455 online! | Sidvisningar idag: 55 128 | Igår: 141 566 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Tomas N

1429 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

JL 

Slå på mig så mycket du orkar och fäll diagnoser om du vill. Även Jesus fick höra sådant.

Gud dömer i slutändan och Helige ande uppenbarar och skiljer på saker.

Du har aldrig tänkt tanken att just dina djupa och destruktiva åsikter och ideet är just det som oundvikligt provocerar fram en vilja att kadta ljus på saker.

Du kan lura några, men inte alla och aldrig Gud

- 20/2-19 17:37 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Martin.

Martin

Det var ett tag sedan man höll på som du säger med tungotalet, det är mindre vanligt idag. Det är absolut rimligt att tala om andens dop och gåvor och särskilt när man ser lagiska kyrkor som inte br synliga tecken på Andens närvaro.

Men det behöver inte alls vara en show och man skall aldrig slå på fingrarna av det som man fått som gåva utan förtjänst.

Utan andens liv riskerar man torka och att dra iväg på en religiös riktning

- 20/2-19 15:17 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

JL

Jag tror det är ganska få som ser det som du gör det med islamisering, imigration av muslimer och att "upprätta det första budet"  Kolla gärna med någon teolog eller lärd , som inte är en av de varma migrationsförespråkarna. Kanske Anders Gerdmar hör dit, men mitt tips är att kolla.

Annars så borde du ta till dig och acceptera att majoriteten av både migrationsförespråkare och mera neutrala kristna har svårt att göra den tolkning som du gör. Då har jag inte ens gått in på det faktum att hålla buden eller"upprätta dem" inte primärt är den kristnes måttstock u, utan Jesu undervisning i NT. Johannes skriver allvarligt att hålla sig borta från avgudar .

Det finns en anledning till varför jag kallar detta bristande teologi eller politisk aktivism.

Det är 5 år sedan pastorsuppropet var och de har inte lyft upp det så mycket på senaste, det är mest du som gjort det. Många har nog ändrat lite på sina åsikter, men det är inte rätt väg att gå att som du gör . Dvs  att ta på dig Jesus mantel, piska och gå in och rensa i templet.  När du "rensar" så ikläder du dig Jesus roll och vi bland "frikyrkofolket" är då hycklarna och huggormars avföda och tvingas välja om vi är för eller emot dig .

Tycker du inte att du tagit på dig en lite väl stor roll  här.

Hur mycket man än bryr sig om nationer och ordning, så är jag övertygad om att Jesus och Gud Faderns största intresse är att folk kommer till honom och lär känna honom. Därför blir det svårt att utfärda en förbannelse över alla de frikyrkor som både gör Guds verk och har lite sned syn om migration som påverkats av världen.

Du kan inte ta de starkaste manifestationerna och orden som Jesus sa och göra dem till dina egna. Dels kommer många inte bekräfta och delta i vad du säger och dels kommer folk protestera och gå emot dig därför att Anden leder till det.

Att bli hatade av den här världen är inte det som du beskriver

Tagga ned lite är mitt tips, du har några poänger, men har gått alldeles för långt och riskerar att ställa till mera elände än lösningar . Framförallt att locka många bort ifrån den rätta vägen(menar inte pastorsuppropets väg) och in i en motståndsrörelse, men också att hindra många från olika läger att närma sig sanningen.

Det påminner lite om militära konflikter där diplomati kräver mycket och tar lång tid att bygga upp, men att låta konflikte flamma upp är mycket lätt.

Den av gud givna sanningen. Det är mycket lättare att riva ned än att bygga upp.

Hur många tror du varit engagerade inom intressekonflikten migration/mångkultur/islamisering/Sverigedemokraterna och att vara engagerad i kyrkan/Guds rike och hur många tror du ser din linje  som frälsande och befriande som är verkligt kristna.

Alltså inte enligt pastorsuppropets eller nationalisters bedömning utan Guds.

Tänk lite på det och försök respektera alla dessa människor och hela situationen.

Pastorsuppropet kan du inget göra åt, de har gjort sitt, det är dina egna ageranden och ord allena som du kan och måste ta ansvar för

- 20/2-19 13:15 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Martin.

Det glädjer mig att du har en församling. Det tror jagr väge framåt att var med någonstans där saker fungerar okej . Själv tror jag på transparens och öppenhet öven i de svåra frågorna .

Men om någon p g a ämnet som diskutteras vill starta något nytt så förvånar det mig inte och jag önskar välsignelse i så fall, fast jag tror på en annan väg.

Misstag görs hela tiden, men vi behöver nog söka den goda vägen som leder framåt.

- 19/2-19 22:44 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Grabbarna med agendan mot pastorsuppropet.

Det är nog bäst verkar det som om ni startar en egen kyrka. Men stäng inte dörrarna för andra som liksom jag tror att man inte skall förbanna och överlämna frikyrkan av idag till den onde och förkasta den. Och stäng inte heller dörrarna för andra att välja såsom Gud leder dem.

Att förkasta och tala illa om andra är ingen bra grund vare sig för er eller de i pastorsuppropet. Alla behöver gå försoningens och förlåtelsens väg. När man lämnat en riktning för att Gud leder så, skall man ändå välsigna de man menar har fel. Det är Jesu lag. De i pastorsuppropet behöver också omvända sig till viss del och budskapet har nog gått fram  genom andra som inte anklagar om att bryta första budet. Bollen ligger hos dem och vi alla kristna sitter i samma båt att hantera den politiska situationen utan att tappa riktningen

Mycket ont sker i världen och även genom globalisering och det kan vi förvänta oss. Mitt i allt detta måste vi söka vad som är Guds vilja , och även överlåta hämnden till Gud.

Jag tror som jag skrev tidigare att det nya förbundet gör det svårt att vara en hårdnackad nationalist, vet att några sådana söker sig till Christian identity och det är säkert mycket enklare att vara nationalist om man håller sig till varianter av katolska eller ortodoxa kyrkan

Själv är jag övertygad om att man som Jesu efterföljare inte nödvändigtvis måste vara en fullfjädrad globalist eller vänster. Ej heller måste man vara en överandlig och världsfrånvänd människa utan både praktiskt lagd och rakryggad och ej heller nödvändigtvis förblindad av världens doktriner.

Så Gud välsigne er i eran kallelse, men tänk på att inte bygga en ny kyrka på några destruktiva grunder eller lögner . Utan endast för att ni känner att Gud leder er till det ni tror och som är något nytt/eller som inte finns här idag.

- 19/2-19 20:51 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Det är sandlådementalitet från början. Även pastorsuppropet gjorde fel när de proklamerade att man inte kan vara kristen och Sverigedemokrat eller vilja begränsa migration och islamisering.

Nu visar det sig att minst 20 % har dessa åsikter i Sverige.

Den viktiga frågan är om man kan vara en Jesu efterföljare enligt NT och vilja hålla lite ordning på gränser och nation.

Mitt svar är absolut ja och det är detta som är en av de viktigare frågorna nu.

Det finns många nationalister och etnocentriska rörelser som hittar en"framkomlig väg" genom att titta mera i GT. Men då är teologin på väg åt fel håll och nationalismen har företräde.

Frågan kvarstår, men min övertygelse är att man kan vara både moderat nationalist och Jesu efterföljare.

Att hävda att de som är för gränslös migration bryter första budet blir oseriöst. Antimgen för att man har dålig kunskskap eller för att man använder politiska knep för att segra mot motståndaren.

Den här frågan behöver adresseras seriöst eftersom den påverkar så många.

Gränslös migration och naivitet på dagens nivå bör inte ens kyrkan syssla med tycker jag.

Hoppas på en seriös debatt från bägge läger. Tills dess så är det många som får lida. 

Min bön är att sanningen består och lögner lägger sig eller manifestetas så att folk ser klart.

- 19/2-19 15:30 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Sorry mate. Din önskan och förfrågan till mig på det språkliga hamnade långt ned på prioriteringslistan.

Vuxna människor hanterar saker i rätt prioriteringsordning och det är också där man kan praktisera begreppet respekt.

Vilket också är ett av Jesus bud.

Behandla människor så som du själv vill bli behandlad.

Dessutom är det en parentes att bry sig om språkdetaljer när man pratar om stora frågor. Denna härskarteknik ser man tyvärr ofta i politik och samhällsdebatt, men även inom kyrkan tydligen.

Byta ämne, glida runt, personangrepp och språk/stavningsbruk är sådana tekniker.

- 19/2-19 10:19 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Jag tror inte många skulle hålla med i vad du säger om dig själv att du inte har en teologi/tro.  Alla har sina uppfattningar och åsikter och alla som är troende har sin nivå av vishet/uppenbarelse eller brist därav.

Det som inte hjälper debatten alls är just sådana inslag som du kommit med under en lång tid dvs att"upprätta det första budet"  . Det är okunnighet och brist på respekt att marknadsföra detta . Eller så är det en ide som kläckts fram i en miljö av mestadels politiska ideer och katolskk/ortodox tro där men är mycket mera fokuserad på en praktisk och enkel kristendom maserad på GT och dessutom skeptisk till NT och att det fungerar alls att praktisera den tidiga församlingen som Paulus och Lukas(apg) skriver om.

Det som däremot skulle behövas lyftas av både politiker, men även kyrkan är konkreta problem och lidanden som uppstått av den stora migrationen och där infödda fått lida. Där är hela åsiktskorridoren feg och partisk till förmån för främlingen och kyrkan inte bättre än de andra. Där behövs en förändring

Sådant kan också ske, men knappast om  det enda man får höra är teologi i Jönssonlige nivå och en "kristen" motståndsrörelse och intiislamismrörelse som vill vrida tillbaka klockan 100 år eller bli som Ungern/Polen i ett ögonblick och ropar efter en stark ledare som vänder upp och ned på allt och rensar arenan. Det kanske blir en medborgarrörelse och med gula västar i Sverige också. Men då hoppas jag att de som är kyrkans och trons representanter står för verklig vishet och moraliskt fördedöme.

Inte de som är ivriga till klockringning mot nazism och inte de som ropar ivrigt om att hålla första budet. Som jag tidigare sagt så är kristendom ingen soloprojekt eller som i politiken där en segrande fraktion omdefenierar saker och får makt.  Tron är baserad på vad Jesus och apostlarna lärde ut . Därför bör man tänka efter ordentligt innan man gör sig till en representant för kristendom och tro

- 19/2-19 09:12 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Jag har aldrig sagt att jag stödjer dem på alla punkter. Vilka"dem " är får du stå för.

Jag har skrivit en hel del om olika problem som finns i detta och saker som man måste ta ställning till och reflektera över om man skall föreställa ansvarsfull. Men du verkar inte ta ansvar för vad du säger och förmedlar.

Jag säger det igen Politiska makten och kyrkans eventuella snedsteg måste bemötas på ett bra sätt om det skall bli ett bra resultat . Och om det utppstår ett motstånd eller en rörelse som ser detta och agerar, hur viktigt är det då inte att denna agarrar rätt och framförallt representerar en sanning som är större än de som har makten.

Det är ju där jag anser att du har något att fundera över. Det duger inte att likt Greta Thunberg 15 år bara protestera och säga att andra har fel, eller att komma med en retorik /propaganda/teologi som haltar så illa som din gör.

Skall du vara en kristen röst för att man kan vara kristen och nationalist eller att motverka islamisering? Jag håller mig långt borta från de ideer du saluför och jag uppmanar andra att tänka till ordentligt och söka Andens ledning

Missnöje och revolution ligger alltid nära till hands när makten gör fel, men frågan är vad som är rätt agerande

- 18/2-19 22:05 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Det finns mycket att säga i ämnet. Om du inte orkar läsa vad jag skriver, så är väl det tecken på flera saker. Men jag skriver för att du eller andra skall se allvaret i det hela.

Alltså inte endast allvaret i vad som politikerna håller på med och eventuella felbeslut i kyrkan utan främst de egna orden och gärningarna. Om nu makthavare gör fel, hur illa blir det inte då om vissa tar på sig en ledarroll i missnöjet som förvärrar situationen och leder in i återvändsgränder, splittringar och kanske skyndar på ännu mera drakoniska lagar och förbud.

Politiska rörelser måste visa på mognad, men andliga ledare måste gå i linje med Bibeln och bekräftas av Anden och på god frukt. Och endast blinda ledare rättfärdigar sin egen frukt genom att ständigt och alltid peka på andras konstiga frukt och omedvetna hur det ser ut på det egna.

Andras fel gör väl inte att du själv kan agera exakt hur som helst för att motverka och reperara de fel som andra gjort. Måste inte även du leva och verka efter vad Bibeln och Jesus säger?

Jag menar att alla dessa antirörelser är något man skall hålla sig borta ifrån. Det är bara hämnd , revolution och total brist på ansvar . Den högre moraliska vägen går genom mod, uthållighet , sanning  och hopp och framtid för folket. Världen är tyvärr full av vittnesbörder av hetsiga konflikter med hämndbegär och makt och missriktad passion

Kalla mig alla namn du kan komma på, men frågan är om du tar ett välövervägt ansvar för det problem vi har framför oss.

Gud säger i sitt ord att han hatar den som slår splittring mellan bröder. Sanningen är också viktig, men här behöver man urskiljning och det kan vara säkrast att kolla med några andra om man är osäker. Se det som en varning i välmening och omsorg

- 18/2-19 21:30 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

6

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, torsdag 21 februari 2019 kl. 08:36

Jesus söker: Hilding!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

54

Läs allt!


Senaste kommentarer


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 635 648 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 174 bloggartiklar, 94 358 kommentarer och 62 027 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp