569 online! | Sidvisningar idag: 80 240 | Igår: 192 970 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


уағыздаудың қарсы күні?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1487247502-dagen-evangelisation.jpg

Сурет: Day. 

евангелист топ Иса туралы Бүгінгі жала бап екінші енгеннен кейін бұзылуынан оқырмандар мені байланысатын

оқығаннан кейін мақаланы христиан газетінің күні адамдар Исаны жандарын уағыздауға және жеңіске келеді емес, егер, Мен білгім.

күні жазған соң оның бап Әрине жабылмаған SVT Жаңалықтар туралы. әлемді көмектесе туралы айтуға ...

олар жаңа мүшелерін келе ме?

Ал Södertälje жылы шіркеуінің пятидесятников сияқты шын мәнінде жаңа мүшелерін бар? Олар сонда барып, адамдарды ұсынамыз насихат тобына қарсы меніңше. Тағы бір нәрсе мен осы оқығаннан кейін түсіне алмайды:

Томас Hallström, сондай-ақ, ол проблемалық тобы олардың шіркеуі жатады деп ойлаймын. 

 - Біреу бізге жатады болса, біз сондай-ақ қоғамдық контексте жазылғандарға қауіпсіз сезінуге келеді. Ол бірінші, сондықтан бізге хабарласыңыз жақсы нысаны болар еді, дейді ол.  

өкіну уағыздау

Бірақ евангелист тобы айқын оқытушылық конверсиялық інжіл евангелист тән бар. Олар күнә, үкім және Благодать уағыздайды. Олардың стратегиясы Пекка Kaattari түсіндіріледі:

- Бірінші кезекте, біз заң уағыздауға келеді. Содан кейін олардың күнә түсінуге болады, сондықтан сіз, сондай-ақ, рахымшылық бойынша алуға болады. Содан кейін біз сот шешімін ескерту үшін қажет. Бұл туралы бүгін шіркеулер жүзеге жоқ. 

Бұл құқық тәсіл болып табылады. Адамдар заң олар syndanöd және Исаға өкініп, рақымымен сақталуы тиіс екендігін мәлімдейді қандай айтты тиіс.

Мен евангелист топтың бірнеше бейнелерді жариялады және мұны жалғастырады. Олардың хабары ғажайып. Менің миссионерлік жүрек менің тағылады қосарланған сальто соғады.

қажетті

газеті күні олар Інжіл қарсы жұмыс істемейді, сондықтан олар рет ойлану керек, сондықтан маңызды болып табылады, ал, керісінше, оны ықпал етеді. 

Сол сияқты, Södertälje жылы шіркеуге маңызды, сондықтан олар Өздерінің о бастан алуға болады барлық көмек үшін алғысымызды болуы тиіс!


Apg29 ұсынамыз

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1487247907-john-1.jpg

Visit:  Жохан-1 - YouTube  (Иса 2)

Бүгінгі мақалада кейін олар қайтып ескі атауына Джон-1 өзгерді, меніңше.


Ақпарат көзі:


Skriv ut

 
Publicerat av torsdag 1 januari 1970 01:00 | # | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


51 kommentarer

Petter G

Men är det särskilt bra att "hota" folk till tro? Det är väl bättre att "locka" dem till tro? En person som inte är troende tror ju varken på himmel eller helvete, så hotet om att hamna i helvetet fungerar inte på den. Om man ska få folk att motionera så är det väl bättre att locka med att de blir starka och friska, än att hota med att de blir tjocka och feta. Om man ska få folk till kyrkan så ska man väl fresta dem inte hota dem?

Svara -   - 16/2-17 14:21 -


Christer Åberg

Svar till Petter G.

En person som inte är troende tror ju varken på himmel eller helvete, så hotet om att hamna i helvetet funderar inte på den.

Det här påståendet är faktiskt inte sant. Ofrälsta människor tänker mycket på helvetet. Inte minst när de svär och åkallar både helvetet och Djävulen.

Sedan kan du se världens mission om helvetet i olika slags filmer.

Ja inte minst när tidningar och media jämför något hemskt som har hänt med helvetet. De skriver "Det var som helvetet" och så vidare.

Svara -   - 16/2-17 14:29 -


Petter G

Svar till Christer Åberg.

Förstår vad du menar, men jag tror inte att de tror att man hamnar i helvetet efter döden. Ingen vet ju egentligen vad som faktiskt händer när vi dör, ingen har ju liksom "kommit tillbaka" och berättat.

Svara -   - 16/2-17 14:43 -


Christer Åberg

Svar till Petter G.

Det är väl bättre att "locka" dem till tro?

Var någonstans i Bibeln står det att man ska "locka" människor till tro? Istället är ordet "locka" i Bibeln många gånger ett negativt ord (Dom 14:15).

Ibland har vi föreställningar som är helt obibliska. Jesus kom hit till jorden för att frälsa - rädda sitt folk från synden. Och detta ska vi predika: Att Jesus frälser och räddar från synden.

Svara -   - 16/2-17 14:49 -


nils

Svar till Petter G.

Petter har det undgått dig,här på Apg.29,alla de vittnesbörd från olika människor som Jesus VISAT Helvetet? Under signaturen nils,finna ett flertal du kan finna.

Både Christer och jag,har velat Lyfta fram detta som är Bibelns Allvarligaste Sanning ett flertal gånger. MVH/nils

Svara -   - 16/2-17 14:53 -


Sss

Petter G. Jag håller med allt du skrev. Jag skulle inte välja en sådan video att skicka till min otroende familj. Utan något lite mer ödmjukt. Man kan predika på ett ödmjukt eller hårt och otrevligt sätt!

Det ena får folk att vilja ha den frid predikanten har, det andra sättet får otroende att känna avsky. Det handlar mycket mer om anden än orden.

Svara -   - 16/2-17 14:55 -


Petter G

Ja, vi ska predika att Jesus/Kristus räddar oss - det är det positiva budskapet vi ska "locka" med. Vi får förlåtelse för de dumma saker vi gjort, om vi vänder oss till Kristus/Jesus. Det är ett ett positivt budskap som vi ska locka med. Betydligt trevligare än att hota med helvetet.

Svara -   - 16/2-17 15:00 -


Petter G

Svar till nils.

Jag har sett detta här och på många andra ställen. Men jag tycker inte att det är en bra taktik för att få icke-troende att intressera sig för kristen tro.

Svara -   - 16/2-17 15:03 -


nils

Kan vi vänta annat än detta, att det är från "Kristet" håll moståndet och protesten kommer?? Bara en Upprepning av KYRKOHISTORIEN!

Det är bara ännu ett Ytterligare Tecken,på vårt Andliga tillstånd,då det ju ÄR EFTER JESU ORD och UNDERVISNING ALLT SKALL BEDÖMAS!

Må Herren Själv stadfästa och Bekräfta sitt ORD, genom sina Frimodiga Vittnen!!

Svara -   - 16/2-17 15:24 -


Jerhro

Svar till Petter G.

Lyssna till hur Jesus predikade ibland och vad Paulus predikade! De sa så här!

Matt 11:21-24

21 "Ve dig, Korasin! Ve dig, Betsaida! För om kraftgärningarna som gjorts hos er hade gjorts i Tyrus och Sidon *, skulle de för länge sedan ha omvänt sig i säck och aska.

22 Jag säger er: Tyrus och Sidon ska få det lindrigare på domens dag än ni.

23 Och du, Kapernaum, ska du kanske bli upphöjd till himlen? Nej, du ska ner i helvetet. För om kraftgärningarna som gjorts i dig hade gjorts i Sodom, skulle det ha stått än i dag.

24 Men jag säger er: Sodoms land ska få det lindrigare på domens dag än du."

Matt 3:7-10

7 * Men när han såg att många fariseer och saddukeer * kom till platsen där han döpte *, sade han till dem: "Huggormsyngel! * Vem har visat er att ni ska fly den kommande vredesdomen? (Compare)

8 Bär då sådan frukt som hör till omvändelsen.

9 * Och tro inte att ni kan säga inom er: Vi har Abraham till far. För jag säger er att Gud kan väcka upp barn åt Abraham ur dessa stenar. *

10 * Yxan är redan satt till roten på träden. Varje träd som inte bär god frukt huggs bort och kastas i elden.

Matt 12:34

34 Huggormsyngel! Hur skulle ni som är onda kunna säga något gott? Vad hjärtat är fullt av, det talar munnen.

Matt 23:33 Mat 23:33 * Ormar, huggormsyngel, hur ska ni kunna undgå att dömas till HELVETET?

Apg 24:25

25 * Men när Paulus talade om rättfärdighet och självbehärskning och den kommande domen, blev Felix förskräckt och sade: "Gå din väg för den här gången. När jag får tid ska jag kalla på dig."

Det är så här Jesus och apostlarna talar ibland! Dagens kristna läser aldrig bibeln så de vet inte hur man gör.

Tidningen dagen bedriver en hetsjakt på bibel troende evangeliser och tala lögn om mina bröder.

Svara -   - 16/2-17 15:24 -


nils

Svar till Petter G.

Om du läser vad Jesus förkunnade,så Talade och Varnade Han mer om Fördärvet och att gå förlorad ,än Han talade om Himmelen. Den sanning som tom.många "Kristna" Ej tycks TRO på! Därav vår likgiltighet och slapphet i att EJ tala med Ofrälsta!

Känner personligt en av dessa Gatupredikanter,och Vet Den Nöd som drivet honom i denna så Viktiga uppgift! Han VET att de Ofrälsta går EVIGT FÖRLORADE,och denna NÖD driver honom till detta!!

Han fick INGET stöd från sin hemförsamling i början, utan det tog 2-3 ÅR,och efter samtal som de först erkände hans uppgift!!!!

Han såg att "Kristna" i församlingen var främmande till att tala med Ofrälsta om Jesus!

Hoppas du gör som min fru och jag gör,att vi delar Traktater och samtalar med människor här,vid tillfällen som ges!

Svara -   - 16/2-17 15:39 -


Peter Hall

Svar till Jerhro.

Sodoms land skall få det lindrigare på domens dag än du

Somliga predikar helvetet för dem som går förlorade. Lite rart då, att i domen tycks straffet inte bli lika för alla otrogna.

Eller är det så, att vi under de senaste tusen åren har stått under domen. De själar, som då levde i Sodoms land, har i återuppståndelsen (återfödelsen Matt.19:28) visat sig vara villigare att ändra sin personlighet, än de människor som bodde i Kapernaum? Detta är vad Jesus profeterade.

Så om jag en gång i tiden har levt i Sodom, så blir domen lindrigare för mig än för Kalle som levde i Kapernaum. Är det så?

Jesu frid

Svara -   - 16/2-17 16:15 -


UK 52 ,

Tidningen Dagen och Pingstkyrkan aer idag Skoekor, otrogna Herren. De har lierat sig med, tar emot bidrag fraan Fienden, den Ateistiska, Kulturmarxistiska Staten.

Svara -   - 16/2-17 16:34 -


kristen

Är det verkligen såhär Jesus vill at vi ska evangelisera? Att skrika att folk kommer brinna i helvetet?

Svara -   - 16/2-17 16:57 -


Ann-Marie

Johannes döparen predikade syndernas förlåtelse genom omvändelse och dop, för judarna Guds eget folk, som kunde skrifterna. De väntade på Messias. Luk3:3-

Tror inte detta är bästa sättet att predika för sekulariserade svenskar. Kanske någon blir rädd och söker Gud..

Lärljungarna sändes ut för att förkunna Guds rike och göra de sjuka friska. Luk 9:1-2

Svara -   - 16/2-17 17:40 -


Tomas N

Svar till Peter Hall.

Broder nu krånglar du till det igen. Lämna uppståndelse och tusen år åt sidan och fokusera på det enkla

Sodom är en allvarlig varning för avfall. De som var gamla och nära hemgång på 60 talets frigörelse skulle nog aldrig ha anat hur mycket närmare sodom vi kommit på 40 år tills nu.

Det Jesus menar i korthet är att det är värre att ha hört evengaliet och tackat nej än att leva i svår synd utan att ha fått höra evangeliet. Detta för att förtydliga hur allvarligt det är att tacka nej till Guds frälsning.

Kommentar till evangelisterna i Södertälje. Mycket bra ,men lite mycket fokus och till och med fel att predika lag. Men det jag hört är ändå bra. För många som är ute och bara förmedla kärlek,det behövs lite allvar om sanning och omvändelse också.

Vi får be och stötta de här bröderna som är ute och evangeliserar. Och för Dagen.se också även om det känns lite hopplöst med deras formkurva

Svara -   - 16/2-17 17:41 -


Christer Åberg

Svar till kristen.

Är du verkligen kristen?

Svara -   - 16/2-17 17:45 -


Anna Ivar

Församlingen i Södertälje kan vara glada att de får in folk innanför 'murarna' (kyrkväggarna) Där har de alla chanser att visa vägen till Jesus. Jesus kallade helvetet för Gehenna. Det är samma ställe. Talade Jesus, vår Frälssre, om det så är vi också pliktiga att säga som det är. Först är syndare, ånger, sedan en benådad syndare eller om man står fast vid sin självrättfärdighet så finns ingen nåd. Vi ska be för alla som är salt i föruttnelsen.

Svara -   - 16/2-17 17:47 -


Leif Boman

Svar till Christer Åberg.

Var någonstans i Bibeln står det att man ska "locka" människor till tro?

 Jag skall locka på dem och samla dem tillhopa,  ty jag förlossar dem; och de skola bliva lika talrika som de fordom voro. Sakarja 10:8

Nu hoppas jag på lite ödmjukhet från alla! Det måste givetvis inte vara på exakt samma sätt alla kan nås av Jesu budskap! Det är låg nivå när man tror på att det endast finns ett sätt, och att det just skulle vara mitt eget sätt som råder eftersom jag inte förstår något annat sätt!

Punkt slut!!! Nej, självklart!

En del människor behöver mer än andra höra talas om helvetet, försök att inse det, jag är själv ett levande exempel på att helvetesläran hade effekt! Dit ville jag absolut inte oavsett om det brann hela tiden eller ej. Det räckte för mig att förstå att denna dystra plats trots allt existerar, evigheten utan Gud!

Jag visste att det var min rätta hemvist eftersom jag valt att leva ett mycket syndfullt liv, om jag alltså hade dött innan frälsningens dag!

Jag har sagt det tidigare och hoppas nu att åtminstone en del av kristna helvetesmotståndarna ödmjukt kan erkänna och acceptera att det faktiskt var så för mig!

Sen vänder jag mig åt andra hållet och säger att överallt kan man förstås inte ropa ut det till varje människa, vi är alla personliga individer och det finns sådana som också kan bli så skrämda så att de knappt aldrig mer vågar närma sig en kristen, och vad har man då vunnit med detta aggressivare sätt? I stort sett ingenting!

Man kan ju förstås skaka sanden av sina fötter och fnysande gå därifrån med orden, skyll er själva! Nej inte heller detta sätt ger något vidare förtroende.

Acceptera nu att det inte alltid måste vara antingen eller, utan, det kan vara både ock, men Orden måste alltid vara sagda under Andens ledning. Då kan man faktiskt säga huggormsyngel i kärlek, och att Gehenna, eldsjön väntar er om ni inte omvänder er och gör bättring. Andra gånger får man möta känsliga människor med det något enklare kärleksbudskapet, "Joh 3:16".

Alla sorter finns, så det jag menar är att det ibland behövs mer acceptans, alla är inte likadana!

Jesu frid...

Svara -   - 16/2-17 18:24 -


jon

En tanke.. om man nu vill evangelisera och frälsa människor, funkar det då att stå på torget och hota folk att dom ska brinna i helvetet eller finns det kanske något bättre sätt?

Tanken man får då man ser dem är att dom bara är ute för att själva spela gud.

Tror inte att man frälser någon på det sättet.

Svara -   - 16/2-17 18:28 -


Tomas N

Svar till jon.

Du har en poäng. Men allt som har med Gud att göra är ande. Guds ande griper tag i den icketroende och det kan det göra genom att man träffas av den kraft som finns i evangeliet. Antingen det är sanning ,kärlek eller varning som är det primära eller lite av varje. Ett vanligt fel som görs är att envist presentera syndens verklighet för att vi skall förstå vad Jesus gjort och kunna se erbjudandet om oändlig nåd.

Systematiskt helt riktigt,men personligen tror jag mycket mera på att sanning och frid är Guds egendom och det som alla har för lite av.

Jag skulle basera mig på Jesaja 61 vilket var Jesus uppdrag här vid hans första ankomst och nya förbundet

Ar du själv frälst ännu?

Svara -   - 16/2-17 19:11 -


nils

Svar till jon.

De beter sig alls inte så,när jag ett flertal gånger hört dem. De talar Mycket om Guds Kärlek,men också om Synden och Varnar för att det finns ett Helvete!!

jon,ta själv kontakt med dem,och börja även du att förkunna om Guds stora Kärlek,och Varna för Synden. Då får även du uppleva både Kristi smälek men också Guds Härlighet över ditt liv!

Svara -   - 16/2-17 19:18 -


UK 52 ,

Svar till jon.

jag tror, liksom flera goda predikanter jag hoert, att till grova syndare skall Fraemst Lag,Dom och Straff predikas. - Till de mer vaelanpassade predikas mest Evangelium foer att visa att all deras 'godhet' aenda aldrig raecker till infoer Gud.

Svara -   - 16/2-17 19:28 -


UK 52 ,

Svar till jon.

som det idag ser ut i Sodom-Sverje maaste det nog bli mycket tal om Helvete, Eldsjoe och Doedsrike.

Svara -   - 16/2-17 19:34 -


UK 52 ,

Svar till jon.

'tror inte att man fraelser naagon paa det saettet'.

det spelar ingen roll vad vi tror, allt avgoers i andevaerlden. jag lyssnade till C-E Sahlberg som evangeliserade paa Plattan,knarkhandelplatsen i Stockholm. Dom sade inte saa mycket, men blott genom hans och hans team naervaro daer, saa avtog handeln alltmer och flyttade sedan till Bjoerns Traedgaard paa soeder. Och Sahlberg foeljde snart efter ...

Svara -   - 16/2-17 19:48 -


UK 52 ,

Svar till jon.

jag minns jag evangeliserade paa 'Heta Lnjen' i Stockholm. Paa en Boeglinje spelade jag gamla laesarsaanger, daa en boeg ploetsligt sade : 'f-n jag som var skitkaat, och nu, suck, aer det borta'.

Svara -   - 16/2-17 19:58 -


kristen

Svenska (1917) Men om någon, vore det ock vi själva eller en ängel från himmelen, förkunnar evangelium i strid mot vad vi hava förkunnat för eder, så vare han förbannad.

(SVL) 4 Ni är så lättpåverkade. Ni tror vad man än berättar för er. Predikar man om en annan Jesus än den som vi predikar om, eller om en annan ande än den helige Ande, så spelar det ingen roll för er. Till och med om man predikar en annan frälsningsväg så godtar ni det. Ni accepterar allt utan vidare.

Svara -   - 16/2-17 20:01 -


kristen

Svar till kristen.

OMVÄND er från detta falska evangelium. "Ta emot jesus" FALSKT, TRO PÅ HONOM, KOLLA vad skriften säger, SÅ VARE HAN FÖRBANNAD, VÄND INTE PÅ SKRIFTEN PRECIS SOM DJÄVULEN GÖR. NI ÄR HOPPLÖSA OM NI INTE OMVÄNDER ER. VÄND INTE PÅ GUDS ORD. MÅ GUD BEVARA ER

Svara -   - 16/2-17 21:17 -


Petter G

Svar till nils.

Han VET att de Ofrälsta går EVIGT FÖRLORADE, och denna NÖD driver honom till detta!!

Men problemet är att de "ofrälsta" inte alls tror att det finns ett helvete, så hans "hot" fungerar inte på dem.

Svara -   - 16/2-17 21:51 -


Petter G

Efter att ha läst artikeln så undrar jag om den kristna dagstidningen Dagen inte vill att man ska evangelisera och vinna människor för Jesus.
Det är väl inte inte konstigt att en kristen tidning tar upp att en predikant (eller snarare två) har vållat viss uppståndelse. Den här typen av aktiv, för att inte säga aggressiv, "marknadsföring" av det kristna budskapet är ju dessvärre ganska ovanlig i Sverige, så att det blir en del uppståndelse när det för en gångs skull sker är väl inte konstigt

Svara -   - 16/2-17 22:07 -


John

För alla sanna kristna som har Guds ande som är född på nytt och har en levande relation med Gud som kallade oss med en helig kallelse.

Filipperbrevet 1:12-18

Fånge för Kristi skull 12 Jag vill att ni ska veta, bröder, att det som hänt mig snarare har lett till framgång för evangeliet. 13 Det har nu blivit klart för hela pretoriet[a] och alla andra att det är för Kristi skull jag sitter fängslad, 14 och min fångenskap har gjort de flesta av bröderna så övertygade i Herren att de vågar predika Guds ord ännu mer oförskräckt.

15 En del drivs visserligen av avund och rivalitet, men en del predikar Kristus med goda avsikter. 16 De gör det av kärlek, för de vet att jag är satt till att försvara evangeliet. 17 De andra predikar Kristus av rivalitet[b], med orena motiv, och tror att de kan göra min fångenskap tyngre. 18 Än sen ? Kristus blir i alla fall predikad, för syns skull eller uppriktigt, och det gläder jag mig över.

Och jag tänker fortsätta glädja mig,

FRID I JESUS NAMN !!!!!!!

Svara -   - 16/2-17 22:11 -


John

Svar till Christer Åberg.

Till : Christer Åberg:

Matteusevangeliet 10:25-33

25 Det räcker för lärjungen att bli som sin lärare, och för tjänaren att bli som sin herre. Om husets Herre blir kallad för Beelsebul[a], hur mycket mer ska då inte hans tjänare bli det?

26 Var alltså inte rädda för dem. Det finns inget dolt som inte ska uppenbaras, och inget gömt som inte ska bli känt. 27 Vad jag säger till er i mörkret ska ni säga i ljuset, och vad ni hör viskas i ert öra ska ni ropa ut på taken.

28 Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna. 29 Säljs inte två sparvar för ett kopparmynt[b]? Ändå faller inte en enda av dem till marken utan er Far[c]. 30 Och på er är till och med alla hårstrån räknade. 31 Var alltså inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar.

32 Den som bekänner mig inför människorna ska också jag bekänna inför min Far i himlen. 33 Men den som förnekar mig inför människorna ska också jag förneka inför min Far i himlen.

Matteusevangeliet 10:39

39 Den som finner sitt liv ska mista det, och den som mister sitt liv för min skull ska finna det.

GUD VÄLSIGNE DIG !!!

Svara -   - 16/2-17 22:24 -


nils

Svar till Petter G.

"TRON kommer av Predikan,och Predikan i kraft av Kristi Ord." " Huru skulle de kunna TRO,om de icke hava hört? Och hur skulle de Höra,om Ingen PREDIKADE? Och hur skulle Predikare kunna komma,om de Icke blevo SÄNDA?Rom.10:17,14-15.

Här skriver jag om vad som Motiverar denna Gatu-predikant,men som dessvärre Saknas bland Kristenheten IDAG;NÖDEN FÖR DE FÖRLORADE!

Svara -   - 17/2-17 07:40 -


Peter Hall

Svar till nils.

Och huru Predikare kunna komma, om de icke blevo sända?

Tydligen är Gud redan nöjd med insamlandet av medarbetare till den Kristi domstol, som sannolikt verkar i Himmelen sedan tusen år. Annars hade han kunnat sända "en legion" till att förkunna evangelium.

Nu kommer ju människor ändå till tro, utan att förkunnare är utsända. Det har väl inte undgått någon, att det finns mängder av kristna församlingar, dit man kan vända sig, om man blir medveten om sitt andliga behov. Upp.14:13

Vi lever nu i den sista tiden och finns en allmän frälsning för handen, så är det inte längre livsviktigt att människor blir frälsta. De skall sannolikt få det eviga livet ändå. Upp.21:3-4

Ty Gud har givit dem alla till pris åt ohörsamhet, för att sedan förbarma sig över dem alla. Rom.11:32

Gäller det juden, så gäller det i rättvisans namn även hedningen. Den ene är inte förmer än den andre.

Guds frid

Svara -   - 17/2-17 11:16 -


Mattias

Svar till nils.

Du blandar gemener och versaler på ett märkligt sätt som bara gör det jobbigt att läsa.

Svara -   - 17/2-17 12:37 -


S

Det finns inget som värmer en frusen själ såsom en saftig helvetespredikan!

Mera sånt!!

Svara -   - 17/2-17 16:50 -


Leif Boman

Svar till S.

Han som skapade dig säger så här:

Ovännen som sådde det är djävulen. Skördetiden är tidsålderns slut, och skördemännen är änglar. Som när ogräset samlas ihop och bränns upp i eld, skall det vara vid tidsålderns slut. Människosonen skall sända ut sina änglar, och de skall samla ihop och föra bort ur hans rike alla som blir andra till fall och lever i laglöshet, och de skall kasta dem i den brinnande ugnen. Där skall man gråta och skära tänder. Då skall de rättfärdiga lysa som solen, i sin Faders rike. Hör, du som har öron att höra med! Matteusevangeliet 13:39‭-‬43

Jesu frid...

Svara -   - 17/2-17 17:41 -


Petter G

Svar till S.

Det finns inget som värmer en frusen själ såsom en saftig helvetespredikan!

Ja, med tanke på det svenska klimatet så borde ju helvetet vara ett väldigt kallt ställe - och inte som traditionen säger ett varmt. :-)

Svara -   - 17/2-17 17:52 -


Christer Åberg

Södertäljepredikanter stänger av medlem www.apg29.nu/a/4f

Ett lesbiskt par fick höra att de skulle brinna i helvetet. Nu har den kristna predikantgruppen i Södertälje stängt av medlemmen som sa så. Det berättar en av gruppens ledare för Dagen.

Svara -   - 17/2-17 19:20 -


Janne O

Homosexuella/LGBTQ och Muslimerna är nog de som först försöker stänga av evangeliet på gator och torg (Under parollen "hatbrott, hets mot folkgrupp", förargelseväckande beteende, "brott mot mänskliga rättigheter").

En väns äldre pappa slogs ned av vakterna på PRIDE, bara för att han hade en bibel och läste några verser. Sen satt han i häktet och blödde ur huvudet i flera timmar. Och släpptes efter en eftermiddag i förvar. De ser Jesu ord om himmel och helvete ungefär som något Ku klux Klan förespråkar. (Rom 1:18-32 säger resten).

Svara -   - 17/2-17 20:02 -


Petter G

Svar till Janne O.

Men att Åke Green blev friad visar att de inte alltid får rätt.

Att "motdemonstrera" innebär väl alltid ett risktagande, en viss provokation. Även om det är överdrivet att man ska behöva bli slagen blodig.

Svara -   - 17/2-17 20:24 -


Roine Öberg

Visheten kallar till bot

20 Visheten ropar högt på gatan, på torgen låter hon sin röst höras. 21 I gathörnens buller predikar hon, där portarna i staden slås upp talar hon sina ord: 22 "Hur länge skall ni oförståndiga älska oförstånd, ni smädare njuta av att smäda och ni dårar hata kunskap? 23 Vänd er till mig när jag varnar er. Se, jag skall låta min Ande flöda över er, jag skall låta er lära känna mina ord. 24 Ni vägrade lyssna när jag ropade och ingen brydde sig om att jag räckte ut min hand, 25 ni förkastade alla mina råd och ville ej veta av mina varningar. 26 Därför skall också jag le när olycka drabbar er, och håna er när förskräckelse kommer över er 27 när förskräckelse kommersom ett oväder och olycka närmar sig som en storm, när nöd och ångest drabbar er. 28 Då skall de ropa till mig utan att få svar, de skall söka mig utan att finna mig. 29 Eftersom de hatade kunskap och inte ville frukta Herren 30 eftersom de inte ville veta av mitt råd och föraktade alla mina varningar, 31 därför skall de äta sina gärningars frukt och mättas av sina onda planer. 32 Ty de oförståndigas avfällighet skall döda dem och dårarnas sorglöshet förgöra dem.

33 Men den som hör mig skall bo i trygghet utan att behöva frukta något ont."

Frid!

Svara -   - 17/2-17 20:53 -


Alf

Fortsätt predikan, ska be för dem!

Svara -   - 17/2-17 21:03 -


Janne O

Svar till Petter G.

Vi gick och delade ut traktat på paraden förra året - och pratade med folk runt omkring - de som gick förbi (utlänningar mest). De som gillar att se "löspenisar" dansa på ett flak finns ingen mening att kontakta i den situationen. Finns många verser i Jesu predikan på Olivberget man kan ta upp. Som i Sodoms dagar ska det bli. Tack för din kommentar.

Svara -   - 17/2-17 21:04 -


John

Guds Frid : Om Gud tillåter. vår broder som predikade om synd eller helvetet kommer att forsätta på youtube kanalen john-1

John-1 Var regisserad av Gud i en uppenbarelse. Bara för att predika Sanningen. Till exempel : Helvetet, Synd, kärlek, nåd, ånger och evigt liv. på John-1 det finns ingen plats för välstånd predikanter eller falska predikanter som vissa moderna kyrkor. Sverige Behöver Jesus akut. Sverige Behöver Äkta Predikanter. Gud välsigna alla er. Frid.

Svara -   - 17/2-17 22:00 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Människosonen skall då sända ut sina änglar och de skall samla ihop och föra bort ur hans rike alla som blir andra till fall

Är det från Himmelriket, som dessa själar skall föras bort? Jesu rike var ju inte av denna världen.

"Då skola de rättfärdiga lysa som solen, i sin Faders rike."

Om himlen töms på andar, som bevisligen är andra till fall, då kastas de i den brinnande ugnen. Detta skull då kunna betyda destination jorden. Reinkarnation med andra ord.

Om änglar skall sändas ut för att bortföra dessa, då kan det ju knappast handla om jorden. Såvida inte vi människor är änglar från begynnelsen, som givits jordiska kroppar.

Svara -   - 18/2-17 11:21 -


Lars-Erk Molin

Det sista halvseklet har förkunnelsen blivit allt mer utvattnad. Man hör sällan predikas om synd och behov av omvändelse, de yttersta tiderna med Jesu återkomst, det profetiska skeendet kring Israel och vad som väntar de som inte tar emot Jesus. I stället handlar det om att vi ska vara snälla och toleranta. Att vara tolerant mot de intoleranta kan vara bra, men bara om det gäller glutenintolerans.

Ett skämt från SvK: 'Gud är snäll och Hammar är hennes profet'

Vi ägnar oss åt att stå och sjunga dåligt översatta och rimlösa lovsånger när vi borde få höra vad vi ska göra för att följa Jesus.

Gud har satt upp de regler som gäller och det är bara att gilla läget. Vill man införa andra regler så bedrar man sig själv och kanske även andra.

Under årens lopp har jag sagt mina pastorer om hur jag vill ha en predikan: 1 Om jag somnar vid ljudbordet är det inte mitt fel. 2 Ska jag godkänna en predikan så ska den innehålla ordet 'helvete' minst två gånger.

Elia höll väl ingen dialogpredikan med Baalsprästerna på Karmel precis...

Svara -   - 18/2-17 11:37 -


Ernst

Vi lever i en tid,hvor klart budskap om synd,dom og frelse gjennom Jesus er upopulært.La ås fortelle om Jesus uten at vi skammer ås!Stå stødig i tro,for for den ene er denne evangeliet til frelse,for den andre er den dødens lukt.So be it!Be bold,and preach the gospel! Preach repentance from sin! Ernst.

Svara -   - 18/2-17 13:54 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Jesus svarade: "Mitt rike är inte av den här världen. Om mitt rike vore av den här världen, hade mina tjänare kämpat för att jag inte skulle bli överlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike inte av den här världen." Joh 18:36

Helt riktigt säger ju Jesus att Hans rike inte är "av" denna värld, samtidigt som Han lär oss Fader vår och tillkomme Ditt rike!

Och det Jesus säger mer om riket enligt Karl Xll; s översättning är att;

Ej heller varder man sägande: Si här, eller, si der äret; ty si, Guds rike är invärtes i eder. Luk 17:21

Guds rike betyder förstås väldigt mycket, men jag tror mest att det ställe du hänvisar till bl.a kan betyda människor som varit kristna men avfallit, och kanske också den här liknelsen kan vara något som har med det att göra;

Kasta ut den oduglige tjänaren i mörkret här utanför. Där skall man gråta och skära tänder. Matt 25:30

Jag tror att det handlar om just sådana som menat sig ha tjänat Guds rike här på jorden och inga direkt andra, Jesus svarar dem med orden;

Inte skall var och en som säger 'Herre, Herre' till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa! Matt 7:21‭-‬23

Människor som verkat tjäna Guds osynliga rike här på jorden.

Guds rike finns förstås överallt men för det fysiska ögat är det osynligt. Riket finns hela tiden härnere verksamt genom Anden. Kristi Ande bor ju i de Sina och vi är ju utspridda över hela jorden.

Guds rike kommer också att fortsätta vara osynligt för det fysiska ögat under kommande drygt tusen år. Däremot för alla oss som får vara med om uppryckandet och den första uppståndelsen, dvs då vi får våra nya himmelska kroppar, vi kommer nu att äntligen få se Guds himmelska rike på riktigt, med helt nya och öppnade ögon;

Nu ser vi en gåtfull spegelbild, men då skall vi se ansikte mot ansikte. Nu förstår jag endast till en del, men då skall jag känna fullkomligt, liksom jag själv har blivit fullkomligt känd. 1 Kor 13:12

Vi är människor från start och inget annat! De onda andarna är dessutom redan för länge sedan ut och nerkaststade ifrån himmelen, deras spår ser vi ju redan genom Jesu verk för 2000 år sen då Han driver ut dem ur människor.

Men det Jesus säger kan ju innebära att det "både" handlar om onda andar och människor som vilselett andra människor mot fördärv? Skördetiden kanske dessutom kan betyda en längre tid från det att vedermödan börjar och Antikrists nuna börjar synas, och Uppryckandet skall ske samt Guds vredesskålar skall utgjutas över denna sista ogudaktiga tid före tusen år av lugn och ro. Då Guds fortfarande osynliga rike skall få blomma ut ibland syndarna på denna jord eftersom satans rike är bundet för tillfället.

Men, blanda inte ihop änglar och människor alldeles för mycket, det blir förvirrat. Vi är två olika slags varelser med olika livsuppgifter helt tydligt enligt Bibeln även om det givetvis också finns likheter.

Andar eller änglar var skapta till att tjäna mänskligheten, som i sin tur var skapad till att råda!

Jesu frid..

Svara -   - 18/2-17 13:59 -


Erik S

Svar till Lars-Erk Molin.

Det var inte alls dåligt uttryckt. Ligger en hel del i det du säger. Det är så urvattnat och tolerant idag, många gånger, så det bil sliskigt. Vi kan se på 2 Tim. 3:4-5. Synd, straff, nåd och dom, är inte ofta man hör. Ha en fin helg. Frid.

Svara -   - 18/2-17 14:25 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Tack Leif, för din gedigna utläggning.

Jag blir däremot lite förvånad, när du menar att Guds rike fortfarande är osynligt under de tusen åren.

Vem menar du skall styra världen i tusenårs- riket? Är det business as usual? Då blir det ju ingen förbättring? Du har ju sagt, att frånvaron av djävulen är en avsevärd förbättring. Men, du vet också, att från den fallna människan kommer köttets gärningar.

Jesu frid

Svara -   - 19/2-17 12:19 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Папа сақталады емес,

Мұнда понтифик бастаған лаять бір Мексикада тобыр.

Рим Папасы Францискке мүлдем сақталмайды. Исаны алған жоқ, өйткені Ол сақталды ешқашан және ол мәсіхші емес.

5

Läs allt!


Sommarläsning: Den längsta natten

Att förtrösta på Gud när det otänkbara inträffar

En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

0

Läs allt!


Bönesvar - Johan Gustafsson frisläppt från muslimska terrorrörelsen al-Qaida

Bild: Dagen. 

Kidnappade Johan Gustafsson, 42, från Värnamo, som kidnappades av den muslimska terrorrörelsen al-Qaida i Mali 2011 har släppts fri och har precis landat i Sverige. Föräldrarna som är med i pingstkyrkan har fått bönesvar!

14

Läs allt!


Den Stora Skörden

Läsarmejl av nils 

Två kvinnors uppenbarelser om vad Herren kommer att göra: Den Stora Skörden!

29

Läs allt!


RFID чип Sanna арманы

арқылы Reader Mail Нильс 

«Сонда мен чип ұнайды үшін, кезең-кезеңмен (баяу), ол қазірдің өзінде бағдарламаланған және басымды айналдырып келе жатқанын білдіреді екенін білдім».

99

Läs allt!


«Хайуан Келіңдер де, көріңдер»

арқылы Reader Mail Нильс

Mary Baxter Ием, айта естідім «аңды Келіңдер де, көріңдер».

27

Läs allt!


Зорлық-зомбылық-насихаттау мұсылман Швец

Фото: Express.

Швецияда бүгін қатыгез мұсылман экстремистердің мың бар. Соңғы жылдары өсуі жарылғыш болды.

7

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 28/06-2017 kl. 10:55 v. 26 och Jesus söker Leo !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Исаның атымен айғайлап төтенше жағдайлар

Йонас Hjalmarsson Исаның есімі төтенше жағдайлар жеткілікті екенін куәландырады.

6

Läs allt!


Senaste kommentarer


Babies дауыс жету?

Жасыл Тарап Лоренцо Tovatt парламентте Åsa Romsons депутаттары ретінде анықталған. 2013 жылы ол дауыс беру жасына таратылды және сәби жалпы сайлауда дауыс беруге алу керек деп тиіс деп Twitter туралы жазды!

6

Läs allt!


Тозақ қауымының үстінен билік жоқ

Неге тозақ шіркеу билігі жүрмейді? Иеміз - Иса Мәсіх Мәсіх болғандықтан. Иса Мәсіх, Иеміз болған жағдайларды қоспағанда, барлық тозақ қауымға билік еді.

3

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-27 00:30
Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-26 00:30
Behöver SU hjälp i själavård? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-25 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

570 online! | Sidvisningar idag: 80 241 | Igår: 192 970 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp