891 online! | Sidvisningar idag: 132 169 | Igår: 167 251 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den svarta svanen

En svart svan simmar i vattnet.

På 1500-talet trodde de att det bara fanns vita svanar därför benämnde de "svart svan" för någonting om det omöjliga skulle hända.

En del kanske tror att Bibelns profetior är omöjliga att ske. Det kanske man trodde på Jesus tid med, men det skedde, och Bibelns profetior går i uppfyllelse i vår tid också.

Hur många trodde att ett vulkanutbrott på Island skulle sätta stopp för nästan hela Europas flygtrafik? Men det skedde och fler "omöjliga" saker kommer att hända.

När min fru och son dog så sa en överläkare till mig: " Det händer inte", men det omöjliga hände.

Vi är sårbara och vi lever i ett samhälle som är sårbart. Vi lever i den sista tiden och snart kommer Jesus tillbaka. Det gäller att ha Jesus i den tid som vi nu lever i.

För det omöjliga som inte händer kan hända. Den svarta svanen kan komma.

bönesida frälsningsbön böneduk relaterat: e24 it

0

Läs allt!


Rena mig så att jag blir ren

Madeleine tog av sig ringen i vrede, skriver Expressen.

Egentligen behöver det inte bero på av ondo att människor är så intresserade och nyfikna över den spruckna relationen mellan prinsessan Madeleine och Jonas Bergström. Människors nyfikenhet kan faktiskt bero på omsorg och att de vill folk väl.

Men annars kan man tycka att folk ska se om i sitt eget hus först innan de rotar i andra pars synder och personliga problem. För vem är egentligen prinsessan Madeleine och Jonas Bergström?

- Det är du och jag! De är som oss och vi alla behöver Jesus Kristus! Det är bara han som kan förlåta och rena oss från våra synder!

Rena mig med isop, så att jag blir ren, två mig så att jag blir vitare än snö. (Psaltaren 51:9).

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab1 ex12 it

0

Läs allt!


Hur sexövergrepp skall minskas

Katolska Kyrkan har mörkat sexövergrepp i Sverige. Det handlar om gamla övergrepp från 50 och 60-talet som nu avslöjas, men inget säger att nya övergrepp också kommer att avslöjas.

Biskopar mörkade prästens övergrepp, skriver DN.- Först efter en tredje anmälan offentliggjordes anklagelserna om att flicka och hennes syster utsattes för sexuella övergrepp av en präst, skriver DN.

Jag har skrivit det innan och jag skriver det igen: Det behövs omvändelse! Och den som man omvänder till är den levande och uppståndne Jesus Kristus.

Lever man ett överlåtet liv så garanterar jag att sexövergrepp kommer att minskas drastiskt. Och då inte bara i Katolska kyrkan utan i samhället i stort.

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: svd gp d1 dn12 it

0

Läs allt!


HV 71 - vad är det för något?

HV ville aldrig sluta fira guldet, skriver SvD.

När jag var ute med Dessan i eftermiddag så träffade jag en man som var ute och beklagade sig över reklamen som han fick i brevlådan. Jag kände honom inte, men han var tvungen att berätta för mig om att HV 71 spelade nu på Kanal 5.

Men jag fick inte se på hockey för min treåriga dotter. Cirka två minuter såg jag. Min dotter "Dessan" som Desiré kallas för ville se på sina barnprogram.

HV 71 gick och vann, men jag hade tyckt att det hade varit kul om Linköping hade gått till final och vunnit. Jag säger detta trots att jag bor i Jönköping.

Men jag är inte intresserad av hockey. På mitt jobb frågade jag "HV 71, vad är det?" Det blev alldeles tyst varav jag var tvungen att säga: "Jag skojade bara!"

Men tänk vad enkelt det är att tala om hockey med vilt främmande människor. Hur enklare skulle det då inte vara att tala om Jesus? Det måste väl ändå vara enklare, för han om någon har verkligen vunnit en seger som består!

Jag såg inte eller hörde när folket i arenan skrek rätt ut och jublade när HV 71 vann. I  samband med detta lyfte de säker händerna, för det brukar gå till så i idrottsarenor. Men hur mycket mer ska inte vi då jubla och lyfta händerna som verkligen har vunnit seger! Den seger som han vann på Golgata kors.

Det är en seger som består för evighet och som är värd att jubla och fröjdas över! Dessutom är det en seger som är värd att firas evigt!

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab123456 gp ex1 svd1 it

0

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

20

Läs allt!


Förlovning är inget äktenskap

Nu bryter de förlovningen, skriver Expressen.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström bryter förlovningen och går skilda vägar. Detta kommer som ingen överraskning efter de senaste dagarnas uppmärksammade turbulens.

"Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström vädjar om att medierna visar dem respekt och hänsyn inför detta beslut. De behöver lugn och ro i denna svåra situation. Mediernas extrema bevakning underlättar inte situationen för dem", skriver Hovet på sin webbplats och meddelar att inga fler uttalande kommer att ges i frågan. (GP).

Förlovning är inget äktenskap som man inte får bryta. Förlovning är som jag ser det en prövotid som man har under sällskapstiden. Visserligen har man här bestämt sig för att gifta sig, men det finns möjlighet att bryta det innan det är försent. Ett giftemål är för livet som man inte ska ta lätt på.

Jag har märkt att oftast förlovar sig sambopar med varandra, men de har ändå ingen tanke att gifta sig. Förlovning kan inte ersätta äktenskapet eftersom det är en förlovning.

Förlovning är inte heller trolovning. Trolovningen i Bibeln var juridiskt bindande. Och här kunde de skilja sig från varandra. Detta ser vi inte minst när Josef fick veta att Maria var med barn innan de hade kommit tillsammans. Då tänkte han i hemlighet skilja sig från henne. Han förstod inte från början att barnet hade blivit till genom den helige Ande. Maria skulle ju föda Jesus Kristus, Guds Son. 

Men förlovning skiljer man sig inte från. Förlovning bryter man om man upptäcker att man en eller annan anledning inte vill gifta sig.

Vet du vad jag tycker? Jag tycker vi ska be för prinsessan Madeleine och Jonas Bergström. Be gärna för kungahuset och det kommande kronprinsessbröllopet.

bönesida frälsningsbön böneduk läs också ab12 d ex gp svd12 it

0

Läs allt!


Triss är trist - lita på Gud istället!

Trisslott.En predikant sa en gång att "Triss är trist". Han menade att efter att folk hade skrapat dem så går de besvikna därifrån.

Själv undervisade den här predikanten om ekonomiska under från Gud. Det gick ungerfär ut på att man skulle "ge" så skulle man "få" från Gud.

Jag beslöt att pröva detta. Jag gav 1000 kronor i ett möte. Den månaden hade jag ont om pengar så jag hade egentligen inte råd. Några dagar senare fick jag 9000 kronor av någon, och lite senare ytterligare 1000 kronor.

Min givna tusenlapp resulterade i 10 000 kronor! För att få vara med om ekonomiska under så behöver du inte spela trista Triss, utan du kan helt enkelt lita på Gud och på hans löften!

Jag tänkte på detta när jag läste om 75-årigen Tuwe Danielsson  som för andra gången ska skrapa Triss i TV4 på kort tid.

bönesida frälsningsbön böneduk it

0

Läs allt!


Människans värde sitter inte i homosex

[ / . F E M S E C ]

Veckans fråga 30: Är du homosexuell?

Article closed by FemSeC

-FEMALE HACKERS UNITED-

-Stop religious fundamentalism!-

0

Läs allt!


Ingen sex innan äktenskapet

Gladys del Pilar skall gifta sig med Christer Bergh och i Dagen kan vi läsa att de ska vänta med sex till bröllopet.

0

Läs allt!


Jag skulle göra Jesus ännu mera känd om jag gick och vann massa pengar

Pank och tandlös - avann 1,9 miljarder, skriver Aftonbladet.Visserligen kostar det pengar att öppna munnen hos tandläkaren men inte 1,9 miljarder, för det var så mycket som den framtandlöse Chris Shaw vann.

Nu skall han bland annat gå till tandläkaren och så ska han fundera på om han skall säga upp sitt jobb eller ej...

Själv vet jag precis vad jag skulle göra om jag gick och vann massa pengar. Jag skulle göra precis samma sak som nu fast i större skala. Nämligen att göra Jesus känd!

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab ex it

0

Läs allt!


Djur är inga människor

Djurplågarna möts på nätet, skriver Aftonbladet.

"Djur är också människor" sa de på Fablernas värld när jag var liten. Och det var det: fabler! Djur är inga människor och kommer aldrig att bli det.

Det var människan som skapades till Guds avbild. Inte skogsmusen, kaninen eller gorillan. Och människan har en odödlig ande. Detta har inte djuren.

När ett djur dör, så dör djuret. Och sedan är det finito. När en människa dör så flyttar hon till en annan värld. Och här är det inte finito. Frågan är till vilken värld hon ska flytta till. Himlen? Helvetet? Det är här på jorden som hon väljer om hon ska till himlen eller ej.

För några år sedan såg jag nyheter på tv. Innan ett inslag som skulle handla om soldater som plågade hundar så blev vi varnade för att inslaget skulle vara otäckt. Efter det inslaget visades ett annat inslag där döda människor låg i ett rum. Här blev vi inte varnade.

Det är märkligt att misshandlade djur kan uppröras. Varför blir vi inte upprörda när människor far illa, misshandlas, lemlestas, dödas - och det varje dag?!

Jag läste en nyhet tidigare idag om kaniner som hade blivit plågade. Djurrättsaktivister skrek "avskum" i rätten. Stackars djurrättsaktivister. Snacka om att verka ha fel syn. De skriker "avskum" till människan som Gud har skapat. Tydligen kan man bete sig illa mot människor, men inte mot kaniner.

I Nazityskland hade de hårda djurskyddslagar. De värnade om djuren. Men det märkliga var, (på grund av blindhet?) kunde de transportera människor till dödsläger i godsvagnar.

Har vi inte rätt syn på djur och människor då får vi en totalt felaktig bild. Det var människan som Gud satte till att råda över skapelsen. Inte skogsmusen eller bergsgorillan.

"Och jag skulle inte ömma för Nineve, den stora staden, där det finns mer än 120.000 människor som inte kan skilja mellan höger och vänster, dessutom en mängd djur!" (Jona 4:11).

Gud ville inte att staden Nineve skulle gå under, utan han ville att staden skulle bli frälst (räddat). Här säger Gud att han ömmar över människor, men att han också ömmar över djuren. Han vill inte att djuren skall fara illa, men människor är värd mer än djuren. Detta säger Jesus också i Bibeln.

Ge akt på korparna. De sår inte och skördar inte, de har inte förrådsrum eller loge, och ändå föder Gud dem. Hur mycket mer värda är inte ni än fåglarna? (Lukasevangeliet 12:24).

Kommer du ihåg Nelson? Det var en dödssjuk noshörningsunge som det verkar som att hela Sverige var engagerad i. Barn gjorde teckningar och namngav ungen till "Nelson". Nelson dog och efter ett tag hörde jag en radiointervju. Det var en man som hade sett många dödsoffer i krig. Han fick frågan vilket som tog honom hårdast. Alla döda människor han har sett eller noshörningsungen Nelson? Med darr på rösten sa mannen "Nerlson".

Människor behöver verkligen Jesus idag. Tar de emot Jesus så får de en rätt syn på vem människan är. Det är bara människan som är skapad till Guds avbild och som har evigt liv. Frågan är vart människan ska tillbringa den evigheten.

- Det är här på jorden du väljer du dyrbara människa!

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab1234 it 

0

Läs allt!


När Jesus kommer slängs burkan av

Burkaförbud kan bli pilotfall, skriver SvD.

- Böter eller fängelse i upp till sju dagar - för att man bär nikab eller burka. Det kan i dag bli verklighet i Belgien som första europeiska land, skriver Dagen.

- Samtidigt meddelar Frankrike, som driver på för ett nikabförbud på samma sätt som Belgien, att även turister kommer att förbjudas att använda ansiktsslöja om det franska förslaget om nikabförbud går igenom.

Själv är jag inte riktigt säker att det är rätt väg att gå genom att förbjuda burkan. Eller att förbjuda moskéer och minareter. Problemet sitter nämligen inte där.

Problemet är som jag ser andligt. Människor behöver Jesus! Tar de emot Jesus och blir frälsta så kommer de inte ta på sig några burkor, bygga moskéer eller minareter.

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: d svt svd12 gp kt it

0

Läs allt!


Feministandarna är rädda för kronprinsessans bröllop

"Kungahuset bryter mot traditionen" kan vi läsa i DN debatt.Den kvinnliga Prästen Annika Borg tycker inte om att kronprinsessan ska överlämnas av sin pappa kungen till sin blivande man Daniel Westling.

– Varför vill moderna kvinnor med utbildning och frihet leka med den typ av symbolik som brudöverlämning uttrycker? skriver hon i DN och som citeras i Aftonbladet.

Är månne feministandarna skraja att flera nu skall anamma denna amerikanska tradition?

bönesida frälsningsbön böneduk läs också ab12 w dn it

0

Läs allt!


Terroristattack nästa gång?

Datavirus.

- En felaktig uppdatering från antivirusjätten McAfee har gjort att en helt legitim systemfil i Windows klassas som skadlig. Felet har gjort att över 800 000 datorer i världen har slagits ut, skriver Aftonbladet.

Där ser man vad en datafil ställer till med. Och så enkelt det kan vara om man vill att datorer skall krascha. Blir det en terroristatack nästa gång?

Det var väl inte ett medvetet drag för att folk skall tvinga sig uppdaterar från windows XP? Själv kör jag på prov McAfee som ställde till detta elände men jag har Windows 7 som inte blev drabbat.

Som jag har skrivit om senaste dagarnas askmoln så belyser också detta hur sårbart vårt samhälle är. Vi lever i den sista tiden och snart kommer Jesus tillbaka!

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab cs e x gp svd it

0

Läs allt!


Det begriper du väl att det är David Bowies fel, för vems fel skulle det annars vara?

Aftonbladet skriver att finanskrisen är David Bowies fel.Aftonbladet skriver idag den sensationella nyheten att finanskrisen är rockartisten David Bowies fel. Det begriper du väl att det är så? Eller hur?

Nej, det är ju inte Bowies fel. Det vet ju alla att det är ditt fel! Eller hur?

För vems fel skulle de i så fall annars vara? Mitt?

Sanningen är den att finanskrisen beror ytterst på grund av synden. Så sluta att skylla ifrån dig. Du behöver med andra ord omvända dig!

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab it

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De två nyheterna som dominerar just nu

Tuff affär för hovet, skriver Aftonbladet.

Tora, 21, talar ut från sitt gömställe, skriver Expressen.

 Landvetter öppnar kl 14 idag, skriver GP.

 Normalt - utom i Sverige, skriver SvD.

 

De senaste dagarna har två nyheter dominerat medierna. En av dessa nyheter har varit allmänhetens intresse. Den andra nyheten har väl egentligen varit för allmänheten.

Nyheterna jag tänker på är det lilla vulkanutbrottet på Island från vulkanen Eyjafjallajökull,  (Hur uttals det?), och skandalen kring prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Den sistnämnda nyheten är egentligen en personlig karaktär och allmänheten har egentligen inte med göra av den. Men ändock finns det ett allmänintresse av den. Jag kommer till det senare.

Den andra nyheten om Eyjafjallajökull, (Svårt att stava, men jag kopierar och klistrar in den bara), och den om någon är av allmänintresse. Många människor har blivit drabbade. Andra är oroliga, både för sig själva och för anhöriga som är ute i världen någonstans.

Jag skrev tidigare idag att Eyjafjallajökulls utbrott egentligen är ett litet utbrott men ändå har den en förödande konsekvens. Många människor och länder blir drabbade av den. Ja, till och med världsdelar. Läste om att USA:s president Barack Obama inte åkte till den polska begravningen på grund av askmolnet.

Dessutom tycker jag att det har gått upp och ner när flygen ska gå. Ena stunden är flygplatser öppnade, medan de i den andra stunden är stängda på grund av att askmolnet har vänt riktning (igen).

Jag har försökt hela tiden skriva att vi behöver inte vara oroliga om vi har Jesus. Han är vår trygghet. Det är honom vi behöver ta emot.

Även om världsnyheten om prinsessan Madeleine och Jonas Bergström är av en privat karaktär så är den på sätt och vis av allmänintresse. Kanske inte de som personer utan som ett fenomen. Här ser vi vad synden kan ställa till med och att inte ens kungahuset är förskonad från detta.

Åter igen behöver människor Jesus. Det är bara Jesus som kan frälsa från synden och ställa saker och ting på rätt plats igen.

Visste du att Bibeln uppmanar oss att be för kungahuset?

Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. (1 Timoteusbrevet 2:1-4).

Låt oss be för dem. Och låt oss också be att människor omvänder sig och att askmolnet blåser bort!

Läs mer om: Askmolnet, Prinsessan Madeleine

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab1 svd gp1 e24 it

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Eyjafjallajökulls lilla utbrott som orsakar stora problem

Jag hörde på radion igår att vulkanen Eyjafjallajökulls utbrott är ett litet vulkanutbrott. Men detta lilla utbrott ställer som bekant till en hel del problem för våra liv och samhälle.

Vad hade hänt om det hade varit ett stort utbrott? Hade det blivit fullständigt kaos då?

Förresten, kan du uttala Eyjafjallajökull? För amerikanerna vållar detta isländska namn problem. Själv behöver jag inte uttala detta namn eftersom jag kan bara skriva det rätt upp och ner här på bloggen. Men eftersom jag inte vill stava det fel så brukar jag kopiera det och klistra in det. Smart, va?

Men vulkanutbrottet på Island avslöjar hur bräckliga, sårbara och sköra vi är. Vi lever i den sista tiden och vi behöver alla Jesus Kristus. Bara han är vår frälsning och trygghet.

Guds vulkan? Jesus sinne Hos Jesus finns ingen oro Kom vulkanutbrottet på beställning för miljöaktivisterna? Influensasyndromet? Orsakar girigheten flygkrascher? Tidstecken? Tror Carl Bildt på asagudarna? Sodom och Gomorras synd The Day the Earth Stood Still Domedagen? Nej, ett vulkanutbrott! Frid i kaoset Katastrofer kan drabba oss med Säger Bibeln någonting om vulkaner?

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab1234 ex svd12 gp12 it

0

Läs allt!


Bibeln avslöjar Jesus utseende

Nu har en konstnär åter igen gett sig i kasst med att rekonstruera Jesus utssende. Han har använt bild från svepduken i Turin för att få fram Jesus ansikte med hjälp av datorn.

Men detta är naturligtvis inte intressant eftersom det inte är säkert att det verkligen är Jesus ansikte vi ser i svepduken. Det kan vara en annan mans ansikte. Och förresten är det inte säkert att duken är äkta.

Om du verkligen vill veta hur Jesus ser ut så ska du läsa i Bibeln. Bibeln beskriver väldigt bra hur han ser ut.

Dessutom tycker jag att det var väldigt bra att ingen målade av Jesus när han gick här på jorden. Detta skulle bara ha resulterat i att folk skulle ha tillbett dessa bilder, istället för att direkt gå till Jersus och tillbe honom.

Så här beskriver Bibeln Jesus utseende:

Jag, Johannes, er broder, som i Jesus delar lidandet och riket och uthålligheten med er, jag befann mig på den ö som kallas Patmos, för Guds ords och Jesu vittnesbörds skull.  På Herrens dag kom jag i Anden och hörde bakom mig en stark röst, lik ljudet av en basun, och den sade: "Skriv ner i en bokrulle vad du ser och skicka den till de sju församlingarna i Efesus, Smyrna, Pergamus, Tyatira, Sardes, Filadelfia och Laodicea."

Jag vände mig om för att se rösten som talade med mig. Och när jag vände mig om, såg jag sju ljusstakar av guld och mitt ibland ljusstakarna en som liknade Människosonen, klädd i en fotsid klädnad och omgjordad med ett bälte av guld om bröstet. Hans huvud och hår var vitt som vit ull, som snö, och hans ögon var som eldslågor. Hans fötter liknade skinande malm som glöder i smältugnen, och hans röst lät som dånet av väldiga vatten. I sin högra hand höll han sju stjärnor, och ur hans mun gick ett tveeggat, skarpt svärd, och hans ansikte lyste som solen, när den skiner i all sin kraft.

När jag såg honom föll jag ner som död för hans fötter, och han lade sin högra hand på mig och sade: "Var inte förskräckt. Jag är den förste och den siste och den levande. Jag var död, och se, jag lever i evigheternas evigheter och har nycklarna till döden och helvetet.

Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter. Detta är hemligheten med de sju stjärnorna som du har sett i min högra hand och med de sju ljusstakarna av guld: de sju stjärnorna är de sju församlingarnas änglar, och de sju ljusstakarna är de sju församlingarna. (Uppenbarelseboken 1:9-20).

Dessutom kan du slå ihop hela Bibelns undervisning om Jesus så kommer du säkert få en bra bild av hur han ser ut. Men det viktigaste är ändå att få veta vem Jesus är och vad han har gjort för dig.

Skulle jag se Jesus idag så skulle jag känna igen honom direkt. Vet du varför? Jo, han bor i mitt hjärta. Där har han varit sedan jag tog emot honom 1984. Sedan dess har jag vandrat tillsammans med honom. Det är så klart att jag skulle känna igen honom eftersom jag har vandrat tillsammans med honom länge nu.

Och på grund av detta skulle jag också märka om någon kommer med en främmande lära och presenterar en falsk Jesus. Jag skulle känna i mitt hjärta att det här inte stämmer, eftersom jag har mött den sanna och äkta Jesus och som dessutom bor i mitt hjärta!

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: d ab it

0

Läs allt!


Sanningen gör dig fri

Aftonbladet skriver om prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.Turerna i kungahuset har blivit uppmärksammad i hela världen och inte minst i svenska tidningar. I GP kan vi läsa att hovet uppmanar att media ska lämna prinsessan Madeleine och Jonas Bergström i fred.

I Aftonbladet är det någon expert som uppmanar hovet att berätta sanningen. Det är nämligen alltid det bästa med att berätta sanningen direkt. För då blir det inte massa turer hit och dit.

När jag läste det här så tänkte jag på att sanningen gör en människa fri. Och det är inte vilken sanning som helst, utan det är Sanningen personifierad som gör en människa fri när man tar emot honom. Och det är Jesus Kristus!

"Och ni skall förstå sanningen, och sanningen skall göra er fria." (Jesus i Johannes evangelium 8:32).

Jag skrev en tidigare artikel idag om prinsessan Madeleine och Jonas Bergström: Synden och dess konsekvenser.

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab ex gp it

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, fredag 18 januari 2019 kl. 19:50

Jesus söker: Hilda, Hildur!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Snö i april

Idag snöade det rejält. Och då ville min dotter ut. Hoppas detta var vinterns sista suck till att hålla sig kvar och att sommaren kommer snart.

Annars bekantade jag med snön alla redan i natt. Jag var på väg hem från Blekinge. Jag hade varit där för att spela in en CD. - Min första CD. Den har varit på tal om i flera år, men nu äntligen ska den bli av. Den spelas in i ToyMixed Studio i Karlskrona.

Jag har inga bilder därifrån, men jag har desto fler på Dessan i aprilsnön. Varsågoda!

Dessan står i trädgården med nyfallen snö.

- Titta det snöar!

DEssan går till gungan.

Dessan på väg till gungan i den nyfallna snön.

Dessan håller i gungan.

Undrar om det går sitta på den.

Dessan i sandlådan.

Kanske bättre att sitta i sandlådan...

bönesida frälsningsbön böneduk it 

0

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Synden och dess konsekvenser

Synd, detta lilla ord med en förödande kraft. Det ställer till död, elände och skilsmässa från Gud.  Men Gud sände Jesus för att bryta skilsmässan så att människan och Gud får kontakt igen.

Tora, 21: "jag hade en affär med Jonas", skriver Expressen.21-åriga norskan Tora Uppstrøm Berg säger att hon hade en sexaffär med prinsessan Madeleines planerade man Jonas Bergström förra året. Det är därför krisen i kungahuset har uppstått. Det är möjligt att det är sant men jag tänkte ändå direkt: "Ännu en som vill ha uppmärksamhet".

Men vilket fall som helst behöver man omvända sig från detta ohyggliga som förstör och bryter ner som synden är. Detta behöver norskan, detta behöver Jonas Bergström, ja även prinsessan Madeleine. Förresten behöver kanske hela kungahuset det. I vilket fall som helst så behöver du också det.

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab1 jh ex gp it

0

Läs allt!


Guds vulkan?

En nyttig påminnelse, skriver Dagen.

Idag tar tidningen Dagen upp det som jag har påmint flera gånger om. Nämligen människans sårbarhet när det gäller vulkanen Eyjafjallajökul på Island.

"Askmolnets konsekvenser påminner om samhällets sårbarhet och om vårt fortsatta behov av att mötas ansikte mot ansikte." (Dagen).

Flyget kom aldrig riktigt igång förrän det kom ett nytt utbrott från vulkanen och ett nytt askmoln är på väg. Sannerligen, människan och vårt samhälle är sårbart.

Jag kan tänka mig att en del skyller på Gud när det gäller den här vulkanen. En del brukar skylla på Gud istället för att ta sitt förnuft till fånga och omvända sig.

Men det är inte Gud som har orsakat det här vulkanutbrottet. Sådant här sker på grund av den tillvaron vi lever i. Men detta påminner vår bräcklighet och att vi behöver Gud i Jesus Kristus.

- Askmolnets konsekvenser påminner om samhällets sårbarhet och om vårt fortsatta behov av att mötas ansikte mot ansikte, skriver i Dagens Elisabeth Sandlund i ledaren.

- Telefon- och videokonferenser, skypning, twittring, bloggning, facebookuppdateringar och allt annat i alla ära - uppenbarligen är ändå vårt behov stort av att mötas ansikte mot ansikte och av upplevelser i verkligheten, inte bara på datorskärmen. Och det är faktiskt en trösterik tanke.

Detta är i och för sig sant, men det påminner också om att vi behöver möta Gud ansikte mot ansikte.

Jesus sinne Hos Jesus finns ingen oro Kom vulkanutbrottet på beställning för miljöaktivisterna? Influensasyndromet? Orsakar girigheten flygkrascher? Tidstecken? Tror Carl Bildt på asagudarna? Sodom och Gomorras synd The Day the Earth Stood Still Domedagen? Nej, ett vulkanutbrott! Frid i kaoset Katastrofer kan drabba oss med Säger Bibeln någonting om vulkaner?

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab12 svd12345 gp1 sds12 hd1 sk d123 it

0

Läs allt!


Jesus sinne

Tidningarna fortsätter att skriva om askmolnet.

Jag har hört att hotellpriserna har ökats på vissa ställen till följd av vulkanaskan. Folk vill tjäna pengar och passar på att höja priserna, och eftersom folk vill ha någonstans att bo så betalar de förmodligen också.

Andra har erbjudit att hämta strandsatta personer mot betalning.

Den enes bröd...

Men en som inte utnyttjar människors nöd och situation är faktiskt Jesus. Han offrade sig själv för att frälsa dem. Sådan är Jesus. När vi tar emot honom får vi uppleva hans sinneslag i våra liv.

Var så till sinnes som Kristus Jesus var. Fastän han var till i Gudsgestalt, räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa. Han som till det yttre var som en människa ödmjukade sig och blev lydig ända till döden - döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren. (Filippibrevet 2:5-11).

Jag läste en blogg som tackar Gud för vulkanutbrottet på Island. Nu tror jag inte att Gud sände den här vulkanen, men som jag har skrivit innan så är människor och vårt samhälle väldigt sårbart idag. Vi har inga garantier för någonting och därmed behöver vi Jesus.

Jag tycker att vi istället ska be för alla drabbade människor så att de omvänder sig till Jesus och att saker och ting ska lösa sig.

Läs mer om vulkanutbrottet här:

Hos Jesus finns ingen oro Kom vulkanutbrottet på beställning för miljöaktivisterna? Influensasyndromet? Orsakar girigheten flygkrascher? Tidstecken? Tror Carl Bildt på asagudarna? Sodom och Gomorras synd The Day the Earth Stood Still Domedagen? Nej, ett vulkanutbrott! Frid i kaoset Katastrofer kan drabba oss med Säger Bibeln någonting om vulkaner?

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab d ex1 gp1 svd it

0

Läs allt!


Ju fler kockar desto bättre soppa?

Tre kockar.

Så vitt jag förstår så har Eskilstunas pingsförsamling blivit historisk när de nu har beslutat att ha tre föreståndare.

Detta beslutades under söndagens administrationsmöte där pingstledaren Pelle Hörnmark var ordförande.

De tre föreståndarna är nu Marcus Ardenfors, Miriam Holm och Owe Lindeskär.

Vad tycker du om detta? Bra, dåligt? Är det bibliskt eller obibliskt?

(Männen på bilden har inget med artikeln att göra).

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: d1 it

0

Läs allt!


Hos Jesus finns ingen oro

Jag vet inte hur många dagar som tidningarna har rapporterat om askmolnet från Island. Och inte heller vet jag hur folk reagerar på rapporteringen. GP skrev tidigare idag att molnet kan skapa ångest.

Kanske kan en hel del få ångest och oro om de följer med medias svarta nyhetsrapporteringar om det svarta molnet.

Molnet har också ställt till för en hel del människor så att de inte kan komma fram till sina resmål. En del har fått ofrivilligt förlängd semester och en del har inte kommit till semestern eller kunnat påbörja sina uppdrag eller utföra något annat viktigt.

Så visst kan jag förstå att en del blir desperata, oroliga och vet inte vad de ska ta sig till. Att bara sitta ner och vänta är många gånger svårt för oss människor. Vi vill gärna göra någonting, men ibland kan inte vi människor göra någonting.

Jag hörde om en kristen kvinna som var strandsatt i Peking och inte kunde komma hem. Hon ringde till sin mamma och klagade över att de har sovit över på något skumt ställe. Hon uppmanade sin mamma att "be och be!"

Faktum är att det är det bästa vi kan göra. Det är att vända oss till Gud och be om hjälp i rätt tid. Många till än bara den kristna kvinnan i Peking borde göra detta. Vänd till Gud och ta emot hans underbara Son Jesus Kristus.

- Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig, säger Jesus i Johannes evangelium 14:1. Har vi Jesus behöver vi inte oroa oss. Vi är trygga vad som än händer.

Kom vulkanutbrottet på beställning för miljöaktivisterna? Influensasyndromet? Orsakar girigheten flygkrascher? Tidstecken? Tror Carl Bildt på asagudarna? Sodom och Gomorras synd The Day the Earth Stood Still Domedagen? Nej, ett vulkanutbrott! Frid i kaoset Katastrofer kan drabba oss med Säger Bibeln någonting om vulkaner?

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab123 e24 ex gp it

1

Läs allt!


- Den Gud vars existens som jag på senare tid har kommit att tro på, sa ex-ateisten Anthony Flew

En bild på en åldrande Anthony Flew bakom skrivbordet.

Ex-ateisten Anthony Flew är död. Han föddes i en kristen familj vars pappa var pastor, men han gjorde uppror mot Gud och blev en ateist.

Men på ålderns höst förstod Flew att Gud fanns eftersom  forskning om DNA hade övertygat honom om att det måste finnas en Gud.

- Anthony Flews ändrade inställning väckte uppmärksamhet i den akademiska världen och ända in i det sista höll han fast vid sin kristna övertygelse och argumenterade för intelligent design. 2007 skrev han boken "There is a God: How the world's most notorious atheist changed his mind", skriver tidningen Dagen.

Jag känner inte direkt till intelligent design-läran men förstår att det egentligen inte är någon specifik kristen lära. Jag har hittat en sida på nätet där en ateistisk grupp som tror på utomjordingar som förespråkar intelligent design.

Men Gud är ingen utomjording utan världens Skapare, och han sände Jesus till världen för att frälsa oss.

Fakta: Anthony Flew

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: d it

0

Läs allt!


Kom vulkanutbrottet på beställning för miljöaktivisterna?

Just nu: Plan på väg mot Arlanda, skriver Aftonbladet.

Man kan nästan tro att vulkanutbrottet kom som på beställning för miljöentusiasterna. Nu kan de mäta och forska om hur mycket flygstoppet har hindrat flygplanen spy ut massa avgaser.

Men nu kommer flygplanen spy ut avgaser igen när trafiken kommer igång. Idag kommer de första strandsatta resenärerna hem till Sverige, och jag förmodar att det blir uppståndelse utan dess like om detta och vi kommer få höra och läsa otaliga berättelse och vittnesmål från dem.

I natt läste jag något intressant i Expressen. Finska flygvapnets testflygningar hade skadat motorerna i vulkanaskan. Så flygstoppet var kanske inte helt taget ur luften.

- Molnet kan skapa ångest, skriver Göteborgs-Posten. Detta på grund av all den oro den kan orsaka. Men du behöver inte få ångest och oro om du har Jesus Kristus. Så det finns all anledning att vända sig till honom.

Åter igen avslöjas det hur sårbart vårt samhälle är. När någonting händer så kan allt ställas på ända. Därför, åter igen, så behöver vi ha allting klart med Gud och ha tagit emot Jesus Kristus. Bara han ger sann trygghet i den tid vi nu lever i.

Influensasyndromet? Orsakar girigheten flygkrascher? Tidstecken? Tror Carl Bildt på asagudarna? Sodom och Gomorras synd The Day the Earth Stood Still Domedagen? Nej, ett vulkanutbrott! Frid i kaoset Katastrofer kan drabba oss med Säger Bibeln någonting om vulkaner?

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab svd12345 ex12 gp1234 it

0

Läs allt!


Dessan kör segway

Desiré "Dessan" Åberg, 3 år kör överlycklig segway i Vetlanda. Enligt min mening har hon en riktig talang!

Fakta: Segway

bönesida frälsningsbön böneduk it

0

Läs allt!


Jesus ger inga bieffekter

Jag har kryssat över Aftonbladets reportage om kundaliniyogan.Jag kan inte förstå det. Så fort tidningar skriver om andra religioner än den kristna så är de positiva och gör massor reklam för det.

- Så går du ned i vikt, skriver Aftonbladet och hänvisar till Kundaliniyogan.

Sanningen är den att du kommer bli bunden av andemakter om du öppnar upp dig för denna österländska new age-religion som kundaliniyogan är.

För ett tag sedan skrev jag om en sak som jag hörde när jag gick i bibelskolan. Det var ett land någonstans som de bad för överviktiga. De bad dem på vågen, och under tiden de bad gick visaren på vågen neråt.

Det är bättre att gå till Jesus. Tron på honom ger garanterat inga överaskande bieffekter.

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: ab it

0

Läs allt!


Influensasyndromet?

Tidningarna fortsätter att skriva om vulkanaskan.

Igår klagade jag över att det var så kallt, men idag lyser solen och min dator säger att det är 11 grader varmt här i Jönköping.

Men tidningarna fortsätter att rapportera hysteriskt om askregent från vulkanen Eyjafjallajökull på Island. Frågan är när utvärderingen kommer efter att allt är över om det var rök utan eld.

Kommer du ihåg svininfluensan? Hur många talar om den idag? Pinsamt tyst... Kanske ska vi ge det här fenomenet ett nytt namn. Influensasyndromet?

Apg29 brukar ta upp nyheter som skrivs i tidningarna och kommentera dem på en kristen grund. Eftersom vulkanaskan har dominerat tidningarna i de sista dagarna så har jag ju varit "tvungen" att ta upp det också.

Även om jag har varit fundersam över turerna omkring vulkanaskan så tycker jag ändå det är intressant över hur sårbart vårt samhälle är och hur paniken lätt blossa upp när någonting hotar vår "trygga" vardag.

Människor kan knalla omkring i bekymmerslöst i sina vanliga invanda vardag och bryr sig inte om morgondagen. (Tror de). Men så fort någonting som händer som rubbar denna tillvaro så upplever de den otrygga grunden.

Det gäller att bygga sitt hus på fast mark och inte på världens löften. Människor idag behöver Jesus för att kunna vara riktigt trygga. När stormarna kommer så kommer huset stå fast vad som än händer.

Jag har själv vandrat tillsammans med Jesus sedan 1984 och jag ångrar mig inte en enda dag. Han har varit med mig sedan dess i motgångar och medgång, i svåra prövningar men också i stora segrar. Han sviker ingen. Jesus är min trygghet. Utan honom skulle jag aldrig ha klarat mig.

Orsakar girigheten flygkrascher? Tidstecken? Tror Carl Bildt på asagudarna? Sodom och Gomorras synd The Day the Earth Stood Still Domedagen? Nej, ett vulkanutbrott! Frid i kaoset Katastrofer kan drabba oss med Säger Bibeln någonting om vulkaner?

bönesida frälsningsbön böneduk läs också: gp d1 it

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

TILLBAKASTARTNÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 225 416 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 123 bloggartiklar, 93 211 kommentarer och 61 254 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp