Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Isusov povratak prije nevolje

Na Rapture, Isus dolazi svojoj crkvi kad stigne na kraju nevolje, on dolazi sa svojim zajednicu.

Bljeska grada.

Baš kao što je crkva bila tajna da je otkriveno preko Pavla, tako je i uznesenje, tajna koja se otkriva nam. Grčka riječ za tajnu je „Mysterion”, gdje huvudbetydningen je „nešto što je potpuno nov i nije bilo prije.”


Av Mikael Wahfridsson
söndag, 13 oktober 2019 17:30
Gästblogg

Ett försvar för Pre-trib

En fråga många ställer sig i förhållande till Jesu återkomst är när uppryckandet av de troende skall ske? Man talar om tre olika rättningar i frågan: pre-trib läran, mitt-trib läran och post-trib läran. Det här kommer att bli ett försvar för pre-trib läran. Det vill säga, att uppryckandet av de troende sker innan vedermödans start.

När det gäller Jesu tillkommelse så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar Guds löften och planer för Israel, för och med församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt så blir det fel. Vi måste skilja på när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

Israel

På lagens tid var Israels folk de speciella bärarna av Guds frälsningsplaner. GT:s huvudtema är Messias, hans komma och hans rike – Det härliga, lovade Rike, där Israel ska bli det centrala folk, och där Israels land och Jerusalem ska bli mittpunkt för jordens geografiska, politiska och andliga centrum.

Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem, och folkslagen ska strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på denna jord, i detta fredsrike, som också är tusenårsriket.

Hedningarna och Församlingen

Att folklagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska Rikets upprättelse var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden, för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som själv fick det i en uppenbarelse av Herren. (Efe 3:3-6, Kol 1:25-27). Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande har tagit permanent bolig i de troende, församlingens hjärta, och är panten på vårt arv intill uppryckelsens dag.

I församlingens tid så är vi den helige Andes tempel, det ända tempel som Gud känner på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det ända, som är till hinder för att Antikrist kan stå fram.

Jesu Kristi Uppenbarelse – Det som snart skall hända härefter

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter.

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”.

Detta är en viktig nyckelvers för hela den uppdelning som Uppenbarelse boken är skriven på. Efter att Johannes har fått lov till att skåda den himmelska synen av Jesus får han veta att han ska skriva ner:

1. Det han har sett. 2. Vad som är 3. Vad som skall ske härefter. Men andra ord en tre delad uppdelning av uppenbarelseboken.

1. Vad han har sett

I kap 1: 12-16 ser Johannes såg den förhärligade Jesus står mitt ibland de 7 ljusstakar av guld (de 7 församlingarna), med 7 stjärnor i sin hand (de 7 församlingarnas änglar). Han ser den förhärligade Jesus, som också är den uppståndne seger Herren från Golgata. Han ser honom som den förhärligade människosonen, som lammet, som lejonet av Juda stam, som den store dommaren, och som Konungarnas Konung och herrarnas Herre.

2. Vad som är

Det är en överblick över församlingens urskillnings tid, utifrån profetisk och historisk tidslinje, helt i från församlingens födelse till Jesu återkomst. 7 brev som representerar församlingen och dess andliga utveckling igenom alla tider och intill bortryckelsen.

Det första brevet sänds till Efesus församlingen som representerar församlingens första tid, nämligen den apostoliska tiden. Det 7 och sista brevet sänds till Laodikea församlingen. Det andliga mörker som skissas upp i brevet är en beskrivning på den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Det vill säga att Laodikea församlingen är ändetidens församling.

3. Och vad som skal ske härefter 

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”. Dvs sekventiellt efter församlingens tidsålder som är presenterat igenom de 7 brev.

Upp 4:1 - DÄREFTER (dvs, när församlingens tid på jorden är över, och den är blivit fulltalig) såg jag, och se, en dör stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört TALA TILL MIG, SOM EN BASUN, sade: ”KOM HIT UPP, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” (nämligen efter församlingens tidsålder) GENAST kom jag i Anden, och se en tron stod i himlen och någon satt på tronen.

Här är församlingens uppryckelse från 1 Thess 4:16 i likhet med den uppenbarelse Johannes fick. En stark röst, en Guds basun och ett uppryckande. En härlig parallell! Johannes får i anden se den uppryckta församlingen som är representerade genom de 24 äldste omkring tronen.

Vi får ett himmelskt ”screanshot” i kap 4 och 5 som är efter uppryckelsen, men före vedermödan på jorden. Från kap 6 är vi tillbaka på jorden, och Johannes ser i fågelperspektiv vedermödan utspela sig på jorden i kap 6-19.

De 24 äldste runt omkring tronen

Tidigare påstod jag att de 24 äldste är församlingen som är representerad i himlen genom uppryckelsen före vedermödan. Vi kan börja med att sammanlikna informationerna omkring de 24 äldste och löften till församlingen:

De 24 äldste

Löften till de heliga

Sitter på troner (Upp 4:4,11:6

Har vita kläder (Upp 4:4)

Segerkrans på huvudet (Upp 4:4,10)

Är kungar (Upp 5:10

Är präster (Upp 5:10)

Troner (Matt 19:28, Upp 3:21

Vita kläder (Upp 3:4-5)

Segerkrans (1 kor 9:25, Fil 4:1,2)

Blir kungar (Upp 1:6, 2:26, 20:6)

Blir präster (Upp 20:6)


I Upp 5:9
 så sjunger de 24 äldste en ny sång till Kristus och offerlammet:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag. V.10 Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden.”

Som många gånger tidigare har det blivit fel i översättningen från de grekiska grundtexterna. Bland annat KJV som bygger på majoriteten av den grekiska grundtexten översätter så här i stället för:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt köpt oss till Gud av alla stammar och språk, folk och folkslag. V10 Du har gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.”

De 24 äldste identifierar sig själva med de troende och är alltså alla lösköpta människor som har blivit frälsta vid tron på Jesus Kristus på jorden. De är i himlen från vedermödans start redan när första sigillets början.

Uppryckelsen var en hemlighet

1 Kor 15:51 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud.

Precis som att församlingen var en hemlighet som blev uppenbarad genom Paulus, så är också uppryckelsen en hemlighet som blir uppenbarad för oss. Det grekiska ordet for hemlighet är ”Mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”.

Vi hittar inga häntydningar till uppryckelsen i GT, och det betyder att Jesus inte undervisar om uppryckelsen, utan bara hans synliga komma för Israel. Uppryckelsen var en hemlighet intill att Paulus förmedlar vidare den uppenbarelse som Gud har anförtrott honom. Uppryckelsen är beskriven i 1 Kor 15 och 2 Thess 2.

Den 70 årsveckan

Profetian i Daniels bok omfattar de 70 årsveckorna som är en betydningsfull skiss över Israels historiska och profetiska tidslinje, som sträcker sig helt från den Babyloniska fångenskapen till Kristi andra komma som Israels Messias.

Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

Den 70 och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra. Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra.

Israel och världen

Den sista årsveckan som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, och är Guds handlande med Israel och denna värden. Församlingen är den parantes som ligger i mellan den 69 och den 70 årsveckan som är beskrivet i vers 26 – men slutet kommer som en störtflod. Intill änden skall det råda krig. Förödelsen är fast besluten. 

Gud kan inte avsluta sitt program med församlingen och Israel innan han har uppfyllt förbundens bestämmelse med dem.

Församlingens tidsålder avslutas

Alltså har Gud, innan vi går in i den sista årsveckan, avslutat det vi kallar församlingens tidsålder som påbörjades på pingstdagen, och har fortsatt i 2000 år. När Gud väl har avslutat församlingens tidsålder kan Gud fortsätta sitt ”program med Israel”.

Hans förbund med Israel kan bara uppfyllas under de sista 7 åren i Daniels profetia. Då Guds löften till Israel er villkorslösa är det bara Gud själv som kan uppfylla dem.  I Romarbrevet kapitel 11 redogör Paulus, att Gud måste avsluta sitt program med kyrkan innan han kan fortsätta sin plan med Israel.

Apg 15:14 -16 – Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna (NT-församlingen). Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna hydda.

Vi ser det sekventiella skilje i Jakobs tal. Först kom församlingens tidsålder, och därefter, ska han bygga upp Davids fallna hydda.

Vedermödan är en förberedelse för Israel inför tusenårsriket. Israel ska ha möjlighet för att välja mellan Antikrist och Messias. Under vedermödan dömer Gud Israel och inbjuder samtidigt det judiska folket in i det Messianska riket. Guds vrede ska föra Israel och nationerna till besinning och omvändelse.

Herrens dag och Jesu Kristi dag

Här vi ser på NT församlingen, och speciellt på tiden för församlingens uppryckelse är det av stor betydning att vi känner till skillnaden på Herrens dag och Jesu Kristi dag. Vid första antagande kan det se ut som att det är tala om samma dag, men faktum är att dessa ”två” dagar är av helt olika karaktär och har helt olika innehåll för ändetiden.

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

När det gäller Herrens dag så om handlar den, den vredes och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckelsen (vedermödans start) och till tusenårsriket. Jesu Kristi dag är inte alls nämnd i GT, då den har med den stora hemligheten att göra, nämligen sanningen om NT-församlingen och dens uppryckelse i härlighet.

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men dommens tid över folken är mer detaljerad i NT och speciellt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckelse och dens framställning inför Fadern i det himmelska.

När det gäller Jesu Kristi dag så är det en benämnelse på den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Fil 1:6 – Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Betydningen av denna vers är att den helige Ande som på pingstdagen börjades sitt verk med att utvälja ett himmelskt folk, kommer att fullföra och göra detta folk fulltalig intill Jesu Kristi dag, d.v.s. intill att Jesus kommer för att hämta hem sin församling till de himmelska boningarna – som alltså sker före Herrens dag.

Församlingen i Tessalonika

2 Tess 2: 1-12 - Församlingen i Tessalonika hade blivit skrämda av falska lärare som hade undervisat att Herrens dag, med allt vad den innebär av vrede och vedermöda redan hade börjat. Det ser till och med ut som att någon hade sänt falska brev och utgivit sig för att vara Paulus för att ge brevet auktoritet. Paulus varnar kraftigt mot denna falska förkunnelse, och börjar undervisa om sanningen angående denna ”Herrens dag”.

För det första hade Paulus i 1 Tess 1:10 lovat församlingen att Jesus skulle frälsa dem från den kommande vredesdomen, därför var deras förskräckelse så mycket större när de helt plötsligt trodde att de var mitt i den. Paulus lugnar dom och förmedlar församlingen att Herrens dag inte kan inledas före det att syndens människa, dvs Antikrist först har trätt fram, och understryker att detta inte kan ske före det att ”den som håller igen” först har blivit röjt ur vägen. (först tas bort), dansk översättning)

Vem eller vad håller igen?

Vers 4-8 omhandlar Antikrist, och den som håller honom tillbaka så att han inte kan träda fram. I dag skriver vi 2013, och vi kan konstatera att den/han som håller tillbaka är här fortfarande då Antikrist inte har trätt fram ännu. Det som håller igen blir både beskrivet som ”det” och ”han”. Ordet ande som i den helige Ande är ordet ”pneuma” på grekiska. Det är ett ord i intetkön.

I och med att den helige Ande samtidigt är Gud, blir han också beskriven som ”han”. Det har varit många gissningar på vad som håller Antikrist tillbaka, men den som både är neutrum samtidigt som maskulin kan inte vara någon annan än den helige Ande. Den helige Ande är tätt knuten till församlingen, och har varit sedan pingstdagen i Apg 2. I GT verkade den helige Ande också på jorden men i stället uppifrån. På samma sätt som han också kommer att göra i vedermödan.

Den helige Ande

Den helige Ande kommer i vedermödan att fortsätta att verka i människor men från uppryckelsens stund från ovan. Därför ser vi inte den helige Ande representerad efter kapitel 3 i Uppenbarelses boken. I breven till de 7 församlingar hör vi dessa ord: Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingen. Efter kapitel 3 som är församlingens uppryckelse är det inte längre den helige Ande som talar. Upp 13:9 – Den som har öron må höra. Det är inte heller den helige Ande som kommer med olika frälsnings och doms budskap till människor i vedermödan, det blir gjort av änglar. (Upp 14:6-7).

När församlingen blir uppryckt har den helige Ande ingen plats att verka utifrån mer då församlingen är det enda tempel som Gud känner till i dag. (1 Kor 3:16). Den enda församling som är representerad i vedermödan är skökoförsamlingen, och den kan den helige Ande inte verka utifrån.

Avfall eller avgång?

2 Tess 2:3 – ..Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

Det ord som i grekiskan blir översatt avfall är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistemi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används speciellt i förbindelse med att någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

Ordet kan också användas i förbindelse med religiös förförelse eller avfall som är beskrivet i 1 Tim 4:1. Några av de första protestantiska bibelöversättare valde att översätta med det engelska ordet ”departure”, som betyder att resa bort eller försvinna.

Några av de mer kända bibelöversättare som översatte ordet med försvinna/resa bort är bland andra Kenneth Wuest, Genovabibelen, John Dawson , Coverdale, Crammer osv. Skulle man precis som nämnda översättare använda ordet ”departure” i stället för avfall ville det naturligtvis ge mycket större klarhet i förhållande för uppryckelsen och vedermödan. Det ville också ge mycket mer mening i förhållande till förståelsen för teksten från både 1 Tess och 2 Tess.

Församlingen skall inte in i vedermödan eller drabbas av Guds vrede

Upp 6: 16-17 – Och de sade till bergen och klipporna: ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju änglar med sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Vedermödan är det samma som Herrens dag, som är det samma som Guds vredes dag. Hela vedermödan är Guds vredes dag och inte bara en den sista delen av den.Vi kan se att redan vid 6 sigillet så har Lammets vredes dag kommit. I kap 15 så ser vi att Guds vrede blir fullbordad med de 7 sista plågorna. Det betyder att Guds vrede inte har sin start med de 7 plågorna, utan startar tidigare.

Med de sju sista plågorna avslutas vedermödan och Guds vrede. I Tess 1: 9-10 har vi fått löfte om att vänta på Jesus från himlen (uppryckelsen), den samme som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1: 9-10 – och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 5:1-9 – v.2 Ni vet mycket väl att Herrens dag (vredesdomen/vedermödan)kommer som en tjuv om natten. V.9 – Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Detta avsnitt vi precis har läst är mycket intressant. 1 Tess kap 4:13 och framåt handlar om församlingens uppryckelse och möte med Jesus i rymden. Paulus sätter igen uppryckelsen i förhållande med vedermödan som blir beskrivet i Kap 5:1-3.

Han fortsätter att beskriva att den dagen, d.v.s Herrens dag inte kan överraska oss som en tjuv för vi tillhör ljuset. Han avslutar det hela med att bekräfta att det är vedermödan han har undervisat om, och säkrar oss att vi inte skal drabbas av vredesdomen, men vinna frälsning genom Jesus.

Församlingen Filadelifia

Församlingen Filadelfia, som representerar en av de två ändetids församlingar fick löfte om att bli bevarad från den prövningens stund, som skall komma över hela världen. Detta löfte är ett av de starkaste löften om att församlingen ska uppryckas förde den sista årsveckan.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig, och rädda dig ur prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Det grekiska ordet för bevara är det grekiska ordet (TEREO). Verbet är använt två gånger i den här versen. Första gången blir det översatt bevara, men andra gången rädda dig ur i den svenska översättningen. I KJV är båda orden översatta med bevara vilket ger en helt annan betydning:

10Because thou hast kept the word of my patience, I also will keep thee from the hour of temptation, which shall come upon all the world, to try them that dwell upon the earth. (King James Version)

Thayer hävdar att när detta ord används med det grekiska ordet ”en” betyder det att ”stå fast i en sak”, men när det används med ”ek” betyder det precis som King James har översatt ”bevarad från”. Samma sätt har ”ek” använts när det har översatts i 1 Tess 1:10 - ..som har frälst oss från den kommande vreden. Ville Johannes visa att det var ”i prövningens stund” hade han skrivit: ”en te hora”. I stället väljer Johannes att skriva ”ek tes horas” som just betyder ”från prövningens stund”

För vem är vedermödan?

Upp 3:10 - prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Att prövningens stund är ett utryck för Guds vrede och det som ska komma över värden är de flesta eniga om. Men varför kommer den? Är det för att pröva och rena församlingen? Nej, det är för att sätta dess invånare, över hela värden, på prov. Detta riktar sig till människor som är kvar på jorden efter uppryckelsen, och som har anslutit sig till Antikrist.

Ordet ”dess invånare” (katoikeo), som är använt här är ett starkt ord. Ordet handlar om något varigt och konstant. Det betyder att domen gäller dem som har gjort jorden till deras riktiga hem, och identifierar sig med jordens handel och religion. De har gjort jorden till sitt permanenta hem, vilket omöjligt kan referera till församlingen.

Den sanna kyrkan består av främlingar och gäster på denna jord. (1 Pet 2:11), och som söker det som är därovan (Kol 3:1-2), som har deras medborgarskap i himlen (Efe 2:19), och som har sitt hem i himlen (Joh 14:2).

Vem väntar vi på?

Tit 2:13 – Medans vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Fräsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

Det är inget tvivel om att vår förväntning och vår glädje är Jesu tillkommelse. Vi ska inte vänta på Antikrist, vedermöda och Guds vrede. Om Herren hade i sinne att hans folk skulle igenom vedermödan och Antikrist regi så hade han också varnat och förberett sin församling på det. För i så fall skulle Antikrist träda fram innan uppryckelsen kunde ske.

Evangeliet om riket

Det är heller inte det nådens evangelium som blir predikat i vedermödan, men i stället evangeliet om riket. Detta evangelium blir predikat av de 144000 utvalda judarna som kommer att förkunna Messias upprättelse av det messianska riket. Nådens evangelium som vi känner det blir avslutat i och med att församlingens tidsålder blir avslutad.

Martyrerna ber också Gud om att hämna sig på sina fiender. Detta är heller inte den troendes vittnesbörd i församlingens period. Vi ber inte att Gud ska hämnas våra fiender, vi ber Gud om att frälsa alla människor. (Rom 12:19) De två vittnen får också makt att hämna sig på och straffa sina fiender.

Avslutning

Församlingens uppryckelse var en hemlighet intill att Paulus fick den förmedlat till församlingen. Därför hör vi inte Jesus undervisa om uppryckelsen. Jesus predikar uppståndelse på den yttersta dagen och sin synliga komma för Israel.

Dan 9 visar tydligt att den 70 årsveckan är till för Israel och Jerusalem, inte för församlingen.

Genom att blanda ihop Guds program för Israel och församlingen blir det fel. Genom många bibelord lovar Herren oss att församlingen inte skal drabbas av vredesdomen, men bli frälst från den. Vredesdomen eller Herrens dag är hela 7 års period. Församlingen skall därför uppryckas innan den sista årsveckan börjar. Precis som Filadelfia församlingen skulle bli bevarad från prövningens stund.

Efter kap 3 i Uppenbarelseboken finner vi inte längre församlingen mellan kapitel 6-19 som också är vedermödan på 7 år. Vi ser heller inte den helige Ande som är tätt knuten till församlingen. När den helige Ande som bor i de frälsta är borta från jorden, är det fritt fram för Antikrist och hans regi. Den ända kyrka som är tillbaka är skökan.

Vi hittar inget belägg för att församlingen ska igenom vedermödan men tvärtom bli bevarad från den. Vi skal vänta och ha Jesu Kristi dag levande i våra hjärtan. Vedermödan eller Jakobs nöd är till för dem som bor på jorden. Israel och judarna kommer att prövas på ett speciellt sätt om de vill erkänna Jesus som messias eller inte. Antikrist i sin tid Guds tabernakel som också är församlingen. Församlingen är representerad i himlen redan vid vedermödans start genom de 24 äldste. När Herren vänder tillbaka till jorden i Upp 20 så är församlingen tillsammans med änglarna med.

Jesus kommer snart!


DEL 2

Det här är en fortsättning på det första inlägget ”Jesu återkomst före vedermödan,” som på samma sätt är ett försvar för Pre-tribläran som betyder att uppryckandet av de troende sker innan vedermödan. Vi hittar många fantastiska berättningar i GT som är förebilder på uppryckelsen, vedermödan och den tid vi lever i. Jag vill visa på några av de berättningar från GT som kan visa och bekräfta en uppryckelse innan vedermödan.

Guds vrede

När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12. I den här världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom.

På senare tiden har Guds vrede börjat ha olika betydningar för människor. Man nämner Lammets vrede, Människans vrede, Satans vrede och Guds vrede och blandar ihop det. Det är också delade meningar om både när och hur Guds vrede inträffar.

Vedermödans konsekvenser

Uppenbarelseboken kan vi se att vedermödan startar i Kap 6 med att de sex första sigillen bryts av Lammet och slutar med Guds sju vredesskålar i kap 16-18. Redan under de sex första sigillen ser vi en förödande konsekvens för livet på jorden. De sex första sigillen för med sig krig, hungersnöd, plågor och orsaker död för en 1/4 av jordens befolkning. Med andra ord cirka 1,7 miljarder människor kommer att dö vid de första sex sigillen. Vid sidan av det här så kommer det att finnas martyrer av människor som blir troende under vedermödan.

När änglarna blåser i de 7 basuner så utlöser det automatisk nya straffdomar mot jorden. De här domarna kombinerar kraftiga naturkatastrofer med övernaturliga plågor. När de 7 basuner är klara med sina plågor så har en tredjedel av vattnet förstörts, en tredjedel av allt livet i havet har dött, och en tredjedel på jorden kommer att brännas upp, och en 1/3 av de människor som överlevde de första sex sigillen kommer att dö. Med andra ord ytterligare cirka 1,7 miljarder människor av jordens befolkning.

Vredesskålarna fullbordar Guds domsslut

Vi har inget tal på hur många människor som kommer att få lov till att sätta livet till under vredesskålarna men vi kan bara gissa. Jesus själv säger att om inte den tiden förkortas kommer inget människa att bli frälst (Matt 24:22). Dessa vredesskålar är ut över all beskrivelse, och det är svårt att förstå konsekvensen eller betydningen av dem.

Dessa vredesskålar blir fullbordan av Guds domsslut. Upp 16:16-21 talar om en så stor jordbävning att det aldrig någonsin har funnits något liknande tidigare. Konsekvensen av den kommer att göra så att alla öar flyr, och bergen kommer inte att finnas mer. Tro mig när jag säger att ingen önskar att vara på jorden på den tiden.

Vedermödan är ramen för den kommande vreden

Med andra ord så är vedermödan tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden. Den kommande vreden är inte en enkel dag, precis som att Herrens dag inte är det heller. Guds vrede, den kommande vreden, Herrens dag, vredesdomen osv. är en tidsperiod som börjar med att det första sigillet bryts och kulminerar vid Jesu synliga komma för Israel och världen, där Guds vrede också blir uppenbarad.

Paulus gjorde det klart att församlingen inte skulle vara på jorden under den här tiden av domsslut som vedermödan är. I 1 Tess 1:10 så talar Paulus att Herren kommer att frälsa oss från den kommande vredesdomen. Ordetfråni Grundtexten betyder från med hänsyn till både tid och plats, så att vi med andra ord inte kommer att vara närvarande när det händer. Ty Gud har inte bestämt oss för att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Guds vrede varar hela vedermödan

När det handlar om Guds vrede så påpekar ofta människor att det inte är det samma som den stora nöden, och de har helt rätt. Den stora nöden är på 3,5 år som startar med förödelsens styggelse och Guds vrede eller vredesdomen varar i hela vedermödan på 7 år.

Upp 6:16-17 – ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Här ser vi att redan vid det sjätte sigillet så har Lammets vredes dag kommit, som är det samma som Guds vredes dag, då Lammet och Fadern är samma person. Ofta så påpekar man att de sju sista plågorna – som också är Guds vredesskålar är själva Guds vrede. Men i kap 15:1 kan vi se att Guds vrede når sinfullbordanmed dessa sista plågor, alltså inte sin början. Det är alltså bara själva avslutningen av Guds vredes period som avslutas med de sista 7 plågorna.

Räddad från både tid och plats

Abraham påminde Herren i sin argumentation om Sodom och Gomorra att det strider mot hans natur att förgöra de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga (1 Mos 18:23).

Petrus undervisar oss genom att ge oss exemplet med Lot för att visa att Lot inte var ett tillfälligt exempel men en generell princip från Guds sida, att Herren ”frälser de gudfruktiga ur frestelsen” engelsk översättning: The Lord knows how to rescue godly men from trials”. Ordet from (ur) betyder från tid och plats från denna händelse.  

Varningar till församlingen

Frågan är om vi kan hitta ord där Herren talar tröst eller varningar till sin brud inför den kommande vredesdomen? Kan vi hitta ord där han lovar oss att beskydda och bevara oss genom denna fruktansvärda tid som vedermödan är? Kan vi överhuvudtaget se församlingens existens under själva vedermödan?

Nej, det kan vi inte! Just därför att han hänvänder sig till Israel när församlingen är borta, och kan då fortsätta sitt program med Israel under den sista årsveckan, samtidigt att han lovar oss att vi inte ska bli drabbade av den kommande vreden.

Som på Noas tid

Matt 24:37 – Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

Herren önskar att vi ska studera Noa och jämföra med denna tidens avslutning. I Matt 24:37 kan vi läsa att på samma sätt som det var i de dagar, då Noa levde ska det vara vid Herrens återkomst. Det vi kan lära oss av Noas dagar är om tiden före syndafloden, själva syndafloden och Herrens beskyddande hand över Noa och hans släkt.

Jesus fortsätter att förklara att de människor som överlever vedermödan kommer omedelbart att bli dömda innan 1000 års riket. Några blir bortryckta till doms och andra får lov till att gå in i det Messianska riket. På samma sätt som vid syndafloden kommer människor att bli bortryckta till doms. Människorna på Noas tid gick under på grund av syndafloden, och på samma sätt kommer människor att gå under i själva vedermödan, och straks efter vid Jesu dom.

Tre slags människor

Det fanns tre olika slags människor som levde på Noas tid innan syndafloden kom. Det var de otroende som förkastade Herrens ord, och alla gick under i syndafloden. Det var Noa och hans släkt som blev bevarade genom syndafloden, och det var Enok som blev uppryckt till Herren innan syndafloden kom. På var sitt sätt representerar dessa människor tre olika kategorier som vi kan jämföra med vår tid i dag. På precis samma sätt så ser vi tre slags människor i dag när vi är på väg mot vedermödan och den avslutande tiden:

·   Människorna som gick under i syndafloden på Noas tid representerar de icke troende, som inte har tagit i mot Jesus som sin frälsare. De människorna kommer att gå in i vedermödan, och bli utsatta för Guds vrede. Dom som inte omvänder sig i vedermödan kommer att bli dömda av Jesus och kommer sedan att bli kastade i den brinnande eldsjön.

·   Noa representerar den rest av Israel som Herren kommer att fullborda sina löften med i 1000 års riket. Noa är alltså det utvalda Israel, som på ett speciellt sätt kommer att bli beskyddade under vedermödan. 3,5 år in i vedermödan kommer de troende judarna att fly ut i öknen där Herren kommer att beskydda dem för Antikrist och hans förföljelse. Noa blev bevarad genom syndafloden och det kommer också en del av det judiska folket att bli.

·   Enok är en bild på församlingen som inte fick del av syndafloden och Guds Dom då han blir uppryckt och hämtad av Gud innan floden kom.

Enok/Hanok är en förebild på församlingen

1 Mos 5:24 – Sedan Hanok på detta sätt vandrade med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.

Hanok är en mycket talade förebild när det gäller församlingens uppryckande i förhållande till tiden för den Antikristliga vedermödan. Hanok levde i det 7 ledet från Adam, och levde i en mycket speciell tid, nämligen i tiden före syndafloden. Ordet säger att på den tiden så var människornas ondska stor på jorden, och människors hjärtan och motiv var helt igenom onda.

Mitt i detta syndiga människovimmel så fanns det en man, Hanok, som trodde på Gud och vandrade med honom. (1mos 5:24) Vittnesbördet om Hanok är att han hade funnit nåd av Gud. (Heb 11:5)

Hanok blev uppryckt

Heb 11:5 - Genom tron togs Hanok bortutan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig.

Hanok blev uppryckt utan att smaka döden för Gud hade tagit honom till sig. I tiden före sitt uppryckande så förkunnade Hanok, för människorna i hans samtid, om den kommande Gudsdom och straff över synd och gudlöshet. När syndens mål var nått kom också Guds dom över synden på Noas tid och han sände syndafloden, men då var Hanok redan uppryckt till Herren.

Syndafloden är en bild på den vrede som Gud kommer att sända över jorden och de ogudaktiga människorna i ändens tid – den kommande vredesdomen (1 Thess 1:10)

Transporterad till ett annat ställe

Det grekiska ordet för ”tagit honom till sig” är metatithemi, och blir i KVJ översatt ”transportet”, dvs överflyttad, transporterat till ett annat ställe. Hanok blev med andra ord transporterad eller överflyttat till himlen för att han inte skulle smaka döden. 1 Kor 15 talar om att inte alla ska insomna, men alla ska förvandlas. Det är Paulus som beskriver uppryckelsen av församlingen där inte alla ska möta döden, men uppleva att Herren tar oss hem till sig.

Precis som att Hanok representerar församlingens uppryckelse innan vedermödan, så representerar Noa och hans familj, den lovade rest av Israel, som ska bli bevarade genom vedermödan, och som ska uppleva det messianska rikets välsignelser.

Sjunde släktsledet från Adam

Det som kan vara intressant att nämna i sammanhanget är att Hanok var det sjunde släktsledet från Adam. Församlingen är på samma sätt den sjunde församlingen som blir presenterad i Uppenbarelseboken kap 3.

Vi lever i Laodicea tiden, som utifrån en historisk och en profetisk tidslinje för församlingen också är den sista tidens församling innan uppryckelsen. Vi lever också i början av det sjutusende året efter skapelsen, där Hanok blev uppryckt som sjunde släktsled efter Adam.

Hanoks betydelse

Roten från namnet Hanok betyder träna och undervisa, vilket får oss att tänka på Jesu missions befallning till församlingen. –”Gå därför ut och gör alla folk till lärljungar” (Matt 28:19)

Enligt Hebreisk tradition så är Hanok född på själva Pingstdagen, som också är samma dag som församlingen blev född. Hanoks liv och hans uppryckelse före syndafloden är en tydlig förebild på uppryckelsen av församlingen.

Lot blev frälst undan Guds vrede

1 Mos 19:22 – ”Jag skall inte omstörta staden du talar om. Men skynda dig att fly dit, ty jag kan inte göra något förrän du är där”

Gud hörde ropet över Sodom och Gomorra, och såg den svåra synd som härskade i städerna. Abraham förhandlade med Herren över att inte förstöra städerna om det fanns helt ner till tio rättfärdiga i städerna. Nu fanns det inte tio rättfärdiga i städerna men bara en enkel - Lot.

På trots av att det inte var något som Herren hade bundit sig till, ville han inte förstöra och döma städerna på grund av denne ene. Sodom och Gomorra blev utsatta för Guds dom och vrede, och Gud lät det regna eld och svavel över städerna. Men Herren kunde inte påbörja sin vredesdom förrän att Lot hade lämnat staden och var i säkerhet i grannstaden Soar.

Luk 17:28-29 – På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot gick ut från Sodom lät Gud eld och svavel regna från himlen och gjorde slut på dem alla.

Lot blev borttagen från tid och plats där Guds dom skulle i värkställas. Änglarna som blev sända för att rädda Lot förkunnar att de inte kunde påbörja Guds dom innan Lot var i säkerhet. Lot är en bild på församlingen som blir räddad frånbåde tid och platsför den kommande vreden.

2 Pet 2:7-9 – Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv.

Petrus undervisar om den Dom som drabbar all orättfärdighet, och visar oss att Gud inte dömer de rättfärdiga tillsammans med de orättfärdiga.  

Daniel och de tre männen i den brinnande ugnen

Historien om Daniel, och de tre männen i den brinnande ugnen är en av de berättelser från GT som visar en tydlig bild på vedermödan och denna tidens avslutning.

Kung Nebukadnessar, som är en tydlig förebild på Antikrist, hade satt upp en staty av guld på Duraslätten i Babylon. Bemärk att statyn är sextio alnar hög och sex alnar bred, som kan sammanliknas med Antikrist tal som är 666. Nebukadnessar tvingar alla att falla ner och tillbe denna uppsatta staty, där konsekvensen för dem som inte lydde, var att bli kastad i den brinnande ugnen. Den brinnande ugnen är en bild på Guds vrede och den stora nöden i vedermödan.(Mal 4:1 – Se, dagen kommer, den brinner som en ugn.)

Sadrak, Mesak och Abed-Nego vägrade att böja knä för Nebukadnessars staty, och de blev kastade i den brinnande ugnen. Kungen befallde att ugnen skulle göras sju gånger hetare än man någonsin sett den vara, och det är en bild på fullkomlighetens tal. Herren sände sin ängel som beskyddade Sadrak, Mesak och Abed-Nego i den brinnande ugnen, och de kom ut utan någon som helst skada eller påverkan av elden.

Men det man måste fråga sig i denna historia är vart Daniel är någonstans. Var han en av dem som böjde knä för statyn? Varför var han inte närvarade, och varför blev han inte också slängd i den brinnande ugnen. Vi kan vara ganska säkra på att Daniel inte böjde knä för Nebukadnessars staty. Daniel var bara inte närvarande där alla skulle tillbe statyn, eller vid den brinnande ugnens lidande. Gud hade ”tagit bort honom”.

Beskrivningen som kungen fick av dessa män i den brinnande ugnen var att det var tre judiska män (Dan 3:12). De tre judiska männen är en bild på de utvalda Israel som blir bevaradgenomvedermödan, och Daniel, den högt älskade (Dan 10:11) är en bild på församlingen som blir bevaradfrånvedermödan. 

Paulus undervisade om uppryckelsen

Paulus var den förste person på jorden som presenterade undervisningen och uppenbarelsen om uppryckelsen ungefär 20 år efter korset. Upp till den tiden var det okänt eftersom Jesus inte undervisade uppryckelsen till sina lärljungar på sin tid. Uppryckelsen av församlingen är främst beskriven i 1 Thess 4:16 och 1 Kor 15:52.

Ett av de tydligaste bibelverser från GT som vi kan relatera till församlingen i är från Jesaja 26:19-21. Jag vill pröva att jämföra det vi ser i Jesaja kap 26 och Paulus undervisning om uppryckelsen i 1 Tess 4:16-17 & 5:9.

Jesajas ord med svart text och Paulus med rött.

Jes 26:19 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. (förstskall de som dött i Kristus Jesusuppstå) Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade. Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. (Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden) Göm dig ett litet ögonblick, till dess att vreden har gått förbi. Ty se HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. (Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus)

Det är också närliggande att hänvisa till Joh 14:2-3 där Jesus talar om att i hans Faders hus finns många rum, och att han går bort för att bereda plats åt oss. Församlingen kommer att höra samma röst som Johannes hörde i Uppenbarelseboken: -”Kom hit upp”, och vi kommer att få ta del av de rum Herren har förberett åt oss. Vi kommer att få gå in i hans kamrar och stänga dörren efter oss. När det har hänt kommer HERREN ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning – som också är Guds vrede.

Det här löftet handlar inte om hans synliga återkomst där Herren kommer till Israel för att vara där de är. Det är ett löfte till församlingen, att han har gått hem till sin Fader för att bereda plats åt oss där.

De 24 äldste

Ibörjan av Uppenbarelseboken kap 4 så möter vi en skara som vi inte har stött på tidigare i bibeln. Det har tidigare varit tre andra profeter än Johannes som genom en syn har fått sett Guds tron, men ingen av de tidigare har förut sett denna skara. Jesaja såg dem inte i Jes kap 6. Hesekiel såg dem inte i Hes kap 1 & 10, och Daniel såg dom heller inte i kap 7. Det är de 24 äldste jag tänker på som sitter runt om Guds tron i Upp 4:4.

Denna skara har med andra ord inte varit där tidigare, men nu, efter de sju församlingarna som representerar församlingen ur ett historiskt och profetiskt perspektiv, ser vi dem i himlen. De är på plats runt om Guds tron innanvedermödan ska ha sin start i Upp kap 6, och därför menar jag att de 24 äldste representerar den uppryckta församlingen som är på plats innan vedermödan får sin start.

De 24 äldste sitter på troner så de regerar. De sitter runt om Guds tron så dom hjälper och assisterar Herren. Dom sitter ner så deras arbete är klart. Dom är klädda i vitt så de är rättfärdigjorda. Deras kläder är Himation, som är det samma som församlingens och Jesu kläder. De bär kronor (Stephanos) så de är kungar. Dom kallas också äldste som är klar häntydning till församlingen.

När de sjungar så sjunger dom de förlöstas sång i Upp 5:9-10:

”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor (oss) av alla stammar och språk, folk och folkslag. Du har gjort dem (oss) till ett konungsdöme (kungar) till präster åt vår Gud, och de (vi) skall regera på jorden.

Som så många gånger är texten inte korrekt översatt från grundtexten. King James har bland andra översättningar satt första person plural i stället för. De 24 äldste identifierar sig själva med den lösköpta församlingen, som är klädda som dem, är präster och kungar som dem, och är på plats innan vedermödans start.

Sammanfattning

Vi ser alltså genom hela bibeln många exempel och förebilder som visar på att Herren kommer att flytta sin församling från både tid och plats när det gäller ändetidens domslut som ska övergå jorden.

Han kommer att rycka upp oss och gömma oss i sin Faders hus intill att hans vrede har gått förbi. Vi har löfte om att bli bevarade från det som ska övergå den här världen då syftet och ämnet för vedermödan inte är till för församlingen. Vi väntar inte på Antikrist men på det saliga hoppet att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet. (Titus 3:4) Han som frälser oss från den kommande vredesdomen. (1 Tess 1:10)


DEL 3

Det här är det tredje inlägg jag skriver som ett försvar för Pre-trib läran, det vill säga att Jesus kommer att hämta sin församling före det att vi går in i den 70:e och sista årsveckan, och att vedermödans domar går ut över jorden.

 

En utvald generation

Undervisningen om Jesu återkomst har alltid fascinerat mig, och tanken om att en utvald generation i mänsklighetens historia inte kommer att få uppleva döden, men i stället kommer att få uppleva det att bli förvandlade som sker när Jesus kommer för att hämta sin församling, genom att upprycka dem levande till himlen.

Förlossningens dag närmar sig

Det som gör ämnet så intressant och omdiskuterat, är ju att tidens tecken talar väldigt starkt om att vi är på väg mot den här tidens avslutning, och därmed Jesu återkomst.

Många människor i dag är överväldigade över de tecken vi både kan se och uppleva, och att den helige Ande talar tydligt till Guds församling och människors hjärtan att göra sig redo. I den förbindelse, då människor börjar se att förlossningens dag börjar närma sig, är nästa fråga när vi egentligen kan förvänta att uppryckelsens ögonblick sker?

Frågorna många ställer sig

En del av de frågor som många ställer sig i förbindelse med Jesu återkomst är när vi kan förvänta att uppryckelsen sker? Kommer församlingen att behöva gå igenom vedermödans tid? Vad är egentligen syftet med vedermödan, och är det egentligen Antikrist eller Jesus vi ska vänta på? Är Jesu återkomst och uppryckelsen den samma eller två skilda händelser?

Jag hoppas att både detta inlägg och de förra jag har skrivit besvarar några av de frågeställningar som finns.

Min personliga överbevisning

Tidigare var jag ganska överbevisad om att Jesus först kommer att hämta sin församling efter vedermödans tid, och att uppryckelsen och Jesu synliga återkomst var samma händelse. Jesus talar ju bara om en återkomst, och varför ska församlingen bli sparad från vedermödan när både Israel, och den här världen ska lida? Jag såg vedermödan som en nödvändig reningsprocess för Kristi kropp på grund av det avfall vi upplever på många håll i dag.

Men då jag till att börja med har haft några obesvarade frågor som jag inte kunde få ihop med det jag kunde läsa i bibeln, försökte jag att sätta mig in i frågorna ordentligt. De här inläggen är ett resultat av det som jag kom fram till.

Lika säker som jag är i dag på min frälsning, är jag också när det gäller tidspunkt för själva uppryckandet av församlingen. Jesus kommer att upprycka sin församling före det att den sista årsveckan och 70:e årsveckan börjar, och jag vill dela några av de argument som jag tycker talar starkt för det.

Uppryckelsen och Jesu synliga återkomst

Joh 14:1-3 – Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är

1 Thess 4:15-17 – Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren

Uppryckelsen är inte ett annat namn för Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker i olika etapper som börjar med uppryckelsen och avslutas vid hans synliga återkomst efter den stora nöden.

Uppryckelsen av församlingen

Uppryckelsen är en osynlig händelse som sker helt utan förvarning. Vi vet med andra ord inte helt precis när det sker, och vi blir uppmanade till att vara vakande och bedjande. Vi ska känna till tiden omkring uppryckelsen och ha en förståelse för när det börjar dra ihop sig, men själva timmen och stunden vet vi inte något om och den kommer att vara dold intill den dag att det sker. 

Jesus kommer halvägs till jorden för att möta oss i rymden, för att sedan ta oss tillbaka till himlen, för att vi ska vara där han är. Om Jesus hade fortsatt till jorden efter uppryckelsen, så hade han tagit oss dit vi är i stället för. Men enligt Johannes så kommer han tillbaka för att hämta oss dit han är, som är i hans Faders hus i sitt himmelska rike. 

Jesu synliga återkomst

Jesu synliga återkomst är inget osynligt, eller hemligt komma. Allas ögon ska se honom, och han kommer fullt synlig på himmelens skyar. Själva tidspunkten är heller ingen överraskning, då vi vet att han kommer direkt efter vedermödans slut, eller precis 3,5 år efter den stora nödens början.

De få människor som överlever själva vedermödan kommer att kunna bevittna denna händelse.

Enligt Herrens eget ord

Paulus poängterar att det är ”enligt ett ord från Herren” när han undervisar om uppryckelsen, och de dödas uppståndelse.

För det första så är 1 Thess skriven av Paulus omkring år 51, och troligtvis var inga av evangelierna ännu skrivna på det tidspunkt när Paulus skriver detta brev. För det andra så hittar helt enkelt ingen undervisning från Jesus i evangelierna, där Jesus talar om några som uppstår från de döda samtidigt med att andra blir levande förvandlade för att möta honom på skyarna.

Jesus predikade bara uppståndelsen ifrån de döda, utifrån de löften vi kan se i GT. Där blir de heliga lovade uppståndelse omedelbart efter den stora nöden (Dan 12:2), och precis före själva tusenårsriket. Det är denne uppståndelse Jesus kallade livets eller de rättfärdigas uppståndelse som alltså hör till de heliga från GT.

Församlingens hemligheter

1 Kor 15:51-52 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.

Det betyder att Paulus förmedlar en av de hemligheter som indirekt har med församlingen att göra, som han har fått genom ett direkt ord eller i en uppenbarelse från Herren.

Hemligheten som Paulus förmedlar här och som aldrig tidigare har varit uppenbarad eller känd, är just det att en utvald generation inte kommer att dö, men kommer att få uppleva det att bli transformerad och förvandlad, och kommer att uppryckas tillsammans med de döda för att möta Jesus på skyn.

Vi ska vara där han är

Joh 14:1-3 - "Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni."

I Johannes evangeliet ger Jesus oss en unik uppenbarelse. Han talar om något som ingen profet tidigare hade eller kunnat lova. Ingenstans kan vi läsa att Messias skulle komma, men i stället för att samla de heliga i ett jordiskt Jerusalem så skulle han ta dem till sin Faders hus, som är samma plats dit han skulle gå bort.

När han ger löftet så är det på bakgrund av att ”jag skall komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.” Han talar om en återkomst som inte har med den judiska befrielsen att göra,  eller för att upprätta sitt rike på jorden, eller för att döma nationerna. Det är ett ord som endast med hans egna att göra.

Joh 14: 1-3 och 1 Tess 4: 13-18

Det finns fantastiska paralleller när vi jämför dessa två bibelverser där några av orden eller fraserna nästan är helt identiska. De följer samtidigt varandra i den ordning de kommer och på det sättet att själva stycket är uppbyggd. 

John 14:1-3                                1 Tess 4: 13-18

v.1 Oroas                                      v.13 Sörjer

v.1 Tro                                          v.14 Tror

v.1 Gud, mig                                v.14 Jesus, Gud

v.2 sagt er                                    v.15 säger er

v.3 komma tillbaka                        v.15 Herrens ankomst

v.3 ta er                                       v.17 ryckas upp

v.3 till mig                                    v.17 för att möta Herren

v.3 skall vara där jag är                v.17 alltid vara hos Herren.

Båda dessa bibelverser tröstar och visar oss på ett unikt sätt att Herren kommer för att ta de troende från jorden till sin härlighets himmel.                 

18 Pre-trib argumenter

1.   Det finns helt enkelt inga passager i GT eller i NT som talar för att församlingen kommer att gå igenom vedermödans period, eller att församlingen ska stå ansikte till ansikte mot Antikrist.

2.   Vedermödan kallas ”Jakobs nöd” (Jer30:7), men kallas aldrig för ”församlingen eller kyrkans nöd”.                                                     

3.   Ängeln Gabriel förkunnade för Daniel att 70 veckor var bestämda över ditt folk (judarna) och över din heliga stad (Jerusalem) . Församlingen är inte nämnd här. Dan 9:24

4.   Församlingen hade inte del i de första 69 veckorna, och kommer inte att ha del i den sista och 70:e årsveckan.

5.   I Uppenbarelseboken sker uppryckelsen i kap 4:1 som är före vedermödans period som är beskriven från kap 6-19. De 24 äldste som representerar församlingen är på plats innan det första sigillet bryts.

6.   Församlingen är nämnd över tjugo gånger i de första tre kapitlen i uppenbarelseboken, men är aldrig nämnd mellan kapitel 4 och 19. 

7.   Vedermödans period kallas också ”en vredens dag” (Sef 1:15) i bibeln, men Jesus har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen. (1 Tess 5:9), men har frälst oss från ”den kommande vredesdomen” (1 Tess 1:10)

8.   Vedermödan tid kallas HERRENS dag i bibeln (Sef 1:15). Men 1 Tess 5:2-3 säger att Herrens dag (vedermödans tid) kommer som en tjuv om natten. När folk (otroende) säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de (otroende) av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de (otroende) slipper inte undan. Det är tydligt att vedermödan är något som ska drabba de otroende, men det inkluderar inte de troende och frälsta.

9.   Vi ska trösta varandra med talet om uppryckelsen (1 Tess 4:18). Det finns ingen tröst i undervisning som säger att församlingen ska gå igenom delar av eller hela vedermödans domstid.

10. Jesus lovade församlingen i Filadelfia att han ville bevara församlingen och ”rädda dig ut ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov.” (Upp 3:10) Gud lovade att bevara den trofasta församlingen ute från vedermödans period.

11. På samma sätt som Enok blev uppryckt till himlen före syndafloden och Noas släkt blev bevarade genom syndafloden, kommer församlingen att bli uppryckt innan vedermödan och Israels rest bli bevarade genom vedermödan.

12. På samma sätt som att Gud inte kunde döma Sodom och Gomorra innan Lot var borta från staden kan Gud inte döma den här världen innan de rättfärdiga är borta. ( 1 Mos 19:16)

13. Jesus talade om vedermödans period när han bad: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför människosonen”. (Luk 21:36) Det ger ingen mening att Jesus ber om något som han inte är villig att hålla.

14. Mal 3:18 säger att Herren (vid sin ankomst) kommer att visa oss skillnaden mellan den rättfärdige och den ogudaktige, mellan den som tjänar Gud, och den som inte tjänar honom. Pre-trib tror att Herren kommer för att hämta sin församling, sedan kommer vi tillsammans med honom för att döma mellan rättfärdiga och orättfärdiga. 

15. Vid uppryckelsen kommer Jesus för sin församling (1 Tess 4:16-17) när han kommer vid slutet av vedermödan, så kommer han med sin församling. (1 Tess 3:13).

16. I breven till de 7 församlingarna så uppmanade Jesus att ”höra vad Anden säger till församlingen”. Men i vedermödans tid, efter att den helige Ande i församlingen är tillsido satt säger han: ”Den som har öron må höra” (Upp 13:9) Han utelämnar församlingen, då det inte finns någon församling som ska lyssna till det Anden talar och som ska gå igenom vedermödan. 

17. Antikrist kommer att strida mot de heliga och få makt att besegra dem. (Upp 13:7). Men det kan inte vara församlingen det talas om här. Jesus har själv lovat att ”helvets portar aldrig ska bli församlingen övermäktig”. (Matt 16:18)

18. Jesus sa inte: ”När detta har hänt”, så räta på er och lyft upp era huvuden, men i stället ”När alla detta (tidens tecken) börjar ske”, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning. (Luk 21:28).

Av två vittnens utsago

Skulle jag välja två bibelord, ett från GT och ett från NT, som tillsammans talar och vittnar om att församlingen inte ska gå igenom Guds vrede eller vedermödans tid vill jag peka på två följande bibelverser:

1 Thess 1: 9-10 – Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen

Jes 26:19-21 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade.  Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick, till dess vreden har gått förbi.  Ty se, HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. Jorden skall blottlägga sina blodskulder och inte längre dölja sina dräpta.

Ouppfyllt löfte

Vi kan inte se att detta bibelställe från Jesaja någonsin tidigare har blivit uppfyllt. Det stämmer heller inte överrens med den uppståndelse som Jesus predikade och som Daniel talar om i Dan 12:2, som vi vet ska ske efter vedermödans tid och inte före.

Här talar Jesaja i stället om en uppståndelse som sker då Herren först kallar in sitt folk i sina kamrar, före och innan dess att Guds vrede och domar går ut över jorden. 

Kom mitt folk

”Kom mitt folk”, som egentligen betyder ”försvinn” eller ”bli osynlig”, är en fantastisk parallell till den upplevelse Johannes hade i Upp kap 4, där han fick se en öppen dörr i himlen, och samtidigt fick höra Guds röst liksom en basun som på samma sätt sa: ”Kom hit upp”. Ögonblickligt efter Guds kall blir Johannes uppryckt till Guds tron, där han från himlen får skåda vedermödans tid utspela sig på jorden.

Johannes representerar här församlingen som kommer att få uppleva det samma på uppryckelsens dag. Genom en befallning, en överängels röst och en Guds basun kommer församlingen att bli uppryckt till himlen och kommer att få se vedermödans tid utspela sig jorden.

För att pröva och straffa jordens invånare

Upp 3:10 - Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov

Jesaja talar om att ” HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning”. På samma sätt bekräftar Upp 3:10 om att prövningens stund (vedermödan), som ska komma över hela världen är till för att sätta dess invånare på prov.

Både Jesaja och Uppenbarelseboken talar om att syftet med vedermödan, är till för att straffa och pröva och jordens invånare på grund av deras synder genom någonting som heter Guds vrede. Samma vrede som båda dessa bibelverser vittnar om att vi är räddade ifrån, genom att Herren kallar hem oss till sin Faders hus, hem till sina kamrar till dess att vreden har gått förbi.

En man på en öde ö

Om vi skulle göra ett experiment och placera en man på en öde ö, med endast en bibel i handen, utan utläggningar och påtvingade läromässiga idéer. Vilken konklusion hade han kommit fram till med hänsyn till tidspunkt för uppryckelsen?

För det första hade han lärt sig från Jes 13:9-13, och Amos 5:18 att Gud skulle döma jorden på grund av deras synder, genom att utgjuta sin vrede genom en fruktansvärd domstid som bibeln beskriver som HERRENS dag. 

Jes 13:9-13 – Se, HERRENS dag kommer, fruktansvärd, med förbittring och brinnande vrede, för att ödelägga landet och utrota syndarna som bor där. Ty himlens stjärnor och stjärnbilder sänder inte mer sitt ljus. Solen går upp mörk, och månens ljus lyser inte. Jag skall straffa världen för dess ondska, de ogudaktiga för deras missgärning. Jag skall göra slut på de stoltas övermod och slå ner tyrannernas högmod. Jag skall göra en man mer sällsynt än fint guld, en människa mer sällsynt än guld från Ofir. Därför skall jag få himlen att darra, och jorden att gunga och skaka i sina grundvalar -genom HERREN Sebaots förbittring, på hans brinnande vredes dag.

Amos 5:18 - Ve dem som längtar efter HERRENS dag! Varför längtar ni efter den? Herrens dag är mörker och inte ljus.

Genom att sedan läsa vidare i Matteus evangeliet kapitel 24 kunde han se att den domstiden skulle bli så allvarlig att om inte Herren avslutade den skulle ingen människa överleva. I stället kommer Herren att avsluta denna domstid genom att i kraft och härlighet återvända till den här jorden. Då han visste att Jesu återkomst inte hade hänt ännu, så visste han att Guds vrede fortfarande låg någonstans i framtiden.

När han sedan kom till 1 Thess 9-10 så kunde han se ett ganska tydligt uttalande. Han kan läsa om Jesus som räddar oss och har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1:9-10 - Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

Engelsk översättning (NIV): ..and to wait for his Son from heaven, whom he raised from the dead--Jesus, who rescues us from the coming wrath.

Genom att läsa bibelversen kunde han besvara följande frågor ”vem, vad, var, när och varför”. Vem (Jesus) Vad (som räddar och frälser oss), när (tiden för den kommande vreden). Genom att läsa vidare i 1 Tess 4:15-17 kunde han läsa att ”var” är från jorden till himlens skyar, och i 1 Tess 5:9 blev frågan varför besvarad då vi kan läsa att vi inte är bestämda för att drabbas av Guds vrede utan att vinna frälsning genom Jesus Kristus.

1 Tess 5:9 - Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus

Engelsk översättning (KJV): For God hath not appointed us to wrath, but to obtain salvation by our Lord Jesus Christ 

Vårt exempel kan alltså se att i och med att vi blir räddade omkring samma tidspunkt för Guds vrede då vi inte är bestämda för den, så kan han alltså konkludera att uppryckelsen i stället kommer att företräda den. Uppryckelsen kommer alltstå att utlösa Guds vrede över jorden som får sin början i Uppenbarelseboken kapitel 6.

Svar på ofta ställda Post-trib frågor

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på en uppryckelse före vedermödan. Här är några av dem:

”Bibeln lär inte ut att det ska vara två tillkommelser. Hur kan man då säga att Jesus kommer två gånger?”

Svar: Precis som det på samma sätt finns två olika bilder av Messias i GT (den lidande tjänaren och Konungen) finns det två olika bilder av Jesu återkomst som är svåra att få ihop. Dessa två sekvenser är uppryckelsen och Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker etappvis där uppryckelsen inleder, och Jesu synliga återkomst avslutar den. Det är helt enkelt helt två skillda händelser.

”Jesus sa att uppryckelsen skulle ske omedelbart efter vedermödan (Matt 24:29-31) när han sänder änglar för att samla hans utvalda”.

Svar: Uppryckelsen sker inte i Matt kap 24 av flera orsaker:

Vid uppryckelsen får de troende härlighetskroppar som gör att vi på samma sätt som Jesus vid Kristi himmelfart kunde göra det utan änglars hjälp. Varför skulle vi behöva änglars hjälp vid uppryckelsen, när vi har förvandlade härlighetskroppar?

Änglarna ihopsamlar också de orättfärdia på detta tidspunkt (Matt 13:38-43, 49-50)

Om man påstår att änglarnas ihopsamlande av de troende i Matt 24 är upprycklsen så måste Matt 13 på samma sätt också vara det. I Matt 13 ser vi samtidigt att det är de orättfärdiga som kommer att bli bortagna från jorden först och inte de rättfärdiga.

Änglarna blir utsända för att ihopsamla både både rättfärdiga och orättfärdiga till att bli dömda av Jesus innan 1000 års riket. Dessa människor är i deras naturliga kroppar, där de orättfärdiga blir kastade i eldsjön, medans de rättfärdiga får lov til att ärva 1000 års riket.

Jesu återkomst i Matteus 24

Matt 24:31 – Med starkt basunljud skall han sända sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra vädersträcken, från himlens ena ända till den andra.

Matt 24 är ett kapitel som beskriver Jesu synliga komma till Israel och världen. Till doms för hans fiender, och för att upprätta det Messianska riket. Ofta pekar man på de utvalda I vers 31 som man påstår är församlingen. Jag tycker att det är ganska tydligt att det är de utvalda judarna avsnittet handlar om. 

Pröva att jämnföra följande verser i förhållande till Matt 24:31:

Jes 11:11 – Och HERREN skall på den tiden ännu en gång räcka ut sin hand, För att förvärva åt sig kvarlevan av sitt folk, vad som har blivit räddat från Assyrien, Egypten, Patros, Etiopien, Elam, Sinear, Hamat och havsländerna.

Jes 11:12- Han skall resa ett baner för hednafolken och samla de fördrivna av Israel och de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn.

Banner och basuner

Banner och basun symboliserar sammankallning av folket. Det är utan tvivel samma begivenhet de talar om, och Gud förklarar genom Jesaja att det är Israels män och kvinnor som sammankallas. De utvalda är de troende judar som har överlevt vedermödan, och som på den tiden finns utspridda över hela jorden. Alla judar ska hem, som också är i full harmoni med GTs profetiska ord. Det är beviset att det inte är tala om församlingen i passagen. 

”Pre-trib är införd av några som var rädda för att gå genom förföljelse”

Svar: När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12.

Pre-trib läran går inte ut på att troende ska undfly förföljelse. Jesus profeterade att vi kommer att bli hatade i den här världen för hans skull (Joh 15:18). I den världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom. (1 Tess 5:8)

”Paulus säger i 2 Thess 2:1-9 att uppryckelsen inte sker före det att Antikrist träder fram”

Svar: Paulus talar om uppryckelsen i förhållande till HERRENS dag, som inte är enstydig med Jesu synliga återkomst. HERRENS dag är inte en enskild dag i betydningen av 24 timmer, men i stället en period av dom som går ut i världen. (Jes 2:12, 13:6, Hes 13:5, Joel 1:15, Amos 5:18,20)

Församlingen i Thessalonike var rädda och ängsliga över att de redan befanns sig inne i vedermödans period. Paulus lugnar dem och talar om att först måste Antikrist uppenbaras innan det sker. När Antikrist inleder sitt förbund med Israel inleds den sista årsveckan, eller vedermödans tid.

Hur kan människor bli frälsta i vedermödan om den helige Ande är borta från jorden?

 Svar: Att den helige Ande är tillsidosatt betyder inte att möjligheten för frälsning inte längre finns, men att den helige Ande tar sin boning i människohjärtan där vi får den helige Ande som ett sigill är helt unikt för församlingens tidsålder.

Före den helige Andes utgjutande på pingstdagen blev människor också frälsta och den helige Ande verkade i människor. När den helige Ande blev utgjuten på pingstdagen fick vi inte en ”andra” helige Ande på jorden. På samma sätt som i GT kommer människor att bli frälsta under vedermödan där den helige Ande kommer att verka på samma sätt som i GT, med bas uppifrån.

Frågor till Post-trib läran

Samtidigt finns det också en del obesvarade frågor som Post-trib läran har svårt svara eller ge en ordentlig förklaring på:

Om uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma, vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket?

”Om man tror att bara frälsta får del i tusenårsriket, och att uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma då borde i princip alla människor i tusenårsriket ha förvandlade evighets kroppar. Men vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket då reproduktion bara kan ske av människor i naturliga kroppar”?

Svar: Det sker genom människor som blivit frälsta efter uppryckelsen under själva vedermödan. De människorna går in i tusenårsriket i sina naturliga kroppar.

Varför är uppryckelsen inte nämnd i Upp 19:11-23 eller Sak kap 14?

”I Upp kap 19 får vi en beskrivning av Jesu synliga återkomst, men där nämns varken en uppståndelse eller ett uppryckande. Sak 14:1-7 beskriver också denna händelse, men inte heller där nämns det. Är det inte konstigt att en av historiens största händelse som innebär en uppståndelse av hundratals millioner människor inte är nämnd varken i Upp kap 19 eller i Sak kap 14? Varför?”

Svar: Uppryckelsen eller uppståndelsen är inte nämnda då det helt enkelt inte sker på det tidspunkten.

Vem blir ihopsamlade först, de orättfärdiga (Matt 13:30,41,49) eller de rättfärdiga? (1 Thess 4: 16-17)

Både 1 Tess och Matt 13 påstår att respektive uppståndelser sker först. 1 Thess talar om uppståendelsen av församlingen som sker först, men Matt 13 sägar att först ska de orättfärdiga tas bort från jorden. Båda grupper kan inte vara den förste som ska bli bortagen?

Svar: Det är två separata händelser, som helt enkelt inte sker samtidigt.

I och med att de frälsta blir belönade med kronor vid uppryckelsen (Kristi domstol) Hur kommer det sig att de 24 äldste redan har dem på (Upp 4:4-10) även om inte uppryckelsen har ägt rum?

Svar: Uppryckelsen måste ha ägt rum innan det första sigillet bryts.


Varför ska får och getter bli åtskilda efter vedermödan om de redan blivit det i uppryckelsen? (Matt 25:31-33)

 Svar: I och med att uppryckelsen inte sker vid Jesu synliga återkomst, så behöver får och getter (överlevande människor i vedermödan) bli åtskilda innan tusenårsriket.

Var kommer alla ”ofrälsta” ifrån som finns i slutet av tusenårsriket? (Upp 20:7-10)

 Svar: Det är människor som är födda under tusenårsriket. Dom är avkomma av dem som har gått in i tusenårsriket i deras naturliga kroppar.

Vem är det som håller tillbaka så att Antikrist inte kan träda fram?

 Svar: Den helige Ande i församlingen är det största hinder för att Antikrist inte kan träda fram.

Jesus lovade i Joh 14:1-3 att han skulle förbereda en plats för de troende i himlen, och sedan återvända för att ta oss dit han är. Pre-trib hävdar att Jesus återvänder till jorden för att bli där med sin församling. Varför skulle Jesus förbereda en plats åt oss i himlen för att sedan inte ta oss dit?

 Svar: Post-trib läran har väldigt svårt att förklara Joh 14:1-3

Jesu proklamation i Nasaret

Luk 4: 18-19 - "Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig för att ropa ut frihet för de fångna och syn för de blinda, för att ge de betryckta frihet och predika ett nådens år från Herren

Efter att Jesus blivit frestad ute i öknen kom han till Nasaret där han läste högt från Jesaja 61:1-2, och proklamerade att dessa ord hade gått i uppfyllelse. Det man kan lägga märke till är att Jesus slutar mitt i en mening utan att fullborda hela profetian från Jesaja.

Orsaken till att Jesus slutar mitt i versen är att första delen i denna vers har med hans första komma och hans jordiska tjänst att göra. Andra delen av profetian kommer först att fullbordas efter det att församlingen är borta från jorden.

Israel och församlingen

Apg 15: 13-18 – "Bröder, hör på mig. Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna boning. Dess ruiner skall jag bygga upp och jag skall upprätta den igen,

Det finns andra teologiska orsaker till att församlingen kommer att bli uppryckta för den 70:e och sista årsveckan.

Om den primära orsaken för den 70:e årsveckan är att fullborda de sex löften till Israel som vi ser i Daniel 9:24, så måste församlingen vara borta innan dess. Jakob vittnar om det i Apg 15, att sekventiellt efter församlingens tid på jorden skulle Herren vända sin fokus och fortsätta sitt program med Israel. Uppryckelsen kommer att ske på ett separat tidspunkt än Jesu synliga återkomst då Herren har olika program för Israel och församlingen.

Vedermödan är med andra ord två delad. Dels för att rena Israel och för det andra att förstöra och göra upp med de icke troende nationerna. (Jer 30: 1-11). Församlingen hör inte med i dessa syften. 

Den 7 basunen

Upp 11:15 – Den sjunde ängeln blåste i sin basun. Då hördes i himlen starka röster som sade: ”Herraväldet över världen tillhör nu vår Herre och hans smorde, och han skall vara konung i evigheters evigheter.”

En del menar att uppryckelsen och uppståndelsen som sker vid den sista basunens ljud är den samma som den 7 och sista basunen vi möter i vedermödan. Men vi får inte förväxla den 7 basunen i Upp 11:15, med den sista basunen som hör till uppståndelsen.

För det första så är det skillnad på både föremål och konsekvens på dessa två basuner då Guds basun är en basun till frälsning, i motsats till de sju basuner vi möter i uppenbarelseboken som är till dom för den här världen. Guds basun är ett kall till uppståndelse, och till samling för Guds folk.

Det är heller inte Herren som blåser i denna basun i uppenbarelseboken, men i stället en ängel. När ängeln blåser i basunen så är det en signal på att den stora nöden inleds, och de sista 3,5 åren kan ha sin början. Och till sist när Guds basun ljuder så förlöser det endast en stor händelse, medans den sjunde basunen förlöser flera olika händelser.

Herrens dag

1 Thess 5:2 - Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv.

Många människor förbinder och refererar till Herrens dag som en begränsad och enskild dag på 24 timmar som utspelar sig i slutet av vedermödan vid Jesu synliga återkomst. Därmed menar man att HERRENS dag och uppryckelsen är synonym och går ut på ett.

Den troligtvis mest citerade versen är just från 1 Thess 5:2 som nämner uppryckelsen i förbindelse med Herrens dag. I och med att Herrens dag på samma sätt som Jesu återkomst kommer som en ”tjuv om natten” så förbinder man ofta ihop dessa två händelser.

Men en genomgång av några bivelverser som omtalar Herrens dag visar att det inte endast refererar till en enskild dag, men till en tidsperiod av dom som både omfattar vedermödan, Jesu synliga återkomst och tusenårsriket.

Joel 2: 11-20 – Herrens dag inkluderar en attack från fienden från norr, som många menar är samma attack vi ser i Hes 38-39. Många menar att GOG/Magog kriget sker i den första delen av vedermödan.

Joel 3:4 – Här är Herrens dag knutet till Jesu synliga återkomst och hans dom över nationerna. 

2 Pet 3: 10-23 – Här kan Herrens dag kan inte referera till Jesu synliga återkomst, då vi vet att den dagen då himlakroppar ska upplösas och vi får nya himlar och en ny jord först sker efter 1000 års riket.

Den första uppståndelsen

Upp 20:4 – Och jag såg troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg deras själar som hade halshuggits därför att de hade vittnat om Jesus och förkunnat Guds ord och inte hade tillbett vilddjuret och dess bild och inte tagit emot dess märke på pannan eller handen. De levde och regerade med Kristus I tusen år. Men de andra döda levde inte , förrän de tusen åren hade gått. Detta är den första uppståndelsen. 

Den första uppståndelsen i Upp 20:4 är också något som har diskuterats mycket fram och tillbaka, och jag tycker att bibelordet talar för sig själv när vi läser det. Vi kan se i versen att det talas om en uppståndelse, och att det är den första uppståndelsen. Sedan kan vi se att och det är tala om martyrernas uppståndelse efter vedermödan. Men betyder det så att den första uppståndelsen bara består av martyrer från vedermödan? Nej, självklart inte.

Den första uppståndelsen handlar mer om vilken slags typ av uppståndelse det är. Vi kan se att det finns två typer av uppståndelser. Den första med ett evigt liv med Gud, och den andra uppståndelsen med en evighet utan Gud. Den sist nämnda uppståndelsen, som är en evig skilsmässa från Gud, består av alla förtappta döda från samtliga tidsperioder, och äger rum efter 1000 års riket. (Upp 20:5)

Prvo uskrsnuće, koji je jednak vječnog života s Bogom odvija se u različitim fazama. U NZ-u, vidimo nekoliko različitih uskrsnuća da svi dolaze u pod kategoriju „prvo uskrsnuće”. 

1. Isusovo uskrsnuće na treći dan. Isusovo spasenje bol zbog tima za sve uzbuđenje. Da nije pomirio sve grijehe domaćina prije gotovo 2000 godina, da nismo imali uskrsnuće od mrtvih. Isusovo uskrsnuće je moje uskrsnuće. 

2. Uskrsnuće nekim ljudima u GL zavjetu tid.- Hebrejima 11:35

3. Vjernici iz GL zavjeta koje su se dogodile u vezi s Isusovom smrću i uskrsnućem. Matt 27: 52-53

4. zanos Kršćanska skupština prije konačne i 70 tjednu godina za Izraela i Jeruzalem.


5. uskrsnuće od dva svjedoka na kraju nevolje - Do 11:12

6. uskrsnuće GL zavjeta vjernika i mučenika nevolje, koji se održava neposredno prije obnove kraljevstva Izraela. - Dan 0:13, Ivan 11:24, Gore 20: 4

vremenske praznine

M pare od događaja koji se odvijaju tijekom nevolje iu komunikaciji s povratkom Isusa nam pokazati da je to potrebno radi vremenskog jaza između zanosu Skupštine, a Isus vidljiv povratak. Neki od događaja koji sugeriraju to je:

sudištem Kristovim

2. Korinćanima 5:10 - Jer svima nam se pojaviti pred sudištem Kristovim da svaki dobije što je učinio u ovom životu, dobro ili loše

G UDS riječ nas uči da smo svi mi jednoga dana stajati pred sudištem Kristovim i napraviti räkenskab za svoja djela. Sud koji je za otkupljenja, a ne biti zbunjen sa presude u veliko bijelo prijestolje nakon 1000 godina carstva. Grčka riječ za ovaj sud je „Bema”, te je stoga nazivaju „Beema sud”.

1. Korinćanima 4: 5 - Donja stoga nema presuda prerano, prije nego dođe Gospodin. On bi trebao svijetliti kao tama skriva i otkriva misli srca i namjere, a tada će svatko imati svoju slavu Božju

Ovaj sud uzima u neposredno vezan za upprycklsen, što znači da kada je Skupština vraća s Kristom na zemlju, oni su već bili pred sudištem Kristovim da modtaga svoju nagradu.

24 Starješine

N Ågot kao bekräfter da ovaj sud se u neposrednoj za čvor do ushićenja su 24 starješine, koje predstavljaju potpunu snagu skupštinu. Oni su na mjestu oko Božjeg prijestolja, od kruna na glavi, i spremni služiti Gospodinu za vrijeme nevolje, prije toga da je Isus razbija prvi pečat u Otkrivenju 6. poglavlje

Ako su 24 starješine predstavlja zajednicu, to znači dvije stvari. A na vremenu potrebnom između zanosa i 70. årsveckans početku, a prije prve presude i prije nego što je prvi konj će biti otkupljen, zajednica je već u mjesto u nebeskom.

Presuda naroda i pogana

D omen pogana ne bi bilo moguće da nije bilo za vremensku prazninu između zanosa i Isusova vidljivog povratka. Kako bi inače i spašenih i nespašenih, koji su još uvijek u svojim prirodnim tijelima može se odvojiti ako vjernici su već iskorijenjene i okrenuo slavu tijela?

Ako je otmica događa nakon nevolje naći jednostavno nema potrebu podijeliti ljude prije tisućljeća. Mi bi već imali uppdelining u vezi s ushitom kad je Isus kročio na Maslinskoj gori.

Stanovništvo tisućljeća

M EOPLE koji se spremaju za vrijeme nevolje će ići u njihovim prirodnim tijela u tisućljeća. Ti ljudi će raditi, graditi kuće i imati djecu. Prije nego što smo ići u tisućljeća, opet će biti mnogo ljudi na zemlji, za razliku od kraja nevolje, kada se čovjek će biti rjeđi od zlata Ofir? (Je 13: 9-12)

Budućnost Izraela

doba u kojem su Židovi i pogani postali jedno tijelo potreban vremenski razmak do Gospodinu za nastavak programa s Izraelom. 70. i posljednji tjedan godina je vrijeme kada je Gospodin ponovno će staviti fokus na Židovima i izraelskom narodu.

Kraj församlingenstid na zemlji završi, ne samo biblijska proročanstva, nego i izraz nužne jaz između zanosa i Isusova vidljivog povratka. I sudištem Kristovim, 24 starješine, presude naroda, stanovnika tisućljeća i Gospodina programa za Izrael i ukazuju na to. 

zaključak

V u žive u vremenu čekanja. U međuvremenu, au očekivanju da će Gospodin će uskoro biti nas zove kući s njim. Ja sam prilično čvrsto u mom uvjerenju da smo izabrani da će imati milost doživjeti Gospodinovo hladno, nebeski trubu i anđeo plače.

Kongregacija je dobio svoj početak u Bogu izlijevanja Duha na Pedesetnicu, a završit će s ushitom sastanka. Krajnje je vrijeme za podizanje glave, jer uskoro se približava našu pobjedu.

 D i ovo je treći post sam pisati kao obrana za pre-tris doktrine, a to je da je Isus iznijet će svoju zajednicu prije odlaska u 70. i posljednjem tjednu godina, a da nevolja sudovi ide preko zemlja.


Izabrani

U povezuje prikaz Isusovog povratka uvijek me fascinirala, a ideja izabrani u ljudskoj povijesti neće okusiti smrti, već će morati doživjeti da se transformira se događa kada Isus dođe okupiti svoju zajednicu kroz iskorijeniti ih živi na nebu.

Dan pristupa otkupljenja

D i da čini tema tako zanimljiva i kontroverzna, je da su znakovi govore vrlo snažno da idemo prema tom budućem završetku, a time i povratak Isusu.

Mnogi ljudi danas su preplavljeni znakovima možemo i vidjeti i doživjeti, a to je Duh Sveti jasno govori o Crkvi Božjoj i srcima ljudi da se pripreme. S tim u vezi, onda ljudi počinju vidjeti da je dan otkupljenja približava, sljedeće pitanje je kada možemo zaista očekivati ​​da uppryckelsens trenutak događa?

Pitanja mnogo pitati

E n neka od pitanja koja mnogi ljudi se pitaju u vezi s povratkom Isusa je kada možemo očekivati desiti uznesenje? Skupština će morati proći kroz nevolje? Što je točno svrha nevolje, a to je zapravo antikrist ili Isusa, trebamo čekati? Je li povratak Isusa i zanos od istog ili dva različita događaja?

Nadam se da i ovaj post, a posljednji sam napisao odgovor na neka pitanja su.

Moje osobno uvjerenje

T reviously sam bio prilično uvjeren da će se Isus prvi dohvatiti svoju župu nakon nevolje i zanosa i Isusova vidljivog povratka isti događaj. Isus govori samo o povratku, i zašto bi zajednica može spasiti od nevolje kada su i Izrael i ovaj svijet da pati? Vidio sam nevolju kao neophodnog procesa čišćenja tijela Kristova zbog otpada vidimo na mnogim mjestima i danas.

Ali kad sam u početku imala neke neodgovorenih pitanja da ne bih mogao dobiti zbunjen s onim što sam mogao pročitati u Bibliji, pokušala sam se staviti u pitanjima ispravno. Ti podnesci su rezultat onoga što sam došao gore sa.

Baš kao siguran kao što sam danas mi biti na spasenje, ja sam također kad je u pitanju vrijeme točku za zanosu sastanka. Isus će iščupati svoju zajednicu prije početka prošlog tjedna godina i 70. tjedna, a želim podijeliti neke od argumenata koje mislim da dovoljno govori o njemu.

vidljiv povratak zanosa i Isusova

Ivan 14: 1-3 - Neka se ne uznemiruje vaše srce. Vjeruj u Boga i vjeruje u mene. U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nije bilo tako, zar bih vam rekao: 'Idem pripraviti vam mjesto za vas? Kad odem i pripravim vam mjesto, vratit ću se i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja

1. Solunjanima 4: 15-17 - mi uistinu velimo po riječi Gospodnjoj, da ćemo mi živi, ​​preostali za dolazak Gospodnji ne smije ih koji su usnuli. Jer, kad glasan naredba, glas arkanđela i adut Boga, sam Gospodin sići s neba. I samo mrtvi u Kristu će ustati. A zatim ćemo mi živi, ​​preostali, biti poneseni na oblacima zajedno s njima u susret Gospodinu, u zrak. I tako ćemo uvijek biti s Gospodinom

U ppryckelsen nije drugo ime za Isusa vidljivog povratka. Moglo bi se reći da je povratak Isusa pojavljuje u fazama počinju s zanosa i na kraju na njegovu vidljivu povratak nakon velike nevolje.

Rapture Skupštine

U ppryckelsen je nevidljiva događaj koji se događa bez upozorenja. Znamo, drugim riječima nije u redu kad se to dogodi, a mi smo rekli biti oprezan i molimo. Mi ćemo znati vrijeme o zanosu i imati razumijevanja kad se počne ugovora, ali sat i trenutak ne znamo ništa o, a to će biti skriven sve do dana kada će se dogoditi. 

Isus dođe na pola puta do Zemlju da nam u susret u svemir, a onda nas odvesti natrag u nebo, da budemo gdje je on. Ako je Isus nastavio na Zemlju nakon uznesenja, pa nas je odveden u kojoj smo umjesto toga. No, prema Ivanu i on se vrati da nam se do mjesta gdje je on, koji je u očevoj kući u svoje nebesko kraljevstvo. 

Isus vidljiv povratak

J ESU vidljiv povratak nije nevidljiv ili tajno dolaze. Sve oči će ga vidjeti, i on će biti u potpunosti vidljivo na oblacima nebeskim. Doba dana je i ne čudi, dakle, znamo da će odmah nakon završetka nevolje, ili samo 3,5 godina nakon velike nevolje rano.

Nekoliko ljudi koji prežive nevolja će moći svjedočiti ovom događaju.

Prema Gospodinovim riječima

P Aulus ističe da je  „po riječi Gospodnjoj ”, kada je on uči o uznesenju i uskrsnuća.

Prvo, to je 1 Solunjanima napisao je Pavao oko 51 AD, a vjerojatno nije Evanđelje je ipak napisan u trenutku kada su Pavao pisao ovo pismo. Drugo, od vas će jednostavno nema Isusovo učenje u evanđeljima gdje Isus govori o neki koji ustani od mrtvih, a druga dolazi živ okrene prema njemu u oblacima.

Isus je propovijedao samo uskrsnuće od mrtvih, na temelju obećanja možemo vidjeti u SZ-u. Tamo sveta obećao uskrsnuće odmah nakon velike nevolje (Daniel 12: 2), a neposredno prije tisućljeća. To je to uskrsnuće Isus zove život ili uskrsnuće koji na taj način pripada Sv GT.

tajne za montažu

1. Korinćanima 15: 51-52 - Evo vam kazujem tajnu: Nećemo svi spavati, ali svi ćemo se izmijeniti, u jednom trenutku, u tren oka, na glas posljednje trube. Za trube će se oglasiti i mrtvi će uskrsnuti neraspadljivi i mi ćemo se izmijeniti.

D i znači da je Pavao prenosi jedna od tajni koje posredno na zbor za napraviti, kao što je bio kroz izravne riječi ili otkrivenja Gospodina.

Tajna da je Pavao prenosi ovo i da nikada nije otkrila ili poznato, to je samo da izabrani neće umrijeti, ali neće doživjeti to će se transformirati i preobraziti, te će biti poneseni zajedno s mrtvima kako bi se zadovoljili Isus na nebu.

Želimo biti tamo gdje je on

Ivan 14: 1-3 - „Neka se ne uznemiruje vaše srce Vjerujem u Boga i vjerovati u mene U domu Oca mojega ima mnogo stanova Da nije bilo tako, zar bih vam rekao: 'Idem pripraviti vam mjesto... za vas? a ako odem i pripravim vam mjesto, vratit ću se i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja. i gdje god idem, ti to znaš. onako kako ti znaš. "

U  Ivanovu evanđelju, Isus nam daje jedinstvenu otkrivenje. On govori o nečemu što nije prorok je ranije ili nisu bili obećavajući. Nigdje možemo pročitati da će Mesija doći, već da se okupe svetih u zemaljskom Jeruzalemu, on će ih odvesti u očevoj kući, što je na istom mjestu gdje će otići.

Kad on daje obećanje, to je na osnovu toga „ ja ću se vratiti i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.”  On govori o povratku, a ne židovski oslobođenje učiniti, ili uspostaviti svoje kraljevstvo na zemlji, ili suditi narodima. To je riječ koja se samo njegova odluka.

John 14: 1.3 i 1 Th 4: 13-18

D ovdje su nevjerojatne paralele kad usporedimo ova dva ajeta u kojima neke riječi ili fraze su gotovo identični. Oni slijede jedan drugoga u isto vrijeme, po redoslijedu dolaze, a na način da se komad je izgrađena.

John 14: 1-3 1 Th 4: 13-18

V.1 pitanju V.13 Bor

Vjerujte V.1 V.14 učiniti

V.1 Bože, mi V.14 Isusa, Boga

V.2 rekao da v.15 ti reći

V.3 vratiti v.15 Dolazak Gospodnji

V.3 uzeti svoj V.17 zgrabila

V.3 mi V.17 u susret Gospodinu

V.3 se gdje sam ja V.17 uvijek biti s Gospodinom.

Obje od tih stihova utješno i pokazuje nam na jedinstven način da Gospodin dolazi da se vjernici iz zemlje na nebeskoj slavi.                 

18. Pred-tris argumenter

 1. Tu jednostavno nema prolaza u Starom zavjetu ili Novom zavjetu ukazuju na to da je crkva će proći kroz razdoblje nevolja, ili da crkva treba stajati licem u lice protiv Antikrista.

 2. Nevolja se zove „Jakova nevolja” (Jer30: 7), ali nikad ne naziva „zajednica ili crkva nevolji”. 

 3. Anđeo Gabriel proglasio Danielu da su 70 tjedana određuje po svome narodu (Židova) i tvome svetom gradu (Jeruzalem). Crkva se ne spominje ovdje. Dan 9:24

 4. Crkva nije sudjelovao u prvih 69 tjedana, i neće biti dio posljednji i 70. tjedna.

 5. Objava otmica javlja u Poglavlju 4: 1, koji su tjeskoba period opisan u poglavlju 6-19. 24 Starješine predstavljaju zajednicu je na mjestu prije nego što je prvi pečat je slomljena.

 6. Župa se spominje dvadeset puta u prva tri poglavlja Otkrivenja, ali se nikada ne spominje između poglavlja 4 i 19 godina. 

 7. Nevolja razdoblje također se naziva „Dan gnjeva” (Sef 1,15) u Bibliji, ali Isus nas nije imenovati trpjeti gnjev. (1 Th 5: 9), ali nas je izbavio iz "gnjeva" (1 Th 01:10)

 8. Nevolja razdoblje se zove Dan Gospodnji u Bibliji (Sef 1,15). No, 1. Solunjanima 5: 2-3 kaže da je Dan Gospodnji (nevolje) će doći kao lopov u noći. Kada ljudi (nevjernika) reći: „Mir i sigurnost”, zatim pritisnite (nevjernike) uništenje iznenada kao bol dolazi preko trudnicu, a oni (nevjernici) neće pobjeći. Jasno je da je nevolja je nešto što će zadesiti nevjernike, ali to ne uključuje vjernike i spasio.

 9. Mi ćemo tješiti jedni druge s pričama o uznesenju (1. Solunjanima 4:18). Nema udobnost u nastavi koja kaže da je crkva će proći kroz dio ili sve od nevolja domstid.

 10. Isus je obećao crkve u Filadelfiji koji je želio sačuvati crkvu, i „spašavanja iz časa kušnje koji ima doći na sav svijet i dovesti svoje ljude na kušnju.” (Otk 3,10) Bog je obećao da će sačuvati vjernike zajednicu iz razdoblja velikih nevolja ,

 11. Baš kao Henok je bio uhvaćen u nebo prije potopa Noa je sačuvana kroz potopa, Skupština će biti potrgan prije nevolje i Izrael preostala se očuvati kroz nevolje.

 12. Na isti način na koji Bog ne može suditi Sodomu i Gomoru prije Lot je bio daleko od grada, Bog ne može suditi ovaj svijet prije nego što je pravednik je otišao. (1 Post 19:16)

 13. Isus je govorio o razdoblju nevolja, kada je pitao: „Vaka uvijek i moliti za snagu da pobjegne sve doći i stati pred Sina Čovječjega” (Luka 21:36) Nema smisla da Isus pita za nešto što ne želi zadržati.
 14. Malahija 3:18 govori Gospodin (na dan dolaska) će nam pokazati razliku između pravednika i bezbožnika, između onih koji služe Bogu i onih koji mu ne služe. Pre-tris vjerujem da Gospodin dolazi okupiti svoju zajednicu, onda ćemo doći zajedno s njim suditi između pravednici i nepravednici. 
 15. Na Rapture, Isus dolazi  za  Njegovu Crkvu (1. Solunjanima 4: 16-17) kada je u pitanju na kraju nevolje, on dolazi  sa  svojoj zajednici. (1 Th 3,13).

 16. U pismima sedmerim crkvama pozvali Isusa koji „čuje što Duh govori zajednici.” No, u velike nevolje, nakon što je Duh Sveti u Crkvi je na strani sjedio, on kaže: „Tko ima uši, neka čuje” (Otkrivenje 13: 9) On izostavlja Skupština, gdje nema crkve slušati Duha govori i proći kroz nevolje. 

 17. Antikrist će rat sa svetima, i imaju moć da ih poraz. (Rev 13: 7). Ali to ne može biti varoš govori ovdje. Sam Isus je obećao da će „helvets luke nikada ne bi trebao biti zajednica moćni.” (Mt 16,18)

 18. 18. Isus nije rekao: „Kada se to dogodilo”, onda uspravio i podignite glave, nego „Kada sve to (znaci) počinje da se desi”, tako uspraviti i podignite glave, jer je vaše otkupljenje. (Lk 21:28).

Dva svjedoka

S brda biram dva spisa, GT i NT, razgovaraju, i svjedočimo da je crkva neće proći kroz gnjeva Božjega, ili nevolje, želim istaknuti dvije slijedeće stihove:

1 Solunjanima 1: 9-10 - the oni govore o tome kako smo primili od vas i kako ste se okrenuli Bogu od idola služiti živi i pravi Bog i da čekaju s nebesa Sina njegova koga Bog uskrsnuo od mrtvih, Isusa koji nas izbavlja od gnjeva što dolazi

Izaija 26: 19-21 - Ali tvoj mrtvi će živjeti, njihova tijela će rasti. Probudite se i kličite, žive u prašini, za vaš rosa je rosa svjetlosti, i zemlja će dati mrtvima. Dođite svoje ljude i idi u tvojim odajama, zatvori vrata za sobom. Sakrij se za trenutak dok se gnjev nije prošao. Jer, gle, Gospod izlazi iz svog mjesta da kazni stanovnike zemlje za njihovo bezakonje. Zemlja će ogoljenu svoje krvi dugove i više se ne skrivaju svoje pobijeni.

neispunjena obećanja

V u ne mogu vidjeti da je ovaj odlomak iz Izaije ikada prije bili ispunjeni. Ona također ne slaže s uskrsnućem Isus je propovijedao i Daniel govori Dan 12: 2, a znamo da će se dogoditi nakon nevolje, a ne prije.

Ovdje Izaija govori umjesto uskrsnuća koji se javlja kada je Gospodin prvi pozvao svoje ljude u svojim komorama prije i prije da je Božji gnjev i sud izlazi nad zemljom.  

Dođite moji ljudi

„K o mom narodu”, što zapravo znači „nestanak” ili „postane nevidljiv”, je nevjerojatna paralelno s iskustvom Ivana je u Otkrivenju 4. poglavlju, gdje je vidio otvorena vrata na nebu, a istovremeno čuo glas Boga kao truba slično je rekao: „Dođi ovamo.” Odmah nakon što je Božje, hladno postaje Ivan uhvaćen s Božjeg prijestolja, gdje je s neba evo nevolje igrao na zemlji.

Ivan predstavlja ovu crkvu koja će doživjeti isti na uppryckelsens dan. Kroz naredbe, glasom arkanđela i adut Boga, zajednica će biti uhvaćeni u nebo i vidjet će nevolja razvijati zemlju.

Probati i kazni stanovnike zemlje

Otkrivenje 03:10 - Budući da si očuvao moju riječ o postojanosti, ja ću vas i spasiti vas od časa kušnje koji će doći na sav svijet i dovesti svoje ljude na kušnju

J esaja govori o  „Gospodin dolazi izađe iz svog mjesta da kazni stanovnike zemlje za njihovo bezakonje.” Isto potvrđuje Otkrivenje 03:10 da časa kušnje (nevolje), koji će doći na sav svijet je staviti svoje ljude na kušnju.

Oba Izaija i Otkrivenje govori o svrsi Nevolja je kazniti i pokušati stanovnici Zemlje zbog svojih grijeha kroz nešto što se zove Božji gnjev. Isti bijes da su oba ova stihovi svjedoče da smo spašeni od po nas Gospodin poziva dom kuću svog Oca, dom odaje dok se gnjev nije prošao.

Čovjek na pustom otoku

O m bismo mogli napraviti eksperiment i staviti čovjeka na pustom otoku, uz samo Biblijom u ruci, ali izložbe i provoditi doktrinarnih ideja. Što je zaključak da je došao do zaključka s obzirom na vremenske točke za ushitu?

Prvo, on je naučio iz Izaije 13: 9-13, te Amos 5:18 da Bog suditi zemlji zbog svojih grijeha prolijevanja svoj bijes kroz strašnu domstid što Biblija opisuje kao Dan Gospodnji. 

Izaija 13: 9-13 - Gle, dan Gospodnji dolazi, strašna, s gnjev i jarost, položiti otpada u zemlju i uništiti grešnike koji tamo žive. Za zvijezda na nebu i zviježđa ne šaljete više svjetlo. Sunce se diže tamno i svjetlo Mjeseca nije uključen. Kaznit ću svijet za zlo, bezbožnike za bezakonje. Ja ću napraviti stoltas razmetanje hrabrošću i srušiti tirani ponos. Ja ću učiniti čovjek rjeđi od zlata, čovjek više rijetka nego zlato Ofir. Stoga ću se nebo podrhtava, a zemlja se njišu i protresti do temelja -by Jahve nad Vojskama ljutnja, njegovog gorućeg gnjeva.

Amos 5:18 - Jao onima koji čeznu za danom Jahvinim! Zašto Priželjkujete za to? Dan Gospodnji je tama, a ne svjetlost.

G eNom onda čitati na u Mateju 24. poglavlje, mogao je vidjeti da je vrijeme kazne će biti toliko ozbiljna da će, ako Gospodin zaključila da će to biti ljudski opstanak. Umjesto toga, Gospodin će završiti ovaj domstid snagom i slavom natrag na Zemlju. Kad je znao da je Isusov povratak još nije dogodilo, pa je znao da je Božji gnjev je ipak negdje u budućnosti.

Kad je došao u 1 Sol 9-10 tako da je mogao vidjeti prilično jasnu izjavu. Čitao o Isusu koji nas spašava i nas izbavlja od gnjeva koji dolazi.

1 Solunjanima 1: 9-10 - the oni govore o tome kako smo primili od vas i kako ste se okrenuli Bogu od idola služiti živi i pravi Bog i da čekaju s nebesa Sina njegova koga Bog uskrsnuo od mrtvih, Isusa koji nas izbavlja od gnjeva što dolazi.

Engleski prijevod (NIV):  ..i čekati s nebesa Sina njegova koga uskrisi od mrtvih - Isusa, koji nas spašava od gnjeva što dolazi.

G eNom čitati biblijski stih mogao odgovoriti na sljedeća pitanja: „tko, što, gdje, kada i zašto.” Tko je (Isus) Što (tko spasi nas i sprema), kada (vrijeme gnjeva). Čitajući dalje u 1. Solunjanima 4: 15-17, mogao je pročitati da „svi” je od zemlje do nebeskim oblacima, au 1. Solunjanima 5: 9 je pitao zašto uzvraćena kad smo pročitali da mi je suđeno da pati Božji gnjev, nego da imamo spasenje po Isusu Kristu.

1 Solunjanima 5: 9 - Jer Bog nas nije imenovati trpjeti gnjev, ali da primi spasenje po Gospodinu našem Isusu Kristu

Engleski prijevod (Croatian): Za Bog nas odredio za gnjev, nego da imamo spasenje po Gospodinu našem Isusu Kristu 

V ur primjer može se vidjeti da, u smislu da se spremaju o istoj vremenskoj točki Božjega gnjeva jer nismo sigurni u to, on je, dakle, može se zaključiti da je zanos umjesto će ga zastupati. Rapture će alltstå da se aktiviraju gnjev Božji na zemlji, koji dobili njihov početak u Otkrivenju 6. poglavlju.

Odgovori na često postavljana pitanja nakon tris

M redovito ed često će argumente i pitanja od ljudi koji ne vjeruju u zanosu pred nevolje. Ovdje su neke od njih:

„Biblija ne uči da će se dvije advents. Kako možete reći da će Isus doći dva puta? "

Odgovor: Baš kao što je to na isti način, postoje dvije različite slike o Mesiji u Starom zavjetu (sluzi patnje i kralja), postoje dvije različite slike Isusov povratak je teško dobiti zajedno. Ove dvije sekvence su zanos i Isusova vidljiv povratak. Možete reći da je Isusova povratka obavlja u fazama, gdje zanos počinje, i Isusova vidljiv povratak to završiti. To je jednostavno potpuno različita mjesta i događaje.

„Isus je rekao da je zanos će se održati odmah nakon nevolje (Matej 24: 29-31). Kada je poslao anđele da se okupe svoje izabranike”

Odgovor: Rapture ne pojavljuje u Mateju 24. poglavlje iz nekoliko razloga:

U zanosu mora vjernici slave tijela koja nas čini baš kao što je Isus na Uzašašća zamah mogao učiniti bez pomoći anđela. Zašto bi mi potrebna pomoć anđela u zanosu, kad smo okrenuli slavu tijela?

Anđeli također okuplja zajedno orättfärdia u ovom času (Matej 13: 38-43, 49-50)

Ako netko kaže da su anđeli prikuplja vjernicima u Mateju 24 je upprycklsen mora Mt 13 također biti tamo. U Mateju 13, vidimo u isto vrijeme da je će biti slomljena od Zemlje prvi opakih, a ne pravednika.

Anđeli se posla da se skupe i pravednici i nepravednici biti suđeni po Isusu prije 1000 godina Kraljevstvo. Ti ljudi su u svojim prirodnim tijelima, gdje su zli bačeni u ognjeno jezero, a pravednici su dopušteni Til naslijediti 1000. godine kraljevstvo u.

Povratak Isusa u Mateju 24

Matej 24:31 - Sa trubljom, on će poslati anđele svoje, i oni će se sabrati svoje izabranike s četiri stožerne točke, s jednoga kraja neba do drugoga.

M -24 je poglavlje koje opisuje Isusov vidljiv doći u Izrael i svijetu. U presudi od njegovih neprijatelja i uspostaviti mesijansko kraljevstvo. Često ukazuje na odabrani U stihu 31, što je tvrdi je zajednica. Mislim da je sasvim jasno da je sekcija biraju Židovi se radi. 

Pokušajte čak i donijeti sljedeće stihove u odnosu na Mateju 24:31:

Izaija 11:11 - I Gospod će biti u to vrijeme još jednom pruži ruku,  kako bi stekli za sebe Ostatak svoga naroda , što su spašeni iz Asirije, Egipta, Patrosu, Etiopiji, Elama, Šinearu, Hamata i otoci ,

Izaija 11: 12 On će podići stijeg narodima i skupiti raspršene Izraelce i Judi raspršene sa sva četiri.

Banner i truba

B Anner i truba simbolizira pozivanje ljudi. Nema sumnje da je isti OVISNOSTI oni pričaju, a Bog objavljuje preko Izaije da je izraelski muškarci i žene koji su pozvani. Izabrana su vjerni Židovi koji su preživjeli muke i da u to vrijeme, su se raspršili po cijelom svijetu. Svi Židovi idu kući, koja je također u punom skladu sa GTS proročke riječi. To je dokaz da se ne govori o crkvi u prolazu. 

„Pre-tris je uvedena od strane nekih koji su se bojali da ide kroz progona”

Odgovor: Kada govorimo o patnji najprije moramo razlikovati između općeg patnje susrećemo u svijetu (gr.thlipsis) i patnje susrećemo u velike nevolje (gr.Thlipsis Megas) da je Isus govori u Mateju 24, i 12. Daniel poglavlje

Pre-tris doktrina ne izađe na da vjernici će pobjeći od progona. Isus je prorekao da će zamrziti na ovom svijetu zbog njega (Ivan 15:18). U svijetu su istinski vjernici će doživjeti duhovnu bitku protiv poglavarstava i vlasti, vlastitom tijelu, i patnju za evanđelje. Takva vrsta patnje, Isus nas nije obećao da ćemo biti bez. Bijes susrećemo u nevolji je nešto drugačije i nešto što je riječ nam je obećao da mi ne treba doživjeti ili proći. (1 Th 5: 8)

„Pavao kaže u 2 Solunjanima 2: 1-9 da zanos nije dogodilo prije nego se pojavi Antikrist”

Odgovor: Pavao govori o uznesenju u odnosu na dan Gospodnji, koji nije enstydig Isusovu vidljiv povratak. Dan Gospodnji nije jedan dan u betydningen od 24 sata, nego razdoblje presude koja ide u svijet. (Je 02:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5, 'Joel 1:15 Amos 5: 18,20)

Crkva u Solunu su se bojali i tjeskobu koje su već našle unutar razdoblja velikih nevolja. Pavao ih uvjerava i kaže Antikrist prvo mora biti otkriveno prije nego što se događa. Kad Antikrist počinje njegov Savez s Izraelom počinje u zadnjem tjednu godina, ili nevolje.

Kako ljudi mogu biti spremljene u nevolje Duha Svetoga je otišao iz zemlje?

Odgovor: To je Duh Sveti na stranu sjedio ne znači da je mogućnost spasenja više ne postoji, ali da će Duh Sveti prebiva u ljudskim srcima gdje smo Duha Svetoga kao pečat je prilično jedinstven za crkvenu dobi.

Prije izlijevanja Duha Svetoga na Pedesetnicu se ljudi spremaju, i Sveti Duh pojavio na ljude. Kada Sveti Duh izlio na Duhove, nismo bili „drugi” Sveti Duh na zemlji. Baš kao u Starom zavjetu, ljudi će biti spremljene u nevolji koja će Duh Sveti djeluju na isti način kao u SZ, baze odozgo.

Pitanja na post-tris nauka

S amtidigt postoje i pitanja bez odgovora da je post-tris doktrina je teško odgovoriti ili dati odgovarajuće objašnjenje:

Ako uznesenje na prvom mjestu na Isusov vidljiv doći, tko će onda popuniti Millennium?

„Ako mislite da samo sprema primiti dio tisućljeća, i uznesenje na prvom mjestu na Isusov vidljiv doći kada bi smjela u principu svi ljudi na milenija da su se okrenuli trajno tijela. No, tko će onda popuniti Millenium, kada je reprodukcija se može napraviti samo ljudi u prirodnim tijela „?

Odgovor: To je učinjeno od strane ljudi koji su spasili nakon ushićenja vrijeme nevolje. Ljudi idu u Millennium u svojim prirodnim tijelima.

Zašto je uznesenje ne spominje u Otkrivenju 19: 11-23 ili stvar Poglavlju 14?

„U Otkrivenju 19. poglavlju, dobili smo opis Isusova vidljivog povratka, ali to spominje ni u uskrsnuće ili zanos. Zah 14: 1-7 opisuje ovaj incident, ali ne i gdje se spominje. Nije li čudno da je jedan od povijesti najvećeg događaja koji uključuje uskrsnuće stotine milijuna ljudi koji nisu spomenuti ni u Otkrivenju 19. poglavlju ili stvar Poglavlju 14? Zašto? "

Odgovor: Rapture ili uskrsnuće se ne spominje, jer to jednostavno nije učinjeno u vremenskoj točki.

Tko će se prikupljati prvo, nepravedno (Matej 13: 30,41,49) ili pravedni? (1 Sol 4: 16-17)

Oba 1 Solunjanima i Matej 13 kaže da dotični uskrsnuća održati prvi. 1 Solunjanima govori, uppståendelsen Od zajednice na prvom mjestu, ali Matt je 13 vidio da prvo nepravedne uklonjen je sa zemlje. Obje skupine ne mogu biti prvi koji će biti uklonjena dan?

Odgovor: Postoje dva odvojena događaja koji jednostavno ne javljaju istovremeno .

Činjenica da će biti nagrađeni s krunama na zanosa (Kristova suda) spremaju kako to da su 24 starješine već ih (Otkrivenje 4: 4-10), čak i ako je zanos došlo?

Odgovor: Rapture mora su se dogodile prije prvog pečat je slomljena.

Zašto ovaca i koza postala odvojena nakon nevolje onih već bio u zanosu? (Mt 25: 31-33)

 Odgovor: U uznesenje nije došlo na Isusov vidljivog povratka, tako da ovce i koze (preživjele ljude u nevolji) biti odvojen prije tisućljeća.

Gdje će sve „nespašene” iz koje našli na kraju tisućljeća? (Rev 20: 7-10)

 Odgovor: Postoje ljudi koji su rođeni u tisućljeću. Oni su potomci onih koji su ušli u Millennium u njihovim prirodnim tijelima.

Tko je taj koji koči tako da Antikrist ne može doći naprijed?

 Odgovor: Duh Sveti u Crkvi je najveća prepreka za Antikrista ne može doći naprijed.

Isus je obećao u Ivanu 14: 1-3 da će pripremiti mjesto za vjernike na nebu, a zatim se vratiti na nas odvesti gdje je on. Pre-tris tvrdi da će se Isus vratiti na zemlju da se tamo sa svojom zajednicom. Zašto bi Isus pripremiti mjesto za nas na nebu i onda nam ne odvesti tamo?

 Odgovor: Post-tris doktrina je vrlo teško objasniti Ivan 14: 1-3

Isusov proglas u Nazaretu

Luka 4:. 18-19 - „Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza propovijedati radosnu vijest siromasima On me posla navijestim slobodu zarobljenima i vraćanje vida slijepima, da bi se dobio ugnjetavani slobodu i proglasiti godinu milosti Gospodnje

E slijedio je Isus bio kušan u pustinji, dođe u Nazaret, gdje je čitao iz Izaije 61: 1-2 i proglasio da ove riječi je došao istiniti. Stvar koju treba primijetiti je da je Isus zaustavi usred rečenice bez završenog cijeli proročanstvo Izaije.

Razlog je Isus zaustavlja u sredini stiha je da je prvi dio ovog stiha je sa svojom prvom dolasku i njegove zemaljske službe za napraviti. Drugi dio proročanstva će biti dovršen tek nakon crkva je otišao iz zemlje.

Izrael i Crkva

Djela 15: 13-18 - „Braćo, slušajte me Šimun je opisao kako je Bog prvo napravio siguran da je osvojio ljude za njegovo ime među narodima To je u skladu s riječima proroka, koji kaže: Onda ću se vratiti.. i obnoviti Davidov palu stan. ruševna ću obnoviti, a ja ću ga postaviti,

D i drugi teološki razlozi da se crkva će biti potrgan na 70. i posljednjem tjednu godine.

Ako je primarni uzrok za 70. tjedan je završiti šest obećanja Izraelu koje vidimo u Danielu 9,24, zatim zbor otići prije toga. Jakov svjedoči da u Djelima 15, redom nakon vremena skupštine na zemlji, Gospodin će okrenuti fokus i nastaviti svoj program s Izraelom. Rapture će se pojaviti u zasebnom vremenskoj točki od Isusovog vidljivog povratka Gospodina ima različite programe za Izraela i Crkve.

Nevolja Drugim riječima, dva zajednička. Djelomično očistiti Izrael, i drugo, da uništi i da se s nevjernicima naroda. (Jr 30: 1-11). Zajednica ne pripada u tu svrhu. 

Truba 7

Otkrivenje 11:15 -  Sedmi anđeo  zatrubi . Zatim je čuo na nebu jakim glasom koji je rekao: „Kraljevstvo svijeta sada pripada našeg Gospodina i Pomazanika njegova i kraljevat će u vijeke vjekova”

E n Neki kažu da je otmica i uskrsnuće koje se događa u posljednje trube je isti kao i 7. i posljednje trube susrećemo u nevolje. Ali ne smijemo brkati sedam truba u Otkrivenju 11:15, a posljednji truba pripadaju uskrsnuća.

Prvo, postoji razlika u oba predmeta i utjecaj na ove dvije trube kada je Božja truba je truba spasenja, za razliku od sedam truba koje susrećemo u Otkrivenju je sud ovomu svijetu. Trump je Božji poziv na uskrsnuće, a okupljanje Božjeg naroda.

To nije Gospodin puše u trube u Otkrivenju, nego anđeo. Kad je anđeo puše u trubu, to je znak da je velika tjeskoba počinje, a posljednjih 3,5 godina možda su počeli. I na kraju kada je truba Božja zvuči tako ga preobražava samo veliki događaj, dok je sedmi trubu oslobađa nekoliko različitih događaja.

Dan Gospodnji

1 Solunjanima 5: 2 - Ako su vrijeme i godišnja doba, braćo, ne treba nam da vam pišem. Vi dobro znate da Dan Gospodnji dolazi baš kao kradljivac u noći. Kada ljudi govore: „Mir i sigurnost”, onda oni pate uništenje iznenada kao bol dolazi preko trudnicu, a oni neće pobjeći. A vi, braćo, niste u tami, da bi vas Dan mogao zaskočiti kao kradljivac.

M pare ljudi počiniti i odnosi se na dan Gospodnji kao ograničeni i određeni dan od 24 sata, koji se održava krajem nevolje kada je Isus vidljivo povratka. Tako znači da je Dan Gospodnji i zanos su sinonimi i gasi se na jedan.

Vjerojatno citirani ajet je samo 1 Solunjanima 5: 2, u kojoj se spominju zanos u vezi s dan Gospodnji. Kao dan Gospodnji na isti način na koji je Isus dolazi kao „lopov u noći” koji prometuje često brkaju ta dva događaja.

No pregled nekih bivelverser koji spominje dan Gospodnji pokazuje da ne odnosi se samo na jedan dan, ali u vrijeme presude pokriva oba tegobama, Isus vidljiv povratak i Millennium.

Joel 2: 11-20 -  Dan Gospodnji uključuju napad od neprijatelja sa sjevera, koji mnogi vjeruju da je isti napad vidimo u Ezekiela 38-39. Mnogi vjeruju da je GOG / Magog rat događa u prvom dijelu Nevolja.

Joel 3: 4 -  Ovdje je dan Gospodnji vezan za Isusovu vidljivog povratka i njegove prosudbe o narodima. 

2. Petrova 3: 10-23 -  Evo dan Gospodnji ne može odnositi na Isusovo vidljivog povratka, onda znamo da je dan nebeska tijela će se raspasti, a dobili smo nova nebesa i novu zemlju u prvom redu nakon 1000 godina carstva.

Prvi uskrsnuće

Otkrivenje 20: 4 - I vidjeh prijestolja, a oni sjede na njima su vlast suditi. I vidio sam duše pogubljenih zbog toga što su svjedočili za Isusa i Riječi Božje i nisu poklonili Zvijeri i njezinu kipu i ne primiše žiga na čela ili ruke. Oni su živjeli i vladao s Kristom tisuću godina. Ali mrtvi ne živi opet dok se ne navrši tisuću godina. To je ono prvo uskrsnuće.

D prvo uskrsnuće u Otkrivenju 20: 4 je također nešto što je mnogo rasprava i nazad, i mislim da je riječ o Bibliji govori sama za sebe, kada smo ga pročitali. Možemo vidjeti u ajetu koji govori o uskrsnuću, a to je ono prvo uskrsnuće. Tada možemo vidjeti da, a tu je govoriti o mučenika uskrsnuću nakon nevolje. No, to znači da prvo uskrsnuće sastoji se samo od mučenika iz nevolje? Ne, naravno ne.

D prvo uskrsnuće je više o kakvu vrstu uskrsnuća. Možemo vidjeti da postoje dvije vrste uskrsnuća. Prvi s vječnog života s Bogom i drugog uskrsnuća na vječnost bez Boga. Potonji uskrsnuće, koje je vječno odvojenje od Boga, sastavljen od svih PREKRIVAJTE mrtvih iz svih vremenskih razdoblja, te se odvija nakon 1000 godina carstva. (Rev 20: 5)

Prvo uskrsnuće, koji je jednak vječnog života s Bogom odvija se u različitim fazama. U NZ-u, vidimo nekoliko različitih uskrsnuća da svi dolaze u pod kategoriju „prvo uskrsnuće”. 

 1. Isusovo uskrsnuće na treći dan. Isusovo spasenje bol zbog tima za sve uzbuđenje. Da nije pomirio sve grijehe domaćina prije gotovo 2000 godina, da nismo imali uskrsnuće od mrtvih. Isusovo uskrsnuće je moje uskrsnuće. 

 2. Uskrsnuće nekih ljudi u GL zavjetu tid.- Hebrejima 11:35 Vjernici iz GL zavjeta koji su se dogodili u vezi s Isusovom smrću i uskrsnućem. Matej 27: 52-53

 3. Uznesenje kršćanska skupština prije konačne i 70 tjednu godina za Izraela i Jeruzalem.

 4. Uskrsnuće dva svjedoka na kraju nevolje - Do 11:12

 5. Uskrsnuće od GL zavjet vjernika i mučenici iz nevolje, koji se održava neposredno prije obnove kraljevstva Izraela. - Dan 0:13, Ivan 11:24, Gore 20: 4

vremenske praznine

M pare od događaja koji se odvijaju tijekom nevolje iu komunikaciji s povratkom Isusa nam pokazati da je to potrebno radi vremenskog jaza između zanosu Skupštine, a Isus vidljiv povratak. Neki od događaja koji sugeriraju to je:

sudištem Kristovim

2. Korinćanima 5:10 - Jer svima nam se pojaviti pred sudištem Kristovim da svaki dobije što je učinio u ovom životu, dobro ili loše

G UDS riječ nas uči da smo svi mi jednoga dana stajati pred sudištem Kristovim i napraviti räkenskab za svoja djela. Sud koji je za otkupljenja, a ne biti zbunjen sa presude u veliko bijelo prijestolje nakon 1000 godina carstva. Grčka riječ za ovaj sud je „Bema”, te je stoga nazivaju „Beema sud”.

1. Korinćanima 4: 5 - Donja stoga nema presuda prerano, prije nego dođe Gospodin. On bi trebao svijetliti kao tama skriva i otkriva misli srca i namjere, a tada će svatko imati svoju slavu Božju

Ovaj sud uzima u neposredno vezan za upprycklsen, što znači da kada je Skupština vraća s Kristom na zemlju, oni su već bili pred sudištem Kristovim da modtaga svoju nagradu.

24 Starješine

N Ågot kao bekräfter da ovaj sud se u neposrednoj za čvor do ushićenja su 24 starješine, koje predstavljaju potpunu snagu skupštinu. Oni su na mjestu oko Božjeg prijestolja, od kruna na glavi, i spremni služiti Gospodinu za vrijeme nevolje, prije toga da je Isus razbija prvi pečat u Otkrivenju 6. poglavlje

Ako su 24 starješine predstavlja zajednicu, to znači dvije stvari. A na vremenu potrebnom između zanosa i 70. årsveckans početku, a prije prve presude i prije nego što je prvi konj će biti otkupljen, zajednica je već u mjesto u nebeskom.

Presuda naroda i pogana

D omen pogana ne bi bilo moguće da nije bilo za vremensku prazninu između zanosa i Isusova vidljivog povratka. Kako bi inače i spašenih i nespašenih, koji su još uvijek u svojim prirodnim tijelima može se odvojiti ako vjernici su već iskorijenjene i okrenuo slavu tijela?

Ako je otmica događa nakon nevolje naći jednostavno nema potrebu podijeliti ljude prije tisućljeća. Mi bi već imali uppdelining u vezi s ushitom kad je Isus kročio na Maslinskoj gori.

Stanovništvo tisućljeća

M EOPLE koji se spremaju za vrijeme nevolje će ići u njihovim prirodnim tijela u tisućljeća. Ti ljudi će raditi, graditi kuće i imati djecu. Prije nego što smo ići u tisućljeća, opet će biti mnogo ljudi na zemlji, za razliku od kraja nevolje, kada se čovjek će biti rjeđi od zlata Ofir? (Je 13: 9-12)

Budućnost Izraela

doba u kojem su Židovi i pogani postali jedno tijelo potreban vremenski razmak do Gospodinu za nastavak programa s Izraelom. 70. i posljednji tjedan godina je vrijeme kada je Gospodin ponovno će staviti fokus na Židovima i izraelskom narodu.

Kraj församlingenstid na zemlji završi, ne samo biblijska proročanstva, nego i izraz nužne jaz između zanosa i Isusova vidljivog povratka. I sudištem Kristovim, 24 starješine, presude naroda, stanovnika tisućljeća i Gospodina programa za Izrael i ukazuju na to. 

zaključak

V u žive u vremenu čekanja. U međuvremenu, au očekivanju da će Gospodin će uskoro biti nas zove kući s njim. Ja sam prilično čvrsto u mom uvjerenju da smo izabrani da će imati milost doživjeti Gospodinovo hladno, nebeski trubu i anđeo plače.

Kongregacija je dobio svoj početak u Bogu izlijevanja Duha na Pedesetnicu, a završit će s ushitom sastanka. Krajnje je vrijeme za podizanje glave, jer uskoro se približava našu pobjedu.DIO 4

D i ovo je u seriji od četiri dijela - Isusov povratak prije nevolje, koje sam prethodno pisanog sljedeće postove:

       

Protuargumente NN pitanja

E ne od pitanja koja se često raspravljalo, kada govorimo o pre-tris nauka - da je otmica od sastanka pred nevolje ili zadnjem tjednu godina - djelomično pre-tribs povijest od poznatog Margeret McDonald proročanstva iz 1800. koji je utjecao John Darby u svojoj teologiji.

Obje točke mislim da su zanimljive, jer oni često koriste kao kontra argument kada govorimo Pre-tris nauka, koji je tada bio predstavljen kao novi nauk, a koji nisu prije bili poučeni crkvene povijesti. Ovaj post će se na temelju tih primjedbi i pitanja.

Najčešći protuargument

E ne od najčešćih argment Pre-tris doktrina je stoga „to je previše novu doktrinu za to biti vjerodostojan.” No, postoji nekoliko problema s ovim argumentom. Prva je da zanemaruje činjenicu da Biblija uči da je razumijevanje kraj vremena proročanstva nisu prepoznali ili otkrila, prije vremena da ti predvidio zbivanja.

Kad je Daniel dobio određena proročanstva koja objaviti na kraju vremena, odgovorio je Gospodina da ih nije razumio. Gospodin Daniel je odgovorio da je „ove riječi su ostati skrivena i zapečaćene do vremena svršetka.” (Dan 12: 9)

Razumijevanje proročke riječi

N je drugim riječima, vidimo riječ Gospodnju ostvaren u smislu biblijskog proročanstva, tako smo i dobili odgovarajuće razumijevanje proročke riječi.

To je ne čudi da je povijest crkve su pitanja o proroštva u Ezekielu 48, koji govori o Knezu GOG će jednoga dana napasti Izrael sa koalicijom muslimanskim zemljama. Za nekoliko tisuća godina, Izrael nije postojao, a proročanstvo koje govori o napadu na državu koja ne postoji, stvorio konfuziju.

Ostali proročanstva su priključeni na naše povijesti, ali i uz tehnološki razvoj koji smo doživjeli u posljednjih nekoliko stoljeća, nešto što mora da je tajna ljudi koji su živjeli prije. Kako bi se moglo objasniti dva svjedoka iz Otkrivenja 11. poglavlje, gdje su njihove smrti i uskrsnuću, da svjedoči cijeli svijet? Ili kip Zvijeri koja dolazi živ i govori hvalisav riječi?

Mi ćemo, drugim riječima, da imaju ispravno razumijevanje proročke riječi kako se približava vrijeme njegovog završetka.

Spiritualising od biblijskim proročanstvima

D i činjenica da su dijelovi proročke riječi bio skriven i teško tumačiti dok ne vidimo njegov završetak, je nešto što je obilježilo veći dio crkvene povijesti.

U godinu dana 430 CE. Napisao crkveni otac Augustina serije knjiga „Božji grad”, koja se smatra kao jedan od svojih najvažnijih i inflytelsesrika radi. Augustin produhovljena biblijska proročanstva i tvrdili da je tisućljeće (Millennium) već su počeli i da će se nastaviti sve dok Isusov drugi dolazak.

U biblijska proročanstva bi, drugim riječima ne može shvatiti ili tumačiti doslovno. Bilo je to produhovljavanju biblijskih proročanstava koja su se obilježiti povijest crkve i način na koji ih förtolkade na za sljedećih tisuću godina.

Rani crkveni oci

M jednom prije nego što smo dobili „preporod” biblijskog proročanstva, gdje smo opet počeli vidjeti i interpretirati ih doslovno, ona ipak pokazuje povijest crkve da osim apostola, tako da je imao rane oce izgrađeni od školovanja, što je osnova za pre-tris nauka , Također je činjenica da su gotovo svi rani crkveni oci propovijedao Premilenijanizma.

Justin Mučenik (također poznat kao Justin, filozof 110-165 e.Kr) koja je uvelike pomogla oblikovati teologiju Crkve, čak otišao tako daleko da je predložio da se netko propovijedati nešto drugo, on je bio heretik. (1)

Preporod biblijskog proročanstvu

E slijedi dugogodišnje duhovne tame srednjeg vijeka u Europi imamo reformaciju, i polako smo počeli vidjeti preporod biblijskog proročanstva gdje förtolkningen bila doslovna.

Ovaj „oživljavanje” počeo ozbiljno među čistunce, odgojni pokret koji se pojavio u Engleskoj oko 1560s, koji je ubrzo dovelo do razumijevanja zanosa je zasebna događaja iz Isusova vidljive doći.

Njihovi vođe „Povećanje Mather”, koji je bio puritanac crkva, Oman i znanstvenik koji je imao velik utjecaj na duhovni život Massachusetts tvrdi da su sveci su „uhvaćeni na nebu pobjeći zadnji prolaz vatre”. (2)

Povijesni razvoj

F n kako bi se pobiti da je pre-tris doktrina je „nova doktrina”, a temelji se samo na John Darby učenju, sljedeći je povijesni razvoj s utplock izjava crkvenih otaca i ljudi koji su izrazili Pre-tris misli u pouci od strane crkvene povijesti.

To znači da kad ljudi kažu da je Isusov povratak prije nevolje, ili da je pre-tris doktrina doktrina nije propovijedao prije 1800, to jednostavno nije istina. Pokazati da postoji ova nastava dugo prije nego je John Darby, evo samo nekoliko primjera ljudi i crkvenih otaca, koji je izgovorio ove misli:

povijest prije tribs

John Darby - 1800-1882

J ohn Darby je rođen u Londonu, te je bio onaj koji će imati veliki utjecaj na pre-tris doktrine, kao što je sustavno stavio isti nakon što je proučio temu.

Darby je zaključio da mora postojati jasna razlika između Izraela i Crkve, i on je postao uvjeren u povratak Isusovih imminenta ', što znači da Gospodin može vratiti u bilo koje vrijeme, bez nekih apriornih znakova. U 1827., on je razvio neka temeljna načela koja bi karakteriziraju novi teološki sustav poznat kao „Dispenzacionalizam”.

Margeret MacDonald proročanstvo

N Ågot je važno na dodir i da je konstituiranje mnogo rasprava i Miss razumijevanja, upravo Margeret MacDonald proročanstvo koje se smatra ono što je u obliku Darby nauk i teologiju. Ideja je izvedena već u 70 Dave MacPherson u „Nevjerojatno Pre-tris Origin 1973 (5)

Dave MacPherson je mišljenje da karakterizira mnogo argument je Ustav za pre-tris doktrine je lažna.

Margeret, od 15 godina, ne bi sudjelovala u karizmatskom molitvenom susretu u Škotskoj - 1830. Tamo, ona bi prorokovao i dao proročanstvo u kojem je izjavio da je zanos će se održati prije nevolje.

Margeret MacDonald proročanstvo

J ag veze ovo proročanstvo u cijelosti, tako da se to može ocijeniti. Nažalost, tekst nije preveden na švedski:

http://www.preteristarchive.com/dEmEnTiA/1975_macpherson_incredible-coverup.html

Ovdje je izvadak iz proročanstva koje sam pisao tekst koji je zanimljiv:

" U EPP ljudima dobre u jako opasnoj situaciji,  okruženo mreža i vezama, o kojemu se sudi, a mnogi će uskoro biti prevareni i slučajeva. Sada će bezbožnici se otkriti, sa svom silom i lažnim znamenjima i čudesima, tako da ako je moguće i izabrane će biti prevareni. To je vatrena rasprava Koji je nas pokušati. - To će biti za ispiranje i čišćenje od stvarnih članova Isusovo tijelo; ali Oh To će biti vatrena rasprava, Svaka duša će biti potresen do samog centra. Neprijatelj će pokušati uzdrmati sve što smo vjerovali - No, suđenje prave vjere će se naći u čast i hvalu i slavu. Ništa, ali ono što je od Boga će stajati. Kameno-zemlja slušatelji će se očitovati - ljubav će mnogi vosak hladno i često saidthat noć i osujetiti, jer, sada će grozan prizor lažnog Krista se vidi na ovoj zemlji. i ništa, ali živoga Krista u nama može otkriti ovo strašno pokušaj neprijatelja da zavede - ili je sa svim nepravednim zavaravanjem što će raditi - on willhave protutužbu party za svaki dio Božje istine i imitacija za svaki rad od Duh. Duh mora i bit će izlio na Crkvu, da ona može biti pročišćen i ispunjen Bogom - i samo u mjeri u kojoj se Božji Duh radi,

To je  osobito priroda suđenja, kroz koje Oni su proći Tko će biti dostojni stati pred Sina Čovječjega.  Tu će biti van suđenje  previše, ali „Tis Načelno iskušenju. To je dovelo do izlijevanja Duha, i da će upravo povećanje u odnosu kako je Duh izlio. Suđenje Crkve od Antikrista.  To je tako što je ispunjen Duhom da ćemo se držati. Kraj citata.

Primjedbe i Protuargumenti

O m možete razumjeti značenje ovog proročanstva, shvatit ćete da je to sasvim jasno Protuargumenti vezi ovog proročanstva iz Margeret, i na način na koji bi utjecao John Darby je teologiju:

Prvo, postoji razlika koja postoji između proroštva i John Darby ranih knjiga. Proročanstvo je došao u 1830 godini, ali je već nekoliko godina ranije, Darby pisao knjige o ranom ushićenja pred nevolje. Stoga je nemoguće Darby bi bila obojena ova proročanstva.

Nevolja čišćenje požara

F uho Drugo, to je vrlo tvar proročanstva, što ga čini nemogućim. Ako želite, mogu pročitati i razumjeti ono što je napisano, onda ne postoji ništa u proročanstvu sugerirati da Margeret ni mislio ili proricali pred-tris tumačenje. Margeret „proročanstvo”, uključujući sljedeće:

„Ovo je vatrena rasprava Koji je nas pokušati. - To će biti za ispiranje i čišćenje od stvarnih članova Isusovo tijelo; ali Oh  To će biti vatrena rasprava

To je  osobito priroda  suđenja, kroz koje Oni su proći Tko će biti dostojni stati pred Sina Čovječjega.

Suđenje Crkve od Antikrista. To je tako što je ispunjen Duhom da ćemo se držati "

Kada Margeret piše da tjeskoba ili suđenje vrijeme je za čišćenje zajednicu, a Skupština nevolja će morati proći kroz će doći iz Antikrista, onda je to ništa drugo nego jasne post-tris misli da nemam ništa za Isusov povratak prije nevolje učiniti.

Treće, proročanstvo stvarno relevantna. Važno je pitanje da li je doktrina biblijski ili ne, a to je, drugim riječima, riječ Božja da odluče.

Uznesenje je „neizbježan” ili srodnih

1 Solunjanima 1:10 - I čekati s nebesa Sina njegova, a kojega Bog uskrisi od mrtvih, Isusa koji nas je oslobodila od gnjeva što dolazi.

E NE od najvažniji dio kada govorimo o uznesenju je da je „neizbježan”, što znači da je u vezi, i nešto što bi se očekivati da će se dogoditi u bilo kojem trenutku.

Značenje riječi „neposredne” je „kvaliteta ili stanje se uskoro dogoditi” - događaj ili stanje koje će se uskoro dogoditi. Dakle, kada govorimo o Gospodinu „imminenta” ili u vezi povratka u svezi s krajnje vrijeme proročanstava, pa to jednostavno znači da je povratak Isusa do crkve možete vidjeti u bilo kojem trenutku, bez apriornih likova.

Riječ „čekati” u ovom Bibliju stih je preveden od riječi „anamenein”, što znači „čekati da netko stigne.” To pokazuje „aktivni” stav i ulogu osobe koja je čeka.

Rapture - nepotpisani događaj

D i jedini način da se u zanosu sastanka može biti „neizbježan”, a nepotpisan je da mora održati prije nevolje ili zadnjem tjednu godina. Drugim riječima, nema proročanski znakova koji će prethoditi zanos, ili nešto što je Skupština trebala biti svjesna će se dogoditi prije nego to da je ovaj događaj može se održati.

Ako crkva će čekati neki znak, tako da ne bi bilo, ili biti potrebe da se „stalno čekati Gospodinova povratka.”

Isus vidljiv povratak

T bolestan razliku od ushićenja je Isusova vidljiv povratak je ‘neizbježan’, onda mora postojati neki dokaz ili događaje prije Isusa mogu im svojim nogama na Maslinskoj gori.

Prvo, Izrael mora se vratiti u svoju zemlju. Antikrist mora da istupi, a mi imamo iskustvo da grozota pustoši, i životinje. Dva proroka moraju istupiti i prorokuj tijekom 3,5 godina, a Božji sud i gnjev mora biti izliven na ovoj Zemlji. Konačno, svaka nacija mora okrenuti protiv Izraela, a mi ćemo ga kao što Biblija naziva Harmagedon.

Nedostatak prateće riječi

D i to je važno kada govorimo o zanosu skupštine, je da jednostavno morate nadjačati potpuni nedostatak dostupnih popratne riječi, obećanje vječnog života za one koji ustraju i dati svoje živote za vrijeme velikih nevolja patnje, ili obećanja snaga za vrijeme Antikrista vladajuće.

Bi li to biti na način na koji je crkva odredjeno proći kroz razdoblje nevolja, Gospodin očito će pripremiti i upozoriti svoju zajednicu o tome.

Riječ nas potiče

G UDS riječi pozivaju nas stalno imati stalnu očekivanja Isusovog povratka, koja je stoga pravi događaj bez apriornih znakova. Ovdje su primjeri nekih od prolaza koji su oba upućuju i pokazuju nam da se crkva mora živjeti u stalnom iščekivanju Gospodina našega Isusa da dođe do svog naroda:

Rimljani 13: 11-12 - Pazite na sve to, toliko više, kao što znate vrijeme patnje, da je došao čas za vas probuditi iz sna. Za sada je naš spas bliže nego kad smo došli da vjeruju. Noć je na izmaku, dan je blizu. Neka nam, dakle, odbacuje djela tame i staviti se oružjem svjetlosti. 

1 Kor 1: 7 - tako da ste vi iza ni na jednom daru, dok čekam našega Isusa Krista, objavu. 

File 03:20 - Mi ćemo imati naš državljanstvo je na nebu, i od tamo čekamo, i Gospodina Isusa Krista kao Spasitelja.

Filipljanima 4: 5 - Neka vaša blagost bude poznat svim ljudima. Gospodin je blizu! 

1 Solunjanima 1:10 - i čekati s nebesa Sina njegova koga uskrisi od mrtvih, Isusa koji nas spašava od gnjeva što dolazi.

Tit 2:13 - dok čekamo blaženu nadu i velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista, naime, pojavu sjaja.

Hebrejima 9:28 - i on će se pojaviti drugi put van, da ne snosi grijeh, ali spasiti one koji su ga čekali.

Hebrejima 10: 37 - Na još kratko malo, onaj koji ima doći, i neće odgoditi.

James 5: 7 - Čekajte strpljivo, dakle, braćo, do Gospodin dolazi.

James 5: 8 - ste i izdržljiva i jačanje srca, za dolazak Gospodnji blizu.

1. Petrova 4: 7 - Kraj svih stvari je blizu.

Jude 01:21 - držati sebe u ljubavi Božjoj, dok čekate našega Isusa Krista u svojoj milosti će vam dati vječni život.

Do 3,11 - ja ću uskoro. Držite ono što imate, tako da nitko neće uzeti krunu.

Otkrivenje 22: 7 - „I evo, dolazim ubrzo.

Otkrivenje 22:20 - Svjedok za sve ovo govori: „Da, dolazim ubrzo.” Amen, dođi, Gospodine Isuse!

Dakle, to je bio neki od prolaza u Bibliji koji nam pokazuju očekivanje da će Skupština bi trebala imati. Riječi koje govore o Gospodinovoj povratak u vezi, a Skupština morate uvijek biti spremni. Oni govore o povratku Gospodina bez prethodne znakove, a oni pružaju udobnost i ohrabrenje, a da ih se odnose na nevolje.

Došli ste naš Gospodin - Maranatha

1. Korinćanima 16:22 - Ako netko ne ljubite Jahvu, neka bude proklet. Maranatha.

E ne od najjačih argumenata za rane crkve živjeli u stalnom očekivanju Isusovog povratka je način na koji su pozdravili jedni druge i da je Pavao koristi u jednom od svojih pisama: Marana'ta.

Riječ Marana'ta je aramejski i znači „Ti si naš Gospodine, dođi!” Bio je to izraz želje Skupštine i shvaćanje da je Gospodin mogao doći u bilo koje vrijeme. Dakle, kada Pavao piše zatvaranja pozdrav u 1 Kor 16, on kaže da ako netko ne voli Jahvu, i on će biti „anatema”. Riječ znači ljut, a onda proklet „Maranatha”, Gospodin dolazi.

Ako Skupština nije imala očekivanje da će Gospodin doći, nisu koristili taj pozdrav, koji je ujedno i molitvu, zahtjev i poziv za povratak Isusa.

Pavao čekao Gospodina

1 Solunjanima 4:15 - mi uistinu velimo po riječi Gospodnjoj, da ćemo mi živi, ​​preostali za dolazak Gospodnji ne smije ih se spriječilo koji su usnuli    

Pavao koristi riječ „mi” kad spominje one koji su živi, ​​preostali za dolazak Gospodnji, što sugerira da je zanos u osnovi već bi se moglo dogoditi u vrijeme Pavla.

James 5: 8 - Budite i vi izdržljiv i ojačati svoja srca, za dolazak Gospodnji je blizu

Prati Pavlova dana bio Gospodinov povratak blizu, i on potiče zajednicu da žive u stalnom iščekivanju Isusova s ​​neba.

Kada govorimo tumači se kad smo u kojem živimo, a vjerujem da smo mi generacija koja će doživjeti Gospodinovo povratak, to je zato što smo usporedili proročki karakter nevolje. Zbog znakova možemo vidjeti da dan Gospodnji približava, a da je rođenje bolovi povećati.

Drugim riječima, unutarnje i vanjske znakove koji ukazuju na to da 70. i posljednji tjedan godina se približava, a time i zanos zajednice.

Apostolskim ocima

J esse šuma Srebro, napisao je u svojoj knjizi „Gospodnja Povratak napisao apostolskih otaca:” Očekivali Gospodnji povratak u svoje vrijeme. Oni su mislili da je vrijeme bila u vezi, kao što ih je Gospodin naučio da budnim stav. (13)

Ivan Walvoord, kršćanski teolog sažima ovako: „središnji element pre-tris bedra, a to je doktrina Gospodina imminenta i odnose povratak je istaknutu ulogu u ranoj crkvi, koja je živjela u stalnom iščekivanju Gospodin dolazi za njegov montaže. (12)

zaključak

H istorien nam pokazuje da unatoč velikom nedostatku proročke vizije, ili produhovljavanju proročke riječi za gotovo 1000 godina do reformacije, pa je povijest Crkve da je rana crkva i rani crkveni oci imali stalnu očekivanje Isusova dolaska.

Prije millennialism, što znači da je Isusov povratak će se održati pred Millenium doslovno gotovo nestao nakon koncila u Efezu, ekumenskom saboru u 431 AD, odlučeno je, i smatra to kao heretička. Bilo je kasnije tijekom reformacije koje smo mogli vidjeti kako se proročka riječ oživje postao učinio.

Pre-tris doktrina je sistematizirati u 1800. je voli, John Darby, ali reći da je doktrina nije postojao prije tog vremena, što je sa zahtjevom da „opravdanje po vjeri” nije pravi nauk prije Martina Luthera primio objavu o tome. Očito su ljudi koji je propovijedao „opravdanje po vjeri” prije 1500-ih, ali Gospodin koriste Martin Luther na poseban način da bi tu istinu na vidjelo. Na isti način je to učinio s John Darby u smislu ushitu i Isusov povratak.

Čekamo Gospodinova povratka

P recis ta riječ nas poziva kao što smo očekuju dolazak Gospodnji. Ne čekati posebnih znakova, ili koji određeni događaj će se dogoditi da je povezan s zanosa. Isus može doći u bilo koje vrijeme, što je ujedno i poticaj i ohrabrenje da Gospodin ima za nas. Stalno očekivanje da Isus može vratiti u bilo koje vrijeme.              

Bilo je Pavao utjeha crkve u Solunu, a baš kao što je to utjeha za nas. Čekamo da dođe, da se spasi i sačuvaj nas od gnjeva što dolazi (1 Sol 1,10)

Isus dolazi uskoro!

reference:

 1. „Rani crkveni oci”
 2. Paul Boyer, Kad je vrijeme više neće biti: Proročanstvo Vjerovanje u modernoj američkoj kulturi (Cambridge, MA: Belkndap Press, 1992.), str 75.
 3. Pavao N. Benware, razumijevanje Zadnja vremena Prophecy, 1955. str 197-198)
 4. Tommy Ice "Morgan Edwards: pre-Darby Rapturist" Konzervativna teološki Jounal, 1997 str 4-12.
 5. Dave MacPherson, Unbelievable Pre-tris podrijetlo, 1973
 6. Pastir Hermu Kopija complte spisima Sherherd od Hermin može se naći na internetu.
 7. „Sv Ephraem„u Katoličkoj enciklopediji na internetu
 8. Crutchfield „blaženu nadu i nevolja u apostolskih otaca, str 88-101
 9. Pavao N. Benware, razumijevanje Zadnja vremena Prophecy, 1995 str 10-12
 10. http://www.pre-trib.org/data/pdf/Ice-TheRaptureinPseudo-Ep.pdf
 11. Prva poslanica Klementa, 23 (napisana oko 96 AD)
 12. John F. Walsvoord, The Rapture Pitanje Revidirani i prošireno izdanje, Zondervan, Grand Rapids, 1979, 51.
 13.  Jesse Srebrna šuma, gospodari Povratak, New York 1914, 62-63
 14.  Čuva od sat vremena „stranica 221-222


DIO 5

D i ovo je peti dio u seriji „Isusov povratak pred nevolju”, koji je obrana za zanosu Božje nevjeste i sastanka pred do posljednjeg tjedna u nekoliko godina, a Nevolja dobiva svoj početak.

Iako je Uznesenje je jedna od stvari na NT i Skupštine tajni, tako da i dalje mogu vidjeti crvenu nit kroz slike i simbole u GT. Ovaj post ima polazište u pričama da je Enoh, Lot, Rebecca i Izak, Ruth, Rahaba i Daniel, i pokazuje kako je Gospodin se odnosi na nevolje i Skupštine. Mi smo počeli kronološki s pričom o Henok:

Enok

1 Genesis 05:24 - A Henok na ovaj način je hodio s Bogom, on nije bio, jer ga je Bog uzeo.

E NOK je na mnoge načine stara testamentlig Pre-shot Skupštine, koja može biti smjeranje na oba samog rođenja, ali i za vremenske točke za zanosu sastanka.

Bez lice smrti

Hebrejima 11: 5 - Vjerom Henok je oduzeta bez suočavanja smrt. I našli su ga ne nađe, jer ga je Bog uzeo k sebi. 

E NOK je uhvaćen bez kušanja smrt ga je Bog uzeo k sebi. Gdje je Henok fantastičan uzor u zajednici koji imaju istu prekrasnu obećanje.

Da jednog dana izabrani, biti uhvaćeni Gospodinu, ali u lice smrti, a oni koji su ranije zaspao, mi koji još uvijek živi, ​​preostali, biti uhvaćeni u imenovanju Gospodina da mu u susret na nebu.

Tri vrste ljudi

D i bile tri različite vrste ljudi koji su živjeli u dane Noine prije dođe potop. To su bili nevjernici koji su odbacili riječ Gospodnju, gdje su svi poginuli u poplavi. To je bio Noa i njegova obitelj koji su bili sačuvani kroz potopa, i to je Henok koji je uhvaćen Gospodinu prije dođe potop.

Svaki na svoj način predstavlja tim ljudima tri različite kategorije koje možemo usporediti s našim vremenom i danas. U samo na isti način vidimo triju vrsta ljudi u danu kada smo se kreće prema nevolje, a završava vrijeme.

Ljudi koji su hodali u

M änniskorna su nestali u poplavi Noino predstavlja nevjernike koji nisu poduzete u Isusa kao svoga Spasitelja. Ti ljudi će ići u nevolji, biti izloženi Božjem gnjevu. Oni koji ne kajem se u Nevolja će biti suđeni po Isusu, a zatim će biti bačen u vatreno jezero ognjeno.

Noa je Izrael

N oa predstavlja Ostatak Izraelov da će Gospodin ispunjavaju svoje zavjete s 1000 godina Reicha. Noa je tako izabrao Izraela, koji je na neki način biti će zaštićene u nevolje. 3,5 godina u Nevolja će vjerujući Židovi da pobjegne u pustinju, gdje će ih Gospodin zaštiti za Antikrista i njegova progona. Noa je očuvana kroz poplave i tamo će također biti dio židovskog naroda da bude.

Henok je slika zajednice

E NOK je slika zajednice, koji nisu bili dio potopa i Božjeg suda kada on dobiva uhvaćen i odveden od strane Boga prije nego što je došao potop.

Henok je živio u vrijeme kada je Gospodin sudio svijet. Kada je postignut cilj grijeha, također je došao Božji sud o grijehu u Noino vrijeme i on je poslao potop, ali onda je Henok je već uhvaćen Gospodinu. Poplava je slika gnjeva Božjega će poslati na zemlju, a opaki ljudi na kraju puta - gnjev doći (1. Solunjanima 1:10). Baš kao Henok, također će skupština biti uznešeni prije njegova vredenstid izlazi nad zemljom.

mnogo

2 Petrova 2: 6-9 - Sodome i Gomore je osuđen na propast. Stavio ih je u pepelu i dao kao primjer što bi se dogodilo da se osudi. No, on je spasio pravedni Lot, koji je muči zli razuzdanom životu. - Pravednik živi naime među njima i iz dana u dan, bio je mučen u svom pravednom duše gledajući i slušajući zlo su činili. - Gospodin poznaje kako dostaviti pobožan iz napast da nepravedni uhićenje i kažnjavanje ih do dana presude. Engleski prijevod: spasiti pobožni od iskušenja

N Peter piše i uči crkva u jednom od svojih pisama, on koristi primjer Lot kao prototip, te nam daje praktičan primjer načina na koji je Gospodin spašava svoj narod od vremena i mjesta kada je riječ o Božjim sudovima, a vrijeme suđenja ( od suđenja - eng prijevod).

Abraham podsjeća Gospodina

1 Genesis 18: 23-25 ​​- A Abraham primače bliže i reče: „Hoćeš li iskorijeniti i nevinoga s krivim Možda ima pedeset nevinih u gradu Biste li uništiti ga poštedjeti zbog pedeset nevinih koji budu?. ima? to za daleko učiniti nešto slično, da pravednici žig s zlih. to bi onda pridružiti samo s krivim. bilo da je daleko, ne bi li sva zemlja sudac učiniti ono što je ispravno ? "

Braham Gospodin podsjetio argument o Sodomi i Gomori, to je protivno njegovoj prirodi da uništi pravednika zajedno s krivim.

Dajući nam primjer Lot, uči Petra, pokazati da Lot nije bio privremeni primjer, ali opće načelo iz Božje strane, Gospodin uvijek „spašava pobožni iz iskušenja”

Gospodin vodi daleko od grada Lot

D i kao Gospodin spasio Lota iz presude će otići iz grada, bilo da ga premjestiti fizički iz Sodome. Gospodin nije mogao jednostavno ne suditi grad i učiniti nešto za tako dugo da je Lot bio fizički u gradu.

Puno je slika zajednice, koja se uzima od vremena i mjesta prije toga da su sudovi Božji gasi. To je, drugim riječima, u Gospodinovoj prirodi ne suditi pravedniku uz zlih.

Rebecca i Izak

1 Genesis 17: 4 - „Vidi, ovo je Savez moj s tobom: postat ćete otac mnogim narodima.

1 Genesis 17: 6 - učinit ću vas vrlo plodno, a čine doći narodi s tobom, i kraljevi će doći od vas.

U Saks rođenja, bio je ispunjenje Božjih obećanja Abrahamu. Gospodin obećao Abrahamu sina sa Sarom, a Abraham će postati velika nacija, a otac mnogim narodima kroz Izaka.

Gospodin testovi Abrahamovu srce

N je Sara je devedeset godina, rodi, obećala je njezin sin u svojoj starosti, baš na način na koji je Gospodin obećao Abraham i Sara. Isaac je tada bio njihovo jedino dijete, da će Gospodin ispuniti svoj savez i svoja obećanja kroz.

Nakon nekog vremena pokušava Gospodara Abrahamovo srce i zamolite ga da ide tri dana hoda daleko, žrtvovati. Paljenicu na oltaru će biti Izaka, njegov jedini i voljenog sina.

Isaac, slika Krista

N Abraham poslušni Gospodinu, tako da je cijeli incident sjena onome što je Bog učinio na križu oko 2.000 godina kasnije, a tu je i puno povijesti sugerirati da je Isaac je jasna slika Isusa Krista:

Isaac je tako jasna slika Isusa, a rad se to dogodilo na križu Golgote. Abraham potpuno pouzdao u Gospodina situacije, i vjerovao Bogu da će Isaac nastaviti opet nakon žrtve.

Sluga Eliezer - slika Duha Svetoga

1 Genesis 15: 2-3 - Abram odgovori; „Gospodine, što ćeš mi dati? . Kad ja odem bez djece, a mojoj kući nasljednik Eliezer je iz Damaska ​​„, rekao je dalje Abram; „Vidi, nisam proizveo nikakvu potomstvo. Jedan od mojih domaćinstva će me naslijediti. "

S ujedinitelj dok je Izak naći nevjestu, Abraham šalje svoju najstariju rob u svojoj skladištenje, Eliezer naći nevjestu za Izaka, među svoje obitelji. Nigdje u cijeloj priči u poglavlju 22, vidimo ime slugu. No, u 1. Izlazak poglavlju 15: 2 saznamo da Abrahamova najstariji sluga po imenu Eliezer, te je u početku nasljednik Abrahamovo kuće.

U Ivanu 15: 26-27, mi mnogo učiti o Duhu Svetom. On nije dio Oca, i svjedoči o Kristu. On je i naš pomoćnik i Duh istine.

Sluga Eliezer je slika Duha Svetoga. On je poslao Abrahama. On je bio anoniman i nije govoriti o sebi, ali je svjedočio za Rebeccu, budući nevjesta za Izaka. Slično tome govoriti, Duh Sveti nije o sebi, ali pokazuje i svjedoči o Isusu u crkvu. Eliezer susret Rebeccu na zdenca vode, što može biti slika izlijevanjem Duha Svetoga u našim životima. Ime Eliezer znači isto što i Duha Svetoga „tješi”.

Rebecca - mladenka Krista

P na isti način kako je Izak je slika Krista, a sluga Eliezer je slika Duha Svetoga, Rebecca je tip Crkve, zaručnice Kristove.

Rebecca dolazi iz istog grada kao i Abrahama, koji je tada ležala u Babiloniji. Babilon je slika ovoga svijeta, koji je ujedno i Crkva i uzet izvana. Rebecca je rođak Abrahama, te je isti kao i svi kršćani, duhovno govoreći, za potomstvo Abrahamovo. (Rim 4,16)

Rebecca također dobivaju darove Eliezerovi kad ga ispunjava, koju je Duh Sveti na isti način, Skupština milosti prema njihovoj volji. Rebeka govorio sluzi, ona vodi kući i govori nam sve što je vidio i doživio. Zadatak Skupštine je da ide van i pričati o „dobrim vijestima”, a svjedoče o sve što je Gospodin učinio u našim životima.

Spasio od noći

T jänaren Eliezer stiže u večernjim satima na dobro u gradu u kojem je Rebecca živi. Noć simbolizira poremećaj, kaos i zbrku, gdje dolazi noć, što je slika Nevolja i Dan Gospodnji.

Vidimo da na isti način u 1. Postanak 24:63, gdje je Isaac susreće svoju buduću nevjestu u večernjim satima. On će je primiti, a on joj donosi u majčinu šator, gdje je Rebecca postaje Isaac ženu.

Čisti djevica Kristu

V da bi saznali da Rebecca je mlada djevojka, koja nitko nije došao blizu (1 pire 22:16). Slično tome, zajednica kao čista djevica do Krista, a zaručena za jednog čovjeka.

Na kraju priče, jedna pire 24: 62-67 vidimo da je Isaac (mladoženja) vraća se u večernjim satima, prije noći (nevolje), Eliezer (Duh Sveti) je oko donijeti (zanos) Rebecca (nevjesta) u susret Isaac licem u lice po prvi put. Isto tako, Sveti Duh, iskorijeniti zbor, u večernjim satima, prije nego što počne njegovo noć i tjeskoba, a mi ćemo se vidjeti i susresti Gospodina našeg mladoženju po prvi put.

Rahaba

Jošua 1: 2. - „Moj je sluga Mojsije umro sada ustani, prijeđi preko Jordana, ti i sav taj narod, u zemlju koju dajem sinovima Izraelovim. 

H istorien od Rahaba je postavljena oko 500 godina nakon Izaka i Rebeke u Postanku 1. poglavlje 24. Povijesno, puno se dogodilo Izraelu tijekom tog razdoblja.

Izrael je doživio razdoblje ropstva u Egiptu, a zatim kako je Gospodin čudesno oslobodio i spasio narod iz ropstva preko Mojsija. Nakon Židovi lutali u pustinji 40 godina, putovao Gospodina gore Jošue, koji će dovesti ljude za poraz neprijatelja i uzeti u obećanu obećanu zemlju koja je Bog obećao.

Dva špijuna u Jerihonu

Jos 2: 9 - „Znam da vam je Jahve dao ovu zemlju, te da je strah od vas je pao na nas i da su svi stanovnici strahuju za vas. 

U efore da Izrael zauzima Jerihon, dva špijuni poslao da izvide zemlju i grad Jerihon. Špijuni su otkrivanja i traže utočište s prostitutkom Rahaba koji skriva dva špijuna za grad ljudi koji su u potrazi za muškarcima.

Rahaba ispovijedaju svoju vjeru i uvjerenje za izviđače, Bog Izraelov im dati zemlju. Ona pita zašto izviđači da joj daju obećanje zaštite, kako za nju i njezinu obitelj na dan Izrael zauzima grad.

Spasio od presude

E tt crvena niz u prozoru će biti znak da je na kojem su se okupili Rahaba i njena obitelj. Kada su izraelski vojnici vidio uzicu, skinuti i spremiti ih Rahabu i njezinu obitelj od uništenja kao što je obećao špijuni.

Slika zajednice

S Kokan Rahaba je slika zajednice. Ona je poganski, prostitutka i grešnik koji ispovijeda svoju vjeru u Boga Izraela. Ona se brine, dok osjećaj za židovski narod, što je razlog za njezin spas.

Jerihon je slika ovog svijeta, koja se sprema za njih. Rahaba (Skupština) je uklonjen iz Jerihona (World), prije toga da je grad uništen i spaljen (nevolje)

tuga

R UTS knjiga pod nazivom „iskupljenje ljubavna priča”, te je oko Noemi, Židov žene iz Betlehema koji gube svoju zemlju zbog gladi u Izraelu, a zatim prisiljen pobjeći u Moab (Jordan).

Ubrzo nakon toga, njezin suprug umire i ostavlja samu i siromašnih u stranoj državi. Nakon što je glad opet vrati Noemi u Betlehem sa svojom kćeri Ruth, koja je prisegnula nikada ostaviti. Ruth je Moabac žena koja je u braku jedan od Ruth sinova koji su također ubijeni. Kad su obje natrag u Betlehemu, pa postaje istaknuto Židov čovjeka, Boaz, zaljubljen u Ruth i oženi je.

Po zakonu otkupljenja i brak, iskustvo i Naomi i Ruth iskupljenje, i Naomi vratiti svoju zemlju, ona je izgubila.

Slika zajednice

H istorien Ruth je nevjerojatna priča o rođenju, spasenja i otkupljenja, ali i daje simboličku sliku zbora i nevolje.

Noemi je slika Izraela, a Ruth je slika poganskog skupštine koja je u braku s förlösaren, židovski čovjek Boaz, koji je slika Mesije. Naomi je morao pobjeći svoju zemlju zbog gladi, baš kao što je Izrael protjeran iz svoje zemlje prije 2000 godina. Župa je imala ulogu Mesije vjerujući Židovi, dok je kaljenje u zahvaćenom dijelu Izraela (Rimljanima 11:25).

Na putu otkupiti Izraela (Naomi), tako da se Mesija poganski vjenčanje (Ruth). Boaz otkupljuje i štedi i Ruth i Naomi u situaciji u kojoj se nalaze, te utvrđuje konačno Izrael (Naomi) u cijelosti.

Spasio od nevolje

S amtidigt pa je priča o Ruti, slika Crkve koja je Gospodin sprema pobjeći nevolju.

Nalazimo tri situacije u tri poglavlja koja svjedoče tome. Prvo, Ruth se spušta do  tröskeplatsen  kao i njena majka ju je pitao. Drugo, Boaz probudio i našao Ruth u  vrijeme ponoćne  kad je sklonio s njim. Treće, Ruth je dobio dopuštenje da  sakriti pod plašt Boas , koji je proširio svoju suknju iznad nje, Boaz je postao njezin otkupitelj ove noći.

Tröskeplatsen - Slika nevolje

T röskeplatsen je slika suda i muke mi lice na nekoliko mjesta u oba SZ i NZ-u (Amos 1: 3, Izaija 21:10, 41: 14-16, Otkrivenje 14: 19-20).

Noć i jutro je i slika kako od nevolje, presude i obnovu. Isus je govorio o noći koja dolazi, gdje nitko ne može raditi (Ivan 11: 9), a Pavao upozorava da dan Gospodnji, koje je vrijeme presuda će doći kao lopov u noći (1 Solunjanima 5: 2).

Tijekom Boas zaštitnog plašta

Ruth 3: 9 - „Tko si ti”, Upitao je. Ona je odgovorila: „Ja sam Ruta, sluškinja tvoja. Raširila manteflik preko svoje sluškinje, jer ti si moj Izbavitelj.

R se morao sakriti pod plašt Boas na nogama dok je noć bila gotova i to je jutro opet.

Na isti način, Gospodin će zaštititi i sakriti svoju zajednicu u vrijeme gnjeva, sljedeće noći, dok se tama raspršila i jutarnje zore. Mjesto skupština vrijeme nevolje, bit će pod Gospodinovu plašt, nebeskog Jeruzalema, a pod pokroviteljstvom nebeskih odaja.

Dođite svoje ljude i otići u tvoju komore

Izaija 26: 17-21 - Kao trudnica meškoljiti kad je oko roditi i vikati njihovu bol, tako da je s nama k tebi, Gospodine. zamišljen smo i uvijao, ali mi je rodila vjetru. Nismo zaslužili spasenje u zemlju, a nitko je rođen da živi na zemlji. Ali tvoj mrtvi će živjeti, njihova tijela će rasti. Probudite se i kličite, žive u prašini, za vaš rosa je rosa svjetlosti, i zemlja će dati mrtvima. Dođite svoje ljude i idi u tvojim odajama, zatvorio vrata iza vas. Sakrij se za trenutak dok se gnjev nije prošao. Jer, gle, Gospod izlazi iz svog mjesta da kazni stanovnike zemlje za njihovo bezakonje. Zemlja će ogoljenu svoje krvi dugove i više se ne skrivaju svoje pobijeni.

D i ovo poglavlje Izaije sadrži iznenađujuće stihova koje svjedoče Gospodina koji će pozove svoje ljude koji će sakriti i sačuvati ih u njihovim komorama u vezi s gnjeva vrijeme određeno u zemlji.

Ne možemo vidjeti da je ovaj odlomak iz Izaije ikada prije bili ispunjeni. Ona također ne slaže s uskrsnućem Isus je propovijedao, i Daniel kaže Dan 12: 2, za koje znamo da će se dogoditi nakon nevolje, a ne prije. Ovdje Izaija govori umjesto uskrsnuća koji se prvi put javlja kad Gospodin poziva svoj narod u svoje odaje, a prije i prije gnjeva Božjega, a sudovi izlazi nad zemljom.  

Kao trudnicu

Otkrivenje 12: 1-6 - veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama i vijencem od dvanaest zvijezda na glavi. Ona je trudna i povika i bolan biti isporučena.

P na isti način kao Izaija, Ivan vidi žena u svezi s kraja vremena je trudna i rađa. Crkva nikada nije prikazana kao žena koja rađa u Bibliji, ali to čini s druge strane, Izrael. Žena je slika oba mesijanskih Židova Isusova vremena i mesijanskih Židova tijekom nevolje.

Izrael ima tri rođenih ona mora proći prije ona ide u 1000 godini Kraljevstvo. Sva tri od ovih rođenih su opisani u Izaiji poglavlju 66:

Izaija 66: 7-8 - Prije Sion znati netko muku, ona rađa dijete (Isusa). Prije bolovi dolaze na nju, ona je rodila muško dijete. Tko je takvo što čuo, tko je vidio tako nešto? Može li zemlja doći u život u jednom danu (1948), ili se narod odjednom roditi (spasenje je Izraelovo), jer Sion roditi svoju djecu već kad porođajni bolovi početi?

Dakle, u vezi s porađa da će Izrael iskustva, a prije gnjeva vremena, Gospodin će neka mrtvi ustaju, i on će nazvati svoje ljude k sebi, da se sakriju u svoje odaje.

Dođite moji ljudi

„K o mom narodu”, što zapravo znači „nestanak” ili „postane nevidljiv”, je nevjerojatna paralelno s iskustvom Ivana je u Otkrivenju 4. poglavlju, gdje je vidio otvorena vrata na nebu, a istovremeno čuo glas Boga kao truba slično je rekao: „Dođi ovamo.” Odmah nakon što je Božje, hladno postaje Ivan uhvaćen s Božjeg prijestolja, gdje je s neba evo nevolje igrao na zemlji.

Ivan predstavlja ovu crkvu koja će doživjeti isti na uppryckandets dan. Kroz naredbe, glasom arkanđela i adut Boga, zajednica će biti uhvaćeni u nebo i vidjet će nevolja razvijati zemlju.

Danijel

H istorien o Danielu i trojica u užarenoj peći, jedna je od priča iz Starog zavjeta koji pokazuju jasnu sliku nevolje i buduće završetka.

Daniel je eshatologija ogrezla u snovima, vizijama i što je kraj vremena za napraviti. Za razliku Knjizi Otkrivenja, koji je detaljan opis nevolje, od Daniela tijekom mnogo duljeg vremenskog razdoblja, i unatrag i unaprijed u vremenu.

Daniel - slika zajednice

H istorien o Danielu i njegova tri prijatelja, odvija se na početku babilonskog sužanjstva, gdje su sve četiri služiti tijekom babilonskog kralja.

Baš kao što je Josip, Daniel postaje povišen u poziciji da samo kralj stajao nad njim. U Otkrivenju, crkva također je postavljen da služi kao svećenika i kraljeva na zemlji. Nešto što će biti dovršen u tisućljeću. Na taj način, to je Daniel slika zajednice.

Prototip Antikrista

K Mladi Nabukodonozor, što je jasan primjer Antikrista, je postavio kip zlata na ravnici Duri u Babilonu. To Imajte na umu, da je kip je šezdeset lakata visok i šest lakata širok, koji se može usporediti s govorom Antikrist je 666.

Nabukodonozor prisiljava da svi padaju na tlo i pokloniti taj kip set, gdje je posljedica za one koji se usprotivio bili biti bačen u užarenu. Gorući peć je slika Božjeg gnjeva i jad velik na nevolje. 

Bačen u užarenu.

Malahija 4: 1 - Gle, dođe dan, gori kao peć.

S adrak, Mešak i Abed Nego odbili klanjati Nabukodonozor kipa, i oni su bili bačeni u užarenu peć.

Kralj naredi da se peć treba zagrijati sedam puta toplije nego što ste ikada vidjeli da je to, a tu je slika savršenstva govora. Gospodin poslao anđela koji zaštićeno Šadrak, Mešak i Abed Nega u užarenoj peći, a došli su bez bilo kakve štete ili utjecaja vatre. 

Gdje je Daniel

M jednom to postavlja se pitanje ove priče je Daniel je negdje. Je li on bio jedan od onih koji se naklonio koljena do kipa? Zašto se nije prisustvovao, i zašto je on ne i bačen u užarenu peć?

Možemo biti prilično sigurni da Daniel nije naklonio koljena Nabukodonozor kip. Daniel je samo ne predstaviti na kojem bi svatko obožavati kip, ili na gori peći patnje. Bog je „uzeti ga.” 

Izrael i Crkva

B eskrivningen kao kralj imao ovi ljudi u užarenoj peći je da su tri židovski muškarci (Dn 3,12). Tri židovski muškarci je, drugim riječima, slika izabranoj Izraela, Daniel je slika zajednice.

Daniel (skupština), ljubljeni (Daniel 10:11), sačuvan je od vremena i mjesta kada je u pitanju užarenoj peći (nevolja), dok su njegova tri prijatelja (Izrael ostatak), sačuvan je u sredini i kroz trängslen.

zaključak

G eNom ove priče Enoch, Lot, Rebecca i Izaku, Ruth, Rahaba i Daniel, možemo vidjeti uzorak i crvena nit.

Vidimo simboličkih događaje koji odražava i ukazuje na domaćinstva, vrijeme skupština u kojem živimo. Tu možemo vidjeti da Gospodin ne odnose na isti način s Crkvom, što on radi sa Izraelom. Obje skupine spasenje Gospodin ima jedinstveni plan, koji će završiti. Gospodin će sačuvati Izrael putovao za Antikrista i nevolje, koje će završiti svoje saveze i obećanja kroz.

Božji planovi za svoje Crkve

P na isti način, Gospodin ispuniti svoje planove sa svojim tijelom i nevjeste, Crkvi Božjoj. Nevolja nije značilo za Gospodnje nevjesta, pa stoga Isus će dohvatiti i ukloniti nevjestu prije toga da su sudovi Božji će izaći na zemlji.

Crkva se sprema od vremena i mjesta kada je u pitanju nevolja, osuđivanje finalu. Blažena nada, naš Bog i Gospodin Isus Krist, koji će nas spasiti od presude.

Isus dolazi uskoro! 


Posjetite Miakel Walfridssons blogove: 

http://pretribcenter.blogspot.com/

http://denytterstatiden.blogspot.com/

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/


Publicerades söndag, 13 oktober 2019 17:30:24 +0200 i kategorin Mikael Wahlfridsson och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


„Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina [Isusa], svakomu tko vjeruje u njega ne propadne, nego da ima život vječni.” - 03:16

„Ali što je više  primio  njega [Isusa], da im je dao pravo da postanu djeca Božja, onima koji vjeruju u njegovo ime.” - Ivan 1:12

„Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.” - Rim 10: 9

Želite li biti spašen i dobiti svi tvoji grijesi oprošteni? Moli ovu molitvu:

- Isuse, ja vas primiti sada i priznati ti kao Gospodina. Vjerujem da vas je Bog uskrisio od mrtvih. Hvala ti što sam sada spašen. Hvala ti što si mi oprostio i hvala ti da sam ja sad dijete Božje. Amen.

Jeste li primili Isusa u molitvi iznad?


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 3 december 2020 00:15
Först vill jag TACKA för att jag får leva i ett land i fred. Och för att det finns öppna kyrkor att få till mitt i denna pandemi. Mitt böneämne: jag är fortfarande rätt dålig efter hjärnskakning.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp