Surfar nu: 784 www.apg29.nu

Imam förnekar Jesus död och uppståndelse i tidningen Dagen

Imam skriver emot Jesus i Dagen

Tidningen Dagen har släppt in en Imam som förnekar Jesus död och uppståndelse. Han förvränger bibeltexterna totalt.

Förvränger

Imamen Kashif Virks inlägg i den kristna tidningen Dagen förvränger bibliska och historiska sanningar till oigenkännlighet. Han påstår att Jesus aldrig dog på korset och att spjutet som stacks in i Jesu sida visade det. Men om inte Jesus redan var död borde han rimligtvis ha dött när ett grovt spjut stacks upp till hans hjärta.

Fruktansvärd lögn

Om Jesus aldrig dog på korset, då finns det heller inte någon uppståndelse och då finns det inte frälsning och syndernas förlåtelse. Det är alltså en fruktansvärd lögn som Imamen kommer med, men det är inget nytt från muslimskt håll att komma med sådana lögner. Koranen ljuger ju om att Jesus över huvud taget blev korsfäst (Sura 4:157).

Koranen förnekar korsfästelsen

Men imamen Kashif Virk skriver att Jesus hängde på korset trots att Koranen förnekar att Jesus blev korsfäst. Här visar Virk sin sekt ahmadiyyas syn och inte majoritetsynen bland muslimer som tillhör sunni och shia.

Det är intressant att muslimska terrorister korsfäster kristna som de mördar idag, trots att de inte tror att Jesus blev korsfäst. Ja, vad säger man?

"Han var ju halvt ihjälslagen av grov misshandel och tortyr. Till exempel hade spikar trängt igenom hans fötter - han hade aldrig kunnat gå tre dagar senare. Dessutom är det historiskt belagt att Jesus dog på Golgata kors."


Halvt ihjälslagen av grov misshandel och tortyr

Naturligtvis haltar imamen Virks lögner totalt. Om nu Jesus inte dog på korset så skulle det ända varit en total omöjlighet av Jesus att några dagar senare gå omkring obehindrat på jorden och träffa sina lärjungar. 

Han var ju halvt ihjälslagen av grov misshandel och tortyr. Till exempel hade spikar trängt igenom hans fötter - han hade aldrig kunnat gå tre dagar senare. Dessutom är det historiskt belagt att Jesus dog på Golgata kors.

Grundlig undersökning om Jesus död

Bibeln berättar också tydligt att det gjordes en grundlig undersökning av Pilatus om Jesus verkligen var död då en hemlig lärjunge till Jesus bad Pilatus att få ta ned Jesus kropp. 

Dessutom försökte översteprästerna och fariséerna hindra Jesus uppståndelse genom att få Pilatus sätta ut vakter vid Jesus grav.

Det allvarligaste

Det som är allvarligast är inte Imamen Virks lögner, för de är genomskådade för länge sedan, utan det är att den kristna tidningen Dagen tar in en sådan här förnekelseartikel av en muslimsk representant. De förklarar att de har “högt till tak”, men detta är befängt!

Be för Virk

Be för imamen Kashif Virk att han tar emot Jesus och blir frälst så att han istället börjar predika sanningen om Jesus Kristus!

Säger upp sina prenumerationer

På Facebook har flera klargjort att de nu säger upp sin prenumeration på tidningen Dagen. 

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 17 maj 2019 19:23 | #kashif virk #dagen #islam #villolära #svpol | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

22 kommentarer

Mikael 17/5-2019, 22:05

Märkligt att en kristen tidning tar med sådana debattartiklar.

Är detta något kristna ska debattera om?

Bibeln är tydlig,men alltför många vill förvränga sanningen och skapa förrvirring ,så att evangeliet ska suddas ut.

Svara


Lasse 17/5-2019, 22:10

Jag böjer mig för korset där Jesus dog för mina synder, jag upphöjer det urgamla kors där Jesu kärlek för oss alla bevisades🙏💖💖💖 En dag kommer den muslimska religionen att kastas i eldsjön. En dag kommer Jesus tillbaka med makt och myndighet då skall alla knän böjas inför Honom🙏 Ett bra tips är att göra det frivilligt redan nu☝💝

Svara


Alf 17/5-2019, 22:45

Att dagen har förfallit för längesedan är ganska uppenbart. Världen idag är bättre, men håller nuförtiden på att bli mer en politisk tidning än en andlig. Mycket sorgligt läge bland den etablerade och offentliga kristenheten i Sverige.

Svara


Alexander 17/5-2019, 23:38

Vad hade självaste Levi Petrus sagt och gjort om han hade sett tidningen Dagens utveckling de senaste 15 åren?! Tidningen Dagen som även ger den så kallade "Feminist-Pastorn" en plattform att förvilla människor...
Käre Jesus Kristus hjälp oss att vandra på den smala vägen för ditt namn skull o för vår frälsning skull. Amen

Svara


Lena Henricson 18/5-2019, 01:02

Världen Idag är en bra tidning i mitt tycke.👍🔥👍

Svara


David 18/5-2019, 01:16

Bara att skicka ut honom med första lediga plan om han inte tar tillbaka det han sa och eller ändrar sig och tar emot Jesus.

Svara


Erik S 18/5-2019, 01:53

Svar till Alexander.

Ja det är sorgligt. Dagen har blivit en vänstertidning i stället för en väckelsetidning. Ett gott exempel av flera är E Sandlund-men ränderna har väl svårt att gå ur.

Att en imam skulle få framföra sitt falska budskap i Dagen, är nästan hårresande. 25 år tillbaka vore det omöjligt! Vid det här laget vet vi vi väl alltför väl vad islam står för. Men Dagen kanske tror, som en del politiker, att är vi toleranta och kröker rygg, så har vi det till godo den dagen muslimerna "tar över". Vilken naiv inställning.

Dagen har idag sällat sig till liberalteologerna i många frågor. Det skall vara ett "socialt evangelium" med mångfalld, tolerans och sist men inte minst "inkluderande". Det finns inte längre nån anledning att köpa/prenumerera på denna tidning.

Svara


Calle 18/5-2019, 02:49

Tråkigt att inte tidningen Dagens nätbilaga har ett kommentarsfält som APG29 har, så att man direkt kunde bemöta påstående som i artikeln.

Svara


Jean 18/5-2019, 10:04

Kära trossyskon,

Varför är ni förvånade?

Vår Herre Jesus varnade för de falskas påstående om Honom ...

Och många kommer att vilseledas ..

Han varnade oss mer för falska profeter och satans list än något annat ..

Och slutorden ..Var på er vakt!!

Herrens frid

Svara


SAS 18/5-2019, 10:10

Svar till Jean.

Precis inget som förvånar mig🙂

Svara


Conrad Olsen-Utvåg 18/5-2019, 10:50

Som flera kommenterar: "...ingenting att bli förvånad över....!"-

Tidningen "Dagen" har ju "förfallit", som sagt; Dom sista 25 åren - Nej, dom jobbar INTE i Levi Petrus's Ande -

Men bara så det är KLART: Det blir MYCKET värre -

Större, mycket större och mycket Snedigare Bedrag kommer - Avfällingen skall bli mycket STOR - Så säger Guds Ord...!

Svara


Per 18/5-2019, 11:27

14 Men om Kristus icke har uppstått, då är ju vår predikan fåfäng, då är ock eder tro fåfäng; 15 då befinnas vi ock vara falska Guds vittnen, eftersom vi hava vittnat mot Gud att han har uppväckt Kristus, som han icke har uppväckt, om det är sant att döda icke uppstå. 16 Ja, om döda icke uppstå, så har ej heller Kristus uppstått. 17 Men om Kristus icke har uppstått, så är eder tro förgäves; I ären då ännu kvar i edra synder. 18 Då hava ju ock de gått förlorade, som hava avsomnat i Kristus. 19 Om vi i detta livet hava i Kristus haft vårt hopp, och därav intet bliver, då äro vi de mest ömkansvärda av alla människor.

1 Kor 15:14-19

Om man älskar och känner Jesus Kristus som HERREN, så är det för mig helt obegripligt att ens kunna befatta sig med en sådan TOTAL hädelse som publicerats i tidningen Dagen.

Svara


Lukas 18/5-2019, 11:56

Islam är och har varit ett ypperligt sätt att hindra folk att nås av evangelium. Läran förnekar Jesu gudom och försoning, man bekrigar och erövrar kristna områden (halva kristenheten), kristna i kalifatet hindras effektivt sprida evangeliet, missionärer är förbjudna, man blockerade det kristna Europa att missionera österut. Man försökte dessutom erövra hela kristenheten. Idag försöker man ta över genom infiltration och barnafödande. Märkligt nog får man hjälp av vissa radikala.

Svara


Lukas 18/5-2019, 13:01

Muslimer jag pratat med har ofta haft väldigt svårt att inse att Muhammed var krigisk och att islam spreds huvudsakligen med våld. De menar att islam är fredlig när islam i verkligheten expanderade genom krig och dödsstraff för den som avföll.

Svara


Marita 18/5-2019, 14:34

Som tiden ser ut idag så behöver vi inte tro allt som glimmar. Om du som kristen läser urvattnad sk."kristen" blaska, se upp med vad som du fångas upp av,du blir mer färgad och ljummen fortare du anar.Läs det som ger dig mera sälta, såsom Tidningen "Inblick" (Kanal10) t.ex. är en svensk bra evangelisk liten tidning för dig som vill läsa om vad Gud gör idag, den upphöjer ialla fall Gud, den kompromissar eller gör dig inte förvirrad,samt "Världen idag" är en bra tidning lite mera annan karaktär.

Ha en välsignad dag

Svara


Mikael N 18/5-2019, 15:38

Imamens åsikter är förstås en förvrängning av sanningen. Däremot har jag svårt att förstå upprördheten i att Dagen tar in insändaren. Insändare eller debatartiklar är ju inte ett uttryck för tidningens uppfattning – den framförs på ledarplats. Det är en sak jag uppskattar med Dagen, att tidningen ger en bra bevakning av svensk kristenhet, och att man skiljer mellan ledarmaterial, nyhetsrapportering och debattartiklar – en god praxis när det gäller nyhetspress. När det gäller Världen Idag känns det mer som om hela tidningen är som en programpamflett för en viss typ kristendom.
Avsaknaden av kommentersfält på Dagens nätupplaga ser jag inte som något problem; det går ju att skicka in en egen debattartikel där man bemöter imamens påståenden. Vilket faktiskt gjordes. Jag skulle nog gissa att Dagens hade det i åtanke när de valde att publicera imamens debattartikel, just att kristna skulle få en möjlighet att bemöta den.

Svara


Bengt 18/5-2019, 16:54

Jag håller med dig Mikael n

Världen idag är ju så mycket trosrörelsens

Tidning

Och mycket tråkigare

Men visst har dagen förändrats till det sämre

Svara


Stefan Jonasson 18/5-2019, 23:50

Jag har sett den där snubben på öppna kanalen.. Där sitter dom och pratar och verkar vara så gudfruktiga och fromma och pratar om fred och tolerans att islam är så bra och fin... Jag har stört mig lite på det...

Svara


LeifA 19/5-2019, 02:13

Det enda man kan lita på är Bibeln Den Heliga skrift Guds Ord.

Om vi ska klara oss behöver vi bli marinerade av Guds Ord.

Jesus använde alltid skriften, tex.när Han frestades i öknen, och när han mötte emmausvandrarna

Låt Jesu Kristi Ord rikligen bo ibland er.

Guds Frid.

Svara


Calle 19/5-2019, 19:22

Fanns en tidning Trons värld för några år sedan som jag saknar, det var bra artiklar och reportage med ett radikalt budskap.

Svara


Johan Löfgren 21/5-2019, 20:31

Jag kollar Dagens bibelord - det brukar vara bibliskt. Resten tillhör nog gårdagen. Imamen är vilse och behöver korrigering i både tanke och lära.

Svara


Paul 25/5-2019, 00:08

Bra att Dagen tog in insändaren så att alla kan se hur grunda och motsägelsefulla islams argument är. Det är ju hur enkelt som helst att bevisa att imamen har fel. Förstår mig inte på all ängslan.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, söndag 25 augusti 2019 kl. 04:24

Jesus söker: Lovisa, Louise!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 25 augusti 2019 01:10

De känns som ja inte lever så länge till. Vill ni be att ja får kontakt med min syster att hon omvänder sig o öppnar sitt hjärta för mig. Saknar henne så mycket att ja blivit svårt sjuk. Hjälp mig Gud


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Jessica: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jag: Korset i Sveriges flagga tas bort?

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif Boman : 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Erik S: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Steven: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Tommy: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp