Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Guds mästerverk

Frälsning, omvändelse, helgelse och Andens dop sker på grund av Guds nåd och handlande verk i dig genom tron på Jesus - oberoende av dina egna gärningar eller laggärningar. 

Adams skapelse målad av Michelangelo.

Adams skapelse målad av Michelangelo.

Det är Gud som handlar i oss då vi tar emot Jesus. Det är helt och hållet hans verk. Faktum är att jag har läst någonstans att "Guds verk" går översättas till "Guds mästerverk". Anledningen till att jag har skrivit den här artikeln är att det är väldigt lätt att falla in i fällan att saker och ting beror på mig och mina egna prestationer. Nej, det beror på Guds nåd.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
söndag, 21 juni 2020 01:00

Omvändelse

Joh 1:12-13. Men så många som tog emot honom, åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud.

Då du tar emot Jesus blir du född av Gud. Jesus kommer in i ditt hjärta och frälser dig. Du blir Guds barn. Det är Jesus som gör frälsningsundret i dig, inte du. Egna gärningar gör sig inte besvär. Det är Jesu verk helt och hållet.

Rom 3:28. Vi hävdar nämligen att en människa blir rättfärdig genom tro, utan laggärningar.

Du blir frälst genom tro på Jesus Kristus, inte av egna gärningar eller laggärningar. Jesus har gjort allting klart genom sin död och uppståndelse som någonsin behövs för din frälsning. Försöker du "hjälpa till", med egna gärningar eller laggärningar ogiltigförklarar du Guds frälsningsverk.

Ef 2:8. Ty av nåden är ni frälsta genom tron, och det inte av er själva, Guds gåva är det,

Du blir frälst av Guds nåd genom tron på Jesus. Du kan inte själv frälsa dig. Frälsningen är Guds gåva, och en gåva tar man emot utan att själv ha gjort sig förtjänt av den. Det beror helt och hållet på Guds nåd.

Frälsningen är Guds verk som sker i dig då du tar emot Jesus som Herren. Men behöver man inte omvända sig?

Apg 11:18. När de hörde detta, gav de sig till freds och prisade Gud, och sa: Så har Gud gett också åt hedningarna den omvändelse som ger liv.

Omvändelse är också Guds verk i dig, det är han som verkar i dig då du tar emot Jesus. Du kan inte med egna gärningar eller laggärningar omvända dig. Det är helt och hållet Guds verk.

Faktum är att då du omvänder dig vänder du dig till Jesus och tar emot honom. Att "ta emot Jesus" är omvändelse.

Guds mästerverk

Ef 2:10. För vi är hans verk, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.

Det är Gud som handlar i oss då vi tar emot Jesus. Det är helt och hållet hans verk. Faktum är att jag har läst någonstans att "Guds verk" går översättas till "Guds mästerverk".

Då vi tar emot Jesus, blir Guds barn, födda av Gud, blir vi Guds mästerverk skapade i Kristus Jesus.

Du kan inte med egna gärningar eller laggärningar göra ett större mästerverk än vad Gud redan har gjort.

Frälsning och omvändelse är Guds verk som sker i oss av Guds nåd då vi tar emot Jesus Kristus.

Helgelse

1 Thess 4:3. För detta är Guds vilja, er helgelse, att ni avhåller er från otukt,

Hur blir man helgad? Är det genom egen kraft eller är det Guds verk i människan? Vi ska se i nästa bibelord att det är Guds verk i människan. Lägg märke till att här står det "er helgelse", inte att de själva skall helga sig genom att utföra olika egna gärningar och laggärningar.

Lägg också märke till att det inte står "er frälsning", utan "er helgelse". Helgelse är inte frälsning, utan man blir helgad därför att man redan är frälst genom personlig tro på Jesus.

1 Thess 5:23. Och må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må hela er ande och själ och kropp bli bevarade fläckfria vid vår Herre Jesu Kristi återkomst.

Det är Gud som helgar den frälsta människan. Det är hans verk. Vi kan inte själva helga oss genom olika gärningar eller laggärningar.

Apg 26:18. för att öppna deras ögon så att de vänder sig från mörkret till ljuset och från Satans makt till Gud, för att de ska få syndernas förlåtelse och arvedel bland dem som är helgade genom tron på mig.

Man blir helgad genom tron på Jesus.

Rom 15:16. att jag ska vara Jesu Kristi tjänare bland hedningarna och betjäna dem med Guds evangelium, så att hedningarna blir ett välbehagligt offer för honom, helgat genom den Helige Ande.

Man blir helgad genom den Helige Ande.

1 Kor 1:2. till den Guds församling som är i Korint, de helgade i Kristus Jesus, kallade heliga, tillsammans med alla dem som på varje plats, både deras och vår, åkallar vår Herre Jesu Kristi namn.

Man är helgad i Kristus Jesus - genom tron på honom. Och de som är frälsta genom tron på Jesus kallas för "heliga". Man ska inte av egen kraft försöka bli helig - man är redan helig genom att man har tagit emot Jesus och har blivit frälst.

Andens dop

Till slut vill jag nämna om hur man tar emot den helige Andens dop. Det sker inte heller av egna gärningar eller laggärningar, utan genom tron på Jesus. Den Helige Ande är en gåva som man tar emot i tro. Jesus har sänt Anden till jorden. Han är här - det är bara att ta emot honom i tro - öppna sin mun och börja tala i tungor.

Gal 3:2. Endast detta vill jag veta av er: Har ni fått Anden genom laggärningar eller genom att lyssna i tro?

Gal 3:5. Han som nu ger er Anden och gör sådana underverk bland er, gör han det genom laggärningar eller för att ni lyssnar i tro?
Apg 10:44. Medan Petrus ännu talade dessa ord, föll den Helige Ande på alla dem som hörde talet.

Jesus har gjort allting klart genom sitt Golgataverk. Han har fullbordat allt och uppfyllt lagen. Nu är det bara för oss att ta emot i tro. Egna gärningar gör sig inte besvär.

Därför har jag skrivit denna artikel

Anledningen till att jag har skrivit den här artikeln är att det är väldigt lätt att falla in i fällan att saker och ting beror på mig och mina egna prestationer. Nej, det beror på Guds nåd.

Du blir frälst genom tro på Jesus. Och den som har blivit frälst helgar Gud i Kristus Jesus och genom den helige Ande.

Och du blir döpt i den Helige Ande av Guds nåd genom tro, inte av egna gärningar eller prestationer.

Ef 2:10. För vi är hans verk [mästerverk], skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.

Christer Åberg


#Frälsning #Helgelse #Omvändelse #Andens dop


29 kommentarer

1 2 »3

x
nils
söndag, 21 juni 2020 08:11

Amen till detta Nådes Budskap som ger Herren Allena den berömmelse Han är Värd.
Just Guds Ära är Orsaken till att Allt i Guds rike,måste bero på Hans Nåd så att Herren Allena får all Äran för allt.

Också för vår frälsning måste vi bekänna att Jesus är Herre,så att ingen annan ges tillfälle att göra anspråk därpå.

Även för att komma till Jesus och bliva Frälst,måste Guds Nåd vara verksam!
Jesus sade till judarna i Joh.6;37."Alla som Min Fader ger Mig ska komma till Mig."
V 44."Ingen kan komma till Mig,om inte Fadern som har sänt Mig drar honom."
V 65."Och Han sa;Därför har Jag sagt er att ingen kan komma till Mig om det inte bliver honom givet av Min Fader."

Inte heller utan Guds Nåd hade du och jag kommit till Tro på Jesus!

Svara

x
Gabriella
söndag, 21 juni 2020 08:50

Amen 🕊🕊🕊 Tack Christer 🐑🐑🐑

Svara

x
christer edoff
söndag, 21 juni 2020 11:39

For we are his” workmanship” (= ykesskicklighet”)
King James mfl

Svara

x
Tomas N
söndag, 21 juni 2020 23:16

Ledsen,men tycker denna artikel är alltför starkt färgad av denna tids
rädsla för gärningar.
Vi människor kan fullständigt omöjligt leva ett liv utan gärningar.Livet består av aktiva val,handlingar och gärningar.
Det Bibeln pratar om,som är endast relevant för judar som anser sig stå under Mose lag eller "kristna"grenar som inte förstått Jesus och nya förbundet och därför har religiösa gärningar som s k sakrament.

Växande och mognande och tjänande och även helgelse uteblir om vi inte villigt tjänar Gud i våra liv.
Gud står för det övernaturliga och vi ställer oss till Guds förfogande genom att dagligen leva som lärjungar.

Det är den postmoderna erans fariseism och religiösa prästerskap som ständigt och jämnt vill skrämma överlåtna kristna till en extremt passiv kristendom. En kristendom som inte heller vågar leva i omvändelse och helgelse,för det kan ses som laggärningar enligt gängse teologi.

Paulus var skarp och höjde rösten angående tillägg till Jesu fullbordade verk. Men det var judar som envist ville tillägga omskärelse,sabbatsbud och kosthållning som var problemet då.

Övrig lagiskhet som inte har med Mose lag att göra är andra felaktiga tillägg i andlig och biblisk disciplin.

Bibliskt lörjungaskap och efterföljelse borde få praktiseras tycker jag utan att "gärningspoliser" kommer och ropar om nåd och tro allena.Svara

x
Stefan Jonasson
måndag, 22 juni 2020 00:34

GUDS hantverk.. PS 139 du har skapat mina njurar, du samanvävde mig i moderlivet... Benen i min kropp var ej osynlig för dig när jag formades i det fördolda, när jag bildades i jordens djup. Dina ögon såg mig när jag ännu var ett outvecklat foster.. Alla mina dagar blev skrivna i livets bok, de var bestämda innan någon av dem kommit.. Hur outgrundlig är du inte DU ISRAELS GUD DU FRÄLSARE..

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
måndag, 22 juni 2020 00:52
Stefan Jonasson skrev:
GUDS hantverk.. PS 139 du har skapat mina njurar, du samanvävde mig i moderlivet... Benen i min kropp var ej osynlig för dig när jag formades i det fördolda, när jag bildades i jordens djup. Dina ögon såg mig när jag ännu var ett outvecklat foster.. Alla mina dagar blev skrivna i livets bok, de var bestämda innan någon av dem kommit.. Hur outgrundlig är du inte DU ISRAELS GUD DU FRÄLSARE..

Gal 6:15 jude eller hedning har ingen betydelse, det som verkligen betyder något är om man är en ny skapelse GUDS hantverk.. Skapa i mig GUD ett rent hjärta och giv mig på nytt en frimodig ande, jeremia 18:1-6.. Kärlet som misslyckades i hans hand, då började han om och gjorde av leran ett annat kärl så som han ville... För den som misslyckats finns det hopp, GUD börjar om.. Fil 1:6 jag är övertygad om att han som börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill KRISTI JESU DAG

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Tomas N
måndag, 22 juni 2020 01:12
Tomas N skrev:
Ledsen,men tycker denna artikel är alltför starkt färgad av denna tids
rädsla för gärningar.
Vi människor kan fullständigt omöjligt leva ett liv utan gärningar.Livet består av aktiva val,handlingar och gärningar.
Det Bibeln pratar om,som är endast relevant för judar som anser sig stå under Mose lag eller "kristna"grenar som inte förstått Jesus och nya förbundet och därför har religiösa gärningar som s k sakrament.

Växande och mognande och tjänande och även helgelse uteblir om vi inte villigt tjänar Gud i våra liv.
Gud står för det övernaturliga och vi ställer oss till Guds förfogande genom att dagligen leva som lärjungar.

Det är den postmoderna erans fariseism och religiösa prästerskap som ständigt och jämnt vill skrämma överlåtna kristna till en extremt passiv kristendom. En kristendom som inte heller vågar leva i omvändelse och helgelse,för det kan ses som laggärningar enligt gängse teologi.

Paulus var skarp och höjde rösten angående tillägg till Jesu fullbordade verk. Men det var judar som envist ville tillägga omskärelse,sabbatsbud och kosthållning som var problemet då.

Övrig lagiskhet som inte har med Mose lag att göra är andra felaktiga tillägg i andlig och biblisk disciplin.

Bibliskt lörjungaskap och efterföljelse borde få praktiseras tycker jag utan att "gärningspoliser" kommer och ropar om nåd och tro allena.När man möter en troende som lever ett helgat och överlåtet liv som verkligen är en JESU lärjunge och gör GUDS vilja, så känner man respekt för den personen,, så bör man också känna respekt för en troende som inte kommit så långt i överlåtelsen och lever som en lärjunge.. Av den enkla anledningen att JESUS dog för den personens synder och är rättfärdig i GUDS ÖGON

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
måndag, 22 juni 2020 07:47
Stefan Jonasson skrev:
När man möter en troende som lever ett helgat och överlåtet liv som verkligen är en JESU lärjunge och gör GUDS vilja, så känner man respekt för den personen,, så bör man också känna respekt för en troende som inte kommit så långt i överlåtelsen och lever som en lärjunge.. Av den enkla anledningen att JESUS dog för den personens synder och är rättfärdig i GUDS ÖGON

Ja absolut. Vi är rättfärdigade av tro och alla barn i början av vår kristna vandring. Och ingen blir perfekt.
Men vi vet uppmaningarna och den inre viljan att tjäna Gud och efterlikna Jesus.
Det är på den vägen vi går

Svara

x
Victor
måndag, 22 juni 2020 09:30

Tacka Herren, detta är pricis de viktiga ord Herren påminner oss människor om i dag just innan busunens sissta avblåsning kommer ljuda i himmlen.

Mycket bra Christet, sån äktehet och relevant påminelse i detta inlägg. Låt detta evangelim nå ut runt medias och tysta församlingars agendor. Så alla får sista chansen stiga ombord i Jesus kropp innan takeoff.


Svara

x
ProPatria svarar Tomas N
måndag, 22 juni 2020 09:44
Tomas N skrev:
Ledsen,men tycker denna artikel är alltför starkt färgad av denna tids
rädsla för gärningar.
Vi människor kan fullständigt omöjligt leva ett liv utan gärningar.Livet består av aktiva val,handlingar och gärningar.
Det Bibeln pratar om,som är endast relevant för judar som anser sig stå under Mose lag eller "kristna"grenar som inte förstått Jesus och nya förbundet och därför har religiösa gärningar som s k sakrament.

Växande och mognande och tjänande och även helgelse uteblir om vi inte villigt tjänar Gud i våra liv.
Gud står för det övernaturliga och vi ställer oss till Guds förfogande genom att dagligen leva som lärjungar.

Det är den postmoderna erans fariseism och religiösa prästerskap som ständigt och jämnt vill skrämma överlåtna kristna till en extremt passiv kristendom. En kristendom som inte heller vågar leva i omvändelse och helgelse,för det kan ses som laggärningar enligt gängse teologi.

Paulus var skarp och höjde rösten angående tillägg till Jesu fullbordade verk. Men det var judar som envist ville tillägga omskärelse,sabbatsbud och kosthållning som var problemet då.

Övrig lagiskhet som inte har med Mose lag att göra är andra felaktiga tillägg i andlig och biblisk disciplin.

Bibliskt lörjungaskap och efterföljelse borde få praktiseras tycker jag utan att "gärningspoliser" kommer och ropar om nåd och tro allena.Instämmer, frälsning når man inte enbart genom tomma ord och böner utan genom sitt sätt att leva, då en människa inte kan nå sin fulla potential enbart genom sin tro utan också genom sina gärningar - En kropp utan ande är död precis som en tro utan gärningar är död.

Det viktiga i sammanhanget är dock inte någon påklistrad och falsk skenhelighet utan den individuella strävan efter rättfärdighet, som absolut kan se olika ut från person till person.


Svara

1 2 »3

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Min green screen studio


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 7 juli 2020 01:47
Jag behöver förbön för min sömn!! Har mkt svårt att somna! Sover sedan för länge på morgonen och vänder på dygnet!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp