583 online! | Sidvisningar idag: 89 684 | Igår: 178 464 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Herren visade en berömd kvinna i helvetet

Läsarmejl av nils 

Kvinna i helvetet

Gud visade mig en berömd kvinna som nyligen dog och var i helvetet. Det var en söt populär sångerska bland sitt eget folk som nyligen dog. Jag hade bett och frågat Gud varför denna kvinna dog, hon var älskad av så många människor.

Och Han visade att hennes turne som började i ett annat land skulle sluta med att komma till helvetet, för hennes musik och bilden hon skildrade av att vara okey. Jag tror att hon hade negativa saker hon skildrade, att vara bra saker. Hon hade sånger om dryckenskap och olika saker.

Sexig helvetet?

Jag vet bara vad Gud visade mig, och frågade Gud var denna kvinna var. Han visade mig en kvinna som var fördärvad, bränd och fortfarande försökte se sexig ut och dansa runt. Det var groteskt, och jag tror att kvinnan var fylld av så mycket synd efter döden som hon var innan.

Han visade mig att Han gav henne varje chans att möjligen omvända sig, men hon önskade det ej. Djävulen hade visat henne vägen att få alla beundrare var genom synden av lusta, sex och allt detta, att paradera runt och försöka vara sexig. Han visade mig varför hon måste dö, så att hon inte skulle ta fler människor med sig till helvetet.

Ha det rätt med Gud

Vi måste ha det rätt med Gud, om inte och vi dör i vår synd går vi till helvetet! Det spelar ingen roll hur berömd du är, hur rik du är eller vem du är. Det är varför det är så viktigt att omvända sig från synd och förändra våra liv idag, vi kanske Ej har i morgon.

En annan person Gud visade mig som som till helvetet, var en kvinna som var vinnare av ett vackert skådespel nyligen, inte i Amerika och blev dödad. Hon hade varit med fel människor, och polisen fann henne och de som var drogade dödade henne.

Påverkade av dessa

Herren sade hon också var i helvetet, ett annat exempel av människor som är berömda, så många följer dem, önskar leva som dessa berömda lever. De är starkt påverkade av vad dessa kända gör och säger, hur de agerar och lever sina liv.

Vi kan Ej det, vi måste leva ett liv för Gud, att följa Hans exempel från Bibeln som Jesus har förelagt oss. Jag gör denna video för att varna någon människa att följa musiker eller vem som är berömd. Om du följer någon berömd, spelar ingen roll vem se är, var aktsam det blir en mycket dålig påverkan.

Och var aktsam vad du låter dina barn se, musik, filmer, böcker att där är ont. Också i barnböcker visade Gud mig i en dröm nyligen, att det är hedniska. De som ej tror på Gud och ser vackra ut, har vackra bilder och färger. Han visade mig om detta, så jag önskar att varna om att vara försiktig vad du tar hem, vad dina barn och familj gör, musik de lyssnar.

Omvänd dig

Omvänd dig från din synd och be Jesus komma in i ditt hjärta, be Honom befria dig från vilket ont du än är inblandad i.

Det är intressant, för en del av dessa berömdheter syns mycket sunda från utsidan. De har familj, gör familje aktiviteter och ändå är de människor som ibland är på väg till helvetet. De ser normalt på utsidan, de lever normalt men om du lyssnar till deras musik eller följer vad de föreställer, ser du att det är ond påverkan.

Jag vet det finns en del god Kristen musik om du finner en lokal kristen musikstation Musiken idag är så dålig, det är bara pop, bara rock och sövande sångare. Bed för dem att Gud väcker dem, din familj och Dig själv!


nils

Läsarmejl

--- 

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 21 april 2018 10:03 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


112 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Bengt

Var det lillbabs som var med i drömmen?

Svara -   - 21/4-18 11:19 -


BrorK

Nils, hur vet du att det var Gud som visade dig det och inte dina egna tankar. För dog inte Jesus för ALLA människors synder? Vilka förutsättningar hade hon att ta emot Jesus Nåd? Vad kände hon till? Var hon utvald av Fadern i Hans första skörd?

Det kanske är dags för oss kristna att lämna den kalvinistiska helvetetstron.

Svara -   - 21/4-18 11:20 -


Bengt

Men bibeln talar ju både om himmel och

helvete

Svara -   - 21/4-18 11:22 -


BrorK

Svar till Bengt.

Visst, men var står det att alla utom några få hamnar där? Vi ska ju alla dömas efter våra gärningar, men exakt vad det innebär är det inte för oss att veta.

Varningarna är berättigade ur många synvinklar och vi kan själva observera förhärdade hjärtan i vår omgivning, men vi kan också se ännu mer kärlek och omtanke, även hos de som inte är bekännande kristna.

Gud tar inte hänsyn till person och vilka som får Nåd och vilka som inte får är enbart upp till Honom, inte oss.

Svara -   - 21/4-18 11:28 -


Lasse

Nils du är en underbar person som lever nära Jesus ☝ mycket av det du skriver är inspirerande och gott, men detta inlägg känns inte bra Nils, men du +jag och alla är älskad av vår Kung Jesus som är fylld av nåd och kärlek 💝💟 önskar dig en fortsatt fin helg Nisse// ödmjukast Lasse. länkar en sång med en text som berör mig

Svara -   - 21/4-18 13:16 -


Lasse

https://youtu.be/7RUmWu6uhfg Till Nils 😊

Svara -   - 21/4-18 13:18 -


Mikael Karlsson

Bibeln säger att ingen är i helvetet ännu, utan väntar på domen i dödsriket. Det kan då omöjligt ha varit Gud som visade dig detta! Pröva mot bibeln innan du sprider sånt här vidare.

Svara -   - 21/4-18 13:52 -


Helene Karlsson

Kan det kanske vara så här? När bibeln t.ex. talar om skökan o.s.v. så handlar det ju om verksamheter som består av grupper av människor. Även ordet "son" används ju i en del länder i mellanöstern fortfarande, som ett begrepp för en grupp av människor, grupp "anden" eller "andan". Man kan t.ex. fråga Hur var "sonen" på bröllopet? och med det menas något i still med "Hur var "gemenskapen" på bröllopet? Ungefär som om vi skulle fråga om hur det var på en fest. Var den rolig eller tråkig? Jag tänker då i mitt stilla sinne, att kanske Vår Herre menar att alla människor kommer för eller senare att bli räddade. För att de inte har haft full insikt i vad de hållt på med. För att Vår Skapare besitter sådana förmågor av KÄRLEK som inte vi kan känna. Och vi kanske inte till fullo heller förstår Hans innebörd av ordet "döma".Vad finns då kvar att slänga i sjön? Jo, det är verksamheter (företag, organisationer, myndigheter etc.) som inte arbetar efter VÅR HERRES kärleksanda " Älska Din nästa..." För alla människor kommer ju till slut att gå ned på knän inför JESUS KRISTUS. Kan det kanske vara så?

Svara -   - 21/4-18 14:59 -


nils

Svar till BrorK.

Om du läste rätt,sade Herren;"Och han visade mig att Han gav henne varje chans att möjligen omvända sig,Men hon önskade det Ej!"

I sin nåd ger Herren en chans till omvändelse,men som här hade djävulen visat henne vägen att få alla beundrare,genom synden av lusta och sex.
Vilket alternativ har då Herren,när människan Ej vill välja Jesus,utan fortsätter att följa den onde??

Svara -   - 21/4-18 15:54 -


nils

Svar till Helene Karlsson.

Den som mer än andra talade och Varnade för att förlora sin själ,var vår frälsare Jesus Kristus!

Det gjorde Han mer än Han talade om himlen!
I Matt.5:22. och Matt.5:29,varnar Jesus för det Brinnande Gehenna.
Likaså i Matt.10:28 varnar Jesus, att förgöras till både kropp och själ i Gehenna.
I Matt.18:9 varnar Jesus åter för att kastas i det Brinnande Gehenna.
I Matt.23:33 säger Jesus till judarna;"Hur skulle I kunna söka undgå att dömas till Gehenna?"
I Matt.25:41 säger Jesus till de som står på Hans vänstra sida(getterna);Gå bort ifrån mig,I förbannade,till den Eviga elden som är tillredd för djävulen och hans änglar!"
Lägg märke till att Jesus talade om Det Brinnande Gehenna redan då,för 2000 år sedan.
Vi må lita mer på Jesu allvarsord mer än att lita på vårt förmörkade förstånd!!

Svara -   - 21/4-18 16:18 -


Lasse

Svar till nils.

Lukas 13:27

Svara -   - 21/4-18 17:59 -


Fredrik A

Lazarus och den rike mannen är ingen liknelse. Helvetet är verklighet idag.

Svara -   - 21/4-18 18:07 -


nils

Svar till Mikael Karlsson.

Kära Mikael,läs min kommentar till Helene Karlsson där Jesus själv i 6 olika bibelord,enbart i Matteus talar och Varnar för Gehenna!

Och observera att redan då,för 2000-år sedan var det ett Brinnande Gehenna!!
Vill du,och vågar du då ifrågasätta dessa Bibelord från Världens frälsare,eller den allvarliga Varning Herren givit genom denna kvinna i detta läsarmeil? Mvh/nils

Svara -   - 21/4-18 18:22 -


nils

Svar till Mikael Karlsson.

Kära Mikael,läs min kommentar till Helene Karlsson där Jesus själv i 6 olika bibelord,enbart i Matteus talar och Varnar för Gehenna!

Och observera att redan då,för 2000-år sedan var det ett Brinnande Gehenna!!
Vill du,och vågar du då ifrågasätta dessa Bibelord från Världens frälsare,eller den allvarliga Varning Herren givit genom denna kvinna i detta läsarmeil? Mvh/nils

Svara -   - 21/4-18 18:22 -


Jessica

Svar till Lasse.

Jag håller med dig Lasse.

Svara -   - 21/4-18 19:22 -


Tobias

Detta skrämmer upp mig ytterligare - om det nu är möjligt då jag redan är uppskrämd, förtvivlad och uppgiven med insikten att jag kommer hamna i helvetet så som jag det är nu - om jag skulle dö.

Jag skriver till dig direkt Nils - även om andra får kommentera. Jag vet inte vem du är och inte heller hur jag ska kontakta dig förutom genom forumet.

Jag har förlorat hoppet om räddning trots att jag fortfarande tror på Jesu - tror att han är messias, tror att han dog för våra synder och sedan uppstod och tror att han kan rädda mig. Men ser inget hopp när jag kommer till omvändelsen och helgelsen. Min förvirring är så stor.

Oroar mig dagligen för möjligheten att de kristna som predikar extrem syn på helgelse (kristna måste ge tionde, vittna för alla de möter, ta avstånd från sekulär kultur, och att det är syndfullt att som kvinna bära byxor, att bära smycken, sminka sig, onanera - vet att många kristna anser det men hittar inget förbud mot det i klartext i bibeln) kan ha rätt - särskilt då de säger sig ha fått det genom uppenbarelser från Gud. Jag håller inte med dem men fruktar att de kan ha rätt - vad för skäl skulle de ha att hitta på något sådant. Allt ska testas mot bibeln vet jag - problemet är att det finns saker i deras undervisning som stämmer med bibeln utifrån den tolkning som fortfarande vissa har att att lagen fortfarande gäller och efter att frälsningen tagits emot genom tro så måste man leva helt fläckfritt. Insett att det inte hjälper mig om alla andra kristna säger de har fel - möjligheten finns. Det enda som skulle kunna hjälpa är om Gud själv visade mig sanningen och då bara om det var tydligt att den kom från Gud då jag inte vet vem jag ska lita på.

Vet med mig att jag inte älskar Gud över allting eller min näste som mig själv. Gud är jag bara skräckslagen inför - en skräckslagenhet som gör mig uppgiven då jag vet att jag ständigt begår synd. Min näste - utom mina närmaste - är jag likgiltig inför. Genom detta bryter jag ständigt mot kungsbudet och även om jag bekänner och ber om förlåtelse så vet jag att jag inte är annorlunda imorgon än idag.

Jag är en människa som anser det viktigt att stå för ens åsikter - att var och en har rätt att hysa vilken åsikt den vill - och att det är lögn och hyckleri att säga att man inte står för det av rädsla - speciellt inför Gud som kan se rakt igenom oss och det därför är meningslöst att försöka föra bakom ljuset. Jag är orubbligt övertygad om att våra tillgångar och tidsanvändining är enbart våra - en . Jag må hålla med om att egoism varunder man utnyttjar och skadar andra är av ondo, men hyser samtidigt den djupaste avsky och motvilja mot egoismens motsatts - att leva alturistisk. Alltså skyldigheten att tjäna sina medmänniskor. Jag känner fruktan för alturismen då jag inte förstår - betraktar tjänandet som något nödvändigt ont men ändock som vedervärdigt. Vill inte vara egoistisk - och har snart övertygat mig att man är egoistisk så fort man gör något man tycker om för sig själv istället för att vara ifärd med att tjäna sin nästa eller spridda evangeliet eller köper något extra gott att äta eller unnar sig att köpa något man önskar istället för att ge pengarna till de behövande - men avskyr tanken på att leva alturistisk så starkt att det kokar inom mig.

Antingen har jag fastnat i ett nät av lagiskhet - vilket jag inte vet hur jag ska bli fri från - och dömer mig för hårt (betraktande saker som synd som kanske inte är synd och känner det därmed som hopplöst) eller så är det som dessa radikala omvändelse och helgelse profeterna säger om synd i dessa frågor sant - vilket i sin tur gör det hopplöst då jag inte förmår leva så. Om det handlar om att leva så genom Guds kraft vet jag inte hur man blir fylld av den eller tar emot den.

Allt detta har lett till tillbakafallande och mångdubbelt multiplicerande av synd i mitt liv då jag inte ser någon mening att omvända mig från yttre verkssynder när jag fortfarande synder i mina tankar och mitt sätt att vara. Synd och likgiltighet inför vad som kanske är synd utan att jag vet om det. Ser på film via webbsidor utan att bry mig om jag bryter mot copyrightlagar och därmed stjäl. Ser på pornografi, Övervägt och söker efter någon att begå otukt med - allt för att det inte känns som någon ide att kämpa emot köttet - som alltid vill och alltid kommer vilja göra det onda. Har varken kraft eller motiv att sluta och köttet gläds. I argumentet att jag redan är räddningslöst förlorad har det hitgtat det perfekta argumentet för att fortsätta synda. Och trots att jag mår dåligt och varje gång jag syndar vet att dt är fel och får ångest av det så vet jag inte hur jag ska sluta eller om det ens är någon mening. Till och med bibelläsning och bön känns hopplöst då jag knappt vågar läsa eller be så oren som jag är.

Svara -   - 21/4-18 20:41 -


Lasse

Svar till Jessica.

Tack Jessica 😊 ha en Välsignad lördag kväll https://youtu.be/ckEOxVRdK4c

Svara -   - 21/4-18 20:58 -


Harriet Bouvin

Om orsaken till kvinnans död verkligen skulle ha varit att förhindra henne att få med sig fler personer till helvetet,

varför skulle inte Gud i så fall ha låtit betydligt flera sådana människor dö, sådana som måste ha varit betydligt värre än hon?

För dessa utgör väl ett hyfsat stort antal?

*

Svara -   - 21/4-18 21:52 -


Bengt

Tobias

Vill du att vi ska be för dig ?

Svara -   - 21/4-18 22:00 -


nils

Svar till Tobias.

Tobias,när du skrivet att du redan Tror på Jesus,Tror att Han dog för våra synder, dvs.för Dina synder och uppstod och kan rädda Dig, då äger du redan den Frälsande Tron!

Då är du Rättfärdig enl.Rom.4:20-25 där Abrahams rättfärdighet förklaras.
"Ty det skall tillräknas jämväl oss,som Tror på Honom som från de döda uppväckte Jesus Kristus," vilket du också redan Tror!
Att då räknas som Rättfärdighet,är att Du då tillräknas Jesu fullkomliga uppfyllelse av lagen.
Jesus är då redan Din Rättfärdighet som du äger genom Tron på Honom! Halleluja,tacka och Prisa Jesus för denna stora Nåd!!
Det betyder att Gud då ser Jesu rättfärdighet I Dig,vilket betyder att du är Friförklarad från all Skuld inför Gud! Amen!
¤¤¤
Detsamma gäller din Helgelse som Ej är eller får bli ett eget verk eller egen ansträngning!
Det är Herren själv,som Helgar dig genom Ordet och bönen;Ett Inre Verk I Dig!
1Kor,1;30;Men Hans verk är det att I är i kristus Jesus,som för oss har blivit till Visdom från Gud,till Rättfärdighet och till Helgelse."
Det är alltså Jesus Själv som Bor i dig genom Tron,som också är Din Helgelse!
Och det är ett Guds verk att du redan Är i Kristus,som själv är allt det du behöver.
¤¤¤
Sluta att se på dig Själv och börja att Se På Jesus,som redan har för dig vunnit segern över Synden,Köttet,satan och Världen!
Orsaken till att du skall se på Jesus står i V 29;"Ty Han ville icke att något kött skulle kunna berömma sig inför Gud!"
"För att så skall ske som det är skrivet:Den som vill Berömma sig,han berömme sig av Herren!"
Allenast Jesus är värdig all ära och berömmelse,för Hans kärleksoffer för Dig!
¤¤¤
Vill ge dig ett ord från Herren som jag tror skall hjälpa dig,från Jes.30:15-18.
"Om du vänder om och är Stilla,skall du bliva frälsta;genom Stillhet och förtröstan varder du stark."(min text ändring av ni till du.)
V 18;"Ja därför väntar Herren till dess Han kan vara er Nådig;därför tronar Han i Höghet,till dess Han kan förbarma sig över er.
Ty en domens Gud är Herren;saliga är alla de som VÄNTA Efter Honom." Mvh/nils

Svara -   - 21/4-18 22:53 -


Jessica

Svar till Harriet Bouvin.

Hej Harriet! Vad roligt att du är tillbaka.🌺 Jag känner alltid lite skeptisicism inför sådana här drömmar! Även om drömmar stämmer med Guds ord, så kan det ju ändå vara våra mänskliga tankar och funderingar vi haft under dagen.

Svara -   - 21/4-18 23:07 -


Stefan Jonasson

När jag läser om alla så kallade drömar och uppenbarelser om människor som sett helvetet och vilka som är där blir jag bedrövad över den andliga omognaden hos dem som befattar sig med detta ämne. DET ÄR INTE EVANGELIUM dom förkunnar att GUD är en hjärtlös och obarmhärtigt gud DET ÄR INTE GLÄDJENS BUDSKAP glädjens budskap är att vi som är behäftade med synd och misslyckas gång på gång ÄR TROTS DET RÄDDADE FRÅN DEN ANDRA DÖDEN pga att JESUS HAR BETALAT EN FULL LÖSEN PÅ GOLGATA KORS MED SITT BLOD ty GUDS NÅD har uppenbarats till frälsning för alla människor DEN FOSTRAR OSS TILL ATT AVSÄGA OSS ALL OGUDAKTIGHET OCH ALLA VÄRDLIGA BEGÄR OCH LEVA ANSTÄNDIGT RÄTTFÄRDIGT OCH GUD 🍐 FRUKTIGT I DEN TID SOM NU ÄR *titus brev 2:11*GUDS NÅD ALLTSÅ INTE HOTET OM ATT PLÅGAS I HELVETET. Den som inte är FRIMODIGT I FRÅGA OM DOMENS DAG ÄR INTE FULLKOMNAD I KÄRLEKEN *1 Joh 4:18.

Svara -   - 21/4-18 23:35 -


Stefan Jonasson

Jag vill inte förringa konsekvenserna av att möta döden ☠ utan att försonas med Med ⚖ RÄTTVISANS GUD genom JESUS KRISTUS han som är försoningen för våra synder inte endast våra utan också hela världens synd *1 Joh 2:2*det finns motståndare till GUD dom ligger dåligt till GUD SÄGER TILL MOSES I *5 Mose boken 7:10*DOM SOM HATAR MIG SKALL JAG VEDERGÄLLA ANSIKTE MOT ANSIKTE* utan tvekan det borde räcka som varning ⚠ för den som förkastar KRISTUS. *ONDSKAN I MÄNNISKANS HAR TVÅ VAL MÖTA GUDS RÄTTVISA OCH DÖMAS. ELLER MÖTA GUDS FÖRLÅTELSE GENOM JESUS KRISTUS GUD I SIN KÄRLEK TILL MÄNNISKAN TILLÄT ATT ALL SYND OCH SKULD DRABBA MÄNNISKOSONEN. så att människan kunde få evigt liv i gemenskap med sin skapare.

Svara -   - 21/4-18 23:58 -


nils

Svar till Harriet Bouvin.

Du får fråga Herren själv,Han som ju är alla människors högste domare.

Och det finns diktatorer som också tillåts förtrycka,döda oskyldiga,och ändå får leva.
Ja,frågorna är många men Gud är alltid rättfärdig i sina domar och beslut!
Men vilken nåd att både du och jag tillåtits att inte bara leva,utan fått bliva ett bliva ett Guds barn!! Amen. Halleluja!
Må Gud välsigne dig och mig med nåd att får rädda någon själ från att gå förlorad!
Mvh/nils

Svara -   - 22/4-18 07:43 -


AnnMarie

nils

Ditt svar till Tobias var ju rart och fint skrivet men förstår du inte att när du lägger ut dessa sk syner drömmar eller vad man nu ska kalla det så suger ju de som är osäkra och ängsliga åt sig allt och blir oroliga.De börjar se på sig själva i stället för att se på Jesus och undrar om de duger.Tänk om jag hädat den Helige Ande?Har jag försummat något jag borde ha gjort?Har jag bett tillräckligt?Älskar jag mina fiender?Blir jag kvarlämnad?mm

Svara -   - 22/4-18 09:38 -


Jessica

Svar till Bengt.

Jag tror inte på sk drömmar där man ser speciella personer som är i helvetet. Tror inte det är från Gud.

Svara -   - 22/4-18 09:47 -


nils

Svar till Stefan Jonasson .

Helt rätt,käre broder i det du skriver om Guds kärlek att vilja Frälsa.

Men om du läste om den kvinna som tyvärr kom till Helvetet,visade Herren att Han gav henne varje Chans att möjligen Omvända sig.
Men Hon Önskade Det Ej!
Djävulen hade visat henne vägen att få alla beundrare var genom synden av lusta och sex och allt detta,och hon valde då detta!!
¤¤¤
Stefan,alla Vill Inte Omvända sig,trots att Herren talar och manar dem att mottaga Honom.och lämna Synden och satan.
"Och detta är domen,att när ljuset hade kommit i världen,människorna dock Älskade Mörkret mer än ljuset,eftersom deras gärningar var onda."
"Ty var och en som gör vad ont är,han Hatar Ljuset och kommer ICKE till ljuset,på det att hans/hennes gärningar Icke skall bliva Blottade." Joh.3:19-20. Mvh/nils

Svara -   - 22/4-18 10:54 -


Harriet Bouvin

Svar till Jessica.

Du får ett Gilla för den kommentaren, Jessica plus ett tack för dina vänliga ord!

*

Svara -   - 22/4-18 11:25 -


Harriet Bouvin

Svar till nils.

Om vi alla behövde "fråga Herren" inför var o varannan kommentar,

huruvida påstådda uppenbarelser är sanna eller inte,

så skulle det väl i så fall varken finnas ngn mening med dialog eller ens bli tid över för det ?

Det faller på sin egen orimlighet.

*

Svara -   - 22/4-18 11:34 -


Harriet Bouvin

Däremot får vi kanske fråga DIG,

som försäkrar för oss att du förmedlar budskap från Gud själv,

varför du till skillnad mot flera av oss här,

vill hemlighålla ditt efternamn.

Vad berättar det ?

Tror du att Sanningens Ande skulle uppmana ngn enda av oss att agera på det sättet ?

*

Svara -   - 22/4-18 11:43 -


Roger T. W.

Jag har aldrig sett helvetet, tack Gode Gud, men jag har fått några Himmelska besök. De byggde upp mig.

Svara -   - 22/4-18 13:13 -


Jessica

Svar till Jessica.

Skepticism, ska det stå! Det blev lite fel i hastigheten!

Svara -   - 22/4-18 13:23 -


Bengt

Nils

Såg du vem kvinnan var?

Svara -   - 22/4-18 14:10 -


nils

Svar till Harriet Bouvin.

Varsågod: mitt namn: Nils-Olof Billström, Östrakyrkog.21.38732 Borgholm.

Tel.0485-10028,mob.070/8466538.Om önskas,vänligen hör av dig för samtal. /nils

Svara -   - 22/4-18 16:45 -


nils

Svar till AnnMarie.

Ja, AnnMarie,men tänk att Herren Jesus Kristus själv talade och Varnade Mer för Gehenna och att gå förlorad,än Han talade om sin Himmel!!

Vi idag talar sällan och aldrig om den Eviga förtappelsen,vilket var det som Jesus Kom För Att Rädda Oss Från!
Se på You Tube,där så många talar om sina NDU-upplevelser,med en enighet i sina beskrivningar,och Maty Baxters bok,där Jesus tog henne i 30 nätter genom Helvetet,och 10 gånger till Himlen under 1976.
Hennes bok färdig 1983, är tryckt i miljoner antal över hela världen.
Varför tror du Jesus ville ge oss detta angelägna budskap??
¤¤¤
En annan troende mäklare,Bill Wiesi fick 1998 under 23 min.besöka helvetet,och
först efter något år var han redo att beskriva sin fasansfulla upplevelse.
Bill ställde frågan till Jesus:Varför sände du mig till denna djävulska plats?
Svaret var;"Eftersom många människor inte Tror att helvetet faktiskt existerar ."
"Även vissa som tillhör mitt folk Tror Inte på helvetet som en verklighet!"sa Jesus."
¤¤¤
Jesu befallning ljöd;" Gå och berätta för dem om den platsen.Min vilja är inte att någon skall komma dit.Helvetet skapades för djävulen och hans änglar."
Matt.25:41.Det handlar alltså om att Varna Människorna,Inte Skrämma dem! /nils

Svara -   - 22/4-18 17:14 -


nils

Svar till AnnMarie.

Ja, AnnMarie,men tänk att Herren Jesus Kristus själv talade och Varnade Mer för Gehenna och att gå förlorad,än Han talade om sin Himmel!!

Vi idag talar sällan och aldrig om den Eviga förtappelsen,vilket var det som Jesus Kom För Att Rädda Oss Från!
Se på You Tube,där så många talar om sina NDU-upplevelser,med en enighet i sina beskrivningar,och Maty Baxters bok,där Jesus tog henne i 30 nätter genom Helvetet,och 10 gånger till Himlen under 1976.
Hennes bok färdig 1983, är tryckt i miljoner antal över hela världen.
Varför tror du Jesus ville ge oss detta angelägna budskap??
¤¤¤
En annan troende mäklare,Bill Wiesi fick 1998 under 23 min.besöka helvetet,och
först efter något år var han redo att beskriva sin fasansfulla upplevelse.
Bill ställde frågan till Jesus:Varför sände du mig till denna djävulska plats?
Svaret var;"Eftersom många människor inte Tror att helvetet faktiskt existerar ."
"Även vissa som tillhör mitt folk Tror Inte på helvetet som en verklighet!"sa Jesus."
¤¤¤
Jesu befallning ljöd;" Gå och berätta för dem om den platsen.Min vilja är inte att någon skall komma dit.Helvetet skapades för djävulen och hans änglar."
Matt.25:41.Det handlar alltså om att Varna Människorna,Inte Skrämma dem! /nils

Svara -   - 22/4-18 17:14 -


Jessica

Svar till nils.

Jag läste hela Mary J Baxters bok för ca 5-6 år sedan. Jag skrev ut den från nätet. Det är en fruktansvärd läsning som man blir riktigt mörkrädd av! Det jag är lite skeptisk till, är när människor säger sig ha sett speciella kändisar i helvetet! Dvs när man med säkerhet vet vilka människor som är där. Jag tycker inte det låter som om det kommer ifrån Gud!

Svara -   - 22/4-18 17:36 -


Rock

Jag håller med Stefan Jonasson. Jag vägrar att tro att vår gode Gud är så grym som han beskrivs i dessa böcker och uppenbarelser av självutnämnda "profeter".Jag tror att dessa drömmar är ett resultat av människor som från början skrämts av helvetespredikningar eller av stränga föräldrar eller präster som hotat dem med helvetet och liknande och nu skrämmer sig själva så de får mardrömmar. Jag hade själv en period då jag hade liknande mardrömmar men de kom verkligen inte från Gud.Jag tror på en god Gud och på frälsaren Jesus Kristus, det ska rädda mig.Jag är inte felfri men det är ingen människa.Jag instämmer också med Jessica om dessa kändisar som vissa påstår sig ha sett i helvetet. Varför John Lennon men inte Stalin, Mao eller andra massmördare? Och Lill-Babs? Det var väl inget ont i henne. En snäll, sympatisk människa som gjorde människor glada.Jag tycker också det är för mycket domedagspredikningar och mörkersyn på denna sida. Vart tog kristendomens glada budskap om vår frälsare Jesus Kristus vägen?

Svara -   - 22/4-18 17:52 -


Lasse

Svar till Jessica.

Håller med dig Jessica läste ochså Marys bok + liknande böcker 2 månader senare var jag med om en allvarlig arbetsplatsolycka fullt vid medvetande var jag så nära döden och så livrädd att dö. Har delgett detta i flera kyrkor i Sverige. Idag vet jag att Jesus ÄR kärleken personifierad 💝

Svara -   - 22/4-18 18:21 -


Lasse

Svar till Jessica.

Håller med dig Jessica läste ochså Marys bok + liknande böcker 2 månader senare var jag med om en allvarlig arbetsplatsolycka fullt vid medvetande var jag så nära döden och så livrädd att dö. Har delgett detta i flera kyrkor i Sverige. Idag vet jag att Jesus ÄR kärleken personifierad 💝

Svara -   - 22/4-18 18:21 -


Lasse

https://youtu.be/MO-cmc5RqoY

Svara -   - 22/4-18 18:22 -


nils

Svar till Jessica.

Det jag kortfattat nu skriver,har skett när människor i sällskap med Jesus

Kristus fått besöka helvetet,och blivit uppmanade att återge till en varning.
Angelica Zambrano fick med Jesus besöka helvetet,och såg där kända personer.
Bla. Micael Jackson,som under plåga tvingades av demoner dansa baklänges,likt på jorden.
Hon såg påven Johannes Paul,som alla ansåg vara en sann Troende,men Jesus sade att han Ej hade predikat sanningen,och där pengarna blev till en snara.
Någon annan såg Hitler som under stor plåga pinades,för alla som han dödat.
Andra har tom. fått se sina anhöriga som pinades i eldflammorna!!

Svara -   - 22/4-18 18:25 -


Lasse

Svar till Mikael Karlsson.

Tror som dig Mikael, och att demonerna skulle plåga människorna låter lustigt dom är väl där för att plågas själva, allt illustreras av att dom plågar människor och trivs där i lågorna, tacksam för synpunkter//Lasse

Svara -   - 22/4-18 18:38 -


Rock

Svar till nils.

Vad är det som säger att dessa människor verkligen mött Jesus? Vad är det som gör just dessa människor till profeter?Om jag låter mig skrämmas upp av helvetespredikningar och får mardrömmar, är jag en profet då?Eller handlar det om syner från onda demoner, allt för att skrämma människor bort från kristendomen?Jag tycker det liknar mardrömmar och dessa kommer verkligen inte från Gud.Att Michael Jackson skulle tvingas dansa baklänges som det beskrivs liknar rena sadismen. Må vara att Michael Jackson inte var den bästa människan på jorden men så ond var han knappast att han skulle förtjäna något sådant.Det är knappast vår gode Gud eller Jesus som visar människor hur deras anhöriga pinas i eldsflammor, snarare är det den onde som visar detta för att förleda oss.Jesus sade. "Jag är uppståndelsen och livet!" Om Jesus verkligen visade sig för oss så är det sådana budskap han skulle ge oss, inte helvetesvisioner om anhöriga som plågas.

Svara -   - 22/4-18 18:44 -


Lasse

Att demonerna är som sadistiska fångvaktare som sticker människor i underlivet för att dom levt ett liv med sexuella handlingar, trodde att demonerna skulle få ett hårdare straff själva 😨

Svara -   - 22/4-18 18:52 -


Jessica

Svar till nils.

Jag har läst om Angelica och hennes syner också. Vet inte om det var hon som också sa att Michael Jackson plågas varenda gång vi spelar hans låtar här på jorden.Att man är skeptisk till alla syner och drömmar som många har, betyder inte att man tvivlar på att det finns ett helvete.

Svara -   - 22/4-18 19:55 -


nils

Svar till Rock.

Vänligen lyssna själv på Angelica Zambranos vittnesbörd vad hon 3 gånger fick se

Finns på You Tube,och hör av dig sedan för ett sant utlåtande av äktheten./ nils

Svara -   - 22/4-18 20:01 -


Rock

Svar till nils.

Varför ska jag tro på henne? Hon är bara en vanlig människa som kanske har mardrömmar eller påverkas av onda andar.De öden som beskrivs i hennes "syner" skulle jag själv inte drömma om att straffa ens mina värsta fiender med och då är jag bara en vanlig människa med många fel och brister.Jag kan inte tänka mig att vår Frälsare skulle vara så grym som Han framstår i dessa syner. det strider ju mot allt jag lärt om Honom.Vad gäller Michael Jackson så är jag ingen fantast av honom, det finns rock-och popartister jag gillar bättre.Men vad han än var så var han en sargad själ som plågats av en ond far och som sedan förleddes av alltför mycket framgång. Jag tror inte att han var genomgående ond och dessutom gladde hans musik många människor.Jag kan inte tänka mig att den gode Guden skulle döma honom till att plågas i evighet, det är ju snarare en sådan som verkligen skulle behöva Guds hjälp. Vem vet, han kanske hade en tro på Jesus.Sak samma med John Lennon som också hade en olycklig barndom och som förleddes av alltför mycket framgång.Lennon gjorde ett mycket dumt uttalande om kristendomen i sin ungdom men märk väl att han riktade sin kritik mot dagens kristna och att han sa att han "inte hade något emot Jesus, han är helt OK".Jag läste en biografi skriven av en amerikansk sångare som blev kristen på 60-talet och som hade träffat Lennon några år tidigare då Beatles just slagit igenom. Denne sångare var väldigt kritisk mot Lennons uttalande och mot sången "Imagine" men skrev också att han gillade Lennon som person och hoppades att han till slut funnit den frid han uppenbarligen längtade efter.Det hoppas och tror jag också!Därför att varken Lennon eller Michael Jackson var någon Stalin. De var inga massmördare utan olyckliga människor som förstörts ännu mer av en cynisk nöjesvärld. de är sådana som Jesus fanns till för.Att då vår Frälsare skulle låta dom plågas i evigheter stämmer bara inte.När det gäller dessa "syner" tror jag att onda krafter är inblandade.

Svara -   - 22/4-18 21:06 -


AnnMarie

Nils

"Varför tror du Jesus vill ge oss detta angelägna budskap" frågar du mig.

Mitt svar är att jag tror inte Jesus vill ge oss detta "angelägna budsksp" Jag tror helt enkelt inte på detta "angelägna budskap" alls.

Svara -   - 22/4-18 21:28 -


nils

En sanning är att i helvetet där härskar satan och hans demoners,då han ännu är ej är dömd,det är då ännu hans rike.

Först efter 1000-års riket; "blir djävulen kastad i samma sjö av eld och svavel,dit vilddjuret och den falske profeten hade blivit kastade.Upp.20:10
Efter den Yttersta domen Upp.20:14,sker detta;"Och döden och dödsriket blev kastade i den brinnande sjön;detta den brinnande sjön är den andra döden."
Det är då först som Gud har fällt domen och dömt satan och hans demoner.
¤¤¤
En martyr bland andra plågade som bad om befrielse fick av en ängel frågan;"Om han ville tillhöra den vittnesskara av martyrer som Gud utvalt,att de skulle vittna och kämpa mot ondskans makter i denna värld?"
Ängeln sade;"Gud behöver alla dessa vittnen som Ett Bevis På Domens Dag att visa hur djävulen,med orättfärdighet och våld förvandlade människors liv till ett helvete."
Satans högsta önskan nu när han vet att hans tid är kort,är att få så många som möjligt ned till sitt dödsrike,och njuta av att plåga och pina dem.
Men glöm Ej att Jesus har nycklarna till döden och dödsriket,Upp.1:18. Amen!

Svara -   - 22/4-18 21:44 -


Lena Henricson

Nils blev mig till stor hjälp för en tid sedan,när han genom Luk. 12:47,48 pekade på att straffet när man inte är frälst står i proportion till ens synd. Gud är alltså rättvis. Läs gärna hela sammanhanget!

Bäst ändå är ju att vara frälst och av nåd vara på väg till himmelen. Må vi leva så att vi får många med oss dit! 🙏

Svara -   - 22/4-18 21:56 -


nils

Svar till Rock.

Det handlar ej om god eller ond i första hand,utan om en människa blivit Född På Nytt,genom en Levande Tro på Herren Jesus i sitt hjärta. Joh.3:1-6

Alltså en Hjärteförvandling krävs,för att komma in i Guds rike säger Guds ord!
En sådan Nyfödelse visar sig sedan i frukten av ett förvandlat liv,med en Ny vilje- inriktning,till ett Lärjungaskap där det gamla livet får en avslutning i dopgraven!
Det räcker Ej att beundra Jesus,hans etik och lära,utan ett Inre Andens verk krävs som omskapar mig,om jag vill tillhöra Guds Rike!
"Att Kött och blod icke kunna få Ej Guds rike till arvedel." 1Kor.15:50 Mvh/nils

Svara -   - 22/4-18 21:59 -


Katrina

Svar till nils.

Läs din bibeln noga, Nils !

Predikan i GT säger bl a att vad de döda beträffar, är de inte medvetna om någonting alls.

Och har du inget medvetande kan du inte känna någon smärta heller, man är död.

Sheol ,är dödsriket , blandar ihop grekisk tänkande.

Frid och har det gott.

Svara -   - 22/4-18 22:18 -


Jessica

Svar till Rock.

Jag tycker att Lill-Babs verkade vara en underbar människa. Jag tyckte så mycket om henne! Hon verkade ha ett hjärta av guld! Jag hoppas innerligt att hon kommer till himlen!❤️

Jag vet att man måste ha tagit emot Jesus i sitt hjärta för att bli frälst.Men vi kan inte avgöra detta! Det är inte vår sak att spekulera i! Det är inte länge sedan det spekulerades här angående en annans artist som dog nyligen. Vi vet inte heller vad som sker i en människas inre innan döden.Jag tänker på rövaren på korset!

Svara -   - 22/4-18 22:26 -


Harriet Bouvin

Svar till nils.

Bästa Nils-Ofof! Det är ingen kritik mot dig personligen!!

Upplysningsvis är det en kutym, att skribenter som framför påståenden redogör för sina för- respektive efternamn. Detta inger nämligen läsaren ett ökat förtroende för det skrivna.

I media blir det sen numera allt vanligare, att journalister under sina artiklar meddelar sina e-postadresser.

Vad som däremot INTE är kutym, är att skribenter skyltar med både sina adresser och hemtelefonnummer. Och vad ska det vara bra för, gode broder? Det får snarare uppfattas som avvikande och ingen förväntar sig heller att du ska göra så.

Ett för- och ett efternamn är det normala och du kan väl lämpligen använda dig av en separat hotmailadress, om du nu faktiskt vill vara så generös att du bjuder på en kontakt, för det är det inte alla som gör.

*

Svara -   - 22/4-18 22:45 -


nils

Svar till Katrina.

Predikaren är Ej och har Ej samma sanningsvärde som övriga Bibeln,då den talar utifrån ett mänskligt tänkande och perspektiv.

Det ser du när du läser,att det ej är Herren själv som talar,och inte någon andlig uppenbarelse från Honom.
Det finns dock många kloka ord och goda råd där.
Detta må vi inse så vi ej låter den väga tyngre än tom.Jesu Kristi ord i de viktiga Evighetsfrågorna,Jesus som är Vägen, Sanningen och Livet. Mvh/nils

Svara -   - 23/4-18 07:27 -


nils

Svar till Katrina.

Predikaren är Ej och har Ej samma sanningsvärde som övriga Bibeln,då den talar utifrån ett mänskligt tänkande och perspektiv.

Det ser du när du läser,att det ej är Herren själv som talar,och inte någon andlig uppenbarelse från Honom.
Det finns dock många kloka ord och goda råd där.
Detta må vi inse så vi ej låter den väga tyngre än tom.Jesu Kristi ord i de viktiga Evighetsfrågorna,Jesus som är Vägen, Sanningen och Livet. Mvh/nils

Svara -   - 23/4-18 07:27 -


nils

Svar till AnnMarie.

När Bill Wiese 1998 ,under 23 minuter fenligt Jesu vilja fick besöka helvetet sade Jesus till honom;

"Tala om för människorna att Jag kommer snart."
Han tittade på mig med skarp blick och upprepade sina ord med myndig stämma;
"BERÄTTA ATT JAG KOMMER SNART!"
Att Jesus valde att säga detta till mig två gånger gör mig viss om att tiden för Hans återkomst verkligen är nära Förestående!
Därför må det Väl vara ett Angeläget Budskap!!

Svara -   - 23/4-18 07:40 -


PT

Svar till nils.

Det är 20 år sedan, ur ett mänskligt perspektiv är inte det snart. Varför skulle Jesus säga att han kommer snart när han inte menar det? Jesus använde liknelser som människor förstod och kunde ta till sig och relatera till. Jag tror ingen människa skulle uppfatta ordet snart som en period på minst 20 år.

Under dessa 20 år har ungefär 1 miljard människor avlidit, (det avlider ca 150 000 människor varje dag). Om man tar till sig vad som sägs av vissa på den här sidan, skulle nog en bråkdel av dessa inte hamna i helvetet.

Men om man går på officiell statistik tillhör ca 34% av världens befolkning kristendomen. Så lågt räknat skulle ca 660 miljoner människor ha hamnat i helvetet under dessa 20 år.

Svara -   - 23/4-18 08:33 -


Mikael W

Omvänd dig från din synd och be Jesus komma in i ditt hjärta, be Honom befria dig från vilket ont du än är inblandad i

Det är en ny morgon, och en ny vecka, och det finns fortfarande nåd att få. Det är ännu inte försent att be om förlåtelse. Jesus kan förlåta alla synder, om vi ber Honom om det. Han både kan och vill gör dig fri

Svara -   - 23/4-18 08:40 -


Katrina

Svar till nils.

Tack för ditt svar!

Då går jag till Moseboken där talar Gud direkt till Adam, om du äter av frukten ska du med döden dö, Han sa inte om du äter av frukten ska du pinas i helvetet evigheten.

En död person är död, enda tills Gud uppväcken en döde till liv. Vi människor vill hjärna tro att vi lever evigheten men det kan vi inte om inte Gud uppväcker oss och därför är det viktigt att predika/ tala om det goda nyheter om Kristus vår fräsare.

Frid

Svara -   - 23/4-18 09:44 -


AnnMarie

nils

Jag tror inte på att Bill Wiese för 20 år sedan fick besöka helvetet och att Jesus med skarp blick sa till honom att berätta för människorna att han skulle komma snart.

Dessa sk syner,drömmar,besök och uppenbarelser som du förmedlar här kanske ut er på någon annan men inte på mig.

Svara -   - 23/4-18 10:07 -


nils

Svar till Katrina.

Katrina,död är ett trefaldigt begrepp måste vi förstå.

När Adam i olydnad åt av frukten dog han Andligt,han förlorade den andliga relationen med Gud,han blev rädd,skyllde sin synd på Gud och Eva.
¤¤¤
Sedan följde det andra steget,att han Dog fysiskt liksom vi alla gör intill idag,och även de små barnen gör.
¤¤¤
Därefter kommer den död som i Upp.20:14 beskrivs så;"Detta,den Brinnande Sjön,Är Den Andra Döden."
"Och om någon icke fanns skriven i livets Bok,så blev han kastad i den Brinnande sjön!"V 15.
¤¤¤
Där plågas människorna,där skall vara Gråt och Tandagnisslan sade Jesus!
Matt.8:12; 13:42,50; 22:13; 24:51; 25:30; Luk.13:28.
¤¤¤
Jesus varnade i Matteus evangelium 5 ggr om att kastas och dömas till Gehenna;
5:22;"Den som säger du dåre,han är hemfallen till det Brinnande Gehenna."
5:29;Ty det är bättre för dig att en av dina lemmar fördärvas,än att hela din kropp kastas i Gehenna."
10:28;"Frukta Honom som har makt att förgöra både kropp och själ i Gehenna."
18:9;"Det är bättre att ingå i livet enögd,än att ha båda ögonen i behåll och kastas i det Brinnande Gehenna."
25:41;"Gå bort ifrån Mig,I förbannade,till den Eviga elden,som är tillredd åt djävulen och hans änglar."
Men det är ju Just för att rädda oss från detta,som Jesus kom,tog vårt straff på sig!

Svara -   - 23/4-18 10:18 -


nils

Svar till PT.

Vad är 20 år,när redan Heb.1:2, 1Pet.1:5,20 och1Joh.2:18 säger att den Yttersta tiden redan då hade kommit!

I 2Pet.3:3 säger att i de Yttersta dagarna skall Bespottare komma och säga;
"Hur går det med löftet om Hans tillkommelse?"
¤¤¤
När det nu har talats så många gånger om Jesu återkomst och det Ej har skett,då har den Kristna Kyrkan fallit i djup sömn,som Matt.25:5 säger att Alla Somnade!
Men,det var Just DÅ som Anskriet ljöd;"Se,brudgummen kommer! Gå ut och möten Honom!"V 6.
Tror Vi Just i Denna Tid befinner oss i detta Krisläge av denna Djupa Andlig sömn, som föregår Jesu Återkomst!!

Svara -   - 23/4-18 10:33 -


Katrina

Svar till nils.

Och nu talar du om den andra döden efter uppståndelsen , jag uppfattar mer som du blandar ihop där texter.

Nej, jag tror inte på dessa människor som drömt om obehagliga mardrömmar , kanske just pga att andra skrämmer dem med helvetet...... en gud som säger om ni inte tro på mig ska jag pina er i alla era dagar....låter ju som islam...tvång, Gud vill att vi ska älska Honom av fri vilja inte av tvång eller hot.

Ha en trevlig måndag.

Svara -   - 23/4-18 10:34 -


Helene Karlsson

Men, det första JESUS KRISTUS sa (efter att han blivit korsfäst, hånad...) var:

"FADER, FÖRLÅT DEM, DE VET INTE VAD DE GÖR." Luk 23:34

Så när han i sitt fulländade förlåtelse verk i kärlek hängde på korset så sa han INTE: "Det här skall ni få döden dö för" eller "Det här skall ni få brinna i helvetet för".

Så ha de i beaktande oxå, att när han hängde med sin kroppstyngd i spikar inspikade i händer och fötter på korset, så sa han faktiskt. "Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör".

Ber om JESUS fulländande kärlek och frid, till alla som läser detta! Önskar er kärlek, styrka och kraft att fortsätta be <3

Svara -   - 23/4-18 12:31 -


Helene Karlsson

Svar till nils.

Men, det första JESUS KRISTUS sa (efter att han blivit korsfäst, hånad...) var:

"FADER, FÖRLÅT DEM, DE VET INTE VAD DE GÖR." Luk 23:34

Så när han i sitt fulländade förlåtelse verk i kärlek hängde på korset så sa han INTE: "Det här skall ni få döden dö för" eller "Det här skall ni få brinna i helvetet för".

Så ha de i beaktande oxå, att när han hängde med sin kroppstyngd i spikar inspikade i händer och fötter på korset, så sa han faktiskt. "Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör".

Ber om JESUS fulländande kärlek och frid, till alla som läser detta! Önskar er kärlek, styrka och kraft att fortsätta be <3

Svara -   - 23/4-18 12:33 -


Helene Karlsson

Svar till Lasse.

Men, det första JESUS KRISTUS sa (efter att han blivit korsfäst, hånad...) var:

"FADER, FÖRLÅT DEM, DE VET INTE VAD DE GÖR." Luk 23:34

Så när han i sitt fulländade förlåtelse verk i kärlek hängde på korset så sa han INTE: "Det här skall ni få döden dö för" eller "Det här skall ni få brinna i helvetet för".

Så ha de i beaktande oxå, att när han hängde med sin kroppstyngd i spikar inspikade i händer och fötter på korset, så sa han faktiskt. "Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör".

Ber om JESUS fulländande kärlek och frid, till alla som läser detta! Önskar er kärlek, styrka och kraft att fortsätta be <3

Svara -   - 23/4-18 12:35 -


Helene Karlsson

Svar till Tobias.

Men, det första JESUS KRISTUS sa (efter att han blivit korsfäst, hånad...) var:

"FADER, FÖRLÅT DEM, DE VET INTE VAD DE GÖR." Luk 23:34

Så när han i sitt fulländade förlåtelse verk i kärlek hängde på korset så sa han INTE: "Det här skall ni få döden dö för" eller "Det här skall ni få brinna i helvetet för".

Så ha de i beaktande oxå, att när han hängde med sin kroppstyngd i spikar inspikade i händer och fötter på korset, så sa han faktiskt. "Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör".

Ber om JESUS fulländande kärlek och frid, till alla som läser detta! Önskar er kärlek, styrka och kraft att fortsätta be <3

Svara -   - 23/4-18 12:36 -


vanessa

Svar till Helene Karlsson.

Amen syster! Guds kärlek är enorm!

Han låter oss välja bort det eviga livet, motsatsen är evig död, utan att kunna komma tillbaka från döden!

Om evig död skulle vara pina så stämmer det ej med Guds kärlek, det har jag kommit fram till genom Guds egna ord och resonemang här i kommentarsfälten

Svara -   - 23/4-18 12:42 -


nils

Svar till Helene Karlsson.

"Ty så älskade Gud världen,att Han utgav sin enfödde Son,på det Att Var Och En som Tror på Honom,Icke SKALL FÖRGÅS,utan ha ett Evigt Liv!" Joh.3:16.

I denna kanske Bibelns mest kända,vers står att bara ,Var Och En Som Tror På Jesus, Icke skall Förgås!!
¤¤¤
Vad Händer då Med De Övriga,som Inte Tror på Jesus?
Jo,det står att de kommer att Förgås!
¤¤¤
Ordet FÖRGÅS,ap-o`llumi betyder förgöra, döda, bringa i fördärv,Gå Förlorad.
Verbet apo`llymi,90 ggr.i N.T.och Substantivet apo´leia,förstörelse,förtappelse18
ggr, är i särskild grad bärare av det N.T. lär om de Eviga Straffen!
Verbet apo`llymi används om att tappa,utrota eller fördärva,dö och ruineras.
¤¤¤
Nu till min fråga,Vad menar du då att det skall hända med de som EJ Tror på Jesus Kristus?
Mark.16:16 svarar;"Den som Icke Tror,han skall Bliva Fördömd!!" Mvh/nils

Svara -   - 23/4-18 13:18 -


PT

Svar till nils.

Då kan det lika gärna gå 2000 år till. De första kristna upplevde och såg också tecken i tiden på att de levde i den yttersta tiden. Det har människor i alla tider sagt och upplevt att de gjort.

Svara -   - 23/4-18 13:46 -


nils

Svar till vanessa.

Hur läser du och tolkar då Upp.14:9-11,ang. de som tar vilddjurets märke;

"Om någon tillbeder vilddjuret och dess bild och tager dess märke på sin hand eller panna så skall han få dricka av Guds Vredesvin....;och han skall bliva Plågad med eld och svavel i heliga änglars och i lammets åsyn.
Och när de så Plågas,uppstiger röken därav i Evigheters Evigheter,och de har ingen ro,varken dag eller natt...."
Upp.20:14 talar om den Brinnande sjön,den andra Döden,som är det slutgiltiga och Ändlösa,Eviga straffet!!
¤¤¤
Jesus talade också i Matt.8:12, 13:42,59, 22:13, 24:51,25:30 och Luk.13:28 om Gråt och Tandagnisslan.
Vågar,Vill du förneka alla de ord Jesus själv som ju är kärleken,varnade oss för??

Svara -   - 23/4-18 13:54 -


vanessa

Svar till nils.

En fråga till dig Nils! Är att vara död för all framtid utan möjlighet att återfå liv, ett evigt straff eller ett tillfälligt?

Svara -   - 23/4-18 13:55 -


nils

Svar till vanessa.

Den andra döden som innebär att för Evigt vara skild från Gud,Skaparen och Återlösaren innebär en Evig Plåga,då Gud allena är kärlekens och godhetens källa.

Det vi talar om är Ej en tillfällig vistelse utan Evighetens vistelse i Himlen eller i Helvetet!
Samma ord Evig enl.gr.txt. står både för Evigt Liv och Evig Förtappelse.
När människan Dör börjar hennes Eviga vistelse,och liksom Himlen är en Evig sådan,är också Helvetet en Evig vistelse!
Efter döden upphör vår frihet att Välja,Gud eller satan,Himlen eller Helvetet!!
I sitt Gudomliga skapande av oss gav oss Gud Friheten att välja,en Frihet som Han Respekterar,men också innebär ett ansvar med konsekvens för Evigheten.
Bibeln talar aldrig om ett mellanting,utan den som Ej är för Jesus är då Emot Honom.

Svara -   - 23/4-18 16:59 -


nils

Svar till PT.

Det Historiskt viktigaste och tecknet är Matt.25:32-33,där Judafolkets återvändande beskrivs som fikonträdets blomning.
Det var år 1948,och nu i år firas det efter 70 år!
Ett mirakel är att folket behållit sin etniska identitet under 2000 år,samt att de åter har sitt Judiska modersmål efter all uppblandning världen runt.
¤¤¤
Det har ej heller varit sådan Kristen förföljelse,Världen runt som under 1900-talet,enl Matt.24:9.
¤¤¤
Ett viktigt tekniskt tecken är IT-utveckligen som innebär att vi snart kommer att ha ett RFID- chip i hand eller panna för att få handla och sälja,allt enl.Upp.13:16-17.
Nu först Idag, finns denna teknik färdig att appliceras på varje människa!
Det innebär att ett sataniskt kontrollerat världssystem kommer att införas, som Bibeln talade om för 2000-år sedan!
Bibeln varnar för att låta sig märkas,då det innebär att alliera sig med satan och gå Evigt Förlorad.
¤¤¤
Det Andliga Avfallet och Förfallet inom kristenheten,är väl det mest alarmerande och Allvarligt Tecken som Jesus talade om.Läs Matt:124:11-13.Matt.25:1-13 m.fl.

Svara -   - 23/4-18 17:29 -


Lasse

Svar till Helene Karlsson.

Helen tror du missförstog mig. det jag menar är att berättelserna låter lustiga,jag tror inte på dom, Jag tror på en kärleksfull Gud, som blev född till människa, gjorde bara väl här på jorden och tog alla våra synder upp på korset, Jesu blod är det kraftigaste vapnet mot ondskan (onden) önskar dig en välsignad måndagkväll:) Lasse

Svara -   - 23/4-18 18:18 -


Lasse

Svar till Helene Karlsson.

Toner Kyocera 1T02MS0NL0

Svara -   - 23/4-18 18:20 -


Lasse

Svar till nils.

https://youtu.be/OUaJcpJJtk0

Svara -   - 23/4-18 18:22 -


Lasse

Var till Helene och inte Nils

Svara -   - 23/4-18 18:27 -


vanessa

Svar till nils.

Med all respekt käre nils, jag bad inte om en detaljerad beskrivning om hur en del beskriver "den andra döden".

Svara -   - 23/4-18 19:22 -


Leif Boman

Svar till PT.

PT!

Om du i ljuset av Jesus Kristus tänker på de yttersta dagarna och jämför det med de sju dagarna i skapelseberättelsen, så kan vi förstå det hela lite bättre....Solen i den fjärde skapelsedagen symboliserar Jesus som föddes och framträdde under slutet av det fjärde tusendet sedan Adams tid. Alltså strax före år 4000, vilket enligt dagens tideräkning har ändrats till år 0 före och efter Kristus. År 0 var ungefär för ca 2000 år sedan vilket betyder att vi enligt Bibelns kalender är framme vid ungefär år 6000, detsamma som skapelseberättelsens sjätte dag....Nu väntar mycket snart den bildliga sjunde dagen, då Gud vilade från Sitt verk, 1000 år av frid på jorden som Johannes Uppenbarelsebok berättar om.

Om man försöker förstå mänsklighetens historiska tid som Bibeln har berättat om så blir det enklare och tydligare med vad Gud menar när Han sagt de yttersta dagarna..

Om man nu ser på det hela i ljuset av Jesus och verkligen försöker att förstå bildspråket med Guds sju skapelsedagar, att de är förebild för mänsklighetens sju tusen år på denna jord, så är det inte så konstigt att Bibeln kallar de tre allra sista dagarna av sju för de yttersta dagarna. Dessa tre yttersta dagar är alltså tiden från Jesu första ankomst till slutdomens dag...Ca 3000 år, och 2000 har snart gått..

Jesu frid..

Svara -   - 23/4-18 20:19 -


Jonatan Pandaciuc

Varför regerar vissa av er så starkt över den här drömmen?

Vi har ett ansvar och det är att pröva alla profetiska budskap och inte att ställa personer med budskap mot väggen.

Jag upplever att vissa kommentarer är rent av elaka och ogenomtänkta.

Jag tycker Nils ska fortsätta dela drömmar och uppenbarelser och vi andra ska fortsätta PRÖVA dessa.

Rom. 12:9 ”Älska varandra uppriktigt. Avsky det onda, håll fast vid det goda.

10 Var innerligt tillgivna varandra i broderlig kärlek. Överträffa varandra i ömsesidig hedersbevisning."

Allt gott och Guds frid!

Svara -   - 23/4-18 20:36 -


nils

Jonatan,jag är förvånad över de olika reaktionerna i kommentarerna jag får.

Många tycks vara okunniga om Bibelns grundläggande sanningar,vilket då får mig att utifrån Guds Ord,visa sanningen i dessa drömmar och visioner.
Vidare förvånar det mig att många Troende verkar så främmande för D.H.Andes
verk och sätt att just tala i drömmar och visioner.
Apg.2:17-18 talar ju om Andens yttringar i de Yttersta dagarna i Profetia,i Syner och ha Drömmar.
¤¤¤
Man kanske har fastnat i Jesu ord i Matt.24:4 där Han varnar för Förvillelse?
Då måste man utifrån Guds ord,pröva äktheten viket kräver att börja studera Guds Ord,vilket är en glädje när vi älskar Herren Jesus.
Herrens välsignelse önskar jag dig./nils

Svara -   - 23/4-18 21:24 -


nils

Svar till vanessa.

Förlåt att jag missförstår din fråga:Är att vara död för all framtid utan möjlighet att återfå liv,ett evigt straff eller ett tillfälligt?

Du får gärna formulera den så jag fåkunnige förstår den,om du vill. Mvh/nils

Svara -   - 23/4-18 21:34 -


Helene Karlsson

Svar till nils.

Jag vet inte. Men jag vet att Herren Jesus Kristus vet.

Och så vet jag att en av de sista meningarna han uttalade var:

"FADER, FÖRLÅT DEM, DE VET INTE VAD DE GÖR." Luk 23:34

Så när han i sitt fulländade förlåtelse verk i kärlek hängde på korset så sa han INTE: "Det här skall ni få döden dö för" eller "Det här skall ni få brinna i helvetet för".

Så ha de i beaktande oxå, att när han hängde med sin kroppstyngd i spikar inspikade i händer och fötter på korset, så sa han faktiskt. "Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör".

Ber om JESUS fulländande kärlek och frid, till alla som läser detta! Önskar er kärlek, styrka och kraft att fortsätta be <3

Svara -   - 23/4-18 22:00 -


nils

Tack Helene för dina tänkvärda ord av Nåd och Sanning,som jag också delar.

Jesu offer är så fullkomligt,heligt och rent,att det inför Gud har blivit accepterat som ett Godkänt försonings offer,att förlåta och rena oss syndare från alla skuld!
Genom att förlåta sina bödlar,visade Jesus att det fanns inget i Honom som hörde denna världens furste till.
¤¤¤
Och detta Osjälviska offer kräver ett ställningstagande från oss,om vi Vill mottaga denna Kärlek till Livsförvandling,Eller stöter bort den och då går Evigt Förlorade!
¤¤¤
Glömmer aldrig synen jag hade av Jesus hängande på Korset,när Han med Kärlek sade till mitt Hjärta;"Detta har Jag gjort för dig!"
Därefter ställde Han frågan till mig;"Vad har du gjort för Mig?"
Denna fråga penetrerade mig och startade en process,en inre Omvändelse till att vilja leva ett Heligt Liv som behagade Honom som dött för mig.
Inför denna sanning äger jag inte längre mitt liv,för Jesus har köpt mig och betalat med sitt Heliga,syndfria blod! Gud välsigne dig Helene./nils

Svara -   - 23/4-18 22:38 -


Jonatan Pandaciuc

Guds välsignelse till dig broder Nils!

Svara -   - 23/4-18 23:12 -


Dan

Se, jag lägger i dag fram för dig livet och vad gott är, döden och vad ont är, Jag tar i dag himmel och jord till vittne mot er att jag har förelagt dig liv och död, välsignelse och förbannelse. Välj då livet, för att du och dina efterkommande må leva, genom att du älskar Herren , din Gud, och lyssnar till hans röst och håller dig till honom. Ty detta betyder liv och lång levnad för dig, så att du får bo i det land som Herren med ed har lovat att ge dina fäder, Abraham, Isak och Jakob.

Femte Moseboken 30:15‭, ‬19‭-‬20 SFB98

Vi behöver också få framställt för oss livet eller döden, väsignelse eller förbannelse, himmel eller helvete.

Svara -   - 24/4-18 02:42 -


Roger T. W.

De som aldrig har hört talas om Herrens verk och aldrig kunnat ta ställning, hur ska de kunna dömas? Tänk på de många generationer som levde på jorden före Herrens ankomst.

Allt gott tas ifrån de som döms till helvetet. De lever i förvirring och tvingas till vad de kanske inte vill göra, men jag ser elden som en symbol i Bibeln.

Vad ska vi tala om? Himlen och Herrens verk. Det glada budskapet. Det är många som inte får höra det budskapet i vår tid. Hur ska de kunna dömas? Det är i så fall vi som döms för dåligt arbete.

Svara -   - 24/4-18 14:10 -


David Ström

Vem kan berömma sig för sina gärningar? Så som Gud säger till Moses, "jag är" så är vi människor med människors brister. Vi kan inte bryta oss in i himlen genom vår egen fullkomlighet och godhet. Men vi kan ära Gud genom att försöka vara sanna. Jag har begrundat det här med tiondet och läst vad vad de med förstånd säger. Tiondet är en del av den gamla lagen. Jag tror att det är viktigare att ge med ett glatt hjärta, än att sucka och ge hela tiondet. I gamla Israel så hade de säkert andra pålagor men inte en beskattning som kan jämföras med vår. Undrar om inte alla borde läsa Malaki. Om Gud straffar sitt eget folk så hårt, hur ska det då gå med Sverige kan man undra. Jag tycker mig förstå att det inte är synden som sådan som gör Herren vred på allvar. Det är när man vänder Gud ryggen. Man borde alltså tacka Gud och be att man blir bevarad och stärkt i sin tro till sitt sista andetag.

Svara -   - 24/4-18 14:16 -


Leif Boman

Svar till David Ström.

Jag tror att det är viktigare att ge med ett glatt hjärta, än att sucka och ge hela tiondet.

Hur kan någon sucka över en liten tiondel av detta jordiska som av nåd fått evigheten och allt gott man kan tänka sig till arvedel, va?
Diskussionen blir ju i det perspektivet endast fåfängligheters fåfänglighet... Höj blicken något mina älskade och se på vad Jesus Kristus har gjort för oss.....
Detta suckande liknar lite det som står i Bibeln på ett ställe.
Hans medtjänare föll då ner och bad honom: Ha tålamod med mig, så ska jag betala dig. Men han ville inte, utan gick och satte honom i fängelse tills han hade betalat vad han var skyldig. När hans medtjänare såg vad som hände, blev de mycket upprörda och gick och berättade alltsammans för sin herre. Då kallade hans herre honom till sig och sade: Du usle tjänare! Hela den skulden efterskänkte jag dig, därför att du bad mig. Borde inte du ha förbarmat dig över din medtjänare, liksom jag förbarmade mig över dig?

(Matteusevangeliet 18:29‭-‬33)

Jesu frid...

Svara -   - 24/4-18 14:52 -


nils

Svar till Roger T. W..

"Alla de som utan Lag har syndat skall och utan Lag Förgås,och alla som med Lag har syndat skall genom lag bliva dömda.

Ty då hedningarna som icke har Lag,av naturen gör vad lagen innehåller,så är dessa utan lag,sig själva en Lag,då de ju sålunda visa,att lagens verk är skrivna i deras Samveten.
Därom utgöra också deras Samveten ett Vittnesbörd,så ock,i den inbördes umgängelsen,deras Tankar,när dessa Anklaga eller Försvara dem.
¤¤¤
Ja,så skall det befinnas vara på den dag,då Gud enligt det evangelium jag förkunnar genom Jesus Kristus,dömer över vad som är fördolt hos människorna."
Rom.2:12,14-16.

Svara -   - 24/4-18 16:18 -


L

Tack för ditt inlägg, tror det är en uppmaning till mig att, jag den senaste tiden försökt ”imponera på en kristen kille genom mitt utseende” men han blev nog egentligen intresserad av mig först när jag är nära Jesus och sätter honom först i mitt liv.

Svara -   - 24/4-18 16:47 -


nils

Svar till nils.

Vi skall alltså dömas efter det ljus vi har,varför Sverige och alla andra evangeliserade länder,ligger sämre till än "hedningen" som aldrig hört om Jesus!

¤¤¤
"Och den tjänare som fått veta sin Herres vilja,men icke redde till eller gjorde efter Hans vilja,han skall bliva straffad med många slag.
Men den som utan att ha fått veta Hans vilja gjorde vad slag var värt,han skall bi straffad med allenast få slag.
Var och en åt vilken mycket är givet,av honom skall mycket varda utkrävt,och den som har blivit betrodd med mycket,av honom skall man fordra dess mera."
Luk.12:47-48

Svara -   - 24/4-18 17:52 -


Dan

Hela naturen vittnar om Gud, så ingen människa har någon ursäkt till att inte ha sökt Honom.

Men det jag finner förbluffande är tanken på att Jesus skulle förlorat om så och så många hamnar till den eviga elden, men så och så få vinner det eviga livet. Vem har hittat på en sådan spelregel, att den som har flest människor på sin sida vinner. Jag finner en sådan tanke vara köttslig och sinnlig. Tänk på alla änglar och keruber och vem vet vad allt som finns i himlen och på jorden eller under jorden. Vad är då en människa att du tänker på henne, o Gud. Du som har det så gott i din himmel, ingen som gör uppror som jag, ingen som gör motstånd som jag, ingen som klagar på dig som jag gör.
Herre , vad är en människa, att du bryr dig om henne, en människoson, att du tänker på honom?

Psaltaren 144:3

Svara -   - 24/4-18 22:52 -


Rock

Om jag skulle ha någon mardröm eller syn där någon som säger sig vara Jesus visar mig hur Michael Jackson eller några kära anhöriga pinas i helvetet och denne samtidigt bara skulle stå och se på precis som en vetenskapsman som betraktar en insekt så skulle jag nog bli väldigt, väldigt tveksam att denna någon verkligen skulle vara vår frälsare Jesus.Jag skulle nog tycka mig vara i samma situation som kapten Janeway i Star Trek som i ett avsnitt var nära döden och tyckte sig se sin avlidne far men denna visade sig till slut vara en demon från helvetet.Risken finns också att jag skulle tänka som så att "om obetydliga syndare som Michael Jackson eller någon av mina anhöriga hamnar där, då har jag inte själv en chans. Då har ingen av oss någon chans."Dessutom undrar jag om jag skulle kunna njuta av någon sorts evig frid i himmelriket om jag visste att någon kär familjemedlem eller anhörig plågas för evigt i helvetet. Jag tror att jag skulle känna mig väldigt illa till mods då.Och vem är det som vill att vi ska känna oss illa till mods vid tanken på Jesus och himmelriket? Någon som kan gissa?

Svara -   - 24/4-18 23:10 -


Leif Boman

Svar till Dan.

Men det jag finner förbluffande är tanken på att Jesus skulle förlorat om så och så många hamnar till den eviga elden, men så och så få vinner det eviga livet. Vem har hittat på en sådan spelregel, att den som har flest människor på sin sida vinner.

Det handlar aldrig någonsin om att Jesus skulle förlora även om många väljer att gå förlorade! Försök att tänka tanken med ett fruktträd....

Jag är den sanna vinstocken, och min Far är vinodlaren. Varje gren i mig som inte bär frukt tar han bort, och varje gren som bär frukt rensar han så att den bär mer frukt.

(Johannesevangeliet 15:1‭-‬2)

När ett äppelträd t.ex. börjar bära frukt så plockar man ofta bort den sämre frukten, plus att man gallrar bort när det blir för tätt med frukt, allt detta för att den frukten som senare skall ätas blir så fin, stor och god som möjligt....Detta betyder ju inte att trädgårdsmästaren är ledsen över den frukten som gick till spillo utan gläds istället enormt över den frukt som blev lyckad. All annan frukt blir inget speciellt man går och grämer sig över, den försvinner bara bort i glömskan hav....Så blir det också med det himmelska...
Jesu frid....

Svara -   - 24/4-18 23:36 -


Dan

Svar till Leif Boman.

Tack Leif, det är just så jag tänker. Men jag är förvånad, ja förbluffad, över dom som tänker att "spelet" mellan det onda och goda skulle vara beroende av antalet frälsta. Ungefär som det hela skulle vara fråga om en ishockey match, där antalet mål är avgörande. Men så är det ju naturligtvis inte, utan den tanken är köttslig.

Den stora frågan är inte om det finns ett evigt helvete och en evig himmel. Den stora frågan är, vilket väljer du.

Svara -   - 25/4-18 08:23 -


Leif Boman

Svar till Dan.

Just så Dan, då är vi på samma linje..Jesu rikliga välsignelser över dig...

Svara -   - 25/4-18 09:21 -


nils

Bibelns allvarligaste sanning måste vara att gå förlorad,att komma till helvetet.

Att komma dit är så fruktansvärt,att bara tanken på det förskräcker!
Än värre,är sanningen att man Aldrig,Aldrig,Aldrig kommer därifrån!
Denna insikt i medvetandet av att man måste för Evighet stanna där, utgöra den totala Hopplösheten för alla där.
¤¤¤
Denna Allvarliga Sanning Undanhåller i människorna i våra kyrkor,fast det var Det som var Orsaken till att Gud sände Sin Enfödde Son att dö,för att vi icke skulle gå Förlorade!!
¤¤¤
Är det då ett Hot att säga Sanningen,att Varna för denna Verklighet??
I två olika vittnesbörd jag läst,sade änglar att av 1000 själar,kommer bara 1 till himlen.
¤¤¤
Visst är det Guds kärlek vi skall förkunna,men det är Sanningen av att kunna gå Evigt Förlorad som skall Motivera själarna att mottaga Guds Kärlek till frälsning!!
I Joh.3:16,kanske det mest kända Bibelordet i världen om Guds Kärlek,står för att vi Inte skulle Förgås utgav Gud sin enfödde Son för oss!! Mvh/nils

Svara -   - 25/4-18 10:18 -


Helene Karlsson

Svar till nils.

Ta emot JESUS - Så här gör man <3

https://www.apg29.nu/det-viktigaste-du-kan-gora-ta-emot-jesus-23371

Man kanske kan lägga in en liten länk mellan varven så man inte skrämmer bort människor med helvetet. Så de på ett enkelt vis förstår att de kan ta emot JESUS och bli räddade? Finns det några fler vackra länkar kanske?

<3 <3 <3 Ber om outgrundlig och oändlig kärlek i JESUS KRISTUS namn, till er alla som läser detta! Be

Svara -   - 25/4-18 12:06 -


Helene Karlsson

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3Matt 7:7 Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. 8Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.

Joh 15:7 7Om ni blir kvar i mig och mina ord blir kvar i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Svara -   - 25/4-18 12:07 -


Roger T. W.

Svar till nils.

Tack för citatet, Nils. Jag talade med en äldstebroder om den här saken för länge sedan. Ett folk i Juda land fick beröm av Herren. De lydde sina förfäder och drack inte vin. Jag har glömt vad folket hette.

Lagen kan vara skriven i samvetet. Jag finner stort hopp i det Ordet för många.

Svara -   - 25/4-18 14:18 -


nils

Herren använde Rekab,en stam som tillhörde kaineerna och delvis slöt sig till Israel under ökenvandringen,till en Dom över sitt eget utvalda folk!

Det var deras Trohet som Herren såg till,inte till Israels yttre religion utan Trohet!
Kanske något att tänka på och lära för Oss,nutidens Utvalda folk!
¤¤¤
Jer.35, talar om Rekabiternas trofasthet i allt vad han bjudit dem,att varken dricka vin,eller bygga hus att bo i,ej heller äga vingårdar eller åkrar eller säd,utan bo i Tält.
Eftersom nu Israel icke hörsammade Herren,som Jonadabs,Rekabs sons barn hade iakttagit de bud som deras fader gav dem,lovade Herren all olycka över Juda och alla Jerusalems invånare!
V 19;"Därför säger Herren Sebaot,Israels Gud så;"Aldrig skall den tid komma,då icke en avkomling av Jonadab,Rekabs son, står inför Mitt ansikte."

Svara -   - 25/4-18 16:33 -


Tobias

Jag har många saker att säga dig Nils men först skulle jag vilja fråga några saker om vad du anser

Syndigt för kvinnor att bära byxor. Sant eller falskt.

Syndigt att bära smycken - även vigselringar - och/eller sminka sig, bära konstgjort hår eller göra konstfulla frisyrer eller färga håret. Sant eller falskt.

Syndigt att läsa/se litteratur/film både fiktion och fack om både gott och ont/synd och rättfärdighet (såvida den inte innehåller erotiskt material vilket givetvis är synd då det faller under Jesus förbud i bergspredikan). Sant eller falskt.

Måste att ge tionde och offer till sin församling. Sant eller falskt.

Måste att vittna för alla man möter om Jesus. Sant eller falskt.

Svara -   - 25/4-18 16:35 -


Lena Henricson

Svar till Nils

I sin predikan i söndags varnade faktiskt vår pastor för helvetet. Också i vårt bibelstudium igår kom frågan om himmel och helvete upp.

Svara -   - 25/4-18 16:56 -


SH

Som vi vet ger Herren oss olika gåvor som han vill att vi ska tjäna honom med. Till ex får någon gåvan att förmana, någon att profetera eller gåvan att undervisa (Rom 12).

Den brodern eller systern som får gåvan att förmana vill Herren också att tjänar honom med det. Säkert ingen trevlig gåva , man får mothugg m m. Gud har utvalt Nils att förmana, låt oss ha respekt för det!
Och Gud har två sidor, det vet alla, inte minst den som läser Guds ord flitigt, som är vår andliga mat, utan den dör vårt kristna liv. Så oerhört mycket som vill ta vår dyrbara tid, så mycket som vill hindra oss att stilla oss inför Jesus, i bön och bibelläsning.
Gud välsigne oss alla att vara ödmjuka och inte trampa på den som Gud kallat till mindre populära uppgifter i hans rike.

Svara -   - 25/4-18 17:23 -


SH

Angående drömmen - har inte orkat läsa allt som skrivits här men någon skrev om rövaren på korset. Så sant, han vände sig till Jesus i sista stund, behövdes inte långa böner eller så. Det visar på att vi aldrig kan döma någon, vi vet inte om vad som hände de sista minuterna i dennes liv.

Svara -   - 25/4-18 17:31 -


Jessica

Svar till SH.

Tack för det du skriver SH! Det var jag som skrev det med rövaren. Vi vet inte vad som händer i en människas sista stund. Tror vi på att rövaren fick vara med Jesus i paradiset, så måste vi tro på att andra också kan vända sig till Jesus i livets slutskede! För mig känns det inte rätt att spekulera i om en människa kommit till himlen eller helvetet. Man kan tänka på det, men inte spekulera offentligt på sociala medier. Det går att tala om vad Bibeln säger om himmel och helvete utan att använda speciella människor som exempel.🌺

Svara -   - 25/4-18 18:42 -


Roger T. W.

Svar till nils.

Nu börjar vi komma någonstans, Nils. Jag har länge vänt mig mot att alla ickekristna är förtappade. Vad vet de? Tack för att du påminner mig om det gamla folket. Den som ingenting vet kan ha lagen i sitt hjärta. Detta är nådens år anno 2018. Nådens, inte lagens, och det ska vi predika samtidigt som vi varnar för helvetet.

Det var Herrens förtjänst att en arbetskamrat och några släktingar blev frälsta när jag kom fram som kristen, inte min. Nu är jag gammal, men är fortfarande i tjänst ibland. På jobbet fick jag lida, men påmindes om att Herren är Segraren från Golgata (säger det i bönen varje söndag) och har glömt de gamla problemen. Vi ska hålla fast vid Ordet och aldrig tröttna. Det finns kraft, kraft i att prisa Herren, tacka och att förlåta (fortsätt be för Sverige). Minsta sak vi gör kan sprida sig som ringarna på vattnet till människor vi inte känner. Den här diskussionen är viktig.

För att slippa helvetet måste vi bättra oss och lyda. Det anser jag vara ett av Herrens viktigaste budskap. Vi ska lyda efter bästa förmåga. Att komma till tro är bara början, sedan måste vi kämpa, men vilken glädje vi får uppleva. Jag har fått mycket mer än vad jag har försökt ge.

Du är skriftlärd och jag har en annan uppgift, men vi kan samarbeta.

Jag vill inte veta vem den där kvinnan var.

Svara -   - 25/4-18 18:43 -


SH

Angående drömmar

De ggr jag haft dröm från Gud har jag inte drömt om personer utan en människa som varit elak mot mig har till ex varit ett lejon (som inte kan komma lös och skada mig) och den har visats 2 ggr. Så när jag vaknat på morgonen har jag alltid vetat om drömmen varit från Gud.
För det andra så drömmer man ju ofta om något som är aktuellt just då, kanske om en person man träffade i affären dagen innan. Och de drömmarna har inte varit från Gud, det har inte varit något budskap i dem.

Svara -   - 26/4-18 15:39 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del 18

Christer Åberg Den oönskade

Den 18:e delen av min följetong om min barndom. Vi har kommit fram till högstadiet då jag började i sjunde klass. Den här delen kommer att överraska dig, vilket det också gjorde för mig då det hände.

1

Läs allt!


Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

test2

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

27

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

37

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

6

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

82

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 22 januari 2019 kl. 15:10

Jesus söker: Vincent, Viktor!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Lena Henricson: Den oönskade - Del 18

JL: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Nisse: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

David Ström: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Nina😄: Lögnen, falskheten och sveket

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Bengt: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 861 009 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 129 bloggartiklar, 93 312 kommentarer och 61 352 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp