Surfar nu: 806 www.apg29.nu

Hönökonferensen 6–14 juli

Missionsförsamlingen på Hönö hälsar välkommen till Hönökonferensen 6–14 juli. Redan 1945 hölls den första konferensen. Rötterna är från i början av 1920-talet.    

– Det här är konferens nummer sjuttiofem, säger Anders Marklund, pastor i Hönö Missionsförsamling och konferensledare. Allsång på Skansen har hållit på i fyrtio år, sommarpratet i P1 har hållit på i sextio år, men vi har hållit på i sjuttiofem år.

Källa:
"Vi vill utmana, uppmuntra och utrusta"
Nyheter från Hemmetsvan.se

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 4 juli 2019 12:14 | #nyheter #hönökonferensen | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

37 kommentarer

Bengt j 4/7-2019, 15:36

Någon som varit där någon gång?

Svara


David 5/7-2019, 19:39

Jag har varit där flera gånger och de har stått framme på scenen är det någon som vill bli vuxen döpt då är ni välkomna fram att tala med någon av oss ledare 2007 gick jag fram och talade om att jag ville bli vuxen döpt men det nekade den personen mig att göra för han tyckte jag skulle ha med mig någon bekant och det hade jag inte och sista gången jag försökte att bli vuxen döpt på Hönö konferensen var året efter 2008 men då hade hittat på ett helt annat skäl för att jag inte skulle få bli vuxen döpt och det skälet var lika stört löjligt det nämligen att de då hade sett att jag var barn döpt och att jag fick vara nöjd med det tyckte dom, sen dess har jag inte varit där fler gånger,de kan ha sin konferens för sig själva.Jag vuxen döpte mig i min hem församling istället samma år i Hanöbukten där var de inte så tramsiga som på Hönö.De ska inte stå framme på scenen/estraden och fråga folk om de vill bli vuxen döpta och sen hindra dem som vill på grund av sådana skitsaker att du är barn döpt och eller behöver något sällskap det är väl ingen lekskole/ dagis konferens heller.

Svara


Christer Åberg 5/7-2019, 19:46

Svar till David.

Verkar konstigt. Dopet är inget "vuxendop" utan ett troendedop. Man döps efter att man har kommit till tro på Jesus och är frälst.

Svara


Bengt j 5/7-2019, 20:13

Det var dåligt

Du borde ju fått bli döpt ändå

Svara


David 5/7-2019, 22:10

svar till Bengt j. Precis! Det var ju mitt eget beslut att göra det inte Hönökonferens

ens.

Svara


bo svensson 8/7-2019, 16:18

DEN SOM TROR OCH BLIR DÖPT SKALL BLI FRÄLST.

MARKUS 16.

Svara


Anja 8/7-2019, 18:13

Eller : Den som döps och tror, skall bli frälst. Matteus 28: 18-20.

Svara


Leif 8/7-2019, 18:41

Svar till Anja.

Vilken översättning har du tagit efter Anja?

Svara


Anja 8/7-2019, 19:04

Svenska Folkbibeln.

Svara


David 8/7-2019, 19:28

variant nr 3 den som tror men blir hindrad/stoppad av någon/några konferensledare från att bli vuxen/troendedöpt hen blir frälst ändå ,Herrens ord gäller det är hos honom vi ska tillbringa evigheten tillsammans med,han ser konferensledarna göra sin jätte tavla/tabbe.

Svara


Leif 8/7-2019, 21:00

Svar till Anja.

Ok, men det verkar mer vara en egen variant av vad som egentligen står, eller?

Svara


Anja 8/7-2019, 21:17

Enligt Matteus 29: 18-20 säger Jesus: " Gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andens namn och lär dem att hålla allt vad jag befallt er." Betyder inte detta, att dopet kan komma före frälsningen ?

Svara


Leif 8/7-2019, 21:52

Svar till Anja.

Det är egentligen så här det står ursprungligen i Grekisk grundtext.

Där står det först i 19:de versen att de skall lära alla när FolkBibeln säger "gör" och sen att de skall döpa, och sen åter igen i den 20:de versen att fortsätta lära ut allt...

Så det är nog mest denna ordning som gäller, men nog tror jag att även dem som någon gång ofrälsta i otro blivit döpta kan bli frälsta senare.

Dock är det vanliga och mest Bibliska att man först väljer att ödmjuka sig och tar emot Herren som Frälsare före dopet...

Svara


Lena Henricson 8/7-2019, 23:14

Svar till Anja.

Man kommer till tro och låter döpa sig. Därefter behöver man ju hela tiden mer undervisning om vad vår tro på JESUS handlar om. Matt. 28:20 👆✝️🔥❤️🙏

Svara


Lena Henricson 8/7-2019, 23:58

Särskilt två saker är viktiga när det gäller dopet.

1) tidpunkten. Hela Nya Testamentet lär att man låter döpa sig efter det att man kommit till tro på JESUS. ✝️

2) Dopsättet. Ordet döpa betyder doppa. Man sänks ner helt och hållet i vatten. ✝️

Du som inte är döpt än,dröj inte! Dopet är en underbar välsignelse! 👆

Svara


Stefan Jonasson 10/7-2019, 07:01

Jag har försökt att bringa klarhet i vad bibeln säger om frälsning och dop... Dop betyder alltså doppa nedsänka... Pånyttfödelsen född på nytt är första steget.. Man blir ett GUDS BARN.. Försonad med GUD rättfärdig gjord mottagit gåvan det eviga livet genom att åkalla HERRENS NAMN.. **Han frälste oss inte för rättfärdiga gärningar vi gjort utan på grund av sin barmhärtighet,genom ett BAD(dop doppa)till ny födelse och förnyelse I DEN HELIGE ANDEN som han rikligen utgjöt över oss genom JESUS KRISTUS**... Ett dop till pånyttfödelse i DEN HELIGE ANDEN Sedan ett DOP i vatten en fysisk handling där man bekänner offentligt sin tro och åkallar GUD om ett rent samvete en bekännelse till GUD genom JESUS KRISTI uppståndelse... Sedan dopet i DEN HELIGE ANDEN till förnyelse och en fortsatt vandring med GUD genom livet.. Tillväxten som ett GUDS BARN avskiljandet det från våra världsliga förvändheter.. Syndanaturen är redan dömd på korset i KRISTUS... Och vi är döda från synden och bekräftar det verket för oss själva och GUD och våra medmänniskor när vi går ner i dop graven... Vi har ingått ett evigt förbund med GUD och han har lovat att aldrig överge oss *heb 13:5* kan man undervisa en ny frälst människa så eller?

Svara


Leif 10/7-2019, 09:50

Svar till Stefan Jonasson .

Det blir kanske inte riktigt rätt enligt Bibeln att också kalla pånyttfödelsen för ett dop, även om det egentligen också på sätt och vis handlar om samma sak.

Bibeln använder ett och samma Grekiska ord (Baptize) vid tre tillfällen.

1) Vattendop.

2) Andedop.

3) Blodsdop. (Då Jesus talar om för lärjungarna att också de ska få gå igenom ytterligare ett dop förutom vatten och Andedopet de redan upplevt, de ska såsom Herren själv också få ge sina liv för evangeliets skull)

Just detta ord "dop" används alltså inte i Bibeln när det talas om pånyttfödelsens under!

Däremot är ju ändå vattedopet ett vittnesbörd på den nya födelsen som oftast redan skett när man tog emot Jesus. Då renades hela vår syndiga varelse genom Jesu offerblod, Guds Ande tvättade oss fullkomligt rena och tog Sin boning inom oss som Paulus säger i Romarbrevet 8.

Men! Eftersom nu inte Guds eget Ord exakt använder ordet baptize "som betyder döpa" när Gud talar om pånyttfödelse så kanske inte heller vi bör göra så! Då är risken mest att vi krånglar till det hela för både nyfrälsta och alla andra...

Men egentligen är du ändå inne på rätt spår Stefan....

Jesu frid...

Svara


Leif 10/7-2019, 09:59

Jag måste bara rätta till mig själv. De första lärjungarna hade förstås ännu inte upplevt Andens dop när Jesus undervisar dem om att få ge sina liv, det sker ju senare på pingstdagen.

Svara


Lena Henricson 10/7-2019, 15:41

Det nytestamentliga dopet behöver på nytt få en central plats i förkunnelsen i våra församlingar. 👆 Det är ju så centralt i NT. Låt oss be om en dopväckelse i vårt land,där frälsta människor tar steget fullt ut och också låter döpa sig. 🙏🙏🙏

Svara


Stefan Jonasson 10/7-2019, 21:24

Titus 3:5 han frälste oss, inte för rättfärdiga gärningar vi gjort, utan på grund av sin barmhärtighet... Genom ett bad (tvättande) till och förnyelse i den HELIGE ANDEN...Vilka gör han så med det radas upp vilka otuktiga.. Avgudadyrkare.. Äktenskapsbrytare.. Homofiler.. Tjuvar.. Giriga.. Drinkare..För talare... Utsugare... Vilka inte kan ärva GUDS RIKE sådana var en del av er.( Det är bara att kolla in vilken av dom man själv var)men ni har tvättats(där kom ordet som står i titus) HAR TVÄTTTATS RENA ni har blivit helgade NI HAR BLIVIT HELGADE NI HAR FÖRKLARATS RÄTTFÄRDIGA I HERREN JESUS KRISTUS NAMN OCH I VÅR GUDS ANDE 1kor 6:9-11... Där satt den.. När en person tar emot JESUS och tror evangelium blir hon badad och rentvådd från all synd och får DEN HELIGE ANDEN.. Och blir välsignad med all den himmelska världens andliga välsignelser... Tacka GUD och gå ner i dop graven som en yttre handling och anropa GUD om ett rent samvete...

Svara


Leif 10/7-2019, 22:31

Svar till Stefan Jonasson .

Helt bra och precis så Stefan!

Svara


Stefan Jonasson 12/7-2019, 10:37

1kor 12:13 i en ANDE har vi alla blivit döpta, för att tillhöra en kropp, vare sig vi är judar eller greker, slavar eller fria, och alla har vi fått en och samma ande utgjuten över oss... Här talas det om att vi alla har blivit döpta i ANDEN och fått ANDEN utgjuten över oss.. Det som sker vid pånyttfödelse..Vi blir försonad med GUD och blir välsignad med all den himmelska världens välsignelser... Nu är vi ett GUDS BARN..... Rom 6 nu när vi fått en sådan nåd av GUD ska vi fortsätta i synden BORT MED DET... Vet ni inte att när ni blev döpta in i KRISTUS BLEV NI DÖPTA TILL HANS DÖD... Vår gamla natur som var emot GUD och var obotlig i sina förvändheter och synder blev DÖMD I KRISTUS.. Vi är frikänd och förlåten våra synder **gamla synder,, närvarande synder,, framtida synder,, nu när vi blivit förenad med honom ska vi också förenas i hans uppståndelse... Så här är det en död man kan inte dömas för sina synder synden är redan straffad i KRISTI KROPP PÅ KORSET.. Lev i detta och tillräkna dig detta så blir du fri.. Så bör man undervisa den som är nyfrälst.. Så finns nu ingen fördömelse.. Amen!

Svara


Leif 12/7-2019, 11:45

Svar till Stefan Jonasson .

Jag vill helst inte säga emot dig Stefan, men egentligen står det lite fel i de översättningar som säger att "vi har fått Anden utgjuten över oss". Grekiska grundtexter säger ungefärligen istället mer korrekt om denna vers "att vi alla har fått Anden till att dricka av" !

Det jag menar är att du på detta sätt blandar ihop pånyttfödelsens under med Andens dop, vilket är två skilda händelser och kan snurra till det för många.

Det viktigaste för alla är givetvis att bli frälsta, men sen är det också viktigt att söka Andens dop som är en speciell kraft upplevelse...

Svara


Stefan Jonasson 12/7-2019, 11:57

Det står i en ANDE HAR VI ALLA BLIVIT DÖPTA... Sen kanske utgjutelsen kan betyda det som JESUS säger till kvinnan vid sykars brunn det vattnet som ger evigt liv...

Svara


Stefan Jonasson 12/7-2019, 12:14

Det jag vill komma fram till är att vi ska undervisa den som tagit emot GUDS gåva.. Ska förstå att allt är givet när man blir frälst... Det är inget som motsäger att det finns det som kallas dopet i DEN HELIGE ANDEN.... Uppfyllelse utgjutande dricka eller vad man nu vill kalla det..

Svara


Leif 12/7-2019, 18:15

Svar till Stefan Jonasson .

Jag säger detta bara för att det finns dem som tror att pånyttfödelsen är detsamma som dopet i Den Helige Ande. Därför tror jag också att Bibelstället du citerar handlar om att det är i en och samma Ande vi alla döptes i vatten som en bild på frälsningen, reningen och pånyttfödelsen.

Men vi behöver inte diskutera detta mer än så Stefan, det är rätt att allt är oss givet genom Jesus Kristus, frälsning, evigt liv och Anden som flyttade in i alla Guds barn...

Jesu frid broder....

Svara


Lena Henricson 13/7-2019, 09:07

Svar till Stefan Jonasson .

Svar till Leif.

En kanske lite klyschig kommentar: Först blir man frälst. Sedan så snart som möjligt låter man döpa sig. Dopet i DHA kan ske både före (Apg.10:47) och efter dopet i vatten,men det mest vanliga enl. NT är att det sker efter vattendopet.

Viktigt att ivrigt söka andedopet. 🔥 För genom det får vi kraft att tjäna Gud. Och tungotalet är en ovärderlig gåva till egen uppbyggelse och ett bönespråk när våra egna ord inte räcker till.

Må Gud välsigna och hjälpa oss alla att följa JESUS så nära honom som möjligt! 🙏

Svara


Leif 13/7-2019, 10:34

Svar till Lena Henricson.

Visst är det så Lena, mitt Andedop skedde faktiskt före vattendopet, mest för att våra moderna församlingar oftast skall planera in dopförrättningar veckor i förväg.

Och det är väldigt ofta som just Andedopets händelse gett mig styrka när det varit som allra tuffast, och då är det inte tungotalet i första hand jag menar, vilket jag förövrigt är ganska dålig på att nyttja även om jag talar i tungor då och då, utan det är själva upplevelsen under Andedopet jag fick göra som påmint mig och vittnar alltid om den himmelska härlighet som väntar oss alla Guds barn.

Andedopets upplevelsen höll mig kvar i den tjänst jag har oerhört många ggr, vilket jag aldrig hade klarat av utan Andens dop. Därför förstår jag ännu mer idag, hur oerhört värdefull Andedopet är, inte först och främst för att bevaras i vår frälsning, där har vi flera Guds Ord på att ingen kan rycka oss ur Guds händer, inget kan skilja oss från Jesu kärlek m.m, nej!

För mig har det varit en oerhörd kraftkälla när inte den egna församlingen har stöttat utan tvärtom gjort så att man istället viljat lägga av med allt åtskilliga ggr.

Den andliga kampen har många ggr varit värre än att både möta hotelser och hån från ofrälsta...

Jesu frid...

Svara


Lena Henricson 13/7-2019, 11:59

Svar till Leif.

Ja,mitt andedop skedde också före jag blev döpt i vatten. Allt är ju bara nåd. Anden kommer ju vår svaghet till hjälp. Och Han hjälper oss i den kamp vi kan ha på olika sätt.

Frid och välsignelse!

Svara


Stefan Jonasson 13/7-2019, 14:21

Joh 1:8 vinden blåser var den vill och du hör dess sus men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far.. Så är det med var och en som är född av ANDEN.....DEN HELIGE ANDEN är kanske inte alltid ett stark känslomässig upplevelse... Utan en övertygelse om GUDS närvaro och att man tillhör honom och har frid med GUD... Hur skall den som nyss kommit till tro veta att hon tillhör GUD... ANDEN vittnar med vår ande att vi är ett GUDS BARN.. Men om man måste leta efter nån slags emotionell upplevelse... Ibland i den troendes liv kanske man inte upplever i sina känslor att man har något ANDENS vittnesbörd.... Utan bara att ens misslyckanden vittnar mot en... Då måste vi göra som det står i Rom 6 tillräkna oss i tro att vi är döda från synden och lever för GUD I KRISTUS.. All synd och fördömelse är lagd på JESUS.?

Svara


Leif 13/7-2019, 14:50

Svar till Stefan Jonasson .

Jag har redan sagt det Stefan. Andedopet har inte med frälsningsvissheten att göra även om den gör det ännu klarare. Det är Anden i oss som tillsammans med vår ande vittnar om att vi är Guds barn. Alla som tar emot Jesus på riktigt får Kristi, Guds Ande inom sig...

Men det är inget obibliskt att söka Andens kraft och upplevelser eftersom Jesus uppmanar oss att göra det, tvärtom är det obibliskt att hela tiden tala ner allt det som står skrivet om Andens dop...

Svara


Stefan Jonasson 13/7-2019, 15:15

Jag förstår vad du menar.. Det finns ingen motsättning... I olika synsätt på dessa andliga spörsmål... Jag vet att det är många kristna som går igenom svårigheter och misslyckanden... Hur ska vi övervinna..? Genom tro på det fullbordade verket eller jaga efter emotionella upplevelser och bekräftelser....

Svara


Stefan Jonasson 13/7-2019, 16:00

I längden blir det inte så uppbyggligt att hålla på älta dom här prylarna... *Känner jag*.. Bättre att gå på ett möte och höra GUDS ORD predikas.. Och dricka lite kaffe 🍵

Svara


Lena Henricson 13/7-2019, 16:06

När jag blev andedöpt var jag i en krissituation. Det hade inte så mycket med känslor att göra. Men jag fick en stor frid och min rädsla för framtiden försvann. Livet blev mycket ljusare. Mina vänner märkte en tydlig skillnad.

Sedan är det ju viktigt att längta och be 🙏🙏🙏 om mer hela tiden. Må Gud hjälpa oss att göra det,så att vi har olja i våra lampor 🔥 när JESUS kommer för att hämta oss. Och för fortsatt tjänst innan dess.

Svara


Leif 13/7-2019, 16:30

Svar till Stefan Jonasson .

Kaffe är gott👍

Men bön, hunger och längtan efter Guds beröring och närvaro är heller aldrig fel. Det hör till det kristna livet och bör vara ett av absolut viktigaste dagliga mål för varje kristen....Det är också då vi på bästa sätt kan vandra i Ande och påverka vår omgivning, men möten och kaffe är också absolut bra!

Ha en riktigt välsignad framtid broder😘!

Svara


Bengt j 14/7-2019, 15:33

Jag föredrar te

Svara


Leif 14/7-2019, 17:14

Svar till Bengt j.

Jag tycker också om te😄, men det har jag svårare med att dricka utan socker, så därför blir det oftare kaffe... Annars kan jag nog faktiskt hålla med dig Bengt, att jag egentligen tycker bättre om te än kaffe...

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, tisdag 17 september 2019 kl. 10:14

Jesus söker: Hildegard, Magnhild!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 17 september 2019 07:32

Bed att det ska bli en bra dag på jobbet för dottern.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp