Surfar nu: 654 www.apg29.nu


Hela kroppen kastas i helvetet

Hela kroppen kastas i helvetet

11 bibelord av Jesus om att kastas i helvetet.

Så säger Jesus:

Matteusevangeliet 23:33

– Ormar, huggormsyngel, hur skall ni kunna undgå att dömas till helvetet?

Matteusevangeliet 10:28

– Var inte rädda för dem som kan döda kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan förgöra både själ och kropp i helvetet.

Matteusevangeliet 5:29

– Om ditt högra öga förleder dig, så riv ut det och kasta det ifrån dig. Det är bättre för dig att en del av din kropp går förlorad än att hela kroppen kastas i helvetet.

Matteusevangeliet 5:30

– Och om din högra hand förleder dig, så hugg av den och kasta den ifrån dig. Det är bättre för dig att en del av din kropp går förlorad än att hela kroppen kommer till helvetet.

Markusevangeliet 9:43

– Om din hand förleder dig, så hugg av den. Det är bättre för dig att gå in i livet stympad än att ha bägge händerna i behåll och hamna i helvetet, i den eld som aldrig slocknar.

Markusevangeliet 9:45

– Om din fot förleder dig, så hugg av den. Det är bättre för dig att gå in i livet ofärdig än att ha bägge fötterna i behåll och kastas i helvetet.

Markusevangeliet 9:47

– Om ditt öga förleder dig, så riv ut det. Det är bättre för dig att gå in i Guds rike enögd än att ha bägge ögonen i behåll och kastas i helvetet,

Lukasevangeliet 12:5

– Jag skall tala om för er vem ni skall frukta. Frukta honom som kan döda och sedan har makt att kasta ner i helvetet. Ja, jag säger er: honom skall ni frukta.

Matteusevangeliet 5:22

– Men jag säger er: den som blir vred på sin broder undgår inte sin dom, och den som okvädar sin broder undgår inte att ställas inför rådet, och den som förbannar honom undgår inte helvetets eld.

Matteusevangeliet 18:9

– Om ditt öga förleder dig, så riv ut det och kasta det ifrån dig. Det är bättre för dig att gå in i livet enögd än att kastas i helvetets eld med båda ögonen i behåll.

Matteusevangeliet 23:15

– Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som far över land och hav för att vinna en enda proselyt, och när någon har blivit det gör ni honom till ett helvetets barn, dubbelt värre än ni själva.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 24 mars 2019 15:29 | #helvetet #dom #eld | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

102 kommentarer

Christer Åberg 24/3-2019, 17:34

Nu vill jag inte att det ska komma massa förvirrande diskussioner om att helvetet inte betyder helvetet. Om grundordet är översatt med helvetet på svenska så det så det betyder på svenska. Varje kommentar som sår in förvirring och tvivel angående detta deletas!

Svara


SAS 24/3-2019, 18:03

Som när ogräset samlas ihop och bränns upp i eld ska det bli vid tidens slut. 41 Människosonen ska sända ut sina änglar, och de ska samla ihop ur hans rike allt som förleder och alla som gör orätt 42 och kasta dem i den brinnande ugnen. Där ska man gråta och gnissla tänder.” (Matt 13:40–42)

“Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen ska inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.” (Joh 3:36)

“ Men de himlar och den jord som nu finns har genom samma ord sparats åt eld och bevaras fram till den dag då de gudlösa människorna ska dömas och gå under.” (2 Pet 3:7)

“ Själv tände han offereld i Hinnoms sons dal och brände sina barn i eld efter den avskyvärda seden hos de folk som Herren hade fördrivit för Israels barn.” (2 Krön 28:3)

“Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna.” (Matt 10:28)

“Det sker när Herren Jesus uppenbarar sig från himlen med sina mäktiga änglar 8 i flammande eld och straffar dem som inte vill veta av Gud och dem som inte lyder vår Herre Jesu evangelium. 9 De ska straffas med evigt fördärv, skilda från Herrens ansikte och hans härlighet och makt, 10 när han kommer på den dagen för att förhärligas i sina heliga och väcka förundran hos alla dem som tror. Och ni har trott det vittnesbörd vi gav er.” (2 Tess 1:7b–10)

“Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.” (Matt 25:41)

Och dessa ska gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv.” (Matt 25:46)

“Och jag såg en ängel komma ner från himlen med nyckeln till avgrunden och en stor kedja i handen. 2 Och han grep draken, den gamle ormen som är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år. 3 Sedan kastade ängeln honom i avgrunden och stängde och förseglade den över honom, för att han inte mer skulle förleda folken förrän de tusen åren nått sitt slut. Därefter ska han släppas lös för en kort tid.” (Upp 20:1–3)

“10 Och djävulen som hade förlett dem kastades i sjön av eld och svavel där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheters evighet.” (Upp 20:10)

“14 Och döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden. 15 Och om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.” (Upp 20:14–15)

“8 Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna och de sexuellt omoraliska, ockultisterna, avgudadyrkarna och alla lögnare, de ska få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden.” (Upp 21:8)

Svara


nils 24/3-2019, 18:27

Tack Christer,och må Herren välsigna dig för din Raka och Tydliga förkunnelse om den Allvarligaste Sanningen i Bibeln, om det Eviga Helvetet utan något hopp om Återvändo eller Slut !
¤¤¤
Men Tack Jesus,att detta är Ej den Viktigaste Sanningen i Bibeln utan;
"Så Älskade Gud världen att Han utgav sin Enfödde Son,på det att var och En som Tror på Honom,icke skall Förgås,(Inte skall komma till Helvetet),utan hava Evigt Liv!"
¤¤¤
Nu är det fria Valet Ditt och Mitt Om vi väljer Att Förgås,Plågas för Evigt eller hava Evig Liv och Glädjas för Evigt! Må Herren leda Dig att göra det Rätta Valet för Evigheten! Mvh/nils

Svara


Harald 24/3-2019, 21:15

Då innebär det att mina kära föräldrar brinner i hevetet😭 Då vet jag inte om jag själv vill vara frälst?

Svara


SA 24/3-2019, 21:37

Det handlar endast om , hjärtats trohet till Jesus , inget annat .

Svara


Roine Öberg 24/3-2019, 21:41

Svar till Harald.

Herren är en nådefull Gud.....vi skall inte fälla några förhastade domar i förtid och därigenom förlora vårt hopp om nära och kära som dött utan att tro på Jesus.....men vi har ju att förhålla oss till Jesu ord i matt 10 där han talar om hur mycket vi ska älska honom för att vara värdiga att följa honom.....och det kan vi ju göra något åt fortfarande....Guds frid och välsigne dig!

Den som älskar sin far eller mor mer än mig är mig inte värdig, och den som älskar sin son eller dotter mer än mig är mig inte värdig. Den som finner sitt liv skall mista det, och den som mister sitt liv för min skull skall finna det. Den som tar emot er tar emot mig, och den som tar emot mig tar emot honom som har sänt mig. Den som tar emot en profet därför att det är en profet, han skall få en profets lön. Och den som tar emot en rättfärdig man därför att det är en rättfärdig, han skall få en rättfärdig mans lön. Och den som ger en av dessa små en bägare friskt vatten att dricka, därför att det är en lärjunge - amen säger jag er: Han skall inte gå miste om sin lön."

Matteusevangeliet 10:37‭, ‬39‭-‬42 SFB98

https://bible.com/bible/160/mat.10.37-42.SFB98

Svara


SA 24/3-2019, 21:43

Svar till Harald.

Snälla du , så får du inte tänka , ingen av oss kan säga säckert , att någon ska brinna i helvetet ,för evigt . Var välsignad i Jesu namn broder .

Svara


Ann-Marie A. 24/3-2019, 22:12

Svar till Harald.

Har också äldre släktingar som jag inte vet om de var frälsta. Men vill tro att de bad "Fader vår" eller något liknande innan de dog, så hoppas möta dem i himlen en gång.

Svara


Leif 24/3-2019, 22:18

Svar till Harald.

Det vi behöver minnas är att när vi väl kommer fram till vår Far i himmelen så säger Guds Ord så här!

(Joh Upp 21:4-5) Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta." Han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt." Och han sade: "Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna."

Kom alltid ihåg detta! Ingen kommer någonsin i himmelen att sörja för någon mer! Sen hur Gud ordnar allt behöver vi inte tvista om, Han kommer att ordna upp allt, och det är det som är det väsentliga! Gud Är god, halleluja!

Jesu frid...

Svara


Kaj 24/3-2019, 22:23

Vi vet inte vad som sker de sista minuter och sekunderna i Människas liv ? En del människor som varit nära döden upplever likt en film spelas upp och får se hela sitt liv på några korta ögonblick . Varför kan man fråga ? Det kan finnas en mening med detta ! Jag vill absolut inte sprida förvirring ! Helvetet är en fruktansvärd plats ! Varför skulle annars Gud sända sin enfödde son till oss med tydliga varningar , och dessutom gå frivilligt i döden för oss ! Jesus har gjort vägen klar , men vi är pliktiga att vandra såsom han gjorde.

1 Joh 2:6

Den som säger sig förbliva i honom, han är ock pliktig att själv så vandra som Han vandrade.

Svara


Kaj 24/3-2019, 23:04

Svar till Thomas.

Så du menar Tomas ,de gamla kämparna som förkunnat Guds ord med skärpa och allvar inte var sanna vittnen !? Om någon förkunnar om Helvetets konsekvenser , ÄR JU DÄRFÖR ATT MAN INTE VILL NÅGON SJÄL SKA HAMNA DÄR !

5Men fastän I redan en gång haven fått kunskap om alltsammans, vill jag påminna eder därom, att Herren, sedan han hade frälst sitt folk ur Egyptens land, efteråt förgjorde dem som icke trodde, 6så ock därom, att de änglar som icke behöllo sin furstehöghet, utan övergåvo sin boning, hava av honom med eviga bojor blivit förvarade i mörker till den stora dagens dom. 7Likaså hava ock Sodom och Gomorra med kringliggande städer, vilka på samma sätt som de förra bedrevo otukt och stodo efter annat umgänge än det naturliga, blivit satta till ett varnande exempel, I Det att de få lida straff i EVIG ELD!

Svara


SAS 25/3-2019, 07:26

Antingen tror man Guds ord eller så förkastar man sanningen. Det går inte att kalla sig troende och sedan förkasta vissa sanningar som man tycker är obekvämt.. Jag ser här att mitt inlägg med Bibelord fick 2 gillande ganska intressant, för det visar hur det ser ut i Kristenheten hur man förhåller sig till Guds ord. Gud är Helig och fruktansvärd, men full av nåd och Kärlek mot de som omvänder sig.

Svara


SAS 25/3-2019, 07:27

Svar till Thomas.

“Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen ska inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.” (Joh 3:36)

Svara


SAS 25/3-2019, 07:30

Svar till Thomas.

Och när du uttalar dig så är det positivt att ordet få vara i centrum istället för Thomas🙂

Svara


Stefan Jonasson 25/3-2019, 08:45

1Matt 23:33 om helvetet platsen där det onda får sin dom... Döds riket... Gehenna.. Ett plågsamt ämne.. I detta sammanhang matt 23 handlar det om fariseerna som varnas.. Dom religiösa självgoda egenrättfärdiga hycklar.. Dom som binder ihop tunga bördor och lägger dem på människors axlar men vägrar att hjälpa någon att lyfta bort dem.. Dom som älskar att visa upp sin religiositet.. Gillar att folk beundrar hur andliga dom är... Dom som går omkring och kallar sig lärare *1 tim1:6-10 DE VILL VARA LÄRARE I LAGEN MEN FÖRSTÅR VARKEN VAD DE SÄGER ELLER VAD DE SÅ SÄKERT UTALAR SIG OM,, VI VET ATT LAGEN ÄR GOD OM MAN BRUKAR DEN RÄTT... Dom stänger himmel riket för människor.. Och hindrar dom som försöker... Gör dom någon till en lärjunge så blir deras lärjungar dubbelt så värre än vad dom själva är.. Vitkalkade gravar..

Svara


nils 25/3-2019, 09:41

JANET BALDER SÅ SIN MORMOR I HELVETET FÖR IDOLDYRKAN!
Jesus och jag började gå ned och ned,ännu långt bort hörde jag skrik och jämmer.
Jag sa;Here tag mig bort för jag kunde ej möta detta.
Herren svarade;Se Min tjänare,var ej rädd för Jag är med dig.
Vi gick ned till några tunnlar,det var ett stort mörker,ett mörker jag aldrig känt på jorden.
Vi kom till en plats där en person ropade,och Herren sade det var min otroende mormor.
Hon sade;Var snäll ge mig vatten,tag mig ut härifrån,jag kan ej uthärda denna smärta mer.
Jag kunde ej göra något,bara gråta,och sade;Herre för din ondliga barmhärtighet och oändliga godhet,tag henne ut härifrån.
Varför är hon här om mina föräldrar sa hon var i Himlen?
Herren sa;Tjänare prästen sa dina föräldrar att hon kommit till himlen,men det var Lögn för hon brukade buga sig framför avbilder.
Hon tillbad avbilder och se hur dessa avbilder Ej kunde frälsa henne.
Många gånger knackade Jag på hennes hjärta så hon skulle öppna och Jag skulle komma in,men istället beslutade hon att göra löje av mitt Ord.
Hon beslutade att det var bättre att följa Världen än ära Mitt Namn.det är varför hon är här.
Hon önskade aldrig Omvända sig och prästen sa att hon hade flygit upp til himlen och redan var i de himmelska boningarna,Men det var lögn.
Hon ropade i svåra själskval,och Herren sade;Jag kan ej göra något nu,denna själ tillhör ej Mig mer.
Vi vände och gick bort,hon ropade;Nej lämna mig ej här,ge mig vatten tag mig ut härifrån.
Vi fortsatte att se så många människor,själar som försökte gripa i Herrens kläder och bad;
Ta oss ut härifrån.
Men Herren sade;Gå bort härifrån,du tillhör Ej Mig mer,du tillhör satan och hans demoner.
Det var en så fruktansvärd plats med så många själar,så många människor!

Svara


Joel 25/3-2019, 09:47

Är det verkligen så att satan vinner? Sen att majoriteten av all människor ska torteras i eld och svavel för all evighet, vad är det för budskap egentligen? Kyrkans gud verkar inte vara speciellt trevlig.

Svara


Leif 25/3-2019, 10:10

Svar till Joel.

Satan kan aldrig vinna, han och hela hans följe har redan förlorat och väntar endast på Gehennas eld!

Sen att alla människor har fått frihet att välja om man vill följa Jesus till evigheters evighet kan väl inte vara annat än från en trevlig Gud som gett alla människor möjligheten?

De väljer alltså helt frivilligt att slå dövörat till och inte ens vilja höra talas om Guds nåd genom Jesus Kristus, och samtidigt menar att den Gud som talar om att flertalet hamnar i Gehenna skulle vara kärlekslös och otrevlig? Det rimmar inte alls!

Det som rimmar med vår gode Gud är Hans eget Ord :

(Matt 7:13‭-‬14)

Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.

Skulle Han som säger detta vara otrevlig?

Svara


Nisse 25/3-2019, 10:21

Är det här det glada budskapet vi ska förkunna för alla människor?

Svara


Steven 25/3-2019, 10:37

Är det avsaknaden från Gud som ger gråt och tandagnisslan på Domens dag?

Svara


Joel 25/3-2019, 11:05

Svar till Leif.

Om satan får med sig 90% av mänskligheten och Gud 10% av mänskligheten så verkar det för mig som att satan van.

Svara


SAS 25/3-2019, 11:24

Svar till Kalle.

Svar till Bertil Rosenius.

Vad blir det för evangelium du förespråkar? Våga tala sanningen och undanhåll den inte...

Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna och de sexuellt omoraliska, ockultisterna, avgudadyrkarna och alla lögnare, de ska få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden.” (Upp 21:8)

Som när ogräset samlas ihop och bränns upp i eld ska det bli vid tidens slut. 41 Människosonen ska sända ut sina änglar, och de ska samla ihop ur hans rike allt som förleder och alla som gör orätt 42 och kasta dem i den brinnande ugnen. Där ska man gråta och gnissla tänder.” (Matt 13:40–42)

“Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen ska inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.” (Joh 3:36)

Svara


Ann-Marie A 25/3-2019, 12:15

Varenda enskild människa är oändligt älskad av Gud. Han har skapat universum, och är fadern som väntar och längtar efter att vi ska "komma hem".

Svara


Stefan Jonasson 25/3-2019, 12:19

Jag blir fascinerad av hur detta 🔥 heta Ämne tolkas av oss alla.... Det har nog mycket att göra vad man har för GUDS BILD...

Svara


Ann-Marie A 25/3-2019, 12:38

Svar till Stefan Jonasson .

Och vad man har för fadersbild... Och vilken attityd kristna man möter har...

Svara


nils 25/3-2019, 12:54

Bibelns Sanning om de Eviga straffen måste vi Ödmjukt böja Oss Inför,fast Förnuftet Ej kan! Men att leva ett helt Liv i Synd och Likgiltighet inför Gud på jorden,och sedan som en Självklarhet att i sista Andetagel bara säga;Förlåt,Det tycks mångas Förnuft anse som en Självklarhet!!!
¤¤¤
Att tro sig då kunna Trivas och känna sig Bekväm med Herren Jesus i en Himmel som präglas av Helighet,Renhet och Sanning,fast man Hela Livet älskat sin Synd och Orenhet och ej velat Omvända sig,det anser mångas Förmörkades Förnuft för Helt Acceptabelt!!
¤¤¤
När människor Ej vill Böja sig inför Guds Frälsning i Jesu Oskyldiga Blodsoffer,och OMVÄNDAS i sina Hjärtan från Synden till Tron på Jesus,då ÄR GUD UTAN SKULD!!
Man har då valt att Själv Fälla Domen över sitt Liv,genom att Älska Synden mer än Herren!

Svara


Bertil Rosenius 25/3-2019, 13:08

Svar till SAS.

Evangelium är det glada budskapet, Evangelium är inte budskapet om helvetet!

Vad tror du den ofrälste får för bild av Gud, när Han i ena inlägget utmålas som den största kärleken, men i det andra, Den som kastar en våldtagna kvinnan, från muslimernas Irak eller Hinduernas Inden, i helvetet, för att Hon - som aldrig tillåtits höra om Jesus - inte kunnat säga vare sig ja eller nej till evangelium?

Vem är Gud - i dina ögon?

Han som älskar den lidande och förstår, eller Han som förkastar - utan förståelse?

Jag är medveten om att frågan om himmel och helvete är svår, mkt svår. Och jag är införstådd med att det jag ser här bara är en trasig och ofullkomlig spegelbild av det verkliga. Med ödmjukhet, inför denna bristfälliga kunskap, väljer jag att lyfta fram evangelium. Evangeli budskap - frälsningens möjligheten enbart i Jesus - är ett budskap om räddning från hopplöshet och ovisshet - både för vår tid på jorden och inför evighet.

Svara


Bertil Rosenius 25/3-2019, 13:11

Svar till nils.

Och om det är så... Då har både Du och jag misslyckats TOTALT i vår uppgift. Vem bör då Gud anklaga...

Svara


SAS 25/3-2019, 13:29

Svar till Bertil Rosenius.

Ja evangelium är det glada budskapet för den som tar emot det med öppet hjärta och omvänder sig. Men Bibeln talar också om att en fruktansvärd dom drabbar den som inte tar emot det glada evangelium. Så Bertil ska vi undvika den sanningen att tala om när vi möter en ofrälst? Vad tror du händer när du inte förkunnar det fulla evangelium? Gud i mina ögon är en Gud som älskar syndaren och vill att syndaren inte går förlorad. Därför sände han Jesus för att dö på korset. Jag instämmer med dig Bertil att dessa frågor är svåra. Men vi finner svar i Guds ord. Sedan när jag själv vittnar så talar jag inte alltid om helvetet utan man får ledas av Herrens Ande i samtalet

Svara


SAS 25/3-2019, 13:30

Svar till Stefan Jonasson .

Eller hur man läser Guds ord i helhet. En del vill inte ta till sig sanningen av Guds ord.

Svara


SAS 25/3-2019, 13:42

Svar till Ann-Marie A.
Ja Gud älskar alla människor och när vi citerar Johannes kapitel 3 vers 16 så glömmer vi lätt bort verserna efter men låt mig citera. Den som inte tror på Jesus Guds enfödde son är redan dömd står det. När vi möter ofrälsta ska vi inte undanhålla sanningen för dem att de är dömda om de inte tar emot Jesus Kristus som frälsare
"Den som tror på honom, han bliver icke dömd, men den som icke tror, han är redan dömd, eftersom han icke tror på Guds enfödde Sons namn. 19Och detta är domen, att när ljuset hade kommit i världen, människorna dock älskade mörkret mer än ljuset, eftersom deras gärningar voro onda, 20Ty var och en som gör vad ont är, han hatar ljuset och kommer icke till ljuset, på det att hans gärningar icke skola bliva blottade. 21Men den som gör sanningen, han kommer till ljuset, för att det skall bliva uppenbart att hans gärningar äro gjorda i Gud.»

Svara


Katrina 25/3-2019, 13:44

ahaa...så Adam och Eva slapp undan lindrigt, de skulle med döden dö, alltså dö inte finnas till , men alla deras olydiga barn ska inte döden dö utan får brinna evighetens evighet.........eller

Svara


Katrina 25/3-2019, 13:58

Svar till Bertil Rosenius.

Om någon kommer med annat evangelium som apostlarna hade, så ta inte emot det...eller

Evangelium är det glada budskapet, Evangelium är inte budskapet om helvetet!

Svara


Ann-Marie A 25/3-2019, 14:02

Svar till SAS.

Hej SAS, självklart vet jag det, och är mycket tacksam.

Läs gärna vad jag skrev i en kommentar lite högre upp, så förstår du också att jag inte tror att Jesus behövde lida och dö "i onödan."

Svara


Stefan Jonasson 25/3-2019, 15:51

Vi kan ju hålla på med att förklara och beskriva helvetet.. Och GUDS STRAFF.... Men vi kan aldrig slingra sig från den filosofiska frågan att förklara... Jag bad aldrig om att bli skapad.. För jag fanns inte... VEM har ansvaret för att jag existerar.... Så länge vi inte kan förstå evigheten eller ikläda den ord..... Måste vi vara lite ödmjuka.... Hur skulle det se ut om en missionär kom till ett folkslag som aldrig hört talas om JESUS och säger alla era förfäder brinner och plågas i helvetet... Tro på det vi säger annars hamnar ni där också....

Svara


Leif 25/3-2019, 15:53

Svar till Joel.

Hur du kan tycka att någon vinner när man hamnar i en evig eldsjö, det förstår jag inte riktigt? Det är väl de som kommer till evigheten som är segrare, inte de som missade målet.

Det är lite likt det när en människa blir till. Inte många gråter väl över alla spermier som missade ägget, nej! De glöms omedelbart bort och man gläds desto mer över dem som hittade målet!

Jesu frid...

Svara


nils 25/3-2019, 18:40

Svar till Bertil Rosenius.

Visst har vi som Kristi Kyrka Misslyckats med att levandegöra Guds Kärlek i Kristus och Domen blir nog därefter då vi alla skall stå inför Kristi Domstol!!

Varför tror du m.fl.att jag så ofta tar upp Bibelns allvarligaste budskap,Sanningen om Helvetet som Oftast Ingen Vill eller Vågar tala om i våra bekväma möten med fika efter???Och jag Förvånas över "troendes" reaktioner,som verkar är så Okunniga i Guds ord Idag. Är dock Mycket tacksam att Christer Åberg tillåter den Sanningen Kommer till tals!!

Jag lider,plågas när jag läser så många Vittnesbörd om denna Sanning men blir också Andligt väckt inför frågan;Vad Sysslar Vi egentligen Med???

Angående Guds dom så är den proportionell efter det andliga ljus man har;"Den som vet sin Herres vilja,men icke gör därefter blir straffad med flera slag,än den som Inte visste sin Herres vilja,men gjorde vad som var slag värt."

"Var och en åt vilken mycket är givet,av honom skall mycket varda utkrävt,och den som har blivit Betrodd med mycket,av honom skall man fordra dess mera." Luk.12:47-48.

Svara


SAS 25/3-2019, 19:51

Jag fick en syn för många år sedan där jag ser en församling med medlemmar som sitter och håller i sina händer socker vadd och Pastorn som predikade gav ut socker vadd till åhörarna. Vad jag tycker mig se av en del kommentarer här så är man inte så intresserad av att höra hela evangelium. Det här om helvetet är fruktansvärt och vi kan inte undgå att Bibeln talar om det, Christer tog upp flera Bibelcitat och sedan tog jag med upp några Bibelord som visar på en Helig Gud som straffar den som förkastar Jesu evangelium. Kära läsare ta Guds ord på allvar!

Svara


SAS 25/3-2019, 19:53

Svar till Leif.

Bra svarat Leif det där får du en semla för 😃

Svara


SAS 25/3-2019, 19:58

Svar till Stefan Jonasson .

Ödmjuka är vi när vi böjer oss för sanningen som finns i ordet. Sanningen är att många av våra släktingar, föräldrar, vänner osv som valde att förkasta evangelium har gått evigt förlorade. Gud är en helig Gud också🙂

Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna och de sexuellt omoraliska, ockultisterna, avgudadyrkarna och alla lögnare, de ska få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden.” (Upp 21:8)

Svara


Roger T. W. 25/3-2019, 20:16

Helvetet, Hell, var med stor sannolikhet en hednisk plats under vikingatiden. Kyrkan vände också på andra begrepp. Förståndet är gudagivet. Vi som inte kan grundspråken kan se hur helvetet översätts på olika språk i olika översättningar. Vi gjorde upp med prästväldet för länge sedan. Jag vet inte mycket om helvetet, men jag vet åtminstone att de som är där inte har kontakt med Herren, ett hemskt öde. Den som inte tar emot Herren efter undervisning ligger illa till, men vi vet inte vad som händer den som aldrig har hört talas om Honom, sade en äldstebroder. Vi ska predika evangelium och inte skrämmas, som prästerna gjorde förr. Mina förfäder gjorde uppror mot det och lämnade landet.

Svara


Leif 25/3-2019, 20:17

Svar till SAS.

Tack för semlan 👌

Svara


Roger T. W. 25/3-2019, 20:19

En intressant fråga är vilken kropp som kastas i helvetet. De som är där nu har inte uppstått fysiskt.

Svara


Stefan Jonasson 25/3-2019, 20:24

Jag vet inte vad jag ska säga om din kommentar,, ödmjuk,, allt som står i bibeln är sant... Men det innebär väl inte att jag kan säga vem som hamnar i helvetet... Vi har ju alla varit i den sitsen *titus 3:1-3 vi var själva en gång oförnuftiga, olydiga, och vilsegågna,, slavar under lustar och många slags begär,, vi levde i ondska och avund,, vi var avskyvärda och hatade varandra... Men då kom JESUS!.. Jag vet inte vem som är i helvetet inte du heller... Det är nog den ödmjukheten jag menar...

Svara


Katrina 25/3-2019, 20:53

där handlar mer om vilken översättning man väljer....jag tar några ex här från 1917 års sv.översättning, så står det Gehenna.

Matteus 23:32-33

Nåväl, uppfyllen då I edra fäders mått.

I ormar, I huggormars avföda, huru skullen I kunna söka undgå att dömas till Gehenna?

Matteus 10:28

Och frukten icke för dem som väl kunna dräpa kroppen, men icke hava makt att dräpa själen, utan frukten fastmer honom som har makt att förgöra både själ och kropp i Gehenna.

Matteus 5:29

Och om din högra hand är dig till förförelse, så hugg av den och kasta den ifrån dig; ty det är bättre för dig att en av dina lemmar fördärvas, än att hela din kropp kommer till Gehenna.

Matteus 5:30

Och om din högra hand är dig till förförelse, så hugg av den och kasta den ifrån dig; ty det är bättre för dig att en av dina lemmar fördärvas, än att hela din kropp kommer till Gehenna.

Sen kan vi ha olika uppfattningar om vad Gehenna är för plats.

Svara


Mikael 25/3-2019, 21:39

VART är alla Helvetespredikningar nu för tiden??????????????????????

När människorna sprang gråtande fram till altaret och ville få syndernas förlåtelse

Varför har detta förändrats ,har människan inget samvete längre????????

Svara


Leif 25/3-2019, 21:41

Svar till Roger T. W..

Det finns ingen människa som är i Gehennas eldsjö ännu, vilket jag i så fall skulle vilja kalla för helvetet eftersom inget annat lämpligt namn finns!

Däremot finns människor som inte tog emot Jesus i förvar i (Hades) dödsriket, som jag tycker är det lämpliga namnet för dem som har dött den första döden. Givetvis finns också en plats där de döda i Kristus finns till den första uppståndelsedagen och mötet på skyn med Brudgummen, de är i Paradiset just nu enligt berättelsen om rövaren som tog emot och bad till Jesus på korset!

De allra första som kommer att hamna i eldsjön är vilddjuret och den falske profeten, och då handlar det om onda andar.

(Joh Upp 19:20) Och vilddjuret greps tillsammans med den falske profeten, som hade gjort tecken inför vilddjuret och därigenom förlett dem som tagit emot vilddjurets märke och tillbett dess bild. Båda kastades levande i eldsjön som brinner av svavel.

Till eldsjön kastas människor först vid den yttersta domens dag, dvs efter de tusen sista åren.

(Matt 25:41) Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.

Alltså först efter de tusen framförliggande åren kommer de människor som inte ville ha med Jesus att göra kastas i Gehenna (Helvetet!)

Svara


SAS 25/3-2019, 21:53

Svar till Leif.

Nämen Leif nu får du en semla till för det här inläget :-)

Svara


Leif 25/3-2019, 22:27

Svar till SAS.

Nu börjar jag bli mätt, det var gott👌👍

Svara


Katrina 25/3-2019, 22:42

Svar till Mikael.

hur tänker du, vill du att människorna ska skrämmas med tvång och hota och med totyr för att vända sig till altaret eller kommer till tro på Gud för att Han är kärlekfull och utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hav evigt liv. Nåd är mer kärlekfull än tvång.

Älskar du Gud av rädsla eller Älskar du Gud för att Han är kärlekfull

Svara


Mikael 25/3-2019, 22:48

Svar till Katrina.

Så funka det förr

Så kallad syndanöd

Svara


Katrina 25/3-2019, 23:40

Förr

Idag kan vi vända oss till Gud utan altare och be om förlåtelse.

DHA som överbevisar med sin kraft, ger tro och insikt och vägleder oss till rätta, utan att skrämma oss eller hota.

Svara


Leif 26/3-2019, 06:07

En kärleksfull förälder berättar givetvis för sina barn om faror som finns när de är på väg att göra dumma val! Den förälder som inte gör det kallar inte jag för kärleksfull!

Att varna sina barn och berätta om konsekvenserna av dåliga livsval är inte alls att skrämmas eller hota, och, att inte ens en del av dem som kallar sig kristna har förstått denna självklarhet är för mig en gåta?

Jesus varnade ofta just pga av kärleken till människor..

Svara


Anna Ivar 26/3-2019, 07:46

Svar till Thomas.

GUDS Ord är av evighet. Hjärtats omvändelse är inte bundet till kyrkobesök. Men sker naturligtvis även i kyrkan där Guds Ord undervisas.

Jesus är nära alla dem som åkallar honom. Som uppriktigt ber honom komma in i ens hjärta. När vi omvänt oss och vill följa och lyda Jesus blir vi förändrade och längtar efter att få gemenskap med Guds folk.

I Bibeln lär vi känna Gud och genom att ständigt gå bedjande och vilja ledas av den Helige Ande hjälper Jesus oss i sin nåd, utan att vi gjort oss förtjänta, att växa vidare i tron och vi är hans barn och ska inte trotsa och gå egna vägar och lägga till eller dra ifrån något i Guds Ord som då leder till att våra namn styrks ur Livets bok. Gud säger vad han menar och menar det han säger. Vi måste ödmjuka oss för Sanningen. För Jesus. Då ska vi få glädjen och den utlovade friden i evighet. Himmelriket är nära.

Ett hungrande ödmjukt hjärta som omvänder sig får sitt namn i Livets Bok nu. Jesus säger "Följ mig" och "Jag är med er alla dagar till tidens slut". Detta är vårt hopp.

Svara


Nisse 26/3-2019, 07:47

Svar till Mikael.

Nej, det funkade inte så förr, och det funkar inte så nu. Har en politisk dissident som bekänner sig till kommunismen för att undvika tortyr blivit kommunist i sitt hjärta?

Nej, Jesus har högre krav än så. Jesus kräver att du ska älska honom. och att du ska ångra dina synder Den som omvänder sig av rädsla för helvetet älskar Jesus precis lika mycket som mobboffret älskar sina mobbare. Det duger inte. Jesus kräver sinnesändring. En vilja att sluta synda därför att synden är fel i sig, inte för att slippa straff. Jesus frågar Petrus "älskar du mig"? Inte "är du rädd för helvetet"? Det glada budskapet är inte att du kan få slippa helvetet. Det glada budskapet är att du kan få en återupprättad relation till Fader, Sonen och Den Helige Anden.

Svara


Anna Ivar 26/3-2019, 08:05

Svar till Harald.

Ingen vet vad någon upplevt de sista sekunderna på dödsbädden. Men vi måste varna andra. Sann kärlek säger sanningen oavsett konsekvenserna. Viktigt att varna den ogudaktige så att deras blod inte kommer att utkrävas av oss. Bed att du blir bevarad i tron och överlåt åt Gud att göra det som är hans sak. Läs evangelierna i Bibeln. Där berättar Jesus om den fattige Lasarus och döden rike mannen. Båda dog en hamnade i Gehenna/Helvetet och den rike mannen ville uppstå från de döda för att varna sina bröder men Jesus sa att det hjälper inte för kommer ändå inte att lyssna på dem utan fortsätta leva sitt ogudaktiga liv. De har fått möjligheten att lyssna till profeternas varningar men lyssnar inte. Då kommer de heller inte lyssna på sin bror som uppstått från de döda.

Bed att du får Gå med Jesus varje dag och varna och även ge hopp i genom Jesu försoning då han tog världens synd på sig för att vi ska undkomma dödsdomen.

Svara


Bertil Rosenius 26/3-2019, 08:22

En kärleksfull förälder skrämmer inte sina barn till lydande genom att ställa fram bloddrypande bilder på söndertrasade barnkroppar som påkörts av bilar. Eller på sönderskurna människokroppar som utsatts för tortyr, pga av att de dragit sig till kriminella miljöer. Eller blodiga bilder på våldtagna människor, som kommit i fel sällskap en natt.

Skulle en förälder göra så mot sitt barn - tror jag faktiskt myndigheterna skulle gripa in!

Inte heller - menar jag - bör en kristen lyfta fram dessa bilder och hota med att: "Än värre blir det i helvetet, om du inte blir frälst!" Det räcker med att dela hela Joh 3:16-18.

Så äls­ka­de Gud värl­den att han gav den sin en­de son, för att de som tror på ho­nom in­te skall gå un­der ut­an ha evigt liv. Ty Gud sände in­te sin son till värl­den för att döma värl­den ut­an för att värl­den skul­le räddas ge­nom ho­nom. Den som tror på ho­nom blir in­te dömd, men den som in­te tror är re­dan dömd, ef­tersom han in­te har trott på Guds en­de sons namn.

Där har vi presenterat båda alternativen på ett omsorgsfullt sätt.

Gud är kärlek! Han vill lyfta av oss den dom vi redan bär . Han kastar oss inte i helvetet, vi är redan där - billigt talat - utan Honom.

Svara


Annons Ivar 26/3-2019, 08:24

Svar till Joel.

Det är inte så att Gud ska vara trevlig. Han är Sanningen. Lögn finns inte i Honom. Himlen skulle inte vara vara en plats där frid, kärlek och glädje alltid råder om Satans lögner och ondskan skulle komma in. Satan valde sin väg och hans efterföljare. Allt ont vi ser och upplever är spåren av honom. Se på Jesus så har du sett Gud. Vi ska varna andra och själva ta avstånd från allt ont. Tio Guds bud är inte inaktuella. När vi omvänt oss får vi Hjälparen den Helige Ande som ger oss kraft att vara Jesu lärljungar. Men vi blir enbart pånyttfödda och omvända genom att ta emot Guds nåd och lyda och följa Jesus. Gud är en nåderik och barmhärtig Gud. Blir Gud störst och viktigast i våra liv så har vi allt vi behöver.

Svara


Anna Ivar 26/3-2019, 08:28

Svar till Kaj .

Titta in på www.himlentv7.se och lyssna till Ingemar Helmners nära döden upplevelse. Han säger allt det vi predikat och trott på är sant.

Svara


Johanna 26/3-2019, 08:58

Förstår faktiskt inte varför detta ens tas upp. Då det bara leder till diskussioner och massa tjafs. Och flertalet blir illa berörda på ett eller annat sätt av detta, när de tänker på anhöriga eller vänner som gått bort innan, och vart dom hamnade. Det blir inte bra detta.Inget som är uppbyggligt för någon alls. Det finns ju heller INGEN som med 100% säkerhet kan säga vart den ena eller andra har hamnat. Det vet bara Herren. Och jag tror att han dömer helt rättvist, och vi behöver inte bekymra oss om den saken. Han är så mycket mycket större än vad vi kan tänka ❤️❤️❤️

Svara


Stefan Jonasson 26/3-2019, 09:33

Uppenbarelse boken 3:5 den som segrar skall alltså bli klädd i vita kläder, OCH JAG SKALL ALDRIG STRYKA UT HANS NAMN UR LIVETS BOK.... Till dom som tror församling( utkallade) i sardes JESUS säger jag har inte funnit dina gärningar FULLKOMLIGA inför GUD... Kom därför ihåg vad du tagit emot och hör(evangelium) och omvänd dig (ändra sinne och vänd dig bort från det onda)... DEN SOM SEGRAR vem är det??. Rom8:31-39 vem kan anklaga GUDS UTVALDA, vem kan vara emot oss, *nöd*ångest*förföljelse*hunger***krig*fara*nakenhet*död, liv, änglar, ande furstar, inget som nu är, något som ska komma, makter i höjden, eller något annat skapat... I ALLT DETTA VINNER VI EN ÖVERVÄLDIGANDE SEGER 1joh 5:4 TY ALLT SOM ÄR FÖTT AV GUD BESEGRAR VÄRLDEN VEM KAN BESEGRA VÄRLDEN UTOM DEN SOM TROR ATT JESUS ÄR GUDS SON.. Barnaskapet... Betyder det något?

Svara


Roine Öberg 26/3-2019, 10:11

En härlig predikan mitt i allt elände!

Av den hemgångne glädjespridaren Veli Sergei

https://www.apg29.nu/a/1wh

Gud frid!

Svara


Thomas 26/3-2019, 11:14

Svar till Kaj .

Läs vad jag skriver och försök låta bli att tolka in dina egna tankar och idéer.

Svara


Leif 26/3-2019, 11:17

Svar till Bertil Rosenius.

Nej Bertil, där håller jag absolut med, man behöver inte visa söndertrasade barnkroppar, men man måste berätta hela sanningen och inte endast halva sanningar om man menar sig vara kärleksfull.

Svara


Thomas 26/3-2019, 11:30

Konsten att läsa Guds Ord är att låta hela Skriften verka och inte köra fast i enskilda verser och formuleringar.

Det uppenbara är att genom Jesus verk på korset kan vi bli friköpta om vi tror på Hans Namn. Men, var och en blir också bedömda utifrån sina gärningar och exakt vad det innebär är omöjligt för oss att veta. En sak är dock säker, att de som aktivt avstår från Guds kärlek också slipper densamma.

Bibeln vägrar att nämna antalet som slutligen hamnar i ”eldsjön”, vilket gör att vi bör tänka efter en extra gång så att vi inte drar förhastade slutsatser.

Inget emotsäger att många kommer till tro, genom Jesus, i ett senare skede, jmf barn och de som aldrig fick chansen att höra det glada budskapet.

Svara


Kaj 26/3-2019, 11:38

Svar till Anna Ivar.

Tack ! Det är så sant !

Svara


Roger T. W. 26/3-2019, 14:22

Svar till Leif.

Leif, jag kan inte uttala mig säkert om dessa ting, men åtminstone vet jag att jag inte kan. På bloggen talas om helvetet och dess nuvarande invånare och din tolkning är annorlunda. Du kan några grundspråk, eller hur?Herren sade att de skriftlärde hade gömt nycklarna till Ordet. Så tycker jag det ser ut i vår tid också. Förr hade vi en andligare tolkning av Bibeln. Att kasta Edoms barn mot Klippan var att krossa deras synder. Att ta upp tolv stenar från Jordan och slänga ned tolv andra hade andlig betydelse. Bror Edin predikade om den förlorade sonen för missbrukare och den predikan är en av få jag minns bra. Han öppnade Ordet. När jag en kort tid läste teologi satt vi med en enda Bibelvers i flera timmar. Det finns många dimensioner på Guds Ord.

Svara


Leif 26/3-2019, 15:36

Nej Roger, jag kan svenska, finska och svag engelska, men de Bibliska språkens betydelser hittar jag lite hjälpligt i mobilen via (MySword Bible), en Bibelapp som har lite grekiska och hebreiska grundspråksförklaringar.

Men att hämta den mesta informationen på bloggar och nätet kan röra och gröta ihop det hela väldigt mycket. Det viktiga är vad Bibeln säger, och den säger att det är efter den yttersta domens dag som människor hamnar i eldsjön. Allt annat man hör bör man omedelbart förkasta eftersom det endast är lögner, och dessa alla lögner endast stjäl kraft och tid med onödig fokus.

Jesu frid...

Svara


Roger T. W. 26/3-2019, 16:53

Svar till Leif.

"Men att hämta den mesta informationen på bloggar och nätet kan röra och gröta ihop det hela väldigt mycket."Sant. Det grämer mig att jag aldrig lärde mig grekiska, hebreiska och latin, men ingen kan vara expert på allt. Visst är det Bibeln som gäller, men så lite vi vet, trots många års studier och så olika vi tolkar den. Det här är ett böneämne! Öppna Ditt Ord, Herre!

Svara


Katrina 26/3-2019, 17:09

Svar till Roger T. W..

Du har rätt vi behöver mer bön för förståelsen av Skriften. öppna våra ögon och se.

Luk 24:45 Sedan öppnade han deras sinnen så att de kunde förstå skrifterna.

Svara


Leif 26/3-2019, 17:32

Svar till Roger T. W..

(Matt 7:7‭-‬11)

Be, och ni ska få. Sök, och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas. Vem av er ger sin son en sten när han ber om bröd? Eller en orm när han ber om fisk? Om nu ni som är onda förstår att ge goda gåvor till era barn, hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge det som är gott till dem som ber honom?

Svara


Leif 26/3-2019, 17:35

Svar till Lasse.

Ja du brorsan! Det finns en hel del smörja ute i nätvärlden! Visst finns det bra saker också men, det är Bibeln vi alltid bör ha som rättesnöre, inte en massa bristfälliga syner och inte heller en massa påhitteprofetior som inte alls har stöd i Guds Ord 😭

Svara


Mikael 26/3-2019, 19:02

Ja inte undra på att det är tomt i församlingarna.
Man predikar bara nåd och sådant som låter skönt i örat.Helvetet får man inte tala om alls.Då blir folk arga.
Tar man inte synden och dess eviga konsekvenser på allvar så blir församlingen förvärldsligad.Det är precis det som har hänt ,man samlas i kyrkor,ingen Helig Ande ,inget profetiskt ,tungotal o.s.v.Det är bara sammankomster som vilken förening som helst.Problemet är att många inte lever ett överlåtet liv till Jesus.

Svara


Adam 26/3-2019, 20:02

Svar till Thomas.

Tänk på hur du uttalar dig, vad du säger, vad är det för attityd du har? Frälst måste man vara, men det är inget man måste bli i Kyrkan, kan lika gärna vara hemma i soffan man blir fräslt. Är man inte frälst, är man inte förlåten, ja då förtjänar man Helvetet, men du får aldrig ha en taskig/dålig/otrevlig attityd mot dom som inte är frälsta, inte mot nån för den delen.. Jag kände av riktigt dålig energi i vad du skrev, en energi direkt från satan.. Var kärleksfull och be för dom som inte är frälsta

Fråga också Gud om du är rättfärdig, så får du se vad han svarar

Svara


Johanna 26/3-2019, 21:32

Svar till Adam.

Tror faktiskt inte han menade alls på det viset faktiskt.

Svara


Johanna 26/3-2019, 21:34

Den här artikeln förde absolut INGET bra med sig alls!!!😢😢😢 bara massa tjafs o helt onödiga diskussioner.

Svara


Johanna 26/3-2019, 21:37

Och förresten så finns det fler kommentarer här som har mer eller mindre dåliga energier i om det gäller det. Totalt meningslöst från början. Behövs bättre inlägg eller heller låta bli.

Svara


Katrina 26/3-2019, 22:01

Svar till Lasse.

https://www.youtube.com/watch?v=x-eHCxMM3PI

Svara


Leif 26/3-2019, 22:40

Svar till Lasse.

Thank you brother🙏

Svara


Stefan Jonasson 26/3-2019, 23:29

Hur ska det gå för alla lidande människor.. Som plågats genom hela livet. Mördats, torteras, missbrukats och utnyttjats av dom onda... Dom som föddes sjuka och plågade.. Dom som dog i armod och förnedring.. Dom förtryckta.. Dom förslavade.. Dom som aldrig sett någon lindring i sin nöd.. Dom som dog utan hopp.. Dom som plågades till döds.. Och gasade av nazisterna.. Dom som sörjt över all ondska som dom sett Svara på det ni som ordar så mycket om helvetet och vilka som hamnar där.... Jag har funnit ett bibel ställe som kan ge hopp... Jesaja 61:1-2 HERRENS ANDE ÄR ÖVER MIG HAN HAR SMORT MIG ATT PREDIKA GLÄDJENS BUDSKAP FÖR DE ÖDMJUKA. HAN HAR SÄNT MIG ATT FÖRBINDA DEM SOM HAR ETT FÖRKROSSAT HJÄRTA, ATT ROPA UT FRIHET FÖR DE FÅGNA OCH BEFRIELSE FÖR DE BUNDNA, TILL ATT PREDIKA ETT NÅDENS ÅR FRÅN HERREN... OCH EN HÄMDENS DAG FRÅN VÅR GUD, NÄR HAN SKALL TRÖSTA ALLA SÖRJANDE... Alla sörjande betyder alla sörjande dom ska bli tröstade när GUD SKIPAR FULLKOMLIG RÄTTVISA..

Svara


Ann-Marie A. 26/3-2019, 23:32

Svar till Lasse.

Tack Lasse, mycket vacker!! God natt till dej och er alla.

Svara


Stefan Jonasson 26/3-2019, 23:43

Betänk också bergspredikan... Dom saliga.. Ödmjuka. Dom som vill ha rättfärdighet,, dom barmhärtig,, renhjärtade, dom som håller frid dom fredliga,, dom förföljda,, SALIGA ÄR DOM FATTIGA I ANDEN (dom utblottade inför GUD) DOM SOM SÖRJER.. Det är allt som behövs i allt detta finner man GUD.. församlingen på jorden 🌏 har nycklarna till himmelriket.. MEN DEN UPPSTÅNDNE FRÄLSAREN SÄGER JAG HAR NYCKLARNA TILL DÖDEN OCH HELVETET.. Han kan låsa upp helvetet och befria dom plågade.... Det är möjligt endast för JESUS KRISTUS

Svara


Katrina 26/3-2019, 23:53

Svar till Lasse.

Tack !! Natti natti sov gott

den sången sjöng vi vårt möte i söndags

Svara


Johanna 27/3-2019, 00:06

Svar till Stefan Jonasson .

Så helt sant och bra det du skrev😊❤️

Svara


Peo 27/3-2019, 07:05

🤔

Svara


Peo 27/3-2019, 09:09

Det finns en allvarlig fara att så fort någon har en annan uppfattning eller tolkning av ordet att en sådan betraktas som villolära.

Betänk när Petrus blev kallad av Herren att besöka den Kornelius Apg 10

Efter hans besök hos Kornelus, kom sedermera Petrus tillbaka och de övriga tyckte att detta stod i strid med allt som stod skrivet (då i GT ), det stod så mycket i strid att det står att de ville gå till rätta med honom.

I dagens språk var det nog många som ansåg att Petrus gått emot skriften, och sått in villolära, eftersom han umgåtts med hedningar, suttit under deras tak etc.. Man kan alltid spekulera i hur många som då höjde rösten och menade att detta var en villolära att hedningar skulle få del av detta oxå. och att Petrus gjort något i strid med skriften

sedan kan vi läsa utgången av den historien

Min poäng är: Var försiktig att betrakta tolkningar eller saker som är nytt som villolära eller obibliskt om vi inte till 100% vet. Petrus gjorde det mot Herren när Herren sa till Petrus stå upp slakta och ät. då petrus sa inget orent har kommit i min mun.

Herrens kommentar till Petrus var enkel : " Vad Herren har förklarat för rent ska du inte kalla oheligt"

Svara


Lasse 27/3-2019, 10:52

Svar till Katrina.

:)

Svara


Christer Åberg 27/3-2019, 14:03

Svar till Johanna.

Den här artikeln förde absolut INGET bra med sig alls!!!😢😢😢 bara massa tjafs o helt onödiga diskussioner.

Trots att artikeln enbart består av 11 Jesusord! Detta visar att en del vill inte acceptera vad Jesus säger utan komma med egna alternativa tolkningar som går emot hans ord.

Svara


Anja 27/3-2019, 16:34

Ja, men frälsningen är ju också en gåva !

Svara


Katrina 27/3-2019, 16:51

Ja, Anja, frälsningen är en gåva.

Svara


Christer Åberg 27/3-2019, 17:14

Svar till Bertil Rosenius.

Verkar som ngt inte fungerar med kommentarerna. Försökte svara Christer på hans kommentar av ditt inlägg. Men det kom inte fram.

Det blev något fel i scriptet. Hoppas det fungerar i fortsättningen, men jag kommer säkert se över det.

Svara


Christer Åberg 27/3-2019, 17:19

Svar till Peo.

Anledningen att det blir så mycket turbulens om en artikel som består av 11 Jesu ord
Är att människor har en förmåga att tro på allt möjligt, oavsett om det är sant eller inte. Man stödjer sig på den ena synen efter den andra, och hänvisar till personer som haft upplevelser och varje gång blir det mer detaljerat än den förra.
Jag tror ingen inte tror på att det inte skulle finnas ett helvete..
"Till och med Jesus trodde på det och talade om det"
Men att redan idag spekulera vilka som kommer dit och inte är inte vår uppgift
Oavsett hur många som kommer ditt, är det ett stort misslyckande och stor sorg
Men när vi människor börja detaljera det som snaskigheter och lägger upp bibelord efter bibelord och vi beskriver det som värre än värst, så är det naturligt att vi börjar tolka det.
Tycker nog att det är hemskt utan detaljer
Det är naturligt att försöka läsa och förstå men också lika naturligt att tolka det man läser och sätta det i ett sammanhang så det går att knyta ihop säcken.
då är det extra viktigt att visa ödmjukhet för andra tolkningar
Så låt ödmjukheten och kärlekens lov i korintiebrevet få fäste istället

Det är när man börjar tolka bibelordet som det blir fel. För då tror man på tolkningen och inte på det som som står. Bibeln är inte alls svår att förstå om man tror på det som står.

Svara


Christer Åberg 27/3-2019, 17:31

Svar till SAS.

“Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen ska inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.” (Joh 3:36)

“ Själv tände han offereld i Hinnoms sons dal och brände sina barn i eld efter den avskyvärda seden hos de folk som Herren hade fördrivit för Israels barn.” (2 Krön 28:3)

“Det sker när Herren Jesus uppenbarar sig från himlen med sina mäktiga änglar 8 i flammande eld och straffar dem som inte vill veta av Gud och dem som inte lyder vår Herre Jesu evangelium. 9 De ska straffas med evigt fördärv, skilda från Herrens ansikte och hans härlighet och makt, 10 när han kommer på den dagen för att förhärligas i sina heliga och väcka förundran hos alla dem som tror. Och ni har trott det vittnesbörd vi gav er.” (2 Tess 1:7b–10)

Och dessa ska gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv.” (Matt 25:46)

“10 Och djävulen som hade förlett dem kastades i sjön av eld och svavel där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheters evighet.” (Upp 20:10)

“8 Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna och de sexuellt omoraliska, ockultisterna, avgudadyrkarna och alla lögnare, de ska få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden.” (Upp 21:8)

Det finns frälsning och räddning undan från helvetets eld. Och det är att ta emot Jesus. Gud älskade oss så mycket så att han sände Jesus för att dö på korset för att rädda oss från helvetet. 

Det största beviset på att helvetet finns är att Gud sände Jesus för att rädda oss från den platsen. Vi ogiltigförklarar Jesus offer om vi förnekar helvetet. Jag citerade 11 Jesuord i artikeln här ovan. Svart på vitt. Utan några egna kommentarer, men ändå blir det reaktioner. 

Men det underbara är att det finns frälsning och räddning från denna plats. Ta emot Jesus, så slipper du hamna där.

Innan jag blev frälst visste jag att helvetet fanns. Det var ingen som hade berättat detta för mig. På något sätt visste jag att Jesus var svaret för mig så att jag skulle slippa hamna där.

Världen tror på helvetet. Du kan titta på vilken skräckfilm som helst. Så varför ska inte vi då som är frälsta förstå och tro att denna plats finns?

Ofrälsta människor tro att helvetet finns. De svär och åberopar helvetet i varannan mening, ja, till och med flera gånger i samma mening. Skulle inte vi då som är frälsta tro att denna plats finns? Ska bara världens barn ha ensamrätt att tro på ett brinnande helvete?

Svara


Christer Åberg 27/3-2019, 18:03

Mat 25:41: "Sedan ska han också säga till dem som står på vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden, som har ställts i ordning åt djävulen och hans änglar."

Katolska kyrkan förnekar att helvetet är en plats. De lär ut den falska läran att det är ett själsligt tillstånd.

https://www.apg29.nu/a/4i8

Kyrkans lära är att helvetet finns i evighet: ”Vi kan inte vara enade med Gud – läser vi Katolska kyrkans katekes – om vi inte fritt väljer att älska honom. Men vi kan inte älska Gud om vi allvarligt syndar mot honom, mot vår nästa eller mot oss själva”. ”Att dö i dödssynd utan att ha ångrat sig och utan att ta emot Guds barmhärtiga kärlek – läser vi vidare -  betyder att förbli skilda från honom för alltid av egen fri vilja”. Fader Athos Turchi, docent i filosofi vid den teologiska fakulteten i centrala Italien understryker särskilt att helvetet är ett själsligt tillstånd:

Helvetet är vare sig ett utrymme eller en plats: helvetet är ett själsligt tillstånd som är långt från Gud, i hat och konflikt med Gud. Det är ett själsligt tillstånd som man söker genom att förvägra Gud. Detta är helvetet. Högafflar och helveteseldar är skattretande i jämförelse med förtvivlan i själen hos den som är utan Gud och som vet att den aldrig möter honom igen.

Denna falska lära går direkt emot vad Jesus säger i bibelordet här ovan. Där ser vi att de skulle  till en plats av evig eld. Denna eld är iordningställd. Det handlar alltså inte om något själsligt tillstånd.

Och nu vill jag avslöja en fruktansvärd villolära som finns i katolska kyrkan:

Och för de själar som står långt från Gud, hur ska de undvika den eviga förtvivlan? Fader Turchi: Genom att acceptera Kristi frälsning. Den som accepterar denna frälsning får möjligheten att kommunicera och återgå i gemenskap med Gud och på så sätt undvika helvetet. Vissa teologer säger att själen efter döden har en sista möjlighet att konfronteras med Gud och att valet där är ja eller nej. Om det är ja så får man på något sätt frälsas. Om det är nej går man från Gud och hans gemenskap och in i en förtvivlan och lever alltså i ett tillstånd av helvete. Helvetet finns i människans hjärta, själ och sinne. Det ligger inte på något ställe.

Här sägs det alltså att det finns frälsning efter döden. Nej, det finns ingen sådan möjlighet att bli frälst efter döden. Det är här på jorden du tar emot Jesus och blir frälst. Sedan är det försent.

Jag vet inte om det är så, men ibland funderar jag på att den falska läran om att helvetet inte finns kommer från katolska kyrkan.

Jesus kom ju för att rädda oss från helvetet. Att förneka helvetet är att förneka Jesus fullständiga försoningsverk på Golgata kors. 

Svara


Nisse 27/3-2019, 19:43

Att vara kristen handlar inte i första hand om vad vi blir räddade från, utan om vad vi blir räddade till. Drivkraften måste alltid vara att vilja följa Jesus, inte att vilja undvika helvetet. Det handlar om att bli fri från synden. Synden, som redan här i tiden slår in en kil mellan oss och Gud. Och att sedan tjäna Jesus i glädje, att tjäna Jesus i kärlek. Det handlar om att vilja vara nära Gud, inte om att vilja komma undan något. Därför är våldsamma helvetesskildringar ett trubbigt vapen för att nå ut med evangeliet även om de grundas i Guds ord. Dels därför att det inte är något ”evangelieon” (glatt budskap), dels därför att de ger ett skevt motiv till att vilja leva i Kristi efterföljelse. Apostlarna följde inte inte Jesus för att komma undan något, tvärtom. De ville ha så mycket av Jesus som möjligt.

Svara


Leif 27/3-2019, 21:57

Jag håller helt med om att en hel del helvetesberättelser är oerhört överdrivna och påhittade. Däremot är det inte vår sak att besluta om hur en människa ska bli frälst eller ej!

Jag blev frälst för att jag visste att jag var på väg mot helvetet om jag dog ofrälst. Menar du Nisse att min frälsningsväg var felaktig och dålig?

Själv tycker jag att Gud är suverän och först efter det att Han räddade mig förstod jag Jesu enorma kärlek, en kärlek som räddade mig trots den oerhörda syndare som jag var.

Att sitta och tycka att vissa frälsningsvägar är bättre än andra är att göra sig visare än Gud.

Huvudsaken är att människor får insikt att de är syndare och på väg att gå evigt förlorade, det är då man kan bli frälst!

Alltså än en gång. Jag fick insikten att jag var på väg emot helvetet. Det fick mig att ropa på Jesus. Därefter älskar jag Jesus mest av allt på denna jord. Var det dåligt Nisse?

Svara


Nisse 27/3-2019, 22:33

Det funkar inte att skriva.

Svara


Christer Åberg 27/3-2019, 23:16

Svar till Nisse.

Jag har ändrat tillbaka till den gamla funktionen så det ska fungera nu.

Svara


Kaj 27/3-2019, 23:59

Svar till Leif.

I min egen egoism och total blindhet blev mitt liv ett slags helvete redan här , men det var tack vare detta mörker jag suckade i förtvivlan , och sa :Gud finns du måste du visa dej , annars kan jag ju inte tro på dej !? Han svarade på många olika sätt , det är 37 år sedan jag blev pånyttfödd! Jag har respekt för att allt Guds ord är SANNING även det det obekväma och om vissa delar i Guds ord kan ge mej en viss fruktan så tackar jag även för det .Om mitt jag, köttet reagerar är det väl ett tecken på något fattas mej på Helgelsens väg ? Men jag litar på Honom som är med mej alla dagar.

Svara


SAS 28/3-2019, 07:49

Svar till Christer Åberg.

Amen Christer du får en semla med 😃

Svara


SAS 28/3-2019, 07:54

Svar till Bertil Rosenius.

Du ställer dig undrade till det Christer tar upp angående helvetet. Med andra ord så ifrågasätter du Herrens Ord. Vill du bara ha sockervadd Bertil🤔. Ska vi undanhålla obekväma sanningar som finns i Bibeln bara för att Bertil tycker att det inte passar in?

Svara


SAS 28/3-2019, 07:56

Svar till Mikael.

Bra skrivit Mikael instämmer med dig 🙂

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, tisdag 17 september 2019 kl. 11:40

Jesus söker: Hildegard, Magnhild!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 17 september 2019 07:32

Bed att det ska bli en bra dag på jobbet för dottern.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp