568 online! | Sidvisningar idag: 155 084 | Igår: 172 883 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

I eldsjön brinner de inte upp


Bibeln säger klart och tydligt att Vilddjuret och den falske profeten kastas levande i den brinnande sjön.

Och vilddjuret blev gripet tillsammans med den falske profeten som hade gjort tecken inför honom, genom vilka han hade förfört dem som tog vilddjurets märke och dem som tillbad dess bild. De kastades båda levande i den brinnande sjön som brinner med svavel.

Upp 19:20

Vilddjuret är Antikrist och profeten är hans "propagandaminister". De båda är människor som levande kastas i eldsjön. Alltså med sin ande, själ och kropp.

Och jag såg en ängel komma ner från himlen, han hade nyckeln till avgrunden och en stor kedja i sin hand. Och han grep draken, den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och band honom för tusen år,

Upp 20:1-2

Och Djävulen som hade bedragit dem blev kastad i sjön av eld och svavel, där vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Upp 20:10

Därefter binds Satan för tusen år av en ängel från himlen. Efter de tusen åren kastas Satan i den brinnande eldsjön där Antikrist och den falske profeten är. Trots att det har gått tusen år har de inte brunnit upp och förintats.

Plågas dag och natt i evigheternas evigheter

I eldsjön kommer Antikrist, profeten och Djävulen plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Och var och en som inte fanns skriven i livets bok, kastades i den brinnande sjön.

Upp 20:15

Bibeln lär att de ofrälsta kommer att uppstå till dom efter de tusen åren och då kommer de också kastas i den brinnande eldsjön. De kommer att kastas i med sina kroppar - levande - precis som Antikrist och den falske profeten. Där kommer de att plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Eldsjön blir inte ny

En del hänger upp sig på att ordet "helvetet" inte finns i grundtexten, men detta har ingen betydelse eftersom det beskrivs ändå klart och tydligt att slutdestinationen för den ofrälste är eldsjön.

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. För den första himlen och den första jorden hade försvunnit och havet fanns inte mer.

Upp 21:1

Efter de tusen åren skapar Gud nya himlar och en ny jord. Men den brinnande eldsjön blir inte ny. Den kommer att fortsätta att brinna dag och natt i evigheternas evighet. De som befinner sig i den kommer inte att brinna upp.

Guds stora kärlek

Det finns frälsning och räddning från den brinnande sjön. För att bli räddad måste du redan här i detta livet ta emot Jesus och bli frälst. Då blir räddad från domen och du kommer till himlen.

Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Joh 3:16

På grund av Guds stora kärlek sände han sin son Jesus Kristus för att frälsa oss människor från domen. Han tog alla våra synder på sig när han i vårt ställe dog på korset. På tredje dagen uppväckte Gud honom igen från de döda.

Räddad från domen

Du behöver alltså inte bli kastad i den brinnande eldsjön. Du kan bli räddad undan från denna dom. Då måste du ta emot Räddaren Jesus Kristus. Då blir du frälst för evigheten.

Vilken fantastisk stor kärlek Gud har visat oss. Han vill inte att någon ska gå förlorad. Därför har han ställt fram sin son Jesus Kristus. Allt som du nu behöver göra är att ta emot Jesus. Vill du göra det nu?


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 7 september 2017 23:38 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


13 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Niklas Jönsson

Ja! Det är en fruktansvärd hemsk dom som väntar dom som inte tar emot Jesus som sin personlige frälsare och far.Tack Jesus för att jag har valt att få gå den rätta vägen och tillhöra dig Jesus,så mycket glädje jag har haft av dig hitills och så mycket glädje jag kommer att ha av dig i framtiden i evighet i himlen.Jippiii Tänk på det alla ni som står och tvekar eller redan valt fel väg, vägen till antikrist. Vänd om innan det är försent.

Svara -   - 7/9-17 23:40 -


Lena Henricson

Jesus talade ju om helvetet,men talade han någon gång om eldsjön?

Svara -   - 7/9-17 23:42 -


Christer Åberg

Svar till Lena Henricson.

Matt 25:41 - Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.

Svara -   - 7/9-17 23:43 -


Lena Henricson

Ja,som Christer svarar mig,så sa ju Jesus faktiskt! Men en dag när vi av nåd är hemma hos Gud tror och hoppas jag att vi ska se klart och förstå att Hans vägar är rättvisa och rätta. Lyssna gärna på Tankar för dagen,idag lördag om Mark Levengoods glasögon! Handlar delvis om detta.

Svara -   - 8/9-17 08:45 -


Lena Henricson

Min fråga från Christers förra inlägg om helvetet kvarstår: Vad menas med att Gud till slut ska bli ALLT I ALLA? Menas det då ALLA?

Svara -   - 8/9-17 08:53 -


Lena Henricson

Tillägg till nyss skrivet: 1Kor:15:28

Svara -   - 8/9-17 09:12 -


Ann Sofie

Tro och förtrösta på Gud. Lita på Gud. I det nu vi befinner oss i. Rädsla, oro, falsk säkerhet kommer från lögnaren. I vilken situation du än befinner dig i, vänd dig till Gud och lita på honom. Vi måste lära oss att leva av och i Gud här och nu.

Svara -   - 8/9-17 17:25 -


Britt

Till Lena Henricson!

Allt i Alla?

Detta gäller Alla som TROR på Gud Fadern, Sonen och den Helige Ande och följer Honom! De som fruktar Herren blir Hans förtrogna och Hans förbund skall ge dom insikt. Ps 25:14

Den som Tror på Sonen har evigt liv. Den som INTE LYDER Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom! Joh. 3:36

Jesu frid! Britt

Svara -   - 8/9-17 17:52 -


Lena Henricson

Till Britt!

Blir skönt ändå att av nåd få komma HEM! " Nu förstår jag endast till en del,men då skall jag känna fullkomligt,liksom jag själv har blivit fullkomligt känd." (1Kor.13:12) Här och nu är det svårt att förstå att snälla människor,som inte tror på Jesus,ska få ett så oproportionerligt hårt straff. Gud är ju rättvis,står det ju. Blir skönt att i himlen förstå till fullo!

Svara -   - 8/9-17 18:37 -


Leif Boman

Svar till Christer Åberg.

Jag tror att du tyvärr säger lite fel här Christer!

Ingen människa hamnar troligtvis i eldsjön förrän efter den yttersta domens dag. Människan hamnar först i dödsriket vilket inte riktigt är samma sak. Däremot den falske profeten och vilddjuret kastas i eldsjön redan vid ingången till de sista tusen åren, ja!

Därför menar jag att dessa två inte alls handlar om människor i första hand utan om två onda ledande andevarelser vilka även genom sina underordnade onda andar har intagit många människors kroppar, speciellt många av världens regerande höjdare, men också ledande religiösa ledare utöver vår jord.

Dessa gemensamt förenar nu till en världskyrka och en enda gemensam mänsklig världsledare, antikrist, och ställer till enorm oreda och kaos intills slutet före Jesu andra ankomst men! Nu kastas de vid Jesu ankomst ut ur människors kroppar och ner i den evigt brinnande sjön. Dessa onda andevarelser, den falske profeten och vilddjuret eventuellt med underordnade andra andar blir alltså de allra första att ta del av den eviga helveteselden.

Tusen år senare kommer först djävulen själv och sen, efter den yttersta domens dag, hela den förlorade mänskligheten.

Jesu frid broder...

Svara -   - 9/9-17 11:06 -


Peter Wallgren

Eldsjön verkar vara ett utflöde från Guds eldsnatur, jämför Dan 7:10. Denna flod har i Johannes syn samlats till en sjö. Svavel heter på grekiska theon, likt ordet för Gud, Theos. Det är gudomlig rökelse. Eldsjön är enl Upp 14:10 belägen framför Lammet, alltså inför Guds tron. Det innebär att plågan (samvetsplåga) syftar till omvändelse, annars skulle Jesus behöva bli sadist för att stå ut med att se denna plåga i all evighet. Uttrycket "evigheters evighet" (bättre översättning: "tiders tider" eller "tidsåldrarnas tidsåldrar") tycks beteckna höjdpunkten av alla tider, i analogi med "sångernas sång" som är Höga Visan, och "kungarnas kung" som betyder den främste bland kungar. Det handlar alltså inte om evighet. Dessutom är det "röken av deras plåga" som stiger upp i tidsåldrarnas tidsåldrar, vilket nog kan betyda minnet av plågan. Rök är också resultat av förbränning och därför symboliskt för att synden renas bort. De enda om vilka det står att de plågas i tidsåldrarnas tidsåldrar (alltså inte röken av plågan) är vilddjuret, den falske profeten och djävulen. Se gärna min eller Madeline Wallgrens blogg om detta.

Svara -   - 13/1-18 11:00 -


vanessa

glöm inte att även döden och helvetet också blir kastade i eldsjön, dom kommer också brinna i all evighet! så är det enligt uppenbarelseboken 20:14, lägg gärna in det i artikeln

Svara -   - 14/1-18 00:28 -


Joel

Svar till Peter Wallgren.

Bra skrivet, jag anammade helvetes läran ungefär som jag anammade att vi kom från aporna, jag prövade inte. Helvetes läran har sitt stöd i traditionen och dåliga bibelöversättningar. Hur kan evangelium vara ett glatt budskap om satan vinner kampen om mänskligheten? I artikeln står det att Gud vill inte att någon ska gå förlorad, hur kan det då vara att Gud som vet allt väljer en frälsningsväg som bara kommer att frälsa några få? Tror det mer handlar om att man vill tro på helvetet, det passar mig som person att tro så. Det står att Sodoms och Gomorras land ska få ett lindrigare straff i Matt 10:15 hur kan man få ett lindrigare straff i evighet i helvetet? Har märkt att det finns lite stöd för helvetes läran i bibeln. Varje viktig lära i NT har sin grund i GT Men inte då, i gamla testamentet hittar man det inte. Då får det bli traditionen och dåliga bibelöversättning.

Svara -   - 23/3-18 09:24 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

12

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

18

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

60

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, torsdag 17 januari 2019 kl. 22:19

Jesus söker: Anton, Tony!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!


Antikristligt kontrollsystem i Kina

Antikristligt kontrollsystem

Av Holger Nilsson Det som nu är en verklighet i Kina kan nog de flesta inte ta in – det handlar om ett kontrollsystem som nog ingen har kunnat föreställa sig.

37

Läs allt!


Muslimer städade efter nyårsnatten men detta är inte islam

Muslimer städar

Bild: svt.se. 

Att muslimer städar Göteborgs gator efter nyårsnatten har inget med islam att göra. Den slutsatsen måste jag ta eftersom det alltid hörs "detta är inte islam" efter ett blodigt muslimskt terrordåd - trots att Muhammed både beordrade och utförde terrordåd i Allahs namn.

2

Läs allt!


Profetia om sambo och moralupplösning

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

12

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 081 077 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 122 bloggartiklar, 93 188 kommentarer och 61 230 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp