982 online! | Sidvisningar idag: 117 978 | Igår: 192 970 |

www.apg29.nu

Annons

1491423924-alskad.jpg


Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Sambo är horeri

Vi lever i den sista tiden och alla bibliska sanningar som har varit en självklarhet i 2000 år ifrågasätts nu, även av kristna.

En sådan sanning är äktenskapet. Att leva i äktenskapliga förhållanden utan att vara gifta är en otukt. Otukt är all sex innan och utanför äktenskapet.

Dessutom är sambo ett uppror mot Gud eftersom man inte vill lyda Gud utan göra vad man själv vill. Uppror är en synd.

Bibeln säger också att incest är otukt och att prostituerade är otuktiga. Par som sammanbor begår samma synd som prostituerade begår.

Jag skrev en gång en uppmärksammad artikel att sambo är inget äktenskap. Det är det inte och har aldrig varit det. Inte ens Adam och Eva var sambo. De var gifta.

1 Mos 1:24

Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de skall bli ett kött.

I ett giftemål är det Gud själv som verkar och för mannen och kvinnan samman. Men flyttar man bara ihop då är det synden och begäret som verkar. Gud lämnas alltså utanför.

Rom 1:27

På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.

Den här artikeln handlar om mannen och kvinnan, inte om samkönade par. Men jag ska bara påpeka att samkönade par är en synd och otukt och inget äktenskap. Även om de så skulle ha "gift" sig i en kyrka.

Det är ingen vigsel eftersom Gud inte kan gå emot sitt eget ord och föra samman två män eller två kvinnor så att de blir ett kött.

En lögn som brukar föras fram när det gäller homosexualitet är att det är kärlek. Nej, enligt Bibeln är det ingen kärlek, utan det är ett begär. Och begär vet vi alla att det är en synd.

Du måste se skillnad på begär och kärlek. Och detta gäller inte minst i sambo och äktenskap.

1 Kor 7:9

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

Jag tycker att det är oförskämt av en man att bara flytta ihop med en kvinna. Det är inte att visa henne kärlek. Det är att visa begär. Likadant är det oförskämt av en kvinna att bara flytta ihop med en man.

Du man om du verkligen älskar din tilltänkta då gifter du dig med henne. Du behandlar henne illa om du bara flyttar ihop med henne.

Du kvinna, om du älskar din tilltänkta så gifter du dig med honom, och inte behandlar honom så illa genom att bara flytta ihop som sambo.

En villfarelse som folk lyfter fram är att människor i Bibeln bara gick in hos varandra, hade sex, och vips så var de sedan gifta.

Detta är en lögn från djävulen som är emot bibliska äktenskap. Ett äktenskap förhärligar Jesus, och djävulen vill i sin ondska att Jesus inte ska bli förhärligad.

1 Mos 34:1-4

Men Dina, den dotter som Lea hade fött åt Jakob, gick ut för att träffa flickorna i landet. Sikem som var son till hiveen Hamor, fursten i landet, fick se henne och tog henne till sig. Han låg med henne och förnedrade henne. Men hans hjärta fäste sig vid Jakobs dotter Dina. Han älskade flickan och talade vänligt med henne. Och Sikem sade till sin fader Hamor: "Skaffa mig den flickan till hustru." 

Bibeln berättar om Sikem som träffade Dina, Jakobs dotter. De hade sex med varandra. Därefter gick Sikem hem till sin pappa och begärde att få henne till hustru.

Varför behövde han göra det, om de alla redan var gifta med varandra genom samlaget? Svaret är att samlaget inte är någon vigsel!

Ett annat exempel på samma sak är David och Batseba. Han såg Batseba bada naken, de hade samlag med varandra. Hon blev med barn och David lät mörda hennes man. Sedan gifte de sig med varandra. Men om de alla redan var gifta med varandra genom samlaget, då hade de ju inte behövt gifta sig med varandra.

2 Mos 22:16

Om någon förför en jungfru som inte är trolovad och ligger med henne, skall han ge en brudgåva för henne och ta henne till hustru.

Versen som vi läste säger tydligt att de inte blev vigda eller gifta genom samlaget. Det skedde senare då han skulle ta henne till sig som hustru.

1 Mos 29:27

Fullfölj nu Leas bröllopsvecka. Sedan skall vi ge dig den andra också mot att du arbetar åt mig i sju år till."


1 Mos 29:28

Jakob gick med på detta och fullföljde hennes bröllopsvecka. Sedan gav han honom sin dotter Rakel till hustru.

I Bibeln ser vi att bröllopsfester kunde vara en hel vecka. Det hade inte behövts ha någon bröllopsfest om det bara var att gå in till varandra.

5 Mos 22:23-25

Om en jungfru är trolovad med en man och en annan man träffar henne i staden och ligger med henne, skall ni föra dem båda ut till stadens port och stena dem till döds, flickan, därför att hon inte ropade på hjälp fast hon var i staden, och mannen, därför att han kränkte en annan mans trolovade. Du skall skaffa bort det onda ifrån dig. 

Verserna ovan visar Guds syn i Gamla Testamentet att man inte skulle ha sex utanför äktenskapet. Det kunde leda till dödsstraff.

Det går att hitta hur många exempel som helst. Men folk som förespråkar sambo läser inte Bibeln. Bibeln har alltså att säga en hel del i detta ämne.

Malaki 2 13-16

Och för det andra gör ni detta: Ni översköljer HERRENS altare med tårar, gråt och klagan, eftersom han inte längre vill se till offergåvan eller ta emot något från er hand med glädje. Och ni frågar: "Varför?" Jo, HERREN har varit vittne mellan dig och din ungdoms hustru. Du har handlat trolöst mot henne, fastän hon är din maka, din hustru som du ingått förbund med. Har inte han gjort dem till ett? Det som är kvar av ande tillhör honom. Och varför ett? Han söker avkomma som hör Gud till. Så tag vård om er ande och handla inte trolöst mot er ungdoms hustru. Jag hatar skilsmässa, säger HERREN, Israels Gud, och att man höljer sig i våld som i en klädnad, säger HERREN Sebaot. Så tag vård om er ande och handla inte trolöst.

Här talar Gud om att en man ingår förbund med sin hustru. När sker det? Vid vigseln! Då ger man äktenskapslöftena till varandra.

Hebr 13:4

Äktenskapet skall hållas i ära bland alla och den äkta sängen bevaras obefläckad. Ty otuktiga och äktenskapsbrytare skall Gud döma.

Bibelversen ovan säger att man skall vara gift med varandra om man ska ha sex.

1 Tim 4:3

och som förbjuder folk att gifta sig och befaller dem att avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse av dem som tror och känner sanningen.

Den här versen avslöjar att ett av kännetecknen på tidens slut är att äktenskapet kommer att överges, och i sammanhanget säger Bibeln att detta är onda andars läror. 

Jag ska visa ytterligare ett exempel på att det inte bara är att gå in till varandra. Detta hittar vi i nya testamentet i fallet med Josef och Maria.

Josef och Maria var trolovade med varandra, men de var ännu inte gifta. Bibeln säger klart och tydligt att de inte hade sex med varandra under sin trolovningstid. Det var alltså inte bara att gå in till varandra. De fick vänta så vackert efter de hade gift sig.

För om de bara hade kunnat gå in till varandra då hade de ju inte behövt ha en lång trolovningstid.

1 Kor 7:2

Men för att undvika otuktssynder skall varje man ha sin hustru och varje hustru sin man.

Här säger Bibeln klart och tydligt att sex utanför äktenskapet är synd och otukt!

1 Kor 6:9-11

Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike. Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande.
 

Ef 5:5

Ni skall veta att ingen otuktig eller oren eller girig - en sådan är en avgudadyrkare - skall ärva Kristi och Guds rike.

Nu kanske du ser tydligt att läran om att bara gå in till varandra och flytta ihop sambo är en villolära.

Men det finns naturligtvis frälsning och förlåtelse för dem som omvänder sig till Jesus. Vi skall till sist se ett sådant exempel i Bibeln:

Johannes 4:16-18

Han sade: "Gå och hämta din man och kom hit!" Kvinnan svarade: "Jag har ingen man." Jesus sade: "Du har rätt när du säger att du inte har någon man. Fem män har du haft, och den du har nu är inte din man. Det du sade är sant."

Jesus sa till den här unga kvinnan vid brunnen att den hon nu levde tillsammans med var inte hennes man. Jesus räknade alltså inte sambo som äktenskap.

Det här resulterade i att kvinnan kom till tro på Jesus. Hon omvände sig och fick alla sina synder förlåtna.

Detsamma gäller dig. När du omvänder dig från din synd då blir du förlåten och ren och får ärva Kristi och Guds rike. 


Skriv ut

 
Publicerat av tisdag 25 oktober 2011 06:00 | #sambo #Äktenskap #vigsel #synd #otukt #bibeln #undervisning #predikan | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


5 kommentarer

Lennart Andersson

Mycket bra skrivit som skulle sättas ut i de kristna tidningarna Dagen och Världen i Dag.

Svara -   - 11/8-16 12:18 -


Helene

Svar till Lennart Andersson.

De som äter gris kommer inte heller in.

Svara -   - 11/8-16 12:36 -


AnmMarie

Helene

"De som äter gris kommer inte heller in " Så då vet vi det alla vi som tex ätit julskinka! Det lär nog eka kusligt tomt i himlen!

Svara -   - 11/8-16 13:08 -


Erik S

Svar till Lennart Andersson.

Ja, det skulle skrivas i dessa tidningar. Men tyvärr lär vi nog aldrig få se det, dom är alldeles för pk-inriktade. I alla fall Dagen. Det Dagen skriver numera, är i stort sett urvattnad krams. Man vågar aldrig vara "Bibliskt radikal". Det lyser igenom hela tiden att man måste anpassa sig till MSM. Nästan allt måste strykas medhårs, för att inte någon pknisse skall ta illa upp. Då kan ju presstödet på ca 15 miljoner sitta löst, eller? Hur det är med Världen i dag, vet jag inte, men troligen ganska lika. Till AnnMarie och Helena-jo då, det blir miljoner i himlen! Och en sång som "brusar som stora vatten"-hoppas ni kommer med! Ni får läsa Bibeln rätt. Vi står inte under lagen i GT- vi står under nåden i det nya förbundet! Det är nånting helt annat. Gillar du bacon till frukostägget, så kan du med gott samvete äta det. Din frälsning hänger inte på det. Det vore i så fall en märklig Gud vi hade. Ska inte utveckla detta mer nu, även om man kan det. Lita ni på Jesu Golgataverk, det kommer att ta er ända hem! God bless you, systrar!

Svara -   - 11/8-16 13:52 -


AnmMarie

Erik S

Jadå jag äter fläsk utan dåligt samvete.

Tyckte bara att Helens kommentar var lite komisk.

Svara -   - 11/8-16 15:33 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 2

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 2: Torsdag kväll den 22 juni (andra avdelningen efter paus).

1

Läs allt!


Google får böta 24 miljarder kronor

EU-kommissionen har dömt Google till att böta 24 miljarder kronor för för marknadsmissbruk.

0

Läs allt!


Katolska kyrkan förnekar att helvetet är en plats

De som förnekar helvetet, har de fått denna falska lära från Katolska kyrkan? Den Katolska kyrkan lär att Himlen och helvetet inte är några verkliga platser utan ett "tillstånd". 

10

Läs allt!


Påven är inte frälst

Här skäller påven ut en en folkmassa i Mexiko.

Påven Franciskus är absolut inte frälst. Han har aldrig varit frälst eftersom han har inte tagit emot Jesus och han är inte en kristen.

5

Läs allt!


Sommarläsning: Den längsta natten

Att förtrösta på Gud när det otänkbara inträffar

En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

0

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 1: Torsdag kväll den 22 juni 19.00 (första avdelningen innan paus).

0

Läs allt!


Bönesvar - Johan Gustafsson frisläppt från muslimska terrorrörelsen al-Qaida

Bild: Dagen. 

Kidnappade Johan Gustafsson, 42, från Värnamo, som kidnappades av den muslimska terrorrörelsen al-Qaida i Mali 2011 har släppts fri och har precis landat i Sverige. Föräldrarna som är med i pingstkyrkan har fått bönesvar!

14

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 28/06-2017 kl. 15:58 v. 26 och Jesus söker Leo !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Den Stora Skörden

Läsarmejl av nils 

Två kvinnors uppenbarelser om vad Herren kommer att göra: Den Stora Skörden!

41

Läs allt!


Senaste kommentarer


Försvarsministern oroad över Rysslands provokationer

Av Holger Nilsson 

Försvarsminister Peter Hultqvist ser en ökad hotbild (Bild: Skärmdumpning Aftonbladet).

8

Läs allt!


IS-terrorister får skyddad identitet i Sverige

IS-terrorister som återvänder till Sverige efter att ha begått muslimska krigsförbrytelser kan få skyddad identitet...

4

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-27 00:30
Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-26 00:30
Behöver SU hjälp i själavård? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-25 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

984 online! | Sidvisningar idag: 117 980 | Igår: 192 970 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp