1 047 online! | Sidvisningar idag: 31 769 | Igår: 236 182 |

www.apg29.nu

Annons


Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Finns det dinosaurier idag på jorden?

Bibeln beskriver dinosaurier (Job 40:15-24), vilket betyder att dinosaurier levde samtidigt som människan. 

Noa hade dinosaurier med på arken och kan ha överlevt till dags datum!

År 1842, Sir Richard Owen myntade ordet dinosaurie, som betyder "fruktansvärd ödla," efter att ha upptäckt stora reptil-liknande fossiler. 

Jobs bok beskriver sauropoderna

Men i Jobs bok (Job 40:15-24), skriven 4000 år tidigare, beskriver Gud vidundret som: 

  • den största av alla landlevande varelser, 
  • växtätande (växtätare), 
  • med stor styrka i sina höfter och ben, 
  • kraftfulla magmuskler, 
  • en svans som en ceder träd , 
  • och ben som stänger av järn. 

Detta är en korrekt beskrivning av sauropoderna - den största kända dinosaurien.

Ögonvittnesskildring

Faktum är att dinosaurier är det mest beskrivna djuret i Bibeln. Den beskrivs i hela två kapitel i Jobs bok. Kapitel 40 och 41.

Beskrivningen av dinosaurier i Bibeln är en ögonvittnesskildring. Dinosaurier levde alltså samtidigt som människan.

Dinosaurierna i Jobs bok

I kapitel 40 - 41 beskrivs dinosaurier i Jobs bok:

40 1 Då talade Herren till Job ur stormvinden. Han sade: 2 Spänn bältet om livet som en man. Jag vill fråga dig,och du skall svara mig. 3 Vill du göra min rätt om intet, vill du döma mig skyldig för att själv stå rättfärdig? 4 Har du en sådan arm som Gud, och kan du dundra med din röst som han? 5 Pryd dig då med storhet och härlighet, kläd dig i ära och majestät. 6 Sprid ut din vredes förbittring, ödmjuka de högmodiga med en blick. 7 Underkuva alla högmodiga med en blick, slå ner de ogudaktiga på stället. 8 Göm dem alla i stoftet, fjättra deras ansikten i mörkret. 9 Då vill också jag prisa dig för den frälsning som din högra hand givit dig.

10 Se Behemot, som jag skapat liksom dig. Han lever av gräs som en oxe. 11 Se kraften i hans länder och styrkan i hans buks muskler. 12 Han bär sin svans så styv som en ceder, senorna i hans lår är väl sammanvävda. 13 Hans benpipor är som rör av koppar, benen liknar järnstänger. 14 Han är förstlingen av Guds verk, men hans skapare kan dra sitt svärd mot honom. 15 Bergen bär fram mat åt honom, och alla de vilda djuren har där sin lek.

16 Han lägger sig ner under lotusträd, i skydd av rör och vass. 17 Lotusträd ger honom skugga, pilträdets grenar i floden omger honom. 18 Om än floden är våldsam ängslas han ej, om än Jordan forsar mot hans gap är han trygg. 19 Kan någon gripa tag i hans ögon eller borra snaror genom hans nos? 

20 Kan du dra upp Leviatan med krok eller få makt över hans tunga med rep? 21 Kan du föra in ett sävstrå i hans näsa eller borra en hake genom hans käke? 22 Kommer han att vädja mycket till dig om nåd eller tala mjuka ord till dig? 23 Kommer han att sluta fördrag med dig, så att du kan ta honom till slav för alltid?

24 Kan du leka med honom som med en fågel eller hålla honom i band åt dina tjänarinnor? 25 Brukar fiskarlag köpslå om honom och dela honom mellan köpmän? 26 Kan du fylla hans hud med harpuner och hans huvud med kastspjut? 27 Bär hand på honom, och du skall komma ihåg den striden och aldrig mer göra om det! 28 Se, den som hoppas på seger blir besviken, redan vid åsynen av honom är han slagen.

41 1 Ingen är så dumdristig att han retar denne. Vem är då den som vågar sätta sig upp mot mig? 2 Vem har givit mig något som jag måste betala igen? Mitt är allt som finns under himlen.

3 Jag vill inte tiga om hans lemmar, om hans styrka och sköna gestalt. 4 Vem kan rycka av honom hans beklädnad? Vem vågar sig in mellan hans båda käkar?

5 Vem kan öppna hans ansiktes dörr? Omkring hans tänder bor skräck. 6 Sköldarnas rader sitter stolta på honom, sammanfogade med hård försegling, 7 den ena tätt intill den andra, ingen vindfläkt tränger in mellan dem, 8 de är sammanfogade med varandra, de griper in i varandra och kan ej skiljas åt.

9 När han fnyser strålar det av ljus, hans blickar är som morgonrodnadens ögonlock. 10 Hans gap sprutar ut flammor, eldgnistor bryter fram. 11 Hans näsborrar bolmar ut rök som från en kokande gryta på elden. 12 Hans andedräkt får kol att brinna, ur hans gap flammar det av eld. 13 På hans nacke bor styrkan, och skräck dansarframför honom.

14 Hudvecken på hans buk är fasta, de sitter hårt och orubbligt. 15 Hans hjärta är hårt som sten, lik den understa kvarnstenen. 16 När han reser sig bävar hjältar, i ångest förlorar de fattningen. 17 Ett angripande svärd kan inte hålla stånd, inte heller spjut, pil eller lans. 

18 Han aktar järn som strå, koppar som murket trä. 19 Han flyr ej för bågskott, för honom är slungstenar som agnar. 20 Stridsklubbor aktar han som strå, han skrattar åt rasslet av lansar. 21 Hans buk är som skarpa lerskivor, i dyn sätter han spår som av en tröskvagn. 

22 Han gör djupet kokande som en gryta, han får havet att skumma som när man blandar salvor. 23 I hans kölvatten strålar vägen av ljus, djupet synes bära silverhår. 24 På jorden finns inte hans like, han skapades utan fruktan. 25 Han ser på allt som är upphöjt, han är kung över allt som är stolt.

Job kapitel 40 - 41.


Arken

Eftersom dinosaurierna levde samtidigt som människan så vill jag komma med en intressant aspekt. Då betyder detta att Noa hade dinosaurier med på arken! Med andra ord så överlevde dinosaurierna den stora översvämningen som drabbade hela jorden. Det betyder att en del kan ha överlevt ända till dags datum! 

Ibland så anklagar en del mig okunnigt att jag inte skulle tro på att dinosaurier har funnits. Det är inte sant, eftersom Bibeln säger tydligt att de har levt jämsides med människan. Men de är alltså inte miljarder år gamla och inga dagens djur har utvecklats i från dem som jag misstänker villoläran evolutionsteorin påstår.

Och dessutom kanske en del av dessa dinosaurier finns fortfarande kvar idag i någon undanskymd plats på jorden?


Skriv ut

 
Publicerat av söndag 17 januari 2016 21:59 | #vetenskapliga+fakta+i+bibeln #vetenskap #fakta #bibeln #dinosaurier #+sauropoderna | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


16 kommentarer

Carl

Beskrivningen om Leviatan låter som en havslevande eldsprutande drake om jag fattar det hela rätt?

Svara -   - 17/1-16 22:33 -


C

Bibeln visar återigen att den är trovärdig! I Sydamerika har indianer avbildat dinosaurier, likaså finns det avbildning i Angkor wat, Kambodja. Hur kunde de veta något om dem om inte genom egna ögons syn???

Svara -   - 17/1-16 22:42 -


Kalle

Vidare, att dessa inte överlevt till idag beror på en kombination av hård jakt och annan ekologi efter floden än innan.

Svara -   - 17/1-16 22:58 -


Vanessa

Jadu Christer, ska vi förstå detta som att leviathan och behemoth helt säkert är en beskrivning av dinosaurier?

Eller att detta är en möjlig förklaring eller tolkning från din sida?

Svara -   - 17/1-16 23:08 -


Rhema

Bibelns namn på Dinos är Drake.. I USA finns på en nationalpark ett avtryck av dino och människa med samma datering. Givetvis fanns små dinosar med på arken..de strök med pga av klimat, människans jakt etc. liksom mammut sabeltandad tiger mfl.

Psa 91:13 Över lejon och huggormar skall du gå fram, du skall trampa ned unga lejon och drakar.

Svara -   - 17/1-16 23:40 -


Bertil

Låter som djävulens anhang om du frågar mig. En berättelse med metaforer för att beskriva något obegripligt för fåraherdar och fiskare som var alalfabeter. Om dinosaurier levde för 4000 år sedan hade vi kunnat vada bland alla skelett men efterom de dog ut av ett meoritnedslag skulle livet inte hunnit återhämta sig på så kort tid att det hela tyvärr måste avfärdas som en illusion.

Svara -   - 18/1-16 00:00 -


Alexander

Massvis med bevis finns att olika sorters av Dinosaurier har levt på vår jord de senaste 6000 åren. Människor har gjort massvis med modeller av dinosaurier, ritat dinosaurier på sten , massvis med legender som beskriver dinosaurier. Kina har Draken som ett av 12 vanliga djur när de räknar tider. Blod och mjukdelar har man funnit mer o mer ifrån dinosaurier( ett klart bevis på att de inte är 165 miljoner år gamla). Människofotsteg tillsammans med dinosauriesteg har man hittat. Bevisen är många över att människor och dinosaurier levt på jorden på samma gång...

Frid

Svara -   - 18/1-16 00:00 -


Bertil

Svar till Rhema.

I ärlighetens namn kan man väl betrakta varanödla, krokodilen, sköldpaddan och noshörningen som det som närmast påminner om dinosaurier idag.

Svara -   - 18/1-16 00:02 -


Harriet Bouvin

Jesus säger att om ngn vill förstå om han är av Gud eller inte så ska han också inse vilket. Jag känner därför inte det här uttalade behovet, att upprepat försöka övertyga min omgivning om Guds existens. Känner du och jag en uppriktig önskan att förstå vad som är sant, då kommer vi också att göra det. Så vila i detta och var välsignad!

Svara -   - 18/1-16 06:07 -


Nowote

Svar till Bertil.

Att de skulle dött ut av ett meteoritnedslag? Troligare var det igenom syndafloden för ca 4300 år sen!

Mvh.

Svara -   - 18/1-16 06:20 -


William

Hahah..

Svara -   - 18/1-16 08:18 -


Andy Svensson

Jag har sett några på gatorna i Örebro och även i församlingen där dem trampar klumpigt fram och trampar ner folk. Ingen ödmjukhet har dessa stora dinosaurier. Dem går fram med all kraft ropande "Här kommer jag se upp". Väldigt självcentrerade och inte relationsskapande..

Svara -   - 18/1-16 08:37 -


Johan II

Nonsens. Lekskolenivå, som att stoppa in Gud i en tändsticksask.

Svara -   - 19/1-16 08:14 -


Karl-Henrik Johansson

Det kan faktiskt finnas s.k. dinosaurier i Afrika fortfarande!

http://kryptozoologi.blogspot.se/2011/11/mokele-mbembe-en-gomd-dinosaur.html

Svara -   - 20/1-16 14:20 -


Tom

Storsjön i jämtland sägs ha en koloni havsödlor/sjöormar likaså loch ness i skottland Men egentligen är det helt ovidkommande, det enda som betyder nåt är jesus. Om det finns dinosaurier eller inte eller om dom levde för 160mln år sen eller 6000år sen är ingen primär kunskap För gud är 1000år som en dag så min misstanke är att planeten varit med ett bra tag längre än 6000år...

Svara -   - 20/1-16 23:58 -


Tom

O apropå havet så kommer det enligt en ny prognos att finnas mer plast än havsdjur i havet 2050 om människan fortsätter på inslagen väg

Får mig att tänka på "o jorden raglar ty inbyggarnas överträdelse vilar tung på den"

Tecknen på en kommande kollaps och jesu återkomst manifesteras dagligen

Svara -   - 21/1-16 00:09 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Grillat på torget i Älmhult

På torget i Älmhult bjöd Kanal 10 och Citykyrkan grillat kött medan vi spelade och sjöng på torsdagskvällen i Jesusfestivalen.

0

Läs allt!


Dra i nödbromsen

Läsarmejl av David B 

11

Läs allt!


Dröm: Inför chippet

Läsarmejl av Sanna 

Allt som man nålar in i sin kropp bidrar till något gott för vilddjurets systemet och är alla förberedelser inför chippet.

9

Läs allt!


Löfven dribblar för att få behålla makten

Bild: Aftonbladet. 

Stefan Löfven "Ombildar regeringen" skriver Aftonbladet. Så fina ord man kan använda när det handlar om "dribblingar, schackspel och ministerstyre på hög nivå" som jag skrev i en tidigare kommentar.

11

Läs allt!


Andligt förledarskap?

Min undran är om många av ledarna i frikyrkan idag verkligen är kompetenta att leda?

22

Läs allt!


Herren har gjort det möjligt att få Gemenskap med Honom

Läsarmejl av nils 

1

Läs allt!


Så blev Maria frälst

Maria bar Jesus i sin mage, men det frälste henne inte - hon behövde ta emot Jesus i sitt hjärta och bära honom där!

3

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 28/07-2017 kl. 02:44 v. 30 och Jesus söker Botvid och Seved !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Transpersoner får inte göra militärtjänst

USA:s president skriver att efter överläggning med generaler och militära experter har regeringen beslutat att inte tillåta transpersoner inom militären på någon plats.

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Regeringen avgår?

Bild: Aftonbladet. 

Nu uppges regeringen vara beredda att avgå och låta Alliansen och Anna Kinberg Batra styra fram till nästa val, uppger en regeringskälla för Aftonbladet.

13

Läs allt!


Det är inte kunskapen som frälser - utan Jesus

Då jag blev frälst kunde jag inte speciellt mycket i Bibeln. Faktum är att jag kunde ingenting. 

2

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 036 online! | Sidvisningar idag: 31 770 | Igår: 236 182 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp