568 online! | Sidvisningar idag: 97 268 | Igår: 178 464 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Gulfstaten Oman erkänner Israel

Av Mikael Walfridsson 

Gulfstaten Oman erkänner Israel

Det fortsätter att komma högintressanta nyheter som gäller Israel och det kommande fredsförbundet, och det ska självklart ha plats när det gäller tidstecken som pekar på Jesu återkomst.

Netanyahu på hemligt besök

Det var Israels premiärminister Netanyahu, som var på hemligt besök i gulfstaten Oman, för att styrka relationerna i arabvärlden. Det var Israels första besök i landet på 22 år, och var en positiv upplevelse. Omans utrikesminister uttalade sig att: ”Israel är en stat i regionen, och vi alla förstår detta”. Det var med andra ord ett erkännande av staten Israel och det judiska folkets existens.

Förbundet med de många

Dan 9: 27 - Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och mato0ffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren."

Det vi hela tiden pekar tillbaka på, och förhåller oss till gentemot utvecklingen i Mellanöstern, är dels det kommande förbundet, men också Herrens eviga löften till Israel. Jag har tidigare skrivit ett längre inlägg om just detta förbund, som Bibeln kallar ”förbundet med döden”. Ta gärna del av det, om ni har tid och möjlighet:

https://www.apg29.nu/a/bz

Ett stort tecken

När länder som arabstaten Oman erkänner Israel som en suverän stat, så är det ett stort tecken på att Israel håller på att stärka relationerna i regionen.

Utifrån det profetiska ordet, vet vi, att det kommer ett förbund utav detta, och att detta förbund kommer betyda två saker. Det ena är att vi närmar oss uppryckandet av församlingen, och det andra är Antikrists framträdande. Det är förbundet med de många, som kommer att ”trigga” själva vedermödan, och därmed inleds den sista årsveckan för Israel och den här världen.

Lyft blicken kära vänner, för vår förlossning och vårt kommande hopp närmar sig med hastig fart.

Jesus kommer snart!


Mikael Walfridsson

denytterstatiden.blogspot.com


Källa:

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 30 oktober 2018 04:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


11 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Niklas Jönsson

Kanon, suveränt han är så hjärtligt välkommen och efterlängtad när han nu väldigt snart kommer tillbaka till alla oss frälsta som tror på honom och älskar honom, för att hämta hem oss till paradiset där vi kommer att ha det så skönt på alla sätt och vis som vi inte nu kan föreställa oss i evighet.

Svara -   - 30/10-18 06:38 -


Karl Håkan Sandell

Jag blir alltid lika förvånad när jag hör dessa som säger sig veta exakt hur ändetiden ska gå till. Hur Antikrist ska komma, sätta sig i templet, Lura Israel etc.

Jag läste nyligen 1 Joh 2:1 som är mycket intressant i det här sammanhanget.

1 Joh 2:18. Barn, det är sista tiden [timmen] och som ni då har hört [förstår] kommer [blir till] Antikrist [motståndaren till Kristus], och nu har många Antikrist [motståndare till Kristus] kommit [blivit till], därför vet vi att det är sista tiden [timmen].

För Johannes var inte det intressanta att det skulle komma en person som var Antikrist, Nej eftersom det redan fanns flera så är vi i den sista tiden.

Och samma tänk gäller naturligtvis också idag. Det finns fullt av motståndare till Jesus som gör allt för att förinta honom för oss. Så vi är redan i den sista tiden och det är alltså viktigt att vi redan nu är vakna för ondskan är i verksamhet mitt ibland oss.

Att vi ska gå runt och vänta på att en person Antikrist ska komma, det gör bara att vi blir blinda för den hemska tid vi redan är inne i och det är ondskan som vill det, inte Jesus.

Nej jag säger som Johannes här, vi ska redan nu agerar för ondskan är i full gång redan.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 30/10-18 11:52 -


Karl Håkan Sandell

Vi kan läsa vidare i Johannes brev och nu i 2 Joh 1:7 – 11

2 Joh 1:7. Ty många bedragare har kommit till världen. Dessa som inte bekänner att Jesus [Frälsaren] Messias [Den smorde, Kristus] har kommit i köttet [som människa]. Den är bedragare [skojare] och Antikrist.

2 Joh 1:8. Se till att vi inte må ödelägga det som vi gjort [arbetat] utan får mota full lön.

2 Joh 1:9. Envar som överträder och inte är i Messias [Kristi] lära, han har inte Gud. Den som är i Messias lära han har också Fadern och Sonen.

2 Joh 1:10. Om någon kommer till er och denne inte för med sig denna lära. Ta inte emot honom in i ert hem och hälsa honom inte välkommen [säg inte ära [gläd dig, må bra] till honom].

2 Joh 1:11. För den som välkomnar honom [säger ära [gläd dig, må bra] till honom], han deltar i hans onda gärning [arbete].

Här får vi en bra bild av Antikrist idag. Det är ju Islam, Islam erkänner inte Jesus som Gud som kommit till oss och blivit människa, och Islam erkänner inte heller Jesus som Guds son. Det är ju det som är definitionerna på Antikrist här i Johannes brev.

Och vi ser idag hur Islam går fram och försöker ta över världen.

Och vad vi ska göra när Islam kommer till vårt land det ser vi i de sista versarna. Vi ska inte släppa in Islam och vi ska inte ära och hälsa den. För då blir vi delaktiga i Antikrists verk, dessa krafter som försöker ta ifrån oss vår frälsare Jesus Kristus.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 30/10-18 12:44 -


Karl Håkan Sandell

Ska vi ytterligare studera vilka krafter som är igång idag så ska vi läsa i Upp 16:13 – 16, det är den 6:e vredesskålen och alltså slutskedet innan Jesus kommer.

Här möter vi de tre onda Andarna som jag vill hävda är i verksamhet idag. Det är Ormen, Vilddjuret och Den Falske Profeten

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].

Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.

{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):

Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop

// Hamon = tumult, oväsen, mängd, folkmassa

// Gog = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Här i vers 13 möter vi dem. De tre onda Andarna som just nu försöker ta över världen.

Det är Vilddjuret, Den som vill bygga den stora staten som behärskar hela världen, Idag kallar vi den Globalism.

Vi har den Falske Profeten och vem Profeten är vet vi och eftersom vi som kristna också vet att han är falsk är det alltså Islam vi möter här

Och den tredje onda anden, Ormen. Det var han som bedrog Eva i Lustgården och som nu idag bedrar våra Kyrkor och församlingar så att det står utan försvar nu när den Onde angriper.

Och här har vi alltså tre Antikrister vill jag hävda som alla är i verksamhet, och i vårt land ser vi dem tydligt.¨

Så vi får öppna våra ögon och se och ropa till Jesus om Hjälp för vi är redan där.

Jesus kommer och vi får leva med honom!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 30/10-18 13:00 -


AnnMarie

Det är ju många sentida tolkningar som etsat sig fast hos många ang sista tiden.Darbys lära om uppryckandet före vedermödan är ju en som jag inte kan förstår hur folk får ihop!

Svara -   - 30/10-18 13:02 -


Sam G Ö

Det var ett helt bibelstudium Karl Håkan. Men vi skall fortsätta att be för Israel som är ett tecken i tiden! Och att fler och fler erkänner Israel!

Svara -   - 30/10-18 13:11 -


Karl Håkan Sandell

För den som fortfarande är tveksam till om Islam är Antikrist så kan vi titta på det faktum att Antikrist ju ska sätta sig i Templet och utropa sig till Gud.

2 Tess 2:4. Motståndaren, som upphöjer sig över alla, han blir kallad Gud och helig, så att han sätter sig i Guds tempel, såsom Gud, för att visa att han själv är Gud.

Och vad är det som idag står på Tempelplatsen. Den heligaste av platser där offret ägde rum. Jo det är KIippmoskén. En muslimsk helgedom och här ser vi alltså åter att Islam intagit Guds plats och utropar sig till Gud.

Åter Det är Islam som idag är Antikrist. Men att Jesus ska besegra Islam det kan vi läsa i Upp 19:20

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Det kommer att gå med Islam som det gick med Nazismen. Den har gjort bort sig med sitt hat och sin Israel förföljelse och väntar bara på Guds dom.

Halleluja, Jesus lever!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 30/10-18 13:19 -


Lotta

Det står på 3 ställen i NT att vi som är frälsta inte ska drabbas av vredesdomen. Det är Guds vrede över synden som kommer i och med antikrists framträdande. Det står också att Gud är densamme och i GT räddade han både Noa och hans familj och Lot och hans familj undan Guds straffdom för synden. Det står också i I Tess 4:17 att vi som lever då skall ryckas upp bland moln tillsammans med de frälsta som uppstått från de döda för att möta Herren i rymden. Det ord som används här är harpatzo och det betyder undan fara.

Fridshälsningar

Lotta

Svara -   - 30/10-18 18:15 -


AnnMarie

Svar till Lotta.

Vedermödan och vredesdomen är inte samma sak.

Svara -   - 31/10-18 10:30 -


Bengt

Bra att oman gör det

Svara -   - 31/10-18 18:19 -


Lena Henricson

Svar till Bengt

Amen! 👍

Svara -   - 31/10-18 22:24 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del 18

Christer Åberg Den oönskade

Den 18:e delen av min följetong om min barndom. Vi har kommit fram till högstadiet då jag började i sjunde klass. Den här delen kommer att överraska dig, vilket det också gjorde för mig då det hände.

1

Läs allt!


Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

test2

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

27

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

39

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

6

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

82

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 22 januari 2019 kl. 16:31

Jesus söker: Vincent, Viktor!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 868 594 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 129 bloggartiklar, 93 314 kommentarer och 61 360 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp