1 032 online! | Sidvisningar idag: 117 361 | Igår: 192 970 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Isac Newtons profetia om 23 september 2015

Av Berndt Isaksson


Vad såg egentligen sir Isac Newton? Den 23 september är bara några dagar bort och då kommer det visa sig om det ligger något i Isac Newtons uträkning eller inte. 

Vi är nu inne i den tid i den bibliska kalendern då Hösthögtiderna infaller. 

Den 13/14 september  inföll Basunhögtiden som också är en slags Nyårshelg i den bibliska kalendern och nästa Högtid är Yom Kippur som kommer den 23 september. Ett datum som av olika anledningar ses som ett ödesdatum just detta år.  

23 september 2015

Och den 23 september 2015 är förutsett som ett nyckeldatum för något stort redan på 1600-talet av vetenskapsmannen sir Isac Newton, som också var kristen och med ett stort intresse för profetiorna i Danielsboken och dess tal om Årsveckor - 7 årsveckor + 62 årsveckor + 1 årsvecka = 70 Årsveckor som är bestämda över judafolket. 

Isac Newton menade att de 7 årsveckor som de facto gick från det att profetian gavs på Daniels tid till dess att Jerusalem blev återuppbyggt (alltså 49 bibliska år senare) kommer en gång i ändetiden få en ANDRA  uppfyllelse. 

Judarna skulle få tillbaka Jerusalem

Han menade att om judarna någon gång i framtiden får tillbaka Jerusalem så kommer det gå 7 Årsveckor till Messias kommer. 

Med facit i hand vet vi att judarna fick tillbaka Jerusalem den 6 juni 1967. Räknar man då 7 Årsveckor från det datumet så hamnar man exakt på den 23 september 2015, vilket råkarvara Yom Kippur.

Jag tror inte att Isac Newton kommer få rätt så tillvida att Jesus kommer tillbaka den 23 september i år. Men det ska bli intressant att se om detta datum ändå i någon bemärkelse kommer visa sig vara ett nyckeldatum eller vägskäl i ändetidens händelser. 

Vad såg egentligen sir Isac Newton?

Ja, vad såg egentligen sir Isac Newton? Den 23 september är bara några dagar bort och då kommer det visa sig om det ligger något i Isac Newtons uträkning eller inte. 

Vi är nu inne i en ny årsvecka. Denna Årsvecka kan (bara Gud vet) vara den sista och 2017 är också förmodligen ett Jubelår som kan tala för att vi även i det har ett stort vägskäl i ändetiden.

 

Berndt Isaksson

berndtisaksson.dinstudio.se


Relaterat


--
Sir Isaac Newton föddes 25 december 1642 i Woolsthorpe-by-Colsterworth, Lincolnshire och dog 20 mars 1727 i Kensington, London.


Skriv ut

 
Publicerat av tisdag 15 september 2015 13:18 | #berndt+isaksson #profetia #isac+newton #profetia #uppenbarelse #tidstecken #sista+tiden #israel #jerusalem | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


19 kommentarer

Thomas

5 Mos. 18:10-11 Hos dig får inte någon finnas som låter sin son eller dotter gå genom eld eller befattar sig med spådom, teckentydning, svartkonst eller häxeri, ingen som utövar besvärjelsekonster, ingen andebesvärjare, ingen som bedriver trolldom och ingen som söker råd hos de döda.

Svara -   - 15/9-15 15:01 -


ulf lennart

Men nog sade vael Isaac, att Jesus inte kommer foere 2060. laes wikipedia. ; Hans stora samlade anteckningar om sina bibelstudier blev aldrig publiserade. de koeptes upp av en jude i Jerusalem paa en auktion i London.

Svara -   - 15/9-15 15:45 -


ulf lennart

daeremot finns det profetior och aeven utsagor fraan vetenskapsmaen(det aer kanske haer Newton kommer in i bilden)att jorden kommer att traeffas av en meteorit den 23/9 denna maanad.

Svara -   - 15/9-15 15:52 -


ulf lennart

kanske att Eckeborns profetia slaar in, USA klyvs mitt itu, Denna maanad. den som lever faar se.

Svara -   - 15/9-15 16:02 -


ulf lennart

Eckefjord skulle de vara

Svara -   - 15/9-15 16:05 -


David Winther

Och sista blodmånen kommer den 28 september. Å ena sidan tror jag inget händer men å andra sidan så är det ju redan vedermödan här för det kristna i Levanten.

Svara -   - 15/9-15 18:44 -


William

Svar till David Winther.

Denna blodmån är mer speciell än de andra 3 som varit i denna "tetrad". det är en såkallad "superblodmåne" den är ännu större än de andra 3 + denna kommer synas i sthlm.

Svara -   - 15/9-15 19:28 -


stefan

Ännu en profetia i raden som kommer att visa sig slå fel

Svara -   - 15/9-15 20:14 -


Alfreid Weiman

Tre fel:

1) Det var östra Jerusalem man tog tillbaka, inte hela Jerusalem (man hade resten redan).

2) Man tog tillbaka östra Jerusalem den 7 juni, inte den 6 juni.

3) 1967 + 49 = 2016, inte 2015. :)

Men fortsätt och leta efter godtyckliga samband och siffror år efter år - rent sannolikhetsmässigt så kommer något dramatiskt till slut att inträffa på något av de otaliga datum som ni spår fram.

Svara -   - 15/9-15 21:12 -


Lilly Saxros

Man ska inte spekulera i sånt här.

Svara -   - 17/9-15 22:25 -


Torbjörn Göransson

De sammanlagt sjuttio årsveckorna slutade år 34 e.kr. då de judiska ledarna avrättade Stefanus och evangeliet i samband härmed gick ut till hedningarna. Ingen del av de sjuttio årsveckorna har därför något med Jesu tillkommelse att göra.

Svara -   - 18/9-15 14:05 -


Martin

Det är nära nu.

Vi ses på Torsdag.

Svara -   - 20/9-15 16:36 -


lasse

Skräcksiffran alla väntar på Kl. 13:50, 22 sep 2015 11

Börs Börserna runt om i Europa sjunker kraftigt på tisdagen. Investerarna har valt att ställa sig vid sidlinjen och avvakta höstens kanske viktigaste makrosiffra, som kommer i morgon bitti. Tidigt onsdag morgon presenteras den preliminära statistiken för inköpschefsindex i den kinesiska industrin. Det blir den första tunga temperaturmätaren på den ekonomiska utvecklingen i landet för september månad.

Aktiviteten i Kinas stora tillverkningsindustri sjönk i den snabbaste takten på tre år i augusti. Och när den siffran presenterades för en månad sedan ledde det svaga utfallet till kraftiga börsras världen över.

Investerare kommer nu att leta efter svaghetstecken i statistiken. Om det blir ännu en besvikelse väntas det ytterligare minska riskaptiten på finansmarknaderna. I morgon får vi se repotage från avanza i dag

Svara -   - 22/9-15 16:10 -


Sjsns

Fagget

Svara -   - 24/9-15 13:55 -


ulf lennart

DEAD WRONG

Svara -   - 24/9-15 13:57 -


P I Persson

Det var 23 sept igår. En dag som alla andra.

Man måste vara försiktig med profetior och inte läsa in vad som helst i otydliga syner och förnimmelser.

Svara -   - 24/9-15 15:08 -


Lars W

Ja, nu har vi facit. Aletheia, Berndt m fl var helt klara över de stora händelser som skulle ske under det året som nu är förgånget. Blodmånar m m. Falska profeter, enligt Bibelns definition? Kanske det. Där får var och en göra sin egen bedömning. Vad jag kan nämna är att personerna bakom siterna ifråga knappast strävar efter "Kristuslikhet". De agerar snarare som den i Bibeln berömde "baktalaren".

2017 händer något stort i Israel! Glöm inte det. Liksom det hände något stort 50 år tidigare. Och 100 år dessförinnan. Liksom 150 år ännu längre tillbaka. 2067 blir nog riktigt stort :)

Svara -   - 21/5-16 18:26 -


Lars W

Svar till P I Persson.

Newton var inte evangelikal. Han var snarare deist, delvis besläktade med både agnostiker och ateister.

Svara -   - 21/5-16 18:30 -


ulf lennart

Svar till Lars W.

enligt Wikipedia sa paastod Newton att Jesus kommer INTE foere 2060. - foerra aaret sade 'profeten' Kahn, att kommer inte Jesus i aar, saa faar vi vaenta till 2060 talet (2067?), daa naesta liknande blodmaanekonstellationer intraeffar.

Svara -   - 21/5-16 20:12 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 2

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 2: Torsdag kväll den 22 juni (andra avdelningen efter paus).

1

Läs allt!


Google får böta 24 miljarder kronor

EU-kommissionen har dömt Google till att böta 24 miljarder kronor för för marknadsmissbruk.

0

Läs allt!


Katolska kyrkan förnekar att helvetet är en plats

De som förnekar helvetet, har de fått denna falska lära från Katolska kyrkan? Den Katolska kyrkan lär att Himlen och helvetet inte är några verkliga platser utan ett "tillstånd". 

10

Läs allt!


Påven är inte frälst

Här skäller påven ut en en folkmassa i Mexiko.

Påven Franciskus är absolut inte frälst. Han har aldrig varit frälst eftersom han har inte tagit emot Jesus och han är inte en kristen.

5

Läs allt!


Sommarläsning: Den längsta natten

Att förtrösta på Gud när det otänkbara inträffar

En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

0

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 1: Torsdag kväll den 22 juni 19.00 (första avdelningen innan paus).

0

Läs allt!


Bönesvar - Johan Gustafsson frisläppt från muslimska terrorrörelsen al-Qaida

Bild: Dagen. 

Kidnappade Johan Gustafsson, 42, från Värnamo, som kidnappades av den muslimska terrorrörelsen al-Qaida i Mali 2011 har släppts fri och har precis landat i Sverige. Föräldrarna som är med i pingstkyrkan har fått bönesvar!

14

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 28/06-2017 kl. 15:54 v. 26 och Jesus söker Leo !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Den Stora Skörden

Läsarmejl av nils 

Två kvinnors uppenbarelser om vad Herren kommer att göra: Den Stora Skörden!

41

Läs allt!


Senaste kommentarer


Försvarsministern oroad över Rysslands provokationer

Av Holger Nilsson 

Försvarsminister Peter Hultqvist ser en ökad hotbild (Bild: Skärmdumpning Aftonbladet).

8

Läs allt!


IS-terrorister får skyddad identitet i Sverige

IS-terrorister som återvänder till Sverige efter att ha begått muslimska krigsförbrytelser kan få skyddad identitet...

4

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-27 00:30
Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-26 00:30
Behöver SU hjälp i själavård? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-25 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 034 online! | Sidvisningar idag: 117 363 | Igår: 192 970 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp