547 online! | Sidvisningar idag: 236 271 | Igår: 202 453 |

www.apg29.nuSkriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 15 augusti 2018 22:04 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


36 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

David Ström

Frågan är om kristna tror på skapelseberättelsen eller på evolutionsteorin med big bang? Det borde finnas mer att läsa från tiden före Sumererna i Mesopotamien. Man har bevisligen hittat människoskelett på runt 10" Kan människorna innan syndafloden varit större och haft bättre gener än dagens människor? Finns det bevis för syndafloden? Såg en video att man grävt upp en hammare i smitt järn som de daterat till 500 miljoner år gammal. Det är nåt som inte stämmer. Har det funnits jättar? Skapade Gud himmel, universum och jord på endast en dag. Forskare säger att människan kommer från Afrika. Bibeln lär oss att människan talade samma språk till de började bygga Babelstorn i en dal i Shinar. Satt Jorden ihop Innan syndafallet, Typ pangea?

61När människorna nu började bli talrika på jorden och döttrar föddes åt dem, 2såg gudaväsendena att människornas döttrar var vackra, och dem de tyckte bäst om tog de till hustrur. 3Då sade Herren: ”Min livsande skall inte bli kvar i människan för alltid – hon är dock av kött. Hennes livstid skall vara 120 år.”

4På den tiden – och även senare – när gudaväsendena låg med människornas döttrar och fick barn med dem, fanns det jättar på jorden. Detta var urtidens hjältar, och deras rykte var stort.

Svara -   - 16/8-18 05:10 -


Västgöten

Tusenårig runsten hittad med inristningen ”Gud hjälpe deras själ”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4dAgKa/runstensfynd-vid-cykelvagsarbetehttps://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4dAgKa/runstensfynd-vid-cykelvagsarbete

Svara -   - 16/8-18 07:18 -


hasse

en liten flicka frågar sin pappa om var vi kommer i från pappan svarar att vi har kommit från Adam o Eva som först blev skapad av Gud så vi är skapad av gud för länge sedan, flickan går då till sin mamma och frågar samma sak mamman svarar att för många milioner år sedan så fanns det ingenting sedan börjar livet i form av några enstaka celler som sedan blev olika djur-arter när lång tid hade gått så kom aperna och därifrån så kommer vi mäniskor så min älskade lilla dotter vi kommer närmast från aperna som vi brukar säga är våra kusiner. den lilla flickan går nu tillbaka till pappan och berättar vad mamman har sagt, pappan svarar sin dotter ja du måste förstå att jag berättade för dig om min släkt och mamma hon pratade om sin släkt.

Själv har jag valt pappans släkt.

Svara -   - 16/8-18 07:43 -


Rolf

Man kan fundera över varför människan funderade ut att ha fått sitt ursprung från en apa. Kan det ha kommit från den ondes påverkan? Att nedvärdera människan till ett djur.

Svara -   - 16/8-18 08:55 -


Marita

Svar till Rolf.

Självklart kommer det från Jävulen och han kan bara ljuga och förvränga ! Det är bara att titta på nutidens folk som beter dig som djur på sina parader. Varifrån tror du dom är dirigerade ? Från Jävulen så klart ! Han kommer alltid att ljuga för mänskligheten men tack för Herren som är ande och sanning kan tala till oss och avslöja fienden.

Svara -   - 16/8-18 09:17 -


Robert

Svar till David Ström.

Chuck Missler! En bibellärare fr USA. Undervisning finns på youtube.

Svara -   - 16/8-18 09:33 -


Katrina

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i aftonbladet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L0kqjP/genetiker-manniskan-harstammar-fran-svinh

Kanske jag jag söka pengar från Vetenskapsrådet som fördelar årligen 6,4 miljarder i olika slags anslag , toppen då kan jag fixa Nobelpris på att människan härstammar från gris, eller kanske kommer jag fram till att grisen utvecklades av människan. Vem vet...eller så är vi grisar som vi sjunger: små grisarna små grisarna är lustiga att se osv

(ironi)

Svara -   - 16/8-18 11:17 -


Karl Håkan Sandell

För egen del så tror jag att Gud skapade med hjälp av Evolution.

Jag förstår folk som på 1800 talet tycket att Darwins idéer var vilda och otroliga. Men att man idag när vi fått kunskapen om Generna och kan se att de går igen i alla varelser, förstår jag det inte.

De varelser som är släckt har gener som är lika. Vi själva har t ex till 98% samma gener som Schimpanser. Varför då, jo för att vi är släckt, nära släckt.

I Generna har vi Facit.

Att när vi har facit fortsätta att förneka att Gud har skapat med hjälp av Evolution. Det drar ner Kristendomen och gör att folk tvivlar på vår äkthet. Kan vi inte se det här självklara. Ja hur kan vi då säga att Jesus finns.

Därför borde vi en gång för alla erkänna att Evolutionen är rätt och även här ta Gud på allvar. Han har skapat oss från Aporna och det får vi ödmjukt acceptera.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 12:32 -


Christer Åberg

Svar till Karl Håkan Sandell.

För egen del så tror jag att Gud skapade med hjälp av Evolution.

Gud behöver inte ha hjälp av en "medskapare" jämte sig! Han varken kan eller har någon "medskapare" jämte sig. Och inte heller ska vi ha någon "medskapare" jämte Gud!

"Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig."

2 Mos 20:3

Svara -   - 16/8-18 12:41 -


Tua Öling

1 Mos 1 och 2 står det ju tydligt hur Gud skapade jorden och oss. Bibelns skapelse berättelse är för mig mera trovärdig än något annat. Evolutions läran har förstört mycket.

Svara -   - 16/8-18 13:00 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Christer Åberg.

Evolution är ingen ”medskapare” det är en Metod. Och det är klart att Gud hade en Metod när han skapade. Han sade och det hände, och sättet det hände på var med genom evolution. Konstigare är det inte.

Vi ska inte konstla till enkla saker. Det får inte fler inte troende att komma till tro.

Jesus lever och det är genom honom vi ska leva.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 13:57 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tua Öling.

Och ändå måste vi kristna böja oss för de vetenskapliga fakta som kommer fram när man studerar verkligheten. Gör vi inte det kommer vår omgivning inte att betrakta oss som några som står för Sanningen. Och Jesus är ju Sanningen.

Och förr eller senare kommer vi dit att vi måste erkänna det Vetenskapen kommer fram till. Och ju längre vi spjärnar mot udden ju värre blir det för oss själva och för Kristendomen och tron.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 14:02 -


Mikael W

Svar till Karl Håkan Sandell.

Försök inte med den rövarhistorien käre Karl Håkan. I bifogad länk kan du se att en människa och en mus har ungefär lika stort antal genom (och enbart dubbelt så många som en fruktfluga)

När det gäller homologin mellan mus/råtta och människa så framgår det inte av just den här länken, men jag vill minnas att homologin (likheten i DNA-gensekvens) mellan människa och ett honungsbi är så hög som 78%. En mycket hög siffra

Vad ser du då för likhet mellan ett bi och en människa Karl Håkan? Båda har ben och båda har ett huvud...men vad mer?

Jag skulle vilka påstå att en råtta/mus är mycket användbara djur i djurförsök vid en fas 1 studie under framtagning av ett läkemedel för att finna t.ex dos och utvärdera toxicitet, och att både musen och människan gillar ost, men i övrigt ser jag mest olikheter.....gör inte du det också Karl Håkan?

På samma sätt kan du resonera gällande likheten schimpans/gorilla och människa, dvs djur som är människolika i utseendet och i vissa andra avseenden, men som saknar viktiga människor-karaktäristika som "jaget, kärleken, känslor och samvete"

Källa: https://www.nature.com/scitable/knowledge/library/comparative-genomics-13239404

Svara -   - 16/8-18 14:22 -


Christer Åberg

Svar till Karl Håkan Sandell.

Evolution är ingen ”medskapare” det är en Metod. Och det är klart att Gud hade en Metod när han skapade.

Nej! Gud har skapat världen genom sitt Ord!

"Genom tron förstår vi att världen har skapats genom ett ord från Gud, så att det vi ser inte har blivit till av något synligt."

Hebr 11:3

För att kunna förstå det så måste man tro!

Svara -   - 16/8-18 14:22 -


Lena Henricson

Bra argument Christer!

