1 832 online! | Sidvisningar idag: 454 782 | Igår: 595 158 |

www.apg29.nu

Annons Himlen TV7 5 år
Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

I eldsjön brinner de inte upp


Bibeln säger klart och tydligt att Vilddjuret och den falske profeten kastas levande i den brinnande sjön.

Och vilddjuret blev gripet tillsammans med den falske profeten som hade gjort tecken inför honom, genom vilka han hade förfört dem som tog vilddjurets märke och dem som tillbad dess bild. De kastades båda levande i den brinnande sjön som brinner med svavel.

Upp 19:20

Vilddjuret är Antikrist och profeten är hans "propagandaminister". De båda är människor som levande kastas i eldsjön. Alltså med sin ande, själ och kropp.

Och jag såg en ängel komma ner från himlen, han hade nyckeln till avgrunden och en stor kedja i sin hand. Och han grep draken, den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och band honom för tusen år,

Upp 20:1-2

Och Djävulen som hade bedragit dem blev kastad i sjön av eld och svavel, där vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Upp 20:10

Därefter binds Satan för tusen år av en ängel från himlen. Efter de tusen åren kastas Satan i den brinnande eldsjön där Antikrist och den falske profeten är. Trots att det har gått tusen år har de inte brunnit upp och förintats.

Plågas dag och natt i evigheternas evigheter

I eldsjön kommer Antikrist, profeten och Djävulen plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Och var och en som inte fanns skriven i livets bok, kastades i den brinnande sjön.

Upp 20:15

Bibeln lär att de ofrälsta kommer att uppstå till dom efter de tusen åren och då kommer de också kastas i den brinnande eldsjön. De kommer att kastas i med sina kroppar - levande - precis som Antikrist och den falske profeten. Där kommer de att plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Eldsjön blir inte ny

En del hänger upp sig på att ordet "helvetet" inte finns i grundtexten, men detta har ingen betydelse eftersom det beskrivs ändå klart och tydligt att slutdestinationen för den ofrälste är eldsjön.

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. För den första himlen och den första jorden hade försvunnit och havet fanns inte mer.

Upp 21:1

Efter de tusen åren skapar Gud nya himlar och en ny jord. Men den brinnande eldsjön blir inte ny. Den kommer att fortsätta att brinna dag och natt i evigheternas evighet. De som befinner sig i den kommer inte att brinna upp.

Guds stora kärlek

Det finns frälsning och räddning från den brinnande sjön. För att bli räddad måste du redan här i detta livet ta emot Jesus och bli frälst. Då blir räddad från domen och du kommer till himlen.

Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Joh 3:16

På grund av Guds stora kärlek sände han sin son Jesus Kristus för att frälsa oss människor från domen. Han tog alla våra synder på sig när han i vårt ställe dog på korset. På tredje dagen uppväckte Gud honom igen från de döda.

Räddad från domen

Du behöver alltså inte bli kastad i den brinnande eldsjön. Du kan bli räddad undan från denna dom. Då måste du ta emot Räddaren Jesus Kristus. Då blir du frälst för evigheten.

Vilken fantastisk stor kärlek Gud har visat oss. Han vill inte att någon ska gå förlorad. Därför har han ställt fram sin son Jesus Kristus. Allt som du nu behöver göra är att ta emot Jesus. Vill du göra det nu?


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg torsdag 7 september 2017 23:38 | #eldsjön #domen #frälst #helvetet | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


13 kommentarer

Niklas Jönsson

Ja! Det är en fruktansvärd hemsk dom som väntar dom som inte tar emot Jesus som sin personlige frälsare och far.Tack Jesus för att jag har valt att få gå den rätta vägen och tillhöra dig Jesus,så mycket glädje jag har haft av dig hitills och så mycket glädje jag kommer att ha av dig i framtiden i evighet i himlen.Jippiii Tänk på det alla ni som står och tvekar eller redan valt fel väg, vägen till antikrist. Vänd om innan det är försent.

Svara -   - 7/9-17 23:40 -


Lena Henricson

Jesus talade ju om helvetet,men talade han någon gång om eldsjön?

Svara -   - 7/9-17 23:42 -


Christer Åberg

Svar till Lena Henricson.

Matt 25:41 - Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.

Svara -   - 7/9-17 23:43 -


Lena Henricson

Ja,som Christer svarar mig,så sa ju Jesus faktiskt! Men en dag när vi av nåd är hemma hos Gud tror och hoppas jag att vi ska se klart och förstå att Hans vägar är rättvisa och rätta. Lyssna gärna på Tankar för dagen,idag lördag om Mark Levengoods glasögon! Handlar delvis om detta.

Svara -   - 8/9-17 08:45 -


Lena Henricson

Min fråga från Christers förra inlägg om helvetet kvarstår: Vad menas med att Gud till slut ska bli ALLT I ALLA? Menas det då ALLA?

Svara -   - 8/9-17 08:53 -


Lena Henricson

Tillägg till nyss skrivet: 1Kor:15:28

Svara -   - 8/9-17 09:12 -


Ann Sofie

Tro och förtrösta på Gud. Lita på Gud. I det nu vi befinner oss i. Rädsla, oro, falsk säkerhet kommer från lögnaren. I vilken situation du än befinner dig i, vänd dig till Gud och lita på honom. Vi måste lära oss att leva av och i Gud här och nu.

Svara -   - 8/9-17 17:25 -


Britt

Till Lena Henricson!

Allt i Alla?

Detta gäller Alla som TROR på Gud Fadern, Sonen och den Helige Ande och följer Honom! De som fruktar Herren blir Hans förtrogna och Hans förbund skall ge dom insikt. Ps 25:14

Den som Tror på Sonen har evigt liv. Den som INTE LYDER Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom! Joh. 3:36

Jesu frid! Britt

Svara -   - 8/9-17 17:52 -


Lena Henricson

Till Britt!

Blir skönt ändå att av nåd få komma HEM! " Nu förstår jag endast till en del,men då skall jag känna fullkomligt,liksom jag själv har blivit fullkomligt känd." (1Kor.13:12) Här och nu är det svårt att förstå att snälla människor,som inte tror på Jesus,ska få ett så oproportionerligt hårt straff. Gud är ju rättvis,står det ju. Blir skönt att i himlen förstå till fullo!

Svara -   - 8/9-17 18:37 -


Leif Boman

Svar till Christer Åberg.

Jag tror att du tyvärr säger lite fel här Christer!

Ingen människa hamnar troligtvis i eldsjön förrän efter den yttersta domens dag. Människan hamnar först i dödsriket vilket inte riktigt är samma sak. Däremot den falske profeten och vilddjuret kastas i eldsjön redan vid ingången till de sista tusen åren, ja!

Därför menar jag att dessa två inte alls handlar om människor i första hand utan om två onda ledande andevarelser vilka även genom sina underordnade onda andar har intagit många människors kroppar, speciellt många av världens regerande höjdare, men också ledande religiösa ledare utöver vår jord.

Dessa gemensamt förenar nu till en världskyrka och en enda gemensam mänsklig världsledare, antikrist, och ställer till enorm oreda och kaos intills slutet före Jesu andra ankomst men! Nu kastas de vid Jesu ankomst ut ur människors kroppar och ner i den evigt brinnande sjön. Dessa onda andevarelser, den falske profeten och vilddjuret eventuellt med underordnade andra andar blir alltså de allra första att ta del av den eviga helveteselden.

Tusen år senare kommer först djävulen själv och sen, efter den yttersta domens dag, hela den förlorade mänskligheten.

Jesu frid broder...

Svara -   - 9/9-17 11:06 -


Peter Wallgren

Eldsjön verkar vara ett utflöde från Guds eldsnatur, jämför Dan 7:10. Denna flod har i Johannes syn samlats till en sjö. Svavel heter på grekiska theon, likt ordet för Gud, Theos. Det är gudomlig rökelse. Eldsjön är enl Upp 14:10 belägen framför Lammet, alltså inför Guds tron. Det innebär att plågan (samvetsplåga) syftar till omvändelse, annars skulle Jesus behöva bli sadist för att stå ut med att se denna plåga i all evighet. Uttrycket "evigheters evighet" (bättre översättning: "tiders tider" eller "tidsåldrarnas tidsåldrar") tycks beteckna höjdpunkten av alla tider, i analogi med "sångernas sång" som är Höga Visan, och "kungarnas kung" som betyder den främste bland kungar. Det handlar alltså inte om evighet. Dessutom är det "röken av deras plåga" som stiger upp i tidsåldrarnas tidsåldrar, vilket nog kan betyda minnet av plågan. Rök är också resultat av förbränning och därför symboliskt för att synden renas bort. De enda om vilka det står att de plågas i tidsåldrarnas tidsåldrar (alltså inte röken av plågan) är vilddjuret, den falske profeten och djävulen. Se gärna min eller Madeline Wallgrens blogg om detta.

Svara -   - 13/1-18 11:00 -


vanessa

glöm inte att även döden och helvetet också blir kastade i eldsjön, dom kommer också brinna i all evighet! så är det enligt uppenbarelseboken 20:14, lägg gärna in det i artikeln

Svara -   - 14/1-18 00:28 -


Joel

Svar till Peter Wallgren.

Bra skrivet, jag anammade helvetes läran ungefär som jag anammade att vi kom från aporna, jag prövade inte. Helvetes läran har sitt stöd i traditionen och dåliga bibelöversättningar. Hur kan evangelium vara ett glatt budskap om satan vinner kampen om mänskligheten? I artikeln står det att Gud vill inte att någon ska gå förlorad, hur kan det då vara att Gud som vet allt väljer en frälsningsväg som bara kommer att frälsa några få? Tror det mer handlar om att man vill tro på helvetet, det passar mig som person att tro så. Det står att Sodoms och Gomorras land ska få ett lindrigare straff i Matt 10:15 hur kan man få ett lindrigare straff i evighet i helvetet? Har märkt att det finns lite stöd för helvetes läran i bibeln. Varje viktig lära i NT har sin grund i GT Men inte då, i gamla testamentet hittar man det inte. Då får det bli traditionen och dåliga bibelöversättning.

Svara -   - 23/3-18 09:24 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Frälsning och karate - Christer Åberg

Christer Åbergs personliga vittnesbörd om hur han blev frälst och fri från karaten.

0

Läs allt!


Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg

Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Israel fyller 70 år - Välsignar du Israel?

Hela artikeln är från Himlen TV7:s nyhetsbrev. 

Israel 70 år

Den kristna tv-kanalen Himlen TV7 hyllar den 70-åriga staten med en rad program på torsdagen.

18

Läs allt!


Frimurarna - Studio Apg29 med Christer Åberg

Frimurarna - Ett högaktuellt program med mycket sång, musik, undervisning och frälsningsbudskap med Christer Åberg.

1

Läs allt!


Profetior och hur du prövar det

Druvdalen - Profetior och hur du prövar det - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Vad ber du om? - Christer Åberg

Vad ber du om? - Studio Apg29 med Christer Åberg. Ett högaktuellt budskap.

0

Läs allt!


Annons


Livsfarliga Ungern? - Lars Enarson

Lars Enarson tar upp i den här intressanta videon att Ungern går emot hela etablissemanget! Kan bön förvandla ett helt lands kurs? 

77

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 16, fredag 20 april 2018 kl. 18:36

Jesus söker: Amalia, Amelie!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Den nya vinjetten till Apg29

Den nya vinjetten till Christer Åbergs livesändningar på Studio Apg29. Vad tycker du? 

5

Läs allt!


Senaste kommentarer


Drömmar om Jesu tillkommelse

Läsarmejl av annie 

Hoppa

Jag drömde på 80-talet att Jesus skulle komma tillbaka. Sedan hade jag en dröm på 2000-talet.

3

Läs allt!


Fråga Christer Åberg

Christer Åberg svarar på intressanta frågor som ställs live i programmet Studio Apg29.

18

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 404 535 197 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 455 bloggartiklar, 81 195 kommentarer och 54 780 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp