800 online! | Sidvisningar idag: 20 885 | Igår: 233 902 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


I eldsjön brinner de inte upp


Bibeln säger klart och tydligt att Vilddjuret och den falske profeten kastas levande i den brinnande sjön.

Och vilddjuret blev gripet tillsammans med den falske profeten som hade gjort tecken inför honom, genom vilka han hade förfört dem som tog vilddjurets märke och dem som tillbad dess bild. De kastades båda levande i den brinnande sjön som brinner med svavel.

Upp 19:20

Vilddjuret är Antikrist och profeten är hans "propagandaminister". De båda är människor som levande kastas i eldsjön. Alltså med sin ande, själ och kropp.

Och jag såg en ängel komma ner från himlen, han hade nyckeln till avgrunden och en stor kedja i sin hand. Och han grep draken, den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och band honom för tusen år,

Upp 20:1-2

Och Djävulen som hade bedragit dem blev kastad i sjön av eld och svavel, där vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Upp 20:10

Därefter binds Satan för tusen år av en ängel från himlen. Efter de tusen åren kastas Satan i den brinnande eldsjön där Antikrist och den falske profeten är. Trots att det har gått tusen år har de inte brunnit upp och förintats.

Plågas dag och natt i evigheternas evigheter

I eldsjön kommer Antikrist, profeten och Djävulen plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Och var och en som inte fanns skriven i livets bok, kastades i den brinnande sjön.

Upp 20:15

Bibeln lär att de ofrälsta kommer att uppstå till dom efter de tusen åren och då kommer de också kastas i den brinnande eldsjön. De kommer att kastas i med sina kroppar - levande - precis som Antikrist och den falske profeten. Där kommer de att plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Eldsjön blir inte ny

En del hänger upp sig på att ordet "helvetet" inte finns i grundtexten, men detta har ingen betydelse eftersom det beskrivs ändå klart och tydligt att slutdestinationen för den ofrälste är eldsjön.

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. För den första himlen och den första jorden hade försvunnit och havet fanns inte mer.

Upp 21:1

Efter de tusen åren skapar Gud nya himlar och en ny jord. Men den brinnande eldsjön blir inte ny. Den kommer att fortsätta att brinna dag och natt i evigheternas evighet. De som befinner sig i den kommer inte att brinna upp.

Guds stora kärlek

Det finns frälsning och räddning från den brinnande sjön. För att bli räddad måste du redan här i detta livet ta emot Jesus och bli frälst. Då blir räddad från domen och du kommer till himlen.

Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Joh 3:16

På grund av Guds stora kärlek sände han sin son Jesus Kristus för att frälsa oss människor från domen. Han tog alla våra synder på sig när han i vårt ställe dog på korset. På tredje dagen uppväckte Gud honom igen från de döda.

Räddad från domen

Du behöver alltså inte bli kastad i den brinnande eldsjön. Du kan bli räddad undan från denna dom. Då måste du ta emot Räddaren Jesus Kristus. Då blir du frälst för evigheten.

Vilken fantastisk stor kärlek Gud har visat oss. Han vill inte att någon ska gå förlorad. Därför har han ställt fram sin son Jesus Kristus. Allt som du nu behöver göra är att ta emot Jesus. Vill du göra det nu?


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 7 september 2017 23:38 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


13 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Niklas Jönsson

Ja! Det är en fruktansvärd hemsk dom som väntar dom som inte tar emot Jesus som sin personlige frälsare och far.Tack Jesus för att jag har valt att få gå den rätta vägen och tillhöra dig Jesus,så mycket glädje jag har haft av dig hitills och så mycket glädje jag kommer att ha av dig i framtiden i evighet i himlen.Jippiii Tänk på det alla ni som står och tvekar eller redan valt fel väg, vägen till antikrist. Vänd om innan det är försent.

Svara -   - 7/9-17 23:40 -


Lena Henricson

Jesus talade ju om helvetet,men talade han någon gång om eldsjön?

Svara -   - 7/9-17 23:42 -


Christer Åberg

Svar till Lena Henricson.

Matt 25:41 - Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.

Svara -   - 7/9-17 23:43 -


Lena Henricson

Ja,som Christer svarar mig,så sa ju Jesus faktiskt! Men en dag när vi av nåd är hemma hos Gud tror och hoppas jag att vi ska se klart och förstå att Hans vägar är rättvisa och rätta. Lyssna gärna på Tankar för dagen,idag lördag om Mark Levengoods glasögon! Handlar delvis om detta.

Svara -   - 8/9-17 08:45 -


Lena Henricson

Min fråga från Christers förra inlägg om helvetet kvarstår: Vad menas med att Gud till slut ska bli ALLT I ALLA? Menas det då ALLA?

Svara -   - 8/9-17 08:53 -


Lena Henricson

Tillägg till nyss skrivet: 1Kor:15:28

Svara -   - 8/9-17 09:12 -


Ann Sofie

Tro och förtrösta på Gud. Lita på Gud. I det nu vi befinner oss i. Rädsla, oro, falsk säkerhet kommer från lögnaren. I vilken situation du än befinner dig i, vänd dig till Gud och lita på honom. Vi måste lära oss att leva av och i Gud här och nu.

Svara -   - 8/9-17 17:25 -


Britt

Till Lena Henricson!

Allt i Alla?

Detta gäller Alla som TROR på Gud Fadern, Sonen och den Helige Ande och följer Honom! De som fruktar Herren blir Hans förtrogna och Hans förbund skall ge dom insikt. Ps 25:14

Den som Tror på Sonen har evigt liv. Den som INTE LYDER Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom! Joh. 3:36

Jesu frid! Britt

Svara -   - 8/9-17 17:52 -


Lena Henricson

Till Britt!

Blir skönt ändå att av nåd få komma HEM! " Nu förstår jag endast till en del,men då skall jag känna fullkomligt,liksom jag själv har blivit fullkomligt känd." (1Kor.13:12) Här och nu är det svårt att förstå att snälla människor,som inte tror på Jesus,ska få ett så oproportionerligt hårt straff. Gud är ju rättvis,står det ju. Blir skönt att i himlen förstå till fullo!

Svara -   - 8/9-17 18:37 -


Leif Boman

Svar till Christer Åberg.

Jag tror att du tyvärr säger lite fel här Christer!

Ingen människa hamnar troligtvis i eldsjön förrän efter den yttersta domens dag. Människan hamnar först i dödsriket vilket inte riktigt är samma sak. Däremot den falske profeten och vilddjuret kastas i eldsjön redan vid ingången till de sista tusen åren, ja!

Därför menar jag att dessa två inte alls handlar om människor i första hand utan om två onda ledande andevarelser vilka även genom sina underordnade onda andar har intagit många människors kroppar, speciellt många av världens regerande höjdare, men också ledande religiösa ledare utöver vår jord.

Dessa gemensamt förenar nu till en världskyrka och en enda gemensam mänsklig världsledare, antikrist, och ställer till enorm oreda och kaos intills slutet före Jesu andra ankomst men! Nu kastas de vid Jesu ankomst ut ur människors kroppar och ner i den evigt brinnande sjön. Dessa onda andevarelser, den falske profeten och vilddjuret eventuellt med underordnade andra andar blir alltså de allra första att ta del av den eviga helveteselden.

Tusen år senare kommer först djävulen själv och sen, efter den yttersta domens dag, hela den förlorade mänskligheten.

Jesu frid broder...

Svara -   - 9/9-17 11:06 -


Peter Wallgren

Eldsjön verkar vara ett utflöde från Guds eldsnatur, jämför Dan 7:10. Denna flod har i Johannes syn samlats till en sjö. Svavel heter på grekiska theon, likt ordet för Gud, Theos. Det är gudomlig rökelse. Eldsjön är enl Upp 14:10 belägen framför Lammet, alltså inför Guds tron. Det innebär att plågan (samvetsplåga) syftar till omvändelse, annars skulle Jesus behöva bli sadist för att stå ut med att se denna plåga i all evighet. Uttrycket "evigheters evighet" (bättre översättning: "tiders tider" eller "tidsåldrarnas tidsåldrar") tycks beteckna höjdpunkten av alla tider, i analogi med "sångernas sång" som är Höga Visan, och "kungarnas kung" som betyder den främste bland kungar. Det handlar alltså inte om evighet. Dessutom är det "röken av deras plåga" som stiger upp i tidsåldrarnas tidsåldrar, vilket nog kan betyda minnet av plågan. Rök är också resultat av förbränning och därför symboliskt för att synden renas bort. De enda om vilka det står att de plågas i tidsåldrarnas tidsåldrar (alltså inte röken av plågan) är vilddjuret, den falske profeten och djävulen. Se gärna min eller Madeline Wallgrens blogg om detta.

Svara -   - 13/1-18 11:00 -


vanessa

glöm inte att även döden och helvetet också blir kastade i eldsjön, dom kommer också brinna i all evighet! så är det enligt uppenbarelseboken 20:14, lägg gärna in det i artikeln

Svara -   - 14/1-18 00:28 -


Joel

Svar till Peter Wallgren.

Bra skrivet, jag anammade helvetes läran ungefär som jag anammade att vi kom från aporna, jag prövade inte. Helvetes läran har sitt stöd i traditionen och dåliga bibelöversättningar. Hur kan evangelium vara ett glatt budskap om satan vinner kampen om mänskligheten? I artikeln står det att Gud vill inte att någon ska gå förlorad, hur kan det då vara att Gud som vet allt väljer en frälsningsväg som bara kommer att frälsa några få? Tror det mer handlar om att man vill tro på helvetet, det passar mig som person att tro så. Det står att Sodoms och Gomorras land ska få ett lindrigare straff i Matt 10:15 hur kan man få ett lindrigare straff i evighet i helvetet? Har märkt att det finns lite stöd för helvetes läran i bibeln. Varje viktig lära i NT har sin grund i GT Men inte då, i gamla testamentet hittar man det inte. Då får det bli traditionen och dåliga bibelöversättning.

Svara -   - 23/3-18 09:24 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?130 000 raketer mot Israel

Av Holger Nilsson 

130 000 raketer mot Israel

Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig? Detta ofattbara antal raketer finns nu uppställda emot Israel.

3

Läs allt!


Den stora vedermödans tid

Den stora vedermödans tid

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

34

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

Läs allt!


Världens största kristna tv-bolag satsar i TBN Nordic i Stockaryd

TBN Nordic i Stockaryd

Från och med Lördagen den 7 juli 2018 verkar nu Mediahusets Vänner, som startade TV2020 som sedan blev Lifely Channel, under varumärket TBN Nordic.

0

Läs allt!


Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

39

Läs allt!


Du ska inte mata trollen

Du ska inte mata trollen

Trollen är en tidstjuv, de vill skrämma och tysta oss. Det finns alltså en agenda bakom deras beteende. Därför bemöter jag aldrig kommentarer av personer som jag misstänker är troll. Jag ger dem alltså ingen mat.

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

4

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Går man till helvetet om man begår självmord?


En miljon människor begår självmord varje år i världen. Vart 40:e sekund tar en människa sitt liv. Det är fler människor som dör av självmord än av krig och mord.

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

5

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

63

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

11

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, onsdag 17 oktober 2018 kl. 02:54

Jesus söker: Antonia, Toini!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Ingen kan lura Jesus

Ingen kan lura Jesus

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?

6

Läs allt!


Livbojen

Läsarmejl av David B 

En livboj är till för att slänga ut människor i nöd. En video med David B.

3

Läs allt!


Herrens ledning i missionsarbetet

Läsarmejl av Jörgen Milton 

Herrens ledning i missionsarbetet

Till vår stora glädje blev det också dopförrättning denna gång, då tre personer valde att följa honom.

1

Läs allt!


Uppryckandet - vårt saliga hopp!

Uppryckandet - vårt saliga hopp!

”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

6

Läs allt!


Vad ska du göra för att gå förlorad till ett evigt helvete?

7

Läs allt!


Be och ge

Be och ge

0

Läs allt!


Horoskop, mindfulness och yoga är österländska religioner

Av Holger Nilsson

I många veckotidningar, och även i dagspress, återfinns horoskop. Hur seriös press kan publicera något så suspekt kan verkligen ifrågasättas.

7

Läs allt!


Samkönade äktenskap är förfalskade låtsasäktenskap

Folkomröstning i Rumänien för äktenskapet

Bild: varldenidag.se. 

90 procent sa ja till äktenskap mellan man och kvinna.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Barn mår dåligt av Pride

På Engelska skolan i Umeå måste alla barn delta i  Pride-veckan som arrangeras på skolan. En förälder betättar: Mitt barn kom hem från skolans Pride-vecka och sa att hon mådde dåligt. 

8

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 644 389 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 948 bloggartiklar, 90 841 kommentarer och 59 020 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp