att bli.

·   Enok är en bild på församlingen som inte fick del av syndafloden och Guds Dom då han blir uppryckt och hämtad av Gud innan floden kom.

Enok/Hanok är en förebild på församlingen

1 Mos 5:24 – Sedan Hanok på detta sätt vandrade med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.

Hanok är en mycket talade förebild när det gäller församlingens uppryckande i förhållande till tiden för den Antikristliga vedermödan. Hanok levde i det 7 ledet från Adam, och levde i en mycket speciell tid, nämligen i tiden före syndafloden. Ordet säger att på den tiden så var människornas ondska stor på jorden, och människors hjärtan och motiv var helt igenom onda.

Mitt i detta syndiga människovimmel så fanns det en man, Hanok, som trodde på Gud och vandrade med honom. (1mos 5:24) Vittnesbördet om Hanok är att han hade funnit nåd av Gud. (Heb 11:5)

Hanok blev uppryckt

Heb 11:5 - Genom tron togs Hanok bortutan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig.

Hanok blev uppryckt utan att smaka döden för Gud hade tagit honom till sig. I tiden före sitt uppryckande så förkunnade Hanok, för människorna i hans samtid, om den kommande Gudsdom och straff över synd och gudlöshet. När syndens mål var nått kom också Guds dom över synden på Noas tid och han sände syndafloden, men då var Hanok redan uppryckt till Herren.

Is é an Tuilte pictiúr de na wrath Dia a sheoladh ar an talamh, agus na daoine wicked sna hamanna deireadh - an wrath atá le teacht (1 Teasalónaigh 1:10)

Iompar go dtí áit eile

D et focal Gréigise le haghaidh "a glacadh é féin a" Is metatithemi, agus tá sé i KVJ aistrithe "transportet", ie an aistrithe, iompar chuig áit eile. Enoch bhí i bhfocail eile, a iompar nó a bhog ar neamh mar nach mbeadh sé blas bháis. 1 Corinthians 15 insíonn tú gur chóir go mbeadh nach bhfuil gach duine codlata, ach beidh go léir a a chlaochlú. Is é Pól a cur síos ar an rapture an township i gcás nach mbeidh gach duine aghaidh bás, ach an taithí go nglacann an Tiarna dúinn go dtí a bhaile.

Díreach mar léiríonn Enoch leis an rapture Tionól roimh an tribulation, a ionadaíonn Noah agus a chlann, gheall sé iarsma ar Iosrael, rud a choimeád trí tribulation, agus taithí a fháil ar an blessings ríocht Messianic.

An seachtú bloodline ó Ádhamh

D Is et d'fhéadfadh a bheith suimiúil a lua anseo go raibh Enoch an seachtú bloodline ó Ádhamh. Is Tionól ar an mbealach céanna leis an seachtú Tionól a bheidh le feiceáil i Revelation Caibidil dtríú

Tá cónaí orainn i Laodicea am, a bhfuil, bunaithe ar stairiúil agus amlíne prophetic don township freisin an sliocht deiridh de Tionóil roimh an rapture. Táimid beo freisin ag tús na bliana sjutusende tar éis a chruthú, inar gabhadh Enoch suas mar an seachtú släktsled ndiaidh Adam.

Hanoks tábhacht

R Ciallaíonn OT as an t-ainm Enoch oiliúint agus teagasc, rud a dhéanann muid smaoineamh ar Íosa 'ordaithe misean an bpobal. - " Téigh dá bhrí sin, agus deisceabail de na náisiúin a dhéanamh" (Matha 28:19 )

De réir an traidisiún Eabhrais, mar go bhfuil a rugadh Enoch ar an lá de Pentecost, a bhfuil freisin an lá an bpobal a rugadh. Is é Hanoks shaol agus a rapture roimh an tuile sampla soiléir an rapture an bpobal.

Bhí shábháil Lot éalú an wrath Dia

1 Eaxodus 19:22 - "Ní bheidh mé threascairt an bhaile labhraíonn tú de. Ach Hurry chun éalú ann, ar feadh tréimhse nach féidir liom aon rud a dhéanamh go dtí go bhfuil tú ann "

G ud chuala an caoin na Sodom agus Gomorrah, agus chonaic an pheaca dian a reigned sna cathracha. Abraham bargained leis an Tiarna chun nach scriosann na cathracha bhí go leor síos go dtí deich righteous sna cathracha. Anois, ní deich raibh ann righteous sna cathracha ach ach simplí - Lot.

Dá ainneoin sin nach raibh sé rud éigin go raibh an Tiarna tiomanta, ní raibh sé scrios agus Cáineann na cathracha mar gheall air ar cheann acu. Sodom agus Gomorrah bhí faoi réir breithiúnas Dé agus wrath, agus Dia lig sé cur báistí tine agus ruibh thar na cathracha. Ach ní fhéadfadh an Tiarna tús a wrath dtí fhág go Lot na cathrach agus bhí sábháilte sa bhaile in aice láimhe de Zoar.

Luke 17: 28-29 - Ar an mbealach céanna a bhí sé sa lá Lot: ith siad, ól siad, cheannaigh siad, dhíol siad, chuir siad, ach an lá a chuaigh Lot amach as Sodom fearadh tine agus ruibh ó neamh agus scrios gach ceann acu.

L Baineadh es as am agus áit i gcás ina mbeadh breithiúnas Dé a bheith i bpian. Na angels ar cuireadh chun tarrthála Lot fhógairt nach bhféadfadh siad tús an breithiúnas Dé sula raibh Lot sábháilte. Is Lot pictiúr de na bpobal atá tharrtháil as an am agus áit an wrath atá le teacht.

2 Peter 2: 7-9 - Ach shábháil sé righteous Lot, a bhí tormented atá ag an saol dissolute wicked.

P etrus mhúineadh faoi bhreithiúnas a baineann sé le gach iniquity, agus léiríonn dúinn nach bhfuil Dia breitheamh an righteous mar aon leis an wicked.  

Daniel agus an triúr fear san fhoirnéis fiery

H istorien faoi Daniel agus an triúr fear san fhoirnéis fiery ar cheann de na scéalta an tSean-Tiomna a thaispeánann pictiúr soiléir ar an tribulation agus cur i gcrích sa todhchaí.

King Nebuchadnezzar, a bhfuil sampla soiléir an Antichrist, bhí a chur ar bun le dealbh óir ar an plain de Dura in Babylon. Tabhair faoi deara go bhfuil an dealbh seasca cubhad 'ard agus sé bhanlámh ar leithead, is féidir a chur i gcomparáid leis an óráid Antichrist Is 666. Nebuchadnezzar forcing gach duine a titim síos agus adhartha an dealbh rangú, áit a raibh an toradh dóibh siúd disobeyed a chaitheamh isteach sa foirnéise fiery . Is é an foirnéise dhó pictiúr de wrath Dé agus an anacair mór ar an tribulation. (Malachi 4:. 1 - Féuch, tagann an lá, dó sé mar foirnéise)

S adrak, dhiúltaigh Meshach, agus Abednego a Bow síos go dtí dealbh Nebuchadnezzar, agus bhí siad thrown isteach sa foirnéise fiery. An rí ordaigh gur chóir an fhoirnéis a théamh seacht n-uaire níos teo ná tá tú feicthe riamh é a bheith, agus tá pictiúr cainte foirfeachta. An Tiarna chuir a aingeal a chosaint Shadrach, Meshach agus Abednego sa foirnéise fiery, agus tháinig siad amach gan aon damáiste nó tionchar an tine.

Ach begs sé an cheist maidir le scéal i gcás ina bhfuil Daniel éigin. An raibh sé ar cheann de na daoine a hata na glúine chun an dealbh? Cén fáth a raibh sé nach d'fhreastail, agus cén fáth nach raibh sé thrown isteach sa foirnéise fiery. Is féidir linn a bheith cothrom áirithe nach bhfuil Daniel hata na glúine a dhealbh Nebuchadnezzar. Daniel bhí díreach nach bhfuil i láthair i gcás ina mbeadh gach duine adhartha an dealbh, nó ag an foirnéis dhó fulaingthe a bhrath. Bhí Dia "a glacadh dó ar shiúl."

Ba é an cur síos a raibh an rí na fir san fhoirnéis fiery go raibh triúr fear Giúdach (Dan 03:12). Is é an triúr fear Giúdach pictiúr de na Iosrael toghaí a chaomhnú trí an tribulation, agus Daniel, is é an beloved (Daniel 10:11) pictiúr de na bpobal a caomhnófar as an tribulation. 

Paul mhúin mar gheall ar an rapture

P Ba Aulus an chéad duine ar domhan a chur i láthair ar an teagasc agus nochtadh an rapture, thart ar 20 bliana tar éis an chros. Go dtí an am sin bhí sé ar eolas mar nach raibh Íosa mhúineadh an rapture dá dheisceabail ina aimsir. Déantar cur síos ar rapture na heaglaise go príomha i 1 Thessalonians 4:16 agus 1 Corantaigh 15:52.

Ceann de na véarsaí is soiléire ó GT gur féidir linn a bhaineann leis an bpobal i is ó Isaiah 26: 19-21. Ba mhaith liom iarracht a chur i gcomparáid méid a fheiceann muid i Íseáia caibidil 26, agus teagaisc Pól mar gheall ar an rapture i 1 Thessalonians 4: 16-17 & 5: 9.

focail Isaiah le téacs dubh agus Pól i dearg.

J es 26:19 - beidh Ach do marbh beo; beidh a n-chomhlachtaí ardú. (An Chéad beidh an marbh i gCríost ardú)  Wake suas agus a chanadh, ye go bhfuil cónaí sa deannach, do do drúcht drúcht an tsolais, agus beidh an domhain a thabhairt amach an marbh. Tar mo mhuintir dul isteach agad ndlísheomraí, dhún na doirse taobh thiar duit. (Ansin, beidh muid atá beo agus fós a ghabháil suas sna scamaill díobh le chéile chun freastal ar an Tiarna san aer)  Folaigh duit féin ar feadh nóiméad beag, go dtí go mbeidh an wrath a rith ag. Le haghaidh behold an Tiarna a thagann amach as a áit chun pionós a ghearradh ar an áitritheoirí na dtíortha agus an domhain as a iniquity. (I gcás nach raibh Dia a cheapadh dúinn go bhfuil an wrath, ach salvation a fháil trínár dTiarna Íosa Críost) 

Tá sé freisin in aice le tagairt a dhéanamh Eoin 14: 2-3 i gcás ina bhfuil cainteanna Íosa faoi i dteach a Athar go leor seomraí, agus go raibh sé ag dul ar shiúl a ullmhú áit ár son. Beidh an Tionól éisteacht leis an guth céanna a chuala Eoin i nochtadh: - "Teacht suas hither," agus beidh muid ag cuid é den áit an Tiarna ullmhaigh dúinn a ghlacadh. Beidh orainn a bheith ag dul isteach ina seomraí, agus stoptar an doras taobh thiar dúinn. Nuair a tharla sé, an Tiarna as a áit chun pionós a ghearradh ar an áitritheoirí na dtíortha agus an domhain as a iniquity - atá freisin wrath Dé.

Ní hé seo an gealltanas faoi sé ar ais le feiceáil nuair a thagann an Tiarna ar Iosrael a bheith ina bhfuil siad. Is mór an gealltanas leis an eaglais go bhfuil sé imithe abhaile chuig a Athair a ullmhú áit do againn ann.

An 24 elders

I dtús an leabhar na Revelation, caibidil 4, buailimid grúpa nár mór dúinn a bhíonn os comhair sa Bhíobla. Tá sé ab amhlaidh roimhe seo trí fáithe eile ná Seán chéim i Tá fís le feiceáil ríchathaoir Dé, ach aon cheann de na roimhe tuartha an slua. Isaiah chonaic iad i Isaiah Caibidil 6. Ezekiel Ní raibh iad a fháil amach i gCaibidlí Ezekiel 1 & 10, agus Daniel chonaic iad nach bhfuil chomh maith i gCaibidil 7. Tá sé an 24 elders Smaointe, ar suí timpeall an throne Dé i nochtadh 4: 4

Seo slua nach raibh dá bhrí sin ann cheana, ach anois, tar éis an seacht n-eaglaisí a léiríonn an bpobal ó thaobh na staire agus prophetic, a fheicimid iad ar neamh. Tá siad i bhfeidhm ar fud an ríchathaoir Dé roimh an Tribulation a n thosú i nochtadh caibidil 6, agus dá bhrí sin, creidim go bhfuil ar son an 24 elders an séipéal raptured atá ann sula n-éiríonn an Tribulation a thosú. 

An 24 elders ina suí ar thrones réir mar riail siad. Suí siad ar fud an throne Dé, agus mar sin siad cabhrú agus cúnamh a thabhairt don Tiarna. Suí siad síos mar sin tá a gcuid oibre a dhéanamh. Tá siad gléasta i bán agus atá siad rättfärdigjorda. Tá a n-éadaí Himation, atá mar an bharda agus éadaí Íosa mar an gcéanna. Chaitheamh siad crowns (Stephanos) ionas go bhfuil siad ríthe. Siad ar a dtugtar freisin elders atá allusion réidh don bpobal.

Nuair a bheidh an t-sjungar canadh na förlöstas amhrán i nochtadh 5: 9-10:

" Tá tú fiú a chur ar an scrollbharra agus a oscailt ar a rónta, do marbhadh agat, agus le do chuid fola cheannaigh tú fir le Dia (chugainn) ó gach fine agus teanga agus do dhaoine agus náisiún. Déanta agat iad (dúinn) le taobh istigh ríoga (ríthe) agus sagairt do ár n-Dia, agus beidh siad (againn) réimeas ar domhan.

S má mhéad uair, nach bhfuil an téacs aistrithe i gceart ón téacs bunaidh. King James Tá, i measc shuigh aistriúcháin eile iolra chéad duine ina ionad. An 24 elders a aithint iad féin leis an Eaglais fhuascailt, atá cóirithe mar iad, sagairt agus ríthe cosúil leo, agus atá i bhfeidhm roimh thús tribulation.

achoimre

V i rud a fheiceáil ar fud an lán samplaí mBíobla agus eiseamláirí a léiríonn go mbeidh an Tiarna a bhogadh a bpobal ón dá am agus áit nuair a thagann sé chun an breithiúnas deiridh-am a bogadh an domhain.

Beidh sé stoitheadh ​​linn agus i bhfolach linn i dteach a Athar in aice leis go bhfuil a wrath a rith ag. Geallaimid le caomhnú ón go mbeidh a théann saol seo ós rud é an cuspóir agus ábhar an tribulation nach bhfuil an bpobal. Nach bhfuil muid ag fanacht leis an Antichrist mura mbeadh an dóchas bheannaigh ar ár n-Dia mór agus Savior Íosa Críost; beidh na focail i ghlóir. (Titus 3: 4) An té a Sábhálann chugainn ó na wrath atá le teacht. (1 Th 01:10)


CUID 3

D et Is é seo an tríú post a scríobh mé mar is cosaint é don fhoirceadal Réamh-trib, is é sin go mbeidh Íosa beir a bpobal roimh dhul isteach sa tseachtain 70 agus an ceann deireanach de na mblianta, agus go dtugann breithiúnais tribulation théann amach thar cré.

 

Tá glúin atá roghnaithe

U nasc go bhfuil an taispeáint ar ais Íosa 'fascinated dom i gcónaí, agus ní bheidh an smaoineamh de ghlúin roghnaithe i stair an duine blas bháis, ach beidh ionad a taithí a fháil air go gclaochlófar é a tharlaíonn nuair a thagann Íosa a bhailiú a bpobal trí a stoitheadh beo iad ar neamh.

Lá chuige fuascailte

D et a fhágann gurb é ábhar suimiúil mar sin agus conspóideacha, ná go labhraíonn na comharthaí an-láidir go bhfuil muid ag ceannteideal i dtreo an chríochnú sa todhchaí, agus dá bhrí sin ar ais Íosa.

A lán daoine sa lá atá inniu atá faoi léigear ag na comharthaí is féidir linn an dá fheiceáil agus taithí, agus go labhraíonn an Spiorad Naomh go soiléir leis an séipéal Dé agus an hearts na ndaoine a fháil réidh. Chuige sin, ansin tosú do dhaoine a fheiceáil go bhfuil an lá a fhuascailt druidim, is é an chéad cheist eile nuair is féidir linn a bheith ag súil i ndáiríre chun uppryckelsens tharlaíonn faoi láthair?

Na ceisteanna go leor a iarraidh

E n Tá cuid de na ceisteanna sin a iarraidh go leor daoine iad féin i ndáil leis go bhfuil ar ais Íosa nuair is féidir linn a bheith ag súil a tharlóidh an rapture? Beidh an Tionól ag dul tríd an tribulation? Cad é go díreach an cuspóir an tribulation, agus is é fírinne an Antichrist nó Íosa, ba chóir dúinn fanacht? An bhfuil ar ais Íosa agus an rapture an gcéanna nó dhá ócáid éagsúla?

Tá súil agam go bhfuil an dá an post seo agus an ceann deireanach Scríobh mé freagra leanas roinnt de na ceisteanna.

Mo chiontú go pearsanta

T reviously Bhí mé go leor cinnte go mbeidh Íosa a aisghabháil ar dtús a pharóiste tar éis an tribulation agus an rapture agus Íosa ar ais le feiceáil ar an teagmhas céanna. Íosa labhraíonn ach ar tuairisceán, agus cén fáth ar chóir an bpobal a shábháil ó tribulation nuair Iosrael agus an domhan araon ag fulaingt? Chonaic mé an tribulation mar phróiseas cleansing riachtanach de chuid an chomhlachta Chríost mar gheall ar an dramhaíl a fheicimid i go leor áiteanna sa lá atá inniu.

Ach nuair a bhí mé ar dtús ar roinnt ceisteanna unanswered nach raibh mé in ann a fháil ar dhaoine eatarthu leis an méid a raibh mé in ann a léamh an Bíobla, rinne mé mé féin a chur i na ceisteanna i gceart. Tá na haighneachtaí thoradh ar an méid a tháinig mé suas leis.

Díreach chomh cinnte agus is mé inniu le mo shlánú, tá mé freisin nuair a thagann sé pointe ama don rapture an bpobal. Beidh Íosa pluck a bpobal sula dtosaíonn an tseachtain seo caite de bhlianta agus an tseachtain 70, agus ba mhaith liom a roinnt ar roinnt de na hargóintí go Sílim go labhraíonn go mór é.

Rapture agus Íosa ar ais le feiceáil

John 14: 1-3 - Lig ní do chroí a bheith buartha. Creid i Dia agus creidim i dom. I dteach mo Athar go leor seomraí. Más rud é nach raibh sé mar sin, bheadh ​​mé in iúl duit go Téim a ullmhú áit do shon? Agus má théann mé agus áit a ullmhú do shon, beidh mé ag teacht ar ais agus tú a chur ar mé féin, ionas gur féidir leat a bheith i gcás mé

1 Thessalonians 4: 15-17 - deirimid ribh ag an briathar an Tiarna, go bhfuil muid atá beo agus fanacht go dtí an teacht ar an Tiarna ní chuirfidh sin cosc ​​orthu a bhfuil ina gcodladh. I gcás nuair a dtoil os ard, guth an archangel agus an trump Dé, déanfaidh an Tiarna é féin shíolraigh ó neamh. Agus gan ach beidh an marbh i gCríost ardú. Ansin, beidh muid atá beo agus fós a ghabháil suas sna scamaill díobh le chéile chun freastal ar an Tiarna san aer. Agus mar sin beidh orainn a bheith riamh leis an Tiarna

U Níl an ppryckelsen ainm eile ar ais infheicthe Íosa. D'fhéadfá a rá go bhfuil an tuairisceán ar Íosa i céimeanna tús leis an rapture agus deireadh ag sé ar ais le feiceáil i ndiaidh an tribulation mór.

Rapture an Tionóil

U Is ppryckelsen ócáid dofheicthe a tharlaíonn gan rabhadh. Tá a fhios againn, i bhfocail eile nach bhfuil go leor ceart nuair a tharlaíonn sé, agus táimid ag insint a bheith watchful agus prayerful. Beidh a fhios againn an t-am mar gheall ar an rapture agus go mbeadh tuiscint nuair a thosaíonn sé a chonradh, ach an uair agus déanfar an mhóimint níl a fhios againn rud ar bith faoi, agus beidh sé i bhfolach go dtí an lá a tharlaíonn sé. 

Íosa thagann leath-shlí chun na Cruinne chun bualadh linn i spás, agus ansin a chur ar ais chugainn chun na bhflaitheas, le linn a bheith i gcás ina bhfuil sé. Dá leanfadh Íosa go Domhan tar éis an rapture, agus mar sin ghlac sé dúinn go dtí áit a bhfuil muid ina ionad. Ach de réir John, agus a thagann sé ar ais go dtí a fháil dúinn áit a bhfuil sé, atá i dteach a Athar isteach ina ríocht na bhflaitheas. 

Íosa ar ais le feiceáil

J Is ASC ais infheicthe ar bith dofheicthe nó rún teacht. Beidh gach súl fheiceáil dó, agus beidh sé a bheith go hiomlán le feiceáil ar na scamaill na bhflaitheas. Is é an t-am den lá freisin aon iontas, ansin, tá a fhios againn go mbeidh sé láithreach tar éis dheireadh an tribulation, nó díreach 3.5 bliana tar éis an dtrioblóid mhór go luath.

Beidh na daoine beag a mairfidh an tribulation a bheith in ann chun an finné an ócáid ​​seo.

De réir na focail an Tiarna féin

P Aulus béim ar go bhfuil sé  "ag an briathar an Tiarna " nuair a múineann sé mar gheall ar an rapture agus an aiséirí.

Gcéad dul síos, tá sé go raibh 1 Teasalónaigh scríofa ag Paul faoi AD 51, agus is dócha nach bhfuil na Soiscéil raibh fós i scríbhinn ag an bpointe ama nuair a scríobh Pól an litir seo. Dara, beidh tú ach aon teagasc Íosa sna Soiscéil mar a labhrann Íosa de roinnt a thagann chun cinn ó na mairbh, agus a thagann an duine eile beo iompú chun aghaidh a thabhairt air sna scamaill.

Íosa preached ach an aiséirí ó mhairbh, bunaithe ar na gealltanais is féidir linn a fheiceáil sa OT. Tá, an gealladh aiséirí naofa díreach tar éis an tribulation mór (Daniel 12: 2), agus díreach roimh an Mílaoise. Is é seo ar a dtugtar an saol resurrection Íosa nó an aiséirí a bhaineann mar sin leis an GT Naomh.

rúin Tionól

1 Corinthians 15: 51-52 - Féuch, Deirim libh Mystery: Ní bheidh againn go léir codlata, ach beidh muid go léir a athrú, I am, i bhfaiteadh na súl, ar an trumpa seo caite. Maidir leis an trumpa beidh fuaime agus déanfar na mairbh a ardú incorruptible, agus beidh muid ag a athrú.

D Ciallaíonn et a thugann Pól cheann de na rúin sin go hindíreach leis an bpobal a dhéanamh, mar a bhí sé trí fhocail díreach nó an nochtadh an Tiarna.

An rún a thugann Pól seo agus riamh go raibh fios nó a bhfuil fios, go bhfuil sé ach nach mbeidh glúin roghnaithe bás, ach beidh taithí Déanfar í a chlaochlú agus transfigured, agus déanfar é a ghabháil mar aon leis an marbh d'fhonn freastal ar Íosa sa spéir.

Ba mhaith linn a bheith i gcás ina bhfuil sé

John 14: 1-3 - "Lig nach bhfuil do chroí a bheith buartha Creid i Dia agus creidim i dom I dteach mo Athar go leor seomraí Más rud é nach raibh sé mar sin, bheadh ​​mé in iúl duit a théann mé áit a ullmhú... ar do shon? agus má théim agus áit a ullmhú do shon, beidh mé ag teacht ar ais agus tú a chur ar mé féin, ionas gur féidir leat a bheith i gcás mé. agus cibé áit a théann mé, tá a fhios agat go bhfuil. an mbealach a fhios agat. "

I  Soiscéal Eoin, tugann Íosa dúinn a revelation uathúil. Tá sé ag caint faoi rud éigin go raibh roimhe sin aon fáidh nó a bhí ina tuar dóchais inti. Níláit féidir linn a léamh go mbeadh an Messiah teacht, ach a bhailiú na Naomh i Iarúsailéim earthly, bheadh sé iad a ghlacadh chun an teach a Athar, a bhfuil an áit chéanna ina mbeadh sé ag dul amach.

Nuair a thugann sé an gealltanas, tá sé ar bhonn an " Beidh mé ag teacht ar ais agus tú a chur ar mé féin, ionas gur féidir leat a bheith i gcás mé."  Tá sé ag caint faoi comeback, ní leis an liberation Giúdach a dhéanamh, nó go a ríochta bhunú ar an talamh, nó chun breithiúnas a thabhairt ar náisiúin. Is focal nach féidir ach a chuid féin a dhéanamh.

John 14: 1-3 agus 1 ú 4: 13-18

D anseo tá línte domhanleithid iontach nuair i gcomparáid againn dá véarsaí ina bhfuil roinnt de na focail nó frásaí beagnach mar an gcéanna. Leanann siad dá chéile ag an am céanna, san ord a thagann siad, agus sa tslí go bhfuil an píosa tógtha. 

John 14: 01-3 Eanáir ú 4: 13-18

V.1 Pine i gceist v.13

Creid V.1 v.14 Déan

V.1 Dia, v.14 mé Íosa, Dia

v.2 inis tú v.15 insint duit

v.3 teacht ar ais v.15 teacht an Tiarna

v.3 ghlacadh do V.17 sciob suas

V.3 dom V.17 chun freastal ar an Tiarna

v.3 bheith ina bhfuil mé V.17 i gcónaí leis an Tiarna.

Tá an dá de na verses comforting agus léiríonn dúinn ar bhealach ar leith a thagann an Tiarna a chur ar an believers as an domhain go dtí an glory na bhflaitheas.                 

18 Réamh-trib argumenter

1. Níl ach aon sleachta sa Sean-Tiomna nó an Tiomna Nua a thabharfadh le tuiscint go mbeidh an eaglais dul tríd an tréimhse tribulation, nó gur chóir an eaglais seasamh duine le duine i gcoinne an Antichrist.

2. Tribulation a dtugtar "dtrioblóid Jacob" (Jer30: 7), ach tá sé riamh ar a dtugtar "an bpobal nó eaglais anacair".                                                     

3. Angel Gabriel fógraíodh go Daniel gur cinneadh i 70 seachtaine ar do phobail (Giúdaigh) agus ar thy chathair naofa (Iarúsailéim). Níl an séipéal a luaitear anseo. Dan 09:24

4. Bhí an Tionól aon pháirt sa chéad 69 seachtaine, agus ní bheidh a bheith mar chuid de na deireanach agus an tseachtain 70ú.

5. I Revelation rapture tharlaíonn i gCaibidil 4: 1 atá tréimhse tribulation Déantar cur síos ag gCaibidil 6-19. An 24 elders a ionadaíonn do na bpobal i bhfeidhm sula mbeidh an chéad róin briste.

6. Tá an Tionól luaitear fiche uair sa chéad trí chaibidil de Revelation, ach tá sé riamh a luaitear ó chaibidil go chéile 4 agus 19. 

7. Tá an tréimhse tribulation mór ar a dtugtar chomh maith le "lá de wrath" (Zeph 01:15) sa Bhíobla, ach ní raibh Íosa a cheapadh dúinn wrath ag fulaingt. (1 ú 5: 9), ach sinn ó "an wrath" (1 Th 01:10)

8. am Tribulation a dtugtar an Lá an Tiarna sa Bhíobla (Zeph 01:15). Ach 1 Thessalonians 5: Deir 2-3 go mbeidh lá an Tiarna (an tribulation) teacht mar thief san oíche. Nuair a rá le daoine (unbelievers), "Síocháin agus sábháilteacht," ansin bhuail an (unbelievers) le scrios chomh tobann mar a thagann an pian thar bean torrach, agus ní bheidh siad (na unbelievers) éalú. Is léir go bhfuil an t-tribulation rud éigin a befall na disbelievers, ach ní chuireann sé san áireamh an dílis agus a shábháil.

9. Beidh muid consól a chéile le labhairt ar an rapture (1 Teasalónaigh 4:18). Níl aon chompord sa teagasc a deir go mbeidh an séipéal dul trí chuid nó gach ceann de na domstid tribulation.

Gheall 10. Íosa an séipéal ag Philadelphia go raibh sé ag a chaomhnú an eaglais, agus "tarrthála tú amach as an uair an chloig de temptation, beidh a thiocfaidh ar an domhan ar fad agus a muintir a thabhairt chuig an triail." (Rev 03:10) Dia gealladh a chaomhnú an bpobal dílis as tréimhse tribulation.

11. Díreach mar a bhí gafa Enoch suas ar neamh roimh an tuile agus leasaithe Noah tríd an Flood, beidh an Tionóil raptured roimh an tribulation agus Iosrael iarmharach a choimeád trí tribulation.

12. Ar an mbealach céanna nach bhféadfadh Dia breitheamh Sodom agus Gomorrah sula raibh Lot amach as an chathair, ní féidir le Dia breitheamh an saol seo sula gcuirfear an righteous imithe. (1 Gen. 19:16)

Labhair 13. Íosa an tréimhse tribulation nuair a d'iarr sé: ". Vaka i gcónaí agus guí ar son dul slán ó na rudaí atá le teacht agus chun seasamh os comhair an Mac an duine" (Luke 21:36) Déanann sé aon chiall a iarrann Íosa as rud éigin nach bhfuil sé sásta a choinneáil.

14. Malachi 3:18 a deir go mbeidh an Tiarna (maidir le teacht) a thaispeáint dúinn an difríocht idir an righteous agus an droch, idir duine a bhíonn ag freastal Dia agus ní fhreastalaíonn air. Réamh-trib a chreidiúint, go dtagann an Tiarna a bhailiú a bpobal, ansin teacht orainn in éineacht leis a mheas idir an righteous agus an unrighteous. 

15. Ag an rapture, tagann Íosa  as  a chuid eaglais (1 Teasalónaigh 4: 16-17) nuair a thagann sé ag deireadh an tribulation, a thagann sé  le  a bpobal. (1 Th 03:13).

16. Sna litreacha chuig an seacht n-eaglaisí a cuireadh Íosa a "a chloisteáil cad a deir an Spiorad go dtí an bpobal." Ach sa tribulation mór, tar éis go bhfuil an Spiorad Naomh sa séipéal go dtí an taobh shuigh, a deir sé: "An té a bhfuil cluasa, lig dó éisteacht" (Revelation 13: 9) fhágáil ar lár sé an Tionól, áit nach bhfuil aon séipéal a éisteacht leis an Spiorad labhraíonn agus chun dul tríd an tribulation. 

Beidh 17. Antichrist dhéanamh cogadh leis na naoimh, agus tá sé de chumhacht a defeat leo. (Rev 13: 7). Ach ní féidir é a bheith ar an township labhartha anseo. Íosa é féin ag gealladh go "nż ba chżir helvets calafoirt a bheith ar an bpobal ar an mighty." (Matha 16:18)

Ní raibh 18. Íosa rá: "Nuair a tharla sé seo," straighten ansin suas agus thógann suas do chinn, ach "Nuair a bheidh seo go léir (na comharthaí) Tosaíonn a tharlóidh," mar sin straighten suas agus thógann suas bhur gceann, óir do fhuascailt. (Luke 21:28).

Beirt fhinnéithe

S cnoc roghnaigh mé dhá scriptures, an GT agus NT, ag caint le chéile, agus fianaise a thabhairt nach mbeidh an séipéal dul tríd an wrath Dia, nó tribulation, ba mhaith liom a chur in iúl dá véarsa seo a leanas:

1 Thessalonians 1: 9-10 - An labhairt leo faoi conas a bhí fuair muid de tú, agus conas a chas tú do Dhia ó idols chun freastal ar an bheo agus Dia fíor agus chun fanacht ar a Mhac ó neamh, a bhfuil Dia tógadh ó mhairbh, Íosa a sheachaid chugainn ó an wrath atá le teacht

Isaiah 26: 19-21 - Beidh Ach d'marbh beo; beidh a n-chomhlachtaí ardú. Wake suas agus a chanadh, ye go bhfuil cónaí sa deannach, do do drúcht drúcht an tsolais, agus beidh an domhain a thabhairt amach an marbh. Tar mo mhuintir dul isteach agad ndlísheomraí, dhún na doirse taobh thiar duit. Folaigh duit féin ar feadh nóiméad gairid dtí go mbeidh an wrath a rith ag. Mar behold, tagann an Tiarna as a áit chun pionós a ghearradh ar an áitritheoirí na dtíortha agus an domhain as a iniquity. Beidh an domhain a leagan lom a gcuid fiach fola agus ní níos sia cheilt a n-marbadh.

gealltanas unfulfilled

V Ní féidir san fheiceáil go bhfuil an sliocht as Íseáia riamh bheith comhlíonta sula bhféadfar. chuireann sé freisin nach n-aontaíonn leis an aiséirí a preached Íosa agus insíonn Daniel Dan 12: 2, bhfuil a fhios againn a tharlóidh tar éis an Tribulation agus nach roimhe.

Anseo Labhraíonn Íseáia seachas aiséirí a tharlaíonn nuair a d'iarr an Tiarna an chéad dá daoine ina seomraí roimh agus sula dtéann wrath sin Dé agus breithiúnas amach thar an domhain. 

Tar mo mhuintir

"K faoi mo dhaoine," rud a chiallaíonn i ndáiríre "cealú" nó "a bheith dofheicthe", ina comhthreomhar iontach leis an taithí John bhí i nochtadh caibidil 4, nuair a chonaic sé an doras ar oscailt ar neamh, agus ag an am céanna a chuala an guth Dé mar trumpa dúirt dul céanna: "Teacht suas anseo." Láithreach tar éis an Dia, thiocfaidh chun bheith fuar Seán gafa suas go dtí an throne Dé, áit a bhfuil sé ó neamh behold tribulation a bhí amach ar domhan.

Léiríonn John an séipéal seo a taithí a fháil ar an gcéanna ar uppryckelsens lá. Trí ordú, guth an archangel agus an trump Dé, an bpobal a bheith gafa suas ar neamh agus beidh a fheiceáil tribulation unfold domhain.

Chun iarracht a dhéanamh agus a phionósú na háitritheoirí an domhain

Revelation 03:10 - Toisc go bhfuil tú choinnigh mo focal faoi endurance, beidh mé a choinneáil tú, agus a shábháil tú as an uair an chloig de temptation, beidh a thiocfaidh ar an domhan ar fad agus a muintir a thabhairt chuig an triail

J Labhraíonn esaja ar  "an Tiarna a thagann amach as a áit chun pionós a ghearradh ar an áitritheoirí na dtíortha agus an domhain as a iniquity." Deimhníonn an gcaoi chéanna Revelation 03:10 go bhfuil uair an chloig de temptation (tribulation), a thiocfaidh ar fud an tsaoil a chur a dhaoine chur leis an triail.

An dá Isaiah agus Revelation cainteanna faoi chuspóir an Tribulation a phionósú agus iarracht a dhéanamh agus áitritheoir an domhain mar gheall ar a bpeacaí trí rud ar a dtugtar wrath Dé. An fearg céanna a fianaise a thabhairt mar an dá na véarsaí go bhfuilimid shábháil ó, ag an Tiarna glaonna dúinn abhaile go dtí teach a Athar, baile chun a chuid seomraí go dtí go mbeidh an wrath a rith ag.

Fear ar oileán Desert

O m gur féidir linn a dhéanamh ar thurgnamh agus fear ar oileán Desert, gan ach Bíobla ina láimh, ach tá expositions agus a fhorfheidhmiú smaointe doctrinal. Cén chonclúid a tháinig sé ar an tuairim maidir leis an bpointe ama le haghaidh an rapture?

Gcéad dul síos, d'fhoghlaim sé ó Isaiah 13: 9-13, agus Amos 05:18 go mbeadh breitheamh Dia an domhan mar gheall ar a bpeacaí trí shedding a fearg trí domstid uafásach mar cur síos ar an mBíobla mar an Lá an Tiarna. 

Isaiah 13: 9-13 - Féuch, tagann an lá an Tiarna, uafásach, le wrath agus fearg fíochmhar, a leagan dramhaíl an talamh agus scrios na peacaigh atá ina gcónaí ann. I gcás na réaltaí neimhe agus na réaltbhuíonta ná long mó a solas. Ardaíonn an ghrian dorcha, agus nach bhfuil an ghealach solas ar. Beidh mé pionós a ghearradh ar an domhain ar a olc, an ghránna as a iniquity. Beidh mé a dhéanamh na stoltas bravado agus cnag síos tyrants bródúil. Déanfaidh mé fear níos annamh ná ór glan, fear níos annamh ná an óir de Ophir. Mar sin beidh mé a dhéanamh na flaithis chritheagla, agus an talamh a sway agus croith dá fothaí -le Tiarna ina hóstach fala, ar a wrath dhó.

Amos 05:18 - Mairg dóibh siúd a yearn an lá Jehovah! Cén fáth yearn tú le haghaidh é? Tá Lá an Tiarna dorchadais, agus ní éadrom.

G eNom a léamh ansin ar i Matthew caibidil 24, d'fhéadfadh sé a fheiceáil go mbeadh an t-am a ghearr an phianbhreith a bheith chomh tromchúiseach go mura rud é i gcrích an Tiarna go mbeadh sé aon mhaireachtáil dhaonna. Ina áit sin, beidh an Tiarna chríochnú an domstid ag an chumhacht agus an ghlóir ar ais go dtí an domhain. Nuair a fhios aige nach raibh ar ais Íosa tharla go fóill, agus mar sin bhí a fhios aige go raibh wrath Dé i gcónaí áit éigin sa todhchaí.

Nuair a tháinig sé go dtí 1 Thess 9-10 mar sin d'fhéadfadh sé a fheiceáil ráiteas soiléir go leor. Léigh sé faoi Íosa a Sábhálann dúinn agus sinn as an wrath atá le teacht.

1 Thessalonians 1: 9-10 - An labhairt leo faoi conas a bhí fuair muid de tú, agus conas a chas tú do Dhia ó idols chun freastal ar an bheo agus Dia fíor agus chun fanacht ar a Mhac ó neamh, a bhfuil Dia tógadh ó mhairbh, Íosa a sheachaid chugainn ó an wrath atá le teacht.

Aistriúchán Béarla (NIV):  ..and chun fanacht ar a Mhac ó neamh, Cé ardaigh sé ó mhairbh - Íosa, a tarrthálacha dúinn as an wrath atá le teacht.

G eNom a léamh an véarsa Bíobla bhféadfadh sé freagra na ceisteanna seo a leanas "a, cad, cá háit, cathain agus cén fáth." Cé (Íosa) Cad (a tarrthálacha agus Sábhálann dúinn), nuair (am na wrath). Trí léamh níos mó i 1 Thessalonians 4: 15-17, d'fhéadfadh sé ag léamh go bhfuil "gach duine" ó na talún go dtí na scamaill na bhflaitheas, agus i 1 Thessalonians 5: 9 Iarradh cén fáth reciprocated nuair a léigh muid go bhfuil muid ag i ndán dóibh ag fulaingt wrath Dé, ach salvation a fháil trí Íosa Críost.

1 Thessalonians 5: 9 - I gcás nach raibh Dia a cheapadh dúinn wrath ag fulaingt ach salvation a fháil trínár dTiarna Íosa Críost

Aistriúchán Béarla (KJV): I gcás nach lér Dia ceaptha dúinn wrath, ach slánú a Fháil ag ár dTiarna Íosa Críost 

V Is féidir le mar shampla ur fheiceáil go bhfuil, sa mhéid is go bhfuil muid ag shábháil faoi mar an gcéanna am-phointe de wrath Dé mar nach tá muid cinnte de sin, is féidir leis dá bhrí sin, a thabhairt i gcrích go mbeidh an rapture ionadaíocht a dhéanamh ina ionad é. Beidh Rapture alltstå chun tús le wrath Dé ar an domhan a fháil ar a gcuid tús i nochtadh caibidil 6.

Freagraí ar cheisteanna coitianta iar-trib

M ed rialta bheidh minic hargóintí agus ceisteanna ó dhaoine nach bhfuil a chreideann i rapture roimh an tribulation. Seo a leanas cuid acu:

"Ní dhéanann an Bíobla a mhúineadh go mbeidh dhá advents. Conas is féidir leat a rá go mbeidh Íosa teacht faoi dhó? "

Freagra: Díreach maith liom é ar an gcaoi chéanna, tá dhá pictiúir éagsúla an Messiah sa Sean-Tiomna (an seirbhíseach fulaingt agus an Rí), tá dhá pictiúir éagsúla de ar ais Íosa 'tá doiligh' fháil le chéile. Tá an dá sraitheanna rapture agus seol ar ais le feiceáil Íosa. Is féidir leat a rá go Íosa 'Tá tuairisceán a rinneadh i gcéimeanna nuair a thosaíonn an rapture, agus Íosa ar ais le feiceáil deireadh a chur leis. Tá sé ach áiteanna nó imeachtaí go hiomlán difriúil.

"Dúirt Íosa go mbeadh an rapture ar siúl díreach tar éis an tribulation (Matthew 24: 29-31). Nuair a sheolann sé aingeal a bhailiú a cinn a roghnaíodh"

Freagra: Ní dhéanann an Rapture tharlaíonn i Matthew caibidil 24 ar chúiseanna éagsúla:

Ag an rapture Ní mór d'fhéadfadh do chomhlachtaí believers ghlóir a dhéanann muid díreach mar Íosa ag an móiminteam Deascabhála dhéanamh gan cabhair ó aingeal. Cén fáth go mbeadh muid ag gá an cúnamh aingeal ag an rapture, nuair a chas muid an ghlóir na comhlachtaí?

Aingeal Bailíonn freisin le chéile ar an orättfärdia ag an bpointe ama (Matha 13: 38-43, 49-50)

Má deir duine go bhfuil na haingil ag bailiú na believers i Matthew 24 Tá upprycklsen mór Matt 13 mar an gcéanna a bheith ann chomh maith. I Matthew 13, feicimid ag an am céanna go bhfuil sé an ghránna a briste ar shiúl ó na Cruinne ar dtús agus nach bhfuil an righteous.

Na angels sheoladh amach a bhailiú le chéile an dá an righteous agus an unrighteous a mheas ag Íosa roimh an ríocht 1000 bliana. Tá na daoine i n-chomhlachtaí nádúrtha, i gcás an ghránna a caitheadh ​​isteach sa loch na tine, cé go dtugtar an righteous Til hoidhreacht an ríocht 1000 bliana.

Ar ais Íosa i Matthew 24

Matthew 24:31 - Le glao trumpa glórach, cuirfidh sé a sheoladh a sheoladh aingeal, agus beidh siad a bhailiú a thoghadh as na ceithre phointe Cardinal, ó cheann ceann na bhflaitheas chuig an gceann eile.

M Is go 24 caibidil a chuireann síos ar Íosa 'le feiceáil a thagann chun Iosrael agus an domhan. I mbreithiúnas a chuid naimhde, agus a bhunú ar an ríocht Messianic. Is minic dírithe ar an roghnaithe I véarsa 31, a n-éileamh go bhfuil an pobal. Sílim go bhfuil sé soiléir go leor go bhfuil sé go bhfuil an t-alt toghaí Giúdaigh faoi. 

Bain triail as a thabhairt fiú na véarsaí seo a leanas maidir le Matthew 24:31:

Isaiah 11:11 - beidh Agus an Tiarna ag an am sin arís eile a chur amach a lámh,  d'fhonn a fháil dóibh féin ar an iarsma a mhuinntire , a bheith rescued ó Assyria, an Éigipt, Pathros, An Aetóip, Elam, Shinar, Hamath, agus na hoileáin .

Isaiah 11: 12 Beidh sé a ardú meirge do na náisiúin agus a bhailiú na outcasts d'Iosrael agus an scaipthe na Judah as na ceithre choirnéal.

Banner agus trumpa

B Anner agus trumpa symbolizes an glaoch suas na ndaoine. Níl aon amhras orm ach an ADDICTION céanna siad ag caint faoi, agus Dia dearbhaíonn tríd an Isaiah go bhfuil sé fir agus mná atá ag toghairm Iosrael. Is iad na thoghadh na Giúdaigh dílis a mhair an Tribulation, agus ag an am, atá scaipthe ar fud an domhain. Gach Giúdaigh ag dul abhaile, a bhfuil freisin ar aon dul go hiomlán leis na OT focail prophetic. Is é an cruthúnas nach bhfuil sé ag caint faoi an eaglais sa sliocht. 

"Tá Réamh-trib a thug roinnt a bhí eagla dul trí géarleanúint"

Freagra: Nuair a labhairt linn faoi na fulaingt amach ní mór dúinn idirdhealú a dhéanamh idir an fhulaingt ginearálta dtagaimid trasna ar fud an domhain (gr.thlipsis) agus an fhulaingt a bhíonn againn sa tribulation mór (gr.Thlipsis Megas) go labhraíonn Íosa de i Matthew 24, agus daniel Caibidil 12ú

Ní fhoirceadal Réamh-trib dul amach ar an believers a éalú géarleanúint. prophesied Íosa go mbeidh muid fuath sa saol seo ar a son (Eoin 15:18). I saol beidh an believers fíor taithí a cath spioradálta i gcoinne principalities agus cumhachtaí, a flesh féin, agus ag fulaingt le haghaidh an soiscéal. Chineál sin de fulaingt riamh, gheall Íosa dúinn go mbeidh orainn a bheith saor ó. Is é an fearg dtagaimid trasna ar an tribulation rud éigin difriúil agus rud éigin go bhfuil an focal gealladh dúinn nach gá taithí againn ná dul tríd. (1 ú 5: 8)

"Paul deir i 2 Thessalonians 2: 1-9 nach raibh an rapture tharlaíonn roimh an chuma ar an Antichrist"

Freagra: Paul Labhraíonn an rapture maidir le lá an Tiarna, nach bhfuil enstydig ais infheicthe Íosa '. Lá an Tiarna nach bhfuil lá amháin i betydningen de 24 uair an chloig, ach ar feadh tréimhse breithiúnas a théann amach ar an saol. (An bhfuil 02:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5 5, Joel 1:15 Amos: 18,20)

Ba iad na séipéal i Thessalonica eagla agus fonn a fuair siad cheana féin taobh istigh den tréimhse tribulation. Paul reassures iad agus insíonn ní mór an Antichrist a nochtadh ar dtús sula bhfuil sé. Nuair a thosaíonn an Antichrist a cúnant le hIosrael Tosaíonn an tseachtain seo caite de bhlianta, nó tribulation.

Conas is féidir le daoine a shábháil sa tribulation an Spioraid Naoimh atá imithe as an domhain?

 Freagra: Is é sin an Spiorad Naomh go dtí an taobh ní shuigh chiallaíonn go rannchuidíonn an chaoi tslánaithe ann a thuilleadh, ach go mbeidh an Spiorad Naomh dwell in gcroíthe daonna ina bhfuil muid an Spiorad Naomh mar is séala go leor ar leith don aois séipéal.

Roimh an racht an Spioraid Naoimh ag Pentecost bhí daoine a shábháil chomh maith, agus an Spiorad Naomh an chuma ar na daoine. Nuair a bhí poured an Spiorad Naomh ag Pentecost amach, ní raibh muid a "an dara" Spiorad Naomh ar domhan. Díreach mar atá sa Sean-Tiomna, beidh daoine a shábháil le linn na tribulation a mbeidh an Spiorad Naomh ag obair ar an mbealach céanna mar atá san OT, an bonn ó thuas.

Ceisteanna leis an fhoirceadal Iar-trib

S amtidigt tá roinnt ceisteanna unanswered go bhfuil an fhoirceadal Iar-trib deacair a fhreagairt nó a thabhairt ar an míniú i gceart:

Má thagann an rapture ar dtús ag Íosa 'infheicthe teacht, a populate ansin na Mílaoise?

"Má cheapann tú go shábháil díreach a fháil mar chuid den Mílaoise, agus a thagann an rapture ar dtús ag Íosa 'le feiceáil a thagann nuair ba chóir i bprionsabail gach duine sa Mílaoise a bheith iompaithe na comhlachtaí suthain. Ach a populate ansin na Mílaoise, nuair is féidir leis an atáirgeadh a dhéanamh ach amháin ag daoine i gcomhlachtaí nádúrtha "?

Freagra: Tá sé déanta ag daoine a bhí sábháilte a tar éis an rapture le linn na tribulation. dul Na fir isteach sa Mílaoise i n-chomhlachtaí nádúrtha.

Cén fáth nach bhfuil an rapture luaitear i Revelation 19: 11-23 nó rud Caibidil 14?

"I Revelation caibidil 19, linn a fháil cur síos ar ais le feiceáil Íosa ', ach luann sé nach mbeidh gá le resurrection nó rapture. Zech 14: 1-7 cur síos freisin eachtra seo, ach ní i gcás ina bhfuil sé luaite. Nach bhfuil sé aisteach go bhfuil ceann de stair an imeacht is mó a mbíonn i gceist le aiséirí na céadta milliún duine nach bhfuil luaite ná i Revelation caibidil 19 nó rud Caibidil 14? Cén fáth? "

Freagra: Níl an Rapture nó aiséirí thagraítear dóibh anseo mar go nach bhfuil ach a dhéanamh ag an bpointe ama.

Cé a bheidh le bailiú ar dtús, an éagórach (Matha 13: 30,41,49) nó an righteous? (1 Thess 4: 16-17)

An dá 1 Teasalónaigh agus Matthew 13 deir a bhíonn ar resurrections faoi seach ar siúl den chéad uair. 1 Teasalónaigh Insíonn uppståendelsen de na bpobal is túisce, ach Matt 13 a chonaic go ar dtús leis an unrighteous a tógadh ó na talún. Ní féidir an dá ghrúpa a bheith ar an gcéad a bhaint lá?

Freagra: Tá dhá ócáid ar leith nach bhfuil ach a tharlaíonn ag an am céanna .

Ós rud é go an sábháilte a bronntar le mullaigh ag an rapture (cúirt Chríost) Cén chaoi a bhfuil sé go bhfuil cheana féin ar an 24 elders iad (Revelation 4: 4-10) fiú má tá an rapture déanta?

Freagra: Ní mór don Rapture bheith ar siúl ghlacadh sula mbíonn an chéad séala a bhriseadh.


Cén fáth caorach agus gabhar a bheith scartha tar éis an tribulation na ndaoine a bhí cheana féin sa rapture? (Matha 25: 31-33)

 Freagra: Le nach raibh an rapture tarlú ag toradh le feiceáil Íosa, mar sin, ná caorach agus gabhar (daoine san tribulation marthanach) a bheith scartha roimh an Mílaoise.

Cá mbeidh na "gan sábháil" ón le fáil ag deireadh na Mílaoise? (Rev 20: 7-10)

 Freagra: Tá daoine a rugadh i rith na Mílaoise. Tá siad an sliocht na ndaoine a chuaigh isteach sa Mílaoise i n-chomhlachtaí nádúrtha.

Cé go bhfuil sé go bhfuil a bhfuil ar ais ionas nach féidir leis an Antichrist teacht chun tosaigh?

 Freagra: Is é an Spiorad Naomh sa séipéal an constaic is mó go dtí an Antichrist nach féidir teacht chun tosaigh.

Íosa gealladh i Eoin 14: 1-3 go mbeadh sé ag ullmhú áit do creidimh neamh, agus ansin ar ais chuig a ghlacadh chugainn áit a bhfuil sé. Réamh-trib éilimh go mbeidh Íosa ar ais go talamh a bheith ann lena bpobal. Cén fáth a mbeadh Íosa a ullmhú áit do dúinn ar neamh agus ansin ní a chur againn ann?

 Freagra: Is foirceadal Iar-trib an-deacair a mhíniú Eoin 14: 1-3

forógra Íosa i Nazarat

Luke 4:. 18-19 - "Is Spiorad an Tiarna orm, toisc go bhfuil anointed sé liom a seanmóir dea-scéal do na boicht Chuir sé uaidh mé saoirse do na captives agus a ghnóthú radharc ar an dall a fhógairt, a thabhairt ar an chois saoirse agus fógraígí an bhliain inghlactha an Tiarna

E dhiaidh sin bhí tempted Íosa san fhásach, tháinig sé go dtí Nazarat, áit a léigh sé ó Isaiah 61: 1-2 agus fógraíodh gur tháinig na focail seo fíor. Is é an rud a thabhairt faoi deara go stopann Íosa lár abairte gan chríochnú an tuar iomlán de Isaiah.

Is é an chúis Íosa stadanna i lár an véarsa go bhfuil an chéad chuid den véarsa curtha lena chéad teacht agus a mhinistreacht earthly a dhéanamh. Beidh an dara cuid den tuar a chomhlánú ach amháin tar éis an séipéal imithe as an domhain.

Iosrael agus an Eaglais

Na hAchtanna 15: 13-18 - "Bráithre, éist liom Simeon Tá cur síos ar conas a rinne Dia an chéad go cinnte bhuaigh sé daoine as a ainm i measc na náisiún Tá sé ag teacht leis na focail ar an prophets, a deir: Ansin, beidh mé ag dul ar ais.. agus atógáil teaghais tar éis titim David. a fothracha Beidh mé atógáil, agus beidh mé ag bunaíodh é,

D Tá et cúiseanna diagachta eile go mbeidh an eaglais a raptured ar an tseachtain seo 70 agus an ceann deireanach de na blianta.

Má tá an chúis go príomha as na seachtaine 70 a chur i gcrích na sé geallúintí a Iosrael a fheiceann muid i Daniel 09:24, ansin an pobal a bheith imithe roimhe sin. Jacob taispeánann gur sna hAchtanna 15, seicheamhach tar éis an t-am Tionól ar domhan, an Tiarna bheadh ​​cas a fhócas agus leanúint ar aghaidh lena chlár le hIosrael. Tá Rapture tarlú ag pointe ama ar leith ná ar ais infheicthe Íosa an Tiarna cláir éagsúla do Iosrael agus an Eaglais.

Tribulation I bhfocail eile, roinnte an dá. Go páirteach a purify Iosrael, agus sa dara fomhír, a mhilleadh agus a dhéanamh suas leis na náisiúin infidel. (Jer 30: 1-11). Ní dhéanann an pobal mbaineann leis na críocha sin. 

An trumpa 7

Revelation 11:15 -  An aingeal seachtú  shéid a trumpa . Ansin Éisteadh sa spéir éisteacht leo siúd atá a dúirt: ". An ríocht an domhain mbaineann anois chun ár dTiarna agus a Críost, agus cuirfidh sé na righ trí shaol na saol"

E n Roinnt rá go bhfuil an rapture agus an aiséirí a tharlaíonn ag an trumpa seo caite mar an 7ú agus trumpa seo caite a bhíonn againn sa tribulation an gcéanna. Ach ní mór dúinn a mearbhall ar an seacht trumpa i Revelation 11:15, leis an trumpa deiridh a bhaineann leis an aiséirí.

Gcéad dul síos, tá difríocht san ábhar agus an tionchar ar an dá trumpaí nuair a bhíonn trumpa Dé trumpa an tslánaithe dá, i gcodarsnacht leis an trumpaí seacht bhíonn againn i nochtadh an breithiúnas an tsaoil seo. Is Trump Dé gairm leis an aiséirí, agus bailiú na ndaoine Dé.

Níl sé an Tiarna séideadh sa trumpa i Revelation, ach aingeal. Nuair a bheidh an t-aingeal séideadh an trumpa, tá sé ina comhartha a thosaíonn an tribulation mór, agus is féidir leis an 3.5 bliain anuas tar éis tosú. Agus ar deireadh, nuair a fuaimeanna an trumpa Dé chomh transmutes sé ach ócáid ​​mhór, agus an seachtú scaoileadh trumpa imeachtaí éagsúla.

lá Tiarna

1 Thessalonians 5: 2 - Má tá na tráthanna agus na séasúir, se a bhráithre, ní mór dúinn a scríobh chugat. Tá a fhios agat go maith go dtagann an lá an Tiarna mar a thief san oíche. Nuair a bhíonn daoine ag rá, "Síocháin agus sábháilteacht," ansin ag fulaingt siad scrios chomh tobann mar a thagann an pian thar bean torrach, agus ní bheidh siad éalú. Ach ye, brethren, nach bhfuil sa dorchadas, gur chóir go mbeadh an lá sin overtake tú mar thief.

M dhaoine gaile tiomantas agus tagraíonn go lá an Tiarna mar lá teoranta agus sonracha 24 uair an chloig, a bhíonn ar siúl ag an deireadh an tribulation nuair Íosa ar ais le feiceáil. Dá bhrí chiallaíonn go bhfuil an lá an Tiarna agus an rapture synonymous agus craoltar ar cheann.

Is dócha go bhfuil an véarsa is luaite ach 1 Teasalónaigh 5: 2, ina luaitear an rapture i dtaca leis an lá an Tiarna. Mar an lá an Tiarna ar an mbealach céanna go dtagann Íosa mar "thief san oíche" a cheanglaíonn tú amú go minic na dhá ócáid.

Ach léiríonn athbhreithniú ar roinnt bivelverser ina luaitear Lá an Tiarna nach ndéanann sé tagairt ach do lá amháin, ach ag an am breithiúnas lena gcumhdaítear an Tribulation, Íosa ar ais infheicthe agus na Mílaoise.

Joel 2: 11-20 -  I measc Lá Tiarna ionsaí ón namhaid ó thuaidh, a chreideann go leor go bhfuil an t-ionsaí céanna a fheiceann muid i Ezekiel 38-39. Creideann go leor a tharlaíonn Gog / Magog cogadh sa chéad chuid den Tribulation.

Joel 3: 4 -  Seo lá an Tiarna ceangailte le toradh infheicthe Íosa 'agus a bhreithiúnas ar na náisiúin. 

2 Peter 3: 10-23 -  Anseo lá an Tiarna ní a tharchur chuig toradh le feiceáil Íosa ', ansin a fhios againn go bhfuil an lá a bheidh na comhlachtaí heavenly a thuaslagadh, agus a fhaigheann muid flaithis nua agus talamh nua sa chéad áit i ndiaidh bliana 1000 d'Impireacht.

An chéad aiséirí

Nochtadh 20: 4 - Agus mé chonaic gcathaoireacha, agus shuigh siad ar tugadh orthu údarás chun breithiúnas. Agus chonaic mé an anamacha a bhí beheaded toisc go raibh fianaise acu ar Íosa agus an focal Dé agus nár worshipped an Beast agus a íomhá agus nach bhfuair a rian ar an forehead nó ar láimh. Bhí cónaí orthu agus reigned le Críost míle bliain. Ach ní raibh cónaí na marbh eile arís go dtí go raibh críochnaithe an míle bliain. Is é seo an chéad aiséirí.  

DIs 4 freisin rud éigin a bhí go leor plé anonn 's anall, agus sílim go bhfuil an focal an Bíobla labhairt ar a son féin nuair a muid ag léamh: an chéad aiséirí i Revelation 20. Is féidir linn a fheiceáil ar an véarsa a labhraíonn de aiséirí, agus is é an chéad aiséirí. Ansin, is féidir linn a fheiceáil go bhfuil, agus tá labhairt ar an aiséirí martyrs tar éis an tribulation. Ach ciallaíonn sé sin gurb é atá sa chéad aiséirí amháin de martyrs ó tribulation? Níl, ar ndóigh nach bhfuil.

D an chéad aiséirí níos mó faoi cad é cineál chineál aiséirí. Is féidir linn a fheiceáil go bhfuil dhá chineál de resurrections. An chéad le beatha síoraí le Dia, agus an dara aiséirí le eternity gan Dia. An Aiséirí dara leagan, atá scaradh eternal ó Dhia, comhdhéanta de na bac marbh ó gach tréimhse ama, agus a bhíonn ar siúl i ndiaidh 1000 bliain de Impireacht. (Rev 20: 5)

Bíonn an chéad aiséirí atá comhionann leis an saol síoraí le Dia ar siúl i gcéimeanna éagsúla. Sa NT, feicimid roinnt resurrections éagsúla go léir a thabharfar isteach faoin gcatagóir "an chéad resurrection". 

aiséirí 1. Íosa 'ar an tríú lá. Is pian salvation Íosa mar gheall ar an bhfoireann do na commotion. Más rud é nach raibh sé réitigh ar fad an óstaigh pheaca beagnach 2000 bliain ó shin, bhí againn nach raibh ar aiséirí ó mhairbh. Is aiséirí Íosa mo aiséirí. 

2. aiséirí roinnt daoine in GL Tiomna tid.- Eabhraigh 11:35

3 Na believers ón GL Tiomna a tharla sa ndáil le bás agus aiséirí Íosa '. Matt 27: 52-53

4th rapture Comhthionól Críostaí roimh an deiridh agus 70 seachtain de bhlianta d'Iosrael agus Iarúsailéim.


5. aiséirí na beirt fhinnéithe ag deireadh an tribulation - Up 11:12

6. Aiséirí na believers GL Tiomna agus na martyrs an tribulation, a bhíonn ar siúl díreach roimh an athchóiriú an ríocht Iosrael. - Dan 00:13, Eoin 11:24, suas 20: 4

bearnaí Temporal

M gal de na himeachtaí a bhíonn ar siúl i rith na tribulation agus i gcumarsáid leis an ais Íosa thaispeáint dúinn go bhfuil sé riachtanach chun bearna ama idir an rapture an Tionóil, agus Íosa ar ais le feiceáil. Tá cuid de na himeachtaí le fios é seo:

suíomh breithiúnas Chríost

2 Corantaigh 5:10 - I gcás ní mór dúinn go léir láithriú os comhair an suíomh breithiúnas Chríost, gur féidir le gach duine a fháil a bhfuil déanta aige sa saol seo, maith nó olc

G Múineann UDS focal dúinn go mbeidh gach duine againn lá amháin seasamh os comhair an suíomh breithiúnas Chríost agus räkenskab dhéanamh as ár gníomhais. Cúirt go bhfuil an fhuascailt agus gan a mheascadh leis an mbreithiúnas ag an throne mór bán i ndiaidh bliana 1000 d'Impireacht. Is é an focal Gréigise do chúirt "BEMA", agus ar a dtugtar mar sin "Beema breithiúnas".

1 Corinthians 4: 5 - Lower bhrí sin, aon bhreithiúnas ró-luath, sula dtagann an Tiarna. Ba chóir dó solas suas mar cheilt dorchadas agus nochtann an croí smaointe agus intinn, agus beidh ansin gach duine a chuid moladh Dé

Cuireann an chúirt isteach láithreach ceangailte le upprycklsen, rud a chiallaíonn go nuair a fhilleann an Tionól le Críost leis an domhan, tá siad tar éis cheana féin roimh an suíomh breithiúnas Chríost a modtaga a luach saothair.

An 24 elders

N Tá Ågot mar bekräfter go bhfuil an chúirt ar siúl sa láithreach a knot suas go dtí an rapture an 24 elders, a ionadaíonn an Tionól neart iomlán. Tá siad i bhfeidhm ar fud an throne Dé, d'Kroner ar an ceann, agus réidh chun freastal ar an Tiarna le linn na tribulation, roimhe sin a bhriseann Íosa an chéad róin i Revelation chaibidil 6

Má tá an 24 elders a ionadaíonn do na bpobal, ciallaíonn sé dhá rud. Agus ar an am ag teastáil idir an rapture agus an 70ú årsveckans tús, agus roimh an chéad fíorasc agus sula mbeidh an chéad chapall a fhuascailt, is é an pobal i bhfeidhm cheana féin sa heavenly.

An breithiúnas na náisiúin agus Gentiles

D Bheadh omen na Gentiles dodhéanta más rud é nach raibh sé do bearna ama idir an rapture agus seol ar ais le feiceáil Íosa. Conas eile a bheadh dá an shábháil agus an gan sábháil, atá fós i n-chomhlachtaí nádúrtha a bheith scartha dá an dílis bhí stoite cheana féin agus chas an ghlóir na comhlachtaí?

Má tharlaíonn an rapture tar éis an tribulation fháil ach ní gá a roinnt ar na daoine roimh an Mílaoise. Ba mhaith linn cheana go raibh uppdelining i dtaca leis an rapture nuair a leagtar Íosa cos ar an Sliabh na ológa.

Daonra na Mílaoise

M eople atá shábháil le linn an tribulation dul i n-chomhlachtaí nádúrtha sa Mílaoise. Beidh na daoine ag obair, tithe a thógáil agus páistí a. Sula théann muid isteach sa Mílaoise, beidh arís go leor daoine ar an talamh, murab ionann agus deireadh an tribulation, nuair a bheidh fear a bheith níos gann ná an óir de Ophir? (An bhfuil 13: 9-12)

amach anseo Iosrael

In  aois nuair a bhfuil Giúdach agus Gentile anois is gá comhlacht amháin an bearna ama chun an Tiarna a leanúint den chlár le hIosrael. Is é an tseachtain seo 70 agus an ceann deireanach de bhlianta an t-am nuair a bheidh a chur ar an Tiarna arís a dhíriú ar na Giúdaigh agus an náisiún Iosraelach.

Deireadh na församlingenstid ar domhan Críochnaíonn, ní hamháin prophecies biblical ach freisin léiriú bearna riachtanach idir rapture agus seol ar ais le feiceáil Íosa. An dá is an suíomh breithiúnas Chríost, an 24 elders, breithiúnas na náisiúin, an daonra na mílaoise agus an clár Tiarna do Iosrael, agus a mholadh seo. 

Mar fhocal scoir

V i gcónaí in aimsir feithimh. Idir an dá linn, agus súil go an Tiarna go luath a bheith ag glaoch chugainn sa bhaile dó. Tá mé daingean go leor i mo thuairim go bhfuil muid an chéad ghlúin roghnaithe a mbeidh an grásta chun taithí fuar, an trumpa heavenly an Tiarna agus cries aingeal.

Pobal fuair a thosú ag Dia racht an Spioraid ag Pentecost, agus beidh deireadh leis an rapture an bpobal. Tá sé thar am ard a thógann ár gceann, ar feadh luath druidim ar ár deliverance.

 D et Is é seo an tríú post a scríobh mé mar is cosaint é don fhoirceadal Réamh-trib, is é sin go mbeidh Íosa beir a bpobal roimh dhul isteach sa tseachtain 70 agus an ceann deireanach de na mblianta, agus go dtugann breithiúnais tribulation théann amach thar cré.


Tá glúin atá roghnaithe

U nasc go bhfuil an taispeáint ar ais Íosa 'fascinated dom i gcónaí, agus ní bheidh an smaoineamh de ghlúin roghnaithe i stair an duine blas bháis, ach beidh ionad a taithí a fháil air go gclaochlófar é a tharlaíonn nuair a thagann Íosa a bhailiú a bpobal trí a stoitheadh beo iad ar neamh.

Lá chuige fuascailte

D et a fhágann gurb é ábhar suimiúil mar sin agus conspóideacha, ná go labhraíonn na comharthaí an-láidir go bhfuil muid ag ceannteideal i dtreo an chríochnú sa todhchaí, agus dá bhrí sin ar ais Íosa.

A lán daoine sa lá atá inniu atá faoi léigear ag na comharthaí is féidir linn an dá fheiceáil agus taithí, agus go labhraíonn an Spiorad Naomh go soiléir leis an séipéal Dé agus an hearts na ndaoine a fháil réidh. Chuige sin, ansin tosú do dhaoine a fheiceáil go bhfuil an lá a fhuascailt druidim, is é an chéad cheist eile nuair is féidir linn a bheith ag súil i ndáiríre chun uppryckelsens tharlaíonn faoi láthair?

Na ceisteanna go leor a iarraidh

E n Tá cuid de na ceisteanna sin a iarraidh go leor daoine iad féin i ndáil leis go bhfuil ar ais Íosa nuair is féidir linn a bheith ag súil a tharlóidh an rapture? Beidh an Tionól ag dul tríd an tribulation? Cad é go díreach an cuspóir an tribulation, agus is é fírinne an Antichrist nó Íosa, ba chóir dúinn fanacht? An bhfuil ar ais Íosa agus an rapture an gcéanna nó dhá ócáid éagsúla?

Tá súil agam go bhfuil an dá an post seo agus an ceann deireanach Scríobh mé freagra leanas roinnt de na ceisteanna.

Mo chiontú go pearsanta

T reviously Bhí mé go leor cinnte go mbeidh Íosa a aisghabháil ar dtús a pharóiste tar éis an tribulation agus an rapture agus Íosa ar ais le feiceáil ar an teagmhas céanna. Íosa labhraíonn ach ar tuairisceán, agus cén fáth ar chóir an bpobal a shábháil ó tribulation nuair Iosrael agus an domhan araon ag fulaingt? Chonaic mé an tribulation mar phróiseas cleansing riachtanach de chuid an chomhlachta Chríost mar gheall ar an dramhaíl a fheicimid i go leor áiteanna sa lá atá inniu.

Ach nuair a bhí mé ar dtús ar roinnt ceisteanna unanswered nach raibh mé in ann a fháil ar dhaoine eatarthu leis an méid a raibh mé in ann a léamh an Bíobla, rinne mé mé féin a chur i na ceisteanna i gceart. Tá na haighneachtaí thoradh ar an méid a tháinig mé suas leis.

Díreach chomh cinnte agus is mé inniu le mo shlánú, tá mé freisin nuair a thagann sé pointe ama don rapture an bpobal. Beidh Íosa pluck a bpobal sula dtosaíonn an tseachtain seo caite de bhlianta agus an tseachtain 70, agus ba mhaith liom a roinnt ar roinnt de na hargóintí go Sílim go labhraíonn go mór é.

Rapture agus Íosa ar ais le feiceáil

John 14: 1-3 - Lig ní do chroí a bheith buartha. Creid i Dia agus creidim i dom. I dteach mo Athar go leor seomraí. Más rud é nach raibh sé mar sin, bheadh ​​mé in iúl duit go Téim a ullmhú áit do shon? Agus má théann mé agus áit a ullmhú do shon, beidh mé ag teacht ar ais agus tú a chur ar mé féin, ionas gur féidir leat a bheith i gcás mé

1 Thessalonians 4: 15-17 - deirimid ribh ag an briathar an Tiarna, go bhfuil muid atá beo agus fanacht go dtí an teacht ar an Tiarna ní chuirfidh sin cosc ​​orthu a bhfuil ina gcodladh. I gcás nuair a dtoil os ard, guth an archangel agus an trump Dé, déanfaidh an Tiarna é féin shíolraigh ó neamh. Agus gan ach beidh an marbh i gCríost ardú. Ansin, beidh muid atá beo agus fós a ghabháil suas sna scamaill díobh le chéile chun freastal ar an Tiarna san aer. Agus mar sin beidh orainn a bheith riamh leis an Tiarna

U Níl an ppryckelsen ainm eile ar ais infheicthe Íosa. D'fhéadfá a rá go bhfuil an tuairisceán ar Íosa i céimeanna tús leis an rapture agus deireadh ag sé ar ais le feiceáil i ndiaidh an tribulation mór.

Rapture an Tionóil

U Is ppryckelsen ócáid dofheicthe a tharlaíonn gan rabhadh. Tá a fhios againn, i bhfocail eile nach bhfuil go leor ceart nuair a tharlaíonn sé, agus táimid ag insint a bheith watchful agus prayerful. Beidh a fhios againn an t-am mar gheall ar an rapture agus go mbeadh tuiscint nuair a thosaíonn sé a chonradh, ach an uair agus déanfar an mhóimint níl a fhios againn rud ar bith faoi, agus beidh sé i bhfolach go dtí an lá a tharlaíonn sé. 

Íosa thagann leath-shlí chun na Cruinne chun bualadh linn i spás, agus ansin a chur ar ais chugainn chun na bhflaitheas, le linn a bheith i gcás ina bhfuil sé. Dá leanfadh Íosa go Domhan tar éis an rapture, agus mar sin ghlac sé dúinn go dtí áit a bhfuil muid ina ionad. Ach de réir John, agus a thagann sé ar ais go dtí a fháil dúinn áit a bhfuil sé, atá i dteach a Athar isteach ina ríocht na bhflaitheas. 

Íosa ar ais le feiceáil

J Is ASC ais infheicthe ar bith dofheicthe nó rún teacht. Beidh gach súl fheiceáil dó, agus beidh sé a bheith go hiomlán le feiceáil ar na scamaill na bhflaitheas. Is é an t-am den lá freisin aon iontas, ansin, tá a fhios againn go mbeidh sé láithreach tar éis dheireadh an tribulation, nó díreach 3.5 bliana tar éis an dtrioblóid mhór go luath.

Beidh na daoine beag a mairfidh an tribulation a bheith in ann chun an finné an ócáid ​​seo.

De réir na focail an Tiarna féin

P Aulus béim ar go bhfuil sé  "ag an briathar an Tiarna " nuair a múineann sé mar gheall ar an rapture agus an aiséirí.

Gcéad dul síos, tá sé go raibh 1 Teasalónaigh scríofa ag Paul faoi AD 51, agus is dócha nach bhfuil na Soiscéil raibh fós i scríbhinn ag an bpointe ama nuair a scríobh Pól an litir seo. Dara, beidh tú ach aon teagasc Íosa sna Soiscéil mar a labhrann Íosa de roinnt a thagann chun cinn ó na mairbh, agus a thagann an duine eile beo iompú chun aghaidh a thabhairt air sna scamaill.

Íosa preached ach an aiséirí ó mhairbh, bunaithe ar na gealltanais is féidir linn a fheiceáil sa OT. Tá, an gealladh aiséirí naofa díreach tar éis an tribulation mór (Daniel 12: 2), agus díreach roimh an Mílaoise. Is é seo ar a dtugtar an saol resurrection Íosa nó an aiséirí a bhaineann mar sin leis an GT Naomh.

rúin Tionól

1 Corinthians 15: 51-52 - Féuch, Deirim libh Mystery: Ní bheidh againn go léir codlata, ach beidh muid go léir a athrú, I am, i bhfaiteadh na súl, ar an trumpa seo caite. Maidir leis an trumpa beidh fuaime agus déanfar na mairbh a ardú incorruptible, agus beidh muid ag a athrú.

D Ciallaíonn et a thugann Pól cheann de na rúin sin go hindíreach leis an bpobal a dhéanamh, mar a bhí sé trí fhocail díreach nó an nochtadh an Tiarna.

An rún a thugann Pól seo agus riamh go raibh fios nó a bhfuil fios, go bhfuil sé ach nach mbeidh glúin roghnaithe bás, ach beidh taithí Déanfar í a chlaochlú agus transfigured, agus déanfar é a ghabháil mar aon leis an marbh d'fhonn freastal ar Íosa sa spéir.

Ba mhaith linn a bheith i gcás ina bhfuil sé

John 14: 1-3 - "Lig nach bhfuil do chroí a bheith buartha Creid i Dia agus creidim i dom I dteach mo Athar go leor seomraí Más rud é nach raibh sé mar sin, bheadh ​​mé in iúl duit a théann mé áit a ullmhú... ar do shon? agus má théim agus áit a ullmhú do shon, beidh mé ag teacht ar ais agus tú a chur ar mé féin, ionas gur féidir leat a bheith i gcás mé. agus cibé áit a théann mé, tá a fhios agat go bhfuil. an mbealach a fhios agat. "

I  Soiscéal Eoin, tugann Íosa dúinn a revelation uathúil. Tá sé ag caint faoi rud éigin go raibh roimhe sin aon fáidh nó a bhí ina tuar dóchais inti. Níláit féidir linn a léamh go mbeadh an Messiah teacht, ach a bhailiú na Naomh i Iarúsailéim earthly, bheadh sé iad a ghlacadh chun an teach a Athar, a bhfuil an áit chéanna ina mbeadh sé ag dul amach.

Nuair a thugann sé an gealltanas, tá sé ar bhonn an " Beidh mé ag teacht ar ais agus tú a chur ar mé féin, ionas gur féidir leat a bheith i gcás mé."  Tá sé ag caint faoi comeback, ní leis an liberation Giúdach a dhéanamh, nó go a ríochta bhunú ar an talamh, nó chun breithiúnas a thabhairt ar náisiúin. Is focal nach féidir ach a chuid féin a dhéanamh.

John 14: 1-3 agus 1 ú 4: 13-18

D anseo tá línte domhanleithid iontach nuair i gcomparáid againn dá véarsaí ina bhfuil roinnt de na focail nó frásaí beagnach mar an gcéanna. Leanann siad dá chéile ag an am céanna, san ord a thagann siad, agus sa tslí go bhfuil an píosa tógtha.

John 14: 01-3 Eanáir ú 4: 13-18

V.1 Pine i gceist v.13

Creid V.1 v.14 Déan

V.1 Dia, v.14 mé Íosa, Dia

v.2 inis tú v.15 insint duit

v.3 teacht ar ais v.15 teacht an Tiarna

v.3 ghlacadh do V.17 sciob suas

V.3 dom V.17 chun freastal ar an Tiarna

v.3 bheith ina bhfuil mé V.17 i gcónaí leis an Tiarna.

Tá an dá de na verses comforting agus léiríonn dúinn ar bhealach ar leith a thagann an Tiarna a chur ar an believers as an domhain go dtí an glory na bhflaitheas.                 

18 Réamh-trib argumenter

 1. Níl ach aon sleachta sa Sean-Tiomna nó an Tiomna Nua a thabharfadh le tuiscint go mbeidh an eaglais dul tríd an tréimhse tribulation, nó gur chóir an eaglais seasamh duine le duine i gcoinne an Antichrist.

 2. Tá Tribulation a dtugtar "dtrioblóid Jacob" (Jer30: 7), ach tá sé riamh ar a dtugtar "an bpobal nó eaglais anacair". 

 3. An aingeal Gabriel fógraíodh go Daniel gur cinneadh i 70 seachtaine ar do phobail (Giúdaigh) agus ar thy chathair naofa (Iarúsailéim). Níl an séipéal a luaitear anseo. Dan 09:24

 4. Bhí an séipéal aon pháirt sa chéad 69 seachtaine, agus ní bheidh a bheith mar chuid de na deireanach agus an tseachtain 70ú.

 5. Tarlaíonn Revelation rapture i gCaibidil 4: 1 atá tréimhse tribulation Déantar cur síos ag gCaibidil 6-19. An 24 elders a ionadaíonn do na bpobal i bhfeidhm sula mbeidh an chéad róin briste.

 6. Is é an paróiste luaitear fiche uair sa chéad trí chaibidil de Revelation, ach tá sé riamh a luaitear ó chaibidil go chéile 4 agus 19. 

 7. Tá an tréimhse Tribulation a dtugtar freisin "lá de wrath" (Zeph 01:15) sa Bhíobla, ach ní raibh Íosa a cheapadh dúinn wrath ag fulaingt. (1 ú 5: 9), ach sinn ó "an wrath" (1 Th 01:10)

 8. Tá an tréimhse Tribulation a dtugtar an Lá an Tiarna sa Bhíobla (Zeph 01:15). Ach 1 Thessalonians 5: Deir 2-3 go mbeidh lá an Tiarna (an tribulation) teacht mar thief san oíche. Nuair a rá le daoine (unbelievers), "Síocháin agus sábháilteacht," ansin bhuail an (unbelievers) le scrios chomh tobann mar a thagann an pian thar bean torrach, agus ní bheidh siad (na unbelievers) éalú. Is léir go bhfuil an t-tribulation rud éigin a befall na disbelievers, ach ní chuireann sé san áireamh an dílis agus a shábháil.

 9. Déanfaimid consól a chéile le labhairt ar an rapture (1 Teasalónaigh 4:18). Níl aon chompord sa teagasc a deir go mbeidh an séipéal dul trí chuid nó gach ceann de na domstid tribulation.

 10. Gheall Íosa an séipéal ag Philadelphia go raibh sé ag a chaomhnú an eaglais, agus "tarrthála tú amach as an uair an chloig de temptation, beidh a thiocfaidh ar an domhan ar fad agus a muintir a thabhairt chuig an triail." (Rev 03:10) Dia gealladh a chaomhnú an bpobal dílis as an tréimhse tribulation .

 11. Díreach mar a bhí gafa Enoch suas ar neamh roimh an tuile agus leasaithe Noah tríd an Flood, beidh an Tionóil raptured roimh an tribulation agus Iosrael iarmharach a choimeád trí tribulation.

 12. Ar an mbealach céanna nach bhféadfadh Dia breitheamh Sodom agus Gomorrah sula raibh Lot amach as an chathair, ní féidir le Dia breitheamh an saol seo sula gcuirfear an righteous imithe. (1 Gen. 19:16)

 13. Labhair Íosa na tréimhse tribulation nuair a d'iarr sé: ". Vaka i gcónaí agus guí ar son dul slán ó na rudaí atá le teacht agus chun seasamh os comhair an Mac an duine" (Luke 21:36) Déanann sé aon chiall a iarrann Íosa as rud éigin nach bhfuil sé sásta a choinneáil.
 14. Malachi 3:18 a deir go mbeidh an Tiarna (maidir le teacht) a thaispeáint dúinn an difríocht idir an righteous agus an droch, idir duine a bhíonn ag freastal Dia agus ní fhreastalaíonn air. Réamh-trib a chreidiúint, go dtagann an Tiarna a bhailiú a bpobal, ansin teacht orainn in éineacht leis a mheas idir an righteous agus an unrighteous. 
 15. Ag an Rapture, tagann Íosa  as  a chuid eaglais (1 Teasalónaigh 4: 16-17) nuair a thagann sé ag deireadh an tribulation, a thagann sé  le  a bpobal. (1 Th 03:13).

 16. Sna litreacha chuig an seacht n-eaglaisí a cuireadh Íosa a "a chloisteáil cad a deir an Spiorad go dtí an bpobal." Ach sa tribulation mór, tar éis go bhfuil an Spiorad Naomh sa séipéal go dtí an taobh shuigh, a deir sé: "An té a bhfuil cluasa, lig dó éisteacht" (Revelation 13: 9) fhágáil ar lár sé an Tionól, áit nach bhfuil aon séipéal a éisteacht leis an Spiorad labhraíonn agus chun dul tríd an tribulation. 

 17. Beidh Antichrist dhéanamh cogadh leis na naoimh, agus tá sé de chumhacht a defeat leo. (Rev 13: 7). Ach ní féidir é a bheith ar an township labhartha anseo. Íosa é féin ag gealladh go "nż ba chżir helvets calafoirt a bheith ar an bpobal ar an mighty." (Matha 16:18)

 18. Ní raibh 18. Íosa rá: "Nuair a tharla sé seo," straighten ansin suas agus thógann suas do chinn, ach "Nuair a bheidh seo go léir (na comharthaí) Tosaíonn a tharlóidh," mar sin straighten suas agus thógann suas bhur gceann, óir do fhuascailt. (Luke 21:28).

Beirt fhinnéithe

S cnoc roghnaigh mé dhá scriptures, an GT agus NT, ag caint le chéile, agus fianaise a thabhairt nach mbeidh an séipéal dul tríd an wrath Dia, nó tribulation, ba mhaith liom a chur in iúl dá véarsa seo a leanas:

1 Thessalonians 1: 9-10 - An labhairt leo faoi conas a bhí fuair muid de tú, agus conas a chas tú do Dhia ó idols chun freastal ar an bheo agus Dia fíor agus chun fanacht ar a Mhac ó neamh, a bhfuil Dia tógadh ó mhairbh, Íosa a sheachaid chugainn ó an wrath atá le teacht

Isaiah 26: 19-21 - Beidh Ach d'marbh beo; beidh a n-chomhlachtaí ardú. Wake suas agus a chanadh, ye go bhfuil cónaí sa deannach, do do drúcht drúcht an tsolais, agus beidh an domhain a thabhairt amach an marbh. Tar mo mhuintir dul isteach agad ndlísheomraí, dhún na doirse taobh thiar duit. Folaigh duit féin ar feadh nóiméad gairid dtí go mbeidh an wrath a rith ag. Mar behold, tagann an Tiarna as a áit chun pionós a ghearradh ar an áitritheoirí na dtíortha agus an domhain as a iniquity. Beidh an domhain a leagan lom a gcuid fiach fola agus ní níos sia cheilt a n-marbadh.

gealltanas unfulfilled

V Ní féidir san fheiceáil go bhfuil an sliocht as Íseáia riamh bheith comhlíonta sula bhféadfar. chuireann sé freisin nach n-aontaíonn leis an aiséirí a preached Íosa agus insíonn Daniel Dan 12: 2, bhfuil a fhios againn a tharlóidh tar éis an Tribulation agus nach roimhe.

Anseo Labhraíonn Íseáia seachas aiséirí a tharlaíonn nuair a d'iarr an Tiarna an chéad dá daoine ina seomraí roimh agus sula dtéann wrath sin Dé agus breithiúnas amach thar an domhain.  

Tar mo mhuintir

"K faoi mo dhaoine," rud a chiallaíonn i ndáiríre "cealú" nó "a bheith dofheicthe", ina comhthreomhar iontach leis an taithí John bhí i nochtadh caibidil 4, nuair a chonaic sé an doras ar oscailt ar neamh, agus ag an am céanna a chuala an guth Dé mar trumpa dúirt dul céanna: "Teacht suas anseo." Láithreach tar éis an Dia, thiocfaidh chun bheith fuar Seán gafa suas go dtí an throne Dé, áit a bhfuil sé ó neamh behold tribulation a bhí amach ar domhan.

Léiríonn John an séipéal seo a taithí a fháil ar an gcéanna ar uppryckelsens lá. Trí ordú, guth an archangel agus an trump Dé, an bpobal a bheith gafa suas ar neamh agus beidh a fheiceáil tribulation unfold domhain.

Chun iarracht a dhéanamh agus a phionósú na háitritheoirí an domhain

Revelation 03:10 - Toisc go bhfuil tú choinnigh mo focal faoi endurance, beidh mé a choinneáil tú, agus a shábháil tú as an uair an chloig de temptation, beidh a thiocfaidh ar an domhan ar fad agus a muintir a thabhairt chuig an triail

J Labhraíonn esaja ar  "an Tiarna a thagann amach as a áit chun pionós a ghearradh ar an áitritheoirí na dtíortha agus an domhain as a iniquity." Deimhníonn an gcaoi chéanna Revelation 03:10 go bhfuil uair an chloig de temptation (tribulation), a thiocfaidh ar fud an tsaoil a chur a dhaoine chur leis an triail.

An dá Isaiah agus Revelation cainteanna faoi chuspóir an Tribulation a phionósú agus iarracht a dhéanamh agus áitritheoir an domhain mar gheall ar a bpeacaí trí rud ar a dtugtar wrath Dé. An fearg céanna a fianaise a thabhairt mar an dá na véarsaí go bhfuilimid shábháil ó, ag an Tiarna glaonna dúinn abhaile go dtí teach a Athar, baile chun a chuid seomraí go dtí go mbeidh an wrath a rith ag.

Fear ar oileán Desert

O m gur féidir linn a dhéanamh ar thurgnamh agus fear ar oileán Desert, gan ach Bíobla ina láimh, ach tá expositions agus a fhorfheidhmiú smaointe doctrinal. Cén chonclúid a tháinig sé ar an tuairim maidir leis an bpointe ama le haghaidh an rapture?

Gcéad dul síos, d'fhoghlaim sé ó Isaiah 13: 9-13, agus Amos 05:18 go mbeadh breitheamh Dia an domhan mar gheall ar a bpeacaí trí shedding a fearg trí domstid uafásach mar cur síos ar an mBíobla mar an Lá an Tiarna. 

Isaiah 13: 9-13 - Féuch, tagann an lá an Tiarna, uafásach, le wrath agus fearg fíochmhar, a leagan dramhaíl an talamh agus scrios na peacaigh atá ina gcónaí ann. I gcás na réaltaí neimhe agus na réaltbhuíonta ná long mó a solas. Ardaíonn an ghrian dorcha, agus nach bhfuil an ghealach solas ar. Beidh mé pionós a ghearradh ar an domhain ar a olc, an ghránna as a iniquity. Beidh mé a dhéanamh na stoltas bravado agus cnag síos tyrants bródúil. Déanfaidh mé fear níos annamh ná ór glan, fear níos annamh ná an óir de Ophir. Mar sin beidh mé a dhéanamh na flaithis chritheagla, agus an talamh a sway agus croith dá fothaí -le Tiarna ina hóstach fala, ar a wrath dhó.

Amos 05:18 - Mairg dóibh siúd a yearn an lá Jehovah! Cén fáth yearn tú le haghaidh é? Tá Lá an Tiarna dorchadais, agus ní éadrom.

G eNom a léamh ansin ar i Matthew caibidil 24, d'fhéadfadh sé a fheiceáil go mbeadh an t-am a ghearr an phianbhreith a bheith chomh tromchúiseach go mura rud é i gcrích an Tiarna go mbeadh sé aon mhaireachtáil dhaonna. Ina áit sin, beidh an Tiarna chríochnú an domstid ag an chumhacht agus an ghlóir ar ais go dtí an domhain. Nuair a fhios aige nach raibh ar ais Íosa tharla go fóill, agus mar sin bhí a fhios aige go raibh wrath Dé i gcónaí áit éigin sa todhchaí.

Nuair a tháinig sé go dtí 1 Thess 9-10 mar sin d'fhéadfadh sé a fheiceáil ráiteas soiléir go leor. Léigh sé faoi Íosa a Sábhálann dúinn agus sinn as an wrath atá le teacht.

1 Thessalonians 1: 9-10 - An labhairt leo faoi conas a bhí fuair muid de tú, agus conas a chas tú do Dhia ó idols chun freastal ar an bheo agus Dia fíor agus chun fanacht ar a Mhac ó neamh, a bhfuil Dia tógadh ó mhairbh, Íosa a sheachaid chugainn ó an wrath atá le teacht.

Aistriúchán Béarla (NIV):  ..and chun fanacht ar a Mhac ó neamh, Cé ardaigh sé ó mhairbh - Íosa, a tarrthálacha dúinn as an wrath atá le teacht.

G eNom a léamh an véarsa Bíobla bhféadfadh sé freagra na ceisteanna seo a leanas "a, cad, cá háit, cathain agus cén fáth." Cé (Íosa) Cad (a tarrthálacha agus Sábhálann dúinn), nuair (am na wrath). Trí léamh níos mó i 1 Thessalonians 4: 15-17, d'fhéadfadh sé ag léamh go bhfuil "gach duine" ó na talún go dtí na scamaill na bhflaitheas, agus i 1 Thessalonians 5: 9 Iarradh cén fáth reciprocated nuair a léigh muid go bhfuil muid ag i ndán dóibh ag fulaingt wrath Dé, ach salvation a fháil trí Íosa Críost.

1 Thessalonians 5: 9 - I gcás nach raibh Dia a cheapadh dúinn wrath ag fulaingt ach salvation a fháil trínár dTiarna Íosa Críost

Aistriúchán Béarla (KJV): I gcás nach lér Dia ceaptha dúinn wrath, ach slánú a Fháil ag ár dTiarna Íosa Críost 

V Is féidir le mar shampla ur fheiceáil go bhfuil, sa mhéid is go bhfuil muid ag shábháil faoi mar an gcéanna am-phointe de wrath Dé mar nach tá muid cinnte de sin, is féidir leis dá bhrí sin, a thabhairt i gcrích go mbeidh an rapture ionadaíocht a dhéanamh ina ionad é. Beidh Rapture alltstå chun tús le wrath Dé ar an domhan a fháil ar a gcuid tús i nochtadh caibidil 6.

Freagraí ar cheisteanna coitianta iar-trib

M ed rialta bheidh minic hargóintí agus ceisteanna ó dhaoine nach bhfuil a chreideann i rapture roimh an tribulation. Seo a leanas cuid acu:

"Ní dhéanann an Bíobla a mhúineadh go mbeidh dhá advents. Conas is féidir leat a rá go mbeidh Íosa teacht faoi dhó? "

Freagra: Díreach maith liom é ar an gcaoi chéanna, tá dhá pictiúir éagsúla an Messiah sa Sean-Tiomna (an seirbhíseach fulaingt agus an Rí), tá dhá pictiúir éagsúla de ar ais Íosa 'tá doiligh' fháil le chéile. Tá an dá sraitheanna rapture agus seol ar ais le feiceáil Íosa. Is féidir leat a rá go Íosa 'Tá tuairisceán a rinneadh i gcéimeanna nuair a thosaíonn an rapture, agus Íosa ar ais le feiceáil deireadh a chur leis. Tá sé ach áiteanna nó imeachtaí go hiomlán difriúil.

"Dúirt Íosa go mbeadh an rapture ar siúl díreach tar éis an tribulation (Matthew 24: 29-31). Nuair a sheolann sé aingeal a bhailiú a cinn a roghnaíodh"

Freagra: Ní dhéanann an Rapture tharlaíonn i Matthew caibidil 24 ar chúiseanna éagsúla:

Ag an rapture Ní mór d'fhéadfadh do chomhlachtaí believers ghlóir a dhéanann muid díreach mar Íosa ag an móiminteam Deascabhála dhéanamh gan cabhair ó aingeal. Cén fáth go mbeadh muid ag gá an cúnamh aingeal ag an rapture, nuair a chas muid an ghlóir na comhlachtaí?

Aingeal Bailíonn freisin le chéile ar an orättfärdia ag an bpointe ama (Matha 13: 38-43, 49-50)

Má deir duine go bhfuil na haingil ag bailiú na believers i Matthew 24 Tá upprycklsen mór Matt 13 mar an gcéanna a bheith ann chomh maith. I Matthew 13, feicimid ag an am céanna go bhfuil sé an ghránna a briste ar shiúl ó na Cruinne ar dtús agus nach bhfuil an righteous.

Na angels sheoladh amach a bhailiú le chéile an dá an righteous agus an unrighteous a mheas ag Íosa roimh an ríocht 1000 bliana. Tá na daoine i n-chomhlachtaí nádúrtha, i gcás an ghránna a caitheadh ​​isteach sa loch na tine, cé go dtugtar an righteous Til hoidhreacht an ríocht 1000 bliana.

Ar ais Íosa i Matthew 24

Matthew 24:31 - Le glao trumpa glórach, cuirfidh sé a sheoladh a sheoladh aingeal, agus beidh siad a bhailiú a thoghadh as na ceithre phointe Cardinal, ó cheann ceann na bhflaitheas chuig an gceann eile.

M Is go 24 caibidil a chuireann síos ar Íosa 'le feiceáil a thagann chun Iosrael agus an domhan. I mbreithiúnas a chuid naimhde, agus a bhunú ar an ríocht Messianic. Is minic dírithe ar an roghnaithe I véarsa 31, a n-éileamh go bhfuil an pobal. Sílim go bhfuil sé soiléir go leor go bhfuil sé go bhfuil an t-alt toghaí Giúdaigh faoi. 

Bain triail as a thabhairt fiú na véarsaí seo a leanas maidir le Matthew 24:31:

Isaiah 11:11 - beidh Agus an Tiarna ag an am sin arís eile a chur amach a lámh,  d'fhonn a fháil dóibh féin ar an iarsma a mhuinntire , a bheith rescued ó Assyria, an Éigipt, Pathros, An Aetóip, Elam, Shinar, Hamath, agus na hoileáin .

Isaiah 11: 12 Beidh sé a ardú meirge do na náisiúin agus a bhailiú na outcasts d'Iosrael agus an scaipthe na Judah as na ceithre choirnéal.

Banner agus trumpa

B Anner agus trumpa symbolizes an glaoch suas na ndaoine. Níl aon amhras orm ach an ADDICTION céanna siad ag caint faoi, agus Dia dearbhaíonn tríd an Isaiah go bhfuil sé fir agus mná atá ag toghairm Iosrael. Is iad na thoghadh na Giúdaigh dílis a mhair an Tribulation, agus ag an am, atá scaipthe ar fud an domhain. Gach Giúdaigh ag dul abhaile, a bhfuil freisin ar aon dul go hiomlán leis na OT focail prophetic. Is é an cruthúnas nach bhfuil sé ag caint faoi an eaglais sa sliocht. 

"Tá Réamh-trib a thug roinnt a bhí eagla dul trí géarleanúint"

Freagra: Nuair a labhairt linn faoi na fulaingt amach ní mór dúinn idirdhealú a dhéanamh idir an fhulaingt ginearálta dtagaimid trasna ar fud an domhain (gr.thlipsis) agus an fhulaingt a bhíonn againn sa tribulation mór (gr.Thlipsis Megas) go labhraíonn Íosa de i Matthew 24, agus daniel Caibidil 12ú

Ní fhoirceadal Réamh-trib dul amach ar an believers a éalú géarleanúint. prophesied Íosa go mbeidh muid fuath sa saol seo ar a son (Eoin 15:18). I saol beidh an believers fíor taithí a cath spioradálta i gcoinne principalities agus cumhachtaí, a flesh féin, agus ag fulaingt le haghaidh an soiscéal. Chineál sin de fulaingt riamh, gheall Íosa dúinn go mbeidh orainn a bheith saor ó. Is é an fearg dtagaimid trasna ar an tribulation rud éigin difriúil agus rud éigin go bhfuil an focal gealladh dúinn nach gá taithí againn ná dul tríd. (1 ú 5: 8)

"Paul deir i 2 Thessalonians 2: 1-9 nach raibh an rapture tharlaíonn roimh an chuma ar an Antichrist"

Freagra: Paul Labhraíonn an rapture maidir le lá an Tiarna, nach bhfuil enstydig ais infheicthe Íosa '. Lá an Tiarna nach bhfuil lá amháin i betydningen de 24 uair an chloig, ach ar feadh tréimhse breithiúnas a théann amach ar an saol. (An bhfuil 02:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5 5, Joel 1:15 Amos: 18,20)

Ba iad na séipéal i Thessalonica eagla agus fonn a fuair siad cheana féin taobh istigh den tréimhse tribulation. Paul reassures iad agus insíonn ní mór an Antichrist a nochtadh ar dtús sula bhfuil sé. Nuair a thosaíonn an Antichrist a cúnant le hIosrael Tosaíonn an tseachtain seo caite de bhlianta, nó tribulation.

Conas is féidir le daoine a shábháil sa tribulation an Spioraid Naoimh atá imithe as an domhain?

Freagra: Is é sin an Spiorad Naomh go dtí an taobh ní shuigh chiallaíonn go rannchuidíonn an chaoi tslánaithe ann a thuilleadh, ach go mbeidh an Spiorad Naomh dwell in gcroíthe daonna ina bhfuil muid an Spiorad Naomh mar is séala go leor ar leith don aois séipéal.

Roimh an racht an Spioraid Naoimh ag Pentecost bhí daoine a shábháil chomh maith, agus an Spiorad Naomh an chuma ar na daoine. Nuair a bhí poured an Spiorad Naomh ag Pentecost amach, ní raibh muid a "an dara" Spiorad Naomh ar domhan. Díreach mar atá sa Sean-Tiomna, beidh daoine a shábháil le linn na tribulation a mbeidh an Spiorad Naomh ag obair ar an mbealach céanna mar atá san OT, an bonn ó thuas.

Ceisteanna leis an fhoirceadal Iar-trib

S amtidigt tá roinnt ceisteanna unanswered go bhfuil an fhoirceadal Iar-trib deacair a fhreagairt nó a thabhairt ar an míniú i gceart:

Má thagann an rapture ar dtús ag Íosa 'infheicthe teacht, a populate ansin na Mílaoise?

"Má cheapann tú go shábháil díreach a fháil mar chuid den Mílaoise, agus a thagann an rapture ar dtús ag Íosa 'le feiceáil a thagann nuair ba chóir i bprionsabail gach duine sa Mílaoise a bheith iompaithe na comhlachtaí suthain. Ach a populate ansin na Mílaoise, nuair is féidir leis an atáirgeadh a dhéanamh ach amháin ag daoine i gcomhlachtaí nádúrtha "?

Freagra: Tá sé déanta ag daoine a bhí sábháilte a tar éis an rapture le linn na tribulation. dul Na fir isteach sa Mílaoise i n-chomhlachtaí nádúrtha.

Cén fáth nach bhfuil an rapture luaitear i Revelation 19: 11-23 nó rud Caibidil 14?

"I Revelation caibidil 19, linn a fháil cur síos ar ais le feiceáil Íosa ', ach luann sé nach mbeidh gá le resurrection nó rapture. Zech 14: 1-7 cur síos freisin eachtra seo, ach ní i gcás ina bhfuil sé luaite. Nach bhfuil sé aisteach go bhfuil ceann de stair an imeacht is mó a mbíonn i gceist le aiséirí na céadta milliún duine nach bhfuil luaite ná i Revelation caibidil 19 nó rud Caibidil 14? Cén fáth? "

Freagra: Níl an Rapture nó aiséirí thagraítear dóibh anseo mar go nach bhfuil ach a dhéanamh ag an bpointe ama.

Cé a bheidh le bailiú ar dtús, an éagórach (Matha 13: 30,41,49) nó an righteous? (1 Thess 4: 16-17)

An dá 1 Teasalónaigh agus Matthew 13 deir a bhíonn ar resurrections faoi seach ar siúl den chéad uair. 1 Teasalónaigh Insíonn uppståendelsen de na bpobal is túisce, ach Matt 13 a chonaic go ar dtús leis an unrighteous a tógadh ó na talún. Ní féidir an dá ghrúpa a bheith ar an gcéad a bhaint lá?

Freagra: Tá dhá ócáid ar leith nach bhfuil ach a tharlaíonn ag an am céanna .

Ós rud é go an sábháilte a bronntar le mullaigh ag an rapture (cúirt Chríost) Cén chaoi a bhfuil sé go bhfuil cheana féin ar an 24 elders iad (Revelation 4: 4-10) fiú má tá an rapture déanta?

Freagra: Ní mór don Rapture bheith ar siúl ghlacadh sula mbíonn an chéad séala a bhriseadh.

Cén fáth caorach agus gabhar a bheith scartha tar éis an tribulation na ndaoine a bhí cheana féin sa rapture? (Matha 25: 31-33)

 Freagra: Le nach raibh an rapture tarlú ag toradh le feiceáil Íosa, mar sin, ná caorach agus gabhar (daoine san tribulation marthanach) a bheith scartha roimh an Mílaoise.

Cá mbeidh na "gan sábháil" ón le fáil ag deireadh na Mílaoise? (Rev 20: 7-10)

 Freagra: Tá daoine a rugadh i rith na Mílaoise. Tá siad an sliocht na ndaoine a chuaigh isteach sa Mílaoise i n-chomhlachtaí nádúrtha.

Cé go bhfuil sé go bhfuil a bhfuil ar ais ionas nach féidir leis an Antichrist teacht chun tosaigh?

 Freagra: Is é an Spiorad Naomh sa séipéal an constaic is mó go dtí an Antichrist nach féidir teacht chun tosaigh.

Íosa gealladh i Eoin 14: 1-3 go mbeadh sé ag ullmhú áit do creidimh neamh, agus ansin ar ais chuig a ghlacadh chugainn áit a bhfuil sé. Réamh-trib éilimh go mbeidh Íosa ar ais go talamh a bheith ann lena bpobal. Cén fáth a mbeadh Íosa a ullmhú áit do dúinn ar neamh agus ansin ní a chur againn ann?

 Freagra: Is foirceadal Iar-trib an-deacair a mhíniú Eoin 14: 1-3

forógra Íosa i Nazarat

Luke 4:. 18-19 - "Is Spiorad an Tiarna orm, toisc go bhfuil anointed sé liom a seanmóir dea-scéal do na boicht Chuir sé uaidh mé saoirse do na captives agus a ghnóthú radharc ar an dall a fhógairt, a thabhairt ar an chois saoirse agus fógraígí an bhliain inghlactha an Tiarna

E dhiaidh sin bhí tempted Íosa san fhásach, tháinig sé go dtí Nazarat, áit a léigh sé ó Isaiah 61: 1-2 agus fógraíodh gur tháinig na focail seo fíor. Is é an rud a thabhairt faoi deara go stopann Íosa lár abairte gan chríochnú an tuar iomlán de Isaiah.

Is é an chúis Íosa stadanna i lár an véarsa go bhfuil an chéad chuid den véarsa curtha lena chéad teacht agus a mhinistreacht earthly a dhéanamh. Beidh an dara cuid den tuar a chomhlánú ach amháin tar éis an séipéal imithe as an domhain.

Iosrael agus an Eaglais

Na hAchtanna 15: 13-18 - "Bráithre, éist liom Simeon Tá cur síos ar conas a rinne Dia an chéad go cinnte bhuaigh sé daoine as a ainm i measc na náisiún Tá sé ag teacht leis na focail ar an prophets, a deir: Ansin, beidh mé ag dul ar ais.. agus atógáil teaghais tar éis titim David. a fothracha Beidh mé atógáil, agus beidh mé ag bunaíodh é,

D Tá et cúiseanna diagachta eile go mbeidh an eaglais a raptured ar an tseachtain seo 70 agus an ceann deireanach de na blianta.

Má tá an chúis go príomha as na seachtaine 70 a chur i gcrích na sé geallúintí a Iosrael a fheiceann muid i Daniel 09:24, ansin an pobal a bheith imithe roimhe sin. Jacob taispeánann gur sna hAchtanna 15, seicheamhach tar éis an t-am Tionól ar domhan, an Tiarna bheadh ​​cas a fhócas agus leanúint ar aghaidh lena chlár le hIosrael. Tá Rapture tarlú ag pointe ama ar leith ná ar ais infheicthe Íosa an Tiarna cláir éagsúla do Iosrael agus an Eaglais.

Tribulation I bhfocail eile, roinnte an dá. Go páirteach a purify Iosrael, agus sa dara fomhír, a mhilleadh agus a dhéanamh suas leis na náisiúin infidel. (Jer 30: 1-11). Ní dhéanann an pobal mbaineann leis na críocha sin. 

An trumpa 7

Revelation 11:15 -  An aingeal seachtú  shéid a trumpa . Ansin Éisteadh sa spéir éisteacht leo siúd atá a dúirt: ". An ríocht an domhain mbaineann anois chun ár dTiarna agus a Críost, agus cuirfidh sé na righ trí shaol na saol"

E n Roinnt rá go bhfuil an rapture agus an aiséirí a tharlaíonn ag an trumpa seo caite mar an 7ú agus trumpa seo caite a bhíonn againn sa tribulation an gcéanna. Ach ní mór dúinn a mearbhall ar an seacht trumpa i Revelation 11:15, leis an trumpa deiridh a bhaineann leis an aiséirí.

Gcéad dul síos, tá difríocht san ábhar agus an tionchar ar an dá trumpaí nuair a bhíonn trumpa Dé trumpa an tslánaithe dá, i gcodarsnacht leis an trumpaí seacht bhíonn againn i nochtadh an breithiúnas an tsaoil seo. Is Trump Dé gairm leis an aiséirí, agus bailiú na ndaoine Dé.

Níl sé an Tiarna séideadh sa trumpa i Revelation, ach aingeal. Nuair a bheidh an t-aingeal séideadh an trumpa, tá sé ina comhartha a thosaíonn an tribulation mór, agus is féidir leis an 3.5 bliain anuas tar éis tosú. Agus ar deireadh, nuair a fuaimeanna an trumpa Dé chomh transmutes sé ach ócáid ​​mhór, agus an seachtú scaoileadh trumpa imeachtaí éagsúla.

lá Tiarna

1 Thessalonians 5: 2 - Má tá na tráthanna agus na séasúir, se a bhráithre, ní mór dúinn a scríobh chugat. Tá a fhios agat go maith go dtagann an lá an Tiarna mar a thief san oíche. Nuair a bhíonn daoine ag rá, "Síocháin agus sábháilteacht," ansin ag fulaingt siad scrios chomh tobann mar a thagann an pian thar bean torrach, agus ní bheidh siad éalú. Ach ye, brethren, nach bhfuil sa dorchadas, gur chóir go mbeadh an lá sin overtake tú mar thief.

M dhaoine gaile tiomantas agus tagraíonn go lá an Tiarna mar lá teoranta agus sonracha 24 uair an chloig, a bhíonn ar siúl ag an deireadh an tribulation nuair Íosa ar ais le feiceáil. Dá bhrí chiallaíonn go bhfuil an lá an Tiarna agus an rapture synonymous agus craoltar ar cheann.

Is dócha go bhfuil an véarsa is luaite ach 1 Teasalónaigh 5: 2, ina luaitear an rapture i dtaca leis an lá an Tiarna. Mar an lá an Tiarna ar an mbealach céanna go dtagann Íosa mar "thief san oíche" a cheanglaíonn tú amú go minic na dhá ócáid.

Ach léiríonn athbhreithniú ar roinnt bivelverser ina luaitear Lá an Tiarna nach ndéanann sé tagairt ach do lá amháin, ach ag an am breithiúnas lena gcumhdaítear an Tribulation, Íosa ar ais infheicthe agus na Mílaoise.

Joel 2: 11-20 -  I measc Lá Tiarna ionsaí ón namhaid ó thuaidh, a chreideann go leor go bhfuil an t-ionsaí céanna a fheiceann muid i Ezekiel 38-39. Creideann go leor a tharlaíonn Gog / Magog cogadh sa chéad chuid den Tribulation.

Joel 3: 4 -  Seo lá an Tiarna ceangailte le toradh infheicthe Íosa 'agus a bhreithiúnas ar na náisiúin. 

2 Peter 3: 10-23 -  Anseo lá an Tiarna ní a tharchur chuig toradh le feiceáil Íosa ', ansin a fhios againn go bhfuil an lá a bheidh na comhlachtaí heavenly a thuaslagadh, agus a fhaigheann muid flaithis nua agus talamh nua sa chéad áit i ndiaidh bliana 1000 d'Impireacht.

An chéad aiséirí

Nochtadh 20: 4 - Agus mé chonaic gcathaoireacha, agus shuigh siad ar tugadh orthu údarás chun breithiúnas. Agus chonaic mé an anamacha a bhí beheaded toisc go raibh fianaise acu ar Íosa agus an focal Dé agus nár worshipped an Beast agus a íomhá agus nach bhfuair a rian ar an forehead nó ar láimh. Bhí cónaí orthu agus reigned le Críost míle bliain. Ach ní raibh cónaí ar an chuid eile de na marbh arís go dtí go raibh críochnaithe an míle bliain. Is é seo an chéad aiséirí.

D an chéad aiséirí i Revelation 20: 4 Is freisin rud éigin a bhí go leor plé anonn 's anall, agus sílim go bhfuil an focal an Bíobla labhairt ar a son féin agus sinn a léamh. Is féidir linn a fheiceáil ar an véarsa a labhraíonn de aiséirí, agus is é an chéad aiséirí. Ansin, is féidir linn a fheiceáil go bhfuil, agus tá labhairt ar an aiséirí martyrs tar éis an tribulation. Ach ciallaíonn sé sin gurb é atá sa chéad aiséirí amháin de martyrs ó tribulation? Níl, ar ndóigh nach bhfuil.

D an chéad aiséirí níos mó faoi cad é cineál chineál aiséirí. Is féidir linn a fheiceáil go bhfuil dhá chineál de resurrections. An chéad le beatha síoraí le Dia, agus an dara aiséirí le eternity gan Dia. An Aiséirí dara leagan, atá scaradh eternal ó Dhia, comhdhéanta de na bac marbh ó gach tréimhse ama, agus a bhíonn ar siúl i ndiaidh 1000 bliain de Impireacht. (Rev 20: 5)

Bíonn an chéad aiséirí atá comhionann leis an saol síoraí le Dia ar siúl i gcéimeanna éagsúla. Sa NT, feicimid roinnt resurrections éagsúla go léir a thabharfar isteach faoin gcatagóir "an chéad resurrection". 

 1. aiséirí Íosa 'ar an tríú lá. Is pian salvation Íosa mar gheall ar an bhfoireann do na commotion. Más rud é nach raibh sé réitigh ar fad an óstaigh pheaca beagnach 2000 bliain ó shin, bhí againn nach raibh ar aiséirí ó mhairbh. Is aiséirí Íosa mo aiséirí. 

 2. tid.- An aiséirí roinnt daoine in GL Tiomna Heb 11:35 Na believers ón GL Tiomna a tharla sa ndáil le bás agus aiséirí Íosa '. Matthew 27: 52-53

 3. An rapture Tionól Críostaí roimh an deiridh agus 70 seachtain de bhlianta d'Iosrael agus Iarúsailéim.

 4. An aiséirí na beirt fhinnéithe ag deireadh an tribulation - Up 11:12

 5. Aiséirí na believers GL Tiomna agus na martyrs an tribulation, a bhíonn ar siúl díreach roimh an athchóiriú an ríocht Iosrael. - Dan 00:13, Eoin 11:24, suas 20: 4

bearnaí Temporal

M gal de na himeachtaí a bhíonn ar siúl i rith na tribulation agus i gcumarsáid leis an ais Íosa thaispeáint dúinn go bhfuil sé riachtanach chun bearna ama idir an rapture an Tionóil, agus Íosa ar ais le feiceáil. Tá cuid de na himeachtaí le fios é seo:

suíomh breithiúnas Chríost

2 Corantaigh 5:10 - I gcás ní mór dúinn go léir láithriú os comhair an suíomh breithiúnas Chríost, gur féidir le gach duine a fháil a bhfuil déanta aige sa saol seo, maith nó olc

G Múineann UDS focal dúinn go mbeidh gach duine againn lá amháin seasamh os comhair an suíomh breithiúnas Chríost agus räkenskab dhéanamh as ár gníomhais. Cúirt go bhfuil an fhuascailt agus gan a mheascadh leis an mbreithiúnas ag an throne mór bán i ndiaidh bliana 1000 d'Impireacht. Is é an focal Gréigise do chúirt "BEMA", agus ar a dtugtar mar sin "Beema breithiúnas".

1 Corinthians 4: 5 - Lower bhrí sin, aon bhreithiúnas ró-luath, sula dtagann an Tiarna. Ba chóir dó solas suas mar cheilt dorchadas agus nochtann an croí smaointe agus intinn, agus beidh ansin gach duine a chuid moladh Dé

Cuireann an chúirt isteach láithreach ceangailte le upprycklsen, rud a chiallaíonn go nuair a fhilleann an Tionól le Críost leis an domhan, tá siad tar éis cheana féin roimh an suíomh breithiúnas Chríost a modtaga a luach saothair.

An 24 elders

N Tá Ågot mar bekräfter go bhfuil an chúirt ar siúl sa láithreach a knot suas go dtí an rapture an 24 elders, a ionadaíonn an Tionól neart iomlán. Tá siad i bhfeidhm ar fud an throne Dé, d'Kroner ar an ceann, agus réidh chun freastal ar an Tiarna le linn na tribulation, roimhe sin a bhriseann Íosa an chéad róin i Revelation chaibidil 6

Má tá an 24 elders a ionadaíonn do na bpobal, ciallaíonn sé dhá rud. Agus ar an am ag teastáil idir an rapture agus an 70ú årsveckans tús, agus roimh an chéad fíorasc agus sula mbeidh an chéad chapall a fhuascailt, is é an pobal i bhfeidhm cheana féin sa heavenly.

An breithiúnas na náisiúin agus Gentiles

D Bheadh omen na Gentiles dodhéanta más rud é nach raibh sé do bearna ama idir an rapture agus seol ar ais le feiceáil Íosa. Conas eile a bheadh dá an shábháil agus an gan sábháil, atá fós i n-chomhlachtaí nádúrtha a bheith scartha dá an dílis bhí stoite cheana féin agus chas an ghlóir na comhlachtaí?

Má tharlaíonn an rapture tar éis an tribulation fháil ach ní gá a roinnt ar na daoine roimh an Mílaoise. Ba mhaith linn cheana go raibh uppdelining i dtaca leis an rapture nuair a leagtar Íosa cos ar an Sliabh na ológa.

Daonra na Mílaoise

M eople atá shábháil le linn an tribulation dul i n-chomhlachtaí nádúrtha sa Mílaoise. Beidh na daoine ag obair, tithe a thógáil agus páistí a. Sula théann muid isteach sa Mílaoise, beidh arís go leor daoine ar an talamh, murab ionann agus deireadh an tribulation, nuair a bheidh fear a bheith níos gann ná an óir de Ophir? (An bhfuil 13: 9-12)

amach anseo Iosrael

In  aois nuair a bhfuil Giúdach agus Gentile anois is gá comhlacht amháin an bearna ama chun an Tiarna a leanúint den chlár le hIosrael. Is é an tseachtain seo 70 agus an ceann deireanach de bhlianta an t-am nuair a bheidh a chur ar an Tiarna arís a dhíriú ar na Giúdaigh agus an náisiún Iosraelach.

Deireadh na församlingenstid ar domhan Críochnaíonn, ní hamháin prophecies biblical ach freisin léiriú bearna riachtanach idir rapture agus seol ar ais le feiceáil Íosa. An dá is an suíomh breithiúnas Chríost, an 24 elders, breithiúnas na náisiúin, an daonra na mílaoise agus an clár Tiarna do Iosrael, agus a mholadh seo. 

Mar fhocal scoir

V i gcónaí in aimsir feithimh. Idir an dá linn, agus súil go an Tiarna go luath a bheith ag glaoch chugainn sa bhaile dó. Tá mé daingean go leor i mo thuairim go bhfuil muid an chéad ghlúin roghnaithe a mbeidh an grásta chun taithí fuar, an trumpa heavenly an Tiarna agus cries aingeal.

Pobal fuair a thosú ag Dia racht an Spioraid ag Pentecost, agus beidh deireadh leis an rapture an bpobal. Tá sé thar am ard a thógann ár gceann, ar feadh luath druidim ar ár deliverance.CUID 4

D Is et an chuid seo de cheithre sa tsraith - ar ais Íosa 'roimh an tribulation, a bhfuil mé roimhe sin i scríbhinn na poist seo a leanas:

       

Counterarguments og ceisteanna

E ne na ceisteanna a phlé go minic nuair a labhairt linn faoi ar an fhoirceadal Réamh-trib - go bhfuil an rapture an bpobal roimh an tribulation nó an tseachtain seo caite blianta - Is stair go páirteach Réamh-tribs ó cáiliúil Margeret McDonald tuar ó na 1800í a chuaigh i bhfeidhm John Darby ina diagacht.

Tá an dá pointí I mo thuairimse, suimiúil mar a úsáideann siad go minic mar argóint gcuntar nuair a labhairt linn Réamh-trib fhoirceadal, a cuireadh i láthair ansin mar fhoirceadal nua, agus nach bhfuil a bheith múinte roimhe stair na heaglaise. Beidh an post a ghlacadh bunaithe ar na hagóidí agus ceisteanna.

An ceann is coitianta frith-argóint

E ne an argment is coitianta go bhfuil an fhoirceadal Réamh-trib dá bhrí sin "go bhfuil sé fhoirceadal ró nua chun é a bheith inchreidte." Ach tá roinnt fadhbanna leis an argóint. Is é an chéad cheann ná go neamhaird sé go Múineann an Bíobla nach bhfuil an tuiscint ar prophecies am deireadh aitheanta nó le fios, roimh an am a chur ar na himeachtaí atá tuartha ar siúl.

Nuair a fuair Daniel prophecies áirithe a nochtadh an t-am deiridh, d'fhreagair sé go dtí an Tiarna nach raibh sé iad a thuiscint. Lord Daniel fhreagair go "Tá na focail seo a bheith i bhfolach agus séalaithe go dtí deireadh an tsaoil." (Dan 12: 9)

Tuiscint ar an focal prophetic

N Tá bhfocail eile, feicimid an briathar an Tiarna i gcrích ó thaobh tuar bíobalta, mar sin linn a fháil chomh maith le tuiscint cheart ar an focal prophetic.

Ní haon ionadh é go bhfuil an stair an séipéal a bhí ceisteanna maidir leis an tuar i Ezekiel 48, a labhrann ar an Prionsa na Gog lá amháin ionsaí Iosrael le comhrialtas tíortha Muslim. Ar feadh roinnt mílte bliain, ní raibh Iosrael ann, agus tuar go cainteanna faoi ionsaí ar thír nach bhfuil ann mearbhall, chruthaigh.

prophecies eile ceangailte leis an dá ár stair ach chomh maith leis an bhforbairt theicneolaíoch atá againn taithí acu i céadta bliain anuas, rud nach mór a bheith ina Mystery do dhaoine a bhí ina gcónaí roimh. Cén chaoi a bhféadfadh duine a mhíniú an beirt fhinnéithe de Revelation caibidil 11, i gcás an dá a bháis agus aiséirí, a bheith fianaithe ag an domhan ar fad? Nó an íomhá ar an Beast a thagann beo agus labhraíonn focail boastful?

Déanfaimid i bhfocail eile, go mbeadh tuiscint cheart ar an focal prophetic muid ag druidim an t-am a chríochnú.

Spiritualising na tuar Bhíobla

D Is et bhfíric go bhfuil codanna den focal prophetic curtha i bhfolach agus deacair a léirmhíniú dtí go bhfeiceann muid a bheith críochnaithe, rud éigin go bhfuil tréithe go leor den stair na heaglaise.

Sa bhliain 430 CE. Scríobh Leabhar séipéal athair Agaistín sraith "Cathair Dé", a mheas mar cheann de chuid is tábhachtaí agus inflytelsesrika oibreacha. D'áitigh Augustine spiritualized Bíobla tuar agus go bhfuil an mílaoise (Mílaoise) bhí tús curtha cheana agus go leanfadh sé go dtí Íosa 'dara teacht.

Na prophecies biblical bheadh, i bhfocail eile, ní féidir iad a thuiscint ná léirmhíniú literally. Ba é an spiritualization na prophecies biblical go raibh chun ceiliúradh a dhéanamh ar stair na heaglaise agus an dóigh förtolkade sé iad ar feadh an míle bliain romhainn.

Na aithreacha eaglais luath

M amháin sula fuair muid "athbheochan" na tuar Bhíobla nuair a thosaigh muid arís a fheiceáil agus iad a léirmhíniú literally, taispeánann sé mar sin féin ar an stair na heaglaise go chomh maith leis na nAspal, agus mar sin bhí chomh maith na Aithreacha luatha de na bloic thógála ar a n-oideachas, atá ina bhunús na fhoirceadal réamh-trib . Tá sé freisin rud a preached beagnach gach na aithreacha eaglais luath premillennialism.

Justin mairtíreach (ar a dtugtar Justin, Philosopher 110-165 e.Kr) a chabhraigh go mór a chur le chéile diagacht na hEaglaise, chuaigh fiú amháin a mhéid go mhol sé go más rud é go preached duine aon rud eile, bhí sé ina heretic. (1)

A athbheochan tuar Bhíobla

E ina dhiaidh sin blianta fada an dorchadais spioradálta an Mheán-Aois san Eoraip i fuair muid an Reifirméisin, agus go mall thosaigh muid chun athbheochan tuar biblical mar a raibh förtolkningen litriúil.

Seo "athbheochan" Thosaigh go mór i measc na Puritans, bhí gluaiseacht saothair a tháinig chun cinn i Sasana timpeall na 1560s, a spreag go tapa le tuiscint ar an rapture imeacht ar leith ó Íosa infheicthe teacht.

A gceannairí "Méadú Mather" a bhí ina eaglais Puritan, d'áitigh Oman agus scoláire a raibh tionchar mór ar an saol spioradálta an Massachusetts go raibh na Naomh "gafa sa spéir chun éalú an sliocht deiridh na tine". (2)

A fhorbairt stairiúil

F n fhonn a bhréagnú go bhfuil an fhoirceadal Réamh-trib ar "fhoirceadal nua" agus bunaithe ach amháin ar theagasc John Darby, is é an méid seo a leanas a fhorbairt stairiúil le utplock an ráiteas ó Fathers Eaglais agus na daoine a léirigh smaointe Réamh-trib ina teagaisc de réir stair na heaglaise.

Ciallaíonn sé sin nuair a rá le daoine go bhfuil an tuairisceán Íosa 'roimh an tribulation, nó nach bhfuil an fhoirceadal fhoirceadal Réamh-trib preached ar os comhair na 1800í, tá sé ach fíor. Chun a thaispeáint go raibh an teagasc i bhfad sular John Darby, tá anseo ach roinnt samplaí de na daoine agus na aithreacha séipéal a uttered na smaointe:

Stair Réamh-tribs

John Darby - 1800-1882

J Rugadh ohn Darby i Londain, agus ba é an ceann a mbeadh tionchar mór ar an fhoirceadal réamh-trib, mar a chuir sé córasach mar an gcéanna tar éis a ndearna sé staidéar ar an ábhar.

arna dtabhairt i gcrích Darby go mór go mbeadh idirdhealú soiléir idir Iosrael agus an Eaglais, agus bhí sé cinnte ar ais 'imminenta' Íosa, rud a chiallaíonn gur féidir leis an Tiarna a thagann ar ais ag am ar bith, gan roinnt carachtair réamhluach. In 1827, bhí fadhbanna áirithe prionsabail bhunúsacha a bheadh ​​a airíonna córas diagachta nua ar a dtugtar "dispensationalism".

tuar Margeret MacDonald

N Tá Ågot tábhachtach a tadhaill agus go bhfuil a comhdhéanamh leor plé agus tuiscint chailleann é, go beacht tuar Margeret MacDonald go meastar é a bheith go bhfuil mhúnlaigh fhoirceadal Darby agus diagacht. Rinneadh an smaoineamh cheana féin sa 70s ag Dave MacPherson i "The Dochreidte Réamh-Trib Bunús 1973 (5)

Bhí tuairimí a arb iad is sainairíonna i bhfad ar an argóint is tagairt í don Bhunreacht chun fhoirceadal Réamh-trib bréagach dave MacPherson.

Bheadh ​​Margeret, ansin 15 bliain d'aois, a ghlac páirt i gcruinniú paidir charismatic in Albain - i 1830. Tá, go mbeadh sí a bheith prophesied agus tugtar tuar inar dhearbhaigh sí go leanfadh an rapture tarlú roimh an tribulation.

tuar Margeret MacDonald

J Naisc SH seo don tuar huile agus go hiomlán ionas gur féidir leat tú féin breithiúnas a thabhairt air. Ar an drochuair, nach bhfuil an téacs aistrithe Sualainnis Aistriúcháin isteach:

http://www.preteristarchive.com/dEmEnTiA/1975_macpherson_incredible-coverup.html

Seo sliocht as an tuar a bhfuil mé béim téacs atá suimiúil:

" I chonaic Daoine Dea isteach ar scéal millteanach contúirteacha,  timpeallaithe ag líonta agus entanglements, ar tí a thriail, agus tá go leor mar gheall ar a bheith deceived agus cásanna. Anois beidh an ghránna a nochtadh, a bhfuil gach cumhacht agus comharthaí agus wonders atá suite, Mar sin, GO MÁ mbeadh sé indéanta go mbeidh an thoghadh an- a deceived. Is é seo an triail fiery Cé acu is a iarracht a dhéanamh dúinn. - Beidh sé don purging agus purifying chomhaltaí fíor an chomhlachta Íosa; ach Ó Beidh sé triail fiery. Déanfar gach anam a chroitheadh ​​leis an ionad freisin. Beidh an namhaid iarracht a shake suas gach rud dúinn a chreid - Ach beidh an triail an chreidimh réadach a fháil chun onóir agus moladh agus glóir. Ní dhéanfaidh aon ní ach cad é Dé seasamh. Beidh na hearers clochach-talamh a dhéanamh a léiriú - an grá go leor fuar Beidh céir saidthat mé go minic oíche, agus ina éadan ós rud é, Déanfar an radharc uafásach de Críost bréagach a bheith le feiceáil anois ar an domhain. agus is féidir aon rud ach an Críost ina gcónaí i dúinn a bhrath ar an iarracht uafásach ar an namhaid a mheabhlaireachta - nó go bhfuil sé le gach deceivableness de unrighteousness mbeidh sé ag obair - willhave sé frith-pháirtí le haghaidh gach cuid den fírinne Dé agus bréige le haghaidh gach obair na spiorad. Ní mór don Spiorad agus déanfar é a dhoirteadh amach ar an Eaglais, go bhféadfadh sí a íonaithe agus a líonadh le Dia - agus díreach i gcomhréir mar a oibríonn an Spiorad Dé,

Tá sé seo  Go háirithe ar chineál na trialach, trí Cad iad siúd a pas Cé a chomhaireamh fiú chun seasamh os comhair an Mac an duine.  An mbeidh Bí triail amach  freisin, ach tis 'príomha temptation. Tá sé é a thabhairt ar an racht an Spiorad, agus beidh Méadú ar dheis i gcomhréir mar go bhfuil an Spiorad dháil amach. Is é an triail na hEaglaise ó Antichrist.  Is trí bheith líonadh leis an Spiorad Déanfar muid a choinneáil. ceanglófar deiridh.

Agóidí agus counterarguments

O m is féidir leat tuiscint a fháil ar an bhrí a tuar, beidh tú a thuiscint go bhfuil sé soiléir go leor counterarguments maidir leis an tuar as Margeret, agus ar an mbealach go mbeadh sé raibh tionchar Diagacht John Darby ar:

Gcéad dul síos, tá difríocht atá ann idir an tuar agus leabhair luatha John Darby ar. An tuar Tháinig sa bhliain 1830, ach roinnt blianta roimhe sin cheana, scríobh Darby leabhair mar gheall ar an rapture luath roimh an tribulation. Tá sé dá bhrí dodhéanta Darby bheadh ​​daite ag tuar seo.

tine purifying Tribulation

F chluas Dara dul síos, is é an tsubstaint an-an tuar a dhéanann sé dodhéanta. Más mian leat, is féidir liom a léamh agus a thuiscint an méid atá scríofa, ansin tá aon rud sa tuar thabharfadh le tuiscint go Margeret shíl luach ná nó prophesied léirmhíniú réamh-trib. Margeret "tairngreacht" ina measc:

"Is é seo an triail fiery Cé acu is a iarracht a dhéanamh dúinn. - Beidh sé don purging agus purifying chomhaltaí fíor an chomhlachta Íosa; ach Ó  Beidh sé triail fiery

Tá sé seo  Go háirithe ar chineál na  trialach, trí Cad iad siúd a pas Cé a chomhaireamh fiú chun seasamh os comhair an Mac an duine.

Is é an triail na hEaglaise ó Antichrist. Is trí bheith líonadh leis an Spiorad Go Déanfar muid a choinneáil "

Nuair a scríobhann Margeret go bhfuil tribulation, nó am trialach a ghlanadh an bpobal, agus beidh an Tionól tribulation ag dul trí dtiocfadh as an Antichrist, ansin tá sé aon rud ach smaointe iar-trib soiléir go bhfuil rud ar bith a thabhairt ar ais Íosa roimh an tribulation a dhéanamh.

An tríú dul síos, an tuar i ndáiríre ábhartha. Is den tábhacht é an cheist cibé an bhfuil an fhoirceadal biblical nó nach ea, agus tá sé, i bhfocail eile an briathar Dé a cinneadh a dhéanamh.

Is Rapture "tí tarlú" nó gaolmhar

1 Thessalonians 1:10 - Agus fanacht as a Mhac ó neamh, a bhfuil thóg Dia ó mhairbh, Íosa a sheachaid chugainn ó an wrath atá le teacht.

E ne an chuid is tábhachtaí nuair a labhairt linn faoi an rapture, ná go bhfuil sé "tí tarlú," rud a chiallaíonn go bhfuil sé a bhaineann, agus rud éigin a mbeifeá ag súil go dtarlóidh ag am ar bith.

Is ionann an bhrí an fhocail "tí tarlú" "ar cháilíocht nó coinníoll de bheith ar tí é a tharlaíonn" - Imeacht nó coinníoll go bhfuil ar tí tarlú. Mar sin, nuair a labhraíonn muid an Tiarna "imminenta" nó tuairisceán a bhaineann maidir leis na prophecies deiridh-am, mar sin ciallaíonn sé go simplí gur féidir leis an ais Íosa leis an séipéal a fheiceáil ag am ar bith, gan aon carachtair réamhluach.

Is é an focal "fan" sa véarsa Bíobla aistriú as an focal "anamenein" a chiallaíonn "chun fanacht le duine éigin chun teacht." Taispeánann sé an "gníomhach" dearcadh agus ról an duine atá ag fanacht.

Rapture - imeacht gan sín

D Is féidir le et ach bealach chun an rapture an bpobal a "tí tarlú" agus gan síniú é, go gcaithfidh sé ar siúl roimh an tribulation nó an tseachtain seo caite de bhlianta. I bhfocail eile, aon chomharthaí prophetic a roimh an rapture, nó rud éigin gur chóir an Tionól ar an eolas faoi a tharlóidh os a chomhair gur féidir imeacht seo ar siúl.

Más mian leis an séipéal fanacht ar feadh roinnt comhartha, mar sin ní bheadh ​​ann, nó a mbeadh gá le "fanacht i gcónaí ar ais ar an Tiarna."

Íosa ar ais le feiceáil

T tinn Murab ionann agus an rapture Is é toradh le feiceáil Íosa ' "tí tarlú", ansin ní mór go mbeadh roinnt fianaise nó imeachtaí roimh Íosa is féidir a chur a chosa ar an Sliabh na ológa.

Gcéad dul síos, ní mór Iosrael a bheith ar ais ina dtír féin. Ní mór Antichrist neartófaí ar aghaidh, agus ní mór dúinn dul i dtaithí ar an abomination de Desolation, agus an Beast. Ní mór don dá prophets teacht freisin ar aghaidh agus tuar i rith 3.5 bliana, agus ní mór breithiúnas Dé agus wrath doirtfear nuair a thabharfar an talamh. Mar fhocal scoir, ní mór do gach náisiún dul i gcoinne Iosrael, agus beidh muid é a fháil mar a thugann an Bíobla Armageddon.

An easpa focail thugann bunús le

D et atá tábhachtach nuair a labhairt linn faoi rapture Tionóil é, go bhfuil tú go simplí a shárú an easpa iomlán ar fáil na focail tacaíochta, an gealltanas na beatha síoraí dóibh siúd a persevere agus a thabhairt ar a saol le linn an fhulaingt tribulation, nó gealltanais bhfeidhm le linn rialú na Antichrist ar.

An mbeadh sé ar an mbealach a Bhí sé i ndán an séipéal chun dul tríd an tréimhse tribulation, bheadh ​​an Tiarna a ullmhú ar ndóigh agus rabhadh a bpobal faoi seo.

Molann Word dúinn

G glaonna UDS focal dúinn go seasta go bhfuil súil de shíor ar ais Íosa, a bhfuil mar sin imeacht fíor gan aon carachtair réamhluach. Seo a leanas samplaí de chuid de na sleachta atá dírithe agus ag taispeáint dúinn go bhfuil an eaglais mór ina gcónaí i súil leanúnach ar ár dTiarna Íosa teacht ar a chuid daoine dá cheann:

Rómhánaigh 13: 11-12 - Tóg heed gach ceann de sin, an oiread sin an níos mó, mar atá a fhios agaibh cad é an t-am fulaingt, go bhfuil an uair tagtha chun tú a dúisigh ó chodladh. Chun anois is é ár gaire slánú ná nuair a tháinig muid chun a chreidiúint. Is é an oíche a chaith i bhfad, is é an lá go luath. Lig dúinn dá bhrí sin, caitheadh ​​amach na n-oibreacha an dorchadais agus a chur ar an armúr an tsolais. 

1 Corantaigh 1: 7 - ionas go bhfuil sibh taobh thiar in aon bhronntanas, agus fanacht mé as ár dTiarna Íosa Críost, revelation. 

Is Beidh orainn ár n-saoránacht ar neamh, agus ó ann táimid ag súil go, agus an Tiarna Íosa Críost mar Slánaitheoir - Comhad 03:20.

Filipigh 4: 5 - Lig do caoine ar a dtabharfar do gach fir. Is é an Tiarna in aice le! 

1 Thessalonians 1:10 - agus fanacht as a Mhac ó neamh, a bhfuil ardaigh sé ó mhairbh, Íosa, a Sábhálann chugainn ó na wrath atá le teacht.

Gcioch 2:13 - agus muid ag fanacht leis an dóchas bheannaigh agus an Dia mór agus ár Slánaitheoir Íosa Críost, an glórmhar feiceáil.

Eabhraigh 09:28 - beidh agus sé le feiceáil an dara huair amach, ní pheaca ach a shábháil dóibh siúd atá ag fanacht air a iompróidh.

Eabhraigh 10: 37 - I gcás go fóill tamall beag gearr, an té a bhíonn le teacht, agus ní bheidh sé ag moill.

James 5: 7 - Fan go foighneach mar sin, deartháireacha, go dtí go dtagann an Tiarna.

James 5: 8 - a nadhbharsin freisin durable agus a neartú do hearts, chun teacht ar an Tiarna in aice.

1 Peadar 4: 7 - Deireadh gach rud in aice.

Jude 1:21 - díbh féin a choinneáil i ngrá Dé, agus tú ag fanacht le haghaidh ár dTiarna Íosa Críost ina bhuanghrá a thabhairt duit saol eternal.

Up 03:11 - beidh mé go luath. Coinnigh an méid atá agat, ionas go mbeidh aon duine a ghlacadh do choróin.

Revelation 22: 7 - "Agus behold, tháinig mé go tapa.

Revelation 22:20 - An té a taispeánann na rudaí seo a deir, "Sea, tháinig mé go tapa." Amen, teacht, a Thiarna Íosa!

Mar sin, ba é seo ar roinnt de na sleachta sa Bhíobla a léiríonn dúinn súil go Ba chóir go mbeadh an Tionól. Ní mór focail a labhairt ar ais an Tiarna a bhaineann, agus an Tionól a bheith ullmhaithe i gcónaí. Labhraíonn siad faoi ar ais ar an Tiarna gan chomharthaí roimh ré, agus a chuireann siad ar do chompord agus a spreagadh gan iad a bhaineann leis an tribulation.

Maranatha - Tá tú ár dTiarna tháinig

1 Corinthians 16:22 - Más rud é nach duine ar bith grá an Tiarna, beidh sé i accursed. Marana tha.

E Is ne na n-argóintí láidre don eaglais luath ina gcónaí i súil de shíor ar ais Íosa 'an mbealach greeted siad a chéile agus go n-úsáideann Pól in gceann dá litreacha: Marana'ta.

Is é an focal Marana'ta Aramais agus ciallaíonn "Tá tú ár dTiarna, teacht!" Bhí sé léiriú ar mhian an Tionóil agus an tuiscint go bhféadfadh an Tiarna a thagann ag am ar bith. Mar sin, nuair a scríobhann Pól an salutation deiridh i 1 Corinthians 16, a deir sé gurb amhlaidh, mura duine ar bith grá an Tiarna, beidh sé "anathema". Ciallaíonn an focal feargach, agus ansin cursed ó "Marana tha," an Tiarna le teacht.

Más rud é nach raibh an Tionól ag súil go mbeadh an Tiarna a thagann, ní raibh siad úsáid as an Beannacht, a bhfuil an dá paidir, iarratas agus glao ar ais Íosa.

Paul fhan an Tiarna

1 Thessalonians 4:15 - deirimid ribh ag an briathar an Tiarna, nach mbeidh muid ag a bhfuil beo agus fanacht go dtí an teacht ar an Tiarna cosc ​​a chur orthu a atá ina gcodladh    

Paul Úsáideann an focal "againn" nuair a luann sé iad siúd atá beo agus fanacht go dtí an teacht ar an Tiarna, a thugann le fios go bhféadfadh an rapture bunúsach cheana tarlú ag an am a Pól.

James 5: 8 - a nadhbharsin freisin durable agus a neartú do hearts, chun teacht ar an Tiarna é in aice

Ba súil a choinneáil ar an lae Phóil ais in aice leis an Tiarna, agus iarrann sé ar na bpobal chun cónaí i súil de shíor Íosa ó neamh.

Nuair a labhairt linn léirmhíníonn an t-am a chuirimid ar ina mairimid, agus creidim go bhfuil muid ag an ghlúin a taithí ar ais an Tiarna, tá sé mar gheall táimid i gcomparáid leis carachtar prophetic tribulation. Mar gheall ar na comharthaí is féidir linn a fheiceáil go bhfuil Lá an Tiarna ag teacht, agus go bhfuil na pangs breithe a mhéadú.

I bhfocail eile, comharthaí inmheánacha agus seachtracha a léiríonn go bhfuil an t-70ú agus an tseachtain seo caite de bhlianta druidim, agus dá bhrí sin chomh maith leis an rapture an bpobal.

Na Fathers Apostolic

J esse Forest Silver, scríobh ina leabhar "a scríobh Tuairisceán an Tiarna na Fathers Apostolic:" Shíl siad ar ais an Tiarna ina aimsir. Shíl siad go raibh an t-am a bhaineann le, mar a mhúin an Tiarna daoibh a bhfuil dearcadh watchful. (13)

John F. Walvoord, diagaire Críostaí achoimre ar an mbealach seo: "Tá an chuid lárnach den réamh-trib an thighs, is é sin an fhoirceadal an Tiarna imminenta agus seol ar ais Baineann, ról suntasach san eaglais luath, a bhí ina gcónaí i súil leanúnach ar an Tiarna ag teacht as a chuid tionól. (12)

Mar fhocal scoir

H istorien léiríonn dúinn go in ainneoin an easpa mór de fhís prophetic, nó an t-spiritualization an focal prophetic feadh beagnach 1,000 bliain go dtí an Reifirméisean, atá chomh stair na heaglaise go raibh an eaglais luath agus na hAithreacha luatha ionchas shíor Íosa 'ag teacht.

Réamh-millennialism, rud a chiallaíonn go mbeidh toradh Íosa 'ar siúl roimh an Mílaoise literally beagnach imithe tar éis don Chomhairle an Ephesus, comhairle éacúiméineach in 431 AD, cinneadh, agus mheas sé seo mar heretical. Bhí sé ina dhiaidh sin i rith na Reifirméisean go raibh muid ábalta a fheiceáil conas an focal prophetic arís tháinig déanta beo.

Cuireadh systematized foirceadal Réamh-trib sna 1800í ag an maith leis na John Darby, ach a rá nach raibh an fhoirceadal ann roimh an tráth sin, mar a éileamh nach raibh "bonn cirt le creideamh" fhoirceadal fíor sula bhfuair Martin Luther revelation faoi seo. Is léir na daoine a preached "bonn cirt le creideamh" os comhair na 1500s, ach an Tiarna a úsáidtear an Martin Luther ar bhealach ar leith chun an fhírinne a thabhairt chun solais. Ar an mbealach céanna a rinne sé le John Darby ó thaobh rapture agus ar ais Íosa.

Táimid ag fanacht le toradh an Tiarna

P recis glaonna focal sin dúinn mar táimid ag fanacht leis an teacht ar an Tiarna. Ní chuirimid fanacht le haghaidh carachtair speisialta, nó go mbeidh imeacht ar leith a tharlaíonn go bhfuil ceangailte leis an rapture. Is féidir le Íosa teacht ag am ar bith, a bhfuil freisin an exhortation agus an spreagadh go bhfuil an Tiarna dúinn. An t-ionchas leanúnach gur féidir le Íosa teacht ar ais ag am ar bith.              

Bhí sé Pól sólás leis an eaglais i Thessalonica, agus díreach cosúil go bhfuil sé ina chompord a chur chugainn. Táimid ag fanacht le Eisean le teacht, chun tarrthála agus a shábháil chugainn ó na wrath atá le teacht (1 Teasalónaigh 1:10)

Íosa ag teacht go luath!

tagairtí:

 1. "Aithreacha Luath Eaglais"
 2. Paul Boyer, nuair Déanfar Am Bí No More: Creideamh Prophecy sa Nua American Culture (Cambridge, MA: Belkndap Press, 1992), leathanach 75
 3. Paul N. Benware, Deireadh Tuiscint Times Prophecy, 1955 leathanach 197-198)
 4. Tommy Oighear, "Morgan Edwards: A Réamh-Darby Rapturist," An Coimeádach Diagachta Jounal, 1997 leathanach 4-12.
 5. Dave MacPherson, An Dochreidte Réamh-Trib Origin, 1973
 6. An Aoire an Hermas, Is féidir cóip de scríbhinní complte de The Sherherd na Hermas a fháil ar an Idirlíon.
 7. "Naomh Ephraem 'sa Encyclopedia Chaitliceach ar an Idirlíon
 8. Crutchfield "An Dóchas Beannaithe agus an Tribulation sna Aithreacha Apostolic, leathanach 88-101
 9. Paul N. Benware, Deireadh Tuiscint Times Prophecy, 1995 leathanach 10-12
 10. http://www.pre-trib.org/data/pdf/Ice-TheRaptureinPseudo-Ep.pdf
 11. An Chéad Epistle de Clement, 23 (scríofa faoi 96 AD)
 12. John F. Walsvoord, An Cheist Rapture Athbhreithnithe agus Méadaithe Edition, Zondervan, Grand Rapids, 1979, 51
 13.  Jesse Silver Foraoise, An Tuairisceán dTiarnaí, Nua-Eabhrac 1914, 62-63
 14.  Bail ó uair an chloig "leathanach 221-222


CUID 5

D et Is é seo an cúigiú cuid den tsraith "tuairisceán Íosa 'roimh an tribulation," a bhfuil cosaint é do rapture de Bride agus bpobal Dé roimh go dtí an tseachtain seo caite de bhlianta, agus faigheann an Tribulation a thosú.

Cé go bhfuil an rapture ar cheann de na rudaí a rúin NT agus Tionól, ionas gur féidir linn a fheiceáil go fóill snáithe dearg trí íomhánna agus siombailí i GT. Tógann an post phointe tosaigh sna scéalta a Enoch, Lot, Rebecca agus Isaac, Ruth, Rahab, agus Daniel, agus léiríonn conas atá an Tiarna a bhaineann leis an tribulation agus an Tionól. Muid ag cur tús croineolaíoch leis an scéal Enoch:

Enoch

1 Genesis 5:24 - Agus Enoch ar an mbealach shiúil le Dia, ní raibh sé, ar feadh ghlac Dia air.

E Tá nok go leor bealaí sean testamentlig Réamh-lámhaigh de Tionóil, d'fhéadfadh a bheith ina allusion leis an dá an bhreith féin, ach freisin le haghaidh am-phointe chun an rapture an bpobal.

Gan bás aghaidh

Tógadh De mheon Enoch amach gan os comhair báis - 5: Eabhraigh 11. Agus fuair siad é gan aimsiú, mar gheall go raibh tógtha Dia é féin a. 

E Bhí gafa nok gan bás blaiseadh do bhí tógtha Dia é féin a. Sa chás go bhfuil Enoch eiseamláir iontach i bpobal a bhfuil an gealltanas iontach céanna.

Go lá amháin ghlúin roghnaithe, a bheith gafa suas ris an Tiarna, ach bás le duine, agus leo siúd a bhfuil titim cheana ina chodladh, táimid ag atá fós beo agus fós, a bheith gafa i an Tiarna a cheapadh chun freastal air sa spéir.

Trí cineál daoine

D Bhí et trí chineál éagsúla de na daoine a bhí ina gcónaí sa lá Noah sular tháinig an tuile. Ba é an unbelievers a dhiúltaigh an briathar an Tiarna, i gcás go léir bás sa tuile. Ba é Noah agus a chlann a bhí caomhnaithe a tríd an Flood, agus bhí sé Enoch a bhí gafa ris an Tiarna sular tháinig an tuile.

Gach ar a mbealach féin ionadaíocht a dhéanamh na daoine trí chatagóir éagsúla gur féidir linn a chur i gcomparáid leis an ár gcuid ama sa lá atá inniu. I ach ar an mbealach céanna a fheicimid trí chineál de na daoine sa lá nuair a bhíonn muid ag gluaiseacht i dtreo an tribulation agus dar críoch am.

Na daoine a shiúlfadh in

M Léiríonn änniskorna a fuair bás sa tuile Noah ar lá na unbelievers, a bhfuil nach bhfuil glactha isteach chun Íosa mar a Slánaitheoir. Beidh na daoine dul isteach sa tribulation, agus a bheith faoi lé an wrath Dia. Beidh Iad siúd nach bhfuil repent sa Tribulation a mheas ag Íosa agus beidh a chaitheamh ansin isteach sa loch fiery na tine.

Is Noa Israel

N Léiríonn o an iarsma ar Iosrael go mbeidh an Tiarna a chríochnú a gcuid vows leis an 1000-bliain Reich. Noah tá dá bhrí sin an roghnaithe Iosrael, a bheidh ar bhealach áirithe a chosaint le linn na tribulation. Beidh 3.5 bliana isteach sa Tribulation na Giúdaigh a chreidiúint teitheadh isteach sa bhfásach áit a mbeidh an Tiarna iad a chosaint don Antichrist agus a géarleanúint. Cuireadh leasaithe Noah tríd an tuile agus beidh chomh maith le cuid de na daoine Giúdach a bheith.

Is Enoch pictiúr de na bpobal

E Is nok pictiúr de na bpobal, nach raibh mar chuid den Tuilte agus breithiúnas Dé nuair a fhaigheann sé gafa agus a ghlac Dia sular tháinig an tuile.

Enoch bhí cónaí i am nuair a mheas an Tiarna an domhain. Nuair a thángthas ar an sprioc sin ar, tháinig freisin breithiúnas Dé ar pheaca i Noah lá agus chuir sé an díle, ach ansin bhí Enoch gafa cheana féin suas go dtí an Tiarna. Is é an Tuilte pictiúr de na wrath Dia a sheoladh ar an talamh, agus na daoine wicked sna hamanna deireadh - an wrath atá le teacht (1 Teasalónaigh 1:10). Díreach mar Enoch, beidh freisin Tionól le bheith raptured sula dtéann a vredenstid amach thar an domhain.

Lot

2 Peter 2: 6-9 - An cathracha Sodom agus Gomorrah cháin sé go scriosadh. Chuir sé iad sa luaithreach agus thug mar shampla de cad a tharlódh do na wicked. Ach shábháil sé righteous Lot, a bhí tormented atá ag an saol dissolute wicked. - Chónaigh an fear righteous is iad sin ina measc, agus lá i ndiaidh lae a bhí cráite, ina anam righteous trí fheiceáil agus a chloisteáil ar an olc a rinne siad. - knoweth an Tiarna conas a sheachadadh an godly as temptation agus a choinneáil ar an duine a ghabháil éagórach agus pionós a ghearradh go dtí an lá breithiúnas. aistriúchán Béarla: chun tarrthála an godly ó temptation

N Tá Peter scríobhann agus a mhúineann an eaglais i gceann dá litreacha, úsáideann sé an sampla ar an Lot mar fhréamhshamhail, agus tugann sé dúinn sampla praiticiúil ar an mbealach go Sábhálann an Tiarna a phobal ón am agus áit nuair a thagann sé chun breithiúnais Dé agus an t-am na trialach ( ó trialach - aistriúcháin eng).

Abraham gcuimhne Lord

1 Genesis 18: 23-25 ​​- Agus Abraham Tharraing in aice agus dúirt sé, "An mbeidh tú scrios an righteous leis an ghránna B'fhéidir go bhfuil caoga righteous laistigh den chathair Ar mhaith leat a scrios chomh maith agus ní spártha an áit le haghaidh an caoga righteous atá?. ann? é go i bhfad amach rud éigin a dhéanamh mar sin, a ligean ar an bás righteous leis an ghránna. bheadh ​​sé a bheith páirteach ansin an díreach leis an ghránna. go mbeadh sé i bhfad amach, bheadh ​​ní sé go léir an breitheamh domhain dhéanamh a bhfuil ceart ? '

A Braham Tiarna i gcuimhne ar a n-argóint faoi Sodom agus Gomorrah, is contrártha lena nádúr a scrios an righteous mar aon leis an wicked.

De réir a thabhairt dúinn an sampla ar an Lot Múineann, Peadar, chun a thaispeáint nach raibh Lot ina shampla sealadach, ach prionsabal ginearálta ó thaobh Dé, an Tiarna i gcónaí "Sábhálann an godly as temptation"

Tiarna thógann ar shiúl ó bhaile Lot

D et mar an Tiarna a shábháil Lot ón mbreithiúnas a bheadh dul amach as an gcathair, a bhí chun bogadh dó go fisiciúil ó Sodom. Tiarna nach bhféadfadh nach bhfuil ach breitheamh an chathair agus rud éigin a dhéanamh chomh fada go raibh Lot go fisiciúil sa chathair.

Is Lot pictiúr de na bpobal, beanadh as an t-am agus an áit roimhe sin go dtéann na breithiúnais Dé amach. Tá sé, i bhfocail eile i nádúr an Tiarna gan a mheas an righteous mar aon leis an wicked.

Rebecca agus Isaac

1 Genesis 17: 4 - "Féach, is é seo mo cúnant leat: Beidh tú a bheith ar an athair na náisiúin go leor.

1 Genesis 17: 6 - beidh mé a dhéanann tú an-torthúil, agus a chur ar náisiúin a thagann ó tú, agus beidh ríthe a thagann uait.

I Saks breithe, bhí comhlíonadh na gealltanais Dé Abraham. An Tiarna Gheall Abraham mac le Sarah, agus go mbeadh Abraham bheith ina náisiún mór, agus a athair na náisiún go leor trí Isaac.

An Tiarna Tástálacha croí Abraham

N Is é Sara nócha bliain d'aois, a thabhairt breithe, gheall sí a mac ina seanaois, ach ar an mbealach gur gheall an Tiarna Abraham agus Sarah. Bhí Isaac ansin a leanbh amháin, go mbeadh an Tiarna a chomhlíonadh a chuid cúnant agus a geallúintí trí.

Tamall ina dhiaidh sin ag iarraidh ar an Tiarna na croí Abraham, agus iarr air dul trí lá 'turas ar shiúl, a sacrifice. Bheadh ​​íobairt uileloiscthe ar an altóir a Isaac, a mhac amháin agus beloved.

Isaac, pictiúr Chríost

N Tá Abraham obedient chun an Tiarna, mar sin tá an eachtra ar fad scáth ar cad a rinne Dia ar an chros 2,000 bliain ina dhiaidh sin, agus tá a lán de stair a thabharfadh le tuiscint go bhfuil Isaac pictiúr soiléir Íosa Críost:

Is Isaac dá bhrí pictiúr soiléir Íosa, agus an obair a tharla ar an chros ar Calvary. Abraham muinín go hiomlán sa Tiarna ar an staid, agus chreid Dia go mbeadh Isaac atosú arís i ndiaidh an t-íospartach.

An seirbhíseach Eliezer - pictiúr de an Spiorad Naomh

1 Genesis 15: 2-3 - Ach dúirt Abram; "A Thiarna, a Thiarna, cad a bheidh tú a thabhairt dom? . Seeing Téim amach gan chlann, agus is é an t-oidhre ​​ar mo theach Eliezer Damaisc "a dúirt Abram tuilleadh; "Féach, nach bhfuil mé a tháirgtear ar bith sliocht. Beidh ceann de mo theaghlach hoidhreacht dom. "

S unifier nuair Isaac a aimsiú Bride, cuireann Abraham a sheirbhíseach is sine ina tí, Eliezer a aimsiú Bride do Isaac, i measc a mhuintir féin. Áit ar bith sa scéal ar fad i gCaibidil 22, feicimid ainm an seirbhíseach. Ach i 1 Eaxodus Caibidil 15: 2 a fhoghlaim muid go sheirbhíseach is sine Abraham ainmnithe Eliezer, agus bhí sé ar dtús oidhre go teach Abraham.

I John 15: 26-27, foghlaim againn a lán rudaí mar gheall ar an Spiorad Naomh. Nach bhfuil sé mar chuid den Athair, agus taispeánann Chríost. Tá sé freisin ar ár cúntóir agus an Spiorad na fírinne.

Is é an seirbhíseach Eliezer pictiúr de an Spiorad Naomh. Bhí sé seolta ag Abraham. Bhí sé gan ainm agus ní raibh labhairt faoi féin, ach testified don Rebecca, an Bride sa todhchaí do Isaac. Mar an gcéanna ag labhairt, nach bhfuil an Spiorad Naomh faoi féin, ach ag cur in iúl agus fianaise a thabhairt mar gheall ar Íosa go dtí an séipéal. Eliezer chéile Rebecca ag an tobar uisce, is féidir a bheith ina pictiúr de outpouring an Spiorad Naomh inár saol. Ciallaíonn an t-ainm Eliezer mar an Spiorad Naomh "comforter" mar an gcéanna.

Rebecca - an Bride Chríost

P ar an mbealach céanna go bhfuil Isaac pictiúr Chríost, agus is é an seirbhíseach Eliezer pictiúr de an Spiorad Naomh, tá Rebecca le cineál na hEaglaise, an Bride Chríost.

Rebecca ag teacht as an chathair chéanna le Abraham, a leagan ansin i Babylonia. Is Babylon pictiúr an tsaoil seo, atá mar an uacht séipéal agus glactha lasmuigh. Is Rebecca freisin gur gaol Abraham, agus tá sé mar go léir Críostaithe an gcéanna, spiritually labhairt, an síol Abraham. (An Róimh 04:16)

Rebecca bronntanais Eliezer a fháil chomh maith nuair a bhuaileann sí é, a bhfuil an Spiorad Naomh ar an mbealach céanna, ngrást an Tionól de réir a dtola. Nuair a labhair Rebecca leis an seirbhíseach, ritheann sí sa bhaile agus insíonn dúinn gach rud atá feicthe aici agus taithí acu. Is tasc Tionóil chun dul amach agus labhairt faoi "an dea-scéal" agus fianaise a thabhairt go léir go bhfuil an Tiarna a rinneadh inár saol.

Rescued ó na hoíche

T jänaren Eliezer thagann sa tráthnóna chun an dea sa bhaile ina chónaí Rebecca. siombal an oíche neamhord, chaos agus mearbhall, ina bhfuil an oíche ag teacht, a bhfuil pictiúr de na Tribulation agus an Lá an Tiarna.

Feicimid é ar an mbealach céanna i 1 Geineasas 24:63, i gcás ina gcomhlíonann Isaac a Bride sa todhchaí sa tráthnóna. beidh sé a fháil di, agus tugann sé di isteach a mháthar puball, i gcás ina dtiocfaidh Rebecca bhean chéile Isaac.

A maighdean íon go Críost

V a fhoghlaim go bhfuil Rebecca cailín óg, a tháinig duine ar bith in aice (1 puree 22:16). Mar an gcéanna, an bpobal mar maighdean íon le Críost, agus betrothed le fear amháin.

Ag deireadh an scéil, ceann puree 24: 62-67, feicimid go tuairisceáin Isaac (an groom) go dtí an tráthnóna, roimh an oíche (an Tribulation), agus Eliezer (Spioraid Naoimh) ar tí a thabhairt (an rapture) Rebecca (Bride) chun freastal ar Isaac duine le duine den chéad uair. Mar an gcéanna, an Spiorad Naomh, a stoitheadh ​​an bpobal, sa tráthnóna, sula gcuirtear tús leis a oíche agus tribulation, agus beidh muid ag dul a fheiceáil agus freastal ar an Tiarna ár bridegroom den chéad uair.

Rahab

Joshua 1:. 2 - "Is é mo sheirbhíseach Moses marbh Anois teacht chun cinn, dul thar an Iordáin, tú, agus do dhaoine seo go léir, isteach sa talamh a thabhairt liom chloinne Israel. 

H Tá istorien de Rahab leagtha thart ar 500 bliain i ndiaidh Isaac agus Rebecca i Genesis Caibidil 1 24. Go stairiúil, tá a lán a tharla go dtí Iosrael le linn na tréimhse sin.

Iosrael Tá taithí ar feadh tréimhse de sclábhaíocht san Éigipt, agus ansin conas an Tiarna freed miraculously agus a shábháil na daoine as ngéibheann ag Moses. I ndiaidh na daoine Giúdach wandered sa bhfásach ar feadh 40 bliain, thaistil an Tiarna suas Joshua, a bheadh ​​mar thoradh ar na daoine a defeat an namhaid agus a chur ar an talamh a bhí geallta geallta a gheall Dia.

Dhá spiairí i Jericho

Jos 2: 9 - "Tá a fhios agam go bhfuil an Tiarna a thabhairt duit an talamh agus go bhfuil an terror tú tar éis titim ar orainn, agus go bhfuil eagla na háitritheoirí ar do shon. 

I efore go líonann Iosrael Jericho, an dá spiairí sheoladh isteach chun Spy amach ar an talamh agus an chathair na Jericho. Bhí na spiairí fhionnadh agus ag lorg tearmainn leis an prostitute Rahab, a seithí an dá spiairí do chathair folks a bhí ag lorg na fir.

Profess Rahab a chreideamh agus a chiontaithe do na gasóga, tá an Dia Iosrael thug dóibh ar an talamh. Iarrann sí cén fáth gasóga a thabhairt di gealltanas cosanta, araon as a cuid agus a teaghlach ar an lá Iosrael á shaothrú sa chathair.

Rescued ó bhreithiúnas

E tt teaghrán dearg sa bhfuinneog a bheadh, a bheith ar an comhartha go raibh sé nuair a bhí bailithe Rahab agus a clann. Nuair a chonaic na saighdiúirí Iosraelach an teaghrán, íoslódáil agus a shábháil iad Rahab agus a clann ón scrios díreach mar a bhí na spiairí geallta.

Tá pictiúr de na bpobal

S Is Kokan Rahab pictiúr de na bpobal. Tá sí ina phágánach, prostitute agus a sinner a admhaíonn a gcreideamh i Dia Iosrael. Cares sí, agus mothú do na daoine Giúdach, a bhfuil an chúis atá a cuid salvation.

Is Jericho pictiúr an tsaoil seo, a shábháil dóibh. Rahab (Tionól) go gcuirfear as Jericho (World), roimhe sin gur scrios an chathair agus dódh (an Tribulation)

Ruth

R UTS leabhar ar a dtugtar "fuascailte Scéal grá," agus tá sé faoi Naomi, bean jew ó Beithil a chailleann a gcuid talún mar gheall ar an ghorta in Iosrael, agus ansin iachall ar teitheadh go Moab (Jordan).

Go gairid ina dhiaidh sin, díslí a fear céile agus fágann sí ina n-aonar agus bocht i dtír iasachta. Tar éis an cas gorta Naomi fhill go Beithil lena hiníon Ruth, a bhfuil faoi mhionn riamh a fhágáil léi. Is Ruth bean Moabite bhí pósta ar cheann de na mac Ruth a maraíodh freisin. Nuair a bhíonn an dá ais i mBeithil, mar sin a bheith ina fear feiceálach jew, Boaz, i ngrá le Ruth agus phósann sí.

De réir dhlí na fuascailte agus pósadh, taithí againn Naomi araon agus Ruth fhuascailt, agus Naomi fháil ar ais a gcuid talún, gur chaill sí.

Tá pictiúr de na bpobal

H Is istorien de Ruth scéal iontach breithe, salvation agus fuascailte, ach freisin a thugann pictiúr siombalach ar an bpobal agus tribulation.

Is Naomi pictiúr de Iosrael, agus tá Ruth pictiúr de Thionól heathen atá pósta leis förlösaren, an fear Giúdach Boaz, is pictiúr de na Messiah. Bhí Naomi ar teitheadh ​​a dtír mar gheall ar ghorta, díreach mar a bhí dhíbirt Iosrael as a tír 2000 bliain ó shin. Bhí paróiste chuid de Messiah ag Giúdaigh a chreidiúint, agus hardening i chuid difear ar Iosrael (Rómhánaigh 11:25).

Ar an mbealach a fhuascailt Iosrael (Naomi), agus mar sin a chur ar an Messiah bainise págánacha (Ruth). Boaz redeems agus Sábhálann Ruth agus Naomi araon sa staid go bhfuil siad i, agus bunaítear ar deireadh Iosrael (Naomi) go hiomlán.

Rescued ó na tribulation

S Is amtidigt sin an scéal Ruth, pictiúr den séipéal go Sábhálann an Tiarna éalú tribulation.

Teacht againn trí chás i gcaibidil trí a iompróidh an finné a ghabhann leis an. Gcéad dul síos, téann Ruth síos a  tröskeplatsen  mar a d'iarr máthair uirthi. Dara, dhúisigh Boaz suas agus fuair Ruth ag  am meán oíche  nuair a d'iarr sí tearmann leis. An tríú dul síos, fuair Ruth cead a  cheilt faoi an brat Boas , a leathadh a sciorta thar a, agus bhí Boaz sí redeemer anocht.

Tröskeplatsen - Tá pictiúr de tribulation

T Is röskeplatsen pictiúr de bhreithiúnas agus tribulation romhainn in áiteanna éagsúla i OT agus NT araon (Amos 1: 3, Isaiah 21:10, 41: 14-16, Revelation 14: 19-20).

Is é an oíche agus ar maidin chomh maith le pictiúr de na Tribulation, Breithiúnas agus a athchóiriú araon. Labhair Íosa an oíche ag teacht nuair nach féidir aon fhear oibre (Eoin 11: 9), agus Paul warns go lá an Tiarna, a bhfuil am breithiúnas a thiocfaidh mar a thief san oíche (1 Teasalónaigh 5: 2).

Le linn maintlín cosanta Boas

Ruth 3: 9 - "? Cé go bhfuil tú" D'iarr sé. D'fhreagair sí: "Tá mé Ruth, do maidservant. Scaip do manteflik thar do maidservant, le haghaidh bhfuil tú mo redeemer.

R Bhí amach a chur i bhfolach faoi na Boas brat ar a chosa go dtí go raibh an oíche os cionn agus bhí sé ar maidin arís.

Ar an gcaoi chéanna, beidh an Tiarna a chosaint agus i bhfolach a bpobal le linn an t-am de wrath, an oíche dar gcionn, go dtí an dorchadas dissipated agus dawns maidine. áit Tionól i rith na Tribulation a bheidh, a bheith faoi maintlín an Tiarna, an Iarúsailéim heavenly, agus faoi phátrúnacht na seomraí neamhaí.

Tar mo mhuintir dul isteach thy ndlísheomraí

Isaiah 26: 17-21 - Mar squirm bean torrach nuair a bhíonn sí faoi breith a thabhairt, agus caoin amach a pian, mar sin tá sé le linn riot, a Thiarna. Ceapadh muid agus writhed, ach thug muid bhreith go gaoithe. Ní mór dúinn a thuill slánú go dtí an talamh, agus tá aon duine a rugadh beo ar domhan. Ach beidh do marbh beo; beidh a n-chomhlachtaí ardú. Wake suas agus a chanadh, ye go bhfuil cónaí sa deannach, do do drúcht drúcht an tsolais, agus beidh an domhain a thabhairt amach an marbh. Tar mo mhuintir dul isteach agad ndlísheomraí, dhún na doirse taobh thiar duit. Folaigh duit féin ar feadh nóiméad gairid dtí go mbeidh an wrath a rith ag. Mar behold, tagann an Tiarna as a áit chun pionós a ghearradh ar an áitritheoirí na dtíortha agus an domhain as a iniquity. Beidh an domhain a leagan lom a gcuid fiach fola agus ní níos sia cheilt a n-marbadh.

D et Is éard atá sa chaibidil seo de Isaiah na véarsaí iontach a iompróidh an finné chun an Tiarna a bheidh ag thoghairm a dhaoine, a mbeidh sé i bhfolach agus iad a chaomhnú i gcuid seomraí i ndáil le wrath ama a bheidh socraithe sa domhan.

Ní féidir linn a fheiceáil go bhfuil an sliocht as Íseáia riamh bheith comhlíonta sula bhféadfar. chuireann sé freisin nach n-aontaíonn leis an aiséirí a preached Íosa, agus insíonn Daniel Dan 12: 2, bhfuil a fhios againn a tharlóidh tar éis an Tribulation agus nach roimhe. Anseo Labhraíonn Íseáia seachas aiséirí a tharlaíonn ar dtús nuair a iarrann an Tiarna a chuid daoine i gcuid seomraí, agus roimh agus roimh an wrath Dé agus na breithiúnais a théann amach thar an domhain.  

Mar bean le leanbh

Nochtadh 12: 1-6 - A comhartha mór le feiceáil sa spéir: bean clothed leis an ghrian, an ghealach faoina chosa agus coróin ina bhfuil dháréag réalta ar a ceann. Tá sí ag iompar clainne agus cried amach isteach agus pained a sheachadadh.

P ar an mbealach céanna le Íseáia, feiceann Seán tá bean i ndáil leis an t-am deiridh ag iompar clainne agus i travail. Riamh Tá an séipéal i láthair mar bhean breithe sa Bhíobla, ach déanann sé an láimh eile, Iosrael. Is é an bhean pictiúr de an dá Giúdaigh Messianic an aimsir Íosa, agus na Giúdaigh Messianic i rith na tribulation.

Tá trí breitheanna bhfuil sí chun dul tríd sula dtéann sí isteach i ríocht 1000 bliana Iosrael. Déantar cur síos ar gach trí cinn de na breitheanna in Íseáia caibidil 66:

Isaiah 66: 7-8 - Roimh bhfuil Zion eol travail éigin, tugann sí breith ar an leanbh (Íosa). Sula dtagann pangs uirthi, tá sí tugadh breith linbh fireann. A bhfuil a chuala a leithéid de rud? Cé le feiceáil aon rud maith liom é? An féidir le talamh teacht ar an saol i lá amháin (1948), nó náisiún a rugadh ag an am céanna (an slánú Iosrael), mar gheall ar bhreith Sion thabhairt dá leanaí cheana féin nuair a thosóidh pianta saothair?

Mar sin, i ndáil leis an travail a mbeidh Iosrael taithí, agus roimh an wrath ama, beidh an Tiarna in iúl na mairbh atá ardaithe, agus beidh sé a phobal glaoch chun é féin, a chur i bhfolach ina sheomra.

Tar mo mhuintir

"K faoi mo dhaoine," rud a chiallaíonn i ndáiríre "cealú" nó "a bheith dofheicthe", ina comhthreomhar iontach leis an taithí John bhí i nochtadh caibidil 4, nuair a chonaic sé an doras ar oscailt ar neamh, agus ag an am céanna a chuala an guth Dé mar trumpa dúirt dul céanna: "Teacht suas anseo." Láithreach tar éis an Dia, thiocfaidh chun bheith fuar Seán gafa suas go dtí an throne Dé, áit a bhfuil sé ó neamh behold tribulation a bhí amach ar domhan.

Léiríonn John an séipéal seo a taithí a fháil ar an gcéanna ar uppryckandets lá. Trí ordú, guth an archangel agus an trump Dé, an bpobal a bheith gafa suas ar neamh agus beidh a fheiceáil tribulation unfold domhain.

daniel

H istorien faoi Daniel agus an triúr fear sa foirnéise fiery, ar cheann de na scéalta an tSean-Tiomna a thaispeánann pictiúr soiléir ar an tribulation agus cur i gcrích sa todhchaí.

Daniel Tá sáite i eschatology, aisling, físeanna agus an méid atá bainte deireadh an ama a dhéanamh. Murab ionann agus an Leabhar Revelation, a bhfuil cur síos mionsonraithe ar an tribulation, idir Daniel thar thréimhse ama i bhfad níos faide, idir siar agus ar aghaidh in am.

Daniel - pictiúr de na bpobal

H Bíonn istorien faoi Daniel agus a thriúr cairde, ag tús an mbraighdeanas Babylonian, i gcás gach ceann de cheithre freastal i rith an rí Babylonian.

Díreach mar Joseph, éiríonn Daniel ardaithe i riocht nach féidir ach an rí seasamh os a chomhair. I Revelation, tá an séipéal a leagtar freisin chun fónamh mar sagairt agus ríthe ar an domhain. Rud éigin a chur i gcrích sa Mílaoise. Sa tslí sin, tá sé seo Daniel pictiúr de na bpobal.

Fréamhshamhail an Antichrist

K Young Nebuchadnezzar, a bhfuil sampla soiléir an Antichrist, bhí a chur ar bun le dealbh óir ar an plain de Dura in Babylon. Tabhair faoi deara, go bhfuil an dealbh seasca cubhad 'ard agus sé bhanlámh ar leithead, is féidir a chur i gcomparáid leis an óráid Antichrist Is 666

Nebuchadnezzar forcing gach duine a titim síos agus adhartha an tacar dealbh, áit a raibh an toradh dóibh siúd disobeyed a chaitheamh isteach sa foirnéise fiery. Is é an foirnéise dhó pictiúr de wrath Dé agus an anacair mór ar an tribulation. 

Thrown isteach sa foirnéise fiery.

Mal 4: 1 - Féuch, tagann an lá, dó sé mar foirnéise.

S adrak, dhiúltaigh Meshach, agus Abednego a Bow síos go dtí dealbh Nebuchadnezzar, agus bhí siad thrown isteach sa foirnéise fiery.

An rí ordaigh gur chóir an fhoirnéis a théamh seacht n-uaire níos teo ná tá tú feicthe riamh é a bheith, agus tá pictiúr cainte foirfeachta. An Tiarna chuir a aingeal a chosaint Shadrach, Meshach agus Abednego sa foirnéise fiery, agus tháinig siad amach gan aon damáiste nó tionchar an tine. 

Sa chás go bhfuil Daniel

M tá ceann begs sé an cheist an scéal i gcás ina bhfuil Daniel éigin. An raibh sé ar cheann de na daoine a hata na glúine chun an dealbh? Cén fáth nach raibh sé d'fhreastail, agus cén fáth nach raibh sé thrown isteach sa foirnéise fiery?

Is féidir linn a bheith cothrom áirithe nach bhfuil Daniel hata na glúine a dhealbh Nebuchadnezzar. Daniel bhí díreach nach bhfuil i láthair i gcás ina mbeadh gach duine adhartha an dealbh, nó ag an foirnéis dhó fulaingthe a bhrath. Bhí Dia "a glacadh dó ar shiúl." 

Iosrael agus an Eaglais

B eskrivningen mar an rí a bhí na fir san fhoirnéis fiery a bhí go raibh triúr fear Giúdach (Dan 03:12). Is é an triúr fear Giúdach, i bhfocail eile, pictiúr de na Iosrael toghaí, agus tá Daniel pictiúr de na bpobal.

Daniel (Tionól), an beloved (Daniel 10:11), leasaithe ón am agus áit nuair a thagann sé chun an foirnéise fiery (tribulation), agus a trí cairde (Iosrael iarmhar), tá leasaithe sna meánranganna agus trí trängslen.

Mar fhocal scoir

G eNom na scéalta de Enoch, Lot, Rebecca agus Isaac, Ruth, Rahab, agus Daniel, is féidir linn a fheiceáil patrún agus snáithe dearg.

Feicimid na himeachtaí siombalach a léiríonn agus pointí don tí, am Tionóil cónaí orainn i. Ní féidir linn a fheiceáil nach ndéanann an Tiarna a bhaineann ar an mbealach céanna leis an Eaglais, a dhéanann sé le hIosrael. Dá ghrúpa salvation an Tiarna Tá plean ar leith, a mbeidh sé i gcrích. Beidh an Tiarna chaomhnú Iosrael thaistil don Antichrist agus an tribulation, a mbeidh sé i gcrích a cúnaint agus geallúintí trí.

pleananna Dé don chuid eaglais

P ar an mbealach céanna, an Tiarna chomh maith a chur i gcrích a chuid pleananna le a chorp agus Bride, an séipéal Dé. Níl Tribulation i gceist le haghaidh Bride an Tiarna, mar sin dá bhrí sin, Íosa aisghabháil agus bain an Bride roimh sin go mbeidh na breithiúnais Dé dul amach thar an domhain.

Is é an séipéal a shábháil ón am agus áit nuair a thagann sé tribulation agus breithiúnas críochnaitheach. Tá súil Beannaithe, ár nDia agus Tiarna Íosa Críost, a shábháil chugainn ó na mbreithiúnas.

Íosa ag teacht go luath! 


Tabhair cuairt ar a blogs Miakel Walfridssons: 

http://pretribcenter.blogspot.com/

http://denytterstatiden.blogspot.com/

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/


Publicerades söndag, 13 oktober 2019 17:30:24 +0200 i kategorin Mikael Wahlfridsson och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Bli inte överraskad - Holger Nilsson


"Grá Dia an domhan chomh mór gur thug sé a Mhac begotten amháin [Íosa], do gach duine a believeth i dó níor chóir perish ach bheatha shíoraí." - 03:16

"Ach an oiread agus is  a fuarthas  Eisean [Íosa], chun iad a thug sé an ceart chun bheith ina leanbh le Dia, dóibh go gcreideann ar a ainm." - John 1:12

"Go má Admhaím tú le do bhéal go bhfuil an Tiarna Íosa, agus creidim i do chroí gur ardaigh Dia dó ó mhairbh, beidh tú a shábháil." - Róimh 10: 9

Want a fháil shábháil agus a fháil ar fad do chuid peacaí maite? Guigh seo phaidir:

- Íosa, gheobhaidh mé leat anois agus Admhaím tú mar Thiarna. Creidim gur ardaigh Dia tú ó na mairbh. Go raibh maith agat go bhfuil mé shábháil anois. Go raibh maith agat go bhfuil tú maite dom agus buíochas a ghabháil leat go bhfuil mé anois leanbh Dé. Amen.

An bhfuair tú Íosa ag guí os cionn?


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 26 september 2020 15:02
Be så att jag inte får huvudvärk ev migrän med dubbelsende och ögonflimmer

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp