DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Hanoks uppryckande

Gud hämtade honom!

Hanok (Enok).

Sedan Hanok på detta sätt hade vandrat med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
måndag 4 maj 2020 22:46

1 Mos 5:18-24: "När Jered var 162 år blev han far till Hanok. Sedan Jered hade fått Hanok levde han 800 år och fick söner och döttrar. Jereds hela ålder blev alltså 962 år. Därefter dog han. När Hanok var 65 år blev han far till Metusela. Och sedan Hanok hade fått Metusela vandrade han med Gud i 300 år och fick söner och döttrar. Hanoks hela ålder blev alltså 365 år. Sedan Hanok på detta sätt hade vandrat med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom."

Hanoks pappa dog. Han fick alltså uppleva en helt normal död som de flesta människor. Men Hanok själv dog inte, utan Gud hämtade honom. Gud tog honom bort från jorden till sig.

Denna händelse är en profetisk förebild till uppryckandet i nya testamentet. Uppryckandet är inget nytt utan det finns redan profetiskt beskrivet i gamla testamentet. Men uppryckandet var dolt och en hemlighet som först avslöjades i nya testamentet.

1 Kor 15:51. Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas,

Det är intressant att lägga märke till att Hanok vandrade med Gud. Vi ska vandra i umgänge med Jesus. Har vi tagit emot Jesus så är vi redo när han hämtar hem oss.

Genom tron

Man hittade inte Hanok, för plötsligt var han borta. På samma sätt kommer de troende på Jesus Kristus vara. Plötsligt kommer de vara borta och man kommer inte att hitta dem, eftersom de nu är hemma hos Jesus Kristus.

Hebr 11:5. Genom tron blev Enok [Hanok] hämtad, så att han inte skulle se döden, och man fann honom inte mer därför att Gud hade hämtat honom. För innan han hämtades, hade han fått vittnesbördet att han behagade Gud.

Enok (Hanok) trodde på Gud, därför blev han också hämtad. Tror du på Jesus och är frälst kommer du en dag bli hämtad och få möta Jesus i luften. Du kommer alltså inte bli lämnad.

Vittnesbördet

En intressant sak som är värt att lägga märke till är att innan Enok hämtades av Gud hade han fått vittnesbördet att han behagade Gud. Har du tagit emot Jesus och är frälst har du ett vittnesbörd i ditt inre att du är ett Guds barn. Detta vittnesbörd är så tydligt i ditt inre. Det går inte tvivla på. Man vet att man är frälst och tillhör Gud.

1 Joh 5:10-11. Den som tror på Guds Son har vittnesbördet inom sig. Den som inte tror Gud har gjort honom till en lögnare, eftersom han inte har trott det vittnesbörd som Gud har vittnat om sin Son. Och detta är vittnesbördet: att Gud har gett oss evigt liv, och det livet är i hans Son.

Inte overksam

Under tiden Hanok (Enok) väntade på att Gud skulle hämta honom satt han inte overksam, utan livets gång fortsatte normalt. Han födde söner och döttrar. Han verkade i den här världen och tjänade Gud genom att vandra med honom.

I nya testamentet står det att de tjänade den levande guden under tiden de väntade på hans son Jesus Kristus från himlen.

1 Thess 1:9-10. För de berättar själva om oss, hur vi blev mottagna hos er, och hur ni omvände er till Gud från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden, och för att vänta från himlarna hans Son, som han uppväckte från de döda, Jesus, som räddar oss från den kommande vreden.

I väntan på Jesus

På samma sätt ska vi som tror på Jesus vara verksamma i den här världen, gå till jobbet, ta hand om våra familjer, vandra med Gud under tiden som vi väntar på att Jesus ska hämta oss hem.

Jud 1:14-15. "Om dessa har också Enok, den sjunde från Adam, profeterat och sagt: Se, Herren kommer med en oräknelig skara av sina heliga 15. för att hålla dom över alla och straffa alla de ogudaktiga bland dem, för alla deras ogudaktiga gärningar som de i sin gudlöshet har gjort och för alla de hårda ord som ogudaktiga syndare har talat mot honom."

Det är intressant att lägga märke till då Jesus kommer tillbaka till jorden har han alla frälsta med sig. De hade vid ett tidigare tillfälle blivit uppryckta till honom.

Kommer med de frälsta

Enoks liv och tjänst vittnar om uppryckandet och vid Jesu återkomst har han de frälsta med sig.

Lägg märke till när Jesus kommer tillbaka har han med sig en "oräknelig skara av sina heliga". Det är alltså oerhört många människor som har blivit frälsta, som var med i uppryckandet och är med Jesus i hans återkomst.

Uppryckandet och Jesu återkomst

I Enoks profetiska gärning ser vi också att uppryckandet och Jesu återkomst inte är samma sak. Först bli de troende på Jesus uppryckta - hämtade till Jesus - sedan när Jesus kommer tillbaka har han de troende med sig.

Enok är en person som verkligen har levat. "Den sjunde från Adam", men han dog inte som de flesta människor gör utan Gud tog honom bort. Han blev alltså hämtad hem i ett bibliskt uppryckande. Hans uppryckande är en profetisk förebild på att också vin som tror på Jesus skall hämtas hem i ett uppryckande.

Bön

"Jesus, hjälp mig att leva mitt vardagliga liv och tjäna dig under tiden jag väntar på att du ska hämta mig hem. Amen."

Christer Åberg


#Uppryckandet #Hanok #Enok #Profetia #Gamla testamentet


33 kommentarer

1 2 »4

x
Jeanette Berglind
måndag 4 maj 2020 23:19

Väldigt intressant att läsa om Enok/Hanok 🙂

Svara

x
Andreas
tisdag 5 maj 2020 04:20

Gott folk jag tror vi måste göra oss redo för uppryckandet jag känner mig manad som kristen att säga detta till er. Jag har känt hela denna här corona krisen att de som händer just nu är profetiskt de är ingen slump det som händer. Jag har aldrig känt sådan oro inte sedan kraschen vid 9/11 2001 då. Min övertygelse blev ännu starkare när du Malin delade ditt inlägg kring Bill Gates jag förstår att detta är första steget till odjurets tecken fler borde beakta ditt inlägg och ta denna profetia på allvar. Jag tror de vi ser nu är första steget mot den totala globala agenda, De kan vara så att om vi accepterar detta vaccin och överlämnar de genomför denna medicinska journalen så kan nästa steg var en global ekonomi kopplat till detta. Nästa kris vara en ekonomisk kris och de är då den laglöse träder fram och messias som skall rätta upp världens ekonomi. De jag tycker är svårast är att få pusselbitarna att falla på plats men jag ser och hör Gud pekar med ett varnande finger att hans ankomst är nära. Det som gör mig mest orolig just nu är Trump agerande. Hans retorik är farlig och kan starta ett tredje världskrig. Direkt när jag tänkte denna tanken så ledde Gud mig till detta klippet exakt samma oro tar denna journalisten upp så jag tackade Gud att han vägledde mig och bekräftade min oro. Helt klart spelar Trump en viktig del i de profetiska detta är helt uppenbart. Jag vet att Holger Nilsson har tagit upp Ryssland och Kina att de kommer spela en viktig roll i attacken mot Israel. Detta blev ju ännu mer tydligare med ditt inlägg Malin. De är just detta jag menar med pusselbitarna jag ser dom ligga där men att greppa allting känns så stort. Men att Ivankas man Jared Kushner är kopplad inom RFID tekniken är ingen slump. Att Donald Trump var i Israel och erkände att Jerusalem är deras huvudstad är ingen slump. Att tredje templet snart skall börjas byggas är ingen slump. Att Donald Trump heter just Trump är ingen slump. Trump betyder basun detta kopplas till de sju änglarna som basunerar ut varning. Corona är inte heller en slump de betyder krona. Namnet är hämtat ifrån solförmörkelse. Kom ihåg vad Jesus sa innan han skall komma tillbaka, jo solförmörkelse. Titta gärna på denna länk jag får en skrämmande känsla att Gud varnar för att Corona är kopplad till denna solförmörkelse och Jesus varning om ändens tid. https://time.com/5798684/coronavirus-glossary-definitions/
Jag hoppas inte att min teori slår in men jag känner stark oro inför en väpnad konflikt mellan USA-Ryssland/Kina som kan trappas upp till ett tredje världskrig. De kan vara så att i år kan vi ryckas upp sen kommer efter tredje väldskriget då kliver den laglöse fram precis de som Malin tog upp kring sitt klipp. Jag kände bara att jag måste skriva av mig för något profetiskt bevittnar vi nu så gör er redo oavsett om min ord slår in eller ej så var oerhört beredda på att Jesus kan när som helst hämta hem oss.
Lyssna gärna på detta klippet så förstår du hur nära vi kan vara ett tredje världskrig.
https://www.youtube.com/watch?v=xc396imEs5E


Svara

x
Malin svarar Andreas
tisdag 5 maj 2020 08:17
Andreas skrev:
Gott folk jag tror vi måste göra oss redo för uppryckandet jag känner mig manad som kristen att säga detta till er. Jag har känt hela denna här corona krisen att de som händer just nu är profetiskt de är ingen slump det som händer. Jag har aldrig känt sådan oro inte sedan kraschen vid 9/11 2001 då. Min övertygelse blev ännu starkare när du Malin delade ditt inlägg kring Bill Gates jag förstår att detta är första steget till odjurets tecken fler borde beakta ditt inlägg och ta denna profetia på allvar. Jag tror de vi ser nu är första steget mot den totala globala agenda, De kan vara så att om vi accepterar detta vaccin och överlämnar de genomför denna medicinska journalen så kan nästa steg var en global ekonomi kopplat till detta. Nästa kris vara en ekonomisk kris och de är då den laglöse träder fram och messias som skall rätta upp världens ekonomi. De jag tycker är svårast är att få pusselbitarna att falla på plats men jag ser och hör Gud pekar med ett varnande finger att hans ankomst är nära. Det som gör mig mest orolig just nu är Trump agerande. Hans retorik är farlig och kan starta ett tredje världskrig. Direkt när jag tänkte denna tanken så ledde Gud mig till detta klippet exakt samma oro tar denna journalisten upp så jag tackade Gud att han vägledde mig och bekräftade min oro. Helt klart spelar Trump en viktig del i de profetiska detta är helt uppenbart. Jag vet att Holger Nilsson har tagit upp Ryssland och Kina att de kommer spela en viktig roll i attacken mot Israel. Detta blev ju ännu mer tydligare med ditt inlägg Malin. De är just detta jag menar med pusselbitarna jag ser dom ligga där men att greppa allting känns så stort. Men att Ivankas man Jared Kushner är kopplad inom RFID tekniken är ingen slump. Att Donald Trump var i Israel och erkände att Jerusalem är deras huvudstad är ingen slump. Att tredje templet snart skall börjas byggas är ingen slump. Att Donald Trump heter just Trump är ingen slump. Trump betyder basun detta kopplas till de sju änglarna som basunerar ut varning. Corona är inte heller en slump de betyder krona. Namnet är hämtat ifrån solförmörkelse. Kom ihåg vad Jesus sa innan han skall komma tillbaka, jo solförmörkelse. Titta gärna på denna länk jag får en skrämmande känsla att Gud varnar för att Corona är kopplad till denna solförmörkelse och Jesus varning om ändens tid. https://time.com/5798684/coronavirus-glossary-definitions/
Jag hoppas inte att min teori slår in men jag känner stark oro inför en väpnad konflikt mellan USA-Ryssland/Kina som kan trappas upp till ett tredje världskrig. De kan vara så att i år kan vi ryckas upp sen kommer efter tredje väldskriget då kliver den laglöse fram precis de som Malin tog upp kring sitt klipp. Jag kände bara att jag måste skriva av mig för något profetiskt bevittnar vi nu så gör er redo oavsett om min ord slår in eller ej så var oerhört beredda på att Jesus kan när som helst hämta hem oss.
Lyssna gärna på detta klippet så förstår du hur nära vi kan vara ett tredje världskrig.
https://www.youtube.com/watch?v=xc396imEs5E


Det är bra, Andreas! 🏆🌸🏆
Jag håller inte med dig om allt, men fortsätt så!! Jesus kommer SNART!! Vill du snälla hjälpa till att be att min man Anders ska bli frälst? Gud har lovat mig det.

Gud välsigne dig! ❤

Svara

x
Christer Åberg
tisdag 5 maj 2020 08:33

Jud 1:14-15. "Om dessa har också Enok, den sjunde från Adam, profeterat och sagt: Se, Herren kommer med en oräknelig skara av sina heliga 15. för att hålla dom över alla och straffa alla de ogudaktiga bland dem, för alla deras ogudaktiga gärningar som de i sin gudlöshet har gjort och för alla de hårda ord som ogudaktiga syndare har talat mot honom."

Det är intressant att lägga märke till då Jesus kommer tillbaka till jorden har han alla frälsta med sig. De hade vid ett tidigare tillfälle blivit uppryckta till honom.

Enoks liv och tjänst vittnar om uppryckandet och vid Jesu återkomst har han de frälsta med sig.

Svara

x
Christer Åberg svarar Christer Åberg
tisdag 5 maj 2020 08:45
Christer Åberg skrev:
Jud 1:14-15. "Om dessa har också Enok, den sjunde från Adam, profeterat och sagt: Se, Herren kommer med en oräknelig skara av sina heliga 15. för att hålla dom över alla och straffa alla de ogudaktiga bland dem, för alla deras ogudaktiga gärningar som de i sin gudlöshet har gjort och för alla de hårda ord som ogudaktiga syndare har talat mot honom."

Det är intressant att lägga märke till då Jesus kommer tillbaka till jorden har han alla frälsta med sig. De hade vid ett tidigare tillfälle blivit uppryckta till honom.

Enoks liv och tjänst vittnar om uppryckandet och vid Jesu återkomst har han de frälsta med sig.

Lägg märke till när Jesus kommer tillbaka har han med sig en "oräknelig skara av sina heliga". Det är alltså oerhört många människor som har blivit frälsta, som var med i uppryckandet och är med Jesus i hans återkomst.

Svara

x
Christer Åberg
tisdag 5 maj 2020 08:50

I Enoks profetiska gärning ser vi också att uppryckandet och Jesu återkomst inte är samma sak. Först bli de troende på Jesus uppryckta - hämtade till Jesus - sedan när Jesus kommer tillbaka har han de troende med sig.

Svara

x
Christer Åberg
tisdag 5 maj 2020 08:55

Enok är en person som verkligen har levat. "Den sjunde från Adam", men han dog inte som de flesta människor gör utan Gud tog honom bort. Han blev alltså hämtad hem i ett bibliskt uppryckande. Hans uppryckande är en profetisk förebild på att också vin som tror på Jesus skall hämtas hem i ett uppryckande.

Svara

x
Kattis svarar Malin
tisdag 5 maj 2020 09:57
Malin skrev:
Det är bra, Andreas! 🏆🌸🏆
Jag håller inte med dig om allt, men fortsätt så!! Jesus kommer SNART!! Vill du snälla hjälpa till att be att min man Anders ska bli frälst? Gud har lovat mig det.

Gud välsigne dig! ❤

Till Anders! Jag håller med dig. Jag fick så ont i magen, det knöt sig riktigt i min mage när de visade det här vaccinet på Nyheterna i helgen. Jag har aldrig kännt så. Men jag ser det som ett tidstecken. Jag har också släckt ner mitt Facebook konto, jag upplevde i min ande att göra det. För det kommer bli kontroll där mera sedan, så det raderas i slutet av maj!

Svara

x
Kattis svarar Andreas
tisdag 5 maj 2020 10:26
Andreas skrev:
Gott folk jag tror vi måste göra oss redo för uppryckandet jag känner mig manad som kristen att säga detta till er. Jag har känt hela denna här corona krisen att de som händer just nu är profetiskt de är ingen slump det som händer. Jag har aldrig känt sådan oro inte sedan kraschen vid 9/11 2001 då. Min övertygelse blev ännu starkare när du Malin delade ditt inlägg kring Bill Gates jag förstår att detta är första steget till odjurets tecken fler borde beakta ditt inlägg och ta denna profetia på allvar. Jag tror de vi ser nu är första steget mot den totala globala agenda, De kan vara så att om vi accepterar detta vaccin och överlämnar de genomför denna medicinska journalen så kan nästa steg var en global ekonomi kopplat till detta. Nästa kris vara en ekonomisk kris och de är då den laglöse träder fram och messias som skall rätta upp världens ekonomi. De jag tycker är svårast är att få pusselbitarna att falla på plats men jag ser och hör Gud pekar med ett varnande finger att hans ankomst är nära. Det som gör mig mest orolig just nu är Trump agerande. Hans retorik är farlig och kan starta ett tredje världskrig. Direkt när jag tänkte denna tanken så ledde Gud mig till detta klippet exakt samma oro tar denna journalisten upp så jag tackade Gud att han vägledde mig och bekräftade min oro. Helt klart spelar Trump en viktig del i de profetiska detta är helt uppenbart. Jag vet att Holger Nilsson har tagit upp Ryssland och Kina att de kommer spela en viktig roll i attacken mot Israel. Detta blev ju ännu mer tydligare med ditt inlägg Malin. De är just detta jag menar med pusselbitarna jag ser dom ligga där men att greppa allting känns så stort. Men att Ivankas man Jared Kushner är kopplad inom RFID tekniken är ingen slump. Att Donald Trump var i Israel och erkände att Jerusalem är deras huvudstad är ingen slump. Att tredje templet snart skall börjas byggas är ingen slump. Att Donald Trump heter just Trump är ingen slump. Trump betyder basun detta kopplas till de sju änglarna som basunerar ut varning. Corona är inte heller en slump de betyder krona. Namnet är hämtat ifrån solförmörkelse. Kom ihåg vad Jesus sa innan han skall komma tillbaka, jo solförmörkelse. Titta gärna på denna länk jag får en skrämmande känsla att Gud varnar för att Corona är kopplad till denna solförmörkelse och Jesus varning om ändens tid. https://time.com/5798684/coronavirus-glossary-definitions/
Jag hoppas inte att min teori slår in men jag känner stark oro inför en väpnad konflikt mellan USA-Ryssland/Kina som kan trappas upp till ett tredje världskrig. De kan vara så att i år kan vi ryckas upp sen kommer efter tredje väldskriget då kliver den laglöse fram precis de som Malin tog upp kring sitt klipp. Jag kände bara att jag måste skriva av mig för något profetiskt bevittnar vi nu så gör er redo oavsett om min ord slår in eller ej så var oerhört beredda på att Jesus kan när som helst hämta hem oss.
Lyssna gärna på detta klippet så förstår du hur nära vi kan vara ett tredje världskrig.
https://www.youtube.com/watch?v=xc396imEs5E


Jag svarade dig. Men skrev på felrad. Läs under Malin!

Svara

x
Lasse svarar Kattis
tisdag 5 maj 2020 13:39
Kattis skrev:
Till Anders! Jag håller med dig. Jag fick så ont i magen, det knöt sig riktigt i min mage när de visade det här vaccinet på Nyheterna i helgen. Jag har aldrig kännt så. Men jag ser det som ett tidstecken. Jag har också släckt ner mitt Facebook konto, jag upplevde i min ande att göra det. För det kommer bli kontroll där mera sedan, så det raderas i slutet av maj!

https://youtu.be/PKl1Cf3qYZ0

Svara

1 2 »4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Du behöver Jesus


Dagens datum

V 04, tisdag 26 januari 2021 kl 12:46

Dagens namn

Bodil, Boel

Dagens bibelord

“Ödmjuka er inför Herren, så ska han upphöja er.” (James 4:10)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Bodil och Boel. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 25 januari 2021 23:11
Jesus ge oss kravfyllt och styrka i denna tuffa tid ,.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer 
apg29.se apg29.com apg29.nu christeraberg.se

↑ Upp