Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Viktigt meddelande: Ta emot Jesus, då blir du frälst och räddad och får alla dina synder förlåtna!

Gud vill ingen förföljelse

Hade Guds vilja varit att vi skulle lida förföljelse, då hade det förmodligen stått så i stället i 1 Tim 2:2.

Förstört hus.

Syftet med att vi ska be och tacka för alla människor och de som är i ledande ställning är att vi ska kunna "föra ett lugnt och stilla liv i all gudsfruktan och värdighet".

Christer ÅbergAv Christer Åberg
tisdag, 12 november 2019 01:21

1 Tim 2:1 Så uppmanar jag nu först av allt, att man frambär böner, åkallan, förböner och tacksägelser för alla människor, 2 för kungar och för alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv i all gudsfruktan och värdighet, 3 för sådant är gott och välbehagligt inför Gud, vår Frälsare, 4 som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen.

Det finns en del kristna som vill att kristna i Sverige ska få lida förföljelse, vilket är ett väldigt konstigt sätt att tänka på om vi läser 1 Tim 2:2. Där vill faktiskt Gud att vi ska kunna "föra ett lugnt och stilla liv i all gudsfruktan och värdighet". Hade hans vilja varit att vi skulle ha förföljelse, då hade det förmodligen stått så i stället i vers 2.

Syftet

Aposteln Paulus uppmanar att vi ska frambära "böner, åkallan, förböner och tacksägelser för alla människor, för kungar och för alla i ledande ställning". Varför? För att det ska bli oreda, oro, våld och förföljelse? Nej! Syftet med att vi ska be och tacka för alla människor och de som är i ledande ställning är att vi ska kunna"föra ett lugnt och stilla liv i all gudsfruktan och värdighet".

Det är bättre att be en sådan bön som Gud vill så att vi kan förvänta oss att kunna"föra ett lugnt och stilla liv i all gudsfruktan och värdighet" i stället för att lida förföljelse som resulterar i ond bråd död.

Människors frälsning

Dessutom ska vi be och tacka för alla människor eftersom Gud "vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen"! Så syftet med vår bön och tacksägelse är alltså två saker!

Låt oss bli lite bibliska nu, kära vänner, och förväntar det som Gud vill!


Christer Åberg


#Christer Åberg #Förföljelse #Dom #Förföljelse #Lidande #Bön #Väckelse


18 kommentarer

1 2 »2

x
Troende
tisdag, 12 november 2019 01:48

Tror att detta stämmer.

Svara

x
Lena Henricson
tisdag, 12 november 2019 02:33

Jag brukar nästan dagligen be om Guds beskydd över vårt land och om ett uppvaknande bland oss kristna.🙏 (För blir vi kristna mer brinnande,når vi ju också fler ofrälsta.)

Så brukar jag också be för vissa i ledande ställning,en i taget,just när Gud manar mig till det.🙏

Tro nu inte att jag är en sån enorm bönemänniska för oftast ber jag för dessa saker,när jag promenerar eller stökar i mitt hem.😌

Men jag önskar att jag,och fler än jag förresten,fick ännu mer kraft och uthållighet i bönen.🙏🙏🙏

Svara

x
Troende svarar Lena Henricson
tisdag, 12 november 2019 06:56
Lena Henricson skrev:
Jag brukar nästan dagligen be om Guds beskydd över vårt land och om ett uppvaknande bland oss kristna.🙏 (För blir vi kristna mer brinnande,når vi ju också fler ofrälsta.)

Så brukar jag också be för vissa i ledande ställning,en i taget,just när Gud manar mig till det.🙏

Tro nu inte att jag är en sån enorm bönemänniska för oftast ber jag för dessa saker,när jag promenerar eller stökar i mitt hem.😌

Men jag önskar att jag,och fler än jag förresten,fick ännu mer kraft och uthållighet i bönen.🙏🙏🙏

Så gör jag också, Lena. Men det svårt att helt bedja och särskilt tacka för de som gör och har gjort direkt bevisat onda saker.

Svara

x
SAS
tisdag, 12 november 2019 07:28

Det kristna livet är inte alltid lätt. Bibeln säger i Matteusevangeliet 5:11-12 Saliga är ni när man skymfar och förföljer er och på allt sätt förtalar er för min skull. Gläd er och jubla, er lön blir stor i himlen. På samma sätt förföljdes ju profeterna före er tid. 2 Timotheosbrevet 3:12-14 säger: Så kommer var och en som vill leva gudfruktigt i Kristus Jesus att förföljas. Onda människor och svindlare kommer att gå allt längre på vägen mot fördärvet, på en gång bedragare och bedragna. Stå kvar vid det som du har lärt dig och fått visshet om. ...

Förföljelse varar inte för evigt. Bibeln säger i 1 Petrusbrevet 5:10”Men om ni nu får lida en kort tid skall Gud, som skänker all nåd och har kallat er till sin eviga härlighet genom Kristus, upprätta er, stödja er och ge er fasthet.

Det finns ett löfte för dem som förföljs av sin familj. Bibeln säger i Matteusevangeliet 19:29 Var och en som för mitt namns skull har lämnat hus eller bröder eller systrar eller far eller mor eller barn eller åkrar skall få hundrafalt igen och ärva evigt liv.

Prövningar hjälper oss att växa andligt. Bibeln säger i Jakobsbrevet 1:2-3 Skatta er bara lyckliga, mina bröder, när ni utsätts för prövningar av olika slag. Ni vet ju att om er tro består provet ger den uthållighet.

Svara

x
SAS
tisdag, 12 november 2019 07:30

Förföljelse är en del av den kristna vandringen och kommer att öka ju närmare den yttersta tiden vi kommer. Den som tror på Jesus och lever gudfruktigt bör förvänta sig att bli behandlad på ett liknande sätt som Jesus blev eftersom världen hatar Jesus och alla som tillhör honom. Förföljelse kan te sig på olika sätt, exempelvis genom våld, mobbning, utfrysning eller orättvisa. Förföljelse kan även komma från olika håll, exempelvis från sin egen familj, från världsliga människor, statsmakter och från religiösa institutioner. Den som drabbas av förföljelse behöver hålla ut, fortsätta leva heligt, avstå från att hämnas, visa kärlek, be för de som förföljer, förtrösta på Guds trofasthet och vänta tålmodigt och hoppfullt på Guds räddning. Trots att det är oerhört jobbigt att bli förföljd för sin tro, så kan man ändock glädjas, eftersom förföljelsen är ett indirekt bevis på att de världsliga förföljarna känner igen Jesus i oss vilket betyder att vi tillhör Guds rike och har våra namn skrivna i Livets bok. Man kommer också att erfara en mer påtaglig närvaro av den helige Ande och kan därför känna stor inre frid och vägledning trots yttre svårigheter.

Bibelord

“44 Jag säger er: Älska era fiender och be för dem som förföljer er.” (Matt 5:44)

“18 Om världen hatar er, ska ni veta att den har hatat mig före er. 19 Hade ni tillhört världen, skulle världen ha älskat er som sina egna. Men ni tillhör inte världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er. 20 Kom ihåg vad jag sagt: tjänaren är inte större än sin herre. Har de förföljt mig, ska de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, ska de också bevara ert ord. 21 Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner honom som har sänt mig.” (Joh 15:18–21)

“9 Var på er vakt! De ska utlämna er åt domstolar, och ni kommer att bli misshandlade i synagogor och ställas inför ståthållare och kungar för min skull, som vittnen inför dem. 10 Men först måste evangeliet predikas för alla folk. 11 När man för bort er och utlämnar er ska ni inte bekymra er i förväg för vad ni ska säga, utan tala vad som ges er i den stunden. Det är inte ni som talar, utan den helige Ande. 12 En bror ska utlämna sin bror till att dödas och en far sitt barn, och barn ska göra uppror mot sina föräldrar och döda dem. 13 Ni kommer att bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut till slutet ska bli frälst.” (Mark 13:9–13)

“19 Hämnas inte, mina älskade, utan ge rum för Guds vrede. Det står ju skrivet: Min är hämnden, jag ska utkräva den, säger Herren. 20 Men om din fiende är hungrig, så ge honom att äta. Om han är törstig, ge honom att dricka. Gör du det, samlar du glödande kol på hans huvud. 21 Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.” (Rom 12:19–21)

“26 Om en kroppsdel lider, så lider alla de andra delarna med den. Och om en kroppsdel blir ärad, gläder sig alla de andra delarna med den.” (1 Kor 12:26)

“1 Vid den tiden lät kung Herodes gripa och misshandla några i församlingen. 2 Han lät avrätta Jakob, Johannes bror, med svärd. 3 När han såg att judarna gillade detta, fortsatte han och grep även Petrus. Detta hände under det osyrade brödets högtid.” (Apg 12:1–3)

“12 Så kommer alla som vill leva gudfruktigt i Kristus Jesus att bli förföljda.” (2 Tim 3:12)

“20 Vad är det värt för beröm om ni står ut med straff när ni syndar? Men om ni står ut med att lida när ni gör det goda, då är det en nåd inför Gud. 21 Till detta är ni kallade. Kristus led i ert ställe och efterlämnade ett exempel åt er, för att ni ska följa i hans fotspår. 22 Han hade inte begått någon synd, och inget svek fanns i hans mun. 23 När han blev hånad svarade han inte med hån, när han fick lida svarade han inte med hot, utan han överlämnade sin sak åt honom som dömer rättvist.” (1 Pet 2:20–23)

“12 Mina älskade, var inte förvånade över den eld som ni måste gå igenom för att prövas, som om det var något oväntat som hände er. 13 Nej, gläd er ju mer ni delar Kristi lidanden. Då ska ni också få jubla och vara glada när han uppenbarar sig i sin härlighet. 14 Saliga är ni om ni hånas för Kristi namns skull, för härlighetens Ande, Guds Ande, vilar över er. 15 Ingen av er ska behöva lida som mördare, tjuv, förbrytare eller för att han lägger sig i andras angelägenheter. 16 Men om någon får lida som kristen ska han inte skämmas utan prisa Gud för det namnet.” (1 Pet 4:12–16)

Svara

x
P. Andersson
tisdag, 12 november 2019 09:11

"35 för att det skulle uppfyllas som var sagt genom profeten: Jag vill öppna min mun för att tala i liknelser. Jag skall förkunna vad som har varit dolt sedan världens skapelse." (Matteus 13)

Familjen frågar retoriskt - "kan man verkligen tro?" De frågar mig. "Varför kan du tro?" Jo svarar jag därför att Herren blottar allt som är dolt i våra liv! Även allt det som man inte vill se i sig själv eller i samhället.

Exempel: I veckan diskuterade jag "jantelagen" med mor min. En lag skapad av oss människor i vår nordliga del av världen.

Skriften uppmanar oss att inte leva av denna värld utan att invänta ett liv tillsammans med Gud. "An­pas­sa er in­te ef­ter den­na värl­den, ut­an låt er förvand­las ge­nom förny­el­sen av era tan­kar, så att ni kan avgöra vad som är Guds vil­ja: det som är gott, be­ha­gar ho­nom och är full­kom­ligt." (Romarbrevet 12:2)

Att inte leva av världen, det är ju ett av målen i jantelagen, fast på ett annat sätt än att leva för Gud för i jantesystemet finns ingen Gud. Människor i jantesamhället har aldrig en chans då man bara gör fel hur man än vrider och vänder på det. Det är hopplöst. Om man inte ser hur det är så är oddsen väldigt dåliga, djävulen har sina domäner i denna värld och han vinner lätt när man ger upp.

Samhällen fungerar under samma logik som i jantelagen, det är helt omöjligt nästan hela tiden. Det blir lätt oro och strid mellan människor under alla bördor. Ett barn ser och vet det, det är bara vuxna som blundar och gör sig dummare än vad de är, de ger upp. Oro och strid bjuder in djävulen som ställer till oreda.

Men Gud! Han har en outtömlig nåd och ger oss det vi behöver och mer än vad vi förtjänar. Vi förtjänar egentligen ingenting utan ska bara vara tacksamma. Det är skillnad att leva under människors lagar och Guds lagar därför Gud är den enda som ger hopp och en rätt att vara tacksamma. Vi människor tenderar bara att otacksamt förspilla det de får och det beror på att de inte tror på Gud utan mer på sig själva.

Att leva i samhället är nästintill omöjligt men med hoppet förändras allt. Hoppet kan bara komma från Gud och hans son Kristus Jesus.

Att berätta om evangeliet för människor som lever under människornas omöjliga lagar är att berätta om att det finns hopp och att det bara kommer genom Guds son. Friheten blottas i Herren! Guds kärlek förändrar allt! Heliga anden kommer in i livet!

"Och hoppet sviker oss inte, ty Guds kärlek har ingjutits i våra hjärtan genom att han har gett oss den heliga anden." (Romarbrevet 5:5)

Att bråka och ställa till oro det är människors redan experter på. Jag har gjort min beskärda del av det under årtionden av mitt liv som kunde ha använts till att vara tacksam för alla gåvor. Men jag såg inget värde i någonting, allt var bara saker jag hade rätt till.

Försoningen med Gud finns tillgänglig, alla kan vända om och få synderna förlåtna därför att Jesus segrade när han dog på korset, blev begravd och återuppväckt av Gud! Nu sitter han vid Guds högra sida och kommer snart tillbaka!

"33 Detta har jag talat till eder, för att I skolen hava frid i mig. I världen liden i betryck; men varen vid gott mod, jag har övervunnit världen.»" (Johannes 16:33 Svenska 1917 (SV1917))

Svara

x
Lena Henricson
tisdag, 12 november 2019 09:36

Poängen med vad Christer skriver här är väl inte att det inte ska bli förföljelse. Nej poängen här att vi ska be för de ledande i landet för att vi ska få leva goda stilla liv.🙏🙏🙏

Ändå har ju goda tankar kommit fram här i kommentarerna om hur vi möter förföljelse som ju kommer när vi helhjärtat vill följa JESUS. 🙂

Svara

x
Lena Henricson svarar Lena Henricson
tisdag, 12 november 2019 09:41
Lena Henricson skrev:
Poängen med vad Christer skriver här är väl inte att det inte ska bli förföljelse. Nej poängen här att vi ska be för de ledande i landet för att vi ska få leva goda stilla liv.🙏🙏🙏

Ändå har ju goda tankar kommit fram här i kommentarerna om hur vi möter förföljelse som ju kommer när vi helhjärtat vill följa JESUS. 🙂

Och om och när vi får lida förföljelse är Gud med oss när vi flyr till honom.👆

Svara

x
SAS svarar Lena Henricson
tisdag, 12 november 2019 10:27
Lena Henricson skrev:
Poängen med vad Christer skriver här är väl inte att det inte ska bli förföljelse. Nej poängen här att vi ska be för de ledande i landet för att vi ska få leva goda stilla liv.🙏🙏🙏

Ändå har ju goda tankar kommit fram här i kommentarerna om hur vi möter förföljelse som ju kommer när vi helhjärtat vill följa JESUS. 🙂

Nej jag tror mig förstå att Christer ville lyfta fram det här utifrån sina tankar vilket jag uppskattar. Sedan ville jag lyfta fram lite bibelord och tankar.

Bless You Lena

Svara

x
Solan svarar Troende
tisdag, 12 november 2019 12:14
Troende skrev:
Så gör jag också, Lena. Men det svårt att helt bedja och särskilt tacka för de som gör och har gjort direkt bevisat onda saker.

Håller med dej. Jag ber ändå väldigt ofta just nu om frälsning för någon som ställt till det för många andra. Kände en kväll när jag bad att jag skulle be för den personen.

Många icke troende skulle tycka att jag är en idiot om jag berättade.

Det finns också några som jag personligen känner mej kränkt av. Jag ber Herren att kunna förlåta och inte hysa agg. Minnen finns kvar, kanske också följder, men att kunna tänka på det utan att känna agg och vilja ge igen.

Genom Herrens nåd kan vill fria från från hämdbegär.


Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 6 april 2020 17:54
Bed för mitt arbete!Det börjar vara så konstiga saker som händer,min chef börjar sätta konstiga gränser,mm.Bed att han uppträder normalt.Har ej med corona att göra tack för era förböner

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp