680 online! | Sidvisningar idag: 126 871 | Igår: 186 733 |

www.apg29.nu

Annons

I eldsjön brinner de inte upp


Bibeln säger klart och tydligt att Vilddjuret och den falske profeten kastas levande i den brinnande sjön.

Och vilddjuret blev gripet tillsammans med den falske profeten som hade gjort tecken inför honom, genom vilka han hade förfört dem som tog vilddjurets märke och dem som tillbad dess bild. De kastades båda levande i den brinnande sjön som brinner med svavel.

Upp 19:20

Vilddjuret är Antikrist och profeten är hans "propagandaminister". De båda är människor som levande kastas i eldsjön. Alltså med sin ande, själ och kropp.

Och jag såg en ängel komma ner från himlen, han hade nyckeln till avgrunden och en stor kedja i sin hand. Och han grep draken, den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och band honom för tusen år,

Upp 20:1-2

Och Djävulen som hade bedragit dem blev kastad i sjön av eld och svavel, där vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Upp 20:10

Därefter binds Satan för tusen år av en ängel från himlen. Efter de tusen åren kastas Satan i den brinnande eldsjön där Antikrist och den falske profeten är. Trots att det har gått tusen år har de inte brunnit upp och förintats.

Plågas dag och natt i evigheternas evigheter

I eldsjön kommer Antikrist, profeten och Djävulen plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Och var och en som inte fanns skriven i livets bok, kastades i den brinnande sjön.

Upp 20:15

Bibeln lär att de ofrälsta kommer att uppstå till dom efter de tusen åren och då kommer de också kastas i den brinnande eldsjön. De kommer att kastas i med sina kroppar - levande - precis som Antikrist och den falske profeten. Där kommer de att plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Eldsjön blir inte ny

En del hänger upp sig på att ordet "helvetet" inte finns i grundtexten, men detta har ingen betydelse eftersom det beskrivs ändå klart och tydligt att slutdestinationen för den ofrälste är eldsjön.

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. För den första himlen och den första jorden hade försvunnit och havet fanns inte mer.

Upp 21:1

Efter de tusen åren skapar Gud nya himlar och en ny jord. Men den brinnande eldsjön blir inte ny. Den kommer att fortsätta att brinna dag och natt i evigheternas evighet. De som befinner sig i den kommer inte att brinna upp.

Guds stora kärlek

Det finns frälsning och räddning från den brinnande sjön. För att bli räddad måste du redan här i detta livet ta emot Jesus och bli frälst. Då blir räddad från domen och du kommer till himlen.

Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Joh 3:16

På grund av Guds stora kärlek sände han sin son Jesus Kristus för att frälsa oss människor från domen. Han tog alla våra synder på sig när han i vårt ställe dog på korset. På tredje dagen uppväckte Gud honom igen från de döda.

Räddad från domen

Du behöver alltså inte bli kastad i den brinnande eldsjön. Du kan bli räddad undan från denna dom. Då måste du ta emot Räddaren Jesus Kristus. Då blir du frälst för evigheten.

Vilken fantastisk stor kärlek Gud har visat oss. Han vill inte att någon ska gå förlorad. Därför har han ställt fram sin son Jesus Kristus. Allt som du nu behöver göra är att ta emot Jesus. Vill du göra det nu?


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg torsdag 7 september 2017 23:38 | #eldsjön #domen #frälst #helvetet | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


13 kommentarer

Niklas Jönsson

Ja! Det är en fruktansvärd hemsk dom som väntar dom som inte tar emot Jesus som sin personlige frälsare och far.Tack Jesus för att jag har valt att få gå den rätta vägen och tillhöra dig Jesus,så mycket glädje jag har haft av dig hitills och så mycket glädje jag kommer att ha av dig i framtiden i evighet i himlen.Jippiii Tänk på det alla ni som står och tvekar eller redan valt fel väg, vägen till antikrist. Vänd om innan det är försent.

Svara -   - 7/9-17 23:40 -


Lena Henricson

Jesus talade ju om helvetet,men talade han någon gång om eldsjön?

Svara -   - 7/9-17 23:42 -


Christer Åberg

Svar till Lena Henricson.

Matt 25:41 - Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.

Svara -   - 7/9-17 23:43 -


Lena Henricson

Ja,som Christer svarar mig,så sa ju Jesus faktiskt! Men en dag när vi av nåd är hemma hos Gud tror och hoppas jag att vi ska se klart och förstå att Hans vägar är rättvisa och rätta. Lyssna gärna på Tankar för dagen,idag lördag om Mark Levengoods glasögon! Handlar delvis om detta.

Svara -   - 8/9-17 08:45 -


Lena Henricson

Min fråga från Christers förra inlägg om helvetet kvarstår: Vad menas med att Gud till slut ska bli ALLT I ALLA? Menas det då ALLA?

Svara -   - 8/9-17 08:53 -


Lena Henricson

Tillägg till nyss skrivet: 1Kor:15:28

Svara -   - 8/9-17 09:12 -


Ann Sofie

Tro och förtrösta på Gud. Lita på Gud. I det nu vi befinner oss i. Rädsla, oro, falsk säkerhet kommer från lögnaren. I vilken situation du än befinner dig i, vänd dig till Gud och lita på honom. Vi måste lära oss att leva av och i Gud här och nu.

Svara -   - 8/9-17 17:25 -


Britt

Till Lena Henricson!

Allt i Alla?

Detta gäller Alla som TROR på Gud Fadern, Sonen och den Helige Ande och följer Honom! De som fruktar Herren blir Hans förtrogna och Hans förbund skall ge dom insikt. Ps 25:14

Den som Tror på Sonen har evigt liv. Den som INTE LYDER Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom! Joh. 3:36

Jesu frid! Britt

Svara -   - 8/9-17 17:52 -


Lena Henricson

Till Britt!

Blir skönt ändå att av nåd få komma HEM! " Nu förstår jag endast till en del,men då skall jag känna fullkomligt,liksom jag själv har blivit fullkomligt känd." (1Kor.13:12) Här och nu är det svårt att förstå att snälla människor,som inte tror på Jesus,ska få ett så oproportionerligt hårt straff. Gud är ju rättvis,står det ju. Blir skönt att i himlen förstå till fullo!

Svara -   - 8/9-17 18:37 -


Leif Boman

Svar till Christer Åberg.

Jag tror att du tyvärr säger lite fel här Christer!

Ingen människa hamnar troligtvis i eldsjön förrän efter den yttersta domens dag. Människan hamnar först i dödsriket vilket inte riktigt är samma sak. Däremot den falske profeten och vilddjuret kastas i eldsjön redan vid ingången till de sista tusen åren, ja!

Därför menar jag att dessa två inte alls handlar om människor i första hand utan om två onda ledande andevarelser vilka även genom sina underordnade onda andar har intagit många människors kroppar, speciellt många av världens regerande höjdare, men också ledande religiösa ledare utöver vår jord.

Dessa gemensamt förenar nu till en världskyrka och en enda gemensam mänsklig världsledare, antikrist, och ställer till enorm oreda och kaos intills slutet före Jesu andra ankomst men! Nu kastas de vid Jesu ankomst ut ur människors kroppar och ner i den evigt brinnande sjön. Dessa onda andevarelser, den falske profeten och vilddjuret eventuellt med underordnade andra andar blir alltså de allra första att ta del av den eviga helveteselden.

Tusen år senare kommer först djävulen själv och sen, efter den yttersta domens dag, hela den förlorade mänskligheten.

Jesu frid broder...

Svara -   - 9/9-17 11:06 -


Peter Wallgren

Eldsjön verkar vara ett utflöde från Guds eldsnatur, jämför Dan 7:10. Denna flod har i Johannes syn samlats till en sjö. Svavel heter på grekiska theon, likt ordet för Gud, Theos. Det är gudomlig rökelse. Eldsjön är enl Upp 14:10 belägen framför Lammet, alltså inför Guds tron. Det innebär att plågan (samvetsplåga) syftar till omvändelse, annars skulle Jesus behöva bli sadist för att stå ut med att se denna plåga i all evighet. Uttrycket "evigheters evighet" (bättre översättning: "tiders tider" eller "tidsåldrarnas tidsåldrar") tycks beteckna höjdpunkten av alla tider, i analogi med "sångernas sång" som är Höga Visan, och "kungarnas kung" som betyder den främste bland kungar. Det handlar alltså inte om evighet. Dessutom är det "röken av deras plåga" som stiger upp i tidsåldrarnas tidsåldrar, vilket nog kan betyda minnet av plågan. Rök är också resultat av förbränning och därför symboliskt för att synden renas bort. De enda om vilka det står att de plågas i tidsåldrarnas tidsåldrar (alltså inte röken av plågan) är vilddjuret, den falske profeten och djävulen. Se gärna min eller Madeline Wallgrens blogg om detta.

Svara -   - 13/1-18 11:00 -


vanessa

glöm inte att även döden och helvetet också blir kastade i eldsjön, dom kommer också brinna i all evighet! så är det enligt uppenbarelseboken 20:14, lägg gärna in det i artikeln

Svara -   - 14/1-18 00:28 -


Joel

Svar till Peter Wallgren.

Bra skrivet, jag anammade helvetes läran ungefär som jag anammade att vi kom från aporna, jag prövade inte. Helvetes läran har sitt stöd i traditionen och dåliga bibelöversättningar. Hur kan evangelium vara ett glatt budskap om satan vinner kampen om mänskligheten? I artikeln står det att Gud vill inte att någon ska gå förlorad, hur kan det då vara att Gud som vet allt väljer en frälsningsväg som bara kommer att frälsa några få? Tror det mer handlar om att man vill tro på helvetet, det passar mig som person att tro så. Det står att Sodoms och Gomorras land ska få ett lindrigare straff i Matt 10:15 hur kan man få ett lindrigare straff i evighet i helvetet? Har märkt att det finns lite stöd för helvetes läran i bibeln. Varje viktig lära i NT har sin grund i GT Men inte då, i gamla testamentet hittar man det inte. Då får det bli traditionen och dåliga bibelöversättning.

Svara -   - 23/3-18 09:24 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Skogsbränderna - Guds dom över Sverige?

Kommentar av Rune Johansson 

Skogsbrand

Just nu drabbas Sverige av utbredda och svårsläckta skogsbränder. Flertalet skribenter härleder detta till att Herren nu straffar oss för våra handlingar som nation. Låt oss dock få lite perspektiv på de nu aktuella händelserna.

14

Läs allt!


Mäktiga tältmöten i Jättene

Lindberg spelade så att tältduken lyfte

Skärmdump: falkopingstidning.se. 

I två möten gästade vi på tältmöten i Jättene. Efter första kvällens möte spreds det snabbt hur bra det var så nästa kväll fylldes tältet av mycket folk.

1

Läs allt!


Världens ensammaste fågel dog i olycklig kärlek

Fågeln Nigel, en havssula, blev kär i en betonghavssula på en öde ö utanför Nya Zeelands kust har nu hittats död. 

0

Läs allt!


Tidstecken med Stephen Hawking, Christer Fuglesang och Christer Åberg

Den världsberömde fysikern Stephen Hawing blev 76 år och led större delen av sitt liv av sjukdomen ALS. 2010 var jag med i samma radioprogram som Stephen Hakwing och astronauten Christer Fuglesang. 

1

Läs allt!


Örn störtade i havet - skickas på flygträning

Havsörn

En annan örn än den som beskrivs i artikeln. 

SVT skriver om en örnunge som inte klarade av att flyga och störtade i havet ska nu skickas på flygträning!

5

Läs allt!


Många anlagda bränder i den största skogsbranden i Sverige

Uppdaterad! 

15 anlagda bränder

Under ett dygn har 15 bränder blivit anlagda i Arboga. Så alla bränder som nu härjar i Sveriges värsta brandkatastrof har alltså inte kommit till av naturliga orsaker. 

17

Läs allt!


Svenska folk du borde tacka - Sveriges nationalsång?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1439685284-svenska-folk-du-borde-tacka.jpg

För flera år sedan sa en vän till mig att han tyckte att den här sången borde bli Sveriges nationalsång!

13

Läs allt!


Profetisk uppenbarelse om skogsbränderna? - Christer Åberg

Christer Åberg tar upp de allvarliga skogsbränderna och torkan i Sverige och undrar om det finns profetior över detta och om det är ett profetiskt tecken.

46

Läs allt!


Tältmöten i Jättene utanför Falköping med Lindbergarna

Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

14

Läs allt!


Krångla inte till det - Möte på Arkens mirakelkonferens

Möte på Arkens mirakelkonferens. Birgitta Rosen predikade och Lindbergarna Nenne och Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången. Dessutom delade Christer Åberg med sitt vittnesbörd. 

6

Läs allt!


Mirakelkonferensen på Arken med Lindbergarna och Linda Bergling

Linda Bergling predikade tisdagen 17 juli på Arkens mirakelkonferens i Kungsängen. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken.

112

Läs allt!


När blir barnet människa?

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Ofött barn suger på tummen

När inblåser Gud sin livsande i människan. Är det när barnet föds eller är det när ägget befruktas.

39

Läs allt!


Starka vittnesbörd på Arken från missionen

Missions-inspiration på Arkens mirakelkonferens. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken. 

0

Läs allt!


Hur blir det med pingströrelsen?

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Pingströrelsen

Det är ju uppenbart för alla historiskt medvetna och bibliskt intresserade pingstvänner, att Pingströrelsen sedan den blev Pingst ffs och Samfundet Pingst, med det årliga s.k. rådslaget – har förändrats både organisatoriskt, sociologiskt och teologiskt. 

39

Läs allt!


Tre möten på Arken i Kungsängen

Nenne Lindberg, Toye Josefsson, Martin Lindberg och Christer Åberg gästar Arken på 3 möten under två dagar. Klockan 14.00 och 19.00 på tisdag på 17 juli och onsdag 18 juli  klockan 10.00.

1

Läs allt!


Jesu återkomst - Dan Johansson

Dan Johansson talar om Jesu återkomst i Vallhamrakyrkan 15 september 2015.

2

Läs allt!


Annons


Katastrofal kursändring - Del 3

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi belyser återigen hur denna kursändring skett.

4

Läs allt!


Stöd Apg29 med en frivillig gåva

Stöd Apg29

Du kan stödja Apg29 på tre sätt. 

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 29, söndag 22 juli 2018 kl. 18:42

Jesus söker: Magdalena, Madeleine!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Du behöver ta emot Jesus

Därför talar jag så mycket om varför du behöver ta emot Jesus!

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

44

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

10

Läs allt!


Den kontantlösa konspirationen - Ladda ner gratis pdf-bok!

Den här mycket intressanta boken på 593 sidor om det kontantlösa samhället kan du återigen ladda ner gratis direkt på Apg29!

7

Läs allt!


Våra skattepengar finansierar imamutbildning

Läsarmejl av Bertil Rosenius

En rubrik på Facebook väckte nyfikenhet: ”I Höst får Sverige sin första statligt finansierade imam utbildning.” Sant eller falskt? Sant! Men det hela blir än värre, när man dyker ner i historiken!

41

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 1

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

En kursändring har nu skett när det gäller förkunnelsen om Jesu tillkommelse detta kan komma att få förödande konsekvenser.

18

Läs allt!


Almedalen - Dans & Trams och intervju med Christer Åberg

Filmgruppen Flipp Flopp intervjuade mig i Almedalen 2018. 

3

Läs allt!


Har vi kanske glömt något?

Läsarmejl av David B

“Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar” Ps. 103:2

4

Läs allt!


Kommer nationalism från Gud?

Valet i höst kommer framför allt att stå mellan nationalism och globalism, dvs antikrists plan för världsherravälde. Vad säger Bibeln om nationalism?

61

Läs allt!


Förbjud Pride

OBS: Artikeln innehåller obehagliga bilder från olika pridefestivaler. 

Förbjud Pride

Lägg märke till barnen som ser detta spektakel...

Man varken kan eller ska förbjuda folks olika läggningar men det man kan förbjuda är att de ska skylta med det på gatorna. 

97

Läs allt!


Profetian i Joel och nödslakten i den svenska torkan

Läsarmejl av Kattis 

Kor

Satt och läste min bibel. Då kom jag till detta bibelställe från Joel 1:17-19: 

25

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 430 396 628 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 698 bloggartiklar, 85 373 kommentarer och 57 045 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp