Surfar nu: 861 www.apg29.nu

ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

“Och den ohederlige förvaltarens herre berömde honom för att han hade handlat klokt. För denna världens barn är klokare mot sitt eget släkte än ljusets barn.” Luk. 16:8

Vi som tror på Jesus behöver både uppmuntran och utmaningar. Jesus var ofta utmanande i sin undervisning. Det som en del tar som en attack på sitt liv det tar andra som en utmaning och möjlighet. Det som blir som vatten på elden för en del blir som bensin på en eld för andra.

De icke troende är än idag många gånger i vissa avseenden klokare än församlingen. Nu är församlingen absolut inte en varuhandel, företag eller som ett politiskt parti. Men om man ser tex på ICA idag så är de aktiva. De finns på internet och annonserar och går ut via pappersreklam. De gör det inte bara sporadiskt någon gång ibland utan regelbundet. De slår sig inte till ro och tänker att vi har ju våra butiker och är folk intresserade så kommer de. De säger inte heller “vi finns ju på nätet” utan pappersreklam går ut om och om igen.

I valrörelsen så var de politiska partierna mycket aktiva. På många olika sätt. Och de skäms inte för sina övertygelser. De ber inte om ursäkt för sina övertygelser. Utan de brinner för sina ambitioner och vill förändra och påverka världen. De jobbar frenetiskt.

Församlingen har faktiskt mycket att lära i detta avseende av människor som är icke troende. Inte i tekniker och metoder, utan i sunt förnuft - gör vi inget så händer inget.

Jag vet inte hur du tar detta du precis läst. Blir det som vatten eller bensin på eld?

“Och han sa till dem: Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen.” Mark. 16:15


David Billström

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 14 februari 2019 22:27 | #läsarmejl #david billström | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

28 kommentarer

nils 15/2-2019, 07:37

Ytterligare ett Avslöjande av Vårt Miserabla Tillstånd!
Verkar som vi fortfarande Skäms över den Produkt vi förväntas förmedla!
Den Enda Produkt i Hela världen som Ingen kan Undvara då Alla Människors Eviga Existens beror på Den!.
Den produkt som Ingen Annan har Monopol på,men så många Plagierar och försöker Kopiera till Lättlurade kunder.
Kan det Möjligen vara så att vi Ringaktar Företagets Chef,vår Uppdragsgivare som gav oss Uppdraget?
Hur kan vi förvänta Oss intresserade Kunder när vi Inte är Intresserade att Lyda vår Uppdragsgivares Order,utan anser Oss Själva och Egna Intressen Viktigare än detta Konungsliga Uppdrag som Kostade Honom Hans liv!.
Skulden ligger då Tung på oss inför Företagets Årsredovisning när vi då får höra hur Företagets Förvaltning lyckats.
Så låt osss Gräva Upp det gömda Pundet och Börja använda det MEDAN TID ÄR!!

Svara


Stefan Jonasson 15/2-2019, 09:44

Skulden vilar tungt på oss??? Vadå för skuld... Är vi kristna värdelösa lata sovande osv....

Svara


AnnMarie 15/2-2019, 10:15

Svar till Stefan Jonasson .

Det är så typiskt en del kristna att försöka skuldbelägga dem som inte gör som dom vill.Inget att bry sig om egentligen men det är synd om dem som lätt tar åt sig och tror att allt ansvar vilar på deras späda axlar!!

Svara


SA 15/2-2019, 10:56

Bra skrivit David Billström , jag bor i en stad med många kyrkor , bara en går aktivt ut på gator o torg , de sndra verkar vara nöjda med sin lilla egna verksamhet , en annons en gång i veckan , mötesprogram det är allt ....

Svara


nils 15/2-2019, 12:14

Svar till Stefan Jonasson .
Vill påminna om de anförtrodda Punden där den som fått 1 pund grävde ned det och vad Jesus då sade;"Och kasten den oduglige Tjänaren ut i mörkret härutanför.
Där skall vara gråt och Tandagnisslan." Matt.15:30
"Ty vi måste Alla,sådana vi äro,träda fram inför Kristi Domstol,för att var och en skall få igen Sitt Jordelivs GÄRNINGAR,allt eftefter som han har handlat,vare sig han har gjort gott eller ont." 2Kor.5:10
Då vi alltså veta vad det är att Frukta Herren,söka vi att "Vinna Människor!"2Kor.5:10-11
¤¤¤
Alla vi Troende har fått Åtminstone ETT Pund,men många tycker det är så ringa och betydelselöst att man då Gräver ned det.
Men i V 15 står att Han gav;"Åt var och en Eftter Deras Förmåga," dvs. Herren vet vad vi klarar av,hur mogna vi är att bära ett större Ansvar. Tack och Lov för det!
Det viktigaste Herren Alltid ser till är VÅR TROHET i det Lilla,och ofta osynliga. Amen!

Svara


Johanna 15/2-2019, 12:15

Om man nu tänker sig att man delar ut typ flygblad i hushållens brevlådor med reklam på det viset. Och även inbjuder till att komma på möten. Skulle va intressant att se om det händer saker då. Jag har ingen aning själv.

Svara


Stefan Jonasson 15/2-2019, 14:04

Att tolka JESUS liknelser är svårt ibland.... Kanske man kan tänka sig att det enda pundet.. Är vårat liv och vårat GUDSMEDVETANDE som alla har fått när GUD skapade oss.. Dvs människor som innerst inne vet att GUD finns men gräver ned sin inre insikt om GUD i jorden..... I vilket fall som helst KRISTI DOMSTOL är det en domstol till fördömelse.. Eller huruvida vi skall få vår lön för hur vi levt i kallelsen... Jag har svårt att tänka mig att JESUS skulle säga till en frälst människa. Du har arbetat för lite du har inte ansträngt dig tillräckligt... Nu kastar jag ut dig i mörkret

Svara


Stefan Jonasson 15/2-2019, 14:19

I ärlighetens namn står det tjänare.. Men om man tolkar resten av skriften så kommer inte JESUS att säga gå bort ifrån mig till mörker gråt och tandagnisslan alla ni som inte ansträngt er tillräckligt... Det vore ju hemskt Det är väl bara det jag vill säga.. Är man frälst är man väl frälst från evig fördömelse.... Det är ju ett mirakel att kyrkan överlevt i 2000år trots sin personal... GUDS VERK..

Svara


nils 15/2-2019, 14:32

Svar till Johanna. Javisst Johanna,det är Så skall vi börja i all enkelhet,sen får vi mersmak för det.
Sedan vattnar vi de Frön vi sått genom våra förböner,och när vi gjort vårt är det Gud som ger Växten.
Vid ett såningsarbete måste fröet först falla i jorden och Dö,vilket tar sin tid.
Vi får då ej ge upp om det synliga Resultatet dröjer,utan likt Såningsmannen vänta.
Vi får också välsignelsen av att Förvalta vårt eget lilla,men så Värdefulla Pund vilket kommer att ge en framtida Lön Himmelen.
Och störst av allt,det har kanske räddat EN SJÄL från att gå Evigt förlorad!
Brukar tänka,att om så bara EN SJÄL blir räddad av 1000-kontakter med människor genom traktater och samtal,då ÄR ALLT VUNNIT! Amen. Mvh/nils

Svara


Nisse 15/2-2019, 16:13

Svensken i allmänhet är alltför långt bort från Gud för att bli frälst genom en papperslapp. Det krävs personliga relationer och långsiktighet. Och framför allt uppriktig kärlek. Och att vi inte skäms för våra församlingar (fast församlingen ska inte vara något man behöver skämmas för, men många skäms hellre än gör något åt saken när set inte fungerar). Mycket som skrivs på den här sidan kan till exempel göra den mest ärliga sökare mörkrädd. Det är så långt ifrån Paulus ”se hur de älskar varandra” som man kan komma.

Svara


AnnMarie 15/2-2019, 16:58

Svar till Nisse.

Jag har inga invändningar mot ditt inlägg,är bara nyfiken på vad du tror skrämmer sökare?

Svara


Alf 15/2-2019, 18:17

Jag gick en utbildning om försäljning och marknadsföring för en tid sedan. Jag målade kors (vitt på svart) fram och bak på min cykel, jag cykelpendlar in till en stor stad varje morgon, så många kan se det. Inte mycket, men det kan jag väl i alla fall göra. Det behöver inte vara så komplicerat. Finns alltid något man kan göra. Detta är något jag personligen gör, sedan vad församlingen ska göra är viktigare tycker jag, det är då vi får slagkraft, när vi verkar tillsammans.

Svara


Bengt 15/2-2019, 18:31

Det är mycket viktigt att vi bär frukt

Att vi är som vi ska vara

Svara


Johanna 15/2-2019, 19:09

Tror nog iaf att det kan så ett frö tills ngn gång längre fram. Även om människor kanske inte just bryr sig vid tillfället. Så va det i mitt eget fall. Hade sett filmen Jesus från Nasareth som brukar gå på tv vid påsk förr. Kanske den gör nu också, har ingen koll. Men i varje fall så säger Jesus i slutet ” och jag är med er alla dagar tills tidens slut”. Jag tänkte inget speciellt på det han sa just då. Men längre fram i livet hamnade jag i en mkt svår personlig kris, och då poppade dom orden upp för mig. Och det va början till min vandring med Jesus som började med de orden.

Svara


Johanna 15/2-2019, 19:16

Svar till Nisse.

Håller med dig till fullo Nisse i det sista du skrev. Just ang tonen och kärlekslöshet man ser väldigt ofta i kommentarerna.

Svara


Johanna 15/2-2019, 19:16

Svar till Nisse.

Håller med dig till fullo Nisse i det sista du skrev. Just ang tonen och kärlekslöshet man ser väldigt ofta i kommentarerna.

Svara


Jean 15/2-2019, 19:40

Bra skrivit broder David..klokt och gudsfruktigt ..

Herrens rika nåd..!!

Svara


SA 15/2-2019, 20:57

SV till nisse , men ser folk att vi älskar varann , själv tycker jag att kärleken kallnat , hör både här och där folk säga som jag möter , dom är inte ett dugg bättre i kyrkorna ... har väl själv inte mött nån kärlek själv i kyrkan , så därför kan jag isf förstå , störst av allt är kärleken ❤️

Svara


SA 15/2-2019, 21:04

Det bästa är att berätta om Jesus , som är kärleken , inte förs .

Svara


David Billström 15/2-2019, 21:57

Pendlar mellan att både vilja väcka till liv en längtan bland troende att börja missionera igen och att ryta ifrån vad gäller försummelsen av missionsuppdraget.

Faktum är i alla fall att vi har tappat så mycket terräng. Vi är så långt efter. Bibelkunskapen är så låg så att man kan knappt ibland yppa något för då är man lagisk, farisee och kärlekslös. Det råder stor omognad och brist på ansvarstagande vad gäller församlingens uppdrag. Skulle vi köra med samma beteende i arbetslivet så skulle vi fått söka annat arbete snarast. "Känn ingen press att gå till jobbet idag för du är väl ingen farisee?" Vi har odlat fram någon slags konstig hippiekristendom där det är fult med ansvar och gärningar. Läs Bibeln!

Sedan jag mötte Jesus i 19-års åldern så har det varit naturligt och roligt att få vittna om Jesus.

Det talas om den Helige Ande och vi sjunger att Gud är stor. Men sedan är vi tysta som möss i vardagen om tron på Jesus. Den Helige Ande ger oss frimodighet och vishet.

Är församlingen idag blind eller blundar vi inför missionsbefallningen? Det handlar om dyrbara själar. Jag tror faktiskt att vi blundar medvetet och det bedrövar Jesu hjärta.

Öppna ögonen inför uppdraget och de värdefulla människorna som lever i mörker runt omkring dig.

Låt evangelium åter få ljuda i detta land.

Svara


SA 16/2-2019, 10:26

Sprid Jesu kärlek i vardagen , för du går fram , människor känner av äkthet , ibland behövs inga ord , vet av erfarenhet , då kan mycket hända , och det öppnas gör samtal 👍

Svara


SA 16/2-2019, 10:26

Sprid Jesu kärlek i vardagen , för du går fram , människor känner av äkthet , ibland behövs inga ord , vet av erfarenhet , då kan mycket hända , och det öppnas gör samtal 👍

Svara


Bengt 16/2-2019, 10:41

Helt rätt sa

Svara


David Billström 16/2-2019, 11:47

Svar till SA.

Helt rätt SA.

Evangelisation är en livsstil.

Men det är också ett projekt. Något man planerar, förbereder och sedan utför.

Både och alltså.

Gud välsigne dig

Svara


Jean 16/2-2019, 11:53

Svar till David Billström.

Amen

Svara


Conny W. 18/2-2019, 14:13

Bra artikel. Ja det är tyvärr illa ställt i kristenheten. Man lyder inte Apg :1:8 ... och ni SKALL vittna om mig. Det är alla pånyttfödda kristnas ansvar att vittna om honom. Det är en kallelse alla fått av Jesus Överherden. Vi har ansvar för våra medmänniskor.

Gvd.

Svara


Bengt 18/2-2019, 17:29

Jo men vi ska nog vittna med andens

Ledning

Med Guds vishet

Inte vara framfusiga på fel sätt

Svara


Conny W. 21/2-2019, 16:58

Då sade herren till tjänaren: Gå ut på vägar och stigar, och nödga människorna att komma hitin, så att mitt hus bliver fullt. Lukas 14:23.

I Studiebibeln Band 1 sid 265 med ansvarige utgivare Thoralf Gilbrant och hans medarbetare ger denna tolkning av Lukas 14:23.

Tjänaren skulle inte godtaga ett nej som svar utan tvinga dem att komma. <Nödga>, (anangkazo), egentligen tvinga men inte genom att bruka fysiskt våld

Om tolkningen är rätt så ser vi hur Gud menar. Detta gäller då all evangelisation, personligt vittnande.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, tisdag 17 september 2019 kl. 23:11

Jesus söker: Hildegard, Magnhild!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 17 september 2019 19:26

Har ikväll bett till Gud att flera psykopater skall lämna mig ifred, och att allt ont de gjort mig och min syster m.fl. ska bli känt ,och att GODA människor ska hjälpa mig nu ! Allvarligt


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp