2 117 online! | Sidvisningar idag: 59 433 | Igår: 495 583 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

HBTQ-certifierad begravningsbyrå

Veckans fråga 30: Är du homosexuell?

Article closed by FemSeC


Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg sändag 12 februari 2017 00:26 | #hbtq-certifierad #begravningsbyrå #göteborg | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


24 kommentarer

Tobias

Visst är det jobbigt att folk lever sina liv på ett annat sätt än vad du gör, Christer? Det måste kännas otroligt kränkande, eller hur?

Men så här ligger det till. En livsåskådning, dit t ex religion och politisk uppfattning hör, kan man VÄLJA. Den kan för en och samma person variera från en tid till en annan. Men en sexuell läggning kan man inte välja. Det går inte, den är medfödd. Precis som din och min heterosexualitet är medfödd, är exempelvis homosexualitet medfödd och går inte att ändra på. Då är det jättebra att att samhället i övrigt blir medvetet om detta och personal i olika branscher utbildas i frågan. Precis som man ska kunna få en begravning som anpassas utifrån en religiös uppfattning, är det givet att man detsamma ska ske utifrån hur man i övrigt levt sitt liv. Du kan välja att begravas inom ett samfund som inte "godtar" t ex homosexualitet. En homosexuell person väljer att dennes begravning sker någon annanstans. Demokratiskt och jättebra.

Och nej. Homosexualitet är INTE att likställa med pedofili och tidelag. I de två sistnämnde är det någon utnyttjas mot sin vilja - inom den homosexuella världen sker sexet frivilligt. De flesta våldtäkter sker där en man våldtar en kvinna så man borde kanske egentligen förbjuda heterosexualitet.

Tobias http://kompasskurs.se

Svara -   - 12/2-17 01:06 -


Kalle

Svar till Tobias.

Homosex skändar kroppen. Kroppen är en gåva från Gud.

Homosex är inte alltid frivilligt. Tidelag och pedofili är inte alltid tvång. Jag försvarar inte dessa, jag säger bara att dina argument är efterkonstruktioner.

Svara -   - 12/2-17 02:26 -


Kaj Östholm

Svar till Tobias.

Tobias min vän. Om homosexualitet vore medfött utan orsak, så skulle Herren Gud inte kunna utdela sådana straff, som han talar om genom sina profeter. Ja du kan läsa med mig i 3 Mosebok 20:13 Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem.

Om detta beteende vore medfött utan orsak, så skulle inte Paulus få skriva i Romarbrevet 1:a kapitel i verserna 26-27: " Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det som är onaturligt. 27 På samma sätt lämnade männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män gjorde skamliga saker med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse." Vi läser här orden : "sin förvillelse". En förvillelse är inte medfödd !

Observera nu att detta inte skrivs för att diskriminera någon som säger att han är homosexuell. Enda skälet till denna kommentar är att avslöja sanningen i denna fråga.

Hur kan det då komma sig nu att vissa personer upplever sig som homosexuella redan från ung ålder ? En ond ande är alltid orsaken till känslan av att vara homosexuell eller lesbisk.

Markus 16:17

Jesus säger till oss: " Och dessa tecken skall åtfölja dem som tro: genom mitt namn skall de driva ut onda andar, " Eftersom det alltid är en ond ande som lockat människor in i den homosexuella "läggningen", så kan den behöva kastas ut innan full befrielse kan nås. Den onde anden kan få rätt att ta vår kropp i anspråk, då vi gett efter för frestelsen att utöva homosexuellt beteende. Homosexuellt beteende är emot Guds vilja. Allt som vi utövar mot Guds vilja och gör till en vana, orsakar att vi förlorar Guds beskydd mot den onda andevärlden. De onda andarna inger oss också tankar på den synd de vill föra oss in i. Många människor tror att det är deras egna tankar som tjatar dag och natt, men så är det inte.

Men hur är det då med en som föds med en homosexuell ond ande i sig ? Den homosexuella anden kan endast komma in i barnet på grund av förfäders synder. Oftast föräldrarnas synd eller en förälders synd. Det finns bevis för att detta kan ske i en familj där tidigare syskon aborterats.

Hur är det alltså möjligt att ett barn kan födas med en homosexuell drift ? 2 Mosebok 34:6-8 6 " Och HERREN gick förbi honom, där han stod, och utropade: »HERREN! HERREN! -- en Gud, barmhärtig och nådig, långmodig och stor i mildhet och trofasthet, 7 som bevarar nåd mot tusenden, som förlåter missgärning och överträdelse och synd, men som ingalunda låter någon bliva ostraffad, utan hemsöker fädernas missgärning på barn och barnbarn och efterkommande i tredje och fjärde led.» 8 Då böjde Mose sig med hast ned mot jorden och tillbad" Kära vänner intill tredje och fjärde led kan en förbannelsen fortsätta i en släkt.

Hur kan en barmhärtig och kärleksfull Gud ha den inställningen ? Endast en anledning Tobias, för att varna oss föräldrar att ta till oss någon syndig vana eller begå en allvarlig synd, som kan ge mina barn plågor. Det normala är att vi föräldrar älskar våra barn så mycket, att vi inte till något pris vill utsätta dem för en släktförbannelse på grund av syndigt beteende..

Det stora problemet för mänskligheten, är att detta inte predikas så ofta i våra kyrkor, så att människor får veta vad som gäller ! Men för alla läskunniga, så har det funnits tillgängligt i Bibeln i nära 2000 år. En bok som vi gärna kan döpa om till " Livets Handbok" !

Vänligen Kaj

Svara -   - 12/2-17 02:39 -


§

Svar till Kaj Östholm.

Med hopp om att vi inte gör oss osams med varandra, bästa broder Kaj Östholm, så ber jag att få bemöta dig att;

Eftersom vi får utgå ifrån att du utnyttjar vetenskapliga upptäckter när det t ex rör mediciner, sjukdomar eller hur man lämpligen hanterar en dator,

så rekommenderar jag dig gärna läsning om hur hjärnans biokemi påverkar våra känslor o därmed också sexualiteten.

Vänligen Harriet Bouvin

Svara -   - 12/2-17 05:18 -


§

Svar till Kalle .

Har du lyssnat till Åke Green så tror du kanske på fullt allvar, att homosexualitet bland djur inte förekommer.

Men så är ju inte alls fallet, så hur ska vi i så fall betrakta djuren, anser du? Har dessa också syndat när de parar sig med samma kön?

Vänligen Harriet Bouvin

Svara -   - 12/2-17 05:24 -


Bertil Rosenius

Svar till Tobias.

Tydligen är du inte medveten om vad HBTQ står för. Den bokstaven ingår ju i det ovannämnda sammanhanget.

Och i ordet Q ingår just pedofili och tidelag och ... dvs det som är konstigt, knasigt, annorlunda - sexuell ospecificerad läggning.

Detta med HBTQ köper många, kyrkor, kommuner, landsting mm, utan att veta att de gör reklam för det allra mest perversa, det som ännu inte ens fått ngt namn.

Svara -   - 12/2-17 08:25 -


Bertil Rosenius

Svar till §.

...så hur ska vi i så fall betrakta djuren?

Låt oss lämna djuren utanför. De kan ju också drabbas av onaturligt beteende. Och djur har inte Guds lag som måttstock.

Alltså är djurens beteende ett dåligt argument vem det än är som tar dem som exempel.

Svara -   - 12/2-17 08:40 -


Bertil Rosenius

Ock...? Det finns många certifieringar, men detta är den mest LÖJLIGA!

Eg. visar detta bara att denna begravningsbyrå tydligt ser och särskiljer HBTQ personers död, från andras. Företaget borde anmälas för diskriminering och utpekande av vissa personer som annorlunda inför död och begravning.

www.ikristus.se / Bertil

Svara -   - 12/2-17 08:51 -


Johan

HBTQ-certifiering handlar om tvång! Åsikts- & utbildningstvång. Människor inom t ex vården har tvingats och tvingas att deltaga i deras "kurser", för att sedan tvingas att bli hbtq-certifierade. Om de vägrar kan de få problem att behålla jobbet = verkligheten i Sverige idag 2017. :(

Vi behöver verkligen väckelse!

Svara -   - 12/2-17 09:39 -


Kalle

Svar till §.

Ja, det är fel när djur gör det också. Världen är fallen. Djurriket också. Djur kan vara besatta av demoner. Ta exemplet med Legion som för in i dom 2000 svinen i Lukas evangelium.

Svara -   - 12/2-17 09:50 -


Lysell

Lysell

Okay

Då jag förstått enkla ord är bortkastad tid för att sprida kunskap vill jag bidraga med ett klipp. Njut av Elvis sången och gråt till den Svenska "How great tho art" så blir det nog bra. Den låten får ju i denna version stor publik. Jag hälsar även Stanley, Ulf, Marcus och alla andra som vill ha "katolik flashback". Kyrkorna är ju redan byggda och kontraktet med påven klart. Bara att njuta.Tack för denna tiden Christer. Adjö https://www.youtube.com/watch?v=FTJ8zgkxVCw

Svara -   - 12/2-17 09:59 -


Bertil Rosenius

Svar till Johan.

Vi behöver verkligen väckelse!

AMEN!

Vårt argumenterande blir ofta bara slag i luften, om människor ändå inte vill komma till tro. Och OM vi känner oss manade att argumentera, måste vi vara förståndiga. Vi får inte förskjuta folk, hur skall vi då nå dem?

Svara -   - 12/2-17 10:05 -


Leif Boman

Svar till Tobias.

. Precis som din och min heterosexualitet är medfödd, är exempelvis homosexualitet medfödd och går inte att ändra på.

Man blir "allra oftast" omedvetet uppfostrad och påverkad till det på ett eller annat sätt! Visserligen föds också människor sjuka och skadade efter syndafallet så delvis kan jag dock hålla med.

Det är ändå inte det naturliga ursprunget att födas med sjukdom och skador utan man försöker att förändra de skadades situation så mycket det bara går, eller tycker du att man skall låta den sjuke förbli sjuk, skall alkoholister och narkomaner helst fortsätta med detta livet ut eftersom det faktiskt finns barn som redan från början också föds med beroende?

Jesu frid...

Svara -   - 12/2-17 15:04 -


Emiratus

Svar till Leif Boman .

Käre Leif,

Motsäger inget av det du skriver, men vill gärna komplettera med det som står skrivet i Lukas 10:25-37 (berättelsen om den barmhärtige Samariern/Samariten).

I denna berättelse lär Jesus oss att vi ska älska vår nästa.

Denna nästa (människa) innefattar inte bara vår familj och grannar, utan alla människor dvs alla människor oavsett politisk, religiös eller sexuell läggning osv.

Jesus var mycket tydlig med det!

Så, vi Kristna har absolut ingen rättighet i att tänka nedvärderande om andra människor. Att tänka nedvärderande är en synd! Det betyder inte att jag menar att det är Guds tanke att vi ska vara homosexuella, närsynta, högmodiga, egoistiska, fräcka osv

Jesus älskar alla människor, precis lika mycket, och Jesus kan förlåta alla synder. Ingen ska slå sig för bröstet. Vi är alla syndare, vi har ingen rätt att döma andra, utan vi kan bara be Jesus om förlåtelse och hoppas på Herrens nåd.

Amen

Svara -   - 12/2-17 15:22 -


Fredrik

Svar till Emiratus.

Jag håller med, Vi kan inte tänka nedvärderande men vad vi måste göra är att hålla oss till sanningen (behåll det goda)

Ta vara på det som är bra, 22 och avhåll er från allt slags ont.

Det vill säga, vi får inte anpassa oss till denna värld utan få vårt sinne förnyat genom ordet.

2 Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse,

Frid

Svara -   - 12/2-17 15:49 -


Emiratus

Svar till Fredrik.

Käre Fredrik,

Att avhålla sig från allt ont, betyder inte att vi ska avskärma oss från människor som tycker och är annorlunda än "vi", för till slut står man där helt ensam utan att kunna påverka och visa andra människor på denna sanning.

Jesus var ute bland människorna. Han åt och drack med alkisar och prostituerade. Jesus var oerhört tolerant. Jesus gjorde inte som många Kristna gör idag dvs sitter i kyrkan, fint uppklädd, och uppträder med 100% korrekthet. Ingen syndare, som jag, törs snart inte gå in i en kyrka.

Att vara Kristen, är att följa Jesus, i ord och tanke

Svara -   - 12/2-17 16:00 -


Fredrik

Svar till Emiratus.

Jag håller med dig, jag menade inte som du beskriver, det är inte fel att vara med folk i världen. För hur annars ska vi nå dem? Men det måste fortfarande vara en skillnad, på att vara kristen, och att leva i världen.. Gud välsigne dig!

Svara -   - 12/2-17 16:17 -


Leif Boman

Svar till Emiratus.

Denna nästa (människa) innefattar inte bara vår familj och grannar, utan alla människor dvs alla människor oavsett politisk, religiös eller sexuell läggning osv.

Jag håller absolut med även om mina ord kanske förstås lite annorlunda.

Jesus kom ju för att hjälpa de sjuka oavsett om de själva inte ens förstår att de är allvarligt sjuka. Inte fördömer jag någon utan berättar bara vad som är en sjukdom som alla tydligen inte känner till. Dessutom en sjukdomstendens som är av värre slag än röda hund, eftersom denna mer än röda hund kan bidra till att gå evigt förlorad. Jesus kom för att bota och för att hjälpa alla människor till evigheten.

Att ha sexuella begär till samma kön är inte det som är det värsta. Det är först när man medvetet accepterar homosexuella gärningar vilket ju inte alls är Guds vilja lika lite som att knarka. Vilket som är värst bryr jag mig inte om att bedöma, det är upp till Gud. Båda gärningarna kan man också göra utan att man direkt måste skada andra, med just en sådan ursäkt, men båda beteendena bryter mot Guds naturliga ordning för oss, och är faktiskt ändå indirekt skadligt för hela mänskligheten eftersom ogudaktiga leverne drar ner Guds förbannelser som skadar fler än endast uttövarna, vad vi än säger och tycker. När förbannelsen drabbar den homosexuelle utövaren så drabbas också vänner och bekanta, mor och far, syskon och sjukvård dvs, både stat och skattebetalare m.fl. Nu drog jag det lite längre för att bara belysa det ännu mer för den egoistiske utövaren. Alltså är det egentligen inte alls bara upp till var och en att leva hur man vill även om två är överens. Det skadar även många andra i ens omgivning på sikt, båda missbruken mot Guds naturliga ordning.

Man måste få tala klarspråk inför dem som är på väg att gå förlorade, det är inte att fördöma utan det är kärlekens gärningar det också! Däremot att säga det på ohyfsat sätt är inte alls okej!

Man behöver också kunna bedöma om det är vanliga syndare som behöver ömsint vård man möter, eller om det ligger sadduceism och fariseism bakom. Dessa sistnämnda kan bemötas på ett mycket hårdare sätt eftersom de går omkring med egenrättfärdighetens hattar och mantlar och sprider lögner. Jag vill nog mena att dessa sorter finns på de flesta områden du möter här i livet.

Jesu frid...

Jesu frid....

Svara -   - 12/2-17 16:33 -


Emiratus

Leif/Fredrik,

Jag har inte en annan syn än den ni beskriver.

Dock, det är ju beklagligt att det gått så långt att HBTQ-människor ska behöva anlita en särskild begravningsbyrå, eller är det så att någon försöker nischa in sig och profilera sig på den den här "gruppen" i vinstsyfte. En begravningsbyrå vill ju tjäna pengar och konkurrera som vilket företag som helst....eller har jag missförstått något?

Vad är näste steg i den här bisarra utvecklingen?

Om vi tittar på bilden i insändarmejlet så har ju kistan placerats framför ett kors. Vad symboliserar korset för denna HBTQ-begravningsbyrå? Borde dem inte vända korset upp och ned om det nu är så att dem vill ta avstånd från Guds ordning?

Är det det som är nästa steg?

Svara -   - 12/2-17 17:06 -


Leif Boman

Svar till Emiratus.

Är det det som är nästa steg?

Inte alls omöjligt!

Svara -   - 12/2-17 17:29 -


Fredrik

Svar till Emiratus.

Jag håller med om att det är ganska löjligt att ha en egen begravningsbyrå för HBTQ. Det kanske handlar om att... djupt nere vet människan att det är fel, någonstans. och då måste dom ha en egen byrå, för att "rättfärdiga" HBTQ, alltså ha en "sär" eller "speciell" byrå endast för dom, men på andra sidan säga att det är fullkomligt normalt och accepterande, Varför då ha speciell behandling??

Bed för dom

Svara -   - 12/2-17 17:41 -


Fredrik

Svar till Emiratus.

Jag tror det handlar om en "förbanelse" från Gud för dom älskar inte sanningen.

11Därför låter Gud villfarelsen få makt över dem så att de tror på lögnen 12och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan har valt orättfärdigheten
. 2 Thessanolikerbrevet.

Frid

Svara -   - 12/2-17 17:48 -


Petter G

Svar till Emiratus.

Jag tror att det handlar om att "nicha" sig, att visa att på denna begravningsbyrån så är HBTQ-personer extra välkomna. Ungefär på samma sätt som man skulle kunna ha en begravningsbyrå med finsk-talande personal för att "locka" finska kunder, eller en katolsk begravningsbyrå för att de "vanliga" inte är så duktiga på katolska traditioner.

En begravningsbyrå är neutral; den fixar alla sorters begravningar, kristna, ateistiska, muslimska, - så bilden med kistan framför korset har inte med begravningsbyrån att göra.

Svara -   - 12/2-17 22:41 -


Prinsen

Svar till Tobias.

TOBIAS LINDKVIST

”Vänsterpartist, ateist och kommunalare som jobbar på dagarna och skriver på nätterna. Svag för dieselosande rockmusik och tatueringar.

MOTTO: Det är aldrig försent att bättra sig - därför väntar jag ett tag till...”

Svara -   - 8/1-18 20:40 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Hur ljuvligt namnet Jesus är

Christer Åberg talar och sjunger om frälsningen i Jesus Kristus.

0

Läs allt!


Såsom i Lots dagar

Av Lewi Pethrus ur boken Jesus kommer. 

Jesus kommer

Det heter: »I den stund då I icke vänten det skall Människosonen komma.» När alla ropar och säger: »Han kommer!», då har man anledning tro, att han ännu dröjer något, men när alla tiger om saken och just ingen tänker därpå, då kan man vara viss om att han är nära.

5

Läs allt!


När hämtar Jesus sin församling?

Av Mikael Walfridsson 

Blåser i basuner

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på ett uppryckande före vedermödan. Jag har försökt att sammanställa några av de frågeställningar som nämns. 

2

Läs allt!


Sebastian Stakset Predikade om Jesus för politikerna i Almedalsveckan

Läsarmejl av R.S 

Denna frimodige man, Sebastian Stakset, ställde sig under Almedalsveckan och predikade om Jesus för politikerna. 

10

Läs allt!


Du är så god och underbar mot mig

Christer Åberg sjunger och spelar ukulele kören Du är så god och underbar mot mig.

1

Läs allt!


Vart tog jublet vägen?

Läsarmejl av David Billström

Var är nu er saligprisning? Jag kan vittna om att ni då hade rivit ut era ögon och gett dem åt mig, om det varit möjligt.” Gal. 4:15

0

Läs allt!


Annons


1 miljon muslimer fyllde gatorna för att höra om Jesus

Läsarmejl av nils 

- Jag vill säga dig något: Ingen kanske känner ditt namn men Jesus känner ditt namn, predikade Marilyn Hickey för en miljon muslimer i Pakistan.

19

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 23 januari 2018 kl. 02:53

Jesus söker: Frej, Freja!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


What a Day That Will Be - Vilken dag det ska bli

Guy Penrod, David Phelps sjunger What a Day That Will Be (Vilken dag det ska bli) från Bill & Gloria Gaither.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Vedermödan - Holger Nilsson

I Radio Full Gospel redogör Holger Nilsson på ett tydligt sätt den bibliska vedermödans ohygglighet och om uppryckandets tidpunkt.

3

Läs allt!


Dödsskjutningar har ökats med 500 procent i Sverige

Pistol

Antal dödsskjutningar i Sverige har på tolv år ökat med 500 procent. Sverige behöver verkligen frälsningen och räddningen i Jesus Kristus! Vill du vara en av dem som berättar om Jesus för ett förlorat folk?

3

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 360 749 485 sidvisningar på Apg29!

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp