995 online! | Sidvisningar idag: 185 616 | Igår: 216 328 |

www.apg29.nu


Har Galaterbrevets magna charta någon tillämpning på oss i dag?

Läsarmejl av nils

Det är lätt att avfärda dess budskap som gällande enbart den Judekristna församlingen, ett Helt Nytt förbund skulle ersätta Lagens och Gärningarnas förbund, ett Andens förbund.

Ett Nytt Förbund, där Gud erbjuder människan den Rättfärdighet som Jesus genom sin fullkomliga laguppfyllelse i både gärningar och lidande har uppfyllt för oss! 

Därmed har Lagens och Gärningarnas väg till Evigt liv upphört, och ersatts av Nåden: "Och man skall kalla det så: Herren Vår rättfärdighet. " skrev Jer. 23: 6 redan 600 f. Kr.

När nu vår Frälsning redan är garanterad genom Jesus Kristus vår Rättfärdighet, borde ju allt vara gott och väl och Magna Charta, frihetsbrevet sakna tillämpning på oss.  :

Men Gal. 5:1 säger: 

"För att vi skall vara Fria, har Kristus frigjort oss, " och tillägger: Stå därför fasta och Låt Icke Något Nytt Träldomsok läggas på eder. "

När vi Ej har Mose Lag, utan ett Andens Frihets förbund finns nämligen risken att förlora denna av Jesus dyrköpta Frihet och åter bliva en träl, då genom Köttets fångenskap.

"Ni är ju kallade till Frihet mina bröder: Bruken dock icke Friheten så att Köttet får något tillfälle, Fastmer må ni tjäna varandra genom Kärleken. Ty hela lagens uppfyllelse ligger i ett enda budord: Du skall älska din nästa som dig själv. "

Risken är att vi älskar gåvan Mer än gåvogivaren, älskar Friheten mer än Herren Jesus!

***

Läser vi om Abraham och Sara hur de av Gud fått : löftet om en son, men genom egen Kraft och Vilja "hjälpte Gud" och fick sonen Ismael, som då var född efter Köttet.

De fick : vänta i 13 år av tystnad innan den utlovade Löftessonen Isak föddes och då allt mänskligt hopp var ute: Abraham var då 100 år och Sara 90 år.

Men när Isak blev avvand, hånades han av Ismael varvid Sara sade till slavkvinnan Hagar som fött Ismael:

 "Driv ut denna tjänstekvinna och hennes son. Ty denna tjänstekvinna skall icke Ärva med min son Isak. " 1Mos. 21:10

Det talet misshagade Abraham mycket, men Gud sade att Abraham skulle lyssna till Sara.

"Ty genom Isak är det som säd skall uppkallas efter dig, " sade Herren. 1Mos. 21:12

Detta verk som var av Köttet, och betyder egen ansträngning och berömmelse måste måste lämna huset, för att Nådens verk som Guds Ande skapar skulle bestå.

Abraham=Trons far och fria hustrun Sara=Nåden födde den Fria löftessonen Isak.

Tjänstekvinnan Hagar=Lagen, födde Ismael=köttet, Trälsonen som fick lämna huset.  

Det Jesus sade till Judarna som var lagens trälar var nog detta Han menade i Joh. 8:35:

"Men Trälen får Icke förbliva i Huset för alltid: Sonen får förbliva där för Alltid. "

Innebörden är att Nåden och Lagen Ej kan leva tillsammans eller förenas utan de måste Skiljas, och lämnar vi Ej lagen "faller vi ur nåden, " Gal. 5:4 

Det betyder också att de som Ej är Guds barn genom en Ny Andlig födelse måste för att stanna i Huset, lämna sin Gärnings-Otro till en levande Trosrelation med Jesus Kristus.

Var det så viktigt att Gud tom. lät köra ut Ismael från Abrahams hus, gäller samma andliga princip i Guds hus av idag!

Men det var först när Isak blivit avvand och slutade att leva av modersmjölken, som Ismael, produkten av köttet kunde utdrivas från huset.

Detta gäller också oss att vi mognar andligt, så att vi kan köra ut vår köttsliga Ismael! :

"Alla ären ni Guds barn genom Tron i kristus Jesus, ty ni alla som har blivit Döpta till Kristus, har iklätt eder Kristus.

Här kommer Troende dopet in som ett Viktigt steg i föreningen med Jesus Kristus.

När grenen inympas, förenas den med det äkta olivträdet och bär då Trädets frukt.

"Ty en annan grund kan ingen lägga än den som är lagd, nämligen Jesus Kristus" Gal. 3:11

"Om det byggnadsverk (livsverket) som någon har uppfört på den grunden blir bestående (guld, silver dyrbara stenar), skall han undfå lön. "Gal. 3:14

"Men om hans verk brännes upp ( trä, hö och strå), då skall han gå miste om lönen. Själv skall han dock bliva frälst, men såsom igenom Eld. " Gal. 3:15

"Vi friköptes, för att den välsignelse som hade givits åt Abraham skulle i Jesus Kristus komma också hedningarna till del, så att vi genom Tron skulle undfå den utlovade Anden, " Gal. 3:14.

Då kan vi bära andens goda frukt, som består inför inför Gud. Gal. 5:22-24.

Då kommer en verklig glädje och Frihet ty: "Där Herrens Ande är där är Frihet, " 2Kor. 3:17 :

Vårt framtidshopp är likt skapelsens önskan att en gång skall bliva frigjord från sin träldom. . . . och få komma till den Frihet som tillhör Guds barns Härlighet. " Rom. 8:21.


nils

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 30 oktober 2018 10:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


7 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

New-IFB-Baptist

"Därmed har Lagens och Gärningarnas väg till Evigt liv upphört, och ersatts av Nåden: "Och man skall kalla det så: Herren Vår rättfärdighet. " skrev Jer. 23: 6 redan 600 f. Kr."

Människor blev frälsta av tro i Gamla Testamentet också, inte genom laggärningar.

Svara -   - 31/10-18 23:38 -


Roger T. W.

Ismael drevs ut. Han låg under en buske och Herren hörde pojkens gråt. Det är möjligt att han var arabernas anfader. I så fall bebor Abrahams säd en stor del av mellanöstern.

Svara -   - 1/11-18 00:14 -


nils

Svar till New-IFB-Baptist.

Förbannad vare den som icke håller denna lags ord och icke Gör efter de5Mos.27:26

I skolen hålla Mina stadgar och rätter,ty den människa som gör efter dem ,skall Leva genom dem.Jag är Herren. 3Mos.18:5
Hur länge vill ni vara motsträviga och icke hålla mina bud och lagar? 2Mos.16:28
(Gud) som gör nåd med tusenden när man älskar Mig och håller Mina bud.2Mos.20:6
Ni skall hålla Mina bud och göra efter dem. 3Mos.22:31
Jag vill att ni skolen tänka på och göra efter alla mina bud och vara helgade åt eder Gud.4Mos.15:40
Ni skolen hålla Herrens eder Guds bud.5Mos.13:4.15:5.26:18.Jos.22:5
Du har handlat dåraktigt.Du har icke hållit det bud Herren din gud givit dig.1Sam.13:13
¤¤¤
Ordet:"Herren vår rättärdighet," gällde den kommande Messias,Jesus Kristus som nu är vår Rättfärdighet, att genom Tron mottaga och bekänna,Rom.10:10. Mvh/nils

Svara -   - 1/11-18 07:58 -


nils

Svar till Roger T. W..

Robert Morrey,en av kristenhetens främsta Islamexperter skriver;De flesta standardverk om islam Avvisar de arabiska anspråken på härstamning från Abraham.

Det högt ansedda Encyclopedia of Islam,spårar araberna till annat ursprung än Abraham.
Också Dictionary of Islam,ifrågasätter tanken att araberna skulle vara ättlingar till Ismael.
¤¤¤
Robert ställer frågan;Om alla araberna i M-östern är ättlingar till Abraham,vad blev det då av akkaderna,sumererna,assyrierna,babylonierna,perserna,egyptierna hettiterna etc.som levde under och efter Abraham??
Skulle man medge att abraham aldrig bodde i Mecka,(som man påstår) och att araberna sålunda inte är ättlingar till honom,skulle själva Koranen Haverera!!

Svara -   - 1/11-18 08:11 -


New-IFB-Baptist

Svar till nils.

De där buden var givna till folket som helhet för att det skulle gå bra för nationen/folket om de efterlevdes, och för att den utlovade frälsaren skulle kunna födas och instifta ett bättre förbund. Abraham trodde Gud och blev förklarad rättfärdig därigenom. Dessutom levde Abraham över 400 år innan lagen ens hade getts.

"For as many as are of the works of the law are under the curse: for it is written, Cursed is every one that continueth not in all things which are written in the book of the law to do them."

"But that no man is justified by the law in the sight of God, it is evident: for, The just shall live by faith.10 For as many as are of the works of the law are under the curse: for it is written, Cursed is every one that continueth not in all things which are written in the book of the law to do them." (Galatians 3:10-11)

"Behold, his soul which is lifted up is not upright in him: but the just shall live by his faith." (Habakkuk 2:4)

Svara -   - 1/11-18 14:06 -


Roger T. W.

Svar till nils.

Du kan ha rätt, Nils. Jag läste en gång teologi, alldeles för lite, och det var väl då jag hörde om Ismael. Det stämmer att folken i mellanöstern är blandade, men många kallar sig bara araber. Som vi kallar oss svenskar, trots att vi är uppblandade sedan urminnes tider. Hur mycket finskt, ryskt och ukrainskt har jag i mig? En hel del, eftersom jag går som barn i dessa länder.

Min bror påminde mig om Ismael när han blev frälst. Herren hörde gossens gråt. Det talade till oss båda pga vissa barnasorger.

Ismael fick löften, vill jag minnas. Det kanske var på grund av dem som uttalandet gjordes. Jag ser fram mot att läsa din artikel.

Svara -   - 1/11-18 23:07 -


Tomas N

Det här budskapet är både djupt ,viktigt och svårt att ta till sig på djupet,åtminstone är det så för mig om man skall vara ärlig.

Ismael kan leda till en fördjupning och diskussion om araber och islam,men främst gäller det oss alla ifråga om att välja trons ,löftets och den andliga vägen snarare än köttets. Friheten i Kristus och det nya förbundet och slutligen det nya Jerusalem snarare än det köttsliga.

Jag har hört någon predika om detta ämne,mycket bra ,men lite svårt att ta till sig.

Jag vet inte om kopplingen är relevant,men jag fick häromdan en uppenbarelse om uppenbarelsebokens betydelse i det stora sammanhanget.

Moses fick buden och lagen på stentavlorna på Sinai. Nya förbundet och Jesus visade sig tydligt först genom Davids psalmer och sedan genom profeterna(främst Jesaja) .

Jesus undervisade lärjungarna och kom sedan till dem på pingstdagen för att starta NT församlingen med kraft så att utsändningen(Matt28,Mark16) kunde starta iklädd med DHA. Paulus blev sedan den främste aposteln med sin radikala omvändelse och sin speciella personlighet och kunskap i lagen. Johannes hade tveklöst en särskild uppgift i sin prsonlighet som hade gått med Jesus och den som förstod de djupare sakerna bäst.

När uppenbarelsen kommer till Johannes så har församlingarna planterats och varit verksamma några decennier och varningarna(Upp2-3) är en tillrättavisning som vi måste läsa på ett praktiskt sett. De innehåller visdom om hur Guds perfekta plan att genom människor bygga Guds rike angrips av de onda makterna,mänsklig svaghet och andra gudar.

Detta är helt jämförbart med det avfall som vi ser i Josua efter hans död och hur det David åstadkom föll efter Salomos tid.

Jag tror vi behöver läsa Uppenbarelseboken med ögon som är praktiska . Att lyssna på Jesus ord som om han är vår fälteherre och general som ger oss instruktioner hur Han vill att vi skall vara snarare än att själva ställa oss vid vid hösta krigsherrernas ritbord och lista ut slutstridens alla drag,skeenden och personer.

En arme av soldater kan aldrig bli effektiv och ett krig kan inte vinnas om alla vill vara i ledningen,utan att själva försöka göra det som krävs av var och en.

Och grunden till detta beskrivs mycket bra både i Galaterbrevet och även av Petrusbrevet och Efesierbrevet. Vi behöver börja där för förstå vår position och uppgift i Kristus.

Nåd och Frid!

Svara -   - 6/11-18 07:32 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

2

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

19

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

18

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, måndag 19 november 2018 kl. 22:32

Jesus söker: Elisabet, Lisbet!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Senaste kommentarer


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!


Församlingar firar Halloween med zombier och dansande skelett

Av Mikael Walfridsson 

Halloween i kyrkan

Halloween är en helt igenom en ockult och mörk tradition, som ingenting har med Herren att göra. Bilden är från en församling i USA, som otroligt nog väljer att dra in Halloween-temat i församlingen.

24

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 452 876 591 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 018 bloggartiklar, 91 657 kommentarer och 59 932 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp