507 online! | Sidvisningar idag: 65 855 | Igår: 178 464 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

JL

1494 kommentarer
 


JL kommenterade New Age banar väg för Antikrist

Svar till Bengt.

Det finns kristna som följer det första budet

Även i frikyrkan


Men det är inte det som lärs ut. Istället lärs en globalkristendom ut där vi skall blandas med allt och alla. Det fungerar inte. Men ja, det finns många kristna som vill följa det första budet, det är ju vad det står i bibeln. Men visa mig en enda ledare inom pingst som vill upprätta det första budet. Jag tror du hittar exakt noll st.

- 21/1-19 10:24 -


JL kommenterade New Age banar väg för Antikrist

Svar till Bengt.

Men vi får inte ge upp

Du får ge upp om du vill

Jag gör inte detAtt vara uppgiven är inte samma sak som att ge upp. Jag kommer inte vika mig en tum, men jag inser ju att den kristendom vi har praktiserat fungerar inte. Den har istället medverkat till att islamisera landet. Detta verkar ju väldigt få människor vilja inse.

Frikyrkan sig själv att skylla, den har konsekvent vägrat att följa det första budet. Frikyrkan vill vara en del av världen, men det går inte som kristen. Som kristen blir man hatad av världen, se på Orban med flera. Finns nog knappt några mer hatade människor på jorden. Många frikyrkliga har en väldigt självcentrerad kristen syn med. Man skall till himlen och har en 100% rätt tolkning av bibeln. Det är det som gäller. Att den inte sedan fungerar verkar inte spela någon roll. 

Jag ser den här new age grejen som något som det första budet skulle tagit hand om. Om kristna nu skulle följt det första budet.

- 20/1-19 19:00 -


JL kommenterade New Age banar väg för Antikrist

Svar till Niklas jönsson.

Det gör inget om Sverige skulle råka vara ett muslimskt land om 10-20 år som du skriver för då är vi frälsta ändå inte kvar på denna jorden

Frikyrkliga i ett nötskal. Ni ska till himlen om sedan ett helt land faller in i mörkret spelar ingen roll. Du bryr dig inte, men jag bryr mig.

- 20/1-19 18:46 -


JL kommenterade New Age banar väg för Antikrist

Om mellan 10-20 år så kommer Sverige vara ett muslimskt land. Inte ett new age land. New age är bara en flumrörelse utan kraft. Påminner lite om frikyrkligheten i många aspekter med självutnämnda gurus som spretar åt alla håll. 
Kristenheten behöver gå tillbaka till när den fungerade. Man kan se på länder som Ungern och Slovakien för att förstå hur kristendomen är tänkt att fungera.
Nej, new age är inte det antikristna systemet, men det är en irrlära som bryter ner kristendomen och skall därmed hållas borta med alla medel. Upprätta det första budet.

- 20/1-19 11:24 -


JL kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till Tomas N.

En typ av kristen rörelse som bygger på att föda många barm, stänga gränserna och hålla första budet låter som något annat än det bibeln säger.

Säger du ja. Men när jag läser bibeln så står det att vi skall vara fruktsamma och lära våra barn att älska Gud. Det står att vi inte skall ha några andra gudar jämte oss och att vi skall hålla det första budet. En sak har jag märkt. Inget verkar få igång vissa kristna som att jag säger att kristna skall skaffa barn. Har aldrig fattat om det är mammon eller om det är andligt. De får bildligt talat panik och börjar genast skylla på de är apostlar.

Kristna levt i över 1000år, genom att följa bibeln. Det fungerade bra. Vad som inte fungerar bra är denna splittrande företeelse som följer med frikyrkorna. Den när alla skall vara profeter och ha sitt egna evangelium och knappt ha tid för sin egna familj. Den där ingen kan vara sams utan alla skall bilda en egen församling som har exakt samma lagiska andliga tolkning. 

- 15/1-19 08:48 -


JL kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Tomas, du borde korta ner dina inlägg. Du håller en hel predikan.
Det finns en väldigt stor skillnad på de lärjungarna som levde på Jesu tid och de som finns nu. Det är att de som finns nu får kristendomen att minska, inte öka. Mig veterligen ökar inget samfund, de minskar. Rubbet. Förstår du att om varje kristen i ett samfund såg till att föda 3 fyra barn och lära dem att älska Gud så skulle samfunden växt. Men inte ens det klarar dessa samfunden. Det du försöker dig på är överkurs, det ger man sig på när man klarat dagis. Dagis är att skaffa familj och barn, lära dem att älska Gud. Det klarar inte gemene frikyrkomänniska idag.
Det första budet kan inte "upprättas" nationellt och skall inte göra det nu när vi lever i nya förbundet
Det första budet skall upprättas på alla sätt. Nationellt, i familjer, i byar, i församlingar. På alla sätt som är möjliga. Det är endast falska profeter som ignorerar andra gudar och religioner jämte Kungen. Det gör de för att de har en annan agenda än riktiga lärjungar. Riktiga lärjungar vill att Guds rike på jorden skall expandera inte förstöras.

- 14/1-19 22:42 -


JL kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till Roger T. W..

V tänker inte stödja Löfvén. Ska vi återigen räddas av kommunister? Sovjet offrade mer än 20 miljoner medborgare i kampen mot nazismen. Det var inte västmakterna som vann kriget. Det gjorde lillefar Stalin och ett kämpande och lidande folk.

Räddas utav Stalin? Kallar du en mördare värre än Hitler för lillefar?

Läs på om gulag. Tex om benens väg. Där dog en människa för varje meter, har för mig att den är 150 mil, då kan du förstå vidden av mördandet. Läs på om Ukraina, hur ett antal miljoner Ukrainare svältes medvetet till döds utav kommunisterna. Nej, kommunisterna var inte bättre än nazisterna. De var varandras likar.

- 14/1-19 18:41 -


JL kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till Bertil Rosenius.

Kan du förtydliga din koppling mellan 1:a budet och politik?

Det första budet är ju även ett världsligt bud, trots att det också är andligt. Vi ser ju hur Jesus agerar när mammon är i templet. Han agerar världsligt. På en världslig företeelse.

Det första budet motar ju bort andra gudar än vår kung både på ett andligt och världsligt plan. På det andliga planet kan vi själva arbeta utan att störa världen, men på det världsliga planet måste alltså gå emot världen. Det kan vara väldigt svårt har det visat sig. Många kristna ser sin andevärld som allt och bryr sig inte om den världsliga världen. De lever alltså i världen då och blir därmed inte hatade för hans namns skull.

Politik är i dagsläget den form vi påverkar världen som kristna idag. Därför skall man genom politik implementera det första budet. Så ser jag det.

- 14/1-19 18:27 -


JL kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till Martin.

Du skriver: "Försök vakna lite istället. " vad ska jag vakna från? Varför inte bara se att vi har olika syn på detta? Vi kan försöka samtala istället för att försöka "frälsa" varandra. Inte alltid lätt, jag vet. Faller själv i den gropen ibland.

Gott så. Din ursäkt är även välkommen och bevisar att du har självdistans. Det är bra.

- 14/1-19 18:18 -


JL kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till Tomas N.

Kristna och kyrkan skall akta sig för att dras in i politiken för mycket eller välja sida anser jag vara en bra grundinställning, men vi behöver ju både samlas i bön för Sverige och våra närområden och vara engagerade för människor och samhälle 

Detta som du kallar politik, kallar jag för att upprätta det första budet. Att du väljer bort den politiska sidan bör innebära att det första budet inte spelar någon roll för dig. Här ser vi det olika. 

Utvecklingen i Sverige leder mot ett potentiellt uppror med gula västar. Då skall nog inte kristna av tradition och utan att tänka endast ägna sig åt att gömma flyktingar , klockringning mot nazism och demonstrationer för ensamkommande.

Förstår inte vart du vill komma här?


- 14/1-19 12:43 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Den oönskade - Del 18

Christer Åberg Den oönskade

Den 18:e delen av min följetong om min barndom. Vi har kommit fram till högstadiet då jag började i sjunde klass. Den här delen kommer att överraska dig, vilket det också gjorde för mig då det hände.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 22 januari 2019 kl. 11:29

Jesus söker: Vincent, Viktor!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

test2

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

24

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer

David Ström: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Nina😄: Lögnen, falskheten och sveket

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Leif: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Bengt: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Katrina: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

RH: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Bengt: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Martin: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

Lena Henricson: Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

37

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 837 180 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 129 bloggartiklar, 93 308 kommentarer och 61 352 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp