492 online! | Sidvisningar idag: 162 156 | Igår: 144 142 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Har Galaterbrevets magna charta någon tillämpning på oss i dag?

Läsarmejl av nils

Det är lätt att avfärda dess budskap som gällande enbart den Judekristna församlingen, ett Helt Nytt förbund skulle ersätta Lagens och Gärningarnas förbund, ett Andens förbund.

Ett Nytt Förbund, där Gud erbjuder människan den Rättfärdighet som Jesus genom sin fullkomliga laguppfyllelse i både gärningar och lidande har uppfyllt för oss! 

Därmed har Lagens och Gärningarnas väg till Evigt liv upphört, och ersatts av Nåden: "Och man skall kalla det så: Herren Vår rättfärdighet. " skrev Jer. 23: 6 redan 600 f. Kr.

När nu vår Frälsning redan är garanterad genom Jesus Kristus vår Rättfärdighet, borde ju allt vara gott och väl och Magna Charta, frihetsbrevet sakna tillämpning på oss.  :

Men Gal. 5:1 säger: 

"För att vi skall vara Fria, har Kristus frigjort oss, " och tillägger: Stå därför fasta och Låt Icke Något Nytt Träldomsok läggas på eder. "

När vi Ej har Mose Lag, utan ett Andens Frihets förbund finns nämligen risken att förlora denna av Jesus dyrköpta Frihet och åter bliva en träl, då genom Köttets fångenskap.

"Ni är ju kallade till Frihet mina bröder: Bruken dock icke Friheten så att Köttet får något tillfälle, Fastmer må ni tjäna varandra genom Kärleken. Ty hela lagens uppfyllelse ligger i ett enda budord: Du skall älska din nästa som dig själv. "

Risken är att vi älskar gåvan Mer än gåvogivaren, älskar Friheten mer än Herren Jesus!

***

Läser vi om Abraham och Sara hur de av Gud fått : löftet om en son, men genom egen Kraft och Vilja "hjälpte Gud" och fick sonen Ismael, som då var född efter Köttet.

De fick : vänta i 13 år av tystnad innan den utlovade Löftessonen Isak föddes och då allt mänskligt hopp var ute: Abraham var då 100 år och Sara 90 år.

Men när Isak blev avvand, hånades han av Ismael varvid Sara sade till slavkvinnan Hagar som fött Ismael:

 "Driv ut denna tjänstekvinna och hennes son. Ty denna tjänstekvinna skall icke Ärva med min son Isak. " 1Mos. 21:10

Det talet misshagade Abraham mycket, men Gud sade att Abraham skulle lyssna till Sara.

"Ty genom Isak är det som säd skall uppkallas efter dig, " sade Herren. 1Mos. 21:12

Detta verk som var av Köttet, och betyder egen ansträngning och berömmelse måste måste lämna huset, för att Nådens verk som Guds Ande skapar skulle bestå.

Abraham=Trons far och fria hustrun Sara=Nåden födde den Fria löftessonen Isak.

Tjänstekvinnan Hagar=Lagen, födde Ismael=köttet, Trälsonen som fick lämna huset.  

Det Jesus sade till Judarna som var lagens trälar var nog detta Han menade i Joh. 8:35:

"Men Trälen får Icke förbliva i Huset för alltid: Sonen får förbliva där för Alltid. "

Innebörden är att Nåden och Lagen Ej kan leva tillsammans eller förenas utan de måste Skiljas, och lämnar vi Ej lagen "faller vi ur nåden, " Gal. 5:4 

Det betyder också att de som Ej är Guds barn genom en Ny Andlig födelse måste för att stanna i Huset, lämna sin Gärnings-Otro till en levande Trosrelation med Jesus Kristus.

Var det så viktigt att Gud tom. lät köra ut Ismael från Abrahams hus, gäller samma andliga princip i Guds hus av idag!

Men det var först när Isak blivit avvand och slutade att leva av modersmjölken, som Ismael, produkten av köttet kunde utdrivas från huset.

Detta gäller också oss att vi mognar andligt, så att vi kan köra ut vår köttsliga Ismael! :

"Alla ären ni Guds barn genom Tron i kristus Jesus, ty ni alla som har blivit Döpta till Kristus, har iklätt eder Kristus.

Här kommer Troende dopet in som ett Viktigt steg i föreningen med Jesus Kristus.

När grenen inympas, förenas den med det äkta olivträdet och bär då Trädets frukt.

"Ty en annan grund kan ingen lägga än den som är lagd, nämligen Jesus Kristus" Gal. 3:11

"Om det byggnadsverk (livsverket) som någon har uppfört på den grunden blir bestående (guld, silver dyrbara stenar), skall han undfå lön. "Gal. 3:14

"Men om hans verk brännes upp ( trä, hö och strå), då skall han gå miste om lönen. Själv skall han dock bliva frälst, men såsom igenom Eld. " Gal. 3:15

"Vi friköptes, för att den välsignelse som hade givits åt Abraham skulle i Jesus Kristus komma också hedningarna till del, så att vi genom Tron skulle undfå den utlovade Anden, " Gal. 3:14.

Då kan vi bära andens goda frukt, som består inför inför Gud. Gal. 5:22-24.

Då kommer en verklig glädje och Frihet ty: "Där Herrens Ande är där är Frihet, " 2Kor. 3:17 :

Vårt framtidshopp är likt skapelsens önskan att en gång skall bliva frigjord från sin träldom. . . . och få komma till den Frihet som tillhör Guds barns Härlighet. " Rom. 8:21.


nils

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 30 oktober 2018 10:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


7 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

New-IFB-Baptist

"Därmed har Lagens och Gärningarnas väg till Evigt liv upphört, och ersatts av Nåden: "Och man skall kalla det så: Herren Vår rättfärdighet. " skrev Jer. 23: 6 redan 600 f. Kr."

Människor blev frälsta av tro i Gamla Testamentet också, inte genom laggärningar.

Svara -   - 31/10-18 23:38 -


Roger T. W.

Ismael drevs ut. Han låg under en buske och Herren hörde pojkens gråt. Det är möjligt att han var arabernas anfader. I så fall bebor Abrahams säd en stor del av mellanöstern.

Svara -   - 1/11-18 00:14 -


nils

Svar till New-IFB-Baptist.

Förbannad vare den som icke håller denna lags ord och icke Gör efter de5Mos.27:26

I skolen hålla Mina stadgar och rätter,ty den människa som gör efter dem ,skall Leva genom dem.Jag är Herren. 3Mos.18:5
Hur länge vill ni vara motsträviga och icke hålla mina bud och lagar? 2Mos.16:28
(Gud) som gör nåd med tusenden när man älskar Mig och håller Mina bud.2Mos.20:6
Ni skall hålla Mina bud och göra efter dem. 3Mos.22:31
Jag vill att ni skolen tänka på och göra efter alla mina bud och vara helgade åt eder Gud.4Mos.15:40
Ni skolen hålla Herrens eder Guds bud.5Mos.13:4.15:5.26:18.Jos.22:5
Du har handlat dåraktigt.Du har icke hållit det bud Herren din gud givit dig.1Sam.13:13
¤¤¤
Ordet:"Herren vår rättärdighet," gällde den kommande Messias,Jesus Kristus som nu är vår Rättfärdighet, att genom Tron mottaga och bekänna,Rom.10:10. Mvh/nils

Svara -   - 1/11-18 07:58 -


nils

Svar till Roger T. W..

Robert Morrey,en av kristenhetens främsta Islamexperter skriver;De flesta standardverk om islam Avvisar de arabiska anspråken på härstamning från Abraham.

Det högt ansedda Encyclopedia of Islam,spårar araberna till annat ursprung än Abraham.
Också Dictionary of Islam,ifrågasätter tanken att araberna skulle vara ättlingar till Ismael.
¤¤¤
Robert ställer frågan;Om alla araberna i M-östern är ättlingar till Abraham,vad blev det då av akkaderna,sumererna,assyrierna,babylonierna,perserna,egyptierna hettiterna etc.som levde under och efter Abraham??
Skulle man medge att abraham aldrig bodde i Mecka,(som man påstår) och att araberna sålunda inte är ättlingar till honom,skulle själva Koranen Haverera!!

Svara -   - 1/11-18 08:11 -


New-IFB-Baptist

Svar till nils.

De där buden var givna till folket som helhet för att det skulle gå bra för nationen/folket om de efterlevdes, och för att den utlovade frälsaren skulle kunna födas och instifta ett bättre förbund. Abraham trodde Gud och blev förklarad rättfärdig därigenom. Dessutom levde Abraham över 400 år innan lagen ens hade getts.

"For as many as are of the works of the law are under the curse: for it is written, Cursed is every one that continueth not in all things which are written in the book of the law to do them."

"But that no man is justified by the law in the sight of God, it is evident: for, The just shall live by faith.10 For as many as are of the works of the law are under the curse: for it is written, Cursed is every one that continueth not in all things which are written in the book of the law to do them." (Galatians 3:10-11)

"Behold, his soul which is lifted up is not upright in him: but the just shall live by his faith." (Habakkuk 2:4)

Svara -   - 1/11-18 14:06 -


Roger T. W.

Svar till nils.

Du kan ha rätt, Nils. Jag läste en gång teologi, alldeles för lite, och det var väl då jag hörde om Ismael. Det stämmer att folken i mellanöstern är blandade, men många kallar sig bara araber. Som vi kallar oss svenskar, trots att vi är uppblandade sedan urminnes tider. Hur mycket finskt, ryskt och ukrainskt har jag i mig? En hel del, eftersom jag går som barn i dessa länder.

Min bror påminde mig om Ismael när han blev frälst. Herren hörde gossens gråt. Det talade till oss båda pga vissa barnasorger.

Ismael fick löften, vill jag minnas. Det kanske var på grund av dem som uttalandet gjordes. Jag ser fram mot att läsa din artikel.

Svara -   - 1/11-18 23:07 -


Tomas N

Det här budskapet är både djupt ,viktigt och svårt att ta till sig på djupet,åtminstone är det så för mig om man skall vara ärlig.

Ismael kan leda till en fördjupning och diskussion om araber och islam,men främst gäller det oss alla ifråga om att välja trons ,löftets och den andliga vägen snarare än köttets. Friheten i Kristus och det nya förbundet och slutligen det nya Jerusalem snarare än det köttsliga.

Jag har hört någon predika om detta ämne,mycket bra ,men lite svårt att ta till sig.

Jag vet inte om kopplingen är relevant,men jag fick häromdan en uppenbarelse om uppenbarelsebokens betydelse i det stora sammanhanget.

Moses fick buden och lagen på stentavlorna på Sinai. Nya förbundet och Jesus visade sig tydligt först genom Davids psalmer och sedan genom profeterna(främst Jesaja) .

Jesus undervisade lärjungarna och kom sedan till dem på pingstdagen för att starta NT församlingen med kraft så att utsändningen(Matt28,Mark16) kunde starta iklädd med DHA. Paulus blev sedan den främste aposteln med sin radikala omvändelse och sin speciella personlighet och kunskap i lagen. Johannes hade tveklöst en särskild uppgift i sin prsonlighet som hade gått med Jesus och den som förstod de djupare sakerna bäst.

När uppenbarelsen kommer till Johannes så har församlingarna planterats och varit verksamma några decennier och varningarna(Upp2-3) är en tillrättavisning som vi måste läsa på ett praktiskt sett. De innehåller visdom om hur Guds perfekta plan att genom människor bygga Guds rike angrips av de onda makterna,mänsklig svaghet och andra gudar.

Detta är helt jämförbart med det avfall som vi ser i Josua efter hans död och hur det David åstadkom föll efter Salomos tid.

Jag tror vi behöver läsa Uppenbarelseboken med ögon som är praktiska . Att lyssna på Jesus ord som om han är vår fälteherre och general som ger oss instruktioner hur Han vill att vi skall vara snarare än att själva ställa oss vid vid hösta krigsherrernas ritbord och lista ut slutstridens alla drag,skeenden och personer.

En arme av soldater kan aldrig bli effektiv och ett krig kan inte vinnas om alla vill vara i ledningen,utan att själva försöka göra det som krävs av var och en.

Och grunden till detta beskrivs mycket bra både i Galaterbrevet och även av Petrusbrevet och Efesierbrevet. Vi behöver börja där för förstå vår position och uppgift i Kristus.

Nåd och Frid!

Svara -   - 6/11-18 07:32 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

7

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

1

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

18

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

57

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

7

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

6

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, onsdag 16 januari 2019 kl. 22:13

Jesus söker: Hjalmar, Helmer!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!


Antikristligt kontrollsystem i Kina

Antikristligt kontrollsystem

Av Holger Nilsson Det som nu är en verklighet i Kina kan nog de flesta inte ta in – det handlar om ett kontrollsystem som nog ingen har kunnat föreställa sig.

37

Läs allt!


Muslimer städade efter nyårsnatten men detta är inte islam

Muslimer städar

Bild: svt.se. 

Att muslimer städar Göteborgs gator efter nyårsnatten har inget med islam att göra. Den slutsatsen måste jag ta eftersom det alltid hörs "detta är inte islam" efter ett blodigt muslimskt terrordåd - trots att Muhammed både beordrade och utförde terrordåd i Allahs namn.

2

Läs allt!


Profetia om sambo och moralupplösning

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

12

Läs allt!


Min frälsning - Christer Åberg

Livboj

När han hade hämtat mig stod jag och pratade med en av ledarna i pingstkyrkan i entrén som hette Donald. Då frågade han: "Vill du bli frälst?" Trots att jag inte visste vad detta var för någonting svarade jag...

0

Läs allt!


De vill kolonisera Mars men reser inte till månen

Musk och Mars

Bild: di.se. 

Elbilsbolaget Teslas grundare och vd Elon Musk planerar att annat skicka människor till Mars och drömmer om att kolonisera planeten. 

29

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 463 915 263 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 120 bloggartiklar, 93 171 kommentarer och 61 206 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp