Surfar nu: 672 www.apg29.nu

I alla röster som nu hörs angående EU är det viktigt att kristna höjer sin röst

Av HOLGER NILSSON.

Debattartikel i Dagen

Bild. Dagen.

Den profetiska dimensionen, som tidigare belystes på detta område, får inte saknas och vi skall inte vara tysta.

Hur skall man se på EU? Det är en fråga som nu är aktuell inför valet till EU-parlamentet. Vi bör inte vara likgiltiga inför Europeiska Unionen då det som beslutats där berör oss alla på flera olika sätt.

Det är många som tilltalas av det som är stort och mäktigt, och så är det med EU. Unionen omfamnar nu större delen av Europa. För närvarande handlar det om 28 medlemsländer.

EU är inte bara stort, det EU som vi nu ser har alltså vuxit till, både när det gäller makt och storlek.

Maastrichtfördraget som trädde i kraft 1993 förvandlande EG, Europa Gemenskapen, till en union. Något som man inte hade förväntat sig en del år tidigare blev en verklighet. Sedan har olika avtal mer och mer utvecklat denna union. Vi känner till avtalen som trätt i kraft efter unionens bildande: Amsterdamfördraget 1999, Nicefördraget 2003 och Lissabonfördraget 2009.

Dessa avtal, kan man säga, har fattats över de europeiska folkens huvud. De flesta har inte trängt in i vad avtalen betytt, man har nog upplevt det både krångligt och avlägset. Avtalen har trots det påverkat den enskilde europén. Maktkoncentration har knutits till över folks huvud och intet ont anande har den enskilde många gånger varit då de olika stegen tagits.

Med detta som bakgrund kan man här tänka på den kända bilden av grodan som kokas. Temperaturen höjs gradvis, det kan vara behagligt, men blir till sist förlamande för grodan för att kunna ta språnget ut ur det kärl som den befinner sig i.

Jag hävdar att det är här faran finns – allt större maktkoncentration innebär å andra sidan allt mindre frihet. Frihet är något som vi i regel håller högt, men här är det något som tas ifrån oss, utan att många inte anar eller förstår det.

”Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring”, så heter det i biskop Thomas frihetsvisa. Detta skrevs till Engelbrekt och hans nationella frihetskamp. Den gången var det också en union som var på tapeten, Kalmarunionen. Den unionen som ingåtts med Danmark, beskar svenskarnas nationella frihet och självbestämmanderätten. Det är också det som nu sker, men nu är det Europaunionen som beskär detta.

Det är en förändringsprocess som skett och som gjort att det är en helt annan union än den som svenskarna 1994 röstade ja till. Låt oss inte vara naiva och tro att den process som lett fram till vad EU är i dag har satt punkt. Den kommer att fortsätta.

Vad kommer då det hela att utvecklas till? Jag menar att är det några som skulle kunna skåda in i framtiden, så är det de kristna som med det profetiska ordets perspektiv kan göra det.

Om man gör det är man inte en fanatisk kristen, då man med hjälp av bibelordet finner vägledning. Man är inte heller någon udda person, utan man är med i en stor skara som finns över hela världen, som ser på utvecklingen i Europa utifrån ett bibliskt profetiskt perspektiv. I den undervisning som finns på detta område står man i en tolkningstradition, där man sett att något kommer att hända i Europa. Det handlar om att en stormakt som på det gamla romerska stormaktsväldets territorium, uppstår i en ny version.

För att bara avslutningsvis ge en antydan om hur man ser det, är att profeten Daniel såg fyra stormakter uppstå i bilder av djur. Historien efter Daniels tid bekräftar att uppenbarelsen som han fick gick i uppfyllelse. Det sista stormaktsväldet såg Daniel genom en bild som var ett vilddjur, det var romarriket, som var förhärskande på Jesu tid. Detta är också det dominerande synsättet av bilden av vilddjuret, alltså att det syftade till det mäktiga romarriket.

I den bok i Bibeln som beskriver framtiden och avgörande händelser, Uppenbarelseboken, ser Johannes att detta vilddjur återuppstår, alltså ett nytt stormaktsvälde i Europa, som sin huvudsakliga bas. Detta har varit en del av undervisningen som förekommit på detta område under tider som ligger bakom, att så kommer att ske.

Men först nu i vår generation utspelas de faser som utvecklas till denna nya stormakt. Utan att närmare gå in på detaljer, är beskrivningen en varning för slutprodukten av denna utveckling. Nu är det tid för vaksamhet.

Holger Nilsson, redaktör, Flammor – profetisk tidskrift

Här är en länk till artikeln, där finns det också möjlighet att gå in och rösta om du håller med om budskapet i artikeln:

https://www.apg29.nu/a/4bd

Om Du vill stödja ett profetiskt synsätt att se på utvecklingen i Europa, så gå in på sidan och rösta. Ju mer stöd artikeln kan få, desto mer kan den bli en tankeställare för människor.


HOLGER NILSSON

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 21 maj 2019 12:24 | #holger nilsson #flammor #dagen #debatt | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

7 kommentarer

Mikael N 21/5-2019, 14:32

"Jag hävdar att det är här faran finns – allt större maktkoncentration innebär å andra sidan allt mindre frihet."
Fast är det säkert att EU leder till mindre frihet för *individen*? Att den svenska *staten* får mindre frihet om vissa av de beslut som den tidigare fattade nu fattas på EU-nivå, det är klart. Men betyder de att vi som individer får mindre frihet? Man kan ju se EU-medlemskapet som form av maktdelning – nationalstaten är inte längre suverän, utan måste dela makten med EU (och eventuellt andra överstatliga organ, eller i vissa länder delstater eller andra subnationella självstyrande enheter).

Svara


Lena Henricson 21/5-2019, 17:30

Tänker rösta på KKRISTNA VÄRDEPARTIET. 👆Bra att det kommer att synas att åtminstone några står upp för de värderingar de har. Dessutom är de EU-kritiska!

Bra Holger,att du är vaken! 👍Man blir ju så lätt som grodan i kastrullen. 🐸

Svara


Mikael N 22/5-2019, 01:11

Kristna Värdepartiet är väl numera så gott som det enda partiet för den som inte vill att politikerna skall stödja olika antikristliga agendor. Jag kan i och för sig känna sympati för KD:s slogan om ett "lagom EU". Jag skulle inte stödja ett svenskt utträde – men det är ju en fråga för riksdagspolitikerna, och inte för politikerna på EU-nivå. Problemet med KD är att man inte ritigt vet var man har dem. Rätt vad det är kan de får för sig att nu skall de stödja hbtq-rörelsen eller porta "hatpredikanter" eller något annat. Jag litar i alla fall inte på KD.

Svara


Erik S 22/5-2019, 01:54

Bra Holger att du tar upp detta. Vaksamhet är bra och rätt, men frågan är om det räcker? Vi måste nog i praktisk handling rösta emot EU---rösta på dom partier som inte bejakar detta antikristliga bygge. Vilket parti det då blir, är upp till var och en.

Det finns en ganska känd kristen förkunnare, som ofta syns och hörs i debatten, på olika områden. Han skrev för ett par dagar sen en ledare i VID och han är mycket positiv till EU. Han heter Stefan Swärd. Nu vet vi sedan gammalt, att Swärd är "vänstervriden". Han skrev för nåt år sen boken "Jesus var också flykting" tillsammans med Micael Grenholm. Där lyser verkligen vänsteråsikterna igenom klart och tydligt.

Swärd förklarar, att" EU inte alls är så antikristligt som dom forna öststaterna var, men tillräckligt antikristliga för att förkväva andligt liv och väckelse!?" Hur ska han ha det, egentligen? Vidare säger han "att en demonisering av EU inte är seriöst!?" Vad menar han här? Demonisering, det behövs nog inte, det klarar man av så bra själva!!

EU har växt och kommer växa till en oerhörd koloss, som kräver blind lydnad. Vi ser redan nu att man diskuterar "straff/sanktioner" mot dom länder som inte vill ta emot så många migranter som EU tycker. Vad är det för fint samarbete, att straffa medlemsländer? Cecilia Malmström, ansvarig för handel i EU har sagt att "det skall kosta att inte följa EU linje i bl.a migrantfrågan.

Vissa länder, Polen, Ungern bl.a vill själva bestämma och hävdar nationalstatens rätt, detta är oerhört "fult" i EU. Man skall inordna sig EU:s linje, vilken är globalistisk. Bakom denna globalism ser vi storfinansen-- mäktiga banker och multinationella företag. Dessa vill ha öppna gränser och fri rörlighet-desto mer pengar finns att tjäna. Varför kan inte länderna ha samarbete utan EU?

Swärd ställer upp på globalisternas sida och slår på trumman för EU, det är inte alls så farligt som många tror. Men se upp här! Det är farligare än många tror!! I och med den väldiga invandring vi har till Europa (och Sverige) så får vi också in väldigt många muslimer. Och islam växer sig starkare för varje dag. Detta nämner inte Swärd med ett enda ord. Trots att vi ser tydliga konsekvenser av detta redan nu. Hur man kan bejaka EU, globalismen, storfinansen och kraftig invandring av muslimer, samtidigt som man är "väckelsekristen" är svårt att få ihop. Det stämmer inte.

För nåt år sen kom ett pastorsupprop kallat 380-uppropet för att få människor att acceptera hög invandring. Nu kommer ett nytt upprop som Swärd står bakom. Vi har stora problem på många områden. Många kommuner står på randen till konkurs. Sveriges kommuner har miljarder i lån-i dollar-när den ekonomiska kraschen kommer, kanske redan innan hösten, vad gör man då, när man inte kan betala? Regeringen skryter om hur bra Sveriges ekonomi är, gå inte på det, det är bluff. Kronan sjunker nästan dag för dag och är snart inte värd nånting. Sverige lever väldigt, väldigt farligt och att då som Swärd och många kristna, kräva fortsatt eller högre invandring är ganska ansvarslöst. Det kostar skjortan. Se bara på dom 9000 afghan-barnen, som skulle läsa på gymnasiet. Man har satsat flera hundra miljoner extra på dessa "barn" och vad blev det? En stor flopp. Dom klarar inte av att läsa eftersom dom har otillräckliga grundkunskaper. I stället blev det för många droger, kriminalitet och annat elände.

Nej EU är ingen dröm, det är förebådandet av ett antikristligt system, som Holger säger. (vet ni förresten att FN nyligen fattat beslut/påbjudit att ALLA människor skall chip-märkas!!!) vi närmar oss, vi närmar oss.....Jag tycker Swärd och andra som är positiva till EU borde tänka efter lite mer, vad dom bejakar. Det är i varje fall inte i Bibelns anda. Förtroendet för Swärd ligger på botten-nivå. Förlåt att det blev så långt inlägg! MVH

Svara


Christer Åberg 22/5-2019, 11:08

Svar till Erik S.

vet ni förresten att FN nyligen fattat beslut/påbjudit att ALLA människor skall chip-märkas!!!

Källa?

Svara


Holger 22/5-2019, 13:25

Här är källa till detta med uppgifterna om chip. Hoppas det finns någon som tar tid och läser igenom, stämmer det är det dags att slå larm.

https://www.un.org/sc/ctc/wp-content/uploads/2018/06/Compendium-biometrics-final-version-LATEST_18_JUNE_2018_optimized.pdf

Svara


Lasse 22/5-2019, 16:08

Svar till Holger.

Det är bra att du delar denna viktiga info Holger, jag brukar skicka inlägg jag hittar om chipet. Tyvärr finns det ett motstånd mot detta, är så tacksam att du har sådan uthållighet Holger, 🙏 jag hör av mig till dig lite längre fram. Var välsignad broder 💖 en sång till dig om en ärans konung. https://youtu.be/7RUmWu6uhfg

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, söndag 25 augusti 2019 kl. 05:03

Jesus söker: Lovisa, Louise!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 25 augusti 2019 01:10

De känns som ja inte lever så länge till. Vill ni be att ja får kontakt med min syster att hon omvänder sig o öppnar sitt hjärta för mig. Saknar henne så mycket att ja blivit svårt sjuk. Hjälp mig Gud


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Jessica: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jag: Korset i Sveriges flagga tas bort?

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif Boman : 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Erik S: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Steven: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Tommy: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp