482 online! | Sidvisningar idag: 23 158 | Igår: 165 827 |

www.apg29.nu


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 15 augusti 2018 22:04 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


36 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

David Ström

Frågan är om kristna tror på skapelseberättelsen eller på evolutionsteorin med big bang? Det borde finnas mer att läsa från tiden före Sumererna i Mesopotamien. Man har bevisligen hittat människoskelett på runt 10" Kan människorna innan syndafloden varit större och haft bättre gener än dagens människor? Finns det bevis för syndafloden? Såg en video att man grävt upp en hammare i smitt järn som de daterat till 500 miljoner år gammal. Det är nåt som inte stämmer. Har det funnits jättar? Skapade Gud himmel, universum och jord på endast en dag. Forskare säger att människan kommer från Afrika. Bibeln lär oss att människan talade samma språk till de började bygga Babelstorn i en dal i Shinar. Satt Jorden ihop Innan syndafallet, Typ pangea?

61När människorna nu började bli talrika på jorden och döttrar föddes åt dem, 2såg gudaväsendena att människornas döttrar var vackra, och dem de tyckte bäst om tog de till hustrur. 3Då sade Herren: ”Min livsande skall inte bli kvar i människan för alltid – hon är dock av kött. Hennes livstid skall vara 120 år.”

4På den tiden – och även senare – när gudaväsendena låg med människornas döttrar och fick barn med dem, fanns det jättar på jorden. Detta var urtidens hjältar, och deras rykte var stort.

Svara -   - 16/8-18 05:10 -


Västgöten

Tusenårig runsten hittad med inristningen ”Gud hjälpe deras själ”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4dAgKa/runstensfynd-vid-cykelvagsarbetehttps://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4dAgKa/runstensfynd-vid-cykelvagsarbete

Svara -   - 16/8-18 07:18 -


hasse

en liten flicka frågar sin pappa om var vi kommer i från pappan svarar att vi har kommit från Adam o Eva som först blev skapad av Gud så vi är skapad av gud för länge sedan, flickan går då till sin mamma och frågar samma sak mamman svarar att för många milioner år sedan så fanns det ingenting sedan börjar livet i form av några enstaka celler som sedan blev olika djur-arter när lång tid hade gått så kom aperna och därifrån så kommer vi mäniskor så min älskade lilla dotter vi kommer närmast från aperna som vi brukar säga är våra kusiner. den lilla flickan går nu tillbaka till pappan och berättar vad mamman har sagt, pappan svarar sin dotter ja du måste förstå att jag berättade för dig om min släkt och mamma hon pratade om sin släkt.

Själv har jag valt pappans släkt.

Svara -   - 16/8-18 07:43 -


Rolf

Man kan fundera över varför människan funderade ut att ha fått sitt ursprung från en apa. Kan det ha kommit från den ondes påverkan? Att nedvärdera människan till ett djur.

Svara -   - 16/8-18 08:55 -


Marita

Svar till Rolf.

Självklart kommer det från Jävulen och han kan bara ljuga och förvränga ! Det är bara att titta på nutidens folk som beter dig som djur på sina parader. Varifrån tror du dom är dirigerade ? Från Jävulen så klart ! Han kommer alltid att ljuga för mänskligheten men tack för Herren som är ande och sanning kan tala till oss och avslöja fienden.

Svara -   - 16/8-18 09:17 -


Robert

Svar till David Ström.

Chuck Missler! En bibellärare fr USA. Undervisning finns på youtube.

Svara -   - 16/8-18 09:33 -


Katrina

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i aftonbladet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L0kqjP/genetiker-manniskan-harstammar-fran-svinh

Kanske jag jag söka pengar från Vetenskapsrådet som fördelar årligen 6,4 miljarder i olika slags anslag , toppen då kan jag fixa Nobelpris på att människan härstammar från gris, eller kanske kommer jag fram till att grisen utvecklades av människan. Vem vet...eller så är vi grisar som vi sjunger: små grisarna små grisarna är lustiga att se osv

(ironi)

Svara -   - 16/8-18 11:17 -


Karl Håkan Sandell

För egen del så tror jag att Gud skapade med hjälp av Evolution.

Jag förstår folk som på 1800 talet tycket att Darwins idéer var vilda och otroliga. Men att man idag när vi fått kunskapen om Generna och kan se att de går igen i alla varelser, förstår jag det inte.

De varelser som är släckt har gener som är lika. Vi själva har t ex till 98% samma gener som Schimpanser. Varför då, jo för att vi är släckt, nära släckt.

I Generna har vi Facit.

Att när vi har facit fortsätta att förneka att Gud har skapat med hjälp av Evolution. Det drar ner Kristendomen och gör att folk tvivlar på vår äkthet. Kan vi inte se det här självklara. Ja hur kan vi då säga att Jesus finns.

Därför borde vi en gång för alla erkänna att Evolutionen är rätt och även här ta Gud på allvar. Han har skapat oss från Aporna och det får vi ödmjukt acceptera.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 12:32 -


Christer Åberg

Svar till Karl Håkan Sandell.

För egen del så tror jag att Gud skapade med hjälp av Evolution.

Gud behöver inte ha hjälp av en "medskapare" jämte sig! Han varken kan eller har någon "medskapare" jämte sig. Och inte heller ska vi ha någon "medskapare" jämte Gud!

"Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig."

2 Mos 20:3

Svara -   - 16/8-18 12:41 -


Tua Öling

1 Mos 1 och 2 står det ju tydligt hur Gud skapade jorden och oss. Bibelns skapelse berättelse är för mig mera trovärdig än något annat. Evolutions läran har förstört mycket.

Svara -   - 16/8-18 13:00 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Christer Åberg.

Evolution är ingen ”medskapare” det är en Metod. Och det är klart att Gud hade en Metod när han skapade. Han sade och det hände, och sättet det hände på var med genom evolution. Konstigare är det inte.

Vi ska inte konstla till enkla saker. Det får inte fler inte troende att komma till tro.

Jesus lever och det är genom honom vi ska leva.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 13:57 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tua Öling.

Och ändå måste vi kristna böja oss för de vetenskapliga fakta som kommer fram när man studerar verkligheten. Gör vi inte det kommer vår omgivning inte att betrakta oss som några som står för Sanningen. Och Jesus är ju Sanningen.

Och förr eller senare kommer vi dit att vi måste erkänna det Vetenskapen kommer fram till. Och ju längre vi spjärnar mot udden ju värre blir det för oss själva och för Kristendomen och tron.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 14:02 -


Mikael W

Svar till Karl Håkan Sandell.

Försök inte med den rövarhistorien käre Karl Håkan. I bifogad länk kan du se att en människa och en mus har ungefär lika stort antal genom (och enbart dubbelt så många som en fruktfluga)

När det gäller homologin mellan mus/råtta och människa så framgår det inte av just den här länken, men jag vill minnas att homologin (likheten i DNA-gensekvens) mellan människa och ett honungsbi är så hög som 78%. En mycket hög siffra

Vad ser du då för likhet mellan ett bi och en människa Karl Håkan? Båda har ben och båda har ett huvud...men vad mer?

Jag skulle vilka påstå att en råtta/mus är mycket användbara djur i djurförsök vid en fas 1 studie under framtagning av ett läkemedel för att finna t.ex dos och utvärdera toxicitet, och att både musen och människan gillar ost, men i övrigt ser jag mest olikheter.....gör inte du det också Karl Håkan?

På samma sätt kan du resonera gällande likheten schimpans/gorilla och människa, dvs djur som är människolika i utseendet och i vissa andra avseenden, men som saknar viktiga människor-karaktäristika som "jaget, kärleken, känslor och samvete"

Källa: https://www.nature.com/scitable/knowledge/library/comparative-genomics-13239404

Svara -   - 16/8-18 14:22 -


Christer Åberg

Svar till Karl Håkan Sandell.

Evolution är ingen ”medskapare” det är en Metod. Och det är klart att Gud hade en Metod när han skapade.

Nej! Gud har skapat världen genom sitt Ord!

"Genom tron förstår vi att världen har skapats genom ett ord från Gud, så att det vi ser inte har blivit till av något synligt."

Hebr 11:3

För att kunna förstå det så måste man tro!

Svara -   - 16/8-18 14:22 -


Lena Henricson

Bra argument Christer!

För att tro på evolutions-teorin måste man ha en enorm tro. Där finns många felande länkar,som vetenskapsmän kan på sina fem fingrar. - Bättre att tro på Guds Ord och detta fantastiska mysterium som Hans skapelse är. Bara Guds kärlek,humor och fantasi kunde och kan åstadkomma detta! 💝

Svara -   - 16/8-18 15:49 -


Alexandra Pates

Varför kan vi inte bara tro som ett barn? I 1:a kor 3:19 står det ” ty denna världens visdom är dårskap inför Gud, det är ju skrivet : ” han fångar de visa i deras klokskap.” Vi behöver inte anpassa oss efter vetenskapen utan endast tro på det som står i Guds ord.

//Alexandra

Svara -   - 16/8-18 15:49 -


Katrina

Svar till Lena Henricson.

Och mellanformer. Dessa avskanas.

Och hur kommer det sig att aporna har 48 kromosomer medan människan bara har 46? Detta är en betydelsefull som sällan nämns. Det är man tyst om..

Svara -   - 16/8-18 16:17 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Christer Åberg.

Ja ordet resulterade i att saker började hända och det som hände var just evolutionen. Genom Guds ord började Evolutionen och till sist hade allt blivit till.

Även Bibeln beskriver ju i de första kapitlen att det tog en tid och att det skede saker succesivt.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 16:32 -


Katrina

Och sak till en människa och en apa kan inte få ett barn tillsammans. Människor och apor har inte samma dna-uppbyggnad.

Labrador retriever och Schäfer går bra. Det blir en Schäfbrador och är en hund. (blandras)

Svara -   - 16/8-18 17:02 -


vanessa

Svar till Karl Håkan Sandell.

Du talar för att gud använt sig av evolutionen - när skulle han isåfall börjat göra det, i vilket steg av det vi känner till som skapelseprocessen?

Svara -   - 16/8-18 17:38 -


Lars Bråmå

Tror ni att Microsofts ingenjörer använde sig av slumpen, när de skapade Windows 10, för slumpen är väl en pålitlig skapare ?? Tänk, vad många buggar och fel det skulle bli och inte fungera alls. Nej, slumpen har ingen hjärna, händer eller någonting att arbeta med. Gud, en konstnär eller skapare av någonting övermåttan komplext och fungerande använder naturligtvis aldrig slumpen.

Svara -   - 16/8-18 20:22 -


Tua Öling

Svar till Karl Håkan Sandell.

Vetenskap? Jag har varit på skapelse föreläsningar, vilket bara bekräftar min tro på skapelsen såsom Bibeln beskriver det. Respektera Guds ord Bibeln. Jag vägrar böja mig vetenskapen utan jag vill tro på Gud som skapat oss.

Svara -   - 16/8-18 20:22 -


Tua Öling

Svar till Karl Håkan Sandell.

Vetenskap? Jag har varit på skapelse föreläsningar, vilket bara bekräftar min tro på skapelsen såsom Bibeln beskriver det. Respektera Guds ord Bibeln. Jag vägrar böja mig vetenskapen utan jag vill tro på Gud som skapat oss.

Svara -   - 16/8-18 20:23 -


Lena Henricson

Dethär är inget bevis men ett personligt vittnesbörd.

Jag växte upp med tron på evolutionen i kombination med att Gud har skapat världen. Fram till en kväll i början av 1980-talet. Då gick jag på en föreläsning i en baptistkyrka om BIBLISK SKAPELSETRO. Där visade föreläsaren mycket tydligt på ett vetenskapligt sätt att evolutionsteorin inte håller. Det fantastiska som hände med mig den kvällen,var att jag inte enbart fick en biblisk skapelsetro,utan också en ännu mer levande tro på att HELA Bibeln är sann. - Må Gud välsigna oss alla i vår andliga kamp och vårt sökande.

Svara -   - 16/8-18 21:23 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Lars Bråmå.

Ja det är ett argument som man ofta möter att slumpen inte kan utveckla, men Slump i kombination av val av det som är bättre är en osviklig utvecklingsmetod.

Jag har själv provat den och utvecklat formler som tar hand om svåra problem. Vad man gör är att man slumpar fram nya världen på konstanterna i formeln och behåller det som blir bättre och till sist har man en bar formel som på ett bra sätt beskriver verkligheten.

Samma metod är det som är evolutionen. Genom att generna slumpvis förändras och de varianter som blir bättre behålls så kommer en ständig utveckling att äga rum. Och på så vis är det som Gud har skapat den Natur vi ser idag.

Men åter igen. Det är inte bara slumpen utan slumpen i kombination med att man tar vara på det som är bättre som ger resultat.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/8-18 21:37 -


Lasse

Svar till Katrina.

Man och man eller kvinna och kvinna, kan inte heller i den konstallationen få barn 😨😨 men om man korsar Lasse med ________vad blir det då??😉

Svara -   - 16/8-18 22:02 -


Kattis

Vi ska inte blanda in annat Flum, Flum! Det är bara det som står i Bibeln som stämmer. Jag tror definitivt inte på någon Euvolotion. Jag tror bara på det som står i Bibeln! Vi kan inte lägga till något, Eller dra ifrån något som står I Bibeln, det står det i Uppenbarelseboken 22!

Svara -   - 16/8-18 23:15 -


Katrina

Svar till Lasse.

Men snälla du, nu ställer du en komplicerad fråga, jag ser bara x-axel och position nämns inte ...

Sen måste jag ju gå 13,8 miljarder år tillbaka i tiden, fören rymden började expandera innan jag kan svara på så svår fråga fast jag kan alltid göra en gissning att om avståndet mellan kropparna är 0, som i en singularitet, blir gravitationskraften oändligt stark. Ojdå., hoppas jag inte hamnat i ett svart hål 😨 eller i parallel universum, dit alla udda par strumpor hamnar.😉

Svara -   - 16/8-18 23:48 -


Lasse

Rätt svarat du har vunnit en resa med buss 321 😊👏 vinsten kan hämtas hos mig,men senast 16/9 grattis Katrina

Svara -   - 17/8-18 00:21 -


Katrina

Svar till Lasse.

Merci monsieur!

Svara -   - 17/8-18 11:32 -


Lars Bråmå

Genmäle till Karl Håkan Sandell. Menar du att slumpen (evolutionen) är skickligare än Gud, alltings skapare med hjälp av DNA som är så komplext att det går inte att överblicka eller helt förstå hur genialt det är. Det är packat med information av ett helt bibliotek i varje cell.

Och meningsfull information kan inte skapas av slumpen, för den är inte målstyrd eller den gudsförnekande teorin evolution, där de vantroende på denna teori hoppas att mutationer ska lägga till information,

så den så skapade varelsen ska fungera bättre ?? Utan målstyrning: är det dömt att misslyckas totalt, för mutationer tar bort redan existerande info, vilket bevisar att allt är skapat helt och fullt fungerande från början. Hur kommer man annars till nästa generation ?

Alla djur och blommor och människan är ju uppbyggda med DNA efter ett förutbestämt mönster, som Gud ritat upp, för att hans skapelse skulle bli perfekt. Läs mer om DNA och informationslära !!

Svara -   - 17/8-18 14:19 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Lars Bråmå.

Du säger som alla brukar göra i de här sammanhangen att slumpen inte kan utveckla. Men som jag skrev i mitt förra inlägg är det inte slumpen endast som utvecklar utan det är när man kombinerar ett stort antal slumpningar med att man hela tiden behåller det som är bättre och slänger det andra. Det är då det fungerar.

Att jag så här säkert kan säga det beror på att jag själv har byggt ett data program som utvecklade formler just med den här tekniken. Verkligheten som vi mätte på var så komplex att ingen kunde utvecklar formlerna för hand. Men med just Slumpningar och val av det som var bättre så fungerade det varje gång och resultatet blev bra.

Jag vet inte varför jag i mitt praktiska jobb fick just de här arbetsuppgifterna en gång men jag tror det var för att Gud ville stärka mig i min argumentation, för nu vet jag att det fungerar.

Och det här är lika säker som tyngdkraften. På samma sätt som tyngdkraften kan betecknas som en lag i naturen kan det här med slump och val av det som är bättre göra. Det ger alltid en förbättring.

Naturligtvis tills man når optimalt tillstånd och är framme.

Så det här att slumpen inte kan utveckla är falskt, ok den kan inte själv men ihop med val av det som är bättre ger det resultat.

Och det är alltså den metod som vi kallar för evolution och som Gud använde sig av när han utvecklade naturen.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/8-18 14:39 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Lars Bråmå.

Jag glömde säga hur man vet att saker är bättre så att man vet vad man ska behålla.

Och det är naturligtivis genom att testa mot verkligheten. I vårt fall där jag gjorde mitt program, så testade vi mot mätta världen och den formel som kom närmast i flest fall var bättre och den behöll vi till vidare slumpningar.

I Naturens evolution så sker ju testet genom att alla olika framslumpade genkombinationer blir till varelser (djur och växter), (de kombinationer som fungerar) och varelserna får konkurera i verkligheten och det som är bättre går vidare till nya generationer som slumpas på samma vis.

Metoden är osviklig och Gud som är allvetande han kände till det här och det var därför som han gjorde så här.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/8-18 14:53 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Karl Håkan Sandell.

Sedan undrar natuligtvis vän av ordning om vi inte bara ska läsa i Bibeln och då de första kapitlen.

Jo naturligtvis. Och jag kan berätta hur jag för många år sedan. Det var när jag var 26 som jag satt framför min bibel och bad till Gud och sa.

”Jag förstår inte de här första kapitlen de stämmer ju inte. Ska jag riva ut dem”.

Men Gud sa: Läs.

Och det gjorde jag och Gud öppnade mina ögon så att det jag såg var att det här ju är den andliga skapelsen. Den visar hur Gud på 6000 år har utvecklat oss människor från vildar i djungeln. Till människor som är hans avbild. Från ett totalt mörker till hans människor.

Så idag säger jag att de här kapitlen i Bibeln är några av de mest rika och de innehåller en rik Profetia om hela Guds frälsningsverk som sätter sakerna på deras rätta plats.

Vi har t ex Kain och Abel som är en profetia på hur Judarna skulle döda Jesus, vår fåraherde och hur de för det kom att bli kringspridda på hela jorden som flyktingar.

Vi har paradiset som är en beskrivning av Jesu fantastiska frälsning med Eva som en profetia på församlingen som kommer ur Adam Jesus.

De här kapitlen är som sagt fulla av sanningar om frälsningen och hur Gud ska rädda mänskligheten.

Därför tycker jag det är synd när många har gjort det till en tvistefråga om hur Gud skapade den fysiska Jorden.

Jesus är vår herre och det är han som har gjort det.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/8-18 15:10 -


Leif Boman

Svar till Karl Håkan Sandell.

Samma metod är det som är evolutionen. Genom att generna slumpvis förändras och de varianter som blir bättre behålls så kommer en ständig utveckling att äga rum.

Det är ju precis tvärtom med människan än vad du säger, om vi tror på vad Bibeln säger.

Generna blir alltmer skadade och livsåldern på oss människor har alltmer under de 6000 år som gått sjunkit sedan de första friska och sjukdomsfria Adam och Eva. Då levde Adam i 930 år, Noa i 950 år, men sedan sjönk åldern och människor dog allt tidigare. Sjukdomar kom in och generna försämrades, och idag har då verkligen inte evolutionen gjort så att människors ålder och generna blir bättre utan som sagt sämre och sämre. Idag har vi visserligen lärt oss en del livsuppehållande metoder som på konstgjord väg ger de äldre och gamla några år extra, men!

Det du säger om en positiv slump och evolution är helt tvärtemot vad Bibeln lär. Jag har tidigare sagt, även om du sällan svarat mig att en hel del av det du säger angående Skapelseberättelsen är rätt och inspirerat av Gud, men din vetenskapliga övertygelse om evolutionen rimmar tyvärr inte alls med vad Bibeln lär.

Adam och Eva var de mest perfekta människor som någonsin existerat, de hade helt skadefria och perfekta gener, gener som ingen annan. Ingen människa före dem hade någonsin funnits med varken mindre utvecklade gener eller andra mindre utvecklade kroppsdelar.

Efter dem och syndafallet så gick inte utvecklingen framåt utan har hela tiden dalat både intellektuellt och kroppsligt. Allt vad gäller människosläktet har bara blivit sämre och sämre. Vi tror att intellektet är högre många gånger men det är bara så att många års intelligens från gamla dagar har samlats hos många.... De var smartare förr.... 😘

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 17/8-18 16:17 -


Katrina

Svar till Karl Håkan Sandell.

Men tänk om slumpen har sina strikta naturlagar , vilka vi inte vet om och inte kan beräkna med de matematiska kunskaper vi känner till.

Svara -   - 17/8-18 17:16 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

0

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

1

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

53

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

12

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

10

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

1

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Annons


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, måndag 24 september 2018 kl. 03:51

Jesus söker: Gerhard, Gert!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

305

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

22

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

21

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 679 045 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 887 bloggartiklar, 89 693 kommentarer och 58 444 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp