Surfar nu: 688 www.apg29.nu

Kommentarer av

David Ström

373 kommentarer
 


David Ström kommenterade Ska vi betala för att Islamiseras?

Den kristen som tycker att främlingar med främmande religioner har rätt att bli svenskar kan med fördel frälsa främlingarna med en iver som skulle göra Paulus förlägen. I annat fall så är det inte anden utan värdegrunden som talar. Vad det gäller ekonomin så är det bara trams att främlingarna gör vinst för Sverige. Inte ens Jugoslaverna som grupp som det går bäst för hinner själva täcka sin egen pension under de år de jobbar. Fler människor som konsumerar ger positiva dynamiska effekter på ekonomin kortsiktigt. Men kommer staten hålla kommunerna under armarna när nästa lågkonjunktur dundrar in? Tre ihjälskjutna den här helgen. Man ska som kristen alltså be för både mördaren och offret. Antar att endast gärningsmannen går att rädda. Men han lär väl knappast söka frälsningen i Jesus Kristus.

- 1/7-19 05:23 -


David Ström kommenterade Livshjälp - inte dödshjälp

En ung ficka som inte längre orkade med sig själv efter att hon blivit våldtagen fick dödshjälp. Om ljuset inom dig är mörker, hur mörkt blir då inte mörkret?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7103019/Dutch-girl-17-legally-ends-life-euthanasia-clinic.html";>https://www.dailymail.co.uk/news/article-7103019/Dutch-girl-17-legally-ends-life-euthanasia-clinic.html

- 22/6-19 21:33 -


David Ström kommenterade Islamisterna ökar i Sverige

Kan kännas lättare sagt än gjort att gå in i ett muslimskt område och prata om Jesus frälsningen och friden. Då behöver kärleken vara större än rädslan och det bör vara Guds vilja att den personen går dit just då. Men det är ju skillnad på kristna och kristna. Doug Collins har filmat när de lägger handen på en skottskadad man med fyra skador i ett köpcentrum. Men dagens utanförskapsområden är ju ofta krutdurkar. Minns en film där en kvinna i en butik befaller en rånare att gå ut i Jesu namn. Han riktar pistolen mot hennes huvud. Men det har han inget för. Han har ingen makt över henne och lämnar butiken. Man undrar ibland om Gud vill rädda den här personen eller om han får vad han förtjänar.

- 13/6-19 17:59 -


David Ström kommenterade Människornas ondska är stor i Sverige - Sju skjutningar under måndagen

I Mexiko förekommer det kidnappningar. Det är ännu inte vanligt förekommande i Sverige tack och lov. Vad säger Mose lag? Du skall utrota det onda ur folket. Någon kanske kan förklara hur det kommer sig att våra styrande förr i tiden så gärna dömde människor enligt Mose lag? Det svenska rättsväsendet försummade inte möjligheten till fysiskt straff. Det halshöggs och hängdes. tidigare även stegling och rådbråkning. Det skulle göra ont att dö. Mindre förseelser kunde ge stupstocken eller ett antal piskrapp. Efter år 1855 blev det mildare domar. På 1900 talet så började man med villkorliga domar. Men nu kan man även hamna i den lägsta straffskalan pga utländsk härkomst och socioekonomiska orsaker. Läste precis att någon i Malmö tänker fly staden eftersom den liknar en krigszon med alla skjutningar och sprängningar. Sprängningen i Linköping har sänt chockvågor över hela landet. Våra politiker står handfallna över det organiserade våldet samtidigt som man läser att polisrekryterna inte kan skjuta med pistol eftersom de har för svaga armar. Våldet mellan olika grupperingar börjar liknas vid ett inbördes krig. Mitt i allt detta så har vi alla våldtäkter som polisen inte haft resurser till att utreda. Dagens politiker vill naturligtvis inte heller utrota det onda ur folket som det står i Mose bok. Oftast kräver inte åklagaren att gärningsmannen ska utvisas. Vi skall inte döma säger Jesus. Men även om vi inte dömer så kan man ju tillåta sig att undra vart Sverige är på väg.

- 11/6-19 18:07 -


David Ström kommenterade Biskop: Mer gemensamt med muslimer än högerkristna

Det är inte Eva Brunne som bestämmer vad som är omvändelse. Som kristna har vi bibeln att förhålla oss till. Det är inte upp till kyrkan att försvara lösaktiga förbindelser. Det handlar inte om att skuldbelägga unga kvinnor utan om att vara en ledstjärna i en tid då mycket skakar i en föränderlig värld.. Även om inte Brunne vill skuldbelägga flickor så gör de nog det själva så det räcker. Det är rätt självklart att ett barn borde få vara trygg i sin moders liv. Men är graviditeten och barnet oönskad så är fostret helt oskyddat av svensk lag.

- 4/6-19 05:14 -


David Ström kommenterade Michael Skråmo avrättad med nackskott medan barnen såg på

Den som lever av svärd skall dö av svärd står det ju. Skråmo var ingen fredens man och han lär väl märka rätt snart vems röst han följde. I törstens rike som Jesus beskriver lär han inte finna varken 72 jungfrur eller fukt till sin strupe. Hade en bild på en IS krigare som flinande höll en vacker kvinnas huvud i håret. Vi kan inte ens föreställa oss straffet för denna själ. Fördömd må han vara och fördömd kommer han troligen att bli för ingen syndare som inte är frälst genom Jesu blod undgår domen.

- 1/6-19 07:01 -


David Ström kommenterade Den stora skaran från den stora vedermödan

Man kan tycka att jorden är rätt sliten nu. Men där jag bor kan man fröjdas mitt i det gröna.

Lyft blic­ken mot him­len,
be­trak­ta jor­den därun­der.
Him­len skall lösas upp som rök,
jor­den sli­tas ut som en klädnad
och dess invåna­re dö som flu­gor.
Men min hjälp va­rar i evig­het,
min rättfärdig­het går ald­rig om in­tet.

- 29/5-19 18:42 -


David Ström kommenterade Jes 53:5 - Profetian uppfylldes i detalj på korset

 1Vem av oss trodde på det vi hörde,
för vem var Herrens makt uppenbar?
2Som en späd planta växte han upp inför oss,
som ett rotskott ur torr mark.
Han hade inget ståtligt yttre
som drog våra blickar till sig,
inget utseende som tilltalade oss.
3Han var föraktad och övergiven av alla,
en plågad man, van vid sjukdom,
en som man vänder sig bort ifrån.
Han var föraktad, utan värde i våra ögon.
4Men det var våra sjukdomar han bar,
våra plågor han led,
när vi trodde att han blev straffad,
slagen av Gud, förnedrad.
5Han blev pinad för våra brott,
sargad för våra synder,
han tuktades för att vi skulle helas,
hans sår gav oss bot.
6Vi gick alla vilse som får,
var och en tog sin egen väg,
men Herren lät vår skuld drabba honom.
7Han fann sig i lidandet,
han öppnade inte sin mun.
Han var som lammet som leds till slakt
eller tackan som är tyst när hon klipps,
han öppnade inte sin mun.
8Han blev fängslad och dömd och fördes bort,
men vem ägnade hans öde en tanke?
Han blev utestängd från de levandes land,
straffad för sitt folks brott.
9Han fick sin grav bland de gudlösa,
fick vila bland ogärningsmän,
fastän han aldrig hade gjort något orätt,
aldrig tagit en lögn i sin mun.
10Men Herren tog sig an den han sargat,
botade den som gjort sig till ett skuldoffer.
Han skall få ättlingar och ett långt liv,
och Herrens vilja skall förverkligas genom honom.
11När hans elände är över skall han se ljuset
och bli mättad av insikt.
Min tjänare, den rättfärdige,
ger rättfärdighet åt många
och bär deras skuld.
12Jag skall ge honom hans andel bland de stora,
låta honom dela byte med de mäktiga,
för att han var beredd att dö
och blev räknad som syndare,
när han bar de mångas skuld
och bad för syndarna.

- 22/5-19 03:47 -


David Ström kommenterade Folkmord på kristna i Mellanöstern

Israelfrågan/Palestinafrågan  är inte ur vägen. Jag tror den medverkar till en mental blockering hos svensk socialdemokrati. Margot Wallström är en produkt av sin tid och av sitt politiska engagemang. Man borde be för kvinnan. Hennes framtid ser inte precis ljus ut. Hur som helst. Jag förmodar att Israel kommer ta tillbaka mark som de anser ska tillhöra Israel. Man kan anta att Gud även älskar palestinier eftersom Guds kärlek är just gudomlig och även palestinier ingår i skapelsen. Om nu inte Gud skapar nytt land åt palestinierna så borde det vara något som FN funderar över. Palestinierna behöver komma bort från Israel. Inte till ett flyktingläger utan till en stor skapad landmassa någonstans i persiska viken. Denna landmassa finns inte men den kan skapas med gemensamma krafter. När den frågan är ur vägen så borde FN kunna fokusera på våldet som drabbar minoriteter. Man ser lätt vilka folkgrupper religioner som står för våldet hatet och förtrycket. Kina Indien och ett flertal muslimska länder är rätt hårdhänta mot sina minoriteter. Västvärldens metoder att ändra ett felbeteende brukar vara att skapa handelshinder.

- 18/5-19 17:29 -


David Ström kommenterade Putin vill göra slut på all kristen verksamhet utanför den ortodoxa kyrkan

Kan det vara den onde som viskat i Putins öra? Kan vara hans största misstag sedan han blev president. Vem vill lämna sin tro frivilligt? Likt Jesus berättade att templet skulle raseras vilket tog 70 år så tog även det sovjetiska riket 70 år på sig att raseras. Ungefär i all fall. 1917-1987 då Reagan håller sitt tal. Ska då andligt kristna jagas i 70 år till kan man undra innan de blir släppta som judarna efter sin 70 åriga fångenskap i Babylonien? "https://www.youtube.com/watch?v=PZ1R8p1dgaw";>https://www.youtube.com/watch?v=PZ1R8p1dgaw

- 16/5-19 18:07 -Äldre kommentarer →


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, fredag 19 juli 2019 kl. 18:47

Jesus söker: Sara!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 19 juli 2019 12:38

Tacksam hjälp med förbön !Har svårt att be då jag har svårt att se Guds mening. Känns inte som han finns där och lyssnar på mina böner! Nästa vecka kommer att bli tuff. Be att spes min dotter fårkraft

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp