600 online! | Sidvisningar idag: 85837 | Igår: 129388

www.apg29.nu

Annons

DEN LÄNGSTA NATTEN Beställning: 1 bok 179 kr + frakt 26 kr * 3 böcker 179 kr/st gratis frakt * 10 böcker 10 kr rabatt/bok * bok@apg29.nu | 070-935 66 96


Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Omvändelse leder till full upprättelse

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1453060164-tommy-dahlman-time-out.jpg
Bild: Skärmdump på apg29.

Låt oss aldrig glömma bort eller tumma på sanningen att omvändelse genererar i full upprättelse!

Tidningen Dagen skriver att "En våg av vänligt sinnade kommentarer har sköljt in efter nyheten om rattonykterhet." angående om predikanten Tommy Dahlman. Detta gör mig väldigt glad att se det kärlek och stöd som Tommy Dahlman har fått av människor, men Dagen med Jacob Zetterman är också bara tvungen att även skriva: "Många är också kritiska."

Kärlek och stöd

Faktum är att så många "kritiska" är det inte. En och annan kan också vara hatisk och fylld av förtal, men övervägande visar människor kärlek och stöd. Jag själv vara lite osäker om jag skulle publicera Tommy Dahlmas spritproblem och rattfylleri på apg29. Jag visste inte hur reaktionerna skulle bli. Men jag gjorde det med uppmaning om att be för Tommy.

Och när jag väl hade publicerat artikeln och såg att de flesta mötte honom med kärlek, omsorg och respekt så blev jag glad. Vi ska visa människor kärlek och ge dem alla möjligheter till att omvända sig. 

Vad beror kärleken på?

Jag har funderat på hur det kommer sig att så många faktiskt har visat honom en sådan stor kärlek och förståelse och inte fullständigt arkebuserat honom. Jag hoppas inte att det beror på att de själva tummar på vinglaset och är berusade. 

Det är visserligen sant att det inte är någon synd att dricka vin - men det är synd att dricka sig berusad. Många tar allvarligt på att Tommy Dahlman körde berusad med sin bil, men de tar inte lika allvarligt på att han var berusad. Det är allvarligt att köra full eftersom det är ett lagbrott och man riskerar sig själv och andra människors liv och hälsa, men det är också allvarligt att vara berusad, eller rättare sagt vara beroende av alkohol, (drinkare), eftersom det är en synd.

"Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Ande" (Ef 5:18).

"Varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike" (1 Kor 6:10).

Omvändelse leder till full upprättelse

Många ber för Tommy att han ska bli upprättad och komma tillbaka ännu mer starkare i sin predikantgärning, och det är bra, men om Tommy verkligen ska bli upprättad och komma tillbaka med full kraft så behöver han omvända sig. Låt oss aldrig glömma bort eller tumma på sanningen att omvändelse genererar i full upprättelse!

Fortsätt att be för Tommy!


Skriv ut

 
Publicerat av måndag 18 januari 2016 09:10 | #tommy dahlman #dagen #rattfylleri #berusad #alkoholproblem #jacob zetterman | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Den man som heter Jesus

Finns det dinosaurier idag på jorden?


Beställ Christer Åbergs gripande bok DEN LÄNGSTA NATTEN 1 bok 179 kr + frakt 26 kr 3 böcker 179 kr/st gratis frakt 10 böcker 10 kr rabatt/bok 168 sidor, mjuk pärm. bok@apg29.nu | 070-935 66 96


24 kommentarer


Kom ihåg mig?

William

Amen, "anden är villig men köttet är svagt".

Svara -   - 18/1-16 10:05 -


Nina😄

Amen klart vi ber för Tommy o hans familj Han är vår broder i Herren Alla handlar vi fel någon gång finns ingen som är felfri

Tommy om du ser det här

Jesu välsignelse över dig

Din syster i Herren Nina

Svara -   - 18/1-16 10:27 -


Bibel och bekännelse trogen Pastor VAJDA EKSTÉN

Det är väldigt lätt att förhastat kasta fördömande text över en broder eller syster som råkat ut för t.ex. Rattfylla utan att ha hela och fulla sanningen till varför det hände, och vi vet INTE hela och fulla sanningen om brodern/systerns ånger om bot och bättring innan vi hört eller sett deras egna ord om det som hände, och därefter i ånger och botgöring. DÄRFÖR så är vi INTE redo till att döma, fördöma eller förkasta brodern/systern bara på en tidningsartikel eller människors uttalande fördömande på t.ex. FB tills vi har hela och fulla sanningen om brodern/systern och händelsen

Svara -   - 18/1-16 10:39 -


Andy Svensson

Svar till Bibel och bekännelse trogen Pastor VAJDA EKSTÉN.

Bra skrivit Vajda vill jag tilläga.

Svara -   - 18/1-16 11:01 -


Bertil Rosenius

Det är skillnad på förklarbart och försvarbart, liksom person och handling.

Vi vet att vi alla gör fel, den som tror ngt annat tror fel! Men min felaktiga handlingar får inte göra att jag blundar för andras i ngn form av mutbeteende: "Jag säger inget nu, så säger du inget sedan..."

Det blir så lätt att befogad medkänslan med en person, gör det svårt att kritisera dennes handling och det gör i sin tur, att avståndstagandet mot ett allmänt handlande avtrubbas.

"Är du stressad, deprimerad, på väg att gå i väggen? Tillåt dig ta ngt stärkande, men visa dig inte ute."

Det är inte OK. Det är möjligen en förklarbar och sann konstruktion, men inte försvarbar.

För många är alkoholen ett problem. Man löser det inte genom "fel gör vi alla" förmildrande tillrop. Man klargör vad det är - ett haveri - för att inte svika alla dem som kämpat och kämpar sin kamp mot samma problem.

Tack Christer för ett bra inlägg!

Gud välsigne dig Tommy, att hålla fast vid att nåden gäller!

Svara -   - 18/1-16 11:33 -


Andy Svensson

Svar till Bertil Rosenius.

Problemet är inte alkoholen utan hur jag förhåller mig till den.

Svara -   - 18/1-16 11:45 -


svenne

Jag fortsätter att be för Tommy, att han ska bli fullständigt upprättad. Jag ber att han blir befriad från alkoholbruk.

Även om Christer skriver att "det inte är synd att dricka vin" avstår jag helt från alla former av alkohol.

Önskar vännerna på forumet Guds rika välsignelse!

Svara -   - 18/1-16 12:45 -


Bertil Rosenius

Svar till Andy Svensson.

Hej Andy - du har svarat på min kommentar, men jag hänger inte riktigt med på vad du vill säga/poängtera...

Svara -   - 18/1-16 12:59 -


nils

Bra och viktig rubrik;"Omvändelse leder till full upprättelse."--Först skall Omvändelsen ske,innan man beder om förlåtelse.--Risken är annars att Problemet finnes kvar,då det ju bara är att bedja "Förlåt mig" och sedan fortsätta.--Omvändelse innebär att jag Slutar,Omvänder mig från SYNDEN i mott liv för att därefter få Förlåtelse.--Omvändelse är då något Återkommande i Mitt och våra liv,och ej bara i vår Frälsningsupplevelse,och ej heller något att Skämmas för. MVH.nils

Svara -   - 18/1-16 13:35 -


Annika Björk

Svar till Bertil Rosenius.

Mycket bra uttryckt, Bertil.

"För många är alkoholen ett problem. Man löser det inte genom "fel gör vi alla" förmildrande tillrop. Man klargör vad det är - ett haveri - för att inte svika alla dem som kämpat och kämpar sin kamp mot samma problem."

Svara -   - 18/1-16 15:02 -


Andy Svensson

Svar till Bertil Rosenius.

Poängen är tänker jag som fd missbrukare att det stora problemet är hur man förhåller sig till alkoholen.

Svara -   - 18/1-16 15:04 -


Andy Svensson

Svar till Andy Svensson.

Alkoholen i sig är inte problem om man kan hantera den i rätt mängder. För en missbrukare blir det ett problem , eftersom han/hon inte kan hantera det hela.

Svara -   - 18/1-16 15:06 -


William

Svar till Bibel och bekännelse trogen Pastor VAJDA EKSTÉN.

Hej, om du pratar om mig så vill jag bara säga att jag inte menade på det sättet, utan som en ursäkt till varför det skedde och varför vi måste be för Tommy. Mvh

Svara -   - 18/1-16 16:17 -


Anna Witt

Om vi nu vill se vårt land och folk förvandlat, så bör vi förstå principen i Matteusevangelium 15:7-9

“Hycklare, Jesaja profeterade rätt om er när han sade: Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig. Fåfängt dyrkar de mig, ty lärorna de lär ut är människors bud.”

Vi dömer och förfasas över våra trossyskons / ledares brister och fall. Vi ser inga förmildrande omständigheter och vi ser inte att Guds Nåd även gäller våra ledare när dem snubblar och faller på sina egna ord samt handlingar.

Dock måste jag ärligt tillägga att när styrelsen i en aktuell situation går ut och skyller en medarbetares rattfylla på tuffa omständigheter, då underminerar man allt arbete inom missbruksvården och medberoendevården.

"Pressen har varit stark på T D och hans familj. Detta har med stor sannolikhet lett till delvis ogenomtänkta och klandervärda handlingar från T D:s sida.

I veckan avslöjade medier att T D greps av polis efter att ha kört berusad."

Börje Claésson, 160115,Inblick.

(Alkoholhalten mättes till 0,52 mg/l i utandningsluften, motsvarande drygt 1 promille blodalkoholhalt. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille.)

Ofta hör vi "Det är samhällets fel"! "Det är kärringens fel"! "Det är jobbets fel"!

Missbrukare skyller i princip alltid på omständigheter för att ta sig ett glas, som ofta blir en fylla. Det är alltid någon annans brister som leder till missbruksbeteenden. Ofta får den anhöriga höra en mängd elaka tillmälen.

Anhörigstödet bygger på att få den medberoende, att förstå att det inte är dennes fel att missbrukaren super eller drogar. Det är endast drinkarens / drogarens brister och fel som leder till missbruk. Ingen annans. Och att i berusat tillstånd, köra bil, är som att misshandla sig själv och samhället man kör i. Tänk om någon förlorar hälsan eller livet under ens sådan biltur? Och skall man skylla alla T D:s läsare, följare, ifrågasättare, för att denne väljer att dricka och köra bil?

NEJ!!! NEJ!!! NEJ!!!

Detta är ett skri från mitt inre, över hur ledningen för Inblick hanterar den här uppkomna situationen. Dem beter sig som vilken medberoende som helst som skall skydda sitt barn, eller sin partner. "Det är andras fel att min T D hamnade i detta problem".

För det är ju inte bara så att medberoende får höra att det är deras fel. Dessa försvarar senare sitt barn och / eller partner mot - den stygga - omvärlden med att skuldbelägga sig eller dito.

Så fel. Så kontraproduktivt för all missbruksvård och anhörigvård.

För att återgå till Bibelstället jag började med. Jag är mycket ledsen för privatpersonen X X som hamnade så fel. Jag är mycket ledsen för alla konsekvenser i personens privatliv och offentliga liv som uppkommer av det skedda.

Och jag kommer lyfta personen i bön. Personen har genom sitt handlande sårat och förstört för oerhört många människor. Och innan dess även gått hårt fram mot homosexuella, vilket sårade mig - och med all säkerhet, många andra - djupt på det personliga planet.

Därför är det inte med ett glädjetjut jag går in i förbön för denne person, jag inte på något sätt, innan, stått bakom.

Men nu måste jag medge att jag är förkrossad över Kung alkohols härjningar i våra liv. Och jag ber från djupaste delen av mitt hjärta om att denne broder i Herren, ledare för så många, skall bli Hel och Fri i sitt liv, från denna plåga som drickande innebär.

Jag ber även för att medarbetare och arbetsgivare skall förstå vikten av att inte bete sig som medberoende utan se det skedda ur sitt rätta perspektiv.

Jag ber för samhället och alla som jobbar med missbruksvård.

Jag ber för alla anhöriga och medberoende.

För alla familjer som drabbas.

För alla barn som förlorar föräldrar.

Svara -   - 18/1-16 19:08 -


Anna Witt

Svar till Andy Svensson.

Jag har förmånen att kunna dricka så pass lite att jag inte blir berusad. Men det står inte i människors pannor hur dem är skapta. För jag tror att det är kemiska processer i våra hjärnor som styr hur vi dricker alkohol, och vad vi *går i gång på*. På grund av detta faktum har jag väldigt svårt att dricka alkohol, och på det viset locka en människa som är svagare. Jämför med vad Paulus skriver om i Romarbrevet om att inte vara någon broder till fall. Att allt jag gör skall vara i tro, och inte få någon annan att falla.

Därför är alkohol ytterst problematiskt.

Svara -   - 18/1-16 19:16 -


Christer Åberg

TV-chefen Börje Claesson har uttalat sig i Dagen: www.apg29.nu/a/6ia

Bland annat säger Börje Claesson:

- Det var vi som bad Tommy att ta en time out.

- Jag sörjer med Tommy. Men det är viktigt att vi som arbetsgivare stöttar honom. Hans handlingssätt i samband med rattonykterheten är totalt fel och det får juridiska konsekvenser, men jag tänker framför allt på ord som nåd och barmhärtighet. Det är Bibeln sprängfylld av.

Svara -   - 18/1-16 19:47 -


nils

Har vi tappat SYNDAMEDVETANDET i våra liv idag,med så mycken ACCEPTANS av SYND,som ju är LAGÖVERTRÄDELSE inför HERREN?--Här och NU måste ett Uppvaknande ske,annars är ALLT FÖRLORAT.--"Dock nu mån I VÄNDA OM till MIG,av allt edert Hjärta,säger Herren.--Ja,riven sönder edra HJÄRTAN,icke edra kläder och VÄNDEN OM till Herren eder GUD,ty Nådig och Barmhärtig är Han.--Varför skulle man få säga bland folken;'VAR ÄR NU DERAS GUD?"--Från Joel.2 inför Herrens Dags kommande!Amen,må det så ske/Nils

Svara -   - 18/1-16 22:54 -


Andy Svensson

Svar till Anna Witt .

Ja alkoholen blir problematisk för den som har ett beroende. Sedan finns det dem som kan hantera alkoholen utan att bli berusade. Man tar ett glas till maten..

Svara -   - 19/1-16 00:57 -


Daniel

Svar till Anna Witt .

Precis !!! Medberoend är ett gissel man kan inte skylla ifrån sig det hjälper bara till att förvärra situationen. Det förvånar mig hela tiden att kristna är så förlåtande men samtidigt inte inser att verklig förlåtelse handlar om omvändelse.

Svara -   - 19/1-16 03:11 -


Anna Witt

Svar till Andy Svensson.

Jag resonerade som du. Men idag är jag inte säker längre.

Vi kommer se fler och fler kristna ledare falla på just det här området. Vanedrickandet har blivit så vanligt. Det sker i fler hem än vi vet om. Och ofta i skymundan. Om polisen har trafikkontroll tidigt på morgonen skulle väldigt många åka dit. Även troende.

Därför är det en sådan sorg. Därför måste vi börja fundera på vad vi som kristna står för.

Varför dricker vi vin / sprit / öl ?

Är det för att få en avslappning / glädje som vi annars inte har?

För då är tillbedjan och lovprisning en mycket, sundare och andligt starkare väg att gå.

Och Paulus är klar på den punkten att vi skall vara måna om att inte skada varandra. Det gör vi om vi dricker eller är tillåtande.

Svara -   - 19/1-16 18:44 -


Anna Witt

Svar till Christer Åberg.

.. men trotts att Börje Claesson tänker på Tommy Dahlman, så lägger han skulden på omständigheter. Och det är så fel. Det är samma resonemang som alla som dricker för mycket har. Det är alltid någon annans fel att jag drack. Och den medberoende anhörige, står handfallen, vanmäktig vid drickandet och ibland katastrofens rand, men ändock skyller på omständigheter - precis som den beroende.

Jag är väldigt besviken på Claessons uttalande.

Att kristna, och ledarskap, dricker är inte ovanligt. Det är väldigt vanligt att vara kontinental och fri. Men friheten har ett pris. Den kostnaden kommer inkasseras nu. För fler än Dahlman.

Problemet är hur man hanterar.

Att be, och ha omsorg. Ja. Amen. Gör det. Paulus skriver också om att omhulda människor som fallit.

Men att skylla felaktiga beteenden på andra är inget Paulus samtycker till.

Och om vi vill se en stark kristendom och ett förändrat Sverige - så måste vi börja ta Ordet på allvar.

Tyvärr läses Ordet med massor av tolkningar som är mänskliga. Och där kan det smygas in sådant som förvanskar Ordet.

Amplified Bible är nog den bästa som jag använder mig av när jag är hungrig efter förändrande verklig andlig föda.

Svara -   - 19/1-16 18:51 -


LOVE!

Vi ber för Tommy!

Svara -   - 21/1-16 10:53 -


Andy Svensson

Svar till Anna Witt .

Och jag resonerar utifrån att jag med är en fd missbrukare. Jag är övertygad om att problemet är hur man förhåller sig till alkoholen.

Varför folk dricker vin/sprit är inte vår uppgift att bedöma. Vår uppgift är att se på Jesus Kristus och efterfölja honom. Det som är synd för mig är kanske inte synd för dig Anna tänker jag. Men min kunskap är bristfällig och jag frågar mig ofta "Vad står det i Guds ord?". Det blir fel när alkoholen tar över och man börjar sjunga falskt :-).

Nej jag anser inte att vi alla fall skadar genom att ta ett glas vin eller öl för det står inte så i Guds ord.. I många länder dricker man vin och öl till maten och man kan hantera det utan att dricka sig berusad. Låt dem som vill dricka ett vin till maten göra det Anna. Men om du anser det vara synd så låt bli!

Svara -   - 22/1-16 07:44 -


Andy Svensson

Svar till Anna Witt .

Precis vi skall inte vara till fall för någon. Och därför behöver man inte dricka vin ex i fd missbrukares närvaro. Däremot om jag dricker ett glas vin till god mat med min tjej så är det ingen synd för mig men kanske är det för dig Anna och andra. Men om jag inte dricker mig berusad så är det enligt ordet som jag ser det inte någon till anstöt som i mitt fall jag dricker ett glas med tjejen som ett ex .

Svara -   - 22/1-16 07:50 -Kom ihåg mig?Hur du tar emot Jesus

https://www.apg29.nu/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1490442432-ta-emot-jesus.jpg

Frälsningens under skedde först när jag tog emot Jesus. Så kom Jesus in i mitt liv och frälste mig. Han gjorde ett skapande under i mitt inre. Det hade aldrig skett om jag bara hade blivit religiös eller kyrkligt intresserad. 

2

Läs allt!


Mitt aprilskämt var sant om beslöjade svenska män

https://www.apg29.nu/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1490440472-aprilskamt.jpg

Bild: Fria tider. 

Den 21 februari 2017 skrev jag ett skämt som skulle publiceras den 1 april om att svenska män ska bära slöja till stöd för muslimska kvinnor. Men jag trodde aldrig att det skulle vara sant!

1

Läs allt!


Vilka kommer att kastas i eldsjön och plågas för evigt?

Bibeln säger att alla de som har blivit kastade i eldsjön kommer att "plågas dag och natt i evigheters evighet" (Upp 20:10). Vilka är de som kommer att kastas i eldsjön och plågas för evigt?

9

Läs allt!


Alla flyktingar och invandrare är välkomna

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1490349490-valkommen.jpg

Alla människor är välkomna till Jesus! Är du en flykting eller invandrare så är du välkommen till Jesus. Han säger detta till dig:

3

Läs allt!


Allén som predikar om Jesu återkomst

Av Holger Nilsson 

Ett väckande budskap som saknar motstycke!

Rubriken kan verka förvånande - kan en allé med träd ha ett budskap? Budskapet är att Jesus kommer snart! Läs själv denna märkliga uppenbarelse och bedöm själv trovärdigheten av den.

42

Läs allt!


Vi vill se Jesus

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


Att vara redo för Himmelsfärden

Läsarmejl av nils 

2

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det Saturday 25 March 2017 kl. 20:41 v. 12 och Jesus söker Marie bebådelsedag !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Jehovas vittnen behöver bli frälsta

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1490130806-jvserie.jpg

För några dagar sedan ringde det på min dörr. Medan jag undrade vem det kunde vara gick jag och öppnade. Utanför stod två män från Jehovas vittnen varav den ene sträckte fram en traktat och undrade om jag ville ha.

18

Läs allt!


Senaste kommentarer


Erdogan: Föd många barn och erövra Europa

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1490132676-erdogan-barn.jpg

Bild: nytimes.com.

Turkiets president Erdogan uppmanar turkar att erövra Europa genom att föda många barn: "Ni är Europas framtid!"

13

Läs allt!


Telia marknadsför sig med otrohet

Bild: Telia. 

Telias reklamfilm "Män på internet" handlar om att svenska kvinnor ska vara otrogna mot sina män.

6

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Vilka kommer att kastas i eldsjön och plågas för evigt? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-03-25 01:00
Allén som predikar om Jesu återkomst - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-03-24 01:00
Hjälp - Apg29 krånglar!
Hur blir jag fri från demoner? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-03-17 01:00
Elvi Zapatas vision av uppryckandet - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-03-16 01:00

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

600 online! | Sidvisningar idag: 85837 | Igår: 129388

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp