988 online! | Sidvisningar idag: 185 574 | Igår: 216 328 |

www.apg29.nu


Gulfstaten Oman erkänner Israel

Av Mikael Walfridsson 

Gulfstaten Oman erkänner Israel

Det fortsätter att komma högintressanta nyheter som gäller Israel och det kommande fredsförbundet, och det ska självklart ha plats när det gäller tidstecken som pekar på Jesu återkomst.

Netanyahu på hemligt besök

Det var Israels premiärminister Netanyahu, som var på hemligt besök i gulfstaten Oman, för att styrka relationerna i arabvärlden. Det var Israels första besök i landet på 22 år, och var en positiv upplevelse. Omans utrikesminister uttalade sig att: ”Israel är en stat i regionen, och vi alla förstår detta”. Det var med andra ord ett erkännande av staten Israel och det judiska folkets existens.

Förbundet med de många

Dan 9: 27 - Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och mato0ffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren."

Det vi hela tiden pekar tillbaka på, och förhåller oss till gentemot utvecklingen i Mellanöstern, är dels det kommande förbundet, men också Herrens eviga löften till Israel. Jag har tidigare skrivit ett längre inlägg om just detta förbund, som Bibeln kallar ”förbundet med döden”. Ta gärna del av det, om ni har tid och möjlighet:

https://www.apg29.nu/a/bz

Ett stort tecken

När länder som arabstaten Oman erkänner Israel som en suverän stat, så är det ett stort tecken på att Israel håller på att stärka relationerna i regionen.

Utifrån det profetiska ordet, vet vi, att det kommer ett förbund utav detta, och att detta förbund kommer betyda två saker. Det ena är att vi närmar oss uppryckandet av församlingen, och det andra är Antikrists framträdande. Det är förbundet med de många, som kommer att ”trigga” själva vedermödan, och därmed inleds den sista årsveckan för Israel och den här världen.

Lyft blicken kära vänner, för vår förlossning och vårt kommande hopp närmar sig med hastig fart.

Jesus kommer snart!


Mikael Walfridsson

denytterstatiden.blogspot.com


Källa:

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 30 oktober 2018 04:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


11 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Niklas Jönsson

Kanon, suveränt han är så hjärtligt välkommen och efterlängtad när han nu väldigt snart kommer tillbaka till alla oss frälsta som tror på honom och älskar honom, för att hämta hem oss till paradiset där vi kommer att ha det så skönt på alla sätt och vis som vi inte nu kan föreställa oss i evighet.

Svara -   - 30/10-18 06:38 -


Karl Håkan Sandell

Jag blir alltid lika förvånad när jag hör dessa som säger sig veta exakt hur ändetiden ska gå till. Hur Antikrist ska komma, sätta sig i templet, Lura Israel etc.

Jag läste nyligen 1 Joh 2:1 som är mycket intressant i det här sammanhanget.

1 Joh 2:18. Barn, det är sista tiden [timmen] och som ni då har hört [förstår] kommer [blir till] Antikrist [motståndaren till Kristus], och nu har många Antikrist [motståndare till Kristus] kommit [blivit till], därför vet vi att det är sista tiden [timmen].

För Johannes var inte det intressanta att det skulle komma en person som var Antikrist, Nej eftersom det redan fanns flera så är vi i den sista tiden.

Och samma tänk gäller naturligtvis också idag. Det finns fullt av motståndare till Jesus som gör allt för att förinta honom för oss. Så vi är redan i den sista tiden och det är alltså viktigt att vi redan nu är vakna för ondskan är i verksamhet mitt ibland oss.

Att vi ska gå runt och vänta på att en person Antikrist ska komma, det gör bara att vi blir blinda för den hemska tid vi redan är inne i och det är ondskan som vill det, inte Jesus.

Nej jag säger som Johannes här, vi ska redan nu agerar för ondskan är i full gång redan.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 30/10-18 11:52 -


Karl Håkan Sandell

Vi kan läsa vidare i Johannes brev och nu i 2 Joh 1:7 – 11

2 Joh 1:7. Ty många bedragare har kommit till världen. Dessa som inte bekänner att Jesus [Frälsaren] Messias [Den smorde, Kristus] har kommit i köttet [som människa]. Den är bedragare [skojare] och Antikrist.

2 Joh 1:8. Se till att vi inte må ödelägga det som vi gjort [arbetat] utan får mota full lön.

2 Joh 1:9. Envar som överträder och inte är i Messias [Kristi] lära, han har inte Gud. Den som är i Messias lära han har också Fadern och Sonen.

2 Joh 1:10. Om någon kommer till er och denne inte för med sig denna lära. Ta inte emot honom in i ert hem och hälsa honom inte välkommen [säg inte ära [gläd dig, må bra] till honom].

2 Joh 1:11. För den som välkomnar honom [säger ära [gläd dig, må bra] till honom], han deltar i hans onda gärning [arbete].

Här får vi en bra bild av Antikrist idag. Det är ju Islam, Islam erkänner inte Jesus som Gud som kommit till oss och blivit människa, och Islam erkänner inte heller Jesus som Guds son. Det är ju det som är definitionerna på Antikrist här i Johannes brev.

Och vi ser idag hur Islam går fram och försöker ta över världen.

Och vad vi ska göra när Islam kommer till vårt land det ser vi i de sista versarna. Vi ska inte släppa in Islam och vi ska inte ära och hälsa den. För då blir vi delaktiga i Antikrists verk, dessa krafter som försöker ta ifrån oss vår frälsare Jesus Kristus.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 30/10-18 12:44 -


Karl Håkan Sandell

Ska vi ytterligare studera vilka krafter som är igång idag så ska vi läsa i Upp 16:13 – 16, det är den 6:e vredesskålen och alltså slutskedet innan Jesus kommer.

Här möter vi de tre onda Andarna som jag vill hävda är i verksamhet idag. Det är Ormen, Vilddjuret och Den Falske Profeten

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].

Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.

{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):

Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop

// Hamon = tumult, oväsen, mängd, folkmassa

// Gog = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Här i vers 13 möter vi dem. De tre onda Andarna som just nu försöker ta över världen.

Det är Vilddjuret, Den som vill bygga den stora staten som behärskar hela världen, Idag kallar vi den Globalism.

Vi har den Falske Profeten och vem Profeten är vet vi och eftersom vi som kristna också vet att han är falsk är det alltså Islam vi möter här

Och den tredje onda anden, Ormen. Det var han som bedrog Eva i Lustgården och som nu idag bedrar våra Kyrkor och församlingar så att det står utan försvar nu när den Onde angriper.

Och här har vi alltså tre Antikrister vill jag hävda som alla är i verksamhet, och i vårt land ser vi dem tydligt.¨

Så vi får öppna våra ögon och se och ropa till Jesus om Hjälp för vi är redan där.

Jesus kommer och vi får leva med honom!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 30/10-18 13:00 -


AnnMarie

Det är ju många sentida tolkningar som etsat sig fast hos många ang sista tiden.Darbys lära om uppryckandet före vedermödan är ju en som jag inte kan förstår hur folk får ihop!

Svara -   - 30/10-18 13:02 -


Sam G Ö

Det var ett helt bibelstudium Karl Håkan. Men vi skall fortsätta att be för Israel som är ett tecken i tiden! Och att fler och fler erkänner Israel!

Svara -   - 30/10-18 13:11 -


Karl Håkan Sandell

För den som fortfarande är tveksam till om Islam är Antikrist så kan vi titta på det faktum att Antikrist ju ska sätta sig i Templet och utropa sig till Gud.

2 Tess 2:4. Motståndaren, som upphöjer sig över alla, han blir kallad Gud och helig, så att han sätter sig i Guds tempel, såsom Gud, för att visa att han själv är Gud.

Och vad är det som idag står på Tempelplatsen. Den heligaste av platser där offret ägde rum. Jo det är KIippmoskén. En muslimsk helgedom och här ser vi alltså åter att Islam intagit Guds plats och utropar sig till Gud.

Åter Det är Islam som idag är Antikrist. Men att Jesus ska besegra Islam det kan vi läsa i Upp 19:20

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Det kommer att gå med Islam som det gick med Nazismen. Den har gjort bort sig med sitt hat och sin Israel förföljelse och väntar bara på Guds dom.

Halleluja, Jesus lever!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 30/10-18 13:19 -


Lotta

Det står på 3 ställen i NT att vi som är frälsta inte ska drabbas av vredesdomen. Det är Guds vrede över synden som kommer i och med antikrists framträdande. Det står också att Gud är densamme och i GT räddade han både Noa och hans familj och Lot och hans familj undan Guds straffdom för synden. Det står också i I Tess 4:17 att vi som lever då skall ryckas upp bland moln tillsammans med de frälsta som uppstått från de döda för att möta Herren i rymden. Det ord som används här är harpatzo och det betyder undan fara.

Fridshälsningar

Lotta

Svara -   - 30/10-18 18:15 -


AnnMarie

Svar till Lotta.

Vedermödan och vredesdomen är inte samma sak.

Svara -   - 31/10-18 10:30 -


Bengt

Bra att oman gör det

Svara -   - 31/10-18 18:19 -


Lena Henricson

Svar till Bengt

Amen! 👍

Svara -   - 31/10-18 22:24 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

2

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

19

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

18

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, måndag 19 november 2018 kl. 22:31

Jesus söker: Elisabet, Lisbet!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Senaste kommentarer


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!


Församlingar firar Halloween med zombier och dansande skelett

Av Mikael Walfridsson 

Halloween i kyrkan

Halloween är en helt igenom en ockult och mörk tradition, som ingenting har med Herren att göra. Bilden är från en församling i USA, som otroligt nog väljer att dra in Halloween-temat i församlingen.

24

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 452 876 550 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 018 bloggartiklar, 91 657 kommentarer och 59 932 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp