Live | Bönesidan | Sök | Kontakt
Surfar nu: 508 www.apg29.nu

Kommentarer av

Roger T. W.

430 kommentarer
 


Roger T. W. kommenterade Sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst

Svar till Arild R.

"Betyr det at vi rykkes bort før trengselen? Nei, det tror jeg ikke."Det tror inte jag heller. Trengselen tolkar jag som vedermödan. På sätt och vis lever vi redan med den. Vi tänker på den som krig, men jag ser redan ett hemskt andligt krig och några faller medan andra stärks. Solen och månen ser jag som de två ljus ämnade att leda oss rätt och inte bara som himlakroppar. Dagens och nattens ljus förmörkas på olika sätt i vår tid, det ser många och lider. Det utesluter inte korresponderande himlafenomen, förstås. Vi vet nu att solsystemet inte är helt mekaniskt. Att "himmelrommets krefter rokkes" kan ha samma dubbeltydiga betydelse. Om de kristna kommer fel, hur ska Himmelen kunna uttrycka sig på jorden? Vem ska tolka tungotal? Profetera? Undervisa rätt? Hur många kan då treva sig fram till Herren? Vi ska vara Himmelens fötter, vandra på apostlahästarna, men vad händer om fötterna inte fungerar? Jag ser församlingar gå med gåstol eller åka permobil och ett sekulärt ledarskap, som har förlorat förståndet. Forskare, som med några viktiga undantag, pratar strunt för att få in sin lön. Journalisterna?. I vårt fysiska solsystem vill jag speciellt nämna meteorer, meteoriter, kometer och asteroider. De bådar ont, om jag förstår det rätt. De är tecken på kaos både på ett andligt och ett fysiskt sätt. Se Herrens gåvor:Alexandra- "Når den verkbrudne fikk møte Herren Jesus"https://www.youtube.com/watch?v=dGfRZQLhMqI

- 18/3-19 09:36 -


Roger T. W. kommenterade Sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst

Jag är för okunnig för att bestämt kunna uttala mig om uppryckelsen. Några säger att den är fysisk, men jag undrar. Herren for upp på skyarna, dvs. Han hade den ondes rike (molnen) under sina fötter. Det finns en anledning till fotatvagningen. Han trampade det onda under sina fötter och gick på vattnet. Han lever, Han lever, men satte Han där ett exempel för oss? Lars Enarson säger att en del beror på vad vi gör. Vi ska också trampa det onda under våra fötter, som de Himmelens fötter vi är. Det räcker inte att be för Sverige, vi måste segra i våra liv. Då kommer Herren tillbaka i oss på sätt och vis och allt ändras. Nu ser jag sekulära personer utmana klimatsnacket, NWO, EU och hur behandlas de? Några kallas fascister utan att vara det. Vi kristna ska sprida evangelium, men vi ska också säga nej när det blir för mycket ljug i samhället. Jag gör vad jag kan, men alla är inte kallade till det. Poängen är att forskare, som blott på sistone öppnat sina Biblar, kämpar för oss, trots att vi tror att Herren ska ingripa i Sverige utan att vi kommer till handling.

- 16/3-19 12:22 -


Roger T. W. kommenterade Israelisk rymdfarkost tog selfie med den runda jorden i bakgrunden

Svar till Thomas.

Ironi? Hur ska man då veta när du menar allvar? Hannes Alfvén fick priset för sin plasmateori och där hittar man implicit ett elektriskt universum. Sverige har länge sänt upp ballonger. De ger oss massor av kunskap. Våra satelliter mäter flera olika saker t.ex. jordens medeltemperatur och det gillar inte klimatalarmisterna. Där finns hur många mätinstrument som helst. Likadant med roovers på Mars.

- 7/3-19 22:32 -


Roger T. W. kommenterade Israelisk rymdfarkost tog selfie med den runda jorden i bakgrunden

Svar till Thomas.

Du kan inte jämföra ballonger och satelliter. Lyssna på Katrina, Thomas. Jag har egentligen inte lust att uttala mig om det här längre, eftersom det börjar bli larvigt. Skulle solvind, bakgrundsstrålning, elektriska fält m.m. inte vara viktigt att studera? Varför har då Sverige i många år studerat norrskenet? Vi lever på planetens utsida och behöver förstå oss på den farliga strålningen. Den tar ju livet av oss. Dessutom talar mycket för ett elektriskt universum. Hannes Alfvén fick Nobelpriset för sin teori om det. I början förlorade han jobbet och tvingades undervisa i Sovjet där han var välkommen. Slutligen blev han erkänd och belönad i Sverige.https://en.wikipedia.org/wiki/Hannes_Alfv%C3%A9n

- 7/3-19 01:20 -


Roger T. W. kommenterade Atomkrig mellan Indien och Pakistan?

Svar till Lars-Erik Molin.

Jag vet inte om du svarade mig. Intressant artikel. Rödförskjutningen har ifrågasatts, det är känt. Hubbles Bubble anses av några vara ett katolskt försök att få en startpunkt för skapelsen och utmanas delvis av pansperma-teorin, enligt vilken livet sprids från himlakropp till himlakropp. En indisk forskare anser sig ha stöd för teorin sedan några år tillbaka, men han är ganska ensam. Man gör inte karriär med den, men han är pensionär och kan säga vad han vill säga. Några som tror på Big Bang tror också att universum ska ta slut och sedan återfödas i en ny Big Bang. Jag anser att det bara är spekulation. Ingen kan säkert säga vad som händer om miljarder år. Det är likadant med de många dimensionerna. De som talar om dem kan inte enas om hur många de är. Det man möjligen kan säga är att det finns andliga dimensioner. Tänk dig att någon vaknar på morgonen och finner att hjärtat har flyttat sig från vänster till höger sida. Det kan göras från en tänkt högre dimension. Som när någon helas från en svår sjukdom. Mörk materia är en tankekonstruktion, som försöker förklara vad vi inte förstår, nämligen gravitationseffekter. Så där blir det när man spekulerar på grundval av vad man tror sig veta idag. Någonting är fel i vår kosmologi. Vi kanske ska gå tillbaka till teorin om ett elektriskt universum och utveckla den istället. Jag är inte medveten om någon som offentligt vill förklara förekomsten av massor av etanol, sprit, i universum. Den kan ha bildats av biologiska processer som på jorden. Det är likadant med förekomsten av metan. Nu ser jag några faktiskt säga att metan kan vara ett tecken på liv, men de drog länge på det. Skulle den evige Skaparen vara overksam i eoner och sedan gå till verket? Efter en lång semester? Jag tror att en evig Skapare skapar hela tiden. Det är förstås inte ett vetenskapligt påstående.

- 4/3-19 23:07 -


Roger T. W. kommenterade En snurrande platt jord?

Svar till Calle.

Den bolivariska revolutionen i Venezuela syftade mer på oberoende än på socialism. Man gav folket gratis utbildning och hälsovård. Vi har länge gett folket gratis utbildning och subventionerad hälsovård. Problemen började när Kuba fick inspirera en misslyckad jordreform och när oljepengarna korrumperade överklassen och de styrande. Som i väst. Där lyckades inte Chavez och Maduro bra. Den senare slåss nu mot stora privatägda företag som länge har mjölkat landet och mot andra länder med stora intressen i landets naturresurser. Maduro lyckades inte med blandekonomin och hur är det i Sverige? Man kan ana ett visst förakt mot kristna indianer, svarta och latinamerikaner i Sydamerika och folket vet det. Det här handlar om kolonialism och på det sättet har vänstern rätt.

- 2/3-19 23:08 -


Roger T. W. kommenterade En snurrande platt jord?

En svensk ingenjör driver tesen att kärnvapen inte finns. Att folk lyssnar på honom beror på hans framgångsrika arbeten på andra områden. Han skriver också på engelska och påverkar många. Jag studerade hans artiklar för några år sedan och berömmer hans tidigare arbeten, men kan inte ta emot hans teori om kärnvapen. En sovjetisk forskningsanläggning gjorde att några barn föddes döva och annat kan ha tystats ned. Giftet kommer att ligga kvar i Irak i miljarder år på vissa platser, säger några. Jag fortsätter att bemöta Thomas i tråden om krig. Han har inte fel om allt och behöver bara komma rätt helt och hållet. Hur många gånger har jag tvingats byta åsikt under min livstid? Så hemskt om jag inte hade gjort det. Så är det med människotankar och dit hör vetenskapen. Jag vet! Nej, jag vet ingenting.

- 2/3-19 22:46 -


Roger T. W. kommenterade Atomkrig mellan Indien och Pakistan?

Svar till Thomas. Jordaxelns lutning allena förklarar inte årstiderna. Vi måste också beakta lutningen när jorden går i sin bana runt solen. Tillsammans ger de oss årstiderna. Alternativet är att anta att solen flyttar på sig eller att hela stjärnesfären gör det. Det skulle betyda att flera avlägsna galaxer cirklar runt jorden och det tror jag inte på. Dessutom varierar avståndet till solen och det förklaras av att vi går i en elliptisk bana runt den. Där är den alternativa förklaringen att stjärnesfären ibland expanderar, men det motsägs av att andra himlakroppar i stor sett behåller sina avstånd från solen och att våra kalkyler om dem stämmer mycket bra, så bra att vi nu har roovers på Mars och kan fotografera Pluto. Berätta om bron. Grekland borrade en tunnel flera meter fel, men det kan ha varit ett tankefel, precis som det första Hubble-teleskopet där man blandade ihop cm och inch. Eller när USA räknade fel och miste en satellit runt Mars. Vi ska studera både jorden och stjärnehimlen, förstås, och det har gjorts i århundraden. Det är kul om man har tid att studera alternativa teorier, som jag gör ibland, och det finns några som är besvärliga för vetenskapsmännen, men dit hör inte din kosmologi. Dit hör den så kallade stela evolutionsteorin och tron på ett mekaniskt universum, rent pseudoreligiösa teorier utan substans, anser jag. Ungefär som klimatalarmismen, som stöds av okunniga journalister. En känd nejsägare tilläts inte debattera på TV, eftersom klimatprofeterna vägrade bemöta honom. Den mannen är en av våra mest kunniga klimatforskare. Det jag däremot kan säga är att Herren bara behövde födas på en enda planet, så på det sättet _är_ jorden i centrum i denna stora skapelse. Om det, som jag antar, finns människor lite här och där, så kan Han nå dem andligen. Det är i Herrens vilja att skapa och jag tror inte Han skapar värdelösa himlakroppar. Han är Allsmäktig och perfekt.

- 2/3-19 22:34 -


Roger T. W. kommenterade Atomkrig mellan Indien och Pakistan?

Till Thomas och andra:

Närmaste vägen från Sverige till USA går över Nordpolen. Så är det också för de plan som går från Australien till Argentina över Sydpolen. Det skulle inte vara fallet om jorden var platt. Det finns en fast punkt på den svenska stjärnhimlen, nämligen Nordstjärnan. Jag har många gånger sett stjärnbilderna flytta sig runt omkring när timmarna vandrar. Det stödjer en snurrande jord och stjärnbilderna är annorlunda på södra halvklotet. Dvs jorden är rund och snurrar. Jag vet inte hur det är just vid ekvatorn. Menar du att de alltid är på samma plats vid en speciell tidpunkt? Då kan du har rätt. Ekvatorn är en speciell plats och att vår nordliga stjärnhimmel befinner sig på olika platser när nätterna går är en god indikation på att jorden snurrar. Ekvatorn är en bra plats för den som vill mäta avståndet till solen. Vi har haft den här diskussionen förut. Du har rätt om modeller. De är grova approximeringar av verkligheten, men vissa är bättre än andra. Jag har studerat plattjorden, som du vet, men tror inte på den. Teorin har visst stöd, men utklassas av den gängse teorin. Det är rätt att studera olika teorier, men vilket jobb man har. Solen är solsystemets, inte universums, centrum. Nu vet vi att det finns galaxhopar och hopar av galaxhopar. Bibeln och vetenskapen kan inte jämföras. Bibeln står för eviga andliga sanningar och kan tolkas på olika sätt. Vetenskapen utvecklas, om den fungerar som det är tänkt. Den är ett människoverk och kan inte komma hela vägen fram.

- 1/3-19 23:31 -


Roger T. W. kommenterade Cyberangrepp mot Sverige

Svar till Holger.

Holger, jag har studerat Ukraina i flera år när jag fruktade krig. Det finns inga reguljära ryska soldater i östra Ukraina. Putin har aldrig förnekat att Ryssland har observatörer där. Säkert spioner också och några frivilliga känner jag till. Donbass har troligen inte råd med legosoldater. Putin är lagman och vägrar ingripa militärt i Ukraina, men gör det om det blir folkmord. Det gjorde han klart för Ukrainas president. Putin vill inte ha det sönderfallande Ukraina, jag lovar dig. Han har nog med att restaurera det nedgångna Krim och reparera Ryssland. Han vill inte ha det här konstiga landet heller. Tala inte om Krim nu. Halvön överfördes illegalt till Ukraina av en ukrainsk Sovjetledare. Det är ett jätteproblem att så få kan ryska. Jag förstår att ukrainarna är upprörda och vill inte bråka med dem. De vet bättre än vi hur landet lider nu, men det är inte bara Rysslands fel. Vet ni hur pensionärerna behandlas nuförtiden? Be för folket. EU, NATO och bankerna har inte hjälpt det. Tvärtom. Några ukrainare kallar det för svek.

- 28/2-19 22:44 -Äldre kommentarer →


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 12, fredag 22 mars 2019 kl. 06:50

Jesus söker: Kennet, Kent!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 22 mars 2019 01:56

Tack att ena sonen fått ett toppjobb! Men känner mig håglös o orkeslös, matt. Kan ej sova, problem med mage och hals/lungor kronisk bronkit. Behöver möte med Herren. Tack för bönehjälp.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp