DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Direkt från Apg29

Gud blev människa

Av: Christer Åberg
tisdag 30 november 2021 18:09

Vi ser både i Gamla och Nya testamentet att Jesus benämns som Gud. I Gamla testamentet benämns han som Herrens ängel och i Nya testamentet som Jesus Kristus kommit i köttet.

Gud över allting

Dem tillhör också fäderna, och från dem kom Kristus efter köttet. Han som är över allting, Gud, välsignad i evighet. Amen. (Rom 9:5)

För att förneka att Jesus är Gud säger en del retoriskt: Hur kan en människa vara Gud? Men det är inte så att en människa blev Gud, utan det är Gud som blev människa. Detta är en mycket stor och avgörande skillnad.

Vi förstår av bibel texten att Kristus blev människa, trots att han är Gud. Det råder ingen som helst tvivel att han är Gud eftersom ordet Gud står tydligt skrivet i vår text. 

Dessutom står det att han är över allting och välsignad i evighet. Texten stryker under detta med ordet amen vilket betyder sant förvisso.

Jesus Kristus kommit i köttet

1 Joh 4:2. Guds Ande ska ni känna igen på detta: Varje ande som bekänner att Jesus Kristus har kommit i köttet är från Gud. 3. Men varje ande som inte bekänner att Jesus Kristus har kommit i köttet, är inte från Gud. Det är antikrists ande, om vilken ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen.

Om någon förnekar att Jesus har blivit människa, kommit i köttet, så är inte han från Gud. Det är antikrists ande som verkar. 

Med andra ord: Den lära, eller religion, som förnekar att Gud blev människa är inte från Gud. Det är då en falsk lära som man inte ska befatta sig med. Vi ska förkasta en sådan lära eftersom den inte stämmer med Bibeln. 

Bibeln är mycket klar och tydlig på den här punkten: Gud blev människa. 

Det lilla barnet är Mäktig Gud

Jesaja 9:6. Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.  

Jesaja profeterar 700 år innan Jesu födelse att det barn som blir fött är Mäktig Gud. 

Tänk dig själv: ett litet nyfött barn är Gud. Hur kunde profeten Jesaja säga detta? – Därför att det barnet som blev fött är Mäktig Gud! 

Med andra ord står det redan i Gamla testamentets skrifter att detta nyfödda barn är Gud. Det står inte enbart i nya testamentet. Nya testamentet bekräftar bara vad som redan står i de gamla profetiska skrifterna. 

Luk. 2:7 Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade ner honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem i härbärget.
Luk 2:11. Och se, en Herrens ängel stod framför dem och Herrens härlighet sken omkring dem, och de blev mycket förskräckta.  10 Och ängeln sa till dem: Frukta inte. Se, jag förkunnar för er en stor glädje, som ska ske för allt folket. 11 För i dag har en Frälsare fötts åt er i Davids stad, och han är Kristus, Herren.12 Och Och detta ska vara tecknet för er: Ni ska finna ett barn, som ligger lindat i en krubba.

Ängeln förkunnade att detta lilla nyfödda barn som ligger lindat i en krubba är Herren – Gud! 

Jesus den sanne Guden

1 Joh. 5:20. Och vi vet att Guds Son har kommit och har gett oss förstånd, så att vi kan känna den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.

Hur tydlig kan Bibeln mer bli? Här står att Jesus är den sanne Guden! 

Jud. 1:4 För några människor har smugit sig in obemärkt, som för länge sedan var uppskrivna till denna dom, ogudaktiga, som förvränger vår Guds nåd till ett liv i skamlös synd och förnekar den ende Härskaren, Gud, och vår Herre Jesus Kristus.

Bibeln säger här att Jesus är Gud och den ende Härskaren. 

Herrens ängel är Gud 

I Gamla testamentet ser vi att Jesus uppenbarade sig som Herrens ängel. Och denna Herrens ängel benämns som Gud. Det är alltså inte bara i nya testamentet Jesus benämns som Gud utan också i Gamla testamentet. 

2 Mos 2:2 Och HERRENS ängel uppenbarade sig för honom i en eldslåga från mitten av en buske. Och han såg att busken brann av elden, men busken brann inte upp. 
4 När HERREN såg att han gick bort för att se efter, kallade Gud honom ut från mitten av busken och sa: Mose! Mose! Och han svarade: Här är jag.

Vi ser alltså att det var Jesus i sin föruttillvaro som uppenbarade sig för Mose i den brinnande busken. Och han som uppenbarade sig är Gud. 

13 Mose sa till Gud: Se, när jag kommer till Israels barn och säger till dem: Era fäders Gud har sänt mig till er och de säger till mig: Vad är hans namn? Vad ska jag då säga till dem?14 Och Gud sa till Mose: JAG ÄR DEN JAG ÄR. Och han sa: Så ska du säga till Israels barn: JAG ÄR har sänt mig till er.

När Mose frågar efter Guds namn säger han JAG ÄR. Detta är samma namn som Jesus själv använder om sig:

Joh. 8:58 Jesus sa till dem: Sannerligen, sannerligen säger jag er: Jag Är, innan Abraham blev till.

Det råder ingen som helst tvivel. Jesus är Jag Är, och det var han som uppenbarade sig för Mose. 

Jag Är

Joh. 8:24 Därför sa jag till er att ni ska dö i era synder. För om ni inte tror, att Jag Är*, ska ni dö i era synder.

Bibeln säger att du blir frälst då du bekänner att Jesus är Herren och tror i ditt hjärta att Gud har uppväckt honom från de döda.

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Vad innebär det att bekänna att Jesus är Herren? 

Luk. 23:40 Då svarade och tillrättavisade den andre honom och sa: Fruktar inte heller du Gud, du som är under samma dom?

Rövaren på korset bekänner alltså att Jesus är Gud och att han har fått samma dom som de.

När du bekänner att Jesus är Herren då bekänner du att han är Gud och då blir du frälst.

Vi ser både i Gamla och Nya testamentet att Jesus benämns som Gud. I Gamla testamentet benämns han som Herrens ängel och i Nya testamentet som Jesus Kristus kommit i köttet.

Christer Åberg

#Jesus #Gud #Människa #UndervisningRekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 3, torsdag 20 januari 2022 kl. 14:57

Dagens namn

Fabian och Sebastian

Dagens bibelord

“[Glädje i prövningen] Räkna det som ren glädje, mina bröder, när ni råkar ut för olika slags prövningar. Ni vet ju att när er tro prövas ger det uthållighet.” (James 1:2-3)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be högt den här bönen om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 17 januari 2022 10:06
Be för mig och min familj! Jag har sån fruktansvärd ångest, vet knappt var jag ska ta vägen.


Aktuella artiklarSTÖD APG29

SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare (Paypal)
Bankkonto: 8150-5 934343720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt

mejl@apg29.nu
072-203 63 74

Om

Wikipedia om Christer Åberg

Mer

apg29.se
apg29.com 
apg29.nu 
christeraberg.se

Translate

↑ Upp