För att tro på evolutions-teorin måste man ha en enorm tro. Där finns många felande länkar,som vetenskapsmän kan på sina fem fingrar. - Bättre att tro på Guds Ord och detta fantastiska mysterium som Hans skapelse är. Bara Guds kärlek,humor och fantasi kunde och kan åstadkomma detta! 💝

Svara -   - 16/8-18 15:49 -


Alexandra Pates

Varför kan vi inte bara tro som ett barn? I 1:a kor 3:19 står det ” ty denna världens visdom är dårskap inför Gud, det är ju skrivet : ” han fångar de visa i deras klokskap.” Vi behöver inte anpassa oss efter vetenskapen utan endast tro på det som står i Guds ord.

//Alexandra

Svara -   - 16/8-18 15:49 -


Katrina

Svar till Lena Henricson.

Och mellanformer. Dessa avskanas.

Och hur kommer det sig att aporna har 48 kromosomer medan människan bara har 46? Detta är en betydelsefull som sällan nämns. Det är man tyst om..

Svara -   - 16/8-18 16:17 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Christer Åberg.

Ja ordet resulterade i att saker började hända och det som hände var just evolutionen. Genom Guds ord började Evolutionen och till sist hade allt blivit till.

Även Bibeln beskriver ju i de första kapitlen att det tog en tid och att det skede saker succesivt.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 16:32 -


Katrina

Och sak till en människa och en apa kan inte få ett barn tillsammans. Människor och apor har inte samma dna-uppbyggnad.

Labrador retriever och Schäfer går bra. Det blir en Schäfbrador och är en hund. (blandras)

Svara -   - 16/8-18 17:02 -


vanessa

Svar till Karl Håkan Sandell.

Du talar för att gud använt sig av evolutionen - när skulle han isåfall börjat göra det, i vilket steg av det vi känner till som skapelseprocessen?

Svara -   - 16/8-18 17:38 -


Lars Bråmå

Tror ni att Microsofts ingenjörer använde sig av slumpen, när de skapade Windows 10, för slumpen är väl en pålitlig skapare ?? Tänk, vad många buggar och fel det skulle bli och inte fungera alls. Nej, slumpen har ingen hjärna, händer eller någonting att arbeta med. Gud, en konstnär eller skapare av någonting övermåttan komplext och fungerande använder naturligtvis aldrig slumpen.

Svara -   - 16/8-18 20:22 -


Tua Öling

Svar till Karl Håkan Sandell.

Vetenskap? Jag har varit på skapelse föreläsningar, vilket bara bekräftar min tro på skapelsen såsom Bibeln beskriver det. Respektera Guds ord Bibeln. Jag vägrar böja mig vetenskapen utan jag vill tro på Gud som skapat oss.

Svara -   - 16/8-18 20:22 -


Tua Öling

Svar till Karl Håkan Sandell.

Vetenskap? Jag har varit på skapelse föreläsningar, vilket bara bekräftar min tro på skapelsen såsom Bibeln beskriver det. Respektera Guds ord Bibeln. Jag vägrar böja mig vetenskapen utan jag vill tro på Gud som skapat oss.

Svara -   - 16/8-18 20:23 -


Lena Henricson

Dethär är inget bevis men ett personligt vittnesbörd.

Jag växte upp med tron på evolutionen i kombination med att Gud har skapat världen. Fram till en kväll i början av 1980-talet. Då gick jag på en föreläsning i en baptistkyrka om BIBLISK SKAPELSETRO. Där visade föreläsaren mycket tydligt på ett vetenskapligt sätt att evolutionsteorin inte håller. Det fantastiska som hände med mig den kvällen,var att jag inte enbart fick en biblisk skapelsetro,utan också en ännu mer levande tro på att HELA Bibeln är sann. - Må Gud välsigna oss alla i vår andliga kamp och vårt sökande.

Svara -   - 16/8-18 21:23 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Lars Bråmå.

Ja det är ett argument som man ofta möter att slumpen inte kan utveckla, men Slump i kombination av val av det som är bättre är en osviklig utvecklingsmetod.

Jag har själv provat den och utvecklat formler som tar hand om svåra problem. Vad man gör är att man slumpar fram nya världen på konstanterna i formeln och behåller det som blir bättre och till sist har man en bar formel som på ett bra sätt beskriver verkligheten.

Samma metod är det som är evolutionen. Genom att generna slumpvis förändras och de varianter som blir bättre behålls så kommer en ständig utveckling att äga rum. Och på så vis är det som Gud har skapat den Natur vi ser idag.

Men åter igen. Det är inte bara slumpen utan slumpen i kombination med att man tar vara på det som är bättre som ger resultat.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 21:37 -


Lasse

Svar till Katrina.

Man och man eller kvinna och kvinna, kan inte heller i den konstallationen få barn 😨😨 men om man korsar Lasse med ________vad blir det då??😉

Svara -   - 16/8-18 22:02 -


Kattis

Vi ska inte blanda in annat Flum, Flum! Det är bara det som står i Bibeln som stämmer. Jag tror definitivt inte på någon Euvolotion. Jag tror bara på det som står i Bibeln! Vi kan inte lägga till något, Eller dra ifrån något som står I Bibeln, det står det i Uppenbarelseboken 22!

Svara -   - 16/8-18 23:15 -


Katrina

Svar till Lasse.

Men snälla du, nu ställer du en komplicerad fråga, jag ser bara x-axel och position nämns inte ...

Sen måste jag ju gå 13,8 miljarder år tillbaka i tiden, fören rymden började expandera innan jag kan svara på så svår fråga fast jag kan alltid göra en gissning att om avståndet mellan kropparna är 0, som i en singularitet, blir gravitationskraften oändligt stark. Ojdå., hoppas jag inte hamnat i ett svart hål 😨 eller i parallel universum, dit alla udda par strumpor hamnar.😉

Svara -   - 16/8-18 23:48 -


Lasse

Rätt svarat du har vunnit en resa med buss 321 😊👏 vinsten kan hämtas hos mig,men senast 16/9 grattis Katrina

Svara -   - 17/8-18 00:21 -


Katrina

Svar till Lasse.

Merci monsieur!

Svara -   - 17/8-18 11:32 -


Lars Bråmå

Genmäle till Karl Håkan Sandell. Menar du att slumpen (evolutionen) är skickligare än Gud, alltings skapare med hjälp av DNA som är så komplext att det går inte att överblicka eller helt förstå hur genialt det är. Det är packat med information av ett helt bibliotek i varje cell.

Och meningsfull information kan inte skapas av slumpen, för den är inte målstyrd eller den gudsförnekande teorin evolution, där de vantroende på denna teori hoppas att mutationer ska lägga till information,

så den så skapade varelsen ska fungera bättre ?? Utan målstyrning: är det dömt att misslyckas totalt, för mutationer tar bort redan existerande info, vilket bevisar att allt är skapat helt och fullt fungerande från början. Hur kommer man annars till nästa generation ?

Alla djur och blommor och människan är ju uppbyggda med DNA efter ett förutbestämt mönster, som Gud ritat upp, för att hans skapelse skulle bli perfekt. Läs mer om DNA och informationslära !!

Svara -   - 17/8-18 14:19 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Lars Bråmå.

Du säger som alla brukar göra i de här sammanhangen att slumpen inte kan utveckla. Men som jag skrev i mitt förra inlägg är det inte slumpen endast som utvecklar utan det är när man kombinerar ett stort antal slumpningar med att man hela tiden behåller det som är bättre och slänger det andra. Det är då det fungerar.

Att jag så här säkert kan säga det beror på att jag själv har byggt ett data program som utvecklade formler just med den här tekniken. Verkligheten som vi mätte på var så komplex att ingen kunde utvecklar formlerna för hand. Men med just Slumpningar och val av det som var bättre så fungerade det varje gång och resultatet blev bra.

Jag vet inte varför jag i mitt praktiska jobb fick just de här arbetsuppgifterna en gång men jag tror det var för att Gud ville stärka mig i min argumentation, för nu vet jag att det fungerar.

Och det här är lika säker som tyngdkraften. På samma sätt som tyngdkraften kan betecknas som en lag i naturen kan det här med slump och val av det som är bättre göra. Det ger alltid en förbättring.

Naturligtvis tills man når optimalt tillstånd och är framme.

Så det här att slumpen inte kan utveckla är falskt, ok den kan inte själv men ihop med val av det som är bättre ger det resultat.

Och det är alltså den metod som vi kallar för evolution och som Gud använde sig av när han utvecklade naturen.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/8-18 14:39 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Lars Bråmå.

Jag glömde säga hur man vet att saker är bättre så att man vet vad man ska behålla.

Och det är naturligtivis genom att testa mot verkligheten. I vårt fall där jag gjorde mitt program, så testade vi mot mätta världen och den formel som kom närmast i flest fall var bättre och den behöll vi till vidare slumpningar.

I Naturens evolution så sker ju testet genom att alla olika framslumpade genkombinationer blir till varelser (djur och växter), (de kombinationer som fungerar) och varelserna får konkurera i verkligheten och det som är bättre går vidare till nya generationer som slumpas på samma vis.

Metoden är osviklig och Gud som är allvetande han kände till det här och det var därför som han gjorde så här.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/8-18 14:53 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Karl Håkan Sandell.

Sedan undrar natuligtvis vän av ordning om vi inte bara ska läsa i Bibeln och då de första kapitlen.

Jo naturligtvis. Och jag kan berätta hur jag för många år sedan. Det var när jag var 26 som jag satt framför min bibel och bad till Gud och sa.

”Jag förstår inte de här första kapitlen de stämmer ju inte. Ska jag riva ut dem”.

Men Gud sa: Läs.

Och det gjorde jag och Gud öppnade mina ögon så att det jag såg var att det här ju är den andliga skapelsen. Den visar hur Gud på 6000 år har utvecklat oss människor från vildar i djungeln. Till människor som är hans avbild. Från ett totalt mörker till hans människor.

Så idag säger jag att de här kapitlen i Bibeln är några av de mest rika och de innehåller en rik Profetia om hela Guds frälsningsverk som sätter sakerna på deras rätta plats.

Vi har t ex Kain och Abel som är en profetia på hur Judarna skulle döda Jesus, vår fåraherde och hur de för det kom att bli kringspridda på hela jorden som flyktingar.

Vi har paradiset som är en beskrivning av Jesu fantastiska frälsning med Eva som en profetia på församlingen som kommer ur Adam Jesus.

De här kapitlen är som sagt fulla av sanningar om frälsningen och hur Gud ska rädda mänskligheten.

Därför tycker jag det är synd när många har gjort det till en tvistefråga om hur Gud skapade den fysiska Jorden.

Jesus är vår herre och det är han som har gjort det.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/8-18 15:10 -


Leif Boman

Svar till Karl Håkan Sandell.

Samma metod är det som är evolutionen. Genom att generna slumpvis förändras och de varianter som blir bättre behålls så kommer en ständig utveckling att äga rum.

Det är ju precis tvärtom med människan än vad du säger, om vi tror på vad Bibeln säger.

Generna blir alltmer skadade och livsåldern på oss människor har alltmer under de 6000 år som gått sjunkit sedan de första friska och sjukdomsfria Adam och Eva. Då levde Adam i 930 år, Noa i 950 år, men sedan sjönk åldern och människor dog allt tidigare. Sjukdomar kom in och generna försämrades, och idag har då verkligen inte evolutionen gjort så att människors ålder och generna blir bättre utan som sagt sämre och sämre. Idag har vi visserligen lärt oss en del livsuppehållande metoder som på konstgjord väg ger de äldre och gamla några år extra, men!

Det du säger om en positiv slump och evolution är helt tvärtemot vad Bibeln lär. Jag har tidigare sagt, även om du sällan svarat mig att en hel del av det du säger angående Skapelseberättelsen är rätt och inspirerat av Gud, men din vetenskapliga övertygelse om evolutionen rimmar tyvärr inte alls med vad Bibeln lär.

Adam och Eva var de mest perfekta människor som någonsin existerat, de hade helt skadefria och perfekta gener, gener som ingen annan. Ingen människa före dem hade någonsin funnits med varken mindre utvecklade gener eller andra mindre utvecklade kroppsdelar.

Efter dem och syndafallet så gick inte utvecklingen framåt utan har hela tiden dalat både intellektuellt och kroppsligt. Allt vad gäller människosläktet har bara blivit sämre och sämre. Vi tror att intellektet är högre många gånger men det är bara så att många års intelligens från gamla dagar har samlats hos många.... De var smartare förr.... 😘

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 17/8-18 16:17 -


Katrina

Svar till Karl Håkan Sandell.

Men tänk om slumpen har sina strikta naturlagar , vilka vi inte vet om och inte kan beräkna med de matematiska kunskaper vi känner till.

Svara -   - 17/8-18 17:16 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

1

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

7

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

10

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

19

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, tisdag 20 november 2018 kl. 22:46

Jesus söker: Pontus, Marina!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 129 703 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 020 bloggartiklar, 91 673 kommentarer och 59 954 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp