Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Հիսուսի վերադարձը մինչեւ տառապանքէն

Ժամը Rapture, Հիսուսը գալիս է իր եկեղեցին, երբ նա գա

Մեծ սմայլիկներ քաղաքի.

Ճիշտ այնպես, ինչպես որ եկեղեցին էր, գաղտնիք չէ, որ բացահայտվել է շնորհիվ Պողոսի, այնպես էլ այն է, որ հիացմունք է, գաղտնիք չէ, որ հայտնվում է մեզ. Հունարեն բառը համար գաղտնիք է, «Mysterion», որտեղ huvudbetydningen է «մի բան է, որ լիովին նոր եւ նախկինում չի եղել»:


Av Mikael Wahfridsson
söndag, 13 oktober 2019 17:30
Gästblogg

Ett försvar för Pre-trib

En fråga många ställer sig i förhållande till Jesu återkomst är när uppryckandet av de troende skall ske? Man talar om tre olika rättningar i frågan: pre-trib läran, mitt-trib läran och post-trib läran. Det här kommer att bli ett försvar för pre-trib läran. Det vill säga, att uppryckandet av de troende sker innan vedermödans start.

När det gäller Jesu tillkommelse så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar Guds löften och planer för Israel, för och med församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt så blir det fel. Vi måste skilja på när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

Israel

På lagens tid var Israels folk de speciella bärarna av Guds frälsningsplaner. GT:s huvudtema är Messias, hans komma och hans rike – Det härliga, lovade Rike, där Israel ska bli det centrala folk, och där Israels land och Jerusalem ska bli mittpunkt för jordens geografiska, politiska och andliga centrum.

Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem, och folkslagen ska strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på denna jord, i detta fredsrike, som också är tusenårsriket.

Hedningarna och Församlingen

Att folklagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska Rikets upprättelse var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden, för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som själv fick det i en uppenbarelse av Herren. (Efe 3:3-6, Kol 1:25-27). Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande har tagit permanent bolig i de troende, församlingens hjärta, och är panten på vårt arv intill uppryckelsens dag.

I församlingens tid så är vi den helige Andes tempel, det ända tempel som Gud känner på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det ända, som är till hinder för att Antikrist kan stå fram.

Jesu Kristi Uppenbarelse – Det som snart skall hända härefter

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter.

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”.

Detta är en viktig nyckelvers för hela den uppdelning som Uppenbarelse boken är skriven på. Efter att Johannes har fått lov till att skåda den himmelska synen av Jesus får han veta att han ska skriva ner:

1. Det han har sett. 2. Vad som är 3. Vad som skall ske härefter. Men andra ord en tre delad uppdelning av uppenbarelseboken.

1. Vad han har sett

I kap 1: 12-16 ser Johannes såg den förhärligade Jesus står mitt ibland de 7 ljusstakar av guld (de 7 församlingarna), med 7 stjärnor i sin hand (de 7 församlingarnas änglar). Han ser den förhärligade Jesus, som också är den uppståndne seger Herren från Golgata. Han ser honom som den förhärligade människosonen, som lammet, som lejonet av Juda stam, som den store dommaren, och som Konungarnas Konung och herrarnas Herre.

2. Vad som är

Det är en överblick över församlingens urskillnings tid, utifrån profetisk och historisk tidslinje, helt i från församlingens födelse till Jesu återkomst. 7 brev som representerar församlingen och dess andliga utveckling igenom alla tider och intill bortryckelsen.

Det första brevet sänds till Efesus församlingen som representerar församlingens första tid, nämligen den apostoliska tiden. Det 7 och sista brevet sänds till Laodikea församlingen. Det andliga mörker som skissas upp i brevet är en beskrivning på den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Det vill säga att Laodikea församlingen är ändetidens församling.

3. Och vad som skal ske härefter 

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”. Dvs sekventiellt efter församlingens tidsålder som är presenterat igenom de 7 brev.

Upp 4:1 - DÄREFTER (dvs, när församlingens tid på jorden är över, och den är blivit fulltalig) såg jag, och se, en dör stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört TALA TILL MIG, SOM EN BASUN, sade: ”KOM HIT UPP, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” (nämligen efter församlingens tidsålder) GENAST kom jag i Anden, och se en tron stod i himlen och någon satt på tronen.

Här är församlingens uppryckelse från 1 Thess 4:16 i likhet med den uppenbarelse Johannes fick. En stark röst, en Guds basun och ett uppryckande. En härlig parallell! Johannes får i anden se den uppryckta församlingen som är representerade genom de 24 äldste omkring tronen.

Vi får ett himmelskt ”screanshot” i kap 4 och 5 som är efter uppryckelsen, men före vedermödan på jorden. Från kap 6 är vi tillbaka på jorden, och Johannes ser i fågelperspektiv vedermödan utspela sig på jorden i kap 6-19.

De 24 äldste runt omkring tronen

Tidigare påstod jag att de 24 äldste är församlingen som är representerad i himlen genom uppryckelsen före vedermödan. Vi kan börja med att sammanlikna informationerna omkring de 24 äldste och löften till församlingen:

De 24 äldste

Löften till de heliga

Sitter på troner (Upp 4:4,11:6

Har vita kläder (Upp 4:4)

Segerkrans på huvudet (Upp 4:4,10)

Är kungar (Upp 5:10

Är präster (Upp 5:10)

Troner (Matt 19:28, Upp 3:21

Vita kläder (Upp 3:4-5)

Segerkrans (1 kor 9:25, Fil 4:1,2)

Blir kungar (Upp 1:6, 2:26, 20:6)

Blir präster (Upp 20:6)


I Upp 5:9
 så sjunger de 24 äldste en ny sång till Kristus och offerlammet:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag. V.10 Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden.”

Som många gånger tidigare har det blivit fel i översättningen från de grekiska grundtexterna. Bland annat KJV som bygger på majoriteten av den grekiska grundtexten översätter så här i stället för:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt köpt oss till Gud av alla stammar och språk, folk och folkslag. V10 Du har gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.”

De 24 äldste identifierar sig själva med de troende och är alltså alla lösköpta människor som har blivit frälsta vid tron på Jesus Kristus på jorden. De är i himlen från vedermödans start redan när första sigillets början.

Uppryckelsen var en hemlighet

1 Kor 15:51 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud.

Precis som att församlingen var en hemlighet som blev uppenbarad genom Paulus, så är också uppryckelsen en hemlighet som blir uppenbarad för oss. Det grekiska ordet for hemlighet är ”Mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”.

Vi hittar inga häntydningar till uppryckelsen i GT, och det betyder att Jesus inte undervisar om uppryckelsen, utan bara hans synliga komma för Israel. Uppryckelsen var en hemlighet intill att Paulus förmedlar vidare den uppenbarelse som Gud har anförtrott honom. Uppryckelsen är beskriven i 1 Kor 15 och 2 Thess 2.

Den 70 årsveckan

Profetian i Daniels bok omfattar de 70 årsveckorna som är en betydningsfull skiss över Israels historiska och profetiska tidslinje, som sträcker sig helt från den Babyloniska fångenskapen till Kristi andra komma som Israels Messias.

Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

Den 70 och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra. Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra.

Israel och världen

Den sista årsveckan som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, och är Guds handlande med Israel och denna värden. Församlingen är den parantes som ligger i mellan den 69 och den 70 årsveckan som är beskrivet i vers 26 – men slutet kommer som en störtflod. Intill änden skall det råda krig. Förödelsen är fast besluten. 

Gud kan inte avsluta sitt program med församlingen och Israel innan han har uppfyllt förbundens bestämmelse med dem.

Församlingens tidsålder avslutas

Alltså har Gud, innan vi går in i den sista årsveckan, avslutat det vi kallar församlingens tidsålder som påbörjades på pingstdagen, och har fortsatt i 2000 år. När Gud väl har avslutat församlingens tidsålder kan Gud fortsätta sitt ”program med Israel”.

Hans förbund med Israel kan bara uppfyllas under de sista 7 åren i Daniels profetia. Då Guds löften till Israel er villkorslösa är det bara Gud själv som kan uppfylla dem.  I Romarbrevet kapitel 11 redogör Paulus, att Gud måste avsluta sitt program med kyrkan innan han kan fortsätta sin plan med Israel.

Apg 15:14 -16 – Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna (NT-församlingen). Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna hydda.

Vi ser det sekventiella skilje i Jakobs tal. Först kom församlingens tidsålder, och därefter, ska han bygga upp Davids fallna hydda.

Vedermödan är en förberedelse för Israel inför tusenårsriket. Israel ska ha möjlighet för att välja mellan Antikrist och Messias. Under vedermödan dömer Gud Israel och inbjuder samtidigt det judiska folket in i det Messianska riket. Guds vrede ska föra Israel och nationerna till besinning och omvändelse.

Herrens dag och Jesu Kristi dag

Här vi ser på NT församlingen, och speciellt på tiden för församlingens uppryckelse är det av stor betydning att vi känner till skillnaden på Herrens dag och Jesu Kristi dag. Vid första antagande kan det se ut som att det är tala om samma dag, men faktum är att dessa ”två” dagar är av helt olika karaktär och har helt olika innehåll för ändetiden.

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

När det gäller Herrens dag så om handlar den, den vredes och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckelsen (vedermödans start) och till tusenårsriket. Jesu Kristi dag är inte alls nämnd i GT, då den har med den stora hemligheten att göra, nämligen sanningen om NT-församlingen och dens uppryckelse i härlighet.

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men dommens tid över folken är mer detaljerad i NT och speciellt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckelse och dens framställning inför Fadern i det himmelska.

När det gäller Jesu Kristi dag så är det en benämnelse på den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Fil 1:6 – Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Betydningen av denna vers är att den helige Ande som på pingstdagen börjades sitt verk med att utvälja ett himmelskt folk, kommer att fullföra och göra detta folk fulltalig intill Jesu Kristi dag, d.v.s. intill att Jesus kommer för att hämta hem sin församling till de himmelska boningarna – som alltså sker före Herrens dag.

Församlingen i Tessalonika

2 Tess 2: 1-12 - Församlingen i Tessalonika hade blivit skrämda av falska lärare som hade undervisat att Herrens dag, med allt vad den innebär av vrede och vedermöda redan hade börjat. Det ser till och med ut som att någon hade sänt falska brev och utgivit sig för att vara Paulus för att ge brevet auktoritet. Paulus varnar kraftigt mot denna falska förkunnelse, och börjar undervisa om sanningen angående denna ”Herrens dag”.

För det första hade Paulus i 1 Tess 1:10 lovat församlingen att Jesus skulle frälsa dem från den kommande vredesdomen, därför var deras förskräckelse så mycket större när de helt plötsligt trodde att de var mitt i den. Paulus lugnar dom och förmedlar församlingen att Herrens dag inte kan inledas före det att syndens människa, dvs Antikrist först har trätt fram, och understryker att detta inte kan ske före det att ”den som håller igen” först har blivit röjt ur vägen. (först tas bort), dansk översättning)

Vem eller vad håller igen?

Vers 4-8 omhandlar Antikrist, och den som håller honom tillbaka så att han inte kan träda fram. I dag skriver vi 2013, och vi kan konstatera att den/han som håller tillbaka är här fortfarande då Antikrist inte har trätt fram ännu. Det som håller igen blir både beskrivet som ”det” och ”han”. Ordet ande som i den helige Ande är ordet ”pneuma” på grekiska. Det är ett ord i intetkön.

I och med att den helige Ande samtidigt är Gud, blir han också beskriven som ”han”. Det har varit många gissningar på vad som håller Antikrist tillbaka, men den som både är neutrum samtidigt som maskulin kan inte vara någon annan än den helige Ande. Den helige Ande är tätt knuten till församlingen, och har varit sedan pingstdagen i Apg 2. I GT verkade den helige Ande också på jorden men i stället uppifrån. På samma sätt som han också kommer att göra i vedermödan.

Den helige Ande

Den helige Ande kommer i vedermödan att fortsätta att verka i människor men från uppryckelsens stund från ovan. Därför ser vi inte den helige Ande representerad efter kapitel 3 i Uppenbarelses boken. I breven till de 7 församlingar hör vi dessa ord: Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingen. Efter kapitel 3 som är församlingens uppryckelse är det inte längre den helige Ande som talar. Upp 13:9 – Den som har öron må höra. Det är inte heller den helige Ande som kommer med olika frälsnings och doms budskap till människor i vedermödan, det blir gjort av änglar. (Upp 14:6-7).

När församlingen blir uppryckt har den helige Ande ingen plats att verka utifrån mer då församlingen är det enda tempel som Gud känner till i dag. (1 Kor 3:16). Den enda församling som är representerad i vedermödan är skökoförsamlingen, och den kan den helige Ande inte verka utifrån.

Avfall eller avgång?

2 Tess 2:3 – ..Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

Det ord som i grekiskan blir översatt avfall är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistemi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används speciellt i förbindelse med att någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

Ordet kan också användas i förbindelse med religiös förförelse eller avfall som är beskrivet i 1 Tim 4:1. Några av de första protestantiska bibelöversättare valde att översätta med det engelska ordet ”departure”, som betyder att resa bort eller försvinna.

Några av de mer kända bibelöversättare som översatte ordet med försvinna/resa bort är bland andra Kenneth Wuest, Genovabibelen, John Dawson , Coverdale, Crammer osv. Skulle man precis som nämnda översättare använda ordet ”departure” i stället för avfall ville det naturligtvis ge mycket större klarhet i förhållande för uppryckelsen och vedermödan. Det ville också ge mycket mer mening i förhållande till förståelsen för teksten från både 1 Tess och 2 Tess.

Församlingen skall inte in i vedermödan eller drabbas av Guds vrede

Upp 6: 16-17 – Och de sade till bergen och klipporna: ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju änglar med sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Vedermödan är det samma som Herrens dag, som är det samma som Guds vredes dag. Hela vedermödan är Guds vredes dag och inte bara en den sista delen av den.Vi kan se att redan vid 6 sigillet så har Lammets vredes dag kommit. I kap 15 så ser vi att Guds vrede blir fullbordad med de 7 sista plågorna. Det betyder att Guds vrede inte har sin start med de 7 plågorna, utan startar tidigare.

Med de sju sista plågorna avslutas vedermödan och Guds vrede. I Tess 1: 9-10 har vi fått löfte om att vänta på Jesus från himlen (uppryckelsen), den samme som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1: 9-10 – och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 5:1-9 – v.2 Ni vet mycket väl att Herrens dag (vredesdomen/vedermödan)kommer som en tjuv om natten. V.9 – Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Detta avsnitt vi precis har läst är mycket intressant. 1 Tess kap 4:13 och framåt handlar om församlingens uppryckelse och möte med Jesus i rymden. Paulus sätter igen uppryckelsen i förhållande med vedermödan som blir beskrivet i Kap 5:1-3.

Han fortsätter att beskriva att den dagen, d.v.s Herrens dag inte kan överraska oss som en tjuv för vi tillhör ljuset. Han avslutar det hela med att bekräfta att det är vedermödan han har undervisat om, och säkrar oss att vi inte skal drabbas av vredesdomen, men vinna frälsning genom Jesus.

Församlingen Filadelifia

Församlingen Filadelfia, som representerar en av de två ändetids församlingar fick löfte om att bli bevarad från den prövningens stund, som skall komma över hela världen. Detta löfte är ett av de starkaste löften om att församlingen ska uppryckas förde den sista årsveckan.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig, och rädda dig ur prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Det grekiska ordet för bevara är det grekiska ordet (TEREO). Verbet är använt två gånger i den här versen. Första gången blir det översatt bevara, men andra gången rädda dig ur i den svenska översättningen. I KJV är båda orden översatta med bevara vilket ger en helt annan betydning:

10Because thou hast kept the word of my patience, I also will keep thee from the hour of temptation, which shall come upon all the world, to try them that dwell upon the earth. (King James Version)

Thayer hävdar att när detta ord används med det grekiska ordet ”en” betyder det att ”stå fast i en sak”, men när det används med ”ek” betyder det precis som King James har översatt ”bevarad från”. Samma sätt har ”ek” använts när det har översatts i 1 Tess 1:10 - ..som har frälst oss från den kommande vreden. Ville Johannes visa att det var ”i prövningens stund” hade han skrivit: ”en te hora”. I stället väljer Johannes att skriva ”ek tes horas” som just betyder ”från prövningens stund”

För vem är vedermödan?

Upp 3:10 - prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Att prövningens stund är ett utryck för Guds vrede och det som ska komma över värden är de flesta eniga om. Men varför kommer den? Är det för att pröva och rena församlingen? Nej, det är för att sätta dess invånare, över hela värden, på prov. Detta riktar sig till människor som är kvar på jorden efter uppryckelsen, och som har anslutit sig till Antikrist.

Ordet ”dess invånare” (katoikeo), som är använt här är ett starkt ord. Ordet handlar om något varigt och konstant. Det betyder att domen gäller dem som har gjort jorden till deras riktiga hem, och identifierar sig med jordens handel och religion. De har gjort jorden till sitt permanenta hem, vilket omöjligt kan referera till församlingen.

Den sanna kyrkan består av främlingar och gäster på denna jord. (1 Pet 2:11), och som söker det som är därovan (Kol 3:1-2), som har deras medborgarskap i himlen (Efe 2:19), och som har sitt hem i himlen (Joh 14:2).

Vem väntar vi på?

Tit 2:13 – Medans vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Fräsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

Det är inget tvivel om att vår förväntning och vår glädje är Jesu tillkommelse. Vi ska inte vänta på Antikrist, vedermöda och Guds vrede. Om Herren hade i sinne att hans folk skulle igenom vedermödan och Antikrist regi så hade han också varnat och förberett sin församling på det. För i så fall skulle Antikrist träda fram innan uppryckelsen kunde ske.

Evangeliet om riket

Det är heller inte det nådens evangelium som blir predikat i vedermödan, men i stället evangeliet om riket. Detta evangelium blir predikat av de 144000 utvalda judarna som kommer att förkunna Messias upprättelse av det messianska riket. Nådens evangelium som vi känner det blir avslutat i och med att församlingens tidsålder blir avslutad.

Martyrerna ber också Gud om att hämna sig på sina fiender. Detta är heller inte den troendes vittnesbörd i församlingens period. Vi ber inte att Gud ska hämnas våra fiender, vi ber Gud om att frälsa alla människor. (Rom 12:19) De två vittnen får också makt att hämna sig på och straffa sina fiender.

Avslutning

Församlingens uppryckelse var en hemlighet intill att Paulus fick den förmedlat till församlingen. Därför hör vi inte Jesus undervisa om uppryckelsen. Jesus predikar uppståndelse på den yttersta dagen och sin synliga komma för Israel.

Dan 9 visar tydligt att den 70 årsveckan är till för Israel och Jerusalem, inte för församlingen.

Genom att blanda ihop Guds program för Israel och församlingen blir det fel. Genom många bibelord lovar Herren oss att församlingen inte skal drabbas av vredesdomen, men bli frälst från den. Vredesdomen eller Herrens dag är hela 7 års period. Församlingen skall därför uppryckas innan den sista årsveckan börjar. Precis som Filadelfia församlingen skulle bli bevarad från prövningens stund.

Efter kap 3 i Uppenbarelseboken finner vi inte längre församlingen mellan kapitel 6-19 som också är vedermödan på 7 år. Vi ser heller inte den helige Ande som är tätt knuten till församlingen. När den helige Ande som bor i de frälsta är borta från jorden, är det fritt fram för Antikrist och hans regi. Den ända kyrka som är tillbaka är skökan.

Vi hittar inget belägg för att församlingen ska igenom vedermödan men tvärtom bli bevarad från den. Vi skal vänta och ha Jesu Kristi dag levande i våra hjärtan. Vedermödan eller Jakobs nöd är till för dem som bor på jorden. Israel och judarna kommer att prövas på ett speciellt sätt om de vill erkänna Jesus som messias eller inte. Antikrist i sin tid Guds tabernakel som också är församlingen. Församlingen är representerad i himlen redan vid vedermödans start genom de 24 äldste. När Herren vänder tillbaka till jorden i Upp 20 så är församlingen tillsammans med änglarna med.

Jesus kommer snart!


DEL 2

Det här är en fortsättning på det första inlägget ”Jesu återkomst före vedermödan,” som på samma sätt är ett försvar för Pre-tribläran som betyder att uppryckandet av de troende sker innan vedermödan. Vi hittar många fantastiska berättningar i GT som är förebilder på uppryckelsen, vedermödan och den tid vi lever i. Jag vill visa på några av de berättningar från GT som kan visa och bekräfta en uppryckelse innan vedermödan.

Guds vrede

När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12. I den här världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom.

På senare tiden har Guds vrede börjat ha olika betydningar för människor. Man nämner Lammets vrede, Människans vrede, Satans vrede och Guds vrede och blandar ihop det. Det är också delade meningar om både när och hur Guds vrede inträffar.

Vedermödans konsekvenser

Uppenbarelseboken kan vi se att vedermödan startar i Kap 6 med att de sex första sigillen bryts av Lammet och slutar med Guds sju vredesskålar i kap 16-18. Redan under de sex första sigillen ser vi en förödande konsekvens för livet på jorden. De sex första sigillen för med sig krig, hungersnöd, plågor och orsaker död för en 1/4 av jordens befolkning. Med andra ord cirka 1,7 miljarder människor kommer att dö vid de första sex sigillen. Vid sidan av det här så kommer det att finnas martyrer av människor som blir troende under vedermödan.

När änglarna blåser i de 7 basuner så utlöser det automatisk nya straffdomar mot jorden. De här domarna kombinerar kraftiga naturkatastrofer med övernaturliga plågor. När de 7 basuner är klara med sina plågor så har en tredjedel av vattnet förstörts, en tredjedel av allt livet i havet har dött, och en tredjedel på jorden kommer att brännas upp, och en 1/3 av de människor som överlevde de första sex sigillen kommer att dö. Med andra ord ytterligare cirka 1,7 miljarder människor av jordens befolkning.

Vredesskålarna fullbordar Guds domsslut

Vi har inget tal på hur många människor som kommer att få lov till att sätta livet till under vredesskålarna men vi kan bara gissa. Jesus själv säger att om inte den tiden förkortas kommer inget människa att bli frälst (Matt 24:22). Dessa vredesskålar är ut över all beskrivelse, och det är svårt att förstå konsekvensen eller betydningen av dem.

Dessa vredesskålar blir fullbordan av Guds domsslut. Upp 16:16-21 talar om en så stor jordbävning att det aldrig någonsin har funnits något liknande tidigare. Konsekvensen av den kommer att göra så att alla öar flyr, och bergen kommer inte att finnas mer. Tro mig när jag säger att ingen önskar att vara på jorden på den tiden.

Vedermödan är ramen för den kommande vreden

Med andra ord så är vedermödan tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden. Den kommande vreden är inte en enkel dag, precis som att Herrens dag inte är det heller. Guds vrede, den kommande vreden, Herrens dag, vredesdomen osv. är en tidsperiod som börjar med att det första sigillet bryts och kulminerar vid Jesu synliga komma för Israel och världen, där Guds vrede också blir uppenbarad.

Paulus gjorde det klart att församlingen inte skulle vara på jorden under den här tiden av domsslut som vedermödan är. I 1 Tess 1:10 så talar Paulus att Herren kommer att frälsa oss från den kommande vredesdomen. Ordetfråni Grundtexten betyder från med hänsyn till både tid och plats, så att vi med andra ord inte kommer att vara närvarande när det händer. Ty Gud har inte bestämt oss för att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Guds vrede varar hela vedermödan

När det handlar om Guds vrede så påpekar ofta människor att det inte är det samma som den stora nöden, och de har helt rätt. Den stora nöden är på 3,5 år som startar med förödelsens styggelse och Guds vrede eller vredesdomen varar i hela vedermödan på 7 år.

Upp 6:16-17 – ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Här ser vi att redan vid det sjätte sigillet så har Lammets vredes dag kommit, som är det samma som Guds vredes dag, då Lammet och Fadern är samma person. Ofta så påpekar man att de sju sista plågorna – som också är Guds vredesskålar är själva Guds vrede. Men i kap 15:1 kan vi se att Guds vrede når sinfullbordanmed dessa sista plågor, alltså inte sin början. Det är alltså bara själva avslutningen av Guds vredes period som avslutas med de sista 7 plågorna.

Räddad från både tid och plats

Abraham påminde Herren i sin argumentation om Sodom och Gomorra att det strider mot hans natur att förgöra de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga (1 Mos 18:23).

Petrus undervisar oss genom att ge oss exemplet med Lot för att visa att Lot inte var ett tillfälligt exempel men en generell princip från Guds sida, att Herren ”frälser de gudfruktiga ur frestelsen” engelsk översättning: The Lord knows how to rescue godly men from trials”. Ordet from (ur) betyder från tid och plats från denna händelse.  

Varningar till församlingen

Frågan är om vi kan hitta ord där Herren talar tröst eller varningar till sin brud inför den kommande vredesdomen? Kan vi hitta ord där han lovar oss att beskydda och bevara oss genom denna fruktansvärda tid som vedermödan är? Kan vi överhuvudtaget se församlingens existens under själva vedermödan?

Nej, det kan vi inte! Just därför att han hänvänder sig till Israel när församlingen är borta, och kan då fortsätta sitt program med Israel under den sista årsveckan, samtidigt att han lovar oss att vi inte ska bli drabbade av den kommande vreden.

Som på Noas tid

Matt 24:37 – Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

Herren önskar att vi ska studera Noa och jämföra med denna tidens avslutning. I Matt 24:37 kan vi läsa att på samma sätt som det var i de dagar, då Noa levde ska det vara vid Herrens återkomst. Det vi kan lära oss av Noas dagar är om tiden före syndafloden, själva syndafloden och Herrens beskyddande hand över Noa och hans släkt.

Jesus fortsätter att förklara att de människor som överlever vedermödan kommer omedelbart att bli dömda innan 1000 års riket. Några blir bortryckta till doms och andra får lov till att gå in i det Messianska riket. På samma sätt som vid syndafloden kommer människor att bli bortryckta till doms. Människorna på Noas tid gick under på grund av syndafloden, och på samma sätt kommer människor att gå under i själva vedermödan, och straks efter vid Jesu dom.

Tre slags människor

Det fanns tre olika slags människor som levde på Noas tid innan syndafloden kom. Det var de otroende som förkastade Herrens ord, och alla gick under i syndafloden. Det var Noa och hans släkt som blev bevarade genom syndafloden, och det var Enok som blev uppryckt till Herren innan syndafloden kom. På var sitt sätt representerar dessa människor tre olika kategorier som vi kan jämföra med vår tid i dag. På precis samma sätt så ser vi tre slags människor i dag när vi är på väg mot vedermödan och den avslutande tiden:

·   Människorna som gick under i syndafloden på Noas tid representerar de icke troende, som inte har tagit i mot Jesus som sin frälsare. De människorna kommer att gå in i vedermödan, och bli utsatta för Guds vrede. Dom som inte omvänder sig i vedermödan kommer att bli dömda av Jesus och kommer sedan att bli kastade i den brinnande eldsjön.

·   Noa representerar den rest av Israel som Herren kommer att fullborda sina löften med i 1000 års riket. Noa är alltså det utvalda Israel, som på ett speciellt sätt kommer att bli beskyddade under vedermödan. 3,5 år in i vedermödan kommer de troende judarna att fly ut i öknen där Herren kommer att beskydda dem för Antikrist och hans förföljelse. Noa blev bevarad genom syndafloden och det kommer också en del av det judiska folket att bli.

·   Enok är en bild på församlingen som inte fick del av syndafloden och Guds Dom då han blir uppryckt och hämtad av Gud innan floden kom.

Enok/Hanok är en förebild på församlingen

1 Mos 5:24 – Sedan Hanok på detta sätt vandrade med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.

Hanok är en mycket talade förebild när det gäller församlingens uppryckande i förhållande till tiden för den Antikristliga vedermödan. Hanok levde i det 7 ledet från Adam, och levde i en mycket speciell tid, nämligen i tiden före syndafloden. Ordet säger att på den tiden så var människornas ondska stor på jorden, och människors hjärtan och motiv var helt igenom onda.

Mitt i detta syndiga människovimmel så fanns det en man, Hanok, som trodde på Gud och vandrade med honom. (1mos 5:24) Vittnesbördet om Hanok är att han hade funnit nåd av Gud. (Heb 11:5)

Hanok blev uppryckt

Heb 11:5 - Genom tron togs Hanok bortutan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig.

Hanok blev uppryckt utan att smaka döden för Gud hade tagit honom till sig. I tiden före sitt uppryckande så förkunnade Hanok, för människorna i hans samtid, om den kommande Gudsdom och straff över synd och gudlöshet. När syndens mål var nått kom också Guds dom över synden på Noas tid och han sände syndafloden, men då var Hanok redan uppryckt till Herren.

Syndafloden är en bild på den vrede som Gud kommer att sända över jorden och de ogudaktiga människorna i ändens tid – den kommande vredesdomen (1 Thess 1:10)

Transporterad till ett annat ställe

Det grekiska ordet för ”tagit honom till sig” är metatithemi, och blir i KVJ översatt ”transportet”, dvs överflyttad, transporterat till ett annat ställe. Hanok blev med andra ord transporterad eller överflyttat till himlen för att han inte skulle smaka döden. 1 Kor 15 talar om att inte alla ska insomna, men alla ska förvandlas. Det är Paulus som beskriver uppryckelsen av församlingen där inte alla ska möta döden, men uppleva att Herren tar oss hem till sig.

Precis som att Hanok representerar församlingens uppryckelse innan vedermödan, så representerar Noa och hans familj, den lovade rest av Israel, som ska bli bevarade genom vedermödan, och som ska uppleva det messianska rikets välsignelser.

Sjunde släktsledet från Adam

Det som kan vara intressant att nämna i sammanhanget är att Hanok var det sjunde släktsledet från Adam. Församlingen är på samma sätt den sjunde församlingen som blir presenterad i Uppenbarelseboken kap 3.

Vi lever i Laodicea tiden, som utifrån en historisk och en profetisk tidslinje för församlingen också är den sista tidens församling innan uppryckelsen. Vi lever också i början av det sjutusende året efter skapelsen, där Hanok blev uppryckt som sjunde släktsled efter Adam.

Hanoks betydelse

Roten från namnet Hanok betyder träna och undervisa, vilket får oss att tänka på Jesu missions befallning till församlingen. –”Gå därför ut och gör alla folk till lärljungar” (Matt 28:19)

Enligt Hebreisk tradition så är Hanok född på själva Pingstdagen, som också är samma dag som församlingen blev född. Hanoks liv och hans uppryckelse före syndafloden är en tydlig förebild på uppryckelsen av församlingen.

Lot blev frälst undan Guds vrede

1 Mos 19:22 – ”Jag skall inte omstörta staden du talar om. Men skynda dig att fly dit, ty jag kan inte göra något förrän du är där”

Gud hörde ropet över Sodom och Gomorra, och såg den svåra synd som härskade i städerna. Abraham förhandlade med Herren över att inte förstöra städerna om det fanns helt ner till tio rättfärdiga i städerna. Nu fanns det inte tio rättfärdiga i städerna men bara en enkel - Lot.

På trots av att det inte var något som Herren hade bundit sig till, ville han inte förstöra och döma städerna på grund av denne ene. Sodom och Gomorra blev utsatta för Guds dom och vrede, och Gud lät det regna eld och svavel över städerna. Men Herren kunde inte påbörja sin vredesdom förrän att Lot hade lämnat staden och var i säkerhet i grannstaden Soar.

Luk 17:28-29 – På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot gick ut från Sodom lät Gud eld och svavel regna från himlen och gjorde slut på dem alla.

Lot blev borttagen från tid och plats där Guds dom skulle i värkställas. Änglarna som blev sända för att rädda Lot förkunnar att de inte kunde påbörja Guds dom innan Lot var i säkerhet. Lot är en bild på församlingen som blir räddad frånbåde tid och platsför den kommande vreden.

2 Pet 2:7-9 – Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv.

Petrus undervisar om den Dom som drabbar all orättfärdighet, och visar oss att Gud inte dömer de rättfärdiga tillsammans med de orättfärdiga.  

Daniel och de tre männen i den brinnande ugnen

Historien om Daniel, och de tre männen i den brinnande ugnen är en av de berättelser från GT som visar en tydlig bild på vedermödan och denna tidens avslutning.

Kung Nebukadnessar, som är en tydlig förebild på Antikrist, hade satt upp en staty av guld på Duraslätten i Babylon. Bemärk att statyn är sextio alnar hög och sex alnar bred, som kan sammanliknas med Antikrist tal som är 666. Nebukadnessar tvingar alla att falla ner och tillbe denna uppsatta staty, där konsekvensen för dem som inte lydde, var att bli kastad i den brinnande ugnen. Den brinnande ugnen är en bild på Guds vrede och den stora nöden i vedermödan.(Mal 4:1 – Se, dagen kommer, den brinner som en ugn.)

Sadrak, Mesak och Abed-Nego vägrade att böja knä för Nebukadnessars staty, och de blev kastade i den brinnande ugnen. Kungen befallde att ugnen skulle göras sju gånger hetare än man någonsin sett den vara, och det är en bild på fullkomlighetens tal. Herren sände sin ängel som beskyddade Sadrak, Mesak och Abed-Nego i den brinnande ugnen, och de kom ut utan någon som helst skada eller påverkan av elden.

Men det man måste fråga sig i denna historia är vart Daniel är någonstans. Var han en av dem som böjde knä för statyn? Varför var han inte närvarade, och varför blev han inte också slängd i den brinnande ugnen. Vi kan vara ganska säkra på att Daniel inte böjde knä för Nebukadnessars staty. Daniel var bara inte närvarande där alla skulle tillbe statyn, eller vid den brinnande ugnens lidande. Gud hade ”tagit bort honom”.

Beskrivningen som kungen fick av dessa män i den brinnande ugnen var att det var tre judiska män (Dan 3:12). De tre judiska männen är en bild på de utvalda Israel som blir bevaradgenomvedermödan, och Daniel, den högt älskade (Dan 10:11) är en bild på församlingen som blir bevaradfrånvedermödan. 

Paulus undervisade om uppryckelsen

Paulus var den förste person på jorden som presenterade undervisningen och uppenbarelsen om uppryckelsen ungefär 20 år efter korset. Upp till den tiden var det okänt eftersom Jesus inte undervisade uppryckelsen till sina lärljungar på sin tid. Uppryckelsen av församlingen är främst beskriven i 1 Thess 4:16 och 1 Kor 15:52.

Ett av de tydligaste bibelverser från GT som vi kan relatera till församlingen i är från Jesaja 26:19-21. Jag vill pröva att jämföra det vi ser i Jesaja kap 26 och Paulus undervisning om uppryckelsen i 1 Tess 4:16-17 & 5:9.

Jesajas ord med svart text och Paulus med rött.

Jes 26:19 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. (förstskall de som dött i Kristus Jesusuppstå) Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade. Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. (Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden) Göm dig ett litet ögonblick, till dess att vreden har gått förbi. Ty se HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. (Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus)

Det är också närliggande att hänvisa till Joh 14:2-3 där Jesus talar om att i hans Faders hus finns många rum, och att han går bort för att bereda plats åt oss. Församlingen kommer att höra samma röst som Johannes hörde i Uppenbarelseboken: -”Kom hit upp”, och vi kommer att få ta del av de rum Herren har förberett åt oss. Vi kommer att få gå in i hans kamrar och stänga dörren efter oss. När det har hänt kommer HERREN ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning – som också är Guds vrede.

Det här löftet handlar inte om hans synliga återkomst där Herren kommer till Israel för att vara där de är. Det är ett löfte till församlingen, att han har gått hem till sin Fader för att bereda plats åt oss där.

De 24 äldste

Ibörjan av Uppenbarelseboken kap 4 så möter vi en skara som vi inte har stött på tidigare i bibeln. Det har tidigare varit tre andra profeter än Johannes som genom en syn har fått sett Guds tron, men ingen av de tidigare har förut sett denna skara. Jesaja såg dem inte i Jes kap 6. Hesekiel såg dem inte i Hes kap 1 & 10, och Daniel såg dom heller inte i kap 7. Det är de 24 äldste jag tänker på som sitter runt om Guds tron i Upp 4:4.

Denna skara har med andra ord inte varit där tidigare, men nu, efter de sju församlingarna som representerar församlingen ur ett historiskt och profetiskt perspektiv, ser vi dem i himlen. De är på plats runt om Guds tron innanvedermödan ska ha sin start i Upp kap 6, och därför menar jag att de 24 äldste representerar den uppryckta församlingen som är på plats innan vedermödan får sin start.

De 24 äldste sitter på troner så de regerar. De sitter runt om Guds tron så dom hjälper och assisterar Herren. Dom sitter ner så deras arbete är klart. Dom är klädda i vitt så de är rättfärdigjorda. Deras kläder är Himation, som är det samma som församlingens och Jesu kläder. De bär kronor (Stephanos) så de är kungar. Dom kallas också äldste som är klar häntydning till församlingen.

När de sjungar så sjunger dom de förlöstas sång i Upp 5:9-10:

Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor (oss) av alla stammar och språk, folk och folkslag. Du har gjort dem (oss) till ett konungsdöme (kungar) till präster åt vår Gud, och de (vi) skall regera på jorden.

Som så många gånger är texten inte korrekt översatt från grundtexten. King James har bland andra översättningar satt första person plural i stället för. De 24 äldste identifierar sig själva med den lösköpta församlingen, som är klädda som dem, är präster och kungar som dem, och är på plats innan vedermödans start.

Sammanfattning

Vi ser alltså genom hela bibeln många exempel och förebilder som visar på att Herren kommer att flytta sin församling från både tid och plats när det gäller ändetidens domslut som ska övergå jorden.

Han kommer att rycka upp oss och gömma oss i sin Faders hus intill att hans vrede har gått förbi. Vi har löfte om att bli bevarade från det som ska övergå den här världen då syftet och ämnet för vedermödan inte är till för församlingen. Vi väntar inte på Antikrist men på det saliga hoppet att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet. (Titus 3:4) Han som frälser oss från den kommande vredesdomen. (1 Tess 1:10)


DEL 3

Det här är det tredje inlägg jag skriver som ett försvar för Pre-trib läran, det vill säga att Jesus kommer att hämta sin församling före det att vi går in i den 70:e och sista årsveckan, och att vedermödans domar går ut över jorden.

 

En utvald generation

Undervisningen om Jesu återkomst har alltid fascinerat mig, och tanken om att en utvald generation i mänsklighetens historia inte kommer att få uppleva döden, men i stället kommer att få uppleva det att bli förvandlade som sker när Jesus kommer för att hämta sin församling, genom att upprycka dem levande till himlen.

Förlossningens dag närmar sig

Det som gör ämnet så intressant och omdiskuterat, är ju att tidens tecken talar väldigt starkt om att vi är på väg mot den här tidens avslutning, och därmed Jesu återkomst.

Många människor i dag är överväldigade över de tecken vi både kan se och uppleva, och att den helige Ande talar tydligt till Guds församling och människors hjärtan att göra sig redo. I den förbindelse, då människor börjar se att förlossningens dag börjar närma sig, är nästa fråga när vi egentligen kan förvänta att uppryckelsens ögonblick sker?

Frågorna många ställer sig

En del av de frågor som många ställer sig i förbindelse med Jesu återkomst är när vi kan förvänta att uppryckelsen sker? Kommer församlingen att behöva gå igenom vedermödans tid? Vad är egentligen syftet med vedermödan, och är det egentligen Antikrist eller Jesus vi ska vänta på? Är Jesu återkomst och uppryckelsen den samma eller två skilda händelser?

Jag hoppas att både detta inlägg och de förra jag har skrivit besvarar några av de frågeställningar som finns.

Min personliga överbevisning

Tidigare var jag ganska överbevisad om att Jesus först kommer att hämta sin församling efter vedermödans tid, och att uppryckelsen och Jesu synliga återkomst var samma händelse. Jesus talar ju bara om en återkomst, och varför ska församlingen bli sparad från vedermödan när både Israel, och den här världen ska lida? Jag såg vedermödan som en nödvändig reningsprocess för Kristi kropp på grund av det avfall vi upplever på många håll i dag.

Men då jag till att börja med har haft några obesvarade frågor som jag inte kunde få ihop med det jag kunde läsa i bibeln, försökte jag att sätta mig in i frågorna ordentligt. De här inläggen är ett resultat av det som jag kom fram till.

Lika säker som jag är i dag på min frälsning, är jag också när det gäller tidspunkt för själva uppryckandet av församlingen. Jesus kommer att upprycka sin församling före det att den sista årsveckan och 70:e årsveckan börjar, och jag vill dela några av de argument som jag tycker talar starkt för det.

Uppryckelsen och Jesu synliga återkomst

Joh 14:1-3 – Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är

1 Thess 4:15-17 – Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren

Uppryckelsen är inte ett annat namn för Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker i olika etapper som börjar med uppryckelsen och avslutas vid hans synliga återkomst efter den stora nöden.

Uppryckelsen av församlingen

Uppryckelsen är en osynlig händelse som sker helt utan förvarning. Vi vet med andra ord inte helt precis när det sker, och vi blir uppmanade till att vara vakande och bedjande. Vi ska känna till tiden omkring uppryckelsen och ha en förståelse för när det börjar dra ihop sig, men själva timmen och stunden vet vi inte något om och den kommer att vara dold intill den dag att det sker. 

Jesus kommer halvägs till jorden för att möta oss i rymden, för att sedan ta oss tillbaka till himlen, för att vi ska vara där han är. Om Jesus hade fortsatt till jorden efter uppryckelsen, så hade han tagit oss dit vi är i stället för. Men enligt Johannes så kommer han tillbaka för att hämta oss dit han är, som är i hans Faders hus i sitt himmelska rike. 

Jesu synliga återkomst

Jesu synliga återkomst är inget osynligt, eller hemligt komma. Allas ögon ska se honom, och han kommer fullt synlig på himmelens skyar. Själva tidspunkten är heller ingen överraskning, då vi vet att han kommer direkt efter vedermödans slut, eller precis 3,5 år efter den stora nödens början.

De få människor som överlever själva vedermödan kommer att kunna bevittna denna händelse.

Enligt Herrens eget ord

Paulus poängterar att det är ”enligt ett ord från Herren” när han undervisar om uppryckelsen, och de dödas uppståndelse.

För det första så är 1 Thess skriven av Paulus omkring år 51, och troligtvis var inga av evangelierna ännu skrivna på det tidspunkt när Paulus skriver detta brev. För det andra så hittar helt enkelt ingen undervisning från Jesus i evangelierna, där Jesus talar om några som uppstår från de döda samtidigt med att andra blir levande förvandlade för att möta honom på skyarna.

Jesus predikade bara uppståndelsen ifrån de döda, utifrån de löften vi kan se i GT. Där blir de heliga lovade uppståndelse omedelbart efter den stora nöden (Dan 12:2), och precis före själva tusenårsriket. Det är denne uppståndelse Jesus kallade livets eller de rättfärdigas uppståndelse som alltså hör till de heliga från GT.

Församlingens hemligheter

1 Kor 15:51-52 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.

Det betyder att Paulus förmedlar en av de hemligheter som indirekt har med församlingen att göra, som han har fått genom ett direkt ord eller i en uppenbarelse från Herren.

Hemligheten som Paulus förmedlar här och som aldrig tidigare har varit uppenbarad eller känd, är just det att en utvald generation inte kommer att dö, men kommer att få uppleva det att bli transformerad och förvandlad, och kommer att uppryckas tillsammans med de döda för att möta Jesus på skyn.

Vi ska vara där han är

Joh 14:1-3 - "Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni."

I Johannes evangeliet ger Jesus oss en unik uppenbarelse. Han talar om något som ingen profet tidigare hade eller kunnat lova. Ingenstans kan vi läsa att Messias skulle komma, men i stället för att samla de heliga i ett jordiskt Jerusalem så skulle han ta dem till sin Faders hus, som är samma plats dit han skulle gå bort.

När han ger löftet så är det på bakgrund av att ”jag skall komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.” Han talar om en återkomst som inte har med den judiska befrielsen att göra,  eller för att upprätta sitt rike på jorden, eller för att döma nationerna. Det är ett ord som endast med hans egna att göra.

Joh 14: 1-3 och 1 Tess 4: 13-18

Det finns fantastiska paralleller när vi jämför dessa två bibelverser där några av orden eller fraserna nästan är helt identiska. De följer samtidigt varandra i den ordning de kommer och på det sättet att själva stycket är uppbyggd. 

John 14:1-3                                1 Tess 4: 13-18

v.1 Oroas                                      v.13 Sörjer

v.1 Tro                                          v.14 Tror

v.1 Gud, mig                                v.14 Jesus, Gud

v.2 sagt er                                    v.15 säger er

v.3 komma tillbaka                        v.15 Herrens ankomst

v.3 ta er                                       v.17 ryckas upp

v.3 till mig                                    v.17 för att möta Herren

v.3 skall vara där jag är                v.17 alltid vara hos Herren.

Båda dessa bibelverser tröstar och visar oss på ett unikt sätt att Herren kommer för att ta de troende från jorden till sin härlighets himmel.                 

18 Pre-trib argumenter

1.   Det finns helt enkelt inga passager i GT eller i NT som talar för att församlingen kommer att gå igenom vedermödans period, eller att församlingen ska stå ansikte till ansikte mot Antikrist.

2.   Vedermödan kallas ”Jakobs nöd” (Jer30:7), men kallas aldrig för ”församlingen eller kyrkans nöd”.                                                     

3.   Ängeln Gabriel förkunnade för Daniel att 70 veckor var bestämda över ditt folk (judarna) och över din heliga stad (Jerusalem) . Församlingen är inte nämnd här. Dan 9:24

4.   Församlingen hade inte del i de första 69 veckorna, och kommer inte att ha del i den sista och 70:e årsveckan.

5.   I Uppenbarelseboken sker uppryckelsen i kap 4:1 som är före vedermödans period som är beskriven från kap 6-19. De 24 äldste som representerar församlingen är på plats innan det första sigillet bryts.

6.   Församlingen är nämnd över tjugo gånger i de första tre kapitlen i uppenbarelseboken, men är aldrig nämnd mellan kapitel 4 och 19. 

7.   Vedermödans period kallas också ”en vredens dag” (Sef 1:15) i bibeln, men Jesus har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen. (1 Tess 5:9), men har frälst oss från ”den kommande vredesdomen” (1 Tess 1:10)

8.   Vedermödan tid kallas HERRENS dag i bibeln (Sef 1:15). Men 1 Tess 5:2-3 säger att Herrens dag (vedermödans tid) kommer som en tjuv om natten. När folk (otroende) säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de (otroende) av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de (otroende) slipper inte undan. Det är tydligt att vedermödan är något som ska drabba de otroende, men det inkluderar inte de troende och frälsta.

9.   Vi ska trösta varandra med talet om uppryckelsen (1 Tess 4:18). Det finns ingen tröst i undervisning som säger att församlingen ska gå igenom delar av eller hela vedermödans domstid.

10. Jesus lovade församlingen i Filadelfia att han ville bevara församlingen och ”rädda dig ut ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov.” (Upp 3:10) Gud lovade att bevara den trofasta församlingen ute från vedermödans period.

11. På samma sätt som Enok blev uppryckt till himlen före syndafloden och Noas släkt blev bevarade genom syndafloden, kommer församlingen att bli uppryckt innan vedermödan och Israels rest bli bevarade genom vedermödan.

12. På samma sätt som att Gud inte kunde döma Sodom och Gomorra innan Lot var borta från staden kan Gud inte döma den här världen innan de rättfärdiga är borta. ( 1 Mos 19:16)

13. Jesus talade om vedermödans period när han bad: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför människosonen”. (Luk 21:36) Det ger ingen mening att Jesus ber om något som han inte är villig att hålla.

14. Mal 3:18 säger att Herren (vid sin ankomst) kommer att visa oss skillnaden mellan den rättfärdige och den ogudaktige, mellan den som tjänar Gud, och den som inte tjänar honom. Pre-trib tror att Herren kommer för att hämta sin församling, sedan kommer vi tillsammans med honom för att döma mellan rättfärdiga och orättfärdiga. 

15. Vid uppryckelsen kommer Jesus för sin församling (1 Tess 4:16-17) när han kommer vid slutet av vedermödan, så kommer han med sin församling. (1 Tess 3:13).

16. I breven till de 7 församlingarna så uppmanade Jesus att ”höra vad Anden säger till församlingen”. Men i vedermödans tid, efter att den helige Ande i församlingen är tillsido satt säger han: ”Den som har öron må höra” (Upp 13:9) Han utelämnar församlingen, då det inte finns någon församling som ska lyssna till det Anden talar och som ska gå igenom vedermödan. 

17. Antikrist kommer att strida mot de heliga och få makt att besegra dem. (Upp 13:7). Men det kan inte vara församlingen det talas om här. Jesus har själv lovat att ”helvets portar aldrig ska bli församlingen övermäktig”. (Matt 16:18)

18. Jesus sa inte: ”När detta har hänt”, så räta på er och lyft upp era huvuden, men i stället ”När alla detta (tidens tecken) börjar ske”, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning. (Luk 21:28).

Av två vittnens utsago

Skulle jag välja två bibelord, ett från GT och ett från NT, som tillsammans talar och vittnar om att församlingen inte ska gå igenom Guds vrede eller vedermödans tid vill jag peka på två följande bibelverser:

1 Thess 1: 9-10 – Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen

Jes 26:19-21 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade.  Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick, till dess vreden har gått förbi.  Ty se, HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. Jorden skall blottlägga sina blodskulder och inte längre dölja sina dräpta.

Ouppfyllt löfte

Vi kan inte se att detta bibelställe från Jesaja någonsin tidigare har blivit uppfyllt. Det stämmer heller inte överrens med den uppståndelse som Jesus predikade och som Daniel talar om i Dan 12:2, som vi vet ska ske efter vedermödans tid och inte före.

Här talar Jesaja i stället om en uppståndelse som sker då Herren först kallar in sitt folk i sina kamrar, före och innan dess att Guds vrede och domar går ut över jorden. 

Kom mitt folk

”Kom mitt folk”, som egentligen betyder ”försvinn” eller ”bli osynlig”, är en fantastisk parallell till den upplevelse Johannes hade i Upp kap 4, där han fick se en öppen dörr i himlen, och samtidigt fick höra Guds röst liksom en basun som på samma sätt sa: ”Kom hit upp”. Ögonblickligt efter Guds kall blir Johannes uppryckt till Guds tron, där han från himlen får skåda vedermödans tid utspela sig på jorden.

Johannes representerar här församlingen som kommer att få uppleva det samma på uppryckelsens dag. Genom en befallning, en överängels röst och en Guds basun kommer församlingen att bli uppryckt till himlen och kommer att få se vedermödans tid utspela sig jorden.

För att pröva och straffa jordens invånare

Upp 3:10 - Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov

Jesaja talar om att ” HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning”. På samma sätt bekräftar Upp 3:10 om att prövningens stund (vedermödan), som ska komma över hela världen är till för att sätta dess invånare på prov.

Både Jesaja och Uppenbarelseboken talar om att syftet med vedermödan, är till för att straffa och pröva och jordens invånare på grund av deras synder genom någonting som heter Guds vrede. Samma vrede som båda dessa bibelverser vittnar om att vi är räddade ifrån, genom att Herren kallar hem oss till sin Faders hus, hem till sina kamrar till dess att vreden har gått förbi.

En man på en öde ö

Om vi skulle göra ett experiment och placera en man på en öde ö, med endast en bibel i handen, utan utläggningar och påtvingade läromässiga idéer. Vilken konklusion hade han kommit fram till med hänsyn till tidspunkt för uppryckelsen?

För det första hade han lärt sig från Jes 13:9-13, och Amos 5:18 att Gud skulle döma jorden på grund av deras synder, genom att utgjuta sin vrede genom en fruktansvärd domstid som bibeln beskriver som HERRENS dag. 

Jes 13:9-13 – Se, HERRENS dag kommer, fruktansvärd, med förbittring och brinnande vrede, för att ödelägga landet och utrota syndarna som bor där. Ty himlens stjärnor och stjärnbilder sänder inte mer sitt ljus. Solen går upp mörk, och månens ljus lyser inte. Jag skall straffa världen för dess ondska, de ogudaktiga för deras missgärning. Jag skall göra slut på de stoltas övermod och slå ner tyrannernas högmod. Jag skall göra en man mer sällsynt än fint guld, en människa mer sällsynt än guld från Ofir. Därför skall jag få himlen att darra, och jorden att gunga och skaka i sina grundvalar -genom HERREN Sebaots förbittring, på hans brinnande vredes dag.

Amos 5:18 - Ve dem som längtar efter HERRENS dag! Varför längtar ni efter den? Herrens dag är mörker och inte ljus.

Genom att sedan läsa vidare i Matteus evangeliet kapitel 24 kunde han se att den domstiden skulle bli så allvarlig att om inte Herren avslutade den skulle ingen människa överleva. I stället kommer Herren att avsluta denna domstid genom att i kraft och härlighet återvända till den här jorden. Då han visste att Jesu återkomst inte hade hänt ännu, så visste han att Guds vrede fortfarande låg någonstans i framtiden.

När han sedan kom till 1 Thess 9-10 så kunde han se ett ganska tydligt uttalande. Han kan läsa om Jesus som räddar oss och har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1:9-10 - Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

Engelsk översättning (NIV): ..and to wait for his Son from heaven, whom he raised from the dead--Jesus, who rescues us from the coming wrath.

Genom att läsa bibelversen kunde han besvara följande frågor ”vem, vad, var, när och varför”. Vem (Jesus) Vad (som räddar och frälser oss), när (tiden för den kommande vreden). Genom att läsa vidare i 1 Tess 4:15-17 kunde han läsa att ”var” är från jorden till himlens skyar, och i 1 Tess 5:9 blev frågan varför besvarad då vi kan läsa att vi inte är bestämda för att drabbas av Guds vrede utan att vinna frälsning genom Jesus Kristus.

1 Tess 5:9 - Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus

Engelsk översättning (KJV): For God hath not appointed us to wrath, but to obtain salvation by our Lord Jesus Christ 

Vårt exempel kan alltså se att i och med att vi blir räddade omkring samma tidspunkt för Guds vrede då vi inte är bestämda för den, så kan han alltså konkludera att uppryckelsen i stället kommer att företräda den. Uppryckelsen kommer alltstå att utlösa Guds vrede över jorden som får sin början i Uppenbarelseboken kapitel 6.

Svar på ofta ställda Post-trib frågor

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på en uppryckelse före vedermödan. Här är några av dem:

”Bibeln lär inte ut att det ska vara två tillkommelser. Hur kan man då säga att Jesus kommer två gånger?”

Svar: Precis som det på samma sätt finns två olika bilder av Messias i GT (den lidande tjänaren och Konungen) finns det två olika bilder av Jesu återkomst som är svåra att få ihop. Dessa två sekvenser är uppryckelsen och Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker etappvis där uppryckelsen inleder, och Jesu synliga återkomst avslutar den. Det är helt enkelt helt två skillda händelser.

”Jesus sa att uppryckelsen skulle ske omedelbart efter vedermödan (Matt 24:29-31) när han sänder änglar för att samla hans utvalda”.

Svar: Uppryckelsen sker inte i Matt kap 24 av flera orsaker:

Vid uppryckelsen får de troende härlighetskroppar som gör att vi på samma sätt som Jesus vid Kristi himmelfart kunde göra det utan änglars hjälp. Varför skulle vi behöva änglars hjälp vid uppryckelsen, när vi har förvandlade härlighetskroppar?

Änglarna ihopsamlar också de orättfärdia på detta tidspunkt (Matt 13:38-43, 49-50)

Om man påstår att änglarnas ihopsamlande av de troende i Matt 24 är upprycklsen så måste Matt 13 på samma sätt också vara det. I Matt 13 ser vi samtidigt att det är de orättfärdiga som kommer att bli bortagna från jorden först och inte de rättfärdiga.

Änglarna blir utsända för att ihopsamla både både rättfärdiga och orättfärdiga till att bli dömda av Jesus innan 1000 års riket. Dessa människor är i deras naturliga kroppar, där de orättfärdiga blir kastade i eldsjön, medans de rättfärdiga får lov til att ärva 1000 års riket.

Jesu återkomst i Matteus 24

Matt 24:31 – Med starkt basunljud skall han sända sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra vädersträcken, från himlens ena ända till den andra.

Matt 24 är ett kapitel som beskriver Jesu synliga komma till Israel och världen. Till doms för hans fiender, och för att upprätta det Messianska riket. Ofta pekar man på de utvalda I vers 31 som man påstår är församlingen. Jag tycker att det är ganska tydligt att det är de utvalda judarna avsnittet handlar om. 

Pröva att jämnföra följande verser i förhållande till Matt 24:31:

Jes 11:11 – Och HERREN skall på den tiden ännu en gång räcka ut sin hand, För att förvärva åt sig kvarlevan av sitt folk, vad som har blivit räddat från Assyrien, Egypten, Patros, Etiopien, Elam, Sinear, Hamat och havsländerna.

Jes 11:12- Han skall resa ett baner för hednafolken och samla de fördrivna av Israel och de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn.

Banner och basuner

Banner och basun symboliserar sammankallning av folket. Det är utan tvivel samma begivenhet de talar om, och Gud förklarar genom Jesaja att det är Israels män och kvinnor som sammankallas. De utvalda är de troende judar som har överlevt vedermödan, och som på den tiden finns utspridda över hela jorden. Alla judar ska hem, som också är i full harmoni med GTs profetiska ord. Det är beviset att det inte är tala om församlingen i passagen. 

”Pre-trib är införd av några som var rädda för att gå genom förföljelse”

Svar: När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12.

Pre-trib läran går inte ut på att troende ska undfly förföljelse. Jesus profeterade att vi kommer att bli hatade i den här världen för hans skull (Joh 15:18). I den världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom. (1 Tess 5:8)

”Paulus säger i 2 Thess 2:1-9 att uppryckelsen inte sker före det att Antikrist träder fram”

Svar: Paulus talar om uppryckelsen i förhållande till HERRENS dag, som inte är enstydig med Jesu synliga återkomst. HERRENS dag är inte en enskild dag i betydningen av 24 timmer, men i stället en period av dom som går ut i världen. (Jes 2:12, 13:6, Hes 13:5, Joel 1:15, Amos 5:18,20)

Församlingen i Thessalonike var rädda och ängsliga över att de redan befanns sig inne i vedermödans period. Paulus lugnar dem och talar om att först måste Antikrist uppenbaras innan det sker. När Antikrist inleder sitt förbund med Israel inleds den sista årsveckan, eller vedermödans tid.

Hur kan människor bli frälsta i vedermödan om den helige Ande är borta från jorden?

 Svar: Att den helige Ande är tillsidosatt betyder inte att möjligheten för frälsning inte längre finns, men att den helige Ande tar sin boning i människohjärtan där vi får den helige Ande som ett sigill är helt unikt för församlingens tidsålder.

Före den helige Andes utgjutande på pingstdagen blev människor också frälsta och den helige Ande verkade i människor. När den helige Ande blev utgjuten på pingstdagen fick vi inte en ”andra” helige Ande på jorden. På samma sätt som i GT kommer människor att bli frälsta under vedermödan där den helige Ande kommer att verka på samma sätt som i GT, med bas uppifrån.

Frågor till Post-trib läran

Samtidigt finns det också en del obesvarade frågor som Post-trib läran har svårt svara eller ge en ordentlig förklaring på:

Om uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma, vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket?

”Om man tror att bara frälsta får del i tusenårsriket, och att uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma då borde i princip alla människor i tusenårsriket ha förvandlade evighets kroppar. Men vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket då reproduktion bara kan ske av människor i naturliga kroppar”?

Svar: Det sker genom människor som blivit frälsta efter uppryckelsen under själva vedermödan. De människorna går in i tusenårsriket i sina naturliga kroppar.

Varför är uppryckelsen inte nämnd i Upp 19:11-23 eller Sak kap 14?

”I Upp kap 19 får vi en beskrivning av Jesu synliga återkomst, men där nämns varken en uppståndelse eller ett uppryckande. Sak 14:1-7 beskriver också denna händelse, men inte heller där nämns det. Är det inte konstigt att en av historiens största händelse som innebär en uppståndelse av hundratals millioner människor inte är nämnd varken i Upp kap 19 eller i Sak kap 14? Varför?”

Svar: Uppryckelsen eller uppståndelsen är inte nämnda då det helt enkelt inte sker på det tidspunkten.

Vem blir ihopsamlade först, de orättfärdiga (Matt 13:30,41,49) eller de rättfärdiga? (1 Thess 4: 16-17)

Både 1 Tess och Matt 13 påstår att respektive uppståndelser sker först. 1 Thess talar om uppståendelsen av församlingen som sker först, men Matt 13 sägar att först ska de orättfärdiga tas bort från jorden. Båda grupper kan inte vara den förste som ska bli bortagen?

Svar: Det är två separata händelser, som helt enkelt inte sker samtidigt.

I och med att de frälsta blir belönade med kronor vid uppryckelsen (Kristi domstol) Hur kommer det sig att de 24 äldste redan har dem på (Upp 4:4-10) även om inte uppryckelsen har ägt rum?

Svar: Uppryckelsen måste ha ägt rum innan det första sigillet bryts.


Varför ska får och getter bli åtskilda efter vedermödan om de redan blivit det i uppryckelsen? (Matt 25:31-33)

 Svar: I och med att uppryckelsen inte sker vid Jesu synliga återkomst, så behöver får och getter (överlevande människor i vedermödan) bli åtskilda innan tusenårsriket.

Var kommer alla ”ofrälsta” ifrån som finns i slutet av tusenårsriket? (Upp 20:7-10)

 Svar: Det är människor som är födda under tusenårsriket. Dom är avkomma av dem som har gått in i tusenårsriket i deras naturliga kroppar.

Vem är det som håller tillbaka så att Antikrist inte kan träda fram?

 Svar: Den helige Ande i församlingen är det största hinder för att Antikrist inte kan träda fram.

Jesus lovade i Joh 14:1-3 att han skulle förbereda en plats för de troende i himlen, och sedan återvända för att ta oss dit han är. Pre-trib hävdar att Jesus återvänder till jorden för att bli där med sin församling. Varför skulle Jesus förbereda en plats åt oss i himlen för att sedan inte ta oss dit?

 Svar: Post-trib läran har väldigt svårt att förklara Joh 14:1-3

Jesu proklamation i Nasaret

Luk 4: 18-19 - "Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig för att ropa ut frihet för de fångna och syn för de blinda, för att ge de betryckta frihet och predika ett nådens år från Herren

Efter att Jesus blivit frestad ute i öknen kom han till Nasaret där han läste högt från Jesaja 61:1-2, och proklamerade att dessa ord hade gått i uppfyllelse. Det man kan lägga märke till är att Jesus slutar mitt i en mening utan att fullborda hela profetian från Jesaja.

Orsaken till att Jesus slutar mitt i versen är att första delen i denna vers har med hans första komma och hans jordiska tjänst att göra. Andra delen av profetian kommer först att fullbordas efter det att församlingen är borta från jorden.

Israel och församlingen

Apg 15: 13-18 – "Bröder, hör på mig. Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna boning. Dess ruiner skall jag bygga upp och jag skall upprätta den igen,

Det finns andra teologiska orsaker till att församlingen kommer att bli uppryckta för den 70:e och sista årsveckan.

Om den primära orsaken för den 70:e årsveckan är att fullborda de sex löften till Israel som vi ser i Daniel 9:24, så måste församlingen vara borta innan dess. Jakob vittnar om det i Apg 15, att sekventiellt efter församlingens tid på jorden skulle Herren vända sin fokus och fortsätta sitt program med Israel. Uppryckelsen kommer att ske på ett separat tidspunkt än Jesu synliga återkomst då Herren har olika program för Israel och församlingen.

Vedermödan är med andra ord två delad. Dels för att rena Israel och för det andra att förstöra och göra upp med de icke troende nationerna. (Jer 30: 1-11). Församlingen hör inte med i dessa syften. 

Den 7 basunen

Upp 11:15 – Den sjunde ängeln blåste i sin basun. Då hördes i himlen starka röster som sade: ”Herraväldet över världen tillhör nu vår Herre och hans smorde, och han skall vara konung i evigheters evigheter.”

En del menar att uppryckelsen och uppståndelsen som sker vid den sista basunens ljud är den samma som den 7 och sista basunen vi möter i vedermödan. Men vi får inte förväxla den 7 basunen i Upp 11:15, med den sista basunen som hör till uppståndelsen.

För det första så är det skillnad på både föremål och konsekvens på dessa två basuner då Guds basun är en basun till frälsning, i motsats till de sju basuner vi möter i uppenbarelseboken som är till dom för den här världen. Guds basun är ett kall till uppståndelse, och till samling för Guds folk.

Det är heller inte Herren som blåser i denna basun i uppenbarelseboken, men i stället en ängel. När ängeln blåser i basunen så är det en signal på att den stora nöden inleds, och de sista 3,5 åren kan ha sin början. Och till sist när Guds basun ljuder så förlöser det endast en stor händelse, medans den sjunde basunen förlöser flera olika händelser.

Herrens dag

1 Thess 5:2 - Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv.

M Գոլորշի մարդիկ պարտավորվում է եւ վերաբերում է Տիրոջ օրը, որպես սահմանափակ եւ կոնկրետ օրը 24 ժամ, որը տեղի է ունենում ավարտին նեղության, երբ Հիսուսը տեսանելի վերադարձի: Այսպիսով, նշանակում է, որ օրը Տիրոջ եւ հիացմունք են հոմանիշ է եւ գնում են մեկի:

Հավանաբար առավել մեջբերել հատված ընդամենը 1 Thessalonians 5: 2, որը նշում է, որ հիացմունք հետ կապված Տիրոջ օրը. Քանի որ օրը Տիրոջ նույն կերպ, որ Հիսուսը գալիս է որպես «գող - ի գիշերը», որը կապում է ձեզ հաճախ շփոթում են այդ երկու իրադարձությունները:

Բայց մի քանիսը bivelverser որտեղ հիշատակվում է Տիրոջ օրը ցույց է տալիս, որ դա չի վերաբերում միայն մեկ օր, բայց մի ժամանակ դատաստանի ընդգրկող թե Ձախորդություն, Հիսուս տեսանելի վերադարձին եւ Հազարամյակը.

Joel 2: 11-20 -  Տիրոջ օրը ներառել է հարձակման թշնամու հյուսիսից, որը շատերը կարծում են, նույնն է հարձակման տեսնում ենք Ezekiel 38-39: Շատերը կարծում են, որ GOG / Մագոգը պատերազմը տեղի է ունենում առաջին մասում տառապանքով:

Joel 3: 4 -  Ահա Տիրոջ օրը կապված է Հիսուսի տեսանելի վերադարձին եւ նրա դատաստանի վրա ազգերի. 

2 Peter 3: 10-23 -  Այստեղ Տիրոջ օրը չի կարող վերաբերել Հիսուսի տեսանելի վերադարձին, ապա մենք գիտենք, որ այդ օրը երկնային մարմինները կլուծարվի, եւ մենք ստանում ենք նոր երկինքն ու նոր երկիրը առաջին տեղում հետո 1000 տարի կայսրության.

Առաջին հարությունը

Revelation 20: 4 - Տեսայ նաեւ գահեր, եւ նրանք նստեցին է նրանց տրվել է իշխանություն դատել. Եւ ես տեսա հոգիները, ովքեր արդեն գլխատված, քանի որ նրանք ցուցմունք է տվել Հիսուսի եւ Աստծո խոսքն է, եւ չէր երկրպագեցին գազանին ու անոր պատկերին, եւ չեն ստացել իր հետքն է ճակատին կամ ձեռքին: Նրանք ապրել եւ թագաւորեցին Քրիստոսի հետ հազար տարի. Բայց Միւս մեռելները չվերապրեցան մինչեւ որ աւարտեցաւ հազար տարին: Այս է առաջին յարութիւնը:  

Dառաջին հարությունը Հայտնություն 20: 4 է նաեւ մի բան, որ եղել է շատ քննարկում ետ եւ առաջ, եւ ես կարծում եմ, որ խոսքն Աստվածաշնչի խոսել ինքնին, երբ մենք կարդում ենք այն. Մենք կարող ենք տեսնել, որ չափածո, որ խոսում է հարության, եւ դա այն է, որ առաջին յարութիւնը: Ապա մենք կարող ենք տեսնել, որ, եւ խոսվում է այն մասին, որ Նահատակաց հարության հետո տառապանքէն: Բայց դա նշանակում է, որ առաջին հարությունը միակ բաղկացած նահատակների ից նեղության. Ոչ, իհարկե, ոչ:

D առաջին հարությունը ավելի մոտ, թե ինչ տեսակի հարության է: Մենք կարող ենք տեսնել, որ կան երկու տեսակի հարության. Առաջին հետ հավերժական կյանքի Աստծո, եւ երկրորդ հարության որպես հավերժության առանց Աստծո: Վերջինս Հարության, որը հավերժական բաժանում Աստուծոյ, կազմված բոլորը խոչընդոտել մեռած բոլոր ժամանակաշրջանների, եւ տեղի է ունենում հետո 1000 տարի կայսրության. (Rev 20: 5)

Առաջին հարությունը, որը հավասար է հավերժական կյանք Աստծո տեղի է ունենում տարբեր փուլերում: Ի NT, մենք տեսնում ենք, մի քանի տարբեր հարություն է, որ բոլորը գալիս տակ կատեգորիայում «առաջին հարության»: 

1. Հիսուսի հարությունը երրորդ օրը: Հիսուսի փրկությունը ցավն այն է, քանի որ թիմի համար hoopla: Եթե նա չի հաշտվել ամբողջ värdens մեղքը գրեթե 2000 տարի առաջ էր չենք ունեցել մի մեռելներէն յարութիւն առնելը: Հիսուսի հարությունը իմ յարութիւնը: 

2. հարությունը որոշ մարդկանց GL Կտակարանում tid.- եբրայեցիների 11:35

3-րդ հավատացյալներին ից GL Կտակարանում, որ տեղի են ունեցել կապակցությամբ Հիսուսի մահվան եւ հարության: Matt 27: 52-53

4th Քրիստոնեական ժողովը հիացմունք մինչեւ վերջնական եւ 70 շաբաթ տարիների համար Իսրայելի եւ Երուսաղեմի.


5. հարությունը երկու վկաների վերջում տառապանքով լի - Մինչեւ 11:12

6. Հարության մասին GL Կտակարանի հավատացյալների ու նահատակների նեղության, որը տեղի է ունենում միայն մինչեւ վերականգնման թագավորության Իսրայելի. Դան 12.13, Ջոն 11:24, մինչեւ 20: 4

աշխարհիկ բացեր

M շոգի այն իրադարձությունների, որոնք տեղի են ունենում ընթացքում նեղության եւ կապի հետ վերադարձնելու Հիսուս ցույց են տալիս մեզ, որ դա անհրաժեշտ է ժամանակային բացը միջեւ հիացմունք Վեհաժողովի, եւ Հիսուսը տեսանելի վերադարձը. Որոշ իրադարձությունների մասին, որոնք առաջարկում է:

դատաստանը նստավայրը Քրիստոսի

2 Corinthians 5:10 Որովհետեւ մենք պետք է հանդես գալ դատին նստավայրը Քրիստոսի, որ յուրաքանչյուր ոք կարող է ստանալ այն, ինչ նա արել է այս կյանքում, լավ է, թե վատ

G uds Բառը սովորեցնում է մեզ, որ մենք բոլորս մի օր կանգնելու է Քրիստոսի ատեանի եւ կատարել räkenskab համար մեր արարքների: Դատարանը այսինքն մարել, եւ չպետք է շփոթել հետ դատաստանի ժամանակ մեծ սպիտակ գահին հետո 1000 տարի կայսրության. Հունարեն բառը համար այս դատարանում է «Bema», եւ, հետեւաբար, կոչվում է «Beema դատաստանը»:

1 Corinthians 4: 5 - Lower հետեւաբար, ոչ մի դատաստանը շուտ, մինչեւ որ Տէրը գայ. Նա պետք է լույս ինչպես խավարը conceals եւ բացահայտել սրտի մտքերն ու մտադրությունները, եւ ապա ամեն մեկը պետք է իր գովասանքի Աստուծոյ

Այս դատարանը առնում անմիջապես կապված է upprycklsen, ինչը նշանակում է, որ այն ժամանակ, երբ ժողովը վերադառնում է Քրիստոսի երկրի վրա, նրանք արդեն դատավորական աթոռի առաջ Քրիստոսի modtaga նրանց վարձը.

Ի 24 ավագները

N Ågot քանի որ bekräfter, որ այս դատարանը տեղի են ունենում անմիջական է knot մինչեւ հիացմունք են 24 ավագները ներկայացնող ամբողջական ուժ վեհաժողովին: Նրանք են տեղում շուրջ գահին Աստծո, Կրոների գլխին, եւ պատրաստ է ծառայել Տիրոջը ընթացքում տառապանքով, դիցուկ, որ Հիսուսը խախտում է առաջին կնիք է Հայտնություն գլուխ 6

Եթե ​​այդ 24 ավագները ներկայացնող ժողովին, ապա դա նշանակում է երկու բան. Եւ մի ժամանակ է պահանջվում միջեւ հիացմունք եւ 70-րդ årsveckans սկզբից, եւ մինչեւ առաջին վճիռը, մինչեւ առաջին ձին կմարվի, որ ժողովն է արդեն տեղում երկնային:

Դատաստանը, ազգերի եւ հեթանոսներուն

D omen հեթանոսներուն անհնար կլիներ, եթե չլիներ մի ժամանակային խզումը հիացմունք եւ Հիսուսի տեսանելի վերադարձին: Ինչպես էլ, որ երկուսն էլ փրկվել եւ Չպահված, ովքեր դեռ շարունակում են իրենց բնական մարմիններում կարող են առանձնացվել, եթե այն հաւատարիմ են արդեն արմատախիլ արեցին ու շրջվել փառքը մարմինների.

Եթե ​​հիացմունք է տեղի ունենում հետո տառապանքէն գտնել պարզապես չկա պետք է բաժանել ժողովրդին մինչեւ Հազարամյակի: Մենք արդեն իսկ ունեցել uppdelining հետ կապված, հիացմունք, երբ Հիսուսը ոտք է Ձիթենյաց լեռը:

Բնակչությունը Հազարամյակի

M EOPLE ովքեր փրկվել է տառապանքով կգնա իրենց բնական մարմինների Հազարամյակի: Այդ մարդիկ կաշխատեն, կառուցել տներ եւ ունեն երեխաներ: Նախքան մենք գնում ենք դեպի Հազարամյակի, որ կրկին կարող է բազմաթիվ մարդկանց երկրի վրա, ի տարբերություն ավարտին նեղության, երբ մարդը կլինի ավելի հազվադեպ, քան ոսկու Սոփերա. (Արդյոք 13: 9-12)

Իսրայելի ապագա

Ի  այնպիսի դարաշրջանում, երբ հրեային եւ հեթանոսին, դարձել են մարմինը անհրաժեշտ է ժամանակի բացը Տիրոջը է շարունակել ծրագիրը Իսրայելի հետ: 70 եւ վերջնական շաբաթ տարիների այն ժամանակն է, երբ Տերը կրկին գործի կդնի իր ուշադրության կենտրոնում է հրեաների եւ Իսրայելի ժողովրդի:

Խաղի վերջը församlingenstid երկրի վրա ավարտում է ոչ միայն աստվածաշնչյան մարգարեությունների այլեւ արտահայտություն է անհրաժեշտ բացը միջեւ հիացմունք եւ Հիսուսի տեսանելի վերադարձին: Թե Քրիստոսի ատեանի, 24 տարեցների, դատաստանին օրը ազգերի, բնակչության հազարամյակի եւ Տեր ծրագրի, Իսրայէլի, եւ առաջարկում ենք միանալ այս խմբին: 

եզրափակում

V ապրում է մի ժամանակ սպասում. Իսկ մինչ այդ, եւ ակնկալելով, որ Տերը կարող է շուտով կանչում է մեզ տուն է նրան: Ես բավականին ամուր իմ համոզմունքը, որ մենք ընտրված սերունդը, որը պետք է շնորհք փորձի Տերունական սառը, երկնային սարկավագը եւ հրեշտակը աղաղակը.

Ժողով ստացել է մեկնարկում է Աստծու համար զեղում Հոգու ժամը Պենտէկոստէի, եւ կավարտվի հիացմունք ժողովին. Ժամանակն է, որպեսզի բարձրացնել մեր գլուխները, որովհետեւ շուտով մոտենում մեր փրկութիւն.

 D եւ Սա երրորդ գրառումը Ես գրում եմ որպես պաշտպանության համար Pre-ցեղի դոկտրինի, այն է, որ Հիսուսը չի fetch իր ժողովը մինչեւ պատրաստվում է 70-րդ եւ վերջնական շաբաթվա ընթացքում, եւ որ նեղություններին դատաստանները գնում դուրս է երկիրը:


Ընտրյալ սերունդ

U կապում ցուցադրման Հիսուսի վերադարձի միշտ էլ հիացած ինձ, եւ գաղափարը ընտրված սերնդի մարդկության պատմության մահը չեն ճաշակի, բայց դրա փոխարեն պետք է փորձի, այն պետք է վերափոխվել է պատահում, երբ Հիսուսը գալիս է հավաքել իր ժողովը միջոցով Ինչպես արմատախիլ նրանց կենդանի է երկնքում.

Ազատագրութեան օրուան մոտեցումների

D եւ որ ստիպում թեման այնքան հետաքրքիր ու հակասական, այն է, որ նշանները խոսում, շատ ուժեղ է, որ մենք շարժվում է դեպի ապագա ավարտից, եւ դրանով իսկ վերադարձը Յիսուսով.

Շատ մարդիկ այսօր ծանրաբեռնված նշանների, մենք կարող ենք, այնպես էլ տեսնում եւ փորձի, եւ որ Սուրբ Հոգին խոսում է հստակ եկեղեցին Աստծո եւ մարդկանց սրտերում է ստանալ պատրաստ է. Այդ կապակցությամբ, ապա մարդիկ սկսում են տեսնել, որ ազատագրութեան օրուան համար է մոտենում, հաջորդ հարցն այն է, երբ մենք իսկապես կարող է ակնկալել, որ uppryckelsens պահը տեղի է ունենում.

Հարցերը, շատերը հարցնում

E n Որոշ հարցեր, որ շատ մարդիկ հարցնում են իրենց հետ կապված վերադարձը Հիսուս, երբ մենք կարող ենք ակնկալել, որ հիացմունք է տեղի ունենում: Վեհաժողովը պետք է գնալ միջոցով նեղության ժամանակ. Ինչ է նպատակը նեղությունների մեջ, եւ դա իրականում հակաքրիստոս կամ Հիսուս, մենք պետք է սպասել: Վերադարձը Հիսուսի եւ հիացմունք է նույն կամ երկու տարբեր միջոցառումների:

Հուսով եմ, որ երկուսն էլ այս գրառումը, եւ վերջինը, ես գրեցի պատասխանը որոշ հարցեր են:

Իմ անձնական համոզմունքն

T reviously էի բավականին համոզված եմ, որ Հիսուսը կլինի առաջին վերստանալ իր հոտի հետո տառապանքէն ու հիացմունք եւ Հիսուսի տեսանելի վերադարձին նույն իրադարձության: Հիսուսը խոսում է միայն մի վերադարձի, եւ ինչու պետք է ժողով է փրկվել նեղության ժամանակ, երբ Իսրայելն ու այս աշխարհի տառապում. Ես տեսա, որ նեղությունից որպես անհրաժեշտ զտումների գործընթացում Քրիստոսի մարմնի, քանի որ թափոնների մենք տեսնում ենք շատ վայրերում այսօր.

Բայց երբ ես ի սկզբանե ունեցել է որոշ անպատասխան հարցեր, որոնք ես չէի կարող ստանալ շփոթել, թե ինչ ես կարող եմ կարդալ Աստվածաշունչը, ես փորձել եմ դնում ինձ հարցերին պատշաճ. Այս պնդումները արդյունք են, թե ինչ ես եկել հետ.

Ճիշտ այնպես, ինչպես վստահ եմ այսօր իմ փրկութեան, ես էլ եմ, երբ այն գալիս է ժամանակը կետ հիացմունք ժողովին. Հիսուսը կլինի արիություն իր ժողովը նախքան անցյալ շաբաթ տարիների եւ 70-շաբաթ սկսվում, եւ ես ուզում եմ կիսվել որոշ փաստարկներ, որոնք, կարծում եմ, խոսում բարձր դրանից:

Բերկրանք ու Հիսուսի տեսանելի վերադարձը

John 14: 1-3 - Թող ձեր սրտերը չխռովուեն. Հավատում են Աստծուն եւ հավատում են ինձ: Իմ Հօրս տանը շատ սենյակներ: Եթե ​​դա այդպես չլիներ, ես ըսէի ձեզի թէ կերթամ, որ տեղ պատրաստեմ ձեզի: Եւ եթէ գնամ եւ տեղ պատրաստեմ ձեզի, պիտի ետ գալ եւ վերցնել ձեզ կը վերցնեմ ինձ, այնպես որ դուք կարող եք լինել, որտեղ ես եմ

1 Thessalonians 4: 15-17 - Մենք ասում եմ ձեզ, որ Տիրոջ խոսքի, որ մենք որոնք կենդանի է եւ մնում է, որ գալիս է Տիրոջ պիտի չկանխենք ննջեցեալները: Երբ բարձր հրամանատարության, որ ձայնը Հրեշտակապետ եւ հաղթաթուղթ Աստուծոյ, Տէր ինքը պետք է իջնել երկնքից. Եւ միայն մահացած Քրիստոսի կբարձրանա: Հետո մենք որոնք ողջ կմնան պետք է բռնել է ամպերի հետ միասին նրանց հանդիպելու Տիրոջ օդում. Եվ այսպես, պետք է մենք երբեւէ լինել Տիրոջ հետ

U ppryckelsen չէ մեկ այլ անուն Հիսուսի տեսանելի վերադարձին: Դուք կարող եք ասել, որ Յիսուս վերադարձը տեղի է ունենում փուլով սկսվում հիացմունք եւ ավարտվում է իր տեսանելի վերադարձին հետո մեծ նեղության.

Հիացմունք Վեհաժողովի

U ppryckelsen է անտեսանելի իրադարձություն է, որը տեղի է ունենում առանց նախազգուշացման: Մենք գիտենք, այլ կերպ ասած, այնքան էլ ճիշտ է, երբ դա տեղի է ունենում, եւ մենք ասել էր արթուն մնալ եւ աղոթքով: Մենք կիմանանք, թե որ ժամանակը մասին հիացմունք եւ ունենալ պատկերացում, երբ այն սկսում է պայմանագրով, բայց ժամ ու Ներկայումս մենք չգիտենք, թե ոչինչ մասին, եւ այն պետք է թաքնված մինչեւ այն օրը, որ այն տեղի է ունենում. 

Հիսուսը գալիս կես Երկրի մեզ ընդառաջ է տարածության մեջ, եւ ապա վերցնել մեզ ետ դեպի երկինք, մեզ համար պետք է լինի, որտեղ նա է. Եթե ​​Հիսուսը շարունակում է Երկրի հետո հիացմունք, այնպես որ, նա վերցրել է մեզ, որտեղ մենք փոխարենը: Սակայն, ըստ Յովհաննէսի, եւ ինք գայ ետ են մեզ ուր է նա, ով իր հոր տանը, իր երկնային թագաւորութեան. 

Հիսուս տեսանելի վերադարձը

J ԵՊՀ տեսանելի վերադարձը չկա անտեսանելի կամ գաղտնի գալ: Բոլոր աչքերը պիտի տեսնեն նրան, եւ նա պետք է լիովին տեսանելի է երկնքի ամպերի վրայով: Ժամանակն է օրը նաեւ ոչ մի զարմանալի, ապա, մենք գիտենք, որ նա անմիջապես ավարտից հետո տառապանքէն, կամ պարզապես 3.5 տարի անց, մեծ դժվարության վաղ:

Այն մի քանի մարդիկ, ովքեր գոյատեւել նեղությունից կկարողանան ականատես այս միջոցառումը:

Ըստ Տիրոջ սեփական խոսքերի

P Aulus ընդգծում է, որ դա  «ըստ Տիրոջ խոսքի », երբ նա ուսուցանում է հիացմունք ու հարության:

Առաջին հերթին, դա 1 Թեսաղոնիկեցիներ գրվել է Պողոսի մոտ մ.թ. 51, եւ, հավանաբար, չէր Ավետարանները դեռ գրված է ժամանակի պահին, երբ Պողոսը գրել է այս նամակը: Երկրորդ, Դուք կարող եք պարզապես չի դասավանդվում Յիսուսի Ավետարաններում, որտեղ Հիսուսը խոսում է ոմանց, որ կանգնէ մեռելներէն, իսկ մյուսը գալիս կենդանանում դիմել է դիմակայել նրան է ամպերի.

Հիսուսը քարոզում է միայն յարութեան մեռելոց, հիմնված խոստումները, որոնք մենք կարող են տեսնել է OT: Այնտեղ, սրբազան խոստացել հարությունը անմիջապես հետո մեծ նեղության (Դանիել 12: 2), եւ պարզապես մինչեւ Հազարամյակի: Դա հարությունը Յիսուս իրեն կանչեց կյանքի կամ հարությունը, որը դրանով պատկանում է Սրբերի GT.

մոնտաժային գաղտնիքները

1 Corinthians 15: 51-52 - Ահա, ես ասում եմ ձեզ մի առեղծված: Մենք չպետք է ամբողջ քուն, բայց մենք պետք է բոլորս պետք է փոխել, մի պահ, որ առկայծում է աչքի, վերջին շեփորի: Որովհետեւ փողը պիտի հնչի, եւ մեռելները յարութիւն պիտի առնեն, առանց ապականութեան, ու մենք ալ պիտի փոխուինք.

D եւ նշանակում է, որ Պողոսը փոխանցում մեկը գաղտնիքները, որոնք անուղղակիորեն ժողովի անել, քանի որ նա եղել է ուղղակի բառերի կամ յայտնութեան Տիրոջ.

Գաղտնիք չէ, որ Փոլ փոխանցում եւ այդ երբեք չի եղել բացահայտվել, կամ հայտնի, դա ճիշտ է, որ մի ընտրյալ սերունդ չի մահանում, բայց կարող զգալ այն պետք է վերափոխվել եւ փոխակերպված, եւ պետք է բռնել մինչեւ հետ միասին մեռած, որպեսզի բավարարի Հիսուսը երկնքում.

Մենք ուզում ենք լինել, որտեղ է նա

John 14: 1-3 - «Թող ձեր սրտերը չխռովուեն. Հաւատացէք Աստուծոյ, եւ հավատում են ինձ. Իմ Հօրս տանը շատ սենյակներ: Եթե դա այդպես չլիներ, միթէ պիտի ըսէի, որ ես գնում եմ, որ տեղ պատրաստեմ ձեզ համար. իսկ եթէ մեկնիմ ու տեղ պատրաստեմ ձեզի, պիտի ետ գալ եւ վերցնել ձեզ կը վերցնեմ ինձ, այնպես որ դուք կարող եք լինել, որտեղ ես եմ, եւ ուր էլ գնամ, դուք գիտեք, որ: ճանապարհը դուք գիտեք »:

Ի  Հովհաննեսի Ավետարանում, Հիսուսը տալիս է մեզ յուրահատուկ հայտնություն: Նա խոսում մի բանի մասին, որ ոչ մի մարգարե նախկինում կամ արդեն խոստումնալից: Ոչ մի տեղ կարելի է կարդում ենք, որ Մեսիան պիտի գայ, բայց ավելի շուտ է հավաքել Սրբերին է երկրային Երուսաղեմ, նա տանում էր իր Հոր տունը, որը նույն տեղում, որտեղ նա կարող է գնալ հեռու.

Երբ նա տալիս է խոստումը, այն է հիման վրա, որ « Ես կվերադառնամ եւ քովս ընդունիմ ձեզ, որպեսզի դուք կարող է լինել այնտեղ, որտեղ ես եմ»:  Նա խոսում վերադարձը, ոչ թե, որ հրեական ազատագրումը պետք է անել, կամ հաստատել է իր թագավորությունը երկրի վրա, կամ դատելու ազգերին. Դա մի բառ է, որ միայն իր սեփական կայացման.

John 14: 1-3 եւ 1 Th 4: 13-18

D այստեղ են զարմանալի պատմական զուգահեռներով, երբ համեմատում ենք այս երկու համարները, որտեղ որոշ բառերի կամ արտահայտությունների գրեթե նույնական. Նրանք հետեւում են միմյանց, միեւնույն ժամանակ, որպեսզի նրանք գալիս, եւ այնպես, որ կտոր է կառուցվում:

John 14: 1-3 1 Th 4: 13-18

v.1 մտահոգված v.13 Pine

Հավատացեք, v.1 v.14 Do

v.1 Աստուած, ինձ v.14 Աստված Հիսուսի

v.2 պատմեց ձեզ v.15 պատմել ձեզ

v.3 վերադառնալ v.15 Տիրոջ գալստին

v.3 Վերցրեք ձեր V.17 խլում

v.3 ինձ V.17 Տէրը դիմաւորելու

v.3 լինի այնտեղ, որտեղ ես եմ V.17 միշտ լինել Տիրոջ հետ:

Այդ երկու քառյակներ մխիթարիչ եւ ցույց է տալիս մեզ մի յուրահատուկ ձեւով է, որ Տերը գալիս է վերցնել հավատացյալներին են երկրի փառքին երկնքում.                 

18 Pre-ցեղի argumenter

 1. Պարզապես չկա հատվածներ է Հին Կտակարանի կամ Նոր Կտակարանի առաջարկել է, որ եկեղեցին պետք է գնալ միջոցով նեղութիւնից ժամանակահատվածում, կամ, որ եկեղեցին պետք է կանգնի Դեմառդեմ դեմ նեռ.

 2. Ձախորդություն կոչվում է «Յակոբի trouble» (Jer30: 7), սակայն այն երբեք չի կոչվում է «ժողով, կամ եկեղեցի հյուծում»: 

 3. Գաբրիել հրեշտակը հռչակել Դանիելի, որ 70 շաբաթ որոշվել վրայ, քո ժողովրդի (հրեաները) եւ քո սուրբ քաղաքի (Երուսաղեմի). Եկեղեցին չի նշված են այստեղ. dan 9:24

 4. Որ եկեղեցին չուներ մասնակցել է առաջին 69 շաբաթների ընթացքում, եւ չի կարող լինել մի մասը վերջինը եւ 70-րդ շաբաթվա ընթացքում:

 5. Revelation հափշտակում տեղի է ունենում 4-րդ գլխում: 1, որը են նաեւ նեղությունը ժամկետը նկարագրվում գլխով 6-19: Ի 24 ավագները ներկայացնող ժողովին է տեղում, մինչեւ առաջին կնիքը կոտրված.

 6. Ծխական հիշատակվում է քսան անգամ առաջին երեք գլուխների հայտնության, բայց չի հիշատակվում միջեւ գլուխների 4 եւ 19-ին: 

 7. Ձախորդություն ժամկետը նույնպես կոչվում է «ցասման օրը» (Սոփ. 1.15) է Աստվածաշնչում, բայց Հիսուսը չէր նշանակի մեզ է տառապում զայրույթը. (1 Th 5: 9), հապա մատնեց մեզ է «բարկութենէն» (1 Հնգ 1.10)

 8. Ձախորդություն ժամկետը կոչվում է օրը Տիրոջ Աստվածաշնչի (Սոփ 1:15): Բայց 1 Thessalonians 5: 2-3 ասում է, որ օրը Տիրոջ (այդ նեղության) պիտի գայ ինչպէս մի գող - ի գիշերը: Երբ մարդիկ (ունբելիեվերս) ասել է. «Խաղաղություն եւ անվտանգություն», ապա հարվածել է (անհավատներին) ոչնչացման, ինչպես հանկարծակի, որքան որ ցավն գալիս է մի հղի կնոջ, եւ նրանք (անհավատները) չի փախչել. Հասկանալի է, որ դժբախտություն է, մի բան, որ կարող է պատահելու անհավատները, սակայն դա չի ներառում հավատարիմ եւ փրկվել.

 9. Մենք կսփոփի միմյանց հետ զրույցի մասին հիացմունք (1 Թեսաղոնիկեցիներ 4.18). Չկա սփոփանք դասավանդման, որ ասում է, որ եկեղեցին պետք է գնալ միջոցով կամ մասնակի բոլոր տառապանքէն domstid:

 10. Հիսուսը խոստացել է եկեղեցին Ֆիլադելֆիայում, որ նա ցանկանում է պահպանել եկեղեցին, եւ «փրկել ձեզ դուրս փորձութեան ժամին, որն ուժի վրա ամբողջ աշխարհում եւ բերում իր ժողովրդին փորձության» (Հայտն. 3.10). Աստված խոստացել է պահպանել հավատարիմ ժողովին դուրս տառապանքէն ժամանակաշրջանի ,

 11. Ճիշտ այնպես, ինչպես Ենոքը բռնել դէպի երկինք, ջրհեղեղից առաջ, եւ Նոյը պահպանվել միջոցով Ջրհեղեղից, Վեհաժողովը պիտի raptured նախքան տառապանք եւ Իսրայելը մնացորդային է պահպանվել միջոցով նեղության:

 12. Է նույն կերպ, որ Աստված չի կարող դատել Սոդոմն ու Գոմորը, մինչեւ Ղովտը հեռու քաղաքից, Աստված չի կարող դատել այս աշխարհը, մինչեւ արդարը գնացել. (1 Ծննդ 19.16)

 13. Հիսուսը խոսեց նեղության ժամանակահատվածում, երբ նա հարցրեց. «Vaka միշտ եւ աղոթում ուժ է փախչել բոլոր բաները գալ եւ կանգնել մինչեւ մարդու Որդու առաջ»: (Ղուկաս 21:36) Անիմաստ է, որ Հիսուսը հարցնում է ինչ - որ բան, որ նա չի ցանկանում պահել:
 14. Մաղաքիա 3.18 - ասում է Տերը (ժամանելիս) ցույց կտա մեզ տարբերությունը արդարին եւ ամբարշտին միջեւ, ով ծառայում է Աստծուն, եւ չի ծառայում նրան. Նախընտրական ցեղի կարծում են, որ Տերը գալիս է հավաքել իր ժողովը, ապա մենք գալիս միասին նրա հետ դատել միջեւ արդարների եւ թե անարդարների: 
 15. Ժամը Rapture, Հիսուսը գալիս  է  Իր Եկեղեցին (1 Թեսաղոնիկեցիներ 4: 16-17), երբ նա գալիս է ավարտին նեղության, նա գալիս  հետ  իր ժողովին. (1 Թ 3:13):

 16. Նամակներում յոթ եկեղեցիներից, որոնք հրավիրված Հիսուսին, «լսել, թե ինչ որ Հոգին ասում է ժողովում». Բայց մեծ նեղության, հետո, որ Սուրբ Հոգին է եկեղեցում է այն կողմն նստեց, նա ասում է. «Նա, ով ականջ ունի, թող լսի» (Հայտնություն 13: 9). Նա անտեսում է ժողովը, որտեղ չկա եկեղեցի է լսել Հոգու ձայնը եւ գնալ միջոցով նեղության: 

 17. Նեռը կկազմի սուրբերուն հետ պատերազմելու, եւ պետք է իշխանությունը հաղթել նրանց: (Rev 13: 7): Բայց դա չի կարող լինել ավան խոսվում այստեղ: Հիսուսն ինքն էլ խոստացել է «helvets նավահանգիստները երբեք չպետք է լինի ժողովը հզորներին»: (Մատթէոս 16.18)

 18. 18. Հիսուսը չի ասում. «Երբ դա տեղի է ունեցել», - ապա ուղղել, ելէք եւ վերցուցէք ձեր գլուխը, այլ, «Երբ այս ամենը (նշանները) սկսում է պատահել», - այնպես որ, ուղղել, ելէք եւ վերցուցէք ձեր գլուխը, որովհետեւ ձեր ազատագրութիւնը: (Ղուկաս 21:28):

Երկու վկաների

S բլրի Ես ընտրել երկու սուրբ գրությունները, GT եւ NT, զրուցում էին, եւ վկայում եմ, որ եկեղեցին չի անցնի խիստ վրդովմունք Աստծո, կամ նեղության, ես ուզում եմ մատնանշել երկու հետեւյալ տողերը.

1 Thessalonians 1: 9-10 - The նրանք խոսել, թե ինչպես էինք ստացել ձեզանից եւ ինչպես դուք դիմել է Աստծուն, կուռքերից է ծառայելու համար կենդանի եւ ճշմարիտ Աստծուն եւ սպասել իր Որդու երկնքից, որին Աստուած մեռելներէն յարութիւն առած, Յիսուսի ով ազատեց մեզ գալիք բարկութենէն

Եսայիա 26: 19-21 - Բայց քո հանգուցեալին կապրեն, նրանց մարմինները կբարձրանա. Արթնանում եւ երգել, թէ ապրելու փոշու, ձեր շաղ է dew լույսի, եւ երկիրը պիտի տայ դուրս մահացած. Գալիս են իմ ժողովրդին եւ գնալ քո պալատների, փակեց դռները ետեւում ձեզ. Թաքնվիր մի կարճ պահ, մինչեւ խիստ վրդովմունք է անցել, ըստ: Քանզի ահա, Տէրը դուրս է գալիս իր տեղը պատժելու երկրի բնակիչներին իրենց անօրէնութեան մէջ. Երկիրը կդնի ծնեց իրենց արյան պարտքերը եւ այլեւս թաքցնել իրենց սպանված:

անկատար խոստումը

V - ին չի կարող տեսնել, որ այս հատվածը Եսայիայի երբեւէ նախկինում կատարվել են: Այն չի էլ համաձայն չէ այն հարության, որ Հիսուսը քարոզում եւ Դանիել պատմում Դեն 12: 2, որը մենք գիտենք, կլինի հետո նեղության եւ ոչ թե առաջ:

Այստեղ Եսայիա խոսում փոխարեն հարության, որ տեղի է ունենում այն ​​ժամանակ, երբ Տերը նախ կոչվել իրենց ժողովրդին իրենց պալատների առջեւ, իսկ մինչ այդ Աստուծոյ բարկութիւնը եւ դատողությունը գնում դուրս է երկրի վրա:  

Come իմ ժողովրդին

«Ղ իմ ժողովրդի մասին», որոնք, իրոք, նշանակում է "անհետացման» կամ «դառնալ անտեսանելի», մի զարմանալի զուգահեռ փորձի Հովհաննեսի ունեցել Հայտնություն 4-րդ գլխում, որտեղ նա տեսել է բաց դուռը, որ երկնքում, եւ միեւնույն ժամանակ, լսեց Աստծո ձայնը, ինչպես նաեւ փողն նմանապես ասել է. «Եկեք այստեղ.» Անմիջապես հետո Աստուծոյ, սառը դառնում է Ջոն բռնել մինչեւ գահին Աստծո, որտեղ նա երկնքի ահա նեղութիւն խաղացել են երկրի վրա.

John ներկայացնում այս եկեղեցին, որ պիտի փորձի նույնը uppryckelsens օրը. Միջոցով հրամանատարության, որ ձայնը Հրեշտակապետ եւ հաղթաթուղթ Աստուծոյ, ժողովը պետք է բռնել մինչեւ երկինք, ու կտեսնեք, նեղութիւն ծավալվելու երկիրը:

Է փորձել, եւ պատժել երկրի բնակիչներին

Revelation 3:10 - Քանի որ պահեցիր իմ խօսքս մասին տոկունություն, ես կպահի ձեզ եւ պահպանել ձեզ փորձութեան ժամին, որը պետք է գալու է ամբողջ աշխարհում եւ կբերի իր ժողովրդին փորձության

J esaja խոսում  «Տերը դուրս գալիս իր տեղը պատժելու երկրի բնակիչներին իրենց անօրէնութեան մէջ»: Նմանապես հաստատում է Հայտնություն 3:10, որ փորձութեան ժամին (նեղության), որը կգա համակեց ամբողջ աշխարհում է դնում իր ժողովրդին փորձության:

Երկու Եսայիա եւ Հայտնություն մասին խոսակցությունները նպատակով նեղության է պատժել եւ փորձել եւ բնակիչք երկրի, քանի որ իրենց մեղքերը միջոցով ինչ-որ բան, որը կոչվում է Աստծո բարկությունը: Նույնն է զայրույթը, որ այդ երկու հատվածներ վկայում եմ, որ մենք հեռու են, որ Տերը կոչ է անում մեզ տուն Իր Հոր տունը, տուն է նրա պալատների, մինչեւ խիստ վրդովմունք է անցել, ըստ:

Մի մարդ մի ամայի կղզում

O մ մենք կարող ենք անել մի փորձարկմամբ եւ դրեց մի մարդ մի ամայի կղզում, միայն Աստվածաշունչը ձեռքին, բայց ցուցահանդեսների եւ կիրարկվում վարդապետական գաղափարները: Ինչ եզրակացության, որ նա եկել է եզրակացության հետ կապված ժամանակային կետի հիացմունք.

Նախ, նա սովորել էր Եսայի 13: 9-13, եւ Ամովսի 5.18, որ Աստված կարող է երկիրը դատելու, քանի որ իրենց մեղքերից թափելու իր բարկությունը միջոցով սարսափելի domstid, քանի որ Աստվածաշունչը նկարագրում է որպես օրվա Տիրոջ. 

Եսայիա 13: 9-13 - Ահա, օրը Տիրոջ գալիս, սարսափելի, ինչպես բարկութեան եւ կատաղի զայրույթով, դնել վատնել հողը եւ ոչնչացնել մեղաւորները, ովքեր ապրում են այնտեղ: Համար երկնքի աստղերի եւ համաստեղությունների չեն առաքել ավելի իր լույսը: Արեւը բարձրանում մութ, եւ լուսնի լույսը չէ: Ես կպատժի աշխարհը իր չարի, չար իրենց անօրէնութեան մէջ. Ես կդարձնի stoltas խոսակցությունները եւ թակոց ներքեւ բռնակալների հպարտությունը: Ես կդարձնի մի մարդ, ավելի հազվադեպ, քան նուրբ ոսկի, մի մարդու, ավելի հազվադեպ, քան ոսկու Սոփերա: Հետեւաբար, ես կդարձնի երկինքը դողալ, եւ երկիրը պետք է իշխել եւ թափահարում է իր հիմնադրամների -Ի Տերը տանտերերին ընդվզմանը, նրա բորբոքված բարկութեան.

Amos 5:18 - Վա՜յ նրանց, ովքեր ձգտել է Եհովայի օրը! Թե ինչու դուք փափագում դրա համար. Օրը Տիրոջ խաւար, եւ ոչ լոյս.

G eNom է, ապա կարդում է Մատթեոս 24-ին նա կարող է տեսնել, որ դատապարտմամբ ժամանակը կլինի այնքան լուրջ է, որ, եթե Տերը եզրակացրեցի, որ չէր լինի մարդկային գոյատեւման. Փոխարենը, Տերը կավարտվի այս domstid իշխանության կողմից եւ փառքի հետեւի այս երկրի վրա: Երբ նա գիտեր, որ Հիսուսի վերադարձը չի եղել, սակայն, այնպես որ նա գիտեր, որ Աստծո ցասումը էր դեռեւս ինչ-որ տեղ նաեւ ապագայում:

Երբ նա եկել է 1 Թեսաղ 9-10, որպեսզի նա կարող է տեսնել մի բավականին հստակ հայտարարություն: Նա կարդում Հիսուսի մասին, ով փրկում է մեզ եւ ազատեց մեզ գալիք բարկութենէն:

1 Thessalonians 1: 9-10 - The նրանք խոսել, թե ինչպես էինք ստացել ձեզանից եւ ինչպես դուք դիմել է Աստծուն, կուռքերից է ծառայելու համար կենդանի եւ ճշմարիտ Աստծուն եւ սպասել իր Որդու երկնքից, որին Աստուած մեռելներէն յարութիւն առած, Հիսուսը, որը ազատեց մեզ գալիք բարկութենէն:

Անգլերեն, թարգմանություն (ԱԹ).  ..And է սպասել իր Որդու երկնքից, որին նա մեռելներից, Հիսուսի, ով փրկում է մեզ գալիք բարկութենէն:

G eNom է կարդալ աստվածաշնչյան նա կարող է պատասխանել հետեւյալ հարցերին. «Ով, ինչ, որտեղ, երբ եւ ինչու»: Ով է (Յիսուս) Ինչ (ով փրկում եւ փրկում է մեզ), երբ (ժամանակը բարկութեան): Կարդալով հետագա 1 Թեսաղոնիկեցիներ 4: 15-17, նա կարող է կարդալ, որ «յուրաքանչյուր ոք» է երկրից երկնքի ամպերի վրայով, իսկ 1 Thessalonians 5: 9 հարցրել են, թե ինչու չարձագանքեց, երբ մենք կարդում ենք, որ մեզ վիճակված է տառապում Աստծո ցասում, հապա, փրկութեան տիրանալու Հիսուս Քրիստոսի միջոցով:

1 Thessalonians 5: 9 - Որովհետեւ Աստուած որոշեց մեզ ոչ է տառապում բարկութիւնը, բայց ստանալու փրկությունը միջոցով մեր Տէրոջ, Յիսուս Քրիստոսի

Անգլերեն, թարգմանություն (KJV): Որովհետեւ Աստուած որոշեց մեզ ոչ թէ բարկութեան համար, հապա, փրկութեան տիրանալու մեր Տէրոջ, Յիսուս Քրիստոսի 

V ur ատյանի կարող են տեսնել, որ է, որ մենք փրկվում ենք այն մասին, միեւնույն ժամանակ, կետ Աստծո բարկութեան, քանի որ մենք չենք համոզված է, որ, նա կարող է, հետեւաբար է եզրակացնել, որ հիացմունք փոխարեն ներկայացնել այն: Հափշտակում կլինի alltstå է ձգան է բարկութիւն Աստուծոյ երկրի վրա, ով ստանում են իրենց մեկնարկը Հայտնություն 6-րդ գլխում.

Հաճախ տրվող հարցեր հետընտրական ցեղի

M ed պարբերաբար հաճախ փաստարկները եւ հարցերին մարդիկ, ովքեր չեն հավատում, մի հիացմունք առջեւ նեղության: Այստեղ են դրանցից մի քանիսը:

«Աստվածաշունչը չի սովորեցնում, որ կլինեն երկու advents: Ինչպես կարող եք ասել, որ Հիսուսը պիտի գան երկու անգամ »:

Պատասխան: Պարզապես նման այն նույն կերպ, կան երկու տարբեր պատկերներ Մեսիայի Հին Կտակարանում (տառապող ծառային եւ թագավորի), կան երկու տարբեր պատկերներ Հիսուսի վերադարձի, դժվար է ստանալ միասին. Այս երկու հաջորդականությունը հափշտակում եւ Հիսուսի տեսանելի վերադարձը. Դուք կարող եք ասել, որ Հիսուսի վերադարձը դա արվում է փուլերով, որտեղ հիացմունք սկսվում, եւ Հիսուսի տեսանելի վերադարձը ավարտվում է: Դա պարզապես բոլորովին տարբեր վայրերում, կամ միջոցառումներ:

«Հիսուսն ասաց, որ հիացմունք էր տեղի կունենա նեղութիւնից անմիջապէս յետոյ, (Մատթեոս 24: 29-31), երբ նա ուղարկում հրեշտակներին է հավաքել իր ընտրեալներին."

Պատասխան. Rapture չի ունենում Մատթեոս 24 մի քանի պատճառներով:

Ժամը հիացմունք պետք հավատացյալները փառքի մարմինները, որ ստիպում է մեզ ճիշտ այնպես, ինչպես Հիսուսին Համբարձման իմպուլսի կարող եք դա անել առանց օգնության հրեշտակների. Ինչու մենք պետք է օգնության հրեշտակների ին հիացմունք, երբ մենք շրջեցինք փառքը մարմինների.

Հրեշտակները հավաքողները նաեւ orättfärdia այս պահին կետի (Մատթեոս 13: 38-43, 49-50)

Եթե ​​մեկը ասում է, որ հրեշտակները հավաքում հավատացյալներին Մատթեոսի 24-upprycklsen պետք Matt 13 Նոյնպէս լինել այնտեղ: Ի Մատթեոսի 13, մենք տեսնում ենք, միեւնույն ժամանակ, որ դա ամբարիշտը պիտի կոտրուի հեռավորության վրա առաջին եւ ոչ թե արդարը:

Որ հրեշտակները կուղարկվեն հավաքողներ թե արդարների եւ մեղաւորների դատվելու Հիսուսի կողմից մինչեւ 1000 տարվա թագավորության: Այս մարդիկ են, իրենց բնական մարմիններում, որտեղ չարերի նետուի կրակի լիճը, իսկ արդարները, որոնք թույլատրվում til ժառանգեն 1000 տարի թագավորությունը.

Վերադարձը Հիսուս Մատթեոսի 24

24:31 - Մի բարձրաձայն փողով, նա պիտի ուղարկի ղրկէ իր հրեշտակները, եւ պիտի հաւաքեն նրա ընտրեալներին չորս Կարդինալ նը, մեկ վերջ երկնքի մյուս.

M - ից 24 - ը գլխում, որը նկարագրում Հիսուսի տեսանելի գալ Իսրայելի եւ աշխարհում: Ի վճռի իր թշնամիների, եւ հաստատել Մեսիական Թագավորությունը. Հաճախ մատնացույց անելով ընտրված հատվածում 31, որը հավակնում է ժողով. Ես կարծում եմ, որ դա միանգամայն պարզ է, որ դա այն ընտրեալ հրեաները բաժինը մասին. 

Փորձում են նույնիսկ բերել հետեւյալ տողերը նկատմամբ Մատթեոսի 24:31:

Եսայիա 11:11 - Եւ Տէրը պիտի լինի, այդ ժամանակ եւս մեկ անգամ երկարեց իր ձեռքը,  որպեսզի ձեռք բերել իրենց համար մնացորդին իր ժողովրդի , թե ինչ են փրկել են Ասորեստանի, Եգիպտոսից, Pathros, Եթովպիայում, Էլամ, Սենաարի, Եմաթի, եւ կղզիները ,

Եսայիա 11: 12 Նա բարձրացնում է դրոշի համար ազգերի եւ հավաքիր վտարանդիներ Իսրայելի եւ ցրվել Հուդայի չորս անկյուններում:

Banner եւ շեփորի

B Anner եւ շեփորի խորհրդանշում է կոչ անելով մինչեւ ժողովրդի: Ոչ մի կասկած չկա, որ նույն թմրամոլության նրանք են խոսում, եւ Աստված հայտարարում է Եսայիայի միջոցով, որ դա Իսրայելի տղամարդիկ եւ կանայք, ովքեր կանչված: Ընտրյալներն են, որ հավատարիմ հրեաները վերապրած նեղությունների մեջ, եւ որ այն ժամանակ, որոնք ցրված ամբողջ երկրի վրայ: Բոլոր հրեաները գնում տուն, ինչը նաեւ լիովին համահունչ GTS մարգարեական խոսքերը. Դա ապացուցում է, որ այն չի խոսում այն մասին, եկեղեցու ընդունումը: 

«Pre-ցեղի, որը ներկայացրել է ոմանք, ովքեր վախենում էին գնալ միջոցով հալածանքների»

Պատասխան: Երբ մենք խոսում ենք այն մասին, տառապանքի մենք պետք է սկսենք տարանջատելու ընդհանուր տառապանքի մենք հանդիպել է համաշխարհային (gr.thlipsis) եւ տառապանքի մենք հանդիպել է մեծ նեղության (gr.Thlipsis megas), որ Հիսուսը խոսում է Մատթեոսի 24, եւ daniel Գլուխ 12-րդ

Pre-ցեղի վարդապետությունը չի դուրս գալ, որ հավատացյալները կարող փախչել հետապնդումները: Յիսուս, մարգարեացավ, որ մենք պետք է ատել, այս աշխարհում, հանուն իր (Հովհաննես 15:18): Է աշխարհում ճշմարիտ հավատացյալները պետք է փորձի հոգեւոր ճակատամարտը դեմ պետութիւններուն եւ իշխանութիւններուն, իրենց սեփական մարմնում, եւ տառապում է ավետարանի: Որ նման տառապանքի, Հիսուսը երբեք մեզ խոստացավ, որ մենք պետք է զերծ. Զայրույթը մենք բախվում է նեղության մի բան է տարբերվում, եւ ինչ - որ բան, որ այդ բառը խոստացել է մեզ, որ մենք պետք է ոչ թե փորձի կամ գնալ միջոցով. (1 Th 5: 8)

«Փոլ ասում է 2 Thessalonians 2: 1-9, որ հիացմունք չի առաջանում, մինչեւ նեռ հայտնվում»

Պատասխան: Պողոսը խոսում է հիացմունք առնչությամբ օրը Տիրոջ, որը չի enstydig Հիսուսի տեսանելի վերադարձին: Օրը Տիրոջ ոչ մի օր betydningen 24 ժամվա ընթացքում, այլ մի ժամանակաշրջան դատաստանի, որ գնում դուրս է աշխարհում: (Արդյոք 2.12, 13: 6, Եզեկիել 13: 5, Ջոել 1:15 Ամոս 5: 18,20)

Եկեղեցին Թեսաղոնիկէ վախենում էին, եւ մտահոգ է, որ իրենք արդեն գտել են իրենց ներսում նեղության ժամանակահատվածում: Փոլ հանգստացնել նրանց, եւ խոսել այն մասին, որ նեռ համար պետք է նախ պիտի յայտնուի նախքան դա տեղի է ունենում: Երբ նեռ սկսվում նրա ուխտը Իսրայելի հետ սկսվում է վերջին շաբաթվա ընթացքում, կամ դժբախտություն.

Ինչպես կարող են մարդիկ լինել փրկվել է նեղության Սուրբ Հոգու գնացել է երկրի վրա.

Պատասխան: Որ Սուրբ Հոգին է այն կողմը նստեց չի նշանակում, որ հնարավոր փրկության այլեւս գոյություն չունեն, այլ այն, որ Սուրբ Հոգին բնակվի մարդկանց սրտերի, որտեղ մենք ունենք Սուրբ Հոգին որպես կնիք բավականին յուրահատուկ է եկեղեցու տարիքից:

Նախքան զեղում Սուրբ Հոգու ժամը Պենտէկոստէի էր ժողովուրդը նույնպես փրկվել, եւ Սուրբ Հոգին հայտնվեց մարդկանց: Երբ Սուրբ Հոգին թափվեց Պենտեկոստեին էինք ոչ թե «երկրորդ» Սուրբ Հոգին երկրի վրա: Ճիշտ այնպես, ինչպես Հին Կտակարանում, մարդիկ պիտի փրկուի ընթացքում նեղության, որը Սուրբ Հոգին կարող է աշխատել նույն կերպ, ինչպես նաեւ OT, որ բազայի վերեւից:

Հարցեր Post-ցեղի դոկտրինի

S amtidigt կան նաեւ որոշ հարցեր մնացին անպատասխան, որ Post-ցեղի վարդապետությունը դժվար է պատասխանել, թե տալ պատշաճ բացատրություն:

Եթե ​​հիացմունք է գալիս առաջին Հիսուսի տեսանելի գայ, ով այնուհետեւ բնակեցնել Հազարամյակը.

«Եթե դուք կարծում եք, որ պարզապես փրկեց ստանալու մասը Հազարամյակի, եւ հիացմունք է գալիս առաջին Հիսուսի տեսանելի են գալիս, երբ պէտք է սկզբունքորեն բոլոր մարդիկ Հազարամյակի է, որ ստացել է անժամկետ մարմինները: Բայց ով այնուհետեւ բնակեցնել Հազարամյակը, երբ վերարտադրումը կարող է անել միայն ժողովրդի բնական մարմիններում »:

Պատասխան: Դա արվում է այն մարդկանց, ովքեր փրկվեցին հետո հիացմունք է տառապանքով: Այն մարդիկը, գնալ դեպի Հազարամյակի իրենց բնական մարմիններում:

Ինչու է հիացմունք նշված չէ Հայտնություն 19: 11-23 կամ Thing 14-րդ գլխից.

«Ի Հայտնություն գլխում 19, մենք ստանում ենք նկարագրությունը Հիսուսի տեսանելի վերադարձին, բայց դա նշում է, ոչ հարություն կամ հիացմունք: Չեխիայի 14: 1-7 նաեւ նկարագրում է այս միջադեպը, բայց ոչ, որտեղ նշվում է,. Տարօրինակ չէ, որ մեկը պատմության մեծագույն իրադարձության, որը ներառում է մի յարութեան հարյուր միլիոնավոր մարդկանց չի հիշատակվում ոչ Հայտնություն գլխում 19-ին կամ Thing 14-րդ գլխից. Ինչու »

Պատասխան. Rapture կամ հարություն նշված չէ, քանի որ այն պարզապես չի արվում է ժամանակի կետում:

, Ով կարող է հավաքագրվել, անիրաւները (Մատթեոս 13: 30,41,49) կամ արդարներին. (1 Թեսաղ 4: 16-17)

Երկուսն էլ 1 Thessalonians եւ Մատթեոս 13 ասում է, որ համապատասխան հարություն տեղի կունենա առաջին. 1 Thessalonians պատմում uppståendelsen ժողովի առաջին անգամ է գալիս, բայց Matt 13 տեսավ, որ առաջին անգամ է, որ անիրաւ երկրէն վերցուած է: Երկու խմբերն էլ չի կարող լինել առաջինը պետք է հանել օրը.

Պատասխան: Կան երկու առանձին միջոցառումներ, որոնք պարզապես չեն ունենում միաժամանակ .

Այն փաստը, որ փրկվել կպարգեւատրվեն պսակներ ին հիացմունք (Քրիստոսի դատական) Ինչպես է այն, որ 24 ավագները արդեն ունեն նրանց (Հայտնություն 4: 4-10), եթե նույնիսկ հիացմունք տեղի է ունեցել.

Պատասխան. Rapture պետք է տեղի ունենար նախքան առաջին կնիքը կոտրված է:

Թե ինչու Ոչխարներ եւ այծեր դառնալ առանձնացվել հետո դժբախտություն այդ արդեն եղել է հիացմունք: (Մատթէոս 25: 31-33)

 Պատասխան: Հետ հիացմունք չի առաջանում Հիսուսի տեսանելի վերադարձին, այնպես անել ոչխարները եւ այծերը (գոյատեւում մարդկանց նեղության) պետք է տարանջատվեն մինչեւ Հազարամյակի:

Որտեղ կլինի բոլոր «Չպահված» է, որ գտնվել վերջում Հազարամյակի: (Rev 20: 7-10)

 Պատասխան: Կան մարդիկ, ովքեր ծնվել Հազարամյակի ընթացքում: Նրանք ժառանգներն են, ովքեր մտել են Հազարամյակը իրենց բնական մարմիններում:

Ով է այն, որ զսպում է այնպես, որ նեռ չի կարող առաջ գալ:

 Պատասխան. Սուրբ Հոգին է, որ եկեղեցին է ամենամեծ խոչընդոտն է նեռ չի կարող առաջ գալ:

Հիսուսը խոստացավ է John 14: 1-3, որ ինքը պատրաստել մի տեղ հավատացյալների համար երկնքում, եւ ապա վերադառնալ վերցնել մեզ ուր է նա: Նախընտրական ցեղի պնդում է, որ Հիսուսն կվերադառնա երկրի լինել այնտեղ իր ժողովին. Ինչու Հիսուսը պատրաստել մի տեղ մեզ համար երկնքում, եւ ապա չպետք է մեզ այնտեղ.

 Պատասխան: Post-ցեղի վարդապետությունն է, շատ դժվար է բացատրել, 14: 1-3

Հիսուսի հայտարարությունը Նազովրեցին

Luke 4: 18-19 - «Տիրոջ Հոգին իմ վրաս է, որովհետեւ նա օծեց ինձ, որ քարոզեն բարի լուրը է աղքատներին: Նա ինձ ուղարկեց ազատություն, որ գերիներին եւ վերականգնման մասին կույրերին տեսողություն, տալ ճնշվածների ազատությունը եւ հռչակում բարեհաճութեան տարին Տիրոջ

E հետեւեցան Յիսուսի գայթակղվում էր անապատում, նա եկաւ Նազարէթ, ուր նա կարդաց Եսայիա 61: 1-2 եւ հայտարարեց, որ այդ խոսքերը էր գալիս ճիշտ է. Բանն այն է, նկատել է, որ Հիսուսն դադարում կեսերին նախադասություն առանց ավարտելու ամբողջ Եսայիայի մարգարեությունը.

Պատճառը, որ Հիսուսը կանգ է կեսին չափածո այն է, որ առաջին մասն այս չափածո եղել իր առաջին գալստյան եւ իր երկրային անել. Իսկ երկրորդ մասը մարգարեության կլինի միայն ավարտված բանից հետո, երբ եկեղեցին է գնացել երկրի վրայից:

Իսրայելը եւ Եկեղեցին

Acts 15: 13-18 - «Եղբայրներ, լսեցէք ինձ. Շմաւոն պատմեց, թե ինչպես է Աստված առաջին անգամ համոզվել, որ նա հաղթել է մի ժողովուրդ հանի իր անվան համար ազգերի Այն համահունչ է մարգարեների խոսքերը, որտեղ ասվում է. Հետո ես պիտի ետ դառնան եւ վերակառուցել Դավիթի ընկել բնակութեան. նրա ավերակները պիտի վերակառուցելու, եւ ես պիտի սահմանել այն է,

D եւ կան այլ աստվածաբանական պատճառներ, որ եկեղեցին կարող է raptured է 70-րդ եւ վերջնական շաբաթվա ընթացքում:

Եթե ​​հիմնական պատճառն է 70-րդ շաբաթվա է լրացնել վեց խոստումները Իսրայելի, որ մենք տեսնում Դանիել 9:24, ապա ժողովը պետք է գնացել մինչեւ, ապա. Jakob վկայում են դրա մասին Գործք 15, հերթականությամբ հետո վեհաժողովի ժամանակ երկրի վրա, Տերը կդառնար իր ուշադրության կենտրոնում, եւ շարունակել է իր ծրագիրը Իսրայելի հետ: Հիացմունք տեղի կունենա մի առանձին ժամանակով կետի, քան Հիսուսի տեսանելի վերադարձի Տիրոջ ունի տարբեր ծրագրեր, Իսրայելի եւ Եկեղեցում:

Ձախորդություն Այլ կերպ ասած, երկու կիսում: Մասամբ է մաքրել Իսրայելին, եւ երկրորդ, պետք է ոչնչացնել եւ մինչեւ գյավուրի ազգերի. (Երեմ 30: 1-11): Ժողովն չի պատկանում այդ նպատակներով: 

Շեփոր 7

Revelation 11:15 -  յոթերորդ հրեշտակ  փչեց իր փողը : Ապա լսվում էր երկնքում ուժեղ ձայներից, որոնք ասել է. «Թագավորության աշխարհում այժմ պատկանում է մեր Տիրոջը եւ իր Քրիստոսին, եւ ան պիտի թագաւորէ դարէ դար ,,»:

E n Ոմանք ասում են, որ հիացմունք ու հարությունը, որ տեղի է ունենում վերջին շեփորի նույնն է, քանի որ 7-րդ եւ վերջին շեփորի, որ մենք հանդիպել է տառապանքով. Բայց մենք չպետք է շփոթել յոթ շեփորի Հայտնություն 11.15, իսկ վերջին շեփոր պատկանող Հարության.

Նախ, կա մի տարբերություն, այնպես էլ առարկայի եւ ազդեցության վերաբերյալ այս երկու փողերով, երբ Աստծո հարվածային փողն փրկության, ի տարբերություն եօթը փողերը, մենք բախվում Հայտնություն է այս աշխարհի դատաստանը,. Հաղթաթուղթ Աստծո կոչումն է հարության, եւ հավաքը Աստծո ժողովրդի:

Դա ոչ թե Տերը փչում է շեփորի Հայտնություն, այլ հրեշտակ. Երբ հրեշտակը փչում է փողը, դա ազդանշան է, որ մեծ նեղությունը սկսվում, իսկ վերջին 3,5 տարի կարող է սկսվել: Եւ, վերջապես, երբ փողը Աստուծոյ հնչում է այսպես transmutes այն միայն մի խոշոր իրադարձություն է, իսկ յոթերորդ շեփորի Հաղորդագրություններ քանի տարբեր միջոցառումներ:

Տիրոջ օրը

1 Thessalonians 5: 2 - Եթե ժամանակների եւ ժամկետների, եղբայրներ, մենք չենք պետք է գրել ձեզ. Դուք շատ լավ գիտեք, որ Տէրոջ օրը գալիս որպես գող - ի գիշերը: Երբ մարդիկ ասում են, «Խաղաղություն եւ անվտանգությունը», - ապա նրանք տառապում ոչնչացման, ինչպես հանկարծակի, որքան որ ցավն գալիս է մի հղի կնոջ, եւ նրանք պիտի չմնան: Իսկ դուք, եղբայրներ, խաւարի մէջ չէք, որ այդ օրը պետք է բռնել հանկարծակիի բերել է Ձեզ, որպես գող.

M Գոլորշի մարդիկ պարտավորվում է եւ վերաբերում է Տիրոջ օրը, որպես սահմանափակ եւ կոնկրետ օրը 24 ժամ, որը տեղի է ունենում ավարտին նեղության, երբ Հիսուսը տեսանելի վերադարձի: Այսպիսով, նշանակում է, որ օրը Տիրոջ եւ հիացմունք են հոմանիշ է եւ գնում են մեկի:

Հավանաբար առավել մեջբերել հատված ընդամենը 1 Thessalonians 5: 2, որը նշում է, որ հիացմունք հետ կապված Տիրոջ օրը. Քանի որ օրը Տիրոջ նույն կերպ, որ Հիսուսը գալիս է որպես «գող - ի գիշերը», որը կապում է ձեզ հաճախ շփոթում են այդ երկու իրադարձությունները:

Բայց մի քանիսը bivelverser որտեղ հիշատակվում է Տիրոջ օրը ցույց է տալիս, որ դա չի վերաբերում միայն մեկ օր, բայց մի ժամանակ դատաստանի ընդգրկող թե Ձախորդություն, Հիսուս տեսանելի վերադարձին եւ Հազարամյակը.

Joel 2: 11-20 -  Տիրոջ օրը ներառել է հարձակման թշնամու հյուսիսից, որը շատերը կարծում են, նույնն է հարձակման տեսնում ենք Ezekiel 38-39: Շատերը կարծում են, որ GOG / Մագոգը պատերազմը տեղի է ունենում առաջին մասում տառապանքով:

Joel 3: 4 -  Ահա Տիրոջ օրը կապված է Հիսուսի տեսանելի վերադարձին եւ նրա դատաստանի վրա ազգերի. 

2 Peter 3: 10-23 -  Այստեղ Տիրոջ օրը չի կարող վերաբերել Հիսուսի տեսանելի վերադարձին, ապա մենք գիտենք, որ այդ օրը երկնային մարմինները կլուծարվի, եւ մենք ստանում ենք նոր երկինքն ու նոր երկիրը առաջին տեղում հետո 1000 տարի կայսրության.

Առաջին հարությունը

Revelation 20: 4 - Տեսայ նաեւ գահեր, եւ նրանք նստեցին է նրանց տրվել է իշխանություն դատել. Եւ ես տեսա հոգիները, ովքեր արդեն գլխատված, քանի որ նրանք ցուցմունք է տվել Հիսուսի եւ Աստծո խոսքն է, եւ չէր երկրպագեցին գազանին ու անոր պատկերին, եւ չեն ստացել իր հետքն է ճակատին կամ ձեռքին: Նրանք ապրել եւ թագաւորեցին Քրիստոսի հետ հազար տարի. Բայց Միւս մեռելները չվերապրեցան մինչեւ որ աւարտեցաւ հազար տարին: Այս է առաջին յարութիւնը:

D առաջին հարությունը Հայտնություն 20: 4 է նաեւ մի բան, որ եղել է շատ քննարկում ետ եւ առաջ, եւ ես կարծում եմ, որ խոսքն Աստվածաշնչի խոսել ինքնին, երբ մենք կարդում ենք այն. Մենք կարող ենք տեսնել, որ չափածո, որ խոսում է հարության, եւ դա այն է, որ առաջին յարութիւնը: Ապա մենք կարող ենք տեսնել, որ, եւ խոսվում է այն մասին, Նահատակաց հարության հետո տառապանքէն: Բայց դա նշանակում է, որ առաջին հարությունը միակ բաղկացած նահատակների ից նեղության. Ոչ, իհարկե, ոչ:

D առաջին հարությունը ավելի մոտ, թե ինչ տեսակի հարության է: Մենք կարող ենք տեսնել, որ կան երկու տեսակի հարության. Առաջին հետ հավերժական կյանքի Աստծո, եւ երկրորդ հարության որպես հավերժության առանց Աստծո: Վերջինս Հարության, որը հավերժական բաժանում Աստուծոյ, կազմված բոլորը խոչընդոտել մեռած բոլոր ժամանակաշրջանների, եւ տեղի է ունենում հետո 1000 տարի կայսրության. (Rev 20: 5)

Առաջին հարությունը, որը հավասար է հավերժական կյանք Աստծո տեղի է ունենում տարբեր փուլերում: Ի NT, մենք տեսնում ենք, մի քանի տարբեր հարություն է, որ բոլորը գալիս տակ կատեգորիայում «առաջին հարության»: 

 1. Հիսուսի հարությունը երրորդ օրը: Հիսուսի փրկությունը ցավն այն է, քանի որ թիմի բոլոր խառնաշփոթության: Եթե ​​նա չի հաշտվել ամբողջ värdens մեղքը գրեթե 2000 տարի առաջ էր չենք ունեցել մի մեռելներէն յարութիւն առնելը: Հիսուսի հարությունը իմ յարութիւնը: 

 2. Հարությունը որոշ մարդկանց GL Կտակարանում tid.- Եբր 11:35 հավատացյալներին ից GL Կտակարանում, որ տեղի ունեցած կապակցությամբ Հիսուսի մահվան եւ հարության: Matthew 27: 52-53

 3. The Christian Վեհաժողովը հիացմունք մինչեւ վերջնական եւ 70 շաբաթ տարիների համար Իսրայելի եւ Երուսաղեմի.

 4. Հարությունը երկու վկաների վերջում է տառապանքով Up 11:12

 5. Հարության GL Կտակարանում հավատացյալներին եւ նահատակների նեղության, որը տեղի է ունենում միայն մինչեւ վերականգնման թագավորության Իսրայելի. Դան 12.13, Ջոն 11:24, մինչեւ 20: 4

աշխարհիկ բացեր

M շոգի այն իրադարձությունների, որոնք տեղի են ունենում ընթացքում նեղության եւ կապի հետ վերադարձնելու Հիսուս ցույց են տալիս մեզ, որ դա անհրաժեշտ է ժամանակային բացը միջեւ հիացմունք Վեհաժողովի, եւ Հիսուսը տեսանելի վերադարձը. Որոշ իրադարձությունների մասին, որոնք առաջարկում է:

դատաստանը նստավայրը Քրիստոսի

2 Corinthians 5:10 Որովհետեւ մենք պետք է հանդես գալ դատին նստավայրը Քրիստոսի, որ յուրաքանչյուր ոք կարող է ստանալ այն, ինչ նա արել է այս կյանքում, լավ է, թե վատ

G uds Բառը սովորեցնում է մեզ, որ մենք բոլորս մի օր կանգնելու է Քրիստոսի ատեանի եւ կատարել räkenskab համար մեր արարքների: Դատարանը այսինքն մարել, եւ չպետք է շփոթել հետ դատաստանի ժամանակ մեծ սպիտակ գահին հետո 1000 տարի կայսրության. Հունարեն բառը համար այս դատարանում է «Bema», եւ, հետեւաբար, կոչվում է «Beema դատաստանը»:

1 Corinthians 4: 5 - Lower հետեւաբար, ոչ մի դատաստանը շուտ, մինչեւ որ Տէրը գայ. Նա պետք է լույս ինչպես խավարը conceals եւ բացահայտել սրտի մտքերն ու մտադրությունները, եւ ապա ամեն մեկը պետք է իր գովասանքի Աստուծոյ

Այս դատարանը առնում անմիջապես կապված է upprycklsen, ինչը նշանակում է, որ այն ժամանակ, երբ ժողովը վերադառնում է Քրիստոսի երկրի վրա, նրանք արդեն դատավորական աթոռի առաջ Քրիստոսի modtaga նրանց վարձը.

Ի 24 ավագները

N Ågot քանի որ bekräfter, որ այս դատարանը տեղի են ունենում անմիջական է knot մինչեւ հիացմունք են 24 ավագները ներկայացնող ամբողջական ուժ վեհաժողովին: Նրանք են տեղում շուրջ գահին Աստծո, Կրոների գլխին, եւ պատրաստ է ծառայել Տիրոջը ընթացքում տառապանքով, դիցուկ, որ Հիսուսը խախտում է առաջին կնիք է Հայտնություն գլուխ 6

Եթե ​​այդ 24 ավագները ներկայացնող ժողովին, ապա դա նշանակում է երկու բան. Եւ մի ժամանակ է պահանջվում միջեւ հիացմունք եւ 70-րդ årsveckans սկզբից, եւ մինչեւ առաջին վճիռը, մինչեւ առաջին ձին կմարվի, որ ժողովն է արդեն տեղում երկնային:

Դատաստանը, ազգերի եւ հեթանոսներուն

D omen հեթանոսներուն անհնար կլիներ, եթե չլիներ մի ժամանակային խզումը հիացմունք եւ Հիսուսի տեսանելի վերադարձին: Ինչպես էլ, որ երկուսն էլ փրկվել եւ Չպահված, ովքեր դեռ շարունակում են իրենց բնական մարմիններում կարող են առանձնացվել, եթե այն հաւատարիմ են արդեն արմատախիլ արեցին ու շրջվել փառքը մարմինների.

Եթե ​​հիացմունք է տեղի ունենում հետո տառապանքէն գտնել պարզապես չկա պետք է բաժանել ժողովրդին մինչեւ Հազարամյակի: Մենք արդեն իսկ ունեցել uppdelining հետ կապված, հիացմունք, երբ Հիսուսը ոտք է Ձիթենյաց լեռը:

Բնակչությունը Հազարամյակի

M EOPLE ովքեր փրկվել է տառապանքով կգնա իրենց բնական մարմինների Հազարամյակի: Այդ մարդիկ կաշխատեն, կառուցել տներ եւ ունեն երեխաներ: Նախքան մենք գնում ենք դեպի Հազարամյակի, որ կրկին կարող է բազմաթիվ մարդկանց երկրի վրա, ի տարբերություն ավարտին նեղության, երբ մարդը կլինի ավելի հազվադեպ, քան ոսկու Սոփերա. (Արդյոք 13: 9-12)

Իսրայելի ապագա

Ի  այնպիսի դարաշրջանում, երբ հրեային եւ հեթանոսին, դարձել են մարմինը անհրաժեշտ է ժամանակի բացը Տիրոջը է շարունակել ծրագիրը Իսրայելի հետ: 70 եւ վերջնական շաբաթ տարիների այն ժամանակն է, երբ Տերը կրկին գործի կդնի իր ուշադրության կենտրոնում է հրեաների եւ Իսրայելի ժողովրդի:

Խաղի վերջը församlingenstid երկրի վրա ավարտում է ոչ միայն աստվածաշնչյան մարգարեությունների այլեւ արտահայտություն է անհրաժեշտ բացը միջեւ հիացմունք եւ Հիսուսի տեսանելի վերադարձին: Թե Քրիստոսի ատեանի, 24 տարեցների, դատաստանին օրը ազգերի, բնակչության հազարամյակի եւ Տեր ծրագրի, Իսրայէլի, եւ առաջարկում ենք միանալ այս խմբին: 

եզրափակում

V ապրում է մի ժամանակ սպասում. Իսկ մինչ այդ, եւ ակնկալելով, որ Տերը կարող է շուտով կանչում է մեզ տուն է նրան: Ես բավականին ամուր իմ համոզմունքը, որ մենք ընտրված սերունդը, որը պետք է շնորհք փորձի Տերունական սառը, երկնային սարկավագը եւ հրեշտակը աղաղակը.

Ժողով ստացել է մեկնարկում է Աստծու համար զեղում Հոգու ժամը Պենտէկոստէի, եւ կավարտվի հիացմունք ժողովին. Ժամանակն է, որպեսզի բարձրացնել մեր գլուխները, որովհետեւ շուտով մոտենում մեր փրկութիւն.ՄԱՍ 4

D եւ Սա մի մասն չորս շարքի - Հիսուսի վերադարձը մինչեւ նեղության, որը ես նախապես գրավոր հետեւյալ հայտարարությունները:

       

Հակափաստարկներ Og հարցեր

E ne այն հարցերի, որոնք հաճախ քննարկվող, երբ մենք խոսում ենք այդ Pre-ցեղի դոկտրինա - որ հիացմունք ժողովի առջեւ նեղության կամ վերջին շաբաթվա ընթացքում, - դա մասամբ Pre-tribs պատմությունը, քանի որ հայտնի Margeret McDonald մարգարեությամբ 1800s ինչն john Darby իր աստվածաբանության.

Երկու միավոր, կարծում եմ, հետաքրքիր է, քանի որ նրանք շատ հաճախ օգտագործում են որպես հակահարված փաստարկ, երբ մենք խոսում Pre-ցեղի վարդապետությունը, որն այնուհետեւ ներկայացվեց որպես նոր վարդապետության, եւ ովքեր նախկինում չեն սովորեցրած եկեղեցու պատմության մեջ: Այս հաղորդագրությունը կտեւի հիման վրա այդ առարկություններից եւ հարցերին.

Առավել տարածված հակափաստարկ

E ne ամենատարածված argment նախընտրական ցեղի դոկտրինը դրանով «դա չափազանց նոր վարդապետությունը, որ այն պետք է լինի արժանահավատ»: Բայց կան մի քանի խնդիրներ ունեցող այս փաստարկի: Առաջինն այն է, որ դա անտեսում է այն փաստը, որ Աստվածաշունչը սովորեցնում է, որ ըմբռնումը վերջնական անգամ մարգարեությունների չեն ճանաչվել, կամ բացահայտվել, մինչեւ այն ժամանակ, որ այդ կանխատեսել իրադարձությունները տեղի են ունենում:

Երբ Դանիելը ստացել որոշակի մարգարեություններ, որոնք հրապարակել է ավարտի ժամանակ, նա պատասխանել է Տիրոջը, որ նա չի հասկանում, թե նրանց. Lord Դանիել պատասխանեց, որ «այդ խոսքերը կարող են մնալ թաքնված եւ կնքվում է մինչեւ վերջ ժամանակ». (Դան 12: 9)

Ըմբռնում մարգարեական խոսքի

N է այլ բառերը, մենք տեսնում ենք, որ Տէրոջ խօսքը ավարտվել առումով աստվածաշնչյան մարգարեության, այնպես որ, մենք նաեւ ստանալ պատշաճ պատկերացում մարգարեական խոսքի.

Դա զարմանալի չէ, որ եկեղեցու պատմությունը եղել հարցերին մարգարեության Եզեկիել 48, ինչը վկայում է իշխան GOG կլինի մի օր հարձակվել Իսրայելի հետ կոալիցիայի մահմեդական երկրներում: Արդեն մի քանի հազար տարի է, Իսրայելը գոյություն չի ունեցել, եւ մի մարգարեություն, որը խոսում է այն մասին, որ հարձակման է մի երկիր, որը գոյություն չունի, ունի ստեղծված խառնաշփոթը:

Այլ մարգարեություններ, որոնք կապված են, այնպես էլ մեր պատմության, այլեւ տեխնոլոգիական զարգացմանը, որ մենք զգացել է վերջին դարերում, մի բան, որ պետք է լիներ մի առեղծված է, մարդկանց, ովքեր ապրել մինչեւ. Ինչպես կարելի է բացատրել երկու վկաներին Յայտնութիւն 11-րդ գլխում, որտեղ երկուսն էլ իրենց մահից եւ հարությունից է վկայությունն է ողջ աշխարհում: Կամ գազանի պատկերը, որ գալիս կենդանի է եւ խոսում սնապարծ խոսքերը.

Մենք պետք է այլ կերպ ասած, ունենալ ճիշտ պատկերացում մարգարեական խոսքի, քանի որ մոտենում է ժամանակը իր ավարտից.

Spiritualising աստվածաշնչյան մարգարեության

D եւ այն փաստը, որ հատվածներ մարգարեական խոսքի եղել թաքնված է եւ դժվար է մեկնաբանել, քանի դեռ մենք տեսնում ենք, դրա ավարտը, այն է, մի բան, որ ունի բնութագրվում է շատ եկեղեցական պատմության մեջ:

Ի տարվա 430 ԵԽ գրել եկեղեցու հայր Օգոստինոսի գիրք շարք «Քաղաքը Աստծո», որը համարվում է որպես մեկը իր ամենակարեւոր եւ inflytelsesrika աշխատում. Օգոստինոս spiritualized Աստվածաշնչյան մարգարեությունները եւ պնդում է, որ հազարամյակը (Millennium) արդեն սկսվել է եւ կշարունակի մինչեւ Հիսուսի երկրորդ գալուստը:

Բիբլիական մարգարեությունները, այլ կերպ ասած, չի կարող հասկանալ կամ մեկնաբանվել բառացիորեն. Հենց այս հոգեւորացման այն աստվածաշնչյան մարգարեությունների, որոնք նշելու պատմությունը եկեղեցու եւ այնպես, որ förtolkade նրանց համար առաջիկա հազար տարի.

Վաղ եկեղեցու հայրերը

M ոք առաջ մենք ստացել է «վերածնունդ» է աստվածաշնչյան մարգարեության, որտեղ մենք կրկին սկսում է տեսնել եւ մեկնաբանել դրանք բառացիորեն, այնուամենայնիվ ցույց է տալիս պատմությունը, եկեղեցու, որ բացի Առաքյալների, այնպես որ, ուներ նաեւ վաղ հայրերի շինարարական բլոկների իրենց կրթության, ինչը հիմք է հանդիսանում նախընտրական ցեղի դոկտրինի , Դա նաեւ փաստ է, որ գրեթե բոլոր Եկեղեցու վաղ հայրերը քարոզեց premillennialism:

Հուստինոս Վկան (հայտնի է նաեւ որպես Justin, Փիլիսոփա 110-165 e.Kr), որը մեծապես օգնեցին ձեւակերպել Եկեղեցու աստվածաբանական, նույնիսկ այնքան հեռու գնաց, որ նա առաջարկել է, որ եթե որեւէ մեկը քարոզուի ուրիշ բան, որ նա եղել է հերետիկոս: (1)

Մի վերածնունդը բիբլիական մարգարեության

E հետեւեց բազմաթիվ տարիների հոգեւոր խավարի մեջ է միջնադարում Եվրոպայում մենք ստացել է բարեփոխման, եւ կամաց - կամաց մենք սկսեցինք տեսնել մի վերսկսված աստվածաշնչյան մարգարեության որտեղ förtolkningen էր բառացի.

Այս «վերածնունդ» սկսեց լրջորեն շրջանում պուրիտաններին, մի ուղղիչ շարժումը, որը առաջացել է Անգլիայում շուրջ 1560s, որը շատ արագ հանգեցրել է հասկանալու հիացմունք էր առանձին իրադարձություն է Հիսուսը տեսանելի են գալիս:

Նրանց առաջնորդները «Բարձրացնել Mather», որը եղել է պուրիտանական եկեղեցի, Օմանը եւ գիտնական, ով մեծ ազդեցություն ունեցավ հոգեւոր կյանքի Մասաչուսեթս պնդում է, որ Սրբերը «բռնել մինչեւ երկնքում է խուսափել վերջին ընդունումից կրակի»: (2)

Պատմական զարգացման

F n որպեսզի հերքում են, որ Pre-ցեղի դոկտրինը, «նոր դոկտրին» եւ հիմնված է միայն Ջոն Darby ուսմունքի, հետեւյալը պատմական մի զարգացում հետ utplock է հայտարարության մեջ, ըստ Եկեղեցու հայրերի եւ մարդիկ, ովքեր ցանկություն են հայտնել Pre-ցեղի մտքերը իր ուսուցումին եկեղեցական պատմության մեջ:

Սա նշանակում է, որ այն ժամանակ, երբ մարդիկ ասում են, որ Հիսուսի վերադարձը մինչեւ նեղության, կամ, որ Pre-ցեղի դոկտրինը դոկտրինը չի նախապէս 1800s, դա պարզապես չի համապատասխանում իրականությանը: Ցույց տալ, որ այս ուսմունքը գոյություն ուներ դեռ մինչեւ Ջոն Darby, այստեղ են ընդամենը մի քանի օրինակներ, ժողովրդի եւ եկեղեցու հայրերի, ովքեր հնչեցրել այդ մտքերը:

Pre-tribs պատմությունը

John Darby - 1800-1882

J OHN Darby ծնվել է Լոնդոնում, եւ եղել է մեկը, ով պետք է մեծ ազդեցություն ունենալ նախընտրական ցեղի դոկտրինի, քանի որ նա սիստեմատիկ դրել է նույնը, երբ նա ուսումնասիրեց թեման:

Darby եզրակացրել է, որ պետք է լինի հստակ տարբերակումը եւ Իսրայելի միջեւ Եկեղեցու, եւ նա համոզվեց, Հիսուս 'imminenta վերադարձի, ինչը նշանակում է, որ Տերը կարող է վերադառնալ ցանկացած ժամանակ, առանց որոշ antecedent կերպարների: 1827 թ., Նա մշակել է մի շարք հիմնարար սկզբունքներ, որոնք պետք է բնորոշում են նոր աստվածաբանական համակարգ հայտնի է որպես «dispensationalism»:

Margeret MacDonald մարգարեությունը

N Ågot շատ կարեւոր է դիպչել, եւ, որ եղել է սահմանադրությունը շատ քննարկման եւ miss փոխըմբռնման, հենց Margeret MacDonald մարգարեությունը, որը համարվում է այն, ինչը ձեւավորվում DARBY վարդապետությունը եւ աստվածաբանություն. Այն գաղափարը, կատարվել է արդեն 70-ական թվականներին Ըստ Dave MacPherson է «անհավանական Pre-ցեղի ծագման 1973 թ. (5)

Dave MacPherson ունեցել կարծիքներ, որ բնութագրվում շատ փաստարկի է ՀՀ Սահմանադրության համար Pre-ցեղի վարդապետության կեղծ է:

Margeret, ապա 15-ամյա, կլիներ մասնակցել է խարիզմատիկ աղոթքի հանդիպման Շոտլանդիայում 1830 Այնտեղ, նա կլիներ մարգարեացվել է, եւ տրվում է մարգարեությունը, որում նա հայտարարել է, որ հիացմունք էր տեղի կունենա մինչեւ տառապանքով.

Margeret MacDonald մարգարեությունը

J AG հղումներ այս մարգարեության ամբողջությամբ, այնպես որ դուք ինքներդ կարող եք դատում: Ցավոք, տեքստը չի թարգմանվել է Swedish:

http://www.preteristarchive.com/dEmEnTiA/1975_macpherson_incredible-coverup.html

Ահա մի հատված այդ մարգարեության, որոնք ես տեքստը, որը հետաքրքիր է:

« Ի Saw ժողովրդին լաւերը մի սարսափելի վտանգավոր իրավիճակում,  շրջապատված ցանցերի եւ entanglements, մոտ է փորձել, եւ շատ մոտ է խաբել եւ դեպքեր: Հիմա է, որ ամբարիշտները պիտի յայտնուի, ամբողջ զօրութեամբ, նշաններով ու սուտ սքանչելիքներով, այնպես որ, եթե դա հնարավոր լիներ, որ շատ նորընտիր կլինի խաբել. Սա բորբոքված նեղությունը որ պետք է փորձել մեզ. - Դա կլինի լուծողական եւ մաքրում իրական անդամների Յիսուսի մարմինը. բայց Oh Դա կլինի կրակոտ դատավարությունը, Ամեն հոգի պիտի շարժվեն դեպի հենց կենտրոնում: Թշնամին կփորձի թափահարում ամենը, ինչ մենք հավատացել - Բայց դատավարությունը իրական հավատքով կգտնվեն է պատվել եւ փառքն ու. Ոչինչ, բայց թե ինչ է Աստծո կանգնել. Քարե վերգետնյա լսողներ կդրսեւորվի - շատերի սէրը կամքը պաղի Ես հաճախ saidthat գիշեր, եւ խափանել քանի որ, հիմա պիտի սարսափելի տեսարան է կեղծ Քրիստոսի երեւում է այս երկրի դիմումը. եւ ոչ այլ ինչ է կենդանի Քրիստոսի ի մեզ կարող է հայտնաբերել այս սարսափելի փորձ է թշնամու խաբել, կամ դա ամբողջ խաբեբայական անիրաւութեան նա կաշխատի, - նա willhave հակընդդեմ կողմի համար յուրաքանչյուր մասի Աստծո ճշմարտության եւ իմիտացիա յուրաքանչյուր աշխատանքի է Հոգին: Հոգին պետք է եւ կարող է լցվել դուրս է եկեղեցու, որ նա կարող է մաքրվել եւ լցված Աստծո եւ ճիշտ նույնքան, ինչպես Հոգին Աստուծոյ աշխատում,

Սա  Մասնավորապես բնույթը դատավարության, որի միջոցով նրանք, ովքեր պետք է անցնել Ով կլինի արժանի կանգնելու մարդու Որդու առաջ  Կլինեն արտաքին դատավարությունը  էլ, բայց 'Tis Սկզբունքորեն գայթակղությանը: Այն բերում կողմից զեղում Հոգու, եւ պիտի ճիշտ ավելացում համամասնորեն, քանի որ Հոգին թափեց: Դատավարությունը Եկեղեցու ից նեռ.  Դա են լցված Հոգու, որ մենք պետք է պահպանվեն: End quote:

Առարկություններ եւ հակափաստարկները

O մ, դուք կարող եք հասկանալ իմաստը այս մարգարեության, դուք պետք է հասկանալ, որ դա միանգամայն պարզ հակափաստարկները վերաբերյալ այս մարգարեությամբ Margeret, եւ ի դեպ, դա կլիներ ազդել Ջոն Արարատ աստվածաբանություն:

Նախ եւ, կա մի տարբերություն, որ գոյություն ունի միջեւ մարգարեության եւ Ջոն DARBY վաղ գրքեր. Մարգարեության մեջ եկավ տարվա 1830, բայց արդեն մի քանի տարի է ավելի վաղ, Darby գրել է գրքեր վաղ հիացմունք առջեւ նեղության: Այն այդպիսով հնարավոր չէ Darby կլիներ գունավոր այս մարգարեության.

Ձախորդություն մաքրող կրակ

F ականջը Երկրորդ, դա շատ նյութ մարգարեության, որ ստիպում է դա անհնար է: Եթե ցանկանում եք, ես կարող եմ կարդալ եւ հասկանալ, թե ինչ է գրված, ապա ոչինչ չկա մարգարեության է առաջարկել, որ Margeret ոչ մտածել, թե մարգարեացավ, նախընտրական ցեղի մեկնաբանման. Margeret «մարգարեանում» ներառյալ հետեւյալը.

«Սա բորբոքված նեղությունը որ պետք է փորձել մեզ. - Դա կլինի լուծողական եւ մաքրում իրական անդամների Յիսուսի մարմինը. բայց Oh  Դա կլինի կրակոտ դատավարությունը

Սա  Մասնավորապես բնույթը  դատավարության, որի միջոցով նրանք, ովքեր պետք է անցնել Ով կլինի արժանի կանգնելու մարդու Որդու առաջ

Դատավարությունը Եկեղեցու ից նեռ. Դա են լցված Հոգու, որ մենք պետք է պահպանվեն »

Երբ Margeret գրում է, որ տառապանքը, կամ դատավարությունը ժամանակն է մաքրել ժողովին, եւ դժբախտություն ասամբլեան պետք է գնալ միջոցով չէր գալիս նեռ, ապա դա ոչ այլ ինչ է հստակ գրառմանը-ցեղի մտքերը, որոնք ոչինչ չունեն Հիսուսի վերադարձի մինչեւ տառապանքէն անել.

Երրորդ, մարգարեությունը իրոք համապատասխան: Դա կարեւոր է հարցն այն է, թե արդյոք վարդապետությունն է, բիբլիական, թե ոչ, եւ դա այն է, որ այլ կերպ ասած Աստծո խոսքն է, ինչպես որոշում.

Առեւանգում է «անխուսափելի» կամ հարակից

1 Thessalonians 1:10 - Իսկ սպասել իր Որդու երկնքից, որին Աստուած մեռելներէն յարուցանեց, Յիսուսի ով կազատէ մեզ գալիք բարկութենէն:

E ne կարեւորագույն մասը, երբ մենք խոսում ենք այն մասին, հիացմունք, այն է, որ «անխուսափելի» է, որը նշանակում է, որ դա կապված է, եւ ինչ - որ բան կարող եք ակնկալել է տեղի ունենալ ցանկացած պահի.

Իմաստը բառի «մոտալուտ» է «որակը կամ վիճակը լինելու մասին է ունենում», - միջոցառման կամ պայման, որը մոտ է առաջանալ. Այնպես որ, երբ մենք խոսում ենք այդ Տեր »imminenta» կամ հարակից վերադարձի հետ կապված վերջնական անգամ մարգարեությունների, այնպես որ, դա պարզապես նշանակում է, որ վերադարձը Յիսուսի է եկեղեցուն կարող է տեսնել ցանկացած ժամանակ, առանց որեւիցե նախորդող կերպարների:

Բառը "սպասել" - ի աստվածաշնչյան այս չափածո թարգմանվել է բառը «anamenein», որը նշանակում է «սպասել ինչ - որ մեկը կժամանի»: Այն ցույց է տալիս «ակտիվ» վերաբերմունք ու դերը անձի, ով սպասում:

Յափշտակութիւն - ի չստորագրված իրադարձություն

D եւ միակ ճանապարհն է հիացմունք ժողովին, կարող է լինել «անխուսափելի» եւ չստորագրված, այն է, որ դա պետք է տեղի ունենա մինչեւ նեղության կամ վերջին շաբաթվա ընթացքում: Այլ կերպ ասած, ոչ մի մարգարեական նշաններ, որոնք կնախորդեն հիացմունք, կամ մի բան, որ վեհաժողովը պետք է տեղյակ կլինի մինչեւ այն է, որ այս միջոցառումը կարող է տեղի ունենալ:

Եթե ​​եկեղեցին սպասել որոշ նշան է, ուստի չէր լինի, կամ անհրաժեշտություն է "անընդհատ սպասել Տիրոջ վերադարձին»:

Հիսուս տեսանելի վերադարձը

T հիվանդ Ի տարբերություն հիացմունք է Հիսուսի տեսանելի վերադարձը «անխուսափելի», ապա այնտեղ պետք է լինի ինչ-որ ապացույցներ կամ միջոցառումներ նախքան Հիսուս կարող է տեղադրել իրենց ոտքերը Ձիթենյաց լեռան վրա:

Նախ, Իսրայելը պետք է լինի վերադառնալ իրենց երկրում: Նեռը պետք եկանք առաջ, եւ մենք պետք է փորձի սարսափելի սրբապղծութիւնը, եւ գազանին. Երկու մարգարեները նույնպես պետք գալ եւ մարգարեանում ընթացքում 3,5 տարիների ընթացքում, եւ Աստծո դատաստանը եւ բարկութիւնը պետք է թափեց երկրի վրա: Վերջապես, յուրաքանչյուր ազգ պետք է դիմել Իսրայելի դեմ, եւ մենք կստանանք այն, քանի որ Աստվածաշունչը կոչում է Արմագեդոն.

Պակասը սատարելու բառերի

D եւ որ կարեւոր է, երբ մենք խոսում ենք ժողովի հիացմունք, այն է, որ դուք պարզապես պետք է անտեսեն լիակատար բացակայության մատչելի սատարելու խոսքերի, հավերժական կյանքի խոստումը նրանց համար, ովքեր իր ուզածին հասնել եւ իրենց կյանքը ընթացքում նեղության տառապանքի կամ խոստումներ ուժ ժամանակ է հակաքրիստոսի որոշման:

Ցանկանում, որ լինի այնպես, որ եկեղեցին էր վիճակված է գնալ միջոցով նեղության ժամանակահատվածում, Տերը ակնհայտորեն պատրաստել եւ զգուշացնել իր ժողովը այս մասին:

Խոսքը հորդորում է մեզ

G uds Բառը կոչ է անում մեզ հետեւողականորեն ունենալ մշտական ակնկալիք Հիսուսի վերադարձի, որը, հետեւաբար, մի իսկական իրադարձություն, առանց որեւիցե նախորդող կերպարների: Այստեղ օրինակներ են որոշ հատվածներ, որոնք երկուսն էլ մատնացույց է եւ ցույց տալով մեզ, որ եկեղեցին պետք է ապրի մշտական ակնկալիքով մեր Տէրոջ, Յիսուս Քրիստոսի գալ իր ժողովրդին:

Romans 13: 11-12 - Զգոյշ բոլորը, որ այնքան ավելի են, ինչպէս դուք գիտեք, թե ինչ է ժամանակը, տառապանք, որ ժամը եկել է, որ դուք արթնանում է քնից: Որովհետեւ հիմա մեր փրկութիւնը աւելի մօտ է, քան երբոր մենք եկել է հավատալ: Գիշերը շատ յառաջացած է, ու ցերեկը, մօտեցած. Ուստի եկեք գցել խաւարին գործերը, եւ դրեց զրահ լույսի. 

1 Corinthians 1: 7, այնպես որ դուք էք հետեւում է ոչ նվեր, իսկ ես սպասում եմ, որ մեր Տէր Յիսուս Քրիստոսի, հայտնության: 

Պատկեր 3:20 - Մենք ունենք մեր քաղաքացիություն է երկնքում, եւ այնտեղ մենք սպասել, ու Տէր Յիսուս Քրիստոս, որպես Փրկչի.

Philippians 4: 5 - Թող ձեր հեզութիւն է հայտնի բոլոր մարդոց. Տերը մոտ է! 

1 Thessalonians 1:10 - եւ սպասել իր Որդու երկնքից, որին նա մեռելներէն յարուցանեց, Յիսուսի, ով փրկում է մեզ գալիք բարկութենէն:

Tit 2:13 - մինչ սպասում ենք այն երանելի յոյսին եւ մեծ Աստուծոյ ու մեր Փրկիչ Յիսուս Քրիստոսի, փառքի յայտնութեանը:

Hebrews 9:28 - եւ նա կհայտնվի երկրորդ անգամ է, ոչ թե կրում մեղքը, բայց փրկել նրանց, ովքեր սպասում են նրա համար.

Hebrews 10: 37 - For եւս կարճ քիչ ժամանակ, նա, ով պետք է գա, եւ նա պիտի չուշանայ:

James 5: 7 - Սպասիր համբերատար հետեւաբար, եղբայրներ, մինչեւ որ Տերը գա:

James 5: 8 - եղէք նաեւ երկարակյաց եւ ամրապնդել ձեր սիրտերը, որովհետեւ Տէրոջ գալուստը կը մոտ է:

1 Peter 4: 7 վերջը բոլոր բաների մոտ է:

Jude 1:21 - մնացեք Աստծու սիրո, իսկ դուք սպասեք մեր Տէրոջ, Յիսուս Քրիստոսի, իր ողորմութեան կտա ձեզ յաւիտենական կեանքը:

Մինչեւ 3:11 - Ես շուտով. Անցկացնել, թե ինչ դուք պետք է, այնպես, որ ոչ ոք չի կարող քո պսակը.

Revelation 22: 7 - «Եվ ահա, ես գալիս եմ շուտով.

Revelation 22:20 - Նա, ով վկայում է այս բաները ասում է, «Այո, շուտով կու գամ»: Ամէն, գալիս են, Տէր Յիսուս:

Այնպես որ, սա էր որոշ հատվածներ է Աստվածաշնչում, որ ցույց են տալիս մեզ այն ակնկալիքը, որ վեհաժողովը պետք է ունենա: Բառեր, որոնք խոսում են Տիրոջ վերադարձի հետ կապված, եւ վեհաժողովի պետք է միշտ պատրաստ լինել: Նրանք խոսել վերադարձի Տիրոջ կողմից առանց նախնական նշանների, եւ նրանք մխիթարություն ու քաջալերանք, առանց վերաբերող նրանց տառապանքով.

Աթա - Դուք մեր Տերը եկավ

1 Corinthians 16:22 - Եթե որեւէ մեկը չի սիրում Տիրոջը, նա պիտի անիծեալ: Marana Tha:

E ne ուժեղագույն փաստարկների վաղ եկեղեցու ապրում է մշտական ակնկալիքով Հիսուսի վերադարձի այնպես, որ նրանք ողջունեցին միմյանց, եւ, որ Պողոսը օգտագործում մեկում իր նամակներից: Marana'ta.

Այն խօսքը Marana'ta է արամերեն եւ նշանակում է «Դու մեր Տեր, եկ»: Դա էր արտահայտությունն է ԱՀՀ-ի ցանկությամբ, եւ այն ընկալումը, որ Տերը կարող է գալ ցանկացած ժամանակ: Այնպես որ, երբ Պողոսը գրում է փակման ողջույն է 1 Կորնթացիներ 16, նա ասում է, որ եթե որեւէ մեկը չի սիրում Տիրոջը, նա պետք է լինի «անեծք»: Բառը նշանակում է զայրացած, եւ ապա հայհոյել է »Marana կուտա,« Տիրոջ գալուստը:

Եթե ​​ժողովը չի ունենա ակնկալիք, որ Տերը կարող է գալ, նրանք չեն օգտագործվում այդ ողջույնը, որը եւ աղոթք, մի խնդրանք եւ կոչը վերադարձի Յիսուսով.

Պօղոս կը սպասէր Տիրոջ համար

1 Thessalonians 4:15 - մենք ասում եմ ձեզ, որ Տիրոջ խոսքի, որ մենք որոնք կենդանի է եւ մնում է, որ գալիս է Տիրոջ պիտի չկանխենք ննջեցեալներուն    

Պողոսն օգտագործում բառը «մենք», երբ նա նշում է այն մարդկանց, ովքեր կենդանի է եւ մնում է, որ գալիս է Տիրոջ, որը ենթադրում է, որ հիացմունք հիմնականում արդեն կարող է պատահել այն ժամանակ, Պօղոսի.

James 5: 8 - Դուք ալ երկարակյաց եւ ամրապնդել ձեր սիրտերը, որովհետեւ Տէրոջ գալուստը կը մոտ է

Հետեւել Պողոսի օրերում էր Տիրոջ վերադարձը մոտ, եւ նա խրախուսում ժողովին ապրելու մշտական ​​ակնկալիքով Յիսուսի երկնքից.

Երբ մենք խոսում ենք մեկնաբանում ժամանակը, որ մենք, որում մենք ապրում ենք, եւ կարծում են, որ մենք սերունդն է, որը զգալ Տիրոջ վերադարձը, դա այն է, որ մենք համեմատենք մարգարեական բնույթ դժբախտություն. Քանի որ այն նշանների մենք կարող ենք տեսնել, որ Տիրոջ օրը մոտենում է, եւ որ ծննդյան խայթի բարձրացնել:

Այլ կերպ ասած, ներքին եւ արտաքին նշանները, որոնք ցույց են տալիս, որ 70-րդ եւ վերջին շաբաթվա ընթացքում մոտենում է, եւ դրանով իսկ նաեւ հիացմունք ժողովում.

Առաքելական Հայրեր

J լինել Forest Արծաթագույն, գրել է իր գրքում, «Տիրոջ վերադարձը գրել Առաքելական հայրերի.« Նրանք սպասվում է Տիրոջ վերադարձին իր ժամանակին: Նրանք կարծում էին, որ ժամանակն էր կապված, քանի որ Տերը ուսուցանել էր նրանց ունենալ զգոն վերաբերմունք: (13)

John F. Walvoord, մի քրիստոնյա աստվածաբան ամփոփում է այս կերպ. «Կենտրոնական տարր է նախընտրական ցեղի thighs, մասնավորապես վարդապետությունը Տէր imminenta եւ հարակից վերադարձը, մի նշանավոր դեր է վաղ եկեղեցու, որն ապրում է մշտական ​​ակնկալիքով Տիրոջ գալուստը նրա ժողովը: (12)

եզրափակում

H istorien ցույց է տալիս մեզ, որ չնայած մեծ բացակայության մարգարեական տեսիլքի, կամ հոգեւորացման է մարգարեական խոսքի համար գրեթե 1000 տարի, մինչեւ բարեփոխման, այնպես էլ այն եկեղեցու պատմություն, որ վաղ եկեղեցին եւ վաղ Հայրերը ունեցել են մշտական ակնկալիք Հիսուսի գալիս.

Pre-millennialism, ինչը նշանակում է, որ Հիսուսի վերադարձը տեղի կունենա նախքան Հազարամյակի բառացիորեն գրեթե անհետացել հետո Եփեսոսի, էկումենիկ խորհրդի 431, որոշվեց, եւ համարվում սա որպես հերետիկոսական: Ավելի ուշ ընթացքում բարեփոխման, որ մենք կարող ենք տեսնել, թե ինչպես է մարգարեական խոսքը նորից դարձավ կենդանի արել.

Pre-ցեղի վարդապետությունը համակարգվում է 1800s կողմից դեմս Ջոն Darby, սակայն պետք է ասել, որ վարդապետությունը գոյություն չի ունեցել այդ ժամանակ, ինչպես նաեւ պնդում են, որ «արդարացումը հավատքով» չէր, ճշմարիտ վարդապետությունը, մինչեւ Մարտին Լյութեր ստացել հայտնությունը մասին. Ակնհայտ է, որ մարդիկ, ովքեր քարոզում «արդարացում հավատքով» առջեւ 1500s, բայց Տերը օգտագործվող Մարտին Լյութեր է հատուկ ձեւով բերել այս ճշմարտությունը լույսի. Է նույն կերպ վարվեց Ջոն Darby առումով հիացմունք եւ Հիսուսի վերադարձի.

Մենք սպասում ենք Տիրոջ վերադարձին

P recis որ խոսքը մեզ կոչ է անում, քանի որ մենք սպասում ենք, որ գալիս է Տիրոջ կողմից: Մենք չենք սպասել հատուկ նիշ, կամ, որ, մասնավորապես, միջոցառումը տեղի կունենա, որը միացված է հիացմունք: Հիսուս կարող է գալ ցանկացած ժամանակ, որը հանդիսանում է նաեւ հորդորը եւ խրախուսումը, որ Տերը ունի մեզ համար. Անընդհատ ակնկալիքը, որ Հիսուսը կարող է վերադառնալ ցանկացած պահի:              

Այն էր, Պօղոսը մխիթարութիւն է եկեղեցու Թեսաղոնիկէ, եւ պարզապես սիրում եմ, որ դա մի մխիթարություն մեզ. Մենք սպասում ենք նրան գալ, փրկել, եւ փրկել մեզ գալիք բարկութենէն (1 Թեսաղոնիկեցիներ 1.10)

Հիսուսն է շուտով!

հղումները:

 1. «Վաղ Եկեղեցու հայրեր»
 2. Paul Բուայեն, Երբ ժամանակը պիտի չըլլայ: Մարգարեությունը Հավատքն Ժամանակակից ամերիկյան մշակույթի (Cambridge, MA `Belkndap մամուլի, 1992 թ.), Էջ 75
 3. Paul N. Benware, Understanding Վերջ Times մարգարեությամբ, 1955 էջ 197-198)
 4. Tommy Ice, "Morgan Էդվարդսը: A Pre-Darby Rapturist« Պահպանողական աստվածաբանական Jounal, 1997 էջ 4-12:
 5. Dave MacPherson, անհավատալին Pre-ցեղի ծագումը, 1973
 6. Հովիվը Հերմասը, Պատճենը complte գրվածքների Sherherd մասին Հերմասը կարելի է գտնել Ինտերնետում:
 7. «Սուրբ Ephraem 'կաթոլիկ հանրագիտարանի վրա ինտերնետում
 8. Crutchfield «երանելի յոյսին եւ որ դժբախտություն է Առաքելական հայրերի, էջ 88-101
 9. Paul N. Benware, Understanding Վերջ Times մարգարեությամբ, 1995 էջ 10-12
 10. http://www.pre-trib.org/data/pdf/Ice-TheRaptureinPseudo-Ep.pdf
 11. Առաջին նամակը ՀՀ Clement, 23 (գրված մասին 96 AD)
 12. John F. Walsvoord, հիացմունք Հարց Վերանայված եւ ընդլայնված Edition, Zondervan, Grand Rapids, 1979 թ., 51-րդ
 13.  Jesse Silver անտառը Lords վերադարձը, Նյու Յորք 1914, 62-63
 14.  Պահվում ժամին »էջ 221-222


ՄԱՍ 5

D եւ Սա հինգերորդ մասը շարքի «Հիսուսի վերադարձի առջեւ նեղության», որը հանդիսանում է պաշտպանության համար հիացմունք Աստծո հարսի եւ ժողովից առաջ, քանի դեռ վերջին շաբաթվա ընթացքում, եւ որ դժբախտություն ստանում է իր սկիզբը:

Չնայած նրան, որ հիացմունք մեկն է այն բաների մինչեւ NT եւ ժողովի գաղտնիքների, այնպես որ մենք կարող ենք դեռ մի կարմիր թել միջոցով պատկերների եւ խորհրդանիշների GT. Այս հաղորդագրությունը տեւում է մի ելակետ է պատմություններ, որոնք Ենովքը, Ղովտը, Ռեբեկա եւ Իսահակը, Հռութը, Ռախաբը, եւ Դանիել, եւ ցույց է տալիս, թե ինչպես է Տերը կապված է նեղության ու ժողովի: Մենք սկսում ժամանակագրական պատմությունը Ենովքի:

Ենոքը

1 Genesis 5:24 - Ենոքը այս ձեւով քայլեցին ճշմարիտ Աստծու հետ, նա չէր, որովհետեւ Աստուած նրան տարաւ իր մօտ:

E nok է շատ առումներով է հին testamentlig Pre-կրակոցի ժողովի, որը կարող է լինել ակնարկում է, այնպես էլ ծննդյան բուն, այլեւ ժամանակային կետի համար հիացմունք ժողովին.

Առանց դեմքի մահվան

Եբրայեցիս 11: 5 - Հաւատքով Ենոքը վերցուի առանց երեսպատման մահը: Եվ նրանք գտան նրան չի գտնվել, քանի որ Աստուած նրան տարել է ինքն իրեն: 

E nok էր բռնել, առանց համտեսում մահ Աստուած նրան տարել է ինքն իրեն: Որտեղ է Ենովքը ֆանտաստիկ դեր մոդելն է ժողովում, ովքեր ունեն նույն հիանալի խոստումը.

Որ մի օր ընտրյալ սերունդ, պետք է բռնել մինչեւ առ Տերը, բայց պետք է դիմակայել մահը, եւ նրանց, ովքեր նախկինում ննջեցին, մենք, ովքեր դեռ կենդանի է եւ մնում է, պետք է բռնել, Տէր նշանակվելու է հանդիպել նրան երկնքում.

Երեք տեսակի մարդկանց

D եւ էին երեք տարբեր տեսակի մարդիկ, ովքեր ապրում են Նոյի օրերում, մինչեւ որ ջրհեղեղը եկաւ: Այն էր, անհավատները, որոնք մերժել է Տէրոջ խօսքը, որտեղ բոլոր զոհվել է ջրհեղեղից: Այն էր, Նոյն ու իր ընտանիքը, ով պահպանվել են մինչեւ Ջրհեղեղից, եւ դա էր Ենովքը, ով էր յափշտակուեցաւ Տիրոջ նախքան ջրհեղեղը եկավ:

Յուրաքանչյուր իրենց սեփական ճանապարհով ներկայացնում այն ​​մարդկանց երեք տարբեր բաժիններ, որոնք մենք կարող ենք համեմատել մեր ժամանակի այսօր. Ընդամենը նույն կերպ մենք տեսնում ենք երեք տեսակի մարդկանց այն օրը, երբ մենք գնում ենք դեպի տառապանքով եւ ավարտվում ժամանակ:

Այն մարդիկ, ովքեր քայլում

M änniskorna, ովքեր զոհվել են ջրհեղեղից Նոյի օրերի ներկայացնում անհավատներին, ովքեր չեն ձեռնարկվել է Հիսուս, ինչպես իրենց Փրկիչ: Այդ մարդիկ գնալու մեջ տառապանքէն, եւ պետք է ենթարկվում բարկութեան Աստուծոյ. Նրանք, ովքեր չեն զղջում, որ նեղության պիտի դատուին Հիսուս, եւ ապա պետք է գցել մեջ կրակոտ լճի կրակի.

Նոա է Իսրայելը

Ն OA ներկայացնում Իսրայելի մնացորդին, որ Տերը կարող է լրացնել իրենց ուխտել հետ 1000-ամյա Reich. Նոյը, այսպիսով, ընտրեալ Իսրայէլի, որը որոշակի ձեւով պիտի պաշտպանված է տառապանքով: 3,5 տարի մեջ նեղությունը հավատացող հրեաներին փախչել դեպի անապատ, որտեղ Տերը կլինի պաշտպանել նրանց համար նեռ եւ նրա հալածանքի. Նոյը պահպանվել միջոցով ջրհեղեղից եւ այնտեղ կլինի նաեւ մի մասը հրեա ժողովրդի է լինել:

Ենովքը է պատկերը ժողովից

E nok է պատկերը ժողովից, որոնք մաս չեն կազմում Ջրհեղեղի եւ Աստծո դատաստանին, երբ նա ստանում բռնել եւ տեղափոխվել Աստծո կողմից, նախքան ջրհեղեղը եկավ:

Ենոքը ապրեց մի ժամանակ, երբ Տերը դատվելու աշխարհը: Երբ մեղքի նպատակն էր ձեռք բերվել, նաեւ հանդես է եկել Աստծո դատաստանին մեղքի Նոյի օրերում, եւ նա ուղարկեց ջրհեղեղ, բայց հետո էր Ենոքը արդեն բռնել մինչեւ Տիրոջ. Ջրհեղեղը է պատկերը Աստուծոյ զայրոյթի կուղարկի երկրի վրայ, եւ չար մարդիկ, ի վերջո ժամանակներում գալիք բարկութենէն (1 Թեսաղոնիկեցիներ 1.10). Ճիշտ այնպես, ինչպես Ենովքի, կլինի նաեւ Վեհաժողովը պետք է raptured նախքան դրա vredenstid գնում դուրս է երկրի վրա:

Ղովտը

2 Peter 2: 6-9 - քաղաքները Սոդոմի ու Գոմորի նա դատապարտել է ոչնչացման: Նա դրեց նրանց մոխրի եւ որպես օրինակ, թե ինչ կպատահի ամբարիշտներին. Բայց նա փրկեց արդար Ղովտին, որը տանջվում է ամբարիշտ ըմբոստ ապրելու. - արդարը ապրեց մասնավորապես նրանց մեջ, եւ օր-օրի, տանջեցին իր արդար հոգու տեսնելով եւ լսելով չարը են արել. - The Տէրը գիտէ բարեպաշտները ազատել փորձութենէ եւ պահել անարդար ձերբակալությունը եւ պատժել նրանց, մինչեւ դատաստանի օրը. Անգլերեն, թարգմանություն, փրկել բարեպաշտ գայթակղությունից

N Պետրոս գրում եւ ուսուցանում է եկեղեցու մեկում իր նամակներից, նա օգտագործում է օրինակը Ղովտի որպես նախատիպի, եւ թույլ է տալիս մեզ գործնական օրինակ է այնպես, որ Տերը փրկում է իր ժողովրդին, որ ժամանակի եւ վայրի մասին, երբ այն գալիս է Աստծո վճիռների եւ դատավարության ժամանակ ( սկսած դատավարությունից - ENG թարգմանություն):

Աբրահամը հիշեցնում Lord

1 Genesis 18: 23-25 ​​- Եվ Աբրահամը մօտեցաւ եւ ասաց, «Դուք կոչնչացնես, արդարին ամբարշտի հետ: Գուցե կան յիսուն արդար շրջանակներում քաղաքի. Ցանկանում եք նաեւ ոչնչացնել նրանց, չես խնայի ամբողջ քաղաքը յիսուն արդարները, որոնք կա? այն հեռու է անել նման բան, որ պետք է թույլ տալ, որ արդար մահանում են ամբարիշտներին. դա, ապա միանալ միայն ամբարշտի հետ: լինի դա հեռու է, չէր նա ամբողջ երկիրը դատավորը անել այն, ինչ ճիշտ է .

A BRAHAM Տերը հիշեցրեց իրենց փաստարկ մասին Սոդոմի ու Գոմորի, դա հակասում է իր բնույթով պետք է ոչնչացնել արդարները ամբարշտի հետ:

Տալով մեզ օրինակը, Ղովտի վրայ, սովորեցնում Պետրոսի, ցույց տալ, որ Ղովտը չէր ժամանակավոր ատյանի, բայց մի ընդհանուր սկզբունք է Աստծո կողմից, Տերը միշտ «փրկում բարեպաշտները ազատել փորձութենէ»

Տերը հեռու Lot քաղաքից

D եւ, որպես Տիրոջ փրկվել Ղովտին վճռի դուրս գալ քաղաքից էր տեղափոխել նրան ֆիզիկապես Սոդոմից. Տերը չի կարող պարզապես չեն դատել քաղաքը եւ անել մի բան, այնքան ժամանակ, որ Ղովտը ֆիզիկապես քաղաքի.

Ղովտը է պատկերը ժողովից, որը վերցված է ժամանակի եւ վայրի մասին մինչ այդ, որ Աստծո դատաստանները դուրս է գնում: Դա, այլ կերպ ասած Տիրոջ բնության ոչ թե դատի արդարին ամբարշտի հետ:

Ռեբեկան ու Իսահակը

1 Genesis 17: 4 - «Տես, սա է իմ քեզ հետ դրած ուխտը. Դուք կարող եք դառնալ բազում ազգերի նախահայր:

1 Genesis 17: 6 - ես ձեզ կը դարձնեմ շատ բերրի, եւ կատարել ազգեր գալիս քեզ, եւ թագաւորներ պիտի ծնուեն քեզնից:

Ի Saks ծննդյան էր կատարում Աստծո խոստումների Աբրահամի. Տերը խոստացավ Աբրահամի որդի Սառայի, եւ Աբրահամը պետք է դառնար մեծ ազգ, եւ բազում ազգերի հայր Իսահակի միջոցով:

Տերը փորձում է Աբրահամի սիրտը

N պահին Սառան իննսուն տարեկան, ծնելու, նա խոստացել է իր որդուն իր ծեր տարիքում, ճիշտ այնպես, որ Տերը խոստացել էր Աբրահամին եւ Սառային. Իսահակը էր, ապա նրանց միակ երեխան, որ Տերը կկատարի իր ուխտը եւ Նրա խոստումները միջոցով:

Որոշ ժամանակ անց փորձում Տիրոջը Աբրահամի սրտի, եւ խնդրել նրան գնալ երեք օրուայ ճանապարհ հեռու, զոհաբերել: Ողջակէզի զոհասեղանին վրայ կլիներ Իսահակի, իր միակ ու սիրելի որդուն:

Իսահակը, մի նկար Քրիստոսի

N Աբրահամը հնազանդ է Տիրոջ, այնպես, որ ամբողջ միջադեպը ստվեր, թե ինչ է Աստված արել է խաչի վրա մոտ 2000 տարի անց, եւ կա մի շատ պատմության վկայի, որ Իսահակը է հստակ պատկերը Հիսուս Քրիստոսի:

Իսահակը, այսպիսով, հստակ պատկերը Յիսուսի, եւ այն աշխատանքը, որ տեղի է ունեցել խաչը գողգոթա. Աբրահամը լիովին վստահում է Տիրոջ իրավիճակի, ու հաւատացին Աստծուն, որ Իսահակը վերսկսվելու կրկին հետո զոհի:

Իսկ ծառան Եղիազարն մի նկար Սուրբ Հոգու

1 Genesis 15: 2-3 - Աբրամն ասաց. «Տէր, Տէր, թե ինչ կարող եք տալ ինձ: Տեսնելով, որ ես հեռու գնալ անզավակ, եւ ժառանգելու իմ տանը, Եղիազար Դամասկացին »: Աբրամն ասաց. «Տես, ես չեմ արտադրվում որեւէ ժառանգ: Մեկը իմ ընտանիքի կժառանգի ինձ »:

S enare երբ Իսահակը գտնել հարսնացու, Աբրահամը ուղարկում իր հնագույն ծառային, իր տնային տնտեսությունների, Եղիազար է գտնել մի Իսահակի համար հարսնացու, ի թիվս իր ընտանիքի. Ոչ մի տեղ ամբողջ պատմության մեջ 22-րդ գլխի, մենք տեսնում ենք, որ ծառան անունը: Սակայն, 1 Ելից 15-րդ գլխում: 2 մենք սովորում ենք, որ Աբրահամի ավագ ծառային անունը Եղիազարի, եւ ի սկզբանե ժառանգորդը Աբրահամի տունը:

Հովհաննես 15: 26-27, մենք սովորում ենք, շատ բաներ, Սուրբ Հոգիով: Նա չէ մասն է Հոր, եւ վկայում է Քրիստոսի: Նա նաեւ մեր օգնականն ու ճշմարտության Հոգին

Իսկ ծառան Եղիազարն է պատկերը, Սուրբ Հոգիով: Նա արդեն ուղարկվել է Աբրահամին: Նա եղել է անանուն եւ չի խոսում իր մասին, բայց վկայում Rebecca, ապագա հարսին համար Իսահակի: Նմանապես ասած, Սուրբ Հոգին չէ իր մասին, բայց նշելով եւ վկայում են Հիսուսի մասին է եկեղեցուն: Եղիազարը հանդիպեց Ռեբեկային է ջրհորի, որը կարող է լինել մի նկար է Սուրբ Հոգու զեղում մեր կյանքում: Անունը, Եղիազար նշանակում է, որ նույնն է, ինչ Սուրբ Հոգին «Մխիթարիչը»:

Rebecca - Հարսը Քրիստոսի

P նույն կերպ, որ Իսահակը մի պատկեր Քրիստոսի, եւ ծառան Եղիազարն է պատկերը, Սուրբ Հոգիով, Rebecca մի տեսակ Եկեղեցու, Հարսը Քրիստոսի.

Rebecca գալիս է նույն քաղաքից, ինչպես Աբրահամի, ով այնուհետեւ պառկած է Բաբելոնի. Բաբելոնը մի նկար այս աշխարհում, ով հանդիսանում է նաեւ եկեղեցին կամք եւ չի ձեռնարկվել դուրս. Rebecca է նաեւ հարաբերական Աբրահամի, եւ նույնն է, ինչպես բոլոր քրիստոնյաներին, հոգեպես ասած, Աբրահամի սերնդին: (Հռոմ 4:16)

Rebecca պետք է նաեւ նվերներ Եղիազարի, երբ նա համապատասխանում է նրան, որ նախապէս Սուրբ Հոգին է նույն կերպ, Վեհաժողովը շնորհները ըստ իրենց կամքի: Երբ Ռեբեկան, դիմելով ծառային, նա աշխատում է տուն եւ պատմում մեզ այն ամենը, ինչ նա տեսել է եւ զգացել: Վեհաժողովի խնդիրն է դուրս գալ եւ խոսել մոտ "բարի լուրի», եւ վկայում են այն ամենը, ինչ որ Տէրը ըրաւ մեր կյանքում:

Փրկված է գիշերը

T jänaren Եղիազար ժամանում երեկոյան է նաեւ այն քաղաքը, որտեղ Ռեբեկա ապրում. Այն գիշեր խորհրդանշում խանգարում, քաոս եւ շփոթություն, որտեղ գիշերը գալիս, որը պատկերը նեղության ու օրը Տիրոջ.

Մենք դա տեսնում ենք նույն կերպ է 1 Ծննդոց 24:63, ուր Իսահակը համապատասխանում է իր ապագա հարսին ի երեկոյան: Նա կստանա նրան, եւ նա բերում է նրան իր մոր վրանի, որտեղ Ռեբեկա դառնում Իսահակի կինը.

Մաքրակենցաղ կոյսի մը Քրիստոսի

V է, իմանալով, որ Rebecca մի երիտասարդ աղջիկ, ով ոչ ոք չի մոտեցել (1 խյուս 22:16): Նմանապես, ժողովը, մաքրակենցաղ կոյսի Քրիստոսի, եւ նշանված մեկ մարդու:

Վերջում պատմությունը, մեկ խյուս 24: 62-67, մենք տեսնում ենք, որ Իսահակը (փեսան) վերադառնում է երեկոյան, մինչեւ գիշերը (նեղութիւնից), եւ Եղիազար (Սուրբ Հոգին) մասին է բերել (ցնծությունը) Rebecca (Bride) կհանդիպի Իսահակը Դեմառդեմ է առաջին անգամ: Նմանապես, Սուրբ Հոգին, որպեսզի արմատախիլ անել ժողովը, երեկոյան, մինչ նրա գիշեր ու նեղությունը չի սկսվել, եւ մենք ստանում ենք տեսնել եւ հանդիպել Տիրոջը, մեր փեսային համար առաջին անգամ:

Ռախաբը

Joshua 1: 2 - «Իմ ծառայ Մովսէսը մեռած է. Արդ, գնա Յորդանան, ձեզ եւ բոլոր այս ժողովրդին, այն երկիրը, որ ես տալու եմ Իսրայելի զավակներին: 

H istorien քան-Ռաքաբից սահմանվում է մոտ 500 տարի անց Իսահակի եւ Ռեբեկայի է Genesis Գլուխ 1 24 պատմականորեն, շատ պատահեցաւ Իսրայէլի այս ընթացքում.

Իսրայելը փորձառու ժամանակաշրջանը ստրկության Եգիպտոսում, ապա ինչպես է Տերը հրաշքով ազատ արձակեցին, եւ փրկել մարդկանց ճորտությունից Մովսէսի միջոցով: Այն բանից հետո, հրեա ժողովուրդը թափառում էր անապատում, 40 տարի է, շրջագայել Տիրոջը մինչեւ Հեսուի, ով կարող է առաջնորդել ժողովրդին հաղթել թշնամուն եւ վերցնել խոստացված խոստացված երկիրը, որ Աստուած խոստացել էր:

Երկու հետախույզներ Երիքովի

Ջոս 2: 9 - «Ես գիտեմ, որ Տերը տվել է ձեզ այս երկիրը, եւ որ սարսափի ձեզանից ընկել է մեզ, եւ որ բոլոր բնակիչները վախենում են ձեզ համար. 

Ի efore, որ Իսրայելը զբաղեցնում Երիքովը, երկու հետախույզները ուղարկվում է երկիրը հետախուզելու եւ քաղաքը Երիքովի: Հետախույզները բացահայտում էին եւ ձգտում ապաստան պոռնիկ Ռախաբը, ով թաքցնում երկու լրտեսներ քաղաքային folks, որոնք փնտրում են տղամարդկանց.

Ռախաբը դավանում է իր հավատը եւ իր համոզմունք համար սկաուտներին, որ Իսրայելի Աստված տվել նրանց երկիրը. Նա հարցնում է, թե ինչու Սկաուտները տալ նրան խոստումը պաշտպանության, այնպես էլ նրա եւ նրա ընտանիքի օրը Իսրայելը զբաղեցնում է քաղաքը:

Փրկել դատաստանին

E TT կարմիր լարային պատուհանից, կլինի նշանը, որ դա եղել է, որտեղ Ռախաբը եւ նրա ընտանիքը հավաքվել էին: Երբ իսրայելցի զինվորները տեսան տողը, բեռնել եւ փրկեց նրանց Ռախաբին ու նրա ընտանիքին ոչնչացման նույնքան հետախույզները խոստացել էր:

Պատկերը ժողովից

S kokan Ռախաբը է պատկերը ժողովում. Նա հանդիսանում է հեթանոսական, պոռնիկ է մեղավոր, ով խոստովանում է իր հավատը Իսրայէլի Աստծու. Նա հոգ է տանում, իսկ զգալով հրեա ժողովրդի համար, որն է պատճառը իր փրկության համար:

Jericho մի նկար այս աշխարհում, որը փրկեց նրանց համար: Ռախաբը (ԱՀՀ), որը հանվում Jericho (World), մինչ այդ, որ քաղաքը ավերվել է եւ այրել (որ դժբախտություն)

Ruth

R UTS գիրքը կոչվում է «փրկագնումը Love Story» եւ մոտ Նոեմիի մի հրեա կնոջ Բեթլեհեմից ովքեր կորցնում են իրենց հողը, քանի որ սով է Իսրայելի, եւ ապա ստիպված են փախչել Մովաբի (Jordan).

Դրանից կարճ ժամանակ անց, նրա ամուսինը մահանա նրան մենակ եւ աղքատ է օտար երկրում: Հետո սովից հերթին Նոեմիին վերադարձել է Բեթղեհեմ իր դստեր Ռութ, ով երդվել է երբեք հեռանալ նրան. Հռութը մովաբացի կին, ով ամուսնացել էր մեկ Հռութի որդիներից ով նաեւ սպանված: Երբ երկուսն են վերադարձել Բեթլեհեմ, այնպես որ, դառնալով հայտնի հրեան, մարդուն, Բոոսի, սիրո հետ Հռութի եւ ամուսնանում է նրան:

Օրենքով մարման եւ ամուսնության, մենք ունենում ենք, այնպես էլ Նոեմին ու Ռութ ազատագրութիւն եղաւ, եւ Naomi ետ ստանալ իրենց հողը, նա կորցրել էր:

Պատկերը ժողովից

H istorien Հռութի զարմանալի պատմություն ծննդյան, փրկության եւ մարման, այլ նաեւ հնարավորություն է տալիս մի խորհրդանշական պատկերացում ժողովից եւ նեղության.

Naomi մի նկար Իսրայելի, եւ Ruth մի նկար հեթանոսական ժողովի ով ամուսնացել է förlösaren, որ հրեական մարդը Բոոսը, ով մի նկար է Մեսիայի. Naomi ստիպված էր փախչել իրենց երկիրը սովից, ճիշտ այնպես, ինչպես Իսրայելը արտաքսվել իր երկրում 2000 տարի առաջ: Ծխական ուներ մի մասը Մեսիայի հավատալով հրեաներին, իսկ hardening է ազդակիր մասում Իսրայելի (Հռովմայեցիս 11.25).

Ճամփին փրկելու է Իսրայէլը (Naomi), այնպես որ, Մեսիան է հեթանոսական հարսանեկան (Հռութ): Բոոսը փրկագնում եւ փրկում է Հռութի եւ Նոեմիի իրավիճակի նրանք գտնվում են, եւ սահմանում վերջապես Իսրայելին (Naomi) ամբողջությամբ:

Փրկված տառապանքէն

S amtidigt այնքան է Հռութի պատմությունը, մի նկարի եկեղեցիին, որ Տերը փրկում undan նեղութիւն.

Մենք գտնում ենք, երեք իրավիճակներից գլխում երեք, որ վկայություն է սա. Նախ, Հռութը իջնում  tröskeplatsen  , քանի որ նրա մայրը հարցրեց նրան. Երկրորդ, Բոոսի արթնացավ եւ գտել Հռութը  կեսգիշերին ժամանակ  , երբ նա ապաստան է նրա հետ: Երրորդ, քանի որ Հռութը թույլատրվում է  թաքցնել քողի տակ Բոաշը , ով տարածած իր փեշ է նրա, եւ Բոոսը դարձան նրա Քավիչն այս գիշեր:

Tröskeplatsen - A պատկերը տառապանքէն

T röskeplatsen մի նկար դատաստանի եւ նեղության մենք հանդիպում ենք մի քանի տեղերում, այնպես էլ OT եւ NT (Ամովս 1: 3, Եսայիա 21.10, 41: 14-16, Revelation 14: 19-20).

Այն գիշեր եւ այսօր առավոտյան է նաեւ մի նկար, այնպես էլ նեղության, Դատաստանի եւ վերականգնման. Հիսուսը խոսեց գիշերը առաջիկա որտեղ ոչ ոք չի կարող աշխատել (Հովհ. 11: 9), եւ Պողոսը զգուշացնում է, որ Տիրոջ օրը, որը մի ժամանակ դատաստանի պիտի գայ ինչպէս մի գող - ի գիշերը (1 Թեսաղոնիկեցիներ 5: 2):

Ընթացքում Boas պաշտպանիչ պատմուճանի

Ruth 3: 9 «Ով ես դու»: Նա հարցրեց. Նա պատասխանեց. «Ես եմ Ruth, քո աղախինը. Տարածվել ձեր manteflik նկատմամբ քո աղախնի, որովհետեւ դու ես իմ Քավիչն է:

R դուրս ստիպված է թաքցնել քողի տակ Բոաշ առ ոտս նորա, մինչեւ գիշեր ավարտված էր, եւ եղաւ առաւօտ նորից.

Է նույն կերպ, Տերը կարող է պաշտպանել եւ թաքցնել իր ժողովը ժամանակ բարկութեան, հաջորդ գիշերը, մինչեւ որ խավարը փարատված եւ առավոտյան արշալույսներ. Հավաքատեղի ընթացքում տառապանքով, կլինի ներքո Տիրոջ թիկնոց, երկնային Երուսաղէմին, եւ հովանու ներքո երկնային պալատների.

Գալիս են իմ ժողովրդին եւ գնալ քո պալատների

Եսայիա 26: 17-21 - Որպես հղի կնոջ կծկվել, երբ նա մոտ է ծննդաբերում, եւ լաց են իրենց ցավը, այնպես որ դա մեզ հետ առ քեզ, Տէր. Մենք բեղմնավորված եւ writhed, բայց մենք ծննդաբերել է քամու. Մենք չենք վաստակել փրկություն հողի, եւ ոչ ոք չի ծնվել է ապրել երկրի վրա. Բայց քո հանգուցեալին կապրեն, նրանց մարմինները կբարձրանա. Արթնանում եւ երգել, թէ ապրելու փոշու, ձեր շաղ է dew լույսի, եւ երկիրը պիտի տայ դուրս մահացած. Գալիս են իմ ժողովրդին եւ գնալ քո պալատների, փակեց դռները ետեւում ձեզ. Թաքնվիր մի կարճ պահ, մինչեւ խիստ վրդովմունք է անցել, ըստ: Քանզի ահա, Տէրը դուրս է գալիս իր տեղը պատժելու երկրի բնակիչներին իրենց անօրէնութեան մէջ. Երկիրը կդնի ծնեց իրենց արյան պարտքերը եւ այլեւս թաքցնել իրենց սպանված:

D եւ այս գլխում Եսայի բաղկացած զարմանալի քառյակներ, որոնք վկայում է Տիրոջ ով կանչել իր ժողովրդին, որը նա կարող է թաքցնել, եւ պահպանել դրանք իրենց պալատների հետ կապված բարկութեան ժամանակ սահմանված է երկրի վրա:

Մենք չենք կարող տեսնել, որ այս հատվածը Եսայիայի երբեւէ նախկինում կատարվել են: Այն չի էլ համաձայն չէ, հարության, որ Հիսուսը քարոզում, եւ Դանիել պատմում Դան 12: 2, որը մենք գիտենք, կլինի հետո նեղության եւ ոչ թե առաջ: Այստեղ Եսայիա խոսում փոխարեն հարության, որ նախ տեղի է ունենում այն ​​ժամանակ, երբ Տերը կանչում է Իր ժողովրդին իրենց պալատների, եւ մինչեւ իսկ մինչեւ բարկութեան Աստուծոյ եւ դատաստանները գնում դուրս է երկրի վրա:  

Որպես կնոջ հետ երեխայի

Revelation 12: 1-6 - Մի մեծ նշան երեւաց երկնքում: մի կնոջ հագած, ինչպես արեւը, ինչպես լուսնի տակ իր ոտքերին եւ մի թագ տասներկու աստղերի վրա նրա գլխին: Նա հղի է եւ աղաղակեցին եւ ցավ պատճառեց է հանդես.

P նույն կերպ, ինչպես Եսայիայի, Հովհաննեսը տեսնում մի կին կապակցությամբ վերջնական ժամանակի հղի է եւ երկունք. Որ եկեղեցին երբեք չի ներկայացվում է որպես մի կին, ծննդաբերող է Աստվածաշնչում, բայց դա ստիպում է, մյուս կողմից, Իսրայելը: Կինը մի նկար, այնպես էլ Մարգարեական հրեաների Հիսուսի ժամանակ, եւ Մեսիական հրեաների ընթացքում տառապանքով.

Իսրայելն ունի երեք ծնունդները նա պետք է գնալ միջոցով, մինչեւ նա գնում է դեպի 1000 տարի թագավորության: Երեքն այդ ծնունդների, որոնք նկարագրված են Եսայիա Գլուխ 66:

Եսայիա 66: 7-8 - Մինչեւ Սիոն արդեն հայտնի է ինչ-որ մեկը վաստակի, նա ծնում է երեխային (Հիսուս): Նախքան ցավեր գալ նրան, նա ծննդաբերել է տղա երեխա. Ով է լսել նման բան, ով է տեսել նման բան: Կարող է մի երկիր, գալ կյանքի մեկ օրը (1948 թ.), Կամ մի ազգ է ծնվել միանգամից (Իսրայելի փրկությունը), քանի որ Սիոն ծնի իրենց երեխաների արդեն, երբ երկունքի ցավերը սկսում.

Այնպես որ, կապված այն չարչարանքները, որ Իսրայելը կարող է զգալ, եւ մինչեւ բարկութեան ժամանակ, Տերը թույլ կտա մեռելները, յառնում, եւ նա պիտի զանգահարել իր ժողովրդին ինքն իրեն, թաքցնել, նրա պալատների.

Come իմ ժողովրդին

«Ղ իմ ժողովրդի մասին», որոնք, իրոք, նշանակում է "անհետացման» կամ «դառնալ անտեսանելի», մի զարմանալի զուգահեռ փորձի Հովհաննեսի ունեցել Հայտնություն 4-րդ գլխում, որտեղ նա տեսել է բաց դուռը, որ երկնքում, եւ միեւնույն ժամանակ, լսեց Աստծո ձայնը, ինչպես նաեւ փողն նմանապես ասել է. «Եկեք այստեղ.» Անմիջապես հետո Աստուծոյ, սառը դառնում է Ջոն բռնել մինչեւ գահին Աստծո, որտեղ նա երկնքի ահա նեղութիւն խաղացել են երկրի վրա.

John ներկայացնում այս եկեղեցին, որ պիտի փորձի նույնը uppryckandets օրը. Միջոցով հրամանատարության, որ ձայնը Հրեշտակապետ եւ հաղթաթուղթ Աստուծոյ, ժողովը պետք է բռնել մինչեւ երկինք, ու կտեսնեք, նեղութիւն ծավալվելու երկիրը:

daniel

H istorien մասին Դանիելի եւ երեք տղամարդիկ կրակով բորբոքված հնոցը, մեկն պատմություններից Հին Կտակարանի, որոնք ցույց հստակ պատկերացում կազմելու նեղության ու ապագա ավարտի:

Դանիել steeped է eschatology, երազների, տեսիլքների եւ ինչ է եղել վերջը ժամանակ է անել: Ի տարբերություն, որ գրքում Հայտնություն, որը հանդիսանում է մանրակրկիտ նկարագրությունը տառապանքէն, սկսած Դանիել մեկ ավելի երկար ժամկետով, այնպես էլ ետ եւ առաջ ժամանակին.

Daniel մի նկար ժողովի

H istorien մասին Դանիելի ու նրա երեք ընկերները, տեղի է ունենում սկզբին բաբելոնյան գերությունից, որտեղ բոլոր չորս ծառայելու ընթացքում բաբելոնյան թագավոր:

Ճիշտ այնպես, ինչպես Յովսէփի, Դանիելը դառնում վերերկրյա դիրքորոշումը, որ միայն թագավորը կանգնած է նրան. Հայտնություն, եկեղեցին նաեւ սահմանված է ծառայել որպես քահանաներ եւ թագավորների այս երկրի վրա. Մի բան, որ կարող է ավարտվել է Հազարամյակի: Այդ կերպ, սա Դանիել մի նկար ժողովում.

Նախատիպը նեռ

K Երիտասարդ Նաբուգոդոնոսորը, որը հստակ օրինակ է նեռ, դրել մի արձանը ոսկի է դաշտի մեջ Dura Բաբելոնում: Այն Նշենք, որ արձանը վաթսուն կանգուն, բարձրութիւնը վեց կանգուն, որը կարելի է նմանեցնել նեռ ելույթի 666th

Նաբուգոդոնոսորը ստիպելով, որ բոլորն ընկնում ներքեւ եւ երկրպագել այս արձանը շարք, որտեղ հետեւանք է նրանց համար, ովքեր չհնազանդվեցին Աստծու էին նետուիլ կրակե հնոցը. Այրվող հնոց մի նկար է Աստծո բարկութեան եւ մեծ տագնապ նեղության. 

Նետում կրակե հնոցը.

Մաղաքիա 4: 1 - Ահա, այդ օրը գա, դա այրում որպես հնոցի.

S adrak, Միսաքը եւ Աբեդնագովը հրաժարվեցին խոնարհվել է Նաբուգոդոնոսորի արձանի, եւ նրանք են նետվել կրակե հնոցը.

Թագավորը հրամայեց, որ հնոցը պետք է ջեռուցվում յոթ անգամ hotter քան դուք երբեւէ տեսել, որ այն պետք է լինի, եւ կա մի նկար ջախջախիչ միավոր համարներով. Տերն ուղարկեց իր հրեշտակին, որը պաշտպանված Սեդրաքը, Միսաքը եւ Աբեդնագովին է կրակով բորբոքված հնոցը, եւ նրանք դուրս եկան, առանց որեւէ վնասի կամ ազդեցության կրակի. 

Որտեղ է Daniel

M մեկ դա հարց է ծագում այս պատմությունը, որտեղ Daniel է ինչ-որ տեղ: Էր, որ նա մեկն է այն մարդկանց, ովքեր ծնկի է արձանի Ինչու նա չի մասնակցել, եւ ինչու նա չի նաեւ գցվի կրակով բորբոքված հնոցը.

Մենք կարող ենք լինել բավականին վստահ է, որ Դանիել չի ծնկի է Նաբուգոդոնոսորի արձանի մոտ: Դանիելը պարզապես չի ներկայացնում, որտեղ բոլորը պետք է երկրպագել արձանը, կամ այրվող հնոցի տառապանքի: Աստված էր «վերցրել նորան» 

Իսրայելը եւ Եկեղեցին

B eskrivningen որպես թագավորի ունեցել այդ տղամարդիկ բոցավառ հնոցի մէջ էր, որ կային երեք հրեա տղամարդիկ (Dan 3:12): Երեք հրեա տղամարդիկ, այլ կերպ ասած, մի նկար, ընտրեալ Իսրայէլի, եւ Դանիելը մի նկար ժողովում.

Դանիել (ԱՀՀ), սիրելի (Դանիել 10.11), որը պահպանվել է ժամանակի եւ վայրի մասին, երբ խոսքը վերաբերում է կրակե հնոցը (նեղության), իսկ նրա երեք ընկերները (Իսրայել մնացորդային), որը պահպանվել է մեջտեղում, եւ մինչեւ trängslen:

եզրափակում

G eNom այդ պատմությունները, Ենոքի անուամբ, Ղովտի, Rebecca եւ Իսահակի, Հռութը, Ռախաբը, եւ Դանիելի, մենք կարող ենք տեսնել մի օրինակը եւ կարմիր թել:

Մենք տեսնում ենք, խորհրդանշական իրադարձությունները, որոնք արտացոլում եւ միավոր է տնային, Վեհաժողովը անգամ մենք ապրում ենք. Այստեղ մենք կարող ենք տեսնել, որ Տերը չի առնչվում է նույն կերպ, ինչպես նաեւ եկեղեցու, որը նա անում է Իսրայելի հետ: Երկուսն էլ խմբերը փրկությունը Տերը ունի յուրահատուկ ծրագիր, որը նա կարող է լրացնել. Տերը կպահպանի Իսրայելը շրջագայել է նեռ եւ նեղության, որը նա պետք է ավարտվի իրենց ուխտերը եւ խոստումները միջոցով:

Աստծունը պլաններ Իր Եկեղեցին

P -ին նույն կերպ, որ Տերը նաեւ ավարտելու իր ծրագրերը, իր մարմնի եւ հարսին, Աստուծոյ եկեղեցին: Ձախորդություն չի նշանակում Տիրոջ հարսին, ուստի Յիսուս կլինի ստանալ եւ ազատում է հարսին, մինչեւ այդ ժամանակ, որ Աստծո դատաստանները դուրս գալ է երկրի վրա:

Որ եկեղեցին պահպանված է ժամանակի եւ վայրի, երբ խոսքը վերաբերում է տառապանք եւ դատավորական եզրափակիչ: Օրհնված հույսն է, մեր Աստվածը, եւ Տէր Յիսուս Քրիստոս, ով կարող է փրկել մեզ դատաստանին.

Հիսուսն է շուտով! 


Խնդրում ենք այցելել Miakel Walfridssons բլոգները: 

http://pretribcenter.blogspot.com/

http://denytterstatiden.blogspot.com/

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/


Publicerades söndag, 13 oktober 2019 17:30:24 +0200 i kategorin Mikael Wahlfridsson och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Bibeln säger att Jesus är Gud


«Աստված այնպես սիրեց աշխարհը, որ մինչեւ անգամ տուաւ իր միածին Որդին [Հիսուսին], ամեն մեկին, որ հաւատայ անոր, չկորսուի, հապա ունենայ յաւիտենական կեանքը»: - 3.16

«Բայց ինչպես շատերը, ինչպես  ստացված  Նրան [Հիսուսը] նրանց Նա իրավունք տվեց դառնալ Աստծո զավակներ, ինչպես նաեւ նրանց, որ հավատում է իր անունով». - John 1:12

«Որ եթե դուք խոստովանում են ձեր բերանը, որ Հիսուսը Տէր եւ հավատում ձեր սրտում, որ Աստված բարձրացրել նրան մահացած, դուք պետք է փրկել»: - Rome 10: 9

Ուզում է փրկել, եւ ստանալ Ձեր բոլոր մեղքերը ներվում. Աղոթել այս աղոթքը:

- Հիսուս, ես ձեզ հիմա, եւ խոստովանում եմ ձեզ Տիրոջ. Ես հավատում եմ, որ Աստված բարձրացրել ձեզ ի մեռելոց. Շնորհակալություն ձեզ, որ ես հիմա պահպանվել. Շնորհակալություն, որ դուք ինձ ներվի, եւ շնորհակալություն հայտնել ձեզ, որ ես հիմա Աստծո զավակ: Amen:

Արդյոք դուք ստանում Յիսուս աղոթքի վերը նշված.


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 28 september 2020 21:10
Jesus avskaffa halloween nu och för alltid! Tack Fader! Varför fira död och ondska??? Sjukaste påhitt ! Är så trött på konstigheter. Ge oss förnuftiga styrka. Kom med ljus! Tack

Senaste kommentarer

Anna: Estonia - mörkläggningen avslöjad

Karl M: Estonia - mörkläggningen avslöjad

Stefan Jonasson : Den eviga elden

Stefan Jonasson : Den eviga elden

Tommy.: Skrivklåda

Tommy.: Den eviga elden

Ann: Skrivklåda

Tomas N: Den eviga elden

Mikael W: Skrivklåda

Tommy.: Skrivklåda

Mikael W: Skrivklåda

Tommy.: Skrivklåda

Ann: Skrivklåda

Tommy.: Skrivklåda

Israelvänlig : Islams Antikrist

Tommy.: Islams Antikrist

Israelvänlig : Islams Antikrist

Tommy.: Islams Antikrist

Israelvänlig : Islams Antikrist

Tommy.: Skrivklåda


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp