Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Hanoks uppryckande

Gud hämtade honom!

Hanok (Enok).

Sedan Hanok på detta sätt hade vandrat med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag 4 maj 2020 22:46
1 Mos 5:18-24: "När Jered var 162 år blev han far till Hanok. Sedan Jered hade fått Hanok levde han 800 år och fick söner och döttrar. Jereds hela ålder blev alltså 962 år. Därefter dog han. När Hanok var 65 år blev han far till Metusela. Och sedan Hanok hade fått Metusela vandrade han med Gud i 300 år och fick söner och döttrar. Hanoks hela ålder blev alltså 365 år. Sedan Hanok på detta sätt hade vandrat med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom."

Hanoks pappa dog. Han fick alltså uppleva en helt normal död som de flesta människor. Men Hanok själv dog inte, utan Gud hämtade honom. Gud tog honom bort från jorden till sig.

Denna händelse är en profetisk förebild till uppryckandet i nya testamentet. Uppryckandet är inget nytt utan det finns redan profetiskt beskrivet i gamla testamentet. Men uppryckandet var dolt och en hemlighet som först avslöjades i nya testamentet.

1 Kor 15:51. Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas,

Det är intressant att lägga märke till att Hanok vandrade med Gud. Vi ska vandra i umgänge med Jesus. Har vi tagit emot Jesus så är vi redo när han hämtar hem oss.

Genom tron

Man hittade inte Hanok, för plötsligt var han borta. På samma sätt kommer de troende på Jesus Kristus vara. Plötsligt kommer de vara borta och man kommer inte att hitta dem, eftersom de nu är hemma hos Jesus Kristus.

Hebr 11:5. Genom tron blev Enok [Hanok] hämtad, så att han inte skulle se döden, och man fann honom inte mer därför att Gud hade hämtat honom. För innan han hämtades, hade han fått vittnesbördet att han behagade Gud.

Enok (Hanok) trodde på Gud, därför blev han också hämtad. Tror du på Jesus och är frälst kommer du en dag bli hämtad och få möta Jesus i luften. Du kommer alltså inte bli lämnad.

Vittnesbördet

En intressant sak som är värt att lägga märke till är att innan Enok hämtades av Gud hade han fått vittnesbördet att han behagade Gud. Har du tagit emot Jesus och är frälst har du ett vittnesbörd i ditt inre att du är ett Guds barn. Detta vittnesbörd är så tydligt i ditt inre. Det går inte tvivla på. Man vet att man är frälst och tillhör Gud.

1 Joh 5:10-11. Den som tror på Guds Son har vittnesbördet inom sig. Den som inte tror Gud har gjort honom till en lögnare, eftersom han inte har trott det vittnesbörd som Gud har vittnat om sin Son. Och detta är vittnesbördet: att Gud har gett oss evigt liv, och det livet är i hans Son.

Inte overksam

Under tiden Hanok (Enok) väntade på att Gud skulle hämta honom satt han inte overksam, utan livets gång fortsatte normalt. Han födde söner och döttrar. Han verkade i den här världen och tjänade Gud genom att vandra med honom.

I nya testamentet står det att de tjänade den levande guden under tiden de väntade på hans son Jesus Kristus från himlen.

1 Thess 1:9-10. För de berättar själva om oss, hur vi blev mottagna hos er, och hur ni omvände er till Gud från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden, och för att vänta från himlarna hans Son, som han uppväckte från de döda, Jesus, som räddar oss från den kommande vreden.

I väntan på Jesus

På samma sätt ska vi som tror på Jesus vara verksamma i den här världen, gå till jobbet, ta hand om våra familjer, vandra med Gud under tiden som vi väntar på att Jesus ska hämta oss hem.

Jud 1:14-15. "Om dessa har också Enok, den sjunde från Adam, profeterat och sagt: Se, Herren kommer med en oräknelig skara av sina heliga 15. för att hålla dom över alla och straffa alla de ogudaktiga bland dem, för alla deras ogudaktiga gärningar som de i sin gudlöshet har gjort och för alla de hårda ord som ogudaktiga syndare har talat mot honom."

Det är intressant att lägga märke till då Jesus kommer tillbaka till jorden har han alla frälsta med sig. De hade vid ett tidigare tillfälle blivit uppryckta till honom.

Kommer med de frälsta

Enoks liv och tjänst vittnar om uppryckandet och vid Jesu återkomst har han de frälsta med sig.

Lägg märke till när Jesus kommer tillbaka har han med sig en "oräknelig skara av sina heliga". Det är alltså oerhört många människor som har blivit frälsta, som var med i uppryckandet och är med Jesus i hans återkomst.

Uppryckandet och Jesu återkomst

I Enoks profetiska gärning ser vi också att uppryckandet och Jesu återkomst inte är samma sak. Först bli de troende på Jesus uppryckta - hämtade till Jesus - sedan när Jesus kommer tillbaka har han de troende med sig.

Enok är en person som verkligen har levat. "Den sjunde från Adam", men han dog inte som de flesta människor gör utan Gud tog honom bort. Han blev alltså hämtad hem i ett bibliskt uppryckande. Hans uppryckande är en profetisk förebild på att också vin som tror på Jesus skall hämtas hem i ett uppryckande.

Bön

"Jesus, hjälp mig att leva mitt vardagliga liv och tjäna dig under tiden jag väntar på att du ska hämta mig hem. Amen."

Christer Åberg


#Uppryckandet #Hanok #Enok #Profetia #Gamla testamentet


33 kommentarer

1 2 3 »4

x
gäst & främling svarar Christer Åberg
tisdag 5 maj 2020 15:58
Christer Åberg skrev:
Jud 1:14-15. "Om dessa har också Enok, den sjunde från Adam, profeterat och sagt: Se, Herren kommer med en oräknelig skara av sina heliga 15. för att hålla dom över alla och straffa alla de ogudaktiga bland dem, för alla deras ogudaktiga gärningar som de i sin gudlöshet har gjort och för alla de hårda ord som ogudaktiga syndare har talat mot honom."

Det är intressant att lägga märke till då Jesus kommer tillbaka till jorden har han alla frälsta med sig. De hade vid ett tidigare tillfälle blivit uppryckta till honom.

Enoks liv och tjänst vittnar om uppryckandet och vid Jesu återkomst har han de frälsta med sig.

Matt 10:30
Men på eder äro till och med huvudhåren allasammans räknade.
Varför står det då oräkneligt om "skaran" (det skrev jag i inlägget du tog bort)

Svara

x
Malin svarar Kattis
tisdag 5 maj 2020 16:11
Kattis skrev:
Jag svarade dig. Men skrev på felrad. Läs under Malin!

Det där med vaccinet kan inte vara något annat än Vilddjurets märke. Jag pratade med min man Anders nu för en stund sedan. Han är så otroligt pressad av en massa arbete som han gör, och så arg och hatisk mot mig. Han såg ut som att han nästan ville köra på mig med en stor traktor när jag inte flyttade mig tillräckligt snabbt (jag råkade stå i vägen med bilen). Och han har hand om våra barn (han har skadat mig så mycket att jag inte fungerar som mamma...) Ni får väldigt gärna vara med och be att Anders mycket snart får kapitulera inför Jesus och bli frälst, vilket Herren har lovat mig. Och be om STARKT beskydd för barnen, ingenting får hända dem!! De har lidit svårt i många år, och får inte ha sin mammma hemma 😢💔

Svara

x
Asbjørn
tisdag 5 maj 2020 16:56

Vi kan også av Upp. 19:14 forstå at de kristne kommer tilbake til jorden sammen med Kristus. Der står det at "hærene" i himmelen fulgte Kristus tilbake til jorden, det vil sannsynligvis si både engler og de kristne, ettersom hærene er flertall (pluralis).

Svara

x
Anneli Bäcklund
tisdag 5 maj 2020 17:14


Herren informerar, varnar och tröstar oss, inför ändetiden, bland annat i:

🌾 Luk 21 (1917)
8 Han svarade: »Sen till, att I icke bliven förvillade. Ty många skola komma under mitt namn och säga: -Det är jag- och: -Tiden är nära-. Men följen dem icke. 9Och när I fån höra krigslarm och upprorslarm, så bliven icke förfärade; ty sådant måste först komma, men därmed är icke strax änden inne.»

🌾 🌾 🌾

Ingenting undgår Herren Jesus!
Han överrumplas inte av något!
Han vet om allt, som försiggår på jorden - hela tiden, i historien, alla, skeden - innan, under och efteråt!

Det enda Han inte vet, är exakt när Fadern ska sända Honom tillbaka till jorden.


🌾 Matt 24 (1917)
31Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra.

36Men om den dagen och den stunden vet ingen något, icke ens änglarna i himmelen, ingen utom Fadern allena.


🌾 Matt 10:30
”På er är till och med alla hårstrån räknade”

🌾 🌾 🌾


( Ser att gäst & främling, gett samma Bibelord. )


Aronitiska Välsignelsen
/ A
🙏

Svara

x
Susse
tisdag 5 maj 2020 17:21

Christer... Va snabbt du tog bort min kommentar. Att slänga en sten genom ett fönster e inte samma sak som att vilja köra över en. De värre. Sen finns de alltid 2 historier om en

Svara

x
Susse
tisdag 5 maj 2020 18:51

https://m.youtube.com/watch?v=PFSE03DPq-g

Svara

x
Susse svarar Malin
tisdag 5 maj 2020 19:30
Malin skrev:
Det är bra, Andreas! 🏆🌸🏆
Jag håller inte med dig om allt, men fortsätt så!! Jesus kommer SNART!! Vill du snälla hjälpa till att be att min man Anders ska bli frälst? Gud har lovat mig det.

Gud välsigne dig! ❤

https://m.youtube.com/watch?v=nKJmDcJKcwI
Om d e så...

Svara

x
Susse svarar Susse
tisdag 5 maj 2020 19:31
Susse skrev:
https://m.youtube.com/watch?v=nKJmDcJKcwI
Om d e så...

Du vet vet att i bibeln står om du e kvinna till din man kan du frälsa honom.... Om han ej vill.. Gå bara.. De hans vilja

Svara

x
Malin svarar Susse
tisdag 5 maj 2020 20:13
Susse skrev:
Du vet vet att i bibeln står om du e kvinna till din man kan du frälsa honom.... Om han ej vill.. Gå bara.. De hans vilja

Gud har lovat mig det 💕🏆

Svara

x
Susse svarar Malin
tisdag 5 maj 2020 20:14
Malin skrev:
Gud har lovat mig det 💕🏆

Då hoppas vi på det. ♥️

Svara

1 2 3 »4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Gospel Sam, Pop up tält, Målle, Emilia, Christer Åberg online


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 25 maj 2020 06:21
Herre jag ber, låt mig orka. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp