712 online! | Sidvisningar idag: 100 752 | Igår: 197 447 |

www.apg29.nu

Annons
 

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Kallade stängs ute - Berndt Isaksson

Berndt Isaksson.
Berndt Isaksson.
DAGEN har en artikel om Hönökonferensen där Rune W Dahlén var en av talarna.

I ett av sina bibelstudier frågar han sig om lärjungen Petrus idag skulle ha blivit antagen till pastorsutbildningen.

I hans exempel var det fråga om Svenska Missionskyrkan. Frågan skulle lika gärna kunna ställas angående de övriga pastorsutbildningarna i vårt land.

Just det där är en fråga jag ofta själv har grubblat över. För det måste rimligen finnas många män och kvinnor som Gud ger kallelsen att bli pastorer och präster, men som kanske inte alls har de intellektuella förmågor som krävs för att bli antagen.

Kraven har blivit högre och högre med åren – men då bara vad gäller intellektuella/akademiska förmågor.

En person med toppbetyg kan vara ganska säker på att bli antagen vid alla pastors- och prästutbildningar idag, oavsett vad personen i övrigt har för andlig mognad eller läromässig sundhet.

Många samfund annonserar också om sina präst- och pastorsutbildningar som om det vore vilket tjänstemannayrke som helst.

Forna tiders krav på tydlig kallelsemedvetenhet har idag kraftigt tonats ned eller rent av tagits bort.

Det finns många personer med en verklig kallelse och som har en verklig gudagiven gåva att både förkunna ordet och möta människor i själavård, men som inte alls kunnat prestera tillräckligt höga betyg på under skoltiden.

Dessa personer är idag ofta i praktiken utestängda från pastorsutbildningar, trots att de bär på en klar kallelsemedvetenhet.

Jag tror att detta är en stor sorg i Guds hjärta idag och säkerligen EN av anledningarna till den ljumhet och avfällighet som brett ut sig i vårt lands kristenhet.

Församlingar och samfund bejakar ledare vars hjärta saknar kallelse, samtidigt som av Gud kallade stängs ute och föraktas därför att deras skolbetyg inte är tillräckligt höga.

Berndt Isaksson 
Vetlanda


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av torsdag 2 augusti 2012 12:13 | #berndt+isaksson #församling #pastorsutbildning #undervisning #kallelse #rune+w+dahlén | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


22 kommentarer

Thomas P

Instämmer

Svara -   - 31/12-15 00:18 -


Leif Boman

Svar till Thomas P.

Ja, så är det lite varstans i vårat avlånga land, tragiskt nog!

Jesu frid....

Svara -   - 31/12-15 00:26 -


Essential

Svar till Thomas P.

Har den store konspirationsteoretikern tillika judehatande antisionistiska ersättningsteologen Thomas P släppts från cencurkarantänen liksom judeälskande, Israelvänlige Yeshuatroende Essential?

Svara -   - 31/12-15 00:26 -


Essential

Stackars människor som är fast i dessa sekter som har så många människobud och stadgar att Guds lag framstår som frihetens fullkomliga lag så som den nämns i Skriften. Pingst,tros,jehovas,karismaiker mormoner.. you namn it. Allt är människokroppen. En är läraren.. Jesus och en är hans församling! Amen

Svara -   - 31/12-15 00:32 -


Leif Boman

Svar till Essential.

Det var inte mycket till kärlek jag skådar genom dina ord här Essential, mer av karaktären egenupphöjande egenrättfärdighet!

Jesu frid...

Svara -   - 31/12-15 00:34 -


Essential

Svar till Leif Boman .

Vill jag behaga människor med mina ord? Nej.. GUD!

Svara -   - 31/12-15 00:36 -


Leif Boman

Svar till Essential.

Du låter så duktig Essential!

Jesu frid...

Svara -   - 31/12-15 00:53 -


Leif Boman

Svar till Essential.

Natti, natti brorsan och Jesu välsignelser över dig!

Svara -   - 31/12-15 00:57 -


Bibelläsare

Detta faktum har vår församling upplevt några år nu ! Resultatet visar sig i konstiga "predikningar", uppmaningar till applåder, skämt och skratt och ibland hån av det och dem som fanns förr. Hån av barn som är ärliga, ja, ni vet ju hur det kan vara. T.o.m. de vi tror är ofrälsta , reagerar på hur det ibland är. Den Gud har kallat talar Guds Ord, och "brister" i samhällskunskap märks inte då Gud är med. Är så tacksam att detta med Skolorna blir synliggjort !!

Svara -   - 6/3-16 07:21 -


Johan

Tror aldrig Petrus skulle tänka tanken på, att göra nå't så obiblskt som, att gå en akademisk pastorsutbildning (dessutom var Petrus apostel).

Det är nämligen inte så man blir pastor i NT. Pastor är en tjänstegåva, dvs en funktion och inte något man kan gå en utbildning för att bli.

Talar vi om församlingsledare, så ska de vara bröder i den lokala församlingen, som genom sitt liv och sin karaktär bevisligen kvalificerar sig, genom att de möter Bibelns krav på ledare. (1 Tim 3:1-7 & Tit 1:5-9)

Svara -   - 6/3-16 09:32 -


Lars W

Petrus skulle inte söka till pastorsutbildning. Sin utbildning fick han i umgängelse med Herren själv och någon pastor blev han aldrig.

Ingen är kallad att bli pastor. I de frikyrkoförsamlingar jag känner till finns det församlingsföreståndare som arbetar utan lön. Så var det i Guds rike även då och så kommer det att bli.

Paulus var den som var mest idog i Riket men tog aldrig en drakma i betalning utan försörjde sig som tältmakare mellan resorna. Pastorer av idag är mestadels att betrakta som okunniga och svamlande parasiter på Guds Rike.

Svara -   - 6/3-16 09:57 -


Stefan D

Problemet är svågerpolitik. Det underlättar väsentligt att tillhöra en "känd" släkt, att ha någon äldre släkting med i äldstekåren, att pappa är/varit pastor eller församlingsledare mm. Har sett otaliga exempel inom pingst där människor kommit fram som pastorer utan att dessa varit direkt lämpade.

Är det en ung människa i en församling som saknar denna anknytning och som uttrycker en längtan för sådana uppdrag, vem tar då hand om denne? Svaret är; ingen.. eller i vart fall väldigt få. Det är nog lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga.

Detta är problemet.

Svara -   - 6/3-16 10:39 -


Lars W

Svar till Stefan D.

Ett stort problem är att det inte finns pastorstjänster i Guds Rike. Vill man arbeta i Guds Rike finns det många möjligheter att få en plats som t ex församlingsföreståndare. Tjänsterna är många men arbetarna få. De som är villiga att arbeta lönlöst alltså. På det vis som Paulus och Petrus m fl arbetade.

Svara -   - 6/3-16 10:48 -


Stefan D

Svenska Kyrkan är ett litet föredöme i detta fall. Man har en utbildning och blir vigd till präst där det inte spelar roll vilket namn man har (vilken släkt mm man kommer ifrån). Kanske frikyrkan skulle inordnas inom kyrkan igen och att dessa mer rättvisa regler följs. Kanske vi även borde ha "lekmannapräster", vilka inte har formell utbildning men i övrigt väl lämpade. Bara det är en central grupp/nämnd som utser alla människor.

Svara -   - 6/3-16 13:53 -


Lars W

Svar till Stefan D.

"Svenska Kyrkan är ett litet föredöme i detta fall. Man har en utbildning och blir vigd till präst där det inte spelar roll vilket namn man har (vilken släkt mm man kommer ifrån). Kanske frikyrkan skulle inordnas inom kyrkan igen och att dessa mer rättvisa regler följs."

Det låter ok för min del. Min tilltro till dagens frikyrkor, där SVK och Katolska kyrkan m fl ingår, är lika med 0. De kan hitta på vilka tokerier de önskar vad mig anbelangar.

Själv ser jag fram emot den världsvida Messianska församling som i dessa dagar byggs upp på ort efter ort. Främst i "tredje världen". Där kommer ingen tid till religiöst eller politiskt trams att finnas.

"Men i de konungarnas dagar skall himmelens Gud upprätta ett rike som aldrig i evighet skall förstöras och vars makt icke skall bliva överlämnad åt något annat folk. Det skall krossa och göra en ände på alla dessa andra riken, men självt skall det bestå evinnerligen;" (Dan 2:44)

Svara -   - 6/3-16 14:05 -


Thomas P

Svar till Lars W.

Instämmer. Ingen kan tjäna Vud och mammon samtidigt.

Svara -   - 6/3-16 14:32 -


Stefan D

Jesus är dock ordningens Gud, inte upprorets och oordningens. Där Jesus finns är ordning och reda!! :-)

Svara -   - 6/3-16 14:51 -


susse

Ordning o reda! Kåken på freda! :)

Svara -   - 6/3-16 15:05 -


susse

Hahaha förlåt ja kunde inte rå för o skoja lite.. För mig e Jesus rättvisans o min förlåtande konung. Ja älskar honom.

Svara -   - 6/3-16 15:16 -


susse

https://m.youtube.com/watch?v=HyTpu6BmE88

Svara -   - 6/3-16 18:06 -


Stefan D

Något behöver dock göras åt situationen, det är klart. Med lite bättre kontroll och samordning kunde vi slippa många av de kringresande lycksökarna och månglarna som finns ibland oss; exempelvis Runar Søgaard, Ulf Ekman, Livets ord och trosrörelsen, Målle Lindberg (som blev väldigt "känd" för sina fina kläder och för att komma med helikopter till mötena) och nu senast Tommy Dahlman.. Att kalla exempelvis Runar är inte gratis!! Naiva kristna offrar pengar i tron att det skulle gå till Guds verk och missionen, men istället trillar det rakt ner i fickan på predikanterna och går till privat lyxkonsumtion. Var det inte Uppdrag Granskning som granskade Kanal 10 för något år sedan? Kollekt och insamlade medel gick till dyra bilar.. :-(

Svenska Kyrkan har inte dessa problem, men frikyrkan i allmänhet och pingst i synnerhet är oerhört sårbara. Dessa människor med detta levnadssätt är inte av godo, utan mest av ondo. Istället måste mer seriösa kristna få komma fram!

Svara -   - 6/3-16 20:23 -


susse

https://m.youtube.com/watch?v=DjydOI4MEIw

Svara -   - 7/3-16 09:57 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Bebisar lär sig byta kön genom ny bilderbok på våra förskolor

Bilderbok om transsexualitet för de yngsta.

Bild: Svt.se. 

Susanne Pelger som är doktor i genetik och lärare i biologi och matematik vid Lunds universitet, har skapat en bilderbok om transsexualitet riktad till bebisar.

1

Läs allt!


Christer Åberg predikar för skogens kossor

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga.

5

Läs allt!


Jesus är inte världens hämnare - Christer Åberg

Christer Åberg förklarar att Jesus inte är någon hämnare, han dömer inte eller straffar - han räddar och frälser för att han älskar dig!

4

Läs allt!


Predikantpoolen

Av Holger Nilsson 

Hans Jans i Predikantpoolen.

Nu finns det tillfälle för församlingar att välja mellan ett 25-tal pastorer och evangelister som står till förfogande för kallelser till församlingar. Reseersättning är det enda församlingarna behöver ersätta dessa med.

3

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

7

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

84

Läs allt!


Martin Luthers 95 teser

Martin Luthers 95 teser.

Martin Luthers 95 teser. 

Martin Luthers 95 teser satte igång hela reformationen på 1500-talet. Vad skrev Luther egentligen? - Läs alla de berömda teserna här!

6

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, måndag 20 november 2017 kl. 12:40

Jesus söker: Pontus, Marina!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den falske profeten Påvens förrädiska judaskyssar

Johannes Paulus II kysser Koranen.

Ulf Ekmans skyddshelgon påve Johannes Paulus II kysser Koranen. 

Överallt kysser påven. Han kysser koranen, avgudastatyer, marken, biblar, män, kvinnor, barn, och fötter. Men hans kyssar är inte heliga utan förrädiska "judaskyssar".

11

Läs allt!


Senaste kommentarer


Idag pågår världens största kristna väckelse

Världens största kristna väckelse pågår idag.

Idag pågår världens största kristna väckelse! Varje dag får många höra talas om Jesus för första gången och varje dag tar många emot Jesus och blir frälsta överallt i världen!

19

Läs allt!


Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd

 Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd.

Greggs i Storbritannien har en reklambild bytt ut Jesus i krubban mot en korvrulle. Efter starka reaktioner har de bett om ursäkt. 

9

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

712 online! | Sidvisningar idag: 100 752 | Igår: 197 447 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp