Live | Bönesidan | Sök | Kontakt
Surfar nu: 489 www.apg29.nu


Kommentarer

0 - 10Roine Öberg kommenterar Nådens kraft

Svar till Martin.

Jag skrev
Jesus kom inte för att döma utan för att frälsa när han kom till Jorden som människa....
Du svarade

Jesus ger oss viktiga sanningar, Han säger: "Jag dömer ingen". Det är inte teologi. Det är sanning i dess renaste form. Däremot kanske det inte stämmer överens med din "teologi"

?
För kvinnan i Sykar så räckte det med en bägare vatten för att Jesus skulle ge henne en plats i Himmelriket i all evighet.
Menar du allvar? 
Utan omvändelse och tro blir det inget liv i evighet. Se rövaren på korset det är minimum vad som krävs för frälsning, Jesus säljer inte evigt liv för en bägare vatten.....om hon blev frälst var det för sin tro och sitt vittnesmål om Jesus.....osv

Såhär förstår jag det. Vi jämför liknelsen om mannen med pundet i Lukas 19 med det du skriv om din synd.

"Jag har dömt mig själv skyldig till all synd som jag har begått i mitt liv, jag är medveten om att jag förtjänar döden och evig pina pga de synder jag gjort mot Herren"

’Herre, här har du ditt pund. Jag har haft det undanlagt i en duk, 21för jag var rädd för dig. Du är ju en hård man, du tar ut vad du inte har satt in och skördar vad du inte har sått.’

Här hänger jag inte med alls?? 
Om vi därför säger att vi har gemenskap med honom, men fortsätter att leva i mörker, då ljuger vi. Vi håller oss ju inte till sanningen. Men om vi lever i ljuset, på samma sätt som han är ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och Jesus, hans Sons blod renar oss från all synd.  Om vi säger att vi är utan synd lurar vi bara oss själva, och sanningen finns inte i oss. Men om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi påstår att vi inte har syndat så gör vi honom till en lögnare, och hans ord finns inte i oss.
1 Johannesbrevet 1:6‭-‬10 NUB
https://bible.com/bible/916/1jn.1.6-10.NUB
GVD

- 19/3-19 22:41 - Alla kommentarer av Roine Öberg -


Martin kommenterar Nådens kraft

Svar till Roine Öberg.

Jesus ger oss viktiga sanningar, Han säger: "Jag dömer ingen". Det är inte teologi. Det är sanning i dess renaste form. Däremot kanske det inte stämmer överens med din "teologi".

Såhär förstår jag det. Vi jämför liknelsen om mannen med pundet i Lukas 19 med det du skriv om din synd. 

"Jag har dömt mig själv skyldig till all synd som jag har begått i mitt liv, jag är medveten om att jag förtjänar döden och evig pina pga de synder jag gjort mot Herren"

’Herre, här har du ditt pund. Jag har haft det undanlagt i en duk, 21för jag var rädd för dig. Du är ju en hård man, du tar ut vad du inte har satt in och skördar vad du inte har sått.’

Ganska likt eller hur? Skillnaden är att du har vänt dig till Jesus, tack och lov. Jesus svar till mannen var: 

 ’Jag dömer dig efter dina egna ord. Du är en dålig tjänare, du visste att jag är en hård man, som tar ut vad jag inte har satt in och skördar vad jag inte har sått. 23Varför lämnade du inte mina pengar till en bank? Då hade jag kunnat få tillbaka dem med ränta när jag kom hem.’ 24Och han sade till sina män: ’Ta ifrån honom hans pund och ge det åt mannen med de tio punden.’ 

Det var alltså inte Jesus som sade att mannen hade varit en dålig tjänare och att Jesus skördar det Han inte har sått osv. Det var mannen själv. Och Jesus dömde honom efter hans egna ord. 

Liknelsen om den förlorade sonen är berättelsen om syndaren som återvänder till sin Faders hus. 

"Far, jag har syndat mot himlen och mot dig".

Skillnaden mot mannen med pundet var att den här unge mannen hade gått tillbaka till sin Far. Och här möts han av bara av nåd och kärlek. 

"22Men fadern sade till sina tjänare: ’Skynda er att ta fram min finaste dräkt och klä honom i den, och sätt en ring på hans hand och skor på hans fötter. 23Och hämta gödkalven och slakta den, så skall vi äta och hålla fest. 24Min son var död och lever igen, han var förlorad och är återfunnen.’ Och festen började."

Jag får bilden av att Fadern och Sonen vädjar åt oss att komma ut i ljuset och ta emot Herrens Nåd. Jesus är inte arg på oss, Fadern är inte arg på oss. Jesus älskar oss, priset för frälsningen är betalt. Men jag får inte bilden av att ingen kommer till helvetet. Snarare att det kommer vara befolkat av själar som aldrig vågade sig ut i ljuset och i sitt förfall till slut förbannar Herren Jesus själv för sitt armod. Om alla kommer bli frälsta? Låt oss hoppas det, att dessa arma själar till sist börjar inse sanningen om sig själva och börjar röra sig mot ljuset. 

Ja vi måste ta emot nåden i lydnad, med vad betyder det? För kvinnan i Sykar så räckte det med en bägare vatten för att Jesus skulle ge henne en plats i Himmelriket i all evighet. 

- 19/3-19 21:14 - Alla kommentarer av Martin -


AnnMarie kommenterar Skilsmässa - farsot över landet

Svar till Holger.

Nej det är ju Christer som tar bort.

Det andra och tredje inlägget i denna tråd antyder att signaturen SA skrivit något som tagits bort samt det inlägg du svarar på 15 mars 16:04:08 men var är inlägget SA skrev?🤔

- 19/3-19 21:14 - Alla kommentarer av AnnMarie -


Holger kommenterar Skilsmässa - farsot över landet

Svar till https://www.apg29.nu/skilsmassa---farsot-over-landet-31769#108706";>AnnMarie.

Jag har inte sett något inlägg, det är inte heller jag som tar bort några sådana.

- 19/3-19 20:59 - Alla kommentarer av Holger -


Roine Öberg kommenterar Sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst

Svar till Leif.

Herren vill att vi ska vara förberedda på att lida för vår tro, lidandet är som en röd tråd genom hela Bibeln och tron prövas i lidandet,slutet på denna tidsålder kommer att bli en svår prövning för vår tro och lidandet enormt, om vi inte är beredda på det värsta så kommer vi inte mäkta med, om det blir så som jag tror.......men om vi skulle ryckas bort före så har vi inte förlorat något på att vara beredda......

Jag tror att kyrkan kommer att vara med om Antikrists framträdande så står det tydligt och klart i Bibeln, om man inte förvränger det som står där till att betyda något annat, så som pre trib förespråkarna gör..... det finns t.o.m pre trib förespråkare som erkänt att det inte står något om ett uppryckande före vedermödan i Bibeln, (inte en vers finns) men de säger att det står mellan raderna😲

Och är man ärlig när man läser Bibeln så förstår man att man får ta till läsning mellan raderna för att komma fram till slutsatsen pre trib rapt....och tolka om alla ställen som säger något annat och det är en hel del ställen🙄 det verkar vara andemakter bakom detta, eller masshypnos🤯 

Önskar att alla hade mod att tro på att Herren är mäktig att bevara oss och föda oss genom Vedermödan, i stället gör man om bibelordet så att det inte längre går ihop, bara för att få till en betydelse som man själv vill ha....pre trib tilltalar köttsliga kristna som inte är beredda att betala priset för att följa Jesus....och det finns även de  som vill även ha en Jesus som är lätt att (sälja in) vid evangelisation.....och då skapar man en egen Jesus i ullstrumpor som förlåter allt och alla utan att man behöver försaka något för att följa honom.....den vilkorslösa nåden....lite surdeg syrar hela brödet.

Det blir så lätt till ett annat evangelium.

Sanningen skall göra er fria.......

GVD

- 19/3-19 20:57 - Alla kommentarer av Roine Öberg -


Thomas kommenterar Sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst

Svar till Leif.

Tack Leif, för ditt uppriktiga svar!

SF är en internationell vedertagen förkortning för ”Science Fiction”, dvs blandning av vetenskap och fantasi.

Jag, ställer dock samma fråga till dig som jag tre ggr har ställt till ChristerÅ; Var någonstans i Skriften stödjer du dig på ett kommande ”tusenårsrike”? Det räcker alltså inte att med svepande argumenteringar som ”i Bibeln, Jesus eller Helig Ande”, utan det måste redovisas med konkreta kapitel, avsnitt, verser i ett sammanhang som stödjer påståendena.

Som jag redan berättat har även jag som spädbarn ärvt samma uppfattningar som du m.fl, men om man ärligt söker sanningen får man också svar inom sinnom tid, dock inte från världen utan från Gud.

- 19/3-19 20:45 - Alla kommentarer av Thomas -


Kent kommenterar Uppdaterat! Terrordåden i Nya Zeeland beskylls för falsk flagga

Ryktesspridning höjer inte precis någons trovärdighet. Sådant bör man avhålla sig ifrån!

- 19/3-19 20:25 - Alla kommentarer av Kent -


Leif kommenterar Sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst

Svar till Thomas.

Även jag, som nyfrälst, blev påhyvlad om ett kommande tusenårsrike, rapture och diverse andra SF tolkningar av Skriften.

Jag har aldrig blivit pådyvlad någonting, och har använt det sunda förnuftet mer än någonsin förr efter det att jag blev frälst. Det var först då Jesus verkligen började förklara Sina avsikter med hela skapelsen för mig. 

Vad SF däremot betyder vet jag inte? 

Men Bibeln och Jesus är övertydlig med ett kommande fridsrike för den som hör. Och du har fullständigt missförstått mycket. Det är inte tusenårsriket som skall vara vårt hopp, det är evigheten i himlen med Gud som skall vara vårt hopp, inte något tusenårsrike. 

Däremot att denna skapelse skall få en viloperiod ifrån satans närvaro i tusen år är ju hur tydligt som helst i Skriften + att Anden intygar så! 

Var din tro har kommit ifrån är en gåta, för inte har du då den sanna tron. Du är ute och cyklar på flera områden. Jag anar att du har byggt upp din tro via alldeles för mycket via konspirationsteorier genom google och youtubeklipp. 

Lämna alla felaktiga teorier och låt dig uppbyggas av Ordet allena med Andens hjälp. Jag byggde min tro på endast vad Bibeln har lärt och inte på människors förnuft, det är då du först kan finna rätt tro. 

Jesu frid... 

- 19/3-19 20:11 - Alla kommentarer av Leif -


Roine Öberg kommenterar Nådens kraft

Svar till Martin.

Jesus kom inte för att döma utan för att frälsa när han kom till Jorden som människa....

Men alla som inte har sitt namn i livets bok kommer ju att dömas en dag, vem kommer döma dessa enl din teologi? 

Om du skriver att varken Jesus eller fadern kommer att döma någon, så låter det ju som att nåden inte har någon gräns och alla kommer att bli frälsta och ingen dömas till den brinnande sjön? 

Förstår du hur jag tänker?

Jag har dömt mig själv skyldig till all synd som jag har begått i mitt liv, jag är medveten om att jag förtjänar döden och evig pina pga de synder jag gjort mot Herren....det är just detta som gör nåden och frälsningen så stor och dyrbar, det var för våra synder skull han spikades upp på korset, tänker man på det varje gång man frestas så kan det bli lättare att stå emot synden. Det är som om vi ropar korsfäst, korsfäst om vi syndar med vett och vilja. 

För Jesus tog vårt straff på sig, för att vi skulle kunna bli frikända och han sände sin Ande för att vi skulle få hjälp och kraft att stå emot djävulens alla attacker och förvandlas genom helgelsen till att bli mer och mer likt honom.

Frälsningen är av nåd men vi måste ta emot nåden genom lydnad.....och kraften till denna lydnad får vi genom Den Helige Ande.

Heb 6:4-8

Ty människor som har av­fal­lit fast de en gång har bli­vit upp­lys­ta och sma­kat den him­mels­ka gåvan, fått del av he­lig an­de och sma­kat Guds go­da ord och den kom­man­de värl­dens kraf­ter,dem är det omöjligt att på nytt föra till omvändel­se, ef­tersom de korsfäster Guds son en and­ra gång och gör ho­nom till åtlöje. En åker som får rik­ligt med regn har Guds välsig­nel­se om den su­ger upp vatt­net och skänker od­la­ren hans gröda.Men bär den törnen och tist­lar är den värdelös. Förban­nel­sen är in­te långt bor­ta, och slu­tet blir att åkern bränns av.

Heb 12:25

Ty syn­dar vi med vett och vil­ja ef­ter att ha lärt känna san­ning­en återstår in­te läng­re något of­fer för syn­der­na; då väntar en fruk­tansvärd dom och en glu­pan­de eld som skall förtära dem som trot­sar Gud. Den som över­ger Mo­ses lag måste ut­an förs­ko­ning dö, om två el­ler tre vitt­nar mot ho­nom. Hur myc­ket hårda­re straff förtjänar då in­te den som tram­par Guds son un­der si­na fötter, van­hel­gar förbunds­blo­det, ge­nom vil­ket han har bli­vit hel­gad, och kränker nådens an­de? Vi känner ho­nom som har sagt: Min är hämn­den, jag skall ut­kräva den, och vi­da­re: Her­ren skall döma sitt folk. Det är fruk­tansvärt att fal­la i den le­van­de Gu­dens händer.

GVD

- 19/3-19 19:56 - Alla kommentarer av Roine Öberg -


Bengt kommenterar Uppdaterat! Terrordåden i Nya Zeeland beskylls för falsk flagga

Att löfven skulle vara muslim är säkerligen

Inte sant

- 19/3-19 18:48 - Alla kommentarer av Bengt -


Äldre kommentarer →TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 12, onsdag 20 mars 2019 kl. 06:37

Jesus söker: Joakim, Kim!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 20 mars 2019 01:00

Bed att hon nu ska ändra sig. Herre du vet o känner till allt. Jag är så himla ledsen över detta som du vet.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp