480 online! | Sidvisningar idag: 104 592 | Igår: 199 575 |

www.apg29.nu


Kommentarer av

Roger T. W.

378 kommentarer
 


Roger T. W. kommenterade Väntar du på Antikrist?

Först vill jag säga att det är kul att lyssna på Elvis Åberg.

Christer ställer en intressant fråga om vem vi väntar på. Bra sagt om uppryckelsen. Jag lutar åt att de kristna rycks upp för att de dör, men det är bara som jag förstår det. Fienden hugger huvudet av de kristna. Han gör oss vansinniga eller tar livet av oss.

Jag är inte expert på Uppenbarelseboken, men den är ju inte förseglad och vi uppmuntras att fundera. Vad kommer Herren att göra när han kommer? Till slut fick jag veta att jag skulle studera Hans fiende och det har jag gjort. Han härskar med penningen och han vill ha total makt. Den som kan lite nationalekonomi vet att han har gjort oss fattigare i många år. Det budskapet kan många ta emot och lära sig göra motstånd.

Lars Enarson påminner oss om vad fienden, vem han nu är, gör i Sverige. Han skapar kaos. Bönerörelsen fick bönesvar, hävdar jag. Vi har cirkus i riksdagen och vår respekt för de gamla makthavarna är på bottennivå. Titta på dem. Hur kunde Putin öka ryssarnas köpkraft med flera hundra procent medan många av oss utarmas? Han är kristen och tjänar sitt folk medan våra makthavare tjänar sig själva och de rika. Det vittnesbördet får ni av mig på apg. Jag söker förgäves efter det i våra medier.

Till slut vill jag fråga om Sanhedrin och det tredje templet. Moskén måste flyttas eller rivas innan templet kan byggas och då reagerar en miljard muslimer. Det kan bli världskrig. Vi väntar på Herren, men nog får vi använda det förnuft han har givit oss. Vi måste bli av med Wallström.

- 13/12-18 18:29 -


Roger T. W. kommenterade AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag reagerade på TV redan på 80-talet och slutade helt att titta för omkring 10 år sedan. Det får jag betala straffskatt för nu. Det är svårare att programmera de som inte ser på TV. Sådana påverkansförsök gjordes sublimt på 80-talet på kontinenten och de kanske fortfarande görs, inte bara öppen propaganda.

Det är bättre att läsa en bok eller att tänka och fundera. Jag gav många timmar till Bibeln på 80-talet och fick ett viktigt första matförråd.

Vi hade familjegemenskap runt radion när jag var barn. Farmor sydde, farfar tog ett glas (familjen var sekulär med enkla kristna kunskaper) och jag kröp på golvet med hunden. Den gamla musiken minns jag fortfarande. Var är vår gemenskap idag?

Alf Henriksson skrev Antikens historia. Han, som föddes i en fattig backstuga på landet, blev en kulturpersonlighet. TV vägrade han ha och det gjorde honom till en kulturell gigant när han läste in.

Karl Håkan, vi har diskuterade TV förut och du kan ha rätt. Jag har bara svårt att uttala mig säkert om den sista tiden. Jag får inga uppenbarelser, jag bara tänker. Vi får veta vad vi ska veta när vi ska veta det, brukar jag säga i bönen. Det som nu händer i världen och det som har hänt i årtionden snurrar som kugghjul i mitt huvud. Jag tror mig veta att vi står inför stora omvälvningar.

Detta är dagen att ta emot Herren för de som inte har gjort det. Jag kan uppmuntra dem med att Han släppte fram mig efter många bortkastade år, stor okunskap och stora synder. Jag kom från universitetet och fick lära mig att jag ingenting är, en dopgåva. De gamla kunskaperna är viktiga, men gladast var jag på Nalen med de mest föraktade i vårt samhälle. Drinkarna, narkomanerna och de prostituerade. Där hade jag min bästa tid. Kom till Herren som du är. Han möter dig där du är, inte där du borde vara. Säg det en gång till. Säg det också, ni kristne, så att ni uppskattar de Herren tar till församlingen. De fattiga, de andligen hungrande. Här finns inte plats för snobberi. Nåden är inte bara ärftlig, den adopterar. Om ni inte tar emot de små, så är ni som makten, som inte bryr sig om gamla, unga och ofödda.

- 12/12-18 17:51 -


Roger T. W. kommenterade AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Putin säger att den som kommer längst med AI kommer att behärska världen. Nu tävlas det.

- 11/12-18 23:40 -


Roger T. W. kommenterade En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Jag har funderat på varför vi säger nätet och spindelnätet (Web). Nät snärjer, det vet alla som har lurat en gädda. Det gamla ordet för säl var själ och vi hade sälnät. Nätet är en källa till kunskap på gott och ont. Jag har lärt mig mycket, men jag orkar inte läsa allt. De dåliga nyheterna tynger. Vi kan dela med oss och det skapar gemenskap, men vi kan också ledas fel.

Jag tror dock att det är på nätet vi får veta vad som händer när Herren ingriper till slut. Det finns en gammal profetia om det, men den texten har jag inte tillgång till nu.

Jag oroar mig för utvecklingen i vår tid, men då gör jag fel. Jag har alltid velat veta saker, men inte övergett tron. Klokast är att gå in i sin kammare tills vreden har passerat. Det är bra att vara okunnig och oskyldig, men klarar jag det efter alla dessa år? En av mina grannar fick en fosterskada under Finlands svåra krig. Han hade inte förstånd att göra någonting dumt.

Sanhedrin har tydligen återuppstått. Det och det tredje templet grubblar jag över. En orm kröp ut ur klagomuren och jagade en duva. Det sågs som ett dåligt tecken i Israel.

- 10/12-18 18:41 -


Roger T. W. kommenterade Jesus har kommit och skall komma igen

Christina är inte på jorden längre. Dan Andersson och hans tonsättare var män av folket.

Jag ska gå genom tysta skyar

https://www.youtube.com/watch?v=cByfPjiidDI

- 4/12-18 18:42 -


Roger T. W. kommenterade Rysslands spel med krig som insats

Svar till Alexander.

I Moskva ska nya kyrkor byggas på gångavstånd, planerar man, och Moskva är en stor stad. Många tusen har redan byggts runt om i landet. Aborterna minskar pga. nytt tänkande och lagstiftning som gynnar större familjer. Det är likadant med superiet. Putin vill ha slut på det och minskar tillgängligheten. Han är ortodox kristen. Det stämmer att några frikyrkor har svårt att verka. Det tror jag beror på att katolska kyrkans försök att ta över Ryssland vaccinerade ryssarna. Jag tycker inte om det, men försöker förstå bakgrunden. Putin är patriot och kan inte kallas nationalist. Han behöver inte se ned på andra folk. En av hans döttrar är ihop med en korean och jag tror att den andra är gift med en jude.

Putin gillar den globalism du beskriver. Han vill ha ökad handel. Matsubventionerna var bara ett svar på EU:s sanktioner och de svider i Europa. Putin säger att det var en sorg att se Sovjet falla, men att det vore vansinne att återskapa det. Putins patriotism kommer sig av folkets stora sorger under kriget. Upp till 27 miljoner kan ha dött och runt 5 miljoner när Jeltsin regerade. Dessutom isolerades några miljoner ryssar i andra länder.

Ryska läkare är mycket kompetenta. Jag och en granne fick bättre vård där än i Sverige.

Ryssland är verkligen en stormakt och det erkänner Washington också. Rysslands ekonomi växer med några procent, men jag har inte de sista siffrorna. Budgetinkomsterna ökar. Den skakiga ekonomin byggs upp, men det finns mycket kvar att göra.

Holger har rätt i en sak. Det kan bli krig, men det startas inte av Ryssland, det startas av NATO.

Vad gäller Krim har vi olika åsikter, så det hoppar jag över för att inte behöva bråka.

För mig spelar det ingen roll att Putin är ortodox. Jag noterar att han är troende och att han inte försöker påverka oss som påven gör.

Jag har inga politiska skäl att rapportera positivt om Ryssland. Jag har bara haft chansen att läsa utländska medier och lärt mig vad som inte rapporteras i Sverige.

- 4/12-18 16:21 -


Roger T. W. kommenterade Rysslands spel med krig som insats

Putin försökte mildra pensionsreformen, men ryssarna gillar den inte. Han har fortfarande ett starkt stöd, men lite mindre än förut. Krisen i Azovska sjön vill inte Ryssland ha. Den inbjuder till kritik och nya sanktioner. Även några ukrainare anser att president Porosjenko skapade krisen för att kunna upphäva det kommande presidentvalet. Det är undantagstillstånd i tio regioner. Ukrainarna vaknar.

Jag vet inte säkert, men jag tror att de ukrainska skeppen hålls kvar för att utväxlas mot beslagtagna ryska fiskebåtar. Då kan också besättningarna utväxlas.

Bakgrunden till krisen är att ukrainska terrorister hotar Kertjbron. Fartyg kan inte längre automatiskt passera sundet. De marina ukrainska enheterna hade order att smyga sig in och de besvarade inte de ryska anropen. Den ukrainska ordern sprids på nätet och besättningsmedlemmarna är öppenhjärtliga. Farliga vapen hittades.

Vi kan inte lita på Expressen om vi vill ha nyheter.

Det är sant att vi har ännu en kris, men inte skapades den i Moskva. Ryssland kapprustar inte, det är inte möjligt med den ekonomiska situationen. Man följer en gammal plan som löper till 2020 eller 2024. Då ska nästan hela försvaret ha moderniserats. Putin fick börja nästan från noll. Hemligheten bakom de nya ryska vapnen är att flera försvarsindustrier är statsägda och inte arbetar för de rika. Ryssar, liksom ukrainare, är välutbildade och påhittiga. Ukrainarnas potential syns inte när landet plundras som Ryssland plundrades i flera år. Nu är oljepriset högre än väntat och Ryssland går på plus. Fattigdomen är fortfarande stor på landsbygden, eftersom tillväxten sker i storstäderna. De unga åker flera hundra mil för att få inkomster.

En kristen revolution äger rum i Ryssland. Antalet aborter minskar och befolkningen tillväxer. Livslängden ökar när superiet minskar. Jag tvivlar på att Expressen vill rapportera det. Alla dessa nya kyrkor.

- 2/12-18 12:14 -


Roger T. W. kommenterade Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

En forskare säger att antalet jordbävningar inte har ökat, men att antalet värre har gjort det, men han är nog ensam.

Vi kan läsa jordbävningar, svält och sjukdomar bokstavligt, men det finns också alternativa tolkningar. En jordbävning är en omstörtande händelse i samhället. Andlig svält och sjukdomar ser vi också. Vi lever inte av bröd allena.

För övrigt vill jag göra reklam för Swebb-TV och intervjun med Lars Enarson. Jag tror att den uppmärksammas utanför vårt lands gränser.

- 1/12-18 15:04 -


Roger T. W. kommenterade Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Dopet är ett dop till bättring och därför undrade Johannes varför han skulle behöva döpa Herren. Johannes har fortfarande efterföljare i Mellanöstern. De som kommer hit döper sig flera gånger och även på vintern.

Jag förstår vad som sägs om Augustinus, men det är svårt att helt avfärda honom. Hans Bekännelser är intressant läsning.

I Sverige förföljdes pietisterna för att de ville ha en kärleksrelation med Herren.

- 20/11-18 00:49 -


Roger T. W. kommenterade Europa tillbaka till Gud

David, jag är med dig. Vi tänker lite olika och påverkar olika grupper, men vi vandrar tillsammans. Jag har fått några högutbildade att öppna sina Biblar och du vet att många vittnesbörd på stan fick mig fram till ett avgörande.

Jag kan rapportera en böneseger. När vi tror att vi har fått det vi ber om, har vi redan fått det. Nu går jag bättre och är inte darrig på benen. Förr ramlade jag fram och behövde en axel att stödja mig på. Oh, Store Gud, du låter mig göra nytta på mitt lilla sätt ännu en tid. Tack att jag vet att jag ingenting är.

Människors möten är speciellt intressanta. Jag har etablerat en relation med en fransktalande afrikan. Han mår inte bra i Sverige.

Sverige är Europas svagaste länk. Det kan Herren vända till en välsignelse.

- 18/11-18 02:57 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Annons


Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

10

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 16 december 2018 kl. 13:22

Jesus söker: Assar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:1644 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

7

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

12

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 637 858 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 060 bloggartiklar, 92 338 kommentarer och 60 515 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp