524 online! | Sidvisningar idag: 44 559 | Igår: 183 384 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Kallade stängs ute - Berndt Isaksson

Berndt Isaksson.
Berndt Isaksson.
DAGEN har en artikel om Hönökonferensen där Rune W Dahlén var en av talarna.

I ett av sina bibelstudier frågar han sig om lärjungen Petrus idag skulle ha blivit antagen till pastorsutbildningen.

I hans exempel var det fråga om Svenska Missionskyrkan. Frågan skulle lika gärna kunna ställas angående de övriga pastorsutbildningarna i vårt land.

Just det där är en fråga jag ofta själv har grubblat över. För det måste rimligen finnas många män och kvinnor som Gud ger kallelsen att bli pastorer och präster, men som kanske inte alls har de intellektuella förmågor som krävs för att bli antagen.

Kraven har blivit högre och högre med åren – men då bara vad gäller intellektuella/akademiska förmågor.

En person med toppbetyg kan vara ganska säker på att bli antagen vid alla pastors- och prästutbildningar idag, oavsett vad personen i övrigt har för andlig mognad eller läromässig sundhet.

Många samfund annonserar också om sina präst- och pastorsutbildningar som om det vore vilket tjänstemannayrke som helst.

Forna tiders krav på tydlig kallelsemedvetenhet har idag kraftigt tonats ned eller rent av tagits bort.

Det finns många personer med en verklig kallelse och som har en verklig gudagiven gåva att både förkunna ordet och möta människor i själavård, men som inte alls kunnat prestera tillräckligt höga betyg på under skoltiden.

Dessa personer är idag ofta i praktiken utestängda från pastorsutbildningar, trots att de bär på en klar kallelsemedvetenhet.

Jag tror att detta är en stor sorg i Guds hjärta idag och säkerligen EN av anledningarna till den ljumhet och avfällighet som brett ut sig i vårt lands kristenhet.

Församlingar och samfund bejakar ledare vars hjärta saknar kallelse, samtidigt som av Gud kallade stängs ute och föraktas därför att deras skolbetyg inte är tillräckligt höga.

Berndt Isaksson 
Vetlanda


Skriv ut

 
Publicerat av torsdag 2 augusti 2012 12:13 | #berndt+isaksson #församling #pastorsutbildning #undervisning #kallelse #rune+w+dahlén | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


22 kommentarer

Thomas P

Instämmer

Svara -   - 31/12-15 00:18 -


Leif Boman

Svar till Thomas P.

Ja, så är det lite varstans i vårat avlånga land, tragiskt nog!

Jesu frid....

Svara -   - 31/12-15 00:26 -


Essential

Svar till Thomas P.

Har den store konspirationsteoretikern tillika judehatande antisionistiska ersättningsteologen Thomas P släppts från cencurkarantänen liksom judeälskande, Israelvänlige Yeshuatroende Essential?

Svara -   - 31/12-15 00:26 -


Essential

Stackars människor som är fast i dessa sekter som har så många människobud och stadgar att Guds lag framstår som frihetens fullkomliga lag så som den nämns i Skriften. Pingst,tros,jehovas,karismaiker mormoner.. you namn it. Allt är människokroppen. En är läraren.. Jesus och en är hans församling! Amen

Svara -   - 31/12-15 00:32 -


Leif Boman

Svar till Essential.

Det var inte mycket till kärlek jag skådar genom dina ord här Essential, mer av karaktären egenupphöjande egenrättfärdighet!

Jesu frid...

Svara -   - 31/12-15 00:34 -


Essential

Svar till Leif Boman .

Vill jag behaga människor med mina ord? Nej.. GUD!

Svara -   - 31/12-15 00:36 -


Leif Boman

Svar till Essential.

Du låter så duktig Essential!

Jesu frid...

Svara -   - 31/12-15 00:53 -


Leif Boman

Svar till Essential.

Natti, natti brorsan och Jesu välsignelser över dig!

Svara -   - 31/12-15 00:57 -


Bibelläsare

Detta faktum har vår församling upplevt några år nu ! Resultatet visar sig i konstiga "predikningar", uppmaningar till applåder, skämt och skratt och ibland hån av det och dem som fanns förr. Hån av barn som är ärliga, ja, ni vet ju hur det kan vara. T.o.m. de vi tror är ofrälsta , reagerar på hur det ibland är. Den Gud har kallat talar Guds Ord, och "brister" i samhällskunskap märks inte då Gud är med. Är så tacksam att detta med Skolorna blir synliggjort !!

Svara -   - 6/3-16 07:21 -


Johan

Tror aldrig Petrus skulle tänka tanken på, att göra nå't så obiblskt som, att gå en akademisk pastorsutbildning (dessutom var Petrus apostel).

Det är nämligen inte så man blir pastor i NT. Pastor är en tjänstegåva, dvs en funktion och inte något man kan gå en utbildning för att bli.

Talar vi om församlingsledare, så ska de vara bröder i den lokala församlingen, som genom sitt liv och sin karaktär bevisligen kvalificerar sig, genom att de möter Bibelns krav på ledare. (1 Tim 3:1-7 & Tit 1:5-9)

Svara -   - 6/3-16 09:32 -


Lars W

Petrus skulle inte söka till pastorsutbildning. Sin utbildning fick han i umgängelse med Herren själv och någon pastor blev han aldrig.

Ingen är kallad att bli pastor. I de frikyrkoförsamlingar jag känner till finns det församlingsföreståndare som arbetar utan lön. Så var det i Guds rike även då och så kommer det att bli.

Paulus var den som var mest idog i Riket men tog aldrig en drakma i betalning utan försörjde sig som tältmakare mellan resorna. Pastorer av idag är mestadels att betrakta som okunniga och svamlande parasiter på Guds Rike.

Svara -   - 6/3-16 09:57 -


Stefan D

Problemet är svågerpolitik. Det underlättar väsentligt att tillhöra en "känd" släkt, att ha någon äldre släkting med i äldstekåren, att pappa är/varit pastor eller församlingsledare mm. Har sett otaliga exempel inom pingst där människor kommit fram som pastorer utan att dessa varit direkt lämpade.

Är det en ung människa i en församling som saknar denna anknytning och som uttrycker en längtan för sådana uppdrag, vem tar då hand om denne? Svaret är; ingen.. eller i vart fall väldigt få. Det är nog lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga.

Detta är problemet.

Svara -   - 6/3-16 10:39 -


Lars W

Svar till Stefan D.

Ett stort problem är att det inte finns pastorstjänster i Guds Rike. Vill man arbeta i Guds Rike finns det många möjligheter att få en plats som t ex församlingsföreståndare. Tjänsterna är många men arbetarna få. De som är villiga att arbeta lönlöst alltså. På det vis som Paulus och Petrus m fl arbetade.

Svara -   - 6/3-16 10:48 -


Stefan D

Svenska Kyrkan är ett litet föredöme i detta fall. Man har en utbildning och blir vigd till präst där det inte spelar roll vilket namn man har (vilken släkt mm man kommer ifrån). Kanske frikyrkan skulle inordnas inom kyrkan igen och att dessa mer rättvisa regler följs. Kanske vi även borde ha "lekmannapräster", vilka inte har formell utbildning men i övrigt väl lämpade. Bara det är en central grupp/nämnd som utser alla människor.

Svara -   - 6/3-16 13:53 -


Lars W

Svar till Stefan D.

"Svenska Kyrkan är ett litet föredöme i detta fall. Man har en utbildning och blir vigd till präst där det inte spelar roll vilket namn man har (vilken släkt mm man kommer ifrån). Kanske frikyrkan skulle inordnas inom kyrkan igen och att dessa mer rättvisa regler följs."

Det låter ok för min del. Min tilltro till dagens frikyrkor, där SVK och Katolska kyrkan m fl ingår, är lika med 0. De kan hitta på vilka tokerier de önskar vad mig anbelangar.

Själv ser jag fram emot den världsvida Messianska församling som i dessa dagar byggs upp på ort efter ort. Främst i "tredje världen". Där kommer ingen tid till religiöst eller politiskt trams att finnas.

"Men i de konungarnas dagar skall himmelens Gud upprätta ett rike som aldrig i evighet skall förstöras och vars makt icke skall bliva överlämnad åt något annat folk. Det skall krossa och göra en ände på alla dessa andra riken, men självt skall det bestå evinnerligen;" (Dan 2:44)

Svara -   - 6/3-16 14:05 -


Thomas P

Svar till Lars W.

Instämmer. Ingen kan tjäna Vud och mammon samtidigt.

Svara -   - 6/3-16 14:32 -


Stefan D

Jesus är dock ordningens Gud, inte upprorets och oordningens. Där Jesus finns är ordning och reda!! :-)

Svara -   - 6/3-16 14:51 -


susse

Ordning o reda! Kåken på freda! :)

Svara -   - 6/3-16 15:05 -


susse

Hahaha förlåt ja kunde inte rå för o skoja lite.. För mig e Jesus rättvisans o min förlåtande konung. Ja älskar honom.

Svara -   - 6/3-16 15:16 -


susse

https://m.youtube.com/watch?v=HyTpu6BmE88

Svara -   - 6/3-16 18:06 -


Stefan D

Något behöver dock göras åt situationen, det är klart. Med lite bättre kontroll och samordning kunde vi slippa många av de kringresande lycksökarna och månglarna som finns ibland oss; exempelvis Runar Søgaard, Ulf Ekman, Livets ord och trosrörelsen, Målle Lindberg (som blev väldigt "känd" för sina fina kläder och för att komma med helikopter till mötena) och nu senast Tommy Dahlman.. Att kalla exempelvis Runar är inte gratis!! Naiva kristna offrar pengar i tron att det skulle gå till Guds verk och missionen, men istället trillar det rakt ner i fickan på predikanterna och går till privat lyxkonsumtion. Var det inte Uppdrag Granskning som granskade Kanal 10 för något år sedan? Kollekt och insamlade medel gick till dyra bilar.. :-(

Svenska Kyrkan har inte dessa problem, men frikyrkan i allmänhet och pingst i synnerhet är oerhört sårbara. Dessa människor med detta levnadssätt är inte av godo, utan mest av ondo. Istället måste mer seriösa kristna få komma fram!

Svara -   - 6/3-16 20:23 -


susse

https://m.youtube.com/watch?v=DjydOI4MEIw

Svara -   - 7/3-16 09:57 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 4

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 4: Fredag kväll den 23 juni 19.00. Andra avdelningen efter paus.

0

Läs allt!


Succén fortsätter i Gamla Hjälmseryd

www.nennelindberg.org

0

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 3

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 3: Fredag kväll den 23 juni 19.00. Första avdelningen innan paus.

0

Läs allt!


Katolska Dagen?

Och så en liten skärmdump på den katolska (?) tidningen Dagen i dag: 

Skärmdumpen är från dagens internetupplaga av tidningen Dagens startsida.

15

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 2

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 2: Torsdag kväll den 22 juni (andra avdelningen efter paus).

1

Läs allt!


Google får böta 24 miljarder kronor

EU-kommissionen har dömt Google till att böta 24 miljarder kronor för för marknadsmissbruk.

0

Läs allt!


Katolska kyrkan förnekar att helvetet är en plats

De som förnekar helvetet, har de fått denna falska lära från Katolska kyrkan? Den Katolska kyrkan lär att Himlen och helvetet inte är några verkliga platser utan ett "tillstånd". 

12

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 29/06-2017 kl. 07:43 v. 26 och Jesus söker Peter och Petra !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Påven är inte frälst

Här skäller påven ut en en folkmassa i Mexiko.

Påven Franciskus är absolut inte frälst. Han har aldrig varit frälst eftersom han har inte tagit emot Jesus och han är inte en kristen.

6

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sommarläsning: Den längsta natten

Att förtrösta på Gud när det otänkbara inträffar

En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

0

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 1: Torsdag kväll den 22 juni 19.00 (första avdelningen innan paus).

0

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Succén fortsätter i Gamla Hjälmseryd - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-29 00:30
Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-27 00:30
Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-26 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

524 online! | Sidvisningar idag: 44 560 | Igår: 183 384 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp