Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Gud heter inte Allah

Att Allah inte är Bibelns Gud avslöjas också i den muslimska trosbekännelsen.

Gud heter inte Allah.

De bekänner alltså att Allah är den ende guden och det är inte den bibliske guden. Men i nutida svenska översättningar är det förvrängt då Allah översätts med "Gud". 

Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag 9 mars 2020 21:53

Den här frågan ger jag också ett kortare svar på frågesidan.

Fråga

Du sa i en video att Allah och den kristne treenige guden inte är samma gud. Hur kan det vara så när både islam och kristendom utgår av judendomen och alla judiska profeter finns i den muslimsk koran?

JHWH

I bibeln heter inte Gud Allah. Han heter YHWH - HERREN. Detta namn har också Jesus.

Rom 10:9. För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Skulle Allah och YHWH vara samma gud då skulle ju Jesus heta Allah.

Muslimska trosbekännelsen

Att Allah inte är Bibelns Gud avslöjas också i den muslimska trosbekännelsen:

"Det finns ingen annan gud än Allah och Muhammed är budbärare för Allah."

I arabiskan står det "gud" och "Allah". Det är alltså olika ord, vilket avslöjar att gud inte betyder Allah. De bekänner alltså att Allah är den ende guden och det är inte den bibliske guden. Men i nutida svenska översättningar är det förvrängt då Allah översätts med "Gud". Förmodligen för att vi i västerlandet ska förvirras att tro att det rör sig om den kristne guden.

Men "Allah" är ett egennamn som betyder "den störste guden" men det uttrycket ska inte missförstås att det betyder bibelns Gud. Det fanns 300 avgudar i Mecka. Av dem var Allah den störste guden som Muhammed plockade ut och gjorde den till den ende guden.

Gud har en son

Bibelns Gud har en son, vilket det står flera gånger om i både gamla testamentet och i nya testamentet.

Gamla testamentet

Ords 30:4. Vem har stigit upp till himlen och kommit ner igen? Vem har samlat vinden i sina händer? Vem har knutit in vattnet i ett kläde? Vem har fastställt jordens alla gränser? Vad heter han, och vad heter hans son - du vet det ju?
Hos 11:1. När Israel var ung fick jag honom kär, och ut ur Egypten kallade jag min son.
2 Sam 7:14.Jag skall vara hans fader och han skall vara min son. Om han gör något orättfärdigt skall jag straffa honom med ris, så som människor brukar, och med plågor som drabbar människors barn.
Ps 2:7. Jag vill kungöra Herrens beslut.Han sade till mig: "Du är min Son,jag har i dag fött dig".
Ps 89:27 Han skall ropa till mig: "Du är min Fader,min Gud och min frälsnings klippa!"

Nya testamentet

Mark 1:1. Detta är början av Jesu Kristi, Guds Sons, evangelium.
Luk 1:35. Då svarade ängeln och sa till henne: Den Helige Ande ska komma över dig, och den Högstes kraft ska överskugga dig, därför ska också det Heliga som blir fött av dig kallas Guds Son.
Ef 4:13. tills att vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, till en fullkomlig man och till det mått av mognad som hör till Kristi fullhet.

Heb 4:14. Eftersom vi nu har en stor överstepräst som har farit upp genom himlarna, Jesus Guds Son, så låt oss hålla fast vid bekännelsen.

Jesus själv själv säger att han är Guds son

Joh 3:18. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn.
Joh 5:25. Sannerligen, sannerligen säger jag er: Det kommer en tid och den är redan här, då de döda ska höra Guds Sons röst, och de som hör ska leva.

Joh 9:35. Jesus hörde att de hade kastat ut honom, och när han fann honom, sa han till honom: Tror du på Guds Son?

Joh 10:36. så säger ni om honom som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag sa: Jag är Guds Son.

Gud själv (Fadern) säger att han har en son

Matt 3:17. Och se, en röst från himlen sa: Denne är min älskade Son. I honom har jag ett gott behag.
Matt 17:5. Medan han ännu talade, se, då överskuggades de av en lysande molnsky, och se, en röst ur skyn sa: Denne är min älskade Son, i honom har jag ett gott behag. Lyssna till honom.
Mark 1:11. Och en röst kom från himlen: Du är min älskade Son, i vilken jag har välbehag.
Mark 9:7. Och en molnsky kom som överskuggade dem, och ur skyn kom en röst, som sa: Denne är min älskade Son. Hör honom!

Allah har ingen son

Men i koranen står det tydligt att Allah inte har någon son.

Allah har icke tagit Sig någon son, icke heller finns det någon annan gud bredvid Honom; i så fall skulle varje gud har tagit till sig vad han hade skapat, och några skulle förvisso har försökt få herravälde över andra. ( Koranen 23:29)

"Och judarna säger: "Esra är Guds son", och de kristna säger: "Kristus är Guds son. "Det är en sägelse med deras munnar, de imiterar sägelserna från dem som misstrodde förr. Guds förbannelse vare över dem, hur de är vilseledda bort från sanningen!" (Koranen 9:30)

"Och de säger (Kristna och Judar): Gud har skaffat sig en son. Ärad vare Han (över allt vad de associerar med Honom). Nej, till honom tillhör allt vad som finns i himlarna och på jorden, och allt överlämnar sig med lydnad ( i dyrkan) till Honom." (Koranen 2:116)

"Icke tillkommer det (Hans majestät) Gud att Han skulle skaffa sig en son. Ärad (och upphöjd vare Han över allt vad de associerar med Honom). När Han beslutar en sak säger Han blott till det "Var!" - och det är." (Koranen 19:35)

Det rör sig alltså om två olika gudar. Den ene har en son, den andre inte.

Gud sände sin son till världen

Bibeln säger att Gud sände sin enfödde son för att frälsa världen och försona den med sig själv.

Joh 3:16. Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.
2 Kor 5:19. För Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv, och tillräknade dem inte deras synder, och han har anförtrott åt oss försoningens ord.

Koranens Allah har inte sänt någon son till världen eftersom han inte har någon son.

Därmed finns det ingen frälsning hos Allah som det finns hos YHWH - HERREN - eftersom det inte finns någon försonare i koranen.

En annan Jesus

Dessutom har koranen en annan Jesus än vad bibeln beskriver och vittnar om. Det rör sig om helt två olika personer. "Jesus" i koranen går helt emot vad bibeln säger om Jesus.

"Och (minns) när Jesus, Marias son, sade: "Åh Israels Barn! Jag är Guds budbärare till er, för att bekräfta Tora (som kom) före mig och för att ge er det glada budskapet om att ett sändebud skall komma efter mig vars namn skall vara Ahmad". Men när han (Muhammed, Ahmed) kom till dem med klara bevis, sade de: "Detta är simpel magi" (Koranen 61:6)

Skulle det röra sig om samma Jesus då går ju "Jesus" i koranen helt emot sig själv. Inte bara går emot sig själv utan han förnekar sig själv.

Jesus är den förste och den siste

Upp 1:8. Jag är Alfa och Omega, begynnelsen och änden, säger Herren, han som är och som var och som ska komma, den Allsmäktige.

Enligt Bibeln är inte Muhammed Guds budbärare eller sändebud, eftersom den uppståndne Jesus säger att han den begynnelsen och änden. Alfa och Omega är första och sista bokstaven i det grekiska alfabetet. Med andra ord är Jesus den förste och den siste. Ingen kommer före Jesus och ingen kommer efter Jesus. Muhammed kom flera hundra år efter Jesus. Därmed bevisar det att Muhammed är en falsk profet.

Christer Åberg


#Islam #Allah #Villolära #YHWH #Jesus


8 kommentarer

1

x
Lena Henricson
tisdag, 10 mars 2020 14:53

Det finns bara en Gud,bibelns Gud och Hans Son,JESUS. Så när en muslim i sin nöd ropar till Allah,så ropar han till idel tomhet. Men Gud som älskar varje människa och känner varje människas inre,vill ju gärna hjälpa. Därför ger Gud också så många drömmar om JESUS idag till muslimerna. Och tack och lov många blir frälsta,även om det leder dem in i förföljelse.

🙏🔥☝️🔥🙏

Svara

x
nils
onsdag, 11 mars 2020 16:31

Bismilla är Koranens inledningsord,och betyder på Arabiska;"I ALLAHS NAMN."
På Grekiska betyder skrivtecknet siffervärdet; 666.

Svara

x
nils
onsdag, 11 mars 2020 17:55

Islams Gud har 99 namn,och den som kan alla namn får en plats i paradiset lovas det!
Nämner här ett fåtal för att visa deras Guds olika epitet.

Om de de Ej finner eller söker,Sanningen måste ju lögnen bli deras Gud!
Jesus sade;"Är det nu så att Ljuset som du har i Dig är Mörker,hur Djupt bliver då icke mörkret!"Matt.6;23

Deras Gud kallas bla;den Barmhärtige,den Oändligt Gode,den Allraheligaste
Den Allsmäktige,Skaparen,den evigt Förlåtande,Givaren av allt.

Domaren,den Milde, Besvararen av böner,den Kärleksfulle,Sanningen.
Givaren av Liv,den Fullkomlige,den Allsmäktige,den Förste,den Siste.

Den Suveräne,Förlåtaren av Synder,Ljuset,Herren över Majestät.
Ärans och Godhetens Herre,den mest Upphöjde.

Vad jag efter 2,5 år i ett program med Bibeln och Koranen,upplevde var en så Stor Tacksamhet att få läsa och Tro på Bibeln som Guds Sanna Ord!

Vill med detta korta inlägg önska även dig du Troende,att få äga samma
Tacksamhet över att få Älska,och Läsa Sanningens ord i Guds Ord!
!

Svara

x
Lasse svarar Lena Henricson
lördag, 14 mars 2020 07:01
Lena Henricson skrev:
Det finns bara en Gud,bibelns Gud och Hans Son,JESUS. Så när en muslim i sin nöd ropar till Allah,så ropar han till idel tomhet. Men Gud som älskar varje människa och känner varje människas inre,vill ju gärna hjälpa. Därför ger Gud också så många drömmar om JESUS idag till muslimerna. Och tack och lov många blir frälsta,även om det leder dem in i förföljelse.

🙏🔥☝️🔥🙏

https://youtu.be/HpcuW8BiUJ8

Önskar dig en välsignad lördag Lena. 🙏🥰

Svara

x
Mikael W svarar Lasse
lördag, 14 mars 2020 07:09
Lasse skrev:
https://youtu.be/HpcuW8BiUJ8

Önskar dig en välsignad lördag Lena. 🙏🥰

En sång till dig Lasse, och alla andra födda på 1800-talet:

https://youtu.be/QhM2ynuGHJ0

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
lördag, 14 mars 2020 07:14
Mikael W skrev:
En sång till dig Lasse, och alla andra födda på 1800-talet:

https://youtu.be/QhM2ynuGHJ0

......en riktigt fin sång faktiskt....med en text som håller än idag...

Svara

x
Lasse svarar Mikael W
lördag, 14 mars 2020 07:24
Mikael W skrev:
......en riktigt fin sång faktiskt....med en text som håller än idag...

https://youtu.be/fqU4McPnW9g

Svara

x
Lasse svarar Mikael W
lördag, 14 mars 2020 07:32
Mikael W skrev:
......en riktigt fin sång faktiskt....med en text som håller än idag...

https://youtu.be/u7R0HJIJ7sA

Hur visste du jag var född 1899-04-16??

Svara

1

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 27 november 2020 23:34
Jesus bota min dotters öron i ditt namn nu. Hon har haft ont till å från i över en vecka😕 Vi sätter vårt hopp till dig. Hjälp mig också... min tand är trasig. Tack förbedjare!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp