1 107 online! | Sidvisningar idag: 184 853 | Igår: 263 843 |

www.apg29.nu

Annons

1492259718-srb.jpg


Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Frälsarkransen är från Djävulen

Frälsarkransen är ett radband med 18 pärlor som används för meditation. Det är Martin Lönnebo som har lanserat frälsarkransen. År 2008 var han en frimurare av 10:e graden.

Frälsarkransen kommer från österländsk religion och inte från Bibeln. Radbandet är alltså inte kristet. Det finns i olika religioner.

Radbandet i olika religioner

Radbandet finns i sådana religioner som...

Radband - Buddhism. | 12800 byte.

...Buddhismen...

Radband - Hindusim. | 19927 byte.

...Hinduismen...

Radband - Islam. | 12531 byte.

...Islam...

Radband - Katolska kyrkan. | 11699 byte.

... Och den Romerska katolska kyrkan.

800-talet 

Redan på 800-talet använde sig muslimer av ett pärlband med 99 pärlor för att räkna upp Allahs 99 namn.

Radbandet, som också kallas för mala, har i alla tider varit ett hjälpmedel i yogan för att hålla räkning på mantran som är gudanamn och andra heliga ord. 

Dessa upprepar man för att tömma eller rena medvetandet till det tillstånd av försänkning som är förutsättningen för "gudsmötet", både i österländsk och västerländsk mystik. 

Under den katolska medeltiden användes radbandet främst i böner till Maria. Det var hon som var Rosen i Rosenkransen.

Ingen Jesus-pärla

Man räknar bort Jesus som frälsare och söker en egen väg till Gud genom gärningar som andningstekniker, djupmeditation och dylikt för att hitta frälsningen inom sig själv.

Det mest allvarliga med detta radband är dels associationerna till andra religioner och olika yogaformer, och dels att själva budskapet i Frälsarkransen är utan evangeliet om Jesus som vår Frälsare. 

I radbandet finns det ingen pärla som handlar om Jesus. På frälsarkransens hemsida nämns inte namnet Jesus.

Frälsarkransen erbjuder en självfrälsning och en väg till Gud som inte går via Jesus. Den lanseras i alla möjliga sammanhang, även bland konfirmander. Den går till och med att ladda ned till mobiltelefonen.

Religionsblandning 

Martin Lönnebo förespråkar religionsblandning och vill "att alla världsreligioner skall förenas, med påven som den Självklare andlige ledaren". Detta är ett av målen med den förrädiska Frälsarkransen.

Det är så mycket som kommer in i kristna församlingar i dag, som avviker från Ordet. Till exempel kristen djupmeditation med österländskt mantra, Kristen mystik med ikoner och rökelse, Frälsarkransen utan en Jesuspärla, med mera. 

Låt dig inte dras med i dessa lögner. Lev nära den levande och uppståndne personen Jesus Kristus. Ha honom som Herren. Då blir du räddad för evigheten.


Skriv ut

 
Publicerat av fredag 8 juli 2016 17:46 | #frälsarkransen #martin+lönnebo #katolska+kyrkan #villolära #radband #synkretism | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


20 kommentarer

Thomas P

Det röda armbandet som beskydd anligt Kabbalan https://livingwisdom.kabbalah.com/red-string

Svara -   - 8/7-16 21:45 -


jan lennart

I radbandet "Frälsarkransen" finns en pärla som handlar om Gud. Jesus är sann Gud och sann människa och Gud är treenig. Så då finns Jesus med där. Han är alfa och omega, början och slut. Varför skulle en bibelkristen som är hemmastadd i Skrifterna, ta skada av ett radband, vars symboliska betydelser inte strider med Bibelns lära. Vilken av de 10 punkterna är i konflikt med Guds ord?

1 Gudspärlan En guldfärgad pärla. Symboliserar Gud och är armbandets början och slut. 2 Tystnadspärlor Avlånga pärlor. Är menad att ge en stunds tystnad i den stressiga vardagen. 3 Jagpärlan En liten vit pärla. Är menad att flytta medvetenheten av sig själv in i ett sammanhang där Gud finns. 4 Doppärlan En större vit pärla. Är menad att föra tankarna till pånyttfödelse och överlåtelse. 5 Ökenpärlan En sandfärgad pärla. Är menad att påminna om prövningar och en strävan efter ett ”äkta” liv. 6 Bekymmerslöshetspärlan En blå pärla. Är menad att påminna om det eviga nuet, frihet och ett lätt sinne. 7 Kärlekspärlan/Offerpärlan Två röda pärlor. Är menade att symbolisera två sorters kärlek. Kärleken man får och kärleken man ger, offrar. 8 Hemlighetspärlor Tre små vita pärlor. Är menade att fyllas med personlig betydelse, hemligheter mellan individen och Gud. 9 Nattens pärla En svart pärla. Är menad att påminna om döden och livets kriser. 10 Uppståndelsepärlan En större vit pärla. Är menad att peka på livets förnyelse. Uppståndelsepärlan är även hoppets pärla.

Svara -   - 8/7-16 22:30 -


Katrina

Svar till jan lennart.

Tack jan Lennart, för upplysning, det 10 du tar upp ser jag inget fel i, och om det hjälper en människa till starkare tro, så kan det inte vara fel att ha en sådan.

Svara -   - 8/7-16 23:03 -


GUN STAVRIANAKI

Tack for ordet.har just tagit av mej,Fralsarkransen,som jag fatt av ngn vanner,for ngn ar sen,dom sa inte da att det var Fralsarekransen,men pa Arken i Lund,saljs dessa i massvis,och heter Fralsarkransen,ganska dyrt,dom sa dar ,att pengarna gar till dom fattiga barnen i Africa,da kopte jag ett,som jag senare gav bort,i god mening.sanningen kommer alltid fram,till slut.AMEN!!!

Svara -   - 8/7-16 23:39 -


Jean

Halleluja Endast Jesus vår Gud som allena frälser vill jag prisa.. Ära Honom och upphöj Honom och hänge dig åt Honom Den Sanne Gud och INGEN annan !!!!!! Jesu frid

Svara -   - 9/7-16 02:07 -


Anna-Carin Amorelius

Svar till Katrina.

Budskapet måste leda till den rätta tron. Inte en allmänt vedertagen tro. Be till Herren, så vägleder han er alla i Jesu Kristi namn. Amen. Tro, Hopp och Kärlek, men störst av sllt är Kärleken. Herren är Kärlekens och Sanningens Fader. Han bär oss alla och vägleder oss genom bön. Amen Anna-Carin. 🙏💞🌅

Svara -   - 9/7-16 09:22 -


Katrina

Svar till Anna-Carin Amorelius.

Budskapet måste leda till den rätta tron Ja absolut rätt.....och om nu radbandet blir viktigare än själva bönen då bör man tänka om.

Svara -   - 9/7-16 10:06 -


R. 10; 12

Svar till jan lennart.

'finns en paerla som handlar om Gud' ; bland Maanga andra paerlor ja. Men faar man, som Katoliker staella Maria, 'helgon' eller naagot annat vid sidan om Jesus? 'Ingen kommer till Fadern UTOM genom Sonen'. - Jesus Allena. ALLT annar aer Avgudadyrkan.

Svara -   - 9/7-16 10:11 -


R. 10; 12

'man soeker en egen vaeg till Gud ... inom sig sjaelv'. - just det. Katoliker och alla andra religioner tror att det finns en 'gudagnista' inom varje maenniska, som det gaeller att varcka till liv. Saa laer INTE Kristendom, som saeger, att inom en maenniska bor INTET gott.

Svara -   - 9/7-16 10:18 -


Katrina

Svar till R. 10; 12.

Alla vet att man kommer inte till Gud genom ett radband. Jag vill inte döma folk som har radband som redskap i bön. Det är bara ett redskap ex kniv kan man skära bröd och ge brödet till sin nästa, men man kan även döda med kniv....eller du är inte mer troende eller mer kristen när du bär kors.

Svara -   - 9/7-16 10:22 -


Bengt

BibelnS Gud VET JU BÄST. 10 Guds bud har Gud bjudit oss följa . Problemen uppstår hos den kristne människan , när hon vill ha andra gudar jämte bibelns Gud. Vänligen från Bengt-Åke.

Svara -   - 9/7-16 14:48 -


Nina😄

Har fått ett via en go och härlig präst Jag sa det känns som muslimernas band de sitter och dra på nervöst Men så var de inte sa han Men nu klipps de sönder och slängs direkt misstänkte detta Förlåt mig herre att jag tog emot detta Och välsigna han som gett mig detta en mycket fin man att vakna upp över detta

Amen

Svara -   - 9/7-16 16:39 -


Thomas

Detta är lika obibliskt och demoniskt som sk obibliska "bönedukar" som är speciellt populärt inom trosrörelsen, arken, livets ord, södermalskyrkan mfl.

Svara -   - 9/7-16 21:00 -


Leif Boman

Svar till Thomas.

Vad säger du om bönedukar?

Detta är lika obibliskt och demoniskt som sk obibliska "bönedukar" som är speciellt populärt inom trosrörelsen, arken, livets ord, södermalskyrkan mfl.

Vad läser du för skrifter, eller är det bara så att du har läst lite slarvigt och missat det här, för, vad står det här under, är det obibliskt?

så att man till och med tog dukar och plagg som varit i beröring med hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut. (Apg 19:12)

Hur Bibliskt som helst!

Jeshua frid....

Svara -   - 9/7-16 21:23 -


Thomas

Svar till Leif Boman .

Läs hela kapitlet tack. Det var trollkarlar och andra magiker som försökte få samma krafter som Gud utförde genom Paulus händer.

Allt som är "bibliskt" eller står i bibeln är inte Guds vilja eller bud.

Svara -   - 9/7-16 21:29 -


Thomas

Svar till Leif Boman .

När har Herren befallt oss att be över döda ting som dukar och trasor? Gjorde lärjungarna det? Nej.

Katolikerna däremot älskar sina reliker som ska ha "magiska" krafter.

Vår Gud och skapare är större än så. Han har skapat allt det synliga och osynliga och behöver inte några hokus pokusdukar. Han är större än så.

Fruktansvärt om man förminskar Jesus till en "böneduk".

Svara -   - 9/7-16 21:47 -


Leif Boman

Svar till Thomas.

Läs nu noga en gång till!

Sjukdomar lämnar och de onda andarna for ut. Menar du verkligen att detta är trollkarlars verk?

Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer, så att man till och med tog dukar och plagg som varit i beröring med hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut. (Apg 19:11-12)

Detta är inget annat än Guds gärningar gjorda i tro. Och, du menar att du skall vara en som tror? På vad tror du, eftersom du inte ens verkar vilja tro på det som står i Bibeln och på det som Jesu lärjungar utförde, fast jag visar texten framför dina ögon?

Jesu frid...

Svara -   - 9/7-16 22:08 -


Thomas P

Jag slängde mitt pärlband efter att jag blev andedöpt och troende, och som jag tidigare köpt i Vatikanen 2007. Nu ber jag direkt till Jesus istället för att fingra på några kulor på band.

Svara -   - 9/7-16 22:14 -


Rut

Svar till jan lennart.

De flesta religioner handlar om Gud! :)

Jesus sa: Jag är vägen sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.Om ni lärt känna mig, ska skall ni också lära känna min Fader.

Jag frågar mig varför INTE detta är tydligare i konceptet "Frälsarkransen"? Vad ligger bakom det?

Hur kommer det sig att Frälsarkransen går hem hos så många som kallar sig "andliga" men som vägrar befatta sig med evangelium?

Jag är medveten om många sant kristna människor bär Frälsarkransen och jag känner mig varken hotad av det eller ifrågasätter dom men jag får inte ihop tankarna bakom och ju mer jag sätter mig in i den ju svårare blir det.

Svara -   - 10/7-16 15:01 -


Gun Mårtensen

Vi behöver inga andra "hjälpmedel" när vi har Den Helige Ande som hjälper oss i vår bön. Han pekar hela tiden på vår älskade Jesus vår Herre och Gud....vad behöver vi mer? Absolut inga frälsarkransar!! Gud Välsigne er.

Svara -   - 10/7-16 17:05 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Christer Åberg besöker Betaniakapellet i Möklinta

0

Läs allt!


Christer Åberg vittnar på Avesta och Sala torg

1

Läs allt!


Mikrochip Party i USA - Början på vilddjurets märke?

Av Mikael Valfridsson 

Här i början av augusti, höll ett tekniskt företag i River Falls i USA ett ”Chip party”, där cirka 50 anställda gick med på att få ett mikrochip implantat i handen. Efteråt fick dom anställda en t-shirt där det stod: ”I got chipped”.

39

Läs allt!


Hos Jesus, endast hos Jesus

Christer Åberg sjunger och spelar ukulele den fantastiska läsarsången "Hos Jesus, endast hos Jesus".

5

Läs allt!


Ännu ett terrordåd i Islams namn

Bild: Aftonbladet. 

Jag ska vara ärlig: Jag har inte orkat skriva något eller sätta mig in i de fruktansvärda terrorattentaten i Barcelona, Spanien, på grund av en trötthet från min sida, eftersom "nu har det skett ännu ett terrordåd i Islams namn".

35

Läs allt!


Islamofobi medicineras bort?

skärmdump från  patientjournal där en kvinna blivit diagnoserad för "islamofobi". 

En psykiatriker har diagnoserat en kvinna i Sverige för "islamofobi". 

42

Läs allt!


Bibeln nämner inget om ”den sista stora väckelsen”

Läsarmejl av Konrad Nyström 

Bild: Världen idag. 

I Nordamerika har vi fått se många "väckelser födda i köttet", som varar maximalt några år, och lämnar inget av bestående värde efter sig, utan ofta sargade församlingar och vilseledda människor. Varför då? För att det inte är Gud som står bakom. 

92

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Den som har Sonen, han har livet; den som icke har Guds Son, han har icke livet.” (1 John 5:12)

I dag är det 20/08-2017 kl. 15:42 v. 33 och Jesus söker Bernhard och Bernt !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16President Putin har genomskådat påve Franciskus

Läsarmejl av nils 

President Putin har läxat upp påve Franciskus för att utöva politisk ideologi i stället för att syssla med kyrkan, och varnade att ledaren av katolska kyrkan Inte är en Guds man!

51

Läs allt!


Senaste kommentarer


Det räcker med Jesus

Det är Jesus som gör miraklet. Det är han som föder dig på nytt och gör dig till en ny skapelse. Det är han som förlåter alla dina synder. Inte du. Du har bara att ta emot Jesus så gör han undret.

1

Läs allt!


Om Ryssland anfaller Sverige

Av Holger Nilsson 

Om Ryssland anfaller Sverige den 20 augusti, hur är beredskapen inför det i så fall?

114

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 106 online! | Sidvisningar idag: 184 855 | Igår: 263 843 |

MediaCreeper Creeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp