1 063 online! | Sidvisningar idag: 234 419 | Igår: 257 968 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Hednalandet Sverige

Av Holger Nilsson

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1453757028-pumpor-halloween.jpg

Under årtionden har kristendomen motarbetats i Sverige. Nu ser vi resultatet av detta på många områden.

På högsta politiska nivå har det under årtionden förts en kamp föratt motarbeta den kristna tron. Nu toppar Sverige listan som det mest sekulariserade landet i världen. Är det denna föga hedersamma placering, som man velat nå upptill?

Särskilt offensiv har man varit sedan 60-talet för att undanröja det kristna arvet.Trots att det i en av de absolut största namninsamlingarna i vårt land 1963,där 2 100 000 skrev på för kristendomsämnet bevarande i skolan, togs det bort. Den ordning som då fanns i skolan har nu förbytts till oordning. I undersökning efter undersökning faller den svenska skolan enligt PISA. Är det dessa allt mer pinsamma placeringar som man eftersträvat?

Mobbingen ökar,skolledningar står hjälplösa inför problemen. Den tid är bortblåst då manutifrån den kristna trons grund undervisade om respekt för varandra.

De rastlösa eleverna skall nu introduceras i yogaövningar för att om möjligt stressa ner sig. Att yoga har sitt ursprung och sin koppling till hinduismen, det har man inte förmåga att inse trots alla som påpekat detta.

En andligokunnighet bidrar naturligtvis till denna blindhet. Att kristen tro skullekunna skänka både trygghet och lugn, det förstår man inte. 

Det är naturligtvis fullständigt otänkbart när man förpassat dettaut från skolans värld. Att som surrogat ta in hinduismen i yogaformen däremot,är tydligen inga problem.

Närdet gäller skolavslutning i kyrkolokaler, har det varit ett stort problem undermånga år. Att Jesus och Gud skulle nämnas i ett sådant sammanhang verkar vardet mest farliga som skulle kunna drabba eleverna i skolans kaoch så vidareärld.

Vi har ett land som drabbas av kristofobi, där det finns en sjuklig rädsla för den kristna tron.

Viskall inte tro att det finns någon neutralitet på det andliga området. In ivårt land stormar allsköns villfarelse i New Age förpackat format. Då är detinga problem att ha en tro, bara den inte riktas sig till Gud. Tron på att människan återföds i olika liv och skepnader, skulle betraktats som vidskepelse för några årtionden sedan. Den tron omfattas nu istället av ett mycket stort antal modernasvenskar hedningar.

De fina och ljusa kristna högtidernas budskap tillbaka trängs och den skrämmande halloweenfirandet spirar.

Man få vad manförtjänar, på sådd följer skörd. Sverige skördar nu sitt motstånd mot denkristna trons budskap.


Av  Holger Nilsson

Källa: Hednalandet Sverige


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av måndag 25 januari 2016 22:25 | #holger+nilsson #flammor #sverige | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


39 kommentarer

Anna Witt

Tyvärr är det så.

och det är nu vi måste ta bort vårt högmod,

och böja knän i bön till Herren. Fasta. Bön.

Vi skall sluta peka finger. Sluta se på andra och annat än Kristus.

Då kommer Guds väldiga kraft svämma över oss, i Sverige till frälsning och befrielse för många.

Den kraften som fick Kristus att uppstå från det döda, var samma kraft som skapade jorden, som helbrägdegjorde och befriade. Gudomlig Kraft.

Denna Kraft behövs i Sverige Idag.

Vi skall inte skämmas för Namnet Jesus.

Svara -   - 25/1-16 23:01 -


Johan II

Jag upplever att tonen mot frikyrkliga började hårdna i slutet av 90-talet. Men samtidigt vill jag påpeka att det fanns en trigger från en del kristna kretsar som byggde på ilskan. Under 90-talets andra hälft började många kristna debatera på debattsidor och en del gick fruktansvärt hårt åt homosexuella. Ibland såg jag uttryck som fick mig att tappa hakan i debatter. Under den tiden fanns ingen styrning alls av det fria ordet på nätet vilket resulterade i kaos. Det här retade upp grupper som försvarade homosexuellas rättigheter och skapade debatt även i tidningar. Mona Sahlin jämnförde till och med frikyrkliga med nazister innan Göran Persson stoppade henne. Därefter tog konstnären Elisabeth Ohlson Wallin tag i debatten på allvar och forcerade konst in i Uppsala domkyrka ( Ecce homo) vilket för oss fram till idag. Idag har vi en statskyrka som totalt förlorat förankringen i sitt uppdrag och frikyrkan är i en dvala i utåtriktat arbete. Anna har rätt i sitt inlägg, be,fasta och tro på Herren. Om vi skäms för Jesus är det förlorat. Här är statskyrkan illa ute.

Svara -   - 25/1-16 23:33 -


queenia

Svar till Johan II.

Sant!

Diskussioner och träter om bibelordet och ideologier har för vana att bita tillbaka. De som stred hårdast mot homosexualitet fick se sin nation, se sina barn bli det.

Jag är övertygad om.att andemakter spelar oss kristna ett ordentligt spratt.

... och där kiv och bråk finns, där styr andemakter.

Kivade Kristus? Vi skall tävla att bli Honom lika.

Jag älskar alla människor men inte allt människan ställer till med.

Då hade jag hatat mig själv, för allt som sagts och gjorts.

Men Gud uppmanar oss att älska var nästa som.oss själva då måste vi älska oss själva. Det är en andlig lag.

Liksom vi skall förlåta de som oss skyldiga äro; liksom.Gud förlåter oss.

Denä del i bönen skavde och smärtade tills jag lärde mig älska mig så som Gud älskar och förlät mig - och nu kan jag frimodigt säga.

Älskå dina fiender. Bed och välsigna de som.hatar dig.

Gå in med tacksägelse inför Gud och Tillbe.

Den dubbla smörjelsen kommer när vi är redo.

Svara -   - 25/1-16 23:58 -


Jean

Aldrig nånsin skämmas för namnet över alla namn ,nämligen Namnet Jesus Kristus !!!! Alenna frälsaren o sann Gud Jesu frid

Svara -   - 26/1-16 06:44 -


JL

Anna och queenia, ni har misstänkt samma formatering av ord och åsikter. Hur lyckas ni med det?

Svara -   - 26/1-16 08:27 -


svenne

Efter Jesu uppståndelse stod Maria och grät utanför Jesu grav. Hon lutade sig in i graven och fick se två änglar, den ena vid huvudets plats och den andre vid fötternas. Och de sade till henne: "Kvinna, varför gråter du?" Hon svarade: "De hava tagit bort min Herre, och jag vet icke var de hava lagt honom (Joh. 20:13-15).

"De har tagit bort min Herre", sa Maria. DE (politikerna) HAR TAGIT BORT HERREN i Sverige, i alla samhällssammanhang: från skolan, sjukvården, ja alla instanser i samhället. De har tagit bort kristendomsundervisningen i skolorna, sjukvårdspersonal får inte tala med patienterna om Jesus och så vidare.

Sverige ÄR VERKLIGEN ETT HEDNALAND! Det skulle behöva komma missionärer hit, brinnande, andefyllda förkunnare, som kunde väcka de ogudaktiga svenskarna och i första hand de sovande kristna.

Jag ber, att Gud ska sända arbetare till Sverige, från Sydostasien, Afrika och andra länder, där elden brinner. Det finns en skörd också i vårt land. även om ogräset dominerar.

Svara -   - 26/1-16 08:38 -


Johan

Låt oss i tro börja att proklamera:

SVERIGE ÄR ETT KRISTET LAND OCH SKALL SÅ FÖRBLI!

Amen!

Svara -   - 26/1-16 09:57 -


Monika

Svar till JL.

Enighet i anden?

Svara -   - 26/1-16 11:52 -


Thomas P

Konspirerar en maktelit mot folket och mot Herren Jesus? ”Varför larma hedningarna och tänka folken fåfänglighet? Jordens konungar resa sig upp, och furstarna rådslå med varandra, mot HERREN och hans smorde: »Låt oss slita sönder deras bojor och kasta deras band ifrån oss. (Konspirerar?) Han som bor i himmelen ler, HERREN bespottar dem. Då talar han till dem i sin vrede, och i sin förgrymmelse förskräcker han dem: »Jag själv har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg.» Jag vill förtälja om vad beslutet är; HERREN sade till mig: »Du är min son, jag har i dag fött dig. Begär av mig, så skall jag giva dig hedningarna till arvedel och jordens ändar till egendom. Du skall sönderslå dem med järnspira, såsom lerkärl skall du krossa dem.» Så kommen nu till förstånd, I konungar; låten varna eder, I domare på jorden. Tjänen HERREN med fruktan, och fröjden eder med bävan. Hyllen sonen, så att han icke vredgas och I förgåns på eder väg; ty snart kunde hans vrede upptändas. Saliga äro alla de som taga sin tillflykt till honom.” ‭‭Psaltaren‬ ‭2:1-12‬ ‭SVEN‬‬ http://bible.com/166/psa.2.1-12.sven

Svara -   - 26/1-16 13:32 -


Nowote

Svar till Johan.

Att Sverige är ett kristet land är ju endast ett önsketänkande. Hur mycket vi är önskar det här så är det inte så. Om ett land för det första skulle kunna kalla sig kristet borde det finnas ledare som är födda på nytt. Hur många av dagens folkvalda "moderna" partier har någon sådan?

Man skulle förstås ha bibelundervisning i de statligt styrda skolorna, var finns detta?

Man skulle erbjuda hälsa och läkedom igenom Jesu namn på både apoteken och inom vården, är detta tillåtet och existerar detta i Sverige?

Om inte ens något sånt här finns i ett land så kan man väl inte kalla det för kristet hur mycket man än önskar.

Nu säger jag helt rakt på det jag tror!

Sverige kommer inte länge till att existera som nation, utan blir snart som en rök, ett minne blott, som sakta men säkert luckras upp!

Mvh.

Svara -   - 26/1-16 13:33 -


Anna Queenia Witt

Svar till JL.

Förlåt mig. JL Vi är eniga i anden jag och Queenia.

Nu har jag blivit uppmärksammad på att min mobil är inställd, på namnet Queenia - som är mitt namn enligt folkbokföringen.

Anna Queenia Witt är mitt namn.

Det var en miss, från min sida. För ett tag sedan, kan det vara ett par år sedan använde jag mig av Queenia namnet när jag diskuterade på internet. Och det var så jag loggade in mig här.

Detta fanns kvar i min mobil, utan att jag märkte det. Jag är synskadad, och har ibland svårt att se på mobilskärmen.

Nu sitter jag vid datorn och blev uppmärksammad på detta att jag finns som två olika personer här. Det var inte meningen. Jag var inte medveten om det.

Hoppas ingen känner sig lurad.

Jag är en transparent person med väldigt många - enligt kristna - nackdelar, men med en stark längtan efter att Herren skall göra sitt folk Helt och Fritt från allt som drar från Jesus Kristus.

Vänligen Anna Queenia Witt

Svara -   - 26/1-16 13:53 -


Kerstin

Jo det e skrämmande hur lite folk vet om Bibeln o Jesus i detta landet.. Igår började det hedniska programmet Det Okända på tv 7 som handlar om att medium kontaktar döda anhöriga som spökar. Folk kommenterade på Facebook om hur roligt det skulle bli å titta på detta.Ja började då kommentera hur demoniskt detta programmet var o att Gud säger att vi inte ska beblanda oss m medium. Sa som det var att vi kommer då hamna i helvetet för att få dem att tänka till. Och reaktionerna lät inte vänta på sig. Ja blev kallad troll,helt dum i huvet, en sorgsen person,mm mm. De menade på att ja hade allvarliga problem. Att detta är sanning då de döda kommer tillbaka från andevärlden. Ja välsignade dem i Jesus namn.. Ser ni detta inlägget om Det Okända på Facebook så gå gärna in o kommentera för ju fler vi e som upplyser så kanske vi kan rädda nån.. Bara två tre höll med mig.. Tragiskt!!

Svara -   - 26/1-16 14:14 -


Anna Queenia Witt

Svar till Kerstin .

Jag tror inte det är så nyttigt att diskutera med människor som tror på medium. Man blir bara dränerad på energi och får inget utfört mer än att Jesus dyrbara namn blir nedsmutsat.

Man kan be för dem - men att bemöta dem får man göra på andra forum.

Är man kallad till detta så naturligtvis kommer Gud lägga orden i ens tankar så man skriver rätt.

Men eftersom i princip alla tror på medium, så kan man bemöta dem en och en i verkliga livet.

::::

För övrigt så finns det kristna som har enorma upplevelser av samma slag. Möten med okända varelser. Jag var en av dem. Men har bett Gud om att få bort det. Jag har sett skrämmande saker sedan jag var liten.

För mig idag, är det bara Jesus Kristus som betyder något - men jag ger mig inte in i diskussioner som drar ner Kristus i smutsen.

däremot kan jag bemöta en och en.

Alla är fria naturligtvis att göra som dem vill

vänligen Anna Queenia

Svara -   - 26/1-16 14:24 -


Kerstin

Svar till Anna Queenia Witt .

Ja förstår hur du tänker Anna o ja förstod innan ja gav mig in i diskussionen att många skulle opponera sig. Men ja kunde inte låta bli det var som att Gud sa till mig att gå in o varna dem.. Ja har själv tidigare tittat på de programmet o hade då inte den visdom ja har idag.. Ja försökte tänka på att ja själv då hade blivit glad om nån talat om sanningen för mig. Men visst var det ett motstånd absolut men kanske ja sått ett frö nånstans? Isåfall var de ändå värt de.. Ha en fin dag..😄

Svara -   - 26/1-16 14:39 -


Anna Queenia Witt

Den Helige Änden övertygade mig om vad som är viktigt i livet. Och oviktigt.

Jag hörde ett vittnesbörd idag från en äldre man hur han umgicks med Herren i princip hela tiden under ett år.

Salighet. Och han blev Hel och Fri.

Svara -   - 26/1-16 15:13 -


Johan

Svar till Nowote .

som skrev:

"Att Sverige är ett kristet land är ju endast ett önsketänkande."

Nej, det handlar om tro!

"Alltså kommer tron av predikan [=proklamation i det här fallet]" (Rom 10:17)

Gud själv som vi ska bli alltmer lika, gör så:

"Så står det skrivet:Till fader för många folk har jag satt dig, och det är han inför Gud som han trodde på, honom som gör de döda levande och kallar på det som inte är, som om det vore till." (Rom 4:17)

Många av oss ber också om väckelse och den är på gång! Så håll i hatten! :)

"Därför säger jag er: Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det, så skall det vara ert." (Mark 11:24)

Frid!

Svara -   - 26/1-16 20:02 -


JL

Svar till Anna Queenia Witt .

Det är lugnt. Så länge som du inte svarar på dina egna inlägg, för då blir det ganska knäppt.

Men jag måste fråga dig, hur tänker du när du skriver: "när dem sedan förstår, att det är västerlänningar, kristna, USA anhängare, proisraeler, som är roten till fattigdom"

samtidigt som du är kristen?

Vidare gör du reklam för kommunistiska partiet, vilket ter sig lite extremistiskt för mig.

Svara -   - 26/1-16 20:31 -


JL

JO, glömde ju länken :) https://twitter.com/annaqueeniawitt

Svara -   - 26/1-16 20:32 -


Nowote

Svar till Johan.

Det är bra Johan, jag önskar att jag kunde tro så, men tyvärr måste jag säga i detta fall.

Visst tror jag på att många svenskar ändå skall komma till tro, ja, och jag är t.o.m helt viss om det. Det kommer att ske, men genom en nöd som vi aldrig kunde tänkt oss över detta land.

Gud välsigne dig broder och, jag ber för Sverige och våra politiker.

Mvh.

Svara -   - 26/1-16 21:11 -


Johan

Svar till Nowote .

Det finns vittnesbörd från fler håll, att väckelsen nu har börjat spira, runt om i landet. Jag tror att den ska bryta loss i år. HALLELUJA!

Svara -   - 26/1-16 21:49 -


Anna Queenia Witt

Svar till JL.

Ja du.

Du gör din hemläxa JL

Och det är ganska bra. Jag gömmer mig inte,det är ganska tydligt.

Jag stödjer antirasism. Våldsamma upplopp hatar jag. Och detta parti i Gislaved, var dem enda som gick emot rasismens galenskaper.

Angående bilden.

Eftersom homosexuella och transsexuella får ta emot enormt mycket hat från både troende och icke troende i hela världen och även i vårt land, så ville jag vara en motvikt.

Jesus har kallat oss att till att älska. Inte hata. Han har kallat oss till bön, inte att slå på folk.

:::::::::::::::::

LÄNKEN från mitt twitterkonto som jag inte använt på mycket länge. Tror det var bland de sista jag skrev. Jag orkar inte diskutera med människor som inte tänker klart.

:::::::::::::::::::::

Nedanstående twittrade jag under ca 15 min en natt mellan klockan kl. 01.17 -01.33

Daterat 2013-10- 02

”Som vanligt bra och "birrerskt" skrivet! Han har sin stil! Varför inte man skriver, skriker ut att det är muslimer som skär halsen av folk?

Jo! Den vanlige muslimen, i grannhuset gör inte det! Det är krigshetsarnas, följe som dödar, lemlästar förstör!

Det är många gånger, okunniga, hjärntvättade fanatiker som hamnat i en religiös krigsherres arme av våldsverkare!

Om man skriver att muslimer i 35 länder obehindrat, känslokallt, dödar, bränner ner, kristna, så tror folk, att alla muslimer gör så.

Att det ligger en inbyggd ondska i religionen Islam! NOT! Lika vacker som Bibeln är med sin poesi och levnadsregler, är också Koranen!

Jihad, är inte en uppmaning att döda och förgöra allt västerländskt, kristet!

Jihad är en inre kamp! "Vad jag vill av det goda gärningar, det gör jag inte, men jag gör det jag inte vill av det onda".

Det är den kampen man för! Jämför gärna med Bibelns undervisning, om den inre kampen! Snarlik! Men heter varken Jihad eller något annat!

Dock har religiösa ledare, tvingat in en militärisk lära, i Jihad! Analfabeter kan inte läsa, lära sig!

Med lite droger, lösningsmedel, mat, så förmås unga män att flå upp människor..

.. när dem sedan förstår, att det är västerlänningar, kristna, USA anhängare, proisraeler, som är roten till fattigdom,

orättvisor, krig, så vill dem döda ännu fler! Inte på något sätt är detta ett försvarstal förde som dödar!

För det skall ni veta! Muslimer i sig är goda, arbetsamma, kärleksfulla individer! Dem saknar Jesus! Ja!

Men det gör större delen av den kristna världen också...”

:::::::::::::::::::::::::::::::::::

Detta skrev jag eftersom enormt hat mot muslimer poppade upp bland kristna. Ofta ledarskribenter. Samma ledarskribenter är mot aborter och homosexuella. Alla skall brinna i helvetet.

Men i det här twitterfloden jag åstadkom denna natt, var det mest att påvisa följd och verkan.

Vi vet alla att inte alla muslimer är slaktare. Jag känner mängder av muslimer som är snälla, goda, tar hand om sina barn och familjer – faktiskt bättre än vad många svenska frånskilda gör. Mig inberäknad.

Du valde att nämna citatet

”.. när dem sedan förstår, att det är västerlänningar, kristna, USA anhängare, proisraeler, som är roten till fattigdom,”

Jag står för varje ord. Det är västvärldens, kolonialpolitik, utsugning, som är en stor faktor i att dessa nationer inte har kunnat rå om sina resurser och utvecklas.

Och i denna fattigdom och analfabetism så har krigsherrar och religiösa ledare inga svårigheter att hitta soldater och krigare.

Detta gör mig inte kommunist. Inte vänster heller.

Jag har under hela mitt liv stått åt höger. Men idag vet jag ingen sida förutom Jesus Kristus, som är god nog. Maranata. Jag längtar efter Jesus. Kom nu.

Amen.

Svara -   - 26/1-16 22:50 -


Anna Queenia Witt

Svar till JL.

Jag gör inte reklam för kommunister. Jag ville få folk att komma till den enda antirasistiska manifestationen som fanns just då.

Var fanns kyrkorna, de troende?

Jag svarar inte på mina egna inlägg, jag lägger till kommentarer.

Svara -   - 26/1-16 22:52 -


Nowote

Svar till Johan.

Det vore härligt Johan, det längtar vi efter!

Hoppas också att det blir riktiga omvändelser och inte som jag någon gång har sett, bara "grupptrycksfrälsta" som lägger av när det inte är roligt och häftigt längre.

Flyktingar och invandrare blir frälsta i dagens Sverige just nu, det har jag både hört och sett, men vi hoppas på riktigt frälsta svenskar också.

Mvh.

Svara -   - 26/1-16 23:05 -


Cilia

Svar till Anna Queenia Witt .

Du har uppenbarligen aldrig läst Koranen, denna vidriga bok fylld med hat och hot!!!! Du vet inte ett smack om islam!!

Svara -   - 26/1-16 23:14 -


Johan II

Svar till Kerstin .

Det är en förrädisk tro som lockar många, det kommer i skepnade av att vara en del av tron på Gud. Vissa medium kommunicerar med ärkeänglarna och får hjälp att föra förvirrade själar till andra sidan. Människor ser det här som något gott. Sanningen är att det finns inga döda själar som irrar omkring i sin gamla miljö. De är avskurna från vår värld hos Herren eller i väntan på domen enligt Bibeln. Det hela är ett skådespel med andar som aktörer i detta farliga spel. Det finns något som alltid fungerar när man konfronteras av spritister eller new age - egentligen är det samma sak. Tala om blodet, blodet som göts på Golgata för vår räddning. Det fungerar alltid. Andarna som styr människornas verk flyr för påminnelsen av detta underbar offer som gjordes för mänskligheten. Friköpte oss en gång för alla.

Svara -   - 26/1-16 23:36 -


JL

Anna, jag förstår inte din logik alls. Först säger du att man inte skall dra islam över en kam, sedan drar du kristendomen över en kam i samma inlägg.

Fattar du inte hur inkonsekvent det är?

Du gör ju dig själv skyldig till kristendomshat, samtidigt försvarar du islams dåliga sidor och utnämner alla som gör EXAKT samma sak som du hatare.

Försök lura på vad är som driver dig att försvara islam och attackera kristendomen, för jag ser ingen lojalitet till kristna hos dig. Lite som att vara moderat och attackera den egna politiken och försvara sossarnas politik, därtill förvänta sig blommor av partiledaren.

Svara -   - 26/1-16 23:55 -


Anna Queenia Witt

Svar till JL.

Jag har förförståelse för vår blodiga historia. Det är inte samma sak som att dra ner kristna.

Och jag försvarar inte på något sätt bestialiteter, mord, övergrepp - någon försyndelse mot någon människa eller djur, oavsett från vem det än kommer.

Jag älskar Jesus. Men jag vet att kristna kan var genomfalska. Framförallt när kristendom blir politik. Då blir det väldigt fel.

Detta tyckte inte Jesus om heller.

Jag förväntar mig inte applåder - blommor - från något håll.

Om jag talar om det jag ser, och jag är inte ensam om att se den kristnade västerländska världen som korrupt, försupen, översexualiserad osv - så säger det inget om vad jag tycker om Jesus älskande människor.

Och jag älskar alla. Även de minsta och dömda.

Oavsett vilken kultur dem än kommer från.

Jesus har kallat oss att älska, förlåta, välsigna, Även våra fiender.

Att jag säger att muslimska familjer som jag lärt känna, har goda män, och kvinnor och barn - för det mig till en kristendomsförrädare?

Om jag radar upp historiska fakta, kolonialhistoria, ekonomisk historia, politisk historia, - gör det mig till en försvarare av den ena eller andra sidan?

NEJ.

En dag kommer Gud visa oss, en och en, individuellt, vart vi har fallit. Och jag har många, många brister. Men jag vill inte vara en hatare. För jag älskar mina kristna vänner - men jag sväljer inte någon form av hat, rasism, fundamentalism (som har agenda att döma alla andra men inte sig själva.)

Svara -   - 27/1-16 00:16 -


JL

Anna, ta ditt strunt med någon annan. så här skrev du själv:

"när dem sedan förstår, att det är västerlänningar, kristna, USA anhängare, proisraeler, som är roten till fattigdom"

OM jag skulle skrivit: "islam är roten till terrorism"

så skulle du ryckt ut med alla vapen och gapat rasist, hatare och förmodligen ordnat ett torgmöte. Men du skall minsann kunna ge kristendomen skulden till fattigdomen och förväntar dig en klapp på axeln.

Du försvarar islam och trycker ner kristendomen och hänvisar till kärlek. Och alla som gör exakt samma sak fast visar lojalitet till kristendomen, de är islamofober.

Men du skall veta, har man ingen lojalitet så har man ingen kärlek. Då är orden om kärlek inte värda ett skit för de är bevisade som en lögn.

Tråkigt att säga det, men jag uppfattar det som du redan har konverterat andligt. Du verkar bara inte fattat det själv.

Svara -   - 27/1-16 09:05 -


nils

Svar till Anna Queenia Witt .

Vi har likt du,träffat Muslimer,som blev våra bästa grannar i Sverige,även om de ej ville tro på Jesus.--Och i Bosnien kom vi också i kontakt med en fin familj,även om de ej var villig att tro på Jesus.--Jag fick i 2,5 år medverka i ett radioprogram,där jag varje vecka jämförde Bibeln och Jesus med Koranen och Muhammed.--Vad jag vill säga till alla Bibelläsare är; Ni vet ej hur TACKSAMMA ni skall vara som ÄGER BIBELN!--Jag fann att KORANEN är full av osanningar och förfalskningar.--Inte bara det,den Uppmanar och tom. Belönar våld och Dödande av oskyldiga.--Det som berörde mig sämst, är dock att Koranen använder BIBELN för att legitimera sin lära och profet.--Låt Bibeln få vara ifred,om nu Islam vill ha sin lära,där man tom.utlovas PARADISET genom att Döda oskyldiga!--Så ej Människorna,utan dess ROT,KORANEN är det ondas upphov.--De blir TVINGADE att läsa,lära och följa denna DÖDENS Religion under HOT.--Hör deras bekännelse;"Vi älskar Döden lika mycket som NI(västerlänningar) älskar Livet."--En Dödens religion,som är Bibelns MOTSATS,eller hur? MVH.nils

Svara -   - 27/1-16 10:06 -


nils

En bra beskrivning av sönderfallet som skett i vårt land,och som tycks Fortsätta i rasande fart!--Men vad jag saknar i denna analys,är den Kristna FÖRSAMLINGENS ANSVAR i denna förändring och sedemera förfall.--Vi är också Medskyldiga till detta Andliga förfall som det ju Ytterst handlar om.--Vi har ej varit det BRINNANDE ljuset att VÄGLEDA, eller DET SALT som skall motverka förruttnelsen.--Så i Ärlighetens namn,må vi Bekänna våra SYND,och av HJÄRTAT OMVÄNDA OSS från Synd,Ljumhet och Världslighet.--De ÖDMJUKA giver Han NÅD,även IDAG,om vi VÄNDER OM till Herren av HJÄRTAT. MVH.nils

Svara -   - 27/1-16 11:45 -


Peter Hall

Svar till nils.

Låt ogräset växa tillsammans med den goda säden, annars kan det hända att ni drager upp vetet tillsammans med ogräset. Vid tidens slut skall ogräset först samlas tillhopa i knippor till att brännas upp. Samla sedan in vetet i mina lador.

Alltså överlåt åt Herren att ta itu med muslimerna. Han skall göra det!

Att egga upp kristna mot muslimer är kontraproduktivt. Stryk dem medhårs, så kanske de vänder om och låter oss leva.

Svara -   - 27/1-16 17:09 -


Nowote

Svar till nils.

Inte behöver muslimer vara elaka för att de tror på en annan Gud, givetvis inte. Däremot är ju det de tror på fördärvligt.

Men!

Inte är de som tror på evolutionsteorin några bättre människor, men inte heller de är elaka bara för att de tror på en annan gud, (slumpen). Också en totalt fördärvets religion, tron på någon osynlig och slumpartad kraft helt utan intelligens?

Frågan är egentligen vilken av dessa två religioner ställer till med mest elände på vår jord?

Västvärldens pågående ras har nog fördärvats ganska mycket mer av evolutionsteorin och dess förespråkare än av koranen. Denna avgudadyrkan har hjärntvättat mycket stora delar av välfärdssamhällets medborgare idag!

Bevare oss från dessa slumpens lögner Jesus!

Mvh.

Svara -   - 27/1-16 17:42 -


Anna Queenia Witt

Svar till JL.

Rent historiskt har jag rätt. Det är väst som i hundratals år har kolonialisserat och tagit över nationers naturtillgångar, för att sko sitt egna överflöd. Varför tror du afrikanska länder är så fattiga? Och arabiska? Varför tror du USA har så mycket med oljan i Saudiarabien att göra. Varför tror du USA har betalat utbildningen av afghanska terrorister - jo, för att få bort ryssarna. Och sedan fick dem mot sig. Vilka flögs ut från USA efter 9/11 ? Jo, saudiska släkter som mycket väl kunde ha med terrorn att göra.

USA har haft sin näsa överallt.

Hela världen följer efter USA´s politik.

Och kristna högern är likadan.

Du vill inte höra sanningen varför fattigdom, och ständiga krig, skapar analfabeter, och terrorister.

Vi västerlänningar, får vad vi har skapat.

Om islamistiska religiösa ledare, utnyttjar denna situation för att skapa sig makt - så är det deras fel. Naturligtvis skall skulden ligga där den bör. Den som slår ihjäl bär skulden. Den som bombar bär skulden - eller de som står bakom - eller den kraft som ligger bakom allt det här.

Jag är mycket lojal till Jesus. Till de människor som gör som Jesus befaller.

Vänd din andra kind, om du blir slagen.

Lämna allt, följ Jesus.

Förlåt sju gånger sjuttiosju gånger när någon gör dig illa gång efter gång.

Välsigna dina fiender.

Älska dina fiender.

Ära och lyft dina syskon i Kristus. Högakta dem.

Så vilka är mina syskon i Kristus?

De som följer sina egna maktsträvanden och har enormt kontrollbehov, eller de som lämnar över alla ambitioner och all stolthet till Herren Jesus Kristus?

Jo, naturligtvis den senaste gruppen. Dem vet att ha sin styrka i Kristus. Den ende makten och Kraften som är något värt att ha sin tillit till, i denna tid då inget förblir det man tror.

Jag är mycket lojal till Kristus.

Jag har konverterat. Ja.

Från tron på mig själv, min egna styrka, till tron på Kristus, Jesus, min Herre, som dog på Korset, genom vilkens död vi nu kan rättframt gå fram till Far i himlen och prata. Förlåten brast - och jag får vara i pelarsalen med min Far. Tack, tack, tack sjunger det i mitt hjärta.

Kärlek är att älska oavsett vad som hänt, så som Gud Fadern älskade världen att han gav oss sin enfödde Son för att vi skulle bli FRIA i HONOM.

Kärlek är att förlåta de män som våldtar ens dotter. Att förlåta den man som nästan dödat ens son. Kärlek är att hålla en gammal man i handen, över gränsen till dödsriket, trotts att man vet vad personen gjort för vanvördigheter i sin familj.

Tålamod är kärlek. Fördragsamhet är kärlek.

Vad är ickekärlek?

Att leta fel hos andra. Att inte lyfta varandra. Att sprida rykten, skvallra och göra sensationer av andras olycka.

Jag försvarar inte religionen Islam.

Jag försvarar grannar som är goda, trotts att dem är muslimer. Människor som älskar och jobbar för sin familj. Människor som inte super eller spelar bort sin familj. Som jobbar hårt för sin familj.

Jag försvarar inte de människor, oavsett religion, kultur, tro, som förstör för sina närmaste, som super, spelar för pengar, ljuger, bedrar, kränker, sexuellt utnyttjar barn. Dock älskar jag dessa människor. Jag har haft dem i min närhet under hela mitt liv, och har genom dödens väntsal, fått frid i mitt hjärta att älska.

Det gör mig inte till något bra. Googlar man tillräckligt mycket så hittar man en väldigt trasig kvinna. En kvinna som förlorat förmågor, och inte längre kan arbeta. Men trotts sin sjukdom kom ner på knän, och överlät allt till Herren.

Så snälla. Döm inte mig.

Det är endast Gud som kan göra det.

vänligen Anna Q. Witt

Svara -   - 27/1-16 18:05 -


Anna Queenia Witt

Svar till nils.

Naturligtvis är Koranen andligt farlig och mycket felaktig. Naturligtvis så använder den onde Koranen för att förslava. Jag har inte sagt något annat.

Men jag har sagt att vissa stycken i den liknar Bibeln, och att de muslimer som har ett av Gud nedlagt samvete - som Paulus skriver om i Romarbrevet - läser in det goda i Koranen.

Bibeln är också fylld av död, blod, hämnd och en mycket vred Gud, som erkänner att ja, Ja, Gud, har skapat en situation som är fel och ändå kommer jag döma er för det, med död. Många som läser historiska böckerna i GT förundras över hur vi kan tro på en så bestialisk, svartsjuk Gud.

jag kan. Därför att jag inser att allt har med tider och framtiden att göra. Att allt kommer fullkomnas.

Abraham han ljög flertal gånger om sin hustru, att hon var syster, och på det viset drog en skuld över de män, som tog henne till sina hem.

Kolla in Jacob. Laban. Josefs bröder. För att inte nämna alla krig som hände efter uttåget ur Egypten. Och hur Gud straffade med total död både sina egna men även hednafolken.

Vad jag ser. Mänsklighet.

jag ser att Guds NÅD är ofantlig, även för människor utanför Jesus. Jag ser att Gud älskar sitt egendomsfolk. Och att Gud skapade via Isamel, Hagars - Saras tjänstekvinnas - son ett folk som alltid låg i strid med Guds egendomsfolk, brödrarfolket på fader Abrahams sida.

Jag har inga tyckanden. Alla svar får vi en dag. Men jag vägrar hata, för att ett folk valdes ut, och ett annat blev hatat.

Judarna har fått ta mycket skit - men är Guds egendomsfolk. Och vi skall välsigna dem. Älska Israel. Men inte allt som sker politisk. Vi måste lära oss att skilja på andliga lagar, skeenden, och politiska.

vänligen Anna

Svara -   - 27/1-16 18:14 -


nils

Svar till Anna Queenia Witt .

Vi Självcentrerade kryp, må försöka se historien ur Guds perspektiv!--Efter Edens syndafall,kom ett NYTT FALL när Gud tom.ångrade skapelsen av oss,och TVINGADES sända Floden,och måste Börja om.--Ett nytt Uppror kom då genom Babels Torn,och fick oss att skingras utöver jorden.--Hans NÅD övergav oss ej,utan Han fann Abraham,kallad Guds vän.--Ett folkslag föddes fram,för en ny Chans för Mänskligheten.--Genom det mörker som rådde inom oss,gav Han oss de 10-budorden,och Guds Lag till våra förmörkade sinnen.--Det mötte MOTSTÅND bland de vilsna själarna,vilket hela G.T. visar.--Genom sin lag o straffdomar vill Herren skapa fram den förlorade GUDSBILDEN och visa oss VEM HAN ÄR.--Vi glömmer ofta att Herren är Rättfärdig och därför måste handla Rättfärdigt mot oss.--Han säger om Israel,sitt utvalda folk;"Eder allena har jag utvalt bland alla släkter på Jorden.Därför skall jag ock Hemsöka på eder Alla edra Missgärningar."Amos.3:2.--Nu har Han i sin Gudomliga NÅD,låtit FÖRSONA Mänsklighetens SKULD,och FÖRLÅTER oss, som du ju själv erfarit.--Vilket BEVIS att GUD VERKLIGEN är KÄRLEKEN och ÄLSKAR OSS.--Men nu i Tidens ÄNDE,efter att Evangeliet i 2000-år gått Världen runt,och FÖRKASTATS av folken,har en KRIS uppstått igen.--Vi står nu inför en Vedermöda,en Födslokris när Världen måste genom sin SYND,drabbas av Guds DOM.--Likt på Noas tid.Det är med SORG och BEDRÖVELSE Herren måste låta det ske,för att Hans rike skall etableras på jorden.--Må vi förstå Herrens Gärningar,sett ur HANS perspektiv,som ändå är KÄRLEK till Mänskligheten från början till slut. MVH.nils

Svara -   - 27/1-16 23:07 -


Anna Queenia Witt

Svar till nils.

Ja. Du har rätt.vi ser bara ur vårt perspektiv

När krisen drabbar väst då är det födslokris. Dina ord.

Men alla krig, katastrofer, terror i u-länder som pågott under alla år?

Fundera på vi och dem perspektiv. Guds perspektiv.

.

Att Gud har all kontroll och svaren får vi senare i evigheten om vi fortfarande är kontrollberoende....

Nu lämnar jag diskussionen .

Vänligen Anna

Svara -   - 28/1-16 01:25 -


jayne

Svar till Anna Queenia Witt .

Tack för ditt inlägg blev väldigt glad över att läsa det. Gud välsigne dig.

Svara -   - 28/1-16 22:50 -


nils

Vi måste se och förstå att Gud är Proggresiv, att Han rör sig mot ett bestämt MÅL.--Detta ser vi i alla profetiska utsagorna i Bibeln,ända från syndafallet.--Alla de Guds löften Han givit,som REDAN UPPFYLLTS,speciellt ang. Israel och Jesus.--Jesus finns med ända från 1Mos.till Upp.boken.--300 olika profetior handlar om Hans 1-a Ankomst.--ca.568 talar om Hans 2-a ankomst.--Dessa uppfyllda löften BEKRÄFTAR Guds Sanning och Hans TROFASTHET.--Men slutsegern över Ondskan kommer först efter Födslovåndan,när Herren Kristus får det sista ordet,har Han lovat oss.--Må vi alla vara trogen intill Döden,så skall vi få Livets Krona av Herren JESUS./nils

Svara -   - 30/1-16 22:21 -


nils

Svar till Anna Queenia Witt.

Tack Anna för dina svar.--Gläder mig över att du likt mig har funnit det viktigaste i dessa frågor,nämligen JESUS SJÄLV.--Han är ändå det slutliga svaret på ALLA frågor vi försöker förstå.--Och att TRON på Honom, ÄR VÅR SEGERKRAFT i de svåra stunderna vi alla möter.--Guds välsignelse önskar dig/ nils

Svara -   - 31/1-16 23:22 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå

Av Holger Nilsson 

Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå.

Holger Nilssons debattartikel i Aftonbladet 23 november 2017. 

Nu är det verkligen hög tid att säga ifrån! Jag tänker på en bok som lanserades helt nyligen. Den är skriven av Susanne Pelger, lektor vid Lunds universitet.

33

Läs allt!


De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

10

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

17

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

33

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

22

Läs allt!
Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, fredag 24 november 2017 kl. 15:56

Jesus söker: Gudrun, Rune!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 064 online! | Sidvisningar idag: 234 420 | Igår: 257 968 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp