969 online! | Sidvisningar idag: 171 474 | Igår: 156 273 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Det profetiska skeendet i Israel

Vi lever i en profetisk tid. Profetia efter profetia går i uppfyllelse när det gäller Israel och Judafolket som är Guds folk.

Nyligen träffades USA:s president Donald Trump och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Det är oerhört viktigt vad som sker i Israel och Mellanöstern. Bibeln har mycket att säga om detta.

Vi lever i en profetisk tid. Profetia efter profetia går i uppfyllelse när det gäller Israel och Judafolket som är Guds folk.

Villolära

Det är också viktigt för oss kristna att vi ber för Israel och Judafolket. Det finns en villolära som ibland skymta fram bland kristna och det är att vi behöver inte evangelisera för judar folket. De menar att judarna som Guds egendomsfolk nedan är frälsta.

Nej men måste ta emot Jesus för att bli frälst frälsningen gäller för judarna också inte bara Hedningarna. Hedningarna behöver ta emot Jesus för att bli frälsta och på samma sätt måste naturligtvis judarna ta emot Jesus för att bli frälsta.

Det finns inget annat sätt att bli frälst på. Annars skulle inte Jesus och kommit till judafolket han kommer ifatt frälsaren. Och dessutom Har Jesus sagt till sina lärjungar att de ska gå ut i hela världen och evangelisera predika för hela skapelsen.

Jesus är enda vägen

Detta gäller att predika för judafolket också. Och Jesus sade sagt att ingen kommer till Fadern utom genom honom .Detta gäller för judar folket med. Gud och folket kan inte komma till fadern på annat sätt än genom Jesus Kristus. De som liksom alla andra människor.

Det finns bara ett enda sätt att bli frälst på det är att man vänder sig till Jesus och ta emot honom. Detta gäller för judarna att detta gäller för dig också som tillhör ett annat folk.

Jesus Kristus är den enda vägen till Gud och det finns inget annat namn Livet under himlen bland människor genom Vilket vi blir frälsta.

Har du tagit emot Jesus? Gör det innan det är för sent.


Skriv ut

 
Publicerat av torsdag 16 februari 2017 22:55 | #judarna #israel #donald+trump #benjamin+netanyahu #svpol | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


12 kommentarer

Michael Häggqvist

Bra sagt och nödvändigt. Har tyvärr hört flertal Israelvänner som slirar på denna sanning om att Judar också behöver Jesus för att bli frälst.

"Juden främst men också greken"

Vilka är det Jesus predikar om att ingen kommer till Fadern utan att gå genom honom? Är det inte judar han predikar för just då? Det gäller givetvis alla men just där och dår det ju judar som får höra detta.

Svara -   - 17/2-17 06:35 -


Lärjungen

Det är rätt att vi kristna också ska evangelisera till judarna för att de ska kunna ta emot den enda frälsningsvägen genom Jesus Kristus.

En och annan jude kommer på detta viset bli frälst men det stora antalet judar blir det när de två huvudvittnena träder fram enligt Uppenbarelsebokens profetia. De kommer profeterar i 3 år och 6 månader innan Jesus kommer tillbaka och ställer sina fötter på Oljeberget och då kommer de alla bli räddade.

Återigen mycket bra skrivet på denna blogg.

Frid i Herren Jesu namn / lärjungen

Svara -   - 17/2-17 07:04 -


AnnMarie

Det finns en villolära som ibland skymtar fram hos kristna....

Ja och det är detta som kan vara förvillande.De tror att judarna per automatik blir frälsta oavsett hur de lever men att detta inte gäller hedningarna! Är det så måste det ju rimligen gälla alla folk för judarna har ju ingen gräddfil till himlen!

Svara -   - 17/2-17 14:50 -


Lärjungen

Svar till AnnMarie .

Judarna har det företrädet att de är Guds egendomsfolk enligt löftet. De är förutbestämda av Gud att kvarlevan av Israels 12 stammar kommer ta emot Jesus. De kommer lyssna på de två huvudvittnena när de profeterar höjda i säcktyg. Denna gräddfil gäller inte hedningarna. Hedningarna kommer gå emot dessa profeter med den falska kyrkan i täten. Hednaförsamlingen är i detta skede redan boktryckt för vi mötte Herren Jesu på skyarna uppe i luften, medans kvarlevan av Israel tar emot Jesus på Oljeberget. Detta är två skiljda händelser. Det ena är Jesu Kristi uppenbarelse gällande brudeförsamlingen (parusia) och den andra är Jesu andra tillkommelse med början av 1000 års riket. Bruden ska först fira bröllop innan 1000 års riket kan begynnande.

Pre-trib läran följer bibelns profetior liksom löftet till Guds egendomsfolk Israel.

Svara -   - 17/2-17 15:36 -


Erik S

Svar till Lärjungen.

Det är nog så rätt som du skriver. Men håller inte riktigt med dig om att"en och annan jude kommer på detta vis bli frälst". Det blir inte bara en och annan, det är många, många som kommer bli frälsta. Redan nu pågår en Messiansk väckelse i Israel, som är av "profetiska mått". Flera hundra Messianska församlingar växer upp. Vanliga judar, ortodoxa judar, sekulariserade judar, rabbiner, ja många upptäcker vem Messias är. När man håller möten, så räcker inte lokalerna till, man måste söka större lokaler, folk strömmar till. Under och tecken sker. Det här är fantastiskt. Se Ef. 2:14-16. Nånting stort är på gång, helt enligt Bibeln. I ett senare skede skall judarna vara dom som evangeliserar till "jordens ändar". Vi ska be för Israel och Jerusalem, att mycket fantastiskt ska hända där. Amen.

Svara -   - 17/2-17 16:19 -


Lärjungen

Svar till Erik S.

Intressant det du skriver. Frågan är om dessa Messianska judar erkänner att Jesus är Gud. Tror de att Han är Herren? Att judarna tror att Herren är en, det förstår jag men hur får de ihop hela gudomens Hemlighet?

Vet dessa Messianska judar vilket som är Faderns och Sonens och den Helige Andes Namn? Hur förhåller sig sambandet mellan Faderns och Sonens enhet?

Jag tvivlar inte på dig att väckelse börjat i Israel men så länge de 2 huvudvittnena inte profeterar i Israel så kvarstår en gallring vilka som är av Israels 12 stammar, de 144 000.

Svara -   - 17/2-17 18:06 -


Leif Boman

Svar till Lärjungen.

Vet dessa Messianska judar vilket som är Faderns och Sonens och den Helige Andes Namn?

Jag tror att många av de judar som blivit pånyttfödda på riktigt vet det rätta namnet på Gud! De kallar Honom förstås för Yeshua men de vet nog nu den treenige Gudens rätta namn.

Här i västvärlden så känner kristenheten endast till Sonens namn, inte Faderns och den Helige Andens namn. Det har du väl märkt lite överallt. Frågar man även här inne vad Gud Fader heter så får man inget svar, vilket tydligt betyder att de flesta är osäkra och inte vet. Många säger att de känner Gud men vet inte vad den treenige Guden heter. Det rimmar ganska dåligt i mina öron!

Flertalet vet ju heller inte hur man svarar någon som frågar vad den Helige Andens namn är? Man tycker att det är okej att döpa i både Faderns och den Helige Andens namn men, frågar man vad dessa heter så blir det tyst, märkligt va?

Jesu frid...

Svara -   - 17/2-17 18:45 -


AnnMarie

Lärjungen

Då kan vi ju dra slutsatsen att Gud faktiskt har anseende till person.

144 000 speciellt utvalda till frälsning (i gräddfilen ) Det är inte många,så då kan vi ju förstå att de flesta judar genom historien får dela plats med hedningarna i helvetet! ?

Svara -   - 18/2-17 06:30 -


Lärjungen

Svar till AnnMarie .

Domen överlåter jag till Herren. Jag kan bara tro vad som står i Guds Ord. Mina tankar och känslor måste jag lägga åt sidan. Guds vilja är min vilja. Vi är förutbestämda i Kristus innan jordens grund lades. All ära till Jesus och dem som tror Honom.

Svara -   - 18/2-17 09:51 -


Lennart

Otroende judar utgör inte Guds egendomsfolk, tvärtom.

”Sanna judar

Vi får förkunna Ordet och be att Kristus öppnar den dörren. Kristus berättar senare hur han gjorde det församlingen i Filadelfia, men vi ska första ser hur församlingen trots Kristi närvaro, inte åkte i någon gräddfil, utan hade en svår tillvaro. ”Se, jag överlämnar åt dig några från Satans synagoga, några som säger att de är judar men inte är det utan ljuger.” (Uppb 3:9) Församlingen hade bekymmer med judarna. Men han förklarar att i ordets andliga mening är judarna inte judar. Sann jude är nämligen inte de som skryter med sin omskärelse och sitt släktskap med Abraham. Sanna judar är de som tror på Abrahams löfte, de som tror på Kristus. Skriften säger: ”Den är inte jude som är det till det yttre, och omskärelse är inte något som sker utvärtes på kroppen. Den är jude som är det i sitt inre, och hjärtats omskärelse sker genom Anden och inte genom bokstaven. En sådan får sitt beröm, inte av människor utan av Gud.” (Rom. 2: 28, 29) De som kallar sig judar, men inte är tror på Kristus, är säger dagens text Satans synagoga. Församlingen är säger Galaterbrevet 6: 16: ”Guds Israel”.

Svara -   - 18/2-17 20:50 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Det är okej att döpa i både Faderns och den Helige Andens namn, men frågar man vad dessa heter så blir det tyst

Då tycker jag, att du skall tala om vad de heter, så den här frågan blir löst en gång för alla.

I Jesu namn

Svara -   - 21/2-17 13:19 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Du sa det!

Svara -   - 21/2-17 13:27 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 2

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 2: Torsdag kväll den 22 juni (andra avdelningen efter paus).

1

Läs allt!


Google får böta 24 miljarder kronor

EU-kommissionen har dömt Google till att böta 24 miljarder kronor för för marknadsmissbruk.

0

Läs allt!


Katolska kyrkan förnekar att helvetet är en plats

De som förnekar helvetet, har de fått denna falska lära från Katolska kyrkan? Den Katolska kyrkan lär att Himlen och helvetet inte är några verkliga platser utan ett "tillstånd". 

7

Läs allt!


Påven är inte frälst

Här skäller påven ut en en folkmassa i Mexiko.

Påven Franciskus är absolut inte frälst. Han har aldrig varit frälst eftersom han har inte tagit emot Jesus och han är inte en kristen.

2

Läs allt!


Sommarläsning: Den längsta natten

Att förtrösta på Gud när det otänkbara inträffar

En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

0

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 1: Torsdag kväll den 22 juni 19.00 (första avdelningen innan paus).

0

Läs allt!


Bönesvar - Johan Gustafsson frisläppt från muslimska terrorrörelsen al-Qaida

Bild: Dagen. 

Kidnappade Johan Gustafsson, 42, från Värnamo, som kidnappades av den muslimska terrorrörelsen al-Qaida i Mali 2011 har släppts fri och har precis landat i Sverige. Föräldrarna som är med i pingstkyrkan har fått bönesvar!

14

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 27/06-2017 kl. 21:15 v. 26 och Jesus söker Selma och Fingal !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Den Stora Skörden

Läsarmejl av nils 

Två kvinnors uppenbarelser om vad Herren kommer att göra: Den Stora Skörden!

17

Läs allt!


Senaste kommentarer


Försvarsministern oroad över Rysslands provokationer

Av Holger Nilsson 

Försvarsminister Peter Hultqvist ser en ökad hotbild (Bild: Skärmdumpning Aftonbladet).

8

Läs allt!


IS-terrorister får skyddad identitet i Sverige

IS-terrorister som återvänder till Sverige efter att ha begått muslimska krigsförbrytelser kan få skyddad identitet...

4

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-27 00:30
Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-26 00:30
Behöver SU hjälp i själavård? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-25 00:30
Behöver SU hjälp i själavård? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-24 00:30
Frälsar-elefanterna - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-23 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

970 online! | Sidvisningar idag: 171 475 | Igår: 156 273 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp