2 413 online! | Sidvisningar idag: 198 887 | Igår: 538 603 |

www.apg29.nu

Annons Himlen TV7 5 år
Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Har Kristi kors förlorat sin kraft idag - eller...?

Läsarmejl av nils

Om vi skall uppleva Korsets Segerkraft Idag, må vi lyssna till Paulus erfarenhet!

Han om någon, Omskuren efter 8 dgr, en Israelit av Benjamins stam, i fråga om lagen varit en farise, i nitälskan varit församlingens förföljare, i fråga om rättfärdighet i kraft av lagen varit en ostrafflig man, han må väl veta dess segerkraft. För trots sin meritlista säger han: "Men allt som var mig en Vinning det, det har jag för Kristi skull räknat som en Förlust. "

Vi känner till hans möte med den Förhärligade Jesus på Damaskusvägen som Totalt omvände honom till att bliva en Jesu efterföljare i stället för förföljare! Fariseen Paulus inte bara bad en förlåtelsebön, Nej hela karlen Blev Totalt Förvandlad!! En chockartad upplevelse måste det ha varit, som Förvandlade hela han liv!

Paulus måste byta ut sin Fariseiska Berömmelse till en helt Ny Berömmelse i Gal. 6: 14, "Men vad mig angår så vare det fjärran ifrån mig att Berömma mig av något annat än av vår Herres Jesu Kristi Kors. " Hur kunde Jesu Kristi Kors, denna Dödens och Förnedringens symbol, bliva hans Berömmelse?

Hade möjligen Paulus sett och förstått något mer än vi, dagens ytliga kristna gjort? En utmanande fråga, när vi anser att en Frälsningsbön om förlåtelse är allt som krävs. Vad händer då efter denna bön: Sker det någon Förvandling till ett Nytt Liv är frågan? Låt oss studera Paulus fortsatta vittnesbörd för att få tag på hans Sanning om Korset.

I 1Kor. 1: 18 säger han: "Ty talet om Korset är visserligen en Dårskap för de som går förlorade, men för oss som bliva Frälsta är det en Guds kraft, "en Guds Seger kraft! Hur upptäckte Paulus denna Korsets kraft och fann den i sitt liv är frågan? I Gal. 2: 19 ser vi svaret: "Ty jag för min del har genom lagen Dött bort ifrån lagen. . . Jag Är Korsfäst Med Kristus och nu lever icke mer jag utan Kristus lever i mig. "

Att Paulus såg sig själv var Korsfäst Med Kristus, måste då betyda att Paulus såg sig själv hänga på Korset i Jesus Kristus! Inte bara att Jesus dog i för honom, utan att Han Själv också Dog tillsammans med Jesus! Här må D. H. Ande öppna våra ögon att i Tro Se och Mottaga just detta Gudomliga under.

Mitt älsklingskapitel är Rom. 6 där denna sanning förklaras genom D. H. Ande. Rom. 6 står i tidsformen perfektum med hjälpverbet Har, allså något Som redan har Skett! Det passar bra med Perfektum när Guds ord redan är Perfekt i sin Uppenbarelse.

V 2: "Vi som HAVA Dött från synden, hur skulle vi ännu kunna leva i den?" V 6: "Vi veta ju detta att vår gamla människa HAR blivit Korsfäst med Honom, för att Syndakroppen skall göras om intet, så att vi inte mer tjäna synden. " V 7: "Ty den som(redan)ÄR Död han är friad från synden, "(här talas om befrielse från Syndens makt inom oss, alltså inte bara syndaförlåtelse. ) V 8: Hava vi NU(redan) Dött med Kristus så tro vi att vi ock skola Leva med Honom. "

Poängen här att Vi Alla Redan HAR DÖTT med Kristus i Hans död på Korset, och att vi får Tillräkna oss detta, likt vi gör med Hans förlåtelse och rättfärdighet! Det står också i 2Kor. 5: 14: "Ty Kristi Kärlek tvingar oss eftersom vi tänka så: En har dött för Alla(i stället för), Alltså Hava De Alla Dött, "vi ingår alltså ALLA i Jesu Död.

I Korsets Seger kunde Paulus i Gal. 6: 14 bekänna att, "Världen för mig är Korsfäst och jag för Världen. " V 24: "Och de som höra Kristus Jesus till HAR korsfäst sitt Kött tillika med dess lustar och begär, "då det skedde genom att vi Tillika med Jesus, redan BLIVIT korsfästa.

Bed och Meditera över dessa Bibelord om Korsets redan fullbordade seger just för Dig, tills D. H. Ande visar denna Verklighet, en SegerTro i ditt hjärtas innersta.

Vår uppgift när vi Ser och i Tro mottager denna Uppenbarade Seger, som Jesus Redan vunnit över Syndens makt, över lagen, över Världen, över köttet är enl. Rom. 6: 11: "Så mån ock I Hålla Före att I är Döda från synden och Lever för Gud, i Kristus Jesus. "

Att hålla Före betyder helt enkelt att Tro på och Leva i denna SegerTro på Korsets redan fullbordade verk just för dig min vän! 


nils

Läsarmejl


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg lördag 13 januari 2018 14:45 | #läsarmejl #nils | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


18 kommentarer

Johan

Halleluja!

Vilken underbar sanning, att när vi har låtit döpa oss så ska vi, enligt Rom 6:11, se oss som att vi är:

”döda från synden och lever för Gud i Kristus Jesus.”

Svara -   - 14/1-18 08:08 -


David Billström

Korset - kärlekens symbol.

"Ty så älskade Gud världen att han gav..."

Svara -   - 14/1-18 08:48 -


nils

Att inse att Jesus dog För mig,ger mig förlåtelse för mina synder och gör mig rättfärdig,vilket är en Frikännande dom från all min skuld;Jag är fri från syndaskulden!

Att inse min förening i Jesu Död,som då innebär den gamla människas död,handlar om syndanaturen,vår gamla fallna syndanatur som i Kristi dödsförening blivit dödad!
Det är då själva syndens Makt,som där Har blivit besegrad.
Detta leder då till en andliga frigörelse som Herren vill att vi som Troende skall mottaga
och leva i,befriade från synden och världens Herravälde inom oss.
Genom Andens uppenbarelse av Korsets redan fullbordade Seger får vi mottaga det och kan då leva i Andens nya liv,frihet och fullhet.
"Han som icke har skonat sin egen son,utan utgivit Honom för oss alla.hur skulle Han kunna annat än också skänka oss Allt Med Honom?" Rom.8:32 . Mvh/nils

Svara -   - 14/1-18 09:24 -


nils

Att inse att Jesus dog För mig,ger mig förlåtelse för mina synder och gör mig rättfärdig,vilket är en Frikännande dom från all min skuld;Jag är fri från syndaskulden!

Att inse min förening i Jesu Död,som då innebär den gamla människas död,handlar om syndanaturen,vår gamla fallna syndanatur som i Kristi dödsförening blivit dödad!
Det är då själva syndens Makt,som där Har blivit besegrad.
Detta leder då till en andliga frigörelse som Herren vill att vi som Troende skall mottaga
och leva i,befriade från synden och världens Herravälde inom oss.
Genom Andens uppenbarelse av Korsets redan fullbordade Seger får vi mottaga det och kan då leva i Andens nya liv,frihet och fullhet.
"Han som icke har skonat sin egen son,utan utgivit Honom för oss alla.hur skulle Han kunna annat än också skänka oss Allt Med Honom?" Rom.8:32 . Mvh/nils

Svara -   - 14/1-18 09:24 -


Lysell

Svar till nils.

Hej Nils

Om du vill så sänd mig ett meddelande på Facebook till Lennart Lysell :-)))

Svara -   - 14/1-18 11:48 -


nils

Svar till Lysell.

Jag har ej något med facebook att göra,bara Apg.29 just nu.Ring om du vill något;

0485-10028. Mvh/nils

Svara -   - 14/1-18 11:57 -


Lena Henricson

Tack Nils för fördjupning i nåden!

Svara -   - 14/1-18 19:06 -


Johan

Detta urgamla kors:

https://m.youtube.com/watch?v=mjVH71TRVh0

Svara -   - 14/1-18 19:10 -


Lasse

Svar till nils.

Tack Nils. https://youtu.be/frP4mpZ4VhA

Svara -   - 14/1-18 22:25 -


Lasse

Korsets Kung du är för evigt. https://youtu.be/4BEq-xg3jTg

Svara -   - 14/1-18 22:28 -


Lysell

Tack Nils

Det du skrev kom i rätt tid för många djupt engagerade Kristna och kan hjälpa dem att komma till klarhet i denna viktiga fråga som är grundläggande för oss Kristna. Det är min förhoppning att många läser det, och gör det på rätt sätt och som du säger "tänker över det i stillhet."

En sammanfattning:

Jesus har inte avskaffat Lagen i Gamla Testamentet, utan istället gett den gamla gudomliga uppenbarelsen i lagen ett nytt djup, och en ny klarhet i Nya Testamentet. Lagen blev given för att avslöja och fördöma synden i människan. (Som ryms i kroppen. Min anmärkning) Jesus lämnade sin plats i himmelens härlighet sittande på Gud Faderns högra sida. Han blev människa och tog sin boning ibland oss, i syndigt kötts gestalt och blev såsom en av oss. Jesu uppdrag var att vara född av en kvinna under lagen, och han var förutbestämd till att uppfylla all rättfärdighet, (Observera här ordet rättfärdighet som återkommer vid Jesu dop. Matt. 3:15a, Rom. 3:21-22.) Det som var omöjligt för människorna, dvs. att hålla lagen, i inre och yttre mening, det gjorde Gud när han sände Jesus Kristus för att uppfylla lagen. Jesus blev aldrig dömd av lagen p.g.a. någon synd. Han blev frestad i allt dock utan synd. Jesus föll aldrig för synden eller i synd, Joh. 8:46a. Därför kunde han åstadkomma rättfärdighet hos människan, genom att själv uppfylla lagens krav (genom sitt livgivande blod som gav försoning åt oss) och ge människan möjlighet, att ta emot Jesu rättfärdighet av bara nåd, genom tron på honom, 1 Petr. 1:18-20. Ingen kan komma till Gud Fadern utom genom Sonen. Älskar vi Jesus kan vi alltså älska Guds givna lag i Gamla Testamentet, men nu är vi inte längre slavar under lagen utan istället slavar under nåden. (obs vi är inte slavar det är en metafor)

Vi överträder lagen på många sätt dagligen, men nåden ger oss möjlighet att ständigt vinna seger och bättra oss från vår lekamens böjelser så att vi så småningom kan bli rena och klanderfria. Evangeliet som Jesus gav uppdrag till Paulus att sprida är det bästa som hänt denna världen. Så vi skall ta vara på den skatt vi fått.

Lysell

GVD

Nils

Svara -   - 15/1-18 00:01 -


nils

Svar till Lena Henricson.

Tack för ditt intresse att gräva djupare i ordet.

Vi må gräva tills vi finner det livgivande vattnet som släcker törsten,och kan hjälpa alla övriga som dör av andlig törst idag!
Mitt folk förgås av Brist på kunskap står det,så det är UppenBarelse-Kunskap om Jesu Redan Fullbordade verk vi Behöver!!! Mvh/nils

Svara -   - 15/1-18 08:36 -


David Billström

Kristi kors och dess verkningar för oss än idag är ju kyrkans viktigaste och kraftfullaste budskap. Utan korset - ingen frälsning.

Detta budskap är inte något mentalt/själsligt eller positivt tänkande utan kraft till förvandling. Det går djupare än det själsliga och når in i människans allra innersta väsen och förvandlar.

Låt oss studera, be och predika Kristi kors.

Det är inte tid att tona ned och skämmas för Kristi kors.

Svara -   - 15/1-18 08:55 -


David Billström

Sedan är det så att om budskapet om Kristi kors ska nå ut i världen så behöver vi förneka oss själva och ta våra kors och följa Jesus (Matt.16:24-26).

Tyvärr idag så talas det knappt om våra kors utan vi är mer förnuft och känslostyrda idag.

Både Kristi och vårt kors är stötande, men i korsets budskap/väg finns den verkliga kraften gömd.

Också Jesu ord i evangelierna tonas ofta ned. De tycks många gånger vara för radikala, tex bergspredikan. Vid en första blick så kan Jesu ord verka omöjliga men faktum är att när man sätter handling till det man läser/hör så kommer nåden (kraft) till hjälp att leva ut Jesu ord.

Må Herren hjälpa oss alla

Svara -   - 15/1-18 09:24 -


nils

Svar till Lysell.

Tack Lysell,för din kommentar,vi är nog inne på samma spår.

Denna sanning måste i stillhet,få sjunka ned i vår Invärtes i vår andliga människa.
Det räcker Ej att bara läsa,höra och i förnuftet acceptera, om det ej berör och förvandlar mitt inre och leder oss till en andlig befrielse och förlossning som Guds folk!
Paulus kom till en "förstånds-Visshet" om viktiga sanningar som också den trägne sökaren idag skall finna,"Ty den som Söker skall finna!" Mvh/nils

Svara -   - 15/1-18 11:41 -


nils

Svar till David Billström.

Tack David för dina klara tydliga kommentarer,där du ofta fokuserar på vår brist på en djupare insikt,som berör vår inre Andliga människa.

Vi är som så ytliga styrd av känslor och förnuft som du skriver,men Ej av en Sann Tro
Poletten,Guds ord måste falla ned,från huvudet ned till Hjärtat,om det skall fungera.
Vi måste Finna Sanningen i att ;"Döden är frigörelsens Hemlighet!"

Svara -   - 15/1-18 11:51 -


David Billström

Svar till nils.

Har personligen märkt flera tillfällen att när jag förkunnar Kristi kors/evangelium så är det som att det blir mer och mer tydligt och levande även för mig själv (handlar också om att man påminner sig om det man redan vet).

Så därför blir jag själv så välsignad att få predika Kristi kors.

Som du säger Nils, det handlar om andlig uppenbarelse/levandegörelse (av det redan uppenbara) inte bara ett mentalt försanthållande.

Och då blir det också en förkunnelse från ens hjärta utifrån tro, och det skapar reaktioner i andevärlden som yttrar sig på olika sätt.

Jesus är underbar.

Svara -   - 15/1-18 13:02 -


Peter Hall

Jesus sade, att den här världen håller på att försvinna och dess begär med den. Innan jag blev omvänd, så rådde synden i mitt kött. Nu vet jag att göra det rätta. Så Kristi kors har inte förlorat sin kraft. Den som vet att göra det rätta och inte gör det, för honom bliver det till synd. Alltså gör vi efter bästa förmåga det som tycks vara rätt.

Begäret då? Jag kan inte påstå att begäret helt och hållet har lämnat mig, trots att syndakroppen har gjorts om intet. Hur skulle världen ha sett ut idag, om begäret hos människan hade försvunnit helt? Vilka stordåd hade då kunnat göras?

När nu vår Herre har menat, att begäret skall försvinna, så får det bli först när Guds rike kommer till jorden. Tack och lov inga mer oregerliga människor att hantera i det riket, minsann.

Svara -   - 19/1-18 15:00 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Helvetet, uppryckandet och tungotal

Christer Åberg talar om helvetet, uppryckandet och tungotal.

3

Läs allt!


Putin förutser globalt kaos om västvärlden attackerar Syrien igen

Av Mikael Walfridsson 

Putin Lenin Stalin

Syrien fyller mycket just nu i nyheterna, och som jag tidigare har skrivit, är det som händer i Syrien, ett profetiskt tecken och början på uppfyllandet av bibliska profetior.

7

Läs allt!


Gick Avicii bort eller hem?

Ex-flickvännens sorg: ”Vill inte att det ska vara på riktigt”

Bild: Expressen. 

Det finns några saker som jag reagerar på som ofta bruka dyka upp i tidningarna när någon kändis är död. Jag påminns åter igen om detta av tidningarnas rapportering om Aviciis död.

8

Läs allt!


Herren visade en berömd kvinna i helvetet

Läsarmejl av nils 

Kvinna i helvetet

Gud visade mig en berömd kvinna som nyligen dog och var i helvetet. Det var en söt populär sångerska bland sitt eget folk som nyligen dog. Jag hade bett och frågat Gud varför denna kvinna dog, hon var älskad av så många människor.

60

Läs allt!


Avicii död - De betalar ett högt pris för en kort stunds framgång

Uppdaterad! 

Aviccis framgångar hade ett högt pris

Bild: Expressen. 

En släkting berättade för mig ikväll att den svenske superstjärnan Avicii (Tim Bergling) är död varav jag svarade: "De betalar ett högt pris för en kort stunds framgång." Han blev 28 år.

7

Läs allt!


Frälsning och karate - Christer Åberg

Christer Åbergs personliga vittnesbörd om hur han blev frälst och fri från karaten.

0

Läs allt!


Annons


Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg

Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 17, måndag 23 april 2018 kl. 07:55

Jesus söker: Georg, Göran!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Israel fyller 70 år - Välsignar du Israel?

Hela artikeln är från Himlen TV7:s nyhetsbrev. 

Israel 70 år

Den kristna tv-kanalen Himlen TV7 hyllar den 70-åriga staten med en rad program på torsdagen.

18

Läs allt!


Senaste kommentarer


Frimurarna - Studio Apg29 med Christer Åberg

Frimurarna - Ett högaktuellt program med mycket sång, musik, undervisning och frälsningsbudskap med Christer Åberg.

1

Läs allt!


Profetior och hur du prövar det

Druvdalen - Profetior och hur du prövar det - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 405 885 151 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 460 bloggartiklar, 81 285 kommentarer och 54 835 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp