577 online! | Sidvisningar idag: 159 361 | Igår: 168 960 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

JL

1542 kommentarer
 


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Att hålla detta bud innebär att vara 100% felfri, och det finns ingen förutom Jesus som är! Inte heller Orban är felfri!

Absolut inte. Det första budet innebär att du skall vara 100% lojal emot Gud. Du tolkar ju lite som du själv vill. Att vara lojal emot Gud behöver inte innebära att du lever ett syndfritt liv. Det innebär bara att du har Han som den enda Guden och älskar han mer än dig själv. Egentligen säger det lite om din logik. Hade det budet inneburit att man skulle varit 100% felfri, så hade det inneburit att det inte behövts fler bud. Nu har vi, eller i alla fall, i min värld, fler bud.

Det är många som uppfyllt det budet, alla som ger sitt liv för Gud under konverteringskrav har uppfyllt det budet bevisligen. En människa som inte hållit det budet tidigare hade bytt religion under hot.  Det är otaliga kristna som slaktats för att de älskat Jesus av hela sitt hjärta, hela sin själ och hela sitt förstånd.

Jag tror såhär, för dig är det svåraste budet att hålla, för mig är det det lättaste. Det tror jag säger allt.

- 15/2-19 20:59 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till Leif.

Jag har förklarat ganska länge för dig att jag anser att Orban håller det första budet. Han kanske bryter många andra, men just det första budet håller han enligt min mening. Att Orban klarar hålla det första budet beror på att han älskar Gud. Han agerar utifrån kärlek till Gud och till sitt folk. Du däremot är lagisk. Därför är du fokuserad på synden och lagen istället för kärleken.
Mitt råd till dig är att du åker till Ungern på rehab från globaliståkomma. Det kanske hade fått dig att bry dig om ditt folk och din Gud.

- 15/2-19 18:08 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till Tomas N.

Snälla Tomas, jag orkar inte läsa din långa inlägg, så jag väljer bara ut ett stycke på slump och besvarar det. Du håller monologer.

Eftersom du dragit en gräns och i din kyrka kräver ett mycket tydligt bevis på total nolltolerans mot islam , som enda gällande uppfyllande av första budet.

Jag anser att yoga är att bryta det första budet med så det finns ganska många regioner att hålla stången emot. Och jag hoppas att Orban inte släpper buddismen under radarn.

Att jag pratar mycket om islam är för att många av ledarna har gullat med islam något helt fantastiskt. Det står ju till och med i 380 uppropet att invandring inte ger islamisering. Detta har islam tjänat på. De 380 har alltså tjänat en annan gud. Dessa är inte mina herdar och jag är inte deras får.

Jag hoppas att Orban skickar några kristna ledare till Sverige. Det hade behövts några som inte är totalt hjärntvättade av globalism.

- 14/2-19 19:41 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till Leif.

Det första budet går alltså bara inte att klara av för någon människa på denna planet hur mycket vi än försöker, och det kan en del tydligen inte förstå hur ofta man än påpekar det!

Därför kan vi ju heller inte upprätta och kräva att andra skall klara av något vi själva aldrig klarar av, det kallas för fariseism.

Givetvis skall vi försöka så gott vi kan att följa Guds goda väg men aldrig kräva det omöjliga, så gör inte Gud!

Jesus uppfyllde det ingen klarar och det är igenom Honom vi uppfyller också det svåraste första budet. Det är alltså Jesus som skall proklameras och lyftas fram till hela samhället at följa, inte några omöjliga krav!Om du anser att det inte går att följa det första budet, så kan ju du beskriva hur du bröt det.

- 14/2-19 18:39 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Exakt Marie. De har vridit Jesu egna ord till sin tolkning. Då de gillar sin tolkning och den makt det innebär att de kan döma folk utifrån den, så vidhåller de den trots att den går rakt emot Jesu ord. 
Då sade Jesus till honom: Gå bort, Satan; ty det är skrivet: 'Herren, din Gud, skall du tillbedja, och honom allena skall du tjäna.
Jesus var vårt rättesnöre. Han upplöste inte det första budet. Det har inte heller kristna gjort i Sverige på nästan 1000 år. Inte alla höll detta, men tillräckligt många upprätthöll det första budet för att kristendomen skulle vara solid.
Tidigare har Tomas skrivit följande:
Men det är en lögn då dessa endast har lurats av globaliseringens agenda om massmigration och ingen enda följer islam vid sidan av Jesus
I hans värld handlar det om att följa Jesus. Inget mer. Inte tjäna Jesus. Där i ligger skillnaden. Normala kristna inser att Jesus var Guds son och vi kan aldrig bli han, vad vi skall göra är att tro på han, tjäna och tillbe. Och göra människor till hans lärjungar.
Vi slår upp ordet tjäna som finns i bibeln ett antal gånger.
vara till nytta för, gagna, hjälpa, gynna, bistå; användas som, fungera som, tjänstgöra som
När Jesus alltså säger att man allena skall tjäna Gud, så får alltså en kristen inte göra något som gör hjälper andra gudar. Det är lite andra grejer än vad som lärs ut bland församlingarna antar jag. Men egentligen ganska självklart. President Orban har tjänat Gud. Det syns på hans frukt. Han har inte varit till nytta för andra gudar än Jesus.
Här i Sverige har många kristna tjänat andra gudar, de har varit till nytta för en annan gud. Kanske jag själv också, detta är svårt att veta.

- 14/2-19 09:50 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till Leif.

I

Jesus har aldrig någonstans i Bibeln sagt att alla måste upprätta det första budet!

In­te al­la som säger ’Her­re, her­re’ till mig skall kom­ma in i him­mel­ri­ket, ut­an ba­ra de som gör min him­mels­ke fa­ders vil­ja. På den da­gen skall många säga till mig: ’Her­re, her­re, har vi in­te pro­fe­te­rat i ditt namn och dri­vit ut de­mo­ner i ditt namn och gjort många un­der­verk i ditt namn?’ Då skall jag säga dem som det är: ’Jag känner er in­te. Försvinn häri­från, ni onds­kans hant­lang­a­re!’

Då sade Jesus till honom: Gå bort, Satan; ty det är skrivet: 'Herren, din Gud, skall du tillbedja, och honom allena skall du tjäna

Han vill vara den enda Guden.  Det är min Guds vilja skriven i hans ord. Att ni sedan har byggt er grund på ostadig mark är inte mitt problem. Det står klart för var och en nu att den grund som den Svenska kristendomen byggt sin hus på, är allt annat än fast. 

I övrigt börjar du verka lite panikslagen. Du börjar ju gnälla om att Christer skall censurera mig för att jag citerar bibeln?

- 13/2-19 20:38 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till Tomas N.

Här försöker åtminstone jag hålla en kristen och biblisk linje

Nej det gör du inte. Du har plockat det som passar dig. När jag påminner om det första budet åker du på en syntax error och börjar gapa lögn. 

Du är en mycket underlig människa. Det mest fundamentala uppdraget har du sopat under mattan och har sedan utläggningar om både det ena och andra. Det står uppenbart på den frukt som blir att det vi i Sverige har gjort, krossar kristendomen. Trots detta sitter du och fantiserar i utläggningar.

- 13/2-19 20:09 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

repeterat en egen ide

Du anser att det första budet är min ide. Det hade varit ok om någon satanist, eller någon kommunist utanför kyrkan skulle ansett detta. Men du är en människa som säger dig tro på Gud och går i kyrkan. 

Det första budet fungerar. Det har fungerat i nästan 1000 år i Sverige. Därefter ville ni inte veta av det. Jag är livrädd att människor som du får inflytande i länder som Ungern. 

Frågan är snarare hur du ser på anklagelsen om att vi är narcissister och sådana som skämmer ut Gud enligt vad du skrev.

Jag sa att frikyrkan, med sin struktur, drar till sig narcissister. Det innebär inte alla är det. Du gör ett halmgubbe argument. Du tar kanske åt dig personligt. För övrigt så skämmer jag ut Gud själv, alltså jag skall inte stå framme som en ledare. Men jag har insikt nog att förstå detta. 

- 13/2-19 10:49 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Tomas, jag har tidigare bett dig att fatta dig kortare. Det verkar du inte gå med på. 
Vi vet alla att du syftar på migration av muslimer som du likställer med att bryta första budet. Men det är en lögn då dessa endast har lurats av globaliseringens agenda om massmigration och ingen enda följer islam vid sidan av Jesus. Det är en gammaltestamentlig tanke som bygger på hur Israel agerade .
Här kallar du mig en lögnare. Och egentligen inte bara mig om du tänker efter.
För det är så, att på frukten känner du trädet. Du kan inte säga att trädet är dåligt om frukten är god. Likaväl kan du inte säga att trädet är gott och frukten är dålig. Det fungerar inte så att en kristen blir lurad andligt. Det har vi skydd emot. Man vet vad som är rätt och fel, men alla har sin ursäkt när man går fel. Det är upp till var och en och ta ansvar, det anstår sig inte att skylla ifrån sig på någon annan.
Du med flera har agiterat för att det första budet inte spelar någon roll. Du till och med kallar mig för lögnare när jag vill upprätta det första budet. Därför har jag ingen att göra med er frukt och inte heller med era kyrkor. Jag erkänner det första budet, jag anser att länder som Ungern bär god frukt och det har de gjort för att de har hållit Guds bud. 
Du och ni andra kan sitta och bända bibeln fram och tillbaka hur mycket ni vill. Lagarna består.  

- 13/2-19 03:22 -


JL kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

När det gäller hemgrupp, så ju det frikyrkligt så det förslår.
För min egen del så kommer jag tillbaka till kyrkan när de upprättar det första budet och ber fader vår. Det räcker för mig och min tro.

- 12/2-19 19:02 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

20

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, fredag 15 februari 2019 kl. 23:50

Jesus söker: Sigfrid!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


Senaste kommentarer


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 468 814 862 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 165 bloggartiklar, 94 088 kommentarer och 61 922 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp