657 online! | Sidvisningar idag: 93 671 | Igår: 178 464 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Går man till helvetet om man begår självmord?


En miljon människor begår självmord varje år i världen. Vart 40:e sekund tar en människa sitt liv. Det är fler människor som dör av självmord än av krig och mord.

Vart går den person som begår självmord? Till Himlen eller till helvetet? Går han förlorad?

Faktum är att det är inte på vilket sätt du dör som avgör om du kommer till himlen eller till helvetet. Det som är avgörande är om du har tagit emot Jesus Kristus och är frälst!

Gud vill inte självmord

Gud vill inte att någon ska begå självmord. Paulus uppmanade i Apostlagärningarna att fångvaktaren inte skulle göra sig själv illa när han tänkte ta sitt liv med sitt svärd.

Ond ande

Vi ser också i Bibeln att självmord är en ond ande. Kung Saul plågades av en ond ande och han begick senare självmord. Förrädaren Judas hade Satan själv i sig och han gick och hängde sig.

Jesus kastade ut 600 demoner ur en man som for in i 2000 grisar och dödade dem genom att de kastade sig utför en brant och drunknade i en sjö.

Du kan bli befriad

Om du plågas av självmordstankar kan du alltså bli befriad genom tron på Jesus!

Ta emot Jesus

Du är värdefull och Gud vill inte att du ska begå självmord. Istället vill han att du ska ta emot Jesus Kristus och bli räddad (frälst).


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 23 mars 2016 12:18 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


29 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Andy Svensson

2002 i april tog min älskade lilla syster sitt liv bara 19 år gammal. Det var en tid av svår emotionell smärta under många år. Om min lillasyster hamnar i helvetet för att hon tog sitt liv på grund av sorg har jag personligen svårt att tänka mig. Nu är jag inte Gud allsmäktige som dömer. Men jag glömmer aldrig den stund innan min bror ringer mig och talar om att Jenny tagit sitt liv vad som hände. Jag känner en sådan underbar värme och närvaro av Guds underbara frid. I den närvaron var jag så trygg och älskad. Han var med mig i sorgen på ett mirakulöst sätt. Vad jag tror är att min älskade Jenny kommer jag att få möta tillsammans med Jesus Kristus min frälsare/räddare. Han har hört alla böner samt ev Jennys sista rop innan hon dog...

Svara -   - 23/3-16 14:05 -


Johan

Hade jag trott att självmord var en enkelbiljett till himlen, så hade jag begått självmord för länge sedan.

Nu vågar jag dock inte lämna den här världen, med synden mord.

Om någon som har begått självmord kommer att bli frälst till slut, vet jag inte. Det lämnar jag i Allsmäktig Guds händer.

Men, jag tänker i a f inte chansa på det!

Har du depression så kan Jesus hjälpa dig! Han vill att du ska leva ditt liv, tills Han tar hem dig!

Be kristna syskon om förbön!

Tveka heller inte på att söka läkarhjälp, om du känner att det är för mycket för dig. Jag har själv ätit medeciner mot depression, som hjälpte, och har fått uppleva att Jesus har hjälpt mig!

Var rädd om dig och Gud välsigne dig!

Svara -   - 23/3-16 14:48 -


maria

Svar till Andy Svensson.

"HERREN är nära dem som hava ett förkrossat hjärta och frälsar dem som hava en bedrövad ande. (Ps. 34:19)

Bara den som har ett förkrossat hjärta tar sitt liv på grund av sorg. Var vid gott mod. Vår himmelske Fader är kärlek.

Svara -   - 23/3-16 15:10 -


Kalle

Jesus kastade ut 600 demoner? Var står det att det var 600? Bör väl ha varit minst 2000?

Svara -   - 23/3-16 16:14 -


Johan II

Jag anser att självmord i de flesta fall är ett sjukdomstillstånd. Man dör helt enkelt i en sjukdom. Om den mentala smärtan är så fruktansvärd att du inte längre har kontroll över något, vem kan lastas för något sådant.

Svara -   - 23/3-16 16:22 -


Andy Svensson

Svar till maria.

Tackar för det bibelordet!

Svara -   - 23/3-16 17:24 -


nils

En sak vi ej får göra är att döma någon som tagit sitt liv.--Vi dömer oftast efter skenet,men Herren ser djupare och dömer en rätt dom.

Samtidigt får vi ej heller acceptera självmord som en "utväg" på livets svåra väg,det säger ALDRIG Guds ord! Det handlar ju om Mord, visserligen på mig själv.

Ser vi på Judas som förrådde Jesus med en kyss,sade Jesus då till honom;"Min vän,gör vad du är här för att göra." Judas tog ej emot Jesu vänskapshälsning.

Men sedan ångrade Judas sig,för att ha förrått oskyldigt blod. Han kastade då pengarna i templet och gick sin väg. Därefter gick han bort och hängde sig.

Man kan undra om Jesus ändå vile rädda Judas från sitt misstag,genom denna hälsning,"Min vän",och undvika hans självmord?

Svara -   - 23/3-16 18:46 -


Bertil

Ingen tar livet av sig bara så där, utan det sker i yttersta förtvivlan och vanmakt. Jag brukar tänka på när Satan försökte lura Jesus att hoppa från stadsmuren, att änglarna skulle se till att han inte stötte någon fot eller for illa men hur Jesus genomskådade honom och hutade åt Satan. Tyvärr är vi arma människor för klent utrustade jämfört med Jesus och därför lätta offer för Satan. Speciellt när det gäller ungdomar med dålig självkänsla, då gnuggar Satan händerna i förtjusning. Därför måste vi lära våra barn kvällsbönerna. Det är vår skyldighet som föräldrar, så att de åtminstone har det med sig i bagaget inför livets alla frestelser.

Svara -   - 23/3-16 23:47 -


Monica

Dagens bibelord brukar jag tänka på när jag utsätts för prövningar.

Jag har blivit illa behandlad, ja rent av vuxenmobbad av flera medarbetare på mitts jobb och till och med av chefen så till den milda grad att jag stundtals gråtit när jag kommit hem. Känt förtvivlan och vanmakt. Då bad jag till Jesus att han skulle hjälpa mig få ett nytt jobb där jag kunde få uppskattning och återfå mitt självförtroende och människovärde. Döm om min förvåning när allt jag bad om infriades till min egen och andras stora förvåning, över all min förväntan.

När det sedan blev dags för avtackning mörknade mitt sinne och jag fylldes med ilska och hat mot alla dem som orättvist behandlat mig illa men då hörde jag inom mig en röst som hela tiden förmanade, inte hata, inte tänka onda tankar, ge inte efter för ilskan utan uppträd hövligt och lyckönska dem istället. Till min förvåning gjorde min mun vad den inre rösten förmanade och det blev ett lyckosamt avsked där alla var glada. Jag upplevde att vi alla var medvetna vad som skett men tacksamma för att det trots allt slutade på ett värdigt och hövligt sätt.

På det nya jobben har allt varit helt underbart och jag är nu så fylld av tacksamhet att jag nästan hoppar av glädje och prisar Jesus i mina ord och tankar. Är så glad att jag skulle vilja sjunga honom till ära.

Så mitt budskap till andra blir lite klyschigt att alltid försöka tänka positivt för alternativet, negativa tankar bara fungerar som ett frätande gift. Det bryter ner och krossar dig och det uppfattar även omgivningen medan det omvända gäller när du tänker positivt. Många jag träffat efteråt säger att det lyser om mig att jag strålar. Märkligt eller hur. Jesus fungerar verkligen det kan jag garantera.

Svara -   - 24/3-16 00:17 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan II.

Att inte ha lust att leva behöver väl inte nödvändigtvis vara en sjukdom? Det står ju till o med i bibeln att "han vara gammal o mätt på att leva." Kan man inte bli mätt av flera orsaker, tror du?

Svara -   - 1/6-16 02:26 -


Harriet Bouvin

Svar till Andy Svensson.

Det finns ett löfte i Apostlagärningarna. Där står att "Tro på Herren Jesus, så bliver du med ditt hus frälst." Guds kärlek och omsorg är så mycket större än din systers förtvivlan och sorg. Vila i därför i den kärleken. Den kärleken omsluter också henne. På samma sätt som hon var en sårbar och känslig människa så finns det också kristna personer som är begränsade, så att dessa av den orsaken kan uttrycka sig klumpigt ibland men varken dom eller den skickligaste predikanten på jorden är förmer än Gud. Känn ingen skuld att din syster dog i en känsla av ensamhet. Hennes vila nu är större än den hon hade här.

Svara -   - 1/6-16 02:37 -


Kattis

Jag förlorade min kompis som jag hade kännt i runt 20 år. Hon tog sitt liv med tabletter, och polis ambulans fick bryta upp dörren och hittade henne i badkaret. Jag fick veta detta bakvägen genom än. Så jag ringde till hennes arbetsplats hon jobbade i Hemtjänsten i Göteborg. Men jag saknar henne. Hon var kristen så hon är hemma hos Herren nu! Men det var en sådan kompis som vi gjorde mycket ihop. Men hennes sjukdom gjorde att hon inte orkade längre!!

Svara -   - 15/10-18 11:05 -


Kattis

Svar till Monica.

Förlåt att jag säger det! Men på mitt jobb hade jag aldrig klarat av och jobba på om jag inte låtit det rinna av mig som vatten på en Gås! För scharhongen är rå men hjärtlig! Jag studerar nu. Men ska göra min lärlingsutbildning på det boendet jag var på till stödassistent!

Svara -   - 15/10-18 11:10 -


Tommy

Men Kung Saul kom väl inte till Helvetet, Saul skulle ju hamna där Profeten Saul var. Han skulle vara hos honom. Man kan vara som levande död, fast man är i Livet, om man säger så, kanske ropat på all hjälp som finns, desperat, i svår ångest upphör allt, då finns inget rationellt tänkande. Men de. Som vill somna in, för att plågorna är för stora. Nej!. Det är ju därför jag o många Hoppas på den Jesus som vandrade o botade, människor ute bland folk, folk häpna vad Gud gjorde, Varför har det stycket mer uteblivit?. Ord är ingen Kraft. Paulus skulle t.o.m. prova Kraften i en församling, och inte Orden utan Kraften. Men så länge Kristna bubblar, så kommer ingen Kraft, och så länge vi saknar den kraft, kanske fler tar Livet av sig. Jesus var att, på sina Lärjungar när de inte Kunde bota och driva ut en Demon hos en pojk. Jesus var inte arg på Pojken eller Pojkens far som frågade om hjälp. Kanske Kristna borde mer tänka den modell. Varför händer så lite av Helande, varför ingen Kraft. Ord har vi säkert massor av fulla till bredden. Men KRAFTEN.

Svara -   - 15/10-18 12:00 -


David Ström

Svar till Tommy.

Tommy! Kraften finns när man är ute och gör Guds vilja. Kommer ihåg en missbrukare som blivit frälst på 90 talet. Frimodigt predikade han om Jesus med sina följare med raspig röst ute bland folket. När mötte ni någon som i glädje pratade om Jesus ute bland folket, eller på bussen? Den som har frid kan ge frid. Läste om en kristen man i väst Afrika. En kvinna berättade att hon vaknade på morgonen och kände att något var förändrat. Ett lugn och en frid hade sänkt sig över familjen genom en enda man som kom med en bok i handen. Livets bok.

Svara -   - 15/10-18 14:33 -


Kattis

En annan sak som jag också vill nämna här! Det kanske är lite ifrån Ämnet! Men om Pride och Homosexualitet, det får man läsa om Kursboken Etik och Människans villkor. Jag läser till Stödassistent nu! Jag får bara bita ihop och läsa om detta!

Svara -   - 15/10-18 15:53 -


Tommy

Svar till David Ström.

Ja, om Kraft finns. "Jag har varit på förböner" No Kraft, trots ord. Däremot har jag fått svar, det är Guds prövningar. Vilket varit hemsk upplevelse. För den som är Frisk, är det lätt och säga prövningar. Men om egen erfarenhet, tror jag Ord kan låta exakt lika. Det måste vara av Gud och fött av Gud. Så David, du har säkert egen erfarenhet av det du säger, men själv är jag mycket besviken rent sagt, för annars skulle jag ljuga också för Gud. Jag minns en Kvinna, hon var i mission och allt, och Predika Jesus, var ute mycket på Stockholms gator, sedan vart hon utbränd, fibromyalgi, och ingen knappt såg hennes fina sak hon hade gjort en gång. Däremot gick det, hur bra som helst, och tala i Kristna Krets, varför hon är Sjuk o dålig. Det var Demoner och allt, vilket var hemskt, ingen förståelse alls, och det av så kallade kristna munnar. "Men har man erfarenhet av som du David, då är det, nog som du säger. Men många år Bubbel makare, vi lever i en Talk Show Tid. Där alla vill synas och höras. Må Gud använda dig Väl David, Guds Välsignelse, du vittna om något fint.

Svara -   - 15/10-18 19:51 -


Roger T. W.

Vi har rena krigsförlusterna, om ni förstår det. Många unga och gamla orkar inte längre. De har inte längre värdiga och bra liv. Jag kan räkna upp många och ber för dem nästan varje dag, utan att veta om bönerna hörs. Jag sörjer.

Svara -   - 15/10-18 23:05 -


Katrina

Om du är i akutbehov så finns hjälp

Hjälplinjen 0771-220060

Jourhande medmänniskan 08-7021680

Mind Självmordslinje 90101

Svara -   - 15/10-18 23:17 -


Katrina

Jourhavande medmänniska ska det stå....förlåt nått gick fel

Svara -   - 15/10-18 23:18 -


Marita

Jag vill påstå att det är mörkrets makter som kommer över en och dom tar över dig när du i din ensamhet inte orkar stå emot någe mer. Ingen sjukdom men kalla det om det låter finare. Jag vet har varit i denna hopplöshet och tyvärr kan demoner använda kristna till så mycket ondska för att till intet göra dig. Vet inte hur många ggr jag försökt ta mitt liv. Också efter jag tig emot Jesus men jag hade demoner som plågade mig. Och ingen befrielse fick jag. Den kom långt senare efter 20 års kamp. Var med i ett sammanhang där kristna bad häxböner mot mig och det var människor i ledande positioner. Demonerna jobbade på högvarv för att få ta livet av mig. Har naturligtvis förlåtit alla men vi måste förstå att demoner opererar också via kristna. Nu har jag fått befrielse och det var underbart. Vi skall avslöja fienden. Kristna som påstår att kristna inte kan ha demoner ljuger direkt från avgrunden. Har aldrig förstått varför en del kristna försvarar demoner bara för att det är kristna som går omkring med dom. Nej överlista dessa mörkrets makter. Jag har tagit emot befrielse många ggr i mitt liv. Vissa kristna är högmodiga och tror att inte kan väl jag ha demoner. Men ilängden går det inte. Har man återkommande problem så överväg befrielse. Skönt att bli fri synd i sitt liv.

Svara -   - 16/10-18 03:59 -


Roger T. W.

Jag kan räkna upp åtta unga som dog för egen hand. Bara en var kvinna, en judinna från kontinenten. Hon levde 1971 och var död 1972. De är i mina böner.

En annan viktig sak är vad som hände Stockholms förortsungdomar. Förorterna byggdes på 50-talet och där samlades många vilsna svenskar före miljonprogrammet. Jag planterades om som Christer innan knarket och mellanölet kom och klarade mig. Jag kan inte räkna de många döda och BRÅ verkar inte vilja göra det.

Jag stördes av fördomarna mot förorten när jag blev frälst. Jaså, är du förortsbarn och akademiker? Vi som växte upp i trygga landsortsförsamlingar förstår dig inte och snacka inte om utbildning, du är vilseledd. Jaha. Jag var kanske den ende från min förort som lät döpa sig. Jag skuttade iväg.

Jag manades att skriva det här mitt i natten och det händer sällan. Inte för att jag är någonting, utan för budskapets skull. Nu ska jag sova.

Lasse, du är också i mina böner. Jag vill inte ha fler tragedier. Håll ut och belasta oss icke.

Svara -   - 16/10-18 05:37 -


Lasse

Svar till Roger T. W..

Dina böner när alltid fram Roger 💝 Jesus är vid din sida Han hör varje liten suck. Han omsluter dig på alla sidor 💖 tack för du ber för mig🙏 Marita du har så rätt i det du skriver 💝 önskar alla som läser här en välsignad dag och en sång till er allihopa

Svara -   - 16/10-18 07:54 -


Lasse

Till er alla. https://youtu.be/ERWFEO4xSL8

Svara -   - 16/10-18 07:56 -


Bengt

Bra att du tar upp detta Monica

Det kan vara träldomsandar också

Som sven reichmann talade om

Mår du bättre numera?

Svara -   - 16/10-18 08:27 -


Bengt

Förlåt mig

Ska vara marita

Svara -   - 16/10-18 08:31 -


Stefan Jonasson

JESUS sa att i världen 🌏 lider ni betryck men var 😇 vid gott mod jag har övervunnit världen.. 1johannes brev 5:1var och en som tror att JESUS ÄR KRISTUS, han är född av GUD....... vers 4 ty allt som är fött av GUD besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen :VÅR TRO...... JESUS säger betryck.. Påverkan utifrån på vårt sinne tankar och känslor.. Våra tankar (satans brinnande pilar) tag trons sköld... Vårat sinne (KRISTI SINNE) filipperbrevet 2:5 var så till sinnes som KRISTUS JESUS var fastän han var GUD I människogestalt var han inte högmodig utan blev en tjänare och ödmjukade sig och var lydig intill döden på korset. (1petrus 5:) därför har GUD upphöjt honom.. Våra känslor (GUD FINNS INTE I VÅRA KÄNSLOR HAN BOR I VÅR ANDE GENOM DEN HELIGE ANDEN SOM BLEV OSS GIVET I DEN STUND VI TRODDE PÅ HONOM.. i den stund vi kom till tro hände det som JESUS sa vi ska komma till honom och ta vår boning i honom(den som tar emot hans ord) andedopet är en annan sak en uppfyllelse där hela ens väsen doppas i GUDS närvaro och kärlek.. Känslor sinne och tankar.. Varför försöker jag förklara detta.. Svaret är min upplevelse är att även om man gjort detta möte med GUD(andedopet) så kommer vardagen med allt vad det innebär med känslor och tankar.. Och även demoniskt betryck ibland.. Utifrån förföljelse osv... Håll fast vid TRONS ANDE SOM BOR I VÅRT SINNE OCH VÅR ANDE.. nu kommer doktriner som jag är övertygad om DEN HELIGE ANDEN OCH EN OND ANDE KAN INTE DELA SIN BONING I EN MÄNNISKA ÄR MAN FÖDD PÅ NYTT HAR MAN GUD BOENDE INOM SIG I SIN ANDE... det demoniskt betrycket kommer utifrån i form av brinnande pilar.. vi är i JESUS han är i oss... JESUS SADE NU GÅR EN DOM ÖVER DENNA VÄRLDEN 🌏 NU SKALL DENNA VÄRLDENS FURSTE KASTAS UT.. I MIG FINNS INGET SOM TILLHÖR HONOM (vi tillhör KRISTUS) jag har tänkt mycket på detta spörsmål.. När jag levde som narkoman en gång i mitt liv ville jag ofta ta mitt eget liv.. Men jag vågade inte... Kom också ihåg en bibelvers från JOB där han säger i sin förtvivlan och lidande.. En stridsmans lever människan på jorden.. Men jag ska hålla min stridstids ut(inte begå självmord) en dag skall jag fri från mitt kött skåda GUD... HAN ÄR begynnelsen och änden

Svara -   - 17/10-18 00:02 -


Stefan Jonasson

En människa(fastän hon är frälst) kan uppleva ett sådant betryck i sitt liv och drabbas av psykisk sjukdom och lida så svårt att hon tar sitt liv(speciellt om man är med i ett kristet samanhang där prestationskristendomen hyllas) och det predikas att allt är jävlar och demoner som måste bekämpas och besvärjas bort... Det är en svår plåga för dom som är svaga och kämpar för att duga i en sådan överandlig miljö. Jag tror att många frälsta inte har orkat längre och gett upp... Dom har inte funnit vilan i GUD som infinner sig när man förstår JESUS FULLBORDADE VERK NÄR HAN DOG FÖR VÅRA SYNDER.. HANS SISTA ORD PÅ KORSET DET ÄR FULLBORDAT.. (joh 19:30 när han fck dom sista dropparna av den bittra kalken från svampen som var fäst på en isopstjälk det var det enda han fick när han ropade ut sin törst...detta återfinns exakt profetiskt i Psaltaren 22:32 ATT HAN HAR GJORT DET.. de skall träda fram och förkunna hans rättfärdighet för det folk som skall födas(vi som lever nu) ATT HAN HAR GJORT DET.. DET ÄR FULLBORDAT.. GUD fräls oss från den överandlig prestations kristendomen och led oss in i din vila trons vila och ge oss frid och sinnesro jag ber dig fräls oss ifrån det onda..

Svara -   - 17/10-18 00:33 -


Bengt

Det var en psykiskt labil och sjuk kvinna som

Hoppade i ån från vår församling

Svara -   - 17/10-18 08:39 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del 18

Christer Åberg Den oönskade

Den 18:e delen av min följetong om min barndom. Vi har kommit fram till högstadiet då jag började i sjunde klass. Den här delen kommer att överraska dig, vilket det också gjorde för mig då det hände.

1

Läs allt!


Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

test2

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

27

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

37

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

6

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

82

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 22 januari 2019 kl. 15:53

Jesus söker: Vincent, Viktor!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Lena Henricson: Den oönskade - Del 18

JL: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Nisse: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

David Ström: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Nina😄: Lögnen, falskheten och sveket

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Bengt: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 864 996 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 129 bloggartiklar, 93 312 kommentarer och 61 352 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp