Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Han som håller Antikrist tillbaka

Vad är det då som håller Antikrist tillbaka, så att han inte kan träda fram på världsarenan förrän tiden är inne?

Antikrist - 666.

Antikrists ande är verksam, men som person kan han inte träda fram på världsarenan förrän ”den som håller honom tillbaka” har skaffats undan. 


Av Sven Thomsson
lördag, 28 september 2019 14:30
Läsarmejl

Detta system, laglöshetens hemlighet ska när tiden är inne föra den Laglöse, Antikrist till makten. Det var verksamt redan på apostlarnas tid. Det fanns redan då många antikrister.

Laglöshetens hemlighet, som är Antikrists ande var verksam redan på Paulus tid. Den är är diametrala motsatsen till ”Gudaktigheten hemlighet” (1 Tim. 3:16), som är Kristus. 

Det härskade en ande i världen som utmärkte sig genom olydnad mot Gud. Den var närvarande i hemlig form, alltså inte helt uppenbar. 

I 2 Tess. 2:3 kallas den Laglöse ”fördärvets man”. Han är samma person som Antikrist.

Laglöshetens människa

Paulus kallar honom Laglöshetens människa (2 Tess. 2:8), det vill säga ”syndens människa”. Det är ett uttryck för hans onda karaktär. 

Laglöshet betyder här mer än anarki i social och politisk mening. Antikrists rike kännetecknas inte av anarki, utan fullständig diktatur.

Antikrists ande är verksam, men som person kan han inte träda fram på världsarenan förrän ”den som håller honom tillbaka” har skaffats undan. 

Han som håller tillbaka

Vad är det då som håller Antikrist tillbaka, så att han inte kan träda fram på världsarenan förrän tiden är inne? I den grekiska grundtexten står det ho i stället för den. Ho är maskulinum, alltså en mansperson.

Några citat från grundtexten: ”monón ho katéchon árti héos ek mésu génetai”. Det betyder”han som nu håller tillbaka, till dess ur vägen han må vara”. 

Manspersonen som här åsyftas är med stor sannolikhet den helige Ande. Som bor i de människors hjärtan som tillhör den frälsta skaran. 

Efter brudeskarans uppryckande

När brudeskaran är uppryckt från jorden finns det inget som kan hindra Antikrists diktatoriska välde på jorden.

Utdrag ur min bok ”Jesu återkomst”.Publicerades lördag, 28 september 2019 14:30 i kategorin Läsarmejl och i ämnena: #Antikrist #Sista tiden #Sven Thomsson


17 kommentarer


x
Lillibeth
lördag, 28 september 2019 16:51

Mycket bra. Jag håller detta för sant som du skriver.
"Manspersonen som här åsyftas är med stor sannolikhet den helige Ande. Som bor i de människors hjärtan som tillhör den frälsta skaran."
Det råder stor förvillelse kring detta bland kristenheten (dvs bland s.k. post-tribbare även mid-tribbare) , inte bara i Sverige. Faktiskt ganska aggresivt argumenterande mot den som är av annan åsikt. Det ska ju bli kaos när laglöshetens människa dvs Antikristär på plats , Matt. 24:21. Man motsätter sig de pånyttföddas uppryckelse (dvs pre-trib) alltså de troende pånyttfödda kristna församlingen (inte hela kyrkor!). Varför önskar man inte välja det bästa ?

2 Tess 2:7 Ty redan verkar laglösheten i hemlighet, men endast till dess att han som nu hindrar (den helige Ande) har kommit ur vägen. (Reformationsbibeln)

Matt 5:12 Gläd och fröjda er, ty er lön är stor i himlen.

Matt 5:13 Ni är jordens salt...

Matt 5:14 Ni är värdens ljus. Inte kan en stad döljas som ligger på ett berg.

Rom 12:2 Och anpassa er inte efter denna världen, utan låt er förvandlas genom ert sinnes förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds goda, välbehagliga och fullkomliga vilja.

2 Tim 1:7 Ty Gud har inte gett oss fruktans ande utan KRAFTENS, kärlekens och självbehärskningens ande.

Joh. 8:32 Och ni ska förstå sanningen, och sanningen ska göra er fria.

Joh 14:6 Jesus säger ;jag är vägen sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

/Lillibeth

Svara

x
Johan Löfgren
lördag, 28 september 2019 20:02

Skönt att slippa Antikrist och det styret! Det blir bättre ovan där ...

Svara

x
Sven Thomsson
lördag, 28 september 2019 20:19

Mycket bra, Lillibeth.
Skönt att det finns någon som delar min uppfattning.
Jag har också Reformationsbibeln och i 2 Tess.2:7 är översättningen helt i överensstämmelse med grundtexten.
Du har rätt i att det råder förvillelse i de här frågorna. Okunnigheten är stor. Därför behövs det undervisning.
Gud välsigne dig!

Svara

x
Maria Johansson
lördag, 28 september 2019 20:31

Kan det verkligen vara så att vi kristna ska få slippa vedermödan och antikrist ? Kan det vara så enkelt ? Johannes frågar sig när han ser den stora vitklädda skaran: vilka är dessa ? Till svar får han att de har kommit ur den stora bedrövelsen. Lewi Pethrus skriver i sin bok "Jesus kommer" att vi kommer att vara med fram till att Guds vredesskålar utgjuts över världen så det blir en bit in i vedermödan och antikrists välde. Det gäller nog att ställa in sig på det. Det kommer inte att bli lätt om man inte redan här i världen har förnekat sig själv och följt i Jesu fotspår. Vi kan inte delta i denna världens utbud och vara världens vän utan vi ska vara ett ljus och ett salt vilket gör att vi inte blir särskilt populära och redan nu får röna på motstånd.

Svara

x
Sven Thomsson svarar Maria Johansson
lördag, 28 september 2019 21:03

Ja, Maria.
Vi ska slippa Antikrist och vedermödan. Det är vid Antikrists framträdande vedermödan bryter ut. Men Bibeln lär oss att laglösheten, Antikrist inte kan träda fram förrän uppryckandet av den frälsta skaran har skett.

Så här står det i 2 Tess. 2:7: "Ty redan verkar laglösheten i hemlighet, men endast till dess han som nu hindrar har tagits bort". Han som "hindrar" (håller tillbaka) Antikrist är den helige Ande, som bor i de människors hjärtan som tillhör den frälsta skaran. När den frälsta skaran har tagits hem till himlen är det fritt fram för Antikrist att framträda. Läs också Lillibeths kommentar.

Svara

x
Roger T. W.
lördag, 28 september 2019 21:04


Den Helige Ande kan inte besegras, men någon kan ge sken av att ha lyckats. Vi vet hur han slutar och det vet han också. Det han kan göra är att lura de kristna och sinka oss.

Antikrist är en religiös och ekonomisk härskare. Han vill gärna tränga in i församlingen. Det kan vara så att några av oss hindrar och det hatar han.

Jag har svårt att förstå de olika trib som presenteras och inte behöver jag heller. Det är inte frälsningsgrundande. Håll er bara nära Herren.


Svara

x
Sven Thomsson
lördag, 28 september 2019 21:27

Jag vill komplettera mitt läsarmejl med en intressant sak:
När Jesus ber sin översteprästerliga förbön säger han:
"Medan jag var hos dem i världen bevarade jag dem i ditt namn, de som du har gett mig. Jag bevarade dem, och ingen av dem gick förlorad utom fördärvets man för att Skriften skulle uppfyllas" (Joh. 17:12).

När Jesus talar om "fördärvets man", eller "son" menar han förrädaren Judas Iskariot. Han sa också vid ett annat tillfälle att Judas var en djävul.

Grundtextens uttryck, ho hylós tes apoleías för fördärvets man/son är exakt lika för Judas (Joh. 17:12) och för fördärvets man, Antikrist (2 Tess. 2:3).

Svara

x
Lillibeth
lördag, 28 september 2019 21:47

Till Roger T.W.

Förklaring av pre-trib:
Pre betyder FÖRE och tribulation betyder VEDERMÖDAN.
Post-trib:
Post betyder EFTER och då blir betydelsen EFTER VEDERMÖDAN.

Begreppen som sådana är ganska nya för mig också. Jag visste inte att man "klassifierade" det på detta sätt.

Du har helt rätt i att vi ska hålla oss nära Jesus.
Du har också rätt i att den Antikristliga anden vill tränga in i församlingarna.
T.ex. detta med klimathysterin som även kyrkorna dras med i. Påven har pålyst att han vill samla alla världens ledare, politiker ,som idrottsledare som stora ledande artister m.fl. till Den Nya Humanismen i maj 2020. Detta finns på You Tube. Vad kan detta betyda?

/Lillibeth

Svara

x
Lillibeth
lördag, 28 september 2019 21:58

videon med Påven:

https://www.youtube.com/watch?v=n31h1ACrUDA


och här är en bra och informativ video (pre trib):

https://www.youtube.com/watch?v=a5h2IS6-vIA

/Lillibeth

Svara

x
Alf
lördag, 28 september 2019 22:24

Vad betyder det då när Jesus säger att Han ska vara med oss ända intill världens slut?

Svara

x
Roger T. W. svarar Lillibeth
söndag, 29 september 2019 00:56


Tack, Lillibeth. Ingen talade om trib när jag blev frälst. Det som krävdes var att vi skulle tro på Herren, vår frälsare, och bättra oss. Ska vi nu behöva reda ut komplicerade samband i Bibeln? Jag må vara dum och jag kan inte. Grundspråken är inte mina. Inte kräver Herren att vi alla lägger många år på dem.

Påven är mycket misstänkt. Han är mer politiker än kristen ledare.

Vi får veta vad vi ska veta när vi ska veta det - om vi ska veta det. Det räcker med att vara liten. Det är det tilltal jag har fått. Herren leder oss på rätta vägar för sitt namns skull.

Min syster på stan vet ingenting, men hon tror. Min bror på stan sjunger i kyrkan, men har knappt öppnat Bibeln. Vi är inte släkt, men vi vandrar tillsammans. Vi ska inte lägga bördor på folk. Bördor vi inte själva kan bära. Herren är ingen börda, Han är vår förlossning.

Svara

x
Mikael W svarar Alf
söndag, 29 september 2019 06:22

Syster Veronica ger en bra förklaring på innebörden av ”jag är med er alla dagar intill tidens ände, Matt. 28:20). Även Moses och Maris fick samma budskap från Gud, som Jesu lärjungar.

För mig personligen, så är innebörden av detta budskap väldigt okomplicerat. Jesus finns helt enkelt hos oss troende, vid vår sida, ända fram till sista andetaget....ja, även efter sista andetaget (dvs efter tidens slut)

Källa:
https://srveronica.blogspot.com/2014/05/kristi-himmelsfard-jag-ar-med-er-alla.html?m=1

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
söndag, 29 september 2019 06:27

.....nu menade ju inte jag att mitt sista andetag är ”tidens slut, men ni som läste min kommentar förstod nog sensmoralen

Svara

x
Ann-Sofie Walaunet
söndag, 29 september 2019 22:49
Från Sverigebönen:
"På 1840-talet använde Gud unga och olärda människor på ett oväntat och anmärkningsvärt sätt i vårt land. Hela bygder skakades om av deras rop till omvändelse. De bad och läste Bibeln hemma fast man inte fick.
----
Alice Baileys, New Age-rörelsens grundare, skriver i en av sina böcker om att rasera kristet inflytande (1947): ”1. Driv bort Gud från skolan och gör honom betydelselös i det dagliga livet. 2. Bryt kommunikationen mellan barn och föräldrar så att föräldrarna inte kan överföra sin kristna tro till barnen. 3. Barnen ska introduceras till och lära sig om den andliga världen genom skolan. Kristen tro får inte förekomma. TM är ok och yoga, etcetera, men Jesus ska förbjudas. 4. Befria folk från inskränktheten och begränsningarna i kristen tro. Ge dem frihet. Om du gillar det – gör det! 5. Folk måste få utöva sin sexualitet som de vill så länge det inte gör våld mot en annan människa.6. Sexuell frihet innebär frihet från graviditet. Aborter måste därför göras tillgängliga för dem som vill. 7. Bryt ner familjen! 8. Sätt de homosexuella fria att utöva sin läggning 9. Korrumpera konsten! Använd massmedia, tidningar, veckopress, radio. Visa dekadens. 10. Se till att kyrkan och de kristna accepterar dessa förändringar!"

Är det inte så det ser ut i Sverige idag? Idag sa de på nyheterna att det ska bli lättare att skilja sig, att man ska kunna göra det på nätet. Punkterna ovan är den nya världsordningen från New Age som banar väg för Antikrist som kom ut 1947, samma år som staten Israel bildades. En slump? Nej, jag tror inte det. Djävulen fick bråttom att stjäla, slakta och döda ännu mer när Guds profetia om Israel gick i fullbordan för att djävulen vet att hans tid är kort.

New Age vill inrikta sig ffa på barnen före 10 års ålder. (Se punkterna ovan.) Vad är det vi kristna har missat?! Jo - "VÄNJ den unge vid den väg han bör vandra, så viker han inte av därifrån när han blir gammal", står det.

Vi vuxna måste ta tillbaka vår Gudagivna auktoritet och visa barnen och ungdomarna på Jesus för att Han är enda vägen! Han ska vända fädernas (våra) hjärtan till barnen och barnens till fädernas! Be för familjer och barnen om Guds beskydd och nåd i Jesu namn! Jesus kommer snart, vakna och vaka!

Svara

x
Tomas N
måndag, 30 september 2019 10:02

Jag skulle nog säga att antikrists ande är redan verksam och alltmera så ju närmare slutet/återkomsten vi kommer.
1 Johannes 2:18
Kära barn, den sista tiden är här. Och liksom ni har hört att Antikrist ska komma, så har redan nu många antikrister trätt fram. Av det förstår vi att den sista tiden är här

Det finns många texter om att denna världen är kidnappad av de onda makterna,som korrumperar Guds goda skapelse och lever här ofta i det fördolda
1 Johannes 5 :19
19 Vi vet att vi är av Gud och att hela världen är i den ondes våld.

Rent konkret så skulle jag säga att det finns många skeenden och aktörer som verkar under antikrists ande. De jobbar alla för ett globalt rike som verkar till att förslava och kontrollera,men gör det under förtecknen att deras"utveckling" är progressiv och verkar till hela världens"frälsning"
Påven,klimathysterin med bl a lilla Greta,övervakningsteknologin som implementeras i Indien och Kina och den vänsterliberala smala åsiktskorridoren såväl som en mängd etniska och intressekonflikter verkar alla för denna utveckling

Men texten i Tessalonikebrevet pekar ju på att det kommer till en sista nivå av ondskans fullhet framöver som skall synas och få makt att bli verksam

Svara

x
Sandra svarar Alf
fredag 4 oktober 2019 20:52

Inte slutar han vara med oss i uppryckandets stund! Då är ju vi med honom också!

Svara

x
Christer Åberg svarar Alf
fredag 4 oktober 2019 23:06

"Till tidens slut", säger Jesus.

Matt 13:39. Ovännen som sådde det är djävulen. Skördetiden är TIDSÅLDERNS SLUT, och skördemännen är änglar.

Matt 28:20. Lär dem att hålla allt det jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till TIDENS SLUT. Amen.

Paulus skriver:

1 Kor 10:11. Men allt detta hände dem som exempel och skrevs ner till varning för oss som har TIDENS SLUT inpå oss.

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 20 oktober 2019 21:35
Jesus, önskar din hjälp.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

Apg29 använder cookies. Genom att surfa på Apg29 godkänner du användandet av cookies.

↑ Upp